Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Q ügyosztály sorozat verzióból az első 3 részt megnéztem. Amúgy nem rossz kis sorozat, a film változat nyilván más, nem is szabad azokkal összehasonlítani . Aki aesetleg látta már az új sherlock-ot legyen kedves írjon pár sort hogy mi a véleménye róla. köszönöm ezúttal is !
-
brownus
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
imádtam a 1883, és 1923at
-
totron
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Miért érzed feleslegesnek az említett mellékszálakat és hogyan lehetett volna jobb? Tény, hogy a főszereplő orgánuma és ártatlan áldozatábrázata vitte el a hátán ezt az évadot is.
-
-
dokee78
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
A Gemini többek között ezt írta:
Összegzés: A javasolt nézési sorrend
Ha csak a lényegre akarsz koncentrálni, hogy tudd, ki ez a karakter és milyen világban mozog, ezt kövesd:
1883 (10 epizód) – Ez a legfontosabb előzmény.
Marshals: A Yellowstone Story (Lawmen: Bass Reeves) – Itt kapcsolódik be a békebíró története.
Fontos megjegyzés: A sorozatot sok helyen Lawmen: Bass Reeves címen találod meg, mivel a készítők úgy döntöttek, hogy ez egy külön "Lawmen" antológia kezdete lesz, ami nem csak a Dutton-világhoz kötődik szorosan, hanem más történelmi békebírókat is bemutat majd a jövőben. -
.LnB
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Ez mi?! Nagyon nem erre számítottam...
Kíváncsi vagyok, hogy melyik marketinges agyalta ezt ki, hogy úgy reklámozzák, mintha nem is szuperhősökről szólna.Egyébként Hal viselkedését látva, ebből még egy Parallax sztori kifuthat (Rebirth előtti). (nem fog) Elég durva lenne.

Másrészről érdekes, hogy a trailerből igazán csak egy dolog hiányzik, a színek.. Kb ennek a sorozatnak kellene olyan vibrálóan kinéznie mint a Superman filmnek. Mert itt ugye minden színnek jelentősége van. Mármint nem ebben a trailerben, hanem úgy en bloc a Green Lantern univerzumban.
A legnagyobb félelmem viszont az, ahogy a Lámpás(oka)t ábrázolták a Superman filmben..
Tudom, hogy az Guy Gardner de na.. szánalmas volt. -
negyven2
nagyúr
-
gyuromoj
veterán
-
negyven2
nagyúr
Azért nem a Chernobyl-al kezdtem, mert annak bemutatása elött még nem tudtuk, hogy mekkorát fog szólni... de nem is ez lett volna a lényeg, hanem csak annyi, attól, hogy egy adott személy korábban nem a legjobb dolgokat állította elő, attól még okozhat meglepetést. Legyen az negatív vagy pozitív.
Az indító hír esetében én nagyobb problémát látok abban, hogy megint megpróbálkoznak az MCU-val (Monsters Cinematic Universe), mintsem, hogy ki lesz az egyik készítője!
-
Frod
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Ez így nem pontos, mivel a TLoU-nál creator (tehát kb mindenes), addig a Scary Movie-knál "csak" író - és nem egyedüli író -, a Superhero-nál még rendező is.
De írt ő korábban Hangover részeket, meg teljesen besült Hófehérkés fantasy-t is.
Én azt vallom, hogy nála a Chernobyl volt a meglepő kivétel, nem pedig annak a jele, hogy emberünk zseni. -
Cs1csó
titán
válasz
dokee78
üzenetére
+1 Sanyi
5 évados (53 részes) sorozat a közvetlen előzménye. Szerintem mindenképpen érdekes azzal kezdeni.
HA beszippant (én most tartok a 3. évad felénél) akkor érdemes a többi jóval korábban játszódó előzménysorozatot megnézni:
"1883" és az "1923" c.
Ha tetszik (Taylor Sheridan kreálmányai) akkor érdemes a többi sorozatát is megnézni:
- Olajügynök
- Tulsa királya
- Lioness -
AD4MINATOR
nagyúr
Az eltérített járat
Hijack (2026)
season 2 finaleEz nem jött be annyira, mint az első évad. Több ponton is úgy voltam néha, hogy ez már túl gagyi. A történetbe is próbáltak belevinni ezt-azt de az izgalmas csavarok helyett csak eszetlen komplikálás lett. Na az ex feleség mellékszála meg totál értelmetlen és időhúzás volt megint, ahogyan az ázsiai csaj dolgai is a metrón. Az is nevetséges, hogy csomó biztonsági protokollt nem tartanak be, se a rendőrök se a kommandósok, se a titkosszolgák így nehezen komolyan vehető az évad.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e 3. évad és ha igen akkor most egy hajó lesz eltérítve...?
-
-
dokee78
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kellenek hozzá az előzmény sorozatok ugye?
-
HoTaZo
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nálam, beelőzte a WonderMant a "polgi".
-
HoTaZo
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Bízom benne!
A Drótnál is véletlenül botlottam a 4 évadba, úgy kellett akkor még össze pecázni az előző évadokat. Nem is szabad túl húzni egy jó sorozatot!
-
válasz
gyuromoj
üzenetére
A Sikoly filmek kb. a középszerűség és a gyenge között mozognak minőségileg, úgyhogy túl sokat nem várok ettől sem.
Pedig lehetne ez jó, ha tényleg igazán koszos, mocskos, brutális és erőszakos lenne a végeredmény, de úgysem merik bevállalni, úgyhogy kapunk majd egy középszerű Twilight szintű hulladékot.
Persze ne legyen igazam, láttunk már csodát, lásd az évadról évadra egyre rosszabb Westworld, aztán mégis ugyanazok a showrunnerek a Falloutnál, ami meg zseniális, de azért ez elég ritka sajnos. -
Atomgeszi
nagyúr
[Testek
Original title: Bodies
TV Mini Series 2023]
Az eleje, amíg nem bontakozik ki, hogy mi is akar ez lenni, addig nem tudod hova tenni, hogy mit várj ettől az egésztől, de a végén szép lassan összeáll egy nagy egésszé.
Szerintünk abszolút szerethető sorozat, érdekes téma volt, és egy két logikai bukfencet leszámítva jól megoldották a 4 idősíkot is.
A korok nagyon jól elkülönülnek.Persze azon is lehetne vitatkozni, hogy muszáj volt-e belerakni ilyen mélyen a melegszálat, de hát na.. ahogy Éliás mondja, abban a korban nem, de az övében ebből se lett volna gond. A végén Mapplewood-ot taxisofőrként nem tudtam igazából hova rakni, hisz ő kb akkor született, ez azért kicsit ilyen "reményt adó", hogy ezzel valami folytatást akarnának belecsempészni az egészbe, de ő ugye sajnos egy börtöncellában 1890-es években halálát lelte. De, ha úgy nézzük, hogy igazából végül meg sem történt az egész, akkor a börtöncellába sem ment vissza, viszont a 2023 lett a valós idősík, tehát ..namindegy.
Ezen kívül szerintem abszolút ajánlott.
Dark-ot nem láttam, sokan ahhoz hasonlították, így valószínűleg nem volt magasan a léc. -
Sonja
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ennek az első részét feltette a SkyShowtime Youtube-ra, magyarul! Elég meglepő.
-
Marshals: Egy Yellowstone történet (Marshals)
Most kezdődik.
Kíváncsi vagyok, hogy Kayce és az őslakosok story mennyire fogja vinni a sorozatot. Mondjuk a Spencer Hudnut, Taylor Sheridan páros sok mindenre jelent garanciát. Előbbi a Seal Team sorozatban, utóbbit meg nem kell bemutatni.
-
válasz
laracroft
üzenetére
Egyetértek, nagyon döcögött. Más ha valaki a 30-40-es éveiben veszi a kezébe és sok krimit olvasott és más ha még tinédzser vagy egyetemista és nem annyira veterán olvasó ebben a stílusban. A Vörösbegy volt az első Hole regény, ami tényleg nagyon tetszett és a sorozat alapjául szolgáló Boszorkányszög volt amitől megvolt az első hidegrázás.
Engem ami rosszkor talált el, azaz első Witcher könyv volt (Az utolsó kívánság), kipörgettem de nem értettem ez mitől olyan húú de nagy szó. Aztán leesett, modern időben élek, 29 voltam akkor és sok könyvet kipörgettem...ha a 90-es években lettem volna mondjuk 29 akkor tuti berántott volna, így is OK volt a könyv, de a folytatásokat sose vettem meg.
-
laracroft
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A Denevérembert olvasni kész gyötrelem volt nekem.
Helyedben skip-pelném
-
abrtom87
tag
56 Nap
Jól indult, de akkora orbitális baromság lett a vége, hogy ekkora szemetet régen láttam. Óriási hype, az év sorozata, írják sokan … A főszereplő jópasi aki mellesleg gyilkos, simán megússza a dolgot, mert ő tulajdonképpen egy áldozat, mert olyan szépfiú és még depis is szegényke. A főszereplő csaj bosszút akar állni rajta mert miatta halt meg a testvére, de beleszeret ebbe a csupaszív fiúba, persze közben még kicsit lerabolja a bankszámláját. Aztán ő is gyilkol. A vizes lepedőt ráhúzzák két kb random karakterre, akiket józan felnőtt emberek nem gondolnának A bűnösöknek, mégha morálisan el is ítélhetőek. A nyomozónő, akit amúgy megvesztegetett a mellékszálban futó drogdíler és akivel viszonyt folytat, simán megússza minden felelősségrevonás nélkül (pedig bevallja tetteit a társának és a főnökének is), sőt megteszik bűnbaknak, az egyik gyilkosnak az őt korrumpáló dílert, hogy kettőt üssenek egy csapásra, mindenki örüljön. A gyilkos párnak még gyereke is lesz és boldogan élnek az óceánparton. Nem számít, hogy a lány becsapta, meglopta, gyilkolt, nem számít, hogy ő is egy gyilkos. Felellőségrevonás nulla, sőt még őket kéne sajnálni. Leírás alapján tűnhetne úgy, hogy ezt ilyen The Shield vagy Natural Born Killers módon oldották meg, de nem éppen. Itt kb fel vannak magasztalva a menő, jófej gyilkosok. Nincs semmi konzekvencia, semmi sincs. Tipikus mai agyhalál. Tiktokináknak és cryptobroknak szóló baromság. Te vagy a menő, te vagy a gazdag, te bármit megtehetsz ezért, meg még jól is nézel ki. Hát hogy zárnának már börtönbe gyilkosságért egy ilyen jó csajt, meg egy ilyen helyes fiukát? Áhh dehogy (a valóságban is kiváncsi lennék, hogy a Dubajban drogdílerkedő, életfogytot kapó, majd szabadon engedett brit szöszi csinibaba jogász csajt ennyire védte volna a fél világ, ha egy elhízott, előnytelen külsejű 40-es lett volna). Ilyen nincs, de mégis van! Nem szoktam véleményezni a sorozatokat, de ez nagyon felhúzott. Főleg, hogy zeng tőle a net mert milyen jó. Rengetegen istenítik.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Na, túl vagyunk az első évadon, és meg kell mondanom, hogy egyre jobb. El is kezdtük a masodikat. A szinkronokat vagy kezdjük megszokni vagy csiszolódtak. Tetszik Mike karaktere. Még a kis antipatikus csajszi is kezd szimpi (sajnálatra méltó?) lenni,
aztán bumm!
Köszi az ajánlást!
Meddig jutottál a Boss-szal?
-
Pitterix
őstag
Az első két epizódot néztem meg eddig, s elég brutálisan mutatja be a rasszizmust, focihuligánság mögé bújtatva.
A másik dolog, amit bemutattak, hogy igenis vannak olyan személyek, akik ordenáré böszme módon tudnak viselkedni az éppen életet mentő mentősökkel.
Ezekkel a dolgokkal sosem értettem egyet, s mélyen elítélem. Bárcsak a világon ne lennének ilyen egyének. -
Lajmund
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Szerintem is nagyon ütős sorozat. Lehet egyszer újrázni fogom én is csak mivel nem olyan happy téma így nem annyira van rá ingerenciám.
És itt megragadnám az alkalmat is.
Én HBO-t csak ebédhez nézek. Megvolt Maffiozók,Drót, meg volt még valami de nem emlékszem a nevére
most meg az Utódlás megy de már csak pár rész van. Valakinek valami tipp ami ikonikus kötelező darab és már befejezett? Lehet vicces is. Kaja mellé kell szóval folyamatos vér tenger és szarban hempergés nem annyira játszik. 
-
paatrick
őstag
Nagyon felkapott lett a téma kishazánkban újra, pedig minden rendben nincs itt semmi látnivaló:
Ez a 3. alkalom hogy megnéztem, bevallom így már nem üt akkorát viszont a szövegeken jobban lehet gondolkozni.
SzóvalGödön járunkvagyisDebrecenben járunkna már... szóval Ukrajnában vagyunk ami még akkor Szovjetunió büszke tagja, annak végtelen előnyeivel és zéró hátrányokkal. A nép full vakon van, mindent a fejük felett döntenek, szavuk nincs, örüljenek hogy vannak.
Ajjaj hogy tudok erről bármit írni hogy ne legyen benne áthallás
Hagyom is inkább a sztorit, írok inkább arról mit jelent nekem, ezt meg viszonylag könnyű összefoglalni: amíg élek soha ne akarjak orosz rendszerben élni mert ott bizony a mai napig ugyanaz működik mint Csernobil idején.A sorozat méltán a világ legjobb dokudrámája, mindenkinek látni kell egyszer. Ha a 4. részt feszesebbre vágják vagy több sztorit raknak bele akkor 10/10. De ez csak kötekedés, első nézésre az a rész is kellett bele.
Emlékszem amikor kijött voltak amerikai nézők akik hiányolták belőle a fekete karaktereket
de ebben a témában ez a sorozat szinte tökéleteset alkotott Ulana karakterével, aki ugye nem létezik a valóságban, mégis kellett egy női karaktert beleírni és úgy sikerült hogy egyáltalán nem lett tolakodó, erőltetett, feminista sőt tökéletesen belesimul a többiek közé. Így kellene "kvótázni". -
Cs1csó
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem nincs gondom a "sokadik bőrrel" legyen az Star Wars, LOTR, Marvel, DC stb.
A hiba sokszor:
- a rossz forgatókönyv, történet
- a színész öregedik és ezt nem tartják tiszteletben
- sokasodó ellentmondás, összeütközés a korábbi cselekménnyel stb. -
sherlock82
senior tag
Young Sherlock, Prime - on , 03-04 től.
Nem tudom hány bőrt lehet még erről a karakterről lehúzni, de hát rendezte Guy Ritchie szóval ez nekem elég, ennek is adok egy esélyt.
-
WayneGace
őstag
Megnéztem én is a hét királyság lovagját.
Az első rész kb. 4-5 percénél majdnem hagytam az egészet. Nem tudom ilyen szarásos jelenetre mi szükség van, abszolút nem tesz hozzá semmit a sorozathoz. Ahogy a 30 cm-es lovag fasz sem. Ilyenekre bazarolni a büdzsét. Folytattam és nem bántam meg. Én azt hittem, hogy ez egy évados dolog. Ahogy olvasom, nem. Így azért érhetőbb számomra, mert mire érdekessé váltak a karakterek és lehetne az egészből valami, vége is. Szóval alapozásnak nem volt rossz. Én nem látom benne a remekművet, a de a potenciát igen következő évadra. -
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Azok filmek voltak, nem sorozat. A palackpostát leszámítva jók is, de egy évadnyi sorozat egy könyvre sokkal jobb formátum, mint a film. Viszont Nikolaj Lie Klaas, még így is összehasonlíthatatlanul jobb Morck, mint Matthew Goode. Félreértések elkerülése végett, én bírom őt és voltak jó jelenetei, meg mindig Ozymandias marad nekem, csak ezt a szerepet sose szabadott volna megkapnia ¯\_(ツ)_/¯
-
Szerintem is jó az első 4, persze nincs bennük annyi fordulat, meg brutalitás mint az általad említett 5-ben, de attól még jó krimik voltak.
ON: Több mint fél éve tartom magamban a Department Q sorozatról a véleményem. Többször elkezdtem megírni, volt hogy majdnem posztoltam, de inkább cenzúráztam magam végül. Átírtam szavakat stb.
Röviden: a sorozat durván jó! Nem értem Assad-ból miért kellett Akram-ot csinálni (wtf netflix???) miközben a színész sokkal jobban hasonlít a könyvbeli Assad-ra, mint a filmbeli. Ozymandias meg nagyon jó színész, de minden nap vegyen ajándékokat a management-jének, mert neki soha nem szabadott volna főszerepet kapnia, pláne nem egy Carl Morck stílusú karaktert. Értem én, hogy a House vonalra mentek rá, de ahhoz kell egy Hugh Laurie szintű színész. Persze ezt a könyvolvasó üvölti belőlem, aki csak leül megnézni tök jól fog szórakozni...és én is jól szórakoztam, az igazság az, hogy alig várom a 2. évadot, csak ki kellett köpnöm az epét
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez ízlés dolga, szerintem érdemes elolvasni az összeset. A Boszorkányszöggel kezdve és a Kísértettel bezárólag van 5 kb. tökéletes regény, de az első 4 is jó. A Police szerintem is gyengébb, a Szomjúság kicsit olyan reboot-érzetű, viszont utána a Kés megint nagyon erős. A Vérholddal kissé leesett a szerző a székről, bőven a leggyengébb darabja a sorozatnak, bár van benne egy-két nagyon hibbant ötlet.
-
-
Kinek mi, én bírom a skandináv vonalat.
Igen, olvastam a könyveket és nagyon szeretem, de nem az összeset van benne egy tól-ig. A Police c. könyvvel lett nagyon sziszegős az egész, utána még a Thirst-öt lenyomtam de éreztem hogy most kell elengedni és így is tettem.Remélem jól sikerül az első évad és qrva gyorsan elkezdik forgatni a Megváltót mint 2. évad.
Más: Tud valaki olyan sorozatot vagy filmet ajánlani ami tényleg jó és Santelmann vagy a lead benne vagy állandó kiemelt mellékszereplő? Igen a Last Kingdom-ban szerepelt Ragnar-ként, de az mellék szerep. Nem "ismerem" nagyon a faszit, de eddig szimpi de azért kérdőjel. Persze ha Nesbo hisz benne, az nekem elég.
Kinnaman más tészta ő úgyis felsőpolc lesz.
-
Quantum Leap (2022) S01-S02
Jó kis sorozat, nem nagy szám de engem beszippantott. A vége alapján azért annyira nem bánom, hogy nem ment tovább, nem tudom mennyire működött volna ez a felállás. -
negyven2
nagyúr
Március 23 | HBO Max
-
stoon
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hozd azt a cementet, báttya! Készül a Keychron billentyűzet!
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Steam topic
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 256GB / Fekete Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 14 Plus / 256GB / Sárga szín / Új készülék! / E-sim modell / Garancia!
- Spectre x360-15 15.6" 4K OLED érintők i7-10750H GTX 1650Ti 16GB 500GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Chieftec CTG-450-80P 450W teljesítményű, 80 plus minősítésű tápegység
- FSP FX600-GLN 600W 85+ minősítésű tápegység
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- 213 - Lenovo Legion 5 (15ACH6H) - AMD Ryzen 5 5600H, RTX 3060
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom, hogy az Guy Gardner de na.. szánalmas volt.

Janaboy