Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#130051) rbalint88 válasza Magnum_ (#130048) üzenetére


rbalint88
addikt

az az alapprobléma, hogy nem CSAK olajat+szűrőket, meg a házilag kicserélhetetlen izzót cserélni járnak oda az emberek, hanem féket és futóművet is berhelnek, mert nem járja ki az agyuk, hogy azt nem kéne.
ha lennének limitációk, hogy mihez nyúlhatsz és mihez nem (szakképesítés igazolásával ahhoz is), akkor nem lenne fenntartásom az egésszel, de már az emelő kezelésénél is bukik a felelősségvállalás, így abszolút problémásnak érzem a koncepciót. nyilván óránként 2700-3200Ft-ért meg nem adja ki a matek azt, hogy pesztrát is adjanak az emelő és szerszámok mellé.
sajnos a hülyékre kell "méretezni", az itt a topikban írt felhasználási módok teljesen jók és vállalhatók, de szerencsére ez a topik nem olyan szellemi nihil, mint ami az átlag népesség körében általános. nem is ezzel van a problémám, hanem a (köz)veszélyes szerelési műveletekkel, amiken jelenleg nincs kontroll. amíg viszont nincs kontroll, addig hibás a koncepció.

(#130052) Magnum_ válasza rbalint88 (#130051) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Azt mondjak itt tobben (en meg nem probaltam, DE az se kizart, hogy egyszer ravisz a lelek), hogy egy fekbetet csere sem rocketscience.

Es mi van a kurvasok koklerrel (a.k.a. pekekkel), akik szamlat sem adna, de legalabb szarul is dolgoznak cserebe azert, hogy olajcserere is "autoszerelohoz" megy a user? Az nem gond? Vert izzadhatsz, mire bizonyitod, hogy o nyult hozza, ha nem keszulsz neki a legrosszabbnak (hivaslista, fotok a muhelyben, stb)

En sem tartom egeszsegesnek, hogy nem autoszerelokent ki kell kupalnom magam alap dolgokbol (meg masbol is faszom, ma pl ablakot szereltem), mert nincs szakember. Szakember alatt adott teruletre hozzaertot ertek, sehol sincs.

Olajtekno csavar, szerintem ez cseres lett volna es nem oke, hogy a 1/2-est kalapaccsal kellett tamogatnom, hogy meginduljon. En az ujat bal kezzel huztam ra diszkreten. Csopoges nincs. [link]

Pollenszuro b+, ranezesre szar. [link] markat ne kerdezze senki, nincs erre rairva lfsz se. Tapintasra is hugy.

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#130053) rbalint88 válasza Magnum_ (#130052) üzenetére


rbalint88
addikt

magát a fékbetétet kicserélni tényleg nem bonyolult. csak meg kell vizsgálni a tárcsa és a kerékagy állapotát is, ami előképzettség nélkül megint csak nem lesz egyértelmű.

persze, a sok kóklerrel is probléma van, ez nem vitás. szétverték a szakképzést is, meg mivel annyira nincs ember, ezért a kontár is megél, így nincs motiválva a rendes munkavégézésre. szomorú ez.
lassan már én is fel tudnék újítani egy lakást, mert nincs normális szakember, mivel aki tényleg ért hozzá, az vagy rogyásig van munkával jó pénzért vagy elment külföldre. (villanyhoz, gázhoz azért nem nyúlok)

szerencsére autószerelőt találtam normálisat, akit eddig vittem hozzá, mindenki elégedett volt a munkájával. és ajánlatkérésnél átbeszéljük, hogy milyen kategóriájú alkatrésszel szeretném a cserét, mondjuk nálam már úgy kérdezi, hogy "mindenből mehet a legjobb, ugye?", meg szerencsére vannak olyan alkatrészek, amire megmondja, hogy ő azt nem építi be.

[ Szerkesztve ]

(#130054) Magnum_ válasza rbalint88 (#130053) üzenetére


Magnum_
nagyúr

szerencsére autószerelőt találtam normálisat

Ezt mar tobbszor hallottam Toled ;]

I humbly and respectfully decline™

(#130055) Reggie0 válasza Magnum_ (#130050) üzenetére


Reggie0
félisten

Lehet, hogy par alkalom utan ismernek.

Amugy osztom a velemenyed, altalaban Mo-n az lesz normalis minosegu amit magad csinalsz es ez nem is nagyon fog valtozni, mert tomegek nem hajlandoak fizetni a minosegert.

Szerencsere nekem mazlim van a szerelommel, mert rendesen dolgoznak, de mindig 100% felett van a terhelesuk. Mondtam nekik h emeljenek akkor az oradijon, de azt meg valamiert nem akarnak. Sosem ertem meg.

Egyedul a gyari alkatreszezes szivas naluk, mert nem arra vannak raallva, igy miattam kulon kell nekik rendelgetni ami plusz munka es latom, hogy nem mindig van hozza kedvuk.

Rendes muhelyt, ami tiszta, tagas es nem akarnak egy allason napi 10 autot szerelni, hajlandoak pepecselni az autoval kapkodas helyett, csak ausztriaban talalsz legkozelebb, persze ott mas a munkadij is.

[ Szerkesztve ]

(#130056) Magnum_ válasza Reggie0 (#130055) üzenetére


Magnum_
nagyúr

En amugy ismerek tobb viszonylag jo szerelot Bp-en (a totumfaktum joskabacsi videken mar offos, de tesomnak van par eve uj, akit dicser), van VW-re (MotionBlur ismeri), van azonnal kendacsolos olcson, ha kell :D van csak olajcsere preciz (de az ugye most nem scope), meg van a twintopra kulon, o mondjuk, ha ugy van, nem utasit el vasarnap este 9kor sem, ha sos, ettol fuggetlenul ezt tarton szerencsetlenul jonak, hogy olajat magam csereljek.

1 honapja amikor anyu corsajat vittem markaszervizbe (garis), hat nem elfelejtettek a gumigyurut a csavarhoz...? :)

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#130057) focvis válasza Magnum_ (#130056) üzenetére


focvis
veterán

Rob210 mondta pár napja, hogy egy Golf 7 R járt nála, amin olajcsere alkalmával túlhúzták a műanyagból készült olajleeresztő-csavart, ami így sikeresen elrepesztette a szintén műanyag olajteknőt. Fasza.

Laptiming TV2-s verzió. [link]

(#130058) molnarpeter


molnarpeter
nagyúr

Hangyász jóga by Karotta :D [link]

(#130059) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Btw ezt vettem ma a kozlekedesi muzeumban. Biztos van itt olyan, akit erint ;]
[link]

I humbly and respectfully decline™

(#130060) rbalint88 válasza Magnum_ (#130054) üzenetére


rbalint88
addikt

az alfásat tudom ajánlani, de ő ugye csak alfázik. a régi VAG-os szerelőt is tudom ajánlani, csak 16.ker külső része kevéssé esik útba Budörs felé.
a mostani, budaörsi szerelő is full korrekt, útba is esik és benne van a VAG-ban (is) szerencsére, úgyhogy gyakorlatilag a teljes flottát hordhatjuk hozzá. ami nem elhanyagolható, mert többet a Suzukit se fogjuk a Dunába vinni, az utóbbi két alkalom baromi nagy csalódás volt, ráadásul sok pénzért. (nem vették észre a kuka gátlót, pedig folyt és szarul csinálták meg a kuplungot)

(#130061) Magnum_ válasza rbalint88 (#130060) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Most jott fel fuckbookon egy A4, tiednel egyel ujabb, barna, bezs bor, 16+19 nagy felnik, 3.0tdi-chip, fullos, iá 2.7M

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#130062) sugarforce válasza Magnum_ (#130052) üzenetére


sugarforce
őstag

Ranezesre nem mondanam meg melyik az uj pollenszuro:D

(#130063) Magnum_ válasza sugarforce (#130062) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ket tipp lehetoseged van

I humbly and respectfully decline™

(#130064) Qtya123 válasza rbalint88 (#130051) üzenetére


Qtya123
őstag

Az a baj, hogy a TC is reklámozza, hogy ugorj neki a váltó leszedésének és kuplungozásnak youtube videó alapján.
Biztos volt már olyan, aki felbátorodott, hogy ja ez ennyi és nekiállt. Na ilyennek biztos nem állnék neki a szereldmagadnál. Azt sem tudnám, hogy mennyi idő lesz biztosan.

Én amúgy azt mondom, hogy a nincs pénzem szerelőre ezért én tákolom a kotlámat embereken kívül egyre nagyobb csoport lesz, aki egyszerűen rákényszerül a negatív tapasztalatok alapján, hogy maga csináljon nem túl összetett javításokat, vagy karbantartásokat. Lásd Saint.

Vagy épp lenne szerelő, akire rá merné bízni, csak az meg 2 hónap múlva ad időpontot. Ez ilyen. A munkaerőhiány és a kóklerek térnyerése új szituációkat hozott. És nem lesz jobb. Apám például nem tudja elvinni futóműveshez a szomszéd városban az autóját, mert egyszerűen elhajtják, mondván most gumiszezon van, majd utána. 10 éve meg örültek, hogy bemész hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

(#130065) molnarpeter válasza Qtya123 (#130064) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Felénk 3500 asszem az óradíj, de 1-2 hét várólista fix. Először telefonálunk, akkor megmondja a mester, mikor jelentkezzünk megint, hogy pontos időpontot tudjon adni :) Ügyesen csinálja, csak annyit tervez előre, hogy ne legyen gond csúszás miatt.

(#130066) pube111


pube111
senior tag

Honnan lehet letölteni opel astra j 2015 service manualt? Konkrétan egy elektromos rajz érdekelne.

(#130067) rbalint88 válasza Qtya123 (#130064) üzenetére


rbalint88
addikt

Emiamtt morcos is vagyok rajuk, mert a hulyeseget propagaljak...
En is latom es talasztalom azt az aspektusat, amit te mondasz, de bizonyos bonyolultsagu autoval baromira nem jo otlet ez a magad uram, ha szolgad nincsen mentalitas, mert tobb kart fogsz csinalni, mint hasznot. Abban latnam a raciot, hogy kiugrott autoszerelo berel naluk fixen egy csapost es oda szervezi a klienturat atmenetileg, mert kb minden feltetel adott, csak hibaolvasot kell beszereznie.
Olajcsere es hasonlok oke, meg a szepeszeti beavatkozasok (rozsdatlanitas, alvazvedozes), amihez kell a csapos, de tovabbra is azt mondom, hogy atlagjoskapista inkabb keressen egy JO szerelot es varja ki a sorat ott, mint hogy szakertelem nelkul beleturkaljon az autojaba.
Delutan kis szepeszeti kor volt nalunk is, ilyen a 15 eves oregszarpremium, ha le van mosva es van rajta egy kis wax:

(#130068) bbubby00 válasza molnarpeter (#130065) üzenetére


bbubby00
őstag

Itt nalunk mazda szakszerviz netto 8ezerben meri egy orajat.
Viszont nem pekek dolgoznak. Ha jol tudom, a mesterek is jol meg vannak fizetve ebbol.

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#130069) bitpork válasza rbalint88 (#130067) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Hát mióta azt mondjuk itt páran hogy nem szar az csak szereti a törődést :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#130070) Tsebacsi válasza rbalint88 (#130067) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ez ám a tükörpolír :C

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#130071) kisza25


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Laptiming, z4+ e46

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130072) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Ampera uj tulaja kuldott egy kepet .. bar ne tette volna. Nem ugy nez ki, mint nalam..

I humbly and respectfully decline™

(#130073) Richard! válasza kisza25 (#130071) üzenetére


Richard!
addikt

8 éves Matador powa :C :((( :(

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#130074) kisza25 válasza Richard! (#130073) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Nem akartam ellőni, de ez tipikus bmw-s ficsőr, összes ismerős linglongot vesz bmw-re, aztán olyan kört mennek, mint az 1,25 i20 michlen energyvel, ami megint nem a tapadásáról híres, de ezeket kenterbe veri:P
A másik az utángyártott fék, meg használt fék, meg használt gumi... BMW-nek látszó vackokkal járnak

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130075) Magnum_ válasza kisza25 (#130074) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Es tedd hozza, hogy a szereldmagadnal maguk szerelik.

I humbly and respectfully decline™

(#130076) Richard! válasza kisza25 (#130074) üzenetére


Richard!
addikt

Megnyugtatlak, az Audi adok-veszek csoportban ugyanez megy. ;]

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#130077) kisza25 válasza Magnum_ (#130075) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Még az sem, ismerős szerelő mesélte, hogy hamar, gyorsan, tegnapra, aztán amikor fizetni kellett, akkor mondja az ember, hogy csak 50eFt van rá.
Csak az alkatrész volt 110 eFt, ok mondta a szerelő, a téli alufelnid, gumival amit itt tárolok neked (amúgy ingyen), már az enyém. Nem merte szt mondani, hogy nem.
Itthon totál lejáratják ezek a suttyók a bmw-t, audit.
Régen én is szerettem volna, de nem szeretném, ha egy lapra kerülnék az itt kialakított "imidzs"-el.
richie900812: ja igen az dettó

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130078) Csaby25 válasza Qru (#129842) üzenetére


Csaby25
senior tag

:) , a Corolla E140/E150 - el is ez a helyzet?

A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.

(#130079) Magnum_ válasza kisza25 (#130077) üzenetére


Magnum_
nagyúr

En egy tokeletes jogi komstrukciot latok itt. A vallalkozasi dij kielegitesere zalogba vette a megrendelo ingosagat, majd kielegitette magat abbol, mindenki boldog

I humbly and respectfully decline™

(#130080) kisza25 válasza Magnum_ (#130079) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ok, de érted, bmw az kell, de egy ~150 eFt szerelést nem tud kifizetni és ezt ráadásul utólag jelzi :W
Mondta, hogy tudna mesélni, vagy tucat hasonló sztorit és valahogy mindig a bmw/audis suttyók a főszereplők.

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130081) bitpork válasza Richard! (#130076) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Mindenhol is ez megy ;)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#130082) kisza25 válasza bitpork (#130081) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Tagja vagyok kb 10 márka csoportnak.
Amúgy a legdurvább szerintem a dacia sandero csoport.
Ott a garis autót inkább leszervizeli saját maga. :F
Mondjuk ok, azért vesz dacia-t, mert olcsó, 2M Ft-tól kapható, de ha valami besz@rik a gariidő alatt, de már mégsem lesz garis, mert otthon szervizelte, akkor majd vakarhatja a fejét, hogy azaz évi 20eFt spórolás megérte?
Ja és ott elég sok a hiba.

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130083) bitpork válasza kisza25 (#130082) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ez helyi sajátosság: a 15 millió mindenhez is értő országa vagyunk :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#130084) molnarpeter válasza rbalint88 (#130067) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Nevezett metódus volt egy típus specialista módszere, szépen kinőtte magát, hogy hivatalos legyen, de szereldmagadhoz jár.

Saint: :K lehet, már a Csergő szolgáltatásait is tovább tudja számlázni :D

[ Szerkesztve ]

(#130085) Magnum_ válasza molnarpeter (#130084) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Egyre gondolunk?

I humbly and respectfully decline™

(#130086) kisza25 válasza bitpork (#130083) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Jó lesz az 10 milliónak is, a többi stimmel:D
Mondjuk én nem esnék neki egy garis autónak.
Egy légszűrő, pollenszű, olaj/ szűrő csere nem ördögtől való, de akkor sem.
Az a helyzet, hogy egy autó nem csak a motorból áll, teljes átvizsgálás híve vagyok éves szervíznél

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130087) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Amúgy tök jó, hogy mindenki menjen normális szerelőhöz...
:D Csak győzzön az illető a sok liszt után még látni is. ;] Nyáron elköltöztünk aztán itt helyben még nem mertem elmenni senkihez, mert miből szürném le, hogy az jó szerelő. Alapban új helyen ha ott kell hagyni a verdát kitudja mennyi liszt kerül bele...

(#130088) Magnum_ válasza molnarpeter (#130084) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Osszefutottam vele mult heten szereldmagadnal ofc.
Nem vagyom ampera csoportban, DE kollegam szerint mindenki ot ajanlja.

I humbly and respectfully decline™

(#130089) sutszi válasza Magnum_ (#130072) üzenetére


sutszi
veterán

Miért? Megtörte vagy lelakta?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#130090) Magnum_ válasza sutszi (#130089) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Lelakta. Belul nem olyan, mint nalam

I humbly and respectfully decline™

(#130091) molnarpeter válasza Magnum_ (#130088) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Úgy tűnik, kitanulta a rutin munkákat, de amivel többet tud másoknál, az a social media marketing szvsz. Ha meg egy szerelőnek van ideje fb-n lógni, az mindig gyanús ;] :DDD (ha szervizem lenne, munkafelvételen erre állítanám rá az embereket, mondjuk azt a közönséget kiszolgálni nem kis feladat...)

(#130092) Magnum_ válasza molnarpeter (#130091) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Nagyon el kellene mar kezdenem penztet keresni, vagyom a villanyra, durvara, es felesegnek (picit magamnak) 500e kellene, de nagyon tartja az arat (bezzeg az i-miev/ion/czero kevesbe).

Holnap lehet, megint megnezek egy eldobhatos smartot.

I humbly and respectfully decline™

(#130093) bitpork válasza kisza25 (#130086) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Antal Imre óta 15 millió, különösen a konzervatív részen ;)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#130094) Reggie0 válasza kisza25 (#130086) üzenetére


Reggie0
félisten

Es ha valaki nem csak 30k kilometerenkent akar olajat cserelni, hanem surubben?

(#130095) Magnum_ válasza Reggie0 (#130094) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Anyukam autojan is megfelezzuk a gyari olajcsere peroidust - szagszervizben. :/

I humbly and respectfully decline™

(#130096) kisza25 válasza F_Zolee (#130087) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Itt kicsi városunkban az összes szerelőt ismerem.
Máshoz visszük a golfot, máshoz a hondát, máshoz megyek gumizni...

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130097) kisza25 válasza Reggie0 (#130094) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Akkor sűrűben viszi, amúgy hyundainál mondták is, hogy ajánlott felezni a 30 ekm-t ha szeretném sokáig használni.
3500-nál cseréltettem a fiat-ban, 21 k volt az olaj+ szűrő+ csere+ plecsni a szerviz könyvben. Amíg megcsinálták építettem kapcsolatot 4 emberrel és közben még azt is néztem, hogy mit csinálnak az autóval. Hétfőn megyek felvenni egy házat Siófokon ;]

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#130098) rbalint88 válasza Tsebacsi (#130070) üzenetére


rbalint88
addikt

Meg ha polir lenne :) Rendes wax volt 4hete (ketfele soft99, egy karcfeltolto es a kiwami, ami a showshine waxuk), most csak bsd volt a mosas utan.

(#130099) tboldi


tboldi
nagyúr

Rendeltem apumnak új krákágyilemelőt, kíváncsi leszek, milyen lesz.

Hülye WagonR, a hátsó emelési pont olyan magasan van, hogy a mostani emelővel el sem emelkedik a kerék a talajtól. :D

(#130100) Magnum_ válasza rbalint88 (#130098) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ohh de hianyzik az nekem. Mindegy, hulye otlet volt felesben venni tegelyeket :DDD

I humbly and respectfully decline™

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.