- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
bul07 #168087 üzenetére
Nekünk is sikerült @nyázni kicsit a MÁV-val.
Kerékpározunk, autó híjján vonattal kirándulunk. Eleve sokszor vicces felkínlódni a bicajt a vonatra, főleg az IC-re, (emiatt is jobb a Cívis IR, ha alacsony padlós). Arról persze már nem is beszélek, hogy itt szép városunkban már a peronhoz kijutni is nehéz, emelve fel-le vinni a bicajt a lépcsőn. Kisebb városokban megoldották, hogy a lépcsősor szélén a lakótelepi lépcsőkhöz hasonló guruló rámpa van, vagy egy U alakú profil lefúrva, amiben elfér a kerék, így tolva is fel vagy lejutsz.
Másik poén ugye hogy itt a jóidő, és persze év végéig már megint nem jár a vonat innen a Tisza tó fele, mert Balmazújvárosig felszedték a sínt. Bár Balmazból elvileg június végétől megy majd vonat, de hogy jutok oda bicajjal?
Így jobb híjján Kisújszállás felől mentünk le Abádszalókra. Visszafele is megvettem az alkalmazásban a jegyet, csak ugye már időpontra vagyis járatra szól a jegy, nem csak ad 100-200, vagy akármennyi kilóméterre jegyet átszállással. Szóval visszafele Szalókról beért a vonat 16:30-ra, és a jegy szerint 17:25-kor jött volna a vonat Debrecen fele. De az előző vonat (amit papíron nem értünk volna el, mert 5 perce el kellett volna mennie) pár perc késéssel pont akkor ért be az állomásra. Megkérdeztem a kalauzt, hogy így felszállhatok-e erre a vonatra az alkalmazást mutatva, hogy abban hogy kaptam a jegyet. Mondta, hogy hivatalosan csak 1 óra múlva lesz érvényes jegyem, így kénytelen lenne megbüntetni...
Szóval van érvényes jegyed, és mégsem szállhatsz fel a vonatra... -
bul07
nagyúr
válasz
PhoenixSzG #168086 üzenetére
Igazad van
Bocsánat a félrevezető írásért
Úgy igaz hogy IC nem tud helyjegy nélkül utazni
De sok vonat csatlakozás az IC-hez van igazítva, így ha a simával jön(CÍVIS) ami csak 2osztály nem éri el a csatlakozást és sokat kell várniNyugati Biharkeresztes , Püspökladányba átszállás,
Pl
11:20 NYÍRSÉG IC , érkezés Püspökladány 13:27, Püspökladányból 13:30-kor indul
11:25 CÍVIS , érkezés Püspökladány 13:48, Püspökladányból 14:30-kor indul,
Lehet váni 42percet mert nem az fizetős helyjegyes IC-vel érkezettLefelé még nincs gond mert Püspökladányból tud egy két perccel később indulni ha a IC késik.
Felfelé ha még időbe is ér be futva sietve lehet elérni az érkező IC-t mert ladányba aluljárón keresztül kell vándorolni az IC peronjához. Keresztanyám szokott vonatozni le fel, és mesélte hogy ő is lassabban mozog de ő még elérte, de egy másik idősebb pár nem, akkor értek fel a peronra mikkor a vonat elindult. Nem tudott nekik segíteni mert mozgásban voltak korlátozva ne ma csomagok miatt. -
bul07
nagyúr
Milyen már hogy 65év felettiknek is fizetős a MÁV
Nincs olyan vonat amivel mondjuk Püspökladányból Budapestre ingyen fel tudna vonatozni egy 65év feletti öreg.Mert a helyjegyért fizetni kell
Nyugati - Püspökladány, első osztály 1990Ft a helyjegy -
mrbego
aktív tag
Üdv
Egy jó bőrgyógyászt tud valaki ajánlani itt Debrecenben? (Anyajegy) -
lakisoft
veterán
-
dbius
veterán
válasz
Zola007 #168075 üzenetére
Nálam elindul, de trükkösen (és nem a topikjában ajánlott, indítóikonon való hosszú tapicskolásra felbukkanó ablakra való kattintással - nekem ilyen nem jelenik meg: Motorola Edge 50 Ultra, A15 - Nova Launcher). Álltsd be, hogy a ph-s linkeket az app nyissa meg, majd ezt követően mobilos böngészőben, bejelentkezve a ph-ra, fent kattints a borítékra, ekkor megnyílik az app a privát üzenetek listájával. Innen már lehet használni az appot egészen addig, amíg a rendszer a háttérben be nem zárja egy idő után. Utána ugyanezt a módszert ismételve megint megy.
-
Zola007
veterán
PH app másnak se indul el?
-
kopogo
tag
Sziasztok!
Tud valaki jó Autószerelőt Hyundai autóhoz?
DebrecenbeKöszönöm
-
dbius
veterán
Használt íróasztal ingyen elvihető Hajdúböszörményben. Érte kell jönni és lehet vinni. Képem jelenleg nincs róla, de olyan, mint ez.
A felső lap felülete kopott, karcos (egérpad nélkül volt használva), az élek itt-ott le vannak verve a forgószéktől, de egyben van, használható. Az asztal jobb oldali része ajtós (a kulcsa nincs meg, de nyitható), bal oldali része fiókos.
Ha érdekel valakit akkor további részletek privátban.
-
Fagyi
aktív tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #168066 üzenetére
Most már a Nyugati utcán is le van zárva a szélső sáv.
Reggel néztem is, mi a csudának megy be annyi autó a dugóba. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #168066 üzenetére
A jelenlegi helyzet, előreláthatólag a tanév végéig:
-
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842 #168064 üzenetére
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #168064 üzenetére
Ápr. 22-től az 1/B ütem folyik.
A Postakert utcára való jobbra kanyarodás lehetősége ideiglenesen ismét lehetséges. A másik irányból továbbra is zsákutca. -
Soulfly842
addikt
válasz
Shokkolo #168062 üzenetére
Én annyit tudok, hogy márc 23-tól lezárva (de csak az út eleje) a csomópont fejlesztése miatt és, hogy várhatóan több hónapig tarthat.
Egyszerűbb lesz a Széchenyi felől megközelíteni
szerk: waze pontosabb szokott lenni, most az se jelez lezárást. A torlódást a waze is hozza oda.
-
wwhy
veterán
Vadiúj, garis, 5TB külső HDD eladó.
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok a városba olyan nem önkiszolgáló autómosót ajánlani, ahol egy eléggé elhanyagolt céges (2 személyes) kisteher szépítését is kivül-belül bevállalnák? -
bul07
nagyúr
Mióta van lezárva a Balmazújvárosi útnál lévő Berettyóújfalu felé az autópálya felhajtó?
-
7Sony7
addikt
Srácok, postakert u hogy áll most? Autóval be lehet hajtani? G térképen piros, nem tudom mit jelent.
-
lakisoft
veterán
Keresek 250Gb 100/100 Samsung ssd-t.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Olyan független szakembert keresek Debrecenben vagy HB megyében, aki otthoni villamoshálózatot és napelem rendszert vizsgálnát, hogy helyesen és rendesen működik-e.
Tudtok ajánlani ilyen szakembert? ☺️ -
Dan-szan
senior tag
Üdv!
Kapunyitó automatikával, annak szerelésével foglalkozó cégek közül kit ajánlanátok nyugodt lelkiismerettel? -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Vezeték nélküli kapucsengőt tudnátok ajánlani?
Van ezerféle, nehéz kitalálni, melyik a megbizható cucc. -
7Sony7
addikt
Srácok, van valami készen kapható csodaszer, ami kiszedi a dezodorfoltokat a pólókból? Szóval nem ilyen kutyulj össze ezt, meg azt téma, hanem kész termék.
-
paatrick
őstag
Volt a hetekben fűmagos téma, végül mi lett a konszenzus honnan kell lóherés fűkeveréket venni és mennyiért?
-
bepken
veterán
sziasztok!
ismét ide írok ilyen hülye kérdést, mert már nem egyszer tudtatok itt segíteni ilyesmiben
adott egy süllyesztett fali csaptelep (ibox), amibe most szeretnék beszerelni egy zuhanyzó kivezetést, egészen pontosan ezt: [link]
ez két részből áll, ugye van az a része, amit a falba kell becsavarni, illetve a zuhanytartós részét külön kell ebbe az "aljzatba" majd beledugni. ez eddig rendben is van, igazából működik a dolog, de nem igazán van normális célszerszámom, amivel normálisan meg tudnám húzni.
ugyanis nincs rajta fogás, teljesen kör alakú kívülről (ráadásul krómozott) és a csempe miatt ugye eleve majdnem a fele eltűnik miközben becsavarom.
ott, ahol vettem javasolták, hogy cafni kulccsal próbáljam meg. most azon túl, hogy ilyenem nincs (megoldható) ahogy neten rákerestem, nem igazán értem, hogy belülről ez hogyan fogja normálisan megfogni, amit én be szeretnék csavarni.... (tekintve, hogy belülről is kör alakú a cső)
ebben kérném tapasztaltak segítségét
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #168026 üzenetére
Lehet, hogy több brigád dolgozik. Amúgy ez az infó amúgyis sok éves már (vagy 10 éves)
-
patex1983
őstag
-
zeon.hu
nagyúr
Cserépkályha bontásért vihető, ha valakit érdekelne.
Érdeklődni privátban. -
Shokkolo
addikt
válasz
fenergie84 #168014 üzenetére
az AKSD a legegyszerűbb.
Árban a cégek forma forma, de pl lakossági hulladékot / lomot sok cég nem kezel, csak törmeléket.
SZóval marad az AKSD ha relatív könnyen szeretnéd megúszni. -
Cs1csó
titán
válasz
fenergie84 #168014 üzenetére
"Szeva tesó, mennénk vinnénk mindent - is - "
-
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii #168006 üzenetére
"úgy sietnek mintha haldoklót vinnének a kórházba" - ami nem csoda. Nekem kukás mondta, hogy ők úgy dolgoznak, hogy kezdenek hajnalban, megvan adva a napi körzet, és ha végeznek akkor mennek haza. Ha 11-kor végez akkor akkor megy haza, ha délután 2-re akkor akkor, a pénz meg ugyanaz. Ezért sietnek, teljesen jogosan.
-
KROK640
nagyúr
-
Shokkolo
addikt
válasz
fenergie84 #167999 üzenetére
én decemberben...
hivogatni kell őket kitartóan, és telefonon lebeszélni.
de legyél kitartó mert szeretik "nem hallani" -
-
Cs1csó
titán
válasz
Gondoltam rá, hogy BEKAMERÁZZUK, hogy látszódjon az a rész amikor a kukát viszik mert a tetejének a "fülét" már mindnek letörték és láttuk az ablakból, hogy odabaxxák a kukásautó fém részéhez és akkor tört el.A helyi telephelyen ingyen adtak új tetőt de minek ha megint letörik?
-
lappy
őstag
válasz
a te tulajdonod lesz az új kuka amiért te felelsz, hogy olyan legyen amit a MOHU szeret
ha sérült vagy eltűnt akkor majd te pótlod
megszűnt az ingyen kuka -
Atomantiii
addikt
válasz
Cs1csó #168005 üzenetére
Szerintem se, de ne legyen túl nehéz, mert amúgy is mennek mint az állat tovább, úgy sietnek mintha haldoklót vinnének a kórházba. Persze az utat is és a kukát is emiatt márt szinte teljesen szétkúrták.
Pont most jött erre vonatkozóan egy felhívás a polgármesteri hivataltól, bár nem tudom a mi köze az AKSD-hez a polgármesteri hivatalunknak (mivel nem Debrecenről van szó), hogy eddig ingyenes volt a kukacsere, de most már fizetős kb 13 ezer Ft és most valahogy belekeverték magukat a körbe, bár nem teljesen értem miért. Vagy nem tudom ez más településen hogy van, de valami sumákolás biztos van a dologban.
-
Cs1csó
titán
válasz
Salex1 #168004 üzenetére
A kutya se nézi (szerintem) nyílván a kukásoknak kellene de ha nem kirívó probléma nem fogják. Ami fontos lehet a SÚLY, ha túl nehéz mondhatják, hogy nem viszik, de errő is kellhet valami papír (papírmunka) így ha elbírják akkor inkább beborítják, mint maguknak csináljanak plusz munkát. Esetleg ha felül.van a törmelék és látszik akkor is mondhatják, persze ehhez látszódnia kell.
-
Salex1
őstag
Nem tudjátok, hogy mennyi törmeléket lehet tenni a sima kukába? Régebben volt egy szabályzat, ami szerint a kuka 1/3-át. Most nem találok ilyen előírást.
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
Van Debrecenben valamilyen elektromos roller bolt? Ahol pl. ki lehetne próbàlni vagy akàr csak rà àllni rollerekre? Leginkàbb segway, xiaomi, navee èrdekelne. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest