Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Ki játszik felhőből ? Én biztosan nem.
EA App -> lehúzza a teljes játékot az SSD-re, kiteszi asztalra az ikont és dupla katt után indul a játék. (Nekem nem a cloud verzió van véve, ami amúgy szintén nem felhőből megy, hanem a saját géped rendereli le, a felhő csak a business modell, ergo havidíjasan béreled a játékot, vagy megveszed egyszeri nagyobbi összegért - nálam utóbbi).
-
Zó
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Rengeteg fölösleges fotóm van, de még egy telefonom sem telt be soha velük. Nem is értem, hogy miért tömegeket érintő probléma a kevés tárhely. Egy terásnál nagyob meghajtóm se volt se soha egy 2 terás hordozható HDD-n kívül.
A felhő meg kényelmes dolog, de hogy a sok éve megesett szalagavatómat vissza tudjam nézni, bármikor a villamoson, nem éppen létkérdés.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
daninet
üzenetére
Anyáméknál teljes arr stack fut filmnézéshez és szeretik
Mindkét öcsémnek lett házi szerverje is.Az arr stack nem indexeléshez, könyvtárstruktúra átrendezéshez és hasonlóhoz kell ?
Ergo, a filmnézéshez-streameléshez elég amúgy a jellyfin, nem ?Nekem ez még új, nemrég filóztam el azon, hogy bulk átnevezgessek dolgokat "valami app-al" + borítók mellétöltése és millió ilyen hülyeség vajon megoldott-e már, van-e erre valami, ami lényegében "katalogizálja" azt, amije van az embernek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Oké, emelem a 80-at 98-ra.
Egyetértek. Síkhülye mindenki az alapokhoz is
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
Itt azért rengeteg probléma és költség, amit vázolsz, szükséges velejárója a cloud-nak.
Otthon egy két lemezes (+ harmadiknak backup) TrueNAS OS-es gépnek ZFS mellett nem nagyon van mit aggódnia. A cica is redundáns lesz, a halom előírás úgy ahogy van kiesik egy privát felhasználásban és a 4 tera éves díja több tera diszk ekvivalens több évre.
A difi ott van, hogy érteni kell hozzá, mi IT-sok többnyire értünk, de közülünk sem mindenki.
Az általános lakosság nagyjából mennyi is.. ? 80+ %-a viszont rohadtul nem érti.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Warton
üzenetére
Nem az OS, a BF ugat, ha nincs aktiválva a SecureBoot az alatta lévő OS-ben.
BF-ből is csak az új, a BF6 és minden ami arra épül.Ezért nem tudom megoldani Linuxból, mert hiába teszem fel SecureBoot-bekapcsolt Linuxra akárhogy is a BF-et (eleve emulálni kell az EA App-ot, ami felteszi magát a gamét), a BF feltételezem megszólít valami Windows komponenst, amin keresztül látja, hogy SecureBoot-al mi újság, na hát ezt kell neki "mock-olni" / fake-elni alá, különben nem fog elindulni.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Utolsó, mert ez itt baromira off.
Az nagyon más amikor valaki lusta kifizet X összeget arra hogy egy problémával (jelesül megtelt a tárhely, szanálni kéne) ne kelljen foglalkoznia. Az egyfajta kényelmi díj. Meg az is nagyon más, amikor az ember inkább inkább nem eszik vacsorát csak azért, hogy XYZ előfizetés be legyen fizetve. Utóbbi az nettó életképtelenség.
-
válasz
Aweriot
üzenetére
Abban látom a fizetős lényegét hogy az emberek döntő része színhülye. Igen erős de a környékemen mindenki ilyen.
Van a gyerekről 22000, igen huszonkétezer fotó meg 1000 videó. Megtelt a férj és a feleség telefon, megtelt a 2 icloud, előfizetések vannak felhőkbe.
Mondom (az egyébként töknornális) a fiatal házaspárnak, kell ennyi...? Igen persze kell.Főnökömnek dettó, google előfizu stb.
Mondom neki, minek?
Válasz, kinőtte a gmail tárhelyét. Micsoda....? Igen, a mailjai 90%-a Fb. értesítés, kéretlen véletlen feliratkozás stb., kb. 50-60000 mailja van.
Mondom neki miért nem törölgette amikor megkapta és neki értéktelen? Mert elfér. És még fizet is érte hogy tárolgassák a szemetét. Brilliáns.Szerintem az baj hogy nagyon olcsó a tárhely.
Nagyon olcsó. Ha 100-200x lenne az ára, az emberek azonnal meggondolák hogy a felesleges terákat töröljék, esetleg lementsék egy hdd-re.
Állítom a tárhelyek 70%-a szeméttel van tele. A Fecebook 95% szemét, user szemét. Mi lenne ha pl. 10gB/user elérése után közölnék hogy oké, vagy mented mert töröljük, vagy fizetsz havi 30ezret...? -
Warton
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nem értem a felvetést, mert a secureboot nem kizáró a linux futtatása szempontjából, azt nem kell emulálni. Biospasswordos laptopomon is bekapcsolva maradt a secureboot és simán megy vele a Kubuntu, mindenféle tinkering nélkül. Egyébként itt van leírás, ha esetleg a kiválasztott disztro nem támogatja az SB-t, akkor hogyan lehet mégis csak rávenni, hogy támogassa: Archwiki
A BFek az anticheat miatt nem megy, de tudtommal benne van a GeforceNOWban. Spec én ezt még nem próbáltam, de szívesen olvasnék tapasztalatokat erről, mert nálam pl. az xboxcloud nagyon faszán működik, de abban nincs benne a BF6.
De majd este kipróbálom a BF5-öt, hogy megy-e, mert az elvileg benne van az xboxban. -
Ez tökre rendben van, teljesen legitim vélemény. Szvsz egészséges is.
Viszont. Ha megnézzük, hogy egy felhő az hogyan is működik, mennyibe kerül fenntartani, megoldani hogy mindenkinek a macskás képéről redundáns mentés legyen, megfelelni egy halom gdpr és minden előírásnak, akkor az fog kijönni, hogy a 4 terára évi 182€ az egyszerűen nem sok, sőt.
-
Zó
aktív tag
válasz
Aweriot
üzenetére
De évi 70k az 182€... az sok? Nemár....
Eszembe nem jutnak ennyit fizetni ilyesmiért. Igaz, szükségem sincs rá, így könnyen hangzik drágának. Persze jól hangzik, hogy n+1 közüzemi számla mellé legyen még több streamingszolgáltatás, több felhő stb., végül is külön-külön mind megfizethető, de kösz, inkább kihagyom.
-
Zó
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ha felhőből játszol, nálad mire kéne a Secure Boot? A BF6 amúgy elérhető a persze fizetős GeForce Now-ban, az pedig Linuxra tart.
Nem mintha én erőltetném felhőből a multit, de nem is multizom semmi olyaasmivel, melynél érintene a probléma.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A valóság meg inkább az, hogy azok a szolgáltatások amiket 20+ éve használtunk nem voltak gazdaságilag fenntarthatóak. Így szépen jöttek azok akik rájöttek hogy hogyan lehet ezt az egészet bizniszként üzemeltetni. És aként is üzemeltetik. A felhasználók pedig azért ugrottak rá, mert nekik kényelmesebb, megoldotta egy problémájukat. Nem kell konteokat keresni, elég csak alapvető üzleti szemlélettel ránézni az egészre.
daninet
Nekem nem kell mondanod, van NAS-om. Több is. Meg felhőelőfizum. Több is. Mert nem ugyan arra való a kettő. De évi 70k az 182€... az sok? Nemár.... -
válasz
Aweriot
üzenetére
a pénz relatív kinek mi drága, de 36k/év a 2Tb csomag. Pontosan ennyibe kerül egy WD Red 2Tb merevlemez. Ha kettőt veszel biztonsági mentés miatt akkor is két év után megtérül és ha két évnél tovább bírja (mert tovább bírja) onnantól még kevesebb évre leosztva.
Ha cloud kell akkor idrive personal 5Tb, korlátlan eszköz ¬23k/év.
Az emberek nem tájékozódnak, feldobja a telefonja és kifizeti. Aztán panaszkodik. Persze nem csak magának veszi meg, hanem asszonynak is, az már úgy évente 70k -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Áhh nem, dual megvan, de mindkettőben vagyok.
Debian daily driver + NAS, játékra W10.Hamarosan különválasztanám - ha nem lenne aranyárban az AM5 és mindene.
Kivárok a 2. géppel, mielőtt az AM4-emet a Linux-only NAS-ommá dedikálva elteszem a sarokba. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
Ez volt vele a cél.
A KONTROLL, amire alapozva-építve lehet izolált környezeteket és termékeket gyártani lefedni olyan funkcionalitást, amit már a 90-es években tudtunk.
Mindig kinevetik a konteókat, én hiszek bennük.
Centralizálás és központosítás nélkül ki kontrollálhatná, hogy ki kinek mit küld, milyen körülmények között, mennyiért ?
Régen:
- senki nem kontrollálta
- senki nem látta
- senkit nem érdekeltek a körülmények
- ingyenesenMa: termék- és ökoszisztéma függően, pénzügyi alapon minden, totális megfigyelés mellett.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
ebből a fájlküldős szempontból az iphone a legrosszabb. vagy megnyitod cloudból vagy keresned kell egy appot ami megnyitja.
Nekem erre a Nextcloud lett a megoldás (mint minden sz@rságra az életben egy nyílt forrású selfhost szoftver a megoldás).
Ezen elérem mindenemet mindenhonnan. Képeimet az összes telefon lementi szintén a szerveremre immichen ~1 órán belül.
Fájlt megosztani meg tudok hivatkozással nextcloudról. A többiek meg oldják meg ahogy akarják
A környezetemben a legtöbben bekapcsolják az icloud vagy google drive backupot és elfogadják, hogy havidíjat fizetnek. Számomra rémisztő ahogy nem is próbálják sokan megoldani a problémát csak panaszolja, hogy "drága a google drive tárhely". Persze, hogy az b+ 4k felbontásban videózod a macskádat meg a kölyködet egész nap mit vártál

Én eléggé fárasztó vagyok mert hittérítem a családomat folyton. Anyáméknál teljes arr stack fut filmnézéshez és szeretik
Mindkét öcsémnek lett házi szerverje is. -
válasz
NeoPampalini
üzenetére
2 gép nálam (vagyis sok van, de kettő megy folyamatosan), az egyiken Linux (de Win11 is van rajta, és XP is
), a másikon Win11.
De pld a nagyobbik RyZenemen : DOS, Win3.11, Win98, XP, Win11 tanyázik. -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
MC is fent van, nyilván
DXVK : pár DLL, melyek Vulkan- ra fordítják a régebbi DX/meg az újabbakat is asszem, de azt még nem próbáltam/ hívásokat a relatíve újabb kártyákon. Legalábbis Win11 alatt műkszik.
Linux alatt is, de kevésbé hatékony...nemgond így is jó.Fiatal vagy, én kissé idősebb kövület vagyok.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ez nagyon off, de ez vendor lock-in inkább. Két apple cucc között az Airdrop ugye ezt röhögve megcsinálja. A Samsungnak is van rá valami saját izéje. De droidok között ott van ugye a quick share is. A megoldások léteznek, r1 júzernek is láthatóak, csak nem platformfüggetlenek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Na, én ezért tartok W10-et.
BF6 miatt meg SecureBoot hogy rohadjanak meg
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Azok a játékok, ahol a windows-ban is kernel szinten tanyázik az anticheat, vélhetően soha nem fognak működni Linux alatt (mivel wine/proton alatt nincs se windows kernel, se secure boot).
Ez vonatkozik kb. az összes EA multiplayer játékra.
Mondjuk engem nem igazán érint, főleg a régebbi Far Cry-okat indítom néha, meg Sniper Ghost Warrior, Ghost Recon Wildlands, aztán ezzel le vagyok tudva.

Én '18-ban elengedtem a Windows 7 kezét, azóta se kellett.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
De Te ezt tech szemmel nézed, nem átlaguser végfelhasználói szemmel.
Pont ezt írtam, hogy létezett anno is, létezik most is, na de ha a 18 éves cimbimet megkértem anno, hogy dobjon már át egy fájlt ICQ-n, akkor szépen gép előtt ülve kaptam egy pittyet, elfogadom ? És már indult is a transfer.
Ma megkérem az anno 18-éves cimbim szintjén lévő (szimpla végfelhasználó) hugomat, hogy dobjon már át nekem egy nagy fájlt, egyetlen messenger sem engedi ezt neki úgy, hogy "send file" és nekiesik a két telefon vagy PC tökmindegy áthúzni egymásközött egy biztonságos csatornán mondjuk egy 720p mkv-t.
Nagyon durva, ahogy a tömegeket butítják és limitálják, míg ha az ember kicsit is utánajára, ugyanúgy van mindenre megoldás.
Ez nem egyenrangú alma-körte.
Ez olyan alma-körte, amiben a körte el van ásva, el van rejtve mélyebbre, és csak az almát látja mindenki.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Szerintem ez erősen alma meg a körte esete. Mindig is léteztek megoldások arra, hogy az ember lokál hálózaton tudjon eszközök között fájlokat mozgatni. A cloud az egy tök másik usecasre adott megoldás ami a technika fejlődésével megjelent és el is terjedt. Az, hogy onnantól a usernek utána kellett nézni hogy kinek és hogyan adja meg az adatait az megint egy másik kérdés, de felnőttek vagyunk, ez férjen bele.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
Feltalálták újra a spanyol viaszt, amit helyi hálózaton (és távolra is a neten) tudtak még az első 90-es évekbeli messengerek.
- Az MSN messenger is (bár bután nagyon)
- Az IRC kliensek is (DCC Send mIRC alatt)
- ICQ is (jobbkatt, irdatlan menü, Send funkció kontaktnak, Resume capability-vel)Utána jött a cloud éra, jöttek a nagy csicsa felületek, nagy csicsa gombok, tömegével tűnt el az ilyen direkt fájlküldős funkcionalitás a progikból, piaci rést kreált az iparág (k* anyjukat) -> jött a MEGA és hasonlók, akik ugyanúgy előszeretettel kukucskálnak az A-ból B-be küldött adatba, mint a többiek, jöttek a Drive-ok ezután (Google Drive, OneDrive, mindenféle Drive) ..
.
.
És most újra elkezdődik - csak egyszerűbb köntösben, de nekem még mindig csicsa, ugyanakkor hasznosnak találom - a peer-to-peer fájlküldés, amibe - remélhetőleg - nem kukucskál bele sehogy senki.Nyilván most mainstreamről beszélek, az iparág szakijai régen is és ma is meg tudták oldani a biztonságos adatküldést A-ból B-be, de hogy a nem kifejezetten szakmai, mégis IT-hoz alapszinten konyító user-ektől hogy elvették a cloud-al az extra opciókat, és jöttek helyettük a fizetős fejőstehenek, félelmetes.
Éljen a localsend és minden hasonló, remélem terjedni fognak, a cloud egy szörnyű rabiga (a streaming szolgáltatók detto).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Fogalmam sincs, mi az a dxvk (ismerősnek hangzik a régmúltból), de nagyon komolyan tolod, nekem is vágyam a W10-et teljesen elhagyni és MINDEN game-t Linuxon futtatni végre. Még a legújabb EA-s Battelfield-eket is.
De régieket pláne.
Csak pislogok, mi ez a Gnome Commander. Omg
Látom, valami "új" cucc 2023-ból.Mivel több-jobb Neked, mint a good-old Midnight Commander ? (Én nagy MC-s vagyok, nem követem a vi-nano-egyéb butaterminál fétist, mint a nagyvállalati devops-osok zöme.. mcedit rulez, de hát '79-es gyerekként XT-n felnőve nem csoda, ott még csak XTree Gold volt
és örült az ember, amikor a 286-os érában végre lett egy Norton Commanderje, pfűűűűh
). -
-
2439 fotó van jelenleg a telómon. Néha bemásolom a gépre, majd megy BD lemezre is. No, evvel már nem bírt el a Win11, másolás közben kiírta : a kért információ nem megállapítható - ilyen hibaüzenetet sem láttam még.
MINT alatt simán bemásolta. -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Mindent be tudtam lőni, egyedül a dxvk maradt, vagyis működik, de relatíve keveset gyorsít, a #109231- ben taglaltam. Bár nem probléma végülis, a meglévő sebességgel is teljesen jók a retró címek - 2000 környéke.
Későbbi teszt, pld az Unigine, pedig már Pingvin alatt gyorsabb, mint Win alatt. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
+1 igen a Mint nagyon jó én is haszáltam 2 hete hogy imimnek megmutassam játszani is tudna vele,már több mimt két hete Mintet használja cinnamonnal és azt mondta el párnapja,hogy már csak használja és játszik problémanélkül.
A gépén már csak a mintet használja és nem gondolja a leváltását.A Mint csapata nagyon jól nyomja nagyon stabil a rendszerük,ezt én is most is megerősítem,mindenkinek jó használni,tömören ez a tapasztalatom.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
daninet
üzenetére
Pár ilyet csinált nekem a Fedora és ott mondtam azt, hogy köszi, format.

A Debian, jó öreg barátom visszavette a terepet pár hónap Fedora után.DarthSun: a Mint egy rohadt jó disztró szerintem. Kezdőknek ideális, még a full PC-dilettáns hugom is elnyomkodja, Libreoffice Calc-ban vezeti a dolgait (kozmetikus) szépen akkurátusan, marha ügyes
Full magyar, nem fagy, nem baszkódik, teszi a dolgát. És mellette ha egy vérprofinak vallod Magad, akkor is ott van a kényelem mögött minden fullextra cucc. Az LMDE is jó lett (szerintem), őt én próbálgattam sokáig egy VM-ben, mindennapos használatra.
A Mint csapat jól nyomja szvsz.

-
Utolsó fedora update után úgy keltem fel, hogy KDE többet nem mutatja a hálózati kapcsolatom.

Ettől függetlenül van kapcsolat, hibátlanul működik minden.
Gondolom azon kívül, hogy kivárom a fix-et nem sokat tehetek.~ nmcli networking connectivity check
full
~ nmcli -t -f STATE general
connected
~ ps aux | grep plasma-nm
daninet 12438 0.0 0.0 231268 2528 pts/1 S+ 08:23 0:00 grep --color=auto plasma-nm -
-
-
Viktor S
csendes tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Köszi! Utánaolvasok. Azzal is kiegyeznék, ha linux alatt működne, de windows alatt nem.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Viktor S
üzenetére
Egy évekkel ezelőtti reddit topikban van egy elvileg használható megoldás, viszont vagy Windows-t használsz, vagy Linux-ot, a kettő együtt dual boot-ban nem fog menni az ujjlenyomat titkosítás miatt. Pontosítás: az ujjlenyomat olvasás nem fog menni, csak Windows-on, ha jól értem (mivel visszaállítja "saját magának").
-
Viktor S
csendes tag
Hardveres nyűglődések és a gőz kieresztése: a cél win 10-ről Linux-ra átállni (áldozatokat is hajlandó vagyok hozni, pl elkezdtem Autodesk Fusion helyett Freecadet használni, de nálam az oprendszer azért van, hogy programokat futtasson).
Egy régi acer laptoptra feltettem egy Linux Mintet, minden szép és jó. Egy nagyon gyengusz Asus netbookra (Intel atom, 2 GB RAM, lassú háttértár) feltéve XFCE Mintet teljesen jól használható (nyilván a korlátaival).
Ezen felbuzdulva (elsőként csak külső SSD-n) elkezdtem átállni a fő gépemmel is (Linux Mint Cinnamon 22.2, ASUS rog Zephyrus G14, AMD proci, nVidia RTX 3050 gpu).
- a wifi látványosan lassabb, mérve kb. tizede a Windowson tapasztalthoz képest. A wifi kártya Mediatek MT7921, ami utánaolvasva nyűgö s linux alatt. Nem baj az még cserélhető, bár olvasom, hogy az ajánlott intel kártyák meg az AMD procival akadhatnak össze.
- Viszont a beépített ujjlenyomat leolvasót nem látja és ezzel látszólag nem tudok mit kezdeni. -
Vasti74
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Rendszergazdakén fut az mc most éppen, de próbáltam a saját felhasználómmal is (én vagyok a fájlok tulajdonosa) , ugyanaz.
Viszont voltak könyvtárak, amiket azonnal átmozgatott, ahogy kell.
Mindegy, befejezte, ennyit tudott ;-) -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Nem lehet ez valami tulajdonos eltérés miatti izébizé? Valahol mintha olvastam volna, hogy ha az mc-t futtató user nem ugyanaz, mint amelyik a mozgatandó file-ok tulajdonosa, akkor ez okozhat mc-ben ilyen jelenséget, azaz mozgatás helyett copy-delete.
Esetleg érdemes lenne megnézni másik filekezelőben is, hogy ott mi történik.
-
-
Vasti74
senior tag
Emberek!
Arra van ötlete valakinek, hogy mc-vel egy meghajtón, és persze partíción belül (külső mentős vinyó) áthelyezek egy könyvtárat, akkor miért másolja???
Az eszem megáll... Leállítottam - újrakezdtem, de csak másol (persze jó lassan, mert egy 2,5"-os USB-s vinyón belül ez nem egy gyors művelet)
Még nem találkoztam ilyennel...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
annyit kikotortam, hogy a printer és scanner (brscan5) rendben fent van, előbbi GUI alól, utóbbi Brother hivatalos oldalról, CLI-vel. most már csak a nyomtató panelről nem tudok PC-re szkennelni. gondolom fogalma sincs a nyomtatónak a PC IP címéről. ehhez kéne valamilyen szolgáltatásnak hirdetnie? ez már inkább hálózati kérdés, de van egyszerű CLI command arra, hogy a PC dinamikus címét ismerje a nyomtató?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
sokat kerestem, de nem találtam megoldást. lehet, hogy egyszerű pedig. nyomtató témában tudnátok segíteni? van egy multi printer-scanner Brother eszköz (MFC 2860DWE), csak wired LAN kapcsolat adott hozzá, fix IP-vel. Nobara látja is, hozzá tudom adni (IPP), nyomtat is hibátlanul. viszont scannelni nem tudok, nem látja a PC-t. megpróbáltam felrakni a Brother oldalról a drivereket, de ezzel sem jártam sikerrel. se a Driver Install Tool, se a Scanner driver nem akarta az igazságot.
hogy érdemes nekimenni modern 64bit esetén Fedora / Brother alapon, network based kommunikációval?
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Felpakoltam a Heaven Windowsos verzióját is linux alá.

Működik, fut szépen, de minden nem lehet tökéletes, lassúbb, mint a natív Linuxos, a mérési eredményt nem is dobom be.
Lényeg hogy a natív Linuxos gyorsabb, mint a natív Windowsos, nem sok a különbség, de toppon van a Pingvin. -
Warton
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Nautilusban van egy gnome-sushi nevű bővítmény, ami a space megnyomására felvillantja a doc fájl belsejét, lehet görgetni stb. space-re be is zárja. Persze nem ilyen szép megoldás, mint ami fent látható, de működőképes.
-
Ablakos
addikt
Nautlus folder color megoldásra ezt találtam. A repo válasza egy update-ra: resolute Release' does not have a Release file. Most ilyenkor ideiglenesen rossz vagy halott ez a link? Ilyenkor törölni kell a repo hivatkozást vagy érdemes várni hátha...?
-
NeoPampalini
senior tag
Kb. félórányi kutakodás után kicsit reményvesztetten kérdezem: tényleg nincs olyan filekezelő, amivel megoldható ugyanúgy (!!!) az MS office file-ok (.docx, .xlsx), meg PDF file-ok előnézete, mint a windows-os Fájlkezelőben?
Tudjátok, ez, amikor oldalt megjelenik egy "betekintő" panelen, lehet görgetni stb., lásd ezt a netről lopott képet:
Eddig ami Mint 22.2 alatt egyáltalán előnézetet produkált, az a Nemo megjelenítője, de ez nem egészen így működik ugye: a file kijelölése után nyomni kell egy space-t, a bezáráshoz ismét, szóval a windows-ról áttért felhasználónak nem annyira evidens/kényelmes.Dolphin-ban az előnézet nálam csak képekkel, illetve open document formátumú dokumentumokkal működik, MS féle office doksikkal egyáltalán nem (PDF-fel sem, ami kicsit furcsa).
Van erre bármiféle voodo mágia, vagy engedjem el?
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
Rendszer EndeavourOS
Adott egy Dell XPS 9570 ujjlenyomat olvasót szeretnem hasznalni
Arc Wiki
Fingerprint reader27c6:5395No
Mukodosre tudnam birni? Koszi a valaszt
-
hoffman_
nagyúr
válasz
cigam
üzenetére
ez jó ötlet, system alarm-ként OK, nem régóta tudjaz iOS, de ez sajnos nem jó. így nem lehet berakni Apple Music Library-ba és a sleep cycle ébresztő (ami szintén egy gyatra korlátos vacak) csak onnan tud behúzni custom alarm-ot. nagy szeretem az iPhone-om, de pont az ilyenek miatt is dobtam a Windows-t, legalábbis dolgozom rajta keményen, ezekkel kikészít az Apple. zárt OS és szar app, ha együtt dolgozik...
-
cigam
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Miért nem töltöd fel iCloud-ba? Telefonnal már megtudod nyitni az mp3-at. Abban jobbra lent megjelenik a megosztás menü, és azon belül "Használat csengőhangként". Tippem szerint ha már fel van véve csengőhangnak, ébresztőnek is be lehet állítani. Ezt az utolsó lépést nem próbáltam.
-
DarthSun: emelem kalapom a kitartasod elott!
Mielott valaki felreertene, ez nem bocsanatkeres, hanem elismerese annak, hogy tudta adoptalni a Linuxot a sajat szuksegleteire.
-
-
hoffman_
nagyúr
ki milyen VM-et használ / javasol? Win alatt használtam koca módon VMware Workstationt meg Virtualboxot, előbbit jobban szerttem. itt mi a befutó? idegőrlő, de ahhoz, hogy egy mp3 file-t iPhone- Music Library-ba tudjak tenni vagy macOS kell, vagy legalább Apple Music app Windows alól, de mindenképp desktop PC előbbi oprendszerekkel. brutál az ecosystem wall, amit felhúztak, 2025-ben sem tudsz a natív lejátszójába egy standalone file-t behúzni drag n drop, hogy ébresztőnek beállítsd. mert ahhoz tényleg kell az OS wall, meg a natív Apple Music Library...
Fedora alapon (ha van egyáltalán jelentősége).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindkét öcsémnek lett házi szerverje is.
De majd este kipróbálom a BF5-öt, hogy megy-e, mert az elvileg benne van az xboxban.

Csak esetleg tippem van mitől lehet a nagy eltérés...

CPT.Pirk