- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Flashback: Rezsicsökkentés?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Köszönöm az infókat
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Gino20
üzenetére
Balanced - Unbalanced
Tökéletes leírás mit, miért, hogyan kell összekötni. -
Rp526
aktív tag
Én egyszer közösítettem RCA-nál.. félig véletlenül, félig nemtörődömségből. XLR - RCA-t csináltam végfokhoz. Este csináltam a kábelt, már fáradt voltam. Reggel összedugtam, 1200W-tos végfokból alig meg alig jött hang. Kb sistergés szintjén volt csutkára tekerve.. már majd felrobbantam, mikor eszembe jutott, ho-hó..
a kábel. Újraforrasztottam, láss csodát jó. -
Gino20
őstag
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Aktuálissá vált az unbalanced XLR, ami ugye azért kell, hogy egyik végfok nagyobb gain értékét csökkenteni tudjam.
Anno "nyugtáztam", hogy oké, de mintha valami nem stimmelne. Ha 2-es és 3-as pint közösítem, akkor az nem egy rövidzár?
Nem az 1-es és 3-as pint kellene közösíteni? -
Gaming
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Na várj...a kevés basszust már a kalibracio után érted /mcacc és saját szájíz szerinti equzással ez a cucc egy keményebb dj rustical szett után kihúzza a beèpített szekrényből a szöget...30hznel van egy akkora kiemelésem a szoba cső alakja miatt, hogy simán 120+Db környékén járok ott/.
Lefuttattam a Diracot és eljöttem egy családi ebédre.Tesztelni finomhangolni nem volt maradásom.
Ha van időd és szívesen beszélsz a témáról,akkor kicsit szájbarágósabban és részletesebben leirhatod/vagy aki akarja, hogy merre induljak...ez az első Diracos/szeparált cucccom. -
Gaming
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát most hülye kérdés,de most ez jó, szép, vagy milyen? 🤣
Megérte panelekre is költeni, vagy ahhoz túl kócos a nyers görbe? Megmondom őszintén eddig az mcacc beállítása sokkal brutálisabb volt, úgy hogy az -5 -6okba vágott mindent -12t a subokra /azt emeltem -6ra/ a Dirac meg frontokat,centert 0, háttereket -2,5, atmosokat +3, +2. -
Gaming
tag
Jól látom, hogy a grafikonokat elnézve nem sokat mellett korrigálnia, vagy ezt a teljesen flat eqzást még nekem kellene birizgálnom ízlés szerint?
Azt viszont megkérdezném, hogy pl a frontoknál miért csak 4500hz körül van vége az ablaknak /már amit a program kijelölt automatikusan, mert ki lehet nyitni manuálisan simán/.
-
Gaming
tag
Sziasztok
Megérkezett Dániából a vègfok, így csúszott a Dirac beállítása, de most megejtettem. A grafikonok pontosabb értelmezésében kérném a segítségeteket.
1, Dirac mérés eredménye
"> 2, Dirac korrekció után
"> 3, Csatorna időzítések/szintek/vágási frekvencia
"> 4, Csatornák külön
Frontok
">
Center
">
Háttér
">
Front Atmosok
">
ezeken becsuktam az ablakot kicsit, mert szerintem nem kell 50párhznèl belenyúlni, így 60ig elhúztam.
">
Subok
"> A hátsó Atmosok ugyanolyanok, mint az elsők, de ha kell pótolom a képet.
Most ez így jó nekem?
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Mélyek terén a szoba ... keresni kellett a mély hangokat. De a közép magas sem volt oké. Sok múlik a beállításon de azért ezt igy kár volt.
Prime Theater szobájába a Barco Led fal jó volt de a front meg a center hangok csak a második sorba voltak jók. A többi sorba érezhető volt hogy nem középről jönnek a hangok. Led fal ilyen tekintetben nem jó, hangáteresztő vászon esetén sokkal jobb a front szekció. -
powerup2
addikt
Egy kis élménybeszámoló az ISE2026-ról. 😊
Az első szoba amit megtekintettünk az az Adeo Screen & Wisdom Audio szobája volt. Ez a szoba már jól ismert a részünkről mert tavaly szintén ezt a szobát tekintettük meg. Most azért volt változás elekrtonika terén mégpedig a rendszer lelke egy Trinnov CI volt. Ami jelenleg a legújabb processzora a gyártónak. Tavaly ezt a szobát találtuk a legjobbnak. Nem waveformingos kialakitás! ennek ellenére hang mégis nagyon lehengerlő minden lövést lehetett érezni és nem volt bántó sem a mély sem a magas. Talán azt mondanám hogy finomítottak a tavalyi szuper hangon. A projektor Barco márka csúcs projektorára esett a választás itt. Itt bizony visszalépés történt mert a Wisdom audios srácok a vászon hátuljáról a fekete vászon részt eltávolították annak érdekében hogy a hang még jobb legyen. A projektornál hight brithness lencsét alkalmaztak a fekete színt nem volt kimagasló. Ennyi negatívumot tudunk erről a szobáról mondani. De ennek ellenére szerintem nincs olyan ember aki nem egyezne ki egy ilyen moziszobával.A szoba amúgy 11.8.8 kialakítású volt.
3x Wisdom LS4i - Képernyőcsatorna
8x Wisdom LS3i surround
8x Wisdom Sage Cinema Point 2 V2
8x Wisdom STS
10x Wisdom SA-3 DSP erősítő
4x Wisdom SA-2 DSP
erősítő Trinnov CI
Barco Nerthus AE
Screen research XMask XLR3
madVR Envy Extreme MK2
AcoustiX Design - Adeum Cinema Suite
A következő szoba a MAG audió szobája volt. Itt viszont senkit sem szeretnék megbántani a véleményemmel. A mag audió az új Avalon front részét hozta el hogy megmutassa a közönség részére. A szoba elég kicsi volt nem olyan minőségi mint a Wisdom audiós szoba. Ez még nem is lett volna gond de mikor elindult az első demó anyag akkor már feltűnt hogy itt a hang nem oké vagy a beállítás volt rossz vagy csak ennyit tud a rendszer ezekkel a hangfalakkal. Hozzáteszem hogy itt is a rendszer lelke ugyan az a processzor ( Trinnov CI ) volt mint ami a Wisdom audiós szobába volt. Filmek alatt a hang nem volt jó. Zenei demót is indítottak ott viszont fordult a kocka és egész jónak mondtam. De végülis egy moziszobába a filmek szóljanak jól nem ? erről a szobáról nem akarok többet írni mert ha esetleg valaki MAG audió hangfalait használja azt nem szeretném sértegetni.A szoba 9.4.6 kiépítésű volt.
3x Mag Theatron AVALON LCR
6x Mag Theatron S6 Surround
6x Mag Theatron SCX-6 Atmos
4x Mag Theatron AVALON 21''
Trinnov CI
Trinnov-16 csatornás végfok
EPSON QL-7000 4K 10 000Lumens
Adeo FrameLess Reference White 2 Screen
R_Volution médialejátszó
AVA távirányító
AV Concept Akusztika
Ezt követően a Prime Theater szobája következett. Ez a szoba igazi meglepetéseket rejtegetett. A hangfalakat az Ascendo biztosította a képet a Barco mégpedig Led fallal, a processzort pedig a Storm Audio. A szobába amúgy 3 sornyi ülőhely volt plusz még egy bárpultos rész ahová szintén ültek emberek. Ennek a szobának is a meghallgatása nagy reményekkel indult, de az első demó Angry Birds volt hát itt a hang nem volt teljesen oké, szerintem csak a Barco új led fala miatt került a képre mert a színek valóban ragyogtak. Ezt követően a Sinners cimű film jött abból a zenés jelenet nah itt ami jött az olyan lehengerlő volt hogy állt a szőr a karomon és ficeregtem az ülésbe hogy jézus hogy lehet valami ilyen jó a hang ahogy körbejárt a szobán tisztán artikuláltan. Tényleg hihetetlen volt és itt nem ért véget a dolog mert bizony most kimutatta a foga fehérjét a 8 darab 28” sub, és ez csak a kezdet volt. Aztán jött egy pókemberes jelenet ahol szintén nagyon ütösek voltak a mélyek. A végére tartogatták az igazán durva jeleneteket itt a mission impossible utolsó részéből kaptunk egy kis jelenetet mégpedig a tengeralatjárósat. Hát itt a szoba a mélyekkel együtt pulzált a jelenetek annyira élethűek voltak hogy szinte éreztem hogy ott vagyok a tengeralatjáróba. Ilyet még előtte soha nem éltem át ez döbbenet volt. A demó végével az az érzés fogott el ide még be kell ülni párszor.
Sikerült beülni még a lyngdorf audio szobájába ami szintén tavaly is megtekinthető volt. Ez a szoba is nagyon szép kialakítású volt. Projektor terén a Barco Heimdal-t használták a hangfalak és minden egyéb elektronika a lyngdorf audio termékei közül kerültek ki. Tavalyi évhez képest a hang jobb kontroláltab. Összességében ez is egy jó szoba de nem ér fel a nagyokhoz.
A Legjobb hangú szoba a Prime Theater szobája lett díjat is kaptak nem véletlenül!
-
python1
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Jó az elképzelés.
Gino 20 jókat ajánlott kezdésnek, vagyis érdemes elmenni valahová meghallgatni, bár a dirac helyreteszi a hangot, annyira nem tartanék tőle.
Most egy kicsit az akusztikára is kell figyelmet fordítani, valamelyest szerencsének is mondható a sok nyílászáró, jó vastag függönyök és ha behúzod is legyen sűrűn redőzött, érgemes nézelődni kanapé huzatok között is, nagyon erős , vastag anyagok ezekkel megspórolsz egy rakás akusztikai elemet.
Egyébként nálam jelenleg 86" a TV, de nem mondanám zavarónak. -
Gino20
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Ha a 120" vászon 260-270cm széles (nincs ebben kompetenciám csak netes találatok alapján ezt látom -> OLED-et használok), akkor a tervrajz szerinti 335cm széles falra elférnek a frontok is meg hifi állvány, center, stb, így kanapét nem is forgatnám, hanem fixen a rendszerrel szemben lenne és jobbra meg maradna egy mutatós kandalló (szerintem pont az nézne ki bénán, ha van egy "médiafal" berendezve, de azzal szemben nincs egy fotel, kanapé, semmi sem, de ez nem lényeg)
Hangfalak: Revel szerintem jó opció, de Concerta2 és Performa3 sorozatok gyártása megszűnt. Hazai forgalmazónál lehet akad valamiből 1-2db, de pl webshop ellenére már ~2 éve sem volt neki C208 centere
. A JBL HDI egészen más mint Revel. Érdemes lenne elmenned hallgatózni kicsit. A JBL HDI center nem túl acélos (sőt) az áráért cserébe [link] (nagyon szűk a horizontális lesugárzása).
Amúgy ilyen kerettel mondanám, hogy 3db Perlisten A3M vagy ha belefér, akkor 1db A3M + 2db A3T [link].Sub: Lehet elfogult vagyok, de Arendal 1961 1V, ami ár/érték arányban jó termék [link] [link] . Olcsóbban van pl XTZ Edge 12.17, de nincs azon a szinten. Klipsch-et nem említeném, mert kétlem, hogy RP sorozat extrém mélysége jó lenne számodra.
Igaz egyik sem barna/fa mintázatú, de nem is fényes fekete vagy ezüst
.Erősítő: Ebbe a helyiségbe neked nagyon fog kelleni a minél jobb szobakalibráció és hát az Anthem ARC Genesis felett eljárt az idő. Mondhatni úgy is, hogy fényévekre van a Dirac-tól, főleg ha olyan vasat veszel, ami támogatja a Dirac ART-ot. Ezt megfizethető kategóriában Denon és Marantz termékek tudják Denon X3800-tól Marantz AV10-ig. Pl Marantz Cinema 40 (kintről 2000 euróért megvehető) + hozzá Dirac csomag. A teljes csomag 800 dodo [link] , de valójában 680-ért is megvásárolható. Tudom csak 3.1 a jelenlegi cél, de már ennél is egyértelmű előnye van az ART-nak szóval én ebbe az irányba mennék Anthem helyett. Maga a kalibráció meg nem agysebészet, de ha a nulláról indulsz és nincs vele kedved szórakozni, akkor vannak többen is, akik ezt megteszik helyetted X tízezer Ft-ért.
-
Joe123
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Mielőtt belevágsz, én tennék egy próbát hogy fog ott kinézni a vetített kép, világosak a falaid, gondolom a mennyezet is, kontrasztot ez irgalmatlanul agyon tudja vágni. Speciális vásznak nem tudom mennyire működnek jól amiket elvileg erre találtak ki, nagy csodát azért nem várnék.
-
válasz
python1
üzenetére
Valahogy így nézne ki az elrendezés. A kanapé amikor mozizunk értelemszerűen a vászon felé lenne forgatva. A surroundok csak teoretikusak. Ez így szerintem már nem olyan rossz. Holnap lemérem, hogy pontosan mekkora a fal de mivel az üveg elé be tudom rakni az egyik frontot függönnyel a háta mögött így szerintem be fog férni a 120-as vászon.
Gondolkodtam anno OLED-en, a mostani lakásunkban is van egy de ide minimum egy 83"-as kellene az meg baromi ronda lenne a nappaliban kikapcsolt állapotban. Szóval kellene egy jó vászon.
Illetve a többi komponensre is szívesen veszek ajánlatokat.
-
Koszonom hogy mar a fel forum az en 1st world problememen agyal. Kozben annyi van hogy rossz kepet raktam fel mert egy ajto at lett helyezve igy az a fal hosszabb.
Nem mintha mar barmit rontana a helyzetemen de ablak ele rakni egy hangfalat mennyire gaz ugy hogy mogotte lenne “vastag” fuggony?
-
python1
veterán
Én mindenképpen készítenék a kandalló fölé egy gipszkarton álmennyezetet, egyébként is nagyon menő, ebből jöhetne le a vászon motorosan, de mivel nem egy "nagy" nappali én hangsugárzókkal sem terhelném, mivel szub lenne, így mehetnének beépítve a hangsugárzók abba az álmennyezeti részbe, ahonnan a vászon jön le, így a kábelek is rejtve lennének annyi, hogy így valahogyan az erősítőtől a kábeleket el kellene juttatni a hangsugárzókig. Ötletek: [link]
Surroundra is lenne jó ötlet, ráadásul teljesen láthatatlan maradna, így az egész nappai szabad terület lenne, semmi nem utalna arra, hogy ott éppen van valamilyen rendszer. -
Gaming
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Hát van igazuk a többieknek, de ha ebből kell főzni, akkor ebből kell főzni /megjezem nekem édes teher lenne egy ilyen "viskó" 😉/
A piros vonal helyére én nem tenném a vásznat... Inkább a kandalló fölé centerestől... 2oldalra az ablakok elé valami bika vastag függönyt és eléjük a frontokat, a kandalló 2 szélére pedig állványokra a készülékeket /be azért nem gyújtanék🤣/... Vagy az étkező elé behúznék 2oldalról 1-1 méter körüli "könyöklőt" aminek a tetejére mehetnének a hátterek az alsó részüket pedig polcoztatnám és abba tenném a technikát.
A másik oldalukra mehet 1 1 bárszék és onnan is lehet meccset nézni. Ennél a felállásnál viszont mehet a kandalló 2 szélére 2 sub...Nekem ennyire telt ezekből a képekből.
-
lenox
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Tenyleg nem egyszeru. A piros vonal amugy nincs 3 m, tehat a vaszon se fer el rendesen. En ha ezt a vonalat akarnam eroltetni, akkor a kepen lentebb raknam, hogy az ajto ele is belogjon, es akkor ultra kompromisszumos, jo ritkan hasznalnad, es mindig utban lenne.
En inkabb elengednem a nagy vasznat, es ramennek a kisebb, de hdr kepre, tehat a piros helyre egy legjobb oled tv, aztan 2.1, 3.1 vagy 3.2 hang. A surroundra nincs otletem (oke, nem is akartad elsore, de az is egy nagy lepes), ha nem a nappali lenne, akkor en beraknam a helyseg 'kozepebe' de hat ez nappali.
-
skippper
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Mivel ez egy haladó topik, így itt a "házimozi" kifejezés egész mást takar, mint amit a laikus emberek annak hívnak. Ha egy katalógusban végiglapoznád, hogy itt egy-egy jobb rendszer egész pontosan milyen, akkor jól érthető lenne, hogy miért mondják azt, hogy ez a szoba nem alkalmas házimozi létesítésére. Dedikált szobák, miliméterre megtervezett elrendezések, szőnyegtől a festéken át az összes burkolóelemig és berendezésig a mozira tervezve - itt ez a házimozi.
Amire Te kíváncsi vagy (szerintem), hogy ebből a szobából miként lehet a legtöbbet kihozni filmezéshez - ilyen mindig van, akármennyire is nehezített az elosztása a szobának, ebben lehet érdemi előrelépést elérni (én is ugyanígy vagyok vele, nálunk is a nappaliban van a TV és a hangrendszer, sokat költöttem már rá, mindig optimalizálok rajta, de sosem lesz házimozi, mivel ez egy nappali elsősorban).
Egy másik hasonlattal élve hiába veszek Brembo féknyergeket, Sparco ülést meg direktszűrőt egy családi autóba, attól az még nem lesz versenyautó. Elindul abba az irányba, de nem lép át egy bizonyos szintet - és valószínűleg soha nem is fog, hacsak nem szüntetem meg a családi autó létét.
-
-KP-
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Kevés. Házimozi surround effektek nélkül nem az igazi. Bár persze a semmitől jobb. Ezért mondom, hogy elsőnek fel kellene vinni a szobát 3d-be és ott úgy lehet pakolgatni meg huzogatni hangfalakat bútorokat, hogy a valóságban semmit nem kell megmozdítani. Aztán centire pontosan látszódna a helyzet.
-
python1
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Most komolyan, hová tennéd a kiszolgáló készülékeket, oldalra? A kandalló nagban befolyásolja a lehetőségeidet, ahová szeretnéd elhelyezni jelenleg ott teljeséggel lehetetlen kialakítani bármit is ami a mozira rímel.
Nekem lenne 1-2 ötletem, ha az ablak feletti rész mondjuk látható lenne, vagyis teljesen sík felület lenne, nem lennének rajta nyílások. -
I'am Dony
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Elmehetsz hozzájuk, de ettől a helyiség nem lesz alkalmas csak kifizetsz nekik feleslegesen egy X összeget. A kritikának pedig inkább örülnöd kellene, mert egyrészt ingyen van, masrészt pedig az említett helyeken azt nem feltétlenül kapod meg, de legalább fizetsz egy rossz konstrukcióért. A lehetetlent és az alkamatlant nem keverném össze.
A probléma nálad: keresztbe fordulva nem megoldható, mert ott van a kandalló.
Elfogadva amit pirossal berajzoltál, a front szekciónak nincs meg a kellő hely. A bal frontot nem teheted az ajtónyílásba sem az étkezőbe. A jobb front ugyan mehetne a sarok felé, csak akkor a vászonnak is arra kellene mozdulnia. A tervezett megoldásnak nincs értelme. Keress rá pl a "Dolby speaker placement" szavakra és érteni fogod mi a gond. -
Sok vagy keves?
borisz: ez az 0.9 terv volt. Nem igy lett de a nappali nem valtozott ezert raktam be ide.
iam Dony, nincs olyan hogy lehetetlen legalabb is en nem ismerek ilyent.
Lehet hogy rossz topikban vagyok de en nem a gombhoz veszem a kabatot. Ez egy haz ahol 3-4-5 gyerek szalad/fog szaladgalni. Szeretunk filmezni, es talan az atlagnal tobbet tudunk ra kolteni. Mivel nem 0-24 ezzel foglalkozom ezert fordultam ide gondolvan hogy itt segitenek. De ha itt csak kritikat kapok meg a temahoz nem tartozo cinikus kerdeseket akkor elmegyek a hazimozi studioba vagy a streamaudiohoz hatha ott nem hajtanak el hogy felejtsem el.
aki barmit is konstruktivan hozzatett annak koszonom

-
-KP-
veterán
-
-
Sziasztok!
Házimozi rendszert tervezek az új házunkba. Persze nem ez még a prioritás de el kell kezdeni tervezni.

Keret 2,5 max 3 millió.
Terv: 3.1-es rendszer ami később ha van rá igény 5.1-re bővíthető
Felhasználás 90% film, 10% zene főleg könnyű.
Ami megvan a renszerből: Projektor: Projectordesign fluorit lencsével. Igaz csak FHD de a képe, a színek, a kontraszt az parádés.Ami kelleni fog az egy motoros vászon 120"-as. Mit ajánlotok?
Rendszer: Amivel szemezek az egy Anthem erősítő (bevallom design-ban az tetszik meg jókat olvastam róla általánosságban.) Ezt szeretném újonnan venni.
Hangfalak: Bármit meghallgatok. Nézegettem a JBL synthesis-t (HDI) meg amit nagyon dicsérnek az a Revel performa. Ezek használtan is szóba jöhetnek.
Aztán kellene egy mélyláda is. Itt passz.
A hangfalakról annyit, hogy fontos a design, pontosabban a szín. Mivel minden fa a házban ezért egy nagy fekete zongoralakkot, vagy szürke dobozt biztosan nem fogok berakni.
Kábelek. Úgy vagyok vele, hogy legyen meg a szükséges átmérő és ne egy Temus valami legyen de nem szeretnék rá vagyonokat költeni.
Helyszín. Csatolva az alaprajz, piros a vászon helye. Hát igen jó nagy a tér. Ráadásul a nappaliban 5.5 m a belmagasság. Az ablakok előtt egyébként lesz vastag függöny is. Szóval valószínűleg kis polcsugárzók nem lesznek elegek.
Ki mit mond, ajánl stb?
Előre is köszi.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ok, de akkor a 4500h miért nem pattogtatja a Sub kimenetet?
-
Sziasztok,
Adott egy frissen kicsomagolt Denon 3800h, mellé Dune HD pro vision 4k solo lejátszó, 5.1 -es szett, frontok , a szokásos, bevált zene teszt anyagon. Lépegetek a fájlok között, elindítok egy számot és még mielőtt megszólalna, pattanó hang jön a mélyládából. Ha visszalépek a menübe, újra pattan egyet, de van olyan album aminél egyáltalán nem csinálja. A fájlok mindegyike 44.1kHz, 16bit FLAC. De sajnos nem csak zenélnél csinálja ezt hanem videó fájloknál is, teljesen random hogy lejátszás előtt pattan e a Sub, vagy sem. Ugyan ez van a lejátszó ki / bekapcsolásánál is, pattan a Sub.
Ráadásul bármelyik hdmi kimenetre kötöm a tévét, van egy kellemetlen 50 Hz -es búgás. Ha lehúzom a kimenetet, akkor síri csend van. Ok ez valószínűleg föld hurok, de mi okozza a random pattogást. Csináltam egy videót, az avr kijelzőjén látszik a jel váltás, akkor kattog. Reset volt már, nem változott. Gariztassam?Nálam otthon a Denon 4500h nem pattog így random.
-
válasz
evitiguF
üzenetére
Elac-ot jól eltaláltad, 2. Dali, 3. MA bronze de ez természetesen szubjektív, és erősitőfüggő is,
Kicsit részletesebben:
MA jellemzően mélyebb basszust és nagyobb dinamikát ad a frekvenciatartomány alsó részén a – ergo erősebb „mozi hang” érzés nagyobb filmélményekhez. _akciófilmekhez sztem jobb választás ,Elac nagyon kiegyensúlyozott, neutrális hangot adnak, tiszta közép- és magas tartománnyal – jó zenehallgatáshoz és filmes párbeszédekhez egyaránt. Párbeszédekben a legjobb
DALI meleg, barátságos, zeneileg izgalmas hangképet ad, ami különösen közép- és magastartományban szól nagyon tisztán.
A basszus nem annyira mély, mint például a Bronze esetén, de szépen kontrollált és artikulált. kevésbé „fárasztó” egy hosszabb zene- vagy filmnézés alatt -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
bedobom ide is a kérdésemet, hátha itt kapok rá előbb választ, bár van átjárás a belépő/haladó szint között, nem biztos, hogy mindenki olvassa mindkét topikot.
A múltkor is segítettetek az Atmos kérdésben, az aztán megoldódott.
szóval a belépőbe bedobtak két 5.0 szettet, erről, illetve egy harmadikról kérdeznék
1. Dali Oberon 5 / 1 / Vokal [link] 550k
2. Monitor Audio Bronze 500 / 100 / C150 (6G) [link] 550k
3. Elac Debut 3 DF6.3 / DC6.3 / DB5.3 ~520kÉn az ár, és a paraméterek miatt az Elac felé húzok.
3-utas, 3x165mm front / 2-utas, 2x165mm center
[link] Erin is elég jókat mond a frontról, egy másik [videójában] is beleválogatta a top10-be.
Filmezés (mozihatás), és játék (PC/PS5) lenne a felhasználás.Mi lenne itt a sorrend? ár/érték/hangzás/stb arány
jól járok az Elac-al?
sub egy Klipsch SPL-120 lenne
Köszönöm! -
ginola
addikt
Sziasztok
Öcsém front hangfalának 4 hangszórója így néz ki...Rácsok leszedése miatt derült ez ki. Gondolom a perem repedései okozta memrán egyenlőtlenséget jobb fülűek már hallják. A frontok 80Hz-en vágva.
Érdemes lenne már cserélni a peremeket? Kit tudnátok fejérben ajánlani, aki minőségi munkát ad ki a kezéből?
-
Gaming
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Itt 12:41nél a mért és a target közt 25 és 35Hz-en emelne a Dirac egy jó 10Db-t a frontok esetében.
Hát az már derék és problémás is lehet, ha rendesen megküldik a szettet... Ilyenkor is bízzunk magunkat a software-re, vagy inkább csukjuk be az ablakot a 6Dbs emelés kezdetéig?
Nagyon láma kérdések ezek? Mert fárasztani nem akarok senkit... -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming
üzenetére
Nem kell teljesen érteni. Arra vannak az alapbeállítások, hogy az emberek 90%-ánál jók legyenek. A legtöbbeknek még a gyári target curve-be sem érdemes belenyúlni. Nekem a Cavern tervezésekor egy nagyon komoly problémám volt, hogy ami tényleg csak esetenként, nagyon ritkán szükséges feature, azt minél mélyebbre elrejtsem, minél veszélyesebbnek jelöljem meg, mert így is mindenki piszkálni akarta őket.
-
Gaming
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát ezért kérdezek.
Minek babráljam addig, amíg ne értem?
Kíváncsi leszek, mert a Pio Avanced MCACC eqja szinte semmit nem emelt a 9 sávon /az az equ annyin dolgozik/, hanem elég sokat vágott.
Csatornaszinteket is úgy visszacsűrte mint az állat. Subokat kapásból - 15Dbre. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming
üzenetére
Az ember nagyon káros dolgot csinál. Ha rányomsz, hogy Calculate, akkor a Dirac kiköpi a végső filtert, amin látod, hogy bőven nem fog annyit emelni. A target curve az legyen target curve, a kalibrátor dolga azt ésszel kezelni.
Nem végtelen sávos, csak 8192. Legalábbis egy másodkezű infóból annyit hallottam, hogy a Dirac FIR 16k mintás, ami azt jelenti, hogy a teljes sávon lineárisan 8192 pont oszlik el. Ez azt jelenti, hogy kb. 3 Hz-enként tud belenyúlni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Erre van egy gyári érték, jellemzően 6 dB a maximális kiemelésre. A Cavern-ben sokáig nem is lehetett állítani, annyira el lehet vele rontani az eredményt, ha túltolják. Magic Beans-ben (érdekeltség nyilatkozat) a magas frekvenciákon ez a 6-os limit 3-ra csökken, hogy védje a magassugárzókat, mert azon a tartományon meg ez a probléma jelenik meg.
-
python1
veterán
válasz
Gaming
üzenetére
Arra gondol szerintem, hogy a beszakadás szintjére, vagyis attól 5-6 dB-es szintre csökkenteni a hozzá képest 10dB-es kiemelést.
Ami azért jó, mert ha a beszakadás szintjét emeljük, akkor tovább rontjuk a kioltás szintjét, itt jön képbe az akusztikai kezelés fontossága. -
Gaming
tag
Még nem mértem, de időt spórolok magamnak, ha belefutok közben.
Az Audio Advice-os ceo azt mondja, hogy 8 10Dbs eltérés esetén /a mért nyers és az elérni kívánt görbe közt/ inkább nyúlunk bele a görbébe és toljuk le a beszakadó szakaszt egy max 5 6Db-s szintre.
Erről még nem nagyon láttam mást beszélni, de érthető az álláspontja...
Vélemény?
Mennyire extrém esetek ezek? -
ginola
addikt
Sziasztok
Denon 3808 kalibráló mikrofonja tudja kompenzálni azt, hogy nem tudom egy ajtó miatt a centerhez képest azonos távolságra tenni jobb front sugárzót...sajnos pont az ajtóban lenne ideális helyen, így a balhoz képest a jobb kb. 30 centivel "szélesebben" lenne.
-
Kapanyél
őstag
Amikor moziba mentek, ti is úgy érzitek, hogy az otthoni ezerszer jobb?
-
python1
veterán
-
Ger_man
senior tag
válasz
python1
üzenetére
Igen ez a molly tökéletes gipszkartonhoz, de 3kg hangfallal egyszerűbb csavaros dűbel is elég (Link1), vagy ilyen szétfeszítő dűbel is tökéletes (Link2), 4db molly-val mostanában 65" tv-t raktunk fel egyszerű 12mm-es gipszkartonra, vesa konzollal, tökéletesen tartja azóta is.
Én a front height-okhoz (amik egyszerű surround hangszórók) terveztem 1 lemezből hajtható konzolt, ami két síkban is megdönti a hangszórót pont a hallgatósági pontba: LINK
Ennél zártabb dobozt is lehetne készíteni a tiédhez. Fehér szinterfestés és olyan mintha gyári része lenne a hangfalnak. -
python1
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
Nyugodtan lehet gipszkartonba akár 10kg-ot is biztonsággal felcsavarozni annyi, hogy érdemes lenne egy rétgelt lemezt, mondjuk 10mm vastag négyzet vagy téglalap alapot 4 felfogatással a sarkoknál rögzíteni a gipszkartonhoz, ilyen molly dűbellel és kell még hozzá ilyen fogó is, arra csavarozni a konzolt.
-
evitiguF
senior tag
Van egy DTS:X demo, amiben így vannak a hangszórók, gondolkodtam én is rajta, csak az elhelyezéssel, megfogatással nem jutottam dűlőre.
Ami itt hátráltat, hogy a dobozolásnak a gipszkartonnál sosincs olyan merev, biztonságos megfogatása, mint a mennyezeten. Fent 50cm-ként megy a CD-profil, a dobozolásnál szerintem csak UD-profilt raktak. 3kg a hangfal, azért azt már fejem felé nem tenném fel csak úgy
Ha meg kitenném az oldalfalakra (ami legalább téglafal) az szerintem már messze lenne.
Előrekeresem a fotókat a felújításról.
Vagy valami olyan konzol kell, mint a projektornak, hogy a mennyezeten van megfogatva, egészen közel a dobozoláshoz, és azt be tudom forgatni talán.
Ami pozitívum, és esélyes erre, hogy a Heco-nak van 100x100 vesa megfogatása -
python1
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
A szubot variálhatod jobbra vagy balra, de ne nagyon húzd a szèlekre.
Az atmosz- nál arra gondolsz, hogy a pirossal jelölt függőleges rèszre tenni valamit ( elsődleges visszaverődèsi pont), ha arra akjor tehetsz igen. Mèrès mutatja majd, hogy milyen mèrtèkü kezelès kell. -
evitiguF
senior tag
válasz
python1
üzenetére
Középre tenni a subot a center miatt nem lesz szerintem lehetőségem, de kisakkozom, hátha...
Még azon gondolkodom, hogy az Atmosoknál ami van dobozolás, oda érdemes lenne-e valami akusztikai panelt tenni, az segíthet-e a hangzásban? (kifejezetten az atmosoknak)
[link]
és ha igen, akkor milyen vastagság lenne oda megfelelő? 1cm, 2,5cm, 5cm? -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
Igen, hasonlót szimuláltam le én is neked, de mintha az én szobámat mérte volna.
Szekrényeket hátra tedd, viszont akkor mehet az 5.1.4, és akkor sokat nem fogsz veszíteni.
Nálad elől jó lenne, de ott is pont középen, oldalakon nem lenne jó, meg hátúl sem, elől középen a legjobb. -
evitiguF
senior tag
A szekrények megrendelve, de még nincsenek kiszállítva, így azt vissza tudom mondani.
Amúgy külön szoba, mancave.
De szekrény az mindenképp kelleni fog, meg az asztalnak is maradnia kell, homeoffice miatt.python1 - a sub-ot elölre tervezem, terveztem, de még vándorolhat, ahol jobb a helyzet.
Dirac ilyennek mérte, de még nem is abban a pozícióban van, ahová szánom. [kép]Amúgy nekem is az első verzió tetszik jobban, az élhetőbb.
Szekrényeket meg akkor ezen elrendezés alapján inkább csináltatok. Akkorát, meg olyat, ami bepasszol.Mit javasoltok, 7.1.2 vagy 5.1.4?
-
python1
veterán
válasz
python1
üzenetére
Hol lenne a szub?
Ha előre teszed a szubokat 100-130Hz között lesz beszakadásod a frontoknál, szubományban pont ott ahol nekem 35-70Hz köztt, de akkor sem lesz jobb a helyzet ha mögötted lesznek, valamelyest változik a helyzet az üléspozíció kiválasztásával, de nem sokat. -
python1
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
Nálam minden úgy van mint nálad, csak mögöttem nincsenek szekrények, közvetlen 2db szub van a kanapé mögött, sajnos egy bazi nagy beszakadásban ülök 30-70Hz között.
Én a frontokat kicsit széthúznám, félő még így is, hogy nálad is az lenne a helyzet mint nálam.
A második felállást nem ajánlanám. -
evitiguF
senior tag
Átvariáltam.
attól függően, hogy melyik falra teszem a tv-t így néznének ki:
1. [kép]
Itt kb még minden szögérték Dolby ajánlás szerinti határon, a side is elfér 110°on2. [kép]
itt a side már macerás, kompromisszumos (ebben a szögállásban, ez 100°), ha ezt is 110°-ra teszem, ez is vállalható
a 4db atmost bent hagytam, de ez esetben éretelemszerűen csak kettő lenne, top middle
még töröm a fejemet, hogy mennyit ronthat a hangzásképen az a dobozolás ott az atmosoknál
meg hogy melyik nyitja jobban a teret, az 5.1.4, vagy a 7.1.2? -
-KP-
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
Bocs, de ez a pdf forma elég kényelmetlen. Egy kínszenvedés 3d nézetben forgolódni.
Ez amúgy dedikált szoba? Nappali?Én lecserélném ezeket a szekrényeket kisebbekre (vagy átvinném másik szobába őket), és elforgatnám az oldalfalra őket. A 215cm eléggé közel van, az ülőpozit is hátrébb húznám, kb. annyira, hogy még kényelmesen lehessen ülni az asztalnál hátul. Mehetne akár még a vetítés is onnantól kezdve.
-
evitiguF
senior tag
A felülnézet is segítség lehet [kép]
szerk.:
a side surround az ajtó / ablak miatt szerintem nem jön össze.
azt 90°-ra kellene akkor tenni, az ablaknál még csak-csak elkerülgetem, de a másik oldalon belenyitom az ajtót. -
evitiguF
senior tag
pdf-be bele kell kattintani, engedélyezni, aztán jobb oldalon a modellfánál lehet szabadon ügyködni [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Exkluzív órák
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!!! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Sony PlayStation 5 Slim digital / lemezes / Pro konzol 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
. Amit ott összehoztak az szégyen volt a többi szobához képest.
. A JBL HDI egészen más mint Revel. Érdemes lenne elmenned hallgatózni kicsit. A JBL HDI center nem túl acélos (sőt) az áráért cserébe