Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Magnat
üzenetére
Igen. Átnyálaztam az egészet nincs sorrendezési lehetőség sem értesítései készülék, sem hitelesítő eljárás szempontjából sem. Ami pl. full vicces, hogy amikor itthon inkognitó ablakban próbáltam belépni, az androidos telefonra küldte az értesítést. Ez egy lég furcsa megoldás szerintem. Ott volt még a hitelesítő alkalmazás kódja, de oda meg azt írta, hogy Google Authenticator. Ez már az én saram, hogy nem próbáltam, mert nekem nem az a hitelesítőm, hanem a Microsoft-é, de azzal ment volna nagy valószínűséggel.
-
Üdv! Már 2. alkalommal járok így: Androidos okoskészülékem az elsődleges, ez van nálam mindig. Van egy régebbi iPhone, amire be vagyok lépve a google fiókommal. Amire csak lehet kétlépcsős vagy egyéb más autentikációs lehetőség van beállítva. Ma be kellett volna lépnem idegen gépen a fiókba és hova küldi az ellenőrző értesítést? Persze, hogy az iPhone-ra. Korábban egy Androidos retro konzollal jártam így. Hogy a retekbe kell azt megcsinálni, hogy a többi készüléket, ami használja a fiókomat, ne használja autentikációra? Persze úgy, hogy a többin ne kelljen kijelentkezni. Jó, hogy nem az androidos set-top-boxra küldte ki a rendszer
Köszönöm a segítséget előre is! -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung A20e (ha minden igaz - kinézetre elméletileg annak ismerte fel az AI...). A kijelző teljesen betört, csíkos, nem reagál, nem látszik rajta semmi, de a készülék működik. Hogyan lehet erről adatot menteni (telefonszámok főleg)?
USB-re kötve ad ki hangot, de nem csinál semmit (nyilván töltő módban van), Smart Switchnél rádugtam, de nem csinál semmit. Ennyit ír mikor már rá van dugva... Van valami ötlet?

-
svgyula
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
"miként lehet egyszer használatos kártyával fizetni, vagy úgy, hogy ne mentse az adataimat sehova?"
Sehogy! A fizetéshez meg kell adnod a bankkártyád adatait, hogy le tudja az összeget vonni. Nyilván lehúzni mint a boltban sehol nem tudod
. Talán a paypal egy olyan módszer aminél nem közvetlenül fizetsz, hanem feltöltöd a pénzt egy "virtuális bankba" és onnan utalod az összeget. Ezt az elméletek szerint biztonságosnak ítélik. De nyilván ehhez az adott paypal alkalmazásba kell regisztrálni és ott is kérik a kártyád adatait. Vagy csinálsz a gyereknek egy számlát/kártyát raksz rá xFt-ot és használja azt. Ha le is nyúlják róla a pénz nem ér nagy kár mert a tiedhez nem férnek hozzá! Te meg tudsz rá utalni. -
Sefter
veterán
sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert nem ismerem az android rendszert.
A gyereknek van egy droidos telója és játékon belül vásárolni szeretnénk egy tartalmat.
Viszont, ha rákattintok a kívánt csomagra, akkor felugrik az ablak, hogy adja hozzá bankkártyát a google fiókjához...miként lehet egyszer használatos kártyával fizetni, vagy úgy, hogy ne mentse az adataimat sehova? -
zoltanz
nagyúr
Elég bugos ez a robotos os 16. Karakter beviteltől kezdve, kép beágyazás egyik appból a másikba
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Adott egy Motorola Edge 40 . Éjjel érkezett egy frissítés azóta használhatatlan a telefon. A "hellomoto" töltőképernyőig jut el. Nagy nehezen sikerült recovery-ből egy gyári visszaállítást csinálni, de korai volt az öröm, mert a telefon kért egy újraindítást, és nem tud felállni a rendszer. Ugyanúgy a hellomoto töltőképernyőig jut el. Ami még furcsa, hogy villog a kijelző (egyszer fekete, egyszer töltőképernyő). A másik, hogy recovery módba nagyon nehezen tudok belépni (már ha betudok). A bekapcsoló gombra kéne, hogy belépjen, de visszadob a töltőképernyőre. Van ötletetek, hogy mit lehetne kezdeni?
Köszönöm
-
-
stewe780
őstag
Valaki segítene kikapcsolni a chrome háttérben történő videó lejátszását? Kikapcsolom a telefont, de a videó megy tovább. És nem jövök rá mivel lehetne leszoktatni erről.
-
Boldog IT-s Karácsonyt!
Hiszen oct(30)=dec(24)
Bocsi...
-
F34R
nagyúr
Udvozletem uraim/holgyeim.
Amelyik telefonra nincs custom rom, GSI -t ajanlanak ki mennyire probalkozott ezzel?
Mediatek-es chipset sajnos. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
svgyula
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez azért is érdekes, mert a jutubon megannyi tutorial videó van, "hogyan cseréld ki XY készülék akkumulátorát", de egyik végén sem számolnak be arról, hogy oké, de ez még nem elég, ezt és ezt még meg kell tenni, ha erre adnád a fejed.
Ha tudatában vagyok annak, hogy az akkum friss, csak a telefon látja rossznak, lehet bármilyen negatív következménye? Teszem azt a 2000. töltési ciklus után letilt a telefon. Igazából ez lenne a lényeg, hogy kell-e ezzel komolyabban foglalkozni, vagy működhet így? -
svgyula
addikt
válasz
lukaszokni
üzenetére
Hát nem jól gondolod! A ciklusszámláló egy biztonsági funkció! A gyár megad egy bizonyos töltési ciklus számot! Ezen belül biztonságosnak ítélték meg az akkumulátor használatot. Ha túlléped akkor hibásnak jelzi kapacitástól függetlenül! Ez azért van, hogy ne gyulladjon ki töltés közbe, vagy éppen a zsebedben........ Van gyártó akinek az akumulátorát(huawei) csak úgy fogadja el a telefon, ha a csere előtt bevitte a szerelő az új akkumulátor széria számát! Ott nyilván nem kell nullázni. Van még pár cifra megoldás más gyártóknál is! Tehát ez már nem az a kategória amikor lepattintom a hátulját régi-ki új-be
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Note10-em, másfél hónapja cseréltettem benne akkumulátort, egy kijelző üveg cserével egybekötve - ha már úgyis felnyitja a belét. A szervizesnek nem volt olyan szoftvere, amivel nullázni tudta volna az akku töltöttség számlálóját (battery cycle count vagy mSavedBatteryAsoc?).
Teljesen gyári az akku, 2024.06. gyártású, mikor elhoztam 15% volt benne kb.
Amit tapasztalok, hogy az üzemidő nem nőtt, szinte maradt ugyanott, és a Samu saját diagnosztikája még mindig rossznak látja, tekintve, hogy nem lett nullázva.
Kicsit ráfeszültem erre és a keresgélés közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy teljesen felesleges. Ugyanis a %-ot a feszültség értékből és az értékek időbeni változásából számolja ki, nem? Tehát a % értéket nem fogja hibásan kijelezni emiatt.
Ha jól értelmezem az összeolvasott infókból, hogy a nullázás arra van hatással, hogy a töltő áramkör mekkora maximális töltőfeszültséget engedhet a telepre, és ez a fesz a telep életkorával értelemszerűen csökken. Tehát, jelenleg elesek a gyorstöltés előnyeitől, de cserébe talán "kímélem" a lassabb töltéssel a telepet.
Ezt jól gondlom, vagy hülyeség? Valaki homályosítson fel legyen kedves.
Érdemes vele foglalkoznom, vagy nem lesz jelentősebb hatással az üzemidőre a nullázás? -
ktomcat
senior tag
-
rgeorge
addikt
Nagyon köszönöm, a base64 volt a hiányzó láncszem, hiába, kevés a tudásom Linux vonalon (is). Biztos van gyorsabb megoldás is, szemre az Android Studio Device Explorere gyorsabban tölt le fájlokat, de ez már részletkérdés. Azt még nem tudom, hogy a Device Explorer hogyan tud nem debuggable apk data mappát olvasni, nekem az nem sikerül.
-
crok
Topikgazda
válasz
rgeorge
üzenetére
Pontosan mit szeretnel csinalni? Honnan, mit, hova? A run-as orokli az apk jogait is, kered es meg is adod a jogokat? Amugy cat-al barmit lehet ide-oda, pl. ha binarisat (vagy pl. sqlite-ot..) cat-olnal akkor ott van a base64 es onnantol barmi is csak text tulajdonkepp.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Redmi note 10pro
Akksi csere utan ezt csinalja ...
[link]
Van amikor elindul, de fogja magat restartol magatol utana ezt csinalja 10p et aztan megint meg egy darabig es megint restartolgat.Elore is koszonom a segitseget!
-
rgeorge
addikt
Van arra mód, hogy egy saját fejlesztésű alkalmazás saját fájljait parancssorból, adb-vel másolni tudjam PC-re nem root-olt eszközön? Egyelőre emulátoron kísérletezem. Odáig eljutottam, hogy debuggable alkalmazás data mappáját tallózni tudom mindenestül, akkor is, ha apk-ból telepítem, de a fájlokat nem tudom PC-re másolni. Csak run-as {package} módon érem el az alkalmazás fájljait, de így viszont más mappát nem érek el, ahová másolni tudnám a fájlt az adb pull-hoz. cat-tal tudok text fájlokhoz hozzájutni, de nem csak ilyen fájlokat szeretnék lementeni.
-
makoss
veterán
Üdv!
Azt hogy lehet megtudni, hogy ki hív ha csak annyi van kiírva, hogy Anonymous?
-
svili
tag
Sziasztok! Miután egy Samsung Galaxy A52 telefonról átköltöztem egy Galaxy S25 FE-re a Samsung Health alkalmazás nem került át az FE-re, így azt újra kellett telepítenem. Sajnos a Samsung Clouddal való szinkronizálás nem működött - hiába van beállítva minden engedély, be vagyok jelentkezve a Samsung Accountba, automatikusan nem szinkronizál a Samsung Clouddal, ha manuálisan elindítom, akkor van úgy, hogy több mint 1 óráig sem sikerül, vagy magától leáll.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Digitalpimp
üzenetére
nem, de olvastam én is, onnét jött az ötlet
-
Üdv.
A Github-on elérhető appok alapvetően megbízhatóak, vagy lehet bennük kockázat?
Most épp a zip-cracker érdekelne. -
David888
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megoldotta. Köszöntem
-
-
David888
tag
Sziasztok!
Google TV-t futtató televíziónk van és van a családban egy Galaxy A52-es készülék, aminek az értesítésében mindig felhozza a televíziót, mint távoli vezérlés. Mi az a beállítás, amivel eltűnthetem ezt? Az értesítésekben szinte mindent kikapcsoltam.
-
mzso
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem úgy néz ki. Mindkét Sim-hez is megjelenik. Szerintem telefonkönyv bejegyzésben az elsődleges számot jelenti.
-
svgyula
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha jól tudom nem is lehet másik fiókot létrehozni mert kéri a ki-nem léptetett fiók jelszavát. Legalább is nálam x évvel ezelőtt is így működött, meg volt régebben valaki akinek vissza is küldték emmiatt a telefont. Aztán végigjárta az esőtáncot és mehetett vissza a vevőnek....
-
FLATRONW
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerencsére ezt utólag is meg lehet csinálni, csak be kell jelentkezni a fiókjába, onnan pedig már el lehet távolítani a régi, eladott eszközöket.
-
-
flash-
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Hát azt gondoltam hogy a gyári adatok visszaállitása opció mindent töröl a telefonról..
Utána egyébként a varázsló jött be amikor bekapcsoltam es nem kert semmit.
Illetve Rejoy-on adtam el,nem tudom ők mit csinálnak még rajta vagy értesítenek ha ilyen gond lenne.
De elvileg most ha távolból kilépek akkor már ugysem tudna senki belepni a fiokomba? -
svgyula
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Ha kérdezel itt elmondtuk volna a sorrendet! Probléma lesz az új tulajnak! Első a működő telefonnál, hogy törlöd a telefonban a google fiókot(ha több van mindet) ez csak a telefonról távolítja el a bejelentkezést! Törlöd az ilyen-olyan jelszó, ujjlenyomat cikk-cakk biztonsági adatokat, beállítod húzásra a feloldást! Ha újraindulás után nem kéri a jelszót és az email adatokat akkor jól csináltad! Ezután csinálsz gyári visszaállítást! Nem ismerem annak a típusnak a védelmét de elméletileg az már alap ha nem törlöd a fiókot akkor nem fog beengedni/létrehozni másik fiókkal történő bejelentkezést!
-
flash-
veterán
üdv
eladás előtt a poco f3 készüléken csináltam egy gyári beállitások visszaállitását, de az új készülékemen a google play fiókomban ott van még mindig annak a régi készüléknek a neve hogy arra is tudok telepiteni.
ez csak benne maradt és már biztosan nem tud semmi adatodmhoz hozzávérni akienk eladtam a telefont vagypedig valamit még meg kellene kellett volna tenni? -
Jazz
veterán
A revoliut átváltott a google play integrity check-re emiatt nem megy nyitott bootloaderrel. xiaomi.eu rom. Ezt a megoldást próbálta már valaki? vagy van egyszerűbb akár roottal?
[link] -
Jimbo75
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
OnePlus Nord2 a telefon
-
-
Jimbo75
tag
Sziasztok! Be tudom valahol állítani, hogy a mobiladatot ne hónap elsejétől figyelje, hanem 15.-től? Köszi!
-
Üdv! A következő hibát kellene reprodukálnom androidon (16), Google Drive-val: állítsam az app akkuhasználatát korlátozottra, majd kezdjem meg egy nagyméretű fájl feltöltését. Ha app-et váltok vagy lezárom a kijelzőt, akkor az akkubeállítás miatt állítólag le kellene állnia a feltöltésnek. De nem áll meg, lazán megy fel.
A kérdés: eredményezheti a fenti a hibát az emített beállítás vagy ez már megoldott lenne? iOS-en (26) is meg kell majd csinálnom, de a leírás szerint ott nincs vagy ritka az ilyen hiba, a wifi kikapcsolásával oldjam meg.
Vélemények? Köszönöm előre is!
-
Magnat
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
S21+, Android 15... Nagyon-nagyon régen használom a True Phonet, emlékeim szerint mindig így nézett ki

-
-
Magnat
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Üdv,
én is True Phonet használok, de csak 1 sim van a telefonban, próbaképpen bekapcsoltam a dual sim támogatást és egyből megjelent nálam is a kis 1-es minden hívás alatt a listában.
-
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Adott egy pixel 9 pro és a következő a problémám:
(Konkrétan a Messenger alkalmazással van egy kis gondom ezért offba teszem a hozzászólást.)
Hiába állítgatok bármit a messengerben és a telefon beállításaiban, a Messenger üzenetek feloldolt vagy lezárt képernyőn sem jelennek meg, csak kapom az értesítési panelt, hogy x-y üzenetet küldött, de magát az üzit csak az alkalmazás megnyitásánál tudom megtekinteni. -
mzso
veterán
Helló!
Azt nem tárolja valahol a telefon, hogy melyik SIM-et csengették. Azért jó lenne tudni, hogy egy ismeretlen szám melyiket csörgette. Vagy ezt a telefon alkalmazásnak kéne tudnia?
A Truephone mutat számokra levetítve listát, de az nem, hogy melyiket hívták.
Átváltva a beépítettre, ott meg csak a legutóbbi hívást mutatja a számhoz, ez esetben azt, hogy melyikről hívtam vissza. Úgyhogy ebből sem derül ki semmi. -
xtend
senior tag
Sziasztok remélem jó helyre írok!
Régebben volt egy Poco x5 pro telóm, amin az OP bank (külföldi banki alkalmazás) rendszeresen küldött értesítést (tehát pittyegett és értesítési sávban megjelent az info) ha pénzmozgás történt vagy új e-számla érkezett, stb.
Lett egy Samsung A56 (droid 15 és OneUI 7..még..mert lassan jön a 16 és UI8) telóm és ezen a telefonon már nem mutatja, pedig minden engedély megvan adva, minden értesítés engedélyezve, nincs akkuhasználati korlátozás nincs adatkorlátozás, stb.
Szóval már tanácstalan vagyok mit kéne állítanom?Köszi!
-
-
Joker88
őstag
Mostanában nagyon idegesítenek a reklámok. Például, 24.hu , vagy index.hu, oldalon az ilyen reklámok amik pl 'bezárás 3 másodperc múlva " , és addig a fél képernyőt elfogalják ..
Létezik valami trükk , lehetőleg nem alkalmazás ami ezeket a reklámokat csökkentené ?
Chrome-ot használok a telefonon, Android 15.. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új telefont, aminek nyitva a root menüje. Engem ez nem zavarna, bár nincs sok dolgom vele, viszont így a Revolut és a Google wallet nem hajlandó működni.
Kérdésem, hogy hogyan lehet a telefon root részét viszazárni és/vagy hogyan lehet ezt a tiltást megkerülni, ha van rá mód?
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Feleségem Honor 400 telefonjában nem találtam, de nekem Google Pixel 7-en van.

-
HoTaZo
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát, ezt már csak melóra használom. Céges kártya van benne, direkt csak arra egy viber fiók, hogy a szállítási feladatokat megkapjam.
Éppen azért kérdeztem, mert nehezen jött össze a legutólsó rendszerfrissítés, örülnék, ha nem kéne gyári alaphelyzetből felépíteni újra a rendszert.
De, ha egy akksicsere már megváltoztat benne dolgokat, akkor inkább mentek.
vacs: Itt találtam Repair/Maintenance Mode-ot MIUI12,5-ben, de az enyémben, habár MIUI14.0.4 van, mégsem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Pánik a memóriapiacon
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- BestBuy topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Óra topik
- Hővezető paszták
- World of Tanks - MMO
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszönöm a segítséget előre is!

. Talán a paypal egy olyan módszer aminél nem közvetlenül fizetsz, hanem feltöltöd a pénzt egy "virtuális bankba" és onnan utalod az összeget. Ezt az elméletek szerint biztonságosnak ítélik. De nyilván ehhez az adott paypal alkalmazásba kell regisztrálni és ott is kérik a kártyád adatait. Vagy csinálsz a gyereknek egy számlát/kártyát raksz rá xFt-ot és használja azt. Ha le is nyúlják róla a pénz nem ér nagy kár mert a tiedhez nem férnek hozzá! Te meg tudsz rá utalni.

Egy névjegy listája: