- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blueye #19516 üzenetére
Frankó. Szerencsére mosolygós box volt és messziről kiszúrtam a sötétben. De akkor mókolok vele vmit, mert az nem oké, hogy nem szól. Csak emiatt használom kb az appot mert amúgy a Gmaps jobb (csomó olyan lokáció van amit a Waze nem ismer vegy nem jó helyre visz, a Gmaps meg igen).
-
$atirka
őstag
Új trafit hogyan lehet bejelenteni?
Egerváron a város két végébe 1 hete új trafi van, cserélgetik a kamerákat a dobozban. -
Qru
MODERÁTOR
Volt most vmi frissítés megint? Tnap Lotti nem mondta Pilisszentkersztnél a fix traffiboxot.
-
zeon.hu
nagyúr
A Chuppito verzió nem android autó kompatibilis?
-
eron009
tag
Sziasztok
Ha a román fizetős utakat/autópályát szeretném hozzáadni melyik matricát kell kiválasztanom az appban? (Itt venném meg, ez elvuleg minden fizetős útra jó, ha jól értesültem https://www.roviniete.ro/hu/ ) -
joci86
senior tag
válasz
F-ECT$ #19505 üzenetére
Traffi jelzés Németországban problémás a linkelt cikk alapján, de mintha más volna a tapasztalat, akik járnak is arrafelé, nem csak cikkekből tájékozódnak, mint én.
Amúgy sajnos nemigen találtam életképes alternatívát, csak ez ismeri pl a vármegyei matricákat, amiről nem tudok lemondani...
De javítsatok ki, ha tévedek. Remélem tévedek. -
F-ECT$
titán
Látom nem csak nekem hiányzik az akku kímélő mód. De ha trafi előrejelzés se lesz, akkor azt hiszem elválnak útjaink. Pedig már 10+ éve használom.
-
zeon.hu
nagyúr
Akkor valamit rosszul csináltok...
Nekem 5 évig volt az előző autóban 2 db, egyik lamella se tört, hajlott vagy ilyesmi, pedig nem pehelysúlyú a telefonom (LG Wing).
Cégesben is ezeket használtam.
Egyébként a legalsó lamellára kell tenni, így alatta a kereten tud támaszkodni a tartó. -
-
No.01
addikt
válasz
joci86 #19496 üzenetére
Hmmm... Erdekes cikk. Volt app, de megis elkaptak (megsem hasznalta vagy csak keson, esetleg utolag akarta bejelenteni?)
De ha a Waze ilyen trafi elorejelzo alkalmazasnak szamit a nemeteknel akkor nem is lehet hasznalni navigalasra? Erdekes lehet ez a gyakorlatban.
Ha legkozelebb megyek rakerdezek a kollegaknal. -
joci86
senior tag
-
-
No.01
addikt
válasz
blueye #19492 üzenetére
Marmint nem volt rendor az adott helyszinen?
En sokszor futok bele abba, h a rendor mar szerencsere nincs ott...
Viszont amit irsz az id igaz mert a nemeteknel es a hollandoknal is lattam, h fixnek tuno (mobil-szeru) dobozokat nem fixnek jelolik hanem rendorkent van bejelentve. Sot a nemeteknel legutobb lattam ilyet ami konkretan egy oriasi kuka volt kerekeken csak eppenseggel az oldalan volt 1 lyuk ahol kikandikalt a kamera. -
blueye
veterán
Szlovéniában ma nem mondta be a fix mérőket, viszont időnként rendőrt jeleztek ahol nem volt. Lehet hogy ezzel helyettesítik a userek?
-
Essejó
veterán
Mióta egy időben használok autót és mobilt, mindig volt telefontartóm és töltőkábelem. Igen sokáig nem vezetékmentes töltést használtam. Vicces is ezt így nevezni, hiszen a tartóig el jön az USB kábel. Motoron meg legalább nem probléma a melegedés, ott van mondhatni direkt szellőzése a telefonnak.
-
Hujikolp
őstag
10+ év fejlesztés, de egy ilyen alapvető dolgot még mindig nem tudtak megoldani?
Mi a fontosabb? A negyed képernyős figyelmeztetés, vagy a sebesség kijelzése? -
tyielow
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
Essejó #19479 üzenetére
A legtobb ilyen toltos tarto, mint amit linkeltel az is, az oldalt bekapcs gomb miatt, es foleg ha az ujjlenyomatolvasos is, pont nem jo, mert takarja a hozzaferest (ha nem az aktualis telefonnal, majd a kovetkezonel, tapasztalat).
Ezt talaltam en ami erre megoldas, mar tobb mint 1 eve hasznalom, kisebb telefonnal is. Igaz csak alloban, fektetve nem probaltam, de a gravitacios berakas meg a korbefordulo kar miatt melyen ul benne (=fixen) valtozo meret eseten is, es megsincs egy bazi nagy akadaly a legfontosabb oldalso gomboknal (es ha keves a vezetek nelkuli, akkor az also el kozepen levo usb-hez elfer a toltokabel is), szoval atgondoltabbnak tuno konstrukcio. [link] -
Essejó
veterán
Azért már elég alap funkció a telefon vezeték nélküli töltése. Mennyit kóstál manapság egy vezetéknélküli töltő telefontartó az autóba, és akkor mindjárt tárgytalan lehet a képernyő energia takarékosságból menet közben ki be kapcsolgatása is.
link
De ha nem tudja a teló a vezeték nélküli töltést akkor meg lényegesen olcsóbb a tartó, csak egy töltő kábel kell hozzá akkor is. -
vlevi
nagyúr
válasz
joci86 #19474 üzenetére
Talán ahhoz van köze, amit pár napja raktak bele.
Hogy lezárt képernőn is megy már.
Pont ez volt nekem is a dolog, hogy autópályán, ha a kövi lehajtó 80km-re van, felesleges a navi.
Ilyenkor teljesen kikapcsolhatod mostmár a kijelzőt, fut a háttérben, és néha felkapcsolod, de nem kell feloldani, mert a zárt képernyőn is megy. -
joci86
senior tag
Sziasztok!
Eltűnt az akkumulátor kímélő mód a menüben (Android). Nekem hasznos, mert sokat megyek pályán, és minek világítson olyan erősen, plusz ha nem muszáj, nem töltöm autóban a telefont.
Csináltam már olyat korábban, hogy frissítéssel eltűnt egy funkció, majd helyreállt később? Csak hogy keressek-e alternatívát...
-
vlevi
nagyúr
Ma sikerült kipróbálni a lock screen navigációt Waze-vel. Működik, de érdekes.
Megy a navigáció, mondja, merre menjek, a lock screen látszik is, de, amikor feloldom a telót, akkor nem látom a wazet. De fut, mert amikor rá bökök az ikonjara, akkor rendben bejön, és az útvonalat mutatja.
Egy régi dolog viszont ma megint előjött, ami nem hiba, hanem tulajdonság.
Erdőbénye környékén a völgyben sok helyen nincs térerő. Ilyenkor nem tud elkezdeni navigálni, nem tervez útvonalat, csak mutatja, hogy hol vagyok. De emiatt, mivel nem navigál, nem is teszi ki magát a lock screenre. Még akkor sem, ha később megjön a teremtő, és észhez tér. Hallom, hogy navigál, mondja az utat, de a lock screen üres. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
ArthurShelby #19469 üzenetére
Szerintem ezt nem lehet állítani, rendszer szinten veszi le a hangot.
De hátha megcáfol valaki. -
ArthurShelby
addikt
Hogy lehet beállítani, hogy a waze ne halkítsa le annyira a zenét, ha beszél? Kerestem, de nem találtam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
zeon.hu #19466 üzenetére
Ez az opció benne van a simában is .
Amit a gugli tud, az más.
Fut a navi lezárt képernyőn, és, amikor érdekel valami, akkor megnyomom a bekapcs gombot, és a lezárt képernyőn megjelenik a navi, és működik.
A telót feloldani nem tudom, mert motoroskesztyűben, és bukósisakban az ujjlenyomat érzékelő, faceid kicsit körülményes
De majd kipróbálom, hogy ez most miként működik, mert tavaly ősz óta nem ültem motorn, nem néztem, hogy változott-e a waze felülete. -
válasz
Intruder2k5 #19463 üzenetére
Igen, ezt jól gondolod
A két pont között, ami ugye egy egy koordinátapár, kiszámolni a távolságot a Haversine-formulával gyorsan ki lehet. Illetve az útvonaltervezés folyamatát kb úgy képzeld el, mint két egymás felé közeledő villám. Több szegmensen, több irányba keresi a lehetőségeket, de a két pont közötti irány egy jó kiindulás, hogy pl ne az ellenkező irányba kezdjen el a keresni. És akkor itt jönnek az olyan problémák a tervezésbe, mint a Balaton északi és déli partjai közötti útvonaltervezés és hasonlók
-
vlevi
nagyúr
válasz
Oldman2 #19462 üzenetére
Én viszont motoron a google térképet használom, csak azért, mert menet közben kézzel lekapcsolhatom a kijelzőt, ha szükség van rá, akkor nem kell feloldlni a telót, csak a kijelzőt visszakapcsolni, és a térkép fut a lockscreenen is. Ezt valamiért a többi navi nem tudja. Pedig, amikor akár országúton is a következő navigációs pont 30km, és az is csak annyi, hogy menj tovább egyenesen, ahhoz nem kell a kijelző.
Ezzel gyakorlatilag bőven kihúzza a telefon egész nap, töltés nélkül, de, ha bekapcsolt kijelzővel megy, akkor nagyon hamar tölteni kell, ami ugyebár, nyáron 30+ fokban, ráadásul a motoron kinn van a napon a teló, éppen emiatt kell 100% fényerőn mennie, melexik, mint állat. Volt már olyan, hogy reggel 9 körül kiírta, hogy túlmelegedett, és a töltés kikapcsol..."irreálisan kicsi távolságot ír ki,"
Igen, azt mindegyik így számolja. -
válasz
simico #19453 üzenetére
Egyébként első körben "fejben" szerintem mindig így tervez, csak azt ugye soha nem rajzolja ki.
Legalábbis már sokszor figyeltem fel rá, hogy amikor bepötyögöm az úti célt, akkor olyan irreálisan kicsi távolságot ír ki, hogy az esetleg légvonalban lehetséges. Aztán amikor már ráböksz az indulásra, akkor módosul a távolság is.
-
vlevi
nagyúr
Még mindíg jobb, mint amikor a google térkép az áruház parkolójában forgoódva azt mondja, hogy fordulj észak felé.
Nagyon hasznos útmutatás
De, hogy hogy jutok ki az útra, azt szinte sosem sikerül eltalálni, mert kell a GPS-nek egy kis idő, míg a rövid, lassú mozgásokból rájön, hogy merre, milyen irányba tartok. -
Igen, valószínű
Van egy elég nagy dízel autóm, 160as utazóba nagyon kényelmesen megy, és észre sem veszed mennyivel mész. Nem szeretek / szoktam gyorsan hajtani, de pár hete átültem egy 1.4 szívó benzines autóba ahol a 110 már soknak tűnikElső időkben nagyon furcsákat tervezett, de kb 2 hét alatt beállt az új tempómra
-
-
simico
aktív tag
Nem tudtam, hogy már helikopter mód is van a Wazeban
Van csak engem szórakoztat ezzel újabban, hogy a velem megosztott utazásnál a start és cél között légvonalban rajzolja be az utazást? Az appban és weben is.
-
Sify
senior tag
Új sebességmérő kamerák:
[link] -
No.01
addikt
válasz
the radish #19449 üzenetére
Tokre ertem amit irsz, de azon ne navajogjunk, h 2025-ben kenyelmesen elmegy meg igyis egy napot. Sajna a valosag az, h egy kisebb hardcore felhasznalas mellett sem megy el minden telefon egy napot...
-
the radish
senior tag
válasz
fant0mi #19448 üzenetére
Nekem kimondottan hasznos volt, hogy csak akkor erősödött fel a fénye, amikor esemény közeledett.
Eddig simán bírt egy pesti utat (210 km ottani lavírozással (+45 perc)) oda-vissza, hogy még másnap délelőtt sem kellett tölteni (S24+), ma meg már hazafelé 20% alatti volt... -
fant0mi
őstag
válasz
the radish #19447 üzenetére
Meg úgy az egész funkció. Mondván a telefonoknak már egész jó az energia menedzsmentje, és a wazeben ezt nagyon kevesek használták.
-
the radish
senior tag
És el is tűnt az energiatakarékos mód manuális bekapcsolásának a lehetősége...
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Szentendrei úton Kaszásdűlőnél a felüljáró előtt van egy dobozos álló trafi. Ha dél-budáról érkezek, akkor jelzi és szól is, de ha észak-budáról jövök, akkor se nem jelzi, se nem szól.
Namármost a fotón dél fele néz és így a fentiek alapján jó is lenne, de ezt átfordították és észak felé néz a trafi. És sajnos nem szól.
Szerintetek tudunk ez ellen tenni valamit, hogy jelezze?
Köszi!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Időnként beragad a "Kapcsold fel a fényszórót" értesítés, úgy hogy el sem lehet tüntetni.
Van úgy hogy másfajta üzenet is beragad.
Van valamilyen megoldás arra, hogy ez ne így legyen vagy ez egy bug, amit majd javítanak előbb-utóbb? -
tyielow
aktív tag
válasz
Essejó #19441 üzenetére
Mindig csak a szívás van. Egyik reggel rányomtam menet közben hogy mutasson alternatív útvonalat. Elkezdett prüttyögni megállás nélkül és kiírta, hogy menet közben nem lehet. X, majd átrakta 2D nézetre a térképet
Ja és amit a legjobban utálok: berakok egy másnap reggeli indulást vidékre, cím + dátum minden. Beülök a kocsiba, feldobja egyből az ablaok, mint úticél. Aztán ha nem nyomsz rá rögtön, és eltűnik az ablak, akkor b*zhatod. Sehogy nem tudod elővarázsolni az előre elmentett célodat
-
Essejó
veterán
Eddig tartott a dolog, reggel már nem szólalt meg a megszokott kapcsolgatés nélkül, pedig nem kaphatott újabb frissítést. Nem értem én ezt. Jön frissítés, jól működik, de csak 1x, aztán meg már nem.
-
Essejó
veterán
Jött valami Waze frissítés, most 5.5.0.1
Ugyanis beraktam a tartóba a telefont, nem hajtottam végre az utóbbi időben szokásos dolgokat miszerint az automatikusan induló wazet kilövöm, a BT-t kikapcsolom, a waze-t kézzel indítom, a BT-t vissza kapcsolom. Így a Wazenak van hangja és a telefon is csatlakozik a nem AA-s Prius+ fejegységre. Elindulés után viszont a fenti kapcsolgatások nélkül is úgy szólt a Waze mint a decemberi hang frissítés előtt. Mondjuk a mindig a telefon hangszóróján szóljon az nincs bekapcsolva. Viszont gyorsan ki is kapcsoltam az automatikus frissítést, hogy el ne ronthassák.
Reggel lesz egy hosszabb utam, akkor majd tesztelem, hogy továbbra is működik-e. -
válasz
Intruder2k5 #19433 üzenetére
Köszönöm az infót!
Az 5.4.5.0 verziót hibátlannak éreztem, ma reggel frissítettem 5.5.0.1-re, eddig nálam is OK.
Nem száguldozom, csak lendületesen haladok.
A fejemben van, hogy telepítsem a Chuppitot, egyszer sort kerítek még rá. -
whbear
senior tag
válasz
Szerintem szerver oldali a probléma. Igaz, nincs konkrét infóm róla.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #19435 üzenetére
Ok, jogos.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
5.0.40.400 (októberi) Chuppito nálam jó.
(Volt frissebb, de nem vált be)Link: [link]
-
válasz
focvis #19432 üzenetére
Semmi különöset nem vettem észre. Navi működik mint eddig, trafikat ugyanúgy csak itt-ott mondja mint eddig. Mondjuk nem szoktam száguldozni, szóval annyira ez nem zavar. Persze azért jobb lenne ha..., de kétlem, hogy ez már valaha javítva lesz. Lehet érdemes lenne túrni valami régi Chuppito modot, mondjuk úgy egy évvel ezelőttről, akkor talán még működött ez is rendben, és megnézni azzal mi a helyzet.
-
válasz
Intruder2k5 #19431 üzenetére
Hálásan köszönöm a közösség nevében is!
-
-
válasz
Intruder2k5 #19424 üzenetére
Köszi, király vagy
(Most bezzeg betölt nekem is
)
axioma: Neked is köszi
hódmaci Köszi, lezártam
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Amennyiben tudok egy ideiglenes útlezárás azt hol tudom jelenteni, jelezni?
Nehogy más is belefusson a hétvégén.
Bár országunk nem a legforgalmasabb része. -
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun #19414 üzenetére
Értem, de attól még nekem ez furcsa.
Teljesen természetes, hogy a tervezett útvonalak elkerülik a lezárásokat. Ez az alap működése minden navigációnak.
Ezt szerintem teljesen felesleges kiírni, hiszen ez alapvetés.
Kb olyan, mintha azt írná ki, hogy az útvonal nem megy be szemből az egyirányú utcába. Alap, hogy ilyet ne csináljon.
De lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva, és másnak ez a kiírás logikus.
-
G@ben
addikt
A beállításokban a hangok csak figyelmeztetésre állítása mit eredményez? Beállított és ismert útvonalnál nem mondja, hogy merre menjek, csak ha változás van benne, sebességmérés vagy veszély, akkor szól?
Vagy ha ez nem az, be lehet ezt valahogy állítani? -
vlevi
nagyúr
Kellett nektek annyit nyafogni, hogy nem jó...
Megszűnik a Waze egyik funkciója
hvg.hu RSS
Régóta használhatatlan volt a Waze-be épített hangasszisztens, a fejlesztők pedig úgy látták, jobb inkább kivenni. A jövőben egy másik állhat a helyére.(Ahogy olvasom, IOS-en, a google hang asszistens)
-
Faby
senior tag
Ez mi a fene már megint?
Napi szokásos útvonal, munkából haza, nem volt sehol lezárás, nem kellett sehova kerülni.
Nem értem, ez nem alap lenne, hogy nem vezet bele az útlezárásba? Ráadásul hibás szöveggel kiírva -
Debilon
addikt
válasz
Intruder2k5 #19401 üzenetére
érdekes, ha tényleg ilyesmi volt náluk
(nem a hajszárító)
-
válasz
Debilon #19400 üzenetére
Voltak ilyen megoldások [link] [link]
de ma nem tudok ilyenről én sem. Persze lehet az is, hogy csak hajszárító volt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Projektor topic
- Hobby rádiós topik
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest