- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Könnyű légierő
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
Ja igen, fotóztam egy ilyet is, ez mi a tököm?
Stabilan ennyit írt, akármit csináltam ( rekuperáció, masszív gyorsítás, klíma 30 / 16 fokra állítása, piros lámpás várakozás.... ), nem változott.
-
-MarhaRépa-
tag
Jönnek az első olyan tesztek is, amit nem néhány óra használat után írtak.
Totalcar -
Kinder
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Úgy, hogy tényleg nyomtam neki.
Ha nálam normálisabban
közlekedik az ember, akkor ez akár nem kevéssel is jobb lehet.
Dehát ez egy 1 órás tesztvezetés volt, ahol nem érdekelt a fogyasztás, mivel annak a teszteléséhez legalább 1 teljes hétvége kéne. -
kardkovacsi
senior tag
Nem tudjátok BMW chargingnál hogy van az előfizetés. Ionity ha jól értem ahogy lenyomom a gombot él, de a másik a flex vagy active tarifaváltás csak hó elején lehetséges.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Kinder
üzenetére
"tartsam a megfelelő követési távolságot" - ilyen van az i4-ben is. Egy apró piktogramm a HUD-on. Nem csak autópályán hanem ilyen 60-80-as tempó felett jelenik meg ha nagyon közel mész valakihez. Nem rossz dolog mert autópályán nem érzed a sebességet és könnyen vészfék távolságon belülre tudsz kerülni.
-
kardkovacsi
senior tag
Gondoltam, hogy az lesz. Ez ilyen betegség a BMW-nél nem túl gyakori, de azért előfordul. Volt egy széria amire még visszahívás is volt. Enyém, 330e kibírta végig, 6 éves korában adtam el.
Amúgy legtöbbször valami filléres alkatrész megy benne szét. Itthon egyesek javítják, Varsányi is ezekből szerzett hírnevet
-
MCs88
aktív tag
Végül KLE modul csere lett a 330e-n. 1,5évet bírt
.
Jó, hogy garis volt, mert munkadíjjal együtt 800ezer feletti összeg hangzott el. -
TayRol
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
sejtettem. kicsit lentebb áraztam volna, 3M Ft a difi nem tudom, hogy ki a 40-es célközönsége (ahol van 28M ott van 32M is).
-
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy légy türelemmel.
-
Kinder
senior tag
Az új ix3 tesztvezetéshez még annyit, hogy ebben is benne volt a traffi előrejelző, ez ugyanúgy működött, mint az i4 / ix1-ben, viszont az új volt, hogy kiírta szöveggel azt is, hogy ha volt útszűkület, ezt méterre visszaszámolva, mint a traffinál, , vagy mondjuk, hogy tartsam a megfelelő követési távolságot ( ezt mondjuk az autópályán kaptam meg, de tökvéletlen volt esküszöm, hogy közel mentem máshoz...
)
Szóval több mindent ír, HUD-ra és display-ra egyaránt.
Navigálni felejtettem el vele, hogy megnézzem, mennyire más esetleg az új 3D AR HUD, mint az i4-ben. ( Már ha az volt a tesztelt példányban, ezt sajnos nem tudom, hogy van e alap és AR, vagy mind AR )Napszemüveges ( polaroid ) láthatóség:
( Nekem egyáltalán nem kell napszemüveg, mert extra sötétbarna a szemem, gyakorlatilag nem zavar a szembe sütő nap, még a napellenzőt sem szoktam használni soha, de az assonynak pl kell. Most a gyors láthatóság teszt kedvéért felvettem. )
A panoramic vison display és a nagy tablet teljesen jól látható, de sajnos a HUD továbbra sem, illetve nagyon halványan ott van, de szinte a láthatatlanság határán, pedig feltoltam a fényerejét a menüben. -
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Jah...
Mellesleg nagyon várom a többieket. Illetve lesz-e i3-nál kisebb? (ugye a régi i3 zseni volt ebben)
-
TayRol
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
nagy akksival adtam volna hátsókerék-hajtásúként. ez törvényszerű, hogy ilyenkor az akku is kisebb, vagy ez üzleti policy?
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ráadásul én nem is mondtam semmit arról hogy számít vagy nem számít. Annyit mondtam hogy ennyi a különbség. Pont.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Egyébként itt látszik a Gen5 -> Gen6 fejlődés a legjobban.
G08:
286 Le /400Nm
73,8.KWh nettó
461km hatótáv
150KW maximális töltési teljesítmény
10-80% 31 perc.
67.300 EURNA5 40
320Le / 500Nm
82,6 KWh nettó
635 km hatótáv
300 KW maximális töltési teljesítmény
10-80% 21 perc
63.400 EURAz akku csak 12%-kal nagyobb, a hatótáv viszont 38%-kal.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerinem az 5 perc akkor számít, amikor hárman várnak a töltőre.... a végén az már 15 perc...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Ne hazudozz.
-
szőröscica
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem kell engem komolyan venni.
Azt meg foleg nem, aki itt magyarazza a BMW bizonyitvanyat, meg hogy 5 perc nem szamit, kozben meg a sajat csaladjaval wc-zni nem all meg, hogy gyorsabban haladjanak. Igaz, valahol meg kell fogniuk az idot, egy hibrid toyotaval nem lehet tempot menni.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Tudom. Azért nem jár az ilyen villanyautóval.
-
Mauzes
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem értek egyet. Kétszer kell megállni tölteni egy 10 órás Berlin-Budapest úton, az tényleg nagyon first world problem, ha az 5 perc töltési idő különség "sokat számít".
És ezt úgy mondom, hogy nagyon nem az az elvakult EV hívő vagyok, aki hangosan állítja, hogy az EV töltés semmivel nem kényelmetlenebb egy hosszú úton, mint ICE-t tankolni. -
szőröscica
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Tudod, mikor az ember a csaladjaval megy haza Nemetorszagbol Magyarorszagra, akkor csak haladni akar. Inkabb pisilni se all meg, csak fogyjanak mihamarabb a kilometerek. Ilyenkor az az 5 perc is sokat szamit.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kár, gondolom korlátoz a méret. Pedig gyorsabb 10-80-nal, alacsonyabb fogyasztással simán lehet, hogy ez lett volna a gyorsabb hosszútávra való változat.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kiváncsi leszek lesz-e nagyakku, RWD változat. Töltés ugyanúgy 400-as csúcs?
-
-MarhaRépa-
tag
Amúgy megjött a BMW iX3 40 is. Hátsókerékhajtás, 82,6 KWh nettó akku, 635km WLTP.
Nyártól rendelhető, 63.400 EUR indulóár. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Ja, feltűnhetett volna. Bár sokat nem agyaltam rajta, mert alacsonyabb volt mint a G08.
Az meg egy külön téma, hogy miért is vannak ilyen össze -vissza adatok online. Bár a BMW rendszere relatív transzparens, más gyártóknál néha kifejezetten nehéz ilyen adatokat megtalálni.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Konfigurátorban meg érdekes módon az alacsonyabbat írja. Mindenesetre soknak tűnt az a 17 a 40-es i4-hez.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
[link] i4 értékei 15.4-18.6, iX 17.8-20.9, iX3 15.1-17. Magyar oldalról szedve. Ha az iX3-nál a legalacsonyabbat írod akkor a többinél is illene azt.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Egyik sem hatékonyabb, mindegyik Gen5.
WLTP fogyasztásokon is látszik. (Legkisebb érték)i4 40: 17,1
iX 40: 20,9
G08 iX3: 18,5
NA5 50: 15,1Ráadásul ezek ugye töltési veszteséggel együtt vannak. Az NA5 majdnem 20%-kal alacsonyabb fogyasztást produkál mint a G08 úgy, hogy két motor van benne és nehezebb.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nem G26 és i20, amik elvileg hatékonyabbak.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hát szumma 180k tapasztalata nem ez.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hát nálam sem az iX, sem az i4 nem fogyasztott kifejezetten jól városban, pedig nem egybites módban vezettem őket, és az iX3 az eddigi tesztek alapján nem tűnik generációs ugrásnak fogyasztást tekintve. Fűtés/hűtés nélkül valószínűleg össze lehet hozni (ez mondjuk európai éghajlatnál nem hosszú idő), de normál használat mellett nem tűnik reálisnak.
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
700 km-hez kellene egy nyári 15-ös fogyasztás. Városban sem reális, autópályán főleg nem.
-
Kinder
senior tag
Ja és igen, B-ben a megállás, ha csak begurulsz valahova, mondjuk a lámpához, azt tényleg nagyon finoman csinálja. Az i4 hajlamos rántani egyet, az iX1 már sokkal simább, de az új ix3 határozottan ver mindent.
-
Kinder
senior tag
Igen, MSport volt, de még a 4 küllős kormánnyal.
-
Kinder
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
igen, az i4 csak hátul légrugós, de nekem elöl adaptív felfüggesztésem is van, így nekem nagyon kisimít minden utat. Pl van egy körbejárható nagy parkoló a kisebbik gyerek sulijánál, ott szoktam várni őt.
Az enyémmel csak begördülök, és kész, mintha picit göröngyös lenne az út.
Ugyanott az asszony ix1-ese, szinte ugyanolyan méretű 18-as gumikkal ráz, mint a rosseb, pont ugyanúgy, mint a nagyobbik fiam öreg e91-ese 17-eseken. Az előző autóm, a Tesla M3P meg aztán végképp rázós volt, de azon 20-as kerekek voltak.
Az i4 az egy repülő szőnyeg ezekhez képest. ( Mindezt úgy mondom, hogy én vezet(t)em az autókat, nem utasként, mert az megint más érzés. )
Ha lesz adaptív is az ix3-ban, akkor azt mindenképp megvárom, annyira már vagyok kényelmes, hogy az kelljen. -
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Azokat lattam eddig probaautokent, szoval jo esely van ra.
-
brumi1024
veterán
válasz
Kinder
üzenetére
Nyilván jobban ráz, mint a légrugós i4-esem
Az meglepo, az i4 ugye csak hatul legrugos (kenyszermegoldasbol, tul nehez); nem hasonlitanam a korbe legrugos autokhoz (az a BMW-nel csak 5-ostol felfele szokott elerheto lenni). Mondjuk az iX3-nal egyelore sima acelrugo van, adaptiv lengescsillapitas kesobb lesz csak. Melyik felnivel volt? i4-nel eleg husosak a gumik 20" alatt, az meg segitett neki.
-
-
Kinder
senior tag
Ma vezettem az ix3-50 Neue Klassét.
Megkaptam egy órára, mehettem, amerre láttam.
Baromi jó az autó, nem nyöszörög sehol, nagyon csendes, és ez a budapesti foshalmaz utakon nagy fegyvertény.
Jól megy, végülis 469 ló, 4,9 sec 0-100, de utána sem áll meg, ( egy haverom azt mondta, hogy 150 kmh az M0-áson nagyon gyorsan megvan
) (( Van rajta Pest vármegye matrica ))
Fogyasztásról nem nagyon tudok mit mondani, azonnal sport módba raktam, és digitális gázpedállal ( szinte csak 0-1 ) 75%-ról 70%-ra mentem le 31 km alatt.
Nyilván jobban ráz, mint a légrugós i4-esem, de pl hely az természetesen több van benne.
Nekem bejött, valószínűleg ez lesz a következő, nem a sima i3.

-
PROHARDVER!
Ez a több napos, itt-ott személyeskedéssel körített off szál egy kicsit sok volt! Töröltem, itt ne folytassátok!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerinted miért kértem 17-es kerékkel az autót

Igen, azért. Mellesleg ezért lesz jó a bazi nagy aksis i3 mert ott nyugodtan rakhatsz akár malomkereket is, nagy aksis, gyorsan tölt nem lesz annyira érdekes mint most. -
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
#77869-MarhaRépa-CharlieDrop#77868 2025-10-23 15:54:27
Nem tudom pontosan mikor gyártották, de szerintem széria vagy nagyon széria közeli.
Kis színes: néhány vállalkozó kedvű kolléga eljött eggyel Debrecenből Münchenbe út közbeni töltés nélkül. 1007km, 10,6KWh/100km. Még volt benne 2%, amikor Münchenben töltőre tették
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem volt 1000 kilométerre beharangozott autó.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Kinder
üzenetére
Szerintem az érdekes,hogy az 1000 km-re beharangozott autó valójában jó,ha felét tudja
. Minden másra ott a dízel.
Más. Pár napja felraktam a nyári 19-es felniket. Előtte a 17-el 16,5 kw volt a fogyasztás,most 20 alá még nem mentem. Ugyanúgy vezetek. Viszont hidegebb van most. Szerintem ezért eszik ennyivel többet. De hát kit érdekel?! Csak a dízel! Pláne 800 forintért
-
tasiadam
veterán
Mondjuk ha mar itt tartunk, OT utan honnan szerez az ember alkatreszt? Ugye 30+ eves autok, es valszeg mar gyari sincs, csak keszlet. En nem akarok OT vizsgara vinni, pedig valszeg tudnam majd, de bekell tankoljon az ember es elrakja a cuccokat valami szaraz helyen?
-
N.otorious
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A BMW autóipari üzletágának bevétele (Automotive Segment) alapvetően három nagy forrásból tevődik össze. Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak az új autók eladása számít, a valóság ennél rétegzettebb.
A 2025-ös pénzügyi adatok alapján az autóipari bevételek (összesen kb. 117,5 milliárd euró) így állnak össze:
1. Új gépjárművek értékesítése (~80-85%)
Ez a legnagyobb szelet. Ide tartoznak a BMW, MINI és Rolls-Royce márkák eladásai.
Modellmix: A profit szempontjából nem mindegy, mit adnak el. A legnagyobb bevételt a felső kategóriás modellek (X5, X7, 7-es sorozat) és a teljesítményorientált M-es modellek hozzák.
Elektromos autók (BEV): 2025-ben az eladások már 18-20%-át tették ki, ami növekvő bevételi forrás, bár a gyártási költségük is magasabb.
Márkák szerinti bontás: A bevétel oroszlánrészét a BMW márka adja, de a Rolls-Royce – bár darabszámban kevés – az extrém magas egyedi árai miatt jelentős profitot termel.
2. Alkatrészellátás és vevőszolgálat (Aftersales) (~10-12%)
Ez a részleg rendkívül fontos, mert itt a legmagasabb a haszonkulcs.
Eredeti alkatrészek: A szervizhálózatokon keresztül értékesített kopó alkatrészek, karosszériaelemek és kenőanyagok.
Szervizszolgáltatások: A márkaszervizekben végzett javítások és karbantartások díja.
Tartozékok: M Performance kiegészítők, lifestyle termékek és egyedi extrák utólagos beszerelése.
3. Digitális szolgáltatások és Szoftver (~3-5%)
Ez a leggyorsabban növekvő terület, amit a BMW „ConnectedDrive” néven ismerünk.
Előfizetések: Olyan funkciók, amiket az autó megvétele után, szoftveresen aktiválhatsz (pl. távolsági fényszóró asszisztens, ülésfűtés havidíjért, vagy Apple CarPlay frissítések).
Over-the-air frissítések: Fizetős szoftverfrissítések, amelyek új funkciókat adnak az autóhoz a gyártás után évekkel is.
4. Flottakezelés és egyéb eladások
BBA (BMW Brilliance Automotive): A kínai közös vállalat bevételeinek konszolidálása hatalmasat dobott a számokon az elmúlt években.
Használt autó értékesítés: A gyári visszavett lízingelt autók (Premium Selection) újraértékesítése.
Érdekesség: A BMW bevételeinek földrajzi megoszlása is sokat elárul: 2025-ben Kína maradt a legnagyobb piac, de Európa és az USA növekedése ellensúlyozta a kínai gazdaság lassulását. -
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Van az 25 is...
-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Van, aminél ez baráti ár, van aminél meg túlzott. Van, amiből a gyári olcsóbb, mint egy utángyártott. De ha kibír még 26 évet, akkor nekem már jó (annyit nem ér, hogy addig megtartsam
) -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Uh, az integraert irigykedem, en tobbszor majdnem vettem, de a majdnem is nem ugye...azota is banom, hogy nem volt soha, es ahogy nezem, nem is lesz.

-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
akkor úgy mondom, még nemvolt olyan, ami ne lett volna. 1 dolog az, amit még nem találtam, az injektorhoz a gumi tömítést. De az a Realoem-en sincs fent.Mondjuk pár dolognak elég erős ára van. Pl az injektor résolajcső rögzítése egy kis fém pöcökkel van. Na annak darabja 10-12e ft
-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
BMW-rol van szo, tortenetesen. Es mig nincs utangyartott, van gyari
-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
26 eves autohoz meg kapni kb mindenbol gyarit
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Hát, ez ebben a formában egyszerűen nem igaz. Semmiféle modellmegtérülési kalkulációban nem szerepel a pótalkatrész eladás. A fejlesztés ellenben igen.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Gyártás befejezés + 12 év a garantált, de jellemzően 15 éves cuccokat gond nélkül meg lehet szerezni. És sok típushoz ettől több ideig is vannak például felújított komponensek.
Ritka és értékes típusokhoz néha van utángyártás is. -
N.otorious
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A BMW szándékosan egyben kezeli az autóeladást és az alkatrészeket (Aftersales), mert így tudja ellensúlyozni a befektetők felé az új autók fejlesztésének hatalmas költségeit.
A lényeg: Ha egy alkatrészt a BMW 100 egységért ad el a kereskedőnek, azt ők nagyjából 30-40 egységért gyártatják le. Tehát a gyártói haszon kb. 60-70%, amiből aztán lejön a logisztika és a raktározás költsége. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, közben utánaolvastam. Valóban nincs. Érdekes.
BMW-nél átlag mennyi ideig van alkatrész? -
-MarhaRépa-
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem, nincs. Nem is tart mindenki.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Kinek miről-mi jut eszébe nem igazán releváns.
Állított egy dolgot ami nem igaz.
"egyáltalán nem általános hogy 10-15 éves autóhoz kapsz gyári alkatrészt."
Volt +10 éves autóm és volt hozzá gyári alkatész, igaz nem bimmer volt.
2024-ben cirka 7,5 milliárd EUR volt az adózott eredménye (2025-ben pár százalékos csökkenés)
marzs is csökkent kicsit, hála békagalamb vámpolitikájának.
Ez combosan veszteséges összeségében?
Én itt kiszáltam ebből.
További balesetmentes utakat. -
MCs88
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen 330e. Garis szerencsére, kedden kiderül mi a baja.
(Inkább amiatt van enyhe gyomorgörcsöm, hogy a társasházban a 12 garázs 1 órán van, és fogyasztásmérők vannak minden garázsra, vagyis ha ez éjjel történik, akkor a szomszédok meglincselnek, hogy kiengedett a fagyasztójuk
) -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
Nekem erről a történetről az jutott eszembe amikor egyszer még a Honda Integra Type-R-emel megállított egy rendőr és elmagyarázta csak egy chiptuning és egyből 265 lóerős lesz az Integra a 190 helyett. Az az autó amelyik amikor megjelent a legmagasabb liter per lóerő arányú szívó motor volt. Végül is ha te mondod akkor ok, a japán mérnökök meg hülyék voltak.
Szóval van itt valaki aki belelát az egészbe, ott dolgozik már közel tíz éve biztosan (én akkor láttam először amikor bimmeres lettem 8 éve) és jöttök ti és majd okosabbak lesztek, meg jobban értetek hozzá mint ő, hát legyen így
-
MCs88
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hát az eset óta 2 másik töltővel se tölt az autó, szóval gyanus, hogy nem a töltő hanem valami sokkal drágább adta meg magát.
1,5év hibamentesség után ideje volt igazi BMW tulajjá válnom
-
Tiédetis
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
amit leírtál, téves, bocs ha nem tudod megérteni
állítottál valamit, ami téves. -
MCs88
aktív tag
Aki használ rendszeresen BMW Flexible Charger 2.0-t, nálatok meddig bírta a töltő? Elvileg alig használtat vettem belőle, de 1 év után nálam most verte végig a villanyóráig az összes kismegszakítót.
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nyilván az interneten elfér sokminden, meg sokan el is hiszik.
Azért ha belegondolsz a kezed a szívedre rakva, akkor egy piaci alapon működő cégnél mennyire valószínű, hogy veszteséges tevékenységet folytat évtizedekig? -
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nem ismered a fogalmakat-sem:
az árrés azt mutatja meg, mi marad a zsebedben egy termék eladása után a beszerzési árhoz képest, a profit pedig azt, mi marad a cégednél az összes létező költség kifizetése után. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Közben elolvastam a cikket is. Igen, a tőkeköltséget nem is számoltam pedig az is brutális. Mondjuk egy 2%-os reál kamattal számolva mindjárt 50% felár magában csak ez, 20 év alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Sorozatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Mesterséges intelligencia topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

közlekedik az ember, akkor ez akár nem kevéssel is jobb lehet.

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jogos.

Más. Pár napja felraktam a nyári 19-es felniket. Előtte a 17-el 16,5 kw volt a fogyasztás,most 20 alá még nem mentem. Ugyanúgy vezetek. Viszont hidegebb van most. Szerintem ezért eszik ennyivel többet. De hát kit érdekel?! Csak a dízel! Pláne 800 forintért