Hirdetés
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igen. Megelozni nem lehet, de elvileg frissebb peldanyokon kevesbe valoszinu, hogy elojon.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
i4ben is ilyen? Ha igen,kell ezt szervizelni?
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
bitpork
üzenetére
Csúszógyűrű, azon keresztül adják át az áramot a forgórészre. Ebben ugyanis nincs állandó mágnes, hanem a forgórész is tekercselve van, tehát ahhoz hogy mágneses mező jöjjön létre, áram alá kell helyezni. Azt pedig csak csúszógyűrűvel lehet megoldani egy forgó alkatrésznél.
Nem egy drága cucc szerintem, nekem volt ilyen a kezemben, a cseréhez viszont ki kell venni a motort. -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
SSM vagy nem, nekem ez nem mond semmit

Mi ez az alkatrész ami megmihálylik? Mennyire ergya a csere? -
Srácok: mit lehet tudni az IX szénkefe gondjáról? Alig találok róla infót a neten, az is elsősorban arról szóló vita h most akkor kefés vagy nem kefés a motor.
-
Neoteric
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Na szép, nálunk kivételek közé tették NA5-t a nagy kereslet miatt, csak 18% jár rá.
De hülye lennék venni, ha majd cégesnek is lehet kérni. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Van rá 22% dolgozói kedvezményem.
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, mondjuk én a csúcs rav4 és az alap iX3-nál gondoltam, hogy hasonló árban megáll, úgy vannak 300 paci körül. Nyilván a család nagy úr, azért kell legalább 2 jármű ;P
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hogyan tudsz elhozni egy új ix3-at 20 millióért?
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Mondjuk te is beírtad, hogy az 566 km-re nem vitted el az iX3-at...
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Pedig a RAV4 is elég hasonló árban van, sőt...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem EV-t sem vettem, arra sem szánok annyi pénzt.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Látom még mindig nem érted ezt a WLTP dolgot.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
soha senki sem mondta, hogy 800-1000 km-t tud majd menni
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igazából megértelek. Ezzel az amortizációval én többet biztosan nem veszek új ev-t. Kivéve ha nyerek a lottón.
-
FIREBLADE78
addikt
Igazából sok mindent kihagytam. Később írok még róla. Sajnos kb 20 km-t tudtam vezetni a munka miatt,így fogyasztást nem tudtam tesztelni pl normális tempó mellett. Viszont 100 %-on mutat 600 km körül 18-20 fokban. Itt már bukott nálam vagyis nem bukott,mert tudtam hogy nagy humbuk ez a 800-1000 km-es táv ezzel a tudással,technológiával 2026-ban valós,életbeni körülmények között. Aki evt vezet,ezt tudja.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Köszi! Baromi érdekes látni, mit gondolnak azok, akiknek nem ez a szakmájuk (tehát ér is valamit a véleményük számomra). Pláne ha ilyen normálisan le van írva!
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nekem nagyon tetszik, bár vezetni még nem vezettem.
Mondtam már, én ennyi pénzt nem költök autóra. -
FIREBLADE78
addikt
Ix3 benyomások:
Először is, mivel nyersen fogalmazok ne szidjátok az anyámat. Nem szeretek kertelni. Ami a szívemen,az a számon.
-Külső : tudom,szubjektív,ez a kék szín nem szép. Vese tök aranyos,kellett a változás. Nekem a első lámpa kialakítása nem tetszik az új vonalnál. Egy fekete műanyag csík és benne valami. Hátsó lámpák szebbek,de nekem túlságosan összeérnek. M sport pro csomag túlságosan szolíd,ezért sem néz ki sportosnak az autó. Szerintem tök felesleges ezért megvenni az m csomagot 2 millióért.
-Kilincs : borzalmas, amikor kiugrik a helyéről és húznád magadfelé csak egy kattanást érzel. Nincsen az a ajtó nyitás érzése. Nem mellesleg balesetveszélyes. Be is tiltották Kínában. Belső kilincs nincsen. Egy kvázi nagy gomb van helyette. Leakartam húzni az ablakot és menet közben azt nyomtam meg. Ha nincsen benne biztonsági funkció akkor vajon mi történik?
Kérjük vissza az i4 kilincset.
Ajtó jobban szigetel,mint az i4,mert full keretes,jobb a szélzaj is,talán a kerék zajok is, csukási hangja is jobb. ( De nem egy X5)
-belső : nem rossz ez a paronáma kijelző,de bocsánat kicsit gagyinak tűnik. Látszik hogy egy vetített valami. Viszont nyugodtan kérjétek a hud-ot,nem zavaró. Sőt aki szereti annak muszáj. Nagy kijelző szép,gyors etc,de pl a kormány kitakarja a gyors gombokat ( kormány rángatás kikapcsolása és sebesség bim bam jelzés) - sorry hirtelen nem tudom a nevüket 😅. Nagy kijelző sajnos nincsen a vezető felé fordítva,ezért rosszabb leolvasni,mint az i4-et. Ebben az autóban nem sport ülés volt. Nincsen combtámasz. Igazából nem hiányzott. Fontos : vállban, háti szakaszon eléggé szűkösre lehet húzni ezért nagy emberek ne kérjék a sport ülést,mert szűk lesz nekik. Sajnos a dekorbetét nincsen már, ez a lyuggatott "szőnyeg" nem méltó egy 30-35m ftos autóhoz. Ledes dísz világítás nem csúnya alatta. Nincsen tekerő idrive sem. Kettő wireless töltő jó pont és az alatta lévő nagy tároló is. Mivel nincsen előtte az óracsoport,ezért full teslás,íves ez az egész műszerfalas rész. Szerintem az i4 szögletes megoldása szebb. Gondolom a panoráma miatt kellett ez a teslás megoldás. Az i4,i5 beltere sokkal sokkal autósabb,átgondoltabb.
-kormány : ettől féltem,de pozitív csalódás. Talán alul,felül vékonyabb,mint az i4 kormánya,de nagyon jó a fogása. Index kapcsolónak szebb a hangja,mint az i4-ben. I4-ben nagyon csattan, szuzukis érzetű amikor lenyomod a bajuszt.
Kormányon lévő gombok szintén haptikusak,tök jók. Egyedül a rádió tekerő gombja ami hiányzik. Egyszerűen csak a kormányon lévő - gombal tudtam némítani. Az más kérdés,hogy a kijelzőn van egy pici piktogram amivel tudod némítani,ezt későn vettem észre. Cserébe a kijelzőt nézed és balesetveszélyes. Kormány fűtés nagyon jó. Must have.
- panoráma tető: nem nyitható és nem sötétíthető. Ne kérjétek
- helykínálat: i4-hez képest nagy. Ok ez más kategória
- felfüggesztés : nincsen csak tekercsrugó ( hátul is). 22-es felnivel is szépen vitte a szar utat,ebben veri az i4-et
Hatótáv : sajnos 20 km-t ha mentem vele. 100 %-nál mutatott 560 km-t. Fogyasztás 18-20 fokban városban is 20 kw volt. Ez az autó ezért tud többet,mint az i4 mert nagyobb az akksija. Nem csoda autó,ahogy beharangozták.
Konklúzió : jó autó,de ennyi pénzért nem. Majd fél áron kettő éves korában. Aki megteheti vegye,de i4,i5 után nem fog pluszt adni. Kivéve a hatótáv, töltési sebesség. Ha otthon töltesz akkor ez számít? Nem nagyon.
Nagyon fontos : ez már nem nyikorog,nyöszörög! ( Még 😁) -
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Pontosan
Nincsen vége,de nem az én ízlésem. Gondolom a tiéd sem,mert akkor befizettél volna rá,ha tényleg bmw alkalmazott vagy.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ó, akkor azért futottam bele ebbe az autóba az M0-on (mármint akkor ez a tesztvas
)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Egy kávét így reggelre?

-
szőröscica
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Na, vegre leirtad az igazsagot.
-
válasz
brumi1024
üzenetére
Tudom, de az annyira nem zavar oszinten szolva. Tolem lehet a regi platformon, az is eleg fasza volt. Picit finomitanak rajta, kap egy kis extra hangszigetelest, osszedugja a fejet az osszes BMW mernok meg manager es sikerul kiderivalniuk a megoldast arra a ~20 eve legyozhetetlen problemajukra, hogy kell beepiteni egy 12V-os ventit egy ules ala, es ha nem teljesen hasznalhatatlan az uj belter a mindent tapipadozunk mert kina azt szereti baromsag miatt, kap egy jo dizelt es kb mar rohanok is a szalonba.
Bar ha igaz az, hogy a rancfelvarrasnal meghallgatjak az embereket, es lecserelik a kormanyt valami olyanra, amit olyan tervezett, akinek amugy van szeme (es mukodik is!), illetve normalis kilincseket kap, akkor azt azert meg lehet megvarom.
Addig elvagyok a kis f10 lci-mmel.

-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ne csinald mar ezt velunk!

Fb csoportba leirtam == Kialltam egy hegy tetejere, es elmotyogtam.
Ne fajjon mar egy copy-paste!
Engem pl rohadtul erdekel, mit gondolsz rola (mert a benzines/dizel 3-as elegge erdekelne, ha lesz dizel, plane). Masold mar be plz.
Vagy ha ide valamiert nem akarod, johet privatban is. -
FIREBLADE78
addikt
Múlt héten nálam volt. Fb csoportban leírtam a véleményem. I3 valószínűleg ilyen belsővel fog jönni,így elengedtem a dolgot. Bmw egyre rosszabb irányba halad.
-
CharlieDrop
veterán
upsz, akkor le lehet csekkolni a bimmer.work oldalon is.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Személyesen ismerve őt engedjük meg nekik a választás lehetőségét, átgondolt döntést hoznak, okkal nem vesznek "hagyományos" autót. Eddig se az volt nekik.
-
dropi
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ha nem láttad, ajánlom figyelmedbe akkor ezt a tipus + lóerő kombit
-
válasz
brumi1024
üzenetére
Tudod én is szívesen keresnék másikat de a határok makacs dolgok. Lehetőség nincs, most kocsi sincs, de nekem 2 családot kell ilyen téren lefednem (mindkét oldalról az idős szülők) és akkor még az üzlethez tartozó mozgást (pl Németoszágba és Szlovákiába járást) is meg kell oldanom.

-
brumi1024
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Hajtaslanccal nem volt sok problema (rotor pozicioszenzor miatt monjduk szet kellett szedni a hatso motort, az draga mulatsag, illetve az eslo szeriakon a kefes motor miatt a koszolodas az barmikor elojohet), minden massal viszont igen. Feluletfutes miatt csereltek a panelek egy joreszet, normal futessel is volt problema, savtarto kamerait kellett cserelni, majd kesobb egy markaszervizes szelvedocsere utan 3 alkalom utan sem sikerult ujrakalibralni oket. Ezek jellemzoen nem meterfuggo problemak.
En keresnek egy kicsivel ujabbat, ahol mar a kezdeti problemakat kikuszoboltek.

-
-
brumi1024
veterán
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Honnan lehet a legrészletesebben lekérdezni egy bmw vin -hez tartozó felszereltséget?
-
Templomegere
senior tag
válasz
Kinder
üzenetére
kösziiiiiii
fiatal koromban sok sok kis hajtós gépem volt , LADA 1300S
, aztán Ritmo 130TC aztán Xr3i , aztán egy RS Turbo , aztán egy R5 turbo GT, aztán vezettem sierra coswortot , de az nem volt az enyém
, Volt BMW 635 csi , de az minden csak nem sportautó, szóval voltak akkoriban dimamikusnak számító autóim, ezek mind agyig tuningolva ami abban az időben lehetséges volt otthoni körülmények között, de a turbo nyomás mindig agyig volt húzva, szereltem is sokat ... Száguldoztam is rendesen, de vezetni szerintem soha sem én tudtam a legjobban
, most meg már öreg(ebb) is vagyok . Közlekedésben még mindig kimagaslok minden szempontból ez biztos, és nem sebességre gondolok, inkább arra hogy látok, és figyelek. Mindig dinamikusan vezettem 100-200 közötti tartományra gondolok, ezt bárhol bármikor, tudom hülyén, bután, felelőtlenül hangzik, de így több mint félmilió km után kvázi balesetmentesen, valószínüleg nem csak szerencse . Ettől még egy versenypályán , komoly autóval azért fix hogy meglennék szeppenve, de nem esnék kétségbe , és biztos utolsó lennék. Anno még abban a korban tanultam meg vezetni amikor nem volt semmi elektronika, jól érzem a seggemmel az autó mozgását, reakcióit, valószínüleg sokat gyakorolva menne a dolog, jobban mint most .... itt az a furcsa, szokatlan, hogy a gázpedállal ésszel kell bánni ( és finoman) kikapcsolt elektronikánál , régen meg csak padló és kész. Szóval igen , tanulni tanulni, gyakorolni, mindenképpen ki fogok menni pályára, kikapcsolt mindennel, mert ehhez az autóhoz ez kell, érezni, tapasztalni, különben úgy el fogom dobni mint a szar .. Egyenesen minden egybites tud menni gyorsan , annak csak a hangélménye izgat , de a kanyartempó, a határok érzése , ki és bekapcsolt elektronikával, na az igen , az nagyon vonz . De itt már annyi minden számít .... aszfalt , gumi , hőmérséklet .....soha nincs vége . -
-MarhaRépa-
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A G80 messze jobb és gyorsabb, mint az F80.
G87 vs. F87 ugyanez. -
Kinder
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én tudom.

Bár az is igaz, hogy a G nekem jobban tetszik. -
Kinder
senior tag
válasz
Templomegere
üzenetére
Ha gyorsan szeretnél menni egyenesen, akkor 35i-40i-40d, vagy bármelyik M50-M60 elektromos BMW tökéletes.
Ha gyorsan szeretnél kanyarodni is, akkor M2-M4-(és talán M3 ), de ma már főleg az M2.
Aztán, ha már minden kanyart szuperül levadásztál, kapcsolj ki mindent, és ki fog derülni, hogy vezetni sem tudsz.
Akkor elmész egy versenypályás vezetésoktatásra, első alkalommal a G szériás M2-eseddel, ahol kiderül, hogy nem csak vezetni nem tudsz, de még lassú is vagy.
Kipróbálsz egy épített autót, ami jóval gyengébb, mint az M2, de a második körtől odabaszol neki körönként 10 másodpercet, és csodálkozol, hogy mifa...
Elmész utána egy driftoktatásra is, mert szeretnél fánkot rajzolni a parkolóban, de nem megy. Ott természetesen épített autót adnak, és onnantól kiröhögöd azokat, akik az utcán "driftelnek" jó esetben 3 métert.
Aztán... és sosincs vége, mindig van valami olyan, amit azt hittél, ezt tudja vagy az autód, vagy te. de nem...
( És kérlek hidd el, ez nem személy szerint rólad szól, nem szeretném, ha személyeskedésnek vennéd, hanem általában az emberekről, akiknek lett egy gyors autójuk, és azt hiszik, hogy mondjuk ha az M2 0-100 nem jobb az M240-nél, akkor tök felesleges, mert csak drágább. )
Én idén megyek driftoktatásra....
-
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
E46-hoz tudnátok olyan bontót ajánlani, ahol több autót is bontanak, van választék? Budapest pesti oldalán jó lenne, vagy pest megye.
Köszi!
-
MCs88
aktív tag
Nálatok mennek az online cuccok az autóban? Nincs live térkép, a trip-ek nem jelennek meg az appban és a Spotify app is eltűnt tegnap óta.

Töltésről megkezdéséről küld notif-ot és látom az autó helyzetét is appban, szóval olyan mintha Connected Professional csomag szűnt volna meg létezni. -
Templomegere
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Templomegere
üzenetére
Ja, hogy nem láttál még élőben M2-t.
Majd akkor erre visszatérünk később
-
Templomegere
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
És annak volt folytatása is , hogy nem tetszik az eleje hátulja az M2-nek, és + pénz.
Nem mentem M-es autóval így nem tudom abban milyen érzés a váltás , de ha ennél az M240i-nél is keményebb az már lehet néha fájna és el is szédülnék, sokmindentől függ hogyan vált, comfortban is tud erősebben , de ott úgy is hogy észre sem veszem szinte , de az inkább az eco . Sport+ -nál mindig nevetek amikor látom a lányom fejét, testét, jár előre hárta minden váltásnál . Nekem elsőre az M240i-ben az tetszett hogy olyan kis széles , igazi kis erőautó, na akkor ehez képest az M2 még szélesebb, élőben még nem láttam olyat. Kipufogó hangja ennek is nagyon tetszik, néha lehetne egy picit több és minimálisan erősebb , de abszolut elégedett vagyok vele.
Egyébként a legnagyobb fanja a kocsinak a lányom, beül és már nyomja is a sport gombot , de a sima sport az smafu neki , és könyörög hogy toljam neki, azt mondja 160 alatt tök unalom és hányingere van
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De hülye lennék venni, ha majd cégesnek is lehet kérni.
Nincsen vége,de nem az én ízlésem. Gondolom a tiéd sem,mert akkor befizettél volna rá,ha tényleg bmw alkalmazott vagy.

, aztán Ritmo 130TC aztán Xr3i , aztán egy RS Turbo , aztán egy R5 turbo GT, aztán vezettem sierra coswortot , de az nem volt az enyém