- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tboldi #350551 üzenetére
Két év és 105k km után kaptam új Sprintert (jött 5db, egyiket egyből oda is adták). Na, ha csak sípolna...
Olyan satuféket ver tolatáskor a megszokott helyeimen, ahová szűk helyre lendületből szoktam betolatni, hogy naponta 3x cserélek alsót. Pedig az összes asszisztenst levettem a legtompábbra, de még így is túl óvatos, bezzeg S kanyarban képes átvinni a szembesávba és birkózni kell a kormánnyal, hogy ne verjem frontálisan telibe a szabályosan közlekedő autót. Még csak 4k km-t tettem bele a két hét alatt, de nem sikerült teljesen összecsiszolódni egyelőre. Ami jó, hogy magasabb, hosszabb, van hely benne és mivel ez már RWD így
lehet keresztbe menni veleugyanúgy kanyarodik, mint az előző, jóval rövidebb tengelytávú Sprinter. Meg van végre tempomat! Aztán a pozitívumok sora nagyjából el is fogyott -
norbert1998
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #350354 üzenetére
Gyertyát amúgy is cseréltem volna igazából trafóstól, húszon éves trafók. Külhoni 8 napos nyaralás előtt ha nem erre akkor gyárira tuti cseréltem volna, nem szeretem a meglepit…
Egyébként a paraszti neve az r8 trafó, technikailag a TSFI-k is ha jól tudom már ezzel gurultak.
Fuh de darabos a fórum…
-
KAMELOT
titán
válasz
tboldi #350208 üzenetére
A vicc az egészben, hogy jött a vásárló, mert el akarta adni.
Azt mondta viszi, hogy nagyon szép minden. Menjenek egy kört. Beléülnek, kulcs fordít és írja a kuplungot
Mondtam a haveromnak. Örülj, hogy itt történt ez és nem az úton, mert akkor mehettél volna trélerrel érte és a pénzt is adhattad volna vissza!Blindmouse: Én rendes GPS használok, ami a kocsiban van. Nagy kijelző és mindent látok.
Ritkán szokott menni a sygic, ha éppen olyan helyen vagyok. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
tboldi #350162 üzenetére
Én még tudnék, milyen lehetőségeket rejt egy kivehető tető, mondjuk pakolóboxot lehet a helyére tenni ilyenek.. de nem erőltetem ha nincs érdeklődés a témára, aki fogékony volt rá, már tuti rákívánt az üvegtetőre akármilyen autóban is.
Megyek, csinálok gyorsan egy kis esőt holnapra...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
tboldi #350140 üzenetére
Én pont imádom hogy nyílik a hátulja is. persze akármilyen kombinációban nyithatom/vehetem ki.. nem kötelező kivennem kinyitnom a hátulját..
Nekem nem esik le a karom ha ki kell venni-be kell tenni 2 üveget.. Viszont nem csak egy pici luk van mint tetőablak, hanem tényleg panoráma a panoráma.
De mindegy, ebben az autóban ez volt mint opció, én meg örültem hogy üvegtetős a GTi.-
Amúgy ez így sokkal jobb mint a 2G CRX-nél a glasstop verzió amiben fixen ragasztott üveg van, még billenteni se lehet. -
stickermajom
addikt
válasz
tboldi #349996 üzenetére
Valóban bosszantó, én is igyekeztem mindig vigyázni az autókra, de a nagy átlagot sajnos nem érdekli. Nem érdemes szerintem több időt beleölni, sőt én lehet a feljelentést sem vittem volna tovább látva az elkövetőket. Mármint persze ha akartok még ott parkolni a jövőben.
Simán kinézem ezekből, hogy legközelebb alapos munkát végeznek, ha esetleg a mostani miatt lesz ügyük. -
stickermajom
addikt
válasz
tboldi #349988 üzenetére
"polgári peres úton kellene megegyezni"
Túltoljátok. Apró sérülés egy amúgy teljesen hétköznapi autón. Én meg sem csináltatnám, vagy ha nagyon muszáj, akkor egy horpadásjavító kihúzza max egy húszasért, aztán ennyi. Ez egy használati tárgy, lesz még rajta ezer sérülés, a működést pedig nem befolyásolja . Feljelentgetés, meg polgári per ezért, persze.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #349606 üzenetére
Úgy, hogy ez nem sedan hanem kabrió. A sedanhoz van minden is a bokrok alól akár!
Szóval marad az, hogy a gyárit megmentjük!
Most a nagyobb bajom, hogy csak H8/11 javítókészleteket találtam de nekem H9 a távolságit. Ugye eltérnek fogyiban és lábban, a fogyi a kisebb gond mert most is azonos a kábelvastagság azzal mint amit találtam javító kit. Ellenben élből ott a gond, hogy van egy + műanyag fül H9 esetén... amit vagy levágsz az égőben vagy a csatlakozóban. H9-hez meg értelmes javító készlet nincs... talán csak egy, Kovácsban 2x13,5k-ért. Ha nincs más hát nincs más de még futok pár kört...
Depótól sok jót ne várj szerintem... nekünk a Hondan párásodott mint az állat...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #349470 üzenetére
...a reggeli kopp beállt várost inkább nem nézem! Ezek a számok meg full üres úton jöttek össze na!
cOxeR Hétvégi hobbi módban nem igen tudok rá megharagudni emiatt! Akkora élmény volt vele tegnap a Tátra ma meg egy kis laza Bajna -Héreg - Párkány - Léva - Szalka vonal, hogy nem igen nehezményeztem a kúton látottakat!
BigBlackDog Hogy felismerte az úr!
Ha tudtam volna, hogy helyi vagy pingellek így marad a jövő szombat adott esetben!
Qru Ebben az a durva Bubi még így is jobban fogyaszt mint apumnak az Astra a maga 8,8-ával...
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
tboldi #349206 üzenetére
Azért mondom mert a TU motorokban egybe kell centrírozni a főtengellyel, tehát ha cserélsz lendkereket akkor ki kell venni a főtengelyt és újra centrírozni mert a saját lendkereke nélkül nem lesz meg a főtengelynem se a centrírja -> szétver mindent a picsába.
Szerk: Én meg újról beszéled. Gari is csak akkor van rá ha az új lendkeréket össze centríroztatod a főtengellyel.
-
válasz
tboldi #348989 üzenetére
Azért ha időd engedi, irass egy rövid dolgozatot az AI-vel a különböző típusokról, engem is nagyon érdekelne.
Btw: Így fogalmatlanul azt mondanám, ez a kattogós "scroll" típus inkább a régi / egyszerűbb autókban található. Ilyen volt az F Astramban, a mostani MX-ben is kattog ahogy ki- bekapcsol. Modernebb autókban észre se venni, a fogyasztáson sem tűnik fel.
-
válasz
tboldi #348981 üzenetére
Feladat adott, te szoktál gyorsan kideríteni ilyen infókat úgyhogy nem haragszom meg, ha utána nézel
Egyébként biztos van teljesítménybeli különbség a két rendszer között, csak az lett volna vele a mondandóm, hogy teljesen jól működik a klíma csak prevenciós céllal ellenőriztetném, ha lehet. Ha nem, akkor töltet csere és kész, csak ha nem muszáj nem cseréltetném. Viszont azt sem akarom, hogy kenés hiányában kakukkot mondjon a kompresszorBBD: érdekes ez, mert "ugyanazon" autó (az ex-melós 1.5dCi és a mostani 2.0dCi) esetében is van különbség. Az 1.5 most kapott új kompresszort, mert szétesett, az mindig azt csinálta (és csinálja az újjal is), hogy csattan egy halkat és alapjáraton nincs is klíma, csak kis gázra. Ehhez képest a 2.0 alapjáraton is hűt szépen és ki-bekapcsolgatva a klímát sem hallok hangot a motortérből. Ami különbség biztosan van még, az a manuális és digitális klíma, utóbbi a 2.0.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboldi #348981 üzenetére
Ezek a típusok mit jelentenek?
Amit megfigyeltem klímakompresszorral kapcsolatban; egyes típusok esetén hallani, hogy 20-30 másodpercenként csattan egyet a ?kompresszor kuplungja?, ahogy ki-be kapcsolgatja hűtés közben. Más típusoknál meg olyan, mintha csak akkor lenne egy kattanás, amikor benyomom a klímát és utána máshogy szabályozza a teljesítményét.
-
grizlisandor
veterán
válasz
tboldi #348422 üzenetére
Tanulság, hogy helyben érdemes venni akkumulátort vagy kell háztájiba akkumulátor teszter?
Vagy hogy készüljek? Mert 6 éves elmúlt már VAG Economy akkumulátor, amit egyszer sikerült lemeriteni teljesen a bedugva hagyott ülésfűtés miatt.
Télnek lehet új akkumulátorral indulnék vagy kérdezzek körbe, hogy kinél van teszter első körben? -
válasz
tboldi #348440 üzenetére
Egy ideje szemezek az YBX7053-mal. Saját agymenésem alapján arra jutottam, hogy a fehér, áttetsző házas akkuk készülhetnek Japánban, a fekete dobozosak UK-ben. Nyilván fehéret szeretnék, viszont a termékfotók is megtévesztőek, kicsi az esély az EU-ban originál japánt venni.
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz
tboldi #348234 üzenetére
Ha mást nem is, egy Topdon BT200 akku tesztert már berendeltem aliról a tesómmal közösen beruházva
-
norrberth
addikt
válasz
tboldi #348234 üzenetére
Itt 1 éves múlt az új Exide Prémium, de már nagyon gyengus.
Exide ot többet soha [link]
Pedig IC től jött, pár hónapos gyártás volt..
Jó a töltésem, nem szívja semmi, mértem nyugalmit.
Egyszerűen nem tartja magát.Az előd szintén Exide Prémium volt 64Ah
8.5 évet bírt [link]
Ennek örömére ismét Exide lett. Dee az újnak köze nincs semmihez. Ezt azóta 3 ember is megerősitette.
Pedig az akksi topicba annó beszéltek le róla.
Itt majd Yuasa jöhet szóba vagy Rocket. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
tboldi #348024 üzenetére
Mondjuk azt vettem észre, hogy az olasz mintha előbb állna neki hisztizni, ha van valami baja, ami még nem is igazán érezhető. Pl akksira nagyon érzékeny volt a fiat és az alfa is, elkezd random hibakódokat dobálni ha haldoklik az akksi, vagy a generátor.
A vakumcsövet is bedobta hamar, ki is cseréltettem a másikat is (pár ezer Ft tétel).
Az összes autóm együtt nem dobott annyi sárga tengeralattjárót, mint az alfa, de attól még lehetett vele közlekedni, csak jelezte, hogy valami nem ok
Az 1,6 Seat Ibiza sportnál kilyukadt a vízcső, mikor kiszálltam akkor hallottam, hogy sziszeg valami a motortérben. Felnyitottam, nem volt víz a tartályban. Gyorsan öntöttem bele desztvizet. Kvázi 1,5 liter víz hiányzott belőle és nem jelzett semmit. Ha nem veszem észre másnap megfőzöm a motort. Még vízhőmérséklet visszajelzés sincsen benne. Végig nyomkodtam a vízcsöveket és az egyik kidörzsölődött és lyukas volt.
Így megúsztam. Pont autópályán hajtottam meg elötte x90-el🫣
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest