Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plebi
senior tag
válasz
CriticalHit #159740 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
Ilyen az ATX 3 az enyém mellett ,saját kép ,
[kép]
[kép]Biztos ,hogy jó tápegység ,de nem értem miért kell még mindig ezeket a gagyi ventilátorokat belerakni ,más gyártónak esélyük sem lenne velük szemben ha normális lenne a beépített ventilátor.
Prime egységnek jó egyedül (de ott sem mindig) ,többi kuka. -
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit #159749 üzenetére
Azért volt mit győzködni es tarsai...Vegeredmenyben igen
-
RobbyJr
addikt
válasz
CriticalHit #159745 üzenetére
Ezzel én tisztában vagyok
-
Héraklész
aktív tag
válasz
4264adam #159741 üzenetére
A tüskékkel a névleges teljesítményen felül lehet tervezni az ATX 3.0 vasgy 3.1 tápok esetében. Tehát az 1000 wattos táp bőven elég az 1140 wattos tüskékhez is.
De nyilván ha már valaki milliókat költ gépre, akkor a még nagyobb meg a sokkal nagyobb táp is belefér.RobbyJr
Ezek nem a határok, ezek a normál, tervezett működés a garancia (jellemzően 10 év) végéig legalább. A határ, ha sokszor lekapcsol a táp védőáramköre, ekkor az aláfesz meg a teljesítménykorlát megoldaná a problémát, de nyilván 5090-es rendszerben ez nem játszik. .-) -
CriticalHit
addikt
válasz
RobbyJr #159744 üzenetére
Az optimális 40-60%-os terhelési működési tartomány nem a 20ms terhelési csúcsra, hanem a folyamatos üzemre érvényes. Aki azonban tényleg 5090 + i9-14900K/i7-14700K konfigot tervez az már valóban elgondolkodhat akár az 1200W-os tápon is. Megvitatjuk, amint jelentkezik az ajánlást kérő.
-
RobbyJr
addikt
válasz
CriticalHit #159743 üzenetére
Én azt tudom, de kár feszegetni a határokat egy i9 társaságában 1000W-os táppal.
Inkább 1200W amivel csendesen üzemel a táp. Elvégre 40-60%-on működik a legjobban, és csendesen a táp. -
4264adam
veterán
válasz
CriticalHit #159740 üzenetére
Oda már inkább 1200W, 600W +240W es erre jön a 20ms
nem? -
Paxker315
addikt
válasz
andris1602 #159738 üzenetére
a táp teljesítménye elég lesz.
De a minőség miatt én cserélnémValami DC-DC konverteres, jobb hatásfokú tápra.
#159720 CriticalHit listáján érdemes nézelődni, de a #159711 jeni is említett opciót.
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi fejlesztést a tápom ki tudja-e még szolgálni.
A gép jelenleg:
Alaplap: MSI B450-A PRO MAX
Processzor: AMD Ryzen 5 5600X
RAM: Kingston HyperX FURY 32GB (2x16GB) DDR4 2400MHz
Tálorlás: 2 db nvme SSD és 2 db 3,5" merevlemez
Videókártya: MSI GTx 960 gaming 2g
Táp: FSP 500W Hyper MA videókártyát cserélném egy MSI GeForce RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB GDDR6 kártyára.
A jelenlegi videókártya áramfogyasztása 120W a leírása szerint, az 3060-as 170w fogyaszt a gyártó szerint (az oldalukon 550w psu-t javasolnak, a Be Quiet! tápegység-kalkulátor szerint 500 a minimum).
A videókártyát egyébként fényképszerkesztés (Adobe Lightroom) gyorsításához veszem, játékra nem fogom használni.
Köszi a segítséget
-
Plebi
senior tag
válasz
CriticalHit #159733 üzenetére
Érdemes egyébként a jövőre tekintve megvenni az ENDORFY Supremo FM6 Gold 1000W-os változatot? 850 W-hoz képest csak teljesítmény arányosan drágább.
Milyen kábelt érdemes hozzá venni, ha szeretnék szövetes és/vagy világítós kábelt?
-
steewcv65
őstag
válasz
Lian li edge is tőlük van, ha jól tudom
-
Plebi
senior tag
válasz
Köszönöm!
-
CriticalHit
addikt
válasz
Plebi #159729 üzenetére
Különben nem ajánlanám. Már a Supremo FM5 is nagyon jól sikerült, minőségi tápsorozat de az FM6-al még azt is túlteljesítette a SAMA. Az összes kondi minőségi Tier1-es japán Nichicon, Nippon Chemi Con és Rubycon, kiváló minőségű, csendes Folyadékcsapágyas Fluctus venti (28dB-35dB közötti zajszint), magas hatékonyság, ATX3.1 szabvány, rugalmas szalagkábelek, 10 év gyári garancia, Cybenetics Platínium hatékonysági minősítés és "A" zajszínt minősítés. Mi kellhet még? Kicsivel jobb hullámosság csillapítás, de ez már igazán csak kekeckedés. Talán még az ára is kedvező. Simán venném (46e-ért főleg!) és tiszta lelkiismerettel ajánlom is.
-
Paxker315
addikt
válasz
Protonmail #159730 üzenetére
dedikált kártya nélkül 350-450 watt is elég, ezt Te is tudod, de néhányan nagyon szeretik az extrém túlbiztosítást
btw, a kis terhelés és dGPU hiánya végett egyrészt nem feltétlen kell a "felsőpolcról" válogatni, másrészt, én szívbaj nélkül vennék megbízható eladótól használtat. Ne feledjük, norm körülmények közt a garanciára semmi szükség nem kellene, hogy legyen
-
Protonmail
csendes tag
válasz
4264adam #159727 üzenetére
Köszönöm, de úgy gondolom, hogy teljesen felesleges számomra egy 650 W-os táp azért, hogy folyamatosan 20-25%-os terheléssel menjen.
Egy Montech Heritage házban [link] ezek lesznek a komponensek:
- Asrock B650M-HDV/M.2 alaplap
- AMD Ryzen 5 8600G processzor
- Kingston Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz memória
- Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD
- Seagate SkyHawk 4TB 3.5 SATAIII winchester
(dedikált videókártya nem lesz) -
Plebi
senior tag
válasz
CriticalHit #159716 üzenetére
Köszi a bő listát, marna nagyok az árkülönbségek, NZXT nem kapható. A listán mindegyik ajánlott, vehető a legolcsóbb endorfy is?
-
jeni
félisten
válasz
Protonmail #159725 üzenetére
Mondjuk a Bequiet Pure Power 11 400W-s ként húzós az ára a többihez mérten.
Ez pl.: tudásban-W méretben jobban megérné. -
4264adam
veterán
válasz
-
steewcv65
őstag
válasz
Milyen rendesek a seasonicnal🤣
-
Protonmail
csendes tag
Sajnos nem sikerült megvásárolnom ezt a Seasonic Core GM 500-at, nem lehet már beszerezni.
Ez esetben a Be quiet! PURE POWER 11 400W az ajánlott táp? Esetleg egy FSP FSP350-50EGN? -
geckowize
őstag
válasz
CriticalHit #159712 üzenetére
#159707 KAMELOT,
#159712 CriticalHitKöszi szépen!
-
-
tresh
veterán
válasz
CriticalHit #159720 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #159720 üzenetére
2-3 év garit inkább kihagynám!
tresh: 660W +4000Ft
-
tresh
veterán
Sziasztok,
Régen volt egy BitFenix Formula 550W 80 PLUS Gold tápom, imádtam nagyon jó volt itteni ajánlásra vettem. Újra raknék össze egy gépet ehhez kérném a segítségetek. Köszönöm előre is.
● max 40k
● Giga B550 Aurus Pro, Cpu 5700X lesz, Ram 2x16 G.Skill 3200mhz, SSD m2 2x1 TB, Vga ezek közül valami: 6600XT/6700XT/3070ti
● nem tuningolok inkább UV5 év gari jó lenne
-
Plebi
senior tag
Sziasztok,
Az aláírásom szerinti gépet szeretném bővíteni. AM! vonalon maradok R7 5700X3D váltaná a az R5 3600-at, illetve jelenleg RX 9070 vagy lehet, hogy 9070 XT-t szerznék még be.
Jelenleg egy CM Silent Pro M2 620W tápom van, 9070 topikban többeknek ilyen vagy akár gyengébb táppon is elmegy a a komplett konfig, de több esetben erős CW-vel.
Kérdésem, hogy a jelnenleg fél moduláris táp helyére mit ajánlanátok, ami megint közel 10 évig kiszolgál. Seasonic Focus GX 850-et néztem, de közel ugyanilyen áron Be Quiet! Pure Power 12 M 1000W-is kapható, ez utóbbi érdemes megvenni, ezen már van nvidia tápcsati is.
köszönöm!
-
4264adam
veterán
válasz
Angie™ #159710 üzenetére
tápos topikban nem fogsz segítséget kapni 30k alatt. Mert itt a gold ami kiajánlásra kerül minimum és azok között is azt próbálják mindig keresni ami tier1 kondikat használ lehetőleg mind a két oldalt
30k alatt én megnézném az FSP 750-850W Bronze tápot ami már ATX3.0 szabványt is támogat
-
CriticalHit
addikt
válasz
geckowize #159706 üzenetére
Corsair RM850x
Seasonic Prime TX 850
Seasonic Vertex GX 850
FSP Hydro PTM PRO 850W
FSP Hydro G PRO 850
MSI MPG A850GS
ASRock Steel Legend SL-850G
Sharkoon 850W Rebel P20
Super Flower Leadex VII XG 850W
Super Flower Leadex VII PRO 850W
NZXT C850 GOLD
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 850W 80 PLUS Platinum
Endorfy Supremo FM6 850W
Montech Titan 850 PLA
Be Quiet! DARK POWER 13 850W -
jeni
félisten
válasz
Angie™ #159710 üzenetére
Szia
Aerocool AERO 550W 80+ Bronze-Japán alkatrészek
ez halkabb sokak szerint
illetve innen 25 ezer Ft alatt. -
KAMELOT
titán
válasz
Angie™ #159708 üzenetére
Legalább ilyet Fractal Design ION + 2 560W 80 PLUS Platinum
-
KAMELOT
titán
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
VGA upgrade-en gondolkozom és emiatt tápot is kell cserélnem. A következők a válaszaim:
80.000 Ft környékéig el tudok menni, de ha drágább azt is megfontolom, jó lenne, ha megint nem kéne rá költeni 8 évig, mint a mostanira.
MB: Asus PRIME Z790-A WIFI
CPU: Intel Core i5-14600K
CPU Cooler: ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB (ACFRE00152A)
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR5-6400 CL32 (2x16GB) (F5-6400J3239G16GX2-TZ5RS)
SSD #1: Samsung 850 PRO 2.5" 256GB SATA3 (MZ-7KE256BW)
SSD #2:Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe (MZ-V9P1T0BW)
SSD #3: 3.8TB Samsung PM863 (VK3840GFDKN)
PSU: EVGA SuperNOVA 550W G3 (220-G3-0550)
Ház: Phanteks Eclipse G360A (PH-EC360ATG_DMW02) / PSU clearance: max 280 mm hosszúJelenlegi VGA:
Asus Dual White OC (DUAL-RTX4070-O12G-WHITE)Új VGA:
Valószínűleg 5070 Ti lenne, ami a jelenlegi 4070 TDP-jéhez képest (200 W) már 300 W-os.
De ha később majd valami okból váltanék bikább kártyára, pl a 360 W-os 5080-ra, akkor sem szeretném, hogyha a táp lenne a szűk keresztmetszet.
Moduláris legyen mindenképp.
Maga a tápegység kinézete nem fontos, hiszen a házban nem látszik.Viszont ha lehet, fehér kábelek legyenek hozzá.
Nem tudom mennyire van ilyen egyáltalán, sok fehér színvilágú konfigban láttam ilyen-olyan fehér, akár pluszban még sima ledes, sőt, rgb ledes tápkábeleket, de olvastam, hogy nem nagyon ajánlott tápokat olyan tápkábelekkel használni, amelyek nem hozzájuk jártak, ezért vennék egyből olyat, ami legalább fehér színű.A válaszokat előre is köszi!
-
Gondoltam megosztok pár személyes tapasztalatot néhány tápegységről. Megfordult most nálam néhány alsópolcos tápegység. A legfontosabb szempont az volt, hogy csendes legyen. Igyekeztem azok közül szelektálni, amelyek többször is szoktak ajánlva lenni a topikban.
Az első: ASUS TUF GAMING 650B
Ezt pont nem nagyon szoktátok ajánlani.Elég olcsón jutottam hozzá, most a legolcsóbb ára 31.510Ft árukeresőn. Nagyon rendben volt külsőleg a tápegység, minőségi darab érzetét keltette. Fix kábeles a kialakítása, de a kábelek is nagyon rendben voltak. Szóval nagy reményeim voltak vele kapcsolatosan. Aztán bekapcsoltam és jött a hidegzuhany. Ilyen hangos tápegységet még életemben nem hallottam. Ha esetleg vkinek van ilyenje mondja el Ő is, hogy mit hall és akkor talán megmentheti a dolgot és letudom annak, hogy az enyém egyedi hibás volt, de jelenleg az a véleményem, hogy akinek fontos a halk tápegység az messziről kerülje el ezt a típust.
A második: Be quiet! SYSTEM POWER 10 450W
Az előző táp overkill volt a maga 650W teljesítményével a géphez amihez kerestem, úgyhogy vissza is tértem a realítások talajára és behúztam egy 450W-os Be quiet-et nagy reményekkel. A main gépemben 7-8 évvel ezelőtt használtam csúcs Be Quiet tápot és nagyon meg voltam vele elégedve, de ez a system power ugye a gyártó belépő modellje. Külsőleg ez is rendben volt, bár már nem volt annyira preimum érzet mint az asus-nál. Ez is fix kábeles táp, teljesen rendben van a kábelek mennyisége és elosztása. Bekapcsolás után egy pillanatig tudtam örülni, mert halk a tápegység de van a ventinek egy halk folyamatosan kattogó hangja. Arra gondoltam, hogy trollkodik velem a gyártó és kifogtam egy hibás darabot ezért ezt a tápot visszavittem és elhoztam egy ugyanilyet helyette. Nincs meglepetés, ugyanolyan halk kattogó hangja volt ennek is. 2/2
2 hétig próbáltam megszokni, de elengedtem.A harmadik: Corsair CX550
Ekkor jött az ötlet, hogy mivel a jelenlegi fő gépem tápegysége egy Corsair shift 1200 és előtte pár évig nagyon meg voltam elégedve a Corsair RMX1000 táppal is ezért a Corsair belépő tápegysége lesz a megoldás a CX550 személyében. Külsőre a tápegység nagyon cuki, pici kompakt mérete van, a háza nem sokkal hosszabb a beépített 12-es ventinél. Sajnos a kompakt mérethez kevesebb kábel is párosul. Mivel olyan gépbe menne amiben több sata ssd/hdd/odd van egyből láttam, hogy ha ez lesz a befutó akkor molex/sata átalakítót is kell hozzá vegyek, mert önmagában kevés lesz a gyári kiosztás. Aztán bekapcsoltam, de nem tudott meggyőzni. Nem kattogott, kerregett a ventije, de sajnos hangosabb volt mint a korábbi Be Quiet. Nem volt annyira szörnyű hangja mint az első Asus tápnak de sajnálatos módon egyből tudtam, hogy ez még mindig nem az amit keresek.A negyedik: A-DATA XPG PYLON 550W
A negyediknél eszembe jutott, hogy kérdeztem itt a topicban, hogy Ti melyiket javasolnátok és egy válasz érkezett rá, hogy válasszam a Pylon-t. Előtte is sokszor volt ajánlva úgyhogy úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. Nem vagyok a márka rajongója, sőt mióta az eszemet tudom, nekem az A-DATAval még soha nem volt szerencsém pedig nem mostanában kezdődött a közös utunk. (de ez egy másik történet, vmikor a P4 northwood korszakban vettem A-data tuningramokat először és rögtön rosszak voltak xD ) Szóval visszatérve a táphoz, a kábelek, csatlakozók szemre rendben voltak. Bekapcsolás után pedig közel azonos ventilátor hang fogadott mint a Corsair-é volt. Itt már nagyon bosszantott a dolog, nem hiszem el, hogy nem lehet venni egy olyan belépőszintű de 5 év garos tápegységet aminek minimális venti hangja van mindenféle egyéb kerregés vagy kattogás nélkül.Az ötödik: be quiet! PURE POWER 11 400W
Vissza a gyökerekhez. Rengeteget kerestem, nézegettem a topicban, volt egy hozzászólás, hogy a Pure power sorozat halkabb mint a system power sorozat. Ekkor tudtam és éreztem, hogy ez lesz a megoldás! A táp külsőleg nagyon rendben van. Ennél éreztem ismét az asus után, hogy nah ez szintén minőségnek néz ki. A kábelek nagyon szépen vannak harisnyázva, egy apró dolog volt itt ami nem tetszett, hogy a két sata kábel mindkét végén van egy-egy molex csatlakozó és ezért nem tudom szépen bekötni az ODD-be. De ez tényleg csak szőrszál hasogatás
Akkor kapcsoljuk be. VÉGRE, megvan, megérkezett, hazaérkezett. Ez az! Ezt kerestem! ez az a táp amit ha bekapcsolsz nagyon halk és nem kattog a ventije! Ez csendben van!
Egy ilyen tápos elcamino út után (leteszteltem helyettetek, hogy nektek már ne kelljen!) gondoltam leírom ezt a kis regényt, ha esetleg lesz még valaki rajtam kívül aki pici konfigba keres olcsó és nagyon halk,csendes tápegységet akkor az tudja, hogy mit kell és mit nem kell behúzni
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest