- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-10-31 19:24 Téma összefoglaló
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)A következő autós találkozó időpontja (a többség döntése alapján):
2026. május 10. (vasárnap) 16:00
A helyszín egy korábbi javaslat alapján: Savoya Park, Auchan parkolójának Kőtár utca felőli sarka (nagyjából errefelé), a nyitott részen. Esőnap esetén kicsit majd beljebb gurulunk legfeljebb. Ahogy látom, villanydelejes szekerek számára van töltőkészülék is errefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Volt régen a 11-es úton a StarCar Garage, még YT tartalmakat is toltak...elvileg most is... De ott most a StarShine Wash van, és a StarCar, meg már Szentendrén van... és így indul a weboldaluk:
A telephelyünk és a szolgáltatási körünk megváltozott, az autómosónk és az autójavítónk bezárt.
Most akkor a StarShine az egy leválasztott üzletág, vagy szétváltak útjaik? Valaki tud róluk infót, hogy most melyik a melyik... a jobb...vagy bármi.
-
MrSealRD
veterán
Gyorsan ránéztem mi fán terem ez a cseresznye... YT első videóban a teszt végén a srác elmondja, hogy a tesztelésen vették észre, hogy a hátsó fékrendszer kialakítás olyan volt, hogy a sárvédő képes volt elnyírni a fékvezetéket... Jelezték és javították a konstrukciót, de azért átvételkor mindenki ellenőrizze...hogy updated megoldást kapott vagy sem.
Na...ezzel csak annyi a gondom, hogy ezt a jellegű problémát egy sokkal korábbi fázisban még a gyárban kellett volna észrevenni, nem egy 3rd party teszten... És ha nem veszik észre? A bizalom itt számomra eltűnik és felmerül a kérdés, hogy mi az ami még nincs átgondolva alaposan... és mennyi idő alatt jönnek ezek ki. És akkor 19M.
Máshol is vannak bajok, de ez a cseresznye még nem elég érett szerintem.
Ugyanakkor tiszteletben tartom mások döntését, mert kinek a pap... de nálam ez kiesett a kanyarban.
-
MrSealRD
veterán
Utolsó nap este küldtem be az Uniqa saját felületén a KGFB felmondásom.
Akkor ennyit kaptam vissza. De nem érzem azt, hogy ez egyértelmű befogadás lenne. Azóta mást nem kaptam tőlük. Nem kellene lennie valami visszajelzésnek még. 18-19-én jár le, addig kéne megkötnöm az újat.
Szerintetek kérdezzek rá? ( csak a nagyon utolsó pillanatos felmondás miatt pörgök rajta)
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Most be is küldtem elektronikus úton a szerződés felmondást...
-
MrSealRD
veterán
Ha a KGFB-m 2026.03.18-én lesz évfordulós, akkor jól számolom, hogy ma holnap még felmondhatom?
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Az amit leírtál, az nem beragadás... HA éppen előzöl, vagy te sem tudsz haladni, az szerintem standard. A beragadás alatt én azokat értem, akiket utolérek és jobbra-balra benézek előre.... és nincs előtte senki 100m-en át... jobbra se.
Az indexelést próbáltam többször... De sokan nem értik.
-
MrSealRD
veterán
Ez szerintem a kivétel és nem az általános... Viszonylag gyakran járok az M3-on. Sok tényezőtől függ, hogy milyen. Hétvége, reggel, délután, este..stb.
Úgy megyek neki, hogy akkor 130 tempomat... aztán kb fél óra után megunom a banánt, mert nem lehet egyenletesen normálisan haladni... hintáznak 110-120 között...stb.Megmondom konkrétan mi a probléma. Az, hogy manapság annyira sok figyelem elterelő elem van, hogy a nagy része nincs ott fejben amikor közlekedik. Láthatóan nem figyelnek oda milyen rendezvényen vannak. Elbambulnak, telefonoznak...stb... Tipikus jelenség.. 130-al külsőben megyünk. Majd az előttem lévő, fokozatosan lassul nagyon lassan ilyen 110-115 körülig. Majd elmegyek mellett és hát... telefon a kézben. Vagy beszélget.
A pár perces érv meg igazából túlzott leegyszerűsítése a valóságnak. Ez csak akkor működő érv, ha A és B között egy full egyenes megszakítás nélküli szakaszon kellene menni. De nem így van. Kereszteződések, lámpák stb... Ha 10 sec-en múlik, hogy átférsz a lámpán akkor máris 1,5 perc állás időt nyertél. És nem 1-2 lámpán kell átmenni. Ez domino hatás szerűen halmozódik. Ha rossz ütembe kapod el a közlekedést akkor sok időt veszítesz. Ha hamarabb érsz oda, nagyobb esélyed van hamarabb átjutni egy-egy ilyen ponton.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Függetlenül a KRESZ szabályoktól, nem ez van most kint a valóságban? Most csak hozzá van igazítva a szabály... Senkinek nem kell 130 vagy 140-el menni. Számtalan példa van a 110-120-as vitorlásokra is... Most is lehet menni 180-200-at az M6-on is... szabálytalan? Igen. M3-on lehet menni ennyit ? Max rövid ideig kicsi szerencsével, mert olyan erős a forgalom, hogy sokszor a 130-at se érjük el mert a sok fittipaldi egymást mellett(!!) megy. Nem mondom, hogy nem kell foglalkozni ezzel a kérdéssel, de amíg a fontosabb szabályoknál gond van, előbb azokat kellene rendbe tenni... Egy jobbkezes 50-es kereszteződés is folyamatos kockázat, mert nem tudják jól kezelni.
-
MrSealRD
veterán
Nemrég beszéltem a szomszéddal amikor hazaért és kiszállt a kocsiból. Ürömtől Piliscsabáig 30km/h a tempó...
és halálos... Nem tudom, hol vagy de itt már 20-30 cm hó körül tartunk és lókukit nem takarítottak amióta elindult az havazás az év elején...
Én konkrétan azért nem megyek ki mert félek, hogy jön egy ideges kezű telet csak képen látott rutinos fittipaldi...aztán járhatok miatta szervizbe.
Inkább húzom a szánkóval a gyereket egy órán keresztül a környéken. Az tök jó buli.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Dehogy... nem tudom mi lett vele... kicsit tovább mentem ott tudtam megállni de az sem volt ideális. Az előttem lévő is megallt hogy megnézze minden oké. Rendes volt. Eredetileg elé mászott ki. Automata tavolsagival mentem és bevilagitottam a szélét az útnak így látta hogy jönni fog. Visszahátrált majd beugrott elém... gyerek mögöttem. Nem voltam boldog.
-
MrSealRD
veterán
Búék. Az összes szilveszteri őz rohadjon meg.

Bár úgy sejtem egy ilyen szitu általában rosszabbul sül el. -
MrSealRD
veterán
Nem akarja senki... ez egy lehetőség. HA kifizeted akkor nem rontanak a bónusz besoroláson. De döntesz.
Nekem 2018-ban volt egy szitu, 53K. Visszafizettem mert nem akartam rögtön M2-be menni... Azóta meg B7-be vagyok... Függetlenül a bónusz-malus besorolástól rád fogják tenni a károkozói szorzót sok helyen...talán mindenhol. Nagyon gerinctelen húzás...de ez van...kb 3 évig rajtad lesz, utána elkopik... De ennyit tudsz tenni. Nézd meg előre, hogy hozzávetőleges kalkulációval kb mire számíthatsz jövőre... Gondolom nem az lesz a probléma ha 5K-val több az éves díjad, hanem ha 100-150K-val. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Kedden jöttünk haza Bécsből. A Waze induláskor 2 órásra hunyorította az utat...3 lett belőle. Külsőben végeláthatatlan kamionsor volt. Nem értetted miért állnak, mert amikor odaértünk akkor a sor elején a nagy semmi és az első kamion kedélyesen gurulgatott.
A belsőben mentem amit átvittek a túloldalra. Tatabányánál az is megállt. Egyszer csak hirtelen megindultunk és nem lehetett tudni mi volt, mert elhaladva semmi nyoma nem volt annak, hogy bármi is történt volna...
És a legnagyobb kreténség...hogy a belsőből nagyon sok km-t kell menned mire vissza tudsz jönni a külsőbe, és ezáltal lejönni a pályáról. Konkrétan a Premier Outletig kellett menni, hogy végre visszavezessenek... Gőzöm sincs mennyit mentünk, de se Zsámbék, se Bicske lehajtónál nincs lehetőség belsőből kijönni... De ha külsőbe mész akkor ott ragadsz a kamionokkal kitudja meddig. Halál volt az egész.
Azt hiszem talán Tatabányánál tudtam volna lejönni... Utólag azt kellett volna, 1-esen végig menni... -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Reggeli indulás megborult. Viharos volt kicsit.
GLS értesítő 45 perccel indulás előtt jött, hogy a következő 4 órában jön valamikor... miközben előző nap még a hétfőt jelezték. De kellett a motyó is. Így a futár elé mentünk es lett egy 1 órás csúszás... utána meg M6 egészen az aljáig...és nem voltak sokan. Lehetett haladni. 11.21 re érkeztünk. Wazr 12t tippelt induláskor. Egyszer meg kellett állni WC szünetre.
-
MrSealRD
veterán
Mai fogyi.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Figyu...elolvastam. Az egész cikk ékes példája annak a sztereotípiának, hogy kb minden autóvásárló aki használt autót vesz az fogja be és kb soha semmiért ne emeljen szót. Állapotot veszünk. Szól másik mantra. Csak éppen arról szól manapság a használt autó vásárlás, hogyan tévesszék meg a vevőt.
Nagyon átestünk ezzel a témával a ló túloldalára. A cikkben 12 éves autóban 2 évvel a vásárlás után ment tönkre az üzemanyag szivattyú. Ez mennyiben releváns ahhoz az esethez, hogy 1 héttel a vásárlás után megdöglik az autó?
A cikkben felhozott példa mennyire gyakori? Szerintem az ügyfelek jó ha 0,5% jön ilyenekkel... Csak annyira szürreális, hogy felnagyítják és lecikkezik.
Oké, én elhiszem, hogy vannak kretén emberek, de tanuljunk már meg különbséget tenni két helyzet között a részletek és a kontextus alapos vizsgálata után.A cikk stílusa és szövegezése alapján meg de...ez nagyjából egy ismeretlen és nem szakmabeli ember nyilvános megalázása, hogy milyen hülye. Kérdezem, honnan kéne ezt tudnia? Baszki, tudod hány embernek segítettem még zsenge hajtás koromban mert azt sem tudták hol kell bekapcsolni a számítógépet? És kb már az első eset után láttam, hogy nem érzik jól magukat, hogy nem tudják és nem értik. Ezért nem lehet ilyenkor arrogánsan fellépni, mert csak tovább rontod a helyzetet. A cikkben pont ez történik. Csak annyival el lehet kenni, hogy ismeretlen az ember... Hogy ezeket az alapvetéseket miért nem tudja senki, és helyette miért tudja mindenki még a halálos ágyán is, hogy mikor volt a tatárjárás...azt máshol kell keresni.
-
MrSealRD
veterán
Én az egész helyzet kezelése miatt nagyon nem javaslom őket. Az, hogy az autó jó vagy nem, az nem számít most. Erről nekünk is meg kellett volna bizonyosodni jobban.
Elvileg átadás előtt leszervizeltették, és annak tartalmáról kértük a számlát... Kesztyűtartóban van azt mondták. Otthon nézzük, semmi. Új akkut kapott. Garancia miatt arról is kértük a számlát... Majd szóljunk ha gond van és segítenek...intézik. Na hát ennyit erről.
-
MrSealRD
veterán
#360670 f4lcon & #360674 f4lcon:
Szerintem teljesen korrekten megfogalmaztad, hogy mi a gond. Köszi, hogy leírtad a korábbi cégeket... csodás, de tényleg, hogy ez így megy manapság. Az a gond, hogy konkrétan nem tudunk velük érdemi párbeszédet folytatni már az elejétől kezdve. Nem tudtuk ismertetni a problémát sem... Egyszerűen egy kategorikus ignorálást kaptunk eddig.
Akár azt is mondhatták volna, hogy megnézzük az autót, de ha olyan a hiba akkor kifizeted...#360671 grizlisandor & #360681 ncc1701:
Nem szeretnék hálátlannak tűnni, de szerintem félreértettétek a helyzetet. Én vázlatosan írtam le dolgokat és keresem az utat.. Ha van!
Én azt javasoltam tesómnak(aki helyben próbál segíteni) és faternak, hogy szerviz mielőbb, és lássuk mi a gond. Aztán ha olyan akkor legyen megcsináltatva. Ráérünk utána gondolkodni azon, hogy lehet-e ezt a kereskedőre hárítani.
----
Annyit pontosítanék utólag, hogy kicsit máshogy történt időben az egész, csak rosszul emlékeztem és közben megkérdeztem.
Szombaton elhozták az autót. Ez egy Debrecen - Kerecsend távolság.
Hétfőn volt a kupak probléma. Azt azért gondolhatjátok, hogy egy fosos kupakért nem szaladunk vissza rögtön. Vettünk egy kupakot. Ennek az információ tartalma annyi, hogy rövid időn belül lett egy hiba a hűtőkört érintően.
1(!) hét múlva pedig pályán kidobta a magas víz hőmérsékletet és félreállt. Kevés volt a víz a kiegyenlítő tartályban. Rátöltött és hazajött vele. Otthon megnézték. Láthatóan csökkenőben volt a víz. A vízben üledék volt. És a blokkon látható volt a lefolyás. A víz pumpa környéki eresztést mi állapítottuk meg mondhatni fél-laikus szemmel... Ennek az infó tartalma annyit jelent, hogy gáz van a hűtőkörrel 1 héttel az autó átvétele után.
---
Jelen pillanatban annyit tudunk magabiztosan kijelenteni, hogy hiba keletkezett a hűtőkörben, de még szerviz nem látta. Ez várhatóan a héten fog megtörténni. Mivel üledékes volt a víz és fogyasztotta is, ezért ez akár sokkal rosszabb is lehet. A cél az lett volna, hogy az ő közreműködésükkel derüljön ki és ha csak kopó alkatrész akkor mindenki megy a dolgára. De ha hengerfejes a motor, akkor nyilván nem fog működni a mostanság sokat emlegetett kopóalkatrész mantra. Csak szeretném helyére tenni az értelmezését a helyzetnek. Ez most itt nem a klasszikus poén mém amit grizlisandor linkelt, hogy milyen hülye a vevő. Próbálnám terelni a fatert de k.rva nehéz. 4 hónapja mondtam neki, hogy átvizsgálás nélkül ne... De nem írom le mit válaszolt mert facepalm nekem is.
Azt szerettem volna megtudni, hogy mit érdemes és mit nem megpróbálni. Nem kell túlragozni. Ha nem nincs szavatosság hát nincs... De nehéz úgy előre lépni ha nem akarnak szóba állni az emberrel.#360683pit stop: Köszi, ezt jó tudni. Akkor ez újabb szög az ügy koporsójában.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Gondolkodtam melyik autós topikban írhatnék erről... lehet már inkább jogi topik a vége.
Faterom megcsinálta élete autóvásárlásást, egy Opel Meriva B képében az Úr 2010. évéből. Az eladó a Martincar volt (Martin Hungary Kft.)*. Az adás-vétel során nem volt eléggé figyelmes és bizományos értékesítés keretében adták el neki az autót. A valódi tulajdonos a Blue Emotion Kft. Közben az előszerződést is elvették tőle és rendes adás vételi szerződést sem kapott. Egyedül egy tulajdonjog átruházási szerződése van. Az átírást is a Martincar csinálta.
Sejthetitek, hogy gond van az autóval, különben nem lenne jelentősége ennek.
1. hiba: Az kiegyenlítő tartály kupakjánál a szelep megadta magát és elkezdte kifosni a fizet. Mivel filléres tétel, ezért gyors vett egyet.
2. hiba: A víz pumpa környékén totál engedi a vizet...az autó nem mozgásképes, jelenleg az udvarán áll. Összesen kb 7-800km ment bele. Talán 2-3 hétig volt használható.A 2. hiba után megkerestük a Martincart. Azzal hárítottak, hogy bizományos értékesítés és ők nem felelősek, keressük a korábbi tulajdonost a Blue Emotion Kft. Kértük, hogy adják meg az elérhetőségüket, hogy akkor felvegyük velük a kapcsolatot. Ezt egyértelműen elutasították. Nem azt mondták, hogy nem tudják, hanem hogy nem adják meg...
Ment postán levél a Blue Emotionnek a hiba bejelentéséről, át is vették a levelet, de a válaszadási határidő letelt és nem válaszoltak.
Ma a Martincar telefonban azt mondta, hogy nem adják meg és egyszerűen kinyomtak.
---Az én megérzésem látva a mostanában megjelent becsületesnepper videót, és olvasva rengeteg rémtörténetet, az, hogy ezt az autót meg kell nézetni egy szervizben, hogy mi a baja, és ha nem egy horror akkor meg kell javíttatni. A számla és a jegyzőkönyv ellenében lehet próbálkozni valamiféle jogi úttal, hogy ezt megtérítsék... De ehhez nem sok reményt fűzök.
---
Ezek nyilvános adatok, szóval leírhatom:
A torta tetején a hab:
A Martincar tulajdonosa és ügyvezetője Martin Péter valamint ügyvezető Hercz Zsuzsanna.A Blue Emotion kft tulajdonosa és ügyvezetője Martin Andrásné valamint ügyvezető Martin Péter.
Nem mondom, hogy jelez a pókösztönöm, de itt valami nem kerek... A saját másik cégükről nem akarnak infót adni?
Két kérdésben kérnék segítséget.:
1. Tényleg így van, hogy bizományos értékesítésnél a kereskedés mossa kezeit?
2. Merre lehet elindulni ezzel a történettel? -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
A szokásos bindzsisztáni mentalitás egy friss hajtása... El lehet mondani, hogy a normál esetben 200 helyre nyomorítottak be 230 helyet... Szenzáció!
Azt hiszem van erre valami nagyon értelmes szabályozás is ami származtatja az építendő parkolók számát. De csak halványan emlékszem valamire...Eközben a nem is olyan messzi Mariborban az Europarkban... A város közepén a Dráva partján... számban is méretben is értelmezhető a parkolás.
És akkor legyen egy ellentmondás is. Az olaszoknál a szűk utcák, és alig parkolható helyek mellett a boltoknál, szupermarketeknél, outleteknél...stb full kényelmes parkolók vannak.De, hogy ne legyünk igazságtalanok, vannak olyan parkolóházak amelyek egy épület részeként régebben épültek és ott még más méretekre készültek fel...
Melóba pl van, hogy ráforduláskor inkább kicsit visszatolatok és úgy megyek rá az emeletek közötti fel/lehajtóra mert inkább ez mint, hogy meghúzzam... -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Olaszország túra... 1432km összesen. Pár saját rekordom dőlt meg.

Ezt a fogyit úgy kb 20km-es távon sikerült elérni... 50-70 közötti szakaszokon. Ilyen számot még sosem láttam, ez nekem ezért volt érdekes. Mondjuk a pedálhoz keveset értem hozzá, inkább tempomat volt...Illetve volt egy 1 tankkal mennyit megyek, mert nem akartam az olaszoknál tankolni ha nem feltétlenül szükséges. Szlovéniában jobb áron volt.
Az 829km lett és 15km volt hátra... erre sikerült rátankolni 68L-t. Így jött ki egy 8,26L-es átlag. Btw... a tank 66L -
MrSealRD
veterán
Köszi a Zöldkártyás megerősítést! Akkor nyomtatok egyet.
-
MrSealRD
veterán
Szlovénia, Olaszország útvonalra kell magammal vinni ezt a nagyon elavult Zöldkártya dolgot?
-
MrSealRD
veterán
Tudja valaki mit csinálnak a kamerákkal?
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Végül már itthonról... egy kemény hétvége után... gyerekkel utazás néha durván termeli az őszhajszálakat...
Bár privátban sok válasz érkezett a kérdésemre... (nem).
Azért beírom ide is... Waze nyaljon sót. Kézzel átterveztettem vele, hogy ne akarjon semmi autópálya szerűn menni külföldön, így nem vitt rá a D2-re. Nem is volt egyébként szükségszerű...
M1... azt szétkapták mint foxi a lábtörlőt... Ha lesznek a szezonális tömörülések, mint nov1, meg év végi ünnepek... az egy halál lesz.Pozsony... nagyon nem tudtunk városnézni... de É - D irányba kb átmentünk a városon... tetején volt a szállás. Építészet tényleg BP szerű. Szombat délután szó szerint olyan volt a közlekedés mint egy kisvárosban. Full üres volt szinte az egész város... Valahogy az volt az érzésem, hogy igen... egy 500K népességű város, agglo nélkül egészen működőképes tud lenni. Ott nem növesztettek vízfejet...
Pozsony - Pandorf Outlet között sem pályáztunk... azért látszik, hogy értelmesen is meg lehet oldani ezt a biciklisáv és bicikli út kérdést, és kényelmesen megfér egymás mellett az autós és a drótszamár is... KariGeri mehetne tanulmányútra...
Pandorf Outletben eddig csak decemberben voltunk... na most is annyian voltak mint csak éppen szeptember van...én kicsit meg voltam lepődve.
Amit viszont csúnyán benéztünk...az a vasárnapi boltzár...elszoktunk már tőle. Ma akartunk menni Lidl-be/Aldiba... és bakker mindenen lakat van... Elfelejtettük, hogy ott vasárnap minden off.
Szóval beugrottunk a méltán híres és tboldi által népszerűsített Mosonmagyaróvárra, tankolni, meg gyors kaja...aztán suhanás haza...
Legyen fogyi is... most elfojtottam mind a 272 lóerőt és legelőre küldtem a lovakat... így sikerült egy 7L/100km-es átlagot hoznom egy elég vegyes útvonalon. Van még tér lefelé, mert 6.9 is volt a végén...csak aztán elromlott.
Illetve ha van itt olyan aki nem olvassa a milyen autót vegyek topikot de tud ismeretet terjeszteni Opel Meriva-t illetően, annak a segítségét kérném itt: [link]
Jelige: Autót vett a fater...
-
MrSealRD
veterán
Holnap irány Pozsony. Valamiért Waze és Google maps kétféleképpen nem akarja jól tervezni az útvonalat... Rajkáig autópálya az biztos. Itt viszont úgy látom, hogy a határtól kezdődően a D2-es pálya az fizetős?
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Mondhatni rendszeresen használom ezt a körforgót... hát... Egyrészt a körforgalom az nagyon kellett oda, mert előtte a kereszteződés gyakorlatilag használhatatlan volt. Az egyes oldalakra születni egyszerűbb volt, mint átjutni...
A kivitelezés azért kicsit vérszegény, de határozottan jobb a helyzet... Viszont a méretek valahogy nem annyira adják ki a matekot... Nem a hülyéket akarom védeni, mert ezek tényleg fakezű mutatványok. De nem egy komfortos körforgalom, inkább szükség megoldás. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Kinek milyen volt az tanévkezdés közlekedése?
Tekintettel az ilyenkor átlagnál is nagyobb hülyeségre inkább HO-ban maradtam...hátha pár nap alatt konszolidálódik a helyzet...
A nyári indulási időmben nyomtam egy tervezést Waze-re, hogy mégis mit mond a 37 perc helyett.... 1 óra és 19 perc. + bónusz Bécsi úton baleset.
Ez volt a megerősítés, hogy jó lesz nekem ma itthon... Persze a közlekedés nem fog változni úgyhogy részlegesen megint tömeg lesz... baci tenyészet szezon...pfejj.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Én tavaly év elején próbáltam meg, mert akkor elég sok infógyűjtési meg TIR rendezési ambícióm volt a telóm topikjában és 1 emberre kevés volt. A másik taggal is rendben voltunk...
Aztán kiderült, hogy nem csak a közelmúltbéli dolgok számítanak...hanem úgy az egész életed itt a fórumon... Rám lett olvasva az is ami 2-3-5 éve volt... Aztán úgy voltam vele, hogy én akarok ingyen tenni az közösségért és nem kell?! Oké, köszi csá... Legalább több időm van másra.
Szóval ezzel a profillal soha az életbe nem lehetek topikgazda mint kiderült...Zseniális. De új userrel lehetnék... Logika 2025.
Elengedtem, nem ér annyit. Viszont másoknak jó tanulság lehet, hogy mire számíthat... -
MrSealRD
veterán
Mai eredmény 8.1L -> 227km. És 53km/h átlag.
1-2 helyzettől eltekintve mindenhol tempomat és határon mentem. Pályán is... Eco mód.Hát...én majdnem megőrültem mire hazaértünk, ez túl nyugodt stílus nekem.
Csak hát kíváncsi voltam milyen fogyira tudok lemenni. Ebben volt állás idő is szóval lehet, hogy tudna ez még lentebb menni. -
MrSealRD
veterán
Ha nincs töltőd akkor ne filózz...vegyél. Ha van valamid, akkor nem biztos, hogy megéri. Én anno még 2018-2019 körül vettem Lidl-be. Ki se bontottam múlt hétig.
De akkor nagyon jól jött, mert a Mazda lemerült és mozgásképtelen lett. Ezzel meg 1 éjszaka alatt sikerült életre kelteni az akkut. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Érdekes...én nem érzem langyinak... De élek a gyanúval, hogy ez lehet szubjektív is... és ami nekem jó, az neked langyi.
Ecoban viszont egyértelműen lassan reagálja le a helyzetet.Mai Fogyi:
Piliscsaba - Füzesabony
Oda: 8.5L - 1:26 - Sima mindenhol...nem tartott fel senki...alig volt néhány lélek az utakon.
Vissza: 10.8. - 1:47 - Itt már volt minden. Egy nagyobb torlódásnál bevitt Bag-ra... de úgy, hogy le a 3-as útra, majd onnan egy mezőgazdasági jellegű 1 autó szélességű út volt...szegény lakókocsis előttem izzadt rendesen. Amikor az asszony megnézte hol járok éppen a a Kis Kontyos Pizzéria és Sörtár mellett voltam...
A jobbra tartás kezd teljesen kihalni. -
MrSealRD
veterán
Pont ezt akartam írni, hogy a tempomat esetén a gyorsítás az erősen függ a módválasztástól. Eco-ban, pl annyira kimért mintha eltartott kisujjal kéne gyorsítani... De sportban, azért személyiséget vált és elég határozottá válik.
Szerintem ez teljesen jó így meg még azt is mondanám logikus.Illetve még annyi, hogy ha tempomat esetén parketta gázt ad azt is jelenti, hogy van tér előtted és lehet gyorsítani... ha megy előttem valaki akkor simán szinten tart és vonatozunk. Ecoba szépen felkapcsolgat 7. fokozatba és hajókázunk.
Indulásnál vagy beállított sebesség határig a gyorsítás nem meglepő, ha folyamatosan megy ez a hullámzás, akkor azt jelenti, hogy a forgalom is ezt csinálja előtted. -
MrSealRD
veterán
A következő számot szeretném küldeni Qru-nak.: Napi fogyi. Esztergom - Piliscsaba oda-vissza 8L. A reggeli friss levegő jobban ízlett neki, csak odafelé 6.9L volt érkezéskor. Ami eddigi rekord.
De kb mostanra megtanultam, hogy ha takarékosan akarok menni akkor kb induláskor érek a házpedálhoz. Utána, meg a tempomat karral kell játszani... Gázadásra ilyen tized litereket képes ugrani, de azonnal... függően attól, hogy mennyire nyomom le.
Holnap megyek egy hosszabbat M3-on... kíváncsi leszek.-----------------------------------------------
Nem tudom próbáltátok-e, vagy aktívan használjátok a MOL mobilos fizetési megoldását... Én tegnap próbáltam ki először. Eddig nem volt olyan a helyzet, hogy ráérjek ha valami beütne... De most belefért és nagyon pozitív csalódás...
Ezentúl kb mindig így fizetek. Hát amennyi időt elégettem a pénztárhoz becsattogással, meg várakozással...mert valaki éppen 3 hotdogot, meg 2 kávét kért és csak 1 pénztáros volt... Na, szóval ahhoz képest azonnal megtörténik a fizetés és mehetek a dolgomra...
Csak ajánlani tudom. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Nemrég volt egy szál erről valamelyik autós kapcsolódású topikba. Néhányan bevállaltuk allegro 1x ezer forintos értékű megoldást. Volt köztük lengyel gyarto is. Senki nem bánta meg. Van aki az 50k ra esküszik. Én egy olcsóbbat vettem és jól működik. 4 autót csináltam meg vele a családban
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Hagyjuk már ezt a nagyon primitív és nagyon ősemberi érvelést:
Az meg hogy neked plusz 2 óra az egyéni döntésed volt hogy ott dolgozol és ott laksz ahol.
Ez akkor baromság mint ide Fokváros. Ilyen alapon, átlagosan 5-8 évente kellene költözni egy munkahelyváltás miatt? Bravo. Arról nem is beszélve, hogy nem mindig van megfelelő eladó ingatlan a környéken. Családdal nem fogsz 35m2-es garzonba költözni ha csak az van.
A mobilitást gátolni zsákutca. A megoldás nem a tiltás, hanem az ösztönzés. Ha jobbá teszünk alternatívákat akkor arra maguktól átmennek az emberek. De ezt nem teszik meg. Marad a tiltás, meg a példálózás Amsterdammal. De ez itt nem Amsterdam...Nekem igazából azzal van gondom, hogy vannak olyan emberek(nem mindenki) akik más kárára( igen azzal hogy bejössz kocsival és állsz a dugóban mert neked ez a gyorsabb extra zajt és károsanyagot juttatsz a levegőbe) a saját kényelmüket fontosabbnak tartják.
Ha megfelelő infrastruktúra lenne, akkor egyenletes lenne a haladás és nem lenne dugóban pöfékelés.
Hétköznapi példám. Most 30 perc alatt érnék be melóba Piliscsaba - Árpád híd pesti oldala. Holnap reggel 35-37 perc, ebben a nagyon kihalt nyári szezonban... Már pár hete így járok be szóval elég jó merítésem van.
Amikor bejön az ősz, akkor kb 60-80 perc lesz. De ha elég korán el tudsz indulni (értsd 6:20 előtt) Akkor jó esélyed van 60 percen belülre kerülni.
Tömeggel 60 perc de 2-szer szállok át. A HÉV-en nyáron meg kell rohadni, és csatak vizesen szállok le. Pár hete megállt a megállóban a szerelvény, aztán bemondta a vezető, hogy akkor mindenki szálljon le, mert ez innen nem megy sehová... és nem egyedi eset. Az 1-es villamos vonalon kb 30%-ban nem a klímás szerelvény jön hanem az a szakadt tücsökpöcs.
És akkor a COVID időszakot biztosan elfelejtetted, amikor a maszk és egy távolságtartás és erősebb home office szentháromság miatt enyhébb volt az influenza és egyéb léguti megbetegedések száma is... csak hol van az már... most megint a heringparti propaganda megy....Nekem az a bajom a ezzel a parttalan vitával, hogy nincs életszerű példád...csak tolod ezt a contentet mint a beakadt lemez, de amíg én kipróbáltam a hajón és a repülőn kívül az összes közlekedési alternatívát mint "szemét" agglo-s...addig te a fotelből jelentkezel... Ez így nem oké.
Nevezz csak be Blindmouse_ játékára, és gyere le az elefántcsont toronyból.
#350915tototos : Kérlek...nézd már meg a légszennyezési adatokat... Vidék télen rosszabb mint a város. És néhol csak azért nem olyan tragikus, mert nem mérik elég kis területre nézve... Keress rá Csobánkára például...
-
MrSealRD
veterán
Solymár vasútállomás P+R-be parkoltam... Egész nap naivan dolgoztam. Majd hazafelé Aquincum vasútállomáson az lett gyanús, hogy az emberek pánikolva kezdenek átrohanni a sineken a másik oldalra. Én meg kiveszem a fülest és nézem, hogy ez mi. Aztán hallom, hogy Solymáron rádőlt egy fa a sínekre... Ezért a vonatok ellentétes vágányon közlekednek... Eközben én nem tudtam kapcsolódni a a kocsihoz... Legördült 1-2 csepp a homlokomon. De szerencsére jó helyen álltam meg... és nem kapott el, de hazafelé kerülgetni kellett a mindent is...
-
MrSealRD
veterán
Ez azért elég butaság... Ott kezdődik, hogy elkezdünk itt csoportokat megnevezni... Agglozunk itt össze-vissza...Budapest térképet nézd meg légyszi. Aztán húzd rá a tömegkölekedési térképet. Vannak rakás rosszul lefedett rész, vagy csak 43 átszállással jutsz el oda...
A mobilitás korlátozni öngyilkosság... Jelenleg ez történik, miközben mutogatunk mindenkire azért mert van rajta sapka vagy nincs rajta sapka.. És akkor a nap végén azzal takarózunk, hogy hát bizony szenvedni kell inkább a HÉV-en meg a hetesen, mert ez bizony nem fenntartható...bla...bla... Mi nem tartható fenn? Az a semmi, ami az elmúlt 20 évben történ infrastruktúra fejlesztés terén??? NA az tényleg nem tartható fenn, mert végre csinálni is kéne valamit. De jelenleg ott tartunk, hogy fejleszteni senki nem akar, csak korlátozni... De a tömegközlekedés amit mindenki a mennybe vizionál, az messze nem az aminek be van harangozva... Ehhez viszont ki kéne menni aztán próbálgatni, hogy mi hogy néz ki a valóságban. Nem csak a fórumról tájékozódni.
Egyébként az ingázókat úgy lehetne csökkenteni, ha mondjuk a return to office mozgalom megállna és nem rángatnák be az embereket a cégek szükségtelenül heti 4-5 napban mint ahogy azt teszi a MOL. Hanem mondjuk 2 napban... és akkor már nincsenek ennyien az úton. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Gyere át HÉV-re. H5-ön 6 perc menetidővel kapok egy ingyen szauna élményt...
Btw. A tegnapra jósolt horror miatt autót választottam kaputól - kapuig. Valamennyit érezhetően csökkent e forgalom. 16.24-kor csekkoltam ki a parkoló rendszer szerint(Árpád híd pesti szélén), és 17.05-kor érkeztem meg (Piliscsaba.) Ez nem rossz, tekintve, hogy iskolaidőben ez inkább 60 perc. Tömeggel ugyanennyi... 2 átszállással. Ebben benne az említett szauna élménnyel. Villamos az elég kutya vacsorája. Van, hogy klímás jön, vagy, hogy nem...
De az élmény, hogy beérve az irodába csorog le a hátamon a víz, megfizethetetlen. Na ennyit a tömegközlekedés jóságáról...Érdekes volt olvasni a tegnap előtti szálat, kár, hogy mocskos sok melóm volt...
Reggie0-tól kérdezném, hogy amúgy neked milyenek az átlagos közlekedési szokásaid egy hétre vetítve?
-
MrSealRD
veterán
Ez baromi jó megoldás lenne itthon is... És azért nem egy horror ára van.
-
MrSealRD
veterán
#346955 focvis Superb. 2.0 TSI. Odafelé időre mentem és bár ráhagyással indultam, az elég gyorsan elolvadt. Több ponton is butaságok miatt. Pl több olyan is volt aki indokolatlanul 35-40 körül poroszkált településen belül ahol amúgy 50 van... de előzni meg kvázi lehetetlen a szembe forgalom intenzitása miatt.
Mondjuk ettől rosszabb volt a fogyasztás mikor egyik reggel 1:20 perccel alatt gurultam be 25km-t a melóba.#346957 cOxeR Pontosan nem tudom meddig ment el, de vmax körül mehetett...
-
MrSealRD
veterán
Én azt hittem 12-13 között kevesen lesznek az úton... tévedtem. Mindenki IS ott volt mindenhol IS.
M3 tragédia.Visszafelé rendőri felvezetést sikerült kapni a sorstól. Jött egy Merci GLE350d konyhakredenc... huss. Utolérve látom, hogy hopp egy rendőr megy előtte és nem meri kielőzni. Behúzódtam mögé. Akkor megvárom mi lesz.
Egy idő után csatlakozott egy neon RS3 is. Aztán helyzettől függően cserélgettük a helyeket.
Elég sokáig ment ez így...de a rendőr nem gyök kettővel ment...elég tempósan haladt és takarította a belső sávot. A sok szendergőt kivillogta...de nem a távolságival... felkapcsolta a kék/pirosat.
Ha láttál már gyorsan kihúzódni valakit, akkor ez az volt.
A végén sajnáltam, hogy letért egy pihenőnél... viszont utána a RS3 kiszállt. A Merci konyhakredenc meg nekiállt 2-essel kezdődő tartományba rohanni...
focvis: Jó hogy mondod! Fogyi 11,5L/100km (335km volt a kör)
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Ez érdekes... és mióta van így? Csak azért kérdezem, mert M3 felújításoknál nem, hogy én nem...de senki nem tartotta sem a 60-at sem a 80-at amikor korlátozás volt... De még a közelében sem jártunk... És nem kaptam büntit sem... évek/hónapok távlatából. Vagy nem erre gondolt a költő?
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Megvolt a hátsó fékbetétek cseréje... Random előfordulással, de lassú induláskor és lassú araszoláskor van, hogy nyikorog... Ez be fog kopni vagy így kell lejárnom? (kb 80km-t raktam bele eddig).
Egy másik jelenség, de nem volt alkalmas a közlekedési helyzet, hogy sokat próbálgassam... 100-140 között fékezésnél olyan hangja van mintha ütne a tárcsa. Kisebb sebességnél nincs. Ezt még mindenképp nézegetem majd, viszont a régi fékbetéttel nem volt ilyen. Viszont ha tényleg a tárcsa lenne hullámos, azt a régivel is éreznem kellett volna, nem?
Vagy lehet, csak kifogtam valami hulladék útszakaszt...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Egy apró szépséghibája van ennek is. Kell-e drágítani az autózást ahhoz, hogy ez így működjön? Nem elég, ha simán jobb a tömegközlekedés? Itt ugye most 2 eltérő esetről beszélgetünk. Az egyik a városon belül közlekedés a másik a városok közötti...
A városok közötti vonat annyival jobb, hogy nem kellett drágítani, organikus volt az emberek áttérése és választása... Ez városban is tudna működni...
A fenti példában Toronto... Szerinted nem ülnének át a vonatra a dugó helyett ücsörgésben? Miközben suhan el mellettük a vonat 80-100-160-al akár, ők meg 40-el araszolnak.
Én nem értem a késztetést, hogy lerontják az egyik körülményeit... ha az alternatíva annyival jobb akkor nem kell ilyen eszközzel élni. -
MrSealRD
veterán
Nézd, én nem mondom, hogy nem viszik túlzásba néhányan... sőt... talán megengedhetek némi általánosítást itt a topikban olvasottak alapján. Illetve a sztereotip poénok alapján. Soha nem vittünk magunkkal kis fürdető kádat, meg etető széket... meg tök tudja még miből jön össze egy tele kombi... Nem tudom.
Én eddig a Mazda 3-at pakoltam tele, de akkor még nem volt gyerek. És az sem nyaralásara menet történt... hanem jövet.
Elhoztunk az olaszoktól mindent is.
Most van gyerek, és van Superb kombi, örülök a nagy helynek, de nem érzek kényszert, hogy telepakoljam indokolatlanul. Jelenleg 1 táskája van a gyereknek. Ennyivel utazunk. Igaz 1 napos utakra megyünk vele. Viszont 7-10 napos nagy nyaralásra nem gondolom, hogy beérem 1-2 szatyorral. Már nézegetem a szivargyújtós hűtőket hátra...Az öcsémék mikor jönnek, hoznak mobilágyat(!), etetőszéket(!), meg játékokat(!) és néhány hónap csak a különbség a két gyerek között. A múltkor megkérdeztem tőle, hogy minek hoznak ennyi mindent...mint gondol hová jönnek?! Itt is van kb minden...ráadásul úgy hozzák a cuccokat, hogy kerülgetjük a sok csomagot, de nem is használják... Csak legyintett, ne is kérdezzem...
Nekem nincs ilyen gondom. Feleségem úgy pakol mintha ejtőernyőt hajtogatna...Egy szó mint száz...sokféle példát látni... Nem élem azt a verziót amit legtöbbször látni, hogy a fél lakást berakták a csomagtartóba... De a spártai 1 szatyor/fő megoldástól is tartózkodom, mert ott már érzek lemondást, kompromisszumot.
-
MrSealRD
veterán
Ezért mondom, hogy nem lehet mindig sémákban gondolkodni. Bár vannak hasonlóságok, de minden helyzet egyedi... Egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen helyzet van, ha nincs se vonat, se busz...se semmi...
Az a baj, hogy mindenki 5. kerületből, meg 6.ból indul ki... De tisztázni kell először, hogy milyen problémára keressük a választ. Mert tényleg ott az 5. kerületi lakos...meg ott van a Gödöllőről ingázó, meg Érdről, meg Piliscsabáról... Full mások a viszonyok. De jelenleg egyikkel sem foglalkoznak azok az emberek akinek kellene. -
MrSealRD
veterán
Almát keversz körtével, meg pacallal... Miről beszélsz egyáltalán? Balatont hoztam fel hasonlatnak. Gyerekkel nem mész le 2 szatyorral az biztos. Persze aztán a parton, majd levéllel törlöd meg a gyerek sz@ros seggét, és a pólódba pelenkázod vagy mi?
Egyébként ha már itt tartunk milyen évszámot írunk? Mert lehet te leragadtál 1985-ben, de itt néhányan tovább léptünk és 2025-ben kicsit más a világ.
Nem tudom milyen alapon ítéled meg, hogy mi felesleges és mi nem... Párszor volt ide berakva csomagtartó fénykép arról, hogy mennek páran nyaralni...gyerekkel. Tetőig pakolt kombival, és egyebekkel... Én is láttam olyat amit nem viszek magammal. De attól, hogy nekem nem kell neki még kellhet. Ne legyél már primitív légyszives.
-
MrSealRD
veterán
Yep-yep. Az megvolt, hogy ez Toronto. Van egy kollégám aki északra lakik onnan kb 3 órányi autóút. Ő is mesélte ezt a jelenséget... Nem hitetlenkedésnek szántam.
És pont ez a lényeg amit leírtál. Nincs alternatíva. Ekkora létszámot ilyen módon elvezetni ez nem okés. Szükség lenne többféle közlekedési megoldás egyidejű lehetőségére... De nincs... és az összes olyan helyen ahol a 6-8-10 sávos dugókat fotózzák, ott mindegyiknél ez jön ki első kérdésre. Nincs más alternatíva. Megnézném azt a verziót, hogy felhúznak egy rendes vonatközlekedést ami valós alternatívája lenne az autózásnak... Biztos vagyok benne, hogy lenne aki áttérne. És lenne akinek továbbra sem lenne jó... De aki áttér, az már nem lesz rajta a fotón és nagy %-ban a dugó is megszűnne, vagy legalább csökkenne a mérete... De nem az a megoldás, hogy zárjunk 2 sávot ebből, aztán menjek mindenki amerre lát.
Én azt látom végletekben gondolkodnak sokan... Csak tömeg, csak autó...stb... Az az igazság, hogy minden kell, egyformán és mindet fejleszteni kell, hogy legyen párhuzamos megoldás ugyanarra a közlekedési szándékra...
-
MrSealRD
veterán
Jó kérdés felvetés. A legszélső baloldali nyílnál elviekben 3 hely van. Az többnyire foglalt, de a gyakorlati megvalósítás miatt csak 2-en szoktak beférni.
A balról második nyílnál lévő hosszabb sáv változó. Ha van hely, akkor már beállok oda... De elég lottó sorsolás a dolog.
A jobb szélső nyílnál lévő helyek takarásban vannak és annyira az épülethez szorosan, hogy csak akkor látom ha elmegyek oda... De nem szoktam. Az már tényleg olyan, hogy valaki ablaka alá állok be.
Séta alkalmával szoktuk látni, hogy 1-2 hely előfordul...Van egy fajta véletlenszerűsége a dolognak... időnként fullon van minden, máskor meg világvége üresség. Nehéz tervezni.
Elviekben mindenkinek stabilitást és komfortot adna ha lenne valami fixáció... de a szabályázás miatt nincs rá lehetőség.Összességében ha mindenki a saját terén keresne helyet, akkor az eloszlás jó lehetne.
-
MrSealRD
veterán
Van elég parkoló. Az a gond, hogy nem gondolkodnak az emberek. Látható, hogy bár bejárat orientáltak, kevésbé jól mérik fel a távolságot. Egyszerűbb ledobni a kocsit csak úgy valahová. A pirossal megjelölt épületekből parkolnak át főleg és látható a narancs színnel, hogy lenne nekik hely bőven. Ha még a felső nagyobb területű parkolót nézem onnan sem lennének messze. Ott ráadásul mindig vannak helyek. Nekem az már messze van, de nekik simán jó.
A jobb alsó épületbő a bejárat mellől induló kicsi nyíl az Amperás garázs...akik még 2 autót tárolnak ott lent.
Az is elég vicces (nem) volt amikor valaki a motorját tárolta ponyva alatt az egyik helyen. Szerencsére már elvitte...de egész télen -1hely volt emiatt.

Ja és a türkiz színre a válasz, hogy miért nem parkolok oda... hát, egyrészt az nyilván fullon van szinte mindig, és olyan szűkek a helyek, hogy nem igazán férek be. Ráadásul ami ott megy parkolásnak egyáltalán nem nevezhető. Nem lehet beszállni némelyik autóba, úgy ráállnak.
-
MrSealRD
veterán
Igaz közvetlenül nem érint a mai napon, de amikor meglátom ezeket a lezárásokat valahogy mindig ökölbe szorul a kezem... Remek tükörképe a manapság divatos politikai butaságoknak...

Egyrészt mennek egy fölöslegesen nagy kört... Sokkal nagyobb szakaszt érint mintha a rövidebb utat választanák. Igaz ha ott mennek lehet kiszakad a türkök kereke...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sosem értem, hogy miért nem építenek a reptér mellé egy konferencia központot és tartják ott ezeket a marhaságokat. Eközben átlag polgárok meg szívnak ezek miatt. Belváros pepitában... Lehet mondani, hogy presztízs, meg mutatni kell valamit... De ha kint van a seggünk a gatyából akkor ne ez legyen már a legfontosabb...Vagy akkor legyen rendes autós infrastruktúra ahol be lehet hozni ezeket a népeket... Btw... még a külön vonat is jobb lenne és utána teszik őket autóba...
-
MrSealRD
veterán
Dehogy. En is hasonló cipőben járok. Szeretném eladni a Mazdat de most jönnek ki apróságok... legutóbbi a klíma. Nekem is lesz egy köröm bár remélem nem ilyen összeg... 1 hónapja még ment. Most meg alig hűt... amennyire kiteszteltem elszökött a gáz. Az is jo kérdés miért. Már 1 hónapja állt...passz.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Én most rendeltem meg a MANN FP-t. Még nem használtam ezt a változatot. Eddig aktív szeneseket használtam csak. Én allergiásként azért éreztem különbséget már a sima, és a szenes között is... Vezetés közben nem vicces ha olyan jön rám mint itthon a környéken sétálva... Szóval én most adok ennek szuper csoda FP-nek egy esélyt...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
De ki fogja az építést kifizetni, és vajon az emberek hajlandóak-e több pénzt költeni parkolásra?
Ez lehetne az önkormányzati lakások analógiájára is... De alapvetően én ezt gondolom, hogy jelenleg fordítottan működik a dolog. Igazából kapsz egy placcot. És elnevezték parkolási szolgáltatásnak. Ez nem szolgáltatás. Ez egy rossz vicc.
A szolgáltatás az lenne, ha építenének egy ilyen mélygarázst... Ennek a finanszírozására mondtam a több önkormányzati összefogást illetve a most megjelent többlet bevételt.
Ez egy folyamat. Ha sose kezdik el úgy tényleg nehéz lesz.Szerintem már most is folyamatosan egyre többet fizetünk parkolásért... csak nem kapunk érte többet. Az áremelés mögött nincs szolgáltatás bővülés.
Aztán ezek közül válassz egy lehetséges utat, és úgy, hogy lehetőleg 4 év múlva is megválasszanak.
Igen, pont erre gondoltam a politikai részben... Azt felejtik el, hogy könnyű ügyekkel csak rövid sikereket lehet elérni. Ha nehéz témákba is beleállnak és megoldják az nagyobb siker, mert a nap végén ez emberek napi szinten érzik majd ennek a pozitív hatásait. És választáskor lehet listázni, hogy ezeket tettük...és akkor megvan az összekapcsolás is, hogy te azért érzed jól magad, mert ez van és ezt építettük érted...
De most vannak ilyenek? A biciklisávoktól van jó érzés? Könnyebbség? Nincs, mert több ezer autós került hátrányos helyzetbe emiatt vs néhány biciklis aki használja... Mindenki látja mennyire használják ki ezeket.
-
MrSealRD
veterán
Azért az valahol elég durva, hogy még csúsztatásokkal sem tudtak olyan statisztikát villantani, ami egyértelműen és minden kétséget eloszlatva igazolta volna az előrejelzésüket... Magyarul mindenféle esettanulmány és hatásvizsgálat nélkül húztak egyet, majd biztos igazuk lett. És nem lett.
Viszont az a rész is nagyon érdekes, hogy arról bezzeg nincs hírverés, hogy ezzel a jelentős többlet bevétellel mit fognak csinálni... Már látom az extra bónuszokat...itt-ott...
-
MrSealRD
veterán
Napi márkaszervíz rovat.
Porsche Budánál vannak tárolva a kerekek. Elmentem feldobatni őket. Ha már ott voltam megnézték a féket. Hátsó fékbetét cserét javasolták. Kopásjelző még nem jelez, de nem sok van hátra. Az ajánlat kellemes 100K volt.A múltkor olajcserére kért ajánlatban 40K volt a különbözet(!) az Avalonnal hasonlítva...úgyhogy most várom az ajánlatot váltóolaj cserére, meg a fékbetét cserére. Aztán egyeztetem is az időpontot...
-
MrSealRD
veterán
Kedden voltak nálunk a klímások. Igaz nem BP, de beszélgettünk és mondták, hogy inkább már leépítik a BP belvárosi melókat/ügyfeleket. A környékről is bőven van elég meló, és egyszerűen nem tudnak hol parkolni értelmesen... inkább skippelik.
Ha most azt nézem, hogy a felszerelés amit hozzánk hoztak mekkora volt egy kisebb melóra... hát az elég szopóroller ha még gyalogtúrázni kéne vele mert nincs hely...
Lehet azt mondani, hogy akkor majd a BP-i klímás cégek megcsinálják...persze... de ez a piaci verseny csökkenése gyakorlatilag... Az áraknak meg senki nem fog örülni a nap végén.Amúgy a fenti tervhez csak annyit, hogy én továbbra sem értem miért ilyen vakok az az emberek... Mellék utcákban csodás kerékpár sugárutakat lehetne létrehozni... De nekik minden kell... és ráül erre a politika. Simán mondhatnák azt, hogy köszi nem kell a Váci út...mert 30m-re lentebb ott egy párhuzamos utca és csendesebb, nyugisabb... Win-Win. Ehelyett megy az egymás öldöklése.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Van egy 3 macskás család a "szomszédban"... Más nem tart állatot a közeli környéken...ettől még lehet másik is, de ez a 3 eléggé leuralta a környéket. Bizonyos szempontból nézve nem is érdekel kié... ne másnak tartson állatot, hanem magának. 2 helyről biztosan tudom, hogy zavarja őket. Az egyik próbálta elzavarni őket a kiskertből, mert odaszartak. A másik nemrég mondta szintén, hogy csinálja a virágoskertet, erre oda is bepiszkítanak. A környéken van 2 játszótér homokozóval kisgyerekesek járnak oda. Szerinted milyen az a homokozó és mennyire veszélyes ez a kicsikre?
És akkor erre bónusz az én viszonylag csekély autós problémám... -
MrSealRD
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- BMW topik
- iPhone topik
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Yettel topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Osztrákok nagyon élik ezt a só dolgot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)