- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vettünk ma Pennybe dinnyét. Kis 4,5 kilós, alig 1 centis héjjal, magok alig vannak benne, és finom!
Akciós, 194 ft per kiló! -
Top cat
addikt
Van megint nyereményjáték a Penny appban.
-
cd930
senior tag
-
Hol érdemes Bp offline boltba világítástechnikai cuccokat venni? Kellene egy led lámpa a fürdőbe falra szerelhető és két bútor alá szerelhető led lámpa a konyhába meg pár süllyesztett 6cm-s lyukba való 12/24v-os led izzó.
Hétfőre kellene őket beszereznem, akkor jön a villanyszerelő. Nem baj, ha a 15-ből nem a 22. kerületbe kell menni érte. -
Ennek hogy megörültem!
Vettem egy-egy dobozzal.
Mit ne mondjak, nem erre emlékeztem!De amúgy a nempálcikás jégkrémből ennyi a választék...
-
-
Santi22
aktív tag
válasz
Top cat #39482 üzenetére
Amikor ez bejött mi ingyen kaptunk ilyen 3.01-es colát és ki kellett dobni, mert egy kóstolás után senkinek nem kellett annyira rossz.
Volt 5 literes körte is szintén zenész, a takarítónő dobta ki miután lejárt a hűtőben.Ne vegyetek semmit, ami soma, [maximum ami így soma]
-
Soulfly842
addikt
-
Top cat
addikt
válasz
Tomasz72 #39479 üzenetére
" 3.01-es üdítő is van " A magyar gógyi.
Miből van ez a vegyszer?
-
válasz
Soulfly842 #39478 üzenetére
Szolnokon is kb 200 méterre van egymástól a kettő...
Igaz, nekem át kell tekernem a városon, de az a 10 perc bringázás simán megéri!Előbb elfelejtettem, hogy a 3.01-es üdítő is van, nem kell visszaváltani, és lejön a kupakja...
Tényleg szuper hely, köszi az ajánlást!
-
Soulfly842
addikt
válasz
Tomasz72 #39477 üzenetére
Igen, én javasoltam
Nálunk a Lidl és a Forrás egymás mellett van. A kettő jól kiegészíti egymást, közel is van. én is sűrűn fogom látogatni az tuti
Sok minden rohadt olcsó, ott mindig van Queen kóla, és elég sok minden jó áron van
Ált. van olcsó és jó szalámivég, szalámik nagy kiszerelésben jó árasak, a külön zöldségesben pl. a kígyóuborka rohadt jó áron van vagy egy új krumpli (~300 körül már jó pár héttel ezelőtt), stb-stb. Mellette műanyag termkek, néhány konyhai cucc, s egyebek is vannak.
(és szép kártyát is elfogadnak)
-
Srácok!
Fórum ajánlásra megnéztem a nálunk lévő Forrást.
Tervezve, célzottan súlyos ezreket lehet spórolni!
Ha napi árakkal tisztában vagy, a spontán vásárlással is.Kaphatók Piros (CBA) és privát cuccok, nagy kiszerelében.
Lejárati időhöz közeli dolgok fél áron.Pl: Nejem kávéja 1500
Vödrös tejföl bőven 1000 alatt.
Magzatelhajtó 450.Gyakrabban fogom látogatni...
Ja! Már nem szükésges vásárlói kártya! -
Soulfly842
addikt
válasz
Mr.Csizmás #39475 üzenetére
És igazad van, egy jó mangalica szalonnától nem létezik egészségesebb!
Ezt mondom mindig a feleségemnek is! -
Soulfly842
addikt
válasz
Keef_Lee #39473 üzenetére
Azt hiszem csak szeretnénk mindannyian olyan épszellemmel fórumozgatni mindannyian 75-76 évesen és naponta kenyereteket sütögetni, pékárut készíteni, mint Beni2360, de a legtöbbünknek ez nem fog megadatni.
Igenis maximális Respect
A család meg örülhet a csemegéknek, amiket sütszEgyébként normális, egészséges péákrut venni szinte lehetetlen a legtöbbeknek.
Amit lidl,egyéb helyeken, pékségekben kovászosnak 'füllentenek' az is mondvacsinált, adalékokat ugyanúgy tartalmaz és úgynevezett gyorskovász a legtöbbhöz ugyanúgy kerül élesztő.
Nekem Szabolcsban szerencsém van, a szomszédban van igazi vadkovászos kenyér, ami valósan nem tartalmaz semmit, de a nagyvásrosok, váorosok, régiók zömében nem ilyen szerencsés a helyzet, vagy rétegtermékként eladják 3-5x áron.
Nagyon sokan akik minden létrező, glutén stb érzékenyek (annak lettek mondva), amióta rászoktak a vadkovászosra semmi bajuk nincs. A legtöbb embernek nem is ezzel van a baja, hanem az el'ett adalékokkal, térfogatnövelőkkel és az egyéb szintetikus vackokkal, amivel telenyomják ezeket. Az igazat megvallva lehet, hogy pont az ilyen és ehhez hasonló dolgoknak köszönheti a 70+ -t
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #39472 üzenetére
"Az otthoni kenyérsütés hihetetlenül időpazarló dolog, egy mondás szerint az elvesztegetett pénzt vissza tudod szerezni, de az elvesztegetett időt soha nem tudod visszaszerezni
"
Az is lényeges, hogy ezt a "megnyert" időt mire fordítja valaki. Pl. punnyad a nappaliban, néz mindenféle lebutító médiatartalmat, rongálja az egészségét különböző módon, stresszes munkájában próbál még többet bizonyítani, stb. , vagy tényleg hasznos dolgokat művel.
-
válasz
Beni2360 #39459 üzenetére
Vagy 4 éve már nem vettünk semmi péksüteményeket, kenyeret stb
Nyilván lehet úgy is csinálni, ahogy te csinálod, megveszel 20 kg lisztet, 1 kg élesztőt, 1 kg vajat, meg még ki tudja, hogy mit, eteted a kovászt hónapokig. Este megdagasztod a tésztát, reggelig keleszted, délelőtt egy óra alatt megsütöd, 2-4 óra időráfordítással bármikor tudsz sütni jó kenyeret a meglévő készletedből
Meg lehet úgy is, ahogy én csinálom, lemegyek a boltba, megveszem a jó kovászos kenyeret. Amennyi idő neked a dagasztás, annyi idő alatt én már túl vagyok a vásárláson meg a kajáláson is
Az otthoni kenyérsütés hihetetlenül időpazarló dolog, egy mondás szerint az elvesztegetett pénzt vissza tudod szerezni, de az elvesztegetett időt soha nem tudod visszaszerezni
-
Ciccuka
veterán
válasz
Tesztelo.hu #39468 üzenetére
ezzel nem értek egyet
-
tisn
addikt
válasz
Tesztelo.hu #39468 üzenetére
ott van egy jo es termeszetes termek, vs elelmiszeripari hulladek. szerintem egyertelmu melyiket fogom enni.
-
Beni2360
félisten
Teljesen igazad van.
Én már nem adok semmi pénzt a helyben sütött dolgokért. Eszembe jutott a Pennys batyuka ehhez a batyuhoz képest, ebbe még egy élmény bele harapni is. Kekszeket sütök mát vagy 8 éve, semmi bolti. Tegnap is 40fkg lisztből, 18 dkg Ráma, 5dkg kókusz, 1 tojás, vciki. Egy vödör finom omlós keksz lett, még a híres győri keksz is elbujhat mellette.
Vagy 4 éve már nem vettünk semmi péksüteményeket, kenyeret stb. 70 évesen kezdtem neki mivel semmi értelmes pékárut, kenyeret nem kaptam és akkor emeltek egy nagyot. Ilyet még reklám újságban sem láttam.
[kép] -
Beni2360
félisten
Fél zacsi turó van benne 23 dkg. 340 Ft. 45 dkg liszt , 2 tojás, élesztő, 50g Ráma. Rendbe legyen 750 Ft. Reggeli elött bedagasztottam 15p. Utána formáztam 10p. Majd kinyújtottam miközben a feleségem össze állította a túrot. Daraboltam letöltöttem majd 30p kelesztés. Közben tv néztem. Majd betoltam a sütőbe 20p sütés én pihentem.
Két óra alvás napközben luxus cikk. -
iatti
aktív tag
válasz
Beni2360 #39453 üzenetére
ez már a retró világ
egyszerűbb a panírozott pipiropogós, hasábburi, na meg a bótba is úgy viszik ezeket a helyben sütött "csodákat" mint a cukrot, darabját 3-4-5 százért. én is lemaradtam ebben a fogyasztási világban.
estére már tegnap begyúrtam a pizzának valót. nemsokára indul a sütés. de az emberek nagyrészének nincs rá igénye. egyszerűbb megrendelni a "szemetet"/tisztelet a kivételnek/
-
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #39453 üzenetére
Én lefeküdtem az ágyba és átaludtam a délutánt
Fél kiló túró többe van mint 600Ft. Nem?Éjfél körül mikkor rám jön a rághatnék, biztos kimennék sütni valamit, nem
Kuponok itt találhatóak
[link]Amúgy egyre kevesebb minden van itt megosztva, mások és én is(pedig lenne mit) alábbhagytam az itt megosztást
Esetleg ha nem ismered akkor itt vannak megosztások [link] -
Sziasztok!
Többnyire csak olvasgatok, de most egy kérdés.
Glamour kuponok.. ilyenkor már fel szokott bolydulni a forum.. most hogyhogy nem olvasok róla? vagy rossz topikban keresem? -
Beni2360
félisten
-
iatti
aktív tag
idén hideg volt a május mindent befolyásol. nálam is a paradicsom még teljesen zöld. vissza a dinnyére. utóbbi években mintha sokkal vizesebb lenne. megvágja az ember, és folyik belőle a víz. meg valami furcsa mellékíze van. lehet valamit túladagolnak, hogy minél több víz maradjon benne???
-
bul07
nagyúr
válasz
Top cat #39440 üzenetére
Az a 2% emelés sok esetben nem a világ vége
De még akkor is lesz ami nagyon megéri
Ezek biztos
1Lei nagyjából 80Ft
[kép]
-Ezen a képen [kép] lévő kekszek legdrágábbja(vörös áfonyás) 1.39Lei volt ami 111Ft, a többi 0.99Lei vagy alatta
-Ezen [kép] , 40g ropi 0.99Lei, Lidl-ből Roger nápolyi 0.99Lei, Mars csoki (2x35g verzió) most akcióba 3fizet 4-et vihet, teli ára 5.39Lei 431Ft, akcióba meg kijött 324Ft-ra, de még a teli ára is sokkal olcsóbb mint itthon, és nem pár forinttal Tesco [link] 539Ft, Auchan [link] 609Ft
-Roshen [kép] nápolyi is jó áron volt 550Ft akciósan
-Lidl-be akciós volt papír zsepi [kép], azt nem tudom itthon menyiért adja a Lidl, mert én a Tesco-ba szoktam ezt [link] venni 499Ft-ért, vagy szokott rá lenni kupon 100Ft körül engednek 2db-ból.
Most ez a Román lidl-be 4.49Lei volt ami 360Ft. Vettem 7dobozzal, gépem mellet használom ezt ilyen gyorsba kezet törölni vagy fújni egyet, erre tökéletes. Kb 4hónapig kibír egy doboz, egy időre el vagyok látva.És akkor ezt megnézve.
Magyarba mit is lehet venni 100Ft alatt?
Adnak egyáltalán valamit, talán még egy szem rágót se.
És még nem is mindenből vettünk ami 1Lei környékén volt, mert volt olyan amit már kóstoltam és nem ízlett......
Na meg parkolás Nagyváradon. A legdrágább zóna 8Lei óránként, nem sok helyen és pár méterrel arrább már van másik zónás hely
Pl a várnál is, az utcán parkoló 8Lei, pár méterrel arrébb mélygarázs már 3Lei/óránként, utcakép [link]
Még jó hogy a mélygarázsba álltam meg, 2órát voltunk bent 6Lei, 480Ft -
Zeki
nagyúr
válasz
Juhaszatti #39442 üzenetére
Vigasztaljon, hogy Kecskeméten is mindenhol mizsei eper volt.
De hogy nincs már igazi jó eper, úgy dinnye sem. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Soulfly842 #39441 üzenetére
Kicsit olyan ez, mint mikor eperszezonban kimegyek a piacra Pesten, és minden árus lajosmizsei epret árul. Egész Lajosmizsén nem terem annyi eper, mint amennyi ezeken a piacokon pár nap alatt megfordul
-
Soulfly842
addikt
Soha nem értettem, hogy mire fel ez a cecei dinnye túlsztárolás, de most már értem.. arra nincs semmi sem
De ez a hype nekünk Szabolcs megyéből, vagy kelet Mo-ról értelmezhetetlen
tömegével lehet venni jó dinnyét sok helyen
szerk:
Egyébként a 6. meg Hajdú-Bihar6.Hajdú-Bihar~350ha, ~14 000 t, ~7 %
-
Top cat
addikt
És még drágább is lehet minden, ha megemelik az áfát.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Csabyka83 #39433 üzenetére
Nálunk tavaly nem magyar dinnye volt a legjobb, szezon elején azt hiszem spanyol volt olyan finom volt
Eddig idén vettünk már Auchan, Tesco, Lidl, Román Carfood(2.5Lei kilója ~200Ft) , de a legjobb idén édesapám Románba élő ismerőse hozta azt nem tudom hol vette de olyan édes volt.
Idén se számítok rá hogy jó magyar dinnyét fogok enni, leszedik a nem érett vackokat és azt árulják
Romániában marha drágák lettek a üdítők
2x2liter Pepsi 20Lei , 800Ft egy 2literes
De most legalább volt régi fajta akció amikkor poharat adnak mellé, Pepsi és Coca Cola is
Képek itt róluk
Pepsi [kép] , [kép] ,
Coca cola [kép] , [kép] -
-
Csabyka83
csendes tag
válasz
bobalazs #39434 üzenetére
Én nem látom, hogy meg lenne jelölve magyarként [link]
Tegnap voltam, a láda oldalán származási helynek Görögország volt írva, ahogy eddig is.
És a fényképes ártáblán sem volt rajta a magyar zászló.
Én sose veszek messziről jött dinnyét így nem tudom milyen lehet az íze, de biztos olyan nagyon finom lehet, mint a többi messziről jött hulladék gyümölcs.Az [Auchan] újságban láttam először magyar dinnyét idén, ami nem zöldséges, meg útszéli.
-
-
válasz
Stylewars_kp #39397 üzenetére
Tescos dinnye milyen? Ott is 250 most.
-
ben-ga
tag
válasz
Donki Hóte #39394 üzenetére
Merre volt ez? Én néztem Voltam Pesten néhány üzletben, de sehol...
-
pictigjis
őstag
nem tudom, volt-e, ez az új aldis hasáb, 799 az ára. nem rosszabb, mint volt, a vastagsága sem változott (=vékony)
-
sherlock82
senior tag
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
sherlock82 #39416 üzenetére
Spar, szintén csütörtöktől 199
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee #39411 üzenetére
Nekkem ha kell valami akkor
Heilmann.hu1190Ft a posta pontra
Legutóbb délután 15-órakkor adtam le a rendelést, és még aznap fel is adták. Megjegyzésbe kérdeztem valamit és emailbe kaptam is választ.
-
freelancer68
tag
válasz
INGJOKE #39399 üzenetére
Gemini AI
Röviden: igen, valószínűleg akkor is kell külön só a mosogatógépbe, ha a kapszula "sót is tartalmaz".
Ennek az az oka, hogy a mosogatógépben lévő só nem közvetlenül az edények tisztítására szolgál, hanem a gép vízlágyító rendszerének regenerálására. Ez a vízlágyító (ioncserélő) felel azért, hogy a beérkező csapvízben lévő keménységet okozó ásványi anyagokat (kalciumot, magnéziumot) eltávolítsa, így megelőzve a vízkő lerakódását a gép alkatrészein és az edényeken.
A kapszulákban lévő "só funkció" inkább egyfajta kiegészítő hatás, ami hozzájárul a jobb mosogatási eredményhez, de általában nem helyettesíti a gépbe külön adagolandó regeneráló sót. Különösen igaz ez, ha kemény a víz a lakóhelyeden.Miért fontos a külön só használata?
Vízlágyítás: A mosogatógép sója biztosítja, hogy a gép vízlágyító rendszere megfelelően működjön, és hatékonyan eltávolítsa a vízkövet okozó ásványi anyagokat a vízből.
Gép védelem: A vízkő lerakódása károsíthatja a mosogatógép alkatrészeit (fűtőszál, szivattyú), és csökkentheti az élettartamát. A só segít megelőzni ezt.
Tiszta edények: A lágy víz hozzájárul a foltmentes, csillogó edényekhez és poharakhoz.Mit tegyél?
Ismerd meg a vízkeménységet: Tudakold meg a helyi vízműtől, vagy használj vízkeménység mérő csíkot, hogy milyen kemény a víz nálad. Ez alapvető fontosságú.
Állítsd be a gépet: A mosogatógépek általában beállíthatóak a vízkeménységhez. A használati útmutatóban találsz erről információt. Ez a beállítás dönti el, hogy a gép mennyi sót használ fel.
Töltsd fel a sótartályt: Győződj meg róla, hogy a mosogatógép sótartálya mindig fel van töltve speciális mosogatógép sóval. A gép jelezni fogja, ha elfogy.
Figyelj a jelzésekre: A legtöbb mosogatógépen van sóhiányra figyelmeztető jelzőfény. Mindig töltsd fel a tartályt, ha ez a jelzés világít.
Összefoglalva, még az "all-in-one" kapszulák használata esetén is erősen ajánlott, hogy külön töltsd fel a mosogatógép sótartályát, különösen, ha kemény vizetek van. Ezzel véded a gépet és biztosítod az optimális mosogatási eredményt. -
drkovge
csendes tag
válasz
INGJOKE #39399 üzenetére
A mosogatógépbe be van építve egy vízlágyító egység, ami a vízkövet okozó Ca és Mg ionokat lecseréli Na ionokra. Ebben egy speciális gyanta van, amit a sóval (NaCl) regenerálsz, tehát a só tölti fel Na ionokkal a gyantát. Ezen a vízlágyító egységen folyik át a bejövő víz.
Az semmiit sem ér, hogy maga a tabletta sót tartalmaz. Ha nincs só a vízlágyítóban, akkor kemény vízzel fog mosogatni a gép és lerakódik mindenhol a vízkő. -
-
Keef_Lee
senior tag
-
-
4264adam
veterán
válasz
INGJOKE #39404 üzenetére
Ki mit tapasztalt meg.
13 éve ugyanaz a Whirpool mosogatógép van, még fém karos a vízszóró és a fűtőszálat is látod a gépbe az alsó kosár alatt "ugyanaz mint a mosógépekben". 1x kellett kondenzátort cserélni 500ft-ért a vezérlőjében.Ugyanakkor 12 év után le lett cserélve szintén Whirpool hűtő, és szintén whirpool érkezett a helyére "mondván bevált az előző" --> hangosabb a kompresszor mint a régin.
-
-
válasz
erdey_a #39403 üzenetére
Az egész konyha whirlpool volt az előző felségemnél. A hűtő a sütő és a szagelszívót javították. A mosogatógép míg ott voltam nem ment tönkre, de kb havonta ment 2-3x, ha volt valami családi összejövetel, különben kézzel mosogatott. Emlékszem 9 hónapot vártunk arra, hogy ne jöjjön meg az alkatrész a sütőhöz és akkor adtak kupont, amiből vehettünk újat. Minden megyébe egy szerelő van (bp-t nem tudom) és mikor küldtem panaszlevelet a központba elküldték neki. Kabaré az egész cég, de ne offoljuk szét a topicot ezzel a márkával.
-
erdey_a
addikt
válasz
INGJOKE #39399 üzenetére
a szerelő hülye. a mosogatógép egyébként a vezérlőelektronikát leszámítva legtöbbször gombokért javítható.
mosogatógépben szerintem nem rossz a whirlpool, ezt egy 1 darabos, 10 éves mintával igazolom. nálad hány ment tönkre?BB9000: pár hónapos mosogatógépet csak úgy kidobtál? életszerű...
-
BB9000
senior tag
válasz
INGJOKE #39399 üzenetére
A Whirlpool mosogatógépek nálam is tiltólistán vannak. Az összesről nem tudok nyilatkozni, de ami nálam járt az egy fos volt. Pár hónap után egyszerűen kidobtam.
A mosogatógép sótartályába akkor is tegyél sót, ha a tablettában is van. Hívhatják azt a tablettát "all in one", vagy '3 in 1" vagy bárminek, ami abban van lágyító, az nem minden körülmények közt alkalmas arra, hogy regenerálja a gyantát. (Nem zárom ki, hogy lehet olyan helyzet, amikor elegendő csak a tablettában lévő vízlágyító)
A szerelő pedig egy olyat mondott, ami okosnak hangzik, de nincs semmi alapja. Egy valamirevaló mosogatógép nem megy tönkre, se attól, ha nem jól állítod be a vízkeménységet és több, vagy kevesebb sót használ a gép, se attól, ha a vízlágyítót duplán adagolod: tartályba is és tablettába is. Az a Whirlpool azért ment tönkre, mert nem csinálták meg normálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest