Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: Idővándor
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
55 colos C6K gyors velemeny 20 perc utan.
A tv beepitett medialejatszoja tokeletesen mukodik usbn keresztul.
Betekintesiszog meglepoen jo.
Fenyero van boven.Mivel belepo miniled tv ezert senki ne varjon oled szintu feketet vagy kontrasztot, de egy jobb miniledes tv dinamikussagat sem. Peldanak okaert c835 merfoldekkel jobb ezen a teren.
Amig vilagos tartalom van a kepen, elegge dinamikus a kepe. De amint sotet jelenetek jonnek, akkor ott bizony csak szurkeseg van es emellett termeszetellenesen tul vilagos ugy en block a kep, tehat ahol ejszakanak kellene lennie, ott inkabb szurkulet van.
Hangzas meglepoen jo.
Egyebkent arat figyelembe veve szerintem nagyon jo amit nyujt.
De ha valaki a miniled kepet akarja megitelni, ne ez alapjan tegye.
-
kokokka
addikt
válasz
Horvath1985 #40247 üzenetére
3 méterről nézem a 85-öst.
-
Swenk
aktív tag
Most tényleg a youtube a meghatározó egy tv minősítésében?
Sajnos el kell fogadni, hogy ez egy tv és nem dedikált médiaplayer, azok sem tökéletesek, ott is van mit elnézni.Nagyon sokat tud a tv, mert "okos", de nem mindent.
Valaki, akinek van kedve összeszámolhatná, hogy egy ilyen eszköznek hányféle képkocka frekit, felbontást,képtömörítést, kép kódolást kell ismernie, és hibátlanul lejátszania. A hangnál ugyanez van. /5.1,7.1 DD, DD+, Atmos , DTS stb, stb. Szerintem, jó lenne inkább a forrásokat gatyába rázni, egységesebbé tenni, de sajnos ez lehetetlen, mert profitot sértene. -
blakey
titán
A YouTube semmilyen körülmények között nem bír kb. semmivel, főleg, ha nem prémium előfizetéssel nézed, mert ott is más az fps, mint a nézett tartalomban, valamint a tartalomkészítők jelentős része képtelen normális fps-t használni, úh, ott az lenne a legjobb, ha meglenne határozva, hogy stabilan milyen fps-t lehetne használni.
-
blakey
titán
Mások az igények, az ingerküszöbök. Ha hibátlan, problémamentes lejátszást szeretnél, akkor csakis külső lejátszó a megoldás. Ezek az okos TV-k olyanok, mint a 4 az 1-ben tusfürdő, ami sampon, testápoló és hajbalzsam is egyben, mindenre jó, de leginkább sima tusfürdő, tehát a TV is mindenre jó, de leginkább megjelenítésre, a lejátszást külső lejátszóra kell bízni.
-
recusar
tag
Sziasztok.
Van egy TCL 65C839 tévé. Létezik hogy EZ a legfrissebb szoftver hozzá?
A tévé szerint igen, nem talál újabbat. -
turho
addikt
válasz
blakey #40259 üzenetére
A beépített lejátszójával filmezünk vidáman a 65c728-on 4 éve...talán pár esetben volt 1-2 apróság, de lehet ott az mkv volt bajos. 4 év után elvárnék egy 4k hdr-ben is tökéletesen működő hardvert fél millióért. De akkor eszerint van baj, olcsó, de a hardver is fos
4 K YouTube is mindig sima. Lehet hogy nem jókat néztem
vagy passz. Egy 250 GB hdd-t dugdosok a tv-re, ennyi, nem kellett vennem (eddig) külső lejátszót.
-
blakey
titán
Semmi érdekük nem fűzi hozzá. Néhány márka esetében egész tűrhető a "háttérmunka", nem nagyon látszik a képkockasebesség egyeztetésének hiánya, valamint a 23,976, 24, 29,97, 30 és 60 fps esetében szinte nulla a probléma, 25/50 fps-en vannak a jobban érzékelhető, látható problémák. Minőségi lejátszáshoz amúgyis külső lejátszó a megfelelő. nagyon régóta mozizok, soha nem próbálkoztam a TV-n való lejátszással, kizárólag külső lejátszó a megfelelő választás.
-
blakey
titán
-
mm00
aktív tag
Én azt találtam, hogy végig 60hz-en fut az Android és ezért vannak frame problémák. Nem változtatja a beépített Android a frissítési frekvenciát. Felraktam a Kodi-t az írta is hogy 59-60fps van végig, proci terhelés 80-90%, de láthatóan voltak frame kiesések. Van egy Odroid N2+ Coreelec Kodi külső lejátszóm, az simán beváltotta a tv-t 24hz módba(jelezte egy buborék) és minden mozgás tükörsima lett. (A lejátszandó videó ugyanaz volt)
Valószínű veszek mellé egy Apple tv 4k-t vagy Nvidia shieldetpedig nagyon bíztam benne, hogy az Android rendszere miatt végre nem kell semmi kiegészítő.
-
siposjozsef
csendes tag
válasz
AxBattler #40235 üzenetére
C6K és C7K közötti különbségre én is kíváncsi lennék nagyon. Min. 75-ös méretben gondolkozom, ahol hirtelen megugrik (szerintem nagyra) az árrés a C6K és C7K között.
Bár én nem használnám játékra, csak filmek ill. sport nézésére, és hogy így is vajon megéri a felirat a C7K?
Én szívesen vennék akár még garanciás korábbi C835-öt , de hardveraprón csak C735 vagy C805 bukkan fel, ott meg már akkor biztos jobb lenne egy C6K..
Vagy hol gondolkozom hibásan ? segítsetek. köszi -
schwabika
újonc
Ok.
-
schwabika
újonc
Köszi. Nedves törlőkendő?
-
schwabika
újonc
Sziasztok. Mivel tudnám letakarítani a tv képernyőjén lévő port ujjlenyomatot?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Horvath1985 #40247 üzenetére
Még kicsi is lesz
-
Horvath1985
csendes tag
4-4,5 méterről nézném a TCL85c7K tv-t. legtöbbször 4k-ban netflix,hbo,stb.,néha tv műsor full hd-ban. Jó lehet ugye? most kicsit elbizonytalanodtam.
-
-
mm00
aktív tag
Sziasztok! 1 hete vásároltam egy 65c7k-t és egyenlőre csalódott vagyok. A beépített YouTube lejátszó 4k lejátszásnál mintha minden másodpercben kihagyna frameket. Mintha nem tudná a 25fps-hez lehúzni a frissítését 25hz-re. Ugyanez van Jellyfin 4k dolby vision 25fps-nél. Más is tapasztalt hasonlót?
-
válasz
Horvath1985 #40205 üzenetére
Elektrohétvége keretén belül most akciós a 85C6K (450 ezer) és a 85C7K (585 ezer) is. A kupon felhasználásához kell a kosárba pl. ez.
-
Kíváncsi lennék egy C6K-C7K összehasonlításra, a kisebbik modell mennyire marad el...
-
KoVee84
senior tag
válasz
balojazz #40231 üzenetére
Nekem sony 65xg85-t váltott, ips paneles. Ahhoz képest oldalról azért van némi szín fakulás. A színek viszont brutálisak, de ami a legszembetűnőbb, az a fehér szín. Mikor valami fehér hátterű reklám van, az kb olyan érzés, mint amikor 20+ éve CS-ztem és flasht dobtak elém. Még szoknom kell
-
Bogyi007
veterán
13 hónapja van meg az 55C805-ös de kvázi most van időm istenigazából kipróbálni a HDR és Dolby Vision tudását például Xbox Series X konzollal - betegszabin vagyok porckorongsérv gyanúja miatt - az alany a Forza Motorsport és éjszakai pályás körülmények.
Hát ez valami vadállati ahogy kinéz a játék ezzel a tévével!
Eddig is tudtam hogy jó vétel volt, de most tudom végre ki is használni. -
balojazz
aktív tag
75C7K 1st impressions... 2 dologtól féltem: rezonáló basszusok, betekintési szögek. Nos hát: minden pöpec. Hiába VA panel, ez bizony még 45 foknál is tökéletes, sőt 60-nál (ami ugye 120 szumma). Hangok. Gyors betettem egy kis Metallicát meg jazzt. Aztakurva. Semmi rezonancia, gazdag hangzás 30-50-80-as hangerőn, de akkor már megsüketültem. Nulla torzulás, semmi rezgés. Falra tettem, alátéteket is raktam, kézi fúrócsavarozóval 5-össel húztam meg, előbb 3-assal, de az nem tűnt szorosnak. Tévéadás közben is gazdag basszusok, éles magasak, pontos közepek. Semmit nem állítottam, csak mozi mód. Még nem kalibráltam, de igen fasza a kép. Kibaszott jól szól. Az első tévém, amin érdemes zenét is hallgatni. Ja, amúgy tényleg föl kellett mosni.... A Whiplash c. film Caravan előadásán és a Metallica Nothing Else Matters klipjén konkrétan könnyeztem, olyan jól szólt. Félreértés ne essék: nem Hi-Fi, de basszus, ütős cucc. Ne féljetek tőle, nagyon jó tévé.
-
freeland0806
tag
válasz
Pendragon911 #40222 üzenetére
Telekomtól nekem is volt egy hibás TCL tavaly. 2 hét volt mire kijött a futár visszavinni. Úgyhogy egy kalappal
-
rainman72
nagyúr
320e a 75C6K eMag multi ajánlatok,a 65C7K is -20% az 55C6K pedig 176e.
-
mikrofon
veterán
válasz
szaki58 #40201 üzenetére
Ha belefér a keretbe akkor megéri. Ez egy olyan márka szerintem ahol valóban vannak látható különbségek az egyes modellek között ahogy szintet lépsz árban. Így szerintem érdemes belőni először az elkölthető összeget majd a méretet. Megnézni hogy melyik típus fér bele az árba ebből a méretből. Majd megnézni hogy a következő típus az mennyivel van fölötte és annyival ki lehet-e bővíteni a keret. Ha igen akkor érdemes megvenni.
-
balojazz
aktív tag
válasz
nicu71 #40224 üzenetére
Referálok majd, deee... azt tudnotok kell, hogy egy 49"-es LG nanocellről jövök, szóvaaal valszeg föl kell majd locsolni, ha meglátom dolgozni ezt a szörnyet. Ja, és teljesen big screen szűz vagyok: ismerősök közt nincs, boltokban nem néztem hasonlót sem évek óta, és full online rendeltem, Rtings teszt alapján. (Végső soron ez is egy mosógép: megnézem a videókat, szöveges értékeléseket, döntök, hány kilós legyen, csekkolom, mekkora a dob, aztán megrendelem látatlanban.) De ha működik, nálunk ez nagyot fog szólni: a kölkök nem tudnak róla... Nerf-lövedékeket bírja vajon...?
-
rainman72
nagyúr
[Ez] vajon melyik model lehet itthon ha van egyáltalán?
Elég gyenge értékelést kapott nem jelemző. -
balojazz
aktív tag
válasz
Pendragon911 #40219 üzenetére
Az szép. Kaptál egy gyártási selejtet. Mert hogy külsérelm nyom nem nincs. A szerelők tudták, hogy selejt, de siettek a kiszállítással... Nekem holnap 8-10 közt jön a cucc, izgi lesz akkor, mire du 3-ra hazaérek....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pendragon911 #40219 üzenetére
Állj el a vásárlástól.
-
Pendragon911
aktív tag
Jobban megnéztük bekapcsolt állapotban és a képernyő bal szélén találtunk egy ilyen furcsa jelenséget. Felületi sérülés nincs, tehát valahol az üveg mögött van egy sérülés. Ez okozhatja akár a hibát. Hívjuk a Telekom-ot, illetve beregisztrálom a TV-t a TCL oldalán.
-
Pendragon911
aktív tag
Néhányszor meg
Power gomb benyom, kábel kihúz, nyomva tart, kábel vissza. Próbáltam olyat is, hogy kihúztam a kábelt, power gomb egy percig benyomva, majd kábel vissza. Minden animáció sziluettje halvány fehérrel látszik. Mintha egy tejüveggel le lenne takarva a képernyő. Most hagyom kihúzva egy ideig, aztán megint próba cseresznye.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Pendragon911 #40214 üzenetére
Talán már megcsináltad, de: Konektorból "kihúz-majd bedug" esetleg?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Pendragon911 #40214 üzenetére
Ha most kaptad (ma) a készüléket akkor első körben a telekomot. hívnám.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok. Most raktuk össze a C805-ös TV-t, első bekapcsolás után megjelent a piros TCL felirat, de azóta csak annyit látok, hogy a menü bejött, de éppen csak egy nagyon halvány folt látszik a menüpontok helyén, illetve az egész képernyőn éppen-éppen látszik az, hogy be van kapcsolva, mert a háttérvilágítás az működik. Hangja van, amikor a menüpontok között lépkedek, de ennyi. Egy csöppet bosszantó a helyzet. Feltételezem, hogy hibás a készülék. A TCL-t hívjam vagy a Telekom-ot, melyikkel járok jobban?
-
szaki58
senior tag
válasz
KoVee84 #40212 üzenetére
Így már köszönöm!
El tud menni 500 ezerig az illető, és ezért én is a C8-at javaslom neki, de... fontolgatja az Oled-et is. Én személy szerint nem igazán kedvelem. Láttam brutálisan rossz Oled-et, és persze beégettet is. No meg a fényerő. Mint TCL tulaj (előtte drága Sony) azt vallom, hogy igazán nem látja az ember a tök feketét filmezés közben, vagy egy átlagos tv nézés közben. Tehát ez már nem mérvadó számomra. A másik az, hogy nekem sikerült nagyon jól beállítani a tv-met. Kényes vagyok a bőr színére, illetve a lehető legtermészetesebb színekre. A TCL is nagyon jól beállítható.Én hifi buzi bagyok, és ott is van két csoport (nem csak az orszég lakosságában). Az egyik nem zenét hallgat, hanem a részleteket, a teret keresi, amásik meg élvezi a zenét. Azért a hifiben sem árt az eredeti hangszerhang minél jobb megközelítése, úgy, mint a tv-k esetében a színhűség.
Na, majd választ az illető.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Horvath1985 #40210 üzenetére
Igen ott electrohetvege multi ajánlatok.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Horvath1985 #40208 üzenetére
Minden héten van akció ha nem is minden model 1szerre érdemes figyelni.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Horvath1985 #40205 üzenetére
Ha jó rémlik kuponnal 480 volt a 85C6K.
Sztem az pont megfelelő. -
Horvath1985
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek 85" TCL 85C7K és a 85" TCL 85C6K közt van akkora különbség,mint az ára?
Tudod hogy szubjektív,vélemények érdekelnek.
Köszi -
szaki58
senior tag
válasz
rainman72 #40203 üzenetére
Köszönöm a választ. Van, akinek kínai egy-egy leírás, ezért kért meg engem az ismerős. Természetesen még utána fogok olvasni, meg Youtube-ot nézni. Ez nem neked szól, hanem egy másik építő jellegű hozzászólónak.
De igen, az az ársáv, amit írtam: [link]
Lehet, hogy nem éri meg a többlet felárat, de nem is egy évre veszi az ember a tv-t. Na jó, marad az utánolvasás. Azért még egyszer köszönöm! -
rainman72
nagyúr
válasz
szaki58 #40201 üzenetére
Nem is azért írtam csak h tud hol helyezkedik el tudásban a C7K.
C8K meg nem az az ársáv amitt írtál.
Ha 1 model drágább mint a másik annak oka van.
Ha nem éri meg a difit akkor itt jelzik általában.
Ha azt vesszük hogy a 65C7K 300e a C8K me majdnem 500e akkor nem biztos h éri a felárat.Viszont ezt mindenki döntse el magának mi az amit még ki tud fizetni. -
szaki58
senior tag
válasz
rainman72 #40200 üzenetére
Köszönöm.
Nem a C765 utódját keresem, hanem egy jó tv-t (és nem magamnak, mert nekem már van). Tehát a C8K lenne az, amit most ebben az árkategóriában érdemes megvenni. Még egy kérdés: megéri-e az árdifferenciát a hetes sorozattal szemben a C8K? Ad-e annyi pluszt, mint amennyivel drágább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xeon 6+ néven hozza a Clearwater Forestet az Intel
- Villanyszerelés
- iPhone topik
- Terminator 2D: NO FATE - Nincs végzet...
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest