Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, 65” méretben mit ajánlanátok Digi Tv, Netflix, HBO Max, Youtube tartalmak nézésére?
Rákötve nem lenne semmi, elsötétített szobában szemből néznénk.
A “legjobb” tévénk itthon egy TCL 75C805, ennél gyengébb képminőségűt nem szeretnénk.
Előre is köszi az ajánlásokat! -
Emu
őstag
Gyors rövid vélemény: pénteken megjött az 55S90F, nem állítottam rajta semmit, csak felakasztottam a falra. Már így is gyönyörű volt a képe (kicsit túlszaturált), de tegnap jött ismerősöm aki hobbi kalibrálással foglalkozik (elég drága hobbi) és beállítás után nagyon meggyőző lett a képe. Még feleségem is azt mondta, hogy gyönyörű, pedig őt aztán baromira nem érdekli.
Egyébként érdekességként: miután megcsinálta az alap beállításokat (képjavító stb. állítgatása, kalibrálás nélkül), utána mért értékek is nagyon jók voltak, még ismerős is meglepődött rajta.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
laca.1
üzenetére
Mit kell bekapcsolni? Hogy ne használjam? Minek levenni a fényt?
Oled Care van bekapcsolva, intézi a TV amikor kikapcsolom. Vagy automatikusan bejön egy képernyőkímélő, ha otthagyod a műsort kimerevítve.
Maxon van a fényerő a HDR miatt. Nem lesz ennek semmi baja...az a kezdet kezdetén volt.
Láttad az RTINGS több hónapos TV tesztjét? Brutális felhősödés jelenhet meg az LCD tévéknél. Nem életszerű használat mellett persze be lehet égetni az OLED-et is, de erre nagyon kicsi az esély.
Nekem meg ott motoszkált a fejemben, hogy, ha nem ezt veszem bánni fogom, mert a fekete továbbra sem lesz 100% fekete főleg, ha van mellette pl. gyertya vagy lámpa. Nekem ez nagy mumusom. Nem kell már a kimaxolt, elavult technika ilyen-olyan néven eladva.
Vaciláltam TCL C8K-n, de élőben jobban bejött az OLED.
Már csak azért is, mert ahogy sétálgattunk a TV körül fakult a kép a TCL-nél, ha nem középen álltunk. Lehetne még sorolni. -
laca.1
aktív tag
Hiába az oled tv képe szép, de amiket itt olvasok hogy "kapcsold be ezt, ne használd úgy , vedd le a fényt "meg mit tudjam én milyen kompromisszumokat tartsak be és akkor nem lesz baj, ja és még drágább is a qd mini lednel nálam elvérzett az oled. Most akarok váltani qledről itt nem számit mennyit megy milyen fényerővel stb évek óta semmi bajom. Ma megnéztem az oledet vs qd miniledet 75" akarok tehát
Oled 200k dragabb mint qd miniled +csomó kompromisszum.
Ez szerény véleményem oledet vennék mindig ott motoszkalna a fejemben hogy jaj...... -
Remington
őstag
TCL 55P8K és 55C6K között vacillálok. Leginkább a 144Hz fontos nekem, de filmnézésre és sima tévézésre is lenne használva. Most elég akciós mindkettő, megéri azt a 30e Ft-ot a belépő MiniLED?
A másik hogy az 5 év garancia elvileg csak az Alza, One, Telekomtól vásárolt készülékekre érvényes. Valóban így van, nem fogja elfogadni ha mondjuk Euronicsban vagy Mediaban veszem?
Köszi! -
pingu22
tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Igazából csak úgy általánosságban osztottam meg, csak adta magát, hogy neked válaszoljak akkor.
De amúgy ha online vetted, akkor még ott a 14 napos, már ha megéri a macerát szétszedi/visszacsomagolni. Mondjuk abból a 60 difiből meg majdnem pont kijön a plusz +2év gari akár.
-
mrmft
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Uzletben nekem is fura volt a C6K a tobbihez kepest, otthon hasznalva rendben van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94
üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
Sajnos demó üzemben tudtam csak megnezni a tcl 55c6k meg c7k kat. Én a reflexios réteg difit nem nagyon láttam. Viszont mintha borszinben jókora difi lenne a drágábbik előnyére. Sajnos nem ugyanaz a demó ment, de a c6k nekem nem szetszett..
Hisense termékei árban pont ugyanazt az ár értéket képviselik?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Z()L3
üzenetére
Nincs olyan hogy 50hz-es tv az elírás
50/60hz a hivatalos.
Vmit nagyon félre értelmeztél a qned tvk-el kapcsolatban.
Ugye te se gondolod hogy a linkelt 130e tv közel áll egy
5-800 ezres oledhez.
Talán a Qned92/93 de az is visítva(ez a qned mini led model az egyetlen vmire való tv Ld led fronton)
A többi alatta lévők egy kalap...már elnézést,főleg a 70/80s szériák. -
Z()L3
tag
Tényleg nem egyszerű a tv vásárlás, nehéz a döntés...😅
Tapasztalatokra lennék kíváncsi. A Samsung [link] 50 Hz-es képfrissítését mennyire lenne probléma lekövetnie mondjuk egy Xbox-nak? Származik belőle valami hátrány hogy nem 60 Hz-es?
A másik kérdésem pedig, hogy az LG féle QNED tévékkel [link] mi az általános tapasztalat, mennyire jó technológia ez? Egy Youtube videóban hallottak alapján ígéretesnek hangzik. Konkrtétan az hangzik el, hogy ez áll a legközelebb az Oled-hez. (Van még egy apró lépcső a QNED miniLED)
Igen, a 2 tv más méret, de a talp miatt LG-ből csak az 50"-os fér el. -
headhunter
addikt
Rémálom lett a tv vásárlás! A kereskedőt vádolják! Ki hibázott? Miben? Tévét vennél? Tudnod kell!
"...Itt a Black Friday, rengetegen vesznek tévét ilyenkor. Emiatt foglalkozunk egy balul sikerült tv vásárlással, amiben a károsult a kereskedőt vádolja. Az egyik nézőnknek óriási problémája akadt a megvásárolt televíziójával, látszólag nem az ő, hanem a kereskedés hibájából. Megijedt, hogy mit tehet, és tanácsot kért! Ezt az őrületesen tanulságos történetet dolgozzuk fel ebben a videóban!..."
0:00 - Rémálom lett a tv vásárlás
1:30 - A Vásárló verziója
4:28 - Lehet tisztítani az OLED tévét?
5:31 - Ilyen tisztítás után
6:49 - A kereskedő verziója
7:57 - Ki hibázott
13:00 - Happy end?
13:55 - Tudtad? -
Vadasz1
tag
Sziasztok Panasonic TX-65MZ700E tv-röl mi a véleményetek?
Film nézésre és játékra
köszi -
plaszy
őstag
Kicsivel 600 alatt láttam egy 77 colos LG OLED-et:
[LG OLED77B42LA]
Nekem nincs ennyi pénzem rá, de hátha valakinek van...54%-os kedvezmény van rá. Nem nézegetem az ilyen magas árfekvésű tévéket, de ezen megakadt a szemem, ahogy görgettem a sort. -
varek
csendes tag
LG C5 65 colos tv-t 494 000 Ft ért megéri megvenni ?
-
beni3d
aktív tag
Sziasztok!
TCL 43S5K
Samsung 43U8072A fenti két Tv közül melyik lenne a jobb?
100 ezer forint körül vannak az alzan.A maximális szélesség ami elfér nálam az 96 cm.
Ez eléggé leszűkíti a kört de ha ebbe belefér még valami best buy ami érdekes lehet, az is érdekel, vagy az alzanal jobb beszerzési tipp.A felbontás nem izgat, 2-3 méterről nézem.
A laptop van rákötve úgy filmezek- jatszok.
Fhd felbontason hasznalnam mindenképpen mert ha 4k-ra állítom nem tudom olvasni a hardveraprot olyan kicsik lesznek a betűk.A segítséget köszönöm!
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Samsung válasza:
A típusszámból látszik, hogy a 65-ösön kívül mindegy WOLED panellel került forgalomba, ezért is van ez az egy méret külön fent a Samsung oldalán.
A T betű jelzi hogy QD-LED panel került a 65-ösbe: QE65S90DATXXH, ami ráadásul megegyezik az S95D széria jelölésével.Tehát amit a kolléga kinézett az WOLED. Erről meg kb semmi infó, teszt nincs. Igy én a C5-öt választottam.
-
sorto92
csendes tag
Fixen 55"-re van szükségem úgy gondolom LG vagy Samsung. árba 360ig gondolkodom. Ebbe benne van, hogy OLED. Samsung QE55S90FAEXXH lekuponozva ~260 vagy inkább LG 55C51LA (ami jelenleg 360) aztán hátha arra is érkezik valami nagyobb akció.
(Persze bármi tippre vevő vagyok)Netflix/PS5 gaming inkább.
Köszönöm a segítséget!
-
Anubris
őstag
Én is most a Hisense 85u8q-t figyelem mikor kap akciót. Ha meg nem lesz rá novemberben, akkor majd egy köv elektro hétvége emagon és TCL 7 vagy 8K-t veszek.
Sok rosszat nem nagyon találtam erről a Hisenseről. Egy ember írta MM-ben hogy melegszik és púposodott, de máshol nem olvastam ilyen hibáról vele kapcsolatban. -
rainman72
Topikgazda
válasz
z123456z
üzenetére
"Az normális különben, hogy 11 vagy 12 éves a tévé, és még hibátlan? Még sosem okozott ekkora dilemmát, hogy minek örülnék jobban, ha minél tovább bírná, vagy ha minél előbb bedöglene?"
Nehéz erre válaszolni de sztem 10ből 8 azt mondaná h oké hogy ennyit ment de cseréljük. -
z123456z
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Nem, ezt nem mondom le, de voltak már bizonytalan pillanataim reggel óta. Mert vágyom is az újra, de semmi ésszerű érvem nincs a csere mellett. Mindegy, meglátom élőben milyen, addig nem szerelem fel a másik tartót. Ha szerelem első látásra, akkor marad, ha nem, akkor megy vissza, és elengedem a témát.
Az normális különben, hogy 11 vagy 12 éves a tévé, és még hibátlan? Még sosem okozott ekkora dilemmát, hogy minek örülnék jobban, ha minél tovább bírná, vagy ha minél előbb bedöglene?
-
Lite
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Ezt 2 cm-es pontossággal, meg sok fúrással-mozgatással fel tudnám applikálni a nappali falára.
Samuból láttam, Crystal UHD felirattal, a demo anyag jó volt, sőt... De azért a film, játék, TV adás trióban, hogy miként teljesít... Nem tudom.Az tény, hogy 9-10 évente szoktam venni új TV-t és most jött el az idő, meg a 0-s THM áruhitelek kora, akkor miért ne lehetne azt mondani: All in...

Szóval ezért érdeklődök ennyire... -
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Köszi.
rainman72
Igen, nagyon olcsónak tűnik, de 3kg, csak nem kamu. Volt máshol még olcsóbban, kíváncsi leszek.
De már az is megfordult a fejemben, hogy lemondom ezt is. Baromi nehezen tudom meggyőzni magam, hogy kell egy új tv. Nagyon félek tőle, hogy fog festeni rajta a digis tévé adás. Mégiscsak 46cm a méretkülönbség, és 4x annyi képpont.
-
danger
csendes tag
Sziasztok!
1. 150e Ft
2. Film és tv
3. 30, 45-50"
4. Nappal és este is
5. Szemből
6. Streaming appok, 4k filmek lejátszása usbről v hálózatról
7. Bluetooth
8. Mindegy
9. Samsung, LG (TCL, Sony esetleg)
10. Black friday akció
11. Csak új
Köszi' -
z123456z
őstag
Tuf valaki ajánlani jófajta fali tartót? 65-os tv, kb 20kg. A szekrény körbeveszi, néhány centi lesz köztük, ebből kifolyólag mögé nézni/hajolni nem tudok majd. Vállalom láttam olyasmi tartót, ami kihúzható, és a vesa tartók pedig ráakaszthatók. Találkozott valaki hasonlóval?
-
KD6-3.7
őstag
Próbálta, használta már valaki ezeket a VESA talpakat? Nekem középre kéne talp az 58 colos TV alá, van konkrét ajánlott modell?
-
Lite
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm, én is erre a válaszra tippeltem. A zónák számát honnan tudom meg? Ezen az oldalon (valószínűleg én vagyok béna), de nem találtam.
Képminőségben mire számíthatok, ha inkább mégis 100-ast veszek? A felbontás ugyanaz, ez alapján, fullHD-ban pl. mennyivel lenne rosszabb? A súlyon kívül van más hátrányuk?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
laca.1
üzenetére
Írd be kérdésed [TCL topik] gyorsabb és több válasz
lesz
-
laca.1
aktív tag
Helló.
Érdekelne egy két vélemény.
Filmezèsre (4k) néztem ki a TCL 75c9k most 650e jó vétel lehet vagy elég lenne a c8k is? -
rainman72
Topikgazda
válasz
bajnokpityu
üzenetére
BFHETEK kupon -15%
-5% CRP -10% KMZ/MAR stb...kupon
Viszont a -25e régi tv beszámítás nem működik így
jelenleg 268e
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vismajor01
üzenetére
Leirnad hogy jöhet ilyen össze?
Köszönöm -
Lite
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nos, sokáig húzódik ez a TV választás, de a 85-ös méret tűnik a befutónak. Ha a BF környéki ajánlatokból válogatok, akkor az
LG 85QNED93A6A és a Hisense 85u8q nagyjából azonos árban van.
Melyiket érdemes, ha csak a kép számít?
A tv-re nem telepítek semmit. Max játszok is, PC-ről. Vagy egyéb, pl. TCL 85c8k? (Illetve, ilyen felhasználáshoz 98-100-as méretben ki kell ennyire maxolni a spcifikációkat?)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01
üzenetére
Igen van de a készülék váltást nem vonja le 0Ft
-
Vismajor01
addikt
Samsung appba elvileg van még ilyen
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Hoffer
üzenetére
Az ára természetesen jó,de biztos szeretnél egy ilyen homogénítású képernyőt évekig nézni

Kisebb méret de azonos model és panel,86" se lesz más.
Nappal még csak csak de este sötétben örületbe fog kergetni a gyenge feketével,bevilágításokkal.
El kell már ezeket a tv-ket engedni meg nem márka alapján választani,gyatra minőség évek óta.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- LG G5 65" bontatlan 3 év jótállás
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A tv-re nem telepítek semmit. Max játszok is, PC-ről.