- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
sacren #157881 üzenetére
ha külön - külön csatlakozód akkor egyenlően terhelődik le a tápegységed,amúgy se nagyon tudod használni a másik szabad PCIe VGA kábelt ha csak 1 kábellel kötöd rá a VGA-ra a 2db 6+2pin-t más HW eszközre se mehetne amúgy.
hacsak nem olyan VGA kártyád lenne amelyiken 3db PCIe 8pin csati van. -
sacren
junior tag
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne .
Megvettem a chieftec poweplay 650et.
Ugye ezen 2 pcie kábel hely van amiből 2 vezeték jöhet ki 2x8 pcie véggel.
Mindegy hogy egy pcie vezetéket használok a végén 2x8 pin csatlakozóval az rx 6700 xt-hez vagy jobb külön kábeleken egy-egy pcie csatit használni?Vagy teljesen mindegy?[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Köszi mindkettőtöknek
A vita aprón valóban nagyon olcsó, de az eladó is említi, hogy hallható coil whineja van, az attól eltántorítana.
Az 1000-es TITAN PLA és a 850 es Corsair gyakorlatilag egy árban van. Ha jól sejtem nem baj, ha kicsit túl van méretezve, nem tudom a plat vs gold menynyit számít. Tesztet nézve leghatékonyabbnak 50% körüli loadon írják úgyis, és a zajszint is úgy jónak tűnik még. Maradok szerintem akkor ennél, legalább nyugodt szívvel beleférhet bármi csere később, a fehér színnel meg együtt tudok élni. Megrendeltem amíg még volt két darab. -
jeni
félisten
válasz
Paxker315 #157877 üzenetére
Fura módon 1 dologban megbukik a 750/850/1000W GM Vita tápok, derült ki,hogy akinek 3x6+2pin PCie VGA kell annak nem előnyös ez a táp sorozat.
Feltéve a CPU EPS csati is ugyan olyan bekötésű mint a PCIe VGA akkor esetleg tud még egy VGA kábelt gyártatni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
A Vita GM rokonszenves. Aris a hétötvenes-nyolcötvenes verziókat is tesztelte: 750watt ill. 850watt. És az immár Aris-nélküli TPU-n is nemrég volt tesztben a 850-es illetve korábban a KitGurun.
Gyenge pontnak talán a ventit emelik ki, meg az 5V, 3.3V ágak szabályozását.
tetszik, mert lehet belőle "értelmes" teljesítményűt is venni (650-750-850) Mert a recens GPU fogyasztási trendek ellenére a legtöbb konfignak semmi szüksége kilowattos ill. nagyobb egységekre.
-
jeni
félisten
válasz
KaraDani #157874 üzenetére
Van olcsóbb lehetőség az aprón is egy FSP Vita 1000W fele annyi árban.
A Montech PLA 1000W is jó de 2x annyi majdnem árban.
Van még Gold kiadásban elvileg szerényebb a belseje,de az is jó cucc,de nem is olcsóbb annyival sem így a PLA jobb vétel még ha akciósan 75 ropi az Alza boltban.
Corsair RM1000x ATX 3.1 igaz ez már 89e.Ft[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz
KaraDani #157870 üzenetére
az a táp már akkor sem volt ajánlott, eljárt felette az idő. Én mindenképp cserélném, nem való high-end HW-k alá.
#157874 KaraDani
így! Esetleg a Corsair RMx szériát megnézheted, 10 év garis nagyon jó hírű típusok. 750-850 wattal is elérhetők.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
636 Wattot mármint a mostani táp ad le elvileg a 12V-os ágon a 700 Wattból, lehet hülyén fogalmaztam annyira nem értek hozzá.
Lecsapok akkor szerintem alzán a Montech TITAN PLA 1000-ra amíg akciósan van, nem szerettem volna ennyit költeni, de ez időtálló választásnak tűnik egy későbbi esetleges gpu csere esetére is. Bármi ellenérv, vagy jobb választás ezért a max 75 ös árért van? (ami esetleg nem fehér, bár mindegy)
7900xt amúgy 2x8 pin. 15% emelt power limittel max 390wattot eszik szoftver szerint, nem tudom ez mennyire pontos.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
KaraDani #157870 üzenetére
Ennél a tápnál a FAN nem tartós,ahogy írod hangos is. 7900XT karihoz és a drága 9800X3D proci mellé azért már vennék egy jobb fajta tápegységet. Fölég ha lassan 6 éves amúgy annyit szoktak adni egy M700 tápra új korában is.
850W alá már nem is mennék max 750W ha nagyon minőségi az.
Ha 636W a tápfogyasztása papíron akkor oda nem egy 750W tápot vennék alapból hanem 850W vagy felette.
AMD 7900XT 3 x6+2pin csatis?
Mert vannak olyan tápegységek aminél csak 2x6+2pin VGA PCIe VGA csati van. -
jeni
félisten
válasz
AndrewTdi #157869 üzenetére
Ezek is jók lesznek,addig míg nem lesz diszkrét VGA benne későbbiek folyamán akkor viszont lehet nagyobbat kell nézned..
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Egy 2019-ben vásárolt FSP Hyper M 700-at mennyire illene lecserélni most egy 9800x3d, 7900xt kombóhoz? Gondolom nem nagyon kéne olyan körülménynek lennie ahol a papíron 636W a 12V os ágon nem elég, 550W fölé a gpu proci kombónak még emelt power limittel sem kéne mennie papíron, egyelőre nem is tűnik úgy, hogy gond lenne. Csak hangos, meg azért koros is és az ideálisnál jobban van hajtva. Veszélyt hordoz ez magában már?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Asus Prime B760M-A Wifi D4 lap, Intel 13400 proci, 1db M.2 ssd, (VGA nélkül), Asus Prime AP201 házhoz milyen tápot ajánlanátok 20-25K környékén?
Egy Be Quiet System power 10 550w tápot néztem ki, de szeretném kikérni a véleményeteket! -
válasz
nihill #157867 üzenetére
Akkor viszont jó lenne tudni, hogy mekkora power limitet lehet és akarsz is adni a kártyáknak? Ezt ne mi találjuk ki.
A másik, hogy igazából amit jeni is írt, hogy jobb lenne ezt egy AI szerverekben járatosabb szakitól megérdeklődni. Itt elsősorban asztali gépekbe megy a táp ajánlgatás, ez pedig elég speciális felhasználás, amivel kapcsolatban te érdeklődsz.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
jeni
félisten
válasz
nihill #157863 üzenetére
Olyat kérdezz AI vagy bányászrendszerben használatos gépek üzemeltetésben járatosaktól - az adott fórumban ha ez a téma engedélyezett, akik bányászgépet raknak össze mai nap is és több tápegységről hajtanak meg több VGA kártyát 1(!?) alaplappal.
Ez alaplap függő is lehet szerintem és hozzá megfelelő szoftverekkel használva. -
-
válasz
nihill #157861 üzenetére
Szerintem ehhez legalább kell egy 2000-es táp, amihez kevesellem a 150k-s keretet, ugyanakkor nem igazán vagyok képben, hogy az AI feladatok mennyire terhelik majd le az egyes videokártyákat.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
nihill
őstag
Sziasztok,
Táp ajánlást szeretnék kérni AI tanító géphez:
5x4070Ti Super + ASUS Pro WS WRX80E-SAGE SE WIFI II + 3945WX
(alaplapot azért írtam mert abban is van több bedugni való power csati ahogy látom)
Lényeg hogy bírnia kell a folyamatos teljes terhelést a konfignak (nem 24/7 de munkaidőben sokat ki lesz terhelve).
Árban kb. 150e környéke (nettó)[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #157854 üzenetére
Az Asrock B650E Taichi Lite 27 fázisú áramellátását nem is említve, amelyik lap számos hiteles teszt szerint is a legjobb B650E lap. Régebben pedig a legjobb extrém tuningos és játékos lapok voltak a legendás Fatal1ty szériás Asrock lapok.
Tamás31
Ha Seasonic és az 5xxx széria, akkor a Seasonic kifejezetten erre a célra ajánlott tápjai közül válassz inkább: [link]"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
jeni
félisten
válasz
Rhino666 #157854 üzenetére
Tudásban aláírom,hogy nagyon jók az Asrock lapok,ár - érték arányban is de...
Megbizhatóságában sajnos már nem. Nekem 2x romlott el egy X570 Taichi alaplap. Egyik se ment extra terhelésre sem tuningra. Az első lap 4 napig volt jó a másik meg 34 hónapig.[ Szerkesztve ]
-
-
Rhino666
addikt
válasz
Fancy-boy #157851 üzenetére
Az ASRockrol alkotott velemenyed eleg idejet mult, mar tobb mint egy evtizede sokkal jobb deszkakat gyart, mint az ASUS raadasul sokkal olcsobban. Az uj szeriaknal a kozepkategorias lapok kozul az ASRock pakolja a legjobb VRM-et a deszkaira, pl. Z890 Pro-A deszka 85k-ert ugyanazt hozza mint a 200-300k koruli ASUS meg Gigagbyte lapok.
2025 - a szólásszabadság halála
-
Tamás31
lelkes újonc
Sziasztok. Seasonic Focus GX-1000 ATX 3 (2024) ATX 3.1 verzió.Ez márka tényleg jó ? Ezt néztem új videó kártya miatt lenne váltás. RTX 3060 12gb-ról. És 40 50 szériához már atx verzió ajánlott ha jól olvastam pár hónapja itt. Még nem tudom melyik lesz, ha rtx 5070 ti jó teszteket hoz akkor azt vennék. Ha nem akkor rtx 4070 ti supert.
-
válasz
Fancy-boy #157851 üzenetére
Az alaplapok pedig elég jók. Amolyan jó ár-érték arányban vannak.
Szerk.: az Ion+ tényleg olyan volt, hogy a videókártya visított tőle... mai napig nem tudom, hogy miért. A Super Flowerrel nem visít... a Seasoniccal sem visít... Pedig High Power bele volt, ami szintén jó. Nem tudom, valami nem tetszett akkor se a kártyának.[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz
bluemirage #157847 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ/ajánlásokat.
A Fractalt Én is nézegettem, de olvasgattam a topikot és az egyik kolléga írta a 850-ről hogy CW tapasztalható.
Közvetlenül utána pedig Rowon kolléga írta ugyanezt egy másik Fractal típusról. (660W Platinum)
Mert egyébként számomra is az lenne a legszimpatikusabb az összes közül.Az ASRock termékeknek régen nem volt túl jó híre. Legalábbis valahogy Én mindig a spórolóssággal párosítottam, akár alaplap, akár más.
Azt nem szívesen választanám.[ Szerkesztve ]
-
válasz
bluemirage #157849 üzenetére
Igen, a felirat alapján az a ventilátor lehet benne. Forrás: https://www.tomshardware.com/reviews/fractal-design-ion-gold-850w-power-supply-review
-
válasz
bluemirage #157847 üzenetére
Fractal Design ION Gold 550W (jövő héten érkezik hozzám: 140 mm venti, ami egyébként is nagyon halk és egy félpasszív tápot vált, majd beszámolok róla)
Ezzel a típussal én is szemezek, örülnék neki, ha beszámolnál a tapasztalataidról.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
Fancy-boy #157843 üzenetére
Nehéz a halk BQ-hoz méltó ugyanolyan halk kis tápot ajánlani, ami nem BQ, ha azt szeretnéd, hogy ugyanolyan halk legyen, mint a mostanid.
A BQ 12M is halk lesz... addig pipa, de maximum középkategóriásnak nevezhető, de azért vállalható belsővel bír (Teapo fő kondi)... és ehhez a kijelentéshez kell egy kis jóindulat.Kiegészítve az előbbi Asrock SL650G ajánlást:
- Fractal Design ION Gold 550W (jövő héten érkezik hozzám: 140 mm venti, ami egyébként is nagyon halk és egy félpasszív tápot vált, majd beszámolok róla). Sajnos magyarban nincs korrekt forgalmazó, így 2 év garit adnak ránk, hanyatló nyugaton elvileg 7 év lenne.
Kis táp, elvileg halk és belefér a keretbe. Arra számítok, hogy 20 dB alatt lesz csúcs terhelésen és sima terhelésen pedig 10 dB alatt... Ez esetben nem fogom hallani és az a cél.A listádból talán még a Corsair RM650x ami van/volt annyira halk, hogy felveszi a versenyt a BQ-val, de már nem kapható.
Meliora sunt bono inimica
-
CriticalHit
addikt
válasz
Fancy-boy #157843 üzenetére
[link] 10 év gyári garancia, 100% japán kondenzátorok, Cybenetics Platinum hatékonyság (csúcs 45-55% terhelésnél 93.6%) , Cybenetics A+ csendesség minősítés a 135mm-es Folyadékcsapágyas ventinek és az okos szabályozásnak köszönhetően (max zajszint 100%-os terhelésnél 37.3dB) , ATX 3.1 and PCIe 5.1, teljesen moduláris kábelezés. Elfogadható áron.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
A jelenlegi tápomat (be quiet! Straight Power 11 450W) szeretném lecserélni.
Éppen határeset + a gyári garancia is hamarosan lejár.
Hasonló minőséget keresek. (80+ Gold, teljesen hangtalan még több év után is)
Full moduláris
550-650W kategória megfelelne.
40-45 max
Lehetőleg legalább 3 év gyári jótállássalAmit elsőnek néztem az a Pure Power 12 M 550W 80 PLUS Gold, de a venti mérete kisebb.(120-as)
Nem tudom ennek mekkora jelentősége lenne. Azt nem szeretném ha zajosabb lenne a jelenleginél.Plusz még:
FSP Hydro G Pro 650W 80 PLUS Gold
Cooler Master G Gold 650 V2 650W 80 PLUS Gold
ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold
Seasonic FOCUS GX-550 550W 80 PLUS Gold
Phanteks AMP 80 PLUS Gold 550W
Corsair RM650 650W 80 PLUS GoldEsetleg más? Vagy ezek közül?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Sabre #157839 üzenetére
Szia,
Igen, megfelelő lehet hozzájuk. Más:
CHIEFTEC PROTON 500W 80 PLUS Bronze (BDF-500S) - 23k
Deepcool PK550D 550W 80 PLUS Bronze (R-PK550D-FA0B-EU) - 24k
be quiet! System Power 10 550W 80 PLUS Bronze (BN327) - 25k[ Szerkesztve ]
-
Sabre
őstag
sziasztok! leendő ryzen 5 5600xt + 3060 konfigba keresek tápot, annyit látok hogy legalább 550w-600w körüli 80 bronze ami tuti kell.
Linkeltetek valamelyik nap ilyet, ez elég lehet bele?adata- xpg-pylon-550w-80-plus-bronze
vagy bármi más hasonló a fentiekhez, ami mondjuk 30k körül megáll?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
BUZZLGHTYR #157836 üzenetére
a Chieftec GPU-650FC vagy 750W verziót (hátránya: sok boltban a gyári 5 év helyett 2 év garit adnak)
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Melyiket lenne erdemes megvenni?
CHIEFTEC A-90 750W 80 PLUS Gold 35k
vagy
Seasonic Psu B12 BC-650W 80 PLUS Bronze 25k -
jeni
félisten
válasz
allein #157833 üzenetére
Tápegységgyártás
Nem SZÜKSÉGES csak a tápgyártás már erre felé mozdult meg.
Régebben a +3+5V ami elsődleges volt már fordult a HELYZET az igények ma már változtak +12V irányában.
Megnövekedett a VGA és a CPU fogyasztás.
Ha már az ember vásárol akkor a legmodernebbet venné meg inkább.
Vannak kiválóan megépített ATX 2.xx tápegységek is.
A kompatibilitás megmaradt de van fizikai változás ha a szigort nézzem. Korrigáltak a csatlakozón belül is.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz
allein #157833 üzenetére
Egy kicsit elvesztem és nem értem melyik a jobb a 4070 super kártáymhoz ahogy írtam előfordulhat a jövőben erősebb vga is, ebben az esetben atx 3.0 vagy atx 3.1? Ha jól értelmezem a link szerint a csati ugyanolyan maradt? [link]
Note that the 12V-2x6 and 12VHPWR connectors differ only in their socket design, while the modular cables remain identical and fully compatible.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
allein #157831 üzenetére
FSP a gyártója
A Seasonic-al egyformák a PCIe VGA 2x6+2 pin bekötéseik az passz? -
blp85
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
Colinka #157826 üzenetére
gyárilag ehhez nincs 12VHPWR kábel a roger tagtól tudsz rendelni típus és márka megadásával. legyártja neked.
ha a bolti más márkára van megadva én azt nem venném meg sosem tudni miként van bekötve.
innen drága megrendelni.
amúgy milyen VGA-z kell neked?
AMD-hez nem kell semmit tenned ahhoz gyárilag mellékelve vannak a kábelek.
a minősége kérdéses ilyen átalakítóban nem bíznék
az NVIDIA VGA mellé szoktak mellékelni adaptert,az is jó[ Szerkesztve ]
-
Colinka
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy EVGA SuperNOVA 1000 G5 80 PLUS moduláris tápom amihez nem kaptam még az új 16 pin-es nvidia csatlakozó kábelt.
[link] Alzán találtam egy Seasonic 12VHPWR Cable Black típusú kábelt, ez vajon jó lehet a tápomhoz?(ránézésre a kiosztása ugyan az) Vagy inkább vegyek 3x8 pin-es átalakítót?
Köszönöm a segítséget előre is.szerk.: Nem "vad" egy kicsit a 2x8 pin-en (amit ha jól látok 2x 6 pin) a 600 watt?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz
allein #157823 üzenetére
tökéletesen felesleges szvsz a Pt-t preferálni az arany helyett. Ellenben.
Corsair Rm850x? Top cucc, 10 év jótállás Alzán. -
jeni
félisten
válasz
allein #157823 üzenetére
Körbe kell nézni a Plati tápok közt ami max 850W.
Difiben a Gold mérten alig észrevehető.
ASUS ROG THOR 850W Platinum II
Seasonic Vertex PX-850 Platinum
ez sajnos nem ATX 3.0 és nem 12VHPWR csatis
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 860W
A Firtshop kinálatát még érdemes megnézni esetleg a Quáziscomp boltját. Náluk általában náluk ezek 10 év garisak.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
allein #157821 üzenetére
ugyan az a kategóriás 850W is ugyan annyiba kerül,amúgy nem lesz több a fogyasztásod vele,de ha kisebb kell ATX 3.1 akkor
Corsair RM850x ATX 3.1 (10ÉV)
Seasonic Focus GX-850 ATX 3 (2024) (10ÉV)
Seasonic Core GX-850 ATX 3 (2024) (84 HÓ)
ASUS PRIME 850W GOLD (96HÓ)[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Helló, jól gondolom, hogy ha mostanában veszek tápot akkor érdemes ATX3.0-t venni, vagy az az adott konfigtól is függ ? Mondjuk egy AMD R7 sima 7700 + 2x16Gb DDR5RAM + egy 250W-os current gen VGA+ 1-2 Sata+NVMe SSD konfighoz már inkább egy ATX3.0, mint egy régebbi minőségi Be Quiet! STRAIGHT Power 11 750W ? (Szeretném viszonylag olcsón megúszni a tápot, de ugye annyira nem, hogy esetleg lekapcsoljon a konfig pillanatnyi teljesítménygondok miatt.)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
allein
addikt
válasz
allein #157817 üzenetére
Elnézést kérek amiért elsiettem:
1.: Mennyit szánnál rá?
50-100k
2.: Milyen gépre kötnéd?
AMD Ryzen 7 7800x3d, Asus Dual 4070 S, MSI PRO X870-P WIFI, még nincs pc ház.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Csakis moduláris, nem tervezek semmilyen jellegű tuningot. Amit tudok, hogy Platinum és 850W ha a jövőben cserélnék erősebb tápra, melyik ajánlott jobban a korábban felsoroltak közül? -
allein
addikt
Sziasztok. Segítsetek egy picit tápegység témában, nem találtam külön topikot.
AMD Ryzen 7 7800x3d és Asus Dual 4070 Super, egyelőre 1440p, jövőben lehet 2160p, szerintem 4K-ra ez a kártya már kevés lesz (a jövőben előfordulhat erősebb kártya), 3 márka mellett voksolok, mind3 850W és Platinum: Evga, Seasonic, Be Quiet.
Nem tudom mennyire hátrány a hiányzó 3.0 Atx az Evga-ból, házam és cpu Coolerem sincs még (valószínű léghűtés lesz a cpu-ra).
-
jimmyke_92
csendes tag
válasz
CriticalHit #157811 üzenetére
Oh es ezen van minden is, koszi szepen elkonyvjelzoztem.
-
válasz
^Sunrise^ #157812 üzenetére
Szia,
Bírni bírná az új kártyát, bár elég régi és nem is a legjobb belű. Részemről, amit ajánlok:
CHIEFTEC PROTON 500W 80 PLUS Bronze (BDF-500S) - 23k
Deepcool PK550D 550W 80 PLUS Bronze (R-PK550D-FA0B-EU) - 24k
be quiet! System Power 10 550W 80 PLUS Bronze (BN327) - 25k
ADATA XPG PYLON 550W 80 PLUS Bronze (PYLON550B-BKCEU) - 25k[ Szerkesztve ]
-
^Sunrise^
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék VGA-t cserélni (Geforce 4060-ra), az alábbi táp van a konfigban (i5-10400F, 32GB RAM, 2SSD, 3HDD, Geforce 1060 6GB):
Seasonic S12III-500 tápegység, 500W, 80+ BronzeTápot megtarthatom, bírni fogja, vagy mindenképp cserés? Ha cserés, akkor az alábbit tudnátok ajánlani?
Seasonic B12 BC-650Köszi!
-
CriticalHit
addikt
válasz
jimmyke_92 #157802 üzenetére
Ha jól értem, hogy a a terv "7800x3d + rx7800xt / rx9070", jobb ha nem a tápon spórolsz és inkább: [link]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Rhino666
addikt
válasz
erzol #157806 üzenetére
Gyárilag 2db EPS 4+4 pin kábeled és 2db 2x PCIe 6+2pin kábeled van. Az EPS kábelek közül 1 vagy 1,5 vagy 2 darabot (alaplap függő) a deszkába dugsz, a duplavégű PCIe kábelekből meg az egyiker a kártyába, a másik megmarad. Az EPS-ek közül meg vagy kimarad egy, vagy nem. Mint a lego.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
erzol
őstag
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Elnézést, ha tudatlan voltam a témában... -
jeni
félisten
válasz
erzol #157803 üzenetére
a tápegységhez kaptál 1 db PCIe kábelt amin van 2x 6+2 pin a másik 2db 2x4pin CPU lesz.
az utóbbi a meglepő,hogy abból miért kettő CPU csatlakozási kábel van?
a tápegységen 4db csatlakozási lehetőséged van.
az 1 db PCIe feliratú kábelt kell csatlakoztatnod az egyik felét a tápra -a másik felét a VGA-ra ami annak a végén 2 db 2x6+2 pin van.
PCIe 8-pin (6+2) (6+2)
ha nagyon szeretnéd,hogy külön kábelen menjen (nem kötelező) és ne egyről kapjon feszt akkor korábban linkeltem -egy roger nevű tagtól tudsz rendelni plusz Corsair PCIe kábelt,pár ezer Ft.
KAMELOT
nem fordítva írtad?[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Van egy corsair rm650 - es tápom, amihez érkezik egy XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air Gaming Graphics Card Arctic White kártya 7600x proci mellé.
Nézem a kábeleket és kell nekem vennem valamit, hogy menjen a videókártya a 2x8 pin-es csatlakozásával? -
jimmyke_92
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek a jovoben egy upgrade-et.
Jelenleg 12400f+2060super, ez kesobb lehetne egy 12700 (hogy ne kelljen lapot cserelni) / 7800x3d + rx7800xt / rx9070
Jelenleg egy E tier 550w evga van
Neztem az ajanlasok alapjan a chieftec chieftronic powerplay 750w goldot
Ahogy latom ez single rail, rosszul gondolom, hogy mondjuk egy 3x8pines karit akkor nem tudok vele meghajtani? (Illetve ehhez lehet kapni 12vhpwr csatit, ha kesobb nvidiara valtok?)
Jobb lenne egy gigabyte 750w gold gp-ud750gm?
(Amin tobb pcie csati van, de ezen sincs 12vhpwr)
Kb 36-40k korul nezegetek -
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- GIGABYTE P850GM 850W használt moduláris tápegység eladó garanciával!
- Corsair AX760i Platinum 760W Moduláris Tápegység
- Újszerű - CHIEFTRONIC PowerUp Series 850W GPX-850FC 80+ Gold ATX tápegység - teljesen moduláris
- Hibátlan - CHIEFTEC 700W Eco Series GPE-700S ATX tápegység
- Hibátlan - BE QUIET! 630W Pure Power BQT L8-CM-630W ATX félmoduláris tápegység
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest