Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#130801) ilyennincs


ilyennincs
tag

A napokba történt, hogy édesapám mellé a parkolóban beállt egy másik autó, és a tulajdonosa kiszálláskor nekinyitotta az ajtót, úgy hogy horpadás is keletkezett a kocsin. Az incidensről készült egy felvétel is, mert a parkolót kamera figyeli. A felvételen az is látható, hogy a jóember észre is vette, hogy mit okozott, viszont elsunnyogott a helyszínről.
Apu bevitte a rendőrségre a felvételt és ott azt mondták neki, hogy nem tehetnek semmit, mivel mindkét autó állt, ezért ez rongálás és polgári peres úton kérhet kártérítést.
Ez valóban így működik? Érdemes egy ilyen miatt pereskedni?

Szerk.: A felvételen jól látszik a jóember és a rendszáma is.

[ Szerkesztve ]

(#130802) F_Zolee válasza bitpork (#130791) üzenetére


F_Zolee
veterán

Valahogy így? :D [link]

(#130803) Magnum_ válasza ilyennincs (#130801) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Szokasos nem akartak dolgozni.

A karokozot ismeritek? Beazonositottatok?
Ha nem, akkor vissza kell menni es probalkozni rongalas szabalysertessel (ami billeg, mert csak a szandekos rongalas a szab.sertes).

Feher Farkas: pici kiegeszites: ha kozli veled a szolgalaton kivulo polgaror, hogy o polgaror es nem helyezi magat szolgalatba es megvered, akkor nem kozfeladatot ellato szemely elleni eroszakert fogsz felelni (ami halmazatban allhat massal), hanem csak valamilyen testi sertesert (vagy ha arra alkalmatlan, akkor mondjuk becsuletsertes, mert ha csak lekopod, az az)

I humbly and respectfully decline™

(#130804) pit stop válasza stickermajom (#130761) üzenetére


pit stop
addikt

Azt a Lodgy-t én sem tudom megérteni...
Most hétvégén volt szerencsém egyben utazni. Ismerős is vett a kiscsaládnak, hogy elférjenek - de nála még nem sikerült gurulni vele, de nem is szeretnék hétvégi lehetőség után. Utoljára papír Swiftben éreztem így magam. De attól is sokkal rosszabb volt, mert a mechanikus zajok, meg az úton a bizonytalansága... Se családot, se mást nem ültetnék bele, akkor inkább használt tényleg.
Utána egy Caddy-be ültem át, mint ha 20 évet ugrottam volna előre időben, pedig az se egy bonyolult szerkezet.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#130805) ilyennincs válasza Magnum_ (#130803) üzenetére


ilyennincs
tag

Nem ismerjük. Igen, ezt is mondták, hogy ez így nem szándékos rongálás volt.. :(

(#130806) #89309696 válasza Magnum_ (#130803) üzenetére


#89309696
törölt tag

Ahh, ok. Jó tudni. Mondjuk én nem vagyok az a verekedős fajta, bár az előző hozzászólásból annak tűnhet, de jámbor vagyok egyébként. :DDD
Csak hát maga a szituáció, a villogtatást lesből kamerázó polgárőr, az mindenkiben ingerületet szül eredendően és nem is kicsit, ez teljesen normális hogy mindenki beleverné a fejébe a kamerát. Más az, hogy nem tesszük meg IRL. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden el van tűrve.

[ Szerkesztve ]

(#130807) Magnum_ válasza ilyennincs (#130805) üzenetére


Magnum_
nagyúr

csak rendszám ismeretében nem tudsz polgári jogi eljárást sem indítani, mert elutasítják azzal, hogy nincs kötelezett, nem beazonosítható.

viszont gondolkodtam. én visszamennék a RK-ra az alábbiakkal:

A KRESZ szerint közúti közlekedésről kell beszélni adott helyezetben, mivel közforgalmú parkolóba állt be a károkozó, tehát a közúti közlekedésben részt vett. (KRESZ 3.§). Az általa vezetett gépjárművel okozott kárt más gépjárművön, közforgalomban, közúti közlekedés során (a parkolás is az), így ez KGFB kategória, de adatai hátrahagyása nélkül távozott (KRESZ 58.§ vonatkozna, de elhagyta a helyszínt.)

Ezt olvassátok fel az ügyeletes tisztnek azzal, hogy feljelentést kívántok tenni közúti baleset ÉS más bűncselekmény/szab.sértés - étékhatártól függő gyanúja miatt (majd ők minősítik) ismeretlen tettes ellen és kéritek kiadni az üzembentartó adatait (ki kell adniuk). Ha nem teszik meg, mondjátok, hogy az ORFK-nál panaszt tesztek.

Üzembentartói adatok ismeretében kérjétek a járőr közreműködését, keressétek fel együtt a károkozót és töltsön ki egy kék-sárgát.

kamera felvételre kérjetek zárolást, nehogy töröljék 3 nap után.

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#130808) B-L-A-C-K válasza Magnum_ (#130807) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Vagy inkább vegyen 2 ezerért egy horpadás javítót...:)

(#130809) #89309696 válasza B-L-A-C-K (#130808) üzenetére


#89309696
törölt tag

Akartam én is írni, de nem akartam előre belevauzni. Hogy előbb mérjék fel a kárt, ha kétezer Ft-ból megvan akkor hagyják a 'csába az egészet, bár persze ennek a felfogásnak is megvan a hátránya, viszont célratörőbb. Ha nagy az okozott kár akkor meg nyilván a leírt módszer.

(#130810) Magnum_ válasza B-L-A-C-K (#130808) üzenetére


Magnum_
nagyúr

itt nem arról van szó. már írtam többször, generál prevenció = speciál prevenció. fogják vissza magukat a károkozók, de csak így tanul a magyar.

I humbly and respectfully decline™

(#130811) B-L-A-C-K válasza Magnum_ (#130810) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

De sokkal nagyobb cumi végig csinálni egy ilyet, mint az okozott kárt megjavítani, és itt egy ajtó rányitásra értem, nem azt ha beléd mennek, és lelépnek. A magyar meg így sem fog tanulni ebből, mert ez csak egy porszem lenne az egészből.

(#130812) z123456789 válasza MunezXBK (#130778) üzenetére


z123456789
addikt

(#130778) MunezXBK
Ja, nem, amiatt nem vagyok jól, de sok választásom nem volt. :D

(#130779) focvis
Technikai tudással nem vagyok annyira felkészült, hogy ezt megmertem volna kockáztatni. Továbbá a félelem -
attól a vitától, hogy esetlegesen valami nem klappol, és a szerviz rögtön rám hárítja a felelősséget a beszerzett anyag miatt - tartott vissza a bontott cucctól. Zolynet is írta már hogy mi lett volna a módjda...na pl az ott leírtakat én kapásból nem tudtam, például, hogy egy bontott tengely mitől számít jónak. :F A rezsióradíj valóba tök elfogadható márkaszerviztől, szerintem is.

(#130787) gaborbol
Ezt nem értem teljesen. Pár hónap múlva eladtad 600ért, vagy még ráköltöttél 600-at? Egyik sem hangzik jól mondjuk. :D

(#130813) Tsebacsi válasza B-L-A-C-K (#130811) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Így válik (Válik? Vált) következmények nélküli országgá ez a hely... A kicsire sem adunk, legyintünk, megoldjuk, jóvanazúgy. Bocs hogy téged támadlak be ezzel :(
Engem egy ajtó rányitás is baszottul tud zavarni, mikor a saját pénzen vett tulajdonomat rongálja valami nemtörődöm paraszt. Igenis ha lehet, b***ák meg pár forintra és gondolkozzon el, hogy talán nem kéne rácseszni másra az ajtót. Hidd el, ha csak minden második ember menne utána, csökkenne ennek is a száma.
(Némá asszony megint egy beidézés csesszemeg, biztos megint rányittotuk valakire az ajtót, lehet oda kéne figyőni?!)

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130814) stickermajom válasza pit stop (#130804) üzenetére


stickermajom
addikt

Én csak azért tudok örülni az újnak - még a Lodgy-nak is -, mert az 5-6 évig közlekedésre alkalmas állapotban lesz, a gumik rendben lesznek, stb. Egy import autónál ebben már nem vagyok biztos, mert sajnos nem mindenki olyan igényes, mint a topiklakók.

(#130815) Declare válasza ΞΔGLΞ (#130780) üzenetére


Declare
őstag

Baaaah....nem szeretem a merciket, de azert ez mas :D . Grat hozza! Faxa gep es ha az ember olyan elethelyzetben van, hogy ugy minden egyenesen van, miert ne? Tök jo. Valami Chip, hogy menjen is? :D

A cimborad viszont akkor mar nem olyan megfontoltan eli az eletet, hacsak nem tenyleg valami oriasi krach csapott be.

(#130783) B-L-A-C-K ugyan mitöl lenne ez egy indiszkret kerdes? :D meg különben is, oszt´mibüüü?? :D :P

(#130816) Cicero


Cicero
őstag

Téli gumit hogy tároljátok? Bekenitek, kezelitek valamivel száradás ellen?

(#130817) Magnum_ válasza Tsebacsi (#130813) üzenetére


Magnum_
nagyúr

úgy nyugtattam le magam, hogy Integrale által írt helyre egyeztettem időpontot ápr.30-ra kormánybőrözésre.

I humbly and respectfully decline™

(#130818) B-L-A-C-K válasza Tsebacsi (#130813) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

De itt a magyar mentalitással van baj, míg "normálisabb" országokban nem csak a sajátjukra, hanem másokéra is oda figyelnek, itt lesz@rják. Az meg hogy itt XY feljelenti a másikat egy ajtórányitással nem fog megváltozni a magyar gondolkodás módja, cserébe XY szív a menettel egy halom időt, ami nem éri meg, vagyis legalább is nekem nem érné. Viszont persze hogy idegesítő, de inkább megcsinálom azt a lóf@sznyi kárt, mint rendőrségre járkáljak bizonyítani az igazam.

(#130819) stickermajom válasza Cicero (#130816) üzenetére


stickermajom
addikt

Letakarítom, kiszedem a kavicsokat, picit lejjebb engedem a nyomást és bekenem Wolf's Black Out géllel. Így megy fel az Aldis keréktárolóra letakarva.

(#130820) Tsebacsi válasza B-L-A-C-K (#130818) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Amikor belémjött anno egy paraszt és én kezdő autósként rutintalan voltam, nem hívtam rendőr, ő meg kicsalta tőlem a biztosítási papírom, akkor is megoldottuk kevés utánajárással. Konkrétan másnap embert megkerestük, szépen visszakértük a papírt (visszaadta) bementünk a 14. ker. kapitányságra papírokkal, leírással, megtettük a feljelentést, utána 1-2 hónap múlva jött a végleges döntés a javamra. Nem kellett bejárjak, nem volt semmi nyifi-nyafi vagy küzdelem. Mivel itt is minden adott, szerintem igenis megtenném a feljelentést. Pont azért amit leírtam, mert akkor sosem változik meg semmi, ha mindig legyintünk rá!

Példa: Pár pofon után nem nyúlnál be többet a szomszéd ablakán elcsenni egy sütit ha mindig kapnál utána egy akkora maflást a szomszédtól vagy Édes Szüleidtől, amitől 2 fogad meglazul (sarkított példa).

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130821) B-L-A-C-K válasza Tsebacsi (#130820) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azért a belém jöttek, meg rám nyitották az Auchan-nál az ajtót nem egykategóriai. De mondom amit leírtam csak az én véleményem, mondom ezt úgy hogy nem 1x rám nyitották már az ajtót.

(#130822) Szada85 válasza B-L-A-C-K (#130818) üzenetére


Szada85
aktív tag

Pedig ez szerintem nem "hungarikum", a hanyatló Nyugaton is ugyanígy rádnyitják (nekem a Vectrán is vannak ilyen nyomok) az ajtót, az utcán bandázó fiatalok ugyanúgy gondolkodás nélkül nekitámaszkodnak mások parkoló autóinak nem foglalkozva azzal, hogy esetleg megkarcolják azt, és hasonlók.

Saját eset, néhány hónapja az ablakból néztem végig, ahogy a járdához párhuzamos parkolás végén a bácsika addig tolatott a Passattal, amíg neki nem gurult a Vectra elejének (nem volt nagy a sebesség, ahogy R-ben csorog az autó), majd amikor érezte, hogy "höhh, ez nem megy tovább", akkor elörébbgurult 30 cm-t, és "Ö megérkezett". Komótosan kiszállt, és megnézte a saját autóján a lököst, hogy nem lett-e baja. Mikor kiszóltam neki, hogy "jól sikerült", akkor legyintett, és ezzel le volt zárva az ügy részéröl.

Az autónak nem lett szerencsére semmi baja, de maga az elv...

[ Szerkesztve ]

(#130823) Tsebacsi válasza B-L-A-C-K (#130821) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Itt most erre értettem, ahol simán tetten érhető az illető. Egy kamerázatlan helyen persze hogy veszett fejsze nyele az ügy, ott én se kezdenék bele nyomozásba, de ahol minden adva van, ott miért is ne.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130824) Peter.70


Peter.70
őstag

Nem egészen idevág a téma, de ha mobilon nézem a fórumot, keresni hogy tudok?

(#130825) gzbotii válasza Peter.70 (#130824) üzenetére


gzbotii
veterán

Átmész PH/Logoutra :D

(#130822) Szada85: belvárosban, kocsmák közlében élmény látni, ahogy az ott parkoló autóknak neki vannak dőlve az emberkék, felülnek az motorháztetőre, stb. :DDD.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#130826) Tsebacsi válasza Peter.70 (#130824) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Asztali nézet?! :F

Ja ez az új Mobilarena-s nézet, na azt nem tudom, ott nekem sincs egyik nézetformában se. (amúgy mobilon chrome alatt mindig van asztali-mobil nézet :B )

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130827) Peter.70 válasza Tsebacsi (#130826) üzenetére


Peter.70
őstag

Ezen az új formátumon, alul nincs olyan hogy asztali nézet :F
A PH az áthidaló megoldást jelent

(#130828) Magnum_ válasza Tsebacsi (#130826) üzenetére


Magnum_
nagyúr

katasztrófa lett az új mobilarena, pedig mindig az alatt nézem, most kénytelen vagyok PH-zni.

I humbly and respectfully decline™

(#130829) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Max 11.2 (most volt.Komarom fele neha 180 ora szerint :B de csak mert a tempomat 130nal majdnem beestek a csomagtarton)
Zsoka (1007): 4.8- itt tudni kell h anyosom meglehetosen Fittipaldisan vezet kovergaz koverfek modon. No meg h decemberi tankolas fogyott most ki, az en varosi kozremukodesemmel.
Azt gondolom h nem panaszkodhatok.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#130830) Qru válasza ΞΔGLΞ (#130793) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

GPS szerint 60-al benéztem én is egyet de az még belefér.

Jah polgárőr kamerázik és a felvétel alapján kiint a rendőr. Azon az egy eseten kívül még nem volt rá precedens, reméljük így is marad...

#nincsbennetarcsi

(#130831) Faith


Faith
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Barcelonában szükségem lenne 3 napig autóra és emiatt autótbérelnék de hallani elég sok rémtörténetet és nem szeretnék egy Fiat Pandara kifizetni fél milliós összegeket.
Tud esetleg valaki tanácsot adni hogy hol és hogyan érdemes foglalni? Vagy felejtsem el és oldjam meg más közlekedési eszközzel?

Köszönöm

(#130832) Tsebacsi válasza Faith (#130831) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Barcelonában mire kell autó? Nem rossz a tömegközlekedése, illetve taxi mindenhol van.
Ha mégis muszáj a bérlés, akkor valami jobb nevű, megbízható céget keresnék, neten előre lefoglalva. Helyszínen átnézni az autót, bármi apróbb kisebb hiba esetén azonnal szólni, felvetetni, lefotózni.
Booking autóbérlős oldala sem rossz, és ott valid értékelések is vannak.

(#130828) Saint_: Nekem annyira nincs idegrángásom tőle, de én mindig szeretem az új dolgokat, a változásokat. Mobilon átálltam arra, PC-n meg random, vagy PH vagy Mobilarena nézetben vagyok :B

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130833) Qru válasza Faith (#130831) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Városon belül nem érdemes autózni, ha távolabb mennél csak akkor érdemes szvsz. Mielőtt átveszed az autót fotózd körbe és leadás előtt is!!

#nincsbennetarcsi

(#130834) ΞΔGLΞ válasza Declare (#130815) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Chip, hogy menjen is? :D

Komolyan felhívom majd az ATC-ét és megkérdezem, hogy ebből mit lehet még kihozni, de csak érdeklődés szinten. Tegnap nem mertem vele menni, mert nem ismerem még az autót annyira, hogy a szokásos tempómnál a Mecsekben lehet, hogy rosszul sült volna el a történet abban a párás és esős kanyarokban.

Ha száraz lett volna, akkor azzal megyek, de amíg ki nem ismerem 100%-ra az autó korlátait, addig nem. Szerencsére azért van mögöttem olyan múlt, hogy ez elég hamar meglesz. Emiatt (is) majd újra elhagyom az országot.

Az biztos, hogy pár dolog megy a francba az autóról. Mivel feketebuzi vagyok a felnik fekete 20-as lesznek a szintén pirosan virító féknyereggel együtt, v8 biturbo és az S betű is piros helyett króm lesz. Mert ezek nekem így "dedósnak" tűnnek.
Majd nyáron megyek Köln-be (is), onnan már csak egy köpésre van a wheelsandmore cég, addig lebeszélem/email-ezem velük, hogy mire lesz szükségem. Nyilván fognak kérni egy "kevéske" utalást előre, de ha extra drágák, akkor megoldom máshol.

Valahogy így képzelem, de nem ilyen felnivel, mert ez nekem képről egyáltalán nem jön be így elsőre...

nagy kép

[ Szerkesztve ]

(#130835) Magnum_ válasza ΞΔGLΞ (#130834) üzenetére


Magnum_
nagyúr

én csak plasti dippel feketére fújnám a feliratokat, szerintem az menő, valamennyire sleeper. féknyereghez nem nyúlnék

I humbly and respectfully decline™

(#130836) Declare válasza ΞΔGLΞ (#130834) üzenetére


Declare
őstag

A piros betük tenyleg bénak, de a féknyereg és a felni nekem bejön :B

Am a problema mindig az (de az elet minden területen, mindennel), hogy veszel valamit, vagy lesz valamid, aminek az elejen ugy örülsz mint az allat, olyan baromi jo, mint az allat es elöbb-utobb (ha megszokod), akkor minden keves lesz, meg elkezdesz vagyakozni a jobbra....mert mindig van jobb, meg szebb, meg gyorsabb.

Azert ha belegondolunk, hogy egy 10-15 evvel ezelött a 200 loerö az mar a sportauto kategoria volt....ma meg egy kombi passat is 150-200 lo. Aztan ha a teslakat nezzük a 3,2 masodperces gyorsulassal....ahhh....nem noooooomalis :DDD

Azert ezzel a V8 hanggal nagyon irigylesre melto helyzetben vagy, hogy még birtokolhatod....hamar eljön az a vilag, hogy villanyauto lesz mindenhol es esely nem lesz egy V8 at hallani, max valami versenypalyan.

(#130837) ΞΔGLΞ válasza Magnum_ (#130835) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Meglátom majd, hogy mutat a fekete felni mögött "élőben". :) Lehet, hogy az még pirosan frankó is lesz...

(#130838) Faith válasza Tsebacsi (#130832) üzenetére


Faith
aktív tag

1 nap ami munkával kapcsolatos a többi "szabadság" illetve a legnagyobb probléma, hogy a nekem foglalt szállás nem Barcelonában van hanem attól 20 kilométerre. Sosem jártam még ott de ha szét lehet nézni a városban tömegközlekedéssel is akkor hagyom a dolgot.

(#130839) Tsebacsi válasza Declare (#130836) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Azért egy AMG verziónál (főleg C és társai) már nem sok minden van felfelé, ami a normál napi használatra is többé-kevésbé alkalmas.

(#130838) Faith: Én azért kb. 10 éve voltam ott, de már akkor sem volt nagy gond tömegközlekedni a városban, mostanra szerintem javult még a helyzet. Gugli mapson előre megnézném az útvonalakat, talán segít valamit a tervezésben.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130840) ΞΔGLΞ válasza Tsebacsi (#130839) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem lehet leírni az érzést, hogy reagál amikor lenyomom a gázpedált úgy rendesen, oké vannak ennél (jóval) erősebb autók is, de ez is 3.9-nél már százon van, de az a nyomaték erő az valami kegyetlen brutális. Ettől függetlenül szépen, már-már komótosan is simán lehet vele autózgatni. Nagyon finom és lágy duruzsoló v8 hang hallatja néha ilyenkor a hangját az utastérben.

[ Szerkesztve ]

(#130841) Tsebacsi válasza ΞΔGLΞ (#130840) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ne folytasd, csorog rá a nyálam és hülyén mutatok a monitor előtt :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130842) ΞΔGLΞ válasza Qru (#130830) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nagyon pipa vagyok rájuk már, de komolyan. Azokat is emeljék már végre ki a forgalomból, akiknek közük nincs az egészhez. A tegnapi nap is, hogy én mennyi vezetni nem tudó hülyével találkoztam.
Nem tudom mi volt a Pécsi Praktikerben, ingyen volt minden, vagy tudom is én, de a parkoló full tele volt, na ott az egyik nő úgy feltartotta a forgalmat, mert azt sem tudta, hogy merre tekerje a kormány, a végén csak sikerült koccannia.
De ugyanez kijövetelnél, gondolkozik, nem mer kihajtani, feltartja a kocsisort és amikor ráfekszem a dudára, akkor megvan sértődve, hogy most miért. Azért B+ mert full hülye vagy az egészhez és azonnal el kellene venni a jogsidat, azt meg jól felrúgni, aki ezt kezedbe adta.
Nem, ezek nem lényeges dolgok a zsaruk szerint, mert ez munka és időigényes lenne, a trafival meg csak beállunk és jön a "sok hülye", akik lehet éppen azért rohannak bele, mert előtte egy, néhány (sok) ilyen balf...ék feltartotta.

szerk:
Most nézem a videón, hogy ott van egy nagy bokor is, plusz az oszlop, tehát csak annyi "lóg" ki az autóból, hogy a trafi belássa az utat. Amikor őket észreveszed, az már régen késő! Idáig fel sem tűnt...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#130843) MunezXBK


MunezXBK
nagyúr

Hétvégén mutatták be az új 911-et, ma már láttam egyet utcán. 🤔

(#130844) Peter.70 válasza ΞΔGLΞ (#130842) üzenetére


Peter.70
őstag

Szerintem ott is glamour napok

(#130845) ΞΔGLΞ válasza Peter.70 (#130844) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem tudom, csak épp úgy alakult, hogy az egyik vintage erősítőmhöz, amiket gyűjtök és imádok, kiégett a lámpája. Na most 78-ban ebbe az erősítőbe ilyen E10 izzót raktak. [link]

Szerinted tudtam venni? Az eladónak legalább 2 percbe tellett mire megértette egyáltalán. Oké, a netről rendelek akármennyit, de hogy egy praktikerben ne legyen ilyesmi az elég "izé". Mondjuk a sor vége minden pénztárnál végeláthatatlan volt, szóval jobban jártam volna, ha simán elcsóróm ezt a kb 50-100 forintos izzót és lelépek vele. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#130846) Qru válasza ΞΔGLΞ (#130842) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kampányszerűen azért van, hogy csinálnak is valamit: Illegális gyorsulási verseny helyszínén razziáztak budapesti rendőrök

Bár ettől is több értelme lenne a füstölő romokat kiszedni meg a 140-el haladó trélereket, pl.

mod:

Tnap agyhalál volt én egy Bp-Hatvan-Jászberény-Gyöngyös-Pásztó-Bp kört mentem de kb percenként 2x karmoltam le az arcom annyi idiótával találkoztam. :( Inkább le se írom, mert megint agyérgörcsöt kapok.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#130847) sutszi válasza ΞΔGLΞ (#130845) üzenetére


sutszi
veterán

Megkérdezhetem mivel foglalkozol? (Semmi konkrét cég, vagy egyéb, csak pusztán a pozíció neve érdekelne.) A viselkedésedből következtethető jellemvonások miatt érdekelne, hol tudod ezt kamatoztatni.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#130848) Magnum_


Magnum_
nagyúr

13-2-3. ker környékén tudna valaki kölcsön adni 27-es villáskulcsot?

I humbly and respectfully decline™

(#130849) Qru válasza sutszi (#130847) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha megmondaná, meg kellene hogy öljön. ;] :DDD

#nincsbennetarcsi

(#130850) sutszi válasza Qru (#130849) üzenetére


sutszi
veterán

Már ennyiért?! :DDD Jó, de akkor választhatok, hogy a V8 általi halált kérek... ;] Beülök és kipróbálom mi a vége.

Amúgy M6 a legjobb. Full üres...Péntek oda, vasárnap vissza... Nagyjából eseménytelen volt az út. Az egyik említésre méltó, hogy pont megálltunk a Szentgyörgyi pihenőnél egy sárga kockára. Aztán látom, hogy kijárathoz közel de még a magas sövény takarásában áll egy furgon Polgárőrség felirattal. Nézem egy darabig, hogy minek állnak ezek ilyen bénán. :DDD Aztán esett le, hogy valószínűleg mérnek... Waze-ra ment is a hidden police matrica. Kb 2-3 perc múlva elhúztak.

Hazafelé meg Érd/Százhalombatta környékén kb 2 mp alatt leesett az összes víz IS... :Y Ablaktörlő maxon ment szerencsétlen, de semmit nem ért a sűrű esőfüggöny miatt alig lehetett látni a következőt... Egyből beállt mindenki 80-90-re... De jogos is volt teljesen. Aztán 10 perc múlva félszáraz beton... :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.