- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Volt valaha?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Minden ilyen. Van munkadíj is, ott meg csak másik kormányt "akaszt le a szögről".
Meglesz garázsod és nem fog érdekelni. Nekem sincs, sosem hiányzott. -
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
6 hét, yes
-
Kinder
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Jól hangzik!
Remélem addigra az ix3-ba már bele lehet ülni itthon is a szalonokban. -
-MarhaRépa-
junior tag
Március huszadikán fogom látni az új i3-at élőben, bejelentkeztem egy céges belső rendezvényre.
Szerintem azután indul a sajtókommunikáció is.
-
envagyok
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Mit? Hogy a minőség miatt 20%-al többe kerülő alkatrészt 5x áron adják mert BMW?
Most vettem egy Pierburg fojtószelepet a kocsimba.
BMW-nél 200+k, a gyári pierburg beszállítótól listaáron alkatrészkereskedésben kb 120k, kedvezménnyel 80k
Ennek a nettó gyártói ára a pierburgnál kb 20-30k, de ha kínában gyártanák, szerintem 10000ft alatt utánad dobnák.
Egy öntött alu ház pár alkatrésszel, plusz egy filléres motorral, és egy holt gyökegyszerű vezérléssel.
Nagyon elszállt a ló az autóiparban, mert rájöttek, hogy nem tudnak már sz emberek autó nélkül élni. Kb mint a gyógyászati ipar. Az autók ára, az alkatrészek ára szürreálisan túlàrazott. A szervizek munkadíjáról nem is beszélve. Egy sarki autószerelő lassan többet keres, mint egy menő ügyvéd.
Nem kellene bekajálni már ezt a bmw prémium dolgot.
Az audi-bmw-mercedes trió régen valóban prémium volt, most meg csak próbálják annak eladni magukat.
A bmw a bangle tervezés óta mélyrepül, az n47, n57 motor szerintem nem éri el egy korabeli suzuki, dacia színvonalát, legfeljebb könnyebben és gyorsabban égeti porig az sutót. -
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ilyen a piac. Gyártótól már egy ideje nem tudsz szerezni jó áron kormányt, ezt Gusztáv is elmondta, max bontóból, stb, ahol a minőség eléggé kérdéses, nincs benne légzsák, stb. Ha valami extra kell, az zsebbenyúlós, ez van, ez nem egy Dacia vagy Suzuki, hogy gombokért legyen hozzá minden, meg kell(ene) érteni.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
1000€+beszerelési költség. Nekem ezzel a váltófülek is jöttek az 530e-be, szóval így már talán kicsit megérősebbnek érződik, de tény, nem olcsó buli.
-
válasz
lockdown90
üzenetére
G30-nál? Miért kéne? Minden fontos, vezetéstámogatót és egyéb "fícsört" kezelő gomb a kormányon illetve a "kormányban" van, csak másik kompatibilis darab kellett, vezetékezés és egy kis szoftveres állítás az autón, hogy tudja, már van benne kormányfűtés is.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
G30-nál kormánycsere kellett és plusz kábelek. Wallner Gusztáv csinálta nekem pl., De a kormányt én szereztem.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen, ott így van. Tudtommal i5-nél is.
Bár biztos ez is felszereltség függő. -
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
i4 esetében nem úgy van mint iX-nél, hogy benne van mindben csak nincs aktiválva? Mert utólag appban meg lehet venni 120 ezer Ft körül és onnantól kezdve azonnal megy is.
-
FIREBLADE78
addikt
Kormány fűtést utólag belehet szerelni? Nagyon kéne.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ja értem, a kommentekben olvastad...
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Csak az 1-es BMW-re mondjuk, hogy olyan, mint egy Ceed.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ok, értem a nappali menetfényre gondolsz. A régi nekem is jobban bejön de azért nem mondanám erre se, hogy csúnya. A pre LCI i4-nek is csak a drágábbik lámpája néz ki jól, ha nem kérted a lézer lámpát akkor annak a nappali menetfényénél azért szerintem ez az új jobban néz ki.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Akkor nem kia. Nem ismerek minden márkát. Állandóan azt olvasom kommentekben,ha bemutattak egy bmwt hogy kia. Efektíve nem a kasztni a kia vagy vw,akármi. Hanem a lámpa.
Valljuk be, az F széria lámpái a legszebbek. -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szerintem a régi optimára gondolhat.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Melyik Kia néz így ki szerinted?
-
chess001
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Persze, a faceliftbe már mindig raknak a következőre mutató jegyeket, hogy meglegyen a folytonosság. Amúgy szerintem sokkal szebb lett az új design, mint az elmúlt 10 év kínai kacsintásai... Bár mondjuk az eredeti kínaiak szebbek voltak, mint a BMW-k...
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Uaz mint render képeken. Illetve a nappali ott világít,két / jel. Mint a jelenlegi i4 és ix

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Még nem is láttad milyen lesz, sőt egyikünk se tudja (na jó Répa lehet látta már). Főleg nem, hogy milyen lesz élőben.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Semmi köze a Kiához.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nagyon csúnya ez a kia lámpa. Istenem az f15-nek milyen szép lámpája volt.
Ha váltok,csak az új akksi miatt és mivel nincsen konkurenciája. -
Tiédetis
senior tag
iX3 fb csoportból:
Helló!Valaki tapasztalta, hogy az iX3 elektromos motor differenciálműjéből eltűnik az olaj látható szivárgás nélkül? Ma elvittem a kocsimat szervizelni és olajat cseréltettem. A szerelőműhely szerint kevesebb mint 0,5 liter olaj jött ki a differenciálból, pedig 1,7 liternek kellene lennie. Azonban külső szivárgások nem voltak. A szerelőműhely ismert szakértője az elektromos autóknak Finnországban.Az MI olyan megbeszéléseket talált a kínai fórumokon, hogy olyan hibákról számoltak be, amikor olaj szivárog az elektromos motorba és károsítja azt. -
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ez is lesz vagy 2t, ahogy nézem

-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A BMW is modulárissá teszi az elektromos hajtásláncot, pl ugyan az lesz ez, mint a iX3, csak más a tokja? Nem olvastam utána soha, hogy mi lesz bennük, csak gondolom olcsóbb és egyszerűbb, ha ugyan azt pakolják mindenbe
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Érdemes a többi képet is megnézni. Szép autó lesz, jók az arányai. Azt hiszem a következő autóm is BMW lesz

-
Chris0321
veterán
Azt a klíma magadra fújatást inkább hanyagold, nem tesz jót az izületeknek vagy mi. Nekem e46 van, minden szellőző úgy van beállítva, hogy szélre fújjon, csak a két középső a két első ülés közé. Ha meleg van és klímázom, akkor a két középsőt felfele állásba rakom, hogy ne fújja egyáltalán az utasok felé.
-
-MarhaRépa-
junior tag
Első NA0 előszériás autók elkészültek Münchenben.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
ix3
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Lci nagyon csúnya. Pláne belül.
-
Tiédetis
senior tag
Én is lekértem cardata-t
Ami érdekes az akku kapacitás.
71,74kwh 82%-os töltésnél
12,7kwh kellene a teljes töltéshez
Ez így 84,44 lenne. Létezik? -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
En szeretem allitgatni, hogy neha hidegebb, neha melegebb legyen. Plusz nagyon valtozo, hogy mikor vezetek, este melegebbre allitom kicsit, nap kozben hidegebbre, plane ha ez nyaron van, valami hosszu autos tura alatt. Kinek mi.

kardkovacsi: Ez legalabb jo hir akkor. Nekem is van nagy kijelzo kozepen, az nem zavar, csak nem tudtam, hogy ha a konkret muszerfal (marmint az a resz, ahol regen a sebesseg/fordulatszammero volt) is kijelzo, az mennyire jo. De ha nem zavaro, az tok jo.

Kinder: En azt is allandoan basztatom, hogy hova fujja. Neha jol esik, ha kicsit ram fujja, maskor meg zavar/idegesit.

-
Kinder
senior tag
Én amikor megveszem az autót, azonnal beállítom 22 fokra, az első nap pedig kitalálom, hogy hova fújja, és kész, soha többet nem nyúlok a klímához.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ne idegesitsen. Meg le se szard. Ha neked tetszik, akkor fasza es kesz.

Ez tenyleg annyira rohadtul szubjektiv mar, hogy baromsag vitazni rola, vagy egyaltalan hallgatni barki masra szerintem.
Amugy eloben, nyaron mennyire hasznalhato? Nap telibe suti az mennyire zavaro/csillan meg rajta/stb?
Tsebacsi: En folyamatosan basztatom a klimat, barmiben ulok. 20p-nel hosszabb ideig szerintem nem is nagyon utazok ugy, hogy 1-2 fokkal ne basztassam valamelyik iranyba.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Az enyém listaára 41-42e volt, 33-ért hoztam el úgy, hogy csak 21-et fizettem, meg odaadtam a használt Priusom. Szerintem rohadtul megérte
Oké, nem EV. -
-
kardkovacsi
senior tag
Mondogassátok még és a végén még engem is idegesíteni fog
mint az elektromos autós topikban jött mindenki a kormányfűtéssel és a végén már totál azt gondoltam, hogy rendelni kellett volna.Én úgy vagyok vele, funkciója van. Ezért kellett oda és ha teljesen beépítik/besüllyesztik akkor meg megfő a kijelző. Így is brutál meleg nyáron.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tudom. Ne keress benne logikát, mert nincs. Egyszerűen egy prémium terméknél zavar. Totál szubjektív dolog. Ha hyundai árban lenne, nem zavarna a hyundai műszerfal. De így zavar, egyszerűen nem tudom neki megbocsájtani.
Aztán simán lehet, hogy hülye vagyok, és ha kipróbálnám, imádnám. Kivéve a klíma képernyőtapizást. Az felbasz, mindegy mi van, de úgy néz ki, el kell fogadnom, hogy ez van sajnos. Legalább a kormányon a gombok nem olyan kapcitív borzalmak, mint a mercikben. Na AZ fos.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
El is gondolkodtam rajta, de elvileg mindjárt jön a neue Klasse 3-as, és, nos...
A mostani belülről azokkal a hurkapálcákkal kitámasztott kijelzővel, ugh. Az minden, csak nem prémium. Plusz szerintem a külső dizájn is rosszabb, mint a pre-LCI.Úgyhogy inkább kivárok, hátha az új jobban sikerül. Ha két évet kell rá várni, akkor annyit, nem hajt a tatár.

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
De mindig van új modell, ha nem utód modell akkor közvetlen konkurencia. Amikor a sajátod vetted akkor is ott volt a csőben az új modell, az LCI. Pár hónapra rá jött ki, nagyobb hatótávval, több extrával alapáron. Ez mindig ilyen.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Soha nem vennék új autót úgy,hogy pár hónap és itt az új model. Pláne nem evt. Talán,ha fél áron adja. De ilyen nincs sehol
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem nem lenne sokkal magasabb itthon sem, csak itt nincsenek ilyen cégek akik előre kalkulált kilométerrel, beugróval stb. árulnak autót mert nagyon kicsi rá a kereslet. Meg olyan ez is mint a lakás, hogy azt birtokolni kell.
A céges lízingek is irreális maradványértékkel és magas beugróval számolnak. Az első az adócsalás miatt a másodikat meg a kvázi zéró kockázat miatt csinálják. -
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egy rendesen felszerelt darab £550/hó 4 évig.
Egy teljesen fullos meg olyan £650.Ezek mind gyári rendelések.
Egy fapad m-sport de semmi további extra (ez az, ahol büszkék rá, hogy van benne ülésfűtés...
) az olyan 430-440 körül kezdődik, általában készletről.Ez mind egy egyszer 4-6k közötti kezdő után.
A 4. év végén meg eldöntöd, hogy megveszed maradványértéken, vagy ugrasz a következőbe.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez maganembereknek most. Cegesben hatalmas kulonbsegek vannak, de az mas. Maganembernel is van havi vagy £100 penz kulonbseg azonos felszereltseg eseten a 330e meg a 320i kozott, elobbi javara. Erdekes, mert ha kp-ra veszed, akkor viszont sokkal dragabb a 330e. Gondolom arra tippelnek a lizing-cegek, hogy a 330e-nek sokkal nagyobb lesz a maradvanyerteke. De ez is fura, mert a hasznaltautopiacos tapasztalatok alapjan ez pont forditva van, egy kb azonos (evjaratu, futasteljesitmenyu, felszereltsegu) 320i vagy 10-15%-al dragabb, mint egy 330e.
lockdown90: Azt UK-ban mar nem is arulnak. Meg dizelt sem. 3-asbol van 320i, m340i, 330e.

-
kardkovacsi
senior tag
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Erdekes modon amugy angliaban a mai napig olcsobb a 330E, mint a 320i - felteve, hogy lizingeled, marpedig az autok ~99%-at ugy adjak el errefele.
-
TayRol
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
én most vettem, tehát szívtam.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A kvóta is anomália
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Mellesleg az azonnal beverte a használt 330e PHEV-ek árát. Van egy ismerős, aki akkora BMW van, hogy mindig rohan az első modelleket megvenni, ő kapta az első i4-ek egyikét is itthon, mondta, hogy márciusban jön az új iX3-a is. Szóval neki volt egy F30 330e-je. A 18M-es listaárú autót akkor 14M-ért vette. Aztán amikor megjelent az új 330e, rendelt is egyből egyet. Az előzőt, ami 1,5 éves volt összesen és volt benne kb. 20e km, csak 10M-ért tudta eladni, pont a fentiek miatt. Nyilván neki mindegy volt mert az újat is kevesebbért kapta...én viszont ott morgolódtam, hogy fél évet várok és egy sokkal jobb autót kapok majdnem ugyanannyiért. Mellesleg a használt piacon is volt egy jelentős különbség a kettő között. Az F30-at 7,6M-ért tudtam eladni 6 évesen nagyon megkímélt állapotban új aksival. A legelső G20 330e 1 évvel fiatalabban meg csillió kilométerrel, 9M-nél kezdődött.
TL;DR Szóval rá lehet faragni erre a régi modellt veszünk meg dologra. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nem, nem
akkor volt az egyik nagyon ritka alkalom, hogy offline BMW hirdetést láttam itthon. Ürömre hazafelé ott figyelt a plakáton, most jelent meg az új PHEV, vegyél, van rá kedvezmény. Szerintem kellett nekik valami kvóta miatt ezért nyomtak rá egy akciót. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ha új típusnál kedvezmény van, az valamilyen anomália. Sanszosan a kereskedő saját akciója.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kivéve amikor kijön az új és valamiért rádobnak egy jó nagy kedvezményt. Én amikor a 330e volt rajta jó nagy kedvezmény és az újra úgyse lesz. Aztán megjelent az új és akkora kezdő kedvezményt dobták rá, hogy pár %-al került volna többe mint amennyiért én vettem közben meg dupla akkora aksi volt a phev-ben, mert nyilván 8 évvel újabb tech.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez mindig így működik. Azért adnak kedvezményt.
Én a saját autómat is úgy vettem, hogy már jött az új típus, a gyár meg kiszórta az utolsó darabokat a régiből óriási árkedvezményekkel. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Aki most vette brutál kedvezményt kapott, 15,8M az iX1 alapára. Az újra meg nem fog járni semmi elnézve az iX3-at mert arra se adnak gyakorlatilag semmit.
-
Neoteric
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mi számít neked hamarosannak?😅
-
FIREBLADE78
addikt
Hamarosan itt az új ix1. Szívás,aki most vette
-
hruodnand
senior tag
Árcsökkenés
(BMW tetőbox): [link]
Nagyon szép állapotban van. -
Kinder
senior tag
Hangrendszer
BMW iX1 Xdrive30 - 2024 - Harman@Kardon ( gyári )
BMW i4 - 40 - 2022 - Harman&Kardon ( gyári )
BMW 318d E91 - 2010 - Alpine ( gyári retrofit, azaz ez a készlet a BMW által jóváhagyott, specifikus Plug-and-Play megoldás, utólag volt beszerelhető, bár elvileg kérhető volt a gyártól is, de ezt majd MarhaRépa megmondja. )Nos.
Az iX1 -ben lévő szépen szól, de felhangosítva már nincs ereje, nincs igazi mély, inkább csak doboz hang, túltolt magasokkal.
Az i4-ben lévő a fentinél több hangszórós,. erősebb, szépen is szól, és jóval több a mély, de ebben van gyári mélynyomó láda is a csomagtartóban, szóval nem is kérdés. A magas itt is kicsit sok.
Ellenben a 16 éves 318d irgalmatlanul agyonveri mindkettőt mind hangerőben, mind mélyégben, teltségben, van színpad, és sokkal szebb a magas is, nem csak fülsértően sziszeg, hanem jó hallgatni.Mindhárom autóban sokat állítgattuk a hangrendszert, mindegyikben pendrive-ról teszteltünk, ugyanazokkal a zenékkel, de persze jópár stílussal próbálva, hogy minimalizáljuk a forrás különbségét....... és a H&K szemszögéből lehangoló az eredmény, mert nagyjából kompletten át kéne cserélni valami komolyabb cuccra, hogy fel tudja venni a versenyt a régi Alpine-al.
A H&K-ban pl voltak olyan zenék, amikben egyáltalán nem volt benne az a mély hang, amit az Alpine viszont meg tudott mutatni. -
evilskati
aktív tag
Sziasztok! A 2018 óta gyártott 3-as kombiról (G21) - 320d motorral, xdrive hajtással és automata váltóval - érdemes tudni valamit vásárlás előtt? Van esetleg valamilyen típushibája? Megbízhatónak számít? Mit érdemes megnézni vásárlás előtt rajta?
Laikus vagyok, úgyhogy előre is köszönök bármilyen infót.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezer köszönet! -
kardkovacsi
senior tag
Szóval három dolog számít igazán.
Az egyik a ciklus szám. Ilyet sajnos nem mond magáról az autó hanem két dolgot állít. Hányszor lett töltőre rakva és hányszor érte el a 100%-ot (ez akkor is növeli ha 80-ról indítottad). Szóval alapvetően ha az első magas azaz sokszor volt töltőre dugva akkor jelzés értékű. Nekem amikor meghalt az aksi 4000-nél járt ez a számláló és 2500 felett volt a 100%-ig töltés számláló.
A másik, az az egyes modulok kapacitása. Ez érdekes, 82%-nál még tökéletes volt az aksim, használt de jó. Majd rá pár hónapra beszakad, gyakorlatilag összeomlott lement 60%-ra 2 hónap alatt és csere. Fél év múlva a többi is. Szóval 90% alatti aksit ne vegyél.
A harmadik pedig az egyes cellák feszültség különbsége. Ezt talán az ODB olvasók nem tudják csak az ISTA (lehet szerezni torrent boltból). Ezt mindenképp alacsony töltöttségnél kell nézni mert magasnál kibalaszolja őket a BMS és semmit nem látsz. Szóval kb. 20-30%-os aksi szintnél már látszik, ha nagy a diff egy-egy cellánál az bizony már candidate a bedöglésre. Az ISTA is ezt nézi, tapasztalatom szerint, olyan 0,03V környéki diffnél már hibásnak mondja a modult. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ciklusszám: és nagyon hasznos infó, köszi! Fasza obd olvasóm van, szóval sima ügy. Itt amúgy az volt az infó anno, hogy a sok user kb egyetlen egyszer se töltötte fel, szart rá, nem akart vele nyűglődni, őt az adó érdekelte és kész. Kérdés az, hogy ez mennyire jó az akkunak. Papíron ez elvileg azt jelenti, hogy a ciklusszám a nullához konvergál, viszont nem tudom, mennyire egészséges az akkunak, hogy kb (tipp) 5-10% között van tartva évekig.
Ha ez meg öli meg teljesen, akkor egyre jobban tetszik az ötlet, mert amúgy tökéletes lenne nekünk. És 2000 ciklust mi vagy 20 év alatt raknánk bele, addigra meg széthullik az egész kocsi, szóval nem az akku lesz a gond.
-
kardkovacsi
senior tag
Annyi, hogy ott rengeteg ember van aki tax miatt vette az e verziót és azokban jó az aksi. Ilyen 2000-2500 ciklus után szokott elhalálozni.
Ja, mert akkoriban 5-6 éve úgy reklámozta a BMW, hogy milyen környezetbarát ha otthon feltöltöd, bemész a munkahelyre, ott is feltöltöd és egész nap villannyal jársz. Csak ez napi két töltés, egy év alatt 400-500 azaz 4-5 év alatt le is éli az akkumulátor az életét.
Ha nem lenne 10K a csere akkor ez nem probléma, mert ugye 1 kWh aksi ilyen 100 dollár körül van, tokozva gyártva legyen 300, még mindig csak 4e max azaz 3e euró. Kiszedni meg berakni kb. 2-3 óra szóval egy 4K-5K euróból meg kéne lennie akkor nem lenne ez annyira probléma.Amikor én vettem a 330e-t akkor direkt megnéztem mennyi egy modul ára, 800 euró körül volt újonnan az 1,55-ös és 900 volt a 2-es. Mikorra oda ért a dolog, hogy cserélni kell (szerencsére nekem gariban volt) akkor az első modul csere még 800 euróért ment (szervizes srác megmondta az árat) de a többi már sokkal többért, mert a BMW amikor látta, hogy itt tömeges probléma van felemelte a modulok árát több mint a duplájára.
Amúgy ha szerzel egy ISTA-t, de lehet egy sima OBD-s telefonos app is jó, azzal meg lehet nézni bármelyik BMW aksiját. Aztán azt veszed meg amiben alacsony a töltés számláló.
-
Tiédetis
senior tag
A WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) a könnyű gépjárművek (személyautók) üzemanyag-fogyasztásának és CO₂-kibocsátásának, valamint az elektromos autók hatótávjának mérésére szolgáló, világszerte harmonizált, reálisabb tesztelési eljárás, amely felváltotta a korábbi NEDC-t, és sokkal pontosabb, a valós vezetési körülményekhez közelebb álló adatokat ad.
Főbb jellemzők:
Realisztikusabb menetciklus:
Nagyobb sebességeket, több gyorsítást és fékezést, valamint változóabb hőmérsékleteket vesz figyelembe.
Egységes szabvány: Lehetővé teszi a különböző gyártók autóinak összehasonlíthatóságát.Reálisabb adatok: Az NEDC-hez képest pontosabb, mindennapi vezetést tükröző fogyasztási és hatótáv-értékeket produkál.
Miért fontos?
Azért, hogy az autóvásárlók pontosabb képet kapjanak arról, mennyit fogyaszt az autójuk a valóságban, vagy mennyi a hatótávja (elektromos autóknál), és ez az érték a világ bármely pontján összehasonlítható legyen.Minden másra ott a mastercard és:
[link]
[link]
Felhívom a figyelmet, hogy ezek sem feltétlen tükrözik mások vezetési szokásaiból fakadó eltéréseket, ezért célszerű lenne a saját feltöltés.
Engem rohadtul nem érdekel mennyi a wltp, tudom saját vezetési szokásaimból, hogy mennyi a valós, elég jól tippeli a kocsi is ezt.Nekem ez 80k km megvételekor 21,1-es átlagot mutatott
2025-ben amíg nálam volt mentem 4391km-t 19,8kwh/100km volt
Ebben az évben 1081km 23,9kwh/100km (kicsit hideg volt) -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Hmmmmm... Itt angliaban nem lattam erre lehetoseget, de jo tudni, hogy letezik.
540i ugy jon ide, hogy az 530e-ket mostanaban kezdik ugy igazan eldobni a ceges flottak, ahova a legtobbet eladtak, tehat rohadt olcson vannak. Viszont egy 530e + £10k akkucsere az mar annyi, hogy azert ugyan olyan evjaratos, ugyan ugy felszerelt, kb ugyan annyit futott 540i-t is kapok, amire meg azert jobban porcosodok, na.
kardkovacsi: En itt a 9kWh vs (aszem) 12kWh vs 22kWh verziokrol beszelek. Az mondjuk eleg nagy gaz, ha mar a bmw-nek sincs akku, az kicsit ijeszto.

-
-
kardkovacsi
senior tag
Nem így van. Elvileg még a legújabb is belemegy. Masziék biztos csinálnak olyat, hogy upgradelik a régi 1,55-ös (kWh) akkumulátor pakkokat 2.0-ra (az legújabb az 3 kWh feletti).
A fő probléma, hogy mivel az első szériának az aksijai tömegesen baszódnak el mára, gyakorlatilag már ott tart a BMW hogy nem ad el akkumulátort, mert neki sincs. Tartogatja a garanciális problémákra (EVclinic szerint).Amúgy nem kell nagy diag. Kb. 30%-os lemerültségnél rámész egy ISTA+-al. Ha 90% alatt van az akkumulátor nem veszed meg.
-
tasiadam
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Mond mar meg nekunk, hogy kell ugy vezetni.
-
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ezaz, ettől tartok, hogy megveszem és 3 év múlva akkucsere... aminek meg annyi az ára, hogy akkor már kijön belőle egy 540i is akár.
Ha lenne olyan opció, hogy kapjon egy 20kWh akkut a gyári 9 helyett, akkor ok, de elvileg ilyen nincs, tech szempontból be van ragadva a 10 éves akkutechben. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mert nem úgy vezetsz, mint a WLTP ciklus. Ilyen egyszerű.
-
Attól függ. Nekem ilyenem van eladó, és csak azért, mert az akkuja csereérett lett. Ha el tudod vinni mondjuk Gazdag Gáborhoz egy akkudiagra a kiszemelt autót, akkor meg tudja neked mondani, hogy van-e értelme foglalkozni vele:
Elérhetőség: Gazdag Gábor
email: gabor.gazdag@mcgeurope.hu
telefon: +36-20-3144590
Nagyon alapos, komoly villamosmérnök, saját diagszoftverrel, amivel mindent IS meg tud mondani az autóról.
A 100k km jó (már ha valós), mert kevés futás, a vezérléscsere is arrébb van még, főleg ha legalább a felét árammal tette meg. -
2018-2021 közötti, 100k km körüli futású 530e/330e mennyire jó/rossz ötlet?
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mert a WLTP-nek egy a célja: egy gyártóktól független mérési ciklust létrehozni, mellyel a világ minden gyártójának minden autóját össze lehet hasonlítani, reprodukálható módon. A WLTP sosem mondta, hogy xyz 130 helyett 140-nel autózva (mert az a forgalom ritmusa, vagy mert épp siet) ennyit fog elmenni egy töltéssel/tankkal. Ha viszont azt látod, hogy a autó 400-as WLTP-vel rendelkezik, b pedig 800-assal, akkor hasonló körülmények közt b jó eséllyel közel duplaannyit el fog menni mint a. De ez akkor is igaz, ha vmaxon a csak 100 km-t megy el, b meg 200-at.
Az, hogy 50 ember random irányba elindul minden csak nem globálisan reprodukálható, és pont annyi köze van a méréshez, mint a csirkecsontból időjáráselőrejelzés készítésnek a meteorológiához.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
továbbra is hülyének nézel.
szánalmas -
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha kireseteled akkor ki fogja írni. ISTA-val lehet törölni.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hagyjuk már. Vadi új autó 100%-on miért nem ír ki wltp számot? Még meg sem közelíti a wltpt
Jah biztosan az álom manók mentek pár kört a szalonban átadás előtt és a szoftver ehhez mérten tippeli a hatótávot 
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Köszi, hogy ilyen hülyének nézel!
Azt azért ugye megvan, hogy a mostani gyártók által megadott fogyasztási adatokat, max laborkörülmények között lehet produkálni, függetlenül attól, hogy ki hogyan vezet? -
brumi1024
veterán
válasz
zsolti75
üzenetére
Mazlid volt, mert ugy vezettel, mint ahogy a meresi ciklusban vezettek. Milyen atlagot kellene megadnia a gyartonak? Azokra love akik vmaxon autopalyaznak, vagy azokra akik 90-nel kozlekednek a fouton? Mi van azokkal akik palyanapokra jarnak? Csak a varosi hasznalat eseten mire kellene loni, csucsido vagy ejszaka? Egyszeruen akkora a szoras, hogy ha nincs standardizalva a ciklus nem lehet osszehasonlitani az ertekeket. Ha a felhasznaloi szokasok elternek a ciklustol, akkor a fogyasztas is el fog, ennyire egyszeru.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nyilván.... Viszont is
-
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Van egy köteg BMW prospektusom a 80-as évekből.
Hogy csinálhatták, hogy ami meg volt adva átlagos fogyasztásnak, annyi jött ki tankolásnál is, (plusz/mínusz 2deci)?
Természetesen sportosan vezetve ahogy egy BMW-t kell. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ahol kábé 50%-ot szór minden autó fogyasztása a körülményektől, forgalomtól és vezetési stílustól függően?
Akkor melyik a valódi? -
tasiadam
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Lampa es ajto. Pirossal ha valami nyitva van, vagy kiegett.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
De a WLTP nem arra van, hogy abból tud mennyit fog fogyasztani valami autópályán hanem arra, hogy össze tudd hasonlítani az egyes modelleket, arra meg tökéletes.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Menj ki az utcára bro
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem létezik olyan hogy valódi körülmény.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hol? Mikor?
sík vidéken? (akkor azok anyáznak akik nem ott élnek)
hegyvidéke? lsd fent
+20 fokban , vagy -20 fokban?
Mert akkor azok fognak akik +10 fokos övön élnek.
Szóval mi a valódi körülmény ami mindenkinek valódi?
Valóban nem jó a wltp, de akkor mi pontosan? -
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Mentem már. Vagyis 500-at nem,de több százat igen. Nem rémlik,hogy kijött volna. Wltpt betiltanám. Valódi körülmények között legyen tesztelve.
-
Kinder
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A fiam 318D-je sem tudja ebben az időben az autópályás 130 kmh - hez tartozó 5,2 literes gyári fogyasztást, hanem helyette 7,1/100 km-t evett egy 90km-es szakaszon gyakorlatilag végig 130-as tempomattal, ami 36%-os többlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Sencor levegőtisztító SHA 8400WH
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- 4TB Gen4x4 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Sony PlayStation 5 Slim digital / lemezes / Pro konzol 27% áfa
- AKTIVÁLATLAN iPhone 16e 128GB Fehér -12 hónap Apple Gar - Kártya független
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha váltok,csak az új akksi miatt és mivel nincsen konkurenciája.

(BMW tetőbox):
Jah biztosan az álom manók mentek pár kört a szalonban átadás előtt és a szoftver ehhez mérten tippeli a hatótávot