- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
válasz
Regirck #19719 üzenetére
Nálam is ugyanez a hiba. Plusz még navigálás közben is valami megváltozott, néha nagyon távolra mutatja az aktuális pozíciómat, meg a figyelmeztetések (bukkanó, traffi, stb) zavaróan nagy területet foglalnak el a kijelzőn, és volt hogy el sem tűntek.
Így gyakorlatilag használhatatlan lett.
Úgylátszik ezt a legújabb verziót (5.8.1.0) nagyon elszúrták. -
Rick4
félisten
válasz
blueye #19738 üzenetére
Amit a neten találtam eddig, az alapján ki van kapcsolva.
Amit itt olvastam, az alapján marad kikapcsolva. (erre mondják, hogy nem sikerült meggyőzni a hozzászólás és a véleményalkozás pillanatáig, azaz az álláspoontom szerint nincs új infó, mai alapján mésképp kellene gondoljam. Ez nem az én makacsságom, nincs új infó, ami alapjaiban változtatná meg a dolgokat. Mondom ezt úgy, hogy ahogy eddig máskor másokkal szemben, más témában meggyőzhető voltam, és volt is rá számos példa, ez most még nem jött el. Hidd el, meggyőzhető vagyok.Amit most az elmúlt 40 percben olvastam, azalapján marad kikapcsolva.
Egy az ezerból: [link]
De persze ha bárki megtalálja ennek ellentétét, szívesen átolvasom. -
Rick4
félisten
válasz
Oldman2 #19731 üzenetére
Elsősorban a fogyasztás csökkentése, még úgy is, hogy most is itt van az asztalon egy vezeték nélküli töltős tartóban a telefon, tehát mindegy lenne, hogy merül vagy sem, de nyilván mégsem mindegy. Nálam alapból felesleges, hogy menjen, itthonról dolgozunk már 20 éve, van, hogy 3-4 napig ki se lépek a kapun, télen van, hogy egy hónapig nem megyek sehova. Mi szükség lenne a GPS-re itthon?
-
-
whbear
senior tag
válasz
Dolphine #19721 üzenetére
GPS Connector
Ez kell még neked. -
válasz
Dolphine #19718 üzenetére
Kipróbáltam ma, mi van ha kikapcsolom a telefonon a helyadatokat, mert nálam default be van kapcsolva mindig [kép] :
- Először menetközben kapcsoltam ki, működött így is a Waze [kép] , kb. 2 perc múlva visszakapcsoltam, tovább nem teszteltem (szeretem, ha megvan az idővonal).
- Következő alkalommal már indulás előtt kikapcsoltam, így viszont amint elindult a Waze, egyből hibát dobott.
-
Dolphine
addikt
Használsz még külső GPS-t. Nekem van egy, csak az a gond, hogy a navigációs programokat nem lehet átverni. Ez alatt azt értem, hogy hiába kapcsolom be Enable mock GPS provider, illetve a Fejlesztő beállítsokban hiába állítom be, hogy a GPS jelét egy külső program szabályozza, se a Google Térkép, se a Waze nem azt használja (kéri a Helymeghatározás engedélyezését).
-
Rick4
félisten
válasz
focvis #19716 üzenetére
Én már 25 éve navival járok, annak idején még winCE-s pda-n ment az igo, és 2 perc kellett, mire pozíciót fogott, próbáltam épp elég verzióban, hol és hogy működik, utána jöttek az usb-s külső gps-ek, majd a BT-os darabok, wayteq szériák, samsung s4, amit szinte képtelenség volt olyan gyorsan tölteni, mint ahogy merült, csak szintentartani lehetett, aztán mindenféle telefon, mindenféle andtoidos rádió, és több esetben volt, meg van most is szoláros fémgőzölt szélvédős, és fűtőszálas szélvédős autóm, furcsa, de a régi BT-os GPs vevő is ment a kesztyűtartóban probléma nélkül, ez tlaán pici jelszint csökkenést hozott, és ennyi.
A kolléga leírta, a telefonon be kell kapcsolja a GPS-t, és onnan megy. Ez alapján szerintem zárhatjuk, hogy az ő esetében a telefon GPS-ét használja a navi.
-
-
Esetedben érthető, egy utólagosan beépített, vélhetően nem az autógyártó által forgalmazott / jóváhagyott adapterrel oldottad meg. Tök szuper, hogy létezik ilyen megoldás. 👍
Az tágabb kérdéskörben egyetlen problémát látok, ha a Google Maps tud kapcsolódni gyári AA-n keresztül az autó GPS-antennájára, akkor a Waze miért nem oldotta meg ugyanezt.
Ezt a szálat továbbvive, a telefont az autó qi-töltőjére téve is remekül működik a Waze, pedig az félig a műszerfal alatt van. (Mégis az autóról veszi a Waze a helyzetet? Nem tudom, sőt pont csak az ellenkezőjét olvasni.)
-
whbear
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz
focvis #19712 üzenetére
Furcsa ez, tekintve hogy kapni a műszerfalra rakható kis vezeték nélküli AA kijelzőt, amiben se GPs se más nincs, pusztán egy tolatókamera kijelző, és AA eszköz.
A te változatodat is látom:de pl nálam egy AA adapter van betéve, ami semimt se csinál a gyári GPS vevővel, pusztán a fejegység és a kijelző közé van illesztve, átkapcsolással tudok váltaniu az AA és a gyári rendszer között, külön a felső kijelzőn tudom nyomni a gyári navit-t, alul a waze-t, és pl nálam egészen biztosan nem használja a beépített GPs jelet... Furcsa, de maradhatunk annyiban, hogy vannak modellek, ahol ez működik, visoznt nálam el se indul az AA-s waze, amíg a telefonban be nem kapcsolom a helyadatokat, ennyivel mindenki le tudja tesztelni, hogy nála épp honnan jön a gps jel.
-
Megkérdeztem a Guglit, ezt írja az AI:
AI-alapú áttekintés
When using Android Auto, the GPS location information typically comes from the vehicle's built-in GPS antenna, not the phone's. Android Auto is designed to prioritize the head unit's GPS for a more reliable and consistent signal. While some apps might still use the phone's GPS, most navigation apps like Google Maps will utilize the car's GPS antenna when connected to Android Auto.Here's a more detailed explanation:
Android Auto's Preference: Android Auto is programmed to use the vehicle's GPS antenna when available because it generally offers a stronger and more stable signal compared to the phone's internal GPS.Head Unit GPS vs. Phone GPS:Some head units (the car's infotainment system) have built-in GPS antennas. When Android Auto is connected, it will attempt to use this antenna for location services.
App Compatibility:While Android Auto generally prefers the car's GPS, some apps might not fully support it and could still rely on the phone's GPS, even when connected to Android Auto.
Checking GPS Source:You can often see which GPS antenna is being used by checking the location icon on your phone's status bar. If the icon shows up while using Android Auto, it means the phone's GPS is being used, and if it doesn't, the car's GPS is likely in use.
Battery Drain:Using the phone's GPS for extended periods can drain the battery faster, so using the car's GPS, when available, can help preserve your phone's battery life.
-
válasz
Dolphine #19708 üzenetére
Passz, egzotikus gyártmány az autó és a telefon is, bármi lehet. 🤗
Van egy japán autóm vezetékes AA-val, azzal 5 perc alatt párosodott a Google Pixel telefonom, AAwireless-szel használom, fix helyszíneken megzavarja egy-egy wifi vagy időjárás radar. Illetve van egy német vezetéknélküli AA-val, azzal egy percen belül kezet fogtak, és azóta is atomstabil, azokon a fix helyszíneken is. Nem tudom az okát.
Töröld a kapcsolatot az autóban és a telefonban is, hátha legközelebb összehozzák gond nélkül.
-
blueye
veterán
válasz
focvis #19706 üzenetére
Én is úgy tudom hogy be kell kapcsolni a GPSt.
-
Dolphine
addikt
-
blueye
veterán
válasz
Dolphine #19702 üzenetére
Akkor gondolom IONIQ 5 Facelift.
Nem is neked írom le (inkább aki használtan belefut) de egyszer (még a nem Faceliftbe) megvettek tőlem egy (CPC200-U2W Plus) adaptert egy ilyen autóba mert nem tudta a vezeték nélküli AAt.
Carlinkit 3.0/ 4.0 Wireless Apple CarPlay/ Android Auto Adapter Dongle -
Kbali
nagyúr
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Új autó, ma vettük át. Gondoltam akkor AA és Waze. AA bejött, Waze elindít, erre kiírja, hogy szüksége van a munkahelyi email címemre. Minek? Alatta be beállítás gomb. Arra rányomok, de nem csinál semmit! A telefonon belép a Waze Engedélyébe, de, hogy innen hogyan tovább és mit akar, passz!
-
Oldman2
nagyúr
-
whbear
senior tag
-
Faterkam
addikt
Pár napja csinálja a waze megint ezt a hangbeállítós szöveget, mi a nyűgje van? Régebben már 1x volt ilyen!
-
ddt500hu
veterán
Köszönöm mindenkinek, sikerült!
A hiba persze bennem volt.
Kétszer kellett az éppen működő (google map) alkalmazásra kattintanom, hogy a bal alsó sarokban megjelenjen a 9 kis pötty, amire rákattintva előjött a menü, az összes indítható alkalmazással.
Waze indult és szépen működik. -
Rick4
félisten
válasz
ddt500hu #19688 üzenetére
Szia, beülsz a kocsiba, beindítod, telefon kapcsolódik, nálam ugyan egyből indul, de ha nálad nem, katt az autón az AA kapcsolat létrehozására, azaz az android autó ikonra, ekkor elindul a kijelzőn az AA felület, ott kikeresed a waze-t és rányomsz. Telefonon nem kell elindítani.
Itt azért sok dolog belejátszik, teleoffn restart, készülék típus, autó típus is.
Nálam a bal alsó sarokban lévő menü gombbal lehet mindent csinálni, beállítások, programok indítása, stb stb.
-
ddt500hu
veterán
Sziasztok!
Most tettem fel először a waze-t. Telefonon tökéletesen működik, android autóval viszont nem.
Beindítom, felajánlja, hogy folytassam az autó kijelzőjén. Rábökök és nem történik semmi.
Az autó meg a google mapot használja (akkor is ha látszólag nem fut a telefonon).
Letöröltem a google mapot.
Ezután a waze fel sem ajánlja, hogy folytassam az autó kijelzőjén.
Amikor meg az autót kényszeríteném, mind az autó, mind a telefon azt akarja, hogy telepítsek 4 google alkalmazást, köztük a google mapot.
Valami ötlet? -
Rick4
félisten
válasz
focvis #19677 üzenetére
Az egyik automban fémgőzölt szolár a szélvédő, a másikban fűtőszálas, semmi hatása sincs rá, talán egy picit visszavesz a műhold jelszintből, mondjuk pont úgy, mint egy fémlehezből készült tető, de ugyanúgy lát 20 holdat, és nálam ninc silyen gond. Ez a régi eszközöknél lehetet tmég gond, amikor 1.5 per kellett a 3D fixhez, mert alig akarta látni a holdakat, és a negyedik nehezen lett meg.
-
tyuli76
tag
válasz
Intruder2k5 #19657 üzenetére
Menet közben újra lett indítva a telefon, de pár perc után megint rosszul érzékelte az irányt.Vezetékes AA használom a Wazet, és mindig a kis tartóban van a műszerfal alatt. Amikor beértem Pestre, akkor megjavult és haza felé ami 60km volt akkor is jó volt. Honor 200pro és Scross.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Ha jól látom, Waze nem tud több megállós útvonalat tervezni előre, mint a Google maps?
-
Essejó
veterán
Ma a Váci úton a Duna pláza előtt befelé és az Árpád Fejedelem úton a Komjádi uszodánál szépen mondta Andris a nagy dobozos Trafit, nem csak kiírta a Waze.
-
Rick4
félisten
válasz
Šolaire #19673 üzenetére
Mármint autót vagy telefont? Ez egy 2015-ös C4 Grand picasso SMEG rádióval,
alapból nincs carplay, így vettem az aliről egy carplay adaptert, ez viszont típusspecifikus cucc, csak ehhez a rádióhoz jó. Bele
raktam, két éve hibátlanul megy. Készülék Oneplus 8 pro. Csak ezzel az autóval mentem 2 év alatt 50 eze rkm-t, ezidő alatt 2-3x akadt le a rendsze,r megkerestem egy másik wifif sávot az adapter menüjében, azóta nem volt gond.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pulsar #19667 üzenetére
nekem valóban lent van, carplay megy, de abban a pillanatban, amikor meghülyült, akkor egyik navigációs app sem kapott pozíciót. Ilyenkor kiveszem a műszarfal tetejére, de ott sem volt változás. Meg talán tavaly nyáron vesztette el magát valahol Szlovéniában. Nem gyakori, de érdekes.
-
Essejó
veterán
válasz
Pulsar #19663 üzenetére
Nekem a Prius+ban. Car Multymedia van arra a telefon BT-n csatlakozik. Nincs AA, a telefon vezeték nélküli töltőben a műszerfal bal szélén a szélső légbefúvó előtt.
Mióta a Waze engedélyeiből kivettem a közeli eszközökhöz csatlakozást (BT), azóta normálisan a saját hangszóróján dumál. -
Kbali
nagyúr
-
Essejó
veterán
válasz
Három éve karácsony előtt egy egész napig meghülyült a waze, az utak helyett a háztömbökön keresztül menve mutatta az autót. A telefon újra indítás se hozta helyre.
-
Márton
nagyúr
válasz
legkozelebb ranezek eloszot egy masik terkepes appban, aztan restart!
koszi -
válasz
Márton #19656 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz, de előfordul, hogy olykor valamitől meghülyül, és mondjuk egy telefon újraindítás megoldja. Ez nálam is elő szokott fordulni néha, én is már egy régebbi, Redmi Note 8 telefonon használom a Waze-t, más lényegében nincs is rajta.
De ugyanígy megesik ez WinCE-s PNA-n is iGO-val, az is van, hogy csak pörög mint a ringlispíl és nem tudja merre van arccal, amíg nem indítod újra az egész kütyüt.
-
Márton
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #19654 üzenetére
akkor rossz a gpsem? és tyulinak is?
az esetek 98 szazalekaban viszont jo. -
simico
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19638 üzenetére
Érdekes, én heti többször is megyek M0-ról M2-re Vác felé, még soha nem mondta nekem ott (vagy bárhol máshol) Csilla, hogy menjek X percet.
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #19647 üzenetére
én meg arra, hogy így kell visszarakni!
évekig kint volt, de pár hónapja eltűnt
pár napja találtam rá, hogy ha ezt benyomom, visszajön.jah, hát ez ilyen, kell menni pár métert. vagy sétálni
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #19645 üzenetére
beállítás, térkép, gyors elérés, mindig mutasd
-
válasz
Márton #19643 üzenetére
és a waze is mutatja az iránytűn az északi irányt.
Hmmm, ezt hol kell beállítani, hogy mutassa, mert az enyém nem mutatja
Amíg nem megyek az autóval kb. 15-20 métert, addig azt sem tudja, hogy az utcában merre áll az autó orra, véletlenszerűen rakja ki a nyilat az utca valamelyik irányába
-
Đusty
addikt
Dórinál még sosem hallottam percet csak métert vagy km-ert.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Donki Hóte #19641 üzenetére
Sok autóban van gyárilag iránytűkijelzés, főleg a tengerentúlon. Itthon ez valóban nem túl hasznos feature.
-
válasz
Márton #19636 üzenetére
Nekem Csilla van beállítva, Ő is szokta mondani, hogy menj tovább X percet.
Nekem a kedvencem az, amikor az uticél beállítása megvan, a waze kitalálta az útvonalat, elindulnék, de azt mondja, hogy induljak dél-délkelet felé
Azt sem tudom, hogy hol vagyok, fogalmam sincs, hogy melyik égtáj merre van, erre ilyen szöveggel stresszel
-
Márton
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #19638 üzenetére
akkor ilyenek ezek a nők..
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #19631 üzenetére
Túl gyors vagy az a baj. Megelőzöd a GPS jelet.
Azon röhögök, mikor bemondja, hogy menjek 10 percet egyenesen. Oké de honnan tudod, hogy milyen tempót megyek? Mert van amikor sietek...
A táv megjelölése objektívebb.
-
ArthurShelby
addikt
Az mennyire placebo, hogy ha száguldozol, akkor utána néha későn szól a traffinál?
Nem vagyok bejelentkezve, de ha friss telepítéssel mintha jobb lett volna még. -
whbear
senior tag
válasz
Donki Hóte #19624 üzenetére
Akkor ott valami be volt ragadva mert már jó régen nem lehet két telefonon. Egyébként is érdemes alkalmanként rendesen leszedni és újra rakni, mint minden appot főverzió váltásnál.
-
whbear
senior tag
válasz
WhiteWalker #19623 üzenetére
Szerintem nem, de nem is ajánlott. Ki kell próbálni, ha tetszik akkor maradjon ez, ha nem akkor vissza az official és az frissül.
-
válasz
Oldman2 #19616 üzenetére
Mit csinálok rosszul, hogy több éve nem veszem észre az official waze-ben ezt a korlátozást
Egy felhasználói fiókom van, ugyanazokat a beállításokat, ugyanazokat a Kedvenceket, ugyanazt az Otthon és Munkahely pontokat használom, ugyanazokkal a matrica beállításokkal, két különböző telefonon
Lehet, hogy most lőttem tökön magamat, hogy a Chupitó miatt töröltem a korábbi waze programomat mindkét telefonomról
-
Egy OFF kérdéssel is jöttem: hátha használja valaki innen a ViaMichelin appot.
Anno a webes (desktop) felületen lehetett választani "scenic route" opciót, az vezetett a szép/ festői útvonalon, nem találok erre hajazót a appban. Keressem jobban, vagy hiányzik az opció?
Kirándulásokhoz keresem, nem napi navigáció céljából.
-
Találkozik egyáltalán valaki hirdetéssel a Waze-ben? (A Chuppitot nem ismerem.)
Kábé a hazai kezdetektől használom és napi szinten , sok évvel ezelőtt, egyszer láttam egy figyelemfelhívást, egy eltűnt személyt kerestek a Waze-en keresztül. Már ha ezt reklámnak nevezhetjük. -
whbear
senior tag
válasz
Donki Hóte #19615 üzenetére
1, Láttál benne hirdetést? (Nem)
2, A hivatalos Waze is pont így működik, ahogy előttem is írták. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Donki Hóte #19615 üzenetére
A Waze is így működik.
-
válasz
whbear #19589 üzenetére
Köszi, telepítettem, ki fogom próbálni.
Két kérdés a használat megkezdése előtt már adódott.
Egyrészt azt írod, hogy nincsenek benne hirdetések. Ehhez képest, már az első használatbavételkor megkérdezte, hogy általános, vagy személyre szabott hirdetéseket szeretnék-e kapni. Akkor lesz benne hirdetés, vagy nem?
A másik, hogy két készüléken használom a waze-t, amikor ezt a verziót a második telcsire telepítettem, akkor a felhasználói fiókomba történő bejelentkezéskor feldobott egy olyan kérdést, hogy ezen a telefonon akarom-e használni, mert akkor a másikat inaktiválja
Ez mit jelent? Ezt a verziót csak egy telefonon lehet használni (ugyanazzal a profillal)? Mi értelme ennek a korlátozásnak?
Ha ez a korlátozás marad, akkor gyártsak egy másik felhasználói azonosítót
-
Essejó
veterán
Most jöttem a Szentmihályin, szépen kiírt a waze a Régi Fóti út előtt egy új nagydobozos trafit.
-
zsola400
senior tag
válasz
WhiteWalker #19607 üzenetére
Brave böngészőt használok, beépített reklámblokkolóval, teljesen jól működik.
-
whbear
senior tag
válasz
zsola400 #19605 üzenetére
Ebből nincs cloned verzió. Az a filozófia, hogy a lehető legközelebb az eredetihez, csak jobb. Én is most próbálgatom. A hivatalos 5.8.2.0 és az előző beta hibás, középre tesz a navigáció során. Itt ki lett javítva. Chuppito csak egy tagja a fejlesztő csapatnak, többen vannak. Ha valakit érdekel és lesz új kiadás majd felteszem.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
WhiteWalker #19600 üzenetére
Nálam is simán lejött, telefonnal.
Cserélj böngészőt esetleg.
(Nem blokkolja valami? Engedélyek?) -
zsola400
senior tag
válasz
WhiteWalker #19600 üzenetére
Reklámblokkolót, vírusírtót ha van kapcsold ki.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
whbear #19589 üzenetére
Ennyi jön le, apk kiterjesztéssel:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Error><Code>AccessDenied</Code><Message>Request has expired</Message><Key>684c6ff393ed30.95423173</Key><BucketName>ysndit</BucketName><Resource>/684c6ff393ed30.95423173</Resource><RequestId>1848D69407E8ECA9</RequestId><HostId>27ad71f6-a631-4cca-ad08-fe10e450988c</HostId></Error>
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lexus, Toyota topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Formula-1
- Íme az új Android Auto!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest