Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Őskoczka
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen (sodimm asztali gépben 1. rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesh_019
senior tag
Megkaptam a nőt. Rengeteg kérdést vett fel, 3 karakter játszható ugye. Van olyan küldi amit csak az adott karival tudok megcsinálni? vagy mi az értelme a karakter váltogatásnak?
-
nesh_019
senior tag
[link]
Crimson Desert | PS5 Pro vs PC
Most már értem miért mondják hogy konzolon annyira nem szép -
Moby
veterán
-
Boss fightok nem lesznek a kedvenceim, ezektől már a bemutató videók alapján tartottam. Nagyon könnyen ledaráltak, néha csak pislogtam, hogy már megint meghaltam, szinte meg sem tudtam karcolni.
Mondjuk volt nálam egy kisebb összejövetel este, így néhány tüske és fröccs elfogyasztása próbáltam, lehet ez is közrejátszott.Kailok, the Hornsplittert szerintem 15-20 próbálkozás után sikerült csak megcsinálni éjszaka, így utólag videóról nézve pedig egyáltalán nem tűnik nehéznek.
-
warcat
veterán
Nem lehet elvileg hacsak nincs valami rejtett dolog.
Viszont ne reputációvesztésként kezeld és akkor helyén van a dolog:Ha eltünedeznek a dolgok azt pótolni kell valamiből és ezzel csökken a prosperitás és az emberek biztonságérzete.
A gyakorlatban meg az a lényege, hogy ne pakolj fel mindent ami nincs leszögelve, az eléggé értékes tárgyakat így is el lehet lopni, csak utána irány a koldustábor és tessék adakozni.
Robin Hood!
-
VTom
Topikgazda
A RenoDX már dolgozik egy modon, amivel le lehet tekerni a chromatic aberration-t, a sharpeninget, ill. állítani lehet sok más dolgot.
A Discord szerverükről letölthető, amint elkészülnek vele, felkerül a Nexusmods-ra is.
-
Peace
nagyúr
Sehogy sem lehet megúszni a reputacio vesztést lopásnál? Mindenképp levon, hiába nem látja senki.
-
VTom
Topikgazda
Este kipróbáltam, amit egy videoban láttam, miszerint a DLSS 4.5 csak a kiadás előtt lett implementálva, ezért olyan rossz.
DLSS 4-re váltva valóban kevesebb a hiba, villódzás. Így is jelen van, de lényegesen kevesebb. -
warcat
veterán
Kis apróság hátha más sem gondolt rá: a megoldott abyss crestek is fast travel/teleport pontként működnek.
-
Ellia
addikt
Na megvolt az elso halalom. De szep virag ejszaka! Belegyalogoltam, aztan meg vilagitani is kezdet, mint az avatarban, aztan holtan estem ossze...

-
VTom
Topikgazda
Ezeket beteszem majd az összefoglalóba, addig ide rakom, hátha segít.
Kontrolleren egy gombra több funkció is lehet, ezt is szokni kell.
-
VTom
Topikgazda
válasz
matebabaja
üzenetére
Kontrollerrel lényegesen könnyebb, ha esetleg van kéznél.
-
sittes79
addikt
-
matebabaja
junior tag
Ezt a sok skilleket alig bírom megjegyezni, hogy mit kell nyomni ( billentyűzeten) vagy csak én vagyok totál szenilis és béna? Nomykodok össze vissza mindent mint süket a csengőt.
-
Musaka
senior tag
Nekem az nem tiszta milyen lootok kerülnek a táborban lévő chestbe. Mert ugye mi nem pakolhatunk bele. Nekem van benne egy maszk meg egy kancsó ha jól emlékszem.
Ezt tudja valaki hogy is működik? -
VTom
Topikgazda
Fellow Greymanes,
It has been a little over 36 hours since launch, and we would like to start with a sincere thank you to everyone who has been playing Crimson Desert.
Since launch, we have been listening closely to your feedback and doing our best to make improvements to the game. In particular, we are aware of the discomfort many players have experienced with the controls, and we are currently preparing a patch to address this. We also want to apologize for not providing keyboard and mouse players with a satisfactory gameplay experience.
Please know we are taking your feedback seriously and working to improve your gameplay experience as quickly as possible.
If you encounter any other issues while playing, please refer to the notice below for information on how to submit a report:
https://pearlabyss.info/crimsondesertreport
We’re following your experiences across issue reports, videos, livestreams, and community discussions. Every report and shared experience helps us make the game better, and we truly appreciate the time you take to share them with us.
We'll keep working to make your adventure in Pywel even more enjoyable, and thank you again for your continued support.
-
rakkimcer
tag
Minden NPC-nél van 1 Small bag, azzal 2-vel növekedik, kis idő eltelt mire rájöttem.
Van olyan küldetés már, ahol mediumot kapsz, az 4 ad hozzá.
Már 100 járok, mindenképpen érdemes megcsinálni a frakció küldetéseket is.Kaptam egy olyat talán a bárótól, ahol fel kell szabadítani a kőbányát. Még csak egyszer mentem oda, levittem kb. 80%-ra az állapotot vagy 30 kill után
-
Moby
veterán
A boszi barlangjába csak bemenni érdemes, kijönni nem

[link] -
VTom
Topikgazda
-
Moby
veterán
-
wolf13
őstag
Most értem Act II-be. Valaki segítene így az elején , hogyan lehet bővíteni az inventoryt?
PS5 pron játszom, és ahogy olvasom a fórumot, én is azon kevesek közé tartozom , akiknek nagyon bejön a játék. Legfőképpen az aprólékossága , játékmechanikája végett.
Nem hiszem, hogy sok ember mászik fel a malom forgó lapátjain, de fel lehet. Sebastiantal 40 perc alatt értem a településre, mert azon a rövid szakaszon már megnéztem miket lehet csinálni. PL Ledobtam a lóról hordóval ,egy arra lovagló katonát kiakasztottam, de nem nem bántott. Kacsákkal is lehetett szórakozni..itd. Tudom sok játékos csak végigszalad mindenen, de én még a kő alá is benézek. Pont ezért van ez a problémám is. Grafikailag nekem tetszik , az irányítással sincs gondom. -
VTom
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A nézetet lehet váltani, ezeket a dolgokat FPS-ben érdemes megpróbálni, úgy könnyebb.

-
rakkimcer
tag
Igazad van, ez a módszer jobb, nálam is így van.
Viszont jobban idegesít, a touchpad-ra rakták a nézet váltást, általában oda térképet raknak, amit még mindig nem tudtam megszokni.
Ráadásul PS5-nél még ujj mozgást is lehetne rendelni funkciókhoz.
Utazás közben ránéztem VR-k bemutatójára, ott is hasonlóan küzd a controllerrel.
Annyiféle új funkció, skill van, de a szokásos mozgások meg máshol.
Nagyon kellene egy saját beállítási lehetőség. -
matebabaja
junior tag
Sikerült kiprobálni végre. Már az első falucskába járo ahol kéményseprőnek álltam. Minden cinematic-on + RR is bekapcsolva quality vagy balanced móddal megvan a 60körüli fps. FG-el meg van vagy 200. Nem látok eddig vibrálást se sercegő textúrát amit írtatok páran. A bill.kiosztást nem értem. F2-vel jön elő a mz inventory wheel vagy mi.. meg a vágtánál is folyamatosan shiftet kell nyomkodni...az ember ujja elfárad...egyelőre nagyon sok az infó meg az interakció. Fel se fogok sokmindent.. Őszintén szólva nem tudom h menjen a refund vagy még szórakozzak vele...
-
Moby
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
TPS-is ben is könnyű bármit felszedni, az LB-vel bármire rá tudsz mutatni, és az interaktál. Nem kell a kamerával bénázni. Szerintem kéne a téma összefoglalójába ilyen irányatásguide-ot írni, és kötelezni mindenkit az elolvasására

-
l.skywalker
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
FPS nézetbe be lehet zoomolni és akkor már sokkal könnyebb célzottan felszedni mindent.
-
Viper26
nagyúr
Ez nekem sokat segitett.:
[9 Things You Didn't Know Were Possible In CRIMSON DESERT (Early-Game)]
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
"Ki akarsz lépni megkeresed a menüben a 28. almenüpontban a vissza a kezdőképernyőre gombot"
Ettől azért jóval egyszerűbb, pár gombnyomás az egész kontrolleren, először nekem is macerésnak tűnt, amíg rá nem jöttem, jobb oldali menüből others, és ott van rögtön a back to title screen és már léphetsz is ki, bár tény, hogy egy exit to windows még elfért volna itt.
-
GeneraL_XTX
veterán
persze miután egy csomó ideig szenvedtél a kamerával hogy azt tárgyat írja ki a képernyőre amit fel szeretnél venni a többi közül. Ha egy posztert akarsz leszedni egy póznáról ott is mindig küzdeni kell hogy ne a kurva lámpást akarja meggyújtani hanem a posztert szeretnéd leszedni. És minden felvehető tárgynál ez van ahol több van mint egy. elképesztően idegesítő.
-
nesh_019
senior tag
Körülményes a játék de nekem tetszik. Amúgy mi ez a sok hulye quest? Tök dedos az egész... Fokuldi és arról szól h keressek meg egy bárányt... Mikor indul be?
Amúgy ez egy 10/8-9 játék lenne ha az irányítást jól be tudták volna lőni
-
Spizzi
aktív tag
Sikerült belemókolnom az INT8 FSR4-et, így egy fokkal jobb a noise és vibráció, de tényleg csak eggyel.
Na de akkor a verdikt:
Alapvetően nagy csalódás a játék, mert a technikai gondok voltak az utolsók amelyekre számítottam az előzetesek és alapján, hogy a DF is elkezdte ennyire hypolni az elmúlt hetekben. Fentebbi kommentjeimben már taglaltam, hogy mi a gondom a látvánnyal technikai oldalról, most nem mennék bele mégegyszer. Az az érzésem a játék gyakorlatilag minden aspektusával szemben, mintha nem lett volna egy végső elérendő cél meghatározva. Látványelemek szempontjából ott van ez az idétlen szélfújás effekt a növényzeten.... furcsa egy szél fúj Pywel-ben, a fák meg a bokrok majdnem kidőlnek, a karaktereknek a haját meg a ruháját pedig meg sem mozdítja. "Kedves hallgatóink, ma délután napsütés várható, erős szelektív széllel kísérve". De amúgy ez pl. Witcher 3-ból lett lelopva. Vagy ott van a nyúzás animáció, ami egyértelműen RDR2 akarna lenni, csak annak valami olyan változata, amit a Temu raktárban is csak egy sötét sarokban találna meg valaki. De ez csak 2 példa, tudnék számtalant mondani. Minek kellett Witcher szél meg RDR nyúzás, hogyha nem sikerült megcsinálni? "Jótól lopni nem bűn, ha a végeredmény is jó" tartja a mondás, csak itt nem érvényesül. Ez pedig nem nevezhető art direction-ek, animation direction-ek, vagy bárminek, hogy fogunk 1-1 másik kasszasiker játékot, kiemelünk belőle 1-1 elemet és = új játék. 0.5 Witcher + 0.5 RDR = Crimson Desert. Hol az egyediség? Mitől lesz a Crimson Desert... Crimson Desert? Ez az elmúlt 15 év legjobb játékainak best off gameplay feature / graphical advancement válogatása ami valahol félúton downkóros lett.
De mindezek még oké, el tud tőle tekinteni az ember mert amúgy nem vészes a látvány. Egyértelműen nem AAA színvonal, mert egy AAA játékban alap elvárás, hogy közel artifact-shimmering-noise-popup mentes a kép, de itt mindegyikből jut egy jóadag. Gameplay-ről nem tudok és nem is akarok nyilatkozni. Az ilyenek nem érdekelnek engem, hogy fetch questek vannak és társai..... pontosan tudtam, hogy ez lesz, ennek tudatában vettem meg a játékot és amúgysem egy interaktív novellát vártam el a játéktól. Ami sokkal jobban bosszant az az irányítás. Egy felfedezős játékba ilyen movementet tenni olyan, mintha egy hegymászós játékba szándékosan törött lábú lenne a főhös. Esküszöm olyan ezt a Kliff csávót navigálni mintha egy fosásig pakolt nyergesvontatóval mennék a lunar new year event Skelligében.
UI/UX nekem nem okozott problémát, nyilván látom, hogy nem olyan fasza, de szerintem különösebb baj sincs vele. Az biztos, hogy nem a siettséget segíti elő bármit is megnyitni, de ez amúgy sem az a játék amiben bárhová is sietni kellene.
Utálom az ilyen számszerű pontozást, inkább írok egy fél könyvet a játékról, de ha most kellene pontozzam 4/10.
-1p mert lusta módon másoltak át elemeket más játékokból, ahelyett, hogy jól másolták volna le / újat találnak ki.
-2p mert számtalan vizuális bug van a játékban, ami egy legkevesebb 70 eurós címben elfogadhatatlan. 20 eurós indie címet is hagytam már ott idejekorán amiben FELE ennyi visual bug volt... mert ha fáj ránézni és csak felidegesít akkor kikapcsolom a fenébe... és semmi sem idegesít jobban mint egy hitvány AA implementáció és a shimmering....ennek a két dolognak pedig ez a játék a tankönyvi példája, az éllovasa, a császára, a királya. (és tudom, hogy DLSS4 meg FSR4 ott jó blabla...örülök neki... egy 2.5 éves, akkoriban közel 400 ezres hardveren pedig nálam igenis nem jó és ezért nehogy én legyek már a hibás, főleg egy AMD supported megjelenés esetében. Ez az egyik leghitványabb játék grafikai bugokat illetően amit valaha tapasztaltam Radeon-on.)
-3p mert a mozgás az kegyetlen. Nem a gombkiosztás vagy mert Mozartnak kell lenni a billentyűzeten ha light attacktól kreatívabb támadást akarsz végrehajtani.... hanem mert csak szimplán sétálni is frusztráló ebben a világban... és szerintem ez a játék legnagyobb bűne. Mert ha mondjuk a második bekezdést valaha is javítják, akkor sem játszanám ezt a játékot a movement miatt. Ez nem realisztikus mint a KCD2, nem szándékosan belassított mint a Death Stranding..... ez csak szimplán: rossz. Valaki egyszer a studióban kitalálta értelmes koncepció nélkül, hogy legyen clunky a movement csak..mert. Ennyi. Nem látom mögötte a fantáziát, hogy mit akartak ezzel elérni vagy hogy egyáltalán miért illik ez ide. Itt van egy Békés megye méretű térkép, fast-paced directional combat és van benne egy ilyen movement.... mintha gőzmozdonnyal mennél egy koordináta rendszerben.
De simán látom magam előtt, hogy amúgy ez egy 8/10 játék. Tetszik, hogy felvehető minden kis biszbasz, meg nyilván ha tovább haladnék megnyílna egy csomó minden ami a videókból is nagyon tetszett, companion system, trading, táborépítés stb.... de mivel a játék fundamentumaival súlyos gondjaim vannak, így biztosan nem fogok elérni soha odáig, hogy ezeket az értékeit láthassam a programnak. Egy hatalmas HA.... ha valaha javítják a -2p bekezdésemet és totálisan rework-ölik a -3p bekezdésemet akkor biztos vagyok benne, hogy azonnal indítom is el a játékot. De mindaddig ez parkolópálya és megtapasztaltam 100-adjára is leckét: soha nem szabad előrendelni semmit, és csak digital kiadást szabad vásárolni PC-re ahol van refund.... pl. ezzel a játékkal simán befértem volna a Steam 120 perces refund limitjébe, az első 5 percben ment volna a kérvény már az éjszakai csatajelenetnél, már ott kiderült, hogy egy emberi alakot öltött 9 tonnás KAMAZ a főszereplő.
-
Viper26
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
"fél óráig játszani kell a kamerával hogy fel tudd venni amit akarsz"
Nem igaz...nyomva tartod a gombot és elkezdi felszedni.
-
GeneraL_XTX
veterán
Én már bőven túljutottam act 1-en, egyszerűen a játék mechanikái elavultak, idegesítőek, körülményesek. Az a baj nem élvezetes vele a játék, hanem inkább szenvedős, idegesítő. Irányítás kontrollerrel jobb, de ott meg a menükezelés problémás. Meghalsz, vagy újratöltesz egy állást rengeteget kell várni hiába van gyors ssd-n a játék. Ki akarsz lépni megkeresed a menüben a 28. almenüpontban a vissza a kezdőképernyőre gombot hosszan nyomod bejön a menü meg kell várni az animációt és csak utána tudsz kilépni nevetséges
Idegesítő hogy fel akarsz venni valamit a sok kacat tárgy közül és fél óráig játszani kell a kamerával hogy fel tudd venni amit akarsz. Az inventory rendszer átláthatatlan odarak minden szaros kacatot össze vissza még a küldtést adó posztereket is, rendezni nem lehet nincsenek alkategóriák. Van egy ládád a sátradban de SEMMIT nem lehet belerakni vagy még én nem találtam olyan tárgyat amit lehet.
Egyszerűen az egész játékmenet idegesítő, nehézkes és egyáltalán nem modern. Nem élvezetes a gameplay nagy része és én szórakozni szeretnék nem szenvedni
-
VTom
Topikgazda
Őket is meg lehet érteni, ha a visszajelzések eltántorítják őket attól, hogy pézt adjanak érte. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy rétegjáték.
Nem mindenkinek van türelme megtanulni ezt a UI-t, megbarátkozni vele.Grafikailag is hagy kívánnivalót maga után (VRAM használat, glitchek, villogások) ez is eltántorít szerintem sokakat.
A végére maradunk azért jópáran, akiknek bejön, és adnak neki esélyt. Én nagyon jól szórakozom vele, rég volt ilyen, hogy egész nap agyalok rajta, várom, hogy mikor ülhetek le elé.
-
warcat
veterán
Jó a játék pedig, különösen ha nem hagyod abba Act 1 alatt, utána kezd érdemben kinyílni a világ, addig pl tömegjelenetek sincsenek érdemben. Ezért persze nem hibáztatok senkit, a játék feladata, hogy behúzzon, itt gyakorlatilag az MMO részből megmaradt tutorialmaradványok alkotják az elejét, vélhetően nem maradt idő már egy újradolgozásra.
Sajnálatos, hogy már itt is sokan csak átvették a különféle fórumos/youtube stb. véleményeket saját játék nélkül.
A játék pedig már csak azért is emlékezetes marad amivel megpróbálkoztak a készítők ( a világ mérete és a rengeteg mechanika amit beleépítettek).
-
SSunbro
lelkes újonc
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Forspoken 2.0?
Egyébként egyelőre steames értékelések alapján sem áll olyan nagyon jól. Az a mostly positive (73%) 10+ ezer játékos jelzése alapján nekem nem olyan meggyőző. -
GeneraL_XTX
veterán
Én 8 óra után elengedtem ezt a játékot, borzasztóan körülményes, elavult és érdektelen számomra. Grafika meg a bejárható terep nagysága és változatossága az egyetlen ami érdemben pozitív, meg a viszonylag élvezetes harc, de azonkívül.... töltésidő is hosszú, még kilépni is idegesítő ebből a játékból
Rohadtul nem 2026-os színvonal. -
NyalokAA
senior tag
Az egész játék gyanús volt az első videóktól kezdve. Főleg , ha megnézi az ember a készítők előző alkotását . Sajnos azt kaptam amit vártam egy placebo érzést 2005-2010 környékéről. Akkoriban a wow és a guild wars hatalmas sikerét próbálták mindenféle kínai - japán mmorpg szerűségekkel leutánozni többnyire kevés sikerrel. Ez a játék pont ilyen csak kivonták belőle az mmo részt. Körülményes , nehézkes , túlbonyolított még az ui meg a menürendszer is ilyen 10-15 éves igénytelen szinten van.
Rdna4-el se rózsás a helyzet.9070xt - 7800x3d párossal 3440x1440 mellett valami ~7
giga vramot , ha használ összesen . Illetve nem csak az fsr implementáció nem sikerült a beállítások is össze vissza működnek. 3x indítottam el , de minden alkalommal máshogy nézett ki a játék .. ( legújabb driver van fent ami külön ehez jött )
A grafikai opciók állítása teljesen bugos. Cinematicon fsr4 natívnál fájóan éles képet produkál a háttérben meg itt-ott borzasztóan homályosak az assettek. Felskálázással már qualityn is teljesen zizis lesz az összhatás. A színek se az igaziak ( hdr+oled ) A vicc , hogy az egész összkép Frame gen bekapcsolásával jobban néz ki , más játékoknál pont az ellenkezője. Fsr nélkül javulnak a színek viszont akkor kapsz egy borzasztóan homályos olajfestményt ..
RR-el nem értem el nagyobb sikert max betankolta felére az fps-t és annyit nem ad hozzá..Ma még adok majd neki egy esélyt , de se a gameplay se a történet az első pár óra alapján nem olyan ami akár kicsit is ellensúlyozná az ezer sebből vérző technikai parákat.
Tökéletes példa , hogy túlzott hypeal , ígérgetésekkel és némi "influencer,streamer,teszter" megvásárlással el lehet adni 2026-ban valami fél kész szart. Az emberek meg hónapokkal előre a "social media" hatására már goty-ot kiabálnak és akkor kapjuk ezt
-
donki
senior tag
Most olvasom, hogy ai által generált asseteket találtak a játékban, amit nem tüntettek fel. Steamen ez kötelező. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
-
Spizzi
aktív tag
Teljesen mindegy az FSR3-nak, hogy Steam Decken, PC-n, mikrón, kávéfőzön vagy bojleren fut a működési elve alapján.
Ha annyira nem bírná meghajtani a Steam Deck az FSR3-at sem, akkor az FSR4-nek hogyan lehet ennyivel szebb képe rajta?
Btw. azért ilyen ilyen videót linkeltem mert rendes asztali PC-s comparison-t még nem találtam. -
donki
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Gondolkodtam megvehyem-e, de akkor most már kivárom az akciót.
-
Spizzi
aktív tag
Fogalmam sincs egyelőre, mert ameddig sikerült eljutni mielőtt felcseszett volna az FSR implementáció és az irányítás.... addig mondhatni nem sokat láttam a játékból.
#316 Ellia
Engedj meg egy megjegyzést. Elhiszem, hogy nálad nincsennek ezek a jelenségek, de több mint valószínű, hogy csak nem látod / téged nem zavar. Ott van a videó, mozgóképes bizonyíték egy harmadik féltől, hogy milyen penetránsan néz ki az FSR 3.1
Próbáltam FSR nélkül is, a vibráció jelentősen jobb mint vele.... csak így meg a szokásos temporal blur entered the chat.... és akkor meg azért játszhatatlan. + FG sincs ilyenkor.
-
VTom
Topikgazda
Az nagy baj. Remélem lesz rá valami megoldás.
A Witcher 3-ban lehetett tweak-elni még a fű rajzolásának a távolságát is.Este direkt nézegettem, és nagyon szembetűnő a chromatic aberration (az első dolog, amit minden játékban lekapcsolok) a sziklák peremén, a fák oldalán, a leveleken, stb.
Nagyo sokat dobna a látványon, ha ki lehetne kapcsolni.
-
l.skywalker
titán
Egy jó tanács. Sose trendet nézz, hanem YTD viszonyítást. A pénzügyi évük decemberben zárt, ~14 milliárdos (KRW) veszteséggel, sorozatban a harmadik évük volt a fejlesztési költségek miatt veszteséges. A részvény árfolyam ~fél évvel ezelőtt a sikeres marketing kampánynak köszönhetően több mint duplájára emelkedett, és innen zuhant vissza a mostanira. A gond akkor lesz ha tovább csökken, habár a 2 milliós első napi értékesítési adatok gyaníthatóan fogják tudni ellensúlyozni az elvárttól alacsonyabb pontszámok tőzsdei hatását.

-
BoneDragon
veterán
Semmi gond a grafikával, sőt...
Minden más pedig mid.
Amúgy egy pearl abyss játékról beszélünk, akiknek az egyetlen játékuk egy grindfest mmo.
Ráadásul ez egy MMO-nak indult, de valószínűleg időközben rájöttek, hogy akkor a Black Desert kuka lenne, ezért kivették az MMO elemek nagy részét.
Arról nem is beszélve, hogy BD-be mai napig a legjobb Character Creation van, amit ebből teljesen kihagytak. MIÉRT?
Szóval igazából egy közepes játék, jó grafikával. Pár hét és senki nem fog emlékezni rá, és ahogy ismerve a fejlesztőket, mire javítják a hibákat az hosszú hónapok. Változtatásokról ne is beszéljünk, pl az irányításról 2 éve kapnak visszajelzést, hogy ez így nem lesz jó. Telibecsokizták.
Majd a modderek rendbe szedik a játékot.
-
Homályos képpel én nem találkoztam, mint fentebb írták néhányan, számomra sokkal inkább tűnik a kép néha - főleg napos jeleneteknél - túlélesítettnek, olyan mintha túl lenne tolva a kontraszt, gameplay videóknál számomra nem volt ez ennyire szembeötlő, de összességében nincs vele gondom, néhol tényleg áll-leejtős a grafika.
A menüt és az inventoryt is kezdem megszokni, az oldalsó menüből pikk-pakk el lehet érni mindent, amire szükség van, gyorsan.Számomra a legnagyobb problémát az okozza, ahogy interakcióba tudunk lépni vagy épp nem tudunk tárgyakkal. Bár hangsúlyozták, hogy kontrolleres irányításra van kihegyezve a játék, de apró tárgyakat felszedni egymás mellől macerásnak tűnik, állandóan játszani kell a kamerával, hogy előjöjjön a menü, amivel végre tudom hajtani az akciót, a játék nem igazán segít ebben.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
matebabaja
üzenetére
Amúgy viccen kívül, ez a játék egy tökéletes példa arra, hogy YT-n jól néz ki mert a bitráta pont eltudja rejteni a problémás részeket, aztán élőben meg szépen derülnek ki a turpisságok.
Az én személyes gondomat (ami amúgy elég sok más embert is érint) leszámítva, vagyis, hogy Radeon kártyával élvezhetetlen a játék mindenen ami nem RDNA4.... vannak még egyebek is ami viszont egyformán problémás mindenkinél, max az adott illető nem veszi észre.
-Úgy éri el a játék a kevés VRAM fogyasztást (4-7 GB), hogy bizonyos objectek lodja parádésan alacsony. Szó szerint vannak olyan szituációk, hogy Kliff előtt 5 méterre jelenik meg valami. Ne csak egy kavicsra gondolj, hanem pl. egy tönkőbe állított balta, egy méretes vödör a kút mellett stb. Erre igazán találhatnának valami megoldást, akár valami csúszkás állítót, mert pl. felőlem megehetne a játék akár 20 GB VRAM-ot is az XTX-en, csak ne legyen ilyen mértékű pop-up.
-A small foliage gyakorlatilag nem vet árnyékot, olyan mintha azon típusú objecteken ez a script futna grass_CastShadow=off..... ami amúgy elmés megoldás, mert így eltűnik az árnyékok legalább fele amit számolnia kellene a GPU-nak, csak hát igen a látvány az meg elég érdekes emiatt. Az első régióban rengeteg ilyen magasabb fű, nád, stb van. Érdemes megnézni, hogy olyan a hatásuk mintha nem is abba a világba tartoznának, mintha nem a naptól kapnák a fényt, hanem önálló, gyenge fényforrások lennének.
-A draw distance teljesen jó, csak megint az, hogy YT-n nem látod amit élőben igen: már a 100 méterre lévő sziklák sem teljes felbontáson rendereli a játék, legalább 50%-ra, de inkább lejjebb veszi a játék. Sokat és messzire enged látni a játék, csak éppen az amit látsz olyan, hogy nem biztos, hogy akartad te azt látni.
Igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy ez egy konzol játék. Valóban az áll a legjobban neki, hogy egy kanapén feküdve 2 méterről nézed TV-ről, illetve kontrollerrel játszol. Oh igen az irányítás, több mint valószínűnek gondolom, hogy a főhösre a világ szimulált fizikája hat, nem pedig egyedi változók alapján működő animációs rendszerben mozog. Pedig ezt az utóbbit nem véletlenül használja a játékok 99.9%-a, vagy úgy is mondhatnám, hogy előbbit a kutya se.
Ha még is vannak olyan elvetemültek mint én és PC-n MnK-al próbálkoznak: mouse acceleration legyen feltolva 100%-ra, grafikai opciók pedig legyen kikapcsolva az advanced weather effects. (valamiért ha off ez a setting akkor csökken az input lag jelentősen)
-
Tegnap szűk két órát mentem vele, 4K full cinematic-on ment 80-90 fps-el 5080-al, a kép tűéles volt, a blurt kell lehúzni nullára és nem lesz baj vele, az irányítás még kontival is olyan szinten hulladék ,hogy inkább refundoltam.
-
donki
senior tag
Bezuhant a Pearl Abyss árfolyama valami 30 százalékkal. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.
-
válasz
matebabaja
üzenetére
Ha teheted: RT ON, RR OFF, mellé quality vagy balanced. RT nélkül tényleg elég pislogós a grafika, pedig csak pár percre próbáltam ki tegnap.
-
Peat76
őstag
válasz
matebabaja
üzenetére
Soha többé nem rendelek elő semmit
Számomra egy kaotikus, túlgondolt játék, szépnek szép...!kb ennyi -
matebabaja
junior tag
Én meg csak ma fogom kipróbálni.. csak azt nem értem hogy sok panasz van itt is a grafikára....akkor a yt-s videókon meg miért néz ki "olyan faszán"? Pl 5080as teszteken.
-
Peat76
őstag
Vajon magyar felirat készül valamikor.?
-
Spizzi
aktív tag
Na hát hú, nem sokat haladtam eddig a játékkal, mert számomra nézhetetlen a grafika. Szerencsére rájöttem miért.
Ebben a játékban az FSR3.1 vs 4 között olyan szakadék van, amit még soha nem tapasztaltam egyik cím esetében sem. A 3 az eszméletlen gatya, teljesen mindegy, hogy native AA.
Ma megpróbálom az INT8-at belemókolni hátha működik - hátha javít rajta valamit. Ha nem, hát akkor nekem ennyi volt egyelőre ez a kaland..... egyszerűen tényleg förmedvény ahogy kinéz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Így ismerd fel AI nélkül az AI képeket!
- Formula-1
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- macOS PC-re
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Patriot Signature Line 8GB DDR4 2666MHz CL19 - Új, bontatlan, több darab - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6800 16GB GDDR6 PULSE - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Kingston FURY Beast Black 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, 5 év gari - Eladó!
- PowerColor Radeon RX 580 Red Devil 8GB
- Újszerű GoPro Hero 10 + tartozékok / Go Pro Hero 10
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DAHUA 16GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) , nekem ez nem újdonság, de én is megszenvedtem vele. Az egy 3 fázisú boss.

Btw. azért ilyen ilyen videót linkeltem mert rendes asztali PC-s comparison-t még nem találtam.