Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Kerítésléc fail.
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Meggyi001: A kérdés...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltictrl
csendes tag
Sziasztok! Van két WI-FI routerem amit számitőgépről fogok, az egyikről az Internet jön a pincében van a router minden nem tudom mozgatni, és a másik a szobámban amin a Hue Bridge van kötve hogy lehet megoldani hogy egy gépről mind a kettőt tudjam fogni?
-
-
mezis
félisten
válasz
ad4m1337
üzenetére
- 7 -8 m-en talán nem lesz jelentős feszültségesés és a tápfeszültségek is "túlméretezettek", a készülékben DC-DC áramkör azonnal 3,3V-ot esetleg 5V-ot alakít a beérkező 9 - 12V-ból. Mennyi is a tápfeszültsége? Ma már nem terhelik ilyen bonyolult dologgal a usereket...
- Vannak készülékek, amikből nem spórolják ki azt a pár db egyszerű komponenst, ami az egyenfeszültség elválasztásához, zavarszűréshez kell. Ezeknél a fogadó oldalon nem kell splitter.
- Alant egy splitter pár. Egyiken a 12V (48V)-os adapterhez van "mama" lengőcsatlakozó
a melette lévő UTP csatlakozó megy a switch-be (routerbe), a másikon van egy "papa" lengő csatlakozó a Deco M4-hez és egy UTP csatlakozó, ami ugyancsak a Deco M4-hez.Vigyázat! Amikor a 12V már benne van a fali UTP kábelben, akkor a fali kábel másik vége nehogy a Deco M4-be kerüljön, mert elfüstölhet az UTP kábelhez csatlakozó piciny impulzus transzformátor. A transzformátorok nem szeretik az egyenfeszültséget....

-
ad4m1337
aktív tag
Szia,
Koszi a valaszt! Az UTP egyik vége a padlás, másik vége a garázsban, ahol egy jelenleg egy Hikvision switchbe megy (ez majd a kameraknak lesz, de egyelore ezzel viszek emeletre netet, igaz csak 100mbit korlattal, vennem kell majd kulon switchet nethez), a tavolsag kb 7-8m.
Gondolom akkor a splitter masik veget a Hikvision switchbe kellene dugni.
Jo otlet 12v/1A kabelt behuzni, jelenleg muanyag gegecsobe van az utp, viszont ehhez villanyszerelot kellene hivjak (kabel vegere dugot tenni stb) es a splitter egyszerubb megoldasnak tunik.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Adotr egy helyiség (padlás) ahova a villanyszerelő behúzott egy UTP kábelt, viszont 230V hálózati csatlakozót már nem... Van egy TPLINK Deco M4 -em, aminek kell a táp.
Láttam neten, hogy létezik POE Splitter aminél a lan UTP ketté osztja 12v csatlakozó és UTP -re.
Ezek mennyire működnek? Merjem megrendelni?
-
Imagine
csendes tag
Köszi a tippeket!
Kábel lelógatása lett volna kézenfekvő, de csak úgy tudom megoldani, hogy látható, és a lakóközösség keresztes hadjáratának lelki szemeim előtt felvillanó képe nem annyira vonzó.
Így marad az a megoldás, hogy onnan, ahol még értelmezhető erősségű a wifi megpróbálom a jelet továbblökni kb 1-2 métert, annyi már elég lenne. -
Ti használjátok 2,4GHz-en a wifi6-ot (ax) ?
Vagy csak úgy ott van kihasználatlanul?
-
Imagine
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, az alábbi helyzettel kapcsoltban kérnék segítséget.
Társasház negyedik emeletén lakom, -1-re, a mélygarázsba szeretnék wifit varázsolni (kábelen nem tudom levinni) - hevenyészett rajz alább. Az udvaron van pár rácsos szellőzőakna (felülről és oldalra a garázsba átjárható), amin keresztül gondoltam, hogy le tudom juttatni a jelet. Egy TP-LINK EAP110-Outdoor WiFi Access Pointtal próbálkoztam, ami a teraszról szórja jelet lefelé. Az udvaron fullos vétel van, sőt, még az akna felső harmadában is tűrhető, utána viszont teljesen elnyeli a jelet a betonfödém. Olyan megoldást keresek, amivel a hiányzó, durván 2 métert át tudnám hidalni. Egy outdoor range extenderre gondoltam, amit beteszek szellőzőbe, így az annyira fel tudja erősíteni a jelet, hogy a szellőzőtől mondjuk 1 méterre vehető legyen.
Milyen megoldások jöhetnek szóba?
Előre is köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Elvárás részedről a külön vezérlő nélküli seamless roaming? A kulcsszó: embedded controller. Ilyen AP-k - többek között - a Cisco, Ruckus, Grandstream termékei.
-
elpescador
lelkes újonc
Sziasztok!
Van egy:
Reolink Argus PT Dual WIFI-s kamerám,
csatlakozik egy tp-link-Archer-AX20 routerhez WIFI-n,
a mobilomban Yettel előfizetéses SIM kártya,
reolink app a telefonon.Itthoni és más pl. a munkahelyi WIFI-re csatlakozik a telefonom, akkor hibátlanul tudok csatlakozni a kamerához, de ha, a telefonom nincs WIFI hálózatra csatlakozva, hanem mobil adat kapcsolattal akarok csatlakozni a kamerához, akkor nem tud csatlakozni, azt írja, sikertelen kapcsolódás.
A nyáron, tehát pár hónapja még hibátlan volt, mobil adattal is tudtam csatlakozni a kamerához.
Milyen gond lehet, mi lehet a baja? -
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Nincs roaming.
Pont azt csinálja ami a képre van írva.
De ez most nekem bőven elegendő. -
szabifotos
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Csak van fizetős része is. Remélem működik a roaming az ingyenes verzióban. Köszi. Ha valainek van tapasztalata, ne tartsa magában.
Nézegettem még, hogy esetleg Ubiquiti U6+ vagy U7 lite lehetne, de árban jóval több lenne és szerintem még évekig kiszolgálná az igényeket az említett Cambium is. -
válasz
szabifotos
üzenetére
Jók a Cambium cuccok.
Még nem használtam ugyan ezeket, de a leírásuk alapján van felhős vezérlő is hozzá, vagy gépre telepíthető változat, amit saját vason futtathatsz.
Szerintem bármelyik rendszernek kell valamilyen vezérlő, hogy menjen a roaming. -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Felújítandó tégla családi házba tervezem a wifit, egyelőre fejben.
Szerintem 3 eszköz bőven lefedné a házzal együtt a 380nm-es telket is.
Nézegetem az eszközöket és rátaláltam a Cambium eszközökre.
Ezek működnek kontroller nélkül, csak rákötve egy switch-re? Főleg a seamless roaming-ra gondolok.
Mit kell tudni a cnMaestro Essentials-ről? Ez egy ingyenes szoftver, ha jól értem, felteszem egy szerverre és ez menedzseli az egészet hálózatot? -
juhaszmarci
tag
A jól működő wifi roaming akkor garantálható, ha egy gyártó termékeit használod. Nem tudom, hogy a DDwrt hogy kezeli ezt, megoldja e hogy TPlink és ASUS van a hálózatban
-
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Galaxy A23 5G telefon és két router a ház két végében vezetékkel összekötve (egyik ap módban). DDwrt+tplink és asus.
-
-
Nálatok ez működik?
nálam hiába van zárolva a telefon nem vált át. (nincs mesh)
mi kell még hozzá? -
válasz
Doky586
üzenetére
Bocsánat, egy fontos infó az lemaradt, hogy a ház be van kábelezve minden szobába, szóval a terv az, hogy a garázsban van egy kis rack, ott lakna a telekomos eszköz, amin lenyomnám a wifit, de maradna router és a Deco menne a nappaliba és a ház végében lévő hálóba, kábellel és csak AP-ként használva. Nem akarok dupla natot egy házban. Értelmes wifi roaming a cél, ezt vegyes routerekkel ide oda pakolgatva nem fog menni.
-
-
Sziasztok!
Barátnőméknél wifi kéne. Alzán most akciós a TP-Link Deco X55 a 2-es pack-ot nézetem ki a saccra ~160m2-es házra plusz egy kisebb udvarra.
Olyan kérdésem lenne, hogy ez vajon elég lehet-e (tudom, a helyszínen fog kiderülni úgyis), a 3-ast már soknak érzem. nagyjából a ház 2 végébe gondoltam ki.
Azért csak nem szobánként kéne rakni.
Ahogy nézem az én otthoni Unifi U6-Lite-hoz hasonló dBm-el szór. Azzal néztem, az a ház feléig bőven ellőtt.
Olyat lehet ezzel csinálni, hogy csak AP módban működnek?Nem ragaszkodok ehhez, ha tudtok jobban használható mesh rendszert ajánlani, azt megköszönöm.
-
-
-
-
kpityu2
addikt
válasz
Dinomano
üzenetére
Amit Dr. NX javasolt az jó lesz. A PCI-E kártyáknál kell figyelni mert sokban Intel CNVio2 M.2 kártya van (pl AX201) egy PCI-E bővítőkártyába rakva és az igényli az inteles vezérlőt, mert a funkciók egy része a wifi kártyáról át lett rakva az alaplapra. A javasolt USB-s wifiben Realtek 8832AU chip van, ott ez nem játszik.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Dinomano
üzenetére
Leírtam mit vegyél, ha nem akarod magad felesleges körökkel szivatni.
-
-
Dinomano
őstag
Egy ilyen is jó lehet?
Lanberg USB WiFi adapter 300Mbps (NC-0300-WIE) -
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jó kábel (pl Cat6) és jó csatlakozó. Gyakori probléma, hogy a 8 érből nem mindegiknek jó a kontaktusa és akkor visszaesik a sebesség. És ne legyen feleslegesen hosszú a kábel, ezért érdemes méretre csináltatni. Ha belefér érdemes venni krimpelő fogót és csatlakozókat magadnak, hogy a helyszinen tudd méretre vágni a kábelt.
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok! Adott egy kisebb telephely, ahol szet kellene szorni a wifit. Kb 2000nm.
Milyen külső eszközt ajánlanátok.
-
Dr.NX
addikt
-
Dinomano
őstag
Laptop után visszatérek az asztali PC-k világához. A most vásárolt gép alaplapja még nem wi-fis, ezért vennék hozzá USB-s wi-fi vevőegységet. A kérdésem az, hogy vannak-e márkák amiket kerüljek, vagy az ilyenből jó a noname is? Gyors netes kereséssel 150/300 mbps-es antennásakat találtam, de láttam olyat is neten, ami körömnyi méretű wi-fi egység és bluetooth-t is tud. A router kb. 3-5 méterre van a számítógéptől, egy szobában. Mire figyeljek a vásárláskor?
-
válasz
kpityu2
üzenetére
Köszi!
Sajnos a WiFi-s megoldás itt a lényeg és vezetékelés nem igazán jó.
Most a 2 szoba (Nyugati és Keleti) között felső padlás vezetékelés amire gondoltam.
25 méter kábelt rendeltem, meg is érkezett. Van még 15 méteres LAN kábelem is.
Jelenleg WiFi kapcsolat van a F@st 5670 és Asus RT-N12D1 között.
Jelerősítő üzemmód a kapcsolat típusa.
Mit kell tennem, hogy a LAN is jó legyen, ne csak a WiFi-s kapcsolat a 2 modem között.?
/próbáltam és csatlakoztatás után azt írta speedtest program hogy nincs hálózati kapcsolat és aztán pár perc múlva néztem és a gyenge WiFi-s sebességű volt megint/Igazából a fő gond ezzel a MESH rendszerrel igazán csak az, hogy a fő modemhez az első kábellel csatlakozik és az ott is van mellette.
Ha azt a mostani 2. helyére tudnám tenni vezetékes megoldással, na az jó lenne. (az úgy az emeleti nappali közepén lenne és így a többi megfelelően csatlakozna. 🤔 -
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Vezetékes összekötéssel bármelyik lefedi. Wifivel mindegyik nyögvenyelős, technológiai adottság. Annyira helyfüggő, hogy nem lehet ígérni semmit, van akinek wifi backhaullal is megfelelő, van akinek nem. A "Milyen routert?" topikban ki van vesézve. Ár/wifi térerő arányban a Cudy-t dicsérték. Csak kínai. Mondjuk a Xiaomi is az. Nem kínaiból meg az Asus az elterjedt, nem kínai, kicsivel drágább és vegyesek a tapasztalatok.
-
-
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valószínűleg ha leszakad akkor a központira csatlakozik vissza. Nem is tűnt stabil megoldásnak ez az ügyeskedés. Wifin amúgy se javasolt a mesh backhaul, mert megfelezi a sávszélességet. A rádió ugyanis egyszerre kommunikál a klienssel és a vezérlővel ugyanazon a csatornán. És ha láncba vannak kötve akkor hatványozódik a dolog. Kivéve ha triband router, mert ott külön rádió van a backhaulra.
A vezetékes backhaul azért is jobb, mert a node-oknak nem kell belelógniuk egymás zónájába, hanem távolabb lehetnek egymástól, így sokkal nagyobb területet fednek le stabilabban, nagyobb sávszélességgel. Ha nincs kiépítve ethernet hálózat, akkor fal tövében, üreges szegőlécben, küszöb alatt, emeletnél ablakkereten ki/ablakkereten be megoldásokkal szépen be lehet kábelezni a házat. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Míg LAN kábeles volt a csatlakozás, úgy tökéletes volt, de le lett húzva és ugyanaz lett mint korábban volt.
Lehet valamit félre értettem, rosszul csináltam?
2-es MESH eszközt kötöttem össze a 3-as eszközzel, majd le csatlakoztattam és így látszólag lánc kapcsolat jött létre a 2 között, de csatlakoztattam a 3-as a 4-es eszközzel is, úgy is jó volt a kapcsolat, de azt szét bontva már megint olyan lett mint volt korábban.
-
-
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt neked kell kideritened. Itt találtam a megoldást: [link]
Egyébiránt a vezetékes megoldás ajánlottabb. Stabilabb, nagyobb területet lefed, a wifi teljes sávszélessége megmarad a hasznos forgalomnak. -
-
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Úgy látom évekre visszamenően van ez a probléma. Egyik fórumon valakinek ugy sikerült, hogy vezetékkel kötötte össze a node-okat, kényszerítette a vezetékes kapcsolatot, elvitte a végső helyére és ott átállt wifire. Igy neki nem csatlakozott vissza a központi egységre, hanem maradt a másik node-on.
-
-
donmackó
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, a mesh-hez én sem értek. Azért jöttem a topikba.
-
-
donmackó
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, ez a telekomos okos wifi. Kaon AR1344E. Én sem voltam benne biztos hogy működik, inkább kipróbáltam.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt a választ kaptam. (Online Chaten)
A xiaomi mesh system alapvetoen csillag topologiat hasznal, nem klasszikus lancot. Minden mesh node a fo routerhez kapcsologik, nem egymahoz lacolodnak hanem a kozponti egyseghez. A xiaomi mesh tamogatja a kabeles kapcsolatot viszont mindegyik mesh egyseget kozvetlenul a fo reouter lan portjara kell kotni, ha keves lan portod van, tehetsz koze egy gigabites switchet, es onnan mehetnek kabelen a tobbi mesh node ok. Ha vezetek nelkul akarod hasznalni a mesh egysegnek jol jelerosseggel kell latniuk a fo routert, ha egy node tul messze van, es csak egy masik node ot latna, nem fog stabilan csatlakozni.
-
-
kpityu2
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Néz szét a Xiaomi támogatói oldalán, hogy a mesh rendszerük támogatja-e egyáltalán a lánctopológiát. Mondjuk ha nem, az elég szomorú lenne. De a legszárazabb érzés az ethernet backhaul.
-
válasz
donmackó
üzenetére
Ez a Telekom eszköze?
Nekem Xiaomi Mesh System AX3000 van és az mind a fő eszközhöz csatlakozik, nem a hozzá közeli levohoz sajnos.
A lenti nappali/előszoba már messze van az emeleti fő routertol és így "gyenge" az erősség, kapcsolat...
Keresem a megoldast de remélem meg is találom.
-
kenwood3
addikt
Kerlek segits elmagyaraźni ennek a mukodesi elvet!
Kb erre tudok gondolni
Utp kabel az otthoni routerbol ebbe a valamibe, majd beallit iranyba, es 1 ugyanilyen venne ennek a jelet a padlason. A padladon levovobe is kabel, es erre csatlakozik 1 uj router?
Jol kapisgalom?
Koszonom! -
válasz
Omateee
üzenetére
OC200 van fent Hardveraprón használtan is.
A fokozatosan építkezés az Omada rendszerrel jó ötlet, én is így bővítettem lassan a hálózatomat.
A kerek, mennyezeti AP-okat fel lehet rakni a falra, de a legoptimálisabb nekik a plafonon való elhelyezés.
Ha hasonlóan fel tudod rakni egy konzolra, akkor optimálisabb a szórása.
Az körbe sugároz legjobban. -
Omateee
tag
válasz
Patice
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ, nagy segítség volt.
Az OC220-at nem is néztem, összehasonlítom a 200-al, meglátjuk melyik lesz a nyerő.
Valószínű, hogy első körben megveszem a Controllert és a POE Switchet, plusz ebből a fali AP-ből, meg mennyezetiből egyet-egyet és elkezdem körbe tesztelni a házat. Majd kiderül mennyire lesz szükség a legvégén.
Szerencsére olyan elrendezésű a ház, hogy szinte minden helyiségben a külső falakra kerültek az UTP kiállások, így a belső tér felé irányítva tudom elhelyezni az AP-kat.
Egy furának tűnő kérdésem van még a mennyezeti AP-ról. Ha azt el tudom helyezni egy konzollal úgy, hogy merőlegesen álljon a falra, működőképes koncepció lehet? Vagy csak azt érem el vele, hogy a plafont fogja teleszórni?
-
válasz
Omateee
üzenetére
Hát, a 40 cm a padlótól nem épp szerencsés elhelyezés lesz az AP-nak.
Az EAP 655-Wall így szórja a jelet:
Szóval a fal mögé kb. nem szór semmit, a fal felől meg gömbszerűen tud teríteni.
És akkor jön majd az, hogy mi lesz előtte, mellette, stb. Mi az ami majd árnyékolja a jelét.Szerintem 2 db tuti nem lesz elég a 180 nm lefedésére.
Ha ilyen alacsonyan tudod csak elhelyezni, akkor leginkább úgy számolnék, hogy minden helyiségbe kell raknod egyet, ahol fontos a wifi. Bár ezzel a típussal nincs tapasztalatom.(Nálam pár éve már megy egy AX-es Omada rendszer 5 AP-al, jelenleg két switchel, OC200-al, meg egy 707-M2 gateway-el, stabilan.)
Mennyezeti AP-al sokkal könnyebb dolgod lenne., abból kettő nagy valószínűséggel elég lenne.
OC200 helyett már lehet az újabb OC220-at választanám. Gyorsabb, újabb vas, persze drágább is.
A hardveres kontroller-t össze lehet kötni egy felhőssel is, jó dolog, ha otthonról is tudod vezérelni.
Pl. távolról le tudsz tiltani bármelyik klienst, vagy ha Omada-s lesz a POE switch is, akkor az egyes portokat is lehet konfigolni az app-ból is, vagy POE restartot nyomni, ha lefagyna valamelyik POE-s eszköz. -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Vettem 1 ingatlant az utcánk elején . Dombvidekes teruleten van, ha felmegyek a padlasara, tokeletes ralatasom van otthonra. Vettem 3db wifis Tp-link Tapo kamerat megfigyelni a teruletet, emiatt szuksegem lett arra, hogy net is legyen ott. Mivel csak emiatt nem akarok havonta 5k-t fizetni, arra gondoltam, hogy otthonrol vetelezek. Kitettem 1 tp link wifi routert a kinti mellekepulet nyitott tersza ala. Az uj epuletben, meg felvittem 1 wifi jelerositot a padlasra. Igy van net kb 100-120m tavolsagot hidalok igy at, es kb csak max 20 megabit jon at. A kerdesem az lenne, milyen gond.lehet ezzel? Mi fog lehalni eloszor valami miatt, mondjuk homerseklet , para stb... Mi lenne erre a legjobb , legtartosabb megoldas erre? A 3 kamera kozul, 2db c510w es 1 db c530w tipus van. A 2 510es-hez méh elegendo a net sebessége, azokat tudom monitorozni, de a 30ashoz mar lassu. Azt csak akkor tudom, ha átmegyek és arra a repeaterre csatlakozik a telom is.
K⁶oszonom! -
Omateee
tag
Sziasztok!
Otthoni Wifi helyzetet szeretném egységesen rendbe tenni, erre néztem ki a TP-Link Omada managed rendszerét.
A ház új építésű földszintes, kerámia tégla falak, 180 m2. Minden helyiségbe tettem UTP kiállást, csillagpontosan futnak be egy Rack szekrénybe, így egy POE switch-el a tápellátás is megoldható lesz.
Az első kérdés:
A helyiségekben 40cm magasságban vannak az UTP kábelek, ezekre kellene AP-t lógatni. A mennyezeti rögzítés nem megoldható, kábelcsatornázni pedig nem szeretnék. A kérdés, hogy ez az AP ebben a 40cm-es magasságban is hatékonyan tudna jelet szórni?
[link]Másik kérdés:
Lefedettség szempontjából elég lehet erre a területre 2db ilyen AP + egy kültéri az udvar felé?Harmadik kérdés:
Lesz egy OC200 a rendszerben, emellett ugyanúgy tud működni a telefonos App is? Illetve pontosabban, van értelme a telefonos appnak egyáltalán ebben a helyzetben? Mit lehet konfigurálni vagy monitorozni vele?Köszi előre is!
-
donmackó
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Kipróbáltam, és működik. Mert a gyártó weboldala sem írt semmi konkrét infót, így fogtam és vittem az egyik itthon lévőt. Meg is vettem apróról a plusz eszközt, és csak hozzá kellett adni. Amikor átköltözött a végleges helyére ott egyből a közelebbi eszközhöz kapcsolódott.
-
pinnacle
nagyúr
-
tailor
őstag
Természetesen ez megvolt, vagy 20x

Urak, köszönöm a tippeket: végül ez a Reddit poszt segített.
TLDR: az eszközkezelőben az összes Intel .inf drivert kézzel ki kellett törölni, majd a neten megkerestem a 22.160.0-ás "Intel PRO SET wireless drivers for IT administrators" zip fájlt . Az abban lévő .inf fájlokat telepítettem, és tádá! Az adapter működik! A feltöltés is elég jó - nem hűdeszuper, de 10x olyan gyors, mint volt, és ez egyelőre elég
-
tailor
őstag
Live Linuxot most nem tudom feltenni, késő van hozzá
- Csak egy dolgot változtattál? Igen
- Elektroszmogot nemcsak WiFi-s eszközök tudnak kelteni, akár egy dugasztáp is.
- A WiFi-s kártyát is próbáld meg másik slot-ban. Sajnos csak egy slotom van
- PC-n hálózat alaphelyzetbe állítás MegtörténtMegpróbáltam feltenni egy korábbi drivert, erre ez a hibaüzenet jött (ez amúgy olyan..."nőcis" - elnézést, ha valaki érintett
): [kép]
Majd egy eggyel még régebbit, amire ez a hibaüzenet: [kép]Nem értem: az eszközt töröltem, restart után 2019-es MS drivert használ az eszköztulajdonságok szerint: [kép]
Hogyan lehet akkor, hogy a 22.150-es TP-Link driver azt írja, hogy a 23.40-es van fent?
Komolyan, agyf..t kapok lassan... -
mezis
félisten
válasz
tailor
üzenetére
- Próba egy Live Linux-al (PEN drive-ról) és rögtön kiderül hogy hw, vagy sw hiba.
- Csak egy dolgot változtattál? (TX3000 helyett vissza a T4U?)
- Elektroszmogot nemcsak WiFi-s eszközök tudnak kelteni, akár egy dugasztáp is.
- A WiFi-s kártyát is próbáld meg másik slot-ban.
- PC-n hálózat alaphelyzetbe állítás (Gépház). -
-
tailor
őstag
Szia! Igen, 100%-ban ugyanaz a hely (ugyanaz a polc, magasság, irány). Anno is néztem wifi analyzer-rel a csatornákat, és nincs szignifikáns változás azóta.
Csak érdekességképp, most visszatettem a T4U adaptert (ott van a TX3000 antennái mellett helyileg), és a sebesség: LINK kb. 4-5x olyan gyors az upload, mint az ax-en

-
mezis
félisten
válasz
tailor
üzenetére
Üdv.!
Az Asus RT-AX57 ugyanazon a helyen van mint az Asus AC65P volt és a környezetük sem változott? (Pl ha az Asus RT-AX57 környezetében megnőtt az elektroszmog, akkor az a vételi üzemmódot nagyon zavarhatja. Ez 5GHz-ig mér. Talán van elfogadható áron olyan, amelyik a 6GHz-es sávot is méri. )
-
tailor
őstag
Kedves fórumtársak!
A tudásom és a kutatások végére értem, így Tőletek kérek szépen segítséget

Panelben lakunk, gigabites Telekom netünk van, amit az én gépem wifin vesz.
Az adapter egy TP-Link TX3000E Wifi6-os, a router Asus RT-AX57, legújabb firmware-rel.A problémám: a feltöltésem penetránsan gyenge
A teszt 3 böngészővel és mobilról, mind az 5G-s hálózaton. A házban nincs más 5G-s wifi. [kép]
Az adapternél Intel drivert használok, a TP-Link oldalán egy régi van, de azzal sem volt jó.
A korábbi AC-s routerrel (Asus AC65P) és Archer T4U usb-s adapterrel megvolt a 150 MBps körüli upload.Minden infót megköszönök, hogy merre-mit állítsak!

-
kpityu2
addikt
válasz
donmackó
üzenetére
Mindig a leírás alapján kell összerakni mert a mesh jelenleg még gyártófüggő. Mindenki megcsinálta a maga verzióját. A gyártói leírásokban kell keresgélni, hogy támogatja-e a közvetett kapcsolódást. Általában egy közbeiktatott switch nem szokott gondot okozni, de, hogy támogatja-e a lánc topológiát több node esetén azt a leírásban kell megnézni. Valószínűleg igen.
-
donmackó
addikt
Üdv!
Érdeklődnék mesh rendszerrel kapcsolatban. Van itthon telekomos mesh (Kaon ar1344), és olyan kérdésem van hogy a szolga eszköznek mindenképpen a mesterrel kell kapcsolódni? Nem értek a mesh-hez, ezt is leírás alapján raktam össze. -
tibbike01
addikt
Miért írja nekem ezt az inSSIDer program?

Csatlakozok wifire, jó a dirver...minden rendben, de nem működik a program. A Acrylicwifi meg arra kér, hogy kapcsoljam be a gps-t a laptopon...az sem megy.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
AX-es routerrel működik valakinek az AirScreen?
TP-Link AX1500, Xiaomi Mi TV Box S 3rd Gen-el nem működik 5 vagy 2,4GHz-n. Nem látja a telefon, képernyő tükrözéshez a routert.
Szerintem ez valami Android 14, TP-Link probléma lehet, mert Android 9, X96MaxPlus boxal semmi probléma. Illetve a One-os újabb, fekete Connect Box-al sincs probléma a Xiaominak, igaz feljön ez a hibaüzenet (a TP-Linknél is) de ez nem számít az mondták az AirScreen ügyfélszolgálatán. ADB TV-vel letiltottam a Google Cast-t, Miracastot, de nincs változás, pedig ilyenkor hibaüzenet sem jelenik meg az AirScreen indításakor.
Ha az iPhone Hotspotjához csatlakoztatom a TP-Link AX1500 , akkor hibaüzenetet sem jelenik meg és egyből megtalálja a boxot.
Milyen router beállítás lehet hatással erre a hibára?
AirScreen-nél azt mondták, hogy mDNS protocol-on megy a kommunikáció. Szerintük firmware csere kell a routeren. Arra meg várhatok, gondolom nem lesz egyhamar, remélhetőleg valami beállítás változás is segít.
Esetleg akinek van Android 14-es boxa, meg tudná nézni, hogy az AirScreen gond nélkül elindul? Nem tudom, hogy nálam beállítás vagy router probléma van. Attól tartok az utóbbi. -
qantum
senior tag
Sziasztok, otthonra (1 telefon 1 tv), melyik a legolcsóbb, használható sim-es wifi router?
-
aujjobba
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
Megvan a megoldás, köszönöm a türelmet, ma nekem is több volt mint az este..Keresgéltem.
Leírom, ha valakit érdekel, vagy ide hozza a kereső, amúgy itt találtam a megoldást, de egy másik fórumon.
Ugye ebbe a gépbe is Intel 3160 Wifi kártya van, ami most már tökéletesen működik. A megoldás: [link] -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Összevont a két frekvencia, vagy külön van?
Régebbi eszközök nem biztos, hogy tudják kezelni ezt. -
Syz
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Megmondom őszintén,hogy sem bennem,sem a szomszédban nem merült fel semmiféle ASZF vagy jogi gondolat amikor kipróbáltuk az első extendert, de szerintem nem egy elterjedt gondolat ez Magyarországon.Nyilván egyet kell értsek veled ebben az ASZF dologban ha a szolgáltató részéről nézem az egészet.
-
mezis
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Üdv.!
Azasszony laposán volt már ilyen:
? -
Zoli bácsi
őstag
Üdv!
Lecseréltem a wifi5-ös szolgáltatótól kapott kábelmodem/wifi router egységet, pontosabban ugye csak a wifi részét kapcsoltam ki, és beállítottam egy wifi6-os TP-link routert [link]
Ugyanazt a hálózati nevet, és jelszót adtam meg mint eddig. Meg is lepődtem, milyen egyszerűen ment minden, összes telefon, tablet, laptop..Ami van a családban, szó nélkül csatlakozott.
Aztán elővette ma este asszony a régi laptopját, isten tudja milyen program van rajt, beállítva, amivel ilyen online csoportos továbbképzéseket tartanak.
Egyszerűen ez a kb. 2010-es gép, Intel wifi kártyával, elvileg "N" szabványt tud, nem látja az új routert. Nem rejtett a hálózat, megy a 2,4, és az 5Ghz is....
Sehogy nem látja. Visszakapcsoltam a régi routert is, azt azonnal látja. Egyenlőre megoldottam, nincs hiszti, csak nem értem, elvileg visszafele támogatni kéne minden szabványt a routernek, nem..?
Van ötletetek, mit kellene átállítanom? -
dudika10
veterán
Tobbiek nem irtak ugyan, de ez a felhasznalas serti az ASZF vonatkozo pontjat ami expliciten tiltja azt, hogy az internetet a szomszeddal oszza valaki a szolgaltato elozetes beleegyezese nelkul. (Nyilvan nem fog beleegyezni. Nem azert bovit halozatot, hogy utana egy falu egy elofozetesen ellegyen.)
Csak hogy ez is tiszta legyen!
-
Syz
senior tag
Sziasztok!A szomszédban bekötötték nemrég a One féle 1000-res netet.Mivel ők is sokszor nincsenek otthon és nekem is nagyon képlékeny,hogy mikor és merre tartózkodom,ezért nem merült még fel hogy én is beköttessem,illetve egészen biztosan nem tudnám én sem kihasználni.Viszont felmerült az ötlet,hogy mi lenne ha kipróbálnék egy jelerősítőt és megnézném mit tud.Falun lakom és mikrohullámú internetem van még 8 Mbps sebességű,szóval nem véletlenül várták sokan az optikait.Volt itthon egy TP-Link Wifi 5 jelerősítőm amit eddig sosem használtam egészen eddig és meglepő módon 30 Mbps sebességet át tudott lökni.Ezen felbuzdulva jó áron sikerült venni egy másik TP-Link jelerősítőt ami már tudja a Wifi 6 szabványt is és azzal 40-50 Mbps sebességet tudok kicsikarni,azt stabilan hozza.A PC-m alaplapjához járt anno egy Intel Wireless AC-9260 Wi-Fi 5 antenna és ezzel a szettel eddig itt tartok.Kérdésem az lenne,hogy mivel lehetne megnövelni esetleg a 2.4 GHz-es sávszélességet és elérni kb. 100 Mbps sebességű kapcsolatot?A két ház között van kb. 7 m,az ő routere és az én PC-m közt kb. 12 m.Van egy AX5400 AX72 Archer routerem itthon,amin van USB 3.0 port.Esetleg azt használhatom úgy mint egy USB-s Wifi sticket az alaplaphoz és ki tudom váltani vele a hálókártyához használt Wifi antennát?Ha nem,akkor esetleg valami kültéri antennát kellene néznem ami tovább erősíti a jelet?
-
mezis
félisten
válasz
Cranberries
üzenetére
Kipróbálhatod LAN - WAN kábelezéssel is. Dynamic IP-re állítva lesz egy külön alhálód és tudod ellenőrizni a térerőt, sebességeket. [link] , vagy vagy valami hasonló sw.-el.
Mi a TP-Link Archer C5 hw verziója? (V1, V2, V1.20)
-
válasz
Cranberries
üzenetére
Nem kell amúgy ezen sem parázni, hogy adott router tudja-e az AP módot vagy sem.
Kézi munkával bármelyikből lehet AP-ot csinálni.
(1. Adsz neki egy IP címet fixen a router DHP tartományán kívül. 2. DHPC-t kikapcsolod. 3. Alapértelmezett átjárónak beállítod a fő routert. 4. SSID-ket és jelszavakat beállítod.)
Persze így nem egy egységes wifid lesz, hanem több különböző.
Ekkor jön be a MESH, ami ezt megoldja. -
Cranberries
aktív tag
Köszönöm a válaszodat és a tiédet is Patice!
Én bárhol kerestem arról infót, hogy a router tudja-e az Acces Point módot mindenhol azt találtam, hogy nem, ezért is kezdtem el nézegetni a MESH eszközöket. Amit linkeltél “kézi munka” cimszó alatt, hát bevallom nekem elég bonyolultnak tűnik, de ez az én hibám, nem vagyok egy guru és akkor finoman fogalmaztam.
Pedig jó lenne, ha nem kellene plusz eszközre beruháznom ha már van olyan amivel megoldható lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nálam hiába van zárolva a telefon nem vált át. (nincs mesh)

Komolyan, agyf..t kapok lassan...

Gubek-Einste