Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Uyuarasy
tag
Sziasztok,
Olyankor mit lehet tenni, ha a Telekom fiokba nem tudok belepni normal modon (telefonszam/email + jelszo) csak Facebook vagy DAP loginnal?
Apple Watch eSIM aktivalashoz kellene, online supporttal nem kerultem beljebb, volt azota 5 jelszocsere, a legutolso egy Telekom uzletben, ahol a “varjak egy orat amig mindenhol atall a jelszavam” mondattal valtunk el, lassan negy oraja…
-
kgyuri
tag
válasz
snyper990
üzenetére
Igen, ezért is van utána kötve egy Zyxel NSA325.
De valamiért a zyxel mycloud (még) nem ismeri fel a mögé kötött Nas-t . Lehet még utánanézek egy kicsit, mi lehet a bibi. Google barátom sem segített, nem párosította össze őket, akármit csináltam vele. A Wifi6-s HGW hozza a tőle elvárhatő sebességet 1 födém és 2 köztes falon keresztül is.
-
snyper990
őstag
válasz
kgyuri
üzenetére
Fontos adatot nem érdemes ilyen módon/eszközön tárolni, különösen, ha pendrive-ot használsz. Filmek, zenék, egyéb pótolható dolgok hálózati elérésére nem rossz (de azért jónak nem mondanám)
Ha normális, megbízható, biztonságos hálózati tárhelyet szeretnél, érdemesebb beszerezni egy NAS-t (vagy építeni egyet, ha tudod, hogy mit csinálsz) -
kgyuri
tag
Sagemcom F@st 3896 HGW-t kaptam a kábeles 1000 net rendelése miatt.
Ezt a külső usb csatlakozós funkciót használja már valaki huzamosabb ideig:
Telekom router – fapados NAS tároló]
-
patrikcoc
senior tag
Másnál is E:105 van néhány csatornán? CC HD, Galaxy4 HD-re kapcsolva kifagy a box, reboot után E:105...
-
tuto558
aktív tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Szia,
Visszaolvasva látom, hogy TelekomTV is lett új androidos boxokkal, nem csak ONT csere volt. Én első körben a boxokra gyanakodnék, illetve hogy valahogy az IPTV multicast rámegy a wifire, az szokta ezeket a régebbi AC-s wifi eszközöket megölni.
Viszont az eddigi hsz-ekből nem teljesen világos a hálózati topológiád. Ezt részletesen ki tudnád fejteni, hogy milyen eszközök vannak a hálózatodban, melyik mihez/hol csatlakozik wifi-n, kábelen, beleértve boxokat, mobil eszközöket, PC-t, mindent?
Az eddigiekből annyit tudtam összerakni, hogy az ONT-hoz csak 1 db switch csatlakozik közvetlenül (az oké, hogy IGMP képes, a pontos típust megírnád? - van esetleg több switch is valamelyik fali aljzat után?), a switch-ből pedig a ház több pontjában megy kábelen a net a fali aljzatokra, ebből az egyikre a "vezér" dlink van kötve, a többi fali aljaztra meg gondolom a TV box-ok, PC, stb. Valamint további 3 dlink eszköz Wifin csatlakozik a "vezér" egységhez, a dlink-ekhez kábelen nincs kötve semmi.
De az előző bekezdés egy jó része csak feltételezés a részemről az eddigi infók alapján. Ezt ki tudnád fejteni?
-
Foglalt név
addikt
-
Flowtation
őstag
Szia!
Köszi a választ! 2235-ös technicolor ONT-ot kaptam. A wifi ki van rajta kapcsolva (mindkettő), mert a kazánházban van a rack szekrényben, onnan gondolom nem az igazi a sugárzás. A saját eszközök dlink 1102-es mesh kockák, egy kábelen rajta van, a másik 3 már kábel nélkül csatlakozik az elsőre.
A hibajelenség a következő: Amikor rámegyek egy oldalra, akkor csak teker, aztán vagy betölt vagy nem vagy villámgyorsan. Ha betöltött és mondjuk az oldalon megyek máshova (pl itt ph-n egy másik topicba, akkor is teker, aztán kb 30-60 mp után tölt be, ha betölt. Sokszor van időtúllépés is. Az előd sagemmel nem volt ilyen gond ugyanebben a felállásban.#167347kabelmania27
Köszi neked is a választ. Van iptv előfizetés. A dlink tudna routerként is működni, de akkor itt jobban kell ehhez érteni, úgy látom. Az ONT-on a pppoe pt-t tudom bekapcsolni, és akkor ez után ad egy IP-t amit be kell írni a DMZ-be?Az ONT-ból egyébként egy igmp képes switchbe megy a kábel, az tolja szét a fali aljzatokhoz a netet.
-
Zeki
nagyúr
Nos, jó hír!
A lényeg, hogy a tv box és a telefonos tv go ugyanazzal a loginnal menjen, sok számos azonosító ugyanaz legyen.
Telón beallítom a kedvenceket és a csatorna sorrendben az összeset előre hozom.
A tv boxba belépek, Ház gomb, beállítások, saját tartalmak. Ekkor befrissíti az új csatornalistát. Innentől nálunk az 1-es csatorna az RTL. A következők, amiket beállítottam. Nincs demmiféle szűrés beállítva az epg-ben.Szóval probléma megoldva!!
Nem kell nézni amit nem akarunk, eldobtam mindet jó hátra. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
Ha már FW.....nézted, hogy van e frissebb hozzá ?
Vagy ez a "modem" a szolgáltatóé ?Mert akkor lehet érdemes lenne BRIDGE módba rakni - ha lehet...- és mögé tenni egy saját routert , ami intézné a csatlakozást a netre és osztaná az IP címeket a belső hálóra.
Természetesen - ezek után - a wifi-t úgy állítod, ahogy neked jó.
Amúgy ilyen hibáról még nem is olvastam....pedig jó pár éve fórumozgatok. -
snyper990
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Ezek szerint sajnos még mindig nem vagyok gondolatolvasó
De azért így már tisztább a kép
Arra figyelj a választáskor, hogy ha boxot is akarsz hozzá csatlakoztatni, akkor IGMP snoopingot mindenképp tudjon majd a switch
De akkor már lehet jobb a HGW 2,5-ös portjára kötni a switchet, a maradék LAN portjaira meg a boxokat -
Foglalt név
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
A wifi-nek semmi köze nem kéne, hogy legyen hozzá.
Direktben 1m-es kábellel néztem 8-900Mbps, wifi 600 felett ha a gyári SSID-val megy. Ha átállítod másra, lelimitál 100MBit-re kábel, wifi, minden.
Elmebetegség, nem tudom ki írt ilyen FW-t, más még nem tapasztalta? (Reméletem, hogy itt a populáció azon 5%-a van, aki nem a gyári kódot használja) -
makoss
veterán
válasz
snyper990
üzenetére
Igen, de mivel több csatija van, IPTV mellett, az erősítő, az asztali lejátszó, a TV, a NAS-hoz is jó
Ezért gondoltam 2,5 Gbps switchet venni, hogy van ami kihasználja, van ami nem ezt a sávszélességet, de szerintem a szolgáltató 1 alap verziót hoz (gondolom) az már nem jó azokhoz ami tudná a 2,5-öt
-
semetka
őstag
Kötöttem új hűséget és sajnos kaptam új modemet pedig nem akartam, mert sok éve szuperül működött. De azt mondták kötelező. Kaon CG3000 ről Sagemcom 3896. Jó csere volt vagy kaptam egy gagyibbat?
-
makoss
veterán
válasz
snyper990
üzenetére
És ezzel mit csináljak?
Nekem nem 100 megás netem van, van még 1 NUC11 mini PC-m ami nem 100 Megás, tudja kezelni a 2,5 Gigabitet, de még csak annyit tud amit az ONT ad.
A 2,5 Gigabites csati most az asztali gépemen van, de kellene egy switch majd ami mehet a NUC-ba, meg majd egy Synology NAS-ba is ami szintén tudja a 2,5-öt.
Nyílván egy tévének, erősítőnek, asztali médialejátszónak nem kell 2,5 Gbps
-
nincsnév007
addikt
sziasztok. telekomnál online tv go előfizetést az alkalmazásban nem lehet le mondani?
-
djalmasi
tag
válasz
tuto558
üzenetére
Persze, sokáig szórakoztam vele mire beadtam a derekam saját eszközre, nem szerettem volna fölösen pénzt költeni rá. A Fast 5670v2 az patika volt, annak nincs ilyen betegsége, de ott meg a dhcp teljesen kivérzett és sípolni kezdtek a kondik izomból kevesebb mint egy hét alatt

Ahogy észrevettem az is lottó, van akinek évekig megy gond nélkül, van akinek meg lekotlik 1 hónap alatt.
-
tuto558
aktív tag
válasz
djalmasi
üzenetére
Ezeket a beállításokat próbáltad már a Technicolorban?
"Silently drops unknown incoming connections" - gondolom emiatt dobja el ezeket válasz nélkül.
A két kapcsolóval lehet próbálkozni, csak nekem túl általános a megfogalmazás ahhoz hogy tudjam, hogy biztos védve is maradok, nem derül ki 100%-ra hogy mit enged így át...

-
Borisz76
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
Kábelezést ellenőrizd.
Wifi-nek ehhez semmi köze. -
Foglalt név
addikt
Az mitől lehet, hogy ha megváltoztatom az SSID-t, akkor 1000 helyett 100Mbit-re leesik a sebessége a modemnek(vezetékes kapcsolaton is)? Egyszer már cserélve lett a modem, az új sem jobb.
-
Azharel
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbálja nekem elmagyarázni pls, hogy miért akar a rendszer meg kötbérezni ha a meglévő előfizetéseimre van hűség, de nem lejjebb hanem egy drágább otthoni internetre akarok váltani, a többi meg maradna úgy ahogyan van. Tudtommal feljebb mindig lehet menni hűség alatt csak olcsóbbra nem lehet váltani. -
snyper990
őstag
válasz
Kbali
üzenetére
Köszönöm szépen! És neked is kali!
Frissítés után csináltam egy gyári visszaállítást is biztos, ami biztos alapon, és újra beállítgattam azt a pár dolgot, amit szoktam. Majd meglátjuk.
A hangproblémát passzolom. Mióta lecseréltük a TV-t, a boxot kizárólag tévézésre használjuk (Google-fiókba sincs bejelentkeztetve)#167363 Borisz76: Az előző, #167356-os hozzászólása alapján úgy értelmeztem, hogy box(ok)hoz kellene neki, de lehet, hogy én értettem rosszul.
Mindenesetre az eddigi hozzászólásai alapján nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán tisztában van pl. azzal, hogy nem csak a switchnek kell tudnia azt a sebességet, ha gyorsabb belső hálózatot szeretne... És 99%-ig biztos vagyok benne, hogy semmi szüksége egy 2,5 Gbps-os switchre -
válasz
Breki
üzenetére
Szia!
Manuálisan rákereshetsz (Beállítások -> Android TV beállítások -> Eszközbeállítások -> Névjegy -> Rendszerfrissítés), de idővel automatikusan is felkínálja, viszont a tapasztalatok alapján nem mindenkinek dobja azonnal.
Nálunk előtte sem volt hiba, így nem tudom, hogy amit tapasztalsz, arra milyen kihatással lesz a frissítés. -
Kbali
nagyúr
válasz
snyper990
üzenetére
Nekem is inkább pozitív a tapasztalatom, gyorsabbnak tűnik. Frissítés után érdemes legalább egyszer még újraindítani szerintem.
Apropó: elkezdtem használni a boxon keresztül a Netflix-et, de amikor visszaváltok a TV adásra, akkor a hang olyan, mint egy Sokol rádió. A TV-n kell bemetet váltanom, majd vissza, hogy helyreálljon. Ez mitől lehet? -
-
djalmasi
tag
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Bizonyos szolgáltatói eszközök, mint az FGA2233 / FGA2235 – egyszerűen nem válaszol minden pingre vagy MTR csomagra. A mérés emiatt úgy néz ki, mintha lenne packet loss, miközben a valós adatforgalom teljesen rendben megy. A gond az, hogy ha tényleg lenne hálózati hiba, ezt a fajta ’ghosting’ miatt gyakorlatilag lehetetlen rendesen diagnosztizálni otthonról bármilyen szerver felé, mert tele van valótlan lossal a mérés random hoppokon.
-
makoss
veterán
Üdv!
Ha IPTV-t kellene bekötni, milyen switchet ad a szolgáltató ha nincs szabad hely a csatlakozáshoz az ONT-n?
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A telekom androidos boxa is olyan , mint a one új boxa, hogy saját router mögött, akkár wifi-n is megy? Nem kell már hozzá IPTV támogató switch, stb?
-
djalmasi
tag
1,5 évig 2233 (a vége fele szinte már minden szolgáltatás akadozott rajta), utána Fast 5670v2 (5 nap után teljesen lehalt a DHCP-je, semminek nem osztott címet), majd a 2235 amin továbbra is ghosting packetloss van és random levág eszközöket, meguntam a 1,5 év szenvedést utána kötöttem rá a BE400-at, én személy szerint szeretem a TP-Linket.
-
snyper990
őstag
Manapság sajnos nagyon észnél kell lenni és előre tájékozódni, amikor csak lehetséges. Főleg, ha értékesítővel beszél az ember, aki azért kapja a fizetését, hogy eladjon. Nagyon ritka köztük, aki a vásárlő érdekét nézi a sajátja helyett.
Nem vagyok benne biztos, de szerintem azonos árban kell lennie az IPTV- és a megfelelő Telekom TV csomagoknak. Szerintem reklamáld meg a dolgot, és kérd, hogy váltsanak át a megfelelő IPTV csomagra. Hűséget úgyis a költési szintre vállaltál, nem a díjcsomagokra. Remélem, a chat-előzményeket elmentetted, hogy tudj belőle idézni, ha kell.
Ha nem mennek bele a cserébe, akkor, ahogy előttem is írták, vissza kell mondani, ha ekkora életszínvonalbeli romlást jelent számodra. Nem éri meg 2 éven át ezen bosszankodni.
Ugye nem megállítós-visszatekerős IPTV box volt nálad? Mert olyat úgy tudom már nem adnak semmiképp, még ha visszaállíttatod az eredeti felállást, akkor sem.
Egyébként nyilván szubjektív a dolog, de azért annyira nem rossz az új box sem, mint ahogy néhányan beállítják. Persze van, aki a rossz tapasztalataira alapozva mond róla véleményt, de vannak olyanok is, akik csak a csordaszellem jegyében visszhangozzák a károgókat. Persze megszokást igényel, illetve vannak funkciók, amik hiányoznak, vagy másképp működnek, mint a réginél, és ha valakinél egy ilyen az alapvető kezelés része volt, ahogy nálad is, annak dealbreaker lehet -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Flowtation
üzenetére
Saját router stabilabb mint a szolgáltatói eszköz router része, amennyiben nincs tv előfizetésed kérheted, hogy a hgw modem (bridge) üzemmódban legyen, ha van tv előfizetésed akkor a modem oldalán dmz funkcióba írd be azt az ipcímet amit a modem adott a saját eszköznek.
-
válasz
djalmasi
üzenetére
A cserélgetést ha arra érted, hogy több azonos típusú ONT is rendre azokat a jelenségeket mutatta, akkor nem életszerű, hogy az ONT direktben a hiba forrása.
A Wi-Fi dolgot én megfordítanám és úgy vizsgálnám.
A TP-Link egy ideje nem a szívem csücske - régen volt nekem is több típus -, de ez mindenkinek a saját döntése. -
zoli62
addikt
traceroute www.one.hu
traceroute to ves-io-ace9dc60-b0cb-40c0-87b4-1d7ee93f6cb6.ac.vh.ves.io (159.60.137.158), 64 hops max, 40 byte packets
1 openwrt (192.168.1.1) 3.097 ms 3.428 ms 4.276 ms
2 145.236.238.25 (145.236.238.25) 4.023 ms 5.600 ms 3.911 ms
3 * * *
4 91.120.208.127 (91.120.208.127) 14.532 ms 11.218 ms
91.120.208.103 (91.120.208.103) 9.875 ms
5 * * *
6 80.156.160.221 (80.156.160.221) 14.267 ms 14.043 ms
vie-sb6-i.vie.at.net.dtag.de (217.239.40.142) 17.964 ms
7 * 80.156.160.221 (80.156.160.221) 15.846 ms
if-bundle-12-2.qcore2.fnm-frankfurt.as6453.net (195.219.25.30) 25.870 ms
8 if-bundle-12-2.qcore2.fnm-frankfurt.as6453.net (195.219.25.30) 27.038 ms
if-bundle-11-2.qcore2.f2c-frankfurt.as6453.net (195.219.87.51) 28.405 ms 23.388 ms
9 * if-bundle-11-2.qcore2.f2c-frankfurt.as6453.net (195.219.87.51) 27.651 ms *
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * * *
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * *
26 * * *
27 * * *
28 * * *
29 * * *
30 * * *
31 * * *
32 * * *
33 * * *
34 * * *
35 * * *
36 * * *
37 * * *
38 * * *
39 * * *
40 * * *
41 * * *
42 * * *
43 * * *
44 * * *
45 * * *
46 openwrt (192.168.1.1) 36.413 ms !N 6.261 ms !N *Apa kezdődik.
-
AnonymusX
őstag
Én a helyedben visszamondanám az egészet. Ehhez ugyanis jogod van, így vissza kell állítaniuk az eredeti állapotot.
Persze így telefonod nem lesz, de ha megvan a visszaállítás, akkor ezúttal megrendelheted úgy, hogy a régebbi IPTV megoldás marad, csak a TV csomag típusa aktualizálódik. Ugyanis csak ez utóbbi a lényeg, nem az számít hűségnél, hogy androidosra.
-
Capella
senior tag
Hááát inkább mond vissza az egészet, és kapd vissza a régi IPTV-d. Ha még fullban lehet 14 napon belül.
Telcsit meg vegyél másképp, máshol.
Oké, nyilván a piszkos anyagiak, részlet, valami kedvezmény, de kérdés mennyire jön így ki a hűségidő alatt, amilyen csomagot venned kell hozzá. -
-
válasz
Flowtation
üzenetére
Szia!
Ez kevés infó ahhoz, hogy részletes tanácsokat kapj.
Mi a szolgáltatói eszköz pontos típusa?
Mi a konkrét hibajelenség?
Ha 2233 vagy 2235, azok nagyon jó Wi-Fi képességgel bírnak, jellemzően nem érdemes kiváltani saját eszközzel, vagy csak a megfelelő kategóriában, ami nem a legolcsóbb.
De a megfelelő (részletes) beállításokra figyelni kell, a Wi-Fi kapcsolat már csak ilyen, minimális hozzáértést igényel. -
Flowtation
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Köszi, még ez az egy opció van hátra, mert a saját eszköz tud router módban is menni, de még nem szántam rá magam, hogy kipróbáljam. De nem tudom mennyire lehet jó egy ilyen eszköz router módban (dlink 1102).
Megnéztem a progit is, de nekem egyelőre kínai
-
Zeki
nagyúr
Üdv!
Most SAJNOS vissza kell adnom a szuper jó IPTV-m, és fostaliga droid boxot kellett helyette beüzemelnem.
Hogy a fenébe kell itt beállítani, hogy csak a kedvencek/kiválasztott csatornákat listázza a csatorna váltó +- gomb? Vagy itt nincs ilyen feature, csak ömlesztett agymosodás, meg egyéb kit érdekelnek adók? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Flowtation
üzenetére
Szia!
Próbálj meg másik wlan csatornát, előfordul hogy az adott csatornán valamelyik eszköz kevésbé stabil vagy az összefoglalóban linkelt programmal keressél szabad csatornát.
Mivel a szolgáltatók nem garantálják a vezeték nélküli átvitelt lehet jobban jársz ha veszel gigabites routert és az ont-t PPPoE passtrough üzemmódban használod. -
dvtkfan
senior tag
Sziasztok!
Véletlenül valaki nem tudja, hogy az ajándék 3 hónap Disney+ akció meddig igényelhető meg majd? 26.áig van élő előfizetésem, így ha még akkor is él az akció, akkor addig várnék és úgy rendelném meg a 3 hónap ingyenest...

-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme hibát bejelenteni, ha a rossz itthon a wifi de saját eszközt használok?
Lassan egy hónapja küzdök itthon a wifivel, de egyszerűen nem tudom mi lehet a baja. De gondolom nem foglalkoznak vele ilyen esetben? Csak nem értem ha a sagemmel nem volt gond akkor a technicolorral miért van? Én csak dns-t változtattam, de nem javul meg. Illetve igen, kb két hetente újraindítom az ONT-ot, akkor egy darabig jó, de szép lassan egyre rosszabb lesz. -
snyper990
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nincs mit
Jobbulást neki!
Ha meg vissza akarod állítani az eredeti állapotot, csak vissza kell állítani a kliens hálózati beállításaiban, hogy DHCP-vel kérje le a szükséges adatokat a HGW-től, ahogy előtte. De az sem okoz problémát, ha statikus IP-n marad (mondjuk jobb, ha statikus IP-t a router/HGW DHCP-tartományán kívülről kapnak a kliensek, de nem valószínű, hogy problémát okoz, ha úgy marad) -
snyper990
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ha máskor is előfordulna ilyen, ideiglenesen tudsz manuálisan LAN IP-t adni a használt kliensnek az adott eszköz beállításaiból. Olyankor meg lehet adni, hogy melyik DNS szervert használja az adott kliens, és legalább azon az eszközön lesz net (feltéve, hogy ténylegesen csak DNS hiba áll fenn).
A szükséges adatok: default gateway/alapértelmezett átjáró a HGW LAN IP-je (általában 192.168.1.1), a kliensnek szánt LAN IP (a HGW IP-jében az utolsó pont utáni számot változtasd meg egy 1-nél nagyobb és 255-nél kisebb számra, pl. 192.168.1.200), alhálózati maszk 255.255.255.0 (vagy ha CIDR formátumban kell, akkor /24), DNS kiszolgáló meg szimpátia szerint. A Google-féle (8.8.8.8 és 8.8.4.4) elég stabil és gyors, ha a privacy nem elsődleges szempont -
AnonymusX
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Telekom alkalmazásban a chaten érdemes hibát bejelenteni, ott könnyebben megérti Vanda.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Közben úgy néz ki ennyi volt. Javították
-
Capella
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én úgy tudom, a Telekom Sagemcom eszközökben (koax, optika) nem lehet kézzel állítani a DNS szervert.
Szolgáltatói hiba lesz valószínűleg. Avagy rá kellene küldeni a Vandát egy vonalvizsgálatra. -
l.skywalker
Topikgazda
Vác koax hálózat, elment az internet, TV. DNS hibát mutat. Restart nem segített. Sagemcom F@st 3896-ban hol tudom manuálisan állítani a DNS-t?
Illetve mi ez a DynDNS opció?
Konkrétan üres a DNS rész és nem engedi szerkeszteni:
-
makoss
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi majd még utána nézek
Van egy ismerősöm aki ezzel (is) foglalkozik, csak igen ritkán találkozom vele...#167312 Winne
Akkor lehet Telekomos lesz, de én nem havizok, egybe kifizetem oszt jól van. Ha meg nem oké, jöjjenek ki, és állítsák be. Azt tudom, hogy van egy "küldő" és egy "fogadó", vagyis az alap az 2 darabos....
-
Winne
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Figyi. A Telekomos van nekem is, ehhez is két darab kell minimum, hogy meshként menjen, meg egy piacon található bármilyen mesh rendszerhez is, a szolgáltatói eszközön meg csak átengeded kábelen. Én a szolgáltatóinak csak a 6 GHz-es sávját hagytam meg, egyrészt az nem veszik össze semmivel, másrészt azt a sebességet nem tudja semmi. A többit az okoswifi csinálja, amit én kábelezve raktam össze, így tudja a gigabitet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Akkor félre értettem, de szerintem ő is, az én kérdésem továbbra is az, mivel lehet kitolni a wifi jelét, de hozzá teszem azt is gyorsan, hogy működőképes eszközzel.

Jelismétlővel , jelerősítővel vagy olyan routerrel, ami képes wifi-n fogni a meglévő jelet és sajátként újra szórja.
Tehát nem lesz MESH és a sebesség is feleződik. ( Veszi a jelet...aztán továbbítja ...megint veszi , megint továbadja....ezért kapásból feleződik az elérhető sebesség. )
Ezen eszközöket olyan helyre kell elhelyezni, ahol az eredeti wifi jel még jól fogható. Ha lehet , akkor ne a padlótól 20 cm magasan lévő konnektorba dugd a jelismétlőt ( repeater-t ) ...hanem valami magasabb pontra , Pl. : szekrény tetejére.
De ezek eléggé mobil eszközök....lehet próbálgatni, hogy hol jobb a vétel és meddig ér el a hatósugara.
Kollégámnak szereltem be 1 db-ot pár éve.
Nála kifogástalanul üzemel....de Ő csak 1 db okostelefonnal használja azt a kiterjesztett hálózatot.
Ja és mivel nem MESH....ezért az eredeti wifi SSID-je és az új eszköz SSID-je nem lesz azonos......ha állítható az SSID név, akkor pedig érdemes eltérő nevet adni az új rádióforrásnak.
Jelszó lehet azonos vagy eltérő....ez nem lényeges. -
makoss
veterán
válasz
Winne
üzenetére
Akkor félre értettem, de szerintem ő is, az én kérdésem továbbra is az, mivel lehet kitolni a wifi jelét, de hozzá teszem azt is gyorsan, hogy működőképes eszközzel.
#167302 garga pista Lehet, de szerintem más is félreérti amit kérdeztem mert az volt a kérdés amit most fentebb írtam + már kibővítve.
De lehet az lesz, hogy megkérek valakit aki ért hozzá...#167303 Kekmen A lényeg az, hogy a jelenlegi Telekom 2000/1000-res nethez ONT-hez egy olyan eszköz kell, amit mókolás nélkül rá tudok dugni, és megy távolabbi pontokon is a lakásban, Deco ide vagy oda...
#167304 tobias40 Lehet saját eszköze lesz a Telekomnak, mert nem szeretnék ezen sokat variálni, bedugom és megy alapon
-
tobias40
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Bocs,ezt nem tudtam,azt gondoltam hogy a fő routert terjesztik ki 1-2-3 kliens-el vezetéken és így működhet.
Eléggé hülye megoldás ha a már meglévő ont-t nem tudja kiterjeszteni,az meg csak ott van semmi haszna,legfeljebb külön-másik wifi hálózatot tudnak az ont-n létrehozni?
-
Kekmen
senior tag
válasz
lionhearted
üzenetére
AP módja van persze, de ahhoz vezetékkel kell csatlakoztatni, ő nem szeretne kábelezni.
[link] -
-
tobias40
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Ha a telekom eszköz a "főnök" és azt akarod kiterjeszteni mesh-be akkor csak a telekom által adott mesh jó hozzá!
Ha a saját eszközeidből akarsz mesh-t csinálni akkor ahogy Borisz írta,a saját "fő" routered fog betárcsázni és a többi eszköz csinálja a mesh hálózatot.
Ilyenkor a telekomos eszköz csak tovább adja a jelet a te routerednek.Próbálom egyszerűen leírni...

közben már írták többen is a választ,
-
Kekmen
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
Az eredeti kérdésed az volt, hogy
mi a legjobb megoldás kitolni a wifi jelét
Ezt egy darab AP-val is meg lehet oldani, a lényeg, hogy tudja a repeater módot. A Deco nem ilyen.
Ha mesh-t szeretnél, azt pedig fentebb írták, hogy meg lehet oldani a pl TP-link Deco-val is, csak akkor a fő Deco egység lesz a routered.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- VR topik
- iOS alkalmazások
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Ingatlanos topic!
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 4500/ GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB M.2 SSD konfig eladó sok-sok garival
- Új, fóliás SAPPHIRE PULSE RX 9070 XT PULSE 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Thrustmaster t300 bázis
- Core I7 4K ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De azért így már tisztább a kép

Hááát inkább mond vissza az egészet, és kapd vissza a régi IPTV-d. Ha még fullban lehet 14 napon belül.