Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
freeland0806
üzenetére
Eddig csak TCL-nél találkoztam ilyen formában, azaz még máshol nem dobja fel az ablakot, ha feljebb állítok az értéken.
-
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Nincs bekapcsolva az adaptív fényerő. Most visszaállítottam Alacsony-ra. (Nem tudom, melyik fokozat a legjobb a 3-ból).
(Az az energia cucc bosszantó, ahelyett, hogy vizuálisan láthatnám az azonnali változást valamiben, szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan hülye lennék
) -
freeland0806
aktív tag
-
turho
addikt
Sziasztok,!
75c805-ön, bár oda vissza vagyok a minődégétől, feltűnt egy jelenség. Ha kevés világos részlet van a képet (pl. egy Windows kikapcsolási karikázás, vagy ilyesmi), indokolatlanul sokat levesz a fényerőből. Ha nagyobb a képtartalom,.akkor már ad rá. Ez normális?
Helyi fényerőcsökk: közepes.
Minden egyéb képjavító mód OFF.
LF1V509.002303 -
freeland0806
aktív tag
Évek óta használom egy xiaomi mi box S-en. Nem volt még ilyen. A tévén 1 éve, szintén semmi gond nem volt. Felraktam ezt az új verziót, eddig kifogástalan. Nyugodtan rakd fel, ismerek olyat aki YouTube prémium mellett is használja, a sponsor block miatt. (automatikusan átugorja a szponzor szegmenst)
-
pooty
tag
Hello,
aki szintén smarttube-ot használ ne lepődjön meg, mára letiltásra került:
[link]
elvileg úton a következő engedélyezett verzió -
Hunor27
csendes tag
Sziasztok
Valaki használ C7K típusú tv Pc-n 144hz frissítés (játékmód,VRR, ALLM) mellett és játékoknál jól működik nincs csíkozódás neki időközönként?
-
Hunor27
csendes tag
válasz
DaemonX
üzenetére
Szia
Köszi az írást a tv-ről nekem a csíkos rész már jelentkezett a vásárlás után szinte egyből 144hz és egyéb hibák még pc-n, olvastam külföldi fórum hogy nagy eséllyel szoftver hiba,plusz lett egy pixel hibám is ,kértem rá javítás holnap elvileg viszik el, ügyintéző infó szerint ki cserélik mert hogy kijelző hiba,neked mi lett a történet vége a Tv-vel
Üdv
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretném cserélni a meglévő Samsung ue55nu7023kxxh TV-met és egy 55C6K -t néztem ki utódjaként.
Nagyon vakon vagyok a témában, szerintetek előre lépés ez a készülék?
Az építő jellegű tanácsokat előre is köszönöm.

mod: sokat nem akarok költeni, mert tavasszal már motorvásárlást tervezek.
-
redingitell
senior tag
55 c7k-hoz milyen fali fali konzolt javasoltok?
-
Kiss4ever
tag
válasz
solyomvari
üzenetére
Én kb másfél hete regisztráltam a plusz garira az itt megadott oldalon ,mindent ki és feltöltöttem de még mindig nem jött semmilyen visszajelzés, nem akarok kicsúszni az 1 hónapból
Hol lehetne érdeklődni hogy mi van? -
Nono76
tag
válasz
thesnc
üzenetére
Szia!
Működik rendesen a GForce now, én néha használom. Nálam egy vezeték nélküli controllert, egy bluetooth egeret és egy vezetékes billt simán elfogadott a tv. Az ingyenes csomaggal is tudsz 1 órát játszani és nem kell sokat várni hogy bejuss egy szerverre. Egy próbát mindenképp megér.
-
Louro
őstag
Gondoltam megosztom az eddigi tapasztaltaim.
Gondoltam a hang azért nem működik a soundbaron keresztül, mert elsődlegesen a Telekomos távirányítót használva először a mediabox kapcsol be, majd a TV és a TV meg a soundbart kapcsolja.
Szétszedve a kábeleket és újra bedugdosva - lehet kellett a kábeleknek is egy restart
- a TV-hez kapott távirányítóval be tudtam kapcsolni az eszközöket. TV bekapcsol, majd után a soundbar és a mediabox is. Siker. De! A TV távirányítója a hangot jól vezérli, de a csatornaváltó nem a csatornák között, hanem a bemeneti források között vált
Mivel a TV-hez kaptam droidos távirányítót is, gondoltam hátha. Párosítottam, de kiderült - már nem tudom melyik fórumon találtam- Telekom sokmindent lekorlátozott. Ergó marad a régi módszer. A Telekomos távirányítóval vezérelhető a 3 eszköz, csak nem mindig lesz elsőre hang. Nesze neked 21. század és fejlődés.
-
szoltan70
tag
Egy barátom TV-t szeretne venni és e kettő között vacilál: 55c6k vagy 55u7q. Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
-
Namnori
csendes tag
Hasonló problémával küzdök, 65C805- eARC-HDMI kábellel összekötve egy JBL Bar 300 soundbarral.
Nem vezérli a Tv távja a soundbart.
Szerencsére, a soundbar 'megtanulta' a Tv távjának infra jeleit /hang +-, ki-bekapcs/, de így ugrott a Tv BT táv funkciója...
Két hete emailezek a TCL supportal, megoldás nincs... -
Louro
őstag
válasz
Kelvin
üzenetére
Kb. 1 éve működött. Aktívan használtam. Aztán szolgáltatóváltás volt és soundbart vettem. Valamelyik topikban javasolták a CEC funkció használatát. A telekomos box távirányítóját használtuk. Most próbálnám a TV távirányítóját használni egy probléma miatt, de nem akar működni. Gondoltam, hogy majd csinálok egy factory reset-et, ha lehet.
-
Louro
őstag
Sziasztok
C739-es TV. Sokáig CEC-cel volt vezérelve, a Telekomtól kapott távirányítóval. Most a sajátjával próbálnám, de borzasztóan lagos. A TV-hez kapott Droid távirányító meg nem is reagál. Van ötletetek, hogy mi lehet? Mindent lehúztam a TV-ről, de nem lett jobb. OS is frissítve.
-
tabasco
csendes tag
válasz
laca.1
üzenetére
Grat, én is ugyanígy élem a dolgot...
jó kis tv-t vettünk igaz?
Oledet akartam venni eredetileg, de kell a szabadság, hogy bármit bármikor bármennyit nézhessek, (ne kelljen figyelni üzemidőre/fix tartalomra stb. tehát a beégés kockázatra), ha ahhoz van kedven 0-24-ben mehessen a bloomberg v. a cnn vagy a spectrum v. a PS vagy bármi, ezért lett mini-led.
Na az van hogy nagyon jó választás volt, mert szerintem jelenleg a C8K-C9K tudja csak egyedül megközelíteni/megszorongatni az Oledet...
-
thesnc
csendes tag
Sziasztok.
C6K vasarlasan gondolkozok. A kerdesem az lenne hogy mennyire hulye otlet hogy a Gforce now elfogadhato mertekben hasznalhato ezen a keszuleken. (Vagy mas androidos TV-ken, gondolom nem modell specifikus). Mivel androidra van GForce now Alkalmazas gondolom fel tudom telepiteni, es elmeletileg mukodhet. Van aki esetleg probalta/hasznalja? USB periferiakat mint pl eger billentyuzet vagy mondjuk gamepad mennyire fogadja be a TV?
Azert lenne erdekes mert ha mukodik a dolog akkor nem feltetlenul kell minipc/laptop megoldasban gondolkoznom, ami egyertelmuen a TCL fele billentene a merleg nyelvet.
Elore is koszi a valaszokat
-
hunaqua
addikt
Egyébként ki a hivatalos Magyarországi TCL forgalmazó?
-
nicu71
addikt
szegedi Media Marktban most készitik a TCL sarkot ,lesz C8K, C7K, C6K már most is van egy 98as a bejáratnál ,meg P-sek is.
-
freeland0806
aktív tag
Kicsit talán off, de aki HBO Maxot szeretné használni de nem tudja az ne lepődjön meg. Nem a tévé a hibás. Most beszéltem az ügyfélszolgálattal hiba van náluk, amit igyekeznek mihamarabb megoldani
-
bbronn
csendes tag
Sziasztok! Láttam a telekom oldalán, hogy regisztráció után minden TCL QLED tv-re 5 év garanciát vállal a gyártó. Aztán találtam egy oldalt a TCL weboldalán, ahol ugyanezt írják, de a telekom-ot nem említik. Ezek szerint bárhol vehetem a tv-t, regisztráció után jár rá az 5 év garancia? Írtam nekik, de nem kapkodnak a válasszal.
-
Blackeventer
csendes tag
válasz
solyomvari
üzenetére
5 nap múlva jött nekem a visszaigazoló email
-
rainman72
nagyúr
válasz
solyomvari
üzenetére
Nekem tegnap jött meg,kb 2 hét telt el.
-
Bigmasterl
tag
C7k esetén ha fejhallgatóra bluetooth tal (JBL ) hallgatom a hangot akkor tompán érződik a mély illetve fura a hangkép. Van mód ennek az állítására? Nem találtam semmi lehetőséget erre. Az előző Philips tévémen remekül szólt gond nélkül. Köszi előre is
-
solyomvari
csendes tag
Hali,
TCL 75Q6C tv-t vettem Alzanal és regisztráltam az 5 éves garira. Erről kb mikor küldenek majd vmi visszajelzést? (amúgy a TV szuper, TCL S55HE soundbarral kompatibilis) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
BenQhunria
üzenetére
Filmmaker kepmod
-
Cartmenn
aktív tag
Ja igaz
csak oda írtad a Hisense-t is ---pont azért van most 75ös c805öm mert hisense-ben ez a méret (valamelyik u8 ) IPS volt ---nekem meg a jobb fekete számít,nem a betekintési szög ,nálam csak szemben tévézés van
meg lejjebb is az inger küszöb nálam,hogy kis szögből is szín turzulást lássak 
-
Qtya123
őstag
Na igen.... Mint pl a C845 esetében a 4. HDMI porton van az eARC 4k60Hz-en. Így szabad marad az 1. és 2. 144 Hz és 120 Hz-es portok.
Erre meg az utána kijött C765 modell esetében rádobják az első HDMI portra, ami 4k144Hz.
Így elvéve egy lehetőséget a magas képfrissítéstől, arra marad egyetlen port, a 2., mivel a 3. és 4. port meg ott fityeg 4k60Hz-en.
Kíváncsi vagyok ezt a rendkívül logikátlan lépést miért tették. -
BenQhunria
tag
Ez akkor megoldódik, viszont...
iszonyat szenvedek a kép beállítással, van valami itiner ami valami arany középutat mutat, mert iszonyat vörös az arcbőr és a sötét részeken minden részlet elveszik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
TCL néha egyet előre, néha pedig egyet visszalép. Régen volt ez jellemző, hogy a hátlapra is tettek csatlakozókat. Főleg komponens/kompozit időkben. Persze kivételek akkor is voltak.
Bár nekem a kedvencem még mindig az, amikor rácsapják az egyik 2.1 -es HDMI csatlakozásra az eARC/ARC -ot. Aztán ha van két ilyen eszközöd, akkor nézhetsz például egy 4K/120Hz AVR -t. Mert persze 4 db 2.1 -es csatlakozás már nem fért bele a büdzsébe.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BenQhunria
üzenetére
Hát igen...kiváló mérnöki megoldás, ha az ember falra szereli.
-
BenQhunria
tag
Jesszus... köszönöm valóban ott van.
Fali konzollal egy élmény lesz, akkor holnap az első "rés"átalakítás.
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
BenQhunria
üzenetére
Befotózod a csatikat?
Ez netes kép
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BenQhunria
üzenetére
Kisebb méreteken elvileg a hátlapon kellene lennie az optikaival együtt. Nem oldalra "nézve", mint a többi csatlakozónak. Az fura, ha ott sincs...
Szerk.:
Erre gondoltam:
-
klaya86
őstag
Sziasztok. Adott egy TCL 65c645 tv és egy Samsung Q600F Soundbar. Megoldható valahogyan, hogy a Tv bekapcsolása után a Soundbart ne kapcsolja be automatikusan? A Tv beállításaiban ezeket kilőttem.
Ha a felsőt is kilövöm, akkor nincs hang. eArc-on keresztül kapcsolódik. -
laca.1
aktív tag
Tcl 75c9k tv van most tesztelgetem 4k filmekkel brutál tetszik a helyi fényerő, most már értem mit jelent ez. Nekem mindig is tetszett a Nagy fényerő pl. Egy barlangba besüt a nap brutál reszletgazdag gyönyörű fenyes és van rendesen fekete is. nem , nemcserélném oledre nálam a fényerő mindent visz. Most pl. A karib tenger kalózait nézem nagyon tuti
4k dolby vision
-
Kelvin
őstag
-
kokokka
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
85C765. Bizony viszonylag oldalról is teljesen jó a képe, még ha nem is pont olyan, mint szemből. 3 személyes kanapéról nézzük, bárhova is ülsz le rá, a világon semmi különbség nincs a képben. A feleségem kb. 45 fokból nézi (ott van az ő kanapéja), ha oda át ülök látszik a különbség, de nem egetverő még onnan sem, sőt! Előtte Samsung Qled volt, azon már biztosan nem néztem volna onnan, mert sokkal de sokkal rosszabb volt. Mindig mondtam a feleségemnek ha ketten moziztunk, hogy üljön át szembe, de őt például nem zavarta. A plazma is szar volt ebből a szempontból, de ez a TV teljesen nézhető akkor is, ha nem pontosan szemből nézzük.
-
balojazz
aktív tag
válasz
gabber01
üzenetére
Nem tudom, ugyanazt nézzük-e. Nálam a 75C7K teljesen fasza. Az esetek 98%-ában úgy nézzük, hogy balról kb 5 fok, jobbról 10-15, ebben a felállásban 3.5 méterről 4-5 ember tudja nézni, a középső 0/0 nyilván. Az ebédlőasztal legszarabb helyén kb 40 fokról látszik, hibátlan, ez az esetek 2%-a, és ez amúgy sem az elmélyült mozizás esete, hanem a kölyök a müzlije fölött követi a Ninjago meséjét. Szóval lehet, hogy létezik, amit mondasz, de nálunk a használati módok miatt mégsem létezik: nem tapasztalható.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Többször írtam már én is, hogy lehet egyeseknek furcsa, de vannak olyan helyzetek, ahol az IPS jobb választás. Vagy az OLED, de az ugye már más árkategória, mint az említett C6K.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy IPS -ből is van olyan, aminél gyenge a betekintési szög. Ezt múltkor már Vhiktor is igazolta. Így ezeket is érdemes megnézni személyesen.
-
Kelvin
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Egyetértek veled és nem is akartam kötekedni, bohóckodni meg pláne. Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy nyilván nem azért veszünk tcl tévét mert az a legjobb és minden igényt kielégít. Hanem mert az ár/érték aránya jó, és emellett egy beugró nézhető kategóriát képvisel.
-
gabber01
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Értem én a viccet, csak ne bohóckodjunk. Millió szituáció van, amikor nem biztos, hogy pont szemből nézi valaki. Elég egy szélesebb kanapé is akár vagy egy fotel, amit oldalabbra helyeznek. Vagy mondjuk épp az ebédlőasztaltól néznél egy sorozatot, ami döbbenet tudom, de valószínűleg nem a kanapé előtt lesz szemben a TV-vel. Stbstbstb...
Az, hogy többnyire megpróbálja az ember nyilván középről nézni a TV-t ha rendesen filmezik még nem fogja eltörölni a tényt, hogy létezik ez az egyáltalán nem bagatell jelenség. -
Kelvin
őstag
-
gabber01
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Biztos ugyanazt a TV-t nézzük?

A betekintési szögről nem tudom, hogy lehet ilyen jó véleményed, de konkrétan már 15-20%-os szögtől (szemből, merőlegeshez képest) szembeötlő a színek fakulása és a jelentős kontrasztcsökkenés. A feketék szürkévé válnak és mintha az egész képre egy világos függönyt húznának.
Az igaz, hogy nem invertálódnak a színek, meg nem tűnik el a kép, még végülis nézhető is, de a kép minősége jelentősen romlik oldalról már elég kis szögnél is.
Tehát mondjuk ha 100% a képminőség szemből, akkor mondjuk olyan 50-60%-os oldalról szerintem, ami egy olyan szint, amiért egy fillért sem adnék ha bármilyen TV-nek olyan lenne a képe szemből, de még ingyen sem kellene, sőt, ha fizetnének sem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Anubris
üzenetére
Az ilyen esetekre mikor ennyire tüske szerű az áramszünet bizony érdemes beszerezni szünetmentest olyat ami az AVR-t is támogatja, a túlfesz elosztó is ajánlott, nálam is kellett ilyen hálózati hibák miatt szünetmentes, nálam több mindent is védeni kell nem csak a TV-t (PC, NAS, média lejátszó és hálózati eszközök).
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban elég gyakran volt nálunk a településen áramszünet. Volt olyan reggel hogy egymás után 8 alkalommal 1-2 másodperces áramszünetek voltak. Ha a Tv menne, nem tudom ez mennyire okozna neki problémát. Érdemes-e szünetmentes tápegységet?
Ha igen akkor ti milyen ajánlanátok. -
balojazz
aktív tag
Én is paráztam a VA paneltől, de nagyon kellemesen csalódtam. LG IPS párti voltam, de olyan kiváló képe van a 75C7K-nak, hogy az első 1-2 hétben nem is láttam a betekintési szögekben változást, míg rájöttem, hogy sosem nézzük olyan tompa szögből, hogy számítana. Most már észreveszem a halványulást a színekben, de onnan sose nézzük. A brutál fényerő meg el is nyomja elég nagy szögig, és csak akkor látom a változást, ha elsétálok a tévé előtt, és folyamatosan nézem. Én is valami kellemetlent vártam, erre élőben nagyon meggyőző tud lenni. IPS biztosan jobb (lenne), de ha érdekel a futó tartalom, úgyis bemozgok kényelmes szögbe, ahonnan már úgyse látszik. Szóval a gyakorlatban, élőben nem futsz bele a VA hibájába úgysem, az előnyeibe annál inkább. Persze a méret és a típus is számíthat itt: egy 55C6K biztosan sokkal rosszabbnak tűnik egy 75C7K-hoz képest. Fene tudja amúgy, én vakon vettem, az online tesztek alapján.
-
PuMbA
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
TV vonalon van az LG-nek IPS MiniLED, például az 55QNED92 csak én most nem abban az árkategóriában keresek
Ezért lett volna jó a TCL vagy Hisense, csak ezek a gyártók meg egyáltalán nem alkalmaznak IPS-t.Swenk: Értelek. Ennek az IPS-es LG-nek nagyobb volt a betekintése szöge, mint a C6K-nak. A fekete / kontraszt úgy van, ahogy írod, de nálam elsőnek a mozgásmegjelenítés legyen minél jobb, utána jön a fekete szint, hiszen a feketét meg lehet oldani azzal, hogy kis fényt kapcsolsz a szobában és eltűnik a szürkeség.
-
Komplikato
veterán
Monitor vonalon létezik kvantum pontos IPS, MiniLED háttérvilágítással, de ugye nyilván valakinek a szabadalma, amiért fizetni kellene. TV-ben még nem láttam hasonlót, igaz nem is vagyok szakíró vagy teszter. Lehet létezik. De a VA kontrasztja meg akkor is jobb.
És akkor lehet választani ezek közül vagy nyerni a lottón és venni egy OLED-et. -
PuMbA
titán
Ma megnéztem egy 55-ös C6K-t élőben azok után, hogy az amcsi megfelelőjénél az RTINGS nem annyira fényes panel válaszidőt mért: TCL QM6K TV Review.
Vittem pendrive-on egy Formula 1-es TV közvetítést és én úgy láttam, hogy egy LG 55QNED70 IPS panellal jobbat nyújtott ebből a szempontból, ami mondjuk nem csoda, mert a gyengébb VA panelek ilyenek. Az RTINGS szerint a QM7K-val már nincs ilyen gond vagy minimális, de még az is feltűnt, hogy a TCL alacsonyabb minőségű képfeldolgozása nem éri el az LG-ét. Mindkettő Filmmaker módban és az LG-n szebben, élvezhetőbben nézett ki a TV adás minőség.
Szomorú, hogy ennyire a VA panelt nyomatja a legtöbb gyártó és egyébként nem értem, mert jó lenne a választás lehetősége, különösen azért, mert a C6K-ban ott van a tök jó dimming technológia. Régen sokkal több IPS TV volt, ma meg a gyártók ránk erőltetik az alsóbb kategóriában a jobban mosódó VA-t.
-
válasz
vikla007
üzenetére
Először én is úgy akartam telepíteni, hogy külön letöltöttem laptopon a zip-eket, pendrive-ra rá, pendrive a TV-be és szembesültem, hogy semelyik zip-et nem látja a Kodi.
Aztán valóban a közbe linkelt videó alapján sikerült az egész, ami tökéletesen lépésről lépésre végigvezet a folyamaton.
Kezdve azzal, hogy letöltöttem először ugyanazt a Downloader app-ot, amibe aztán egyszerűen csak a “444801”-et beírva töltötte is le a szükséges zip-eket.Aztán végül csak annyiban voltam balf@sz, hogy az nCore jelszavamat úgy sikerült beírnom, hogy két helyen is ekcsesztem, de az az én problémám, hogy jelszógenerátorral generálom a jelszavaimat és mindenféle irkafirka az egész jelszó.

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bnorci71
üzenetére
Amikor megyek helyszínre kalibralni azonnal resettel kezdek. Így is sok ido, nem toltok ezzel plusz időt.
Van szórás a panelek kozott, de nem olyan nagy, hogy egetvero kulonsbeg legyen, deltae 2 max.
Csak azoknak a tvknek a beallitasoit teszem fel amik eleg rosszak gyarilag, igy meg a szorassal is beleszamolva sokat fognak javulni. Főleg ugy hogy a világ legjobb muszereiet használom, pl ha mas megy ki klaibralni egy 100k muszerrel akkor azzal akármi rosszabb is lehet mint az általam feltoltott beállítással.
Igazából az en beallitasaimmal vissza sem kellene mennem, eleg lenne megmerni hogy dobozból kivéve mennyire merek hasonlót mint a teszt tvnel. Ebből mar lehet következtetni mindent.
-
tabasco
csendes tag
-
bnorci71
addikt
jut eszembe erről a diskurzusról
Vhiktor
kalibráltál már olyan készüléket amin a te kalibrálási értékeid voltak beállítva? Mi volt a tapasztalat? -
ρσгτσ
addikt
Pontosítsunk annyit, hogy ez nem kalibrálás, hanem kalibrált beállítások átmenetése egy másik, azonos típusról.
Amivel jobb lesz, mint gyári állapotában, megéri megvenni, főleg TCL -nél, de nem helyettesíti a rendes kalibrálást. Az műszerekkel történik, egyénileg az adott készülékre.
Mivel két dobozból kivett készülék hiába azonos típus, vagy akár méret, megjelenítésben lehet eltérő. És több mint valószínű lesznek is különbségek.
-
Exian
addikt
válasz
Blackeventer
üzenetére
Köszi szépen!
-
Blackeventer
csendes tag
Ezen a linken mindent megtalálsz [link]
Pár perc alatt meg van, kapsz három videót és azokat az értékeket másolod be a megfelelő helyre a te készülékedbe.
Nem vagyok sajnos otthon és egyetlen egy képet csináltam így "futásból" egy film részletből, azért be rakom. Ez sima sdr tartalom.
-
Exian
addikt
válasz
Blackeventer
üzenetére
Bocsi, biztos tök egyértelmű, de elsiklottam efelett. Nekem is 55C6K van nem régóta, hogyan megy ez a kalibrálás?
-
Blackeventer
csendes tag
válasz
szabochris
üzenetére
Szia én 10 napja használok egy 55" c6k modelt és mielőtt Vhiktor a színkalibrálásokat ki adta volna nagyon sok időt töltöttem, hogy tudjam ki hozni a maxot és sikerült így is kimaxolni ami már nekem nagyon tetszett, DE a kalibrálás után sokkal szebbek lettek a színek.
Az sdr tartalmak borzasztóan szépek lettek.
A legelső fél órában észre vettem, hogy a szemeimnek kellemes a kép amit nézek nincs fölösleges hunyorítás, szemfáradtság. Azt hiszem erre mondják, hogy természetes színek.
Én csak is kizárólag sötét szobában használom.
Tökéletes tv-t sikerült ki hozni 133 ezer forintból + a nettó 14 eurós kalibráló csomag.
A plusz két év extra garancia vissza jelzést is megkaptam rá nemrég.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
turho
addikt
Bt1886, gamma 2.2 vagy 2.4

Sziasztok! Kellene egy kis help ebben a Gamma-kérdésben.
2.2 túl világosnak tűnik, szubjektíve 2.4 kellemesebb a szememnek. De itt van ez a Bt1886 is, ami a 2.4-hez hasonló (első blikkre).Melyik használata a "helyesebb", korrektebb végülis.
A TV75c805, sosem nézzük fényes környezetben, csak félsötét (félhomályos), vagy sötét szobában. Fényerő sötét szobában perpillanat 31.
Köszi aki segít eligazodni ebben
Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva? -
tabasco
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez a youtuber részletekbe menő techgeek, lehet igaza van, nagy tester, de szvsz ilyen kis részleteket/különbségeket max. ilyen kaliberű emberek látnak meg, számomra átlag user számára ugyanolyan gyönyörű lesz a C9K-m képe azután is hogy láttam ezt a videót, szóval számomra semmi jelentősége nincs...
Rádadásul simán lehet h egy későbbi frissítéssel javít tovább a tcl a szoftveren, ahogy a youtuber is mondja, ez az út nyitva van... -
ρσгτσ
addikt
válasz
szabochris
üzenetére
Szerintem megéri, de ez felhasználói szokás függő.
Miket néznél rajta és milyen arányban? TV adás, egyéb SDR tartalom, YouTube, HDR/DV film, játék.
-
Kelvin
őstag
Ez a megéri sok mindentől függ, de a c7k /q7c/ egy technikailag jobb, tv. Én azt venném, és vettem is.

-
szabochris
aktív tag
Sziasztok! Légyszi segítsetek. 65 collos Tv vásárlás előtt állok
TCL 65C7k a kiszemelt. Olyan kérdésem lenne, hogy megéri a kb 100e plusz pénzt egy C6k-hoz képest? Köszönöm. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kalibralnia kellene a pasinak a tvt nem össze vissza nyomkodni.
De megnezem külön ezekkel a jelenetekkel.
Az ilyen jellegű problémákat ha vannak a locsl.dimming szokta okozni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pontosan micsodát?

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 55" 4K UHD AI Smart tv GARANCIÁVAL
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
legalább lehetne ok-zni, többet ne jelenjen meg ez az üzenet. Jelenjen meg egyszer. Szeretem azonnal az eredményt látni-hallani, ha állítok valamin. Real-time. Ez meg beleköp
)

Hol lehetne érdeklődni hogy mi van?
Jesszus... köszönöm valóban ott van.
Ha a felsőt is kilövöm, akkor nincs hang. eArc-on keresztül kapcsolódik.