Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
Nálunk sajnos csak heti kettő HO nap van, csak most kaptunk a hétre teljes HO-t a meleg miatt..
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
Hogy bírjátok a hőséget?
-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
Keret lassan mindegy...nyomtatás típusa is, asztali legyen... már 2 nyomtatót vettünk, mindkettő HP és csak a baj volt velük...
-
consono
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
tserrof77
őstag
-
Aryes
nagyúr
-
tserrof77
őstag
ADF-es kell, más csak a kérdés, hogy kell-e színes nyomtatás, illetve kb milyen havi terhelésre szánod?
Amúgy mi a köze a farmerzsebnek a látáshoz (is) ??
UP a 4k-hoz
-
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
Multi nyomtatóban kellene segítség, otthon használatra kellene olyan, ami lapbehúzós és tudja mindkét oldalt valahogy szkennelni?
Ötletek, tippek? -
Aryes
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
consono
nagyúr
-
ABal
őstag
Nem lehet titeket magatokra hagyni! Nem jártam erre pár hónapig, és mire visszatérek, mindenkinek romlott a látása?
-
Aryes
nagyúr
Nekem korábban -10 volt, közelre igen jól láttam nagyító nélkül is.

A műtét óta -1 vagyok, és nehezen bírom megszokni, hogy ~70cm-nél közelebb nem látok olvasó nélkül.
-
consono
nagyúr
Nekem az a "szerencsém", hogy rövidlátó voltam, vénségemre visszakorrigált annyit a szemem, hogy most legalább már közelre jó. Aztán majd átfordul és akkor leszek igazán gondban

-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
Én alkalmazkodom: egyszerűbb lekapni a szemüveget olvasni, meg kényelmesebb is
Bifokálison amúgy már gondolkodtam, mert az a lencse teljes szélességében hozza a dioptriát, nem csak egy keskeny sávban. De ott is az a probléma, hogy ugyan annak a résznek kellene a távol távolra nézőnek lennie, meg a közel távolra nézőnek lennie, mert akár hogy is nézegetem, nem tudom a monitort olyan helyzetbe hozni, hogy két külön részen tudjak nézni. Most van egy -3D-s szemüvegem dolgozni, ezzel a lakásban is elvagyok, meg van a -4D-s minden másra. Érdekes, hogy a kocsi műszerfala nem zavaró a -4D-sben sem, de a monitor meg igen, hosszú távon (ez lehet a kulcs, hogy azt kevesebbet nézem, mert távolra nézek az autóban).Nekem műlencse van már mindkét szememben ami kicsit sem képes akkomodálni
Úgyhogy én csak ezzel tudok bárhova is tisztán látni. 
-
consono
nagyúr
Rosszul állsz hozzá.

A távoli szemüveg monitorhoz nem lesz jó sehogy, és a szemed sem lesz már jobb, mindenképp eljön az az idő, amikor cserélgetni kell a szemüveget.
Én olyat csináltattam, hogy a kottát tudjam nézni, hogy az olvasó részt magasabbra tetettem, majdnem középre, ezáltal messzire csak a lencse legtetején látok (lehajtott fejjel, vagy lejjebb csúsztatom a szemcsit). Sok kollégám nyafog, hogy milyen szar a multifokális szemüveg, mert nem magyarázták el az optikusnak rendesen, hogy mire kell, aztán nem értik, hogy miért nem lát vele rögtön jól. Pedig sajnos alkalmazkodni kell, meg érteni is, hogy hogy működik.
És 1-1,25 addíciónál többet nem szabad kérni, tapasztalat.
Neked olyan kéne, ami távolra -4D, az olvasó rész +1 addíció, tehát -3D, és jó magasra tenni az olvasó részt, vagy kiterjesztett olvasó szemüveg, ahol az olvasó rész eleve nagyobb.
Én alkalmazkodom: egyszerűbb lekapni a szemüveget olvasni, meg kényelmesebb is
Bifokálison amúgy már gondolkodtam, mert az a lencse teljes szélességében hozza a dioptriát, nem csak egy keskeny sávban. De ott is az a probléma, hogy ugyan annak a résznek kellene a távol távolra nézőnek lennie, meg a közel távolra nézőnek lennie, mert akár hogy is nézegetem, nem tudom a monitort olyan helyzetbe hozni, hogy két külön részen tudjak nézni. Most van egy -3D-s szemüvegem dolgozni, ezzel a lakásban is elvagyok, meg van a -4D-s minden másra. Érdekes, hogy a kocsi műszerfala nem zavaró a -4D-sben sem, de a monitor meg igen, hosszú távon (ez lehet a kulcs, hogy azt kevesebbet nézem, mert távolra nézek az autóban). -
Aryes
nagyúr
Nekem nem jó sajna a multifokális lencse. Kb.10-12 éves korom óta vagyok rövidlátó (-4-5 körül), amit távolra most is kompenzálni kell. Olvasni, meg telefonozni kb. 5 éve kényelmesebb már szemüveg nélkül, a 30 cm-s távolságon belül tökéletesen látok.De monitor előtt elem az életemet, oda már ez a szemüveg sok lett pár éve, erőltetni kell a szememet, vagy messzebb menni a monitortól, de hát az nem megoldás... Az sem, hogy a monitort hátra döntött fejjel egy kis sávban nézem csak, vagy leteszem az asztalra (nehéz is lenne a 32"-osat értelmesen, kicsin meg nem férnek el a dolgaim). Szóval marad a szemüvegcsere...
Feleségemnek lett pár éve progresszív lencséje, a mai napig nem szokta meg, minden helyzetben utálja használni, pedig neki csak 1.5 dioptria kell... Ő is inkább a régi szemüvegével vezet, ami távolra jó, közelre meg nem használ semmit...
Rosszul állsz hozzá.

A távoli szemüveg monitorhoz nem lesz jó sehogy, és a szemed sem lesz már jobb, mindenképp eljön az az idő, amikor cserélgetni kell a szemüveget.
Én olyat csináltattam, hogy a kottát tudjam nézni, hogy az olvasó részt magasabbra tetettem, majdnem középre, ezáltal messzire csak a lencse legtetején látok (lehajtott fejjel, vagy lejjebb csúsztatom a szemcsit). Sok kollégám nyafog, hogy milyen szar a multifokális szemüveg, mert nem magyarázták el az optikusnak rendesen, hogy mire kell, aztán nem értik, hogy miért nem lát vele rögtön jól. Pedig sajnos alkalmazkodni kell, meg érteni is, hogy hogy működik.
És 1-1,25 addíciónál többet nem szabad kérni, tapasztalat.
Neked olyan kéne, ami távolra -4D, az olvasó rész +1 addíció, tehát -3D, és jó magasra tenni az olvasó részt, vagy kiterjesztett olvasó szemüveg, ahol az olvasó rész eleve nagyobb.
-
consono
nagyúr
Nekem nem jó sajna a multifokális lencse. Kb.10-12 éves korom óta vagyok rövidlátó (-4-5 körül), amit távolra most is kompenzálni kell. Olvasni, meg telefonozni kb. 5 éve kényelmesebb már szemüveg nélkül, a 30 cm-s távolságon belül tökéletesen látok.De monitor előtt elem az életemet, oda már ez a szemüveg sok lett pár éve, erőltetni kell a szememet, vagy messzebb menni a monitortól, de hát az nem megoldás... Az sem, hogy a monitort hátra döntött fejjel egy kis sávban nézem csak, vagy leteszem az asztalra (nehéz is lenne a 32"-osat értelmesen, kicsin meg nem férnek el a dolgaim). Szóval marad a szemüvegcsere...
Feleségemnek lett pár éve progresszív lencséje, a mai napig nem szokta meg, minden helyzetben utálja használni, pedig neki csak 1.5 dioptria kell... Ő is inkább a régi szemüvegével vezet, ami távolra jó, közelre meg nem használ semmit...
-
Aryes
nagyúr
A megoldás a progresszív lencse. Ezzel helyettesíteni tudod a szemlencse elveszett rugalmasságát - a nyakizmaiddal.

Csak jól kell megválasztani az értékeket, mert nyafogás lesz a vége.
Hova milyen szemüveget használsz? -
consono
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
TomWexX
addikt
Nagyon megrekedt ez a 4K-s csúcsra támadás.. 🧐
-
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
Én meg tettem egy két éves kitérőt a Xiaomi 13T-vel, de ennyi elég is volt. Karira kaptam egy S25 Ultrát, amivel visszatértem a Samsung világába. Asszem nem is váltok többet gyártót
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
BÚÉK!
Akkor idén legyen cél a 4000 hsz.
-
ABal
őstag
Remélem, boldogan ébredtetek ma mindannyian!
Csak így tovább az év hátralevő részében! -
consono
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Bújjék mindenkinek! 🥂🍾🙂
-
Aryes
nagyúr
Boldog karácsonyt!

-
ABal
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A 4000-et meg jövőre halasztjuk. Jó lesz majd akkor is.
-
duvi
nagyúr
Úgy van! Ismét eltelt egy év, de a Wave örök! 😄
Békés boldog Karácsonyt kívánok minden zseblakónak! 🎄🎁 -
TomWexX
addikt
Boldog karácsonyt, sok pihenést zsebesek! 🤗
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
Boldog karácsonyt mindekinek!
-
leslieke
Jómunkásember
Tegnap megrendeltünk egy TP-Link Tapo RV30 Max Plus Black robot porszívót.
Remélem jó lesz.
-
leslieke
Jómunkásember
Üdv 👋🏻
A mi lakásunk olyan kicsi és zsúfolt, hogy fél métert nem tudna menni benne anélkül, hogy valaminek neki ne menjen.
Kollégámnak van Xiaomi, nagyon szereti, régebben mutogatta a telefonján, hogy épp merre jár a lakásban.Nemrég hallottam, hogy ezek kamera meg mikrofon segítségével szépen körbe fotózzák a lakást, meg hallgatóznak, az adatokat meg küldik haza elemzésre. 🤷🏻
Kamerás verziót nem vennék... a legtöbb, amúgy is lidarral dolgozik, térképet készít, de azzal meg mire megy bárki is...
-
Aryes
nagyúr
Üdv 👋🏻
A mi lakásunk olyan kicsi és zsúfolt, hogy fél métert nem tudna menni benne anélkül, hogy valaminek neki ne menjen.
Kollégámnak van Xiaomi, nagyon szereti, régebben mutogatta a telefonján, hogy épp merre jár a lakásban.Nemrég hallottam, hogy ezek kamera meg mikrofon segítségével szépen körbe fotózzák a lakást, meg hallgatóznak, az adatokat meg küldik haza elemzésre. 🤷🏻
-
duvi
nagyúr
-
consono
nagyúr
Én nem értek egyet ezzel
Nekünk a legolcsóbb kínai van, de nem onnan rendeltem, hanem az Aldiban vettem 6-7 éve. Nem megy minden nap, de még most is elketyeg közel egy órát egy feltöltéssel, összeszedi a kutyaszőrt, meg a port, erre tökéletes. Tudtam hozzá pár év után venni új "bajuszt", ami besöpri alá a port, máshoz még nem kellett nyúlni. PErsze ez korai darab, buta, időzíteni lehet, de mást nem, nincs kamera meg szenzorok, de arra pont jó, hogy elindítom a nappaliban (egyben van a konyhával) és amíg én dolgozom, ez fut egy kört és ha lemerül visszamegy a töltőre, nem kell vele foglalkozni. -
leslieke
Jómunkásember
Kézi porszívó már van.. alapvetően arra kell, hogy az ágy alatt összegyűlő porcicákat - padlófűtés miatt - összeszedje 1-2 naponta..
Milyen karbantartásra gondolsz? -
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
Kérdés, hogy milyen a lakás kialakítása és bútorzata? A másik, hogy az olcsóbb modelleket kerülni kell! A harmadik, hogy ezeknek rendszeres karbantartás kell. Fiamék vettek, de két év után már csak macera a használata. Inkáb vesznek egy normális kézi porszívót. Hajrá 4K! 😄
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
Kérdés: ajánlanátok nekem robotporszívót?
-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
Helyes, húzzunk bele.
-
consono
nagyúr
Bele kell húznunk, mert idén sem lesz meg a 4K!
-
duvi
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
-
ABal
őstag
-
Aryes
nagyúr
-
consono
nagyúr
Üdv mindenkinek újra itt

-
ABal
őstag
-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
"csak három napot ment!" -> trust me bro

Ez olyan lehet, mint a garázsban tartott, női tulajtól, nemlópót

Viszont ha nem volt szétszedve, egy HD Sentinel-lel meg lehet nézni, mennyit ment benne a rendszerlemez, mert az a firmware-ben tárolja a használati adatokat, nem tudom azt lehet-e kívülről módosítani.
Na az már hasznosabb infó és közelebb is lehet a valósághoz.
-
Aryes
nagyúr
Köszi Mindenkinek!
Valóban, csak az utolsó telepítés óta eltelt időt látom. Na, mindegy. Azt hittem, hogy ez valamilyen bevált vagy egyértelmű módon azonosítható adat.
Az keltette fel az érdeklődésemet, hogy időnként hirdetésekben azt lehet olvasni, hogy pl: "csak három napot ment!" és hasonlók. Hmmm... lehet, hogy tőlük kéne megkérdeznem, hogy vajon honnan ez a magabiztosság?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"csak három napot ment!" -> trust me bro

Ez olyan lehet, mint a garázsban tartott, női tulajtól, nemlópót

Viszont ha nem volt szétszedve, egy HD Sentinel-lel meg lehet nézni, mennyit ment benne a rendszerlemez, mert az a firmware-ben tárolja a használati adatokat, nem tudom azt lehet-e kívülről módosítani.
-
ABal
őstag
Köszi Mindenkinek!
Valóban, csak az utolsó telepítés óta eltelt időt látom. Na, mindegy. Azt hittem, hogy ez valamilyen bevált vagy egyértelmű módon azonosítható adat.
Az keltette fel az érdeklődésemet, hogy időnként hirdetésekben azt lehet olvasni, hogy pl: "csak három napot ment!" és hasonlók. Hmmm... lehet, hogy tőlük kéne megkérdeznem, hogy vajon honnan ez a magabiztosság?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
duvi
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
Opsz! Véletlenül lesliekének ment a válasz
#3810 ABal
A teljes üzemidőt passzolom. Én is csak leslieke utolsó bekapcsolási idejét tudom. Ha az segítség, akkor megnézheted a Win telepítési dátumát. Ezt megszorozva egy kb. napi futási idővel, kapsz egy hozzávetőleges eredményt. Nyiss egy cmd ablakot és ezt írd be: systeminfo | find "Original Install Date"Az is csak az utolsó telepítés óta érvényes..
Sajnos nincs rá valódi megoldás. -
duvi
nagyúr
Opsz! Véletlenül lesliekének ment a válasz
#3810 ABal
A teljes üzemidőt passzolom. Én is csak leslieke utolsó bekapcsolási idejét tudom. Ha az segítség, akkor megnézheted a Win telepítési dátumát. Ezt megszorozva egy kb. napi futási idővel, kapsz egy hozzávetőleges eredményt. Nyiss egy cmd ablakot és ezt írd be: systeminfo | find "Original Install Date" -
leslieke
Jómunkásember
-
Aryes
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
consono
nagyúr
-
ABal
őstag
Nem tudjátok véletlenül hogy lehet egy windowsos laptopon megnézni, hogy eddig hány órát/napot üzemelt?
-
consono
nagyúr
Hát, asszony nagyon elégedett az S25-el
Nagyon jónak tűnik az akksi idő, itthon van betegen és folyamatosan nyomkodja, így sem merül le neki estig. Az S21 azért nem ilyen volt. Gyors is, szép is, kicsi is, valószínűleg az augusztusban esedékes teló cserémkor én is erre váltok. Érdekes, hogy mennyivel kevésbé túlszaturált a képernyője az új telefonnak, még élénk módban is, mint amilyen a régi volt, persze ez leginkább csak egymás mellett tűnik fel. Nálunk nem érdekes, de maradt a két fizikai SIM lehetősége (meg persze eSIM is lehet az egyik). Szóval egyelőre minden szuperzöld
-
duvi
nagyúr
Igen, megjött a Pro. Két napja tesztelem. A tesztek alapján kicsit többet vártam tőle hangzásban (mindenki az erős basszusáról írt, amit abszolúte nem érzékelek), de az árához képest megérte
A párosítás pillanatok alatt ment, jó a szoftvere, ahogy az is hogy nem fényes műanyag a bölcső burkolata. A zajszűrés tényleg nagyon jól funkcionál. A hangzástér és a dinamika - számomra - kicsit kevés. Az előre definiált hangképek nem jöttek be, ezért most próbálom belőni az EQ-t a saját igényeim alapján. Ki akarom próbálni egy másik mobilon is, mert a 13T-ben már erősen le van korlátozva a hangerő az EU szabványok szerint (nem akarok régiót váltani, vagy mókolni vele). -
TomWexX
addikt
-
consono
nagyúr
Köszi! Már előre tudom, hogy milyen lesz: kék
-
leslieke
Jómunkásember
-
duvi
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 7500 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1650 4GB Akyga DeepCool 400W
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- AKCIÓ! Asus ROG Strix Z790-F Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD RED (WD100EFAX) HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i7-11850H 32GB RAM 1000GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)