- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806
üzenetére
Nálam kissé más a helyzet távirányító ügyileg, mert mikor gond van olyankor CSAK a power gomb működik a távirányítón ami ugye infra jellel működik, illetve az alsó 6 fehér gomb megnyomásakor is bekapcsol a TV, illetve indul a hozzá párosított app, csak a többi bluetooth gomb nem reagál, ilyenkor úgy tér magához, hogy megnyomom a power gombot a távirányítón ekkor újra elalszik a TV- majd ismételten megnyomva magához tér, ilyenkor már működik a többi bluetooth-os gomb is.
Olyan hogy semmire ne reagáljon az max 2 alkalommal fordult elő, olyankor tényleg áramtalanítani kellett a TV-t.
Remélem majd jön egy frissítés és ezt is megoldja, egy szerencse, nem állandó a hiba. -
freeland0806
aktív tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Azt mondod , amikor random lekapcsolódik a távirányító Bluetoothról? Mert nálam az volt előző fw-en is, a v590nél nincs. Itt "csak" random nem működik egyáltalán (csak néhány gomb) , olyankor áramtalanítás oldja meg kizárólag, vagy ha sikerül újraindítani a tévét valami csoda folytán hosszan megnyomva a kikapcsoló gombot. De ritkán jön elő.. 3x volt rá példa eddig decembertől. Már elemet is cseréltem hátha, de nem az a baja.
-
freeland0806
aktív tag
Ha belépnek az OLED piacra és marad a jelenlegi szervizháttér (amit én konkrétan a bőrömön tapasztaltam mire lehet tőlük számítani) 100% hogy nem fogok tőlük OLEDet venni. Nincs az az isten. Nekem nem fogják a tintingre, a dead pixelekre meg a beégésre azt mondani, hogy technológia velejárója.
Nem merném megkockáztatni mostani fejjel, pedig ha belépnek az OLED piacra azt biztosan versenyképes árazással fogják tenni. Ott volt példának a Hisense OLED-je, brutál olcsó volt az is OLED-hez képest. Nagyjából hasonló stratégiát követ a TCL is ha árazásról van szó. Kérdés, hogy a piac többi szereplője mennyire fogja komolyan venni a dolgot, lesz e árverseny, stb. Bár abba szerintem belerokkanna az LG is meg a Samsung is hosszabb távon (ugye nekik nincs ott a kínai végtelen pénzmennyiség, amivel simán tudnak veszteségesen is működni egy ideig). De nagyon előre szaladtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Erről pont beszélhetünk ON -ban is, mert azzal, hogy a TCL átveszi a Sony TV üzletágát, gyakorlatilag az OLED piacra is belép. Már ha nem akarják offolni Sony -nál az OLED -et.
Ez is az egyik aggasztó rész a jövőre tekintve, hogy vajon a TCL hogy fog állni az ilyen jellegű problémákhoz? Mert bár beégés szempontjából azért az utóbbi években megjelent panelek, megoldások jobbak, de mégis olyan tényező, amivel OLED -nél számolni lehet.
Az LG például cseréli panelt, vagy ha nincs beszerezhető alkatrész, akkor ad csereutalványt. Normális határidőn belül. De ez megint márkafüggő, hogy kivel mennyit kell szenvedni, a végeredmény általában a panelcsere.
-
freeland0806
aktív tag
Ez már nagyon nagyon off, nem is tervezek többet ebben a témában eskü. De egy kérdés eszembe jutott és mivel tapasztaltnak tűnsz OLED témában gondoltam megkérdezem tőled: Ha vennék OLEDet majd és tegyük fel beégne ilyen olyan okok miatt (pl mert ment rajta sokat valami játék és a HUD miatt beég), akkor ahhoz hogy állnak hozzá garancia szempontjából? Elhajtanak, hogy nem rendeltetésszerű használatból fakadó hiba, vagy cserélik a panelt?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
espi38
üzenetére
C7K -t venném.
65S85F -et, vagy bármilyen más WOLED Samsung -ot azért nem szoktam ajánlani, mert azzal a panellel azért akadtak problémák más márkánál. Pl. tinting, panel rothadás. Az LG garanciális támogatás korrekt, rugalmas, és gyors, ami a Samsung -ról egyáltalán nem mondható el.
Így ha beesik valamelyik probléma, ami egyébként az elmúlt években párszor előfordult, nem tudom mennyire kezeli jól a Samsung. Erről még nincs sok tapasztalat, mert nem olyan régen használnak ilyen nagy számban WOLED paneleket.
Vagyis...legyen szó WOLED -ről vagy QD OLED -ről, mindegyik jó. Csak nem mindegy kivel kell küzdeni, ha probléma van. Samsung -tól csak QD OLED.
Tudom, sokan ezt leszarják, de én nyugodt szívvel nem ajánlanám másnak a 65S85F -et.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Normális esetben szerintem így kellene működnie. Ex-Digi, migrálva One -ra, új eszközökkel. Optikai be, bridge szolgáltatói router, aztán saját router, majd onnan be a boxba az ethernet portra.
Gyakorlatilag olyan az egész mint egy online TV app, csak ez nyilván egy Linux alapú OS, amire sajnos nem telepíthető bármilyen app, csak ami gyárilag fent van. Van Timeshift és PVR.
Szerk.:
DG IPTV Mediaeszköz szolgáltatói megnevezés szerint. Ezért nem is gondoltam, hogy koax kellene, mert így szolgáltatnak. Ami az én esetemben valóban így van. -
boborján2
senior tag
Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Alapesetben az interaktív boxnak kell a koax ha az előfizetői végponton dvb-c és net van.
Amennyiben teljes OTT módban megy , az hibás konfiguráció a szolgáltatói oldalon.
Ha így jó akkor örülj neki. Egyébként elvileg így a minőség is jobb. -
vargalex
félisten
Hogyne próbáltam volna koax nélkül. Most is úgy van.
Még alaphelyzetbe is állítottam.
Nekem is Sagemcom DCI362-UHD készülékem van. Viszont én úgy tudom (és nálam egész biztosan így volt), hogy ezen a TV adás ex UPC területen soha nem is ment koax kábel nélkül. 1-2 user volt, akinél valahogy ezt engedélyezték a központban. Nálam csak az EPG (és nyilván az online szolgáltatások) mennek etherneten.
Nálam a csatornakeresés eredménye (úgy is, hogy csak az ethernet van csatlakoztatva):13x DVB-C csatona, 4 IPTV (OTT) csatorna és 4 rádió. (Csak fejből írom, azt tudom, hogy 130-140 között.)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Az interaktív box, amit a Vodatól "örökölt" a One. Bár lehet ebből is van több fajta kisebb/nagyobb eltéréssel, de szerintem a gyártó ugyanaz.
Nekem is az van, amihez csak az ethernet kábel kellett, és már működött is. Annak ellenére, hogy van rajta koax.
Amikor bekötötték a szerelők erősködtek, hogy kell a koax kábel. Sajnos én nem voltam otthon, hogy elmondhassam nekik ez hülyeség, és igazam is lett.
Lehet a tiéd másik típus. Nem próbáltad még koax nélkül?
Ez a típus:
Sagemcom DCI 362 -
vargalex
félisten
Most az Interaktív TV médiabox a Vodafone box? Nekem csak azt, vagy a mediacard-ot ajánlja fel. De a mostani Vodafone boxomat is Interaktív TV mediaboxnak mondja az eszközeimnél. Viszont, ahogy a linkelt hozzászólásban is írtam, nekem olyan box kellene, ami megy koax nélkül is OTT-on...
-
boborján2
senior tag
-
vargalex
félisten
Így van. A VanTV kiegészítővel nézhető a műsor...
Kislányomnál én is azt üzemeltem be (egy Amlogic S905 boxon CE alatt), nem akartam oda koax kábelt (csak egy Vodafone médiaboxunk van), az Androidos boxot pedig nem is próbáltam igényelni... Bár, a topicban azt ajánlották, hogy személyes ügyfélszolgálaton érdemes próbálkozni vele.
Szerk.: Én nem is látom, hogy online hol rendelhetnék. Igaz, legutóbb mikor néztem, a TV szolgáltatásomra kattintva nem is jött be semmi, csak töltött a böngésző folyamatosan.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Van igen, majd vargalex vagy valaki jön és leírja, de szerintem a Kodi topikban is szívesen segítenek neki.
Szerk.:
TV boxból, ha nem valami normálisabbat adtak neki korábban, akkor nem igazán van választék. De rá kell kérdezni hogy állnak most, mert már egy ideje készlethiányos mind a 3, amit érdemes elhozni tőlük... -
ρσгτσ
addikt
Nem lehet. Apk -ból sem.
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy TLC 55C735 TV-re az OneTV appot fel lehet valahogy varázsolni? Google Play nem kínálja fel, ismeretlen forrást próbáltam, de nem indul az alkalmazás. Lenne valakinek apk fájl ami tuti működik is TLC TV-n.( Privátban is jöhet, ha valaki tud segíteni.) Köszönöm!
-
nOvOp
senior tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Értem, köszi!
-
freeland0806
aktív tag
-
nOvOp
senior tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Ja, értem.
Lehet banális a kérdés, de itt mi felel meg a háttér világításnak? A Hisense tévén külön volt a fényerősség és a háttérvilágítás szabályozása, itt nem találok ilyet. -
nOvOp
senior tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Hogyan váltottál HDR-re?
Én Hisense-ről jöttem most 65C7K-ra. Ott a kép beállításoknál automatikusan jelezte, hogy milyen tartalom megy a tévében és csak azok között lehetett választani (pl. sdr-éjjel, HDR-éjjel, DV-sötét), szóval nem lehetett váltani DV-ről HDR-re stb. Itt lehet? Illetve itt az SDR-HDR-t nem különbözteti meg a kép beállításoknál névre szólóan? -
vargalex
félisten
Nekünk 32" LG volt (jelenleg is üzemel édesanyámnál, háttérvilágítást cseréltem benne tavaly, mert megadta magát) az is belső tápos.
Annak, hogy egy kondi elfárad a tápban, jellemzően nem sok köze van ahhoz, hogy külső, vagy belső tápegység. Külső tápban is meg tud pusztulni. -
zsolt501
nagyúr
Ami viszont zavar az Android TV 14-re váltás óta az a távirányító hektikus kezelése a TV bekapcsolása után, van mikor nem érzékeli a távirányítót BT-n és csak az infravörös jelre reagál, ilyenkor újra kikapcsolom a TV-t majd újra be és tökéletesen működik a BT-része is, olyan mintha a TV BT-t része nem mindig térne vissza alvó módból és újra ébreszteni kell hozzá, ilyenkor már probléma mentesen működik tovább, de az biztos hogy ez nem normális működés.
Egy szerencse ez nem állandó hiba, de sajnos előjön és olyankor eléggé zavaró, jó nem tart sokáig újra altatni és ébreszteni, de ennek csak nem így kellene működnie. -
gg72
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Korábban voltak CEC-hibák, ezek megszűntek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
C805-ön én amit észrevettem az a sebesség változás, amit már visszább írtam is és mérhető is, más észrevehetőbb változást én a felhasználói szokásaim mellett nem vettem észre eddig v613 alatt.
Ja és talán stabilabb, mostanában hang problémát sem vettem már észre (visszhang).
És amit majdnem kihagytam a HDR10+ esetén is látok előrelépést a teszt videónál, már jelentősebb (észrevehetőbb) a változás a videóban. -
Aki v590 után felrakta a TV-jére a v604-et, vagy a v613-at, az milyen változásokat tapasztalt?
A v5xx-hez képest a v6xx verziók újabb androidon alapulnak?
-
espi38
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Semmi baj nincsen az eMag garanciával korrekten kezelik. Azért mert Magyarországon nem megy úgy, Romániában hasít a cég.
-
espi38
őstag
Hát akkor maradok a c7k nál akit kérdeztem mindenki erre voksol vagy persze Oled ami persze jóval drágább

Köszönöm szépen a segítséget
-
Alarikman
senior tag
Ha TV akkor OLED vagy VA panel lehetőleg mini led. Ha monitor akkor IPS. Főleg ha gaming monitor. Tapasztalat.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
espi38
üzenetére
Esetleg még nézz szét a Hisense háza táján is, az U8Q úgy hallottam szintén odaver, ha nem akarsz TCL-t. Én mindenképpen megfontolnám azt is ha most vennék tévét. Blakey írt is róla egy jó kis véleményt a Hisense topikban kb 3 hónapja. Bár ADS pro, tehát nem VA panel, de neki pl tetszett pedig OLEDről váltott. Lehet jó lenne ha megtudnád nézni élőben. Szerintem megfontolandó. De majd a "Milyen tévét vegyek?" topikban segítenek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
espi38
üzenetére
65S85F valóban jó áron van. Viszont WOLED. Ami egyébként jó panel, csak azért az elmúlt években akadtak problémák, ami mellé inkább jó garanciális hátteret érdemes választani. Ami jellemzően az LG -re igaz, és nem a Samsung -ra.
Ha már Samsung, akkor QD OLED. De az S85F -nél csak 55 colos méretben lesz. S90F -nél pedig 65 colon. S95F -nél több a lehetőség, de az már egészen más árkategória.
De tényleg nem akarom teljesen OFF -ra vinni a topikot. Én a C7K -t venném a 92/93 helyett. Függetlenül attól, hogy az LG szoftverét lényegesen jobban szeretem a zártsága ellenére is. A garanciális háttér, amit inkább érdemes fontolóra venni, mert az eddigiek alapján nagyon nem egy kategória az LG javára.
-
espi38
őstag
-
espi38
őstag
Nézegettem a qned92 es a 93 at is, árban van különbség a kettő között.
Mndenképpen 65" lejjebb nem megyek.
Ismerem az ajánlott topicot ott Ajánlották nekem a Tcl C6K vagy a C7K t
A keret amit szánok rá max 350ezer ft
De ahogy látom inkább maradjak a c7K nál
Amit mondtál elég jó árban van csak ebben akkor nem
QD oled panel van [link](L:https://hardverapro.hu/apro/uj_samsung_qe65s85fae_oled_tv_elado/friss.html)[link](/L) -
ρσгτσ
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Mini LED -ből, ha LG, akkor én az említett 2 modellt venném, ami gyakorlatilag azonos. Ha más is játszik, mint jelen esetben, akkor inkább C7K. Feljebb felsoroltam, hogy számomra milyen okok szólnak egyik vagy másik márka mellett.
OLED az egészen más téma. Ha az ottani alsó kategóriát nézzük, akkor LG B5 széria helyett inkább S85F. De azt is csak akkor, ha 55 colos méret kell, mert csak az lesz QD OLED. A többi WOLED paneles, amit az LG szállít a Samsung -nak. Ilyen panellel akkor már inkább érdemes LG -t venni. Miután 65 colos érdekel, ebben a kategóriában inkább LG.
De én inkább feljebb lépnék, és ha belefér, akkor 65C5 vagy 65S90F. Samsung -nál azért elég jól lehet kuponozni, de ezt inkább az OLED vagy a Samsung TV -s topikban érdemes megbeszélni.
Viszont én inkább azt ajánlom, ha ennyire kezdeti szakaszban vagy, akkor érdemesebb átmenni a Milyen TV-t vegyek? topikba, mert ennél azért sokkal jobban ki lehet fejteni ezt a témát, és az itt már nagyon OFF lenne.
-
espi38
őstag
Elnézést, hogy nem személy szerint válaszolok nektek.
LG közül nincs konkrét típus amit kineztem.
Megfogott hogy LG és miniled technika, az tény hogy jonaz Android tv is, de az LG rendszere is nagyon jó nem volt beszélve a remote egérről.
Mivel 65" a képernyő méret melyik LG modell lehet egyenértékű a tcl 65C7k val - vgy inkább LG oled lenne nyerőbb? -
balojazz
aktív tag
Érdekességképpen. Csináltam egy kéthetes fogyasztásmérést. A 75C7K egy hónap alatt 34-35 kWh-t eszik nálunk. Kizárólag 4k HDR wifi-on keresztül, tehát enmél több nem lehet (nálunk).
-
ρσгτσ
addikt
TCL:
- jó ár/érték arány
- képminőség
- szabadabb OS, mivel droid
- 5 év garancia lehetőségeLG:
- stabilabb OS
- jobb support
- jobb garanciális támogatásSzerintem....
De attól is függ pontosan melyik TV -ről van szó, mert ha IPS, akkor C7K messze jobb képminőség. Független attól, hogy kinek mi tetszik jobban. Mert az egyéni preferencia is lehet, például a betekintési szög miatt. -
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Lemaradtam akkor
tehát ennek már jó a feketéje és a kontrasztaránya is -
adzam
kezdő
válasz
espi38
üzenetére
Sajnos, mára követhetetlen, milyen panellel szereli az LG a TV-it. Én jobban szeretem az IPS panelt, természetesebbek a színei, nekem sokkal kellemesebb nézni, annak ellenére, hogy a fekete ugye olyan, amilyen. A WebOS is kiforrottab, mint a TCL guglija. Az 5 év TCL gari viszont meggondolandó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bőrkötésű belépő a Samsungtól
- Milyen széket vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- Philips 4K UHD 55" Android Ambilight TV (2022)
- ÚJ LG 50UR640S9ZD 50" UHD Üzleti LED TV,Signage,CMS,Reklám kijelző,HDMI,Wifi,BT,HDR,WebOS,számla,gar
- Samsung UE55KU6670 55 Curved 4K UHD Smart TV távirányítóval
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Sennheiser HD 560S vezetékes hifi fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- NEC MultiSync V421 42" Monitor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Most váltott nálam egy C728 - at (ami kalibrálva teljesen jó volt sötét szobában), mellette volt egy C765, amiről meg azt hittem ettől már nem lehet jobb. Hát! De. Ez a C7K odavág, még teljesen világos szobában is.

Még alaphelyzetbe is állítottam.

Vhiktor