- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery14
senior tag
Megoldódott a probléma. Újrahúztam a VRM csavarjait, ahogy Ájszii javasolta – az összes laza volt… Anyád, ASRock! + A processzort is kivettem, visszaraktam, áttöröltem, kifújtam a port. A leszorítókeretet 0,6 Nm-es csavarhúzóval húztam meg.
Ami még gond lehetett: az AIO-m egy 5 éves darab, és bár az AM4/5 leszorító ugyanaz, ha nem figyelsz, elcsúszhat anélkül, hogy észrevennéd. Valószínűleg túlhúztam az AIO lefogatóját, amikor egyszer a RAM-ot vettem ki-be. Hozzáértem, és reflexből ráhúztam, pedig nem kellett volna.
Most kop-kop, két napja stabilan megy alap BIOS-szal, EXPO ON, és minden rendben.
Pár gépet már összeraktam gond nélkül, de ez meglepett… Na, mindegy.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ RYZEN 9800X3D/ AsRock X870E Nova Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /TeamGroup RGB 6000 Mhz cl30 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /S25 Ultra 512GB/Civic TypeR FK8 Turbo Stage 2+ // BMW E91 35D Stage3 Stanced //Fireblade SC59//
-
deathcrow42
senior tag
Stock 9800X3D - Stock eredmények Cinebench R23-ban
Viszont nemtom a Win 11 Prora miért írja azt, hogy Windows 10 Pro, de mind1.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Felraktam az legújabb beta biost pár napja és ezzel már stabil is ,nem úgy mint az előző betaval. Így már tudtam kicsit szórakozni a Core Tuning Configuratorral
Auto vs Legacy
Aida
CS2 4k medium /high
Horizon Forbidden Remastered
Cod MW3
FF Dawntrail
SOTR 720p
Cyberpunk
-
Sefi84
senior tag
válasz
hackeeeee #3080 üzenetére
Eco 65W-on van, CO semmi.
Noctua D15 van és passzívan, nincs rajta venti.
A házban elöl, hátul, felül vannak, de a Noctua az passzívban megy és még Cruncher alatt is megáll 65-70 fokon.Eladó Asrock Taichi OCF Z890 - 220 e; Intel Ultra 7 265K - 175 e; G-Skill Trident Z5 CK 48 GB 8200 Mhz - 115 e; egyben 480 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ez is függhet a prociktól.
Kollégánál sima 65W setuppal co nélkül, auto fesszel, illetve offsetelve is megáll ~16k pontnál r23-ban.. Nekem ~16900 CO-val. Pedig nála jobb a lap, csak a ram más.. de nála nem tudtunk vele fentebb menni sehogy sem.
105W-n pedig nála ~17000 pont van, nálam pedig ~18000... 9600X-el.
Véleményem szubjektív...
-
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #3075 üzenetére
daveoff képét nézzük most?
Mert ott 99W-ot látok.
És egy 20 perces Hwinfo-t, ami így nyilván átlagban sem pontos.
De egyébként a pontszám helyes.
KB ennyit hoz a 9800X3D 88W-on, UV-val. Nálam 22500 volt talán.Nálad viszont továbbra se vagyok benne biztos ,hogy stock-ról indultál.
Az a kezdeti 150W továbbra is kérdéses.
Ha meg az alaplap valami miatt magától túlfeszeli (Asus féle multi core enhancement) akkor ugyanabba a 88W-ba, az UV ellenére is kevesebb frekvencia fér.Tehát azért kevés a pontszámod, mert alacsonyabb a boost.
Hőmérséklet, feszültség, fogyasztás és az 5225.
Ezek a limitek.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #3072 üzenetére
A 65W ECO mód, az 65W TDP, ami ténylegesen 88W.
Nincs 65W vs 88W.
Nincs is szerintem előre beállított profil, ami ténylegesen 65W lesz.
Van 45W TDP, ami 61W talán.Ugyanígy a 7700X-nél 105W TDP volt, ami 142W. Ennyit fogyaszt is all core.
9800X3D stock 120W TDP, ami 170W. De nem érdekes, mert jóval előbb limitet hoz az 5225Mhz. Ezért nem megy 170W-ig.[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz
hackeeeee #3071 üzenetére
Amúgy igen is meg nem is.Vannak procik és lapok , aho ez működik is van. Van olyan is, ahol nem igazán és jobb a másik.
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Yodamest
veterán
De nekem is be van állítva -30CO és úgy van ez a 65W eco mode amit láttok.
És ő nem eco módot állított, hanem 65W PPT limitet, neki ott tetőzik 65W-nál, nekem meg az ECO mód 88-ig engedi, ez látszik a képen. Kérdés, hogy miért tud neki jobban boostolni 65W-on a proci, mint nekem 88W-on?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
steewcv65
őstag
Nekem az a tapasztalatom a saját gépemen, hogy co-val meg egyéb plusz dolgokkal scalar stb. összességében nem jobb mint mint all core oc és uv beállításokkal.
Jobbak a hőfokok és kézileg elérem azt az órajelet amit akarok.
A ventiket is jobban lehet rá hangolni és így csendes és van teljesítmény is.#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
omfgk
veterán
válasz
hackeeeee #3067 üzenetére
Itt alapvetően a hőmérséklet miatt lett keresztes hadjárat indítva ha jól emlékszem.
Gyors megoldás a power vagy temp limit. De mindkettő csak annyit tesz ,hogy a fesz/freki görbét elvágja valahol. Ahol már azért nem emelheti a fesz-t, tehát a frekit a proci, mert fogyasztási vagy hőmérsékleti limitet ér el.Az UV meg a görbét tolja el.
Ha egy sima UV nem elég ahhoz ,hogy az ember elérje azt ,hogy a hőmérséklet ne menjen bizonyos szint fölé, akkor power limit-el vagy temp limit-el együtt kell az UV-t alkalmazni.Vagy a gyors megoldás.
De tekintve ,hogy mióta beszélünk erről, ezek után ne legyen gyors megoldás. Megúszós.
Aki nem papírkutya az nem csak a TDP-t basztatja. Ott a többi gomb a bios-ban, nyomkodni kell mindet.
Hiszen mindet megvettük.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Így, ergo ezért érdemes limit mellé CO-t is tenni, feltéve ha bírja a proci.. Ha nem bírja a CO-t, akkor pedig mehet az UV.
Pl. annó a 7600x-em nem bírta a co-t, UV-val viszont jól ment.
Arról még nem is beszélve, hogy sok midnen függ a ram-tól is, és a feszektől, mert lehet hogy a soc is többet eszik valamennyivel, akkor kevesebb jut a cpu-nak.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #3062 üzenetére
Nem véletlenül mondtuk ,hogy a szimpla power limit az rosszabb mint az UV.
Neked ugyanabba a 88W PPT-be jóval kisebb freki fér bele. Tehát a pontszám kevesebb lesz.
A másik képen a -20 CO miatt meg az adott frekihez kisebb feszültség van társítva. Tehát kevesebbet fogyaszt.
Vagyis 88W-ba nagyobb freki fér bele.Itt azt kell megérteni ,hogy a Curve Optimizer mit csinál.
Ha az megvan fejben, akkor onnantól menni fog minden más.Te a kék görbével előbb maxolod ki a 88W-os TDP keretet.
A másik képen meg a szürkével tovább boostolhat a proci.Tehát, egy szó mint száz, amiről már beszéltünk korábban :
Ne tudd le annyival ,hogy 65W Eco mód. Mert veszíteni fogsz vele.
Valaki írta, kis túlzással természetesen, de egyébként illik rá, hogy ennyi erővel lehetett volna 7800X3D is.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
daveoff #3050 üzenetére
Én azt nem értem csak, ha valaki igen akkor világosítson már fel plz, hogy amikor a proci nem ütközik semmiféle hőmérséklet limitbe, miért generálódik mégis ekkora performance különbség? Nálam ECO mode 87W-ot felszedve, tehát még többet is, ugyanez a teszt:
Tehát kerek 2K ponttal kevesebb, miközben a hőfokok ugyan azok. Semmivel sem kellene kevesebb ideig boost órajelen mennie 65C-nál a procimnak, közben meg valszeg ez a helyzet, ezért kevesebb a pont. Most csak attól, hogy AIO vs 1 ventis lég, ha nincs semmiféle thermal limit, miért van mégis pont különbség?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #3059 üzenetére
Ha nézi, ha nem, de ha nézi is, a hangsúly azon van, hogy közel azonos teljesítményed van, kevesebb fogyasztással, kevesebb hőfok mellett (ha nézed).
De ha megnézném csak kíváncsiságból 120w-n, majd 65w-n, és látnám, hogy ingame mondjuk fps limit mellett nincs fps különbségem, nem használnám 120w-n, mert feleslges.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
deathcrow42
senior tag
válasz
hackeeeee #3057 üzenetére
Itt alapvetően azzal a felfogással van gond szerintem, hogy látja az ember a 9800X3D procin a hőfokot (80 fok) és beparázik hogy magas.
Nekem volt 7800X3D-m, az folyamatosan benyalta a 89 fokot ha full stress test ment
Ilyen a proci, az AMD garanciát vállal rá, hogy ezen 7/24 működik.
9800X3D-n a cache áthelyezés miatt most 83 fok a full stress teszt nálam, annak alapján állítottam be a ventigörbét - az az igazság utána a gaming hőmérsékletet már nem is néztem, mert azt a hőfokot ott sosem éri el.
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #3055 üzenetére
Itt azon van a hangsúly, hogy ha főként fps limitet használsz, én pl sosem megyek refresh rate fölé akkor olyan helyről veszítesz fps-t amit nem veszel észre.. illetve hőfok szinten nyersz sokat
Persze ha csillió fps kell FHD-ban, akkor lehet nem opció, de megcélzom h sztem ott is kisebb mint 10% lenne a különbség..
Nekem a 9600x 105W-s prfollal betöltések közben tud 80-90 fokot peak-ben, 65w mellett ez 70-75, és a 2 profil között fps-ben 2-3 fps van.. Mindezd -30-as CO-val.
És nem a hűtés a gond, hanem ilyen a proci..
És más is küldött itt hasonló eredményeket, hőfokokat, szal nem egyedüli eset, mert ezek ilyenek.. 360-as AIo-val is elmegy 95 fokig Cruncher alatt.. 65w-s profillal 65-70 fok ugyan úgy..
Semmit nem kell finomhangolni2 kattintás az egész, max a CO amivel játszhatsz.. de van amikor az is kevés..
Láthatod a lenti eredményt, R23 alatt van 10% alatti különbség, cserébe nyert cirka 20 fokot.
Persze ha alapból akár pl épített víz van rajta, vagy olyan hűtő ami 120w-s profillal megfogja, és nincs temp limit, akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
iceQ!
addikt
válasz
hackeeeee #3054 üzenetére
3090Ti is undervoltolva van nálam...Így max teljesítmény alatt is csak 65 fok és elég sok wattal eszik kevesebbet. Alapból 75-78ig is felment. Az a 5-8 FPS meg hol érdekel
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
deathcrow42
senior tag
válasz
hackeeeee #3054 üzenetére
Passz, ez tényleg saját választás ebben az esetben - én biztosan nem fogom visszafogni a top-top gaming procit, amely gaming alatt elfogyaszt vagy 80 wattot... 65 wattra
Ez nem 13900k meg 14900k szint, hogy finomhangolni kell, voltaget állítgatni, stb.
Elég bottlenecknek a VGA
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
daveoff #3053 üzenetére
Nekem kb. ua. a hőfokokat hozza 360-as aio-val mint a Phantom spirit 120 SE-vel, ezért is hagytam rajta a léghűtést igaz ez egy 9600x
, és ezek szeerint így vígan hűthető ez is léggel.
Szerintem ez teljesen jó..
Tudom persze, lehet úgy is gondolkozni, hogy overkill egy bruttó 250k-s procit hikomat üzemmódban hajtani, de ha elhanyagolható a teljesítményvesztés, sztem simán mehet.. Kicsit hasonló ez mint vga terén a radeonok, hogy 340W helyett 300W-n max 5 fps különbség van, cserébe 10 fokkal hűvösebb a vga, itt pedig jóval több a különbség, főként hőfokokban.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
válasz
hackeeeee #3052 üzenetére
65w-os profil
Ezekkel a beállításokkal lényegesen hűvősebb, mint alapból, és a teljesítmény szerintem teljesen korrekt. Ja és 360-as AIO van rajta.
Egy ideje olvasgatom már a topikot, próbáltam leszűrni, mi az ideális beállítás. Szerintem maradok akkor ennél.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 7 9800X3D | NVIDIA Geforce RTX 4080 Super
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
daveoff #3050 üzenetére
Ez 65W, vagy manuál? Elvileg a 65W-s profil az 88W, bár lehet h a 9800x3d-nél 100W. Mondjuk így, hogy gondolkozom rajta lehet azért más mert stock-on 120w-s a proci, ami alapból 170w körülig megy.
Hát nézd, stock-on emlékeim szerint 24k körül tud, ahhoz képest ez sztem simán élhető, cserébe sokkal hűvösebb. Felhasználás mellett nézegesd meg, hogy érzel-e, tapasztalsz-e különbséget..
Én senkit sem akarok erre rábeszélni, de, ahogy nézem, elhanyagolható a különbség ezeknél is, játékokban nem tudom, de sztem ott is <=5-6%-ról beszélünk.
Így, léggel simán hűthető.. illetve aio-val sem lesz forró..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
steewcv65
őstag
Nalam -28 all core tokeletese volt es teljesen kiboostolt az osszes mag
[ Szerkesztve ]
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
iceQ!
addikt
válasz
hackeeeee #3044 üzenetére
Van valami "mester" érték a co-nál? Pl.: 5800x3d-nél -20-tól kezdtem (ez egy "általános érték") és -25ig mentem le.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz
hackeeeee #3042 üzenetére
65w-RE? Azt hogy? PBO-t tudom hogy kell állítani ezt most így hírtelen nem vágom mi lenne
-
hackeeeee
Jómunkásember
Beteszed 65w-re, kiteszteled a co-t, es kesz, buksz ezzel r23-ban 10%-ot, jatekokban 5-10 fps között max, es nem kell aggodni
jatekok alatt igy is lesz 70-80 fok kozott neha ha cpu igenyesebb a jatek, de nem kell vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
iceQ!
addikt
válasz
deathcrow42 #3018 üzenetére
Alapjárton (PBO nélkül) ha terhelve van a proci 1-1 játék alatt akkor hány fokos?
-
rup1u5
nagyúr
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Yodamest #3035 üzenetére
Ha manulában megadod a profil által adott értékeket, akkor minden ua.
Kb mintha azt csinálnád h kilövöd a 105W-t, majd belősz egy 75-80 fokos templimitet, az eredmény ugyan az lesz..Ahogy tapasztaltam a megadott amper értékeket a 65W-s procik nem használják ki, ez szinte 100%.
Véleményem szubjektív...
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #3032 üzenetére
és hackeeeee
Jah, játékok alatt ez úgysem befolyásol semmit, lehet akár így is használni ECO-ban, a multicore pontszám csak egy irányszám, játékok alatt eleve nem megy minden mag 100%-on, szóval az alacsonyabb energiafelvételből fakadó veszteség ott sokkal kevésbé mutatkozik meg.Illetve:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt a nagy tesztelgetésben, próbálgatásban újrainstalláltam a procihűtőt, mert úgy láttam kissé ferdén állt... leszorításnál úgy látszik van egy kis mozgástere a mountnak, ellen kell tartani, na mindegy is talán egyenesebb lett.A lényeg, hogy a pasztával is akartam kicsit kísérletezni, mert utálom ha kifolyik teljesen a proci széleire, nehéz ezeket a szigetes ryzeneket takarítani. Szóval most a noctua pasztából kifejezetten keveset tettem, tényleg csak egy kis fél rizsszemnyit középre.
Szóval az ECO mode már így lett megnézve, egyébként ott még alacsonyabb hőmérséklet és még kicsitvel több pont jött volna ki, mert a többi tesztet is megcsináltam így kevés pasztával és hát igen... azért venti sebesség is emelkedett és a hőmérséklet is egy 3 fokot nőtt. De legalább ezt is tudom, hogy ez már a túl kevés kategória. Mindegy úgyis jön majd még a 2nd noctua venti meg pasztakanál és akkor majd csinálok megint egy pasztázást csak akkor már kis négyzet alakban el fogom tudni kenni középen a műanyagkanállal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Yodamest #3030 üzenetére
Hasonlóan skálázódik mint a 9600x..Bár itt megvan a 10%, ott 6-8% tesztek alatt.
Kíváncsiságból manuálisan add meg neki a 105W-s profil TDC/EDC-jét.. 110/170A, és adj neki egy 117W körüli TDP-t.. Ugyan úgy valszeg 23k körüli eredméynt fog produkálni. Szerintem, bár ennek lehet kelleni fog 120w, de akkor sem kell elmennie 142W-ig.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Yodamest
veterán
Nah, a 65W ECO módban is megcsináltam:
-15c és -2800 pont, ezt így nyárra tudom elképzelni cool&quiet profilnak -
omfgk
veterán
AMD Ryzen 7 9800X3D CPU Accounts for Almost 90% of "Zen 5" Sales, Rest of 9000 Series in Trouble
Januári MF számok.
7500F és 5600 az ami a sok X3D után a legkelendőbb.[ Szerkesztve ]
-
-
Czimby
addikt
válasz
deathcrow42 #3016 üzenetére
És az számít, hogy XMP vagy EXPO?
Elvileg az XMP-s is ugyanúgy működik amd-vel is?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
iceQ!
addikt
válasz
deathcrow42 #3018 üzenetére
Van esetleg valami segédlet hogy kezdjek neki a pbo állításnak itt? 5800x3d-nél tudtam hogy kell csinálni. Itt van valami kezdő érték?
Szerk: ja, nekem egy 3090Ti lesz benne azt fogja majd hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
senior tag
Ha van időd, akkor igen, a hűtő meg elviszi a procit csuklóból gaming közben.
Én defaulton használom most, mókoltam CO-val meg PBO-val, de nem láttam szükségét mert VGA-m sincs, ami kihajtaná (4090, 5090-nél szerintem már érdemes ránézni, alatta felesleges kb).
Noctua NH-D15m van, ami kb. azzal egyenlő kocka.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Fél konfig csere lesz nálam, melyben egy 9800X3D kerül a lapba. 5800X3D-nél kellett a PBO-t állítani, itt esetleg van ennek értelme a hűtés miatt?
Egy Dark Rock Pro 4 fogja hűteni majd.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Asus TUF Gaming B650M plus és 7600X mellé milyen memóriát ajánlanátok?
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Ripjaws M5 Neo RGB Black jó lehet?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Curtain
senior tag
Amúgy egy bios frissítés alapra állítja az Ai tweaker-es és az Amd overlocking-os beállításokat is?
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
gery14
senior tag
válasz
deathcrow42 #2969 üzenetére
Majd kiderül pénteken mokolok vele most szetnem szedem kiprobálom másik lapban a dolgokat.
Ájszii köszi megprobalom hátha
. De fasza lenne ha csak ez lenne
igaz 1.5 honap uttan jön ez elő ?
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ RYZEN 9800X3D/ AsRock X870E Nova Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /TeamGroup RGB 6000 Mhz cl30 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /S25 Ultra 512GB/Civic TypeR FK8 Turbo Stage 2+ // BMW E91 35D Stage3 Stanced //Fireblade SC59//
-
Yodamest
veterán
válasz
hackeeeee #3006 üzenetére
AI Tweakerben állítok mindent amit lehet. Képzeld ezzel pont pórul jártam pár napja bios frissítést követően:
Tök nem tudtam ezt, hogy az AI tweakerben és az AMD overclocking menüben megtalálhatóak ugyanazok a beállítások, de mégsem ugyanazok, mert ha az egyik helyen állítod attól még nem állítódik át a másikon! Na és próbáltam a szokásos -30CO stb. beállításaimat csinálni, de véletlen nem az AI Tweakerben állítottam, hanem az AMD overclockingban és úgy bootolt a gép, hogy le volt fixálva 500Mhz-re a CPU!!!Nem értettem mi van, baromi lassú volt a gép, mondom a biosfrissítés? De nem mert default bioson meg megint jó volt! Mire erre rájöttem, hogy az AI tweakerben kellene azokat állítani...... Szóval igen tud ilyeneket okozni, én az AMD overclocking menübe az előtt sem, de ez után sem megyek többet az tuti.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asus lapnál ki hol állítja a pbo-t?
en most eszre vettem h valamiert az ai tweakerben mas beallitasok voltak mint amd overclocking alatt (itt sosem allitottam semmit. Igy most amd overclocking alatt sima enabledre raktam advanced helyett es ai tweakerben allitottam be mindent.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest