Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz Humbucker #130750 üzenetére
Van milyen autót vegyek? topik is.
Nem írom azt, hogy Honda Jazz, mert még megvádolnának engem elfogultsággal, pedig a kritériumaidnak éppenséggel megfelelne.
Amúgy a Suzuki miért van kizárva? Egy facelift utáni gombóc Swift vagy egy Splash is tudja mindezt.
[ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
válasz molnarpeter #130751 üzenetére
Inkább Audi párti vagyok, de a BMW-k is tetszenek. Nem családi autónak lennek hanem kizárólag "magamnak" dolgozni járni, meg csak úgy.....
-
törölt tag
válasz molnarpeter #130749 üzenetére
A hátsódob az pont nem rohad úgyhogy nem fúrom ki. Annak a párásodása nem zavar, meg azért annál többet megyek, hogy az ne melegedne be annyira.
Az olajba belekeveredő benzinmaradék meg a vízpára ami keletkezhet (?) a forgattyúsházban/blokk falán belül a hőmérsékletkülönbségre az jobban zavar.
Fél éve cseréltem az egy éves olajat benne és benzinszagú volt. Pedig akkor is mentem vele havi egyszer 40-50 Km-t, meg kéthetente 20 Km-t, de ezek szerint kevés az olajnak mert benzinszagú marad. Gondolom most is az, bár nem szagoltam.
Pedig pörgetve is van, padlózva is, nem szívbajoskodom vele, rövid a váltó úgyhogy biztonságos tempó mellett is jól pörög, dolgozik. Mivel a befecskendezés, keverékképzés jó és kopva sincs, így marad az, hogy az autónak ennyi menet egyszerűen kevés.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Fordulat az autópiacon - kedvencet váltottak a magyarok
TC-n a kommentek között rögtön megjelentek a német import bmw-t hajtók hőbörögni, hogy milyen igénytelen a magyar, miért nem használt felsőbb kategóriást vesz. Ez valami betegség amúgy?
-
nagyúr
válasz stickermajom #130761 üzenetére
Ha lenne eladó patent e39 540i már úton lennék
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gzbotii
nagyúr
válasz stickermajom #130761 üzenetére
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Csabroncka
addikt
válasz gzbotii #130764 üzenetére
Ez siránkozás egy örök talány számomra! Másrészt nagyon sokan az új árából magasabb minőségű "alig" használtat vesznek.
Sajnos berögződés szinten él itthon mai napig sokakban, hogy akinek van az csak lophatta és el kell venni tőle - az, hogy becsületesen megdolgozott, netán + munkát vállalt érte, fel sem merül mint opció....
"in medias res"
-
MrSealRD
veterán
válasz gzbotii #130764 üzenetére
És mi a baj ezzel? Leírja hogy nullára jönnek ki havonta. Aztán ennyi.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz MrSealRD #130766 üzenetére
Inkább az, hogy nem tudja elképzelni, egyeseknek honnan van "annyi" pénze. Annyira nem lát ki a saját világából, hogy észrevenné, vannak jól fizető szakmák, egy webfejlesztő, fogorvos, pl lehet, hogy nem annyit keres mint ő (a jelek szerint).
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #130768 üzenetére
Nem arra értettem, hanem a rövidtávos autóval (3-4 Km) mennyit kell menni időnként, hogy a rövidtávos bajain segíteni lehessen. Régi benzinnek elég a 40 Km ezek szerint, csak gyakrabban kell megejteni 1 hónapnál ezt az utat.
A dízel ha 3-4 Km-t megy a kipuffból/DPF-ből a kormot kiégetni arra nem elég a 40 Km szerintem, arra értettem a másikat. Benzinesek ilyen nyűggel jelenleg még nem rendelkeznek, annyira.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #89309696 #130772 üzenetére
Télen kulvarosbol nagyon lassú tempóval 12kmt mentem reggelente. Kb 40perc volt beerni. Ezalatt bemelegedett plusz maradt min 10 perce, ha regeneralni akart,megtehette. Nyilván nem ez a legjobb a rendszernek, de a következő kocsim is diesel lesz, és kapni fog ilyet is,es a mai dieselek már mind adblueosok, meg jobban bírják az ilyen strapát
eladó topping dac
-
z123456789
addikt
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #130773 üzenetére
Jah az jó. Akkor nálam tényleg nem a távokkal van a gond, hanem a ritkaságával. Gyakrabban kell megejtenem a 40 Km-es távot.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz z123456789 #130774 üzenetére
Minden oké veled?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz z123456789 #130777 üzenetére
Az összeg miatt kérdezem.
-
veterán
válasz z123456789 #130774 üzenetére
Szép sztori, szép "kis" összeg. :/
Smucig vagyok, szóval én a bontott motoros verziót választottam volna.
A 8500-as rezsióradíj abszolút fair. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bitpork #130705 üzenetére
Tenyleg, a v8 csak hang miatt lett?
hátööö izé...Ilyet hol olvastál?
Egyáltalán nem. Én nem is akartam ilyet és bár nem tudom, hogy ki mennyire van otthon ebben, de ez nem az az autó, hogy bemegyek, kifizetem és kihozom. Egy ismerős rendelte, majdnem 8! hónapig várt rá. Közbe jött neki olyan dolog, hogy kellett a pénz. Erre felajánlotta nekem, ha kifizetem, elenged belőle...enged belőle na. :-)
Már előre mondtam, hogy kel a francnak.Az autó megjött, aztán úgy elgáncsolt minden téren, hogy azóta sem tudtam felállni. Nem gondoltam, hogy a külvilágba egy ilyen szörnyeteg, belül éppen csak engedi hallatni a lágy v8 hangot, ha lágyan autózgatok vele, ami azt jelenti, hogy még így is azonnal tolja a farát, ha odalépek neki.
Nálam volt 1 hétig, kimentem vele németbe, megküldtem rendesen, ahogy ez gyorsul, közben a kezedet nem tudod előre nyújtani utasként, nemhogy mozogni... az órája szerint 307-et mutatott, GPS szerint ez "csak" 293 volt. Elég érdekeset csal azért, de nem is éreztem, hogy ennyivel mennék, csak a villámként elsuhanó autók és a táj, amiből érzékelni lehetett.De ez a vége, viszont az a seggkinyalás minden téren, amit ez az autó nyújt azt nem lehet itt leírni. Az az ülés...eszméletlen a tartása és kényelemérzet.
A németek egyébként is kib..ott jól tudják, főleg a többsége, hogy ezeken a helyeken nem lehet csak úgy bemenni a belsőbe, itthon még 130-150 körül is full hülyék ezekhez
A fekete szín az stimmel, de nálam világos belső lett volna, de ez is nagyon szép. Na meg a 4 ajtó, ami eldöntötte végképp, mert coupé nem kellett volna semmiképp.Aztán egymás tenyerébe ütöttünk, én meg úgy érzem magam, mint a kisgyerek, aki nem tud betelni a karácsonyi ajándékával több hét után sem. Ha 510hp és 700nm erre képes, akkor nem vágom, hogy ezt még minek tuningolják? Ma nem mertem vele menni még esős részen a Mecsekben, mert bődületeset ugrik az autó, először teljesen kiakarom ismerni.
De naná, hogy megint ott áll a trafi elbújva!
A párom szerint hülye vagyok, a három kislányom viszont oda vannak érte. :-)) És 45-50 között úgy döntöttem, hogy ki tudja mi lesz holnap.Szerk:
Egyébként meg nem ez az első V8 autóm. Volt két usa dög is már a 90-es években a kezeim közt.
De erről már raktam be képet is...[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
Megyek jövő héten haza szabira , azt hiszem elnèzek a márkaboltjukba . Nekem is sokszor izzad a kezem , főleg ha sok kávèt iszom - ès sok kávèt iszom. A Pècsi kesztyű árai kicsit soknak tűnnek , de biztos nagyon jó minőségű termékek.
Más : pècsi , vagy Pècs környékén valami jó fóliást tudnátok ajánlani ?
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
veterán
válasz pècsimunkás #130784 üzenetére
A Wrapart.hu (Pécs) készített nekünk kisbuszra fóliát, ill. rájuk gondoltam ha esetleg fóliáztatnám az autómat. Nagyon szimpatikus a hozzáállásuk.
-
gaborbol
őstag
válasz z123456789 #130777 üzenetére
En is ralocsoltam 300-400k-t anno as S80 ra mire eszbekaptam, csak alkatresz arban( mindent magam csinaltam). Aztan par honapra ra is sikerult adni 600k korul?
Ha egyszer beut nalam a motor-automata hiba, fix hogy bontott megy bele. Szinte mindre van valamennyi gar, es toredeke a generalnak.
Tanulopenz. -
stickermajom
addikt
Gurulós szerszámkofferből van valami bevált? Néztem most egy műanyagot a Tescoban, de 16-ért nem volt valami nagy durranás. Ez volt az.
Rám maradt egy rakás szerszám, valahogy jó lenne rendszerezni. Ahogy elnéztem lehet 2 nagy gurulós is kelleni fog, szóval nem az 50 ezres árkategóriában gondolkozom, jó lenne a kettőt annyiért megkapni.[ Szerkesztve ]
-
válasz ΞΔGLΞ #130780 üzenetére
Igazából ezzel pályanapra érdemes kijárni szerintem. A mindennapi közlekedéshez feleslegesen erős. Nemrég volt alkalmam egy M3-t megbirizgálni de a tulaj kivette a kezemből a kormányt mert szerinte ha én vezetem akkor megdermed benne a motorolaj
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Laguna-val voltam ma, de a kanyarokban mindig tolom neki, nagyon is, erre a vége felé, éppen felérnék a tetőre rám villognak, visszalassítok 70-80 közé, sehol nem látok semmit, még meg is fordultam és visszamentem az erdőbe , semmi...Hangosan mondom HOL?
Szóval nem tudom mit refizett, de nem volt semmi, beérve a városba úgy bújt el, hogy egy villanyoszlop mögé, de aki nem számít rá, az biztos belefutott. Óra szerint 58-cat mutatott ekkor nálam. Bosch aerotwin nem nyikorgott ennyire, a hülye kamera mindent nagyon felerősít hangban, ha ennyire hallottam volna letépem a francba, de azért a bosék is nyaljanak sót majd 10 ezerért...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt a villogás büntetést hogyan kell elképzelni? Mármint azt vágom, hogy a villantásért büntet a rendőr. De ha én elmegyek a rendőrautó mellett és utána villogok a szembejövőknek, hogy lassítsanak akkor azt hogy a fenébe látja már a rendőr ha mögöttem van? Vagy áll a bokorban 100 méterrel odébb egy villogásleső rendőr is?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz stickermajom #130795 üzenetére
Ez önkéntes meló ez a polgárőrősdi, ugye? Mi van, ha valaki önkéntesen jól szájbaveri!?
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #130796 üzenetére
Önkéntes, semmilyen hatalma nincs. Nem véletlenül rendőrrel az oldalukon mennek mindenhova. Még egy jegyellenőrnek is több van, mert ő konkrét munkát lát el a munkahelyéhez tartozó eszközön amit igénybe veszel.
Viszont a rendőri kapcsolatuk miatt biztos lehetsz benne, hogy jobban a sarkadra lépnek kibaszásból egy polgárőr miatt, mint egy átlag ember vagy egy jegyellenőr miatt.Inkább nem írok semmit, mert nagy flame lenne belőle, de megvan a véleményem ezekről a "szakmákról", sok más hasonlóval együtt. Szerintem a tied is hasonló lehet.
Itt nálunk is voltak ilyen balhék talán 10 éve, aztán a falubeliek megverték az egyik nagyszájú polgárőrt, ment a bíróságon a cirkusz, végül fél év múlva feloszlatták az egész brigádot, az önko megtiltotta nekik azóta nincs polgárőrség a településen.
Szép lenne a cselekedet amúgy, maga a polgárőrség, csak hát nálunk mint sok más is szimplán csak gennyre van használva. Egyszerűen szennyek az emberek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #130799 üzenetére
Mivel feltételes módban pusztán érdeklődésből kérdezted, semmi erre utaló magatartással gyanítom nem kedveled őket. Én sem. Van pár szakma amit szintén nem kedvelek, illetve rég nem arról szól amiről eredetileg, úgyhogy hasonlóan rühellem, de nem igazán írogatom le a véleményem, mert nem tűrne nyomdafestéket. Vannak dolgok amiket az ember jobb, ha megtart magában. Plusz ugye nem mindegyik olyan, van köztük normális is, ha másért nem az ő tiszteletük miatt.
Egyébként utánanéztem, mert nem igazán vagyok napi szinten a BTK módosításaival, itt falun mindenki azt üt akit akar, ilyen helyeken még erősen él a nyers eredendő férfiasság és az erősebb kutya baszik elv, mint holmi papírok meg jogszabályok az urbanizáltabb területeken. Ütlegelni nyilván nem lehet rendőrt, de jóval nagyobb temperamentumot elviselnek főleg ha az indokolt is.
Bár az is igaz, hogy itt nem is szoknak bokor mögé bújva traffizni, erősebben tart a gerinc így ritkán is van kompromisszum. Más világ. Ég és föld a különbség a nagyobb városokhoz képest egy elmaradott vidéki terület. Rendőr szempontból sokkal normálisabbak. A polgárőr meg a hasonszőrűek azok ugyanolyanok...
Persze vannak kivételek.Szóval a BTK fokozott védelmet ad (konkrétan hivatali személy elleni erőszak) azon közfeladatot ellátó személyekre is akiknél ez indokolt a köz érdekében végzett munkájuk miatt. A polgárőr tökéletesen kimeríti ezt, de ez megint gumiszabály arra húzzák rá akire akarják, ergo aki közel ül a bográcshoz az megkapja a védelmet.
Szóval akkor pontosítva, leszarhatod mit mond neked, hatalma nincs, de megverni nem lehet és megfenyegetni sem. Az anyjába elküldhető.
Megverhető a munkakörén kívül, ha nem közli előtte, hogy közfeladatot ellátó személy. Meg aki ezt igazolja is.
Továbbá ha civil ember a polgárőr védelmére kel és őt is megvered akkor ő is kap fokozott védelmet, arányosan a cselekedettel. Így hirtelen átfutva a lényeg ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest