Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sz_gabor: Xiaomi porszívó magyar hang.
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kresz2
aktív tag
Köszönöm a választ mindenkinek.
Akkor így már elvileg a death stranding 2 is megy ps5 nélkül. -
válasz
kresz2
üzenetére
Mostmár mindegyik, ami digitálisan lett megvásárolva
Premium Plus előfizetéssel (!)The latest major PlayStation Portal update (around late 2025) brought significant cloud streaming enhancements, allowing users to stream their owned digital PS5 games directly from the cloud with a PS Plus Premium subscription, reducing reliance on a physical PS5, alongside a revamped UI with a new top row for recent games and improved stability. To update, swipe left from the top-right screen for the Quick Menu, go to Settings > System > System Software, and select Update System Software.
-
kresz2
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Köszönöm a választ!
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
PS portal tulajdonosoktól kérnék segítséget.
Premium előfizetéssel minden megvásárolt játékom játszható felhőből ps5 nélkül,vagy csak válogatott címek vannak? -
Frod
addikt
Utóbbi, Dead Space féle remakenek készült, az alapoktól. (legalábbis miután elvették az indiaiaktól a projektet, mert amit ők hegesztettek az jóindulattal nézett ki valami Ps3 cuccnak)
Nyilván már a montreali stúdióban sem azok ülnek, akik 20 éve tették össze az általad is említett címeket, de az, hogy ennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel a címmel az gáz.
És sajnos a SoT trilógia nagy hiányzója volt az előző gennek, egy remastert kiadhattak volna. -
válasz
Szoke1982
üzenetére
Érdekelne amúgy, hogy mi volt a baj. Pár éve játszottam végig a teljes trilógiát, mai szemmel nézve is abszolút megállja a helyét, jól irányítható, nem fogott rajta annyira az idő vas foga, mint több más hasonló korú játékon (pl. Splinter Cell). Már ha csak egy felhúzott grafikás remastert akartak volna összehozni, az jól sült volna el (vagy legalábbis nem rosszul). A Beyond Good and Evil újrakiadása is jól sikerült, bár azt nem találtam meg, hogy a Ubisoft azt remasternek vagy remake-nek nevezi-e.
Ez utóbbi azért fontos, mert a kérdés az, hogy itt mi volt a terv. Csak egy remake-nek nevezett remaster, és ezt sem tudta megugrani egyik csapat sem, vagy a Ubisoft úgy volt vele, hogy egy sima remasterből nem feltétlen lehet milliókat eladni, vagy konkrétan tényleg újítani akartak, és valóban egy mai sztenderdeknek megfelelő remake-et csinálni a Resident Evil 4 és a Dead Space mintájára, amibe beletört a bicskájuk.
Na majd pár éve múlva kiderül egy Jason Schreier írásból...
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Highguard? Ex-Apexesek csinálják.
-
homerhamm
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Highguard? Jan 26
-
james001
veterán
válasz
Szoke1982
üzenetére
Amilyen kínkeserves fejlesztése volt ennek szerintem,nem is meglepő. Vagy 20szor eltolták a megjelenést,alig mutattak róla valamit,már akkor tudtam hogy ebből semmi se lesz.
#210787 TBT: Azért nem ez volt az első PoP rész,sőt nem is az első 3D-s
De a PS2-es trilógiának nyilván igen ha úgy érted. -
Szilágyi84
senior tag
Srácok mi is az Apex csapat új játékának a címe ami most a napokban fog indulni? Hányadikán? Köszi, gondolom azért megnézik páran.
-
_Balee_
aktív tag
válasz
Beegabor81
üzenetére
A durva az, hogy a pletykák szerint már szinte kész volt, sőt anno a 2021-es verziót is kész állapotban küldték vissza a tervezőasztalra. Nem értem mit művel az Ubisoft, az egyetlen játék volt, amit tőlük vártam. Az egész trilógia megérdemelne egy normális remake-t. De legalább lenne annyi eszük, hogy a HD trilógiát kiadnák újra a jelen generációs konzolokra 4k-re húzva.
-
negyven2
nagyúr
Kicsit több is történt azért:
Ubisoft details ‘major company reset’: 6 games canned, 7 delayed, and 2 studios closed -
Szoke1982
senior tag
-
Szoke1982
senior tag
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Én úgy tudom(de lehet rosszul), hogy a TV ágazat kb csak vegetált és közel volt a csőd így a kisebbik rosszat választották ameddig még tudták. Nem csodálom, véleményem szerint eléggé réteg termékké váltak a Sony TV-k. Lehet, hogy jók csak ha drágák akkor b@szhatod és esélyed sincs.
Fausto: ameddig magába a játékba nem tudsz belenyúlni kb. esélyed sincs VR-ban elindítani ha letiltották eme funkcióját.
-
fausto
addikt
Elég réteg problémám van, de hátha van valakinek tippe

A fiamnak megvan lemezesen a PS4-es Minecraft. A doboz szerint PSVR kompatibilis, a játék store adatlapja is ezt írja, azonban a leírásban az szerepel, hogy 2025 márciussal megszűnt a PS VR támogatás. Ennek megfelelően nem is indul el VR-ban a játék.
Van valamilyen megoldás, hogy mégis működésre bírjam? Pl törölni a frissítéseket vagy ilyesmi?UI.: PS4-es VR headset-tel próbálom és a PS4 verziót.
-
válasz
penge111
üzenetére
Én a Tainted Grail: The Fall of Avalon játékon gondolkozom. Betárazni későbbre
-
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ez oké, de mi Magyarországon vagyunk egyelőre, és akkor fordítsuk meg, itt nálunk ha átszámolod a kemény forintunkat dodora, akkor 1000$-ra jön ki, erre írtam azt amit, tehát nálunk gyakorlatilag 300$-al drágább mint az USA-ban
És ebből mi következik, ha valóban 2028-29 a ps6 megjelenés, simán lehet az nálunk 1500$ is addig, amilyen mértékben emelkednek itthon az árak, tehát amit írtál 6-800$ ársáv, hát azt már most buktuk![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NyMRooD
addikt
Az előző kettő között 7 év volt, az előtt meg 6, szóval ilyen erővel most 2 gen erejéig 8 év lesz utána meg 9, ez ugyan annyira valós mint a 7
. Majd kiderül.szerk: Most látom, hogy penge111 megelőzött

szerk2: A PS8 pedig 2045-ben várható, ha valaki addig spórolni szeretne.
-
penge111
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Nem kell itt spekulálgatni , egyszerű matematikai sorozat ez
, amely alapján 2028-ban fog megjelenni a PS6, mostmár mindenki lenyugodhat a pi×sába.. (6-6 év, majd 7-7 év, most 8-8 év) Így azt is meg tudom Nektek mondani, hogy a PS7 pontosan 2036-ban fog megjelenni. 
Inkább valaki arról írjon, hogy az új 2000+ címet erintő akcióban talált-e valami gyöngyszemet

-
-
Frod
addikt
Persze, hogy nem akarják, így is eladnak mindent, akár előre, gyártás nélkül is - ha jól tudom kapacitást vesznek a gyártósoron ilyenkor tőlük(?) -, sz*rnak bele, hogy hova jut, hova nem, ők pénzüknél vannak. Az ő oldalukról érthető, másfelől elkeserítő, ami a mindennapjainkban történik.
#210751 ldave
Amilyen áron fog nyitni - mert az 500$os lélektanival már nem is számol senki, annyira túlvagyunk rajta -, még kevésbé fognak váltani. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Meg ugye azért eléggé látszik, hogy egyre lassabban váltanak az emberek az új generációra, és ez szerintem méginkább igaz lesz a jövőben. PS5 esetében is hány év kellett (tavaly nyáron volt hír), hogy az aktív havi játékosok száma már nagyobb volt az új gépen, mint az előzőn.
Nem hiszem, hogy egy PS6 bármikori megjelenése után olyan tömegesen váltsanak az emberek PS5-ről, mint tették azt bármelyik korábbi generáció esetében. Elég csak megnézni a top5 legtöbben játszott játékot PSN-en. -
_drk
addikt
Akkor született a probléma. Vagyis az ötlet már hamarabb megvolt de akkor kezdődött a felvásárlás. Na azóta 100x leírtak hogy ezek nem gigászi gyártók akik egyáltalán meg tudnák egyik pillanatról a másikra oldani a fokozott termelést. A probléma ott van, hogy lehet nem is nagyon akarják.
Közben egyébként az Openai-ról is folyamatosan jönnek a negatív hangú cikkek ami mögött az éppen nem túl sikeres amerikai kormány áll, amivel bele is csapunk a politikába ami ezerszer nehezebbé teszi a kommunikációt.. -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy biztos! Egyelőre a 7 éves ciklus az egyetlen releváns adatunk amivel számolni lehet.
Az összes többi találgatás a direkt negatívra éhező clickbait cikk...
Ezzel van a problémám.Közben meg ha megkérdeznénk bárki releváns embert, ugyan úgy fogalma nincs, de még békeidőben se mert sok tényezős egy új konzolgen. Pl az AMD mit kotyvaszt éppen, mennyi idő az is.
-
Frod
addikt
Minden alap nélkül beírni, hogy "3-4 hónapos problémáról beszélünk" az elég rideg, amikor jelentős piaci szereplő vonult ki a felhasználói piacról, és még a legoptimistább hozzáértők is 2027-et (de amúgy inkább 28-at) mondanak a helyzet javulására.
Persze legyen így, tartson csak pár hónapot - legalább tudnék idén pc-t építeni.De amúgy is, eddig az volt a szöveg, hogy amúgy sincs ami meghajtsa a gépet úgy igazán, stb, igazából égető szükség nincs a váltásra.
-
F-ECT$
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az elmúlt generációk megjelenése:
PS1: 1994
PS2: 2000
PS3: 2006
PS4: 2013
(PS4 Pro: 2016)
PS5: 2020
(PS5 Pro: 2024)Azért már itt is látszik egy kis lassulás, eleinte 6 év volt két generáció között, később 7 lett, illetve a PS5 Pro is később jelent meg a PS5-höz képest, mint a 4 Pro a 4-hez képest. Ha nem lenne ram para, akkor elég nagy összeggel fogadnék egy 2027 novemberi megjelenésre, de így azért van esély a 2028-ra is.
Az meg hogy nincs infó a 6-ról, az semmit nem jelent, a PS5-ről is rohadt sokáig csak találgatások mentek és a marketing bejelentés környékén jöttek csak meg az első biztos infók. -
GhostVector
junior tag
Kár ezen vitatkozni, inkább a hétvégi Ötöslottó számokat írja meg valaki.
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyet tudunk, jelenleg senki nem tudja mi lesz még azt se hogy nyáron mi lesz, nem még azt, hogy 27ben...
De ennek a sok clickbait fos hírnek semmi értelme ahol megfejtik mi fog történni
De látod! Most már 1000%, hogy nem jelenik meg mert JóskaPista azt mondja...
De ezek a 28-29, de már 30? Ugyan már...
Akkor már meg se jelenik mert minek? Majd vissza jön a Cloud PS Now, bekamuzzák a 4K-t és az AI majd megoldja.... -
-
Mindhárom igen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem kell nagy jós tehetség ahhoz, hogy semmi azaz 0 információt osztott meg a Sony még a Ps6-ról, teljesen kuss van és hallgatnak, tehát ha jövőre jönne, akkor már minimum valami kis infó morzsát dobtak volna, mint az eddigi generáció váltások előtt is tették 😳
-
_drk
addikt
válasz
pzstm
üzenetére
Ugyan úgy 7 éves ciklussal lehet számolni mint eddig, tehát 2027. Addigra valószínű a RAM mizéria is megoldódik.
Most egy 3-4 hónapos problémáról beszélünk amit nyilván nem tudnak de egyébként nem is akarnak gyorsan megoldani. +AI lufi meddig tart.
Nyilván lehet róla beszélgetni, hogy mivan ha nem oldják meg, de akkor se laptop, se okostelo, teljesítményben vissza esünk 10 évet mert kevés és gyenge memóriás termékek lesznek a piacon amit igazából nagyon sok consumer vissza is fog dobni mert lassú szar.
És közben mindenki le is húzza a rolót, mert normális értékesítés nem zajlik. -
30z.Samu
titán
Nem tudom volt-e mán, de a Far Cry Primal is kapott 60fps patch-et vagy fog a mai nappal. Most pont akciós.

-
axlfsi
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
... fejembe látsz, ... Kezdjek félni Tőled?!
... Igen, lehet csak egy hülye kompenzáció, mert hetekig be sem kapcsolom sokszor, arról nem is beszélve, hogy manapság, ami kis időm van, azt Arc-ra "költöm" Xboxon, illetve DI (de az már alap, sok ezer órám van benne
).Szóval, jobban belegondolva - és főleg, mivel meglehetősen feláras lenne a fejlesztés, amit vagy kihasználok, vagy nem és azok az előnyök is, majd csak 2027-2028 során lesz várható (?) - ... Ezt most lehet inkább újragondolom

-
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
30-40k-ig van ajánlott/bevélt vezeték nélküli fejhallgató PS5-höz? Mikrofon nem létszükséglet, használném másra is.
Köszi a tippeket
-
semetka
őstag
Ha nem akarom hogy auto-n hosszabbítson a plus akkor cancel subsciption-ra kell menni ugye?
-
F-ECT$
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Én nem cseréltem, annyival nem ad többet, mint amennyibe kerül az upgrade. Ahogy olvasom te se használod agyon a PS-t, kicsit az az érzésem, hogy ezzel a költéssel próbálnád pótolni a nem létező játékidődet.
Ha most vennél gépet, akkor ajánlott lenne a Pro is (sőt a karácsonyi 305k-s lemezes áron még inkább az volt), de a csere csak tényleg indokolt esetben "éri meg".
Viszont ez egy érzelmi döntés is, ha jobban érzed tőle magad, akkor hajrá

-
pzstm
titán
válasz
GhostVector
üzenetére
kérdések mikor, mert a jelenlegi árváltozásokat figyelembe véve az egyes hardverelemekre, plusz a PSSr2 lehetőségét, egyes pletykák szerint 2028-2029 is simán lehet
-
Sundesz
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Ahogy többen írták a tárhely jó dolog, egyébként én nem ájultam el a simáról Pro váltásnál (ezt úgy mondom, hogy 305-ért vettem meghajtóval együtt), sajnos a PSSR jelenleg amikkel játszottam rosszabb képminőséget produkált (GT7, GoW Ragnarok). Az FSR4 szerű PSSR 2 reméljük tényleg jön és jó lesz.
Amúgy 20-30%-al nagyobb felbontást kapsz meg komolyabb RT-t, ami nem biztos hogy mindig előny, lásd Silent Hill. Egy combosabb CPU upgrade jó lett volna még a konzolnak.
Egyébként ha Slim-ed van akkor tényleg egyszerű átrakni a meghajtót és le van tudva ez a kérdés. Meg itt HA-n is lehet jó árban kifogni alig használt gépeket.
Egy dolgot nagyon sajnálok, hogy a PS4 címeket nem oldották meg, hogy 60 fps-el és nagyobb felbontással menjenek (Driveclub, Order 1886).
-
itldj
aktív tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Csak külön van meghajtó, de néhány bolt (legutóbb pl Alza) árulta "csomagban" is.
Azt, hogy megéri-e váltani csak te tudod eldönteni. Ha kevés a fat ~800gb tárhelye és bővíteni szeretnéd, illetve 4k / 120hz tv-n használod ahol kijön a plusz ereje a Pronak, akkor megérheti. Plusz megint garanciális géped lesz 3 évig.
Én cserélni biztosan nem cserélném a fat gépemet (mondjuk nekem 1,5 éve van benne +1TB SSD) de ha most vennék, vagy ez megadná magát akkor mindenképpen elgondolkoznék a Pr0-n. -
vm93hun
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Alapesetben csak digitális a gép, és kúlön kell hozzá lemezmeghajtót venni.
Én még nem jutottam odáig, hogy megvegyem, de amíg MSRP áron adják addig mindenképp megéri, márcsak azért is mert alapból 2TB tárhellyel érkezik. Esetleg várhatsz húsvétig, amikor esetlegesen kaphat egy olyan mértékű akciót, mint legutóbb karácsonykor, hacsak a jelenlegi RAM válság nem tolja fel addig a konzolok árát is.
-
axlfsi
veterán
Srácok! Valószínűleg buta kérdés, mert tudni illene, de hadd kérdezzem meg: PS5 Pro csak digitális verzióban létezik vagy van lemezes változata is? (úgy látom nincs, külön kell hozzá megvenni) ... gondoltam "időtállósítom" magamat (főleg, hogy jön a
FSRPSSR hozzá) és cserélem az alig használt lemezes PS5-ömet egy Pro-ra, viszont sok lemezes játékom is van még, melyek kijátszásra várnak, ... ámbár, ha nincs Pro lemezes, hanem külön kell még hozzá megvenni a lemezes meghajtót, ... hát elég csúnya árcédula lesz a végén (~360k).Megéri vajon? Egy ugyan régi, de valójában 500 óra játék se nincs benne lemezes 5-ös mennyit érhet a használtpiacon? 120k? ... több kicsit? ... vagy 300k-t hozzá kellene fizetnem?
...hát nem is tudom.
Ti csináltatok már ilyen "swappet"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ford topik
- Gitáros topic
- Akciókamerák
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
- Asus ROG Ally Z1 Extreme 2026.11.03-ig garis karcmentes üvegfóliás dobozos jó microSD olvasóval!
- Xbox One S (1TB) lemezes ,garanciával eladó!
- Nintendo Switch OLED V2 V1 128GB-512GB !okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos!!!
- Microsoft Xbox Series S 512GB , 2 kontroller Venom aksikkal
- Eladó PDP Riffmaster Wireless Guitar Controller PS5, PC
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Premium Plus előfizetéssel (!)

... Igen, lehet csak egy hülye kompenzáció, mert hetekig be sem kapcsolom sokszor, arról nem is beszélve, hogy manapság, ami kis időm van, azt Arc-ra "költöm" Xboxon, illetve DI (de az már alap, sok ezer órám van benne
Kendek