Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Hivatalos statisztika? Az nincs.
Fórumokon lehet olvasni a X100VI problémákról. Kovsol a (bolti, vadiúj) vásárlás előtt eleve bejött kérdezni mit érdemes megnézni a koszos szenzoron kívül (hiszen erről olvasott), erre kifogott egy koszos szenzoros példányt ő is (hogy ennek mekkora matematikai esélye, hát... gyanítom jó minőségbiztosítás mellett ennél kicsit kisebb).
-
juliensorel
őstag
válasz
kerobi #40695 üzenetére
X100F-en is lehet expo számot nézni már. Igaz lehet valami kései firmware-rel került rá, mert emlékszem, hogy 1-2 éve még jött hozzá.
Stauffenberg
Pont az a fránya "made in china" felirat taszít engem a megjelenés óta az X100VI esetében, de sajnos már eladtam az F-et és nem hiszem, hogy mást fogok venni most mint a VI de azért jól lecsekkolom én is az esetet látva. -
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg #40700 üzenetére
Azért még ne vonjuk le a következtetést egy porszembol hogy Kínában gyártás miatt biztos silány a minőségbiztositasuk. Vagy van valami statisztika?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hemaka #40701 üzenetére
Remélem elcsendesül végre a hype (itthon már látni a jeleit, külföldön még nem annyira), mert addig úgyis úgy viselkednek, mint a bekokainozott drogbárók és sérthetetlennek hiszik magukat.
Anno a videós részt is rohamtempóban pofozták ki, pedig a teljesen vállalhatatlan vacak szintről indultak. Igaz akkor tétje volt, nem tömte őket pénzzel boldog-boldogtalan.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Stauffenberg #40700 üzenetére
Sajnos igaz, hogy a darabszám a minőség rovására ment náluk.
Legalább ha már olcsóbban rakatják össze és az árat sem csökkentik, akkor a QC lenne rendben. Mert nem hiszem, hogy az elváló kijelző, a koszos szenzor vagy az OVF-gate nem jutott még vissza a fülükbe. De lehet csak szimplán leszarják, ahogy az AF mizériát is. Azzal is már évek óta kínlódnak és csak a hitegetés megy minden elcseszett fw után. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hemaka #40693 üzenetére
A Fujifilm elkezdett luxusmárka identitást felvenni, szóval a legjobban húzó státusz szimbólum gyártását ki is szervezte.... Kínába.
A Rolextől Hermésig mindenki ezt műveli, csak ők megkeresték azokat a bérgyártókat, akik tudnak olyan minőséget, amivel továbbra is rá lehet hazudni a termékre a Made in Switzerland vagy France plecsniket.
Kicsit gáz, hogy elvitte egy olcsóbb helyre a gyártást, növelte a gyártási darabszámot, még rá is tett egy lapáttal az árra és cserébe ezt kapja a vásárló.
-
kovsol
titán
válasz
kerobi #40695 üzenetére
X100VI, és a menüben van egy shutter count menüpont.
Azért jól megtanulmányoztam a masinát. Tök jók a benyomások, de mivel szeretném jpegben használni sokat a gépet, és ez miatt nem opció, hogy ott virítson minden képen a kosz. Hiába lenne két kattintás eltüntetni ugye pl LR -ban.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Én hülye elhoztam a boltból az X100-t, de nem próbáltam ki, csak jól megvizsgáltam kívülről. Erre egy szenzor kosz ott virít rajta. Már f2 -n is látszik a paca halványan. f4 felett meg már tök erősen.
Most eléggé ideges, és csalódott is vagyok egyben.
Nem a frontlencsén van az biztos, a szenzor tisztitó mód meg nem segít. Még egy képet se lőttem vele, de már vihetem is vissza. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Stauffenberg #40688 üzenetére
Kb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Elektrosokk #40686 üzenetére
Nem tagadom.
De 35 éves vagyok, ujjánál feltűrt slimfit farmer inget hordok, meg bokazoknit. A mai kölykökből meg három belefér abba az oversize farmer nadrágba és nonfiguratív mintás kapucnis pulcsiba, amiket hordanak és imádják a 6 megapixeles CCD szenzoros kompaktokat, amikre azt mondják, hogy "vintage camera". Inkább meg sem próbálok fiatalabbnak látszani.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akinek forgatható fej kell, meg egyebek, az nem célcsoport. Ez tényleg a legfiatalabbak számára készült, akiknél megint menő telibe durrantani az alanyt.
De én sem vagyok, szerintem 15 éve nem használtam rendszervakut vázon, legfeljebb csak kamerán kívül, távkioldóval, jellemzően softbox-szal lágyítva, oda meg kell az erő, ezek a kis fütyik csak a felpattanó vaku pótlására jók (mennyezetre villantást gondolom azért nem tudnak, mert az csak 2 év múlva lesz divat, akkor meg lehet majd vetetni a II-es kiadást a célközönséggel).
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Stauffenberg #40684 üzenetére
Pedig nèha nagy dolgokra képes egy apró villanás.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg #40684 üzenetére
Szerintem a TT350 ill. amit jobbnak tartok a nissin i40 egy remek aranyközépút. Elég kisméretűek, van erejük, a feje forgatjató-dönthető tehát nem kell telibe villantani, lehet derítésre használni közvetlen vázon, és be lehet illeszteni wireless rendszerbe is (i40-et nem).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Flashback #40683 üzenetére
Én túl millenial vagyok ehhez, az én korosztályom nem használ kameráról villanó vakut.
De a Z generáció megint divatba hozta ezt a telibe villantós esztétikát.
A jó méret ára amúgy, hogy a TT350-hez képest (GN36) harmadannyi a teljesítménye (GN12). Persze a kulcsszám számításánál mindenki össze-vissza mond adatokat. Ez tényleg egy felugró vakuval egyenértékű. A Fujifilm EF-X8 sem egy ökör ára, arra például 26-os kulcsszámot mond a gyártó, de az végképp csak a felugró vaku pótlására való (azt hiszem vannak olyan kitek, amikben eleve adják a géphez, amúgy 15k).
-
Flashback
addikt
Viltrox Z1-et próbálta valaki?
Egy Godox TT350 vakum van, de ez a Viltrox nagyon "csecse", jó a mérete, és nem tűnik túl drágának sem. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #40679 üzenetére
Én vettem egy W126S utánzat Patona Protect-et, amit eleve ultrabiztonságosnak hirdetnek. Ez az egyetlen enyhén homorú falú akku az utángyártottak közül amivel eddig találkoztam (gyári is ilyen).
Egy éve használom, eddig nem volt vele gond.
Amúgy meg minden gyártónál elképesztően drágák a gyári akkuk. Az újabb Fujifilm W235-ben amúgy két darab Panasonic NCR18500 cella van, aminek vámmal, áfával és a kereskedő árrésével terhelt magyarországi bolti ára 3210 Ft darabonként. Nagy tételben gondolom három szem szárazbab ára lehet, ahogy a műanyag háznak, némi forrasztásnak és a vezérlő chipnek is és már kész is a közel 30 ezres bolti ár (innen nézve az eredeti W126S még nagyobb rablás, mert azt az őskori leletet is ennyiért árulja a Fuji).
-
turbulencia8
őstag
Van valahol egy jó leírás, hogy hogyan kell szakszerűen használni a TTL vakut? Az EF-X8 vakummal készült képeket nagyon szeretem (főleg TTL -2 beállításon), néha kültéren is használom. De pl. az ISO érték automata módban jellemzően nem változik, mondjuk a zajszint így is javul.
-
Ear001
addikt
-
madgie
titán
válasz
lugosi #40670 üzenetére
Nekem a Viltrox 13/1.4 az első kínai cuccom, amit nem akarok buta szoftveres hülyeségek miatt a falhoz vágni.
A "kedvencem", amikor a DJI gimbalt lerakom sleepbe, ne merüljön, amíg nem kell, de ez a sleep azonnal kiüti a Fuji AWB-Lockját (ha nincs sleepben a Fuji váz, akkor is!), amit amúgy egy akkucsere sem kapcsol ki gépen belül. Rengeteget használom az AWB-L-t videónál, de nettó idegbaj, hogy az ilyenek miatt sok snitt esett már a kukába.
-
Ear001
addikt
válasz
Stauffenberg #40667 üzenetére
Nem. A japán és dél-koreai mentalitás egész más mint a kínai.
És nem ma kezdtek innoválni.
-
válasz
Fotózásban is vannak nagyon jó dolgaik, pl a viltrox obik sorra kapják a rendszerre készített legjobb obi felütésű elismeréseket.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Elég szétnézni az utakon, autókkal is már megérkeztek a kínaiak a nyakunkra. MG, BYD itthon is elég jól fogy, erre most elindult az omoda, jecoo értékesítés is...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Hát ez nem hangzik jól.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Elektrosokk #40665 üzenetére
Amit japán jelentett az 1980-as években, azt a státuszt ma már Kína tölti be, sőt egy-egy szegmensben már le is hagyta. Most vannak kijövőben abból, hogy lenyúlt, lemásolt nyugati technológia olcsósított másolataival árasztják el a piacot és már alanyi jogon is innoválnak.
A fotóiparban ez nem annyira a fényképezőgépek terén jelentkezik, de tekinthetünk máshova, ha azt mondom Godox, egyre kevésbé a Profoto meg Canon, Nikon vakuk másolatait látjuk, hanem egyre több saját fejlesztést is, de vannak eszközök amikben már évek óta világelső innovációban egy kínai cég és ez a DJI, már nem csak drónokról híresek, hanem rengeteg kézi filmes cuccuk van, ráadásul olyan fejlesztésekkel, amikre nyugati/japán cégek pislognak.
Tavaly voltunk üzleti úton Düsseldorfban a Drupán (a világ legnagyobb nyomdaipari expója, egy tucat focistadion méretű csarnokkal, négyévente rendezik). A covid miatt az előző elmaradt és mindenki a fejét fogta, hogy az eltelt 8 év alatt mindent ledomináltak a kínai kiállítók. És szóba sem álnak veled ha beszállító akarsz lenni, csak eladni jöttek, mindent helyben (vagy ide települt kínaiakkal) gyártanak, fejlesztenek és a beszállítók is onnan vannak. Oda lőnek ami a Kodak, Fujifilm, Konica, Heidelberg, Durst számára fájni fog. Persze sok volt a dzsunka bazári lószar is, angolul alig beszélő sales managerekkel, de a legnagyobb cégeik olyan árnyékot vetettek a többi standra, hogy a szakma azóta is sokkban van.
Szerintem a helyzet rosszabb, mint amit Japán jelentett, mert ők rengeteg áttételen keresztül kapcsolódnak a globális nyugati gazdaságba és nyugati cégekhez. A kínaiak viszont maguk oldanak meg mindent. És egyre jobbak benne.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Stauffenberg #40663 üzenetére
már technológiában is
Ez azèrt vèlemènyes.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #40663 üzenetére
Fú, hogy mennyire nem tudom megérteni, hogy a kínai cégeknék nincs egy darab nyugati szakember, aki legalább a hangját felemelné, hogy helló, borzalmasan béna a latin betűkészletetek, nagyon csálé az elrendezés, ahogy átfordítjátok őket han betűkről és általánosságban a nyugati szem sokkal jobban preferálja a szigorúbb szabályokon alapuló elrendezési irányelveket (margók, aranymetszés stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie #40661 üzenetére
Nyugaton sokszor elfelejtjük, hogy a japán cégek mennyire bénák marketingben, mert mi a az itteni leányvállalatok PR és marketing tevékenységén keresztül találkozunk velük, ami kisimítja a kulturális különbözőségeket.
De Kína az új Japán, most ők vannak abban a cipőben, mint egy pár évtizede Japán (már technológiában is), de ugyanolyan bénák ezen a téren, csak az a szerencséjük, hogy nyugaton helyben megszervezett marketing és PR viszi a márkáikat, amiktől sokkal profibbnak tűnnek.
-
Zanik
addikt
Tesóm épp Japánban van, és ezt a képet küldte.
Úgy látszik ott se olcsóak a használt Fujik. -
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #40654 üzenetére
Egy fotós/autós/akármi kéziszótárnál ez van a jap(p)ó címszó alatt: nyugati szemmel teljesen érthetetlen döntések sorozata, kínosan tálalt bemutatókkal, rosszul belőtt premierrel, borzalmasan válaszreakciókkal, egyet előre-kettőt hátra szoftverfrissítésekkel
Nyilván nem feltétlenül igaz ez, sőt, de van elég sok japán gyártó, aki erősen Mr. Bean bármiféle marketingtevékenységben... és a sajnos a Fujifilm fotórészlege is ilyen. -
Stauffenberg
nagyúr
Tartok tőle, hogy VFX-re nem a Fujifilm lesz a jó választás, legalábbis az X-T3 biztosan nem, de feltételezhetően a többi sem. Erősen szűri a chroma csatornákat, amitől hiába adsz neki 10 bit 4:2:2 mintavételt, se internal, se external módon nem tudsz szabadulni az erős chroma mosástól.
Chroma key feladatokra nem igazán ideális, nincs meg hozzá a megfelelő színszeparáció. A videós topikban évekre visszamenően vannak erről posztok.
-
randras_83
addikt
használtpiachoz: én most cseréltem le az asszony T4-ét egy T5-re mert elég kellemes áron jött szembe, az eladó korrekt volt, a váz is. Viszont a T4 eladásával nem volt kedvem vacakolni, így 220Volt lett a vége, valószínűleg jobban is kiszállhattam volna a belőle, de se időm, se kedvem nem volt hozzá, illetve a T5 ára kompenzált. De pl az XH1 markolatom fogalmam sincs mióta van bent a 220-nál. Döglöttnek nem mondanám, mondjuk én csak az agyszámjegyes T vázakkal kapcsolatban tudok nyilatkozni.
Viszont jelenleg se vázban, se obiban nem nagyon van olyan amire ugranék. -
Ijk
nagyúr
válasz
madgie #40653 üzenetére
Nekem az első Fuji gép ami tetszik ez a GFX100RF. X100 sorozat nekem mindig egy kicsit "bazári" cucc volt azzal a hibrid keresővel, optikai képességével, konstrukciójával. Rendszerben a MF nekem böszme és baromi elmaradott sebességben FF-ekhez képest, APS-C-re meg már nem akarok komplett szettet építeni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie #40653 üzenetére
De én ezt tökre nem bánom, sőt megfelelő stratégiával a flúgos meg hype gépek nem csak megférnek a normál modellek mellett, de egymást erősíthetik az eladásokban.
Nem teljesen párhuzamos példa, de a logika hasonló, hogy a Porsche is azért csinál krumpli SUV-okat, hogy legyen belőle pénze hobbiból 911-est gyártani, miközben a 911-es hírneve miatt vesz valaki eleve krumpli Porsche SUV-ot.
Szerintem a legnagyobb stratégiai hiba az volt, amikor a Fujifilm nem a jövőbe fektetett a nagy X100 hype közepén, hanem kihúzta a káddugót mindkét közeli alternatíva alól és bejelentett utód nélkül megszüntette az X-E4 és az X-Pro 3 gyártását is, miközben mindenki meg volt őrülve, hogy ilyen formájú gépet vásároljon. Ezeknek és az muzeális elődeiknek lőtt ki az ára a használt piacon, nem a T és H sorozatnak.
A mennyiségi harcot meg nem kell megnyerni. A Fujifilm a világ egyik legnagyobb vegyipari és optomechanikai vállalata, ha hirtelen feljönne fényképezőgép darabszámban az első helyre, az is aprópénz lenne cégcsoport szinten. De a bővülésnek mindig van tere és egy stabil harmadik-negyedik pozíció is képes vígan eltartani a fotós részleget.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #40652 üzenetére
A mennyiségi harcot már sok éve elvesztette a Fuji, maradt a flúgos hülyeségek, felkapott hype-ok és matatófal-mániás fotósok gyártója.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie #40648 üzenetére
Az álló tájolású képelés nem annyira kuriózum annak, aki fotózott már half frame analóggal, ott is álló fotókat gyártasz alapesetben, mert így tudja duplázni a tekercsenkénti expo számot. A Pentax 17 is ennek szólt (csak igazi analógban), igaz annak most szünetel a gyártása, valószínűleg nem jött be, marha drága egy vintage half frame vázhoz képest ami ugyanúgy működik a mai napig egy gombelem cserével.
De én lugosi fórumtárssal vagyok, ha ez megint n+1 réteg és/vagy hype váz lesz, ami miatt nem lesz kapacitás hagyományos gépekre, akkor kenjék a hajukra. Ez csak akkor vicces meg jópofa, ha van feles gyártási kapacitás rá. Az X-E4 is ezért lett kifutott az életciklusa közepén (eddig) utód nélkül, mert nem maradt rá kapacitás.
-
Zanik
addikt
válasz
Elektrosokk #40650 üzenetére
Kell hozzá egyfajta flúgosság, az biztos.
-
madgie
titán
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Nemtom, engem egyáltalán nem zavar, ha ilyen lesz. Egyrészt tényleg a social media nagyon erős, másrészt ha az a szenzor lesz benne, ami pl a DJI 1" szenzoros cuccokban, az 48 MP, abból azért bőszen lehet croppolgatni (főleg, hogy 3:4 a képarány, nem is 2:3, tehát nem annyira "hosszúkás" az álló formátum sem).
-
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Nem is hallottam még róla, gyorsan utánakerestem. Ha kijönnek ezzel, akkor komolyan mondom az a véleményem, mintha a Fujinál direkt utaznának arra, hogy minél jobban szétaprózzák a palettájukat olyan termékekkel, amiket még az átlagosnál is vékonyabb közönség vesz meg, hogy aztán azokat a termékeket, amiket az emberek amúgy megvennének, kapacitáshiányra hivatkozva ne tudják legyártani. Én ezt tényleg nem értem.
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg #40641 üzenetére
Ha nem tudsz értelmes választ akkor minek kellett ez?
-
Varoz
addikt
válasz
Stauffenberg #40643 üzenetére
Ja tényleg, ezek zseniális baromságok.
Fizikai képtelenség kihasználni a tudását, de tudja! -
Varoz
addikt
válasz
Stauffenberg #40641 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy ez azért vicces, mert akkora ökörség vagy azért, mert el tudom képzelni a valóságalapját.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Dehogy, két GFX szenzor lesz egymás felett tandemben és csak álló 9:16 videókra lesz alkalmas open gate 16K felbontásban a legexkluzívabb TikTokos vevőközönségnek, akik Leica és Hasselblad kamerákról, Patek Philippe karórákról és szupersportkocsikról vlogolnak, hogy végre beemeljék a márka presztízsét az őt megillető helyre.
-
kovsol
titán
Ezt a X-Half pletykát nem tudom még hova tenni. Ez most valami 1" kompakt cucc lesz amivel alapból portré orientációban van a szenzor?
-
hemaka
nagyúr
válasz
Elektrosokk #40638 üzenetére
Persze, a 14 napos elallas joga ott is adott.
-
Varoz
addikt
válasz
Stauffenberg #40635 üzenetére
Mert "Leica", így csont ugyanaz a tudás majdnem 2x annyi pénz, kösz nem.
Persze ha szólni mersz, akkor te vagy minden negatív. -
Stauffenberg
nagyúr
De csak a hasáb vázakkal történik ez. A T-vázak aránylag oké áron mennek, így állnak elő az anomáliák amikről írtam a múltkor is, hogy valaki X-E2-től akar szabadulni 230-ért, míg X-T3-at kapsz 250-ért és nagyon nem egy súlycsoport.
Bár én egyre kárörvendőbben nevetek azon, hogy a hasáb vázakat már inkább csak hirdetik ennyiért, nem pedig eladják.
-
hemaka
nagyúr
Eleg nyomott aron veszik meg a turelmetlenektol, megnezik mukodik-e, csekkoljak a tartozekokat, befotozzak, aztan annyi. Egy jol arasitott 100s-t vettunk toluk meg tavaly, a szenzor konkretan ossze volt maszatolva, de olyan szinten telibe, mint amit nedves torlokendovel takaritottak meg. 😂
Ijk
Szerintem sonyra a 20-70 tok jo kirandulos, nyaralos, varosnezos obi. A 20-as vegen elegge hordo, de korrigalva teljesen oke. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40632 üzenetére
na csak óvatosan, mert kapsz egy extraprofitadót! De ja én is emlékszem arra az X-A2-re (nem A1 volt, de tök mindegy). Nonszensz. Tényleg sok az idióta. Reális áron semmi nem megy, csak az extrém túlárazottak (hype), meg az extrém diszkont áron adottak.
Hülyékből jól állunk... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #40630 üzenetére
Én meg egyre többször látok X100 hirdetéseket, amikre már nem harapnak az emberek, pedig 1-2 éve nem tudtál olyan árat mondani, amiért nem vitték el azonnal. Szerintem itthon kipukkadt a Fuji hype. Többször visszateszik, egy fillért nem engednek, a vásárló meg eközben már nem hajlandó kifizetni a hype-adót. Azt játsszák ki rántja el előbb a kormányt.
De az alacsonyabb ligákban is láttam érdekeseket. Felrakja az X-E2-est 230-ért és hetekig hirdeti sikertelenül aztán jön valaki egy eladó X-T30-al 180-ért, azt már egyből vitték (pedig még ez is szájhúzós ár, de ma már örülni kell 200 alatt minden olyan ajánlatnak, ami nem muzeális darab).
De a verseny "merjünk nagyot álmodni" különdíjasa egyértelműen a delikvens, aki az X-A1-et próbálja eladni 150-ért. Újonnan nem került ennyibe 12 évvel ezelőtt (tudom, mert 143.900 Ft-ot fizettem érte anno, most kerestem elő a számlát a levelezésből). Hetek óta fent van a hirdetés, frissítgeti, újra feltölti, de semmi. Én meg anno azért nem adtam el, mert 30-40 ezer forintért a fene fog ezzel szórakozni. Mindjárt felrakom én is az enyémet 145-ért és örülök majd, hogy még nyertem is egy kis profitot.
-
gorgo
őstag
Az MPB-t biztos jobban ismeritek nálam. Az csak egy hirdetői oldal, vagy egy olyan cég, aki megveszi a cuccot az embertől (esetleg átnézi, megtisztítja, stb. mittomén) és úgy árulja tovább? Merthogy 12 hónap garit látok a használt vázakra...
-
Ijk
nagyúr
válasz
hemaka #40627 üzenetére
Szerintem ennyi bármilyen gépért drága és pont ez a legfőbb problémája. A7RV szettem igazából 10-15 év alatt raktam össze több vázcserével, objektívcserével mindig hozzátettem folyamatosan és szinte minden használt, így nem tűnik csak soknak. Ezt kifejezetten egyetlen gépnek szántam, mert nekem 28-50mm tartomány mindenre elég és ha beválik elmegy a Sony. Csak nem tudom mennyire tudnék a kezdeti lelkesedés után együtt élni fix 35mm F4 üveggel, még ha nincs is nagy átfogás igényem.
Előző két hétvégén kirándultunk, bevallom akkor nagyon jó lett volna A7RV+3 üveg helyett, kérdés nélkül elcseréltem volna.
Nekem Q3 nem üti meg a lécet AF-ben (ez a gép teljesen használható gyerekekhez is), optikában hiába a nagyobb fényerő, rekeszelve úgy tudom jobb a Fuji, de a fő bajom az AF, na meg annak is az ára. Illetve itt majdnem annyi pluszt ad a KF mint a plusz fényerő FF-nél, más képi világ.gorgo:
Ide felraktam egy gyors tesztet, nem profi szintű azért. -
gorgo
őstag
Az azért necces, ha rekeszelni kell nyitott (f4) rekeszen!
Az f2 azért az messze szép álom, már egy 2.8 nagy dobás lett volna.Más: ki mit tapasztal X obi használt piacon? Nekem totál döglöttnek tűnik. Eladnék és vennék, de konkrétan f*s. Az, hogy eladnék és totál semmi reakció, de hogy vennék, ráírok és arra sincs reakció?!?!? WTF?!?
-
hemaka
nagyúr
Ezzel abszolut egyet kell ertsek. Nekem a legnagyobb bajom volt vele, hogy nincs hattermosasa kb semmi. Tajkepelni meg kicsit draga, rengeteg alternativa van, raadasul ott annyira a kompakt meret sem szamit.
En csak azt tudom mondani, ha valaki esetleg szeretne egyet venni, elotte egy Leica Q3-at probaljon ki mindenkeppen. -
Ijk
nagyúr
Volt nálam 2 napot a GFX100RF.
Legjobb fényképező "váz" amit fogtam életemben, szinte mintha az én igényemre szabták volnta: magas, vékony RF felépítés, az összes ujjam elfér a markolaton, dönthető kijelző és hatalmas EVF a sarkon. Nem tudom miért nem képes senki ilyen ILCE vázat gyártani, X-PRO széria közel áll hozzá, bárcsak lenne nagyobb érzékelővel, modern AF-el.
A kínom az optika. Egyáltalán nem rossz, azonban nekem F4-en túl lágy 5.6-on viszont egészen magára talál, karcol. Másik a fényerő, bárcsak F2 lenne az induló, mégha jóval nagyobb is lenne. Ezek nem a gépnek szólnak, technikailag kihozták a maxot, de egyedüli gépnek nekem így éppen hogy kevés pedig baromira tudnám szeretni. Az a 4:3 MF érzékelő képes volt meglepni annak ellenére hogy nem sokkal nagyobb mint a kisfilm, valahogy mégis érzem a különbséget, hirtelen az A7RV-t croppos szenzornak érzem. -
juliensorel
őstag
Igen, bár a Leica és a Zeiss ZM optikák élőben kifejezetten könnyűek és aprók korabeli slr társaikhoz képest. Meg gondolom a voigtlanderek is de még egy se volt a kezem ügyében.
Viszont van nekem egy 7artisans 28 1.4, na az kb nehezebb mint maga a Konica Hexar RF váz, konkrétan egy "masszív tömör nehéz kő", pedig a gép sem könnyű egy Leicahoz vagy Minolta CLE-hez képest
-
madgie
titán
Kollégánál befigyelt egy különlegesség, alig várom, hogy 40 MP-n megnézzem, milyen ez a shift zoom
-
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40616 üzenetére
Baromira érdekes ezeknek az RF stílusú obiknak a felépítése. Mint egy masszív tömör nehéz kő. A frontlencse átmérője olyan kicsi, hogy fene nem mondaná rá hogy 1.2-es max rekesszel rendelkezik. Aztán némelyik legendás, de sajnos némelyik csak átlagos...
Szemben a modern obikkal, amik méretesek, jó nagy frontlencsével, aztán könnyebbek mint egy ilyen old school üveg.
De szívesen birtokolnék egyet!Vagy az az ezüst Simera, hát maga a gyönyör, olyan szép, hogy húúúú. Igazi férfiékszer!!!
-
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40620 üzenetére
Csak poénból rákerestem, élő ember is birtokolhat ilyet, ha kicsenget érte 1 millát!
Illetve ott vannak még Hispán által bemutatott vintage üvegek, felteszem azok sem gonbokért vannak, de vannak. Mondjuk ő inkább portrés cuccokat mutogat inkább. -
Mr.Csizmás
titán
konica hexagon AR 28 - kicsit szűkebb, de fain rangefinder. bár ebből a vonalból a 40/1.8 AR a legjobb, olyanom volt, imádtam. (persze átalakító köll, de legalább nem a buci orrnehéz M42 kit lesz belőle)
vagy M-Hexanon dual 21-35/3.4-4 (igen, zoom rf!), de olyat élő ember még nem látott szerintem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem keress egy vintage 24mm-es objektívet. Minolta, Olympus, Pentax bőséggel van eBay-en.
De én még messzebbre mennék: Keress egy 35mm-est és mellé egy speedboostert és akkor megkapod a képmező széleit is.
Akkor legalább kitaposod előttem az utat, hogy melyik manuális speedboostert érdemes megvenni.
-
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40616 üzenetére
Köszi szépen!
Én is néztem a Voigtlander-t de ezek meg csilliárdba vannak. Aztán lehet hogy jó, de lehet hogy annyira mégsem, ekkor pedig eladni lehetetlen és csak óriási bukóval. Szó se róla, hozzám vágnának egy modern Meyer-Görlitzet v. Voigtlandert hát örülnék mint majom a farkának!
Amire gondoltam az egy ezen gyártók valami 'vintage' üvege, ami meg persze a hype miatt nem reális árakon mehetnek. Vagy akár orosz gyártótól!
Aztán legvégül lehet megnézném a kincsi 20-30k-s üvegeket már ha van ilyen kategória (full manuál távolság skálával).
Streetelni kéne végre jókat!Hiába natív üveg, hiába teszem MF-be ki bekapcs és lófaszt nem tartja meg hogy hová lőttem be az élesség tartományt...
-
gorgo
őstag
Tud valaki mondani 23mm-es optikát, ami:
- full manuális rekesz és élességállítás
- távolság skálával
- kompakt, jó rajzú
- min rekesz nem lényeg lehet f4 is.
Lehet natív X végű, vagy adapterezhető, viszont a 20khuf kincsi szarok nem érdekelnek. -
madgie
titán
válasz
LeadZeppelin #40612 üzenetére
Tippek a régmúltból, egy messzi-messzi blogbejegyzésből
-
válasz
LeadZeppelin #40612 üzenetére
Talán a húsvét szellemében ezt mégis meg merem osztani.
-
válasz
Stauffenberg #40611 üzenetére
Köszönöm a tippeket és jókívánságokat, alakítom a kívánságlistám
Elszórakoztam a kamerával, lőttem 200-300 képet, nem gondolom, hogy van értékelhető közöttük, bár néhány szép emlék lesz belőle. Mosmár tudom nagyjából mit tudnak a kamera funkciói papíron, zseniális, hogy szinte soha nem kell menükbe járkálni. Azon felül pedig a minőségérzet fantasztikus, van a családban egy Nikon D60, tudom nem magas léc, de ég és föld.
Kutyát is próbáltam fotózni vele, az autofókusz tényleg nem a leggyorsabb, de manuálisan állított fókusszal sikerült egész éles mozgásokat elkapni, csak jó helyre kellet menjen az alanyÉs mivel fekete a kutya az exposure meteringgel is megismerkedtem
Gyakorlatilag csak a 35mmes f2őt használtam egyelőre, talán segített kivenni egy változót az egyenletből.A képek minősége engem lenyűgöz, mind a színek, mind a részletesség tekintetében, de nyilván teljesen laikus vagyok a témában.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
LeadZeppelin #40610 üzenetére
Van egy csomó megfizethető frankó objektív amit még megvehetsz hozzá. A 35mm f/2 WR egy tökéletes mindenes fix, nagyon sokféle témára alkalmas, szóval kezdésnek jobbat nehéz lenne elképzelni, nagyon király, hogy a csomagod része. Még bedobsz mellé egy Viltrox 56mm f/1.7-et (kb. 77 ezer) és lesz egy jó kezdő portré üveged is. Széleslátóra is bőséggel vannak lehetőségek akár 100 ezer alatt.
Tanuláshoz a Youtube tengernyi anyaggal szolgál, csak ne engedd, hogy nagyon lehúzzon a technikán buzulásba, szerintem egy feneketlen dögkút, eltereli a figyelmet a kompozíció fejlesztésétől és arra csábít, hogy költs még több pénzt (nem kis részben a márkák és szponzorok ráhatására). Legyenek meg az alapok, de ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget neki, hogy elég éles-e, kellően zajmentes-e, senkit nem fog izgatni ha a fotód tartalmilag jó (meg nem tudom hol fogod megosztani, de mondjuk az Instagram esetén ezen még aggódni is kár, olyan kis felbontásban dolgozza fel a feltöltött fotókat).
Az X-T1 és a 35mm f/2 kellően kicsi hozzá, hogy bárhova magaddal vihesd, fotózz minden nap valamit (tényleg mindegy mit). Olyan ez, mint a gitározás, minden nap gyakorolsz egy kicsit és lesz eredménye.
Jó fényeket!
-
-
madgie
titán
válasz
LeadZeppelin #40605 üzenetére
Jó fényeket, sok örömet kívánok hozzá
-
gorgo
őstag
válasz
Nomeg az örök igazság: jó üvegek is kellenek, a maradék lóvéból azt is lehet.
-
válasz
Használd egészséggel! Majd tegyél be képeket a topikba!
-
vakablak93
őstag
válasz
Sok örömet és szép fényeket kívánok neked hozzá
-
Megrágva minden inputot végül behúztam az XT1et. Nagyon tetszett élőben. a büdzsé maradék részét majd felélem kamatostul ha bejön a hobbi
-
arn
félisten
válasz
turbulencia8 #40603 üzenetére
A lenyeg az, amit meghagysz, az milyen jo… aki nem dolgozik vele, azon szvsz nincs rajta a kenyszer hogy nem lehet hibazni. De szvsz nem nagyon lovok melle, ha azt mondom, hogy a digitalis kepek 10%aval erdemes foglalkozni, es kb 1%a jo.
-
turbulencia8
őstag
2013-as Fujifilm X20-nal a kepek min. 20-30%-a kuka, annyira gyenge az auofokusz es kicsi a dinaikatartomany.
-
madgie
titán
válasz
randras_83 #40600 üzenetére
Magyar hangja Julia Roberts
-
Varoz
addikt
Nekem X-T10 van, meg némi amatőr képességem.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest