2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A franc belénk...

  Apósom nagyot sóhajtott, hogy milyen régen is kapott Ő tőlünk cigányroma pecsenyét. Mit tehettünk volna mást, mint alávetettük magunkat a bölcs Öreg akaratának.

  bitpork 1 hete 16

 • Rántott borjúcomb házi vajon sütve, petrezselymes krumpli házi vajjal


  Na meg volt ecetes fejes saláta.

  bitpork 2 hete 11

 • Japán-német békében egymás mellett MOD

  Kérésre pár egyéb kép pluszban:

  Folytatás...

  bitpork 1 hónapja 21

 • Rákívántunk

  bitpork 1 hónapja 16

 • Segítség - kérlek csak akkor írj hsz-t, ha egyetértesz a kezdeményezéssel! UPD 1

  Olvasgattam az autós portálokat. És szembe jött velem ez a cikk.
  Elképesztő. Szégyenteljes, és elszomorító. De nem akarok azzal foglalkozni, hogy kinek vagy minek a hibája az ami történt.

  Inkább felidézném azt, hogy volt már itt több esetben is összefogással segítségnyújtás. A cikkből az látszik számomra, hogy bármilyen csekély, jó szándékkal nyújtott adomány segíthet nekik.

  Lenne bárki rajtam kívül aki segítene nekik? És csak hogy ne a levegőbe beszéljek, én kezdem, egy nem túl nagy de remélhetőleg nem sértően kicsi felajánlással: 5000Ft tőlem első körben.

  Update1

  A cikk írója válaszolt: a Totalcaron belül szervezkednek, hogy legyen egy nagyobb ívű összefogás a támogatásra. Ez még idő. Ugyanakkor a cikkre úgy tűnik megmozdult az ország lelkiismeretes fele (akinek nem csak egy szlogen dobálózni , a nem hagyunk senkit az út szélén).
  Azt hiszem -és erre nézve kértem egy megerősítést, amit természetesen ide is kirakok - a totalcar-on frissülni fog a történet. Mindenesetre ha a tudomásomra jut bármi, azonnal jelzem itt is!

  bitpork 2 hónapja 18

 • Megemlékezés malac komáról

  bitpork 2 hónapja 31

 • :)

  Mustáros borsos karaj, baconos szűzpecsenye, tepsis burgonyával no meg minimális zőCCSéggel (vinaigrette szaósz) és édesség.

  Még a fagyi is házilag készült egy 7'000 Ft-os kis fagyi ketyerével.

  bitpork 2 hónapja 9

 • Balcsi, családdal

  Volt kicsi grill tennapra,

  Meg mára kicsi házi pizza.

  bitpork 3 hónapja 24

 • TíBón, avagy mi az amit a magyar hentesnek még gyakorolnia kell

  A szeletek - a kifejezett kérés ellenére - nem sikerültek a megrendelésnek megfelelően. A csont valóban lett 2-3 cm vastag, de hogy a hús amit hozzá vágtak helyenként ennek csak a harmada vagy se lett, az azért szekunder szégyen kategória!

  No mind2, ehune a képek. A marha sütéséről nem lett sok, a tarja meg a baconos csirke, meg a holnapi tápszer lesz.


  4 napos érlelés után, fűszer előtt

  Fűszer közben

  Az asszony keze mindenhol

  Végső fázis, kis mustár

  Már a grill előkészítőn

  Folytatás...

  bitpork 4 hónapja 36

 • Lassan de biztosan, indul a mandula

  Az érlelés mén, meg a tanakodás h a rostvágót használjuk-é vajh :U
  A hentes meg egy tehetségtelen kontár. Kifejezetten megmondtuk h ujjnyi vastag legyen. Erre kaptunk egy 5 éves kislány kisujjnyi vastagságot. Komolyan megesz az ideg :W

  bitpork 4 hónapja 25

 • Idehányom, csak úgy

  Jókai bableves volt.

  Lé előtt

  Lé után

  bitpork 4 hónapja 51

 • A Terv

  Megvolt a szokásos ételmérgezés a hétvégén. Harcsa és csirkemell orly módra, tepsis sűtkrunyesszel és tartármártással. Volt előtte valami grízgaluska leves tanyasi tikból, de az kit érdekel.

  A lényeg, hogy után ejtőzés közben megcsináltuk a menüt a következő egy hónapra. És (tatatataaaaaaaa) 26.-n érkezik a T-bone. :) Rendelés szerint 2,5-3 cm vastag leszend, ha csak el nem bssza a hentes. Még nem tudjuk pontosan milyen korú jaószágból lesz, de az már kiderült, hogy a tavalyi árnál drágább lesz :( Idén is meg fogja kapni a 7-10 nap rohasztást, addig meg kitaláljuk az idei pác receptet.

  bitpork 4 hónapja 0

 • Szokásos grill

  Na jó, kicsit más csak. Vietnámi csüngőhasú oldalas, a múltkori maradék szűzpecsenyével. Minden más már volt.
  Először sógornőm által lőtt képek (Huawei)

  Folytatás...

  bitpork 5 hónapja 30

 • Semmi flanc

  Bográcsos csirkeperkelt, tejfölös nokedlivel és ecetes saláta. Semmi cifrang.

  bitpork 5 hónapja 17

 • Nem hitvány kísérlet

  Mútkor írtam hogy mit próbáltunk a cserépkályhában. No, apósom ráfeszült a kérdésre. Megmondta hogy ezen a hétvégén már nem hitvány kísérletet akar enni, hanem rendes mennyiséget.. Szűzérmepecsenye 2 napig rohasztva házi fűsz@rkeverékben és mustárban, bacon-be tekerve, és cca 45 percig cserépkályházva.

  Folytatás...

  bitpork 5 hónapja 16

 • Áftermárket fejeccség

  Másfél éve bekerült a családba Teddy. Gyári NAAAAGY navigációval. (Tudjátok, az a fajta amit a nepperek kan betűkkel írnak, és a kocsi árához hozzáad pár százezret akár működik , akár nem. Jellemzően ott emlegetik, ahol nem megy, csak látványos.) No egy szó mint száz, ez is ilyen fajta. Volt.

  Barátom emigrált Kínába (mert már ott is jobban megy az átlag melósnak mint itthon), gondoltam megszólítom ajánlat kapcsán. Bekopogtatott a gyár ajtaján, ahol csak mert fehér ember, lecummantották és mindent a feneke alá toltak :D

  Kibontva a jól védett csomagot ezt kaptam.

  Lépésről...

  Folytatás...

  bitpork 5 hónapja 24

 • Másként gondolkodás a'la carte

  Asszonkám szülei szeretik a grillezéseket. Nem magyarázom, elég a régebbi postok fotóira visszatekinteni. Ha nem a Balatonon készültek, akkor náluk.

  Apósom - a fő gourmand, mindig elégedett, hálás kosztos - 10 évvel ezelőtt építtetett egy cserépkályhát. f@százmányosan megy, ontja a meleget ahogy a nagy könyvben meg van írva. Egyszer a rossz idő miatt beltérbe szorultunk, és ment az étel szájkarate, mit hogyan és merre. Mérnök ember lévén az öreg mindent alaposan végigjár, különösen ha ételről van szó. Én marha meg poénból megkérdeztem, hogy miért nem használjuk ki a cserépkályha adottságait is ha már... nos egy korty whisky és pár perc semmibe meredés végén (ilyen kihallatszanak a működő fogaskerekek) elővett egy centit, lemérte a kályha ajtaját és belső méreteit, majd kiadta nekem az utasítást hogy oldjam meg a problémát.

  Tavaly megoldottam. Egy esmerős aki édesapámnak tartozott szívességgel, hajlított és hegesztett egy rozsdamentes acél tálcát. Az én öregem meg csinált egy ronda, bumfordi és kezdetleges tálcafogót hozzá. Összeállt a szett, és eljött a próba ideje. A képekért nem én voltam a felelős, hanem sógornőm.

  Folytatás...

  bitpork 5 hónapja 45

 • Hivatalosan is kövér vagyok!

  Olyan sajtos tejfölös tésztát csinált asszonkám, hogy ráfeszültem és második napja kérem az arczba. Valahonnan szerzett 30%-s tejfölt, van itthon kicsi Maasdamer uh igazán jól ... csúszik ;] Fotó nincs, mert már elfogyott :P

  Viszont. Szomorúan kellett konstatálnom, hogy patikamérlegen kiméri a tészta mennyiségét amit megkaphatok :((( Finomabban nem is adhatta volna tudtomra a dolgot...

  bitpork 5 hónapja 22

 • Húsvét második nap

  Két napja megy a sonka arczba tolása. Tegnap nem volt erőm gusztustalankodni, de majd most.

  bitpork 6 hónapja 35

 • Nasi goreng

  Vakuval és vaku nélkül.

  bitpork 6 hónapja 5

 • Zaba

  Nyuszi ül a tepsiben, fokhagymával tűzdelve, szalonna taréj alatt - és kurvára döglött. Mellé akadt hajmás törtkumpri, vegyes vágottal/céklával. Utána joghurtos eper torta csokival nyakon öntve.

  Volt még vmi karalábéleves de említésre sem méltó.

  bitpork 7 hónapja 8

 • Mi történik itt?!

  Ok 2007 nem most volt. Már akkor is inkább voltam középkorú mint fiatal. Ide vetett a radai rosseb és ennek sokan nem örültek és örülnek. Ez így van jól: minél kevesebben szeretnek, annál biztosabb, h valamit jól csinálok (nem). Ennek ellenére megtaláltam az embereket akik miatt érdemes volt egyes phórumtársak idegeire mennem.

  Nem mondok neveket. Elég az hozzá hogy még az országhatárokat is eltöröltük, mert a barátság ilyentén nem korlátozható. Lehet h csak a pofám nagy de azt kell mondanom, hogy az életemhez nagyon sokat adott az itt megismert pár ember. Akiket a barátomnak tartok, még akkor is ha keveset találkozunk vagy beszélünk. Nagyon remélem hogy ez az érzés kölcsönös.

  De ami miatt írok: az elmúlt pár évben nagyot fordult elég sok minden. Mindenki idősebb lett , több problémával, sokszor kevesebb lehetőséggel. És ez a ph-n is megjelent az ismerőseim és barátaim között is. Eleinte csak azt veszi észre az ember, hogy el-el maradoznak hsz-ek a kedvenc topikokban. Majd ráeszméltem a sok új arcra (akik a perpetuum mobile energiájával és a mindent IS tudással megáldottak), és hogy egyre kevesebb a közös témánk.

  Folytatás...

  bitpork 7 hónapja 23

 • Na megint kinek van igaza?

  http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tenyleg_ijeszto_lenne_az_olcsobb_autopalya-matrica.628464.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Megmondtam évekkel ezelőtt hogy az Autóklubot le kell váltani vagy megmondtam?

  Az igaz h lehet aránytalanul drága, de ott bssza meg a nyúl, ha nekem nem kell 10 napos mert csak egy napot akarom-van okom használni!

  bitpork 7 hónapja 13

 • Csak igaz lett amitől féltünk

  http://inforadio.hu/belfold/2017/02/06/csak_penzbehajtasra_alkalmasak_a_szupertraffipaxok/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Most meg már a behozatalt is büntetni akarják egy kis extra eredetiségvizsgálattal, aminek ugye az ég egy adta világon semmi értelme nincs azon kívül, hogy az állam elveszi a pézünket. (Info rádió tegnap kora esti interjú)

  De azt észre se vesszük, mert ugye van nekünk egy dinamikusan változó jövedéki adónk is, ami generál annyi plusz kiadást, hogy mellette egy 100-150€-nyi egyszeri kiadás már alig észrevehető :(

  Mindenki naaaaagyon öntudatos autós itt a ph-n: ilyenkor hol vagytok? :U

  bitpork 8 hónapja 61

 • Nőjünk fel végre

  Nem is tudom miért írok - az okosnak nincs rá szüksége a hülye meg akkor sem fogadja meg ha az élete múlik rajta. De jobb ha kiadom magamból, mert a feszültség olyan mint Orbán középső neve: ha rendes férfiemberben meggyűlik, az agyára húzódik és megőrül ;]

  Olvasgattam a netet, autóbuzultam ahogy azt kell. Jön velem szemben a szokásos bullshit. Ráadásul egy szakportálon! Olyan emberek tollából, akik azért nem mondhatóak értetlen, a műszaki dolgokra vak felhasználóknak.

  Hangzatos dolgok vannak leírva, lássuk csak milyenek is :
  -"...nagy győzelem..."
  -"Kíváncsi voltam az igazságra,..."

  és csupa hasonló, eposzi jelzők és a történetmesélés báziskövei. A kemény újságíró, aki dirr-durr és irgum-burgum félelmet nem ismerve a nyakába veszi a gonosz nepper és privát használtautó(!) értékesítő világ ellenni országos harcot - jaj mindenkinek aki nem nem áll be a sorba és hunyászkodik meg!

  Folytatás...

  bitpork 8 hónapja

 • Malacunk lesz ha el nem b@sszuk MOD3 - finálé

  Preparációs fázis 1
  Preparációs fázis 2
  15:15-től sütőben. Kell neki 8-10 óra.

  MOD 1

  5 óra fólia alatti sütés, mézes-sörrel történő locsolgatás után

  MOD 2

  Mára befejeztük a sütést. Egyik oldal készen van- lehet a másikat nem fogjuk már pirítani. Még fog kapni pár órát holnap 150°C maxon (de inkább alatta) a már említett ser-méz kombóval.

  2/3 kész állapot

  MOD 3
  Több fotó nem lesz, igérem

  bitpork 9 hónapja 17

 • Boldog karácsonyt mindegykinek!

  bitpork 9 hónapja 2

 • Az általunk szervezett 4., utolsó PH autós találkozó

  Még mindig fontosnak tartjuk a névtelenséget levetkőzni és a kockulásból átváltani az üzemanyaggőzös módba.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 1 éve 81

 • Magyarország jobban teljesít, KKV banki verzió

  Köllött egy számla. DKK , mert hát oda is aktívkodtam régen. Az meg nem van mindenhol, csak a "jobbaknál".Havi díja a számlának 20€ (!). De ha nyitok mellé egy HUF számlát is akkor az ingyen van :W Aha, én meg vagyok falvédőhelikopter...
  Történt hogy nem kellett a számla, ezért 1,5 hónapja bé lött csukva. Ment minden mint a karikacsapás: azonnal benyúltak 70€val, mert csak (na jó olyasmit nyögtek hogy azért kell fizetnem, mert nem volt 1 évig használatban a számla :F WTF )
  Most kiderült hogy egy kibeb@szott kivonatot sem küldenek ki, mert -figyelem!- alapértelmezésben e-posta van, de nem ám úgy h kiküldik, hanem hogy az online felületen nekem mint felhasználónak kell letölteni! Tehát a saját rencerükben legenerálják oszt nesze paraszt IJ.
  Nohát a könyvelő elkezdett ríni h nincs kivonat, én bebattyogtam a bankbé, és kértem a 6 havi kivonatot (6db kivonat). Kezelő aszongya oksi, az kivonatonként 2310 Ft lesz. WAAAAT ?!
  Kérdem, hogy itt hagytam maguknál, hat hónap alatt 6x20€-t számlafenntartásban, meg ezen felül picivel több mint 500€-t mint utalási költséget - ebbe nem fér bele 12 oldal kinyomtatni (aminek az első oldala a szokásos sallang, tehát végső soron összesen 6 A4-s oldalról beszélünk)? A válasz: Ők elküldték e-postán! ( Ugye technikailag nem küldtek semmit sehova, nekem kellett volna tőlük letöltenem azt is - ebben hibáztam )

  Folytatás...

  bitpork 1 éve 14

 • Második hitvány kísérlet

  Bruttó 13 perc össze vissza (tehát mindkét oldal kapott 6,5 percet). A múltkori pácolás nem változott. Kapott a sütés után házi vajat (minden husit 1 kv vajjal hupákoltunk meg), majd 10 percet a saját hőjével összezártuk egy fémfólia alá.  Levezetésnek volt egy kis meggyes pite. Bár szerintem felesleges volt, mert a tíbón több volt mint elégséges.

  bitpork 1 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.