Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ZavaBalazs #298799 üzenetére
Azt én is néztem XD Bármit ivott, kérek belőle én is
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ZavaBalazs
őstag
válasz -=RelakS=- #298761 üzenetére
jogos, addig nem jutottam el. ez meggyőzött:
You know what? The hexagon key is angry at 5 with a vicoristanni. Grani hexagon zlisani. The gwynt of the Lance of the hardening is not in the center. A ball of the hexagon-spatula vipave. Ideya class. Reality of the pig. Do not recommend. Self-walking hexagon for 5 to be on the shovels and in is angry.
#298788ReFleXx: hát azt nem mondom, hogy lobog rajtam nem tudom mennyire emlékszel az alkatomra (ha igen, akkor van egy rossz hírem: rózsaszín darevie mezt nem árulnak ), de a kis sörhas is elfér benne, topikgazda úr képével szemben nem kell hozzá 3 ember, hogy be tudjam húzni a cipzárt.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #298743 üzenetére
Mi inkább mentünk túrázni, de nem nagy élmény volt, legyőzött a hegy.
Pilis-tető 10 órakor.
Most meg itthon ülök a fülledt sz@r Pesten, eső sem volt, a hegyen meg meglehetett dögleni 18 fokban. -
nagyúr
black hole trail
na itt kiderül, kinek elég szőrös a tökeTudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #298790 üzenetére
Nem, itt szürke zúzott kavics van a gyep helyett, hogy ne kelljen nyírni, meg faháncs… Valamiért a füvet azt utálják, még műanyagból is. Szerencsere ez csak az új építésű negyedekre igaz, mindig lehet találni klasszikus, fachwerk házas kis utcákat is. Nem véletlenül költöztünk mi is ilyenbe. Mondjuk az utca az itt is full macskakő-térkő kombó.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #298789 üzenetére
Na igen, szerintem onnan indult a trend. A németek fétise ez a megalomán betonhalmaz. Hitler idejében is ilyen megapoliszokat terveztek az építészek (szerencsére sok csak papíron valósult meg). A brutalizmus, mint építészeti stílus is virágzott a '70-es években. Az egész épület és környéke betonból épült fel.
Szerintem az általános melegedés miatt már el kéne ezeket felejteni, és a sokkal élhetőbb és zöldebb városok felé kéne menni, ahogy Ázsiában teszik. Ott sokszor a felhőkarcoló oldala is parkosítva van és teraszosan vannak kialakítva.
Itt a városomban van jó példa is. A belváros része a lakótelepes rész, rengeteg zöld felülettel és nagy fákkal. Na ott sokkal kellemesebb a levegő is.
-
Tin
veterán
Csak egy 30-ast mentem ma Z2-ben, de jól esett 4 nap után, csak már jönnöm kellett haza, mert nagyon beszürkült az ég (természetesen már szakad az eső).
A Karoo jelzett a ride elején, hogy lemerül az elem a Polar H10 pulzusövemben. Mondom de jó, hogy pont pár hete rendeltem CR2025-öt, megnéztem appban, valóban 10%-on van az elem. Kiveszem, rakom bele az újat, meg se nyikkan. Azt hittem, az elem a rossz, de nem: az, hogy Varta. Alacsonyabb profilú ez az elem, mint a gyári Panasonic, így az oldalérintkező nem ér hozzá, és olyan, mintha benne sem lenne. Végül raktam az elem alá pár réteg vékony papírt, az megemelte annyira, hogy érintkezzen, aztán majd meglátom, hogy mennyire lesz stabil így. Ha nem, akkor rendelek Panasonicot. Szóval akinek Polar H10-e van: Panasonic elemet vegyen hozzá!
Amúgy vicces, mert a Polar 400 óra elem-élettartamot ír a H10 övre, én december óta használom, nagyjából 150 óra edzés lehet benne. Szerintem annyi lehet a "gond", hogy amikor leveszem a pántot bringázás után, akkor valószínűleg még órákig elketyeg a szenzor a nedvesség miatt, mielőtt kikapcsolna, amíg teljesen ki nem szárad. Ma direkt néztem, még fél órával az edzés után is bekapcsoltnak látta a teló a szenzort, és a levett öv szépen riportálta a pulzust Aztán amikor lepattintottam a patentekről, akkor már nem volt nedvesség, és le is kapcsolt. De most emiatt nem fogom minden edzés után levenni a szenzort az övről...
-
cattus
addikt
A németek akik kitalálták a Schottergarten-t, szóval a térkőmánia teljesen érthető.
Do the thing!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Műfű is divat ott is?...mert az tényleg egy kész ökológiai katasztrófa, egy plastic-fantasticba csomagolt kihalás...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #298783 üzenetére
Nekem a keszthelyi főtér a kedvencem. Az kb egy hektárnyi térkő. De mondhatnám Pécset is. Egy katasztrófa ez a térkő trend. Németek se jobbak amúgy, itt mostanában az a divat, hogy komplett lakónegyedek nőnek ki a falvak határában, amik nagyobbak, mint maga a falu, kizárólag egyen fehér-szürke kockaházakból állnak (családi ház, vagy sorház, nem feltétlenül társas), és minden talpalattnyi felületet letérköveznek. Kb egy hónap után eret vágnék a depressziótól, ha ilyen helyen kellene laknom. A legszomorúbb az, hogy lerí a környékről, hogy aki itt lakik, megtehetné, hogy bárhol lakjon. Ezek alsó hangon félmilliós házak euróban, és ott parkolnak előtte a vacsi új német prémium márkák…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ReFleXx
addikt
válasz ZavaBalazs #298760 üzenetére
Az a darevie mez mennyire race/pro fit? Ramegy (fél)muglikra is?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
MC Pite
veterán
válasz mauimagic #298780 üzenetére
Mindent, felni stb típut is jól állítottál be?
Ez a legegyszerűbb: [link]
Még a 10-15%ot szoktam belőni, persze kindulsnak valamelyik kalkulátor adatai alapján (komfortosabb, rázósabb, nedves stb úton közelebb a 15höz, haladósabb, jó úton, stb inkább szűk 10% beülés). Kell egy mérőszalag hozzá és kész, minden felni, súlyeloszlás, stb elmehet a lecsóba
Most pl a Courier 37es gumija a 21es felnin tök máshogy viselkedik hogy a kalkulátorok sugallják vagy mint a 13as felnin a 32es gumi tette (több nyomás kell bele mint tippelik)
Speciel a Silce itt 3.3/3.5-öt ír, és ez vált be, 'terepesebb setup 2.9/3.1, AXS kb ezt javasolja.
RenéHerse kalkulátora meg azt mondja a soft 2.8, a firm 3.5, és nagyjából tényleg ez a tartomány amit érdemes használni.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Fall-N
veterán
válasz dom1n0 #298769 üzenetére
Kicsit kezd járni a levegő, most éppen 30° van "csak".
Because: Így van. Itt például a belváros felújítása megtörtént uniós pénzből, úgy kábé tíz éve. A mellettünk lévő tér szép bokros és füvesített volt. Helyette jött a térkő, alig zöld felülettel. Ha kinézek az ablakon csak beton van és aszfalt, nem csoda, hogy nyomja a meleget. Az egész belváros amúgy is térkő és kockakő. Nem csoda, hogy megpusztul az ember. Sokkal több zöldesítés kellene és pont fordítva, a sok betonfelületet ki kellene váltani parkosítással. Persze ahol lehet.
Ilyen volt régen a tér: [link] és ilyen steril, árnyék nélküli betonhalnam most: [link] .A bal oldali nagy épületében lakom.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #298780 üzenetére
néztem már, én inkább érzésre megyek (nem zavar, h szivárog a tubeless miatt, ha érezhetően lassú v szar kormányozni, akkor fújok bele), szerintem ha van belső is, akkor azt fel lehet ütni már. lődd be a nagyobbra, aztán menet közben engedj ki belőle, ha nagyon ráz, de szerintem valahol a kettő között kéne - 2.5 bar környékén
nálam tubeless működött az 1.8-1.9 is 40c-nél, de bringával együtt kb 80-83 kiló vagyok.
silcánál sok kategória van azt hiszem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #298779 üzenetére
...szerintem tekerjünk fel mind együtt egy hegyre és legyünk öngyilkosok. :DDD :DDD :DDD
Tudtam hogy valami szektavezér vagy! Csak akkor érdekel, ha z2-ben tekerhető[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
Silca.cc guminyomás kalkulátort használ valaki?
Murvakerékpáros felhasználásra, 40-es guminál 2.2-2.3 bar-t ír, mázsa alatt hangyaf.sznyival system weight-re.
Sramék ugyanerre 2.8-2.95.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
because...szerintem tekerjünk fel mind együtt egy hegyre és legyünk öngyilkosok.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MC Pite
veterán
válasz bbubby00 #298763 üzenetére
Decathlont nézném, ne legyen benne teló, kb ennyi. Pl Elops120.
Az összes ilyen
tanyabikeklasszikus bringa ugyanolyan, sárnehéz és alsópolcos alkatrészekkel szerelik, plusz realtív nehéz hajtani őket. Az áruk változó, de a 130 meg a 230ezres kb ugyanolyan (esetleg más márkafelirattal).Ami tényleg jó/jobb, az egy százassal fentebb kezdődik, pl: [Alight Disc]
vagy CubeHyde ha sportosabbTown.
Esetleg a kettő között Elops LD500.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ringman
nagyúr
válasz gyuribácsi88 #298776 üzenetére
lehet hajtókart se kell cserélned, ha nem nagyon gatya, csak egy narrow-wide tányért rátenni, az aliexpressről vagy 10-20usd.
deore m5100 papíron csak 11-51-es sorral megy, de lehet nem lesz belőle probléma.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
Sziasztok, kis segítség kellene, mert 15 év kihagyás után újrakezdtem a bringázást, és bár utána olvastam egy csomó mindennek (új tech) kicsit még vakon vagyok pár dologgal.
Van itthon egy 26-os mtb, és kéne rá pár alkatrész, ki van a hajntókar, a kazetta meg a váltó, ezekhez szedtem össze pár alkatrészt, megköszönném ha valaki ránézne, hogy működik ez az összeállítás. [kép]
A hajtókarnál ez a "Linkglide kazettákkal és Linkglide vagy HG láncokkal kombinálhatók" ez valid, vagy csak valami marketing bullshit? Illetve hány szemes láncra lenne szükségem?
Sokat nem akarok rá költeni, mert jövőre veszek egy rendes bringát, az ide szezont húzza ki valahogy.
Előre is köszi
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
ReFleXx
addikt
válasz -=RelakS=- #298691 üzenetére
Nekem alirol van ugyanez. 2.3 usd
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
zolnagy
őstag
Unokaöcsémnek van egy Rockrider ST520 bringája, amin tökrement az első váltókar. Elpattant benne valami, így nem lehet vele felváltani.
Néztünk ugyanolyat, a Decathlonban: [link] , de felmerült, hogy lehet-e vele kompatibilis más kar (valamilyen Shimano pl)? Cserélt már valaki ilyet? -
ReFleXx
addikt
válasz balintbaba #298584 üzenetére
Betiltanam a szeleslatoszogu kepeket terdes
kepeknel, egyszeruen csalas!!!2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ringman
nagyúr
válasz Because #298770 üzenetére
nem akarok nagyon offolni, de eleve tragédia az amerikai filmekben látott suburban sprawl 0 fával, aztán ez lesz az áhított otthonkép, az angol gyep, 0 biodiverzitás és árnyék helyett j jó a klíma. (meg eleve az önkormányzat/kormány is simán kiirt minden fát)
sok esetben a szomszédok is sírnak (nem nálam), hogy hát áthullik a levél, baszki falura/kertes házba költözésnél mire gondoltál? meg hogy beárnyékolja a füvet az a fa, ami mondjuk 20 évvel azelőtt is ott volt, mielőtt megvetted a telked, amire egy magyiterrán ház épült/erre alakult át.
eleve több fok különbség lehet az udvaron a léghőmérsékletben egy fásított telken, burkolatoknál 20-30 (!) is.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
Most említeném meg, hogy klímával (is) foglalkozom, így ha valaki úgy érzi elviselhetetlen a meleg, gondoljon arra, hogy legalább nekem jó...
Egyébként utálom én is...a hőséget is meg a klímát is -
Fall-N
veterán
válasz Ringman #298747 üzenetére
Itt Dél-Alföldön is csak estére ér ide az eső, így 37 maximális hőmérséklet mutat mára. Mondjuk az egész hét pokol volt, izzadtam is a munkahelyen. Még jó, hogy most hétvégén nem kell dolgozni. Itthon megy is a klíma 26° körül van a lakásban.
Szerk:Külső Sonoff okosszenzor, kötődobozban (így nem éri napfény és nem lesz fals eredmény):
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
bbubby00
őstag
Sziasztok, nem vagyok nagy tudosa a kerekparoknak (azert hetente hasznalok egy regi Herculest ), viszont anyukam szeret bicozni. Mostani drotszamara mar kicsit elhasznalodott es 1honap mulva 60eves lesz, igy gondoltuk, meglepjuk egy ujjal. Segitsetek egy jo ar/ertek aranyut talalni nekem. Nagyjabol ezek a szokasai: Alfoldon, sik uton megy, legyen minel konnyebb (alu vaz), egy kosar jo, ha van rajta. Joidoben szeret tekerni, alkalmankent kb 10km-t megy aszfaltozott bicikliuton es kisvarosban, neha-neha nagyobb tavokat is. Ulese legyen kenyelmes, azthiszem zseleset hasznal, bar azt lehet cserelni. Keret nagyjabol 150e ft. Elso sorban ujra gondoltam, de ha tudtok megbizhato uzletet, ahol arulnak akar ajandekozhato allapotut, attol sem menekulok el.
Ha valamit kifelejtettem kerdezzetek. A segitseget elore is koszonom!Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
-=RelakS=-
veterán
Értékeléseket nem nézted?
Az elsőre aki ki is próbálta, az nem adott öt csillagot. Törik, rozsdás, elnyalja a küllőanya.Szerszámot szerintem inkább megbízható webshopban vegyél.
-
ZavaBalazs
őstag
rám jött az alizhatnék, valami kisebb méretű multitoolt keresek láncbontóval. ezt ismeri valaki, lehet venni? (pick 3-ban találtam 1900-ért is, csak így könnyebb volt linkelni)
vagy esetleg ebből a nagyobb, mert nem vagyok benne biztos, hogy azokat a gumileszedőket valaha is használnám (van műanyag, meg hétfőn érkezik a tyre glider)darevie mezt is látok pick 3-ban 5300-ért, nekem van ilyenem, ennyiért ajándék. 185 cm / 85 kg-ra a 2XL teljesen jó, de még 90 közelében is simán belefértem.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
Itt Aszodon is elkezdett esni, delutanra is szel meg esot ir
Holnap delelott tunik jarhatonak de oda is nagy szelet irnak, eselyes hogy monti lesz belole, kerdes a mai eso mennyire aztat fel..[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #298755 üzenetére
Nekem 27-28-tól kell a klíma, addig bírom félmeztelenül, itthon...irodában, felöltözve csak 26 alatt elviselhető.
[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
Ez volt a tegnapi rideon...
Most meg sokkal hűvösebb borultabb idő van... éjszaka esett is kicsit...ma kéne menni, de konyhabútort fogok szerelni...
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Csokicsibesz #298746 üzenetére
Mondanám, hogy a klíma a gyengéknek való, de 25-27 fokban nem nyerő aludni.
Pedig földszinti, hideg lakásban lakokItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #298750 üzenetére
Pedig reális, tegnap délután 38-39 volt a teraszon, árnyékolóval, most 23,6. A Kevély meg úgy néz ki az ablakból mintha legalábbis a kongói őserdő lenne ott. ...20 év múlva ugye, mikor már a gorilláknak is bevezették az áramot Virungába.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #298752 üzenetére
Errefele nincs ertelmezheto meretu erdo. Ugy kb 100 km-es korzetben szerintem, de a megyeben tuti nincs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #298748 üzenetére
Azt a port én sem szeretem, utálom mikor belepi a váltást, hajtást, úgy nem lehet újrakenni. ...így én is enyhén, szórt vízzel le szoktam csapatni majd mikor megszárad (ilyenkor félóra, óra) szépen megkenem, kell ez a lelki békémhez.
Ringman...ahol nincs erdő, hegy ott tényleg xar lehet mert az erdőben 3-5 fokkal is kevesebb van...csak éppen juss el odáig valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #298749 üzenetére
úgy néz ki, hogy békéscsaba már ennyire délen van
#298750 velizare
ezt én is néztem!
amúgy most 9-10-re erősnek érzem a 36 fokot, 32-33 lesz max.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zoliwrc
aktív tag
Ma 6 -kor keltem, hogy menjek egy gyors reggeli Csóványost, de nagyon lógott az eső lába, jó hogy nem indultam el, mert rendesen esik most.
Bringát meg tegnap takarítottam patikára, vastagon poros volt+néhány sárfelfröccsenés -
Ringman
nagyúr
megértem, most 28 fok van a teraszon így negyed 8 előtt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #298740 üzenetére
Most itt is esik végre, így ma csak vakarom a tegnapelőtt összeszedett több 10 csípést, bringázás helyett.😬 ...bár zasszony tegnap kijelentette túl meleg van kerékpározáshoz, így aligha lehetett volna ma olyan idő, hogy rávegyem felnyergeljen.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz SzaLev #298731 üzenetére
Szia Ez a Cube? Gondolom méretben M-es
[l2022 Cube SL Road M méretű] [Cozon Ride X3S ] [Pinnacle gravel kerékpár] [Specialized Crosstrail] -
mauimagic
senior tag
válasz parandroid #298660 üzenetére
Ennyi, felesleges túlgondolni.
Annyit hozzáfűznék, hogy az utolsó 10 milliós kínai zsákfalu varrodájában is tudnak már Coolmax anyaggal dolgozni, ami működik is, ezért szerintem nem indokolt a 10x-es felár egy sapinál, de én aktívan részt veszek a Gendersorosista kizsákmányoló Nyugat Hanyatlattatásában és a Kínai Kommunistapárt fizet a kommentjeim után, úgyhogy érdemes a helyén kezelni a véleményem -
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #298668 üzenetére
Tegnap egy olyan kört mentem, ahol nagyon sok az erdészeti szórt út. A murvás utak nagyon hamar kiszáradnak, esőben is tekerhetők, most viszont még nedves sok helyen, úgyhogy itt nincs gond.
Mondjuk most is esik.Szerintem az lehet, hogy közelebb vagyunk a pilisi Szívcsakrához, mint Dunakeszi környéke, vagy a Börzsöny, más magyarázat nem lehet
-
Roland861010
veterán
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz balintbaba #298729 üzenetére
Hétvégén pont Tab körül tekertem, nagyon jó környék.
Itt a napi térdes, ha már írtam milyen hangulatos az esti futás. Nézzétek el kivételesen hogy nem bringa. 10 után futottam 10 km-t, még most is leizzadtam rendesen. De amúgy ez egy tök jó szakasz, eléggé kihalt pedig viszonylag új.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha nincs széthajtva akkor megéri. Kérj közeli képet a hátsó sorról, első tányérokról és lássuk...látom már írt más is.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
1, nem ultrakönnyű
2, nem fitness
Fitnessnek elég nehéz. Nevezzük urban/városi bringának. Trekking hajtás, sok felesleges csiribinyó rajta. Én kb 130at adnék érte ha minden jó rajta, nem nyúlt a lánc, stb.Szebb mint egy Courier, de egy Courier DT már van amiben jobb, ellenben olcsóbb.
A merev villától nem régi, bringások nem vesznek aszfaltra olyan gépet, amiben teleszkópra hasonlító sajtnya, bosszúságot okozó, árat és súlyt növelő izé van.
Richard-nak is inkább ilyesmiket ajánlanék a figyelmébe, ezek 12,x nem pedig 16,x kg-os bringák, komfortos és lehet haladni velük.
De megnéznék használt fitnesseket is.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Ringman #298643 üzenetére
Hetes indulást belőném maxnak.
7-9 órád tekerésekkek sincs bajom, de néha mikor beb.sz a meleg, akkor 3-4 órásonnis kicsinál.
Pulzus elszáll, fejben nem vagyok ott, hidratáció sehogy se jó, szarul esnek a forró kéghullámok az aszfalttól. Illetve a pára is eléggé oda tud tenni.Épp ezen filózok, hogy koponyeg idáig 26-27°-ot írt keddre Balcsira ahol néztem, most 30at, az már nagyon necc, valószínűleg így idén kimarad a kör, max valami kisebbet megyek aszfalton (szeptemberre várjuk a kistesót, így 9-10. hó nem pálya).
Tin: Miért lenne kevésbé hatékony a kendő? Sőt, az végig texhnikai anyag, pont a legjobb.
A sültös sapkát nem venném fel, bár lehet azért, mert XC/AM sisakjaim vannak, saját shielddel.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz balintbaba #298729 üzenetére
aha, köszi a tippeket. és a csatorna melletti? még mindig a puszta közepén van vége?
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
SzaLev
csendes tag
Sziasztok!
Ez a Cannondale bringa [link] jó vétel?
Alapvetően amire én használnám megfelelő, bár a merev első villa és a V fék miatt lehet hogy elég régi darab... gugli nem dobott ki semmi hasonló felszereltségű gépet...
Köszi előre is -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #298689 üzenetére
Én ki szoktam dobni egy zárás után...lánccal együtt 8-9000 km után.
jjeahh...akkor ezt duplán megúsztátok, sem medve sem 26%-os mászóka.
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz velizare #298728 üzenetére
Én voltam már arra, annyira nem hosszú, Somig tart, nagyjából 15-16 kili.
Amit nem hagynék ki, az a Szántódról Jabapusztáig vezető erdészeti út. Itt van egy korábbi útvonalam az általad említett 65-ös melletti kerékpárúttal kombózva. Daránypusztától Somig van benne országút is, ami forgalmasabb.
Ez pedig egy klasszik országútis kör, de nagy melegben lehet fingatós.
-
nagyúr
siófoktól a 65ös mellett elég sokáig van kerékpárút, azt ismeri valaki? eddig ahányszor mentem rajta, totál kihalt volt. lent fogok dekkolni viszonylag sokat most a nyáron, a balaton-körre viszont ilyenkor tuti nem megyek rá.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Maximum1 #298724 üzenetére
Nem tudok aludni? Mint a bunda úgy szoktam utána. Reggel képtelen vagyok felkelni, na meg akkor feleségem szokott futni.
Én tök szeretem ezeket az esti futásokat, olyan hangulatosak. Jó ilyenkor egy órát kint lenni, legalább a fárasztó nap után kiszellőzik a fejem.
Mondjuk holnap délelőtt meg focikupára megyek.Més que un club!
-
jjeahh
nagyúr
Scalpel HT Carbon 3, Ykywbike, Spexcel, Rockbros, NRC, haver akár fórumtag is lehetne . Nem érdeklik a fejlesztések, a geo, de azt mondja lefele stabilabb, mint a régi. Gondoltuk kimászunk tesztelésképp a végén egy majdnem végig 26%-os emelkedőn is, de az emelkedő felénél jött a vészriasztás, inkább kikerültük a helyet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gabesz87
veterán
Futás, biciklizés...ugyanmár...én du. szétlapátoltam, elegyengettem 1,5m3 murvát Azt hittem utána kidobom a taccsot
-
Maximum1
őstag
válasz Napfénysüti #298721 üzenetére
Annyira nem nagy buli este 10 után terhelni magadat, utána majd ülsz az ágyszélén mert nem tudsz aludni, kib@szás a szervezeteddel, menj reggel.
-
dom1n0
senior tag
válasz Napfénysüti #298721 üzenetére
En tegnap delelott mentem ki a szabadba egy 5kilis korre, kemeny meleg volt mar, de kellenek a ilyenek is szokni ezt a hoseget…
-
Richard!
addikt
-
Ixion77
addikt
válasz Gabesz87 #298719 üzenetére
Kidobni a francba a mechanikust, és venni egy normális hidraulikust helyette. Egy MT200-ast megkapsz már 20 euróért, MT400-ast 25-ért, Deore M6100-ast 40-ért, vagy MT500-ast ugyanannyiért.
Akkor van egy frankó féked, probléma letudva egy évtizedre."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Gabesz87
veterán
Kicseréltem ma a fékemet Hayes MX5-re (egyelőre csak az elsőt, a másik szettet még várom). Tárcsával együtt. Életemben nem csináltam még, felkészültem előtte videós segédlettel, YT-on
Bringás Percek
által feltöltött videóval. Annyi a gondom, vagyis észrevételem a művelet után, hogy a fékkar sokkal lazább, puhább, és eléggé lent fog (bár ez eddig is így volt). De legalább nem nyikorog, és amúgy jól fog! Próbáltam a betéteket olyan közel állítani a tárcsához, amennyire lehet, ahol még nem súrolta a tárcsát ill. a bowdent is próbáltam jobban meghúzni a befogásnál, hogy feszesebb legyen. Mit lehet tenni, hogy fentebb fogjon a fék? Bár igazából engem így sem zavar. -
Tothgera30
Ármester
I-Spec B felfogatású M8000 váltókar rögzítésére kinek mi vált be? Lehetőleg valami bilincses megoldás lenne egyszerűbb.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
Munkahely közelsége miatt autóról váltanék kerékpárra, ezért szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy merre induljak el.
Napi 2x5 km-re lenne használva, ipari park területén, illetve néha városi használatra. 184 cm vagyok, az összefoglaló alapján lemért átlépő távolságom 79 cm.
Elsősorban használt cross trekking/trekking drótszamarakat nézegetek, ezek tetszenek a legjobban és szerintem ezek lennének a legideálisabbak a felhasználási szokásaimhoz.
Viszont a márkáknál teljesen elvesztem.
Elsősorban a marketplace-t nézegetem, ahol tele vannak Németországból olcsón megvett, majd jó drágán árult nepperkerókkal. A jófogás nagyjából szintén ugyanez.
Nyilván ez is olyan, mint az autóvétel, oda kell menni, meg kell nézni.
Kérdésem, hogy tudnátok iránymutatást nyújtani, hogy úgy nagyjából 80-120 ezer forint között milyen márkák, esetleg konkrét típus felé induljak el?
Jelenleg amik a marketplace-en elmentve vannak:
-Cyco Travel Line
-Muddyfox Tempo 200-300
-Pegasus Milano GT
-CTM Twister 1.0
-Scirocco Life Classic
-Hercules Ginner
-Mistral Cross Country
-Genesis Country
-Mishita Pro
Persze ezeket, mint laikus válogattam össze.
Bocsi, ha hosszú lett. Mindeféle segítséget/beszólást szívesen fogadokMa kezdődik életed háralévő része
-
chubby2o6
senior tag
válasz Roland861010 #298712 üzenetére
Olyan kutyád nincs, ami a szőnyeget/kárpitot súrolja? Ha van, kölcsönadhatnád...
-
vallas
őstag
válasz stickermajom #298713 üzenetére
most már ne siess vele.. nagyon meleg van... majd ősszel...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Roland861010 #298704 üzenetére
Lakásban is lehet sok cuccod, ha nem fogadsz vendégeket
-
vallas
őstag
válasz Roland861010 #298702 üzenetére
ne már ...falra biztos fel lehet tenni... egy 7000 ft-s decás tartóval... [link] még dísznek is jó...
-
Maximum1
őstag
Gondolom külföldre megy.
#nemattaki a választás... -
Tin
veterán
válasz Roland861010 #298704 üzenetére
Csak emiatt el ne add ember, főleg ha szeretsz bringázni! Itt van olcsó kampó, csomóan tárolják a bringát lakásban: [link]
dom1n0: egyre gondoltunk
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Ezert kar eladni, vannak fasza fali tartok is.
-
Roland861010
veterán
Előnye a családi háznak hogy sok cuccod lehet és ez a hátrány is.
Mondjuk a bringát nem adnám el 220 alatt de lehet kénytelen leszel alá vágni az árnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #298688 üzenetére
Annyira azért be kell tördelni, hogy fel tudjam rakni
#298689 Ixion77: KMC újrafelhasználható patentszemet használok. "Nem waxolom be a patentszemet." Igen, ezen már én is gondolkoztam. Most volt a második waxolás, csak a forróba mártottam, így csak egy nagyon vékony réteg lett rajta, kicsit könnyebb volt a dolgom. Lehet, hogy legközelebb teljesen elhagyom ezt.
#298691 -=RelakS=-: köszönöm, hogy elmondod, mit kell volna, így utólag már én is tudom A Radon fogók akkor szerintem nem voltak elérhetőek.
#298692 Friczy: tudom, de 1 éve nem ezt vettem, mert az volt a legdrágább, és amúgy a 2 fogó még így is olcsóbb volt, mint az 1 db Park Tool.
#298699 vallas: van egy gumikalapácsom, múltkor azt leraktam a földre, ráléptem a nyelére, és a nyelébe akasztva a láncot törtem be két kézzel fel-le húzogatva De most nem volt kedvem lemenni érte, így inkább kézzel betörögettem.
-
Friczy
senior tag
válasz -=RelakS=- #298697 üzenetére
8-11-esig használtam patentszemeket, sőt még egysebességes láncon is (na arra nehéz volt beszerezni, mert kétféle szélességű van, és pont azt nem lehetett kapni, ami nekem kellett), és persze ha volt bonthatónak mondott, akkor inkább azt vettem, de mindegyiket többször használtam fel. Sok év alatt egyetlen KMC patentszem volt, ami a sokadikat már nem bírta, és a két stift egyszerűen kijött belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest