Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Depression: R.I.P.
- sziku69: Szólánc.
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
"A sztori olyan gagyi, hogy már a bugyutaság határát súrolja."
Mondjuk az részemről elég ijesztő, úgymond. Mit csináljak egy olyan játékban, ahol buta a sztori és nem ad maradandó élményt? Vágjak fát? Farmoljak? Építsek házat? Horgásszak? 20+ évnyi World of Warcraft az összes ilyet kiölte belőlem.
Nekem történet kell, pl. Last of Us 2, bármikor szívesen játszok vele mert olyan szinten húsba vágó, hogy hetekig az emberrel marad. -
válasz
WATERDACA
üzenetére
Azt az időt csak úgy nagyjából írtam, nem nézegettem folyamatosan, hogy éppen mennyit toltam bele, most ahogy vége lett néztem meg mit ír a PSN a profilomnál, és így jött ki a végére a 165 óra, ennyi...amúgy pedig az utolsó 2 chapter kb 6-7 óra volt, mert kizárólag a sztori küldetéseket csináltam már csak, a 9. chapterben mint írtam leragadtam kb 50 órára, és ott amit lehetett és gondoltam mindent is megcsináltam!
-
Fapados
Persze hogy meglehet említeni, én imádom a játékot de rühellem ha valaki 1dimenziós játék-kultista és nem tűr el semmilyen kritikát. Viper26 nem az, de abban egyetértek vele hogy ahogy követtük a híreket és videókat a játékról, az azért hamar egyértelmű volt mindenki számára, hogy ezt a címet nem a sztori narratíva fogja elvinni a hátán, hanem az open-world...és így is lett. -
Viper26
nagyúr
Ezt a story nyünnyögést nem tudom megérteni...előre lehetett tudni, hogy ez nem arról szól.
-
Ellia
addikt
A storyval nagyon egyetértek, kb. egymásra dobált jelenetekből van összetákolva, logikai összefüggés nélkül.
Pl. a 6-7 fejezet között -
leverted a varjú bosst, majd a következő fél órában már a fekete macikat meg az inkvizítorokat (vagy miket) darálod akik megtámadták Pailune-t, de nem derül ki miért... -
Mr X
veterán
Nálam, sokakkal ellentétben, 7-8 között billeg a játék. Én egyáltalán nem voltam rápörögve, csak azért vettem meg, mert vonzott a nagy, bebarangolható világ.
A negatívumok nálam: az egész játék olyan nyögvenyelös. A mozgás, az animációk, az UI, minden. A sztori olyan gagyi, hogy már a bugyutaság határát súrolja. Ps5 Pro-n performance módban sem képes sokszor tartani a 60 fps-t. Rohadt sok mindent lehet benne csinálni, könnyű elveszni (ez egyben pozitívum is). Sok dolog van, amire magadnak kell rájönni, mert vagy semennyire, vagy elégtelenül van elmagyarázva. A bossharcok nekem simán idegesítőek. Tele vannak teleportálós instant támadásokkal, amikr ráadásul sokszor felborítanak és egy örökkévalóságig tart a felkelés animációja. Simán agyonvernek, miközben ütöd őket. Ök megszakítják a te támadásod, te viszont attakkal az övükét nem. Szerintem az egy rossz bossfight design, aminek az a megoldása, hogy legyen nálad egy hátizsáknyi heal.
És hogy mi a pozitívum? Olyan jó hangulata van a világnak, hogy visz magával. Mindenhol lehet találni valami felfedeznivalót, eldugott érdekességet. Ha csak elkezdesz sétálni az orrod után, akkor is hamar belefutsz valamibe, ami lekót. Embertelen gyorsan szaladnak bele az órák.
Összefoglalva, bár én nem ajnározom elvakultan, de ha kicsit is érdekel valakit az openworld felfedezés, merem ajánlani. GOTY nálam azért nem lesz.
-
shotika
őstag
Tegnap vettem meg a játékot, még azért elég sok kérdés van
De jelenleg a legfontosabb, hol találom meg a hiányzó anyagokat a főzéshez?
Valószínüleg a játék adott hozzá ilyet, de később jöttem csak ide vissza, és úgy emlékszem eladtam ezeket
-
Na lepergett a stáblista 165 óra után, hát eléggé vegyesek az érzéseim, ami a végét és az utolsó szakaszokat illeti, olyan össze csapott érzetem van valahogy, plusz
Én azt mondanám, hogy az első 100 óra, ami gyakorlatilag az első 2 nagy területet ölelte fel, legalábbis nálam, az nagyon jó kis iparos munka lett, aztán az össze visszásságok, a questek átláthatatlansága és bugjaik miatt, valamint az utána következő területek, nos enyhén fogalmazva sem hozták már közel sem azt, amit a játék első felemi már az a kétpálcás final boss, óriási csalódás, én azért egy kicsit epic-ebb befejezésre és bossra számítottam! 
Aki eljut eddig ebben a játékban szerintem tudja miről beszélek, egész egyszerűen mintha elfogytak volna az ötletek a játék utolsó harmadára, nincs mit szépíteni ezen, mindenhol a 2 pálcás enemyk és bossok, mindegyik egy kaptafára épül, kizárólag a spam megy 1000-el, semmi emlékezetes harc amúgy nincs is a játékban, mert tényleg mind egyformák szinte, és neked is csak 2 gombot kell gyakorlatilag nyomogatni, semmi kihívás és kreativitás, szerintem 1 hét múlva nem is fogok emlékezni egy bossra sem, annyira jellegtelen semmit mondó volt az összes 😳
Száz szónak is egy a vége, nem rossz játék, de azért a sok bosszantó bug amivel még így is, hogy foglalkoznak vele, ezért mondjuk nagy respect nekik, rengeteg van még mindig, az egyhangú harc és 2 pálcás megoldások miatt nálam 10/7 lett így a végére ez a játék! Sok élvezetes órát okozott, de ugyan annyi bosszúságot is összességében🤷 Na ennyi kb, várom szeretettel a Pragmatát😁 Ezt elengedtem, maxolni biztosan nem fogom, pedig tervben volt, de kiégetett sajnos az utóbbi 50 óra a játék utolsó harmadára elfáradt sajnos, de én is😂 Aki még tolja esetleg jó játékot kívánok hozzá, még lehet benézek nagyritkán👍 Utószó: aki még nem vette meg, de gondolkozik, nos azoknak azt tanácsolom, hogy várjanak vele 1 évet, addigra talán teljesen rendben lesz, és akkor érdemes lesz végig játszani! -
Nem gáz, de a Red Dead 2 iszonyat magasra rakta a lécet (szigorúan open world játékokról beszélek). A Crimson Desert is iszonyat magasra rakta a lécet csak open-world szempontból, tartalmi szempontból és hát, Blackspace engine-el szerintem fognak kaszálni.
Innentől kezdve számomra ez az új mérce ha tartalomról van szó, bármilyen új open-world játék jön és valszeg ezért is fogom még jó pár évig csak kiröhögni a megjelenő játékokat mert "a Crimson Desertben ilyet is lehetett csinálni".
-
-
válasz
abridabri
üzenetére
Számomra életem egyik legjobb játéka, vagy ha nem is, de Red Deaad 2 óta nem szívott így be egy játék nyílt világa (még a Horizon se pedig az első részét szerettem). Sajnos az open world a Chapter 3-al nyílik ki/realizálódik igazán, de akkor nagyon és tényleg azt csinálsz amit akarsz és úgy ahogy te akarod. Skyrim óta nem volt ilyen. Mára amúgy gyakorlatilag az összes olyan dolgotnés bugot javították, ami kezdetben idegesítette a népeket.
A sztori...engedd el (mint ahogy a Skyrim-ben
) , egyébként side questekben vannak meglepően jó voice line-ok és beszélgetések, illetve több mellékkarakter is egész jóra sikeredett, Kliff itt az igazán fapados..ALRIGHT! Úgy állj hozzá, hogy a sztorid te írod a barangolásokkal, felfedezésekkel, rengeteg logikai feladattal (amit én már 20 óra után nem morcogással fogadtam, amikorra sikerült elfogadnom ezt a részét a játéknak, egyre kevesebbet csalok jutubról, amióta megértettem a logikát amit elvár).Ami óriási pozitívum, ez a játék tényleg nyugati cégeket megszégyenítő mennyiségű tartalommal van tele. A táj, a városok, a faluk..mindenen érezni, hogy kreált tartalom és nem generált (Starfield...). Én el leszek vele nagyon-nagyon sokáig.
-
Hogy áll most a játék ? Érdemes elkezdeni ? Félretettem 2óra után day1 a bugok miatt ,mondván hogy megvárok pár patchet.
-
Nekem megvan az összes de az utolsónál az enemy földhöz kúrt annyiszor, hogy feladtam. Nem értem milyen fegyverek kellenek ellene
Amikor a tetejét kell visszarakni a szentélynek vagy minek, ott szerencsére megtanultam jutub alapján, hogy nem kell tökéletesen rá illeszteni, elég ha nem esik le és a force palm úgyis a helyére üti.
-
gyugyo79
addikt
Ne is mond nekem mindhez utólag kellet vissza mennem az összeshez
. Szóval az összes bosziéval kész voltam már mikor a játék egy pontján láttam, hogy ezek kellenek tárgyakhoz ....
Ráadásul hamarabb bele lehet futni ezekbe mint a "hozzá tartozó" bosziba (mert a kitakarítás, a helyre állítás és a tárgy elvétel az 3 különböző részként fut ) így volt amihez 3-szor mentem. Ráadásul amikor én értem az első ilyenhez még nem is szólt a játék, hogy addig nem lehet összerakni a puzzle első 2 elemét szóval ott is eltöltöttem jó sok időt (Azóta a bal felső sarokba feljön egy ablak + megszólal egy hang)... -
pzstm
titán
Sanctum clearance-t csinaltam most epp az elsot. Masodik boszi kert meg ra. Az megvan hogy aktivalas utan van meg egy extra puzzle a kotelezo puzzle-n tul?
a kis forgo tekero kristalyokkal, amolyan guitar hero
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok. Pc-n hogyan tudom beállítani hogy PS5 kontrollerel jól müködjön a játék alatt? Nekem ritkán PS-es kiosztást add be az esetek többségébe Xbox-osat.

-
Peace
nagyúr
Imádom!!!!
-
icemad
nagyúr
Ha esetleg valaki mostanában vett xbox kontrollert, akár ehhez a játékhoz, és nem volt a csomagban elem, akkor igényelheti a play and charge kitet, teljesen ingyen. Ez amolyan kárpótlás az MS részéről.
Hivatalos magyar nyelvű oldalon lehet jelentkezni, sorozatszám alapján ellenőrzik : [link]
(Ha valaki használ Facebookot vagy más fórumot ossza már meg, mert én csak itt vagyok aktív. Hátha segít ezzel pár embernek.) -
gyugyo79
addikt
A P. táborba új helyre rakták a Ládákat NPC-ket. Tényleg nem kell "fél órát" szaladgálni köztük. De első élmény : megyek a ládához ami bent van egy házban. Erre nem tudok bemenni és kiírja, hogy kulcs kell hozzá, oké, hogy játék ezen szakaszán ez már kb. senkinek sem az a kategória, hogy nincs 10+ de ha mégis az biztos örülni fog ...
-
ripla
addikt
Nem olvastam végig az új patchnotes-t, benne van már a nehézségi szint állítás?
-
Szoke1982
senior tag
Kinn az Update! [link]
-
ripla
addikt
Ghostingol, ahogy mutattam is abban a kis rövid videóban, és csak éjszaka. Nappali részek teljesen rendben vannak (bár a néhány előttem kirajzolódó növény a földön szintén kicsit zavaró). És irdatlan sok játékból ez az első, ami nem olyan amilyennek elvárnám.
Na de majd meglátjuk pár hónap múlva. -
Moby
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az sosem volt az, de legalább az tényleg évekig jó lesz még. Az AMD több generációnyi lemaradásban van RT-ben, meg minden AI alapú technológiában, de egy ilyen rdna3 már ott is elaggottnak számít. Teljesen alkalmatlan ilyen RT heavy játékokra. Semmi csoda nincs abban, hogy ps5 prón jobban és szebben fut, egy 4070Ti ezekhez képest űrkorszak.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát nagyon nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Home server / házi szerver építése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Lenovo T15 G2 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 15,6", számla, 1 év garancia
- Részletre BankMentes ASUS ROG Zephyrus G16 (2025) GU605CR QR110W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- Inno3D RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Persze hogy meglehet említeni, én imádom a játékot de rühellem ha valaki 1dimenziós játék-kultista és nem tűr el semmilyen kritikát. Viper26 nem az, de abban egyetértek vele hogy ahogy követtük a híreket és videókat a játékról, az azért hamar egyértelmű volt mindenki számára, hogy ezt a címet nem a sztori narratíva fogja elvinni a hátán, hanem az open-world...és így is lett.

. Szóval az összes bosziéval kész voltam már mikor a játék egy pontján láttam, hogy ezek kellenek tárgyakhoz ....
a kis forgo tekero kristalyokkal, amolyan guitar hero