2023. április 1., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hp All-in-one pc

  Megöregedtem, no. A játék már másodrednű, néha azon veszem észre magam hogy csak úgy olvsagatom és próbálgatom a mindenfélét (pl Adobe) azon felül amit már most is tudnom kell. És még élvezem is kicsit.

  Szóval eljött a csere ideje annak hogy lecseréljem az amúgy is hangra (illetve annak hiámyára) optimalizált SFF gépemet egy AIO pc-re. Az egyszerű: lapost nem látom, felesleges madzagot meg nem akarok magammal cipelni ha meg kell mozdulni a nyaraló irányába. Szóval ez ment, és ez jött.

  Nekem nagyon betalált! Gyakorlatilag mindenre elég, és még esztétikus is. Sajnos KeletEU értékesítés híján lokalizát billentyűzet nem van, de abból a madzagos jobb is mint állandóan elemet cserélgetni.

  Minden ahogy kell, ráadásul életem első teljes gyári garanciás eszköze. Adtak rá 2 évteljes gyári garit. És itt van a malac kasztrálva. Eddig minden gépem takarítható volt porpisztollyal. Mert mindet meg lehetett bontani és így hozzáférni minden likhon. Hát ez, persze hogy most nem! Alul szíjja felül fújja, középpen nulla lik és mint ilyen ha belerakódik az alpvetően laptop alkatrészekből álló konstrukcióba a finom por akkor biza gond lesz. Takarítani csak és kizárólag a teljes hátlap leszedésével lehet-ne, de ugye ott a gari kérdése.

  Folytatás...

  bitpork 1 éve 19

 • Még mindig Jó Ember!

  No , hát idén megint volt BRSZK. Asszony szürkeállományát meg is masszíroztam hogy csak lenne mi dolog a nyaralónál uh menjünk a Balcsira. Hogy, hogy nem éppen valamiért a 18-19 hétvége lett a befutó. És természetesen ellépve a kertészkedés elől, irány a BRSZK! :)

  Idén elég nagyra sikeredett a dolog, még ha a már volt kiállítók közül nem is sikerült mindenkinek jönnie: bőven volt még mit látni! Persze a házigazda lelkesedése és megszállott szeretete nélkül maximum egy üres tornacsarnokot lehetne körbejárni és ennek tekintetében nagyra értékelendő az energia amit Sándor évről évre belefektet.

  Már az utSZán látszott hogy vannak népek mert az árokpart teli volt autóval. Kicsit túlfutottam a kapubejárót, ezért ablak le visszatolattam megkérdezni hogy nem-e akad-e még-e hely-e bent-e? Dávid, akiről megírtam azt amit Bacsissal kapcsolatban fontosnak tartottam anno, már meg is jelent és mondta hogy még egy hely van, nyugodtan jöhetek mutatja az utat.

  Folytatás...

  bitpork 2 éve 7

 • LáTTYátok feleim szömütökkel mikor vagymuk...

  Francia, Japán, Német, Olasz vagymuk jelen állás szerint

  Augusztus 7.-n!

  Kinek hogy, ossza be magának de a lényeg hogy autóbuzulás lesz!

  Étel szokásos - 2 saslik, és oldalas salátával kenyérrel vagy -pulled pork coleslaw salival. Nem bánom ha csak egyik lenne az élet is egyszerűbb, de soha nem a könnyebb utat választjuk hanem a helyeset :)

  Kérek minden érdeklődőt hogy felelősen töltse ki a regisztrációt (ha hozol valakit akkor őt még ha nem is akar enni, kérlek tüntesd fel külön sorba). Bárki bármit kér /kopf írja.

  Szeretném kérni, hogy az idei összeröfit látogatók rendelkezzenek oltási igazolással legalább egy megtörtént beadásról! Ezt a helyszínen -mindenki saját és a többiek érdekében villantsuk fel megérkezéskor. Köszönjük szépen!

  MOD

  Elhangzott kérdésként/kérésként így ide is beírom : a cím Sóstó Csanád utca 8.

  Folytatás...

  bitpork 2 éve 257

 • Gyúrunk waze

  bitpork 2 éve 10

 • Enciklopedia automobilica

  Golf mk1 GTI 1977 110LE 3 ajtó
  Ford Scorpio 2,8 Ghia 1986 146LE
  Alfa164 3,0 1989 184LE
  Renault 25 GTX 2,2 1989 123 LE
  Skoda Fabia 1.4 MPI 2003 68LE
  Alfa164 3,0 1992 184LE

  Nevesített autók

  Lujzi VW Passat B5 2006 2,5TDI tipronic 150LE
  Gazsi Audi Allroad 2,5TDI Tiptronic 2003 180LE
  Domi Audi Allroad 3,0TDI 2007 233LE
  Teddy VW Touareg 3,0 2005 224LE
  Max Audi Q7 3,0 TDI 2006 233LE +15% chip :D
  Hans Audi Q7 3.0tdi hybrid 384LE 2016

  bitpork 2 éve 13

 • Zőccség

  Városi traktor rajongó a család, ez van. Próbáltunk minden oldalról alakulni és jövő-kompatibilisek lenni de nagyon sokáig nem sikerült a mindennapi igényeinket ezzel összefésülni.
  Voltak megkötések amik közel lehetetlenné tették az autó cseréjét. Ilyen volt pl a teljes értékű 5 személy minimum, de jó lenne a 7 ülés. Családi egyterű nem lehet, de alacsony építésű sem. Az is játszott, hogy mivel hozzászoktunk egy bizonyos kényelemhez, vénségünkre nem akartunk ebből sem engedni. Akkor az alkalmazkodás jegyében legyen már valamennyire zöld is. És ami a legfontosabb - férjen bele az összerakott keretbe.
  Olyan autó ami minden feltételnek megfelelne, csak ha valaki még nem ismerné a problémát, nem hogy nehezen található hanem konkrétan soha nincs :) Persze az ember igyekszik ilyenkor is a legjobbat kihozni a helyzetből így elkezd magával alkudozni. A végén meg mindig jön a klasszikus munkás ember befejezés mentén szabadon: tetszőleges mennyiségű káromkodás után minden autó keresés befejezettnek tekinthető.

  Folytatás...

  bitpork 2 éve 71

 • Várom az ötleteket

  Tavaly mázlink volt. A hazai szabályozáson átcsúsztunk. Idén mi legyen a helyzet?
  Egyáltalán lenne elég érdeklődő?
  Várom a javaslatokat hsz-ben!

  bitpork 2 éve 14

 • Hazai autó (vagy bármi) alkatrész árusok

  "Érdeklődjön!"

  Ok, akkor érdeklődök: oszt kedves édes anyád, ő, hogy-é van?!

  bitpork 2 éve 35

 • Nem értem...

  Miért kell beleírni nagyon sok autó-hirdetésbe, hogy "Full-extra!" amikor az ég egy adta világon semmi köze a gépsárkánynak a valódi teljes felszereltséghez?! Kezdek agyilag kifeküdni - nem elég hogy IRL egész nap nyomják a pofámba a hazugságokat, már a használt autó piacot nézegetve is forráselemzést kell csinálnom ha tudni szeretném egy autó valódi felszereltségét :(

  bitpork 2 éve 72

 • Az elmúlt 15 év beérett

  Testvéreim az ételben! Mai csinázmányunk - bérmennyire is szerénytelen ez tőlem, magunkról - megkoronázta az elmúlt 15 év grill múltunkat. Baconba tekert szűzérme és tarja hamuban/sütőben sült fóliás kuMPri.

  Vaku nélkül

  Vakuval

  bitpork 3 éve 9

 • Stracotto még készületben

  Emlékeztek még erre? Na így néz ki készültében!

  Vaku nélkül

  Svakuval

  bitpork 3 éve 0

 • Használt autó szitu itthon

  Egy barátommal történt.
  El akarja adni autóját. Első telefon.
  A háttérzajból felsejlik egy vendéglátóipari ügyféltere.
  -Megvan még az ótó?
  -Meg. Miben segíthetek?
  -Mit lehet tudni róla.
  Itt következett pár mondat a kocsi múltjáról , a jelenéről.
  -Garanciát ad rá?
  -?! Nem értem. Több mint 10 éves az autó, mégis milyen garanciára gondol?
  -Hát hogy szerződésben garantálja hogy nem romlik el.
  -Nézze: eljön, megnézi - ha akarja megnézeti - és mond egy árat. Ha teszem azt azt mondja 1500€val kevesebbet ér meg Önnek , akkor leülünk és megbeszéljük a lehetőségeket.
  -Jó tehát 1500€-t enged az árból...
  Barátom itt közbevágott:
  -Én annyit mondtam, hogy Ön tesz egy ennyivel kisebb ajánlatot személyesen az autót megtekintve és akkor elkezdhetünk gondolkodni egy mindenkinek jó megoldásban.
  -Akkor ideadja x összegért? (itt x a meghirdetett irányár mínusz 25%) Akkor nincs kérdés, megyek az autóért.
  -Köszönöm szépen a hívását, hála az égnek nem kenyérre kell. Jó hétvé... és itt lerakta az "érdeklődő".

  Az , hogy a magyar használt autó vásárló hülye nagyon jól tudjuk. De az mit a nyerészkedők megengednek maguknak... na az is megérdemli a szót.

  bitpork 3 éve 53

 • Akkor most 2020 Phautós tali

  Mivel még mindig bizonytalan minden is - csak óvatilag kérdem:

  Augusztushoz ki miCCól?

  Étel legyen-e?

  Ha lesz és nem van járványügyi akadálya akkor a végtelen mennyiségű fertőtlenítőszer hozzájárulást szívesen elhasználjuk helyben!

  bitpork 3 éve 276

 • Ingatlan eladás

  Áruljuk árultuk apósomék lakását. Most van vevő. Az ingatlanos akit megbíztunk tette a dolgát mutogatta, meg minden és lőn eredmény.
  Öröm és bódottá'.
  Szóltak h menni akarunk aláírni, úgyhogy mentünk. És a nagy öröm legott szertefoszlott.

  Kérdezték a banki adatainkat, hiszen a vételár jó részét a bank fogja felénk egyenlíteni. Megadtuk. A mi pénzügyi szolgáltatónk az AKCENTA ( pont mint a Revoult, transferwise, western union és sok kicsi). Erről a cégről érdemes tudni hogy az EUban 9 ország nemzeti bankja engedélyezi (gyk amely országokban szolgáltatnak) és felügyeli a működését és az adóhivatal is elfogadja az általuk kibocsátott dokumentumokat.
  Az ingatlaniroda intézi a hitelt a vevőnek. Ez egy elég jó szolgáltatás, el kell ismernem: valami kell, mész és a papírok ott várnak készen.
  Na most az a helyzet állt elő, hogy hiába az AKCENTA számlája és a szerződésünk az AKCENTAval amely bizonyítja hogy az eladónak ott van technikai számlaszáma, az iroda hitel ügyintézője közölte h nem tudja megcsinálni a hitelezést ha a párom AKCENTAs számlaszámot ad meg. Mutattam neki papírt hogy az AKCENTA partnere az OTP, ahonnan a hitel is jön tehát még a bankot sem kell hogy elhagyja a pénz.
  Nem, az akkor sem jó! :W

  Folytatás...

  bitpork 3 éve 46

 • A net-en csodaváró ember

  Édesapám megkért hogy adjak fel neki egy rotációs kapa, egy fűnyíró és egy 26+ bicikli hirdetést a jófosáson. Megtettem. 30 percen belül jött az első telefon- a három tételből az első elment tegnap este ma reggel a második (rotkap és a nyíró). Ma reggel olyan 10:30 körül (talán kicsivel utána) levettem a hirdetéseket. Menet közben jött egy embert és a következő ajánlatot tette.

  Kedves Hirdető!Üdvözlöm. 15'000ft-ot, tudok adni a fűnyíró ért, és a rotátorért, ha önnek megfelel!?

  A kapa 20'000 a nyíró 8'000 Ft-ra lett hirdetve, a piaci szegmens olcsóbbjai közé lőve mindent. Írtam neki hogy már mindkettő elment de úgy, hogy szó szerint sorban álltak érte és a kapára még licitálni is elkezdtek. A válasz:

  Értem. Akkor miért van még fent a hirdetés!?

  Nagyon vissza kellett fognom magam a válasznál. Nem írok többet, mindenki ossza be magának amit gondol az ilyen viselkedés kapcsán. Én mindenesetre elszívok egy levegőt meg egy alkoholmentes sört.

  bitpork 3 éve 15

 • Covid19 = nem külföldi vadász viszi Bambi-t enni

  Őzike (a teljes alig volt több mint 25kg) comb mustárban áztatva csak leheletnyi borssal. Mit mondhatnék? Meg fogjuk ismételni ha fussa rá!


  bitpork 3 éve 6

 • 2020. országos PHautós találkozó

  Olvastam pár elejtett megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy idén még nagyon információhiányos a dolog. Nos, ez még így is marad egy darabig, tekintettel a covid19 folyamatosan változó helyzetére. Egyszerűen nem lehet semmit előre megjósolni.
  Ami fix, hogy a Balatonra nekünk minden tiltás ellenére legalább egyszer le kell mennünk. Az is fix, hogy ennek megtervezésekor Mágus2 és családja lesz a kiindulási alap.
  Meglátjuk milyen ... szabályozások lesznek életben, és próbálunk valamit alakítani. Talán szeptember- talán és remélhetőleg.

  bitpork 3 éve 21

 • Költséghatékony gyros

  TLDR: Mindenki nézze az igazából szerelem című zseniális alkotást!

  Minden bóti csak Iza ízlését és szívét sikerült belerakni :)

  Vakuval

  Svaku nélkül

  bitpork 3 éve 24

 • Saját csinázású húsvéti sonka és COVID19

  Sokat gondolkodtam mi legyen. Végül mást nem látok mint lehetőséget - az étellel kapcsolatos posztolást beszüntetem bizonytalan ideig. Nem tartom fair-nek hogy az ország nagyon nagy részét érintő munkaügyi helyzet közepén - még ha ez minket is érint személyesen és alapjaiban változtatta meg a megélhetéssel kapcsolatban kialakult élethelyzetünket - ezzel is pressziót helyezzek az esetleg rosszabb helyzetbe kerültekre.

  Ezzel az egy képpel zárom az étel blogot, ami az általunk November végén saját pácba elrakott és utána érlelt száraz sonka felvágásának eredményeként született. Boldog, COVID19 mentes húsvétot kívánok minden phórumtársnak!

  bitpork 3 éve 34

 • Ma megint rápróbáltunk a Wellington jellegű szűzpecsenyére

  Mivel én finGnyás vagyok és nem szeretem az ázott tésztát, maradtam a már ismert baconos tekercsnél.


  bitpork 3 éve 3

 • Idei első házi sonka

  bitpork 3 éve 6

 • 'Szt kituggyajez mi?

  bitpork 3 éve 10

 • Fogyókurv@!!!

  bitpork 3 éve 19

 • Ninó Karotta cikke alapján - ésszel él(ne) az ember

  TLDR: egy autós szakújságíró meghasonlása csak a click-számot fogja növelni,
  de igaza nem feltétlenül és biztosan nem maradéktalanul van.

  Az autózás szeretetét a Totalcar-ral együtt nőve szívtam magamba. Túl vagyok már a negyvenen és tényleg jó érzéssel tölt el visszaemlékezni a pillangószelepjét nyitogató Karottára és Winklerre. "A" Karotta és "A" Winkler - fergeteges írások kerültek ki kezeik közül, amik nagyon sokat jelentettek a hozzám hasonló kispénzű felhasználóknak akiknek csak a Pavlovi - reflex maradt egy-egy autócsoda hallatán/láttán. Nem is beszélve az amatőr barkácsolókat :)

  A mai napig nagy kedvvel ülök le az általuk jegyzett írások (szigorúan nem podcast - elhaladt felettem a kor, na) elé és várom a régi csodát. Ami jön is, meg nem is. Néha rám tör az érzés, hogy egy megkeseredett vénember lettem és már semmi jót nem találok az életben - még a hobbimnak számító "autóbuzulást" sem. Lehet a tapasztalatnak gúnyolt élmények sora váltja ki belőlem, de mindegy is. Puffogok pár ismerősnek és barátnak és néha kapok megerősítést néha nem, majd továbblépek. Ma azonban más a helyzet. Ki kell adnom magamból a dolgot azonnal, mert felrobbanok!

  Folytatás...

  bitpork 3 éve 99

 • Mezes csirke pirével

  bitpork 3 éve 6

 • Sülök! MOD

  bitpork 3 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.