- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
LurkerSheik #36513 üzenetére
Link?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
válasz
Donki Hóte #36493 üzenetére
Aleggróról az a vékony lemezből készülő legolcsobb salgó 8k
180x90x40, 2 hete erkezett ingyen szallitassal.
Itthon 10-11 korul indul + szallitas.
Osszepakolasnal rem gagyi, de felallitva a helyere es pakolva teljesen jo.
gondoltam massziv polcokra, az obiban is van par masszivabb, dupla tripla aron vagy muanyag a bauhausban, de oly felesleges, a 8 ezres gagyi salgo egy polcnyi befottet lazan elbir / polc, ennel tobb sullyal nehez is megpakolni.biztos nem koltenek feleslegesen 10 ezreket ilyenre.
[ Szerkesztve ]
Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Beni2360
félisten
válasz
4264adam #36510 üzenetére
2023 nov-ben vettem akkor 115 e Ft volt és csomagolás sérült ként vettem 85 e Ft. Két tállal és 4 keverővel.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
4264adam
veterán
válasz
Beni2360 #36509 üzenetére
+1
Amíg nekünk is kis adagra kell én merem ajánlani 30k-ért. 3 év múlva meg ha mégis megadja magát feljebb lépünk Electrolux-ra.
Szülőknél hasonló "Electrolux E5KM1-6" teljesít szolgálatot. 120k de most akciós: euronics-ben:
[Electrolux E5KM1-6] 80 299 Ft[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
4264adam #36503 üzenetére
Mivel rá néztem és 1000 W és nekem volt egy
1100 W SENCOR gépem és ott már a (600 g liszttel való kenyér dagasztásnál megizzadt. És 15 p után leáll és nem indult csak 20 p után. Odaadtam az unokámnak, ök csak kis tételben használják.
Vettem egy 1200 W Elektroluxot EKM5570
Az elbír 1kg liszt+ adalékokkal kenyér dagasztásnál. Tiszta fém.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
A Tescoba ez a beváltós gyűjtős 5-10-15%-os végösszege kedvezmény ami van jó akciós termékre is?
-
koby11h
őstag
válasz
zoli03 #36497 üzenetére
Na ekkor nem gyártanának elektronikai hulladékot.
Nekem az a bajom, hogy a 8 évvel ezelőtti 120k helyett most 270-300k-ért veszek mosógépet, az kb. ugyan olyan szar, de lehet még kevesebbet bír majd - az előző 12 évet bírt, és még kevesebb volt (inflációt is számítva).
És igen, megint a túlárazás, mert a többi is olyan drága, és visszajutottunk, hogy ide kellene egy normális gyártó, aki be tudja és akarja vállalni. Persze tudom én is, hogy nem lesz, de álmodozni szabad"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
zoli03
őstag
válasz
koby11h #36496 üzenetére
De ez csak egy elmélet, ami szerintem hibás is. Ezeknek a gépeknek a előállítási ára minimális, ha elkezdesz bele fémalkatrészeket építeni, nagyon jelentősen megdrágíthatja az árát. Főleg, ha azt nem helyben fröccsöntik le, hanem külső beszállítótól rendelik, ami jelentősen bonyolítja a helyzetet. Aztán ha lesz benne pár fém fogaskerék a műanyag a helyett, akkor majd a tengely lesz gyenge, aztán utána nagyobb teljesítményű motor kell bele, közben meg már meg kell erősíteni a házat is, mert elreped a műanyag hajtóműház fél év alatt.
Legyártják mondjuk 3-4e Ft-ért, neked az már 30e Ft-ba fog kerülni. Ha ehelyett 6e Ft-ért tudják legyártani, akkor neked nem 32e Ft-ba fog kerülni a gép, hanem sokkal többe. De ilyen gépet most is kapsz, drágább, de többet is bír. -
koby11h
őstag
válasz
zoli03 #36489 üzenetére
Abból indultunk ki, hogy a legtöbb ilyen gépben van pár "nemdirekt" műanyagból készült fogaskerék, csiga, persely, alátét, amit ki lehetne váltani nem sokkal drágább fém (akár normális öntvény) alkatrészekkel és máris tartósabb lenne.
Az kb. a felét megoldaná az elektronikai hulladék gyártásnak."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz
FB marketplace tele van bontott salgóval. és az magyar
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Beni2360
félisten
válasz
Boldog boldogtalanok dobálják ki a megunt butorlapokat 20mm tömör préselt anyag. Már csak polctartókat kell venni vagy hegeszteni. Ennél olcsóbban nem jösz ki. És az HU lesz.
Mondhatnám fürészelt akác lapokat de azt mi nem éljük túl. Most tüzelem a 90 éves dzöllő oszlopokat 1 cm öreg a külseje. Még mindig olyan sullya van, hogy fene.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Részben ide tartozik, mert lassan befejezésre kerülő garázsba keresek olcsóbb polcokat, nézem a kínálatot és ebbe futottam bele.
Cég neve: Magyarpolc. Székhely: Csehország, Brno
Jó, tudom, a Győri Keksz is Lengyelországban készülMinden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36490 üzenetére
Szerintem nem-vásárlással lehet a legtöbbet spórolni!
-
fogselyem
senior tag
válasz
Donki Hóte #36490 üzenetére
Reszvetelbol.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
-
-
st6969
őstag
válasz
Beni2360 #36482 üzenetére
Gyártástechnológiával jössz, miközben ez az egész lényegében teljesen másról szól (tervezett elavulás, "szemét" gyártás, extra haszon, stb. bizonyára mond valamit).
Nyilvánvalóan a néhány db fém fogaskerék (amit nem helyben kezd el esztergálni és marni, megvesz egy ezzel foglalkozó és tömegesen célgéppel gyártó kínai beszállítótól) ára a többszöröse lesz a fröccsöntött műanyagénak, de ezen kívül van még száz alkatrész, ami ugyanaz, és ott van a többi költségelem, ami szintén nem változik. Továbbra sem gondolom, hogy ne lehetne tartósra megcsinálni hasonlóan kedvező áron. De ez így sokkal nagyobb üzlet. -
koby11h
őstag
Olvastam, meg a harmadik kommentet is, hogy úgyis megveszi mindenki ugyan azt 2 nappal később, havi szinten semmi változás nem lesz. De legalább a dolgozóknak lesz egy lazább napjuk, megérdemlik!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Egy gyártó kellene elég erős háttérrel, aki ezt felrúgja, de nem. Nesze neked véges erőforrások és környezetszennyezés.
Inkább arról kellene statisztika, hogy hány robotgép, mixer, mobiltelefon, tv, autó, akármi élte túl a tervezett 3-5-10 évet, és az alapján rangsorolni, nem az eladások alapján.
Vagy megadni, hogy mobiltelefonból, laptopból, TV-ből pl. 3 évente adhatnak ki új terméket, csinálják meg olyanra, hogy azt kibírja, jó legyen, és nem kell 3 mpixel plusszal és új csicsásabb felülettel kiadni minden félévben új eszközt. Szerintem. De ez tök nem ide való, meg csak álmodozom"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Xtomi
tag
Volt már hogy vásárlás mentes napokat szerveznek február 11-13 között az elszabadult árak miatt Horvátországi mintára itthon is?
-
edk-
őstag
válasz
koby11h #36481 üzenetére
A gyártók becélozzák azt az egyensúlyt, hogy ne menjen tönkre olyan hamar, hogy a júzer a konkurencia termékét válassza emiatt, de ne is legyen túl tartós, mert akkor csökken a forgalom. Utóbbi miatt terveznek bele gyenge pontokat.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Beni2360
félisten
válasz
st6969 #36477 üzenetére
Azért ha értesz a fém és műanyag megmunkálásához akkor érthető lenne, hogy pl egy 6 fb-s fogaskerék extrnder gyártása kb 5p míg addig még 6db fogaskerék anyag esztergán leszúrása sincs meg. A további maró, csiszoló, fúró, munkákat nem is említem. És ez már drága kinai munkaerő.
Nem az anyag a drága.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz
st6969 #36477 üzenetére
Az a gond, hogy idáig terjed a logika... de ha egyszer egy gyártó továbbgondolná:
Bakker, ha ennyiből le tudom gyártani és tartós, akkor kell egy jó márkanév, és olcsón letarolni vele az egész piacot. Kiszoríthatunk mindenkit aki 2-3 évente tönkremenő gagyit gyárt! Aztán jöhet a következő profilba eső gép és 10-12 éven belül mi lehetünk a legnagyobb ilyen gépgyártó cég a világon! Van ebben pénz!Lehet a való életben persze nem így működik, vagy nagyobb tőkét kell az elején beletolni, de valamiért elég ritka.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
4264adam
veterán
válasz
st6969 #36477 üzenetére
Ebben az üzenetben elvesztem
Fém alkatrészekből épül fel ha ez kérdés vagy válasz volt.
Mind a felnyitó mechanizmus, mind a keverő csatlakozó rész.
Ami műanyag: A keverő szárak.
Belsejét ne kérdezd nem szedtem szét30 éve megy a kézzel dagasztás, jó lesz ez a 30k-s ársávos heti 2-3 (<500gramm) alkalomra 10 perc üzemre utána pedig polcon tartani. Minden másra ott a 3 év garancia
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz
4264adam #36476 üzenetére
Erre mindig rácsodálkozom...hogy létezik, hogy nem létezik olyan gyártó, aki képes egy ilyen Nasa által is csodált bonyolultságú szerkezetet műanyag helyett fém (FÉÉÉM
) alkatrészekből összerakni 30-40ezer Ft-os áron? Mintha a fém egy olyan különlegesen drága és hozzáférhetetlen anyag lenne, ami csak a holdról szerezhető be 80 évente 1x, ezért ha valaki ilyet akar, 150ezer Ft-ot kell fizetnie egy gépért.
Nyilván értem: ha fémből van, akkor lehet, hogy tartós lesz, jól működik, nem akarsz majd másikat venni, nekik meg nem kell akkor másikat gyártani....... -
4264adam
veterán
válasz
bugizozi #36475 üzenetére
Vagy 2x500gramm 10 perc dagasztással.
Annyi hogy 8 perc után magától lekapcsol. Tényleg nem lehet magára hagyni. Újra kell indítani hogy 10 percig dagasszon.
Első munkája 300gramm anyag volt. Könyvében az van hogy 6 percig használható megszakítás nélkül egyfolytában majd várni kell 20 percet a következő indítás előtt, de nem melegszik szóval indítottam vissza a 8 perc leállást követően . Nem is csendes. De teszi a dolgát és 8 perc +2 perc alatt pontosan hasonló hangot és forgast ad ki mint a Kitchenaides YouTube videók.
szóval 30k-ért marad
[ Szerkesztve ]
-
-
fogselyem
senior tag
válasz
freelancer68 #36470 üzenetére
Amikor még fiatal voltam, hittem az örök szerelemben, műkedvelő amatőr szinten gyúrtam, megpróbáltam a nyers tojásfehérjét, ködös emlékeim szerint kettő, három nap után feladtam a dolgot.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
Beni2360
félisten
-
freelancer68
tag
válasz
mexicanraven #36462 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
Donki Hóte #36440 üzenetére
3 év garancia, 90 napig próbálható es ha nem tetszik vissza vihető. 750gramm-ra
Ma vettem és próbáljuk. Asszony évi 5-6 tortakészitéséhez hatalmas segítség mindezt 30k-ert
otthoni használatra helyén kezelve a dolgot elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz
Én akartam venni, de nem volt
Lehet ez egy jel
Nagy csodát nem várok, de 3 év gari, illetve kipróbálom és ha nem jó akkor visszaviszem.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
8
senior tag
válasz
Metro, vásárlói kártyát kell regisztrálni (bárki megteheti, magánszemély is)
(+ K&H bankkártyával 5% kedvezmményt tudsz aktiválni a metroba)
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
fogselyem
senior tag
válasz
Gyuros boltok?
Vagy neked folyekony allapotban kell?Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy melyik gyakran előforduló áruházban/franchiseokban kapható dobozos tojásfehérje, akár kedvező áron?8 és 13 kerületek ahol gyakran megfordulok.
when the sun shines, we'll shine together
-
wwenigma
Jómunkásember
Halkan mondom, madaras tesco is, csak nem reklámozzák.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
rushty
őstag
Revolut meghívó pü-ben
-
iatti
aktív tag
válasz
Top cat #36455 üzenetére
én csak a piros címkéket szoktam nézni. persze amatőr vagyok spórolásban.
na majd legközelebb dörömbölök a raktár ajtón./inkább nem/ nem is értem, honnét jönnek ezek az infók, egész nap túrják a netet a spórolni vágyók. párszor belenéztem a kuponkunyeráló topikba. nagyon kemény
.
-
Degeczi
nagyúr
Non-food, nem állandó terméket pedig tud névreszólóan leküldeni a központi ügyfélszolgálatuk egy hozzád közeli boltba, ha valahol talál még belőle készleten.
A Lidiben ilyen nincs, ott max azt nézik meg, hol van még belőle, személyesen kell átmenned érte - de még csak félre sem teszik addig, szóval lutri.
-
cd930
aktív tag
válasz
Top cat #36452 üzenetére
Az Aldi van olyan rendes, hogy ha egy akciós termékből nincs a boltban, de jelzed, hogy szeretnél venni, a boltvezető kiállíthat egy kupont az adott termékre, amivel két hónapon belül bármelyik Aldi üzletben megveheted utólag az akciós áron, háztartási mennyiségben.
20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
Igaz, hogy a dagasztás nagyon megdolgozza, nekünk már két alapgépet kellett vennünk a bő 10 év alatt, mióta ezt a típust (Bosch MUM 4) használjuk. A motor részével nincs gond, a ház reped szét valahol a jelzett vonalon. Egy darabig meg szoktam tartani, gyorskötöző elég jól tartja. Kókány sufni tuning csoportba való
A képen látható ház szerintem drága, ennyi pénzért (~12k) szoktam venni komplett alapgépet aprón, így mindig van két ilyen gép itthon, egyre több tállal és mindenfélével
20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #36425 üzenetére
Este hazafelé betértem egy Aldiba, sajnos üres volt a polc, nem volt már belőle.
Kértem egy kupont, hogy beégessem az árat két hónapraAztán még itthon zárás előtt elkarikáztam a közelibe, volt belőle bőven, így én is jól betáraztam, kitart majd' két hónapig.
Akkor megyek majd a most kapott kuponnal és kéthavi adagot újra magamhoz veszek ezen az áron
20+ éve a Prohardveren
-
AIex
tag
válasz
Attól függ, mire fogod használni,
Habot verni, krémet keverni oké, de dagasztásnál inkább csak döglődni fog,
Kifejezetten dagasztásra, szerintem egy kenyérsütőgép jobb választás.
-
tisn
addikt
válasz
freelancer68 #36442 üzenetére
nekem valami bosch robotgepem van, ahhoz van mindenfele szeleletelo, daralo, ahogy nezem joval tobbet tud, mint ez a lidlis.
-
8
senior tag
TEDI
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
Soulfly842
addikt
Izé, a spórolós topikot hol keressem, ha ez már háztartási kisgép , Automata kávégépek Tanácsadó lett?
A többi témát zárhatják is? Jó lesz minden itt?
Vagy lesz egy spórolós offtopic/spórolós topic?
Budipapírokat, sajtokat és egyéb végfogyasztásra alkalmas tartalmakat, már csak apró elszórt nyomokban tartalmaz a topic
Már napok óta céltalanul bolyongok itt.
Nagyon végoff:
#36440Donki Hóte
Feleségemnek van több éve hasonló, pasztel zöld színű. Teljesen hasonló a kialakítása. Hibátlan, nagyon szereti.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
freelancer68 #36442 üzenetére
30k-ért pedig valós 3 éves garanciát nehezebb keresni máshol ilyne gépre.
Arra pedig pont jó, hogy a kézimixer-t kiváltsa otthoni használatra.[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz
nagy kockázatot nem vállalsz vele, 90 napig visszaviheted használtan is
-
freelancer68
tag
válasz
Érdemes elolvasni a kommenteket a nosalty facebook oldalán.
Kiröhögik“Lidl szponzorált reklámunkat olvashatták!”
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Hja, a szövege alapján egyértelműen fizetett reklám, őszinte ajánlást senki nem ír ilyen stílusban. Persze ettől még lehet teljesen jó vétel.
-
Érdemes ilyen Lidlis robotgépet venni, vagy ez csak egy jól megfizetett lelkendezés
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
San398
őstag
válasz
Mit jelent az hogy "killer" Árban jobb? Vagy ízben,állagban rosszabb?? (a kőrösi sajtkorongról még jót nem hallottam)
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
Akkor a delonghi amit ajánlottak jobb vagy rosszabb?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
nem azt írtam hogy ránézésre szét kell esnie, csak számomra borzasztó az anyagminősége a vékony műanyagoknak, a YT tuning/fixek alapján, na meg az őrlő kúpos fogaskerekes derékszögű hajtása se szimpibb, inkább a jura féle egyenes csőtengelyes
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
perempe
veterán
Lidl akciós lesz a gouda, camembert, trappista és az edami. Tier list?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
j.bravo
addikt
válasz
Be is táraztam. Nekem a szeletelt formátum jelenleg plusz pont, bár nem mindig az
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Azie
őstag
válasz
Mr.Csizmás #36408 üzenetére
nekünk (koppkopp) hibátlanul megy a 2200-as BB-őskuponos gép
(2019. november óta)
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
válasz
f4lcon #36426 üzenetére
Mi 210.000 adaggal vettük használtan, azóta ment bele 50.000. 8 év alatt. Persze ott vasárnap megy sokat, olyan 60-80 lehet, hét közben a többi.
Persze az csak rövid és hosszú kávét csinál csak... Több funkció több hibalehetőség.
Egy éve agyaltunk, hogy vegyünk egy kapszulásat is, ha más kávét csinálnánk. Végül egy ilyet sikerült újonnan vrnnünk 122 Euróért házhoz szállítással, ezzel darálunk más fajtát vagy ezzel csinálunk koffeinmenteset. Most is van többféle kávé itthon, ha más ízt szeretnénk, meg mi a bécsi pörkölésűt szeretjük, de pl olasz barátunk - míly meglepő - az olaszos pörkölésűt.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
válasz
fateless #36424 üzenetére
5500-as Phillipset vettem a cégbe tavaly júliusban, most van a számlálója szerint 1100 adagnál, tehát nagyjából 7 adag jön le rajta naponta (22 munkanappal) biztosan nem fog 260.000 adagot kipréselni magából, de ha a gari idő végéig kibírja, akkor oké, ott leszünk kb 10.000 adagnál. (kötöttem rá 2 extra évet az Alzán, így az ötödik év végéig garis)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
trappista/körösi sajtkorong killer:
[ALDI HOFBURGER Gouda sajt, szeletelt laktózmentes, 250 g] 699 ft /2796 ft/kg"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
válasz
echterion #36421 üzenetére
Nálunk a második philips automata dolgozik, elsőt elajándékoztuk, semmi hibája nem volt, ma is üzemel.
A második esetében egy idő után nagyon hangos lett. Végül (férfiasan, úgy fél év múlva) szétkaptam, és kideült, hogy elengedett az őrlőt rögzítő csavar. Ezért tele volt belül darált kávéval. A csavart a helyére raktam, kipucoltam, dolgozik tovább. Napi min 4-6 kávé legalább 4 éve (10.000-en felül van), és működik rendben
Persze a gyülekezetben levő, használtan vett "üzleti" saeco 260.000 lefőzött kávéjától messze vagyunk még...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #36420 üzenetére
Húgoméknál egy 4xxx sorozatú (elvileg Saeco beles talán, de a UI-tól eltekintve műszakilag elvileg kb. ugyanolyan) gond nélkül üzemel évek óta, ezért nem agyaltuk túl, vettünk egyet.
Eddig ami hiba volt az vsz user error (nem néztük meg/olvastuk el hogy pontosan hogyan kéne őrölt kávét beletenni, csak beszórta sógor az elvileg megf. nyíláson, alul kihullott a gép aljába. Kiporszívóztuk, azóta okénak tűnik.)[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz
Lackki #36418 üzenetére
Igen, ezt írtam is, hogy a lelke kb. mindnek ugyanaz. Nálam még nem sikerült mellédarálnia semmit szerencsére. Alapvetően lusta vagyok én is, így csak a legszükségesebb karbantartásokat kapja meg tőlem a gép. A Latte a kedvenc variánsom, én azért vettem automatát, hogy ne csak kávézókban tudjak ilyet inni, hanem bármikor.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
j.bravo #36419 üzenetére
is-is, a régi hírnévből élnek túlárazottan, a minőséget meg "noname" gyártók is lelépik lassan, elég benézni az egeres, vagy billes topicba.
btw a jurát se saját fanságból szedtem, amikor még egy kávés topic volt (mostani hc), akkor is terelték el a kérdezőt a philipstől.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #36416 üzenetére
Tudom sose volt high end a logitech, de lemaradtam, mi történt? Minőség lejjebb csúszott, vagy olcsósítottak de árat emeltek, vagy...? A fejemben az van hogy
korrekt iparosmunkanagyipari termékek között a normálisabbak között van, mindennapi használatra, különleges igények nélkül rendben van.Bocs ha hülyeség(ek)et kérdezek, néha úgy kerülnek trivialitásként említésre számomra meglepő dolgok, nemcsak itt, hanem több topikban is, hogy csak lesek; és így a legegyszerűbb rákérdezni.
Ja, és persze BF alkalmával vett a család egy Philips 2339/40 gépet...
-
Lackki
őstag
válasz
echterion #36414 üzenetére
ugyanaz a retek központi egység van a legtöbb philipsben, legyen az 100 vagy 700ezer...
Én csak masszívan szívok vele. Random szereti pörgeti összevissza még őrlés közben, így telibe mellé megy. Ilyenkor komplett gép takarítás indul.
Automata kávézást én nagyon megbántam, lustáknak való (nálam is ez nyert sajna).Privátot hamarabb észreveszem
-
echterion
nagyúr
válasz
INGJOKE #36415 üzenetére
Tudod, ez is olyan, mint a legtöbb dolog, mikor az ember a neten keres segítséget, tapasztalatokat: minél több választ kapsz, annál nehezebb lesz a döntés.
Mr.Csizmás: én örülök. és jó eséllyel a következő gépem is Philips lesz. Ha még lesz 2-3 év múlva gépük.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz
INGJOKE #36407 üzenetére
Nekem a 3000-es szériából van gépem, full igénytelen, csak csinálja a dolgát. Ugyanaz kb. mindnek a főzője, a funkciókban van leginkább különbség. Az enyém kicsit többfélét tud, mint a Bubo által linkelt, két éves (most jár le a gari a héten), csak a rendszeres vízkötlenítés legyen meg meg néha ki kell pucolni a főzőt és gondod nem lesz vele. Az előző gépünket cirka 5 év után adtuk el, addig egyszer kellett tömítéscserére vinnünk kb. 4 év után, annak se volt más baja.
Mr.Csizmás: az én két gépemnek erről elfelejtettek szólni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Degeczi #36412 üzenetére
tudom. pár éve volt emagon 99-ért Gaggia automata, az is régi Saeco beles (és aki vett, jól járt). Na ezek még jók voltak, nincsenek agyonspórolt vékony műanyag alkatrészekkel teli. Az új Philipsek borzalmasak, gyorskötözővel, 3D nyomtatott alkatrészekkel "tuningolás" kötelező.
na meg az automaták kb. 30 éve ugyanazok, nincs túl nagy elavulás, a fejlesztés is csak a csicsára korlátozódik mint wifi meg touchscreen.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
A Saeco már min. 15 éve Philipshez tartozik, egy fejlesztés, a lényegi részek gyakran teljesen azonosak belül. A nagyobb típusokról azért jókat olvasni, és egy új példánynál a garancia lehet 3 év is (100e fölött 2 kötelező, csak 250 fölött ugrana 3-ra, de előfordul olyan, h termék beregisztrálásra megadják a 3 évet alatta is)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Már itt is ez megy? Azt hittem ez csak a lapinál menő.
Szülinapra használt üzleti... -
PuffyDog
aktív tag
válasz
INGJOKE #36407 üzenetére
Phillipsen nézelődj majd. 112 ezer forint volt szülinapi kuponnal az a 3000res széria, ami MediaMarktban 260.
Szóval ki lehet fogni jó árat. Vagy egy használt Jura.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
INGJOKE #36407 üzenetére
az összes filipsz hótgagyi már. ezerszer inkább használt üzleti, bocs felújított. egy jura/saeco/stb. valamelyik szervizből polcról (weblapra nem teszik ki sose az aktuálisakat), vagy itt apróról veszel egyet, és beviszed a szervizbe átnézetni + esetleg generálozni. [link] nekem így lett 90+38k-ból egy tiptop Jurám.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
INGJOKE #36405 üzenetére
Nem értek a kávégépekhez. Most dobta fel a Prohardver ezt a reklámot:
https://www.alza.hu/philips-series-2300-lattego-ep2334-10-d10759018.htm
ALZANAPOK25 kóddal 153.740 FtÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Tudom, hogy nem ide vág, de hátha van tapasztalat. Szeretnék egy olyan darálós kávégépet az asszony szülinapjára, ami tartós jó nem horror a fenntartása és olyan 150 körül kijön. Néztem philipset szülinapi kuponnal, de ami jó lenne árban az le van pontozva. Valaki tud vmit? Nem vagyunk nagy kávé gurmék leginkább latte és kapucsínó lenne csinálva rajta meg nyilván vendégeknek presszó. Fontos hogy ne manuális tejhabosító legyen rajta.Köszi.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
betyarr #36402 üzenetére
"csapvízben is jelen vannak gyógyszermaradványok."
Azért vannak jelen, mert az analitikai eljárások annyit fejlődtek, hogy ma már nagyon-nagyon-nagyon kicsi koncentrációt is ki lehet mutatni.
Ahhoz, hogy egy(!) gyógyszertablettányi hatóanyag bekerüljön a szervezetbe, sok millió liter vizet meg kellene inni."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
betyarr
veterán
ezt viszont egy szaklap írta: [link]
biztosan próbálják visszaszorítani az antibiotikumokat, de fix, hogy kapnak rendesen az állatok belőle. többek között ezért is kell már az embereknek egyre nagyobb dózisú antibiotikum, mert az elfogyasztott állatok húsában és a csapvízben is jelen vannak gyógyszermaradványok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Kedvező áron hAPax3 és cAPax egyben eladó. (gari)
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest