Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) BiP


BiP
nagyúr

A szövegezésből nekem nem egyértelmű, hogy a saját tárhelyről (telefon nélkül), BT fülessel tud-e zenét lejátszani?

(#2) viragdani01 válasza BiP (#1) üzenetére


viragdani01
HÁZIGAZDA

Igen, lehet mp3 fájlokat másolni az órára és azokat le tudja játszani fülhallgatón vagy a kis hangszórón, de streamingről nem tudunk lementeni rá pl. lejátszási listát, ott csak távirányítónak jó a telefonhoz. Egyértelműsítettem a mondatot.

Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!

(#3) blagolf


blagolf
senior tag

Nagyon egyedi a megjelenése, még hasonlót sem láttam. :N

Üdv, Zoli

(#4) kakuk.tamas válasza blagolf (#3) üzenetére


kakuk.tamas
addikt

Hajrá, neked is van lehetőséged egyedi formát alkotni.

Fogadhatunk egy nagyobb összegbe, hogy nem fog sikerülni olyat kitalálnod/megalkotnod, ami minden fontos(abb) igénynek megfelelő.

[ Szerkesztve ]

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~  Apple iPhone 14 Pro  ~  Apple Watch 8 Cellular 45mm  ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~

(#5) Kbali


Kbali
nagyúr

Értem az NFC igényt, de azért lássuk be: kellene nekünk egy AmazfitPay?
Az valahol látható, hogy a Google okosórás rendszere nem igazán akar terjedni, ahol lenne natív Google Pay, Apple Pay ugyebár csak AW-vel van, Garmin Pay csak Garminon, itthon egyetlen bank támogatásával...
Szóval nem létszükséglet - mondom ezt úgy, hogy én is nagyon szeretném, ha lenne.
A telefonfüggetlenség pedig láthatóan hozza magával a gyalázatosan rövid üzemidőt - voltunk egy túrán ősszel: folyamatos GPS használat mellett a régi kis BiP-em merült 20%-ot egy egész nap, egy reggelre feltöltött AW nem bírta ki a nap végéig sem.
Jelenleg egy GTS3-at használok kb. 3 hónapja, a legnagyobb megelégedéssel. Egyetlen hiányosságot tudok neki felhozni: ezen még előre megadott szövegeket sem lehet rendelni válaszként hívásra/üzenetre. Rengeteg értesítéssel napi fél-1 óra GPS edzéskövetésekkel simán bírja 10 napig (egyedül az AOD nincs bekapcsolva).

(#6) szupermacs válasza kakuk.tamas (#4) üzenetére


szupermacs
veterán

Ezért fogjuk az Apple Watchot és lemásoljuk. Személyeskedést meg jó lenne mellőzni. Ez a csinálj jobbat sehova nem vezet, csak visszafele.

(#7) Kbali válasza szupermacs (#6) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha megnézed a piacot kb kétféle tokkal van óra (igazi óra is): kerek és szögletes. Nincs kit másolni avagy mindenki másol mindenkit. A mutatós kijelzőkkel miért akar hasonlítani egy AW mondjuk egy Omegára? Full felesleges ezen rugózni, hogy ki mikor hogyan találta ki az okosóra formáját. Az AW előtt is voltak okos(kodó) órák, amiken hívni is lehetett. Vagy akár hibrid, mint anno a SonyEricsson fél óra jó 15 évvel ezelőtt: akkor kb. az iPhone jött ki, nem az AW.

(#8) kakuk.tamas válasza szupermacs (#6) üzenetére


kakuk.tamas
addikt

Akkor a Samsung megfogta és a Watch3-mal lemásolta a Casio Enticert. Ráadás szinte 1:1-be. Hagyjuk már.

Nem lehet egyedi formát alkotni, ami funkcionálisan és műszakilag is jó. Van egy kör vagy négyzetes forma és kész.

Ha jobban elterjednek a hajlítható kijelzős mobilok, akkor mindenki azzal fog jönni, hogy a Samsungot másolják? (Amikor igazából nem is ők voltak az elsők ebben)

Ha egy háromszög alakú mobilt kiadna valaki, hogy ne hasonlítson egy másik mobilra se, megvennéd?

[ Szerkesztve ]

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~  Apple iPhone 14 Pro  ~  Apple Watch 8 Cellular 45mm  ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~

(#9) szupermacs válasza Kbali (#7) üzenetére


szupermacs
veterán

Én ezt értem, de a trend akkor kezdődött, amikor megjelent az AW és ez tény. A Mi Band sokkal egyedibb és a Huawei is szebb formavilágot képvisel. Miért nem azt másolják ha nem szégyen jótól lopni?

(#10) Fall-N válasza blagolf (#3) üzenetére


Fall-N
veterán

Na mutass valami skiccet! :U

Alapvető ergonómiai okokból (ne vágja a csuklót az éle, ne legyen vastag, túl nagy ésatöbbi) nem nagyon van szabadság. Vagy szerinted miért néz ki a karórák nagy része ugyanúgy? Ott a számlappal lehet variálni, meg minimálisan a tok formájával, de ott is vagy szögletes vagy kerek a forma. Ezen kijelző van, így számlap sincs alapból, így nyilván mindegyik egyforma. Vagy nehogy már az legyen már megint az állítás Apple találta fel a lekerekített sarkú négyzetet.és mindenki az eppölvaccsot kopizza.

(#11) Fall-N válasza Kbali (#5) üzenetére


Fall-N
veterán

Sajnos mivel az Android Wear nem nagyon jó fejlesztési irányból, így mindenki saját szoftvert használ. Google órás rendszere nélkül viszont nincs Google Wallet. A bankoknmeg nem fogják az összes egzotikus fizetési rendszert támogatni. Kínában egyszerűbb a helyet, mert például ott rengeteg Mi Band és Amazfit van, de itt Európában.

(#12) szupermacs válasza Fall-N (#10) üzenetére


szupermacs
veterán

,,Na mutass valami skiccet!"

Ez még mindig primitív és semmire sem érv vagy válasz.

(#13) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Nekem a GTR 4 tetszik. Természetesen.

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#14) Kbali válasza Fall-N (#11) üzenetére


Kbali
nagyúr

Pont ugyanerre utaltam.

(#15) DeFranco válasza szupermacs (#9) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A mi band egy kretén forma a használati értéket tekintve, szerencsére ott koncepció, hogy minimális legyen a vizuális funkcionalitás, cserébe olcsón gyártható és női kézen is jól mutat, mert filigrán. Praktikus, szép is tud lenni (hello honor band 4-5) de ezeknél a kijelző az én értelmezésemben nem arra szolgál hogy aktívan nézegesd, le tudsz olvasni minimális információt.

Nincsenek ellenérzéseim az apple cuccokkal kapcsolatban, de azért azt ne állítsuk be, hogy ők találták fel a szögletes, 4:3-as képarányt közelítő kijelzőformát, sem a sarkain lekerekített négyzetet, sem a koronát. Teljesen triviális hogy egy órát vagy ilyen, vagy a szokásos kerek formában gyártanak le egyszerűen az apple árazásában jött ki először a matek, hogy ezt rentábilisan tudták gyártani, majd később ezt megoldotta más is.

Te milyen formát szeretnél látni, ami véleményed szerint eltér a négyzetes-kerek formavilágtól, funkcionális és tömegesen eladható?

[ Szerkesztve ]

(#16) kakuk.tamas válasza Fall-N (#11) üzenetére


kakuk.tamas
addikt

Rühelltem annó a WearOS-t. Aztán vettem egy Tizenes Samsung Galaxy Watch Active 2-t. Nah, az baromi jó kis rendszer volt. Sokáig használtam iPhone mellett is, miután váltottam Androidról.
Szomorú is voltam, amikor a Samsung a Wear mellett döntött. Így már kilőve nekem a Samsung órái, pedig szívesen vennék. De már az Androidtól is undorodom. :DDD

Inkább a Google vette volna meg a Tizent a Samsungtól. Mindenki boldogabb lenne.

[ Szerkesztve ]

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~  Apple iPhone 14 Pro  ~  Apple Watch 8 Cellular 45mm  ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~

(#17) Fall-N válasza szupermacs (#12) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem primitív érv, mivel nincs olyan forma ami praktikus és mindentől eltér. Vagy háromszög alakú tok kéne ugyanilyen kijelzővel? Az elég egyedi lenne? A négyzetes kijelző a legpraktikusabb a tartalom olvashatósága miatt, a köré meg tokot nem nagyon lehetne úgy tervezni, hogy ne legyen órmótlan nagy és kényelmes. Lekerekített téglalap lesz belőle. Telefonoknál is kikristályosodott, hogy mi a praktikus forma, azért néz ki az összes szinte ugyanúgy. De ott lehet dizájnolni mert nagy méretű. Egy kis karperecen, órán mit lehetne. Úgyhogy várom a skiccet. ;]

DeFranco: Föleg, hogy Apple Watch előtt voltak hagyományos órák több, mint száz éve, voltak ilyen formájú tokok már az Apple cég alapítása előtt is.

[ Szerkesztve ]

(#18) szupermacs válasza Fall-N (#17) üzenetére


szupermacs
veterán

De primitív érv, mert nem a kritizáló munkája, hogy új formavilágot teremtsen. Neked sem tetszik a világon minden, mégsem tervezel helyette újat, hanem olyat választasz ami tetszik.
A véleménye pedig mindenkinek meglehet arról, hogy a legtöbb kínai az almát másolja.

(#19) szupermacs válasza DeFranco (#15) üzenetére


szupermacs
veterán

,,Nincsenek ellenérzéseim az apple cuccokkal kapcsolatban, de azért azt ne állítsuk be, hogy ők találták fel a szögletes, 4:3-as képarányt közelítő kijelzőformát, sem a sarkain lekerekített négyzetet, sem a koronát."

Én ezt állítottam?

(#20) DeFranco válasza szupermacs (#19) üzenetére


DeFranco
nagyúr

"Fogjuk az Apple Watchot és lemásoljuk."

Ezt nehéz nem úgy érteni, hogy az AW az origó, a négyzetes órák őstípusa és a többi ebből ered.

Ha a formavilág unalmasságával lenne bajod, akkor nem kellett volna az AW-t ide keverni, ha nem igaz a fenti állítás. Ha az a bajod, hogy hasonlít az AW-ra akkor meg érvényes a lenti kommentem.

(#21) szupermacs válasza DeFranco (#20) üzenetére


szupermacs
veterán

Olvastad az egész hozzászólásomat? Imádom amikor kontextusból kiragadott mondatra próbálsz meg ráhúzni valamit, ami sose lett állítva és még neked áll feljebb. Ennél talán értelmesebb is vagy, úgy gondolom. Próbáljuk meg újra.

[ Szerkesztve ]

(#22) DeFranco válasza szupermacs (#21) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Többször átolvastam a kommentjeidet, nem találtam olyan kontextust ami módosítaná a lent idézett mondat értelmezését (v.ö. #9: a trend akkor kezdődött amikor az AW megjelent és ez tény, miért nem másokat másolnak stb.).

Állítás: ez a formavilág az AW másolása
Értelmezés: az AW-tól származtatható ez a forma
Vélemény: a forma nem újítás, ez egy vizuális visszajelzésre kihegyezett termék triviális megjelenése

Engem nem zavar, ha megvilágítod, mit akartál máshogy leírni a kezeddel, de fenntartom, hogy én ezt csak így tudom értelmezni, ha ragaszkodok ahhoz hogy azt olvasom amit leírtál.

(#23) strogov válasza Kbali (#5) üzenetére


strogov
senior tag

"Értem az NFC igényt, de azért lássuk be: kellene nekünk egy AmazfitPay?"

Xiaomi pay van. Azt feltehetnék rá.

"Az valahol látható, hogy a Google okosórás rendszere nem igazán akar terjedni"

Kiváncsi leszek erre 1 év múlva. A watch 4 (és classic) ára annyira lement, hogy szerintem kanibalizálhatja a 60k+ HUF szegmenst. Bármelyik okoskodó óránál jobb. Van rajta google pay, navigáció. Szoftveresen pedig szépen alakul.

"egy reggelre feltöltött AW nem bírta ki a nap végéig sem"

AW-m simán megy 2 napot. Persze ha esim-es lenne a világ végén ahol folyamatosan tornyot keres akkor lehet, hogy lemerülne. De nem esim-es, így nem keres tornyot, és nem is merül tőle.

(#24) Fall-N válasza szupermacs (#18) üzenetére


Fall-N
veterán

De a kritizáló olyat kritizáljon, amihez ért is. Ahogy írtam nem lehet más olyan formát alkotni, amit az elmúlt 100+ évben az óraipar nem lőtt még el. Egyébként is hülyeség volt, amit sugallt, mert ez a GTS 4 pont nem az AW-re hajaz, mert mások az arányai. Az Apple órája téglalap arányú, ez meg nem. A tok formája sem hasonlít rá. A GTS 4 pont a régebbi generációs Amazfit GTS-re hasonlít, annak jobb változata.

Az Amazfit Bip konkrétan tényleg arra ment, hogy az AW arányaira hasonlított, de a GTS nem, ezért sem jogos a kritika.

[ Szerkesztve ]

(#25) Kbali válasza strogov (#23) üzenetére


Kbali
nagyúr

A Xiaomi Pay mennyire elterjedt itthon? Hazai bank által kiadott kártyával, nem Curve-ön és hasonló szolgáltatókon keresztül?
Watch4 - mennyit bír egy töltéssel? 1 nap? AW 2 nap simán? Ez 8 simán...
Ez a legnagyobb bajom pl. az AW-vel.

(#26) szupermacs válasza DeFranco (#22) üzenetére


szupermacs
veterán

Próbálom máshogy megfogalmazni, mert az értelmezésed és amit a "számba" adsz, nem fedi azt, amit én írtam és gondoltam: rengeteg kínai márka kezdte el másolni azokat a gyártmányokat, amik nyugaton sikeresek lettek és ezt a trendet folyamatosan lehetett látni, amint egy új formavilágot bemutatott az Apple. Nema világon új formavilágot, hanem azon belül, amiket gyártottak. Értem, hogy magadnak akarsz igazat, de senki nem állított olyat, hogy az alma szarta a spanyolviaszt.

(#27) szupermacs válasza Fall-N (#24) üzenetére


szupermacs
veterán

,,De a kritizáló olyat kritizáljon, amihez ért is."

Miért értsen hozzá? Csak azért ne kritizálja, mert nem formatervező?

(#28) Silentfrog


Silentfrog
veterán

Én már a 3. gts-t sem értettem minek kiadni úgy ahogy kiadták, nemhogy ezt. A külső formásabb kecsesebb lett, de én egyszerűen nem értem miért kell egy órát új számmal kiadni mikor szinte alig van benne változás.
Az első gts-emet mikor megvettem úgy hirdették hogy egy későbbi frissítéssel jön a szívritmus problémák kijelzése. Azóta sincs.
A Gts 2 többször láttam 30K alatt. Pulzus véroxigén, pai, gps, zenelejátszás akár vezeték nélküli fülessel is, de magában az órának is van hangszórója, amin telefonon hívásokat is tudunk fogadni.
Ez a negyedik széria és mit kapunk a + 50k-ért? Pontosabb szenzorokat?

[ Szerkesztve ]

(#29) Kbali válasza Silentfrog (#28) üzenetére


Kbali
nagyúr

GTS2-nek mennyi volt az indulóára?

(#30) strogov válasza Kbali (#25) üzenetére


strogov
senior tag

"A Xiaomi Pay mennyire elterjedt itthon?"

K&H támogatja. Garmin Pay is csak velük megy. Szerintem a bankot is minősíti ha képtelen egy rendszert bevezetni.

"Watch4 - mennyit bír egy töltéssel? 1 nap? AW 2 nap simán? Ez 8 simán..."

Okosóra vs. nem okos óra. Egy AW-vel össze se vethető egy ilyen ... még az SE se ... az előző generációs SE se. Ha azt akarom, hogy valami töltés nélkül sokáig mutassa az időt akkor veszek egy casio-t.

[ Szerkesztve ]

(#31) Gabis válasza Silentfrog (#28) üzenetére


Gabis
őstag

Szia! A korábbi verziókban van lehetőség létrehozott Gpx fájlt importálni, majd az óra végig tud vezetni az útvonalon?

(#32) Kbali válasza strogov (#30) üzenetére


Kbali
nagyúr

Gondolom sosem csináltál még ilyen bevezetést, nem tudod mivel jár, mennyit kell fejleszteni, szerződni, stb...
Ja és ne feledjük: akkor csinál valamit, ha megéri a végén.

(#33) strogov válasza Kbali (#32) üzenetére


strogov
senior tag

Csináltam már sok bevezetést. Nem az én dolgom a bank helyett ezt megoldani. Ha egy bank képtelen rá (nem érdekel miért) akkor nem viszem oda a pénzem. Ez az amit én döntök el a bankolásnál.

(#34) Silentfrog válasza Kbali (#29) üzenetére


Silentfrog
veterán

35 ezerért vettem , még az megjelenés után nem olyan sokkal, most 30 pár K de a lényeg nem is az hanem a mostani árak. A tudás szinte azonos.

Gabis.: Ez az egy funkció tuti nincs, de ez már a kettővel utáni verzió.
A gts 2 most is 34 ezer egyik nagyobb webshopban.
Szinte csak csiszolgatják én továbbra is tartom ezt a véleményt.

[ Szerkesztve ]

(#35) Gabis válasza Silentfrog (#34) üzenetére


Gabis
őstag

Köszönöm. GPS-es nyomkövetésben mennyire pontosak?

(#36) Silentfrog válasza Gabis (#35) üzenetére


Silentfrog
veterán

Kb mint itt. Néha lecsúszik az útról a vonal de szerintem ez teljesen vállalható. Ez a mai kocogásom.

(#37) Gabis válasza Silentfrog (#36) üzenetére


Gabis
őstag

Köszi. Elég vastagok azok a vonalak, de használható.

(#38) Silentfrog válasza Gabis (#37) üzenetére


Silentfrog
veterán

Akad vékonyabb vonalas is. :P
A vonal az út melletti bicikliutat mutatná. Az út és a bicikliút között 2 méter van.

[ Szerkesztve ]

(#39) DeFranco válasza szupermacs (#26) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én nem akarok magamnak igazat, tök mindegy a napom szempontjából, hogy ebben a vitában igazam van-e vagy sem. Ha úgy akarom érteni hogy az apple csak példa volt arra, hogy milyen egyéb órák vannak hasonló megjelenéssel, akkor OK (csak nem ezt írtad, és ez nem az amit a "szádba" adok).

Ugyanakkor még mindig ott van az az eredeti állítás, mi szerint azért ez a forma, mert ez a célszerű, és nem azért mert 'apple' vagy 'nyugati minta pl. 'apple', nem mintha lenne nagyon más nyugati mindta az applén kívül lévén kb. minden más Kína/Korea. Én jelenleg nem látok más célszerű formát ezen, és a kereken kívül, de ha van javaslatod, azt szívesen elolvasom.

(#40) Kbali válasza strogov (#33) üzenetére


Kbali
nagyúr

Mármint fizetési funkciót, azaz mondjuk egy Google Pay-t vagy egy Apple Pay-t valamelyik banknál?

[ Szerkesztve ]

(#41) sfefe válasza szupermacs (#6) üzenetére


sfefe
őstag

Nem kell a hiszti.... Mindenki másol valakiről... Meg már nincs új forma mindig fog valami hasonlítani valamire ..

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#42) pusszycat válasza sfefe (#41) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Szerintem ovális még nem volt. :D

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#43) szupermacs válasza sfefe (#41) üzenetére


szupermacs
veterán

Nem volt hiszti, főleg nem a másolás miatt. Felőlem azt csinál minden kínai amit nem szégyell vagy amit hagy nekik a szabad akaratuk.

(#44) aggleány


aggleány
addikt

Nem tudja valaki, hogy lehet-e az óráról úgy hívást indítani, hogy azt rögtön átdobja a fülesre, mint a Samsung Watch? Én ezt a funkciót hiányolom az összes más órából, ami droiddal működik.

(#45) #27070592


#27070592
törölt tag

Kicsit fárasztó már ez a szabadalmi hiszti az apple részéről.
Legközelebb majd levédetik az "i" betűt és attól a pillanattól kezdve jogdíjat követelnek mindenkitől aki engedély nélkül használni meri az "i" betűt (vagy kiejti az "i" hangot..)
C'mon..

(#46) M0RGI


M0RGI
őstag

Korábban volt amazfit gtr 47 azt nem szerettem, viszont most lehet a gts4-re cserélem a huawei watch fit-emet.
Nekem a gpx követés vonzó.
Próbálta már vki?

(#47) Gabis válasza M0RGI (#46) üzenetére


Gabis
őstag

Ebben a videóban mindent megtalász.
Osmand vagy Gaia-t ajánlom inkább útvonal tervezésre.

(#48) M0RGI válasza Gabis (#47) üzenetére


M0RGI
őstag

Köszönöm!

(#49) M0RGI válasza Gabis (#47) üzenetére


M0RGI
őstag

Azt sajnos pont nem látom, hogy milyen módon navigál végig egy gpx-ként rátöltött útvonalon. Nyilakkal, vagy csak a térképen látom? A letérést hogyan és jól jelzi?

Más :
Be lehet állítani azt, hogy ha értesítés érkezik, akkor automatikusan bekapcsoljon a kijelző, illetve a megjelenítés idejét? Huawei watch fiten nem, ezért is váltanék.

(#50) Gabis válasza M0RGI (#49) üzenetére


Gabis
őstag

Egy csiganyálon vezet végig, és beállítható hogy 20, 50 vagy 100 m-es letérés esetén értesítsen.

Igen, be lehet állítani az értesítés érkezését.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.