Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Ennyi [pont]
Micsurin: Prága 3, minden más 1 napos program.
-
Reggie0
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
De, csak nem ilyen utemben.
-
Emunem
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
itt (A) mondjuk népharag ellenére is építik/bővítik ki az elektromos hálózatot... komolyan veszik, hogy stréber módon elsők között legyenek... (mint sok más, nem kellemes témában is...
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Talán már kezdik látni a döntéshozók is, hogy nincs realitása a 2035-ös céldátumnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Enyemben is. Ezt szoknom kellett, mert a Passat oraja 10-et csalt palyatemponal.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Én úgy vettem észre gumifüggő is. Volt amikor pontos volt Focus aztán gumicserénél nem.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Kemeny, a 15 eves Bubi nem nez ki igy...

Az elso/also szilent kb nekem is igy nezett ki. Egyben lett cserelve lengokarral egyutt nekem (egyszerubb).
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ja, hát akkor keine Panik!

-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Fele ennyire repedezett lengőkarszilentért a Jazz-t meghúztak műszakin. Jó, nem csak ezért, a küszöbök hátsó végein is átcsusszant a csavarhúzó.

-
Steve_Brown
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
A szilent nem kopog, illetve én csak emiatt nem cserélnék lengőkart. A kormányösszekötőn érezned kéne, hogy kopog/ropog-e. Annak ellenére, hogy rozsdás még lehet jó.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Féltengelycsuklóval? Persze.
De ha mondjuk a talpas ropog akkor ne kockáztass.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Gorogorszagban, Rodoszon autoberleshez volt ez. Guvadtak a szemeim rendesen amikor a CVV kodot kerte, de a revoluton mondom nincs annyi penz, vigyed
Ott ez normalis volt, azota se volt belole problema pedig mar 2-3 eves story. -
válasz
stickermajom
üzenetére
A beslattyogok a boltba az talán ami kontinensről rémlik, és igazából azzal nincs gondom (ok, ott nincs hitelbe üzemanyag, adok egy embernek 100 dolcsit, telenyomom, visszaad, ez mindig mükődött ). Nyugat Európában csomó helyen van kp-t is elfogadó automata de ugyanúgy meg tud szívatni mint a kártyás (kártya 3-4 hetes tiltás üzemanyagot meg nem ad, vagy csak simán utálja a kártyádat mint a franciáknál, kp-ra meg kapsz vissza kupont aztán szevasz az is megtörtént már velem)
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Én mondjuk nyugat európában kifejezetten utálom hogy egyre inkább csak automata kút van. Bármi gond van majd intézhettem otthonról. Van amelyik a kártyámat nem szereti mert csak, készpénzzel etetve meg közel sem tudsz tele tankolni ha nem akarsz vissza egy kupont melyet következő nyitvatartáskor használhatsz fel rózsaszín nyuszi vásárlásra (enyhe túlzás nyilván, de kaptam már "vissza" Máltán elrepülés előtti esete 11 eurós kupont amit 2 nap múlva fel is használhattam volna, nem akartam kártyaadataim ott hagyni alapon így is megszívatott).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Ilyen itthon is van. Nem csak Auchannál meg Tesco-nál, de már MOL kutakon is vannak automata kútoszlopok.
Szóval nincs lehetetlen csak tehetetlen
Persze a pályán nem divat az automata kút, mert az a lényeg hogy bemenj a shopba, sokat állj sorba és sorban állás közben levegyél egy csomó dolgot a polcokról.
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Van egy rasztahajú csávó az itteni OMV-nél. Múlt hét csütörtökön tankoltam a Lanciába (fogyi 7,18), és azt mondja nekem, hogy már régen látott. Pedig ott voltam kedden a MiTóval és előző hét vasárnap a WagonR-rel is, de ha éppen nem ő van műszakban, akkor így járt. Egyébként is miért vagyok érdekes?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Ott biztos nem is ül a bank a lóvédon mint itthon.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
...pedig motorral mekkora élmény beöltözve várni mire Pistike vissza rohan a kekszért amit anyu a kasszánál engedett meg neki.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Skodaban is. Szidtam is az elejen, hogy nagyanyam potemsebben gyorsit mint ez tempomattal. Aztan kiderult, hogy alapbol eco-ban van. Sportban mar okes de az is eleg langyika.
-
t72killer
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Muszáj lesz, mert még az idei facelift modellben se oldották meg. Agybaj már, ami megy, konkrétan 2% körüli esélyed van, hogy Murphy szerint természetesen a legrosszabb pillanatban, hisztis családdal forgalmas úton pukkan le alattad az autó, sajna lehet rémtörténeteket olvasni. Fenejó, amikor már egy laposTV van beépítve eléd mindenféle kontrollra meg az egész úgy néz ki mint egy űrhajó - és persze valaki által VALAMIÉRT levetve használtan 10x annyiba kerül, mint a fél Európát 2tucatszor átjárt öreg dízelem, de simán komoly esély van rá, hogy egyenesen veszélyes szituba kergesse az embert. Német autópályán lemegy teknősbe, akkor simán belédszáll valaki 150el a lassú sávban...
Ha ez valami környezetvédelmi szabályba ütköző dolog lenne, már ízeire lenne szedve a cég, á'la VW.
-
t72killer
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
A Hyundai valahogy nem akar extra garit adni a döglődő ICCU-ira ahogy olvasom, elég gáz lesz ez a használt EV-ik értékesíthetőségét nézve. Amiket neten látni, ez egy samsung note 7 szintű baki, ráadásul évek óta, egy rakás modell-ráncfelvarrás óta tart.
#351434: motorcsónak sztem jobban csapatja, kocsival necces
. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Pont az jutott eszembe, hogy: atya eg akkor milyen lehet a tobbi...
A valtohibak, pcv, tgv hibak kb allandoak. Es akkor az aprosagokrol nem is beszeltunk. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Nice. Kozben 2025-ben a Subaru lett a legmegbizhatobb marka a kinti felmeresek szerint.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
De mit csinálnak vele? Azt a karosszéria elemet kicserélik? Mert javítani máshogy nem nagyon lehet.
Akkor viszont a hegesztési pontoknál fog 5-10 év múlva rozsdásodni.Nekem a Focuson karosszéria javítást ismerős Mercedes szalon karosszériása végezte patent munkát végeztek. De a sárvédőív azon pontján ahol hegesztve lett már 5 év után megjelent a rozsda. Annyira nem érdekel, mert 23 éves a kocsi de na.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Jah erről jut eszembe pénteken a leállóban előre surranókat szépen sorban kaszálta le egy rendőr Octi az M3-on. Végre dolgoznak is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
"Ja meg arra harapnak, ha éppen valakit büntetnek a leállóban és te nem húzódsz be a belsőbe. Magyar kollégát megfogták így, valami 300-400 dollár és 4 pont volt a jutalom"
Pályán, ha kint van a leállóban az álló közutaskocsi, még annál is kihúzódóm reflexből a belsőbe.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
igen, kicsit para szoval ment a teletank ahol epp megalltunk, de eljutottunk canmore-ig. majd tolok par kepet, se ez a transcanada highway nagyon gyonyoru tud lenni.
az is fura, hogy a kamionokra nem vonarkozik sebessegkorlat, igy neha nehez megelozni oket, ha 120-szal toljak a 100as korlat alatt
egyebkent nagyon durva hogy senki! nem tartja be a sebesseghatarokat. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ja meg ilyenkor mit csinálsz, ha lehal az autó...
-
válasz
stickermajom
üzenetére
ne is mondd
ez a vadon azert ijeszto, amikor kiirva latod, hogy a kovetkezo benzinkut 120 km. meg a telepulesek is 60-70 km-kent kovettek egymast Kamloops-ig. traffi az nincs, ezen is meglepodtem. de esdig minden oke, mar csak 6 ora es Canmore-ba erunk 
-
válasz
stickermajom
üzenetére
sajna rajottem, hogy ez a lakossagi bronco sport valtozat, igy meg szarabbul hangzik a mileage
vancouverbol megyunk banff-be 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezt az ablaklehúzást én nevelési célzattal tettem meg... Vezetek, egy szem utasom ekézi a családfámat. Ő Trabanthoz volt szokva, de most épp egy pár éves Bora-ban ültünk kb vadiúj aszfalton. Szépen lassan, pár km alatt a néptelen úton kigurultam a 160-at és akkor lehúztam az ablakát. Jujj, bocsi, félrenyúltam. De utána kuss volt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Apám hirtelen felindulásból történő magánakciója volt a rendőrségre menni, én mondtam neki, hogy szerintem felesleges ismerve a mosonmagyaróvári kapitányság korábbi teljesítményét, ezért nem is tartottam vele, nem akartam, hogy az én pofám égjen miatta. De végül is több történt, mint amire számítottam, én azt hittem, simán el fogják hajtani.
De ja, anyámnak még 4-5 év van hátra nyugdíjig, addig biztos, hogy kijár még a vasútra az autóval. Próbáltam győzködni, hogy ne szívjon a MÁV-val, menjen háztól házig autóval, de rettentően bátortalan. Autópályán még soha nem is vezetett.
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem lóg bilibe a kezem, C-kkel persze, hogy nem éri meg perre menni, sőt biztos vagyok benne, hogy meg se fogják találni a rendőrök a tettest.
Használati tárgy ide vagy oda, akkor is bosszantó, hogy mások tojnak rá és kárt okoznak a nem saját tulajdonukban. That’s why we can’t have nice things.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Lufi jobb mint a Swiss azt en is megtapasztaltam (legalabbis ezen a desztinacion). Egyszer mentunk AF-al, soha tobbet. Siman otthagytak Parizsban, 24 orat kellett dekkolni a repteren a kovetkezonapi jaratig.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Hol szálltatok át? Mi egyszer Zürich keresztül mentünk egyszer meg München-en át. Mondjuk Németeknél szaladni kellett mert 1 óránk volt csak az átszállásra és az autumata útlevél scanner az asszony átengedte, engem meg nem... Ja és persze, hogy hozzátok egy másik terminálról indult a gép.
Másik úton meg hazafelé Svájcban hiába vt 1,5 óra az átszállási idő de 1 órás késéssel indult a gépünk... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mi anno Limo XL-el költöztünk. Az aparját meg K Asta kombival vittem. Igaz Lowbudget költözés volt. Mondjuk a csóróság előnye, hogy kevés cuccot kellett vinni.

-
pit stop
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Egyetértek abban, hogy ennek a topiknak offtopikot csinálni nem volt az évszázad ötlete ( - írom ezt úgy, hogy nem tudom ki terjesztette fel és csinálta, szóval semmi személyes)
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Azt honnan látom, hogy melyik szakmai topic és melyik nem?
Engem totál ledöbbentett, hogy az Audi, Cupra, Seat, Skoda, VW Topic nem szakmai, pedig szinte csak szakmai dolgok folynak ott, ez ahol minden van mint a búcsúban, ez meg az... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Én ÁSZF szerint moderálok, mert ehhez van jogom az oldalon. Minden jelenlevő elfogadja az ÁSZF-et amikor belép az oldalra. A többség örül ennek és nyugi van ezért a fórumon, de van pár ember aki szeret szembe menni vele.
A jogszabály ÁSZF-en felül van (meg természetesen ÁSZF-et is kellett alakítani a megfelelés miatt). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Sok éve és a jelenkor között nagyon sok minden változott. Most már csak a hardcore fórumozók vannak jelen, aki dühöngeni akar az megy Redditre ameddig ki nem tiltják, aztán megy Facebookra ahol eléggé megengedőek.
Jogszabályi háttér is változott, elég egy feljelentés egy személyeskedő vagy vulgáris HSZ miatt és máris súlyos százezrekbe kerül az oldalnak. A kommentelő még szabadságvesztést is kaphat, lásd a link a HSZ szerkesztő alatt. (feltéve ha nem PH unoffical appot használod) -
Emunem
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
nekem csak azzal van bajom, ha szarul van beállítva (hiába matrix, el lehet cseszerinteni)
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem villogok, de az elmúlt 2 hónapban 3x volt hogy nem érdekelt, felnyomtam a refit valami baromivakító jószágra.
Nem érdekel ha oldalra világít, de ha retinám FÁJ, azt észreveszem, az egyik valami taxi volt a kőér utcai átjáróban. a másik meg már akkor is vakított amikor a 8 sáv széles út túloldalán állt a pirosnál, na amikor elindultam felnyomtam.., csak hogy lássak valamit..
a harmadik meg egy tűzoltó volt a sötétben aki refivel jött, hátha balesetet okoz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Pláne, hogy nem kőfelverődésből fakad a repedés. Valószínűleg vmi feszültség volt az üvegben és most pattant el. Nem érte nagy hőfok különbség (hőtágulás)? Esetleg keményebb terepezés (karosszéria jelentősebb csavarodása)?
Nekem utángyártott ment Bubi-ba. Vékonyabb és puhább mint a gyári de kb fele árban volt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor casco-ra csinaltatod meg? Level mehet nekik cc-zve a helyi fogy. vedelmet.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem örülök neki, de sajnos várható volt. (Valami megüthette, passz, ahogy olvasom, szerencsére a biztosító helytáll.)
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Kis színes ehhez: épp most hívott fel a szerviz ahol a cserét fogják csinálni, hogy mégse jó az eredetileg megbeszélt dátum, mert aznapra már van 2 Subaru a listán és mivel nagyon sokáig tart őket megcsinálni, nem tudnak bevállalni egy harmadikat.
Ezek szerint nem csak engem dobtak vissza.
Úgy néz ki a csoportos kereset után a garihosszabbítás csak ilyen bírósági szakasz megúszására kellett nekik, de ugyanúgy nem csinálnak semmit. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez baromi jó megoldás lenne itthon is... És azért nem egy horror ára van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Itthon is vt rola szo, hogy az M7-en megnyitnak a leallosavot csucsidoben.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Mennyi idős az autó?
Felkészülnék az elutasításra, lett volna alkalma már korábban berepedni. :/ -
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Márkaszerviz megnézte a szélvédőt. Hümmögtek egy sort, tudományosan megpiszkálták egy golyóstollal, majd csináltak 3 fotót egy fehér papírral mögötte. Elküldik a központnak, majd jelentkeznek. Erre kíváncsi leszek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Valószínűleg igaz, ott azért komoly retorzió van ha kamuznak ilyenekben.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Taxis vagy?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Én 2 hónap után most tankoltam. 663 km ment a kocsiba 2 hónap alatt

Itt a budapesti nyár.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Remeljuk zold utat kapsz. Nekem mondjuk a Takata visszagivason is lamemtaltak egy hetet ezen lehet tobbet fognak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Aucs.
Kivancsi vagyok garizzak-e... -
6030D
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Mosómedvék hancúroztak rajta.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem is, max inkább a matrica miatt lesz valaki kretén… irigy ember meg nem a Tesla miatt teszi amit tesz. Pár napja volt pont egy papa egy bolthálózat parkolóba mama elsétál a kocsi mellett öreg meg kulccsal végig huzza… ezeknek az embereknek sose fog senki a fejébe latni.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Én sem állok már egy ideje szóba random teslással. Akit eddig ismertem az ok, de régen volt h töltés közben leálltunk beszélgetni, ma meg már nem olyan mosolygósak és beszédesek. No meg igen, ez szerintem hozzátartozik az ember álláspontjának a kifejezéséhez. Itthon sem állok szóba MAGA-s sapkás emberrel, mert:
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem ha befáradsz a Tesla topikba fogsz érdekes dolgokat olvasni
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Igazából egy automata váltó, egy automata klíma, és egy app (az sos miatt az adatforgalom, e-sim adott) kell csak hozzá. Teszem hozzá, ezek a Tesla kivételével 3-4 évig ingyenesek, utána fizetős éves előfizuval.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
A divatmajomkodás nálunk abban merült ki, hogy divat lett Musk hülyesége miatt köpködni a Tesla-t.
Az, hogy "védekezni" próbálsz ellene, és hogy mivel, az már egyéni választás kérdése.
Mint mondottam volt, ha külföldre megyek, én egy "Nem Orbánra szavaztam" kitűzőt tennék magamra és matricát az autómra, mondjuk angolul. Biztos ami biztos!
Szerencsére azt tapaszaljuk évek óta, hogy ha normálisan és korrekten állsz a másikhoz, akkor nem köpnek le, a németeknél legalábbis nem tették.
#347411Qru: Jahh, még a napsütésről is Ő tehet, meg hogy nincs minden négyzetméter beültetve fával Budapesten
(kis komolyságot már na) -
válasz
stickermajom
üzenetére
Saját magukat szívatták be ezzel elsődlegesen… mert totál üres volt a fizetős parkoló, 3 autó volt rajtam kívül, ellenben az oda vezető út ami nem fizetős rogyásig volt kocsival, óvoda parkoló este 7-kor csurig. Nem mellesleg helyiek mondták, hogy a kivezető út környéki lakosok panaszkodtak nagy a forgalom csináljon valamit az önkormányzat… hát majd most még jobban beáll mindenki a kis utcákba.
-
Reggie0
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Es szerte a vilagban mindenhol ez van. Madeiran meg a turista (gyalog) utvonalakon is szakaszonkent szednek penzt.
-
paatrick
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem Tucson az, hanem egy 2017-es Kona:

-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Azt viszont nem irigylem!

#346523 rbalint88: +1. Én pont ugyanígy...
Tsebacsi: "Nyugaton egyre több olyan terminál van" - sok helyen van itthon is.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
+1!
Ugyanakkor ètteremben, kávèzóban, bárban mindig adok jattot.
-
rbalint88
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha az a “ker amennyit akar” joval a piaci atlag alatt van es ezert az osszegert minosegi szolgaltatast kapsz, esetleg egyeb extrak mellett (soron kivul fogad, megcsinal mast is ingyen, stb), akkor miert faj felkerekiteni a fizetendot?
Pl akihez en jarok autoszerelo, sokszor kis aprosagokert el se fogad semmit, ha csak munkadij volna, igy amikor fizetos beavatkozas van, mindig jattolok, mert amugy is olcson dolgozik. Oke, nem az olasz borkanapen (kozepesen rossz) kaveveal a kezben ulve nezed, ahogy uvegfal mogott dolgoznak a muto tisztasagu feher csempes helyen, de jol es alaposan megcsinalja a kert dolgokat, ha valami SOS dolog van, akkor bepajszerol az amugy tele levo naptarba valahogy es emelle legtobbszor nevetsegesen keveset ker. Akkor leszek szopoagon, ha majd nyugdijba megy, jo szerelot talalni nagyobb kockazat, mint a tindert porgetni
De a cserepkalyhas/gazos forma is ilyen, nincs kiszallasi dij es eszkozonkent elker 4000-et… nyilvan neki is rarakunk, mert meg ugy is nagyon-nagyon olcso. Osszehasonlitaskent anyamnal van 2 kalyha+bojler, 12 helyett kap 15-ot. Ezzel szemben 2 eve nalunk a villanybojlernel alig akart jonni a viz, kihivtuk a mukikat, masnap jottek, brutto 20 perces munkaert elkertek 40k-t, ebbol az anyagkoltseg ha draga helyen veszed meg 12k, de nekik inkabb 8k
es keruleten belulrol jottek, szoval nem az utikoltseg dobta meg az arat. Na ok nem kaptak jattot
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez olyan, mint a hálapénz. Utána már jobban emlékeznek rád.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
+1, ezert nem is adok sosem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Jó gumma, a Wilderness-hez is ez a gyári szerelésű.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
kibicnek semmi se drága alapon: én simán csinálnám az emelést

nálam ez becsípődés, hogy ha valaha emelt kombit vennék, akkor default tennék bele lift kitet. -
bulikavagyok
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez nagyon király lehet, irigyellek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezt hívják rendeltetésszerű használatnak. Hajrá!

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nyugi, én a te oldaladon állok abszolúte... fogyasztói társadalom, és a konzumidiotizmus világa van odakinnt sajnos.
"Zöldek vagyunk" felkiáltással soha nem termelt az emberi faj ennyi szemetet mint manapság. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Te írtad, hogy kis kocsit kellene gyártani, mert milyen dolog a nagy elektromos suv.
A user akkor is nagy autót fog venni, azt lehet eldönteni, hogy legyen-e harmada a környezeti terhelése.Belezavarodtál, hogy mit szeretnél mondani, ami nem is csoda, mert nincsen értelme.
Ha szeretnéd megismerni, hogy tényleg jobb-e és miért az elektromos hajtás, tiéd az internet, hajrá!Ha csak hőbörögni szeretnél, abban nem tudok segíteni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Emiatt reklamáltál már Brüsszelben is? Elvégre ők erőltetik Európában a zöldítést nem az autógyártók agyszüleménye ez.
-
KAMELOT
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Főleg, hogy rengeteg vizet kell felhasználni!
tboldi: Okosan kell használni. Te vigyázol rá, nem lesz semmi gond
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Miért jön mindenki szembe az autópályán tipikus esete. Ha már többedik különböző ember nem érti mit akar a költő, akkor talán, esetleg egy icipici esély van rá, hogy a költővel van gond. De inkább személyeskedj tovább, megy az.

-
válasz
stickermajom
üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ott az a Tesla cikk.
250.000km alatt 15 millát rakott a kocsiba.
Mi is itt a spórolás?
Átverés az egész. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem fogsz beleültetni egy Escalade méretű autóból egy Renault 5-be aki előbbit szeretné.
Aki ekkora autót vesz, az vegyen inkább elektromosat.
A "papíron" kevesebb CO2 a gyakorlatban sokkal kevesebb, a belsőégésű autók szanaszét vannak csalva fogyasztás tekintetében(+20-25%), ez kiderült az EU adatgyűjtéséből. -
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
egy akksi csere
Ahh, így világos. Minek? Nem azt mutatják a számok, hogy 15 év átlagfelhasználásánál kötelező az akkucsere (LFP, EV-k harmadában van, 2500-9000 ciklus a gyári élettartam). Hibridben is van akkucsere? Ott sokkal inkább kell.
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
bár ugye azt láttuk, hogy egy plug-in-hez képest a kalkulátor szerint sem túl nagy a külöbség
Továbbra is kíváncsi lennék a “nem nagy különbség” peremfeltételeire, pláne egy “99% megújuló” környezetben.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Pl [link]
Sok múlik azon, hogy milyen az energiamix az adott országban.
Nálunk nagyon zöld az áram.
Tele van az internet ezzel kapcsolatban elérhető információkkal, ha érdekel ez mindent el tudsz olvasni. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem, teljes életciklusra nézve.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Divatos még ott az autók orrára húzott fekete műbőrkoton?
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Most én vagyok vak, vagy 18,3 kWh az átlag 778 autót nézve, melyik csatornát nézed, azt amit linkeltél?
Nekem 19,6 kWh a 21e km-es átlagom és nem vagyok egy pipiskedő.
Kis EV… de mihez hasonlítod, hiszen batár nagy benzines meg diesel suvokkal járnak egy csomó helyen, nem pici városi autókkal… kihalóban a sima sedan, meg a 3 ajtós autok… mindenki a nagy egyterűeket veszi.
Tehát ha valaki elektromossal jár az szorítsa össze a családot egy pici autóba, mert az az igazán gazdaságos, minden más meg oké?
Teljesen szemellenzős nézettel nem lehet mit kezdeni sajnos. -
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem tudom ezek a szamok milyen parameterek mellett jottek ki, de nezzuk UK-t (~tekintheto Europanak): large car, mondjuk legyen 5-os BMW, 530i, 8 literes fogyasztas (varosban ez nagyon optimista, B48 tobbet eszik): 46.5 t of CO2-eq
530e: legyen mondjuk 6 literes fogyasztas: 32.1 t
i5 BEV, 20kWh, 500km hatotavval: 22.7 tA vitat indito Teslak altalaban boven 20 alatt fogyasztanak.
Mindez amugy uj autokat feltetelez. Egy 10 eves Tesla pont ugyanannyit bocsajt ki, mint egy ujonnan vasarolt, mig egy 10 eves belsoegesu nem.
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ott a tool eggyel feljebb.
De bele legyen ám számolva az okozott nehézfémszennyezés, az édesvíz felhasználás megnövekedése, a megnőtt km-ek száma (úgyis olcsó, menjünk autóval!) is.
Ja, mivel az olaj a csapbol folyik, ezert ott ne szamoljuk bele a demokraciak exportalasa celjabol inditott hadmuveleteket, olajkatasztrofakat, olajipari vallalatok "problemamegoldasait".
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Szóval igen, szerintem a Tesla és a hasonló méretű barátai nem zöldek
Szerencsere rengeteg tanulmany all rendelkezesre ahhoz, hogy picit tobb adatra tudjunk tamaszkodni, mint hogy szerintem, meg a fotelokoskodas.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Jelenleg a piac szépen beszabályozta a gyártást, mert a kutya nem veszi mióta nincs állami támogatás rá.

-
válasz
stickermajom
üzenetére
Magyarországon gyakorlatban az van, hogy az energia fele atomerőmű, erre jön még rá, ha valaki otthon napelemből tölt.
Átlagosan kb harmada a környezeti terhelése egy elektromos autónak. Itthon még kevesebb.Ebbe nincsen beleszámolva, hogy aztán a lerúgott 12 éves autókat idehozzák, 3 év múlva kivágják belőle a dpf-et, egr off, katalizátor kuka, és még megy 10+ évet.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Most akkor szerinted ha én elmentem 23e km-t a Teslával amit 98%-ban itthon töltök napelemről az esetek többségében nappal, termelési időben (sokkal többet termeltem már idén mint amit elaztózok), az rosszabb, mintha elégettem volna több kint 2 ezer liter benzint?
Nem nem az átlag autós cseszi tönkre a földet, hanem az ipar… de ettől még elég botorság azt írni, hogy nem “zöld” semennyire. -
Micsurin
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Lehet ám a végén nem lenne jelentősebb ráköltés arányait tekintve itt sem.

Holnap doki után benézek kedvenc bontósomhoz, ha mond valami értelmes árat 2DIN keret + klímára lehet nem vetem el az ötletet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Sima, van BT-os adapterem. Akkor lehet benézek a hifi topikba mik az ajánlott cuccok a magamfajta szegényházban lakóknak.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Sima, azt a pici akksit feldurrantja annyi idő alatt, főleg, hogy mentél is már vele. Amúgy benzines boxer motor könnyen indul, nem kell bele bika akksi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Parádés kondíciók. Itthon 3 év kb a csúcs. Nekem Rocket van bár Totachi-t akartam mert az racse-piros.
Töltéssel kell kezdeni ki tudja mióta állt a raktárban. Tedd töltőre még ha tudod. Vagy ugorj át Torontóba, annyi idő alatt feltölt rendesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére

Garázsvásárt tartok. Az eladott cuccok árát újabb haszontalan autós holmikra költöm majd. Pl most kinéztem egy 2 din-es Kenwood fejegységet.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Pont akartam szólni, hogy erre ott az autós off. Bár én indítottam az off cunamit szóval jómagam megintésével kezdem a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

egyebkent nagyon durva hogy senki! nem tartja be a sebesseghatarokat.

Kivancsi vagyok garizzak-e...