Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
spect80
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
itthon elég hozzá ha karcos a keret vagy a hátlap már toja is le magáról a TMX
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Rá néztem a neten. Valójában 100 F7ből 90et érint.. engem annyira nem zavar, sőt több fórumon írták, hogy a Samsung is írja, hogy teljesen normális a 178°
-
mgTerminator
veterán
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Hát 1 biztos, amikor elszakad a kijelző, ne zárja össze senki, ne használja tovább senki.
Egyből vinni a szervizbe és nem odaadni senki kezébe, ne zárja be senki, vizsgálják meg úgy ahogy van és amikor azt mondják hogy gariban javítják utána oda lehet adni.
Én bezártam kinyitottam párszor a 6-ost miután így elszakadt a kijelző és addig nézte az egész Samsung team amíg csak találtak rajta valamit amiért nem akarták javítani gariban. Hozzáteszem hogy a sok nyitás zárástól a kijelző elkezdett felválni és furábban is záródott.
Kíváncsi vagyok hogy a 7-es is erre a sorsra fog jutni?
-
WiZARD
veterán
válasz
Fiktivlife
üzenetére
Átlag user szempontból nincs semmi különös félni való.
Ne csukj be a kettő közé semmit és nem lesz baja a belső kijelzőnek. -
MadMancs
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Van akinek teljesen kinyílik? Eddig akárhol olvastam utána mindenki azt írt van 1-2° difi
-
Lajmund
őstag
válasz
Fiktivlife
üzenetére
Nekem már uton van
Ha érdekel esetleg árulok egy patika állapotu kikimélt fold ötöt.
Ajándék spigen tok.
Már be van járatva
És sokkal olcsobb. Ha elsö fold akkor lehet nem kell egy ilyen drágával kezdeni. Fold 5 is elég mindenre amugy. -
DefJamHUN
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Igen? Az enyém se nyílik ki teljesen, de néha szoktam neki segíteni a zsanér nyomásával. Fussak egy kört vele a Samsungnál?
-
mgTerminator
veterán
válasz
Fiktivlife
üzenetére
Ne legyen semmi a kijelzőn amikor bezárod. Ha nem nyílik ki teljesen azt jelenti hogy feszül a kijelző, idővel el fog szakadni, onnantól kezdve hogy megcsinálják e gariban vagy sem, isten kezében vagy.
A Samsung gyártó, nem pedig szerviz. Ezt tarsd szem előtt.
Ha nem vagy gazdag akkor legyen biztosítás, ennyi. -
Fiktivlife
tag
Egyetlen dolog tart vissza a vásárlástól... Elég vegyes tapasztalatokat hallottam illetve olvastam itt a belső kijelző óvatos használatáról. Mi a valós, hímestojásként kell rá vigyázni vagy átlag júzer problémamentesen el lesz vele?
-
Oldman2
nagyúr
Végre kijött a frissítés...
-
blueye
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Meglepődtem hogy milyen hamar, Dél-Koreában is Karácsonyoznak

-
WiZARD
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nekem ultra kellett, úgyis csak edzéshez/itthonra/ház körüli munkákhoz veszem fel, picit strapabíróbb jellegűt akartam.
Minden más esetben mechanikus óra. -
blueye
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nekem teljesen más az érzés, vásárlás előtt kipróbáltam. Az Ultra fekete fém szíjjal (nekem) sokkal vállalhatóbb akár inggel, zakóval illetve mivel nagyra nőttem nem is bumszli a csuklómom

-
WiZARD
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
A fold7 IP48-as védelme és egy galaxy watch ultra 10 ATM vízállósága az elég távol van egymástól.
1.5 méter 30 perc vs 100 méter időkorlát nélkülDe egy galaxy watch 7 is 5 atm elvileg
-
mgTerminator
veterán
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Én kocsi mosásnál szoktam kicsapatni a zsanért. Eddig bírja.
-
spect80
őstag
válasz
andrisms
üzenetére
Az én biztosításomban ez szerepel kizáró okként:
"A készülék épségének szándékos veszélyeztetése,
felügyelet nélkül hagyása, vagy egyéb gondatlan
kezelése"
Kérdés a szappanos víz melyik kategóriába esikSamsung fold 7 safety guide vonatkozó passzus:
"Kezelje és használja a készüléket körültekintően
Tartsa szárazon a készüléket
• A nedvesség és folyadékok károsíthatják a készülék alkatrészeit vagy elektromos áramköreit.
• Ne kapcsolja be a készüléket, amikor az vizes. Amennyiben a készülék már be van kapcsolva, kapcsolja
ki és azonnal távolítsa el az akkumulátort (amennyiben a készülék nem kapcsolódik ki vagy nem
tudja eltávolítani az akkumulátort hagyja úgy). Ezután szárítsa meg a készüléket egy száraz ruhával
és vigye el egy Samsung szervizbe.
• A készülék belső folyadékjelzővel rendelkezik. A készülék beázásakor a gyártói jótállás érvényét
vesztheti."Nekem ebből az jön le hogy egy mosás a gondatlan kezelés vagy szándékos veszélyeztetés.
De ki tudja, lehet minden biztosító másképp kezeli -
andrisms
aktív tag
-
WiZARD
veterán
válasz
andrisms
üzenetére
Gemini véleménye a mosogatószeres vízről:
"A hangszórórácsok és mikrofonnyílások a telefonok „Achilles-sarkai” lennének, hiszen lyukak a burkolaton, mégis kint tartják a vizet.
A titok nem egyetlen dologban rejlik, hanem a kémia (anyagismeret) és a fizika (felületi feszültség) kombinációjában.
Íme a technológia lényege egyszerűen:
1. A speciális anyag: ePTFE (Gore-Tex testvére)
A modern vízálló telefonokban (pl. iPhone, Samsung Galaxy S széria) a látható fémrács mögött van egy szabad szemmel alig látható, nagyon vékony membrán. Ez leggyakrabban ePTFE (expandált politetrafluoretilén) anyagból készül.Ugyanaz az elv, mint a vízálló túrakabátoknál vagy a Gore-Tex cipőknél.
Ez az anyag tele van mikroszkopikus lyukakkal (pórusokkal).
A trükk: Ezek a lyukak kb. 20.000-szer kisebbek egy vízcseppnél, de 700-szor nagyobbak egy levegőmolekulánál.
2. A fizika: Felületi feszültség és hidrofób bevonat
Nem elég, hogy a lyukak kicsik, magát az anyagot egy hidrofób (víztaszító) bevonattal is ellátják.A vízcsepp viselkedése: A víz molekulái nagyon erősen vonzzák egymást (ez a kohéziós erő), ezért a víz "szeret" gömb alakba rendeződni. Ezt hívjuk felületi feszültségnek.
A taszítás: Mivel a háló anyaga taszítja a vizet, a vízcsepp nem tud „szétterülni” és befolyni a lyukakba. Ehelyett gömbölyű marad, és „megül” a rács tetején, mint egy fakíron. A saját felületi feszültsége tartja egyben, és nem engedi, hogy a gravitáció átpréselje a parányi lyukon."
"Tökéletesen jól tudod, ez a „vízállóság kriptonitja”. Telibe találtad a technológia gyenge pontját.
A mosogatószeres (vagy szappanos, samponos) víz a legveszélyesebb dolog, ami egy IP-védett (vízálló) telefonnal történhet, sokkal veszélyesebb, mint az egyszerű csapvíz vagy akár az eső.
Íme, miért omlik össze a védelem a mosogatószertől:
1. A fizikai védelem összeomlása (Nedvesítés)
Ahogy az előbb írtam, a háló működése arra épül, hogy a víz „utál” szétterülni a hidrofób felületen, és gömb alakban marad.A mosogatószer hatása: A benne lévő felületaktív anyagok (tenzidek) drasztikusan lecsökkentik a víz felületi feszültségét.
Az eredmény: A víz már nem akar „összehúzódni”. Ahelyett, hogy gömbölyű cseppként megülne a háló tetején, szétterül rajta (ezt hívják nedvesítésnek).
A beázás: Amint a víz képes „megnedvesíteni” a háló anyagát, a kapilláris hatás miatt a folyadék szinte ellenállás nélkül átfolyik a mikroszkopikus lyukakon. Nem kell hozzá víznyomás sem, egyszerűen beszívódik, mint szivacsba a víz.
2. A kémiai védelem (bevonatok) leoldása
A probléma nem csak az azonnali beázás.A telefonok hangszórórácsait és magát a képernyőt is gyakran látják el zsírtaszító (oleofób) és víztaszító bevonatokkal.
A mosogatószer célja pont a zsír és a szennyeződések oldása. Ezek a vegyszerek idővel kémiailag lebontják vagy leoldják a telefon védőrétegeit. Ha ez a réteg eltűnik, a telefon a jövőben a sima vízzel szemben is sebezhetőbbé válik.
3. A ragasztások és tömítések (gumik) ellensége
A telefon nem csak a hangszórónál ázhat be, hanem az illesztéseknél is (kijelző széle, hátlap), ahol gumitömítéseket és speciális ragasztókat használnak.A mosogatószeres víz sokkal jobb „kúszóképességgel” rendelkezik, mint a tiszta víz.
Beférkőzik a legapróbb résekbe is, és kikezdheti a ragasztást, ami idővel elenged."
-
andrisms
aktív tag
Jó, nyilván azért tettem a végére a smileyt.
szóval nehogy valaki kimossa, csak aki nem félti, illetve olyan hülye mint én
Kár volt a szappant említeni, elvitte a bulit. Ha az a mennyiség megártott a készüléknek(értem a felületi feszültséget), akkor sajnálom.
MadMancs: én is világ életemben így csináltam. Fold7 a 6hoz képest azért más volt, nekem az elejétől kezdve fura volt a zsanér, illetve olyan hanjgja volt, mintha összeragadt volna a belső kijelző, ez néha látszott is rajta. Még azt is el tudom képzelni hogy nem volt 100as a belseje, de nem mentegetőzöm, igazából csak a képeim miatt zavar hogy tönkrement. Az újat majd vízzel mosom csak.
Most fold6ra visszaköltöztem, nagyon fura, még mindig azt mondom hogy a fold7 egy kiváló választás volt, egy marha jó telefon, nagy ugrás a 6hoz képest. Még jó hogy lusta voltam eladni.
spect80: nem hiszem hogy a mosás kizáró ok, de majd elolvasom. Igazából megindokolni sem kell, tönkrement, 40ért adnak egy újat, ennyi.
-
MadMancs
veterán
S21U, S24U, Watch Ultra én is mindig így mostam. Égei tengert is élvezte S24U és Watch viszonylag sokat. Egyik se édes tiszta víz. Nem volt sose gond.
Valószínűleg fórumtárs készüléke eleve hibás szigeteléssel rendelkezett.
Mindenesetre Foldot inkább nem próbálom ki víz alatt 😅
-
Mit szóltok a trifold-hoz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért a 10" nem semmi méret már
-
andrisms
aktív tag
Akkor lesz szép tiszta(folyékony szappan+langyos víz) meg néha poros helyen vagyok, igy tökéletes. Majd próbáljátok ki
S22U óta ezt csinálom, sosem volt vele gond.
Azért egy olyan telefont, amit víz alatt is reklámoznak, rajta van egy IP48 plecsni, nehogy már egy alig nyitott csap alatt beázzon.Van rá biztosítás is, de azért elvárnám a garanciális megoldást. Mondom a képeim, illetve a rohadt 3 ébresztő zavar.
-
Lajmund
őstag
Én ha nagyon meg akarom tisztitani akkor nedves törölközővel szoktam az full tisztàra pucolja. Sose értettem ezt a csap alatt mosást.
Minek? Alin is van telefonokhoz mindenféle piszka hogy olyan helyeken is kitakaritsd ahonnan mással nem tudod pl a zsebszöszt. Azt évente szoktam. Kíváncsi leszek milyen lesz az ügyintézés járjon szeremcsével a kolléga. -
-
Ha újra lett inditva a kezdeti pin kódot feloldást sajnos nem engedi.
Nekem kb. ugyanígy ázott be a Fold 3 csap alatt nyitogattam a telefont és a zsanérnál bement a víz, pedig előtte nagyon sokszor megtettem ezt és soha nem volt baj meg vízbe is vittem. Nekem a Samsung szerencsére szó nélkül javitotta. -
andrisms
aktív tag
Ilyenem van: [link]
Ennél írta hogy először oljam fel a telefon az ISB eszköz használatához.
Várok vele 1-2 napot, csak a képeimet tudjam lementeni.
reggelente 4 ébresztő megy, még ez a nagy gond
Ui.: szégyen hogy egy kis csapvíztől, ami minimálisan volt megnyitva, szóval nyomás sem volt, egy IP48as telefon beázhat.
-
andrisms
aktív tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Nem jó, próbáltam. Kéri hogy oldjam fel előbb a telefont, amit nyilván nem tudok megtenni
Az a baj hogy az ébresztőket sem tudom kikapcsolni, remélem hamar lemerül.
Most már a belső kijelző is csak akkor megy, mikor kedve tartja
Lemostam este csap alatt, de ezt azért meg szoktam tenni többször, ennyitől nem kellene beáznia. 2-3 óra múlva lett ilyen utána.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok,
Ma estére egyszerre elszállt mindkét kijelző érintésérzékenysége.
Bárhogy nyomom, nem érzékel semmit sem, egyik kijelző sem.
Két gombos újraindítás után nyilván már a PIN kódot sem tudom beírni, nem reagál semmire sem.Volt már valakinek ilyen, olvastatok külföldi fórumokon?
Igazából a képeket jó lenne legalább megmenteni róla, de így külső eszközt sem enged csatlakoztatni.
-
WiZARD
veterán
válasz
gilfoyle
üzenetére
Nekem is Nillkin van, de én nem érzem lötyögősnek a szélét. El lehet húzni kézzel, de ha nem direkt izélgetem akkor szépen a helyén van és nem lötyög.
Engem jobban zavar hogy pl a hátlap miért ilyen feleslegesen vastag. Persze sejtem, azért mert így fér bele a magsafe mágnes, de direkt az anélküli verziót vettem, és így is vastag. Nyilván nem akarnak 2 félét gyártani...A zsanért tök jól védi, cserébe karcolja/koptatja.

-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Tudtok ajánlani egy tokot (ha lehet magsafe) amivel külső kijelzőn is használható marad a gesztusvezérlés? Most hirtelen TokShop-ról rendeltem ezt , jól védi körbe a telefont kinyitva és becsukva is, csak becsukva magas annyira a perem hogy küszködni kell a gesztusokkal.Köszönöm előre is.

-
blueye
veterán
Nálam a Toyota, most Lexus nagyon kényes a tokra viszont a waze mindig megy így kell a töltés. Van olyan tokom amit szeretek használni de le kell venni a töltéshez
, ez a kocsiban van, hosszú utakon leveszem, kicsi öröm a nagy életben 
-
MadMancs
veterán
-
gilfoyle
őstag
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Majd írj róla pár mondatot, én épp tok keresésban vagyok.
Most épp egy Nillkin van rajta. Az vele a bajom, hogy a külső kijelző oldalán középen lötyög, ott gyárilag nincs ragasztó. Megoldás lehet a tokhoz adott tartalék ragasztócsíkokból vágott kis darab beillesztése a bekapcsoló gomb feletti lötyögős részbe.
Egy Torras tokkal szemezek amúgy, tetszik és elég masszívnak is tűnik. -
DefJamHUN
aktív tag
Nekem holnap jön a Samsung gyári karbon tok. Kíváncsi leszek.
Az akku egész jól teljesít. 6 óra körüli kijelző idő, 4g-n és a fele kb belső kijelzőn.
-
Freezee
senior tag
Jópáran meg pont olyat keresünk ami csak a hátuljára van és alig látszik de igényes. Nekem a mostani már a 3. Pitaka tokom. Se elöl, se oldalt egy karc sincs a mobilon. Mondjuk nekem kék, és az kevésbé üt el a toktól, oldalról olyan mintha nem is lenne rajta semmi. Viszont megfogva nem csúszik és jól néz ki.
-
válasz
Leonardo91
üzenetére
Jól néz ki, de amint látjuk ez csak egy fél megoldás
az eleje ugyanúgy csupaszon van. -
domos
senior tag
válasz
Leonardo91
üzenetére
Na ez nagyon vagány
-
blueye
veterán
válasz
Beantech
üzenetére
Itt szokták hirdetni ha van.
-
Sziasztok,
Van esetleg valaki aki igényelt regalaxy kódot de végül nem küldött be semmit? -
MadMancs
veterán
válasz
Leonardo91
üzenetére
Én is néztem furán. 200-400mb körül szokott lenni minden telón.
S24U ra is ma érkezett, az 463mb volt. -
DefJamHUN
aktív tag
Na nálam is eljött a pillanat, tegnap hivatalosan is csatlakoztam a fórumhoz.
-
Freezee
senior tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Érdekes, mert én meg sírógörcsöt kapok ettől a mágnesgyűrűtől. Sose volt rá szükségem, remélem nem rakják bele a telefonba. Ott a tok aki azzal akar szenvedni tegyen rá tokot.
-
MadMancs
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nekem is hiányzik az az 1-2 fok.
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Na végre ideért a teló.

Eddig fura. Nagyon

Kezdeti beállítások zajlanak. Biztos fogok kérdezni majd.

-
spect80
őstag
válasz
Leonardo91
üzenetére
nálam eddig kb. kétszer fordult elő, hogy nem teljesen nyílt ki, de akkor kicsit határozottabban "rásegítettem" és sikerült.
Szerintem zsebszösz vagy valami bemegy oda, és amiatt lehet ilyen -
kaisers
aktív tag
Sziasztok.
Szemezek a telefonnal, de:
Olvastam, hogy lehet tollat használni, csak nem olyat mint az ultráknál, vagy az elődöknél.
Sokat jegyzetelek, illetve a munkám során kell aláírni is telefonon. Igazából az mindegy, hogy a belső vagy a külső kijelzőn írok.Szóval ez megvalósítható? Van valaki köztetek aki így használja?
-
WiZARD
veterán
Mi az hogy nem nyílik ki teljesen?
Nem nyílik tökéletes 180 fokban, de ez a 178-179 fok nekem nem észrevehető/zavaró. -
Leonardo91
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ezt a nem nyílik ki teljesen dolgot én is észre vettem.. akkor nem nálam van a hiba
Ha jól emlékszem a Fold 5 jobban "nyílt" -
mgTerminator
veterán
válasz
Beantech
üzenetére
Nekem a Fold 7-ből 1 dolog hiányzik úgy istenigazából.... A kurva mágnesgyűrű amit végre a Google is belerakott a telefonba. Nekem csak a magsafe miatt van rajta tok, ami vékony, jól néz ki, sokat védett már, de amikor leveszem, na akkor igazán kibaszott jó a telefon!
A szélesség, vastagság, az összes méret totál megfelelő. A trifoldra leszek nagyon kíváncsi, elvileg ugyan ez lesz mint a 7, csak plusz egy lap és csak annyival lesz vastagabb. Erre ment ki ez a nagy vékonyítás egyébként. Nekem a Fold 6 vastagságával sem volt gondom, érzetre sokkal masszívabbnak tűnt mint a 7, de egyelőre ez is bírja csak zavar hogy nem nyílik ki teljesen.
-
válasz
nbukta77
üzenetére
Remélem az sose következik be hogy ennél is szélesebb lesz a Fold kategória, ez is bőven elég szerintem.
Nem látom azt a felhasználási módot ahol alapból egy akkora nagy mobilom van mint az S25 ultra és még kiakarom nyitni, akkor már inkább legyen keskenyebb és legyen trifold. -
nbukta77
addikt
Hat megint ment a varia. Nem birom megszokni a kulso kijelzo vekonysagat, mar majdnem olyan, mint egy rendes telo, de nekem meg nem jo. Igy megy a hazbol a z fold 7. Tegnap jott ujra egy 25 ultra. Meg be kell latnom , hogy o az en telefonom. Tavasszal meg a 26u. Majd , ha a kulso kijelzo meg egy picit szelesebb lesz es a belso is vedetebb a karcok miatt akkor vissza terek. Tovabbi jo forumozast es hiba mentes hasznalatot kivanok mindenkinek.
-
nbukta77
addikt
válasz
Leonardo91
üzenetére
Koszi.
-
nagyito88
aktív tag
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Samsung.com rendelés esetén Számla garancia van. Minden más forrásból származó esetében ahol Gyártói Garancia van, ott szükséges a Garipapír. (Elvileg)
A Bravophone hivatalos Disztributor: https://galaxy.hu/policies/terms-of-service
Régebben, ha jól emlékszem, sestore.hu volt, most galaxy.hu. -
Leonardo91
őstag
válasz
nbukta77
üzenetére
Szerintem te egy, és ugyanarról beszélsz a Slim Armour pro mellett csak a Tough Armour pro van ami ilyen vastag . Az meg azért jóval vastagabb.
Meg van az Airskin és az Air fit sorozat de azok semmit nem védenek kb.
Nekem ez a kettő van de ez még nem vastagítja annyira de cserébe védi a zsanért.
A feketére gondolhattál.
-
DefJamHUN
aktív tag
Ilyen van hozzá, rendes samsung pecséttel ami bravophone 😄
-
DefJamHUN
aktív tag
Ha minden a tervek szerint alakul vasárnap csatlakozom egy fekete 512essel.
Mire figyeljek az átvételnél? Elméletileg 7. havi vásárlás, gyári ses és adja hozzá a szürke lepecsételt garancia papírt. -
nbukta77
addikt
Hasznal valaki spigen slim armourt? Mennyivel vekonyabb mint az armour pro?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- BMW topik
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Mikrotik routerek
- Honda topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Már be van járatva

"