- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbego
aktív tag
válasz
atty_hor #15471 üzenetére
Pár napja csináltam én is ezt a wipe cache-t. Na hát a kocsiban ma sem tudtam kihangosítóval beszélni, illetve napközben az irodában TWS fülessel sem ment, muszáj volt a telefonhoz menni/nyúlni.
Már csak abban bízom, hogy a következő frissítéskor - ami elvileg már csak biztonsági frissítés - hátha javítják ezt a hibát.
Amúgy nem lehet ezt jelenteni valahol a Samsung felé? Úgy mint pl. a Windows-nál a visszajelzési központ, ahol bármilyen hibát lehet jelenteni.
-
Breki
veterán
válasz
razorka777 #15480 üzenetére
Én még sose láttam lehet valamelyik frissítés bekapcsolta?
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Valamelyik éjszaka töltőre dugtam a telefont hogy kicsit rátöltsek.
Nagyjából már tudom mennyi idő kell.
Odamentem megnézni, erre azt vettem észre, hogy 80%-on van.
És valami olyan felirat volt odaírva, hogy akkumulátor védelme miatt leállította a töltést és ébredési időben folytatja újra.
Na én ezt a feliratot eddig még sose láttam.
Másnál már előfordult ilyen, vagy ez egy új feature és valamelyik frissítés hozta? -
Marci112233
addikt
válasz
Mercutio_ #15475 üzenetére
Na nekem ilyen szinten nem volt gond a 10-nél, de kíváncsi voltam mert pár napja már 11 van a gépemen (Igaz a másodlagos gépen már hónapok óta, de ott nem próbáltam.) és ott is gond nélkül látja a PC amint feloldom a telefont.
De egy próbát megérhet hogy amit írtál azt lelövöd és csak akkor választod mikor csatlakoztatod a telefont. Nem kizárt hogy az is bekavar neki.
Én magam így a leírásod alapján meg se találom a telefonba ezt a dolgot. -
Mercutio_
félisten
válasz
Marci112233 #15474 üzenetére
Beálíltások/Fejlesztői beállítások/Alapértelmezett USB-konfiguráció-ban már fixen be van állítva a fájlok átvitele. (És ott nincs is olyan lehetőség, hogy válasszak csatlakozásnál)
Emlékszem, hogy valamit a Win10 drivernél kellett csinálni, de nem találom a megoldást
-
Marci112233
addikt
válasz
Mercutio_ #15473 üzenetére
Akkor a második kérdésem. Amikor összekötöd a PC-vel ugye egyből jeleznie kell hogy a töltés elindult. Ezután feloldva a telefont engedélyezted a fájlok átvitele? Mert nálam volt hogy az magától gondolt egyet és csak a telefon töltése volt beállítva, és akkor valóban nem látja a PC.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marci112233 #15447 üzenetére
Igen, egyből gyorstöltés indul el
-
válasz
elmouse #15467 üzenetére
Nyilván nem
Akkor, ha problémát tapasztalsz.
Régebben voltak viták itt a topikban is erről, van, aki minden frissítés után visszaállította a telefont, van, aki meg soha (én például). Utóbbihoz az kell, hogy valamennyire képben legyél a rendszerrel, és tudd, hogy ha egy appal probléma van, elég
helyileg kezelni
, és csak azt az appot vagy az adatait törölni. Én amúgy a cache-t sem szoktam törölni, csak ha valami általános jellegű probléma van, amit nem tudok egy bizonyos apphoz kötni, aztán van, amikor segít, van, amikor nem. -
atty_hor
tag
válasz
elmouse #15465 üzenetére
Én megcsináltam, kíváncsi vagyok, a bloetooth kapcsolatokra jó hatással lesz-e.
Chrome-ba ha beírod a keresőbe: samsung galaxy a52 clear cache
Akkor az MI ezt adja ki:
Steps to wipe the cache partition (requires booting into recovery mode):Én e szerint csinátltam, teló működik, semmi nem veszett el, bloetooth még nem próbáltam.
-
válasz
elmouse #15465 üzenetére
A válasz a második kérdésre: emiatt szokták ajánlani frissítés után a gyári visszaállítást, ezt minden mezei user el tudja végezni. Ezt váltja ki a cache törlés, ami nem jár adatvesztéssel és az ezzel járó kényelmetlenségekkel, de ez már feltételezi a user részéről az utánajárást.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Zoli bácsi #15456 üzenetére
Hát igen, nagyon jól eltalálták ezt a készüléket.
-
pinnacle
nagyúr
Fotó készítésénél hallatszó hangot hol lehet beállítani? Mostanában fura, ilyen "hibaüzenet hang" hallatszik.
-
gerner1
nagyúr
válasz
elmouse #15460 üzenetére
Újraindítással, csak a RAM lesz kipucolódva egy ideig (amíg ismét fel nem telik) .
Szóval, az egyik lehetséges oka, hogy "egy ideig jó" ... - az az, hogy restart -tal nem törlődik az OS cache. Ezért is érdemes, azt gyakrabban kipucolni, ha már amúgy is szándékban van egy restart ...
-
mrbego
aktív tag
válasz
elmouse #15460 üzenetére
Hát ez az, az újraindításban szoktam bízni, hogy megoldja, de sokszor az sem.
Pedig nem is frissült a telefon, legalábbis érdemleges frissítés nem érkezett, csak egy szokásos biztonsági frissítés. Na meg havonta a Google Play rendszer frissítés.Egy ideje elkezdetem gondolkodni az A56-on mint lehetséges cserén, de igazából nem sürget még semmi, és ezen a BT problémán kívül nincs is más gondom vele.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nekem az A52s mellett van egy Motorola Edge 30 Ultra készülékem (12 GB RAM, 8 gen 1+). Nyaralni az A52s-t vittem, vagyis 1 hétre visszatértem rá. Teljesen jó az A52s, kicsit lassabb, de egy felső kategóriással nem illik összemérni. Nem is lassabb a jó szó rá, hanem a Motorolában több az erőtartalék. Egyszer sem éreztem gyengének az A52s-t. Játszani nem játszok, de sok app van rajta. Végig szigorúan VPN-el futott, ez sem fogta jelentősen. Amiben jobb az A52s: jobb képeket lő, mint a Moto. Hiába ilyen-olyan fotós, 200 megapixel, stb, stb. Jobb a Samsung képe. Van, amikor brutál jó a Moto fénykép, van amikor vállalhatatlan. A Samsungnál nincs ilyen kilengés, mindig jó. Amiben jobb a Motorola: 720 Hz-es PWM és DC-dimming van benne. Azóta töredékét sem fáj a szemem, fejem, mióta ezt használom. Bár ez az app óriási segítség erre a problémára az A52s-en. 100%-on tartja a fényerőt és nem égeti ki a retinám. A kijelzőnek pedig nincs semmi baja tőle, mindkettő készüléken használom az appot. Szóval, mai napig jó az A52s, nem vagyok hajlandó 35-ért leadni. PWM érzékenyeknek egyedül a kijelző a gyenge pontja.
-
Zoli bácsi
őstag
Uh, megfogtál.
4+1 év szoftverfrissítés, ezt tudom, láttam mielőtt megvettem, tavalyi teló, szóval még 3 év droid főverzió,
Amúgy 3 év múlva valószínűleg cserélem, ha baja van előbb, szóval annyira nem téma mennyi a gari, meg ilyenek....De azt hiszem 2 év garis.
Hivatalos Xiaomi viszonteladó az Euronics, úgy tudom, tehát gyári gari van. Bontatlan dobozos volt a készülék, az A52S-t is így vettem. -
bul07
nagyúr
válasz
Támogatásnál már az új szabályok érvényesek arra a telefonra vagy a régiek?
Mert nagyon nem mindegy, és aki most vásárol telefon azt érdemes kideríteni először. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #15455 üzenetére
Ha valakit érdekel, 2-3 óra nyomkodás, "belakás" utáni vélemény, Xiaomi 14T vs A52S 5G:
Egy valami van, amit nagyon észrevettem, az ujjlenyomat olvasó sokkal gyorsabban reagál, jobban érzékel.
Összességében sokkal nagyobb kontraszt volt az előző cserénél(Redmi 8T - A52S)mint most. Alap alkalmazásokat használok, Facebook, Messenger, Gmail, megy minden flottul..Ahogy eddig is. Nem veszem észre hogy 12Gb Ram van, akadás nincs, de eddig sem volt.
Fotó: Jó képeket lő, de ha nem nézhetnék be az Jpeg exif adatokba, nem hiszem hogy megmondanám ránézésre, melyik készülékkel készült a fotó. Illetve a színek, a színkezelés lehet árulkodó, de a képminőség nem annyival jobb hogy hanyatt essen az ember. Magyarán, az A52S kamerája nem rossz ma sem. Szelfi kamera viszont sokkal jobb, leteszteltem, asszonynak átküldtem a tesztképeket. Közös szelfinket felrakta a facebookra....héten nem dolgozok, jó szőrös vagyok....
Sajnáljatok egy kicsit legalább jó..?
Frissítések jönnek, egész furcsa, hogy szintet ugrott az Android.
Halkabban csörög, és gyengébb a rezgőmotor mint az A52-nél.
Igen, kimondom, apróságokon kívül nem igazán érzem előrelépésnek a cserét, inkább a támogatás lejárata miatt cseréltem.
A Xiaomi 14T tesztben az alsó-közép kategória tetejére pozicionálták a készüléket. Valahol itt játszhatott pár éve a Samsungunk is.
Akinek működik, megy, használja nyugodtan a Samsungját, szerintem nem fog senki hanyatt esni, ha ebben a kategóriában újabbra vált.
Persze ha valaki játszik, esetleg olyan alkalmazásokat használ, ami eszi a memóriát, más lehet, én alap alkalmazásokkal nyúzom.
Ja, kijelző sem tűnik igazán nagy előrelépésnek, egy picit jobban olvasható, augusztusi napsütésben elég jól elvérzik ez is.
Ahogy nyomkodtam, kb úgy merül mint a Samsung.
Jó a mai napig az A52S.Szándékosan emeltem ki ezt a kijelentést.
Bocs, az offért csak hátha valakit érdekel a véleményem.
Szerintem ha A56-ra váltok is így érezném.
Picikét jobb, újabb. Hogy megért-e a csere 169e. ft-ot? Tudjátok szerintem a választ. De került rá. -
Zoli bácsi
őstag
Na, több mint 3 év után megvan az utód.
A56 volt a befutó, de utólsó napon olvasgatott tesztek alapján utólsó pillanatban hirtelen felindulásból egy Xiaomi 14T lett, Euronicsban 15 e. ft-al drágábban.
Tudom, máshol olcsóbb, de hivatalos helyről szeretek vásárolni.
Ami számított nagyon, a jobb kamera, sokat fotózok telóval.
3 Nikon váz obikkal meg a szekrényben...
Aztán 12 Gb memória, meg tesztek alapján gyorsabb, erősebb.
Igazából a 12Gb ram ami nyomott a latba, a kamerán kívül, az A52S sem érződik nagyon lassúnak mai napig.
Majd elválik, ha nagyon szokatlan lesz, odaadom asszonynak, én meg veszek egy eredeti tervben lévőt. Asszony nem finnyás, nem agyal. Néha irigylem....
A52S marad másodtelefonnak, de az eddigi másodhegedűs Redmi Note 8T-t tényleg le kelleni adni valahol..... -
mrbego
aktív tag
Hi
A nagy PH leállás előtt volt valakinek olyan problémája, hogy BT fülessel nem ment a telefonálás, de minden más (zene, video) meg igen.
Ez nálam is jelentkezik kb. két hete, de random, hogy mikor működik a BT fülessel telefonálás.
Viszont ez marhára zavaró nálam, mert napközben a fülemben van a füles, és így is telefonálok. Bosszantó, hogy minden bejövő hívásért menjek/nyúljak a telefonhoz.Volt megoldás erre a múltkor?
-
pinnacle
nagyúr
Félévente feltöltöttem, frissítettem.
Valami jó flip tokot nem tudtok hozzá? Lehet már nincs is. Nekem volt olyan kitámasztós gyári tokom, de egy idő után letört a támasz. Ez viszont nagyon jó tartó. Ráadásul kettőt adnak. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Van ajánlott flip tok a gyárin kívül?
Mennyit érhet egy nem használt A52s 6/128GB? 3db-ot vettem, mert ez volt az utolsó Jackes Samsung telefon. EarFun Air Pro 3-al viszont teljesen jó BT-n keresztül is. Gondoltam eladok kettőt.
Mondjuk nem tudom, hogy jobb eladni vagy inkább tartsam meg, ha ilyet írnak az A56-ról.
Hátrányok
Nem érzem számottevően gyorsabbnak, mint a korábbi A52-esem. Kicsit nagyobb és nehezebb is, mint az volt. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok,
korábban kaptam itt használható megoldási javaslatot a W10 nem látja a mobilt problémámra. (Eszközkezelőben nincs sárga nyíl!)
W10 frissítés után ismét jelentkezett, viszont a Ph összeomlás miatt eltűnt a bejegyzésValaki be tudná rakni a W10 driver-rel kapcsolatos megoldást?
-
Bogyi007
veterán
Hogy más is visszataláljon ide...
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest