- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály69
őstag
Bocsi....!
-
Legrand KEOR SPE 1500VA (311062) újszerű, kibontott, használt tisztán szinuszos szünetmentes!
Topiklakóknak kedvezmény -
zolikaDB
veterán
Ha valakinek kéne egy kis RAM, van eladó 2x2GB DDR3-as válságpakkom

Topiklakóknak 2 db Lidl pomelóért vihető
-
Olcsó, gyors, megbízható noti:
Dell Latitude 7480 használt laptop eladó
És egy kis vga hűtés
HD7870 komplett hűtés eladó -
mezis
félisten
válasz
7Sony7
üzenetére
Gemini:
A Gmail (vagy pontosabban a Google Névjegyek) felületén szerencsére nem kell egyesével bajlódnod a törléssel. Van pár gyors trükk, amivel tömegesen is megszabadulhatsz a felesleges elemektől.
Íme a legegyszerűbb módszerek:
1. Kijelölés egérrel (A leggyorsabb)
Ha asztali gépen vagy, a legegyszerűbb, ha a kurzort használod:
Nyisd meg a Google Névjegyek oldalt.
Vidd az egeret az első törölni kívánt névjegy profilképe (vagy monogramja) fölé. Megjelenik egy jelölőnégyzet, pipáld ki.
Ezután a többi névjegynél már elég csak bárhova kattintanod a sorban, és azok is kijelölésre kerülnek.
2. A "Shift" billentyű trükkje (Csoportos kijelölés)
Ha egy hosszú listát akarsz egyszerre kijelölni:
Pipáld ki az első névjegyet a listában.
Tartsd nyomva a Shift billentyűt a billentyűzeten.
Kattints az utolsó törölni kívánt névjegyre.
Bumm! A két névjegy közötti összes elem ki lett jelölve.
3. Az összes névjegy kijelölése
Ha teljes nagytakarítást tartasz:
Jelölj ki egyetlen névjegyet.
A bal felső sarokban (a keresőmező alatt) megjelenik egy kijelölési ikon (egy kis nyíl a négyzettel).
Kattints rá, és válaszd az „Mind” (vagy „Összes”) opciót.
Hogyan töröld őket a kijelölés után?
Miután kijelölted a célpontokat:
Kattints a felső menüsorban megjelenő három függőleges pontra (További műveletek).
Válaszd a Törlés gombot.
Erősítsd meg a döntést.
Tipp: Ha véletlenül túl sokat töröltél, a bal oldali menüben a Kuka mappában 30 napig még megtalálod és visszaállíthatod őket.
Szeretnéd, hogy segítsek a duplikált névjegyek automatikus összevonásában is, hogy ne kelljen kézzel válogatnod?
Ugyanez Windowsra:
"
Semmi gond, érthető a váltás! Windows alatt (legyen az Windows 10 vagy 11) a beépített Posta és Naptár vagy az új Outlook alkalmazás kezeli a névjegyeket, de a Windows saját Személyek (People) alkalmazásában is intézheted ezt.
Íme, hogyan tudsz tömegesen kijelölni Windows-ban:
Az "Outlook" vagy "Posta" alkalmazásban
Mivel a Gmail fiókod valószínűleg ide van szinkronizálva:
Nyisd meg az Outlook (vagy Posta) alkalmazást.
Kattints a bal oldali sávban a Személyek ikonra (két kis emberke alakja).
Kijelölés billentyűzettel:
Kattints az első névjegyre.
Tartsd nyomva a Ctrl billentyűt, és kattints egyesével azokra, amiket törölni akarsz.
Ha egy összefüggő listát törölnél: Kattints az elsőre, tartsd nyomva a Shift-et, majd kattints az utolsóra.
Ha kijelölted őket, nyomd meg a Delete gombot a billentyűzeten, vagy kattints a felső menüben a Törlés ikonra.
A Windows "Személyek" (People) alkalmazásban
Ha a Windows alapértelmezett névjegyzékét használod:
Nyisd meg a Start menüből a Személyek alkalmazást.
Itt sajnos nincs "húzd az egeret" kijelölés, de a Ctrl + kattintás itt is működik a névjegyek listáján.
Miután kijelölted a kívánt elemeket, jobb klikk valamelyikre, és Törlés.
Mi van, ha nem engedi törölni?
Windows-ban előfordulhat, hogy a névjegyek "írásvédettek" vagy több fiókból (pl. Skype + Gmail) vannak összekapcsolva.
Ha egy névjegyet nem tudsz törölni, nézd meg, nincs-e rajta egy kis lánc ikon (kapcsolat). Ilyenkor előbb le kell választani (Unlink), majd utána törölhető.
Fontos: Ha a Windows alkalmazásban törölsz valamit, és a fiókod szinkronizálva van, az törlődni fog a Google felhőjéből is (és fordítva).
Szeretnéd, hogy megnézzük, hogyan lehet exportálni a névjegyeket biztonsági mentésként, mielőtt nekiesel a nagy törlésnek?" -
7Sony7
addikt
Srácok, windowson a google névjegyekközött törölgetem a felesleget. Hogy lehet úgy, hogy kijelölök többet, és egyszerre törlöm?
-
bul07
nagyúr
Hátha valaki kedvet kapna ehhez a kiránduláshoz, és leírná hogy menyire nehéz az utolsó gyaloglós szakasz, nem mostanában hanem tavasszal vagy nyáron
Debrecentől 190Km-re lévő 1800m magas hegy, útvonal térkép[link]
Ez a kilátás van [link]Eddig fel lehet menni autóval[link](váltsatok műhold rétegre), mert ahogy olvasni a véleménybe
"Az uj aszfalt úttal nagyon megkonyiti a feljutast"
Ott le lehet parkolni és olyan 4-4.5km gyaloglás még a csúcs, egyes vonalba 3.3km a mérő szerint [link](váltsatok műhold rétegre). És olyan 400m szintkülönbség a kiindulópontól felfelé (1400m-ről kell felgyalogolni 1800m-re a domborzati térkép szerint)Engem tényleg csak az utolsó gyalogrós rész ami visszatart, nem vagyok egy nagy túrázó(a csepp 130Kg súlyommal)
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Eladó Apple Watch SE okosórám, a topiklakónak engedek még az árból és ha ma megveszed, akkor házhoz viszem
Cellular (eSIM) változat
84% akku
Gyári dobozzal, töltővel, egy fém és egy Nike szíjjal. -
válasz
Zola007
üzenetére
nem szeretem az Apple üzletpolitikáját, de hardver szempontból osztom amit írsz
Én is így voltam vele, aztán megvettem életem első almás cuccát, egy első generációs iPad pro-t. És megdöbbentem, hogy az akkor 9 (most már 11) éves hardver agyonveri teljesítményben az összes hordozható eszköz, ami itthon volt, beleértve a nála 2 évvel fiatalabb, szintén csúcs gépnek szánt Samsung tab S3-at.

Az akksija is a mai napig 90% körül van, a konstrukció egy atomtámadást is túlélne... Szóval nagyot nőtt a szememben az ár-érték aránya.
Ettől függetlenül nem fogok almás termékeket venni, mert nekem olyan használni, mintha üveget ennék.
Valahányszor csinálnék rajta valamit, azon túl, amire vettem, a hajamat tépem... 
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg segíteni, hogy Debrecenben vagy környékén hova érdemes elmenni használt motor vásárlása céljából? Olyan érdekel esetlegesen, ahova nem kell előzetesen bejelentkezni?
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Hülye kérés lesz, de ha valaki lát valamelyik Spar vagy Interspar üzletben Ubul (Garfield-os széria) plüsst, tudna szólni?
Nagyon fontos lenne, és köszönöm előre is
-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G 36 hó jótállással - 419 990 forint
Új GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16G 36 hó garanciával - 264 990 forint
GIGABYTE GeForce RTX 5070 GAMING OC 12G 36 hó jótállással - 264 990 forint
Új PALIT GeForce RTX 5060 Infinity 2 OC 36 hó jótállással - 124 990 forint
Új Lenovo Tab 10 LTE 128 GB tablet - 49 990 forint
Új Logitech Z407 2.1 hangfal 24 hó jótállással - 27 990 forint -
RandomName
senior tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Köszi, de az is kiesik. -
Atomantiii
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
Spar esetleg (Mikepércsi - Leiningen sarkán)? Hajdúsági kilós kenyeret onnan szoktam venni, lehet van olyan is, amit te keresel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Be bizony
(a hőn áhított cél cím a WT is szépen 90FPS highon megy vele, szóval bőven boldogság. Ezenfelül egy 2006-os Flat Out 2 van rajta meg a '99-es Unreal Tournament, ezekkel aztán meg pláne nem hajtom ki, de ennyi elég is most rá
)Azért, mert az eléggé gyakori név ahhoz, hogy senki ne érezze úgy, hogy esetleg rá utalunk indirektbe

-
KROK640
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Értem.
Ami fura, hogy a monitorral megint egy csónakban evezünk. Nálam is ugyanez a helyzet. Úgy vettem észre, hogy az újabb monitorok eléggé lassan élednek fel, mert a másik (1440P) monitorom még annál is lassabban kapcsol vissza. A régiek meg gorsan (főleg a CRTk) Már kezdek ott tartani, hogy ki fogom kapcsolni, hogy kikapcsoljon monitor.
De ugyanezt vettem észre routereimnél is : A 2006-ban használt olcsó Edimax routerem egy áramszünet után fél perc alatt újra netet adott, a mai csili-vili drágák, meg percekig yo-yoznak mire magukhoz térnek

-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Bekapcsolási idő nem játszik mert sose kapcsolom ki a gépet.

Frissítést akkor csinálja mikkor nem vagyok gépnél.
Programok gyorsan indulnak.
Írásnál olvasásnál meg nem a 2.5" SSD a hátráltató tényező, főleg ha valamelyik HDD-ről megy vagy jön.Olyan programot meg nem használok aminél számítana.
Nem érzek késztetést hogy kellene még sebesség.
Persze ha vennék akkor már csak M.2 vennék.Sokkal jobban zavar mostanában hogy a új monitorom(MSI MAG 244F[link], 28690Ft-ért vettem) alvó állapotból lassabban ébred mint a több mint 15éves régi monitorom éledt.

-
KROK640
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Sajnos itt pont nem tudok jó hírekkel szolgálni. Nekem volt egy ADATA Legend 710-es 1TB-os M2 SSD-m, ami úgy élte túl pár nappal az 1 éves garancia időt, hogy 3 hónapig nem használtam

Én M2-eseket használok, mert igenis érezni a különbséget. Pont miután az említett SSD tönkrement egy időre visszaálltam SATA 3 SSD-re is (előbb HDD-re kellett) és érezhető volt a különbség downgrade és upgradenél is. Persze ha te elégedett vagy, akkor rendben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére

(Amúgy imádom a laptopot, főleg youtube megy rajta
de olyan mintha jobban szólna mint az asztalim
)#171191 Csöves : Nem mindig. Én már találkoztam olyannal, aki előbb mlég jobban elrontattta szomszéd pistikékkel, aztán utána már csak büszkeségből sem hívott fel... Nagy az Isten állatkertje ...
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Az a gond hogy rendszert raknék rá ha megvenném. És ahogy olvasom vannak stabilitási gondok az ADATA SSD-kel.
Ha csak odatárolás lenne a cél, mondjuk játék adatainak a tárolása lenne akkor lehet rámennék.Nekem sima 2.5" SSD-k vannak még a gépembe, és így se érzem lassúnak.
2021szeptemberébe vásárolt WD Green 2.5 240GB SATA3(WDC WDS240G2G0A-00JH30) van a win, és 2021 szeptemberében telepítettem azóta se lett újratelepítve (Win 10 Pro) -
-
KROK640
nagyúr
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Rendes a boltos, telefonba hívtam megrendelte a sima SATA-t ezt meg visszaveszi.
Nem tudom milyen márkát hoz, nem is érdekkel, annyit bírjon ki hogy win-t teszek rá meg pár hónapot, és annyi.De holnap viszem a gépet is, és helyen bepattintom és annyit meglátunk hogy a bios látja e.
Amúgy azért nem éltem a lehetősséggel amit felkínáltál mert fizetni a szerelésért nem akarnak, én meg nem magamnak ingyen munkát nem fogadnék el.(Bár amúgy se szoktam még magamnak se)
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Ahogy várható volt nem ismerte fel [kép]
Másik kell.
........Ahogy mondja a robotasszony az én gépem se használná ki a ADATA LEGEND 860 500GB sebességét
Az alaplapom képes lenne rá de a processzor miatt nem lehet a felső foglaltba rakni semmit mert le van tiltvaAz ASRock B560 Steel Legend legfelső M.2 foglalata (a processzorhoz legközelebb eső, Hyper M.2 feliratú) közvetlenül a processzortól kapná a sávszélességet. Azonban az i5-10400F még nem rendelkezik azzal a technológiával, ami ezt a felső slotot kezelni tudná.
ASRock B560 Steel Legend
Intel Core i5-10400FNa már csak utána kell olvasnom hogy mennyire vállalható ADATA LEGEND 860 500GB
És döntenem ezután hogy kel vagy nem
De így is van már a gépembe 3HDD(2TB, 1TB, 1TB,) 2DB SSD igaz ez a kettő csak 250GB környékiBár a két SSD már nem olyan acélos
96% ás 90% a kondíció [kép]
A Samsung 850 elég öregecske még 2017-ben vettemNa ez hmmm
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Eladó mérethiba miatt egy JYSK damhus gardrób szekrény. Csak kibontva volt, aztán jött a felismerés, hogy nem fog beférni.
[link]
8eft-ra gondoltam. Gerébytelep.
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ezt vették hozzá ADATA Legend 860 500GB [link]
Most fogom belerakni, de sejthető hogy nem fog menni mert robotasszony szerintSajnos van egy fontos helyzet az Asus ZenBook UX330CA típussal kapcsolatban: bár a fotódon látható foglalat fizikailag egy "M-key" (ami általában az NVMe jele), ez a konkrét modell csak a SATA sebességű M.2 SSD-ket támogatja.
Annak ellenére hogy M Key típusú foglalat[kép]
Viszont gondolkodóba vagyok
Mert a boltos azt mondta hogy visszaveszi ha nem jó és akkor lehet jót rendelni
Viszont a gond 27e Ft-ba adta, valószínűleg régi készlet, és most elnézve az árakat lehet visszaadás után meg kellene venni ennyiért, nem igen hiszem hogy mostanában ennyiért lehetne venni
Bár nekem most nincs szükségem rá, és a kocsim is rosszalkodik lehet nagyon sokba lesz -
Csöves
őstag
válasz
RandomName
üzenetére
Ajánlom a Balmaz pékség Kárpát kenyerét, szinte csak ezt veszem.
Sok boltja van Debrecenben. -
RandomName
senior tag
Hajdúsági sütödék féle Kemencés kenyeret merre lehet kapni a városban? Eddig még csak a Szotyorin láttam egy kis boltban, de igazából nagyon nincs kedvem ma akkora kitérőt tenni....
-
KROK640
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Végre valaki leírja, hogy mi van a bookban/laptopban nem csaka tipust írja oda.
BTW ha erős 1 szálas teljesítmény kell, pont nem a 14400F volt a legjobb ötlet, mert az még E magokkal is tele van, aztán simán lehet, hogy azt találja meg a progi. 64GB RAM bitang jó, bár szvsz ehhez fölösleges, pláne a mai RAM árak mellett, bár a hardverekből kinézve ez olyan 2-3 éves összeállítás lehet inkább. -
zolikaDB
veterán
válasz
mezis
üzenetére
Jó, jó is ez.
Nem ismerem az Archicad-ot.
De sok CAD-CAM rendszer "betegsége", hogy tulajdonképpen a VGA-t nem nagyon engedi számolni, és a legfontosabb az egymagos teljesítmény.
Én Autodesk Fusion 360-at használok, CNC-re generálok programot (millió karaktert generál egy txt-be) és egyszerű modelleket készítek (semmi nagy összeállítás).
Namost, egy öreg Zbook-ot (16GB DDR3, Sata 3-as Samsung SSD, mobil i7) váltottunk le egy elég erős gépre, i5-14400F, RTX4060 8GB, 64GB DDR4 és meh...
Nem estem hasra, hogy az, amit eddig 2-3 percig generált, az most fél perc lenne. Mert nem.
Szóval, ha fékezett habzású CAD-CAM jellegű melóra kell, ott óvatosan bánnék a hw vásárlással = ergo, lehet a Mac is bőven elég. -
Zsoleszhun
addikt
Eladó 16GB DDR4 memória, ajándék prémium laptoppal
HP Elitebook 840 G5 14" FHD IPS, I5-8350U,16GB DDR4, 256 SSD, WIN11 -
mezis
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
Gemini: Milyen PC-t javasolsz az "archicad" szoftverhez?
"Az Archicad (különösen a legfrissebb, 29-es verzió) gépigénye nagyban függ attól, hogy kisebb családi házakon vagy hatalmas irodaházakon, kórházakon dolgozol. Mivel 2026-ot írunk, az alábbi kategóriák szerint javaslom a PC összeállítását:
1. Belépő szint (Családi házak, belsőépítészet)
Ha most ismerkedsz a szoftverrel vagy kisebb léptékű projekteid vannak.
Processzor (CPU): Intel Core i5 (14. generáció+) vagy AMD Ryzen 5 (7000-es sorozat+).
Memória (RAM): 16 GB DDR5.
Videókártya (GPU): NVIDIA RTX 3050 vagy RTX 4050 (legalább 4-6 GB VRAM).
Tárhely: 512 GB NVMe SSD.2. Arany középút (Társasházak, irodák – Ajánlott)
Ez a legtöbb építész számára az ideális konfiguráció, ami hosszú távon is stabil marad.
Processzor (CPU): Intel Core i7 / Core Ultra 7 vagy AMD Ryzen 7. Az Archicadnek fontos a magas egyszálas teljesítmény a rajzi műveletekhez.
Memória (RAM): 32 GB DDR5. Ez a "sweet spot", itt már nem fogsz akadást érezni bonyolultabb metszetek generálásakor sem.
Videókártya (GPU): NVIDIA RTX 4060 Ti / 4070 (8-12 GB VRAM). Ha a Redshift renderelőt is használod, az NVIDIA kártya a CUDA magok miatt kötelező.
Tárhely: 1 TB NVMe SSD (PCIe Gen4 vagy Gen5).3. Profi / High-end (Középületek, nagy BIM modellek)
Ha hatalmas modellekkel dolgozol és fontos a villámgyors renderelés.
Processzor (CPU): Intel Core i9 / Core Ultra 9 vagy AMD Ryzen 9 (pl. 9950X).
Memória (RAM): 64 GB vagy több.
Videókártya (GPU): NVIDIA RTX 4080 / 4090 vagy professzionális RTX A4000/A5000 sorozat.
Tárhely: 2 TB+ NVMe SSD.
Mire figyelj még?
Monitor: Legalább egy 27 colos, 2K (2560×1440) felbontású kijelzőt javaslok. A 4K gyönyörű, de oda már brutális videókártya kell, hogy a 3D ablakban ne szaggasson a modell forgatása.
Egér: Egy kényelmes, programozható gombokkal rendelkező egér (pl. Logitech MX Master sorozat) sokat dob a produktivitáson.
Operációs rendszer: Windows 11 Pro ajánlott a legfrissebb hardverek (pl. Intel Thread Director) optimális kezeléséhez.Tipp:
Ha laptopban gondolkozol, a Lenovo ThinkPad P-széria, a Dell Precision vagy a HP ZBook vonalon nézelődj. Ezeket kifejezetten mérnöki munkára tervezték.
Szeretnéd, hogy összeállítsak egy konkrét alkatrészlistát egy meghatározott költségkerethez?" -
KROK640
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Az elmúlt 5-8 évben azért hatalmasat fejlődtek a telefonok hosszútávú használhatóságban. Amíg 2010-2020 között gyakori volt az 1-2 éves csereperiódus, a 2010-es évek második felében a gyártók elkezdtek olyan hardvereket és szoftvereket összerakni, amelyeknél nem feltétlenül gond a hosszabb távú használat.
Persze a funkció frissítéseket nem kapják meg a régi modellek, tehát amire egy kamerát raktak régen, azon nem lesz zoom kamera, ami nem kapott 5G modemet, nem fog új hálózatot használni, mint ahogyan a 3500 mAh-es akkumulátor sem fog duplázódni. Nagyon sokan használják ezeket a "régi" HONOR és Huawei telefonokat még ma is. P10, honor 8, Mate 20 Pro, P30 Pro, stb., de még akár P30 Lite is, ami megjelenéskor is középkategória volt. Ugyanez igaz az iPhone-okra is. Ma egy 10 éves iPhone teljesen jó egy olyan felhasználónak, aki basic dolgokra használja és cserébe még mindig elfogadható sebességű.
Egyébként lesz egy hasonló ugrás mostanában is a csereperiódusokban. Megjöttek a hosszútávú szoftveres támogatások. Ma már Samsungnál, Honornál, Google-nél is vannak olyan telefonok, amik 7 évig kapnak OS frissítést, mellé biztonsági frissítést. És nem csak csúcsmodellek. Most egy Magic8 Lite 145 ezer forint, kapsz egy 7500 mAh-s akkumulátort, egy jó kijelzőt, egészen jó kamerát és 2032-ben még naprakész szoftverrel használod. -
KROK640
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
"mukodik lassulas nelkul, q stabilan 5-6 eve…"
Ezt a 7 éves Honor V20-am is tudja.
2022-ben egy nagyon iPhoneos haver az aktuális új iPhonejával vetette össze, és elismerte, hogy a két telefon pariban van, csak az enyém akksija kétszer anynit bír, és maga a telefon harmada annyiba került. (Az övé viszont picit szebb képet csinált) -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
Én is bejártam ezt az utat. Előbb nagy gép, villog, pörög minden. Aztán kisebb mini ITX-es gép, amely kevesebb helyet foglal. Idővel notebook, főleg ultrabookok. Évek óta meg macos.
Most ha Windows gép elé csücsülök, néha már fura sok dolog hogy miért nem egyszerűbb, mint MacOS-en. Persze vannak itt is dolgok, amelyek nem mindig a legegyszerűbbek. Sokáig hiányoltam pl. FTP kezelésre egy jó Total Commander alternatívát, de most hogy belegondolok, szerintem legalább 5 éve nem volt szükségem rá.
Nekem Android telóm van, de kínál vezeték nélküli fájlküldést a gépre, így ezzel már most teljesen jól elvagyok külön ökoszisztémában is.
Érdemes megnézni azokat a programokat, amiket használsz, hogy elérhető-e MacOS-re, vagy van-e helyettesítő alternatíva. Mivel évek óta átállt ARM-re az Apple, a legtöbb régi programot már vagy portolták, vagy a beépített emulátor észrevétlenül oldja meg hogy működjön.
Én imádom a touchpadet, mert sajnos még prémium notebookoknál sem nagyon tapasztaltam hasonlóan jó működést, nyilván erre jön extraként a sok gesztus ami elérhető. Kell idő mire hozzászokik az ember a felülethez (ablakkezelő gombok nem a jobb oldalon vannak, hanem bal oldalon pl.), de utána ez válik természetessé.
Ma még egy 5 éves M1-es Air is olyan teljesítményt nyújt, amit sok mai hardver nem tud windows vonalon.
Nyilván az álláspontom némileg árnyalja, hogy árulom a korábbi, M2-es Macbook Air gépem, de a véleményem ettől függetlenül is fennáll, úgy is, hogy szerencsére járnak windows masinák teszten nálam. Tavaly az új Snapdragon procis gépeknél láttam érdemi előrelépést, amire azt mondtam hogy na ez már jó ugrás. De ahogy látom némileg megrekedtek, nem akarta még a Qualcomm levinni az SoC-kat a középkategóriába. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Update: 21:36-kor mégiscsak elhelyezték a csomagot a célautomatában! )
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
Hát attól függően milyen hardver kell, én simán azt mondom érdemes megnézni akár az Apple ökoszisztémát is.
Intel/Amd árakhoz képest fillérekért vehetsz például egy Mac Minit M4-es chippel. Ez irodai munkánál kivisz a világból. Az Archicad ahogy látom megy MacOS-en is.
Persze nem lesz benne RGB LED, nagy kártya és szétszedegetni sem lehet majd.
Macbookot használok hosszú évek óta, még 2017 körül vettem akkori utolsó i5 Macbook Prót, akkor jó volt, főleg a MacOS miatt. 2 éve lecseréltem M2-es Airre, passzív hűtéssel. Nulla hang, cserébe egész nap működik töltő nélkül. Ősszel cseréltem M4-re, csak azért mert volt egy jó ajánlat 24 GB RAM-mal és 512 GB SSD-vel, alap konfig áron. Amúgy az M2-es gép is hibátlan.
Teljesen hülyén hangzik, de ma már az Apple gépei nagyon is jó áron vannak, ha nem játszol. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
LeventeV
üzenetére
Szia. Én a Szent Anna utcai Foxpost automatába tettem be egy csomagot pénteken. Másnap reggel vették ki, és tegnap este érkezett be a raktárba. Várhatóan még a mai nap átveheti a címzett, bár gyanús már, hogy ha eddig nem tették be, akkor elhelyezik-e még ma az automatában.
Viszont GLS automatába meg tegnap adtak fel egy csomagot nekem, azt ma délelőtt már kivettem.
-
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Adtatok fel esetleg a napokban Foxposttal csomagot?
Én feladtam 2 csomagot vasárnap, de még nem vették ki őket az automatából (Debrecen, Kishegyesi Tesco). Ha lehet hinni az oldaluknak, azóta már kétszer kellett volna ürítsék az autómatát a feladástól számítva. -
lorcsi
veterán
Kicsit visszaolvastam, h elokerult a hetekben a gep fejlesztes…
az adataimnal levo konfig q regi
alapvetoen nem jatszok, de van h beroccen a gep ( gyorsabb letoltesnel pl)
milyen iranyban lenne erdemes koltseghatekonyan fejleszteni ?
foleg intel vonalon, de meggyozheto vagyokalapvetoen lap-proci-memoria vonalon lenne jo
esetleg vga… de ugye nem jatekra ketesek -
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
Néhány apróság, ami eladásra vár:
Új PALIT GeForce RTX 5060 Infinity 2 OC 36 hó jótállással - 129 990 ft
GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16G 36 hó garanciával - 259 990 ft
Új Lenovo Tab 10 LTE 128 GB tablet - 49 990 ft
Apple MacBook Air 13,6" / M2 / 8 GB RAM / 256 GB SSD - jótállás 2027. 03. - 279 990 ft
Új Lenovo ThinkPad notebook 90W gyári töltő - 5000 ft -
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Az a baj hogy holnap bolt, na ott lesz ami lesz nemigen lehet majd válogatni.
Meg akik nem értenek hozzá nem lehet nekik megmagyarázni hogy miért kellene 50-70%-al többet fizetni ugyan olyan méretért.
Amúgy ha már így
[link]
Melyik az első vállalható 256GB-os(vagy 512GB) ami több üzletben is fellelhető? -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Volt nemrég a Yettel oldalán egy akció, Samsung Galaxy S25 Edge volt leárazva 286k-ra (alapvetően ezek 400k fölöttiek "normális" webshopokban) és ajándékba adtak mellé egy Samsung Buds 3 Pro fülest, nagyon gyorsan elfogyott a készlet, de nekem még sikerült vennem. Ha valaki átvenné, minimálisan haszonnal (15k) továbbadnám így mindenestől, bontatlanul, 3 év garancia vonatkozik rá. -
bul07
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
És ha nem valami miatt, megint nekem gond.

#171138 mezis
Még nem szedtem széjjel, és az órával se foglalkoztam még.
Majd ha én rakom be a SSD-t majd akkor megnézem hogy órát rendesen megy e.
Főleg ha szétszedés után azt látnám hogy a alaplap másik oldalán van az elem, na és azt kellene cserélni. -
KROK640
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Hol tudnék holnap Debrecenbe 256GB M.2 2280 SSD-t venni, lehetőleg ne dupla áron mimtha internetről venném.
Alzáról egy Verbatim VI560 S3 256GB 16.000Ft
Ez a döntés próbát kell tenni.
-
bul07
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
#171131 KROK640
Saját gépembe nem fogom beletenni ki tudja van e vírus vagy bármi ssd-n, meg az asztali gépemet szereljem ezért
Főleg hogy ingyen kell nézegetni hogy mi vanNekem elég lenne annyi is hogy rá tudjam mondani hogy valószínűleg az a baja, tehát az alaplap hibát kellene valahogy kizárni.
De tudom tudom így nehéz
Nincs is kedvem foglalkozni ezzelLehet rámondom hogy nagyobb eséllyel a ssd a halott de van kicsi esélye az alaplap hibának is.
És az is jó lenne ha nem nekem kellene intézni hozzá ssd-t, mert ha mégse az még kitalálják hogy küldjem vissza elállásba és akkor én szenvedhetek ezzel is.
-
bul07
nagyúr
Asus laptop, régi gép, akku kuka csak tápról megy
Nem indul, egy idő után felkészülés az automatikus javításra, és aztán ez [kép], és utána kikapcsol
Bios bejön [kép]
Próbáltam rá telepíteni és nem engedi se formázni se törölni a partíciót, a frissítésre el is tűnik minden partíció
Képek [kép], [kép], [kép],SSD halhatott meg? Vagy alaplap?
Merjem azt mondani hogy egy új SSD megoldja?
Potyára nem akarok vettetni semmit. -
hdanesz
őstag
Parkolással kapcsolatos kérdésem lenne. Elvileg a zöld zónában Debrecenben, zöld rendszámos autók regisztráció után ingyen parkolhatnak, ha a tulajdonosa debreceni lakos. Viszont arról nem írnak a DV Parking oldalán, hogy csak állandó lakhellyel lehetséges ez? Vagy ideiglenessel is?
Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Bocsánat de mi okoskodást láttál az írásomban?
Nem ez az első ilyen írásod…..
Fejezd be ezt. Ha nem tetszik ami írok ezzel nem tudok mit kezdeni.
Azt meg engedd meg hogy leírjam, hogy aki almát vesz, ne tegyen rá win-t.
Kedvelem az almát, és majdnem vettem is, de van olyan progim ami kell és windows-on fut csak, így windows-os gépem lett.
Ez tény és nem okoskodás. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Na már megint az okoskodás. Ár-érték arányban egy jó gép lenne, de céges környezetben ezért nem fogunk almára állni, mikor a júzereknek a szélre visszatolt start gombú Windows 11 is kihívás. Kaptunk már otthonról lepasszolt AiO Mac-et, mert nem bírta megszokni az illető. Bootcamp után ment szépen a tartományba, mint grafikus munkaállomás. Szépen ment, míg ki nem döglött két év után a panel vezérlése és a szervíz valami 150e árat nyögött javításra...
-
sto1911
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
Vannak így millióan, én speciel utálom, mint a sz.rt, de már a Windowszal is így vagyok, zuhanórepülésben a minősége évek óta, csak hát valamit muszáj használni, Linux viszont nem játszik.
A MacOS addig jó, amíg azt csinálod, amit megengednek, azon felül vagy nincs rá megoldás, vagy fizetős. És ha csak egyszeri fizetéssel meg lehetne oldani dolgokat... akkor talán, TALÁN, elfogadná az ember, de hogy havi előfizetéssel tudjak megoldani alap dolgokat, kösz nem.
-
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
ha nem leélt, esetleg dobozos akkor akár győjtői darabként sokat is érhet, de mint játékkonzol már csak eszmei értéke van, lassan az XBOX 360 is abba a kategóriába lép be, azt sem tudom, hogy a szerverei működnek-e még, mert talán 2 éve olvastam róla cikket, hogy lelövik.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Aryes
üzenetére
Mi az az RGH?
Valszeg ez a gép is olyan, mint a tiéd.
És igen, ha jól olvastam, a 360 idén 21 éves. A PS3 kortársa.
Ami nagyon régen volt.
Kérdésem: van egy tkp alig használt, valójában zsír új, örökölt fat PS2 otthon.
1 kontroller, 1 játék CD-n, memkari nincs.
Lehet ezzel MA kezdeni valamit? Azon kívül, hogy dísz?
Mármint reálisan létezik olyan "hozzáértő", konzolbolt, aki úgy megcsinálja, mint a fent nevezett XBOX-ot?
Kártyát tudok hozzá szerezni szerintem, retro mobilos csoportban van.
Annyira emlékszem, hogy amikor a 2000-es évek elején volt nekünk a slim, ott valamit tesóm mokoltatott rajta, és utána írott CD-rol is futtatott játékot és memkartyara mentett. MS Pro duo, 16MB
-
hdanesz
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ez nekem kínai volt.

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
Az az egy bajom ezekkel, hogy nincs bootcamp (állítólag lehetne, ha a Microsoft is akarná, ARM port van és állítólag driverek is lehetnének, igazából ez lenne az ideális ARM platform Windows-hoz is, az meg, hogy az EFI frissíthető rendszerkomponens lett az SSD-n, nem feltétlen akadály)
-
hdanesz
őstag
Olvasgatom itt a gépek és alkatrészek árairól a hozzászólásokat. A játékokkal leálltam, talán soha nem is kezdtem bele igazán.

Tavaly gondolkoztam a gépcserén, én még asztali gépet szeretek használni...valamiért a laptop nem az én világom. Végül, a felhasználást és minden egyebet figyelembe véve egy mac mini M4-et vettem. Diákkedvezménnyel anno 250-ért meg lehetett szerezni. Egy 2TB-os külső SSD kellett még hozzá és úgy érzem megvagyok egy jó időre. USB C-vel elég sok mindent lehet csatlakoztatni hozzá.
Tudom, almát
a körtével...Kellett kis idő mire megszoktam a mac-et, de kb. 1 hónap után már teljesen jó volt. Stabil a gép, csendes, nem melegszik. Kicsit vicces, hogy kb. úgy frissít mint a szintén alma telóm.
Igen, nem mindenkinek lenne ez elég. Aki játszani akar, annak gondolom végképp nem. Nem fizetett hirdetés volt és nem is reklám. Böngészés, sorozatok, filmek, streamelés...erre elég. Nekem a stabilitás, a csendes működés (szó szerint egy nyikkot nem ad ki még 37 fokban sem) miatt megérte. Főleg látva a mostani PC árakat.
Gyorsan hozzá kell tennem, hogy a gép kb. 12*12 centi helyet foglal.
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Xbox 360 RGH-val.
Nekem is van egy, pár éve vettem a gyári állapotú másik mellé a letöl...khm... játékok miatt
Gyakorlatilag az összes erre készült játék rajta van, és dacára annak, hogy 20 éves gép, még mindig értékelhető látványt és játékélményt nyújt.A Kinect pedig jó egy kis testmozgásra, a Covid alatt nagyon nagy szolgálatot tett.

-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Fordítva ülsz a lovon, de van igazság abban amit írsz.
A konzol azoknak van, aki casuál gamerek, nem érdekli őket mi van belül, miért működik, compatibilis-e, meg ilyen f*szságok. Elindítja, be rakja a lemezt/vesz valamit a store-ból, és fut. Mint konzolhasználó, eszembe nem jut VRAM-on aggódni.
Ami letölthető, az fut. De, egy konzol kb kevesebbe kerül, mint amennyiért pc-s emberek videókártyát vesznek. És itt fussunk neki annak, hogy a konzol minden alkotóeleme egymáshoz fejlesztéskor optimalizálva van, dedikált hardverre vannak megírva a játékok, ezért a kevés forint, nagyobb teljesítményt ad, mintha egy átlag konzol árából pc-t építenél. Általad említett Indina Jones miatt cseréltem XBoX One-t Series X-re. Fut rajta szépen. Pedig Gamer PC-hez képest egy gyenge HW...... -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Rá kell állítani hogy csinálja a microsoft rewards, pontokat(Bing)
És akkor lesz neki időnként ingyen 400 Robux[kép]Én a 5000Ft-os alza kuponra szoktam menni, júliusba kezdtem és azóta 3db 5000Ft kuponom lett.
Napi 3-5perc, és akár nap kötelező üldögélés közben meg lehet oldani
Nincs annál jobb hogy semmiért lesz 5e Ft-os kupon -
KROK640
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Még épp idejében újítottál. Tavaly szerencsére sok ismerőst rá tudtam beszélni a gépcserére, mert még minden olcsó volt, Mostmeg volt aki már megköszönte.
Ha 4 slotos az alaplapod, akkor akár egyszerre is beleteheted az összes RAMot és 24GB lesz. -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Hát azért egy Tempest Risingot nem biztos, hogy elmernék indítani egy 4-7th gen I5-ösön 8GB RAMmal.
Az új játékok meg kiszámíthatatlanok, pl az Indiana Johnes szimán megesz 10-12GB VRAMot, miközben elkér 16GB RAMot, és még RTX 3060-al is vannak beesések. Vagy ott van a Spiderman 2, az is elfoglal 16GB RAMot simán, VRAMból 9-12GB annak is kell, és még sorolhatnám ...
-
elfelejtette
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én nemrég újítottam kéz alól az adatlapomon látható gépet (Gigabyte X370 Gaming 3 + Ryzen 5 2400G), még ősszel jött bele 10 ezerért a 2x8gb ram, meg 25 ezerért megtudtam szerezni a gtx1660-at, még az eredetileg benne lévő 2x4gb ram is megvan valahol, ha esetleg mégis kellene.
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911
üzenetére
+1
Pont ezeket akartam leírni. Ráadásul PC-n van egy rakás olyan játék is, ami konzolon nincs, pl RTS. A konzol arcade játékokra való, autóverseny, verekedős játék, maximum spiderman remastered szintű játékokra. jah, meg ugye a grafika sosem lesz olyan szép mint PC-n, anbnyi FPS se lesz ugyanolyan grafikán, és a MODokat is el lehet felejteni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Sophos AP55C - Access point - Hozzáférési pont - 5Ghz
- i5-ös Kezdő Gamer/Multimédiás PC! Core i5 4590 / 16GB / Nvidia GTX 750 Ti 2GB OC / SSD+HDD /Dell ház
- Legion 5 GAMING Notebook! 16" OLED / RTX 5070 / Ultra 9 275HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- PlayStation 4 Pro 1TB (CUH-7216B) 1db gyári kar + Ajándék Mortal Kombat X game, összes kábel/5 HÓGAR
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

így is szerinted? Két fém csövet ezzel össze illesztettünk és ott jött ki, hogy túl széles.

Valahányszor csinálnék rajta valamit, azon túl, amire vettem, a hajamat tépem... 
Köszi, de az is kiesik.