- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158805 üzenetére
Ha erre célzol, akkor abba max. 2025. januárig vannak integrálva a frissítések, most meg augusztus van, vagyis eleve nem naprakész. De a célra elvileg ez is megfelelhet az in-place upgrade-hez, aztán hogy okoz-e problémát a tákolt telepítő vagy sem, az más dolog, passz.
Egyébként már ott el lett rontva, hogy otthonra normál esetben nyilván nem IoT Enterprise LTSC kiadást kellene telepíteni és használni, hanem Home vagy Pro kiadást. Előbbinek a hosszabb támogatás miatt lehet értelme, de ha "egyszerűbb lesz ha letiltom a frissítéseket", akkor nyilván az sem.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158804 üzenetére
Ok. az oprenden van olyan win10 iot ltsc amibe elvileg integrálták a frissítéseket, mennyire veszélyes ezzel próbálkozni, használható?
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158800 üzenetére
Magát az ISO-fájlt kell letölteni, vagy ha már le van töltve akkor pl. a saját felhasználói mappába másolni a C-re, majd ott felcsatolni és a fájlkezelőben
setup.exe
futtatása.Ez a módszer lényegében egy újratelepítés az említett elemek megtartásával, ami javítja, reseteli a meglévő hibákat és pont ezért már többeknél megoldott makacs frissítési problémákat, azért lett javasolva. Példa: [link], [link].
A frissen telepített az kb. ma lenne, nem X héttel ezelőtt, azalatt ki tudja mi minden történt és lett szétcseszve a rendszerben, mert a leírtak eleve abnormális. Na meg ha nálam gond nélkül települt most több PC-n próbálva egymás után 3 db kumulatív frissítés is, akkor egyértelmű hogy a nálad telepített Windows 10-nél nem stimmelhet valami.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158799 üzenetére
Még annyit, hogy a chatgpt javasolta, hogy szedjem le kézzel az update-t és telepítsem "offline". Ezt megtettem: az eredmény teljesen ugyanaz volt mint eddig...
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158799 üzenetére
Tehát ha jól értem:
- a telepítő média tartalmát felmásolom az SSD-re
- a windowsból rendszergazdaként elindítom a setup-exe-t
- kiválasztom, hogy tartsa meg a fájlokat és a programokat
Ok. ujratelepül, de... ha erre a pár hete telepített windowsra nem ment fel a frissítés, akkor miért menne fel rá, ha pontosan ugyanazt újratelepítem?
Csak próbálom megérteni, mert jó esélye van annak, hogy megint elmegy egy fél napom, és ugyanott tartok majd mint előtte, csak kicsit idegesebben. Szóval érted, ez olyan vaktában lövöldözős kísérletezés, és még a M$ sem tudja mi a fene a probléma, én meg pláne nem... -
King Unique
titán
válasz
ekkold #158797 üzenetére
How to Clear Your Update Cache on Windows 11 and 10
Van amikor a Windows Update gyorsítótár törlése, majd a Windows újraindítása és a frissítés újrapróbálása is megoldja.
How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
Ez még bizonyára nem lett kipróbálva, mert ez pláne meg szokta oldani az ilyen problémákat.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158795 üzenetére
Végignéztem a 8 pontot. A az sfc javított valamit. Utána firrsítés, ujabb elrabolt idő, sikertelen.
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158794 üzenetére
8 Fixes for Windows 10 Update Error Code 0x800f0922
Ezeket lehetne próbálgatni és / vagy a már említett "How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade" módszert.
"egyszerűbb lesz ha letiltom a frissítéseket"
Akkor kb. semmi értelme nem volt ennek az egész diskurzusnak...
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158793 üzenetére
Most ujabb 5 ujraindítás után ezt a gibakódot adta: 0x800f0922
Asszem egyszerűbb lesz ha letiltom a frissítéseket, akkor legalább használható marad valamennyire ez a hulladék. -
King Unique
titán
válasz
ekkold #158792 üzenetére
How to View Windows Update History in Windows 10
Hát pl. értelemszerűen a frissítési előzményeknél lehetne megnézni mi a hibakód.
How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
A meglévő Windows 10 alól javítási céllal futtatott in-place upgrade már sokaknál megoldott különféle frissítési problémákat, ahol eleve megtarthatók a telepített alkalmazások, Windows-beállítások, személyes fájlok, stb., vagyis ez nem egy klasszikus újratelepítés a nulláról, nem kell pendrive-ról bootolni. Viszont előtte nem árthat a rendszer képfájlba mentése, amiből probléma esetén 1:1-ben visszaállítható az eredeti állapot.
Ehhez viszont akkor értelemszerűen Windows 10 IoT Enterprise LTSC ISO kell a megfelelő verzióval (2021), mert a Microsoft konzumer szoftverletöltő weboldaláról letölthető Windows 10 ISO nem tartalmaz ilyen kiadást. De ha már sikerült ilyen spéci kiadást telepíteni, akkor ezt már bizonyára valahogyan csak megoldja.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158791 üzenetére
Nem tudom mi a hibakód, vagy 5x ujraindult, és abba az állapotba került mint frissítés előtt. Hol, és hogyan nézzem meg?
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158790 üzenetére
Nem derült ki a leírtakból, hogy mi a Windows Update hibakód.
Sikertelen frissítés tipikus oka lehet, ha pl. nincs elég szabad terület a C meghajtón, egyes 3rd party programok, különösen 3rd party antivírus szoftverek akadályozzák, rendszerfájlok sérültek (SFC és DISM hibát jelez), stb.
Pont a napokban frissítettem több PC-n Windows 10 22H2 Home és Pro kiadást is teljesen naprakészre, telepítettem a KB5063709 + KB5066188 OOB (soron kívül kiadott erre a hibára) + KB5063842 preview (előzetes) kumulatív frissítéseket (direkt külön-külön afféle tesztelésképpen, holott elég lett volna csak a legújabbat) és mindegyik gond nélkül települt. Vagyis azt nem mondanám, hogy másnál valami központi hiba miatt ne települne, mert akkor nálam sem települtek volna.
IoT Enterprise LTSC... ez esetben a szervezet (cég, intézmény) IT részlegéhez kellene fordulni, normál esetben ott reális és legális az ilyen kiadás használata.
-
ekkold
őstag
Sziasztok!
Win10 iot ltsc verzió:
Ezt akarja telepíteni a win utpdate:
Összesítő frissítés Windows 10 Version 21H2 x64-alapú rendszerekhez (KB5063709)
Lefut majd kiírja, hogy valami nem sikerült (bőbeszédű hibaüzenet mi?) és visszaállítás.
Ujraindult vagy ötször.Aztán tegnap megint letöltötte ezt a frissítést és megint eljátszotta ugyanezt. Többször ujraindult, majd "valami nem sikerült" és visszaállítás.
Most megint ott tartok, hogy újraindítást szeretne... megpróbálom, sok választásom úgysincs... megint 5 ujraindulás és megint visszaállt. Tud valaki megoldást?
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Most már mindegy, frissült, így marad.
-
Geth
veterán
válasz
rothfb #158785 üzenetére
Lehet, hogy opt-out lett az upgrade, mert egyrészt fel se ajánlja ha nem kompatibilis, másrészt Józsi bácsi/Mari néni nem fog rányomni, viszont a 10-esnek meg lejár a támogatása. Akinek meg nem kell, úgyis rányomott, hogy marad 10-en (és majd felrakja amikor akarja).
Ha opt-in-nek hagyják, akkor rengeteg egyébként kompatibilis rendszer elvesztené a támogatást pusztán azért, mert soha nem nyitják meg az Update oldalt és nyomnak rá a frissítésre.Van 10-es rendszerem, amin rányomtam a maradok-ra, nem is frissült.
-
Sziasztok. Van egy még windows 10-el működő notebook-nk és ma reggel egyszer csak kérdés nélkül elkezdett települni rá a windows 11. Senki nem nyomott rá. Telepített egy net keretrendszert , majd letöltötte a win 11-et és most telepíti.
Ez mennyire jellemző amúgy? Hogy erőszakosan települ? Tapasztalt már valaki ilyesmit? -
Abrion
senior tag
én ha veszek valamit a pcre, azonnal resetelem a bios, mert akkor minden enablere megy. és nézek új bios frissítést, mivel lehet hogy a BIOS nem támogatja az eszközt, vagy rosszul kezeli.
örülök hogy megoldódott a probléma -
válasz
Alladin888 #158772 üzenetére
Csak 10/11-re, 7-re használható továbbra is.
-
Alladin888
kezdő
Üdv. Volt egy windows 7 es laptophoz használt keyem amit már kb jó egy éve blokkolt a microsoft,pedig sok kesőbbi laptophoz is tudtam használni. A kétdesem sz lenne hogy csak a 10 es 11 es windowsra lett tiltva,vagy a win 7 re is tiltva lett amite eredetileg kiadták? Egy ismerősöm nem meri újrarakni emiatt a már belassult gépét.
-
dokee78
félisten
Telepítettem már elég sok alkalommal,de most valami ki fogott rajtam.
Új SSD-t vásároltam,arra akartam a rendszert.
E mellett még van a gépben 3 db 1 TB-os HDD.
Be is szereltem az új SSD-t.
Viszont nem engedett rendszert telepíteni rá.
Egyből a "kék képernyős helyre állítás" jött be.
Csak akkor települt rá a rendszer,miután le húztam a 3 HDD-t.
Viszont miután újra indítottam a rendszert a vissza dugott HDD-kkel,újra a "kék képernyős helyre állítás" jön be. -
Cs1csó
titán
válasz
Top cat #158762 üzenetére
1. mindig vannak és mindig is lesznek hibák
2. de ha folyamatosan megy az "irtás" akkor ez kevésbé zavaró3. Sajnos ezek (félévente évente? ) "új" verziók mindig emelik a tétet a hibák terén. (Windows 10-en van a "fő" gépem és a "+1 évre" is feliratkoztam, és mióta (talán 2022?) nem jön "új" build de a hibákat azért gyomlálják: atomstabil. Egy nyugodt rendszer.
-
King Unique
titán
válasz
Abrion #158758 üzenetére
Vagy ha még Windows 10-et akarsz használni 2025. október 14. utána is aktív támogatással, akkor akár ingyen is kaphatsz a Microsofttól + 1 év kiterjesztett támogatást (ESU) 10 db eszközre, lásd #158624.
"valószínűleg azt fogom csinálni hogy törlöm a jelenlegi windows10. és friss telepítés után frissítem win11 re"
Ennek kb. semmi értelme, ha már tiszta telepítés, akkor nyilván mehetne egyből a Windows 11 telepítése.
Vagy a már meglévő Windows 10 közvetlen frissítése Windows 11-re, mert ugye nem feltétlen muszáj a nulláról kezdeni. -
Orgi
addikt
válasz
GEPESZ66 #158697 üzenetére
Nekem van egy ősrégi kis laptopom szülői házban, 4 GB RAM, ssd, de vmi Celeron proci, nagyon döcögős volt már a w10. Igazából netezek, Wordozok, YT, filmek rajta, másra nem használom, felraktam rá 1 éve egy Xubuntut ( [link] ), tök jól megy minden és nem értek a rendszerhez, de nem is kellett soha termináloznom vagy ilyesmi.
-
válasz
Abrion #158758 üzenetére
Okt 25 lesz az.
Azért az killing ssd sem lett mindenkinél, pl nálam sem, meg itt sokaknál nem.
Azért mert 5 éves a win10 telepítés csak azért nem kell újratenni és úgy frissíteni. Ha nincs gondod vele akkor felesleges kör. Max karbantartást végzel rajta, felesleges fájok törlés.. stb amit kell. Ha nem a géphez van a licensz, csak kulcsot vettél valahonnan ahol occó volt akkor lehet nem is fogod tudni aktiválni újra a win10-et. (Sokan jártak már így). -
Abrion
senior tag
oktober 14? milyen közel vagyunk hozzá, a gépem képes vinni a win 11, de még nem frissítettem rá hehehe
és a legutolsó dráma miatt "killing ssd" kicsit hát, nehezen fogok átmenni.
valószínűleg azt fogom csinálni hogy törlöm a jelenlegi windows10. és friss telepítés után frissítem win11 re, a jelenlegi windows 10em 5 éve telepítettem
-
sb
veterán
válasz
King Unique #158751 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Slmgr /dli futtatásra egyértelműen retail channelt ír ki.
Megnéztem ShowKeyPlus-szal is. Itt úgy néz ki, hogy:
- van egy installed key (W10 RTM Prof Retail-nek írja, lásd fentebb slmgr-el)
- és egy original (W10 RTM Prof Volume: GVLK).
Az orig meg van csillagozva és alul azt írja: "default key requires a digital license for activation"Nem mondom, hogy értem...
Ez alapján akkor a fent írt digitális licensz generálás hiányozhat (ami válaszod alapján már nincs is... és korábban is volt hw cserém, gond nélkül), viszont sehol nem írja, hogy korábbi 7/8/8.1 kulcs lenne akármelyik... ill. eleve kettő van, mintha már generálva lett volna egy másik (installed?)
Még egy dolog felmerült bennem, de fogalmam sincs annak lehet-e köze hozzá. Anno biztosan offline accounttal ment az install. Jelenleg viszont pl. van élő 365 előfizetésem. Az account alatt ez az online accountot írja bejelentkezve. (És elképzelhető, hogy a kettő között esetleg volt másik mailcímmel online account is átmenetileg régebben). Viszont ez az alaplapcsere óta nem változott, előtte is ugyanígy nézett ki a dolog.
-
ekkold
őstag
Az alábbi hibaüzenetet kapom:
A hibaüzenet ismerős valakinek? Mit lehet ezzel kezdeni?
Véletlenszerűen, (netezés közben) dobta fel... de már máskor is előfordult.
Amúgy látszólag minden működik. -
teptep
senior tag
válasz
Badboys #158752 üzenetére
Ctrl-H-val megnyitod az előzményeket, és bal oldalt "Böngészési adatok törlése". Az alapértelmezett "Az elmúlt órából" helyett választod a "Mindenkorit".
Ha nem szeretnéd az összes webhely beállítást törölni, akkor a google sikertelen megnyitásakor a címsorban, bal szélen van egy webhelybeállítások gomb. "Cookie-k és webhelyadatok", "Eszközön tárolt...", és a megjelenő kis ablakban ráklikkelsz az összes kukára. Ekkor csak a google webhely tárolt adatai törlődnek. -
Badboys
őstag
Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldásához. Meg szeretném nyitni a Googl fiókom ezt a választ kapom.
"400. Ez egy hiba.
A szerver nem tudja feldolgozni a kérelmet, mert helytelenül formázott. Ne próbálja újra. Ez az összes információnk. "
A Play árúházból PL. semmit sem tudok letölteni mert csak a letöltési kör forog. Win.10 PRO Chrome a böngésző. Mindez az Operán hibátlanul működik. Törölném az Operát, de e miatt foglal helyet a gépen. -
King Unique
titán
Megoldható többféleképpen is a Windows 10 újraaktiválása jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után, ami normál esetben, érvényes termékkulcsnál / digitális licencnél nyilván működni szokott.
Gond akkor lehet, ha Windows 10 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcs (pl. ShowKeyPlus program "Enter a product key to check its edition" opciójával megnézhető) és abból generált digitális licenc, amikkel az aktiválás 2023 októberében megszűnt. Valamint még akkor, ha Retail helyett MAK termékkulcs, ami túllépte a megengedett aktiválásszámot és ezért utólag letiltották.
A már meglévő és érvényes Windows 10 termékkulcsokkal valamint digitális licencekkel továbbra is ingyen aktiválható a Windows 11.
-
sb
veterán
Sziasztok!
Alaplapcsere óta a Win10-em nem aktivált állapotba váltott. Volt anno mikor retail kulcs vásárlás helyett mást kaptam, de most ellenőriztem, ezen a gépen a kulcsra retail channel-t ír.
1. Tudok bármit kezdeni vele (feladott vmi gombot hw change esetére, de nem tudta megoldani) vagy esetleg a retail-nél is elfogyhatott a mögötte lévő váltások/újratelepítések kerete? Utánaolvasva valami ilyesmit találtam.2. Ha új retail kulcsot veszek és Win11 upgrade is tervben van akkor előtte/utána érdemes/kell aktiválni?
Köszönöm!
-
d@minator
addikt
válasz
tordaitibi #158736 üzenetére
#158737Zoz, #158739King Unique, Geth
1. BIOS-ban csak a m2 volt látható. Átraktam CSM Legacy-ra ekkor megjelent a SATA SSD is. Előre raktam de semmi, ugyanúgy viselkedett. Így hagytam.2.Megoldás: Letöltöttem az EasyBCD programot Win11-ben az Edit résznél a boot sorrendben a Win10-et pipáltam ki elsőnek. Újraindítás után megjelent a klasszikus rendszertöltés vezérlő. És már nem idult újra a WIN10 választásnál.
Lehet ez a program csak annyit csinált, mintha a Win11 msconfig/Rendszerindításban a Win10-et tettem volna alapértelmezettre?! Programot utána töröltem.
3. Win11-et előre: A WIn11-et szerettem volna előre így átraktam mindkét Win-ben a Win11-et alapértelmezettre. Így is működött. Sőt a CSM helyett visszaállítottam az UEFI-t így is működött egy pár restartig rendesen mindkét OS...4. Aztán egyszer nem tudom mi történt mindkét WIN a helyreállítási képernyővel jött be. Elegem lett. Újratelepítés. Viszont egyik telepítő sem látott meghajtót amire települhetne(BIOS látta).
Kivettem egyenként úgy sem. Aztán gugliztam... Ki kellett kapcsolni ASUS lapál a System Agent/VMD-t. És működött. Megjelentek a telepítőben a meghajtók. Ez azért érdekes mer még sosem kapcsoltam ki ezt ezelőtt.
5. Egyenként telepítettem de nem párosítottam össze DUAL BOOT-nak még őket. Ja az Indiana Jones már el sem indul fekete képenyő Win11 alatt.
Nyomozás majd folytatódik valamikor.
#158740Doky586: Igen, az a fránya SSD a VGA alatt van, ezt az egyet utálom az m2-ben.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #158746 üzenetére
Ha így telepítesz akkor nem von be más lemezt.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158746 üzenetére
Igen.
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158741 üzenetére
Ha az egész satás lemezt mutatta meg a 10-es telepítőjének, akkor az a satáson hozott létre efi partíciót és azon a saját bootbejegyzését.
Kivéve, ha egy másik elérhető lemezen volt már ESP. -
-
Üdv.
Mitől lehet az, hogy több (ugyanolyan konfigurációról van szó) Win11re alkalmas eszközt nem mindig tudok 11 24H2re frissíteni?
Pl. csak 22H2-t ajánl fel, amit tölt is le, ha jól emlékszem el is kezdte telepíteni, aztán ránézek és a sima 10 login fogad (tehát újraindult közben) és most már esze ágában sincs 11es frissítést felajánlani. -
Nálam annyira buta a uefi hogy lehet 10 darab os is telepítve, ha nem mászok bele és nem állíom át akkor mindig azzal indul ami meg van neki adva.
Azért kértem tőle nézze meg, nem a bootmenübe hanem magába a uefibe belépve lehetséges-e a satáról bootolni.
Mivel a kolléga nem írta le konkrétan, így mi se tudjuk hogyan történt a telepítés.
Ha az egész satás lemezt mutatta meg a 10-es telepítőjének, akkor az a satáson hozott létre efi partíciót és azon a saját bootbejegyzését. -
King Unique
titán
válasz
d@minator #158733 üzenetére
Dual boot és kék színű modern közös rendszerindító menü esetén elvileg normális, hogy a másik Windows indítása előtt van egy + újraindítás, aminek oka hogy a bekapcsolt Fast Startup funkció még véletlenül se okozzon problémát, a memóriában tárolt adatok biztosan kiíródjanak a lemezre és ne legyen inkonzisztens lemezállapot, amiatt BSOD vagy CHKDSK javítás.
Ha a régi, fekete-fehér legay boot menü van beállítva, akkor annál viszont úgy tudom nincsen ez a plusz újraindítás a másik Windows 10/11 indítása előtt. -
válasz
tordaitibi #158736 üzenetére
SATA-ról nem tud bootolni, mert a Win10 telepítésekor nem vette ki az M2-t, így annak boot particiójába került bele a Win10 bejegyzése, nem lett sajátja.
Írta, hogy a BIOS csak az M2-esen lát Windows Boot Manager-t. -
válasz
d@minator #158735 üzenetére
Nagyjából sejtem miért csinálja.
Most nem tudom letesztelni a sejtésemet mert melóba vagyok, és itt nincs W10-W11 dualbootos gép egy se.
Még valamit megnézhetnél.
ha a uefibe bemész és a bootsorrendbe előre hozod az m2 helyett a W10-es sata lemezt, hogy mindig erről induljon, mi történik?
Lehet megoldja a problémádat. -
d@minator
addikt
válasz
d@minator #158733 üzenetére
Lehet a kérdés kimaradt. Normális, hogy Win10 választásakor újraindul a gép?
Legutóbb egy Linux-szal csináltam dual boot-ot és nem rémlik, hogy újraindult vona vagy csak rosszul emlékszem.
Azért telepítettem egyébként Win10-et, hogy lássam az Indiana Jones összeomlik e Win10 alatt is. Hát ott semmi baja.
#158734tordaitibi: Igen az energiagazdálkodásban is. -
-
d@minator
addikt
Sziasztok! DUAL BOOT kérdés:
Nemrég telepítettem Win11-et m2 SSD-re.
Ma beraktam egy SATA SSD-t amire csak simán felraktam a WIN10-et.A kiválasztásnál a WIN11 simán bejön viszont ha a WIN10-et választom a szg. újraindul és utána jön be. - Viszont a WIN 11 gyorsan bejön újraindítás nélkül.
A BIOS boot menü csak ennyi: Windows Boot Manager (M.2_1 : Samsung SSD 970EVOPLUS 500GB)
Mit bakkeroltam el, hogy újraindul a Win10-nél? (Persze a Win10 telepítés sem ment simán elfelejtettem kikapcsolni a fast boot-ot, normál esetben nem gond de itt mindig a Helyreállítás kék képernyő jött be de sikerült.)
-
draco31
veterán
válasz
PitLee #158728 üzenetére
Ez egy laptop, semmi ilyen plusz cucc nincs rajta.
Asztalin viszont van a G502-es miatt. Na holnap megnézem azt is azért. Ott egy 240-es SSD van rendszernek, az is már vagy 7 éve volt telepítve, de gyors még most is. Játékra nem nagyon van használva, öcsém néha farmingozik, az közös gép. Millió kieget letölt hozzá, szóval ott van vihar, meg az 1 terra HDD adatnak mellé. De karbantartom rendszeresen, így nincs gond.
A fentebb kérdezett WinUpdate cuccot ott is töröltem akkor, ott 10Gb-ot talált. -
PitLee
őstag
válasz
draco31 #158720 üzenetére
Használsz-e pl Logitech G-hub-ot?
Nálam csinált olyat, hogy minden frissítést szépen eltárolt volt vagy 9GB-i.
A windows elkezdett üzengetni, hogy kevés a tárhely, azt gondoltam sok ideiglenes dolog van az asztalon, elpakolom rendezem, de alig tudtam 1,5GB -t elpakolni, mikor én is a TreeSize -al elkezdtem nézni és akadtam meg a Ghub-on és csak pislogtam, egy sima G102 egér van semmi más és képes volt 9GB-i adatot összelomizni -
draco31
veterán
válasz
King Unique #158726 üzenetére
Rendben, Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
draco31 #158725 üzenetére
Az M.2 SATA ≠ M.2 PCIe NVMe, eleve két külön szabvány, erre is oda kell figyelni.
Igen, vásárlás célszerű a "Notebookok" témakategória megfelelő topikjában érdeklődni, hogy pontosan milyen SSD jó a latopba, más hardverkönyzetből származó OEM típusokkal volt-e gond, stb. Az ajánlott SSD-k felől pedig értelemszerűen a "Milyen SSD-t vegyek?" topikban kellene.
-
draco31
veterán
válasz
King Unique #158724 üzenetére
Ez van egész pontosan benne. Vagy rosszul értelmeztem, és ez M.2 SATA ?
Arra nem is gondoltam, hogy OEM modellek lehetnek. Ha vásárlásra kerül a sor, akkor rákérdezek előtte.
-
King Unique
titán
válasz
draco31 #158723 üzenetére
Igen, az törölhető.
Egy meghajtócsere miatt nyilván nem kell újratelepíteni a Windows 10-et a nulláról, hiszen adja magát a klónozás lehetősége.
Tehát M.2 PCIe NVMe SSD van a laptopban, amiből valóban nem különösebben drága manapság egy 250-500 GB-os modell. Viszont ha OEM SSD a linkelt modell, akkor azzal csak óvatosan, mert azoknál előfordulhat szívás. Példa: [link], [link].
-
draco31
veterán
válasz
King Unique #158722 üzenetére
Köszi, a TreeSize nem mutatott semmi újat, viszont a tárterület segédnél már felugrott egy pár GB. Ez gondolom törölhető.
Igen, igazából kellene nagyobbat venni, csak birja még egy kicsit na,
Akkor meg lehet efelé mozdulok majd.
Őszintén megmondva az újratelepítés, és belakás folyamathoz nincs kedvem, bár egy klónozás nagyobb cuccra is megoldás lehet. -
King Unique
titán
válasz
draco31 #158720 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, a TreeSize Free programmal pontosabban megtekinthető hogy mi mennyit foglal, stb.
+ Lehet ugye tárhelyet is bővíteni, ahol pl. egy 2,5" 250 GB SATA SSD akár 7-8 ezerért is kapható (példa), vagy itt a hardveraprón használtan még olcsóbban
-
draco31
veterán
Hello!
Röpke 7 éve telepítettem a win10-et. Egy laptopról van szó, netezésre még bőven elég vassal. ( i3-7100, 12Gb RAM, 120Gb SSD )
Kb semmi nincs telepítve, VLC, Mozzila, Chrome, Office 2013 csomag, Brother lézernyomi cucca.
A programfiles és programfájlok X86 mappa összesen 12GB.
A Windows mappa 51GB. Nem sok ez egy kicsit?
Frissítéseket mindig telepítek mindent, nem tárolja ezeknek pluszban, vagy normális ez az 51GB méret?
Csak matekolok miért nincs nagyon helyem, Dokumentumok, képek, letöltések, asztal, stb 4GB összesen, szóval kb semmit nem tartok rajta. És mégis alig tudok 30GB szabad hely fölé menni.
Visszaállításnak 5GB van megadva, virtuális memória 2GB.
Ccleanert kb havonta lenyomom, hogy kipucolja a böngészőket.
Vagy pedig egyszerűen nincs mese, kell nagyobb SSD már. -
Sanyi.mTs
addikt
Beléptem a helyi fiókomon keresztül az MS fiókomba. Majd admin jogot adtam neki
Újra telepítettem a Onedrive alkalmazást.
Win 10 pro 22H2 van telepítve, ma reggel az összes frissítést telepítettem, még a KB5063709-et is, ami javítja az ESU regisztrációs problémát. Az összes előfeltételnek megfelelek.Minden művelet után újraindítottam a gépet, de nem találom az ESU-ra való regisztráció lehetőségét.
Hol kellene keresnem vagy mit kéne még csinálnom? -
Cblacksmithc
tag
válasz
King Unique #158691 üzenetére
Szóval nagyvonalakban elküldtek 1 páran a bizonytalanságba....
szóval elmentem a win11 topicba azért, mert még a hétvégén megcsináltam az átállást. Egyetlen hiba jött be, a magelkülönítés, de mivel megtaláltam és töröltem a rejtett eszközök között a szürkén látszó, nemlétező usb akármit, már az is fut.
És....előtte volt védelem csere is kaspy-ról Mcafee totalra+ 1 offline jelszó-keresőre....
szuper lett !
pá-pá és köszönöm
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Nyomtatással akadtak gondjaim. Egy Brother 1610 nyomtatót használok és laptopról mindig a nyomtató offline üzenettel meghiúsul a nyomtatás. A hálózaton más eszközök simán tudnak nyomtatni a wi-fi-n megosztott nyomtatóval.
Ebben szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm szépen. -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
A HWInfó ezt írja ki a TPM, Secure Boot és egyéb W11 dolgokhoz.
Ez a lap: [link]
Ha a BIOS-ba simán engedélyezem a Secure Boot-ot az Intel féle PTT (Intel Platform Trust Technology) ás a TPM-et, a W10 ugyan úgy be fog boot-olni? -
-
Szabi®
addikt
Hali, egy ideje ezt írja ki a gép, mielőtt bootolna, egyrészt nem értem miért, másrészt állandóan megakasztja a bootot, miután rányomok a "továbbra", még csak utána kezdődik a bootolás. Mi lehet a baj ? mit nézzek a biosban ?
-
movax
őstag
válasz
GEPESZ66 #158699 üzenetére
Az xfce a leglájtosabb hardverigényű, de a mate se eszik sokat. Minden benne van az alaptelepítésben, böngésző, LibreOffice, zenehallgató, filmnéző, képnéző stb. Azonnal használható rendszert kapsz 20 perc alatt, manapság a driverekkel sem kell szívni linuxon, pl. nyomtató. Egyszer feltetted, amikor kéri, gombnyomással frissíted a rendszert, évekig meg röccenés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest