Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Samsung és nem Samsung tulajok beszélgetős topikja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igazából nem is értem, hogy miért macbookot vettél anyukádnak, jó drágán gyenge hardverrel, és miért nem inkáb egy Windowsos laptopot?
Ok, persze addig kipróbálod a Mac-et. Nekem spec nem nyerte el benne sok minden a tetszéseemt, és ahhoz képest még túl drágának is találtam, szóval én már tudom, hogy nem kell ez nekem.A másik, hogyha végleg nálad köt ki, akkor pedig még mindig el lehet adni. Nyilván fogsz rajta valamennyit bukni, mert nem új lesz hanem használt, plusz a részlet miatt te az új áránál is többet fizetsz majd érte, de legalább minimalizálod a veszteséget.
Egy saját eset : Kaptam egy tabletet 2017-ben. Egy rövid ideig használgattam, de rájöttem, hogy nem az én világom, így kikapcsolva félreraktam. Mikor 2020-ban elmentünk barátnőmmel Németországba vittem magammal, hogy na majd ott ... Két telefonom volt akkor, plusz barátnőm laptopja. Szerintem odakint 1 órát sem ment a tablet, mert mindent megoldottam telóról vagy a barátnőm laptopjáról. Hazajöttünk, és félretettem.
Pár hete belefutottam, bekapcsoltam. Ami meglepett, hogy pöccre indult, pedig 6 éve be sem volt kapcsolva. Ami szintén meglepett de kellemetlenül : Olyan szinten rommá van avultatva szoftveresen, hogy a google kezdőlapot tudom vele betölteni aztán kalap. Emiatt egyébként még az időt is manuálisan kellett beállítsam rajta, és szó szerint semmire sem jó, csak fényképezni, DE : A 2015-ös Lumia 630-asom fényévekkel szebb képeket csinált mint ez a tablet. A másik, hogy amúgy akármit fotózok vele, mivel net elérés gyakorlatilag nincs rajta, bármit is fotózok az a tableten marad (esetleg kábellel PC-re le tudom menteni). Szóval ennek sincs értelme.
El kellett volna adjam, legkésőbb 2020-ban, de inkább még 2017-ben mikor 1-2 hetes volt. Akkor még kaptam volna érte értelmes mennyiégű pénzt. Manapság kb vágódeszkának jó.
-
Ó basszus... ma is megszívattam magam... Köszönöm a lehetőséges Tim Cooknak... Na szóval. Lejáróban van a Magenta 1 előfizetés. Anyum már rágta a fülemet napok óta, hogy intézzem. Az elmúlt 15 évben, mindig úgy újítottam meg, hogy vettem valamit... tradícionáls ember vagyok, így ettől a szokásomtól nem tekintettem el most sem. A gond az volt, hogy nem nagyon volt ötletem, mit kellene vennem, mert mindenem van.Mit vegyek? Új okosórát? Van. iPad-et? Van. Konzolt? Van erős PC-m, de már alig játszom. Hiába na, öregszem. TV-t? Van. S osztályos mobilt? Van. Beugrott egy dolog. MacBook. MacBookom még nem volt. Most sincs. A gond az volt, hogy nem tudom kell e... szükségem van e rá egy Ryzen 9 9900X-es 64 GB RAM-os PC, és egy fizikai billentyűzettel és egérrel ellátott iPad 2025 mellett, mikor sokszor az iPad-et sem használom, mert az Amazon Fire TV Sticken nézem 4K-ban a NetFlixet, vagy az HBO-t.Napokig az M5-ös iPad Air, és a 800K-s PRO (https://www.telekom.hu/.../Apple-Macbook-Pro-14-M5-24-GB...) között vacilláltam. A NEO nem fogalkoztatott, mert nincs billentyűzet-háttérvilágítása, és csak 8 GB RAM van benne.A 800K-s PRO azon ment el, hogy nincs benne WiFi 7, nem azért vettem 180 E Ft-ért új WiFi 7-es routert, hogy WiFi 6E-n ragadjak. Két előnye lett volna, a 120 Hz-es kijelző, és a 24 GB RAM. A másik kiszemeltem, az iPad Air. Persze, hogy a 24 GB RAM-os pont elfogyott... Így maradt a 16 GB-os, de addig tököltem, hogy a csillagfényen kívül minden színben elfogyott... Az meg nem kell.Akkor jutott eszembe, hogy lehet mégis egy NEO-t kellene vennem anyukámnak, mert úgyis egy 2018-as i3-7100U laptopot használ... Úgyis az övé lesz, de előtte hetekig nálam fog pihenni. Addig legalább kiderül, hogy kell e nekem MacBook, vagy sem. Jó is ez az elgondolás. Ez a MacBook is a nevemen lesz, és neki lesz egy külön fiókja. Le is adtam a rendelést gyorsan, mert jön Május 1- és mivel ünneplik a munka ünnepét? Dögléssel.Szóval ahogyan Jannus Pannonius mondotta volt: hajrá fogyjon az út társak siessünk, nekem meg mennem kell a Lidl-be mert 21 óráig van nyitva...Ekkor volt olyan 19 óra 40 körül. Öltözök fel, és akkor ugrik be, hogy volt a Tim Cook féle bandának valami sunyi húzása, miszerint két NEO típus van, és az egyikben nincs biometrikus azonosítás. Ez pedig baromira jódolog, mert a TouchID-val nem kell(ene) a jelszót, vagy PIN kódot beütnie, és ha esetleg nem tudja megszokni, akkor nálam köt ki a MacBook. Késésben vagyok... de a dolog prioritást kap. Gyorsan megnézem és tényleg... na b+ ... oké, hívom a 1414-et. Volt már máskor is hasonló köröm, és akkor (sem) nem tudták törölni. Ügyintéző hölgy mondja: persze módosíthatjuk egyből most... na mondom király... van fejlődés. Picit várjak. Mondom oké, max nem megyek a Lidl-be. Baljós hangok szűrődnek át, majd közli, hogy sajnos nem tudja törölni, de mindjárt szól egy másik munkatársának hátha ő.... ekkor úgy már éreztem, hogy ezt beszopom. PÁr perc telik el, és mondja, hogy már kiküldték, holnap érkezik, és több opció is van:1. Ne vegyük át - ilyenkor visszaviszik, aztán persze ünnep közbejön. Meg visszatörlik az egész hűségidős meghosszabbításos hasfájást, és újból le kell adni a rendelést.2. Átvesszük, és 14 napon belül elállunk3. Elfogadjuk a helyzetet.Na már most a Lidlbe menet gondolkoztam. Felhívtam anyukámat, mondtam neki, hogy mi a helyzet. Hát ingadozott rendesen, majd azt mondta, hogy rám bízza, döntsem én el. Végül én úgy döntöttem, hogy már nem variálok. Főleg, mert ezt nekem kellene intézni, és én nem Újfaluban vagyok. Pár hétig nálam lesz. Ha kell egy MacBook, akkor veszek magamnak, ha meg arra jutok, hogy nincs rá szükségem, akkor ugye nem jelent gondot abszolút. Persze nyilván jobban örülnék neki, ha a Telekom oldalán nem úgy jött volna le, hogy csak 256 GB-os verziójuk van, és nem külön lett volna elrejtve az 512-es, de ezt már benyaltam. Szívás akkor van, ha nem tudja megszokni a MacBookot ... és nálam köt ki végleg.
Nem bírom már "eztet"
-
-
nggabi
félisten
[link] zsiráfnak ma xar napja volt
-
nggabi
félisten
látom dógoztok. helyes

-
-
-
Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja - PROHARDVER! Hozzászólások 2021
Hmm, visszakerestem, hogy mikor kezdődött gomba elszabadulása. Már 5 éve veri a tönkőjét!
Vajon hogyan alakult ki, hogy itt *mindent szabad?: D -
-
I02S3F
addikt
Ki akar dugni? Itt a fórumon! Digitálisan csináljuk, nem kaphatsz el tőlem semmit!
Csak írj és küldöm az első fotót a tö(n)kömről!

-
-

Upszika
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
nggabi
üzenetére
Igazából pont nem érdekes, mert naponta viszonylag sokat megy a gép a kötelező SEED idő 2-3 napon belül le van tudva.
Amúgy bizonyos szempontból jobb, bizonyosból rosszabb, hogy már nem konkrét arány van mint régen.Régen emlékszem, megpörgette az ember, ha jó netje volt akkor pár óra alatt akár el is tűnhetett vagy vitték a cuccot, nem egy oldal volt ahol két számjegyű egész szám volt az arányom, sőt olyan is, ahol 128-as

Mondjuk én SEED szervereztem is meg egy idő után ott volt az akkori barátnőm : Amellett, hogy bitang jó netje volt (2007-2008-ban 10-20Mbit) jobban értett a torrenthez mint én
Úgy értem mikor odaadtam neki az accjaimat, akkor nagyon profin javította az arányt. Előbb csak néztem, hogy mi ez a sok poresz, aztán mondta, higyjem el ezek mennek. Az egyik nagy torrent oldalas accomba, pár hét alatt 10TB-ot belelapátolt.
Nekem egy másik helyen SEED szerverrel 1 hónap alatt 1,2TB sikerült.
A mostani rendszer a lassabb nettel és sok tárhellyel (mint amilyen pont most én vagyok) rendelkező usereknek kedvez, hiszen nem kell kötelezően felpréselni a biteket, elég csak készenlétben lenni, hogyha valakinek kell akkor létezzen az Linux disztró torrent. Van olyan tétel amit az egyik oldalon 1+ éve kizárólag egyedül én tartok életben.
Fénykoromban 18 oldalon voltam fent, de ezekből sok mára megszűnt, volt aminek elajándékoztam az accját, meg olyan is ahonnan törlődtem. Manapság már csak 4 oldalam van, és fél aktívan csak kettőt használok, a másik kettőbe meg csak belépkedek, hogy ne vesszen el. Szóval ezen dolgok folyományaként nemigazán érzem azt, hogy a routeremnek kéne tudnia SEEDelnie.
De 2005-2008 nekem a nagy torrentes időszak volt, ha ezekre az évekre visszagondolok akkor a torrent rögtön beugrik, az Azureussal együtt
Dáugozni kő, ezé' a kis pízi is ...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, az. De már nem a fehér, hanem a fekete. Ez annyival másabb, hogy picit talán még az előzőnél is jobban melegszik, néha azt gondolom, hogy kellene szerkeszteni valami aktív hűtést az oldalára.
Nos, ha oszlopot kell cseréljenek, akkor lehet, hogy valóban nem lesz megoldva a kérdésed.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az én routerem asse tudom mikor frissített utoljára. De észrevettem, hogy amiket a 2000-es években használtam sokkal jobbak voltak. ha itt áramkimaradás van, vagy resetelek stb, akkor hosszú percekig nincs net, mert felépíti magát. Az első ADSL-es routerem, ha visszakapcsoltam azonnal indult, és 5mp-n belül volt net.
Nekem ez a szempont, nem az, hogy frissítgesse magát meg Wifi9 legyen 8GHZ-es sávval
-
válasz
KROK640
üzenetére
Aha
Az ASUS RT-AX86S-t fogja váltani! 
De amúgy nem a Telekom miatt... hanem mert lassan a másik nem kap frissítéseket, és végre lesz egy újabb 5-7 évet kiszolgáló immáron WiFi 7-es routerem, 6 GHz-es sávval.
Na meg azért, mert a legtöbb helyen 90-100K ez a router: ASUS RT-BE92U (90IG0950-MO9A0V) router vásárlás, olcsó ASUS RT-BE92U (90IG0950-MO9A0V) árak, Asus Router akciók
Meg mert elengedtem a MacBook-ot
(egyelőre :XD), Kompenzálni kell a shoppingolási kényszert. 
-
-
KROK640
nagyúr
GoodSpeed : Nézz be abba a topicba ahol megismerkedtünk. Lehet, hogy egy kis örömhír is lesz számodra
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Persze, abszolút egyetértek veled, csak én Tibihaverom kárán tanultam meg, hogy mibe tud kerülni egy laptop. Nála is ugyanez volt, munkadíjjal együtt többe volt mint amennyit ért hibátlaul a laptopja, és még ki sem volt az utolsó részlet rá fizetve.
És pont leírtad, hogy miért nem kéne alma.

-
-
válasz
KROK640
üzenetére

MacBook: pár napja nem is volt téma nálam. Most meg kissé rá vagyok pörög e, pedig tudod, anno megfogadtam, miután az ASUS Gamer laptopnál alaplaphibám lett, és cserélték az alap lapot a CPU-t meg az RTX 3060-at is, hogy sose laptop többet… csak most jött az, hogy meg kell új0tani a Magenta 1-ez. MacBookom meg még nem volt, valamit meg venni kéne, mert eddig mindig vettem valamit

De hallod 500K-ért 60 Hz-és kijelző, meg alaplapra forrasztotta RAM. Ha 36 hónap után megfekszik, akkor gazdasági totálkár…
Ja almás szokás szerint: +8 GB RAM körülbelül + 100 E Ft…

Szóval lehet maradok az iPad-nél ezzel a képen látható szettel.

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Bérezés? Ugyanaz mint annak aki jött volna csinálni, benzint és gépet ő hozza. A bérezése pedig : Elmegyek hozzá, megnézem a gépét, és összeírom, hogy mit kellene az anyagi helyzetéhez illeszkedően fejleszteni rajta, illetve ha igényli akkor beszerzem a cuccokat, amit persze neki kell kifizetni. majd beszerelem (már ezt is fizeti) és telepítem.
Az Apple macbook amúgy se jó, nem kompatibilis a Windowssal.

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szuper, jöhetsz hozzám is

Aki ígérte, hogy mára jön az nem jelentkezett. Írtam neki, hogy akkor mi van? Jajj hát közbe jött valami. Ok, de ha már pénteken is tudta, hogy ma nem fog ráérni, akkor miért nem írt/hívott?? tele va na hócipőm az ilyen emberekkel.
Nehéz manapság jó személyzetet találni ... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az ASUS RT-AX86S-t fogja váltani! 

én akkor már a dugóban ültem 
mi már lekaszáltuk a füvet, hogy jusson MacBook-ra.