Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sh4d0w: Van-e még?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
Hétfő körül megint eldobta az Útjaim-at a telós app, kedden mentem az autóval, de csak este csináltam meg a javítást, viszont most nem látom a keddi és a mai utakat sem a progiban...

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
A BMW ellenállást mér a folyadékra és úgy nézi mennyi van benne. Ezért ha olyat öntesz bele ami nem vezet (és van pár ilyen) azokra azt fogja hinni, hogy nincs benne semmi. Én emiatt mindig a Prelix téli/nyári folyadékát szoktam bele tenni mert az jó, működik és nincs kedvem másokkal kísérletezni

-
Tiédetis
senior tag
Érdekes. Öntöttem megint bele, olyan mintha nem lett volna benne, pedig pár napja tettem bele.
-
Tiédetis
senior tag
-20 fokos ablakmosó van a tartályban, de nem jön át rajta. Mit lehet ezzel tenni?
iX3 -
tasiadam
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az E39-emen is volt már asszem, valszeg ezzel is jó lesz. INPA-val tuti h jó
-
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Sziasztok
Ma tovább szórakoztam a 2007-es E90-es 320D-m csatlakozásával az ISTA-hoz.
Az ODB csatlakozón volt egy elhajlott érintkező, azt megigazítottam, de rájöttem, hogy igazából felelsleges, mert a 4-5 láb közös, és a 4-es láb érintkezője volt közös.
Szétszedtem az ENET kábelt, és meglepődtem, mert igazából rájöttem, hogy egyetlen olyan bekötési pont van, ahol a kocsi és a kábel össze van kötve.
Innentől kezdve nem csoda, hogy nincs kommunikáció.
Jelöltem pirossal, melyik érintkezőnél van kábel kötve a kocsin lévő csatlakozónál.
Akkor ezek szerint nem ehhez a kocsihoz való a kábel?
Milyen kábelt tudtok ajánlani az autómhoz, amit gyorsan és olcsón be tudok szerezni? -
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
nem tudom, van kétségem hogy a lejárat után újra fizetek ezért
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Otthon töltök, ha nem, Tea. Ahhoz nem kell, iX3 pre lci meg elvileg nem kondiciónál, így nincs jelentősége, de van előfizetésem
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tegnap M5-n mentem wazze navigált, aztán mikor beértünk volna a bevásárló utcába, átvette a navigálást és elvitt volna egy olyan útra, ami legutóbb +1,5 órát adot hozzá az úthoz. Szóval nem kicsit gáz
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mert szar, én se tudtam anno beállítani. Ott kurvaanyáztam, mert nem akartam Pozsony-Budapest útvonalon az autóban baszakodni a szlovák matricával ami amúgy 4 kilométerre kellett volna. Állandóan felvitt volna a pályára.
Nem is értem a BMW hogy állhat a felhasználói elé egy ilyen hitvány navigációval amiben 10 éves POI-k és hasonlók vannak.
A legidegesítőbb, hogy letöltöd a HereWego appot aminek a térképet a BMW is használja és az jól mutat dolgokat amit az autó nem.
-
FIREBLADE78
addikt
Ez a hitvány bmw gyári app miért visz fel m0,m1-re ha Budára akarok menni és beállításokban pálya és fizetős utak elkerülése be van állítva!
Hud miatt lenne jobb a gyári navi főleg Pesten. Waze normálisan hoz be,ez meg...
-
tasiadam
veterán
M57-be izzitogyertyanak mindegy, hogy milyet rak az ember, vagy van valami erosen javasolt marka?
-
H.Ezredes
őstag
Jó is kis hibakeresés... [link]
-
hruodnand
senior tag
Esetleg, ha valakit érdekel gyári BMW 460 literes tetőbox, eladó: [link]

E60 már elment... Tetőbox megmaradt még. -
TayRol
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
És rosszul mondtam, 375 Ft volt.
-
TayRol
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Pont ezt akartam most elpanaszkodni. App-ban 175 Ft, most húztam le, 350 volt…

-
kardkovacsi
senior tag
Úgy látszik a Mobility árazás az valami elírás volt, mert újra a régi 400 forintos áron megy. Valaki i3-as fórumban rá is faragott mert megnézte az appban az még a régi árat mutatta aztán szépen kiszámlázták neki az újat. Kezd már ilyen bohózat lenni a BMW Charging is.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
hát ezek szerint ez a megoldás

egyébként az e61-esem akkoriban 4 éves lehetett, cascóm sose volt. -
Kulcs ráköt a gatyamadzagra és lehet csobbanni. Ha van.
A kártyán ha van lyuk az még szódával elmegy mint megoldás.
Telefont kizárt hogy cipeljem, főleg nem vízbe, amúgy se szoktam.
Az ominózus e61-esemnél a kerékre tettem a távnyitót és imádkoztam.
Ahova én szeretek járni ott nincs se fagyi se lángos.
-
válasz
zsolti75
üzenetére
Telefont. Vízálló tokban, ha muszáj. Vagy lerakom egy öltöző kabinban, akkor meg csak annak a kulcsát. De ha meg van kártya, akkor meg azt. Azok amúgy is bírni szokták a vizet, mert nincs semmi elektronika, amit érhetne a víz (mármint van, de csak a kártyán belül).
De nem értem, ha régen nem vittél slusszkulcsot, akkor hogy zártad be a kocsit? Vagy nyitva hagytad a parkolóban?
Plusz nekem a strand része a fagyi, a lángos, ilyesmi, és hát az van, hogy így 40 éves apukaként a hab testemért ezeket már nem adják ide, szóval amúgy is vinnem kell minimum a telefont.
-
TayRol
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezt már nem úgy kell. A kártyát a telefonhoz kell érinteni, az utána az első indításnál aktíválódik.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
Fura nekem is, mert én is két kulcsot kaptam az i4-hez plusz egy digitális kártyát. Eleve a digital dolgokat csak úgy lehet beállítani ha mindkét kulcs az autóban van. Mondjuk az i4 szerintem egyel régebbi tech mint az iX1 szóval igazán iX1 tulajok tudnák megmondani a tutit.
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok!
Elhoztam az iX1-est, ám egy technikai kérdésem volna. Ehhez már csak egy fizikai kulcsot adtak, így a Digital Key-nek viszonylag nagyobb szerepe van, ám mikor a telefonra szeretném aktiválni akkor megáll a folyamat, és az appban is azt írja, hogy “előkészítési állapothiba”. Itt mi a teendő?
Az autóban újraindítva a folyamatot ugyan itt áll meg.
-
envagyok
veterán
ISTA csatlakoztatása az E90-emhez nem megy, szeretnék segítséget kérni.
A bluetoothos odb2 a torque-al androidon csatlakozik, hibát olvas, stb a próbák előtt, és után is.Ezt a kábelt rendeltem: [link]
Sikerült letölteni az ISTA itt ajánlott verzióját a 4.39.20-at, felraktam hozzá a net framework 4.8-ast, a Visual c++ 2015-2019-et, odafigyeltem, hogy az usernévben ne legyen ékezet, szóköz, stb
A laptopon nincs ethernet csatlakozó, ezért egy usb-s ethernetet használtam : [kép]
Az ENET kábelt mikor próbáltam bedugni, valahogy mintha nem menne be teljesen, billeg, kihúzva fentról lefele a 4. láb el van hajolva. A csatlakozó is kicsit fura : [kép]
A windows nem tudom helyes, ha ezt írja a csatlakozásról, próbáltam a bluetoothot, és a wifit is letiltani, nem tudom az kell-e [kép]
Az normális, hogy azt írja ki, hogy a hálozati kábel nincsen bedugva?
A csatlakoztatást próbáltam ezen leírás szerint is : [link]
Meg úgy is, hogy visszaállítottam a hálózati adaptert az eredeti ip címes állásra.Szerintetek mit csinálok rosszul, vagy mi lehet rossz?
-
Kinder
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nekem sincs, nyilván.
Volt 2004-es 530D E60, 7 évig, szerettem.
Ennek a 2010-es 318d-nek meg eléggé hasonló a beltere, úgyhogy most nosztalgiázom.
Ha kölcsönadja a gyerek
( Azért az i4-esem jobb. Nem is kicsit ) -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ez is jogos.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem ami bakancslistás: mx5 nd, honda s2000, bmw m3 (lehetőleg valami régebbi manuális váltós), egy új bmw m3, lexus lc500, meg egy akármilyen porsche. Ilyen Ferrari meg hasonlók igazából nem izgatnak. Biztos atomfasza, de annyival van az én tudásom felett, hogy szerintem csak félnék, hogy szétcseszem. Ez nyilván igaz az m3-ra is, de valahogy ott magabiztosabb vagyok, az elöl motor - hátul kapar, szedán formát már ismerem annyira, hogy ne csapjam fához az első kanyarban - nyilván ésszel vezetve.
De igen, ezek a régi, kisebb, könnyebb, szívó benzines - manuális kocsik valami isteniek tudnak lenni a mai monstrumok után.

-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az 1300 kilós autók kora egyszer és mindenkorra elmúlt, és már soha nem jön vissza.
Felesleges ezen kattogni, ez van. -
kardkovacsi
senior tag
Úgy adta a múltkor vezetnem kellett apám 2x éves Mazda hármasát. Bakker, akkora élmény volt egy i4/330e után. Érződött az autón, hogy ilyen könnyen kanyarodik, összesen 1300 kiló. Rájöttem mennyire rossz irányba mentek el az autók ezzel a 2 tonnával meg csillió lóerővel. Annyi, hogy villanyban nem tudsz mást csinálni, meg a sok biztonsági cucc és hasonlók. Egy Honda NSX-et kipróbálnék vagy egy E30-as M3-ast, könnyű és erős autók voltak. Biztos nagy élmény lehet. Mondjuk mindegyik csilliókba kerül, nem véletlenül.
-
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A gyorsulás egyébként is mellékes, nem azzal mérünk egy jó sportkocsit.
Ez nagyon nagyon igaz! Kérdés, hogy lehetne ezt minél több emberrel megértetni. Számomra a legjobb példa erre az, hogy milyen volt vezetni pl a model3 long range-et vs a kis mai szemmel lassúcska, 150 lovas, erőtlen is200-at. Előbbi papíron minden szempontból lenyomja szegény is-t, aztán az is-t mégis annyival jobb volt vezetni, hogy azt szavakba önteni is nehéz. Abban a kocsiban valahogy az ember csak vigyorgott, még egy hülye, unalmas bolt körön is. Vagy anno egy lancer evo. Az emlékétől is vigyorgok.
-
Kinder
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Na látod, ezért vettünk 18D-t
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
chess001
üzenetére
Cybertruck semmi extra, műszakilag messze meghaladták már, az NA5 meg mérföldekkel van felette.
A Plaid sokkal lassabban tölt, a Xiaomi meg pályán nem túl acélos, és egyébként sem kapható európában.A gyorsulás egyébként is mellékes, nem azzal mérünk egy jó sportkocsit.
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szerintem más közönségnek szól. Handras meg azt mondta, hogy a Tesla technológiai lemaradását akarta demonstrálni, de a Cybertruckot nem ismeri pl?!
S Plaid is marad mérce még egy ideig, SU7 ultra és ahhoz lett mérve és nem nagyon akart összejönni a megverése gyorsulásnál, eddig csak a Lucid Sapphirenak, ami kb nem kapható... -
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Azonos újkori ároban/kategóriában nézd, nem lesz nagy különbség. Handrás is megpróbálta Tesla X-hez az ix3-at hasonlítani...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Már a pre széria is durva volt, el sem merem képzelni mi lesz a vége.
És persze lehet jönni, hogy van már Porsche, Xiaomi, Lotus, *sza kínai. Most hogy van egy remek Hyundaiom, sírom vissza a fapad 18d-t is
(kis apróságok, de bosszantó rettenetesen), ha kihegyez valamit a bömös, uhhh. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Bizony. Az autó már most nagyon durva, pedig még nincs kész.
És ez nem melegszik túl a Nürburgringen
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
fincsi
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
- 4 villanymotor, kerekenként egy darab, egyedi fejlesztésű és gyártású.
- egyedi, saját fejlesztésű és gyártású inverterek
- saját egyedi fejlesztésű szoftver, integrált menetdinamikai vezérlővel.
- teljesítményre optimalizált M cella, egyedi pakk, egyedi hűtéssel, mindkettő saját fejlesztésű.
- >100KWh nettó kapacitás.
- rekuperáció a dinamikus határhelyzetekben is .
- eddig nem látott dinamikai potenciál. -
-MarhaRépa-
junior tag
Ma járt le az embargó néhány új infóról a ZA0-val kapcsolatban.
Lesz ma új videó is. Ha kijön, akkor belinkelem. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Remek év volt, de azért a fák valószínűleg nem nőnek az égig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- iPad topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hud miatt lenne jobb a gyári navi főleg Pesten. Waze normálisan hoz be,ez meg...