- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vajga #189434 üzenetére
A Denon 4800h nem egy erőmű, de nem tartom normálisnak, az ekkora mértékű torzítást, ha a dobozok egyébként rendben vannak. Attól, hogy 4 Ohm az ellenállásuk ennyire torzítani még nem kellene az AVR-nek, max. ha elérte a meghatározott hőfokot lekapolcslna.
[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
válasz
I'am Dony #189432 üzenetére
Éjszakás leszek ma, mielőtt elmegyek csinálok egy gyári visszaállítást hangfalak nélkül, estére áramtalanítom, reggel pedig egy új Quick setupot 8 ohmos hangfalakkal. Akkor ezek szerint szerintetek sem normális dolog a rettenetes torzítás 4ohm ide vagy oda?
(Firmware update meg volt egyből, mikor megjött)[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
Vajga #189426 üzenetére
Más forrással próbáltad? Ugyanaz az eredmény? (Mondjuk pendrive az erősítőbe, vagy beépített spotify)
Amúgy ha megnézed az ASR méréseket, ott is hasonló jön ki, -20db felett kezd torzításba az eszköz (mondjuk szerintem nem felismerhetetlenségig, de ez persze már relatív):
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x4800h-avr-review.42812/[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
Sziasztok! Megjött az x4800h, és rákötöttem a Magnat signature 507 hangfalakat (4ohm 200w/350w). Eddig semmi dirac stb nem csináltam, csak a Quick setupot. Először így akartam hallani, mindenféle állítgatás nélkül. A hangerőt jelenleg 0-98 skálán lehet állítani, de 80-on már torzít. Afelett már annyira, hogy szinte felismerhetetlen a hang. Alatta pedig... Kicsit több erőt vártam volna tőle. Gondoltam hátha 4ohmos üzemmódban van, próbáltam volna manuálisan átállítani, de 8 ohmon volt. Átállítottam 4 ohmra, én nem igazán hallok különbséget. Vissza 8-ra ugyanaz. Eco gombot kapcsolgatva szintén semmi különbség. Lehetséges, hogy 8 ohmra van állítva mégis 4 ohmon megy (valami limp Mode féleség a 4 ohmos hangfalak miatt)? Hogy lehetne ezt leellenőrizni?
A hangfalakat eddig egy kb 25éves kis Sony hifivel próbáltam ki (mhc-zx10) az elvileg 100w RMS csatornánként, ez meg ugye 120w. Hangerőben kb egyformának hallom (Sony maxon VS Denon 80as ig a skálán), a Sony picit talán tisztább és erősebb, dinamikusabb.
Még annyi, ha az erősítőt veszem maxra és a forrást halkra akkor nem torzít, de alapzaj van rendesen.Van ötletetek mi történik itt? 😅
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
BIGi75 #189423 üzenetére
X3800h tudja elvileg
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BIGi75
senior tag
válasz
BIGi75 #189422 üzenetére
..közben megtaláltam, hogy az onkyo, pioneer tudja kezelni a 4096x2160 felbontást, valószínű minden 8K támogatású AVR, de pl. a Denonnál nem találtam eddig erre vonatkozó konkrét info-t.
Onkyo-ra volt korábban ez a HDMI meghibásodás jellemző? Ez már megszűnt az újabb modelleknél? -
BIGi75
senior tag
Onkyo RZ50, PioLX505 mennyire ajánlott?
Egyéb ajánlott korszerű Dirac-os AVR 5-600k körül?
Arról lehet info melyik engedi át a DCI4K 4096x2160 felbontást? -
Borisz76
nagyúr
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189413 üzenetére
Elvileg most úgy érkeztek hogy a kalibrálás előre megtörtént és csak feltöltötték csak az alcons audio lógott ki ilyen téren ezért nem volt bemutató az első nap
. Sony GTZ380 projektorok nem voltak kalibrálva .... Gratulálok a gyerekekhez
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189412 üzenetére
A múlt héten születtek meg a kislányaim (ikrek), a héten hozhattam őket haza. Nekem a mozi most háttérbe szorul egy időre. Amit persze nem bánok, mert a kicsik kárpótolnak mindenért.
Nekem ezzel a kiállításos dologgal az a bajom, hogy nagyon kevés idő van felépíteni a szobát és normálisan beállítani. Aztán sikerül, ahogy sikerül... sokan ebből vonnak le (hamis) következtetéseket. Sokkal többre tartom meghallgatni bemutató "termeket", ahol tényleg a valós tudást tudod csekkolni, akár egyéni igényekre hangolva. Ezek a termek megfelelően beállítva, bemérve, a projektorok kalibrálva....
Egy ilyen show-n, mint akár az ISE, sokszor fordul elő, hogy pl a vetítő kalibrálására, beállítására már nem jut idő... aztán a kontraproduktív az előadás... nem egyszer olvastunk, hallotttunk ilyenről.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189411 üzenetére
Én pont hasonlitás végett hallgatnám meg több helyen nekem fülre melyik tetszik jobban. Sajnálom hogy nem jöttél ki az ISE-re pedig a Wisdomos szoba tuti tetszett volna neked. A mag audio is szépen zárkózik fel
. De én összesen 8 darab 21" subot szeretnék meg 2 darab 32". 35m2 helységet tervezek építeni.
Mag audio
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
mandju
senior tag
"Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz."Nekem volt mindkét processzor a birtokomban. Sajnos nem teljesen ugyanolyan körülmények között. Szerintem nagyon egy szinten vannak a készülékek. Sokszor az dönt, hogy ki mennyire tudja jól beállítani. Talán az ART-tal könnyebb jó eredményt elérni. A trinnovot ki kell ismerni. Nem hiába mondják, hogy ahhoz egy jó installer kell. Az art next-next-next metódussal is egész jó végeredményre képes. A trinnov nem.
Nálam viszont amióta aktiváltam a wf-et és bekerült még 2 darab 18" szub, azóta a szubtartomány is szintet lépett. 3D burok hatásra meg eddig is jobban tetszett nekem a trinnov produkciója a 3D ReMap-nek köszönhetően. Én nagyon szeretem.
De ha még mindig a storm lenne a birtokomban azt sem bánnám. Mindkettő kiemelkedő processzor.
Infrahangokra reflektálva...
Ahhoz, hogy az egy számjegyű Hz-eket hajszoljuk, baromira jól megépített szobára van szükség. A kevesebb, néha több. Én így gondolom.
A WF-is alkalmas egyébként infrahangok megszólaltatására, csak megfelelően kell méretezni a rendszert. Pl 6 darab 21" szub elöl és 6 darab 21" szub hátul egy 30 m2-es helyiségben a pressurization-nel már egészen jó infra hangokra képes akár 10-12 Hz-ig is lemenve. A pressurization határfrekvencia alatt az összes mélysugárzót a nyomás felépítésére használja a WF algoritmus.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Gino20
őstag
"avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme."
Persze. Lehetne értelme, de te el tudod képzelni, hogy majd ezen (pre out - végfok) ezen fog szarakodni a Dirac? Ugye fikció az egész beszélgetés, de ezt én teljesen kizártnak tartom."Integrára elvileg már év vége felé lehet ART"
Összességében arról írnak a neten, hogy 25 végéig nem várható ART. Amint történik valami csoda, akkor szerintem előbb lesz pl 6-7e eurós Marantz AV10-en, mint bármilyen Integra AVR-en.
Szerintem lesz itt csalódás. Én csak abban bízok, hogy ha már most is létezik Monolith-ra, akkor megkapom, ha végre tényleg elérhető lesz Storm-on kívül egyéb gyártóknak is.
#189409powerup2: Jó buli lehet ott lenni. Ezek a procik engem egyenlőre nem fenyegetnek szóval pusztán csak kíváncsiságból érdeklődőm
. Az meg, hogy mit tapasztaltál, abszolút nem vitatom (hogy is tehetném), de pusztán csak az olvasottak alapján az a gyanúm, hogy ugyan azon rendszernél Trinnov vagy Storm esetén a különbség lehet csak fingreszelés. Az ART ugye másképpen működik, mint a WF. Én laikusként több potenciált látok az ART-ben, de a valóság azért úgy látom elég árnyalt a felhasználók terén.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz
Gino20 #189403 üzenetére
Hallottam a waveformingot hát nekem ott a perlistenekkel nem volt az igazi
ezért s megyek hallgatózni. De pl Andy aki az arled cinema nagy embere neki a dba jobban bejön mint a waveforming. A waveforming nem igazán az infra baszusra van.
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189405 üzenetére
Nyilván a Dirac nem fog szarozni, inkább az adott gyártók. Mert sok értelmét nem látom egy 400 ezres avr-en az avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme.
Egyébként az Onkyo Integra topikba írtak ilyet, hogy a CES-en vagy CEDIA-n az Onkyo standon mondták, hogy Integrára elvileg már év vége felé lehet ART. Persze ez is csak pletyka. Szóval majd meglátjuk. Számomra csalódás lenne, ha 2026-ban nem jönnének az ART-os készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Itt egy videó [link] 20:30-tól érdemes nézni. Szerintem ez a szoba volt a legjobb az egész Ise-n. Amúgy barcos fejesekkel is sikerült beszélgetni és megtudtunk pár olyan infót ami még bizony nem nyilvános.
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189401 üzenetére
Andy üdvözletét küldte neked
mert emlitettelek neki
-
Gino20
őstag
Így van. Értelmét én sem látom, de sajnos ez van.
"bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni"
Értelek, de valahogy én ezt elképzelhetetlennek tartom. Szerintem nem fog ezzel szarozni a Dirac. Ha lesz is ART (egyszer biztos), akkor is val korlátozott csatornaszámmal, fixen adott termékhez, de majd kiderül. Ahogy írtam, részemről ez természetesen csak fikció.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189403 üzenetére
Egy processzor esetén semmi értelmét nem látom ilyen korlátozásnak, hisz ott úgyis csak a végfokon múlik minden. Egy kis AVR esetén még lenne értelme,bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni. De egy processzornál szerintem felesleges ilyen korlátozás. Hogy a Storm miért csinálja így, arra nem tudok mit mondani. Mert pl. az ISR Fusion 20-as AVR-nél nincs ilyen megkötés.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
"A Dirac ART meg szerintem lassan le fog csorogni az alsóbb szintekre is."
Alsóbb szintekre egyszer biztos, de kérdés, hogy mikor, meg hogyan. 2023 3/4-ében szűnt meg a storm privilégium, de azóta kb semmi érdemi változás nem történt, pedig minden gyártó tudta, hogy utána elvileg "szabadrablás" lesz. Monolith-ra a márka képviselő Hobie lassan 1 éve írta AVS-en, hogy szinte kész, utolsó simítások és van is AVS-en user, aki megkapta tesztre, használja (elégedetten), de azóta semmi. Egyéb gyártó esetén meg talán csak pletyka szintű volt, aztán utoljára azt olvastam, hogy talán 2025 végéig nem lesz ART sehol. Ezen a szinten biztosan a Dirac nyúlt bele. Fikció, de val nem olyan egyszerű implementálni megfelelően és/vagy a Dirac mondjuk "felhasználóbarátabbá" akarja tenni....nem tudom.
Amúgy ha lejjebb is csorog, én arra tippelnék, hogy középkategóriás AVR-ek, akkor sem biztos, hogy megkapják, ha közben kéri a teljesítményt. Az üzletpolitika biztosan az egy cégnek, hogy minél többet eladni, de ha kéri az "erőművet", akkor alsóbb szinteken lehet sok negatív visszajelzést eredményezne, mert nem képes meghozni a kívánt hatást. Nem tudom....
Amúgy ha lejjebb is csorog, akkor val ott is csak megkötésekkel, vagyis csatornaszámokat tekintve korlátozásokkal. Pl a legolcsóbb "StormAudio ISP Core 16" 9db csatorna esetén támogatja az ART-t 14e euróért
, így nagy-nagy lecsorgásra én nem számítok pl AVR-ek terén...
#189382VoidXs: Igen, az ART volt eddig az egyetlen, ami tudott versenyezni a PC-s hanggal.
Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189400 üzenetére
A lényeg látszik a válaszokból. Kétféle van, az egyik a "wow, tök jó volt", a másik az "elbuktam/elbuktak, de ez totál nem azért lehet, mert a kábelesdi hülyeség, hanem valamit rosszul csináltatok". Innen ered az is, hogy "két méter alatt nem lesz HDMI-k közt különbség", mással már nem tudták megmagyarázni a burkuknak, hogy igazuk van.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189394 üzenetére
Ha már elmész a moviecore-ba Andy-hez és ott vagy Hamburg környékén, érdemes megnézni "die zwei" showroom-ját is. Egy rendszerben trinnov a32 és stormaudio ugyanazokkal a hangsugárzókkal, ugyanabban a teremben. Egy gombnyomásra kapcsolhatóak az előfokok.
https://diezwei-heimkino.de/kontakt
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dißnäëß #189377 üzenetére
Persze értem, teszt meg minden. Viszont maga a teszt az adott számon állandó konstans eljárást használ.
De, ha valaki nekiall letoltogetni mp3 at bizonytalan forrásból, ami hiába 320kbit, ha már 5 nek is különböző a mérete. Megveszed mellé a flacot akár, simán hallani a különbséget.
Pont ezért szoktam wav verziót venni, mert ott nincs hiba, mint az innen onnan leszedett bizonytalan tömörítést használó mp3 fájlokkal.
Sőt még Tidalon is, ha találok valamit, és nagyon tetszik simán megveszem külön is wavban és még az asszony is mondja, hogy foobarba berakva jobb a minőség.
De van, hogy véletlenül benne hagyom a foobar listában a 320kbit meg flac verziót, így igazából nem tudom hogy épp melyik szól, de ki lehet hallani. Gyanítom ez a szar tömörítés miatt van, mert máskor meg pl nézünk egy sorozatot, amin 181kbit AAC hang van, és mondjuk van benne zenés rész, annyira szépen szól, hogy meg se mondanám, hogy amúgy egy 2.0 "foscht" hallgatunk.
Mondjuk ezt is valahogy olyan szépen megcsinálja az erősítő, hogy konkrétan center abszolút nem hiányzik és a hangok is hátulról jönnek. Múltkor is párom mondja, hogy mennek a hátsó hangszórók is, mondom nem, mert ezen 2.0 hang van, de de megy. Mondom hallgasd meg, oda ment és nem szólt tényleg. -
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #189395 üzenetére
Azért azt hozzátenném hogy az infra subok használata esetén nem egyszerű a helyzet.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
VoidXs #189378 üzenetére
"Na, őket vettem rá mégis egy hallásvizsgálatra, pedig a HDMI-s bukás óta jobban félnek tőle, mint tolvaj a rendőrtől."
A hdmi-s link nem jó -
Vhiktor
veterán
válasz
krx21 #189392 üzenetére
Aki ügyes siman megcsinalja még jobbra is mint a cégek. Jártam jó pár saját kezűleg épített mozi szobában,/házban és sokszor sokkal igényesebb, profibb volt mint a megbízásából épített.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
válasz
krx21 #189392 üzenetére
Nem igazán árulok el több infót mi lesz tervbe meg milyen lesz amint kész lesz majd megosztom milyen lett. De ez még minimum 2 év mire megvalósul. Jelenleg tervezési fázis van. Hamarosan megyek az Arled cine-mába is meg Grobiba. Majd még kiderül időközbe hova nézek be halgatózni. És akkor eldől milyen hangfalak lesznek. És nem egyedül valósítom meg hanem a Dream cinema is részt vesz az egészbe.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Igen, erre mondom, hogy az egyetlen opció a PC, és akkor nagyon sok feature-t úgy kell összekaparni. DV-t nem tud, ahhoz kell SVP, mert az MPC Renderer a MadVR helyére megy. Non-linear stretch-hez az én shadereimet kell bepakolni, normális FPS-konverzióhoz meg nVidia driverben kell nyúlkálni, hacsak nem használsz ismét SVP-t. Igen, minden megoldható, de nem egy kényelmes dobozban. Én is PC párti vagyok, de azért jött ki például a QuickEQ Home, mert sokaknak az eddigi is félelmetes volt, több egyéb probléma mellett, például ha a user olyan beállítást lát, amit nem ismer, hát azt nyomkodni kell...
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #189386 üzenetére
Madvr-t lehet építeni is. A megkötés annyi, hogy a 112-es verziónál - amibe még nincs beleépítve az időlimit - meg kell állni. Néhány kiegészítő kellék kell csak az alap htpc-hez képest. Pl. hdmi capture card, plusz 1-2 apróság. A Dirac ART meg szerintem lassan le fog csorogni az alsóbb szintekre is. Számomra amúgy is sokkal érdekesebb lenne, egy értelmes keretből megnézni ki mit tud kihozni. Persze tudom, mindenki arra a vevőre hajt, aki ha meglátja a szomszéd 100 millás moziját, akkor felhívja az installert, hogy neki legyenek szívesek egy nagyobbat, drágábbat. Ugyanez történik világszerte a hifiben is, nem csak a házimoziban.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #189387 üzenetére
Amikor én voltam, akkor se, mert ez a show az üzleti ügyfeleknek szól. Minek vigyenek projektort, amikor egy LED-falra 50x nagyobb a kereslet, tizede az R&D költség, és végtelen a haszon.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #189386 üzenetére
Ez pontosan így van. Van amin nem lehet spórolni
. Ise-n a Christie nem erőltette meg magát
....
-
VoidXs
nagyúr
Azért ezt jelentősen le tudod csökkenteni kevésbé designer hangszórókkal és egy Christie RGB lézer géppel, amivel még jobb képnél is vagy. A Storm és a Mad ára konstans, szóval hacsak nem PC-zel, ezeket le kell nyelnie egy high-end mozinak, nincs versenytárs.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Jó hát ez a rendszer úgy lett kialakitva hogy a legdrágább cuccok kerültek be. Nálam terv szinten nem 4 sub lesz hanem 10
abból 2 darab 32" infra a többi 8 meg 21" . A 8 sub épitett lesz. Okosan lehet jó rendszert kihozni kevesebb pénzből is.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #189382 üzenetére
Ez a szoba úgy volt tökéletes ahogy kell [link] . Sajnálom hogy más nem jött ki az ISE-re innen a fórumról. Iván körbevezetése kellett számunkra vagy elvesztünk volna.
-
powerup2
addikt
Véleményemet még megosztom. Storm audio vagy Trinnov a jobb ? Hát a Storm audio jobb volt !!! Dirac art nagyon remekelt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #189379 üzenetére
Érdekes, hogy a kábelek hallása és a grafikonok értelmezésének képessége közül minden emberben csak az egyik van meg. A további implikációt az olvasóra bízom, illetve megjegyzem, hogy rengeteget elmond, ahogy félsz a vakteszttől.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #189378 üzenetére
Ügyes kis teszt volt, de azért sajnálatos, hogy a részt vevő mérnökök halmaza átlag alatti hallással indult neki, viszont az 50% alatti kezdő eredményüket stabilan tartották. Mivel magasról lehet nagyot esni, érthető a halandók dinamikus lemorzsolódása is. Érdekes megfigyelni, hogy a diplomával fület is adnak, hiszen a pórnép eltűnt a süllyesztőben hirtelen.
Egyébként érdekes vizsgálat valóban csak a minta mérete miatt nem vonnék le belőle végzettségre vonatkozóan következtetést, másrészt nyilván torzítja az eredményt a nem ismert minták kategorizalása, bár értem az okát. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189375 üzenetére
Minden rendszeren "hallani", a mikrofon egy mobil hangjából is meg tudja mondani, hogy melyik szól. Az ember nem képes egyszerűen rá.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #189372 üzenetére
A szétszedést, ha nagyon kedves vagyok, esetleg nevezhetjük próbálkozásnak. AH-n volt nagyon jó összefoglaló az összes ilyen eredményről, lényegében: ha kábelt mérsz, nyilván más anyag más tulajdonságot mutat hanghoz nem kapcsolódó téren, de amint a hangot méred, hirtelen nem lesz változás. Sosem értem, hogy ezzel hogyan tudnak máig átverni embereket.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #189367 üzenetére
Azt a lényeget, amit aztán szétszednek többen is (Kunchur és társai)? hogy amúgy Amir projektmenedzserként végzett xy műszaki szakon? (távol álljon tőlem, hogy én ez miatt ekézzek bárkit is, mérnöki oldalon is láthatunk agyament dolgokat).
"“Mr. Majidimehr seems to have a juvenile understanding of oscilloscope measurements. He thinks that they are limited to 8-bits of vertical resolution. ”"Neked ez lehet régi sztori, sőt még lehet egy ellen egyenletet is tudsz hozni.....én meg csak egy adott végfokról kerestem volna valami értelmes review-t, aztán ezen a fórumon találtam magam, majd gondoltam akkor már csemegézek az oldalon belül
.
Sokkal inkább gondolom azt, hogy az olyan nagymértékű science fiction-nek vélt különbségeket, nem a kábel okozza, hanem az agyunk. Azt sem vitatom, hogy lehet-e különbség kábel között vagy sem. Hát ezek szerint mérve lehet valami, de közben azt gondolom, hogy ennek semmi olyan hangra gyakorolt hatása nem lehetne, amit mi végül az amúgy nem túl acélos hallásunkkal hallhatnánk (amikor elvérzünk 256/320/flac stb vakteszten, de majd egyszer demóba kipróbálom).
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #189367 üzenetére
Oke, de bizonyitott, hogy a hallhato frekvencia reciprokanal sokkal kisebb elterest is meghall az ember fule, (10 us -> 100 kHz >> 20 kHz), tehat tuti biztos, hogy par nanosec is szamit, illetve a balanced kabel is kevesebb zajt vesz fel, mint az rca, szoval tuti szamit, hogy mennyibe kerul a kabel. Es megsem kuldtek meg el melegebb egtajakra. Es a 8 bites muszer is tud 10 biten merni, csak atlagolni kell sok merest. Meg blind testnel 1 vs 2 az szignifikans kulonbseg. De amugy vegul is eleg azt mondani, hogy 'nem azt kell merni', es maris kiraly vagy.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #189368 üzenetére
A Diracnál kapod a legnagyobb szabadságot. Bizonyos korlátokon belül persze, de kb. olyan görbét rajzolhatsz amilyet szeretnél. Csinálhatsz több féle szűrőt, lehet külön zenére, mozira stb. tetszés szerint. Az említett vasaknak 3 slotjuk van így tartalomtól/forrástól függően szabadon váltogathatsz köztük.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
I'am Dony #189365 üzenetére
Éreztem, hogy karcsúak ezek a vasak ennyi hangszórónak majd.
Diracnál van lehetőség egy mikrofonos "automata" beállítás után egyenként (hangszórónként) belenyúlni a frekimenetbe, mint sztereónál.. ? Mondjuk ha nagyon picit más karaktert adnék-szeretek az adott hangszórónak, vagy eleve olyan, hogy kiemel valahol és le kellene csapni a púpot (és az auto kalibráció nem teszi meg), vagy bánomisén, szóval bele lehet nyúlni ennyire mélyen is ?
Köszi a részletes véleményt, segítséget, pont vmi ilyesmit vártam, hogy irányba tegyen.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #189363 üzenetére
Már az első hírben benne van, hogy Amir összefoglalta a lényeget. Semmi új nincs ebben, persze, rádiófrekvenciákat máshogy visz át (kábelkalkulátor is kiszámolja neked, hogy ez pontosan hol és mennyire történik), de pár nagyságrenddel máshol szól a zene.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #189362 üzenetére
Nem egy nehéz döntés pedig. Komolyabb mozit nem bíznék sem Audyssey-re sem YPAO-ra. Amit hallottál Dirac setupot sztereón biztos, hogy nem volt megfelelően beállítva és mindenképpen Diracos vasat választanék. Mivel a helyiség okosan lett előre tervezve és kanapé mögött megvan a szabad tér, nem hagynám ki az 5.x.4 kiépítést. 9 csat számolva egy combosabb, Diracos vas lehet az irány, mivel nem szeretnél végfokot. A Cinema 50, 60 ki is esett, mert annyira karcsúak, hogy azokra nem akasztanék 9 dobozt, ill. a 60-hoz nincs is Dirac. Ha feljebb lépsz AVR ben a Cinema 40, 30, ill. a 4800H, 6800H a külön fizetendő Diraccal együtt már túlzó áron van. Azonban ott van az Onkyo RZ70 és a Pio VSA-LX805 amik testvér modellek. Mindkettő alapból Diracos, 11 csat kimenet, 2 szubot külön kezelnek, a Pio 4et is hajt párosan (+XLR sztereo) jó a felépítésük, tápjuk is. Bőven van bennük erő az igényeidhez, a legjobb választás lehet bármelyik. Szubokkal kapcs... 2vel indítanék, aztán ha a mérés alapján sem jön össze egy jó átvitel csak utána tennék 3.-at.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Szoba módusok csökkentése témában osztanék meg tapasztalatot.
Hálóban sztg.-es multimédiás sztereót fejlesztettem 2.1-re.
Problémás rezonanciák nyilazva.
Módusok fülre jelentősen csökkentek a fenti beállítással EQ Apo-ban, TDR-Nova pluginnel.Visszamérni fogalmam sincs hogyan lehetne, ezt az izgő mozgó vmi-t, mert a beállított rezonáns frekvenciákat ( csak azt* ) dinamikusan csökkenti a beépített kompresszor, és ahogy nálam eléri a -36dB-es beállított szintet ( treshold ), elkezdi kompresszálni a jelet, a rezonáló frekvenciát.
Notch filterrel szemben azt látom az előnyének, hogy nem teljesen tünteti el rezonáns frekit, hanem csak "határt" szab neki, így akadályozza meg a szomszéd frekvenciák elmaszkolását.
Foobar2000-ben szépen látszik a plugin működése, ahogy a zene ütemére csökkenti problémás frekvenciák amplitúdóját. (EQ APO-ban, úgy unblock nem működik semmilyen display, de a munkát ezért elvégzi, a lenti kép a Foobarban készült működés közben )
Ez a felhasználási mód azoknak lehet érdekes, akik sztg-et használnak a filmlejátszásához, mivel az EQ APO tud 5.1, 7.1 csatornát is, a sztereón kívül is, amit az asztali sztg-hez használok.
Az EQ APO is, és a TDR-Nova [Fejlesztő weboldala + letöltési link] is ingyenes, akinek nincs lehetősége több szubra beruházni szerintem azoknak lehet ez igazán érdekes.
ui: Ha vki. meg tudja mondani, hogyan lehet pontosan visszamérni, hogy mennyit csökkent az utózengés a pluginnel, ne tartsa magában !
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, új lakás, be van kábelezve egy 5.1.2 Atmos-ra.
3 sub kiállást csináltattam, szóval valójában 3 független csatornás sub-ot is el tudok helyezni. Emiatt a sub részt ezentúl x-el jelölöm.
Kábel végének bontásával kellően flexibilis a rendszer egy 5.1.4-re vagy akár 7.x.4-re is.
Sokat filóztam azon, hogy építek HTPC-t, ahhoz egy tisztességes 8ch DAC, abból RCA/XLR-en is mehetek aktív szatellitekhez körbe, vagy erősítő közbeiktatásával passzív, hagyományos hangszórókhoz. Csakhogy a HDR-en kívül nincs opció itt Dolby Vision-re, az pedig azért nem lenne rossz. Szobakorrekciót persze klasszul vinne..
Keresem az egyensúlyt. Nem célom Trinnov-ozni meg ilyen extrém magasságokba menni, hanem egy szép angolosan "decent" , tisztességes, de elérhető árú vassal megtámogatott házimozit kreálni.
Szempontok, amiken agyalok:
- kell-e nekem nagy hm vas többszázért, ami pár év múlva elavul és dobhatom ki (ezért lenne jobb a PC, csak nincs DV)
- 8ch fölé nem mehetek külső DAC hiányában, pro audio-s cuccokat meg nem fogok venni arany áron ezért
- magyarul, mégis maradna a hm vas út
- saját maga erősítene, érzékeny hangszórókat használva még táppal is bírná, sajnálnám csak prociként használni dedikált végfokok elé úgy, hogy erősítő moduljai is vannak egy ilyen integráltnak, pedig paradox módon olcsóbb lenne lehet, mint dedikált házimozis procival szórakozniNektek mi szokott még a téma kapcsán megfordulni fejben, felmerülni kérdésként.. ?
Amire abszolút nincs válaszom, hogy általában hány csatornásak a filmek ? Blu Ray-ekre gondolok. Beleférek 8-ba (5.1.2 Atmos), általában jól belekeverik ennyibe a már vállalhatóbb mozis vasak az ennél több csatornás anyagot ? Mondanám hogy optimalizálnék a leggyakrabban használt csatornaszámra (statisztikailag nézve)
de szerintem megint ágyúval verébre esete lenne, ebbe a hibába nem esnék, maradnék egy szerényebb felállásnál.
Fontos lenne viszont a szobakorrekció, mikrofonos. Dirac-ot sztereóban hallgattam jó rendszeren, annyira nem adta, mint a mikrofon (UMIK) után fülre módosított kézi beállítás, moziban sokan istenítik, én a sztereós Dirac élményem után kicsit félek tőle, szóval jó nekem a Denon/Malac/Yamaha cucca, de majd Ti talán tudtok segíteni, melyik a legfejlettebb.
Szóval .. milyen hm vasat ajánlanátok ?
8K nem kell, 4K menjen és kész, de úgy látom, ki fogom már úgyis fizetni a 8K-t..
Ránéztem 1-2 bolt házimozi erősítő kínálatára, mit is "kellene" választanom kb ?A) Mondjuk egy Cinema 50-et elnézve, ami 9.4-esnek van írva, ez ugye 9 csatorna, mégis 11 erősített kimenete van. Azt írja a Tom's Guide, hogy 7.1.2-re ideális, ami meg 10 csatorna, bárhogy olvasom, miközben 7.1.2 helyett 5.1.4 is lehetne, nem ? De ha már van 11 erősített kimenete és 4 sub kimenete, akkor 7.4.4 is lehetne, nem ? Mi ez a katyvasz ?
Vagy hiába van több erősített kimenete (11), csak 9 csatornára limitálva van mégis, vagy mi a pék van itt.. hogy kell erre nézni, milyen állat ez ?
B) Jöjjünk lentebb kicsit, a - számomra - talán szelídebb verzióhoz: Cinema 60, ami egy 7.2-es cuccnak van titulálva, ez 7 erősített kimenet 2 sub kimenettel. Na ezt a hátoldala mentén úgy látom, el is találták, 7 erősített kimenet, megvan a 2 sub is. Ezt az erősítőt - az 50-essel ellentétben - értem. Valami másik review-n ezt titulálják egy ideális 5.1.2-es Atmosnak kiválóra. Ilyenkor a két surround back-et tudom 2 magasságiként konfigolva, 7-ből 5-öt csinálva vízszintesen, hozzáadva a 2 magasságit Atmos-hoz, igaz ? Tehát nem fog nekem a két magassági meglétével 7.1-ezni, remélem, hanem szimplán ha nincs magassági infó, 5.1-ként szól, ha jól sejtem.
Azért valami mégsem stimm még mindig a fejemben.
Az 50-esnek 4 sub kimenete van. Akkor ez 7.1.2 vagy 5.1.4 helyett 7.4.2 illetve 5.4.1-et is tudna, nem ? 60-as dettó, 2 sub kimenet, ez lehetne 2 független sub is, ergo 5.1.2 helyett 5.2.2 például.Vagy 1 sub csatorna van a legtöbb anyagon eleve ?
No, kicsit hosszúra sikerült, merre indulnátok ?
A kanapé úgy van elhelyezve, ahogy itt is látszik, szögek, minden stimm. Erre készültem 1 éve.
Hálás köszönetem minden okos válaszért. Valahogy.. ár/értékben szeretnék egy földi halandó füllel jót dobni, van min agyalni.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
powerup2
addikt
Hat számomra nem volt hangos bar nehol 120dB mértek. De volt szoba ahol tobb volt mint 120 dB de nem volt bántó a magas. Tanulsagos volt az ise Barco haza táján is van mozgolodas ami a freya projektort érinti.
-
powerup2
addikt
válasz
Cseneles #189356 üzenetére
Hát Ascendo ide nem hozott demo mozi szobát amit nagyon bánok
. De hamarosan elnézek az Arled cinem-ába aztán a Grobit is meglátogatom. De Ascendo standján kint volt Geoffrey Heinzel is.
-
powerup2
addikt
Mai nap sikerült az Alcons audio-t is meghallgatni trinnov procival. Második helyre került ez a setup nálam. A szobába 24 darab 12" sub volt
. Nem aprózták el. De maga a szoba totál puritán volt ők költenek a legkevesebbet a küllemre. A ribon magas nekem néhol bántó volt. De nem annyira bántó mint a perlisten ....
-
Cseneles
őstag
válasz
powerup2 #189348 üzenetére
Nem elég ,hogy már kb minden második nő csücsörít, Ugy fest az Ascendo is beállt a csollàn szo.. versenybe.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
powerup2
addikt
válasz
Rp526 #189351 üzenetére
A madvr standon ami közös volt a storm audioval ott demozták két tv-n hogy miket tud a madvr. Személy szerint az mondom még tv-nél is van értelme ha valaki nagyon kiakarja maxolni a lehetőségeit illetve tudását egy megjelenítőnek. Projektorok esetében hdr-nél létjogosultsága van. Sok német eladó akik barcot forgalmaznak már úgy számolnak ha valaki megkeresi őket hogy a projektor mellé már dobja is a csomagba a madvr-t.
-
powerup2
addikt
Melyik mennyi ? pontos adatokat tudok mondani ha kell de a legdrágább szoba 1.2 millió euró volt ahol a nerthus volt.
-
Vhiktor
veterán
válasz
Rp526 #189351 üzenetére
Hdr eseteben projektornal szinte kötelező vagy madvr, stb.
-
lemmy9
őstag
Bocsánat, de szúrja a szemem. A helység az Barcelona volt. A moziszobák viszont helyiségek.
Szerintem!
-
powerup2
addikt
válasz
krx21 #189347 üzenetére
Persze ezt hozzuk haza
( amúgy nem nehogy komolyan vedd )
-
powerup2
addikt
Kis beszámoló az idei évi ISE-ről. Nekem személy szerint ez az első ilyen rendezvény amin részt veszek ami ennyire nagy kiterjedésű. A terület hatalmas rengeteg kiállítóval mindenki megtalálja azt amit keres ez tuti. Voltunk olyan szerencsések hogy Ivánhoz ( Dreamcinema) csapódhattunk és megnéztük a legérdekesebb kiállítókat. Az első választás az Alcons Audiora esett sajnos nem volt rendesen bekalibrálva a rendszer igy nem jutottunk be de sebaj majd holnap
kis ízelítő mi fogadja az embert már az ajtónál.
A második helység számomra egy ismeretlen mozi szobákat építő cég volt PrimeTheater [link] nem mellékesen portugálok . A szoba igényes volt nekem ez tetszett külsőleg a legjobban. De fontos hangsúlyoznom hogy csak küllemre volt szép.
Mozi helységbe a lyngdorf audio szolgáltatta a hangot. A vászon screen research volt a képért barco projektor felelt egy heimdal + . A Mozi hangja nem volt kiemelkedő sőt szerintem a mai nap folyamán a leggyengébb volt
hiába a drága lyngdorf !!! A kép csodás volt a barco nem véletlen piacvezető e téren.
A harmadik helység a trinnov, perlisten, sony trió alkotta. Itt reménykedtem abba hogy valami újat valami lehengerlőt hallok. Hát a waveforming a trinov által jó volt de valahogy nem volt az igazi. A perlisten magas hangjai néhol bántóak voltak
. Mély szekció jó volt de nem volt annyira érezhető az infra tartomány. Sony projektor jó volt de pl párom első véleménye az volt hogy a barco heimdal + képe sokkal mozisabb és színesebb jobb a kép. És bizony igaza is volt.
Elérkeztünk a negyedik szobához Itt ért csak igazán nagy meglepetés Wisdom audio !!! ( erre még visszatérek ). Vászon egy 5m széles screen research volt ! de az igazi csemege a projektor volt itt bizony igazi nagyágyúval lőttek a vászonra Barco Heimdal !!! 32000 lumen leírni is brutális nem hogy élvezni a képet amit az a vetítő az ember arcába tol. Wisdom audioról hallottam de még nem hallottam eddig, és bizony a mai nap legnagyobb meglepetése volt. A hang az fenomenális volt infra tartomány kegyetlen volt és az egész kerek volt igazán lehengerlő a Dűne film részleteit nézve bizony elfogott a birtoklási vágy mert ez annyira jó hogy látni kell semmihez nem lehet hasonlítani. De akkor beszéljenek a képek.
Plusz képek a "kis" HeimdalrólTV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet #189281 üzenetére
Volt időm kicsit jobban kitapasztalni a hangképeket, az útmutatásotok alapján is.
Nálam az A.F.D lesz az (nem a DOLBY SURROUND) ami nem nyúl bele a hangsávba, hanem passtrough kirakja a hangszórókra a hangsávot amit kap.
DOLBY ATMOS esetén nem véltem felfedezni különbséget a 2 mód között.Nade DTS HD MASTER esetében más a helyzet.
A.f.D esetében a magassági hangszórók nem szólnak.
Dolby surroundra váltás esetében pedig megszólalnak a magassági hangszórók is.
Tehát felkever.DTS:X
Nekem a hátsó hangszórók fölé lett elhelyezve az atmos speaker.
Nem közvetlenül a Surround hangszórókra tettem rá, hanem fölé, a falra rögzítve.
Így DTS:X kilőve a magassági hangszórók elhelyezésének a korlátozása miatt.
Receiveren beállítva hogy ez mégiscsak front, már megszólalt és nem is rosszul.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Igény szerint épitik a mozikat. Valakinek nem jön be a totál fekete szoba és együtt tud élni azzal hogy a kontraszt nem lesz a legjobb. Ha valakinek van egy elképzelése és ő azt akarja megvalósitani azt csinálják meg.
-
m3ss
veterán
válasz
devil-k #189338 üzenetére
a bezs, meg egyeb vilagos falakkal meg szonyegekkel?
azokat a mozikat nem hozzaertoknek epitik, hanem olyanoknak, akik instagrammon meg a haveroknak akarjak mutogatni. nem a leheto legjobb vegeredmenyre torekszenek, hanem a szinharmoniara.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #189334 üzenetére
Nincs sértődés, nem erről van szó.
Azért a Dreamcinema jópár mozit megépített már mindenféke körülmény között. Nem gondolnám, hogy amatőrök, vagy idióták lennének. Ők azért láttak már mindent is. Amire Fapaci azt mondta, hogy "hülyeség, nem nem működne, baromság", arra Iván azt mondta, hogy miért ne működne? Már csináltunk ilyet és működik is. Akkor most ez hogy van?Ezért nem csípem az ilyen messzemenő konzekvenciákat, hogy nem hallunk, látunk egy rendszert és azt mondjuk rá, hogy "áááá, nem működik, baromság".
- mozi bolondéria -
-
Gaming
csendes tag
Kár ezen vitázni... Fából is lehet csinálni egy lebegő libegő xart és 0,6milis lemezből is.
Ellenben, ha ismert a cél és az igények között szerepel a rezonancia mentesség /és persze hajlandóak is érte fizetni/, akkor nincs az a hangnyomás egy otthonban ami 50x50x5ös rendesen rögzített/gérven hegesztett zártszelvény vázszerkezetet megzenéltet. Hogy erre az állványzatra mi és hogy kerül fel az ugyanúgy elcsatolás kérdése mint egy faváznál. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #189334 üzenetére
csendes +1. ha visszamehetnek 100% h fabol csinalnam a front gipszkarton polcrendszerem vazat. ezeket az alu profilokat nem referencia hangerohoz talaltak ki, bar ugye nekem nem teljesen burkolt, mivel egy polc. nem tudom egy teljesen burkolt falnal mas-e a helyzet.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
python1
veterán
Aki ismeri Fapacit annak itt egy gipszkartonos hozzászólása.
"Minden szerkezet rezonál, de csak az zörög, ahol kemény elemek, felületek érintkeznek egymással."
"Kis tömegű, kemény/rigid anyagok használatát célszerű mellőzni, vagy ha mindenképpen szükségesek, ne találkozzanak egymással, kerüljön közéjük valamilyen puha réteg. A fém tartószerkezet helyett jellemzően szerencsésebb a fából készült megoldás, változó megfogási távolságokkal, térközökkel. A szokványos, irodaházakban elfogadott gipszkarton technológia nem alkalmas lakóterek, házimozik építésére." -
Gaming
csendes tag
válasz
Vajga #189320 üzenetére
A frontjaid is 4ohmosak.... meg a sorozat többi tagja is.
4-8 megjelöléső hangsugárzók alapvetően 4ohmosnak számítanak /általában be is mennek alá itt ott/, de egy hangsugárzó ellenállása a frekvencia függvényében folyamatosan változik, így az impedencia megjelölés inkább tekinthető egy minimum értéknek, mint fix számnak. Ezért nem célszerű 4ohmos terhelő ellenállást a kimenetre kötve teljesítményt mérni... -
-
Vajga
tag
Köszi srácok, akkor nem nagyon agyalok, marad ez a család.
-
Vajga
tag
válasz
BBéci #189319 üzenetére
Igen ez volt a terv, de ettől a 4ohmos erősítő betiltogatós sztoritól (ami a pioneernél volt a teszten) kicsit megijedtem. És a magnaté a kis polc hátsó az 4 ohmos valamelyik oldal szerint, még meg kell jobban néznem. Gondolom jó lenne mindenből 8 ohmos, nem összevissza.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
1D QRD Diffuzort csinált már valaki?
-
-
Imolnar72
friss újonc
Harman kardon 161s v tuner nem talál csatornákat. Internet csatlakotás ok. Mi lehet a baj?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #189301 üzenetére
Köszi! Nekem 500 Hz alatt van csak gond, 0.4-0.5 a lecsengés, afölött már 0.2 a vége.
De ez az 500 Hz alatti ez pont elég, hogyha épp úgy tartja kedvem, hogy nem éneklős hangszerest hallgatok, hanem mondjuk egy kis dubtechnot, ahol ugyebár jócskán 500 Hz alatt van az izgalom, akkor gyönyörűen elrontja az élményt, ha mondjuk ref hangerő felett akarom hallgatni.És hát ugye tudjuk, hogy a mélyfrekvenciákhoz hangerő is kell, mert az alatt nem szólalnak úgy, ahogy kell.
Mint a Minden6ó filmben, amikor egy sportautót "imádkozik" magának, és a dugóban ül:
"Ennyi lóerő és semmi vágta?"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Internet fejlesztés országosan!
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest