Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
elpescador
üzenetére
Ha Win10 van a gépeden, akkor ingyen frissíthetsz 11-re.
-
Jarod1
veterán
válasz
elpescador
üzenetére
Én is a totalcommandert használom és javaslom, Ez a füles rendszer nem rég jelent meg benne, A Meghajtó betűjelek alatt jelennek meg és zárolni is lehet, tehát hpgy az a mappa mindig ott maradjon.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
elpescador
üzenetére
Amúgy én nem használom ezt a lehetőséget....már mint a Feladatkezelő több példányos megnyitását.
Évek óta ( 20+ ) a Total Commander-t használom.
Tökéletes, testreszabható.
Windows 11 fórum -
efi99
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Lehet:
https://us.informatiweb.net/tutorials/it/windows/windows-10-tabbed-file-explorer-via-files.html -
Borisz76
nagyúr
válasz
elpescador
üzenetére
Nyisd meg 2X és tedd a két ablakot egymás mellé....
-
elpescador
lelkes újonc
Sziasztok!
Win 10-ben lehet olyat csinálni, hogy a windows intéző olyan legyen, hogy egy ablak, de több fül, ahol más mappák lehetnek megnyitva, akár beállítással vagy valami külön szoftverrel?
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Nemrég még sikerült regisztrálni a kiterjesztett update-re, de tegnap alaplap csere stb után ezt dobja, vettem pedig új licensz kulcsot, és be is vagyok jelenkezve microsoft accountba eszközöknél látja is a gépet.Ötlet?
-
Geth
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Szerintem ez lesz a magyarázat (és néhány lehetséges megoldása különböző biztonsági kompromisszumok mellett).
A mögöttes mechanizmus (Zone.Identifier) egy számomra érdekes NTFS filerendszer feature-t használ. Mókás amikor átmásolok egy netről letöltött file-t WSL tárterületre, és a file "kettéosztódik": a byte-ra egyező eredetire (hiszen nem abban van a plusz metaadat) és erre az azonosítóra.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Lenne egy problémám az otthoni és a munkahelyi gépen is ami a következő:
Pdf fájl esetén az egér bal gombjának egy kattintásával a windows fájlkezelő (aszem ez a neve egy sárga mappa a jele) jobb oldalán mutatta a pdf tartalmát anélkül, hogy megnyitottam volna. Ehhez a funkcióhoz be kellett kapcsolni a betekintő ablaktáblát a fájlkezelőben. Na most ez megszűnt, az infós azt mondja windows frissítés miatt van ez. Kérdésem van-e erre megoldás? Találkoztatok már ilyennel?
-
Doner
aktív tag
-
teptep
őstag
válasz
Doner
üzenetére
Ha a Dism parancs hibát javított, akkor újra meg kell futtatni az sfc-t és újraindítani a gépet. Ha továbbra is fenáll a hiba, akkor az egyik megoldás lehet, hogy kiköltözni a hibás felhasználói profilból. Esetleg meg lehet még próbálni a [gépházat újraregisztrálni]:
Keresés, PowerShell, futtatás rendszergazdaként:Get-AppXPackage -AllUsers -Name windows.immersivecontrolpanel | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} -
teptep
őstag
válasz
Doner
üzenetére
Első körben ellenőrizd a rendszeredet. Keresés, cmd, futtatás rendszergazdaként:
sfc /ScanNowDism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Második körben hozzál létre egy új helyi fiókot:net user UJ_FELHASZNALO JELSZO /addnet localgroup Rendszergazdák UJ_FELHASZNALO /add
Lépjél be, és teszteld, hogy abban a profilban működik-e rendesen? -
válasz
zorzy4
üzenetére
Bocs a "beszólásért"
de mit nem adtam volna 2 éve egy ilyen Defender és minden biztonsági sallang nélküli Windows10-ért
Fél napomba telt hogy mindent kiirtsak belőle anno, live Linuxot és HBCD-t is bevetettem.
Hogy nálad mi lehet, sejtésem sincs.
Nálam is lejárt a támogatás, még nem csináltam meg az esu-t de minden működik, a Defender meg a bitzonsági központ is.
Nem tudom segítene-e egy újratelepítés, a fájlok és beállítások megtartásával. -
Doner
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudna ebben segíteni hogy ezt miért csinálja a gépházzal?
Rákattintok a "Családtagok és más felhasználók"-ra aztán azonnal bezár mindent.
-
Blossom
kezdő
válasz
janakbacsi
üzenetére
Elmesélhetnéd, hogyan sikerült nagyítani az ikonokat.
Biztosan nem magától történt.
Mi pedig elkerülhetnénk a csapdát. -
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
restart után jó lett. köszönöm.
-
teptep
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Akkor Te valami olyat tudsz, amit én nem!
Win10-en nekem működött. Amit még megpróbálhatsz: Tálcán jobb klikk, Keresés, elrejtés. (Ezzel a kereső mezőt kikapcsolod, de majd ugyan úgy vissza tudod kapcsolni.) Tálcabeállításoknál a kis tálcaikonokat be-ki kapcsolni. Intézőt újraindítani: Start menü, jobb klikk, futtatás, cmd, fekete ablakban:taskkill /f /im explorer.exe && start explorer.exe
És utána egérrel kisebbre húzni a tálcát... -
teptep
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Egérrel lett dupla magasra húzva a tálcád. Egérrel kellene visszahúzni, de az a 3 beragadt nagy ikon (Asztal, TotalCMD, Brave) nem engedi. Mindhárom ikonon egyenként jobb klikk, és eltávolítás a tálcáról. Utána már le tudod húzni egérrel rendes méretűre a tálcát, és majd visszaállítod az ikonokat is. (Az asztal ikon nehezebb lesz, de majd megoldjuk.)
-
Blossom
kezdő
válasz
janakbacsi
üzenetére
Nem használtál speciális programot amivel növelhető az ikonméret?
Remélhetőleg a registryt nem piszkáltad. -
-
Doner
aktív tag
Sziasztok! Ez miért van?
Win 10 van egy olyan a storage beállításokban hogy "más felhasználók" és mellette hogy 18Gb.
Rákattaintok a családtagok és más fiókok gombra aztán egyszerűen csak bezárja az egesz ablakot és kilép onnan...5x egymás után is.Akkor hogy szabadítsam fel azt a helyet? Mindig ugyanazon a ponton összeomlik és egyszerűen bezárul az ablak.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
-
Blossom
kezdő
válasz
janakbacsi
üzenetére
Itt is elállíthattad:

Ellenőrizd le!
100 százalékon áll?/ Jobb gomb az asztalon + Képernyő beállítások /
-
Blossom
kezdő
válasz
janakbacsi
üzenetére
Feltételezve, hogy nem valami speciális program növelte meg:
A negyedik csúszka.

Éppen nagy ikonokat használok a nagy felbontású monitoron,
mert egyébként aprók lennének.A tálca valamelyik üres részén jobb gomb + Tálcabeállítások
Egérrel . . .
Ha nem erről van szó, érdekelne hogyan sikerült megnövelni.
-
Cs1csó
titán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Biztos lehet de nem "egérrel"
-
janakbacsi
őstag
a tálcán a gyorsinditó ikonok nagyok lettek és emiatt a tálca is dupla olyan magas lett mint ezelőtt volt. egérrel nem lehet csökkenteni a méretet csak növelni. hogyan lehet visszaállítani a normál méretűre?
-
Geth
veterán
-
-
-
-
-
_DiEGO_
őstag

+ [link]
-
Geth
veterán
-
Mivel a Microsofttól még mindig a 3 éves iso tölthető le ezért kiteszem ide a legutolsó friss módosítatlan ISO-t az uup-ről.:
DHT sha: e43b1464d83dba39730bd8346d6bf6c5d91f7dd2
vagy udp://tracker.opentrackr.org:1337/announce
Simán rámásolható fat32 pendrivera is. Akinek kell vigye és seedelje. -
zorzy4
addikt
Köszönöm, utánanézek.
-
ekkold
őstag
válasz
Blossom
üzenetére
Nekem gyakorlatilag nem oldódott meg a frissítés, a defender egyszerűen nem tud frissülni, és úgy néz ki most már más frissítés se megy fel. Letölti, elindul a telepítés, majd kapok egy hibakódot. Mindenfélét megpróbáltam már, elb.tam rá több délutánt, chatgpt-t is nyaggattam , adott egy halomnyi tippet, egyik sem jött, be... Szóval marad az, hogy majd valamikor újratelepítem az egészet...
-
Blossom
kezdő
válasz
tordaitibi
üzenetére
A Windows 10-re régebbiröl frissítettél?
Vért izzadtam, de csak manuálisan frissült a vírus adatbázis.
Később vettem egy "örök" kulcsot.
Tisztán telepítve már automatikusan intézi.
Másnak volt ilyen tapasztalata? -
-
Blossom
kezdő
-
Sziasztok!
Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban, de itt a fórumban, de sajna nem találtam választ a kérdésemre: fizetős ESU hibába futottam...
Bővebben:
Szerettem volna megvenni az 1 éves ESU frissítést Windows 10-re, de eddig minden esetben csak hibaüzenetet dobott és nem tudtam tovább lépni a fizetésre..
Szerintem vagy 80-100 alkalommal próbáltam az elmúlt kb. 2 hétben..
Október 14-e óta próbálkozok.
Több gépen, több Microsoft fiókkal.Esetleges hibák kizárása miatt, teljesen 0-ról újraraktam egy laptopot, amin sohase volt még w10, fel is frissítettem az update-et okt 14-i utolsóig és megvártam, amíg előjön az "Igénylés most" gomb. Ezen is ugyanaz a hiba, mint fent több különböző Microsoft-os fiókkal.
A tervem az volt, hogy kifizetem a 30$-t és mivel 10 gépre érvényes, beírom a kulcsokat a gépeimre + a családban lévőkre is.
Cégeknél hogy van ez?
Céges mail címmel kell regisztrálni és nyilván céges bankkártyáról kell fizetni is?
(nagyon kicsi cégekről van szó, pár db PC van, sima Windows 10 pro rendszerekkel, semmi szerverNagyon köszi a segítséget

Máté
Pár kép:
-
pinnacle
nagyúr
válasz
teptep
üzenetére
Köszi teptep, _DiEGO_!
Ez tavaly cserélt, tönkrement akksi. Remélem cserélik ha 2 év gari van rá. Kapacitását elvesztette. BIOS-ban még nem tudtam megnézni van-e akku idő kijelzés beállítás. De lehet csak azért van, mert nem gyári az akku.
Nem tudom mi van, de a képfeltöltés nem megy, állandóan azt írja, hogy
A megadott fájl nem kép! -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Win 10-es gépen eltűnt a biztonsági központ. Ez a támogatás megszűnése miatt van? -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Windows 10-ben le van zárolva egy fiók ami jelszóval van védve.
Ezt a fiókot szeretném kinyitni, de úgy, hogy a következő windows indításnál kérje a jelszót.
Van erre valami okosságotok ? -
_DiEGO_
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
BIOS-ban nem nézted előtte (csere előtt), hogy van-e errre utaló kapcsoló, mármint, hogy Akku csere lesz s miatt egy Default vagy az Akksira utaló adatok törlése, vagy valami hasonló
sztem kell h legyen... No meg tessék használgatni akkuról is hogy érzékelje a változásokat!
BIOS-t azért nézd csak át. -
teptep
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ha figyelmesen olvasod, akkor azt írja, hogy az oprendszer telepítése óta figyelt adatokból dolgozik a riport. De az akkukalibráció szerintem tudja, hogy aksit cseréltél. Ezért meg kell várni 1-2 teljes feltöltési és lemerítési (10-20%) ciklust, hogy helyesen tudjon számolni, és akkor fogja mejd kijelezni.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Akku csere után már nem jelezte ki a hátralévő időt csak százalékosan. Most vettem észre, hogy a
powercfg /batteryreportsok más hasznos adat mellett a hátralévő időt is kijelzi. Valahogy be lehet állítani, ahogy régen, a tálca ikonra kattintva is mutassa?
-
petakpa1
őstag
Aki már regisztrált ESU-ra annak jött bármi új frissítés a legutóbbi 2025.10.14-it követően?
Vagy 1 hónap múlva november 10 környékén kell majd számítani az ESU alatti első W10 biztonsági frissítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mit nem adtam volna 2 éve egy ilyen Defender és minden biztonsági sallang nélküli Windows10-ért

Win10-en nekem működött. Amit még megpróbálhatsz: Tálcán jobb klikk, Keresés, elrejtés. (Ezzel a kereső mezőt kikapcsolod, de majd ugyan úgy vissza tudod kapcsolni.) Tálcabeállításoknál a kis tálcaikonokat be-ki kapcsolni. Intézőt újraindítani: Start menü, jobb klikk, futtatás, cmd, fekete ablakban:

Ezért írtam sha-t..

DHT sha: e43b1464d83dba39730bd8346d6bf6c5d91f7dd2
sztem kell h legyen... No meg tessék használgatni akkuról is hogy érzékelje a változásokat!