- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
55S90F oled 333e szállítással
-
alaves
addikt
-
Pacee87
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
A Samsungban telefon téren már sikerült csalódnom ügyintézés terén (...)
Viszont amennyire én tudom, ennek a TV-nek az esetében saját panelt használ a Samsung és talán, ha jól rémlik, az kék szín alapú OLED panel. Azt vágom, hogy a Sony és a Philips is LG panelt használ. -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Van nekem egy Samsung UE40MU6402U TV-m, ami valószínűleg gazdasági totálkáros egy múltkori villámcsapás következtében ( TV adást azóta nem fog (másik TV-t ugyanerre az antennára kötve minden OK), illetve a képernyőnek az az 1/6-a ami az antenna csatlakozó oldalán van időnként villódzik. Jövő héten viszem szervizbe, mert szakvélemény kell a biztosítónak... Nem ragoznám tovább, de ha valakinek ezzel kapcsolatban van kérdése/tanácsa, szívesen fogadom!)
Amennyiben arra kerül a sor, hogy másik TV kell, akkor mindenképpen OLED-ben gondolkodok. Viszont azt szomorúan látom, hogy 40" OLED továbbra sincs (a 2026-os modelleknél esetleg várható ilyesmi?)
Szóval a maximális méret a 42".Itt helyből leszűkül a dolog az:
LG C51/52 (nem tudom, h mi a különbség)
Philips OLED820
Samsung S90Fmodellekre. (A Loewe az nem játszik...)
Leginkább kábel TV van róla nézve, sport csatornák, DLNA-n filmek, ritkán PC-ről képernyőmegosztás HDMI-n, játék nincs és nem is nagyon várható ilyesmi.
Van már OLED TV a családban (Sony KD-48A9 TV). Ezen kívül egy Philips, szintén Android TV kb 2018-ból, LG 2013-ból, mindet én választottam, szóval ilyen tekintetben nem vagyok válogatós. (Amúgy a Sony nem tudom, hogy mit csinált azzal az Android rendszerrel, ami azon a TV-n van, de az egy hulladék! A Philips TV-n, ami 100e sem volt és sokkal régebbi, sokkal jobban működik, a képe viszont tagadhatatlanul szép!)Ami még fontos lenne, hogy alkalmasint használok egy Tronsmart Bluetooth hangszórót, amit a Samsung nagyon szépen kezel.
A Google TV-n viszont elérhető a Sony-n a Smart Tube (alternatív YT) alkalmazás ami kirakja a reklámokat az egyenletből.
Bár nem használom, de jó lenne, ha parabolát is tudna fogni.
Illetve aki használ ilyen készülékeket, mik a tapasztalatok a minimális fényerővel kapcsolatban. Ezt a szegény kis Samsungot én sokszor soknak éreztem éjszaka minimális fényerőn is.
Illetve a panel technológiája és frissítési rátája között is van különbség WOLED/QDOLED
120Hz/100Hz natív rátával.
Ezek mellett mi lenne az optimális választás?
Szemből és oldalról is van nézve, de ez OLED-nél nem annyira számít a tapasztalataim alapján.
OLED-ből azért csak az új játszik, illetve a tartósság szempontja, amiben azért lehet, hogy az LG előrébb jár a sokéves tapasztalatai alapján.
Köszi előre is! -
koni016
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
15 éve így csinálom, így szoktam meg
kényelmesebb, szeretem egyből ott folytatni a dolgokat ahol abbahagytam. Időt is ott nézem xD Apró hülyeségek, de nem úgy használnám mint egy hagyományos tv-t. Akkor valószínű nem bírná ezt az életmódot az S95 vagy úgy általában az oledes tv-k?
Köszi, felírom ezt is, majd utánanézek meg összehasonlítási alapnak jók.
MiniLED jobb fényesebb szobába mint az oled, meg akkor sok különbség nincs látványban köztük? -
Quadgame94
őstag
válasz
koni016
üzenetére
Ha üresjáratban menne akkor miért nem kapcsolod ki a tévét/monitort?
MInek menne órákig ha nem is használod? Na mindegy... ebbe inkább nem megyek bele jobban. Bármennyire is érthetetlen, ha te így akarod használni akkor az OLED felejtős.TCL C8/C9 szériás miniLED nagyon jó. Árban is nagyon jók.
-
koni016
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nyár vagy év vége. De nem az a lényeg hanem hogy paneleknél van e valami különbség? Annyit tudok hogy az oled a csúcs de a többi mennyire marad el? Megéri kiadni érte annyi pénzt vagy esetleg jó valami másik technológia is?
Mivel monitornként használnám és néha csak üresjáratba menne több óráig mert nem akarom kikapcsolni, addig meg csak a tálca/háttérkép menne rajta vagy valami gyakran használt oldal. Képernyőkímélő lehet zavarna, nem szeretem a mindenféle mozgó dolgot a háttérben.
Köszönöm, felírom azt a szériát. -
Quadgame94
őstag
válasz
koni016
üzenetére
Nem tudjuk mikor vennéd így nem igazán lehet mit ajánlani. Ebben az évben az nagyon tág... még csak március van.
Amúgy miért menne rajta egyfolytában a Windows asztal? Statikus kép vagy mire gondoltál? Tálcát elrehet rejteni, ikonokat/appokat meg a gyorsmenübe. Windows gomb billentyűn és ott van minden. Van képernyőkímélő is.
OLED nem ég be manapság. G vagy S95 szériásat vennék a helyedben.
-
koni016
tag
Sziasztok, ha minden jól megy ebben az évben szeretnék majd vásárolni új tv-t, de fogalmam sincs mi a meta, sok az új panel fogalmam sincs melyik hogy aránylik a másikhoz minőségben és elvagyok veszve.
Ezek az igényeim:
-ablak mellett lesz közvetlenül, ne tükröződjön mert nem mindig szeretném lehúzni a redőnyt
-75-85 inchest szeretnék
-60% gaming, 30% film/sorozat, 10% netezésre lenne
-Okos meg ai funkciók nem érdekelnek mert egy gép lesz rá kötve meg konzolok
-max 800ezrem van rá, 1millió ha tényleg adja
de persze jó lenne ezek alatt megúszniMilyen panel tipusnál, márkánál, nézelődjek főleg?
Olednél mennyire kell tartanom a beégéstől ha napi több órán át csak a windows asztal fog menni rajta? -
teszt345
tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekes valakinek, péntek 13 alkalmából holnap délig 13%-os kuponkedvezmény van az LG-nél -
voros12
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy TCL C7K tv-t. Alapból 3 év garancia van rá, szerintetek érdemes rá venni még egy évet, vagy mennyire megbízható a márka? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Mr.QwErT
üzenetére
Ezekről a kisméretű és "noname" márkákról nem nagyon fogsz itt semmit se meg tudni.
Philips járt nálam pár éve 24" ajándékba adták a nagyobb tvhez.Teljesen jó képe volt és az op.rendszer is elment.
Ez a mostani Titan se rossz nagy tvn az van nálam viszont Skyshow nem lesz rajta akkor így valszeg kilőve.
A listából talán az MM saját márkását próbálnám meg gondolom gariztatni is 1szerübb
-
rainman72
Topikgazda
Kis méret 32" TCL 52 ezer
-
rainman72
Topikgazda
eMag electrohetvege
55C7K 200e
65C7K 265e
75C7K 400e
55C6K 152e
65C6K 192e
75C6K 280e
85P8K 305e
98P8K 400e -
Mr.QwErT
csendes tag
Hy Mindenki
A konyhába szeretnék kis méretű 24"-os okostévét,
Kerestem, elfogadható árban 35 - 55eFt
de csak ,noname gyártót láttam,
elsősorban Netflix – SkyShowtim – kevés tv adásra lenne használva
kicsi okos tv nézhető képernyővel,
PEAQ PTV 24GH-5025C Google OS
Blaukpunt 24HCG4000S Google OS
Dyras BL-24S2EU WebOS
Star-Light 24DM6600 VIDAA OS
Allview 24iPlay6000-H VIDAA OS
Sencor SLE 24S803B WebOS
Philips 24PHS6000 Titan OS
mondjuk ez már nekem is ismert éppen a hátáron 60eF -
rainman72
Topikgazda
Lg 65Qned92A6 302e
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Egy barátomnak 75" van és élmény nála filmezni (kb ugyanez a távolság). Ez adja nagyjából ugyanazt a látótér kitöltést, mint egy asztali 4K 27" monitor (annak megfelelő távolságból nézve, nyilván).
Viszont ezt csak furgonnal költözteted. Nálam is elférne ekkora, de bérelt lakás és irgalmatlan szívás tud lenni a nagy TV-vel költözés (logisztikailag is, meg olyan új lakást találni ahova be is fér).
Ha elfér, én rámennék erre a méretre.
-
Zsolt!!
aktív tag
Köszi! Ez az oldal felkeltette a figyelmemet.
-
Archttila
veterán
Köszi srácok!
-
herrká
senior tag
válasz
Archttila
üzenetére
Bő egy éve nézünk 3-3,5m-rol egy 75"-ost a nappaliban.
Az egyik szobában most váltotta az öreg 55-ost egy 65-os. Kb 3m a nézési távolság. Ha bemegyek a nappaliból, folyamatos az érzés, hogy de kicsi... Az 55-től nem is érezzük nagyobbnak. :-) De a 75-tol sokkal kisebbnek tűnik. :-) -
Archttila
veterán
Sziasztok!
elnézést picit off de:
ha hinni lehet az Rtings táblázatainak, akkor 77 inch pont ideális 2,9 - 3 méterről így van? Nem volt még ekkora TV a tulajdonomban, szóval ha lenne pár személyes tapasztalat, tanács, azt megköszönném...

-
alaves
addikt
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok !
55colos méretben keresek tèvèt. A Tcl 55c7k -t nèztem ki. Milyen alternatívák vannak ebben az ársávban? Hisense Samsung stb. Hálózatról való filmnézés lenne a fő szempont.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Igen jó ennyiért
Természetesen van rajta usb lejátszás. -
rainman72
Topikgazda
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Van csak alig találtam hozzá olyan terméket amit eMag forg.és szállít is
-
rainman72
Topikgazda
válasz
gyenesmartin
üzenetére
50Q7C meg a C7K kb ugyanaz szóval mind1 sztem.
eMag lehet venni ha az eMag a forgalmazó is.
Viszont amit találtam 50Q7C az eMagon a forgalmazo egy román cég az evomag azt nem venném.
Kuponozd meg az 50C7K-t inkább. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Emagról meg szabad venni a TCL 50Q7C-t?
Ez ténylegnugyanaz mint az 50C7K, csak olcsóbban? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Sziltesa08
üzenetére
Esetleg a topikjában
[Egy ilyet] rendeltem legutobb 6300ft volt akkor de még nincs feltéve. -
Sziltesa08
tag
Sziasztok, van most ajanálott fali tv tartó? Mozgatható
-
rainman72
Topikgazda
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Kettő közül melyiket ájánljátok?
[link]
[link]
Többnyire tartalomfogyasztásra kellene (YT, Netflix)
A méret adott , 50 "-nál nagyobb nem fér be a szekrénybe.
SZemből, enyhén oldalról néznénk, kb. 3 méterről.
Nappal és este is szoktuk használni (tehát többféle fényviszony mellett lenne használva)LG TV-m már volt, azt szerettem. Samu-t nem nagyon ismerem.
Köszönöm a tanácsokat! -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!!
Ez most egy write only, de 42" OLEDből (ez a max +1 méret) melyikre tennétek a voksot? LG C5, vagy Samsung S90F? Az LG-nél adott a Dolby Vision, a Samsung hangrendszerben jobb, amit eddig sikerült kiderítenem. A lényeg a kábelTV len e, YT, DLNA a saját kis szerveremmel. Ki mire és miért tenné egyik, vagy másik mellett voksát? Játék abszolút nem számít, de hogy alváshoz kellően le lehessen venni a fényerőt, az annál inkább. LAN, SAT, ARC, szintén fontos lenne, meg a min. Natív 120Hz. A 3k környékén árban. Ha már sikerült erre az ágra kerülni, ami úgy hiányzik, mint mókusnak az erdőtűz, ez játszik. Használtból meg vastagon 5 számjegyen belül egy olyan, ami felérne a mostani szintjére...
Köszi minden okos 5letért! Nézegetem őket, de eddig nagyon okos tesztek nem voltak... -
KFury
csendes tag
válasz
Brácsa
üzenetére
6 hozzászólás 2019 óta, mind most TCL témában... milyen érdekes. Csak nem te vagy Tungurka reinkarnációja?
A vörös led-es TCL csalásra valami hiteles forrást hozhatnál, mert most rákerestem a google-ben, mert ha ez igaz, akkor világbotrány. Azoban csak néhány "koreaherald" féle forrást találtam, mindegyik szószerint átvette ezt az általad bemásolt "omdia-kutatást". Esetleg ha Calebrated-től, vagy HDTV test oldaltól, vagy AVforumról hoznál hiteles forrást megköszönném.
-
alaves
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
+1 Az egy dolog, hogy külalakra, menü elrendezésre, stb. kinek melyik OS teszik. Sebesség vonatkozásában viszont teljesen mindegy, hogy melyik OS van a TV-n. Fő sebesség meghatározó tényező a hardver, pl. nem mindegy hogy G5-ön vagy B5-ön fut a webOS, illetve hogy pl. egy jmgo n1s 4k-n vagy bravia 9-en fut a googleTV.
A másik 2 fő paraméter a beállítás és a terhelés (pl. hány app. van telepítve). TizenOS és webOS esetén ott vannak a memóriaoptimalizáló és eszközápolás opciók, googleTV/androidTV esetén pedig a fejlesztői gyorsítások (animáció, 'Tevékenységek törlése: be' /app-ok használat utáni azonnal bezárását jelenti/, háttérfolyamatok: nincs vagy 2, 'csak alkalmazások mód: be', stb, stb.). Talán a vidaa és a tizen tolerálja legjobban a gyengébb, belépő szintű TV-k hardvereit. -
Brácsa
csendes tag
válasz
rainman72
üzenetére
Persze, hogy lehet, mindenen lehet. Tapasztalat, van egy nagy gyártó, aki valamiért nem fejleszt saját op rendszert, hanem használ egy "ingyeneset", elég furi! Iphone se attól extra, hogy brutálisan erős a vas, hanem hogy pöpecül otimalizált a op rendszer. Egy saját fejlesztés mindig jobb lesz annál, mint amit kb "ingyen" megkapsz.
Kiprobáltam mindhármat, és el tudom dönteni nekem Samsungéna legjobb leggördülékenyebb.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Sziltesa08
üzenetére
TCL C6K/C7K vagy Lg 55Qned92A6 Samu QN70F
Legolcsóbb ajánlat jelenleg eMag electrohetvege 55C6K 162e plus szállítás.

-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brácsa
üzenetére
Akkor az BBG miniLED
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem a többi gyártó körme alatt si van piszok csak az valamiért nem kerül bíróságra, jó példa erre az XW széria elötti Sony proejktorok, amik mind degradálódtak bőven garancia időn belül is, 10k:1 kontraszt heylett lett 2k:1 valamint a színtér is extrém módon beszűkült és nem voltak hajlandóak elismerni, még garanciában sem (extrém ritkán néha sikerült leverni rajtuk), ehelyett trükköztke mindennel, pl hogy nem írták bele a manuálba a specifikációba a kontrasztot innentől kedzve pedig arra hivatkoztak hogy mivel nincs emgadva érték ezért erre nem tudsz hivatkozni
-
Sziltesa08
tag
Sziasztok, a hálóba keresek 50-55 colos tv-t.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200.000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film, néha talán ps5
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 50-55 col
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Leginább este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) airplay, hbo, netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nincs semmk
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) a nappaliban egy c805 van 65 collal, megvagyok vele elégedve
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új
Köszönöm előre is
-
Brácsa
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
65c805 azt hiszem, nem vagyok pro a témában, bementem a boltban és megvettem, de most probálom képbe helyezni magam. Beszéltem a geminivel is, és azt mondta van egy másik majdnem ugyan ekkora balhé ugyan csak a TCL körül, hiszen szétszedtek tök terméküket, de bevágom ha érdekel mit írt nekem a mesterséges intelligencia.
1. Az Omdia-jelentés: A "hiányzó" piros chip
Az Omdia (neves piackutató cég) 2026. januári jelentése szerint a TCL egyik legújabb modelljénél, a Q9M szériánál (amit RGB Mini LED-ként hirdettek) egy megdöbbentő technológiai egyszerűsítést találtak:
Nincs piros LED chip: A hagyományos RGB (piros-zöld-kék) rendszer helyett a háttérvilágítás két kék és egy zöld chipet használ.
Foszfor helyettesítés: A piros fény előállításához nem használnak dedikált piros LED-et, hanem piros foszfort vittek fel a chipekre.
A botrány oka: A piros LED chipek sokkal drágábbak, mint a kék vagy zöld változatok. A TCL ezt kispórolta, de a tévét továbbra is "prémium RGB Mini LED" áron és jelzéssel árulta. Az iparági szakértők szerint ez olyan, mintha egy sportautót hirdetnének, de egy sima motor lenne benne tuningolt kipufogóval.Tehát nekem ez az alapvető problémám, hogy hazudnak és nem azt kaptam a pénzemért, amit szerettem volna... amúgy sem szeretem a tvt, op rendszere elég rossz, másik szobában samsung van , anyámnál LG, mindkettő veri...régen szitokszó volt a kínai, olcsóbb gagyibb, úgy néz ki ez azóta sem változott, trükköznek össze vissza és ez nagyon felbasz...
Oda kellene írni a boltban mellé, hogy Kínai QLED, Kínai MiniLed🤣🤣🤣 és akkor tudod, hogy mégsem olyan mint a többi🤣
Köszi a válaszod. -
Brácsa
csendes tag
válasz
adamp0806
üzenetére
Teljesen egyetértek. Alapvetően vettél a pénzedért egy olyan tvt, amiről azt hitted, hogy ugyan az mint a másik, csak sokkal olcsóbb, erre kiderül, hogy az olcsóságért kellett kapnod egy kompromisszumot, ami befolyásolja a tvd élettartamát, és ha tényleg 2-3 év alatt elromlik és venned kell másikat, jobban megérte volna azt venni, mert az elmegy 6-8 évet is...csak ezt ott a boltban nyilván senki nem mondta el, mert ott sem tudtak róla. Nincsenek véletlenek, az olcsóságot valahol kispórolják, vagy kifizetik...nem vétlenül drágább egy Samsung tv, mint egy TCL. Autóban is tudsz venni Mercit, audit, bmw t, és tudsz venni peugeot vagy fiatot is...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brácsa
üzenetére
Pontosan melyiket vásároltad?
Nem tudom mit használtak, kellene mérni egy spektrumot abból kiderul. De a színtér lefedettség alapjan ez qd reteg.Egyebkwnt bírom a samsungot hogy most nagy a szája, de arról mélyen hallgat, hogy ő is megtévesztés a vásárlókat amikor ugyanazt a model csaladot szereli qd oled es qoled panellel is, lcd tvknel meg va vagy ips panellel. Nagyon nem mindegy, es ezt nem osszak meg, sot ha megkerdezed mélyen hallgatnak róla, pedig marha nagy különbség van a paneljeik kozott

Ez persze nem menti fel a tclt, de a samsung sem szólhat egy szót sem, mert az is legalább ennyire gaz vagy még gázabb. Meg hat mar ok is a tcltol veszik a nem oled paneleket
-
adamp0806
csendes újonc
válasz
Brácsa
üzenetére
Hát ez az... Kíváncsiságból benéztem a TCL topicba, hogy tudnak e erről. Legnagyobb megdöbbenésemre olyan hsz-ek vannak, amik szerint ez így tök jó, "bárcsak így vernék át őket a boltban", "zárják le inkább a topicot", mert "panaszkodnak" néhányan, stb. Ez hihetetlen.. mintha bemennél a Fradi ultrába és bármilyen JOGOS negatív dolgot mondasz a csapatról szétszednek és te vagy az idióta, mert nem szereted ha átb.sznak. Itt is azt látom, hogy nem akarnak vele foglalkozni, ne írj róla, mert "jó ez így". Tisztelet a kivételnek (Vhiktor például). Én nem szoktam írni ide, inkább olvasok, de ez a stílus is, amit a Quadgame94 megenged magának, hogy "vered a nyálad" ez botrány és muszáj voltam elmondani a véleményem. Pedig biztosan kapni fogok hideget meleget.. Nem lehetne ezt normálisan legalább a minimális tisztelet megadásával? Még mindig az történt, hogy egy gyártó QD minilednek hazudott termékeket adott el. Ez TÉNY! Bírósági ügy volt belőle Németországban.
Ennek ellenére, aki emiatt aggódik és egy tévés topikban beszél róla azt lehurrogják, hogy jó ez így és biztassuk a TCL-t, hogy ezaz csak így tovább. Ezt jellemzően olyan TCL tulajok csinálják, akik önigazolást keresnek, hogy mekkora deal volt a tévé vásárlás még így is. Aztán hátha legközelebb másban is trükközni fognak, ha esetleg eddig nem tették. Mert az emberek engedik és semminek nincs következménye.. -
Brácsa
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
És mi a helyzet ha a piros led helyett foszfor réteget használnak, és az mondjuk 2-3 év múlva elfogy, és drasztikusan leromlik a tvd képminősége, nyilván vannak olyan dolgok, amit nem az első pillanattól kezdve látsz a tvdnél!néztem angol nyelvű oldalakat, most utána is olvastam a témának, pont egy ilyen TCL tvt vásároltam ezért érdekel annyira...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brácsa
üzenetére
Update a kamu qd rétegről TCL tvk esetében
Megnéztem a TCL C805 mérési eredményeit és összehasonlítottsm aszíntér lefedettségét rtings által publikált samsung QN95D adatokkal.
Az, hogy most valóban használtak e qd réteget a tclben azt nem tudom, de a színtér lefedettsége a 2 tvnek nagyon közel van egymáshoz, innentől kezdve meg teljesen lényegtelen.
A samsung p3 színtér lefedettsége 87%, bt2020 színtér lefedettsége 61%.
A TCL C805 p3 színtér lefedettsége xy térben 87%, uv térben 93%, bt2020 színtér lefedettsége xy térben 63%, uv térben 70%, szóval még jobban is teljesít kicsit mint a samsung csúcs kategóriás QD miniled tvje a QN95D :)
Egyébként a qd réteg kideríthető SPD mérésből, megpróbálom előkeresni a c805 SPD mérésemet és szépen összehasonlítjuk a Samsungéval amit rtings mért.
-
adamp0806
csendes újonc
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ja, mert a drágábból az következik, hogy jobb is... Akkor mi a helyzet a rengeteg túlárazott Sony tévével?
Ne az árát hasonlítsd már össze, hanem a tudását, hogy egy kategória e. Zónaszám, fényerő stb.. -
Brácsa
csendes tag
Sziasztok!
Hallottátok, hogy a TCL pert vesztette, és úgy hívta a qled tvjeit qlednek, hogy nem volt benne kvantum krisztály? Teljesen érthető, hogy mitől olcsóbbak a konkurenciánál, ha kisporolják belőle az anyagot...Azt is hallottam, hogy az idei évben is ez a helyzet, sőt, azt is hallottam, hogy hogy mini és a micro ledeknél a háttérvilágítás csak kék és zöld alpixelek vannak, és a pirosat egy foszfor réteggel helyettesítik, ami miatt teljesen érthető, miért tudják olcsóbban adni a hasonló termékeiket mint a Samsung vagy a lg...
Ide berakom a origo cikkjét, de ha rákerestek és akartok mélyebben foglalkozni a témával találtok angol nyelven is részletesebb infót ezekről...
Nincsenek véletlenek, olcsóbb kínai, nem véletlen olcsóbb...valahol meg kell spórolni a különbséget...
https://www.origo.hu/techbazis/2026/03/okosteve-teves-reklamozas-tcl-qled-samsung
-
rainman72
Topikgazda
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Bele untak a TCL topikban a témába most meg itt folytatod?
Nincs rá szükség
-
TungurKnivur
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Többen írták, hogy azonos méretű tévén is hasonló tapasztalatuk volt a C7K-val, tehát ez nem csak méretkérdés. Úgy tűnik, ez egy elhallgatott hiányossága. Minden képmódban ki lett próbálva és rengeteget állítgattam a beállításokat külön is, ilyen-olyan javaslatok, ajánlások alapján. A régit LG meg az új Samsung meg valahogy a sima gyári beállításokkal is sokkal jobban néz ki...
És nem csak sd-t nézünk. -
Quadgame94
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
És milyen módban mennek a tévék? Élénk?
Mivel az egy sokkal kisebb tévé, persze hogy jobban fog kinézni a gyatra felbontású gyenge bitrátájú anyag. Igazából ágyúval lőssz verébre. Egy sima alap LED tévé is okés lenne nektek a használat miatt. miniLED vagy OLED tévéken jó felbontású és sokszor HDR anyagok amik igazán visszaadják hogy mit tud a panel. Nem a Cool TV adása (random példa) fogja vissaadni. De persze Porsche 911 GT3 RS-el is lehet a sarki zöldségeshez járni.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S + 130W, 180W töltővel
- INTIMACY MEN SPORT 125 ml parfüm bontatlan, fóliás
- Dell XPS 13 9333,13.3",FHD,i5-4210U,8GB RAM, 128GB SSD,WIN10,TOUCH
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kényelmesebb, szeretem egyből ott folytatni a dolgokat ahol abbahagytam. Időt is ott nézem xD Apró hülyeségek, de nem úgy használnám mint egy hagyományos tv-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)