Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bulek
tag
válasz
Öcsielvtárs #37732 üzenetére
exVodás vagyok, ott 300k.. Hiába újítom meg az előfizum, csak mobillal együtt adnák olcsóbban.. Azt meg nem tudnak annyiért adni, ami jelenleg van
-
rainman72
nagyúr
250e a 75c655 euronics 28 áruházban készleten.
Igaz csak 2 év gari így -
Sőt. TCL 75C655 most 260k HUF 5 év garival... az nagyonnemrossz, ha valakinek megfelel a képminősége.
-
Aprón most mintha lenne egy 98C805, ócsóér'.
-
-
bulek
tag
A c805 kifutó széria lett? One-nél akartam kihozni, de 300k Az Euronics 250 most, de 2 helyen kapható csak, online nem rendelhető..
C765 ajánlott helyette? Bár az nincs az One-nál -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37724 üzenetére
A One interaktív box nem vezérelhető. Annyit tud csak, hogy bekapcsolja a TV -t a box távirányítója. Többnyire, de néha az sem megy nálam. Illetve ki tudja kapcsolni, ha azon a forráson van.
Más márkán nem próbáltam, mert csak a TCL -en megy normál TV adás, így oda van kötve a box is.
-
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #37704 üzenetére
Nekem evidens, hogy nem beltérit használok. Minek? plusz egy távirányító és onnantól a TV csak kap egy jelet HDMI-n nem a tv állítja elő a képet miért bízzam ezt egy szolgáltató által nyújtott eszközre ami ki tudja milyen minőség.
Az első volt amikor CI kártyás Tv-m lett és digitális adás hogy kivágtam a boxot amin még Euroscart volt a csatlakozó az adás meg már HD volt
Nyilván ahol nem koax hanem Iptv ott nem tudod a boxot elhagyni de a kép se az a minőség lesz mint a koaxon ahol a szolgáltató a kapott jelet 1-1 küldi tovább. Pr telekom. -
Probert75
addikt
C765-ösre hogyan lehet másik böngészőt telepíteni, mert a gyárilag telepített elég fapados?
-
Csiet
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat "milyen tv-t nézni" vele kérdésemre, sokat segítettetek. Igen, én is CI kártyával használom. Nincs + doboz/áramfelvétel/távirányító. Pontosan ezért kérdeztem.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37708 üzenetére
Rengeteg a panasz a boxokra. A környezetemben is. Lassú, újra kell indítani...stb. Nekem is van otthon egy interaktív, de gondolkozom rajta, hogy inkább jön újra a CI.
PVR, visszanézés miatt tűnt jó ötletnek, de a családom nem nagyon használja, így sok értelme nincs.
Koax nálunk is van, ami a boxnak nem kellene. A szolgáltatói routerből jön ki, amit én csak bridge -nek használok.
De inkább rákötöttem a koaxot a TV -re, és CI nélkül is jön a csatornák jelentős része.
-
kokokka
addikt
válasz
Nono76 #37705 üzenetére
Régi kor maradványa. Abban egyet értünk, hogy kényelmesebb, egyszerűbb dolog. De a Telekomnál, ahol vagy 20 éve vagyok ez nem megoldás. Nincs CI kártyája mert a DVB-C megszűnt, IP TV meg csak boxal működik. Azt sem tudtam, hogy van még olyan szolgáltató, ami koax-ozik.
-
pooty
tag
válasz
Szpilu__25 #37706 üzenetére
Így van exdigi területen vagyok, sosem volt külön beltéri egység.
-
Nono76
tag
Arra tippelek, hogy a hang csúszás erősen szolgáltató függő. Ezért van az hogy nem mindenkinél egyformán van jelen. Amikor megvettem a tv-t elviselhetetlenül szar volt. Főleg a kódolatlan csatornáknál csúszott. Kicseréltem a CAM modult a másik tévémből és azzal sokkal jobb lett.
@kokokka
Én fordítva gondolkom. A mai világban még kell egy külön egység ami kezeli a csatornákat? Még egy távirányító, még egy eszköz? Akkor minek van a tvben tuner? -
pooty
tag
válasz
Nono76 #37700 üzenetére
A hang csúszás nálam nincs, illetve a gyorsasággal nekem nincs gondom, de a többit meg tudom erősíteni. Illetve ami még nekem zavaró, hogy az adott műsornak a részletes leírását az info gomb lenyomása után nem tudom előhozni, csak hogyha a guideból nézem meg a műsor leírást.
-
Szpilu__25
tag
válasz
bnorci71 #37696 üzenetére
Nekem C845x1 ami nekem volt az a V592 fw volt.Pl akarok váltani HDMIről Tv csatornákra, és ugyan úgy a HDMIre ugrik vissza sokszor, Néha vannak mesterséges képkockák amiket beszúr DV tartalom alatt Netflix pl.(A motion és a judder csúszka nekem 2esen van csak), néha néha van mikroakadás a 24hz tartalmaknál. HDR alatt ha a tonemapping be van kapcsolva, akkor akad nagyon sokszor, bár ezt ajánlják kikapcsolni mert marhára erős lesz a a fénye így hdr alatt. Néha vannak olyan jelenetek pl erdős jeleneteknél(youtube) ahol nagyon kicsit vibrál a fák koronája
. Kb ennyi. Feketék nagyon jók színek nagyon jók, bár még nincsen kalibrálva. egy miniledhez viszonyítva elégedett vagyok míg így is, The Last of Us ban most volt jó sok jelenet ezekből ahol lehet a feketét tesztelni.
-
Nono76
tag
Szerintem azért annyira nem tökéletes a tv-s menürendszer. Persze attól függ ki mihez szokott. Szerintem nem valami gyors a csatornák váltása. A tv műsoroknál sokszor csúszik a hang. Első bekapcsoláskor mindig, ilyenkor kell csinálni egy csatorna váltást oda vissza. Van egy csatorna lista menü ami tök jó lenne ha azt mutatná ami éppen megy, de nem, mert mindig valami régebbi vagy előző műsort ír ki, tehát nem frissül. Ezért én ezt nem is használom. A guide már frissíti magát, de nem valami gyors. Olyan mintha nem mentené el a lekért adatokat és várni kell amikor lapozol. Számomra a legidegesítőbb dolog, amikor lapozol a guideban magától átvált arra a csatornára amire lépsz. Ezeket mind lehetne orvosolni frissítéssel, de én ezen a téren nem láttam előrelépést amióta megvan a tv. (egyébként van részletes műsor infó és oda vissza váltó gomb is)
-
Torry
addikt
Teljesen korrekt a tv műsort kezelő menürendszer.
Gyorsan vált, van külön műsor újság gomb, az adott műsor infojat én nem találtam meg (miről szól a film, mikor készült stb) illetve édesanyám hiányolta a két utolsó csatorna közti azonnali oda-vissza váltás gombot.
Alapvetően egy erős közepes, de legalább a sebesség tényleg rendben van. -
bnorci71
addikt
válasz
Szpilu__25 #37694 üzenetére
milyen kisebb hibák? Nekem is C845 van de még az 1évvel ezelőtti fw amivel a gyárból kijött. Semmilyen problémám nincs vele egyébként.
-
Csiet
csendes tag
Sziasztok! Egy 55C765-os vasarlasat tervezem. Kerestem neten videokat, de mindenki csak a kepminoseget es a gaming modot meg mindent is tesztel, kiveve egy dolgot, hogy milyen rajta tv-t nezni. Gondolok itt arra, hogy milyen gyorsan valtogat a csatornak kozott, es pl milyen a "guide/musorujsag" menuje. Lehet furi, de nekem ez szempont lenne
es sehol sem talalok rola leirast/videos tesztet. Azert is kerdezem, mert van egy masik tvm, amin a csatornak valtogatasa, es a guide menu kezelese mar mar fajoan lassu. Mire behozza, hogy epp mit nezek, es a tobbi csatornan epp mi van, addigra megunom az eletem. Esetleg, ha valaki errol tudna irni par sort, megkoszonnem!
-
SEMTEX
senior tag
Sziasztok,
TCL C855 az alany és a beüzemelésnél derült ki az alábbi. 3 pólusú kábel volt a tv-hez mellékelve... Találkozott valaki már ilyennel? Milyen tápkábel kell ehhez?
-
Tizedes1
aktív tag
Sziasztok .
65C835 tévém egyszer csak furcsa dolgokat csinalt.
Elkezdte a gyári böngészővel-nem töltötte be a lementett oldalakat , reinstall után sem tökéletes .
Most pedig egy hete tart hogy MAX nem nagyon mukodik, Disney+ is hébe hóban. Gyorsinditas kikapcsolva.
Sőt ,a hang is szakadozik,valamint az erősítőre az optikán néha elfelejti kiadni a hangot.
Persze a wifit sem hajlandó egyből elfogadni,neha reset kell a routeren ( mindeközben az összes többi eszköz tökéletesen működik )
Nincs ötletetek,mi történhetett ?V8-T615T03-LF1V503
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mikrofon #37687 üzenetére
V486 -tól. Szerintem ez az új FW sorozat a legjobb dolog, ami történhetett a TV -vel. Vagyis több TV -vel, mert ezen a platformon több modell is van.
Mivel több 2025 -ös TV -t is érint, így valószínű egy darabig lesznek még elérhető frissítések. Ha magától nem is talál, akkor manuálisan felrakva.
Bár én nem sietek v486 -ról sem. Majd ha lesz megint valami újdonság, ami miatt megéri feltenni egy újabb verziót.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #37687 üzenetére
Illetve egy hibát észrevettem meg a v412-n.
Ha a beállítások csatlakozók menüpont alatt a fejlett HDMi (HDMi2.1) beállítást be-re kapcsoltam nem pedig automatikusra akkor darabos volt a kép, mintha szaggatott vonal, csak egyenletesen. De jól láthatóan. Ez nem a valaki észreveszi valaki meg nem.
Mivel firestick 4k Max gen2-ről játszottam le a tartalmat így ez akár lehet hogy egy újra indítás után elmúlt volna de nem játszottam tovább hanem vissza raktam automatikusra és úgy tökéletes volt minden formátummal. -
mikrofon
veterán
Ha már szóba jött a c855.
A 65q10b (65c855) v412 szoftverrel érkezett. Alapvetően jól működött így nem raktam rá újabbat. Leginkább azért mert semmilyen adathordozóm nem volt amivel USB-n rá rakhattam volna. Magától meg nem talált.De tegnap végre rászántam magam és beszereztem egy pendrive-ot és ráraktam a c509-et.
Óriásit változott, mintha egy másik TV- lenne.
Teljesen más lett a menüje és a képe is javult szerintem. Mind a fekete, mind a fényerő így a kontraszt is és a színek is. Mondjuk ez akár placebo is lehetne. Viszont a beállítások sokkal jobbak lettek.
Ezzel a szoftverrel a tv egy magasabb kategóriának érezteti magát.
Mivel egyből ezt raktam fel így nem tudom pontosan melyik verziótól kezdve lett ilyen nagy változás. Viszont ezek után javaslom kipróbálni a bátrabbaknak. -
mikrofon
veterán
válasz
LittleBoss67 #37684 üzenetére
A c7k köszönő viszonyban sincs a c855-höz képest.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
LittleBoss67 #37684 üzenetére
Általában az a jellemző, hogy évente jön a modellfrissítés. Ki kell futtatni a korábbi modelleket, hogy az újakat is vegyék az emberek. Nagyjából egy, illetve másfél év az értékesítési időtartamuk. Néhány esetben 2 év, és teljesen kifut.
Egy-egy kivételtől eltekintve.
Kérdés az, hogy milyen arányban vannak nálad a különböző tartalmak. SX, normál TV adás és egyebek.
-
LittleBoss67
aktív tag
válasz
Vhiktor #37681 üzenetére
Olyan 6 év múlva megérteném, vagy amíg frissítés jön. De ez alig 1 éves. A c7k versenyképes lesz ? Trékom netes műsorszórás, netflix, Xbox SX, 6 x-hez igen közeli kor ( asszem új 40-es ). Szemüveg, stb. A hangokra még jól reagálok. Jó lesz nekem az is? Viszonylag sötét szoba, 3,5 méter távolság,de játéknál 1,8.
-
tozso76
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
LittleBoss67 #37680 üzenetére
Kifutó model.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
LittleBoss67 #37678 üzenetére
Hs elsősorban sötétben nézed akkor c4, ha inkább világosban akkor egyértelműen c855
-
LittleBoss67
aktív tag
Hadd kérdezzem meg, melyik jobb, a 85c855, vagy az LG c41la 83 col ? Árban kb. egyformák .
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Megmaradt a C805-ös tévém távirányítója, kb fél évet használt.Minőségéből fakadóan némi kopás van az alján, egyébként tökéletesen működik.Amennyiben valakinek elromlott vagy bármi okból szüksége lenne egy használt darabra, szívesen elküldöm Foxpost díjának ellenében, vagy személyesen Egerben ingyen átveheti.
Ha van érdeklődés iránta (privátban), a fent említett feltételek teljesülése esetén az első viszi. -
Imi1981
veterán
válasz
flash- #37592 üzenetére
Szia! Ha vettél új távirányítót majd írd meg milyen. Nekem nincs gondom a távirányítóval tökéletesen működik viszont nagyon idegesítő, hogy hangosan kattog gombnyomásra! Ez ugyebár akkor probléma mikor alszik a család. Jó lenne valami halkabb de számgombokkal ( hasonló mint az eredeti). Ezek az egyszerűsített távirányítók jók csak nem tévéhez hanem inkább médialejátszókhoz.
-
A lényeg, hogy a legtöbb méretben lesz választék, csak türelem kell ide!
-
F.B.I.
veterán
válasz
banuszzs79 #37661 üzenetére
Semmit.
-
Rögtön egy akciós 50C6KS 2025-ös példány...
-
nicu71
addikt
válasz
banuszzs79 #37658 üzenetére
805re nagyon jó hatasú volt a 486os szoftver,de a 765re volt aki panaszkodott hogy elcseszte a színeket.Nálad eleve nem jó,tehát meggondolnám mit tegyek.A 805re Vhiktor beállitásait vettem meg ,az tökéletes,de nem tudom a tvdre van-valami .A Tcl-nél elég kaotikus mikor jön OTA frisssités,ezt sokszor veséztük itt , érdemes olvasni,keresgèlni,h képbe legyél.Annyi bizonyos hogy changelog se divat nàluk,mindent a lelkes közönség tesztel.Én eddig minden frissitést feltettem pendrive ról,a 486 óta viszont nem piszkàlom,jó az úgy ahogy van🙂
-
banuszzs79
tag
Még egy új kérdés hol kell álttiani a bőrszint sd-ben nekem elég pirosak a fejek és filmeknél mint ha lenne egy enyhe zöldes beütés a filmeknél mit kelle ezekhez állitani melyik menüben?
-
banuszzs79
tag
válasz
nicu71 #37643 üzenetére
Bocsi ha értetlen vagyok de nekem ez most nem tiszta ha itt vannak ezek a frissitések akkor ezek honnan jönnek a Tcl-től? Ha igen a tvm miért nem frissiti automatikusan magát 2022 ez a szoftver azt irja... Minden jó hát nem tudom sok helyen olvastam hogy új frissitésekkel szebb lehet a kép stb...Letöltöttem már a fájlokat de nem tudom feltegyem e... gondoltam hátha valakinek van tapasztalata...
-
Tibor77i
kezdő
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor veszek egy hosszabítót.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Tibor77i #37653 üzenetére
Ez egy USB2.0-ás Y toldó kábel, ezekre azért tettek Y kábelt mert egy USB 2-es port jó esetben 500mA ad csak le és az kevés tud lenni a HDD-nek, no ez USB 3 esetén már sok esetben jobb ott már 1000mA-re képes egy USB port és az már elég tud lenni egy 2,5" külső HDD-nak.
-
Tibor77i
kezdő
Egy külső merevlemezt milyen kábellel lehet rádugni a TCL tévé USB bementére? Egy Y kábel jön ki a merevlemez házából. Köszönöm.
-
Sziasztok!
Múltkor javasoltátok nekem páran C805 helyett a C765-öt és valóban ésszerűbb választás, köszönöm a javaslatokat!
Keresővel keresgéltem és nem találtam olyan bejegyzést, hogy valaki Telekomnál vagy One-nál tudta volna megvásárolni.
Alzánál látom az oldalukon, hogy valaha kapható volt a TV, de “pillanatnyilag nem elérhető” és gondolom már nem is lesz náluk készleten.Jelenleg az Euronicsnál lehet kapni legolcsóbban, még gondolkodom, hogy az extra gariért fizessek-e.
Ti is úgy látjátok ugye, hogy ez a modell (55”) már nem lesz kapható úgy, hogy érvényesíteni lehessen rá a TCL promóciós 5 év garit ugye?
-
mikrofon
veterán
-
nicu71
addikt
válasz
banuszzs79 #37613 üzenetére
Ha minden faszán működik,akkor nem kell eröltetni a frissítést.Nemsoká úgyis ki fogjàk engedni,ha olvasod a fórumot ugyis mindenki arról fog beszélni.🙂 Ha esetleg valami miatt nem kapod meg/mindig vannak ilyen esetek,akkor TCL Telegram oldalán le lehet tölteni az aktuàlist,pendrive segítségével pedig telepíteni.
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Van valami beállítási lehetőség, hogy tv kikapcsolásakor a soundbart is kikapcsolja a tv? (P635) -
Alarikman
senior tag
Korábban téma volt. C805 nálam rendes fogyasztás mérővel 60W körül volt SD tartalommal és 100W körül volt Dolby vision-al. Igaz ez csak egy 55 colos példány. Nagyobbak szerintem plusz 20-30W.
Egyáltalán nem sok. HD plazma tv-m 200W felett fogyasztott 42colon 10-15 éve.
Ja és a készenléti fogyasztása majdnem 0. -
ρσгτσ
addikt
válasz
medosz11 #37635 üzenetére
NTFS vagy exFAT a nagyobb méretű fájlok miatt. Illetve mindenképp MBR legyen és ne GPT.
Utóbbit nem valószínű, hogy látni fogja. Viszont sima formázás ezen nem változtat. Ha GPT, akkor az is marad. EaseUS Partition Master -t használd.
Szerk.:
Egyébként FAT32 -n kívül a többivel lehet gondja. Ezért teszteld, mielőtt belakod a pendrive -ot. -
medosz11
tag
Sziasztok! TCL 43C655 tv-hez filmnézéshez a pendrive-nak milyen formátum kell, hogy felismerje a tv?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
raziel01 #37628 üzenetére
Olvasom itt-ott az újabb TV -k esetében, hogy vannak ezzel problémák. Amit még régi TV kezelt, azt a mostaniak már nem biztos, hogy tudják. Egyes avi, régebbi mpg fájlokat szoktak írni.
Talán ha ránézel milyen fájlok vannak, akkor a többiek tudnak segíteni. Vagyis olyanok, akik szintén C765 -öt használnak.
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Két TV közt agyalok:
TCL 55C655 PRO
TCL 55C765512 GB-os SSD van jelenleg amiről nézek néha filmeket régebbi Samsung TV-n (2014)
20-30-40 GB-osakat. Hiba nélkül kezelni fogja a TV? -
gg72
veterán
Ok, egyet azért lehet bepróbálok.
@Probert75: Kösz.
-
Tibor77i
kezdő
Köszönöm mindenkinek a távirányítós hozzászólásokat.
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37598 üzenetére
Ráadásul nálam nem a forgalmazó vitte el, hanem közvetlenül a szervíz.
-
banuszzs79
tag
Sziasztok Van egy c765 hiába kerestetek vele frissitést nem talál semmit ez normális? 401-es firssités van rajta ahogy nézem az jó régi lehet már met itt már láttam 509-est is valaki rakott fel...érdemes erre frissiteni és miért nem megy automatán kicsit félek hogy tönkre teszi a tv-t ha valamit felrakok...Kinek mi a tapasztalata vele érdemes frissitgetni van látványs változás javulás bármi? Köszi előre is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Tibor77i #37610 üzenetére
Olyan szerintem nem lesz, ami a gyári távirányítóval megegyező dizájn.
Viszont kínából lehet rendelni ilyet, vagy ehhez hasonlót.
Aminél van air mouse, világítanak, illetve halkabbak gombok. Bár egy-két funkciót tanítani kell neki, de a legtöbb dolg egyből, azonnal megy.
-
Vhiktor
nagyúr
A C855 teszt végére értem.
Így már bátran kijeletnhetem, hogy eddig messzemenőleg a legjobb miniled tv amit láttam. amíg kapható bátran vegyétek, brutális. -
ρσгτσ
addikt
válasz
flash- #37601 üzenetére
Jet is főleg utángyártott távirányítókat árul. Annyi a különbség, hogy valamivel gyorsabban megérkezik, és egyszerűbb intézni, ha valami probléma lenne vele.
Rendeltem néhányszor utángyártott TCL távirányítót is kínából. Szerintem kb. ugyanaz, mint a gyári.
C725 -höz melyik OS -t használod? Mert ha Google TV, akkor lehet jobb lenne az újabb fajta. Bár a gyári típus szerintem kicsit kényelmesebb és halkabb is.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
leon1977 #37599 üzenetére
Semmi gondom a vidaa rendszerrel --hbo nincs, nekem nem is kell, a lényeg van (netflix,prime,disney,apple) igaz nekem egy régebbi U8as sorozat van
amúgy ha a 75ös u8 sorozatú tv amit kinéztem VA paneles lett volna most nem a c805 lenne hanem a hisense
Amúgy a kettő kettő közül most hirtelen én is nehezen választanék ---fényerő kb ugyan az (1300 /1500 )--- a hisense hangja biztos jobb a 2.1 miatt -----a tcl-nek több zónás háttérvilágítása van ( 512/ 384 ) ---de ugye nem minden a zónaszám ,az 55ös hisense u8qf ami van nekem 132 zónás ,az is nagyon jó kis TV
-
ρσгτσ
addikt
válasz
leon1977 #37599 üzenetére
C805 -nél 512 local dimming zóna van. U7NQ -nál 384. Emellett szerintem az OS is jobb az előbbinél. A felület is ismerős lesz a Philips után, ami droidos.
Én a TCL -t venném.
Legalább a V486 -os FW -ig biztos felfrissíteném a TV -t. Ha magától nem találja meg, akkor manuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- iKing.Hu - Samsung S24 Ultra - Gold - Használt, karcmentes
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest