Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
112372 - 112301
112372 - 112301 112300 - 112201 112200 - 112101 112100 - 112001 112000 - 111901 111900 - 111801 111800 - 111701 111700 - 111601 111600 - 111501 111500 - 111401 111400 - 111301 111300 - 111201 111200 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:39 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nggabi
félisten
Nem

Az USB-C rajta azért van, mert töltheted róla a mobilodat!
Az F3-asokhoz vettem külön 3,9 A-es 210W-os eredeti Segway-Ninebot gyorstöltőt, mert a Segway az F szériához, ha sima, ha Pro akkor is csak 70W-osat ad...
Original 210W 53.6V 3.9A Fast Charger for Segway Ninebot G3 F3 GT3 ZT3 Electric Scooter Battery Power Adapter Accessory Parts Description Report Item Original 210W 53.6V 3.9A Fast Charger for Segway ZT3 Pro G3 F3 GT3 Electric Scooter - Battery Power Adapter Accessory Parts Product Description: This Original Fast Charger is designed specifically for Segway ZT3 Pro, G3, and F3 Electric Scooters. It features a powerful 210W output with a 53.6V voltage and 3.9A current, ensuring rapid and efficient charging of your scooter's battery. This charger is an essential accessory for maintaining optimal performance and extending the lifespan of your electric scooter's battery. Key Features: High-Power Output: 210W provides quick and efficient charging. Compatibility: For Segway ZT3 Pro, G3, and F3 models. Durable Construction: Made from high-quality materials for long-lasting use. Easy Installation: Simple to use with standard power outlets. Enhanced Safety: Equipped with safety features to protect the battery and user. Specifications: Output Power: 210W Voltage: 53.6V Current: 3.9A Compatibility: for Ninebot ZT3 Pro, G3, F3 Electric Scooters Material: High-quality electronic components Package Includes: 1 x210W Fast Charger Adapter
Ebből kettőt vásároltam. A Max G3-hoz már jár egy gyárilag, így lesz három ilyen, de ez kell is, mert kettőt töltheti egyszerre a Max G3-at, azaz majdnem félkilowattal és 2,5 óra alatt tölti fel

A laptopomnak 330W-os tápja van
Am ja, kéne már egy bitang asztali gép.
-
Luck Dragon
támogató
Alul a Mickey-vel felül meg a külsőt a külső töltővel. Viszont mind a két töltő mind a két akkumulátort is tölti. Tehát ha rajta van a külső akksi, de pl otthon felejted a külső töltőt, akkor a Mickey feltölti előbb a belső akkumulátort, és utána a külsőt is. Ha meg a Mickey-t felejted el, akkor a külső töltő a külsőő akksit kezdi el feltölteni, amikor végez tölti a belsőt is.
Egyszerre kettővel tölteni azért célszerű, mert sokkal hamarabb végzel vele.

És hivatalosan is támogatott. Ha nincs külső akksid, akkor egyszerre a két töltő 2,5 óra alatt tölti fel a két porton egyidejű töltésen keresztül.

Akkor ezt kiveséztük
-
GoodSpeed
veterán
Köszike

Én azt hittem, hogy a rollert töltjük, ugye, alul a „Mickey egeres” töltővel, és akkor fent, a hozzá adott külső akkut is képes tölteni a felső töltőcsatlakozón keresztül.
Alul a Mickey-vel felül meg a külsőt a külső töltővel. Viszont mind a két töltő mind a két akkumulátort is tölti. Tehát ha rajta van a külső akksi, de pl otthon felejted a külső töltőt, akkor a Mickey feltölti előbb a belső akkumulátort, és utána a külsőt is. Ha meg a Mickey-t felejted el, akkor a külső töltő a külsőő akksit kezdi el feltölteni, amikor végez tölti a belsőt is.
Egyszerre kettővel tölteni azért célszerű, mert sokkal hamarabb végzel vele.

És hivatalosan is támogatott. Ha nincs külső akksid, akkor egyszerre a két töltő 2,5 óra alatt tölti fel a két porton egyidejű töltésen keresztül.

-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
Ja, és nem, ha hazaérek majd megmutatom.
A külső akkumulátor a rollerre van szerelve, és nem bele.
Ja igen mint a MAX G30 E II-nél.A külső akksihoz a 210W-os külső tápegyseges töltő kell, belül inverteres van, es nagy előnye, hogy nem hevül.
A külső ezzel a csatlakozóval kell:
Ez jelenleg a legkorszerűbb. -
GoodSpeed
veterán
De a G3 Max esetében ez a kábel van, külső akkumulátort csak a rollerbe beszerelve lehet tölteni, nem? Akkor ez a kábel kell nem?
Ja, és nem, ha hazaérek majd megmutatom.
A külső akkumulátor a rollerre van szerelve, és nem bele.
Ja igen mint a MAX G30 E II-nél.A külső akksihoz a 210W-os külső tápegyseges töltő kell, belül inverteres van, es nagy előnye, hogy nem hevül.
-
Luck Dragon
támogató
-
Luck Dragon
támogató
Nem

Az F3-asokhoz vettem külön 3,9 A-es 210W-os eredeti Segway-Ninebot gyorstöltőt, mert a Segway az F szériához, ha sima, ha Pro akkor is csak 70W-osat ad...
Original 210W 53.6V 3.9A Fast Charger for Segway Ninebot G3 F3 GT3 ZT3 Electric Scooter Battery Power Adapter Accessory Parts Description Report Item Original 210W 53.6V 3.9A Fast Charger for Segway ZT3 Pro G3 F3 GT3 Electric Scooter - Battery Power Adapter Accessory Parts Product Description: This Original Fast Charger is designed specifically for Segway ZT3 Pro, G3, and F3 Electric Scooters. It features a powerful 210W output with a 53.6V voltage and 3.9A current, ensuring rapid and efficient charging of your scooter's battery. This charger is an essential accessory for maintaining optimal performance and extending the lifespan of your electric scooter's battery. Key Features: High-Power Output: 210W provides quick and efficient charging. Compatibility: For Segway ZT3 Pro, G3, and F3 models. Durable Construction: Made from high-quality materials for long-lasting use. Easy Installation: Simple to use with standard power outlets. Enhanced Safety: Equipped with safety features to protect the battery and user. Specifications: Output Power: 210W Voltage: 53.6V Current: 3.9A Compatibility: for Ninebot ZT3 Pro, G3, F3 Electric Scooters Material: High-quality electronic components Package Includes: 1 x210W Fast Charger Adapter
Ebből kettőt vásároltam. A Max G3-hoz már jár egy gyárilag, így lesz három ilyen, de ez kell is, mert kettőt töltheti egyszerre a Max G3-at, azaz majdnem félkilowattal és 2,5 óra alatt tölti fel

Ez kell neki? [kép]
-
GoodSpeed
veterán
Meg sem lepődtem, hogy van ilyened. De hogy kettő is…
A külső akkut mivel töltöd? Annyit találtam róla, hogy USB-C-s. Akkor ezt lehet egy Anker Zolóval is tölteni?
Nem

-
gerner1
nagyúr
-
Luck Dragon
támogató
Meg sem lepődtem, hogy van ilyened. De hogy kettő is…
A külső akkut mivel töltöd? Annyit találtam róla, hogy USB-C-s. Akkor ezt lehet egy Anker Zolóval is tölteni?
-
GoodSpeed
veterán
Mini kompresszort tessék venni ennyi rollerhez.
Én most vettem a MediaMarktban 9900 Ft-ért egy Xiaomi Compressor 2-t. Ennyiért szerintem kifejezetten jó vétel volt
(És még használni is tudom
)Gratu. 😆
Nálam alap, kettő is van:
Az egyik első genes, vagy 8 éves, a másik második gen, kb 3 éves. 😊
Még kis táskát is vettem hozzájuk.
-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
-
gerner1
nagyúr
-
GoodSpeed
veterán
-
gerner1
nagyúr
-
GoodSpeed
veterán
-
I02S3F
addikt
Kérdeznék egyet! Nektek a volt főnökeitek, munkatársaitok mennyire segítettek nektek a fejlődésben? Vagy mennyire magatoknak kellett mindent csinálni, önállóan?
-
RandomName
senior tag
-
nggabi
félisten
Reggelt.

-
I02S3F
addikt
Jó reggelt!
-
KROK640
félisten
Meg a linkelni nem tudóknak is szerintem.

Jó reggelt!
-
GoodSpeed
veterán
Tényleg oroszlán, megjött már az új roller?
Kontaktornál lemondtam, mivel napokig nem reagáltak. Helyben a rollerbázisban rendeltem meg újra ráadásul olcsóbban 310K-ért, keddre vagy szerdára lesz itt.😊
Ja és jó reggelt!🥰
-
Luck Dragon
támogató
-
RandomName
senior tag
-
Luck Dragon
támogató
Jó reggelt!
-
GoodSpeed
veterán
Nehéz az időutazók élete:
-
GoodSpeed
veterán
Valaki egy kis game?
-
Luck Dragon
támogató
Ez nem ilyen egyszerű, hogy „csak újat érdemes venni” vagy hogy a használt rossz döntés lenne. Az viszont tény, hogy ha valakinek van rá pénze, az új társasházi lakásnak nagyon komoly előnyei vannak – és nem csak kényelmi szinten.
Először is: fenntartási költségek. Egy új építésű lakásnál modern a szigetelés, új a gépészet, korszerű a fűtés-hűtés rendszer. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy havi szinten simán tízezreket spórolsz rezsin egy régi lakáshoz képest. Hosszú távon ez milliókban mérhető.
Másodszor: nincs rejtett hiba és felújítási kényszer. Egy használt lakásnál gyakran csak később jönnek elő a problémák: villanyhálózat, vízvezeték, penészedés, szigetelési gondok. Ezeket nem látod elsőre, de amikor kijönnek, brutális költség. Egy új lakásnál viszont van garancia, és jó pár évig gyakorlatilag nem kell hozzányúlni.
Harmadszor: értéktartás és likviditás. Az új lakásokat mindig könnyebb eladni vagy kiadni. A bérlők is jobban keresik, és általában jobb áron. Ha befektetésként nézed, nem csak az számít, hogy mennyit nőtt az ár, hanem az is, hogy mennyire könnyen tudsz kiszállni.
Negyedszer: életminőség. Lift, teremgarázs, normális alaprajz, nagyobb ablakok, modern közös terek. Ezek nem luxus dolgok, hanem napi szinten számítanak. Egy régi társasházban ezek hiánya folyamatos kompromisszum.
És ami a legfontosabb:
Az, hogy neked két év alatt majdnem megduplázódott az érték, az nem azért van, mert használtat vettél — hanem mert durván elszálltak az ingatlanárak. Ez piaci hatás volt, nem stratégia. Ugyanez simán megtörtént volna egy új lakással is.
Szóval inkább úgy korrekt:
ha valaki maximalizálni akarja a rövid távú hozamot és ért a felújításhoz → használt
ha valaki stabil, kiszámítható, alacsony kockázatú megoldást akar → új
Nem az egyik „okos”, a másik „hülyeség” — csak más célra való.Ingatlanos témában anno írtam, hogy látom benne a befektetést és a megtérülést is, bár azt nem hittem volna, hogy ekkora lesz. És igen, ez stratégia volt, hatás ide vagy oda.
-
GoodSpeed
veterán
Ez most komoly?
Itt egy új 36nm-es lakás 60 Misi.Két éve 33M-ért sikerült megszereznem, most ugyanez a lakás felújítás nélkül 55M. Két év alatt majdnem megdupláztam a pénzemet...
Ez nem ilyen egyszerű, hogy „csak újat érdemes venni” vagy hogy a használt rossz döntés lenne. Az viszont tény, hogy ha valakinek van rá pénze, az új társasházi lakásnak nagyon komoly előnyei vannak – és nem csak kényelmi szinten.
Először is: fenntartási költségek. Egy új építésű lakásnál modern a szigetelés, új a gépészet, korszerű a fűtés-hűtés rendszer. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy havi szinten simán tízezreket spórolsz rezsin egy régi lakáshoz képest. Hosszú távon ez milliókban mérhető.
Másodszor: nincs rejtett hiba és felújítási kényszer. Egy használt lakásnál gyakran csak később jönnek elő a problémák: villanyhálózat, vízvezeték, penészedés, szigetelési gondok. Ezeket nem látod elsőre, de amikor kijönnek, brutális költség. Egy új lakásnál viszont van garancia, és jó pár évig gyakorlatilag nem kell hozzányúlni.
Harmadszor: értéktartás és likviditás. Az új lakásokat mindig könnyebb eladni vagy kiadni. A bérlők is jobban keresik, és általában jobb áron. Ha befektetésként nézed, nem csak az számít, hogy mennyit nőtt az ár, hanem az is, hogy mennyire könnyen tudsz kiszállni.
Negyedszer: életminőség. Lift, teremgarázs, normális alaprajz, nagyobb ablakok, modern közös terek. Ezek nem luxus dolgok, hanem napi szinten számítanak. Egy régi társasházban ezek hiánya folyamatos kompromisszum.
És ami a legfontosabb:
Az, hogy neked két év alatt majdnem megduplázódott az érték, az nem azért van, mert használtat vettél — hanem mert durván elszálltak az ingatlanárak. Ez piaci hatás volt, nem stratégia. Ugyanez simán megtörtént volna egy új lakással is.
Szóval inkább úgy korrekt:
ha valaki maximalizálni akarja a rövid távú hozamot és ért a felújításhoz → használt
ha valaki stabil, kiszámítható, alacsony kockázatú megoldást akar → új
Nem az egyik „okos”, a másik „hülyeség” — csak más célra való. -
Luck Dragon
támogató
-
KROK640
félisten
Engem nem érint
Szárnyakkal jó hogy nem
Szerencsés. -
I02S3F
addikt
Ez most komoly?
Itt egy új 36nm-es lakás 60 Misi.Két éve 33M-ért sikerült megszereznem, most ugyanez a lakás felújítás nélkül 55M. Két év alatt majdnem megdupláztam a pénzemet...
Az ingatlan befektetés és a többi befektetés között óriási különbségek tudnak lenni. Azért - szerintem - jár idegeskedéssel egy lakáskiadás.
-
Luck Dragon
támogató
-
Luck Dragon
támogató
-
KROK640
félisten
Amit most vettem lakásként, azon ezek már megvannak: szigetelés, új nyílászárók, új tető. Most pedig a komplett liftcsere következik.
na, addig majd jól jönnek a szárnyaid, ha nem bírod jól a lépcsőzést
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GoodSpeed
veterán
Amit most vettem lakásként, azon ezek már megvannak: szigetelés, új nyílászárók, új tető. Most pedig a komplett liftcsere következik.
Ezért érdemes csak újat venni!
-
Luck Dragon
támogató
-
Skod
senior tag
-
GoodSpeed
veterán
-
Skod
senior tag
Én távoli ismerőstől tudok Pesten egy ennél meredekebb példát : 1960-as években épült panel ház, panel program persze sose volt. Az erkélyek olyan katasztrófális állapotban vannak, hogy némelyik már veszélyes, hullik az aljáról a vakolat, stb. Közgyűlésen képtelenség megszavazni a felújítást mert mindig akad pár lakó aki megfúrja, hogy ne hangoskodjanak / nincs rá pénze stb. Jellemzően főleg öregek, akik 40-50 éve is ott laknak. A dolog negyedik éve már, hogy totális sakk-matt állapotba került. Közben a házállapota romlik tovább, és ezt aztán nehéz eladni úgy, hogy megtérül valaha is, hiszen a rezsije ettől senkinek sem fog csökkenni.
A sok nyugdíjas miatt én sem hittem, hogy megszavazzák (nem bántásból).
Ment az üzengetés a lépcsőházban és szóban is, megtaláltak engem is 😂
-
Skod
senior tag
-
Skod
senior tag
Minimum 10 cm-es szigetelés, valamint az összes nyílászáró cseréje korszerű, műanyag nyílászárókra.
Az ablakokat nem cserélték ki, és a loggia üvegezését sem, ami nálam a homlokzat részét képezi.
Lemaradt: Sok helyen már ki van cserélve az ablak.
-
KROK640
félisten
Én távoli ismerőstől tudok Pesten egy ennél meredekebb példát : 1960-as években épült panel ház, panel program persze sose volt. Az erkélyek olyan katasztrófális állapotban vannak, hogy némelyik már veszélyes, hullik az aljáról a vakolat, stb. Közgyűlésen képtelenség megszavazni a felújítást mert mindig akad pár lakó aki megfúrja, hogy ne hangoskodjanak / nincs rá pénze stb. Jellemzően főleg öregek, akik 40-50 éve is ott laknak. A dolog negyedik éve már, hogy totális sakk-matt állapotba került. Közben a házállapota romlik tovább, és ezt aztán nehéz eladni úgy, hogy megtérül valaha is, hiszen a rezsije ettől senkinek sem fog csökkenni.
-
gerner1
nagyúr
-
Luck Dragon
támogató
-
Skod
senior tag
Breki inkább az anyagi fenntartására célzott , mint az élettér sajátosságára.
Arra utaltam én is. Idén szavazta meg a lakóközösség az 5 vagy 10 évre szóló hitelt a ház szigetelésére, ami soha nem fog megtérülni.
-
Luck Dragon
támogató
-
Skod
senior tag
-
KROK640
félisten
Egy lakásra szükséges költésnek csak egy része az hiteltörlesztő. Ha elromlik a mikró (tudom, az nem romlik el), vagy festeni szükséges, vagy tönkre megye a hűtő/mosógép, azt finanszírozni szükséges. Tehát külön a lakásra szüskéges fenntartani egy bizonyos mennyiségű pénzösszeget.
Ha kert van, vagy kertes ház, ott további költségek is fel tudnak merülni.
Ez így van, a törlesztőn kívül más költség is van, de ha figyeled utaltam rá a " (helyette bármi gond van a tiéd)" résszel.
-
GoodSpeed
veterán
Interjú a helyi sajtónak:
karitatív falunk.❤️ -
KROK640
félisten
Hátránya viszont az, hogy sokkal kevésbé vagy rugalmas mint albérletben.
-Nem értem, miért lenne ez hátrány. Szerintem a tudatos vásárlás az otthontervezés egyik alapvető része. Nem az a lényeg, hogy mindig a legolcsóbbat vedd meg, hanem hogy olyasmire költs, amiről úgy gondolod: „Na, ez az, ezt szeretném.” Ha pedig hosszú távra tervezel vele, akkor szerintem sokkal értelmesebb egyszer azt megvenni, amit valóban szeretnél, mint később lecserélni. Ráadásul a törlesztő lejárta után a tiéd marad.
Teljesen egyetértek veled, és én is így gondolom, de : Előfordul sok emberrel, hogy ilyen-olyan (főleg munkahelyi) okok miatt várost váltana, és akkor talán az albérlet jobb. De még ekkor sem vagyok benne biztos.
Én mindenesetre saját lakás/ház tulajdon híve vagyok, és leszek is.
ígyis az év egy részében bérelgetnem kell, de megjegyzem, hogy már ott is kezd kialakulni valami rend, mert eddig talán egy hely kivételével - ha baromi szép hazautat nem nézzük - mindegyiknek volt egy spéci előnye, de bizony volt már olyan lakás amit visszabéreltem egy következő alkalommal, és jelenleg is az lesz megcélozva az első helyen.
(Ha nem, akkor marad Lindau, annak is vannak előnye meg nagyon bírom azt a várost, de munkába járni cink onnan, mert hiába erre indulsz minden reggel, de mégiscsak ingázás, ráadásul hazafelé a szakasz sajátságos mentrendjével is szembesülni kell. Volt, hogy emiatt még az elején, munka után váratlanul és nem tervezetten átugrottam Bregenzből Svájcba
)
(Van még Bregenzben egy nagyon jó kégli a hegy tetején, frankó kilátással, de oda elég volt mindennap munka után felmászni, plusz évek óta eltűnt a piacról
)
A fullos persze Lochauban is saját lakás lenne, azt a helyet annyira tudnám otthonnak érezni, de ugye nem csak ezen múlik. -
Luck Dragon
támogató
-
nggabi
félisten
Egy lakásra szükséges költésnek csak egy része az hiteltörlesztő. Ha elromlik a mikró (tudom, az nem romlik el), vagy festeni szükséges, vagy tönkre megye a hűtő/mosógép, azt finanszírozni szükséges. Tehát külön a lakásra szüskéges fenntartani egy bizonyos mennyiségű pénzösszeget.
a kertes ház soha véget nem érő pénztemető

-
I02S3F
addikt
Jól látod.
Ez egyébként sajnos manapság egy kulcs kérdés, a saját lakás/ház tulajdonlása hatalmas luxus lett, egy fiatalanak - pláne albérlet mellett - kb lehetetlen összeszedni egy saját lakást
Ami ezzel kapcsolatban zavar (de már politika), hogy a mostani kormány épp ezért a bérlés további felpörgetésében látjaa megoldást, miután az előzőek jól felfújták az ingatlan árakat.Alapvetően ha hitelt fizetsz az is olyan mintha albérletben laknál csak lassabban emelekedik a havi költség (helyette bármi gond van a tiéd) és sok-sok év múlva a sajátod lesz. Hátránya viszont az, hogy sokkal kevésbé vagy rugalmas mint albérletben.
De ez sem mindig jó. Van egy haverom az elmúlt 17 évben 11 helyen lakott albérletben (volt egy hely ahol 7 évet), de volt olyan év, ahol kétszer is költöznie kellett. Pl az egyik helyen pusztán azért mert a főbérlő lánya összeveszett a palijával és szétköltöztek, és kellett neki valahol lakni ami nyilván a havernak kiadott lakás volt.Egy lakásra szükséges költésnek csak egy része az hiteltörlesztő. Ha elromlik a mikró (tudom, az nem romlik el), vagy festeni szükséges, vagy tönkre megye a hűtő/mosógép, azt finanszírozni szükséges. Tehát külön a lakásra szüskéges fenntartani egy bizonyos mennyiségű pénzösszeget.
-
Luck Dragon
támogató
Jól látod.
Ez egyébként sajnos manapság egy kulcs kérdés, a saját lakás/ház tulajdonlása hatalmas luxus lett, egy fiatalanak - pláne albérlet mellett - kb lehetetlen összeszedni egy saját lakást
Ami ezzel kapcsolatban zavar (de már politika), hogy a mostani kormány épp ezért a bérlés további felpörgetésében látjaa megoldást, miután az előzőek jól felfújták az ingatlan árakat.Alapvetően ha hitelt fizetsz az is olyan mintha albérletben laknál csak lassabban emelekedik a havi költség (helyette bármi gond van a tiéd) és sok-sok év múlva a sajátod lesz. Hátránya viszont az, hogy sokkal kevésbé vagy rugalmas mint albérletben.
De ez sem mindig jó. Van egy haverom az elmúlt 17 évben 11 helyen lakott albérletben (volt egy hely ahol 7 évet), de volt olyan év, ahol kétszer is költöznie kellett. Pl az egyik helyen pusztán azért mert a főbérlő lánya összeveszett a palijával és szétköltöztek, és kellett neki valahol lakni ami nyilván a havernak kiadott lakás volt.Hátránya viszont az, hogy sokkal kevésbé vagy rugalmas mint albérletben.
-Nem értem, miért lenne ez hátrány. Szerintem a tudatos vásárlás az otthontervezés egyik alapvető része. Nem az a lényeg, hogy mindig a legolcsóbbat vedd meg, hanem hogy olyasmire költs, amiről úgy gondolod: „Na, ez az, ezt szeretném.” Ha pedig hosszú távra tervezel vele, akkor szerintem sokkal értelmesebb egyszer azt megvenni, amit valóban szeretnél, mint később lecserélni. Ráadásul a törlesztő lejárta után a tiéd marad.
-
KROK640
félisten
"akadályoz az előrelépésben bizonyos kérdésekben." - Lakáshoz például - az örökléesn kívül - nem tudsz hitel nélkül jutni.
Egyik kollégám ecsetelte, hogy "Mennyi ideje is albizok?", mondom 10 éve. "Aha, az akkor 10évx12hóxalbérleti díj". Mondom igen. "Akkor az a pénz ment a levesbe.". És nyílván, lakok érte, de az enyém nem lesz soha.

Szerk.: Volt kollégáim 2-3 munkahellyel és szülői segítséggel vettek házat. És én azt mondtam, hogy én ezt nem csinálom utánuk!
Jól látod.
De ez sem mindig jó. Van egy haverom az elmúlt 17 évben 11 helyen lakott albérletben (volt egy hely ahol 7 évet), de volt olyan év, ahol kétszer is költöznie kellett. Pl az egyik helyen pusztán azért mert a főbérlő lánya összeveszett a palijával és szétköltöztek, és kellett neki valahol lakni ami nyilván a havernak kiadott lakás volt. -
nggabi
félisten
-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
Adjutánsomat ráeresztettem a témára.
Mondjuk nem lenne rossz, ha WiFi-s lenne, és jelezné ha ideje üríteni. -
GoodSpeed
veterán
Az első link nem jó. Nem megy ez a linkelés még mindig.
A betekintésgátló egy nagyon jó fejlesztés, de! Amikor ez aktív, szerintem borzasztó – legalábbis nekem. Ha előtte betekintésgátlás nélkül használod, kapsz egy tűéles kijelzőt, szép színekkel és megfelelő fényerővel. Amikor viszont aktiválódik, öt perc múlva már jojózik a szemem, mert én érzékeny vagyok rá.
Kapsz egy kisebb fényerejű, pixelesebb, 2020-as mobilt. Így tudnám a legjobban leírni.Így ezt az újdonságot ha lehet nem nagyon alkalmaznám a közeljövőben sem.
Ja és igen, jó reggelt!
Jó reggelt Sárkányom!🥰
Tudtam, hogy az első nem jó, csak mobilon lusta voltam korrigálni. 😆
Neked milyen szenzoros szemetesed van?
Most keresek valami 60 literest. 😊
Eddig ezt néztem ki. -
I02S3F
addikt
Végre! Kipróbálhatom az új őszi ruháimat
Ezt én is díjazom!
-
Luck Dragon
támogató
-
Luck Dragon
támogató
Erre sárkányom fokozottan kényes.
Csak a legdrágább Samsung Galaxy S27 mobilok kapják meg a betekintésgátló kijelzőt - NapiDroid https://share.google/M4fp4ueTQswWDuj3z [link]Az első link nem jó. Nem megy ez a linkelés még mindig.
A betekintésgátló egy nagyon jó fejlesztés, de! Amikor ez aktív, szerintem borzasztó – legalábbis nekem. Ha előtte betekintésgátlás nélkül használod, kapsz egy tűéles kijelzőt, szép színekkel és megfelelő fényerővel. Amikor viszont aktiválódik, öt perc múlva már jojózik a szemem, mert én érzékeny vagyok rá.
Kapsz egy kisebb fényerejű, pixelesebb, 2020-as mobilt. Így tudnám a legjobban leírni.Így ezt az újdonságot ha lehet nem nagyon alkalmaznám a közeljövőben sem.
Ja és igen, jó reggelt!
-
nggabi
félisten
esős reggelt

Új hozzászólás Aktív témák
-
112372 - 112301
112372 - 112301 112300 - 112201 112200 - 112101 112100 - 112001 112000 - 111901 111900 - 111801 111800 - 111701 111700 - 111601 111600 - 111501 111500 - 111401 111400 - 111301 111300 - 111201 111200 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új Dobozos ASUS Vivobook S 14 laptop -30% AMD Ryzen AI 7 350 16/1TB 14" WUXGA FHD+ OLED
- LENOVO X1 Carbon Gen 8 / 14" FHD / i5-10210U / 8GB DDR4 / 1TB NVMe / W11 / Magyar bill / Számla, 1 é
- Dell Inspiron 14 Plus Copilot+ 7441 laptop 14" hüvelykes QHD+ érintőképernyővel Snapdragon X Plus
- ÚJ HP OmniBook X Flip x360 Dobozos Érintős Hajtogatós Laptop Tab -35% 16" Intel Ultra 5 226V 16/512
- Samsung Galaxy S10+ és Watch Active 2 (44mm) csomag / EKG, Vérnyomás mérésre
- UGREEN USB 2.0 2x1 USB KVM kapcsoló
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B UHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Add el nekünk!Sony PlayStation 4/ 5/ 5 Pro
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM2 8K/XM1R/ (fehér/fekete/lila)/

Ez jelenleg a legkorszerűbb.
Az egyik első genes, vagy 8 éves, a másik második gen, kb 3 éves. 😊
Vásárolgatok, netezek
Ja megfejtettem

karitatív falunk.❤️