- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
válasz
Quadgame94 #96605 üzenetére
Nyilván szuper tv, de számomra kihasználatlan gamer funkciók vannak benne. Igen, néztem ezt a Samsungot. Szimpatikus ez is és a QN95D is.
-
csƵ
addikt
válasz
Vismajor01 #96601 üzenetére
Igen, ilyenekre gondolok. Ahogy nézegettem, Samsungban 65"-ben, 500-600k között árazzák ezeket. TCL-ből is van, de azok is ezen az árszinten mozognak. A Sonyt meg se mertem nézni.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #96601 üzenetére
Pont ezt írtam volna neki én is
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
csƵ
addikt
Üdv!
Létezik olyan tévé, ami úgy rácuppan a falra, mint az LG OLED G-széria? Természetesen jó képminőséggel. A G-szeria tök jó lenne, csak felesleges drágító feature-ok vannak benne. -
zsolti75
senior tag
válasz
bakker_old #96595 üzenetére
Szia!
Én 43-as q60d-t cseréltem 55-ösre, teljesen ugyanazt tudják képminőségre és funkciókban is.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
válasz
rainman72 #96584 üzenetére
Es Vismajor01
Koszi! Ez eleg nagy segitseg
A tav az - nekik szerintem fontos - mert kb ugy neznek tv-t h egy csatornat max par percig aztan valtanak mashova (megy a tenisz, a labda, a hirek meg a film valahol es mindenrol tudni kell h hol mit tortenik), szoval amikor tv-znek, a tav sokszor vegig kezben van.
Futok egy kort a csaladdal - nem szeretnek gagyit venni, de az ismeretlent sem rajuk eroltetni. Nem en fogom nezni
Szerk:
Meg annyi, HBO max ezen is van mar ugye?
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bakker_old #96589 üzenetére
Egy picit olvass vissza ha nem megerőltető
Reggel pont ilyen kérés volt pont.
Ha meg csak Samu jöhet szóba akkor 55Q60D.[ Szerkesztve ]
-
bakker_old
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt érdeklődnék segítségért ti milyet vennétek a helyembe:
150-200e
TV, film és streaming,
2-3m 55col fér el max
Többnyire este lenne használva, sötét szobában
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, max 2 fő.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Youtube, HBO.
HDMI és USB.
oldalt és fali konzol
Samsungban
Csak újÖsszfoglalva, melyik most a bestbuy Samsung televízió a piacon.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Egy LG 32LB5700-at váltanánk egy 43"-os TV-re (az fér el). Egyelőre a TCL 43P655-öt néztem. Mennyire jó ez a TV általános TV nézésre, néha korábbi generációs konzolozásra (PS3, PS4, XBox One S), esetleg filmezésre egy AmLogic box-ról CoreELEC-el? Vagy hasonló áron van sokkal inkább ajánlott?
Alex
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #96582 üzenetére
Vannak gondok azért naa
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Milyen a hangja?
Mint minden tv-nek nulla meg egy kicsi,de szerintem az Lg-től jobb lesz.
Ezért az árért nincs ár/érték bajnok sajna,talán a Hisense közelebb áll hozzá.
Az Lg-kkel ellentétben aaz U7 már 100/120hz szóval a mozgás is jobb lesz.
vidaa rendszer se problemás,régebbi modeleken is jól használható az U7NQ meg idei.
Távot csak régebbit próbáltam,minden csak szokás kérdése szerintem.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
válasz
rainman72 #96579 üzenetére
Valóban nem zártam ki, viszont rosszul fogalmazhattam
Azért kértem ajánlást ár/érték bajnok és matrica bajnokra is, hogy legyen viszonyítási alapom.
Az hisense tetszik. Gyors mozgásokra (foci, tenisz stb) is ok? Menüje könnyen kezelhető (a táv nagyon tetszik)?
Illetve, mennyire ok a benne lévő hangszóró? Nem lesz soundbar meg ilyesmi.
Köszönöm
# ANTAL Tuning #
-
Vismajor01
addikt
válasz
rainman72 #96579 üzenetére
Nem zárta ki, azt kérte ajánljunk ajánlott típust (bestbuy hisense, TCL) és egyet a kért márkák közül (LG, Panasonic, Sony)
Bár ha valaki tudja jelenlegi TV-ket akkor azt is tudja hogy ha LCD, mini-led, akkor ezeket a márkákat el kell felejteni csak TCL-Hisense, LG és Sony csak OLED esetén kerülhet szóba kis túlzással
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
rainman72
Topikgazda
[Ezek férnek be az árba]
A 2 Lg ugyanaz csak pici színeltérés van.
A magic remote-tra azért kérdezz rá,fogják-e értékelni a hagyományos táv után
A Pana már nem ugyanaz a cég amire te gondolsz,már csak az oled gyártás van a kezükben.
Sonyból meg ez a legolcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Korabban mar kertem segitseget TV ugyben, es most megint aktualis.
Szuloknek szeretnenk meglepetes TV-t venni egy osereg Panasonic LCD utan.Szeretnenk oket terelelni a streaming iranyaba, ezert konnyen kezelheto funkciokkal felvertezett okos tv-t keresunk.
180-200.000.
Tenisz, foci es ugy altalaban sport nezes, plusz klasszik kiralyi adok. A TV nagyon sokat megy a hatterben, csak zajnak kb...
2-3m. 55" fer el kenyelmesen
Nagyon vilagos napalli / amerikai konyha
Szembol es neha oldalrol6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, Netflix, Airplay kell. Illetve "teletext"??
Szeretnenk ha konnyen tudnanak kezelni streaming szolgaltatokat, youtubet-ot stb...
HDMI, antenna, kb a mai elvarasok8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Lenyegtelen
Tipik olyan szulok sajnos, akik LG / Sony/ Panasonic stb... markan kivul mindentol felnek es markahuk.En favorizalom a TCL-t, Hisense-t - de ugye nem nekem lesz. Kerhetek ajanlott tipust es melle esetleg "markas" alternativat?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Mas nem jut eszembe. A taviranyito jo ha minoseget kelt es nincs tulgondolva.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak uj.
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
Vhiktor
veterán
válasz
gyulazsolti #96573 üzenetére
Nem ismerem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz
gyulazsolti #96571 üzenetére
Mivel vidaa rendszer fut rajta, lehet hogy a hisense almarkaja?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Alaplap hibás lett a Samsung 43" televíziónk. 60E Ft a javítás.
Ez mennyire ajánlott típus és márka? Tesla
Csak megjelenítőként van használva. Box, Nasról tartalom,Kodival.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
István 67 #96569 üzenetére
Szerintem attól jobb. Qn85d c765 alatt van.
-
István 67
tag
Samsung QE55QN90DAT szerintetek milyen szinten van ,mint egy tcl765 vagy attól jobb lehet?
-
gab1ka
senior tag
Samsung webshopban egész durva leárazások vannak, amik még tovább levihetőek kuponokkal (~ -20%) plusz régi kidobásra váró tévékkel.
Nekem 333-on állt meg a QN85D 65" (elálltam a 75"-tól, nem ezért, volt egy kis homogenitás probléma ami beakadt végül és elkezdett bosszantani).
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Egy régi LG 32LB5700-at leváltandó megfelelő választás lehet egy TCL 43P655? Nagy igények nincsenek, ez a TV ritkán van használva. Jellemzően TV nézés, kis filmezés, kis játékgép (PS3, XBox One S, PS4 Slim). Vagy hasonló áron van esetleg jobb ajánlat?
Alex
-
Sonja
nagyúr
Pana LCD-t ne nagyon vegyél, mivel már csak a neve Pana, amúgy egy török Vestel TV. Az OLED viszont még Panasonic, de már nem biztos hogy sokáig.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Till@
tag
válasz
rainman72 #96555 üzenetére
A "tesztek" amiket megnéztem [Digital Trends] [BRIAN'S TECH THERAPY] [RTINGS Home Theater] ezek voltak.Lehet hogy nem rossz, netán még jó is, ha sikerül jó áron kifogni.
-
rainman72
Topikgazda
85Q80D alza 560e
-
zsozsi 78
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt érdeklődnék segítségért ti milyet vennétek a helyembe:
350k 450k
TV, film és streaming,
2-3m 55col fér el max
Világos és többnyire este lenne használva.
Szemből, max 2 fő.
Netflix, Youtube, HBO.
HDMI és USB.
fali konzolon
Bármit meghalgatok Samsungban idáig nem csalódtam.
Új -
Kapanyél
őstag
válasz
Vismajor01 #96557 üzenetére
Persze nézzünk hülyének mindenkit és mondjuk mi meg a tutit…
Semmi baja nem lesz a gépnek. Az enyém egy kandalló fölött van és évek óta köszöni szépen.zgospel
Ennyi marhaságot, te jó ég![ Szerkesztve ]
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
zgospel
őstag
válasz
Zsolt!! #96551 üzenetére
A felhasználói kézikönyvek legelső oldalain szokott lenni egy felsorolás, hogy milyen biztonsági előírásokat kell betartani, milyen helységekben és hol nem szabad használni a készüléket. Általában az egyik ilyen, hogy nem szabad hőt kibocsátó eszköz közelében elhelyezni.
Szintén a manualban szokott lenni egy táblázat, hogy milyen környezeti feltételek szükségesek, pl hőmérséklet, páratartalom. Általában 0-40 fok van megadva.Nézd meg a TV-d user manuálját abban mi szerepel!
20 centivel a radiátor fölött az kevés szvsz, ettől még persze kipróbálhatod, csak aztán ne csodálkozz, ha tönkremegy és gariban sem javítják ki. Mérd meg, hogy milyen hőmérsékletű a levegő 20 centivel a TV felett, de ne a falat mérd, hanem a levegőt ami áramlik fel!
Akik a polcot javasolják nem egészen gondolták végig a dolgot, a meleg levegő nem úgy működik, hogy egy fapolc leblokkolja. A polc átveszi a hőt, majd bocsátja ki ugyanúgy a környezetébe, vagyis felfelé ugyanúgy áramlik majd tovább a meleg levegő.
Ha a polc aljára ragasztanál egy hőtükröt, akkor talán esetleg lenne valami értelme is az ötletnek.Engem mondjuk az is elgondolkoztatott, hogy a radiátor miért egy olyan falon van, ahova még egy TV-t is fel tudsz rakni. Miért nem az ablak alatt van a radiátor? Radiátort a legtöbb esetben az ablak alá kell tenni, hogy megfelelően kihasználjuk a fizikát, hőfüggöny képződjön, és megfelelően cirkuláljon a levegő a szobában.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Rick4
félisten
válasz
Quadgame94 #96552 üzenetére
Hmm, nekem is furcsa, nem hangzik jól, de akkor erre a szerviznek kellene monmdnaia sürgősen valamit.
Zsolt!!: Szerintem egy sima polc alá tökéletes, szigetel annyit, amennyi kell. Előre húzni nem sok értelmét látom, a polc viszont akár használható is.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz
Zsolt!! #96543 üzenetére
Afrikában reggel 8-tól este 10-ig 50 fok van, ezek mégis bírják. Semmi baja se lesz.
Ha nagyon jót akarsz, raksz alá egy polcot, falapot, ami fogja kicsit a levegőt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Vismajor01
addikt
válasz
Zsolt!! #96543 üzenetére
Én nem raknám oda. A TV alapból meleg, nem arra van tervezve h azt a hőt ne tudja leadni sehova. Nem igazán azzal van baj, hogy te mennyi hőt nyomsz rá, hanemhogy a TV által termelt hő lesz az entropy miatt úgy h "kösz inkább maradok" és megfőzi a TV-t. PErsze ettől még lehet oda tenni, de biztos nem raknék oda drága TV-t és 1 éven belül eladnám és vennék másikat.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Van egy LG 42 C4 OLED TV-m monitorként használva. Rögtön 2 nap használat után pixel frissítést kellett alkalmaznom rajta, mert már most hologramok maradtak a panelban, amit homogén szürke képnél vettem észre (Eizo monitor test). Szerencsére a 10 perces pixel frissítés után eltűnt.
Az összes praktika be van állítva a TV-n és a PC-n:
- Pixel shift bekapcsoltva a TV-n
- 10 percenként változó háttérkép windows-on
- Tálca automatikusan elrejtve.Szerintetek ez így rendben van? Ha igen: milyen gyakran kéne/szabad pixelfrissítést alkalmazni?
*** Statikus dolog sosem volt rajta megjelenítve 1 óránál tovább.
Előre is köszönöm !
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Helyszuke miatt a tv-t csak a radiátor fölé tudnám elhelyezni 10-20 cm rel.Mennyire árt neki a meleg ? 50 fokos vízzel fűtunk a kezem is bírja pár percig nem tűnik veszesnek. Szerintetek?
-
Anonymus23
veterán
válasz
kenicsab #96541 üzenetére
Jó kérdés, de házvásárlás után ~1,5 éve lett a komplett elektromos hálózat kicserélve réz vezetékekre, mindenhol új földelt aljzatok vannak, ezek az eszközök ugyanazon a fázison is.
Neked p&p működött a 4k@120 / 144Hz, vagy bűvészkedni kellett az egyedi felbontás beállítással? (jó nyilván a c735 nem azonos a c805-el, de nVidia...)#96536gab1ka
Jogos, ilyen kábellel nem próbálkoztam, de lehet adok neki egy esélytMindenki mástól sorry akit zavart a téma! Ha valakinek építő ötlete lenne, azt privátban szívesen fogadom, de nem akarom szétoffolni teljesen a topikot!
;) - The Power of the Light Side
-
kenicsab
tag
válasz
gab1ka #96540 üzenetére
Szerintem annyira, amennyire a kérdező témája.
Bocsánat ha nem ment át a párhuzam.Röviden a kolléga használ-e földelt konnektorokat a készülékekhez???
Mert ha nem, akkor lehet ilyen jellegű hibajelenség az adott lakás elektromos hálózatán.
Meg néha elég csak a villásdugót 180 fokkal elfordítani az aljazban, hogy a fázis megcserélődjön a tápon.És itt evvel vége!
-
rainman72
Topikgazda
Mennyire tartozik ide ez a hiba keresés??
-
kenicsab
tag
válasz
Anonymus23 #96535 üzenetére
Szia!
Végigolvastam a kálváriát, értem is , nálam C805 van Nvidia RTX2070-el és műxik rendesen.
Csak egy érdekes sztori:
Sok évvel ezelőtt PC-kel foglalkoztam és random mód fordultak elő hibák két gép között és gép-nyomtató között is, akkoriban csak párhuzamos portos kapcsolat volt általánosságban.
A lényeg mire rájöttünk...
Az egyik gép 2 eres földeletlen hosszabítóba volt csatlakoztatva.
Amint kicseréltük földeltre, megszűntek a hibák.Nálad hogy van bekötve?
-
gab1ka
senior tag
válasz
Anonymus23 #96535 üzenetére
Úgy értettem, hogy a tévét is összekötötted e az Nvidia vga valamelyik DP portjával és úgy is próbálkoztál e? Van DP-HDMI kábel is, illetve átalakítóval is működik. Nálam az egyik tévé HDMI-vel van összekötve, mellette a másik tévé DP-HDMI kis fityulát a vga-ba dugva szintén HDMI káblellel de a vga DP portjára kötve. Mindkettő megy. Egy próbát megér hibaszűrés gyanánt, illetve a leírásodból az jön le hogy ez vrr nélküli jelenség. Ez lett volna a másik tippem hogy a nélkül próbálkozz pár napig. Gondolom sok ilyen kombináción túl vagy már, érdemes a lehető legtöbb eshetőséget kizárni. Feltételezem azt tudod hogy a 10+ méteres kábelekkel gondok lehetnek és te sem ilyen extrém hosszút használsz.
-
Anonymus23
veterán
válasz
gab1ka #96530 üzenetére
Nem, DP kimenettel nincs gond, azon most egy LG 34GN850P-B van, korábban meg egy ACER Predator XB271HU volt, egyikkel sem volt gond, nyilván jó enne ha a TV-ken is rendszeresítenék a DP bemenetet, de ez szerintem esélytelen...
Ha már VRR: az eredeti firmwarekhez képest volt egy váltás, amikor eltűnt a VRR ki/be kapcsoló a megszokott helyéről, sok videóhoz képest már messze nem ott van, hanem jó mélyre eldugták a menüben. majstor igre;) - The Power of the Light Side
-
RicsiSuly
aktív tag
Beüzemeltem a Hisense 65u7NQ tv-t. Hálóba sony KD65N82J van ez VA panelts 2éve vettem. Hát ennek a Hisense-nek télleg szép képe van. Menüje érthető laggolást nem éreztem..
STHÜMER, SZAMOS SZALONCUKOR 6750/KG ÍZEK PRIVÁTBA
-
Anonymus23
veterán
Az a probléma, hogy konkrétan gondod van a szövegértelmezéssel.
Nyilvánvalóan próbálkoztam mindenféle kábellel, csak poénból olyannal is, ami sima egyszerű 2.0-ás, vagy még alacsonyabb szabványú, és valóban volt olyan, ami még képet sem adott.
Viszont a bitrátából fakadó problémát azt konkrétan elég jól reprodukálni lehet, azaz a vacak/gyenge minőségű kábellel mindig hibázik. Itt meg totál random jön elő.
Ha most leírom, hogy mennyi és milyen kábelt vettem akkor mivel lennék előrébb? Te mindet próbáltad és már tesztelted, hogy azonnal megmondod, hogy hát az szaaar, akkor ezért, vegyek egy 40e Ft-os kábel és azzal biztosan jó lesz.
Max annyit tudsz, hogy elolvasod te is az adatlapját, ami kb mindegyiknek ugyanaz.
De igazából megköszönöm ha leszakadsz rólam, mert kb az oltáson kívül semmi hasznod. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz
gab1ka #96530 üzenetére
Az a baj, hogy van a neten egy halom "tuti" megoldás, ami úgy tűnik, hogy néhány embernek működőképessé teszi, másoknak ideiglenesen, megint vannak akiknek nem.
most is találtam még ilyen tuti megoldást, szal próbálkozok, hátha valamelyikkel problémamentessé tudom tenni
-
Rick4
félisten
válasz
Anonymus23 #96528 üzenetére
Elolvastam. A kérdés az volt, milyennel próbáltad, erre nincs válasz, holott lehetne gyártóra, beszerzési forrásra, hosszra is értelmezni a kérdést, de akár még színre is, ha meg akarnád válaszolni, ezzel szemben te inkább eldöntöd, hogy én nem olvastam végig. Bravó.
Kb ott tartunk, mint ha azt írod, hogy van egy eladó autód, 4 kereke van.Részemről nincs is több kérdés, így viszont már nem csodálkozom, hogy a szervizvezetővel nem találtátok meg a közös hangot..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gab1ka
senior tag
válasz
Anonymus23 #96528 üzenetére
Az egyedi felbontást is próbáltad? Oké, feltételezem igen, ha minden igaz az Nvidia kártyák máshogy nem mennek 144hz-en, csak azzal. Ennek ellenére a 120hz-hez is létrehoznék a helyedben próbaképp 1-1 manuális felbontást, annak ellenére is hogy láthatod őket a listában, hátha azzal korrigálódik a dolog. Illetve DP és HDMI kimeneten is eldobálódik?
Én a tizedik napja használom a tévémet monitorként nvidiával 120hz-en vrr-rel, minden hibátlanul működik, illetve teljesen mindegy mikor mit kapcsolok ki vagy be, semmiféle új kapcsolat üzenet nincs. Egyetlen bugra lettem figyelmes, a win10-et HDR-be kapcsolva valamiért limited range jelet küld, épp most állok neki kigooglezni mi a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
válasz
Anonymus23 #96526 üzenetére
Az úgy kemény. Pont fentebb kérdeztem, hogy milyen tv-t lenne érdemes venni monitornak is játékhoz, hát akkor a TCL márkát kukázom a picsába..........
-
Anonymus23
veterán
Talán ha elolvastad volna (tudom, hosszú meg minden), de Neki is ezzel kezdtem, hogy kipróbáltam 4-5 kábelt (HDMI 2.1 certified mind), olcsóbbat drágábbat is, de ha arra sem képesek, hogy ők javasoljanak egy konkrét típust, amivel garantálják, akkor mégis hol a határ kábel vásárlásnál???
Leírtam a külföldi a supportnak is, kérdeztem a szervízvezetőt is, a support semmit sem reagált, a szervízvezető pedig nem akart erre válaszolni (nyilván ez nem az ő dolga egyébként).;) - The Power of the Light Side
-
Rick4
félisten
válasz
Anonymus23 #96526 üzenetére
Az első kérdésem az lett volna, ha én vagyok a szervizvezető, hogy milyen kábellel próbáltad. Egy gagyi, vagy nem 2.1-es kábel, aminél néha sávszél problémák lépnek fel, pont ugyanezt csinálhatja.
-
Anonymus23
veterán
Olvasgattam itt a fórumot már egy ideje, mert Karácsony előtt úgy volt, hogy a jelenlegi 55C735-ös TV-t esetleg lecserélem egy másikra, ugyancsak TCL, de 55C765-re.
A TV-t elsősorban 2. monitorként használom, nVidia 3070Ti kártyával, ami ugye HDMI 2.1 képes, és tudja a 4k@120Hz-t vagy a 4k@144Hz-t. Már a kezdetektől fogva volt olyan gondom, hogy random módon eldobta a képet a TV 120Hz vagy 144Hz módban, nem a kapcsolat szakadt meg, mert ugye a windows nem ad jelzést, hogy új eszköz van csatlakoztatva (mint amikor a TV-t később kapcsolom be semmint a gépet). Anno amikor itt kérdeztem, akkor az volt a javaslat, hogy ha 120/144 Hz-es TV-t akarok, akkor ez az én TV-m. Amikor meg kérdeztem, hogy ez mi, akkor meg, hogy ja, nVidiával nem fog menni, mert ez valami nVidia bug (is).
Pár hónapja leírtam ezt itt, akkor azt írta valaki, hogy miért nem jelentem be hibára, végül is igaza van, mondom akkor hajrá.
Bejelentettem hibára még bőven Karácsony előtt, végül is piros pont a Videoton szervíznek, hogy Karácsony hetén Hétfőn elvitte a futár, Csütörtökön már vissza is hozták, elvileg kicserélték az alaplapot, azaz a komplett elektronikát benne. 2-3 napig jól is működött, de aztán visszatért a hiba (ilyet máskor is csinál, hogy vannak napok, amikor nem dobja a hibát, sajnos direkt módon nem is tudom reprodukálni, szóval mondom egy életem egy halálom, még 1x hibára jelentettem, és leírtam, hogy mi a gond, videót is töltöttem fel róla, és kérdeztem, hogy vagy adjanak beállítást, hogy mit is kellene beállítani, hogy ez ne legyen, vagy milyen kábel az amivel biztosan működnie kellene, de a videót azóta se nézte meg egy lélek sem (privát, csak link birtokában lehet megnézni, direkt ők kérték, hogy készítsek videót).
Pénteken hívott megint a szervíz, hogy mikor tudnák elvinni, kérdeztem, hogy miért, mert mi mást tudnának vele csinálni, mint amit eddig? Jó mondta a hölgyike, hogy akkor Hétfőn hív a szervízvezető. Ma beszéltem vele, és kb elküldött a picsába, hogy ez nem hardveres hiba, hanem kompatibilitási, meg ilyen 1000 féle van, erre mindre nem tud a TCL felkészülni, és ha ilyen gond van, akkor vagy meg (akarják/tudják) javítani szoftveresen, vagy nem, ettől még a TV tökéletes. Mondtam neki, hogy lehet, hogy hardveresen tökéletes, de nem tudja azt, amit hirdetnek. Erre mondja, hogy ő nem tud mit kezdeni a teljesítménybeli hibákkal, meg ha nem tetszik, akkor mehetek a fogyasztóvédelemhez vagy akárhova, mert valami törvénymódosítás miatt az amit én hibának hívok, az nem hiba, hanem kompatibilitási gond, ehhez képest ugye tele van a net ilyen jellegű problémával a TCL TV kapcsán, lehet más tévéknél is, de én ugye erre kerestem rá.
Na mindegy a vége az lett, hogy ezzel nem tudnak foglalkozni, ez nem hiba, így jártam, vegyek még pár gépet pár milláért, hogy végigpróbálgassam melyik konfigurációval megy a TV-n a 4k@120 vagy 144Hz.
Ja és nem játék közben van a gond, azaz nem 4k játszok, simán asztali alkalmazások (MS Office, filmnézés stb) használata közben jön elő a hiba.
Valószínüleg firmware probléma van, de a csávó teljesítménybeli gondokra célzott, lehet akkor nem is a gépem teljesítményét akarta firtatni, hanem a TV HW-es részét.
Nyilván ez lehet egyedi gond is, de 4-5 HDMI 2-1 kábellel, 2 géppel, 2 VGA-val is próbálva volt, és ugyanúgy random előjön a hiba.
Legszívesebben vennék egy C4-et, már van egy B8-am, az még mindig kenterbe veri ezeket képminőségben, bár egy miniledes-t szívesen kipróbáltam volna, de monitornak (egyelőre) nem használnék OLED-et, rohadtul zavarna, ha pár év múlva a beégéseket kellene nézegetnem, és nagyon sok excel fut rajta.
Tv-nek amúgy tudja, amit ígér, egész normális kép van rajta, de nekem ugye első szándékból nem erre lenne használva.
Sajnos azóta sem találtam működő megoldást, max olyat, amivel nem annyira sűrűn jön elő a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
Quadgame94 #96524 üzenetére
Akár még ez a láb is jó lehet: [link] kb fele a másiknak árban.
-
Quadgame94
őstag
válasz
kyle23 #96523 üzenetére
Vesa talpat kell venni hozzá. [ilyesmit]
Rengeteg TV tudja a 4K120 Hz-et és van pár ami a 144 Hz-et is.
[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni.
1, Sikerült hozzájutnom egy Hisense 58A6BG típusú tv-hez, még fóliás meg minden, annyi bajom van, hogy nincs talp a készülékhez. Ma voltam Eu....nicsben de ott azt mondták nem foglalkoznak tartozékokkal. Hol tudok a tv-hez talpat szerezni? Van vmi üzlet, vagy csak rendelésre találok a neten? Esetleg ha vkinek van és nem használja mert falon tartja a tv-t, az hozzám dobhatná! Előre is köszönöm a segítséget.
2, Mik a lehetőségek most tv fronton, ami tudja a min 120hz-t vagy fölötte? Tv ként is használnám meg monitorként is. 140-160 cm közötti tv-k érdekelnének,
Üdv. Attila
-
kmarci25
veterán
válasz
Quadgame94 #96521 üzenetére
Danke!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Tv-t keresünk, a keret 150 ezer, tulajdonképpen csak általános tv adásokat fognak rajta nézni, semmi különleges igény nincsen, kivéve a méretet: a hely max 43 col-t enged. Szóval ehhez a mérethez kéne minél közelebbi. Mit ajánlotok ebben az esetben?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Csib0r
csendes tag
Sziasztok!
Egy C szériás LG (C3) talpa kompatíbilis egy G2-vel?
Köszönöm!
-
Sziasztok!
Vettem tavaly márciusban egy 42oledc3 készüléket. Kb 1 hete vettem észre, hogy van egy fura függőleges csík a kijelzőben. Piros háttér esetén sötét maradt az oszlop. Ma egy hete, hogy hibára jelentettem. Még aznap hívott a szerelő, hogy kb 1 hét, míg megjön hozzá a panel, utána hív. Múlthét szerdán hívott, hogy lett panel, csütörtökön jönne (sajnos nem volt jó, megegyeztünk a mai napban).
Udvarias, cipőt kérdés / kérés nélkül levető munkájára igényes szakembert sikerült kifogni. Segítség nélkül egyedül az egész művelet a köszönéstől az elköszönésig ~15 perc volt.
Azt a nyilvánvaló előnyt nem is mondom, hogy használhattam végig a készüléket, nem kellett sehova postázni, nyűglődés mentesen tudott működni a dolog.
Le a kalappal. Ennek fényében amennyiben ilyen marad a szolgáltatás / ár érték, akkor legközelebb is LG-t fogok választani.
A szerelő, még a dohányzó asztalra is visszatette a terítőt (ennyire rendet hagyott maga után)
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kacsento1
senior tag
válasz
Hauptmann #96506 üzenetére
Én is hasonló méretben és árban keresek tv-t a gyerekeknek. Eddig tcl 50p655-öt vagy hisense 50e6nt-t néztem, de 150e-s határnál találtam hisense 50e7nq-t ami már qled. Nem tudom mennyivel jobb ez a qled a sima lcd-től. Meg nem is szeretnék ennyit tv-re szánni, főleg hogy egyből 2db-ot kell vennem, de ha annyival jobb a qled, akkor inkább kicsit többet szánok rá, de 150e a nagyon max határ.
-
gab1ka
senior tag
válasz
freeland0806 #96513 üzenetére
Azért is írtam erről a VA panel vs RTINGS féle ADS IPS panelről -amilyen QN90C-t ők teszteltek- mert konkrétan erről az európai fajta QN90C-ről náluk nincs teszt amit én használtam, tehát összehasonlíthatatlan.
Ugyanakkor egy jó összefoglaló arról amit épp a Bravia 9 tesztjükben írtak le, na azt hiszem pontosan ez volt az én benyomásom is:
"The TV's blooming performance is outstanding with local dimming on 'High.' There's only a tiny bit of blooming around bright objects and subtitles when they're displayed against a black background. It's so subtle that it's barely noticeable with most content, but there's some noticeable blooming that bleeds into the black bars of letterboxed movies during very bright scenes. There's also more apparent blooming when watching the TV from an angle. Finally, there's considerable blooming across the entire screen if you open any settings menu, even when hitting the volume buttons on the remote."
Azzal a tévével két filmet néztem meg, az egyik a John Wick 4 volt. Az utóbbi égett be az emlékezetembe, lévén az egy 3 órás éjszakai jelenet extrém sok feketével, sok sötét háttéren csillogó villogó akármicsodákkal, neonokkal, gyertyákkal sok sok fekete öltönnyel. Az első benyomásom az volt hogy oké ez egy OLED tévé extrém nagy fényerővel. Egészen a menükig, márpedig akkoriban ment a menük nyomkodása..Ennek ellenére magában a filmben egyáltalán nem volt zavaró, sőt igazán fel se tűnt a blooming. Oké pénzért rá tudtam volna mutogatni itt ott, de teljesen jelentéktelen volt számomra. Az a színorgia meg a sok kis highlight (nem tudom magyarul hogy mondják ezt) az nagyon emlékezetessé tette a többit számomra. Szerintem itt kezdődik a valódi HDR élmény.
A QN85D-vel még nem néztem meg rendesen filmet, mert nem volt rá időm, de persze gyorsan előkerült a Wick pár odapörgetett jelenet erejéig. Itt is megvan minden, színorgia, fekete, a csillogások stb, de valahogy kicsit elnyomottabb mértékben. Vagypedig csak nem volt már eléggé új az élmény. Ami viszont már nincs, az a menükből sugárzó blooming, mintha a korábbi tévé kapott volna valami fw frissítést amivel ez a helyére került. Nem blooming mentes, nem csodakészülék, csak valahogy nem jön annyira szembe a jelenség. Ez már tavaly, vagy azelőtt a Sony-nak is sikerült kevés zónával, aminek a számától sem kell egyből hasraesni ha egyszer rosszul van használva. Azért nem mondom, egy Bravia 9-et megnéznék, de ott nagyon elgurult a gyógyszer az árazással, gondolom a gyártósoron minden nap kaviárt ebédelnek a munkások vagy ilyesmi..
Ha választhatnék fentiek közül, az előbbit választanám. Ha rá kéne fizetnem 100ezret azonos méretben azért a plusz fényerőért, röhögve engedném el a dolgot.
Most pedig ECO módba rakom magam, rendre csak egy 2 soros összetett mondatot akarok bepötyögni..
-
freeland0806
junior tag
válasz
gab1ka #96512 üzenetére
LG QNED mini led tévék vannak talán még hasonló áron ehhez a Samsunghoz, de ahogy látom kevesebb zónaszámmal és fényerővel. Meg gondolom az LG IPS, de ebben nem vagyok biztos, lehet méret függő szóval erre nem innék ciánt. Majd javítson ki valaki.
Az a 400.000 HUF teljesen korrekt ár, TCL 65C765öt árulnak 350ért minimum. Az a plusz 50 nekem bőven megérné azt, hogy nincsen a "tudjukmi" filmnézés közben
Szerk:
Az rtingses dolgot én is észrevettem, hogy nem igazán fedik a valóságot minden esetben. Nem tudom lehetséges e, hogy ekkora difi lenne panel és panel között típuson belül[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz
freeland0806 #96510 üzenetére
Örülök hogy tetszett, ez volt a rövid verzió
A QN90C 65" kereken 400e Ft volt az Auchan-ban 1790Ft szállítási díjjal tavaly szeptember-október környékén már nem emlékszem. Szerintem ez egyáltalán nem kirívó ár a többi gyártóhoz képest..sőt. Szerettem volna megtartani és éltem is volna cserével, semmi bajom nem lett volna, de azon az alkalmi áron pár nap múlva el is tűnt a boltból (hívtam őket) és így csak az elállás maradt. Miután ez megtörtént és hetekig olvastam a tudjuk melyik topicban az emberek negatív beszámolóit ahogy sorra küldik vissza ilyen meg olyan problémákkal a félmilliós tévéiket, még el is kezdtem megbánni hogy ilyen kis fingreszelés miatt kár volt visszaküldenem látván másoknak milyen nyűgökkel kénytelenek együtt élni.Ebben VA panel volt, ellentétben az RTINGS féle tesztben szereplő észak-amerikai verzióval és látván hogy mi ment a Samsung S90C OLED-je körül a gen1/gen2 panel mizériával, simán mernék rá fogadni, hogy ez egyszerűen egy átcímkézett QN90B volt európában. Sajnos az említett oldalon ezek a pontozgatások blooming vagy dirty screen vagy bármi más esetén közel sem fedik le a valóságot komment nélkül. A korábbi és mostani tévémen ez szabályosan ég és föld különbség, míg az RTINGS copy paste-zza a bloomingos szöveget mindenhova ugyanazzal a pontszámmal, meg igazság szerint elég sokszor minden más kis táblázatuk szerint ugyanazt olvasni, csak a pontszám tér el egykét tizeddel. Azért itt hozzátenném, hogy azzal sem volt bajom, szimplán csak ezeket a hasraeséseket a miniledtől ott nem tudtam hova tenni hogy hát ez OLED szintű fekete így, fekete úgy. Igen fekete a képernyő két széle, ha középen tekereg a neonzöld kaméleon 2000 nittel éjszaka, ahogy az alsó felső csík is az filmeknél..Csak aztán jön a zseblámpa balról ugye amikor kevés a hangerő.
Ha 390-ért a QN85D ismertebb boltokban is több helyen 390 lenne, akkor azt hiszem elállnék ettől a vásárlástól és lejjebb lépnék a szememnek egyelőre kényelmesebbnek tűnő 65"-ra, az én azt gondolom egy igazán jó vétel annyiért. Amikor nekifutottam ennek akkor még csak a közelében sem volt a 65"-os ára ennek a mélységnek, a Samsungnál futó akciót pedig csak az oldalukon elérhető modellekkel lehetett igénybe venni, ott pedig csak a 75" volt.
@rainman72: Akció nélkül 679e Ft-ért a 75" szerintem egyenesen nevetséges. Ilyen magasságokban általában nagyobb kategóriás tévét ésvagy néha még 77"-os OLED-et is ki lehet fogni.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
freeland0806 #96510 üzenetére
Háát igen de kupon vagy akció nélkül túl drága.
-
freeland0806
junior tag
válasz
gab1ka #96505 üzenetére
Remek írás, szerintem nemhogy nem untatod ezzel a fórumozókat, hanem pont hogy hasznos, ilyen tapasztalatok alapján tud az ember elindulni tévé vásárláskor. Leírtad a jó és rossz tulajdonságait is teljesen korrekt. TCL ügyben annyit tudnék hozzátenni, hogy a C645, C805 hangja az még szerintem eléggé soundbart igénylő, de a mostani tévék (C655, C765 stb) nagyon jól szólnak tényleg. Mondjuk azon meglepődtem, hogy ennyiért is van blooming meg DSE a Samunál, de utóbbi úgy látom, hogy ár és márka függetlenül jelen lehet. Én amúgy venném, el is gondolkodtam rajta most. Nagyon köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid!
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Ja, még annyi, hogy a fali tartó 200x200-as szabványú.
-
Hauptmann
addikt
50"-os tv-ben mi az, ami ajánlott 120-150 ezer körül? Semmi extra nem kell, csak menjen rajta a Youtube, netflix, ilyesmi. Gondolom, a 4K már alap ebben a méretben.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Radír04 #96502 üzenetére
Én egy hete vettem ugyanezt 75"-ban. Gondoltam már rá, hogy írok egy részletesebb beszámolót majd ha már belaktam, de nem tudok röviden, tömören fogalmazni és oldalakon átívelő offolós sztorival sem untatnám a topicot.
Megpróbálom, max kitörlöm:
Tavaly egy QN90C-t vettem, de az visszaküldésre került, mert nagyon nagyon halkan, de hallható coil whine-t produkált annak függvényében, hogy milyen sötét vagy világos tartalom volt a kijelzőn. Így azzal tudnám összevetni ezt a QN85D-t pár szóban, amit most vettem nagyobb méretben ~460 körüli áron.
A HDR látványosan gyengébb, ami nem is meglepetés, lehetett tudni a specből de az igazi wow effekt elmarad a nagyobb tesó után, mondjuk mindig is azt gondoltam hogy az ilyen 1000 nitekkel teljesen felesleges a HDR-ről beszélni. Szerencsére engem soha sem érdekelt ez annyira, az esetek 95 ha nem több százalékában SDR tartalmat fogyasztok. Természetesen lenyűgöző ha nem volt előtte jobb tévéd.
Ami feltűnő hogy mennyire totálisan blooming mentes szemből. Ez a QN90C-re nemhogy nem volt igaz, hanem egyenesen fájdalmas volt nézni, ahogy egy filmet megállítva a Plex alsó menüjének fehér ikonjai zseblámpaként virítottak. Ez speciel a filmélményt nem befolyásolta semennyire, de ott volt blooming, nem is kevés. A QN85D-n nincs, vagy max marginális, az algoritmus itt nagyon erőszakos, talán túlságosan is.
Van némi DSE, konkrétan ezt a fórumot pörgetve fel/le is látszik itt ott, tesztvideókon is, valós tartalom mellett szerencsére nem, reggel óta épp játékokat indítgatok hogy mennyire fog ez zavarni, egyelőre ezzel nincs gondom (még). Ezt a korábbi modellel nem nézegettem, ott már az első bekapcsolástól folyamatosan a zümmögés kötött le. (A történet végén már párnákat ragasztottam a tévé hátlapjára de az sem segített)
Ami kimagasló az a hangja, az valami döbbenetes. A QN90C-ben is volt integrált mélynyomó, de a tesztek is vállvonogatva említették meg és én is azt mondtam anno, hogy oké tényleg van némi dübörgés, sokkal jobban szólt mint egy "alap" tévé, de mégis olyan meeh az egész. Na ez itt nincs, itt konkrétan rendes igazi mély hangok jönnek, egyszerűen fantasztikus, természetesen szigorúan "tévé hang" viszonylatban. Mondom ezt valamikori házimozirendszer, majd soundbar tulajként. Ez volt a legnyomósabb okom anno hogy a TCL-eket nézegettem, úgy tudom, hogy ők ebben kimagaslóak, talán még soha nem is láttam rossz véleményt a TCL tévék hangjáról.
A menü gyors, a tévé gyorsan kapcsol be gombnyomásra, nincs "bootidő", nincs hangcsúszás meg képvillogás, a mozgás jó, a game mód is, vrr is (eddig), minden beállítást rendesen megjegyzett, sehol semmi nem állítódott el, a gamma is jól működik képmódonként (a QN90C-n volt egy bug ezügyben).390-ért szerintem jó ajánlat, bár ahogy írták is neked, az a bolt kérdéses. Annyiért én kérdezés nélkül megvenném, ugyanakkor még a jónak tűnő ár ellenére is ennyi pénzért vagy olcsóbban jelentősen nagyobb tudású tévét kapsz a TCL/Hisense oldalon, kérdés hogy mi az amivel együtt tudsz élni, de nem akarok vitát generálni. LG oldalon az OLED-eken kívűl tudtommal nincs ajánlható tévéjük, velük nem is foglalkoznék a helyedben.
Most hogy jön az F széria nemsokára, valószínűleg a D széria lcd és OLED fronton is kiszórásra kerülnek ahogy minden évben, én megcéloznám a QN90D-t ~450 körül.
-
-
Radír04
csendes tag
Sziasztok! A 65QN85D most 390 000Ft. Egy Philips 58pus8506 TV-m van és le szeretném cserélni.
Azt tudom, hogy jobb a mini ledes Samsung, a kérdés csak az, hogy ár-érték arányban rendben van e a fenti ajánlat?
Ha van tapasztalatotok vagy véleményetek erről a modellről kérlek írjatok meg.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
TCL 50C805 eMag 186e
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- Samsung 55" QE55S90DAEXXH 4K UHD Smart OLED TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest