Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Aweriot: Cloudflare és mi
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
Witcher 4. évad. Magam sem értem miért néztem végig. Híg fos ahogy valaki már írta olyan igazi ratyi nyetflix módra.
Egyetlen jó jelenet volt benne amikor azokat a csicska patkányokat a fekete patkány lekaszabolta és a fejüket beletette a hordoba. Aki nem akarja végig szenvedni az összes részt akkor elég az utolsót megnézni a felétől abba benne van a lényeg. -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
1 részt láttam ebből a Last Szamurai -ból. Nincs benne ázsiai nyavalygás, normálisan halad. A Squid Gamenak is tűrhető háttaret adtak, nem mondom hogy hihető, de elvan. Takeshi Kitano Zatoichijében voltak ilyen kardvágások, nagyon finoman , könnyedén szinte kecsesen szabdalják egymást, abszolút kielégítő eredménnyel. És a klasszikus sem marad el, hogy a főhős egy ideig úgy verekszik hogy ki sem húzza a katanát a tokból, ez elmaradhatatlan. Jók a szereplők, praktikus gonoszok, nincsen mesésen túltolva, jó a kamera, nagyon pörgős felvételek, tetszik.
-
totron
addikt
The Paper
The Office 2025. Nem nézhetetlen. -
paatrick
őstag
A szamurájos csihipuhit senki nem nézte még? Keresem de semmi.
Szamurájok harca: Az utolsó túlélők / Last samurai standing -
Tasunkó
őstag
Egyre gyakrabban találkozok olyan CGI-al, mintha számítógépes játék lenne. Most épp a Twisted Metalban ment úgy az autó a sivatagban mintha valami Ubisoft Open World játék ingame videó lenne. Érdekes látvány, nem idegesít feltétlenül, de kicsit összezavar.
-
-
wolf88
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Úgy tudom, hogy az 5. évaddal befejezik.
-
Narxis
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem véletlen, az egy kiváló sorozat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Jó neked

-
pècsimunkás
addikt
Tegnap este, a darts után, gondoltam bele nèzek a V generációba.
Annyira belenèztem, hogy èjjel 2- ig megnèztem 3 rèszt
.
Megmondom őszintén, nekem tetszett eddig a sorozat. -
Laraxior
titán
Landman S02?
-
Vaják (The Witcher) S04
Ezt 2x sebességgel is kár volt végig nézni, kíváncsi vagyok, hogy kasza lesz vagy befejezik az 5. évaddal.
Henry Cavill sem javított volna ezen, alapvető hiányosságai vannak az évadnak.
A történetnek megalapozott az első 3 évad, de a kibontása valami borzalom.
A harc- és varázsjelenetekre nincs panaszom, de minden más olyan steril. .Ciri átment JasonBourne-ba
-
Narxis
nagyúr
Pluribus S01E02-E03
Tyű ez nem semmi. Mondjuk így a 3. részre kezdett sok lenni a főszereplő. Azért van potenciál ebben a sztoriban, remélem kiaknázzák. -
Andris...
aktív tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Oldman2
üzenetére
"Új-Mexikó, ami nem lehet véletlen az előd sorozatok ismeretében..."
Ott olcsóbb volt leforgatni Vince sorozatait (de gyanítom, több másikat is), mint Kalifornia államban. A Breaking Bad is eredetileg Dél-Kalifornia környékén játszódott volna, csak a Sony azt mondta, hogy pénzügyi megfontolások alapján legyen inkább Új-Mexikó.

Szerk.: ez hasonló ahhoz, mint amikor huszon x éve egy rakás scifi sorozatot Kanadában forgattak, egyrészt az alacsonyabb költségek, másrészt a változatos tájak miatt.

-
Oldman2
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
3 rész után WTF?
Bakker, mi fog ebből kialakulni?Egyelőre nem tudom hová tenni, de (ha nem b...ák el), akkor egy baromi jó sorozat is lehet.
Azt remélem észrevette mindenki, hogy a helyszín Albuquerque, Új-Mexikó, ami nem lehet véletlen az előd sorozatok ismeretében...Ha jól értettem, felmerült a "megoldás" gondolta a főszerepelőben. -
Atomgeszi
nagyúr
[link] ZéróZéróZéró
Jó kis 1 évados maffiás drogkartelles minisorozat. Jók a zenék, jó a hangulat, jó a képi világ is. Egy két dolgot leszámítva nagyon élvezhető volt. Persze, melyik sorozat tökéletes?
-
Narxis
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Pluribus S01E01
Ez kiváló, nagyon jól felépítették, hogy miről is fog ez szólni. Egyértelműen nézős. -
Narxis
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Én a hangulata miatt szerettem, olyan furcsán egyedi volt. A sztori itt-ott volt érdekes. Látványilag voltak azért roppant jó megoldások de ha nem nyitott az ember a mitológia elvont értelmezésére akkor szerintem nem fogja lekötni.
Más: Ez a Pluribus jó vagy nem? Láttam, hogy Severance-hez hasonlítgatják.
-
AD4MINATOR
nagyúr
[The Beast in Me | Official Trailer | Netflix]
So, a Russian spy and a federal agent meet at a bar...
(Homeland Claire Danes + The Americans Matthew Rhys + kis Breaking Bad Jonathan Banks...)A cast jónak tűnik, a story érdekesnek. Kíváncsi vagyok, hogy alakul.. ma startolt az egész évad!
-
negyven2
nagyúr
Peacock has decided not to renew Poker Face for a third season. Natasha Lyonne exits as star, but series creator Rian Johnson, his T-Street partner Ram Bergman, MRC and Lyonne thinks there are many mysteries ahead for the show’s signature character to solve. Last night, they began an effort to shop the show to other broadcasters for a two-season commitment. The shocker: Peter Dinklage will take over the role of Charlie, the sleuth whose superpower is an innate ability to detect liars.
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
Aki nem szeretne megnézni, annak:
érkezik majd!február 27-én -
Only murders in the building S05 (2025)
Ahogy elnézem, a negyedik szezonról nem írtam anno, most meg már itt van az 5. - amikor 2022-ben elkezdtem nézni, fel sem merült benne, hogy még 2025-ben is lesz ez a széria, sőt, úgy tűnik, lesz 6. évad is.
Ahogy a hármas szezonnál írtam, minőségileg megindult a lejtmenet (és igazából a négyes is nagyon hasonló volt) - a legújabb évadban pedig sajnos ez tovább gyűrűzött, de valami egészen fura módon. Az első epizód első 20-25 perce valami botrányosan, tévét-az-ablakon-kihajítósan rossz - nagyon kevésen múlott, hogy ott kukázzam az egészet. Aztán az epizód vége kicsit lenyugszik, a második epizódban egy jópofa, nem túl izgalmas, de nagyon szerethető retrot látunk az áldozatról, és aztán... hirtelen visszacsöppenünk az első évad miliőjébe. A következő két epizódot fültől-fülig széles mosollyal néztem végig, pedig nemigen történt bennük sok minden - olyan volt, mintha a béna forgatókönyvírók elmentek volna egy többnapos kávészünetre, a színészek meg addig összedobtak volna valamit improv jelleggel, és ezzel csuklóból hozták a széria legjobb pillanatainak színvonalát. Sajnos az 5. résszel visszaesünk a talajszintre, továbbmegy a 3-4-es szezonokban beállt időnként vicces, rengeteg jópofa részlettel operáló, de nagyobb vonalakban kissé unalmas hömpölygés. A 8-as epizódba némi alter érdekességet hoz Meryl Streep és Renee Zellweger vérre menő versengése, miszerint ki tudja a rá kiosztott szerepet ordenárébb módon túljátszani, aztán az utolsó két epizód megpróbálja bepótolni a korábbi epizódokban csúful elsunnyogott bűnügyi szálat, amiből természetszerűleg egy értelmetlen katyvasz sül ki...
Az Only murders... sosem volt egy könnyen kategorizálható széria, de ezt a szezont pláne nem tudom hová tenni - apró részleteiben és az "íratlan" karakterábrázolásban nagyon jó, a fősodorban és az írás jelentős részében meg csapnivaló. Az epizódok 3 és 10 pont között mozognak, sajnos jellemzően 5-6 körül - kap az egész egy 5.5/10-et.#értékelés
-
stellaz
veterán
Amerikai istenek
Lenyomtam 4 részt, érdekes a megvalósítás, de továbbra sem tudom, miről szól ez a sorozat.
Érdemes tovább néznem, lesz valami értelme a történetnek?
-
Andris...
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Túl vagyok rajta, első évad nagyon tetszett. Viszont ahogy halad a sztori, főleg az utolsó évad, érzésem szerint már tényleg csak a túlbonyolítás kedvéért van agyonbonyolítva. Tökéletes jelző rá az "öncélú" - hogy folyamatosan dobj egy hátast az újabb fordulattól. De nekem ez már az a szint, amikor már inkább csak idegesítő ez a követhetetlen csapongás, komplexitás. Ez pedig nagyon idegesítő lett a végére, és így összességében csalódás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A Dark nagyon komplex, pont 5 éve ilyenkor tájt néztem. Meg kell nézni az egészet egyben, rohadt figyelmesen. Aztán újra végignézni, és akkor sokkal érthetőbb lesz, hogy mi történik.
-
Rigormortiis
veterán
Dark első évad:
Huhh. Zseniális. Imádom. El is kezdtem nézni egy "mi a fszom történik itt" videót, mert úgy érzem, hogy sokkal több van itt, mint amit elsőre felfogtam, de ott is azt mondták, hogy először nézzük meg a másik két évadot is.
A sztori, hangulat, fényképezés, operatőri munka és a zene...anyaég pár dal fel is ugrott a kedvencek közé.
Borzasztó komplex a narratívája és gyakorlatilag egy pillanatra nem nézek el a tv-től, ritka az ilyen. De van egy olyan érzésem, hogy némiképp szándékosan és öncélúa van túlbonyolítva, bár ilyet még nem merek kijelenteni.
Szóval most már a második évad pörőg. Jó választás a hígfos Witcher 4 után

-
freeland0806
tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Sokba került, azt hallottam, hogy a Rómára koncentráltak helyette. Ami meg a Trónok harca miatt szintén kaszát kapott nem sokkal azután. De legalább a Deadwood kapott egy filmet, ami lezárja a sztorit nagyjából. És igen nagyon minőségi sorozat. Korábban írtam is, hogy nekem ez a WESTERN. Így nagybetűkkel
-
janos666
nagyúr
Az első rész szerintem kifejezetten gagyi. A másodikhoz pedig még ötltetelek, hogy miképp álljak hozzá, mert egy csomó The Last Man on Earth érzéseket dobál (aki nem ismeri, az egy post-apokaliptikus komédia, tele vicces szituációs és egyéb humorral), vagyis elkezdtem unatkozás helyett nevetgélni rajta, csak így kicsit elveszve érzem magam, hogy biztos ezt szerette volna-e a "költő" az első rész után, hogy a másodikon nevetgéljek. De aztán a második rész vége elkezdte újra más köntösbe ültetni ezt, és egyértelművé tenni, hogy főhősnőnk szenvedéséről lesz itt szó. Kivéve, hogy megint kezdtek jönni a szit-kom poénok is.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
A Deadwood sorozatot mindenki látta már, gondolom ezerszer.
Nekem szerencsére annyira rossz memóriám van hogy úgy tudom újra nézni most, úgy mintha nem is láttam volna. Eszembe jutnak emlékek,foszlányok róla, beugranak jelenetek miközben nézem, de nem úgy mint másnak hogy na jön ez a jelenet és tudom hogy követi ezt az, azt amaz stb.
Szóval tök jó dolog a rosszban, hogy újra tudom most nézni és élvezni a Deadwoodot.
Elképesztően jó. Minőségi soroztat, a sztori fenomenális. Minden fontosabb szereplő nézete, szempontja kap jelenetet.
A kultúra belesűrítve, a káromló ékes szavak csak megszépítik az egyébként prózai, shakespeari stílusban előadott nyelvezetet, amit, gondolom a szinkron, ha van, sose hallottam,
vagy a feliratok leegyszerűsítik, a lényegét eltakarják.
Úgy tudom, hogy azért nem lett folytatva mert sokba került. -
gyuromoj
veterán
Variety szerint, be lett rendelve az Alien: Earth második évada.
-
Alapítvány (Foundation) S03
Te jó i mi volt ez az évad.
Nagyon beszippantott az első kilenc rész, de ez e tizedik rész mintha valami AI irta és rendezte volna.
Ez az öszvér elleni harc valami kiábrándító volt, majd az ajtón board-ozó Gaal valami nevetséges volt, főleg hogy nem láttuk mi volt a öszvér csajjal. Alkony génbank megsemmisítés valami vicc, hogy gyártottak neki ilyen eszközt, meg senki nem védi a birodalom alapjait?
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ha már The Wire, akkor:
OZ: nem a legfrissebb, a The Wire-t előzte meg ebben a nyers, erőszakos témában az HBO-n. Kell hozzá egyfajta nyitottság, mert így 2025-ben már/mindig/újra ezt ki kell emelni, hogy meleg és faji témákat érint, kifejezetten explicit módon.. Kegyetlen erős börtön dráma, egy akkor még kevésbé ismert J.K. Simmons remek szereplésével.
The Shield: a The Wire "testvér" sorozata. HBO, ugyan az a korszak. Kemény (rossz)zsaru téma, megdolgozza az embert, stílusában nagyon közel áll a Dróthoz.(Egyéb, The Wire+The Breaking Bad-el távolról hasonló, ajánlott kategória: The Sopranos, Sons of Anarchy, Narcos)
-
negyven2
nagyúr
-
NA ez, ez igen: THE WITCHER Netflix Show But It’s Actually Good
-
KROK640
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nekem anno a Banshee nem tetszett, túlságosan sok öncélő brutális erőszak volt benne.
A Kemény zsaruk viszont nagy kedvenc!
Ha még nem láttad, ajánlom a Drót (The Wire)-t is. -
freeland0806
tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
A Banshee hatalmas kedvenc nekem is. +1 az ajánlásra.
-
KROK640
nagyúr
A Valhalla gyilkosságok - 2019
The Valhalla MurdersLeírás :
A tragikus múltú oslói detektív visszatér szülőhazájába, Izlandra, hogy egy titokzatos fotó alapján segítsen az elszánt nyomozónak megtalálni a keresett sorozatgyilkost.Vélemény :
Rejtélyes de nagyon hasonló gyilkosságok kezdik megrázni a csendes Izlandot, ahol mindenki ismer mindenkit, ritka a súlyos bűnözés, a sorozatgyilkosság ismeretlen fogalom, még a rendőrök is csak a kocsijuk széfjében hordanak fegyvert. A közvélemény retteg, a gyilkosságok hírétől. Katára, Arnarral és társaikra vár, hogy kiderítsék ki a tettes. Nagyjából a harmadik részre megvan a motiváció, és a miértek, majd az ötödik rész végén kapunk egy lezárást, amivel azt gondoltam : Jó, de mi lesz még három részben? Kezdetben az addig is drámai szál (intézetis gyerekek sorsa folyamatosan jelen van a storyban) felerősödik. Eleinte azt hittem kár, hogy húzzák még, de végülis sikerült tovább építeni a storyt, sőt egy remek csavart is betenni a végére, meg persze némi cliffhangert. Összességében egy remek nyomozós thrillert kapunk, megdöbbentő Izlandi tájakkal, különleges hangulattal, amit kár lenne kihagyni.9/10
-
gyuromoj
veterán
-
Enigma1945
őstag
Megneztem ezt a Banshee sorozatot ajanlom mindenkinek!
18+ tartalom eleg sok van, ( sex, ver stb ) de nagyon izgalmas sorozat, minden evad tud ujulni, izgalmat, csavart adni.

nallam a kemeny zsaruk, Reacher, Chernobyl utan nagy kedvenc -
shotika
őstag
Na, megjött a Welcome to Derry 3. része.
-
headhunter86
senior tag
Pluribus
De hiányozott már Vince Gilligan képi világa / hangulata. Annyira jelen van itt is, ráadásul most is annyira üt a sztori és a hangulat! Óriási már most ez a sorozat! Napját se tudom mikor voltam rápörögve ennyire valamire és vártam a jövő hetet! -
HoTaZo
addikt
-
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ezek önmagukban kategóriák, így nehéz. A Better Call Saul, a BB kiváló spinoffja. Az Ozark a legjobban hasonlít a Breaking Bad-hez, ugyan súlytalanabb, de szórakoztató. True Detective, az első évad kultikus. Mr. Robot hasonlóan fajsúlyos, eltérő de mégis hasonló kvalitású, van benne társadalmi-szociális, az első évadot kicsit szokni kell de megéri.
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
ez kuka 2 epizód után...
fölösleges rá a szávszél... -
-FreaK-
veterán
Pluribus
Első két rész alapján nagyon tetszik, várom a folytatást.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami friss vagy frissebb sorozatot a Drót (The Wire) és a Breaking bad kategóriájában ?
A Híd meg a The Killing (US verzió) megvolt már . Dexter nem jött be. -
-
Đusty
addikt
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az igazság megszállottja
The Lowdown (2025)
season 1 finaleHát ez.. szar volt.
egyedül Ethan Hawke volt értékelhető -
Juhaszatti
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Cirinek az eredeti sztori szerint mindegy milyen nemű a partnere, nem válogat. Ha tippelnem kéne a 4. játékban is így lesz majd.
-
Rigormortiis
veterán
Itt is lement a Witcher 4. Évad.
Valóban, Geralt volt a legkisebb probléma. Nálam már az kiverte a biztosítékot, hogy Cirit bebuzították. Pedig sem a könyvekben, sem a játékban nem volt az. Na mindegy...ezeket a patkányokat sem tudtam hova tenni...mármint rendesen megkönnyebbültem a végén, mert annyira irritáló és semmitmondó kompánia volt. Ezt a bonhartot még néztem volna, korrekt volt a színész is. Amúgy szörnyű, érdektelen évad volt mosogatás, házimunka mellé tökéletes kb. Egyedül a mocsaras 20 perc, ami valamiért megmaradt bennem, mint pozitívum. -
-B-
senior tag
A Gomorra elérhető most valamelyik streaming szolgáltatónál?
Még régen az HBO max-on néztem, de ott már nincs fent. -
válasz
Farkassacred
üzenetére
Azt valahogy nem sikerült jól kivitelezni---szerintem.Az utolsó csata érdekesen tűnt gagyinak. -
Farkassacred
őstag
válasz
whiskeys
üzenetére
A vicces az egyébként, hogy az eleje még pont hogy jobbnak számított. Kb a negyedik résztől romlik a színvonal, addig a kalandozásukat kellemes volt nézni. Persze hülyeségek már akkor is történtek, de voltak jobb szálak szerencsére melletük amik kicsit enyhítették a fájdalmat.
A vámpír (Regis) sztorija volt még érdekes a vége felé Bonhart mellett. Meg esetleg a csatát emelném még ki a tavon, abban még volt valami. -
Dottorei
tag
Landman Season 2 Final Trailer | Paramount+ [link]
-
A játékot nem játszottam, s a könyveket még mindig nem olvastam.
A többi évadot láttam.
Ez az évad tényleg gyengébb, mint a többi. Inkább egy varázslós-harcos sorozatnak menne el.
Bár igen sok benn a felesleges trécs, arról az énekes részről nem is beszélve..... -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
na igen Leo Bonhart volt az egyetlen érdekes karakter addig a pár percig amíg szerepelt

-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Láttam a feltöltött jutub vidit, ami alatt ez a komment van, kegyetlen.
Illetve másik kedvencem, amitől kihaltam az Nerdrotic videója alatt volt:
-
gerii
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Tudtam hogy ismerős valahonnan
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Sharlto Copley zseniális színész. A District 9 óta nagyon bírom
-
Farkassacred
őstag
Leo Bonhart az egyetlen karakter aki miatt megéri végigszenvedni ezt az egész Witcher évadot.. Kicsit mintha meg is mentette volna a végén ezt a sz.kupacot.

"Book Leo: Excellent villain
Show Leo: The real hero" -
válasz
negyven2
üzenetére
Van még ebben érdekes (IGN cikket találtam):
"As previously announced, Fast & Furious 9 scribe Daniel Casey is attached as the series' writer, while Star Trek Beyond and Mindhunter writer Doug Jung is set to serve as showrunner."A showrunner legalább tényleg az, aki a 2 részt is írt a Mindhunter-be (kikerestem IMDB-n). Az egyetlen pozitívum
Le kéne dobni a gőgöt és az egót és behozni Drew Karpyshyn-t, az univerzum fellélegezne, de tudom álmodik a nyomor. -
Nordic
Közösségépítő
Vagy inkább ezzel előzik meg azt, hogy szokásos woke sz*r lesz, és nem fog tetszeni a rajongóknak. Így legalább mondhatják, hogy ez egy más történet, ami reflektál a mai világunkra.
Mondjuk engem nem izgat, mert csak az első részt játszottam végig, a másodikat már abbahagytam, mert nem tetszett a sok mechanika lebutítása, és így a 3.ba bele se kezdtem. Viszont az jobban izgat, hogy ha megvalósul H. Cavill által a WH40K sorozat, na abba mennyire és hogyan fog belevauzni az amazon, mert az viszont nagyon is érdekel.
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
ViZo72
üzenetére
Az Alice az nem nagy durranás, csak időelcseszésnek jó, kikapcsolódásnak elmegy, de amúgy egy tipikus japán eszetlenség. A Squid Game-hez hasoló, a The 8 Show, csak a SG mélysége nélkül. Próbálkozik ugyan, de felszínes konzekvenciákat von le, viszont igencsak pörgős, szórakoztató, elég gyagya is néha
. -
negyven2
nagyúr
Amazon-os Mass Effect sorozatról:
I haven’t talked about it much, but you might have heard a little something about a TV series? We’ve been partnering closely with Amazon on it, and we’re really excited with what the talented team over there is coming up with.
The writers room is going strong, and we’ve got a lot figured out about how it fits within the Mass Effect canon, and where it sits in respect to the new game. The show will explore a brand-new story within the universe’s timeline, and will be set after the original trilogy. It won’t be a retread of Commander Shepard’s story – because after all … that’s YOUR story, isn’t it?
-
ViZo72
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt Én is épp most kezdtem el, de 4 rész után nem vagyok hasra esve tőle.
Squid Game-hez hasonló de az nekem jobban tetszett, legalábbis annál teljesen világos volt a történet.
Ez az Alice-os eddig nem jön át, nem teljesen világos miért történik az ami...
(Talán nem kellene néha belealudni. :-) )
Ráadásul a szereplőkhöz sem tudtam eddig igazán kapcsolódni valamiért.
Azért nézem tovább, hátha alakul ez még..Amúgy meg nem "Ázsia only" hanem Ázsia ÉS Amerika ÉS Európa is jöhet, vagy akár más is. :-)
-
-
OgreImre
senior tag
Én legutóbb ezt néztem, koreai A Szokatlan hős (Weak Hero) Netflix. Középiskolai, gangek, bullying, némi harcművészet. 2 évad. Egy kis betekintés a délkoreai iskolarendszerbe, nem egy könnyed sorozat, bár próbálják oldani egy-két lazább(nak tűnő) karakterrel.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt végignéztük, nekem személy szerint tetszett, bár a 3. évad gyengébb volt, mint az első 2.
Liar Game-t nézném még meg, de sehol nincs fent, max ilyen webes streamen, pedig elvileg jófajta az is. Ha esetleg vki látta, tudja hol lehet elérni, akkor azt megköszönöm.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én nem is akarok felszállni erre az Ázsia only vonatra, de épp mostanában találtam rá erre: [link] Nem láttam még 1 részt sem, de a Trailer alapján fogok (legalább 1-et az biztos
). -
-
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Na akkor japán vonalról bedobok pár kedvencet:
1. Kekkon dekinai otoko(2006) - vígjáték, romantikus, csináltak neki 13 évvel később második évadot de nem kell vele foglalkozni, simán jó az első évad magában.
2. Hirugao (2014) - romantikus de nagyon nem vígjáték, csináltak hozzá "lezáró" filmet amit én betiltanék, csak a sorozatot kell nézni magában, nehéz megfogni miért de örökre emlékezni fogok rá
3. Hanzawa Naoki (2013) - nyomozós, bankár, bosszú, ennek is csináltak második évadot 7 évvel később, de ebből is elég az első évad magában.Egy újabb amit többen láttak:
4. Sógun (2024) - történelmi, szamurájos, angol-japán keverve---
+1 must see japán oscar-díjas film: Okuribito (2008) -
-
Pluribus S01E01
Éljen a forradalom! A világ proletárjai végre egyesültek! A kommunizmus elhozta a békét!
♫ A párttal, a néppel egy az utunk... ♫
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vince Gilligan egy zseni, tényleg nem véletlen, hogy a mai napon jött ez ki. Nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki belőle.

-
gyuromoj
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Vaják
The Witcher (2025)
season 4 finaleLátva a pontokat és az előzetes fikatengert Geralt karakterének Henry Cavill színészváltása során, én is szkeptikus voltam és előítéletekkel kezdtem neki... de egyetértek, ez nem Liam Hemsworth-ön csúszott el, hanem minden máson, kezdve azzal, hogy Ciri karakterét alakító Freya Allan már az első részben indokolatlanul
így ilyen erős kezdéssel tudtam, hogy sok jóra nem számíthatok. Aztán tetőzi ezt azzal, hogy csatlakozik a Patkányok (Rats) bandához, akik több játékidőt kaptak érzetre, mint a főhős Geralt, ami azért elég nyomasztó, tekintve, hogy a banda tagjai és kalandjai szimplán érdektelenek.bebuzul
A zene az a korábbi évadokból ismert, azokkal nehéz mellélőni, amolyan safe bet volt azok használata, és a kosztümök is rendben voltak.
A harcok szódával elmennek, időközben Ciri elég ügyes is lett (talán túlságosan is..?), alapvetően nem is azokkal a jelenetekkel volt gond, hanem kb. minden mással. Gyenge karakterek, érdektelen drámák, és túlnyújtott történet, unalmas párbeszédekkel és teljesen kizökkentő, indokolatlan musical betétekkel.
Itt-ott azért bedobtak pár szörnyet is, hamár a sorozat neve Witcher, legyen már egy kis olyan harc is, de legtöbb esetben teljesen idegennek tűnnek a történet akkori jeleneteihez és csak nevetség tárgyává zsugorodnak.
A boszorkányok és Yen mellékszála a másik idegesítő része a sorozatnak, ami sajnos elég nagy részét kiteszi az évadnak... de azért csak sikerült összehozni egy a végére Geralttal...szexjelenetet Szóval nem csoda, hogy Henry lelépett a sorozatból, és is azt tettem volna a helyében. Pénze van elég szerintem, így fontosabb volt a reputáció védelme, teljesen megértem.
-
Bron ||| Broen / A híd S03 (2015)
Jó sorozatok esetében a 3. évad szokott a vég kezdete lenni - sajnos itt a sorozatok túlnyomó többségében visszaesik a színvonal. A legnagyobb örömmel jelentem, hogy a Bron ebben (is) kivétel
Az első két évad alapján szinte természetesnek vesszük, hogy hőseink újfent egy sorozatgyilkosra vadásznak - hogy aztán kb. a második epizódban ez az elképzelés teljesen aláaknázásra kerüljön, valamint az addig feldobott lehetséges gyanúsítottak között is kisebb mészárlás alakuljon ki. Emellett a korábbiakban kissé burokban üzemelő Saga is keményen elkezdi kapni az ívet, úgyhogy a gyilkossági nyomozás mellé némi fajsúlyos személyi drámát is kapunk - és nem is csak Saga kapcsán.
A 7-es epizóddal bezárólag akár még egy 10-est is adtam volna a sorozatnak (az 5-ös vége zseniális volt, nem is elsősorban azért, ami történt, hanem ahogyan ezt képre vitték), sajnos az utolsó 3 részre kicsit elfogyott a kraft (szerintem elég lett volna onnantól két epizód). Emellett volt még egy gondom - Nem volt óriási jelentősége, de nem tetszett.azt elég rosszul veszem, ha az író becsapja a nézőt. Az teljesen rendben van, ha az író megpróbál az orromnál fogva vezetni, és rávesz, hogy becsapjam saját magamat, de sajnos ezen sikerült a Hídnak túlmennie egy apró lépéssel.
Mindent összerakva, ez a sorozat egy stabil diadalmenet, a 3. szezon is 9/10.#értékelés
-
Narxis
nagyúr
Percy Jackson & The Olympians | Official Trailer | Disney+ [link]
Úgy látszik mintha több pénz lenne a 2. évadra mert nagyon jól néz ki.
-
ViZo72
tag
válasz
Pitterix
üzenetére
Azt hiszem a "Squid game"-et láttam először (mert megjelenéskor nem lehetett nem olvasni/hallani róla). Akkor "bátor" voltam, bepróbáltam és tetszett.
(Nyilván nem hibátlan, de Nekem első koreai sorozatos élménynek érdekes volt.)Aztán a Glory volt a következő, ami persze teljesen más téma. Kissé talán elhúzták de tetszett ahogy összerakták, a főszereplőt is szerettem (nem csak mert csinos :-) ).
És akkor jöttem rá, hogy ezekre érdemes odafigyelnem, mert SZÁMOMRA tudnak érdekeset és/vagy szórakoztatót és/vagy szerethetőt alkotni. A nagyon más kultúra, szokások, a más észjárás ellenére vagy éppen ezért.Ahogy #84510freeland0806 is írta:
Kifejezetten üdítő olyankor bekapcsolni egyet , hogy valami "mást" kapjak, mint a megszokott.
-
ViZo72
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A Sorozatjunkie-n IS érdemes olvasgatni, ott több "kibeszélő" van ezekről.
Nem csak magát a kritikát érdemes elolvasni (hiszen az egy ember véleménye/ízlése) hanem a hozzászólásokat is.
Ott látszik csak igazán mennyire megosztó tud sokszor lenni az adott sorozat.
Ezt pont nem láttam még én sem (csak egy példa)):
https://www.sorozatjunkie.hu/2025/10/10/dorama-dallamok-crash-landing-on-you/
Vagy "dorama" szűrővel a lista:
https://www.sorozatjunkie.hu/category/azsia-sorozatozik/dorama/Néhányat írtam #84504 hozzászólásban, az mind különböző téma és stílus is. (Az utolsót - bár én szerettem - nem merném ajánlani másnak, a többi jó volt, de más-más módon.)
Nehéz ajánlani ha valaki csak bepróbálna egyet kezdésképp, de aki már valamennyire "harcedzett" az bátrabban próbálkozhat több félével is.. -
-
FBI: New York különleges ügynökei (Original title: FBI) S07
Történtek elég durva dolog, de jól áll a sorozatnak.
-
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Milyen típusúakat szerettek? Feliratban csak magyar vagy angol is?
-
Tasunkó
őstag
A Loudest Voice a Fox News csatorna szülőfigurájáról szóló elétrajzi békakirály portré. Russel Crowe végig izgalmassá teszi a figurát, mert a színész szimpatikus arcvonásai különös disszonanciát visznek az általa alakított Roger Ailes-be, aki a filmbéli cselekmények alapján egy pazarul megrajzolt geciputtony, és ezt a disszonanciát okolom azért hogy viszonylag kíváncsian végignéztem. Nagyon kevés információval szolgál egyébként, egy avítt és meghaladott formátum ahogy aprólékosan felfesti főgonoszként ezt az egy figurát. Bár nem nézi hülyének a nézőt, és nem dagonyázik a Roger Ailes pocskondiázásában, meglehetősen információszegény ami a Fox csatorna felépítését illeti. Igazán izgalmas lett volna betekinteni, hogyha nem lenne mindenki NPC, hogyan alakult ki ilyen közeg, és hogy zajlottak közelről és alaposan felfedve a benne lévők kompromisszumkötései akik hallgatólagosan jóvahagyták ezt, mert bár a fejétől szokott bűzleni a hal, de egyetlen embert pengellérre állítani az ma már meghaladott, elég megemlíteni a Succession-t, ami úgy mesélt ennél sokkal alaposabban a médiaiparról, hogy közben egy könnyed családtörténetnek láttatta, vagy a Kártyavár, ahol az infernális Kevin Spacey mellett, sok mellékszereplő is megmutathatta politikai tudományát. Azt már nem is mondom hogy a konkurens, például CNN csatornáról egy szó sem esik, mintha a világ jóságába tiport volna bele ez a sorozat állítólagos Roger Ailes-e, aki itt mindenért elviszi a balhét. Mesének egész jó végülis, várni nem várom a következő évadot, de ha elkészülne asszem rászánnám az időt hogy oldják meg a hülyítést a CNN közösségén belül.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Az a helyzet, hogy kezdek (kezdünk a feleségemmel) teljesen rákattani az ázsiai sorozatokra.
Ajánlásokat tudnál írni? Mi is nagyon szeretjük ezt a vonalat nejemmel, könnyebbség lenne javaslat alapján menni.
-
freeland0806
tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ebben lehet valami, mert Jackie Chant pl ezer közül is felismerném, hiszen rajta nőttem fel és rengeteg filmjét láttam. Igaz, ő kínai.
Egyébként én főleg olyankor szoktam nézni koreai, vagy úgy en bloc ázsiai sorozatokat, amikor már nagyon megfekszi a gyomrom Hollywood meg a futószalagon gyártott tartalmak. Kifejezetten üdítő olyankor bekapcsolni egyet , hogy valami "mást" kapjak, mint a megszokott.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
freeland0806
üzenetére
Néha viszont (és tényleg nincs ebben semmi rasszizmus, ha mégis van az a véletlen műve) nekem időnként nagyon egyformán néznek ki a szereplők. Nem mindig megy egyszerűen a megkülönböztetés annyira hasonlítanak, tudom hülye vagyok
de van amikor kihívás. Idővel ez a nyugati-hátrány leküzdhető, minél többet nézel, annál könnyebb lesz felismerni őket. Igen, nagyon sokszor van olyan, hogy eléggé hasonlítanak egymásra, de ha jobban megnézed, mindenkinek van egy kis egyedi az arcán, azokat a jegyeket kell keresni
nekik, meg "mi" vagyunk egyformák 
-
Tasunkó
őstag
válasz
ViZo72
üzenetére
A kinézet is probléma, amit tetéznek a nevek. Egyetlen koreai szereplő nevére sem emlékszem, de úgy beszélnek róluk a filmben mintha ismernem kéne őket. Dobálják halomra a neveket ész nélkül, csak a kontextus alapján tudom ha főbb szereplő, hogy kiről beszélnek. De ugyanez a dili a japánoknál is, az Alice in Borderlands-ban volt egy csomó név, de tényleg válogatás nélkül mondták, rádásul hullottak is mint a legyek, és csak az Alice-t tudtam kicsoda, de hogy ne legyen egyszerű az meg férfi. Így nagyjából soha nem tudom kiről beszélnek ha nincs a jelenetben. Hála az égnek a Three Bodyban mondták gyakran hogy Dong nyomozó, hozzátették hogy nyomozó, valamit kéne a szinkronba hogy hajas Cseng, bajuszos Jang, fodrász Yijua. Motoros dzsekist azt ne mondják, mert abból túl sok van, meg szomorú arcú, és hisztérikusat se ugyanezen okokból.
-
paatrick
őstag
Nézzetek inkább japán sorozatokat, abban nincs ez az arcoskodás mint a koreaiban
persze ott is tudni kell a társadalmi szabályokat pár helyzet megértéshez ami máshogy működik mint nálunk. -
ViZo72
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
nekem időnként nagyon egyformán néznek ki a szereplők
Ez Nekem is probléma. :-)
Meg a nevek is néha, ha túl sok van belőle... -
ViZo72
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó...
Teljesen egyetértek, pont ez volt az érzésem pár ázsiai sorozat után.
Első alkalommal majdnem feladtam, emiatt "nyávogásos, kiabálásos, hiszti" miatt (talán pont a Squid game első részeiben?), de kitartottam, mert kíváncsi voltam.
Megértettem és elfogadtam, hogy ez a kultúra része és (valószínűleg) nem színészi túljátszás.
Nekem jól esik egy kis változatosság a megszokott amerikai stílus mellett.
Néha lassú az előrehaladás, néha hosszúak a sorozatok (16-20 rész).
(A kínai Three Body Problem is szörnyen lassú tud lenni de nagyon örülök, hogy megnéztem, tetszett. Néha rá kell szánni az időt a történetre meg a megnézésére is...)#Soulfly842
Nekem tetszett a Glory is (bár kicsit elhúzták a 16 résszel), Our Unwritten Seoul (ehhez is kellett némi türelem az elején), The Frog (nem túl jó a pontszáma, én sem mindig értettem, hogy éppen mi történik, de érdekes volt, a főszereplő színésznő nagyon tetszett, ahogy olvastam utólag, nagyon jól akarta csinálni).Vannak persze gyengébbek meg melléfogások is, mint pl.: When The Starts Gossips. Én szerettem, mert szeretni akartam, főleg mert a 2 főszereplő szimpatikus volt, ráadásul űrhajós téma. Akár nagyon jó is lehetett volna, de inkább már-már paródia lett belőle, pedig állítólag rengeteg időt és pénzt beletoltak főleg az űrállomásos jelenetek miatt.
Amit Te javasoltál abba még nem mertem belekezdeni. Egyesek nagyon jónak mondják, mások nagyon lassú, vontatottnak , unalmasnak. De egyszer talán sorra kerül nálam is...
Szóval szerintem aki kicsit nyitottabb, nyugodtan bepróbálhat 1-2 koreai sorozatot, még az is lehet, hogy megkedveli...
-
freeland0806
tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én szeretem amúgy az ázsiai sorozatokat is. Vagyis nem az, hogy rajongok érte, de láttam már jókat és nem ódzkodom tőlük. Ami furcsa lehet innen Európából sokaknak az tényleg a színészi játék. Eltér az ittenitől sokmindenben. Nem mindenki tudja befogadni egykönnyen.
Néha viszont (és tényleg nincs ebben semmi rasszizmus, ha mégis van az a véletlen műve) nekem időnként nagyon egyformán néznek ki a szereplők. Nem mindig megy egyszerűen a megkülönböztetés annyira hasonlítanak, tudom hülye vagyok
de van amikor kihívás. Ettől függetlenül tényleg nem vetem meg az ázsiai sorozatokat, lehet mindjárt nézek egyet Netflixen ez "Út a pokol felé" érdekesnek tűnik pl. -
-
Tasunkó
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Szerintem meg jó alap a Squid Game, mert nagyonis koreai minden tekintetben, ugyanakkor kevesebb az üresjárat, könnyen érthető, a nyugatihoz szokott embernek sokkal befogadhatóbb és a szimbólumok is nagyon találóak hogy szórakoztató módon essenek le. Már ha valakinek ez is túl ázsiai, akkor a többi méginkább az lesz. Még olyan ami kevésbé ázsiai, az a Three Body Problem a Tencent-es így hirtelen. Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó, de nem olyan tragikus mint a nyugati ripacskodás, az ázsiai filmeknél látszik hogy nem szándékos, hogy autentikus mintha tanácstalanok lennének, pláne ha nevetnek valamin azt ki kell bírni nincs mese, mert általában a poén az hogy lóg a tészta a szájából.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16 Pro 128GB White Titanium - Apple Gari
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest