Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz xy.zsolt #171295 üzenetére
Helybeli vagyok. :)
A balf-sopron közötti bringautat hiányolom, pedig hely bőven lenne hozzá. Balf rákos között tudom, hogy van.Hasaggymeg: maradok 1.6-2 bar között. :)
Tayrol: cube sl road, cannondale bad boy, cube hyde, meg asszem a dechatlonos bringák is.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
TayRol
nagyúr
srácok, van olyan bringa ami alapvetően egy fitness (merev karbon villa), de belefér a 35-38-as gumi, normális hajtással rendelkezik (tiagra vagy deore) és van rajta csomagtartó rögzítési lehetőség? 400-450e ft-ig bezáróan.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Kamera a gumi belsejében...roppant érdekes ahogyan hullámzik a gumiköpeny a súly alatt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #171296 üzenetére
Problémamentes....de én általában kifele olyan átkelőkön megyek ahol csak bringások közlekednek....befele pedig a lőtéri kutyát sem érdekli (nincs is kint határörség....pl Pamhagennél. Rengetegen tekerik körbe a tavat ismét....osztrákok magyarok, szlovákok...stb vegyesen
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz vendingo #171293 üzenetére
Fújd 3-3,5 barra azokat a gumikat és észre sem veszed monti van alattad. ...hacsak nem valami Magic Mary szerű gumid van.
(#171292) xy.zsolt...nekem most esett bele a 0,7% 5000km-nél...1,0-nál cserélem azonnal...amúgy most milyen a határon átkarikázni sógorékhoz?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
xy.zsolt
őstag
válasz vendingo #171293 üzenetére
Rég lehettél erre mert van bringaút balf és fertorakos között....én mondjuk nem használom. Egyedül Boztól van az az 500m ami gyökeres, de 20kmh-val az sem tragédia....én ott is a közúton tekerek. Pl Pamhagen és Fertőd közöt vadi új lett a bringa út....szuper. Ha ide jöttök tekerni akkor Ferzőszentmiklósig vonatozzatok (ne Sopronba) onnan 2km Fertőd ahonnan végig bringa út van. Szivesen adok tanácsot ezügyben, sőt ha úgy van el is kísérek innen bárkit. Csak nem 15kmh-val :)
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz INTELligent #171284 üzenetére
Azonkívül, hogy nagy neked, azon kívül jónak néz ki
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
vendingo
veterán
válasz xy.zsolt #171291 üzenetére
Többnyire csak a magyar szakaszokkal vannak bajok.
Én is vágyok megint fertő körre, de mtb-al nincs kedvem nekivágni. Virsligumis trekkinggel nagyon élveztem.
Amit nagyon hiányol itt mindenki az a Balfot Sopronnal összekötő bringaút, de nem , menjél be balfra, aztán onnan ki rákosra a kányúkon keresztül, majd jön a fantasztikus rákosi kerékpárút, ami nem más, mint a kocsik sávjára ráfestett sárga csík, persze az összes kátyú ott van. Vicc az egész. Több ezren csinálják meg a fertő kört, minimális a magyar szakasz, de azt se bírják megcsinálni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
xy.zsolt
őstag
válasz zsamiatt #171290 üzenetére
Végig bringa út van.....kb egy 500m-es szakaszon nem-, de a többi 119500m-en perfekt.
Más: Tegnap a láncnyúlást is megnézték és csodálkoztam, hogy 7000km és 40000m szint után nem esett be a 0.75be.....pedig aztán volt homokos, párás környezet és meredek hegyek. Szerintem a pörgetős tekerésnek köszönhetem, hogy még nem teljesen csereérett.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Szerintem nagy neked ez a váz és annak is nagy volt a beállítások alapján aki használta eddig. Ennek a modellnek a mérettáblázatát nézted? Maga a bicó amúgy jónak tűnik, szép.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Az árát megéri (képek alapján szép, de a leírás több nagy esztétikai sérülést említ, én mondjuk olyan nagyot nem láttam), régebbi 105-el van szerelve az is rendben van, az a karbon ülés lehet kemény lenne annak aki nem szokott hozzá, de ennyiért szerintem nem rossz.
Viszont ez egy hagyományos geos outi, a felső cső és a magasság is 56 cm, szóval ez nem egy túl kicsi bringa, a te méreteiddel érdemes előtte ráülni hogy mennyire magas neked, esetleg mennyire kell feküdnöd rajta. Szóval próba, de ha jó a méret akkor szerintem vehető, nem csak a Kisalföldre
Plusz a színe is szép, az meg tudott hogy mennyire fontos...[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz xy.zsolt #171277 üzenetére
Igen azt ismerem, Fertő kör már rendben van, Fertőd után - osztrák határ irányába - is cserélték a legrosszabb szakaszt, végig patika (illetve Fertőrákos után elfogy a bringaút, ott érdemesebb felmenni a szőlőbe).
Balcsi déli part ennyire rossz állapotban van? Kis kört (Tihany - komp - Siófok felé - aztán Füred) augusztus vége felé tervezzük megtenni.
(#171278) bardi: megtaláltam köszi. Hát kíváncsi vagyok rá, jó lenne ha vetített képet adna.
Ha nem kell az akksi, ez kb. ugyan az: [link]Aurea mediocritas
-
HEAHEA
aktív tag
Ehhez a magassághoz szerintem nem az igazi az 56-os méret. Persze ki kell próbálni, úgy az igazi.
-
INTELligent
senior tag
Nézegettem outikat, szerintetek valami ilyesmi jó lehet a Kisalföldre, megéri az árát? Nyilván majd a méretet megnézem, de a Trek táblázata alapján a 177cm magassághoz, 80cm átlépőhöz 56-os vázméret illik.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
senior tag
A lidl-ös akcióról jut eszembe, hogy a Kresz szerint:
"legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy a gumiabroncsokon."Az utóbbinak megfelelhet a küllőkre pattintható fényvisszaverő pálcika is?
[ Szerkesztve ]
Путин, иди нахуй!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #171264 üzenetére
Az csak egy műanyag sz@r,kiszedi és cserélik seperc alatt.
(#171272) jjeahh...én meg imént kicsíptem feltétel közben egy új belsőt,így rá kellett tennem a legnagyobb létező foltomat.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz ggeleven #171273 üzenetére
persze (csak félreértettelek --> "Ha tetetsz fel..." ) , anélkül át se menne a vizsgán.
radar nincs, legalább azzal nem kell bíbelődni.én is így vagyok vele. Sokallom, kisírom magam, de mindenképpen megcsináltatom, mert nagyobbra fog nyílni a világ. Párom nem akkora bringás mint én, pl. egy Fertő tó körre nem jön el, de ezzel bárhol becsatlakozhat, vagy akár elugorhatunk egy fél napra is bárhova.
szóval nagyon kell, úgyhogy félre fogom tenni az ár okozta traumát(#171274) bardi: mikortól lesz elérhető? nekem is jól jönne egy.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
bardi
senior tag
Lidl-ben lesz akkus lámpaszett. Valakinek van tapasztalata vele? Lehet majd melóba bringával kell járnom lassacskán, és igazából annyira kéne, hogy Esztergomon belül ne öljenek meg az autósok rögtön.
'92 Honda VFR 750
-
ggeleven
őstag
válasz AXisBOLD #171270 üzenetére
Nem csak akarsz csatlakozót, hanem egyenes kötelező is. A mögötted lévőknek valahogy ki kell világítani a szemét lámpákkal és ezek nem wireless cuccok. Csak az infó miatt: ha van gyári tolatóradarod, akkor azt ki kellene kapcsolnia egy csatlakoztatott cuccnak. Szürkét feleségem intézte, de nem volt drága és kb 1 héten belül meg is volt.
Nekünk csak a vonóhorogfelrakás volt 110 egy Qashqaira...Viszont le van tudva és így már könnyebben tudunk kerekezni az országban.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
jjeahh
nagyúr
válasz vendingo #171266 üzenetére
A montisnak barátja a sár, mármint egy kiadós kör után amúgyis szétizzadod a ruhát és megy a mosatlanba nem? Akkor meg már mindegy, hogy sáros-e vagy sem. A bringát meg valszeg akkor is le kell mosni sarazás után, ha sárvédő van rajta, mert a hajtás, gumik, középcsapágy minimum sáros lesz. Kivéve ha valami nagy trekking-sárvédőt raksz rá, de az nem montira való, megtelik a sárvédő és a gumi között sárral, blokkolja a kereket, leszakad, zörög, nehéz. Szal én max egy marsh guard vagy riesel design szerű kis sárvédőt raknék rá (raktam is), mert kíméli a becsúszókat és kész. Aztán adjad neki sárban is, élvezd ki, nincs abban semmi rossz . Persze ez csak az én véleményem.
Más: mai köröcskén defekt lett . Mivel álldogálltam és nem pörgött a kerék, a tej ugyan tömítette a lyukat, de nem azonnal és csak 1 bar nyomás maradt benne. No de még mindíg jobb egy picit pumpálni, mint belsős rendszer esetén leszedni a gumit és belsőt foltozni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
nem volt egyszerű befűzni a vázba a első váltóbowdent, de sikerült....50nap után ismét működik az első váltóm Most már jöhetnek a szintek is, boldogság van Nem volt jópofa 50/30al mászni az olykor 10%os emelkedőt, nem is erőltettem.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz ggeleven #171187 üzenetére
köszi hogy említetted a terhelhetőséget! ez elég fontos paraméter lesz.
csatlakozót mindenképpen akarok, ha jól láttam 7 pólusú a Thule, illetve szürke rendszámot is, az elvileg csak ~5k.Műszakival + forgalmival számoltam.
Hát ha a tartót meg is tudom venni használtan jó árban, simán 120k körül leszek, ha megvan minden...
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
sticky35
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan összehasonlító oldalról ahol rá tudok szűrni a nagyobb márkák felszereltéségére? Elsősorban az első lánckerék méret érdekelne, 48-31 lenne ideális nekem gravelen, de ahogy látom valamiért nem sok bicajt szerelnek ezzel. Most kattintgatom végig az oldalakat, de így sokára érek a végére.
Köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Szakbarbár #171251 üzenetére
"Én május eleje óta sokszor sétálni is alig bírok, nemhogy bringára ülni."
Mi a baj?
-
bardi
senior tag
válasz vendingo #171266 üzenetére
Én a nyeregre akarok majd venni egyet, ami annyira elég, hogy a seggem ne verje tele vízzel, illetve a villára a kicsi műanyagot, hogy a becsúszó ne legyen telesarazva.
A bringámat úgy vettem, hogy van rajta egy az alsó csőn a vázon, meglepően sokat számít, az arcomba már ezzel se jut nagyon sár meg víz.'92 Honda VFR 750
-
vendingo
veterán
Lángosozni mentem, terepezés lett belőle. Frankón elkapott az eső, de pont jókor értem fedett helyre. A lényeg, hogy utána az erdőben minden sarat felszedtek a gumik
Dechatlonba lehet kapni értelmes sárvédőt? Olyan kéne, ami nem nagy, de azért véd valamit. Egész évben rajtahagynám, nincs kedvem szerelgetni. Ki milyet ajánlana?
-
flash-
veterán
válasz Sirandrish #171253 üzenetére
fenék fájdalom: Figyelj itt 80%ban a nyereg a meghatározó,régen volt egy őskövület MTB-m kb fél órát tudtam rajta tekerni utána nagyon fájt a hátsóm..
aztán megvettem a cros bringámat,wtb pure comp nyereggel.Abba már 20-30kmert tudtam menni,de az első nagy távon(2 napos balatonkör) már az első 100 után nagyon kikészültem,másnap halál volt..de aztán tekertem heti 50-80km-ert és kezdtem megszokni,nyár végére már meg se kottyant egy 80kmes táv..aztán következő évben már egy balatonkör sem fájt,évről évre egyre kevésbé,
tavalyelőtt tönkrement a nyergem(estem)és kaptam kölcsön egy másikat,20km után kínok kinját szenvedtem..ugyhogy vettem ugyanilyet amit a cross-bringával.tehát ha van egy olyan nyereg ami nem nyom egyből amikor ráülsz akkor arra lehet be fogsz edződni.. próbálj ki pár fajtát mindeképp, a fenti wtb pure comp-ot tudom ajánlani...
egyébként az is fontos hogy vízszintesen álljon se előre se hátra ne dőljön.zsírégetés:nem lehet meghatározni hogy edzés mennyi kalóriát éget, mert nem tudod már eleve azt sem hogy az elégetett energia hány százaléka megy zsírból és hány a szénhidrát raktárból.Na meg minél edzettebb vagy annál jobban használja a szervezetet a zsírraktárt.
legyen egy kalóriadeficites étrended,és edz mellette.ennyi én így fogytam 30 kilót -
szuszinho
őstag
válasz Hasaggymeg #171035 üzenetére
Na, ezt sikerült úgy betekerni, hogy nem tudom kiszedni. Ráadásul a hajtókarra sem fekszik fel tökéletesen a szerszám. Remélem a helyi boltban a szervizes srác szerdán tud valamit.
-
zsocy
őstag
Egészen biztosan rosszul volt beállítva az a nyereg, nekem bringás karrierem elején amikor megvettem az első normálisabb montimat kb 10 mm-el feljebb állt a nyereg eleje mint a nekem jó, és 20 perc után azt hittem meghalok úgy nyomta az ékszereket.
Nekem is haver mondta nem sokkal később hogy nem nyom ez így, vagy te direkt élvezed?
Beállítottuk, jó lett, onnan már csak megszokás és párnázott gatya kérdése a dolog.Használt gépek is vannak (jó most nem, mert lefosztottak mindent), egy jó emelt elejű trekking kizárt hogy szétnyomna, csak esetleg el kell menni utána egy profihoz aki minden beállít egy kis pénzért.
ggeleven, jobbulást, ezekben a mai vírus időkben egy ilyen gyulladás nem jó buli. Remélem nem covid...
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Biztosan jó méretű volt a bicaj és a hátsódhoz passzoló volt az nyereg (értsd: ülőgumótávolsághoz passzoló)? Tuti megfelelő testhelyzetben tekertél? Lehet, hogy neked a szinte függőleges lenne kényelmes ki tudja. Ezeket lehet optimalizálni és ha a számodra elvileg jóval is vannak gondjaid, akkor rá lehet segíteni pl zselés gatyával (vagy csak vársz, amíg köröm nő a s*eggeden). Én sem mondanék le a helyedben a szabadban bicózásról.
Más. Ma röntgenen kiderült, hogy nagyobb kiterjedésű tüdőgyulladásom van. Antibiotikum kúra minimum több hét+felépülés megint nem kevés idő. Addig maradok virtuális bicajos.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
bringasisti
őstag
Vegyél használatát 20 ért. Ha nem jó akkor eladod 15 ért
BENEFON DELTA--------N8
-
Sirandrish
legenda
válasz Szakbarbár #171251 üzenetére
NAgyon szeretnék bicajozni, de komolyan. De tényleg aggaszt ezt a fájó fenék szindróma, vagy hogy nevezzem. Emlékszem tisztán mikor pár éve asszonykával bicóra pattantunk, eltekertünk 5-8 km-re, és már olyan fájdalmaim voltak hogy sírni tudtam volna
Meg ahogy elnézem a mai belépő szintü bringa árakat, nem szívesen költenék egy kissebb vagyont valamire, amit nem biztos hogy érdemben ki tudnék használni.
Persze a fő cél az lenne. Rettentően irigylem az ismerőseimet, akiket látok facen hogy unalmukba letekertek 30-50km-t vagy valami, és még mosolyognak a vissza út előtt...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #171250 üzenetére
Bükk, és ez így is történne, ha legalább 6ig nyitva lennének, de munkaidő van.
bringasisti: 4500/3 db
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Sirandrish #171234 üzenetére
"Pár éve sima bringán is próbálkoztam, de azon is kegyetlenül megfájdult a fenekem, és ugye itt elég leugrani róla, itthon vagyok, de ha 20km-rel odébb nem bírnék visszaülni a kecóra, az kellemetlen lenne "
Erre inkább motivációként tekints. Én a görgőzést sokkal rövidebb ideig bírom mint kint a szabadban tekerést mert nincs benne az a "még haza is kell érnem" érzés.
Amit a szobabicikli kiír sebesség az közelében sincs a valóságoshoz. Páran már írták, hogy pulzusméréssel pontosabb lehet az elégetett kalória. De legtöbbször úgy is többet mutat mint a valóság. A pedálfordulat is befolyásolja a pulzust, magasabb fordulat=magasabb pulzus(#171174) ggeleven
Én május eleje óta sokszor sétálni is alig bírok, nemhogy bringára ülni. Az idei 5000 km-es célból 650-et tekertem csak.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
bringasisti
őstag
válasz Sirandrish #171248 üzenetére
Lehet kapni "pelenkás bugyit" nekem volt két féle szerintem használhatatlan. Az a lényeg hogy a nadrág tű pontos legyen, ne legyen gyűrött és a betét ne mozogjon a bőrödön.
BENEFON DELTA--------N8
-
Sirandrish
legenda
válasz parandroid #171242 üzenetére
Külön betétet nem lehet kapni valahol?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #171244 üzenetére
Nem fogok olyan csavart mókolni, ami adott esetben több havi munkabéremet tartja a kocsi tetején, akár nagy sebességnél is. Megvan a gyári csavar (jó drága), csak el kell jutnom a Jász utcai csomagtartós boltba hétköznap 9-17 óra között. Nem jár arra valaki, utána meg Vácon?
Amúgy a telefonban mondta a hölgy, hogy próbálkoztak ők is saját gyártásúval, hogy ne legyen drága, de elpattant a menetnél. Azt mondjuk nem kérdeztem, hogy ez hogy derült ki... A Meteoráknál mondta az idegenvezető, amikor megkérdezték, hogy honnan tudták mikor kell cserélni a kötelet a "liftben"? Hát onnan, hogy elszakadt.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #171244 üzenetére
12mm-es négyzetre nem hiszem, hogy lesz benne anyag.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #171229 üzenetére
Kapupánt csavar,szükség fejét négyzet alakúra köszörülve?
-
Studi
veterán
válasz parandroid #171242 üzenetére
Két betétes nacit vettem a Lidlbe. Az első két színű volt, fekete-piros, nagyon jó minőségű, jól kitalált szilikon ragaccsal a combon, hogy ne csússzon fel. Zseb hátul. Jó minőségű varrások, kellemes. Kiárusítva volt 3e valamennyi. Sajnos M-est vettem, L-es jobb lett volna.
Múltkori akcióban ezen felbuzdulva újra vettem, 3alatt picivel, akcióban. Egyszínű fekete, nincs zseb. A betétnél két viselés után elkezdett kiszakadni (blokk már nincs persze), a fényvisszaverők leváltak (vasalással újra felvihető). Vékony, gagyi.Szóval figyelni kell, Lidlben is van erős minőségi szórás az áruban.
-
parandroid
félisten
válasz Sirandrish #171239 üzenetére
Betétes nacit vegyél. Deca az alap, de van lidl-s, meg aldis is, az is jobb, mint a semmi. Pulzus, sebesség, kalória mérése elég esetleges, ahhoz valami megbízható, komoly cucc kell, hogy ebből használható adatokat kapj. 28-32 kmph tempóhoz 120 körüli pulzus az simán nonszensz, az egy profinak is becsületére válna, az 1000 kcalt meg ilyen pulzus mellett kb negyedelheted is le. Már ha épp a pulzusmérés pontos volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bringasisti
őstag
Igen de ott még az is lényeg a nagyobb felfekvési felület mellett hogy puha mint egy fotel. Azt ne gondold hogy akinek sportos nyerge van annak nem fáj a segge. Még a nagy komoly versenyen is látni hogy a fickó egy pillanatra kiáll a nyeregből és úgy megy pár métert pedig profi versenyző
BENEFON DELTA--------N8
-
vendingo
veterán
Részemről is rendes bringa jó beállításokkal, kényelmes nyereggel. A bringám gyári nyergén 10 percet bírtam, vettem egy másikat 5000 pénzért, ezzel most 6-8 óra se gond.
-
Sirandrish
legenda
válasz bringasisti #171238 üzenetére
Nagymama nyereg? Az mi? Az a nagy széles alul két nagy rugóval?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bringasisti
őstag
válasz Sirandrish #171234 üzenetére
Én nem akarlak befolyásolni de szerintem ha tekersz később fog a segged fájni mint szobabringa esetén, mert az előbbi motivál az utóbbi nem. Én az úszás téren vagyok így. Nyílt vízen bármeddig, uszodában szenvedés. Lehet hogy egy nagymama nyereg segítene
BENEFON DELTA--------N8
-
flash-
veterán
válasz attiati #171146 üzenetére
miért nem amit kinéztél annak a gyártó oldalán nézded meg a mérettáblázatát, ott fogja írni hogy mely magassághoz-belső lábhosszhoz milyen váz való..
de vannak eltérések nem értem miért..
Pl a Trek nél 178 centinél 56 os váz kell,a Canyon S-est (54) talán a Merida is de ott már M/L el jelöli(viszont utóbbi k ettőnél van lehetőség méretek megadására és úgy kalkulál a gyártó)[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Csokicsibesz #171231 üzenetére
Majd megfigyelem legközelebb(azt legalábbis megnézem hogy az óra mit mutat), de szerintem olyan 120 körül lehetett.
-
Sirandrish
legenda
válasz zsocy #171232 üzenetére
Pár éve sima bringán is próbálkoztam, de azon is kegyetlenül megfájdult a fenekem, és ugye itt elég leugrani róla, itthon vagyok, de ha 20km-rel odébb nem bírnék visszaülni a kecóra, az kellemetlen lenne
Egyébként a cél az lenne. Ha már leadnék egy kis súlyt, meg ha nem is teljesen de kicsit jobban hozzászokna a popim, akkor mindenképp váltanék én is normál bringára.
De egyelőre nem merek bicóra költeni ha aztán majd nem tudok vele menni csak a ház körülEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
zsocy
őstag
válasz Sirandrish #171226 üzenetére
Wattokban nem tudok segíteni, de lehet tudlak motiválni hogy igazi bringára válts, ugyanis azzal sokkal könnyebb és szórakoztatóbb lenne ez az egész. Ha van menetszél sokkal kevésbé izzadsz, én télen úgy mászok le a szobabringáról mintha nyáron több órát tekertem volna, már ettől könnyebb lenne.
Ha meg a nyereg miatt aggódsz, ne tedd, szobabringára fertelem milyen nyergeket tesznek fel, ha az a széles f*s nyom attól még lehet hogy az igazi bringán lévő nem fog.
Nyomd igazival, sokkal jobb élmény még a kalória és wattvadászat is
Ha 28-30 km/h átlagot tudsz tartani szobában akkor lehet neked egy országúti gép ideális lenne, mert erő az van benned[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
Alapvetően szinte mindegy milyen mozgást végzel, a lényeg az intenzitás.
Ezt legkönyebb pulzus alapon nézni. Minnél alacsonyabb pulzuson végzel valamilyen tevékenységet, annál kevesebb energiába kerül a szervezetednek (tehát annál kevesebb kalóriát égetsz).Célszerű nagyjából belőni a pulzus zónáidat és akkor nagyjából lehet kalkulálni, hogy az adott tevékenység kb. mennyi kalóriát égetett el.
150-es átlag pulzussal olyan 500-600 kalória elégetése reálisnak tűnik. De ez is függ a nemtől, kortól, fizikai állapottól stb.
1000 kalória/órához olyan pulzus értéket kéne produkálni ami szerintem nem kivitelezhető. -
Sirandrish
legenda
válasz Toobee #171228 üzenetére
A Galaxy Watchom szerint is csak 380 kalóriát égettem
-
6030D
őstag
válasz ZolkoW #171225 üzenetére
Igen. A Thule csavarok 20x40-es fejűek, és a Menabo tetőcsomiból is van olyan, aminek 20+-os a sín, de ennek nem.
Sirandrish: szerintem is ilyen 4-500 kcal/órával számolj, ha nem full nyélen nyomod végig. Ha meg igen, ne úgy csináld. Amúgy a szobabringáknak az egyik hátránya pont a nyereg, ráadásul nem is nagyon cserélhető normálisra. Ha hosszú távon tervezed csinálni és van bringád, akkor lehet, hogy jobb lenne beszerezned egy görgőt, és a bringán tekerni, a megfelelő nyereggel. Tovább is bírnád, illetve ha majd kimerészkedsz, akkor sem kell pluszban hozzászokni.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Egy intenzív, ~50 perces Spinracing óra kb 500-600 kalóriát éget el Xiaomi Amazfit szerint, a szobabringázás szerintem a közelében sincs ennek.
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Szobabicaj/Spinningről érdeklődnék...
SZabad itt olyat? Tudom hogy izz a friss levegő a menő, de lenne egy kérdésem!
Kicsit több mint egy hónapja életmódváltás mellett döntöttem, és ezt az úgynevezett flexible dietinget nyomatom, de nem is ez a lényeg...
A kérdésem szobakerékpárral kacsolatos lenne. Majd minden nap tekerek egy 30-40 percet (tudom, ez nem sok, de egyelőre a popsim ennyit bír...sajna, mert amúgy még bírnám, de már nem bírom ülni rajta [többek között ezért nem friss levegős verziót használok még]), amit eddig a kalóriabázis nevü appban vezettem. Ott 3 opció van...könnyed, mittomén mi, meg kemény...és csak az időt kell megadni.
Nah már most elkezdtem használni a yazio nevü appot, amiben viszont nincs konkrét szobakerékpár, csak szobakrékpár/spinning, amivel önmagában nem lenne probléma, csak hogy ilyen olyan W értékek vannak, 50-200 között, és nem tudom hogy melyiket kellene választanom.
Neten több kalkulátort is kerestem, de miután megadom az értékeimet (súly, kor, sebesség, etc) ilyen 800-1000 elégetett kalóriát hoz ki, ami olyan 150-200W-s(jelentsen ez bármit) felel meg, ami oké, de én iszonyat sokallom az 1000 elégetett kalóriát 40 perc alatt. Mármint fasza lenne, de erősen kétlem..
Tudnátok segíteni hogy mégis melyik W-t kellene választanom? Melyik állhat a legközelebb a valósághoz. A szobakecón írt tempó egyébként 28-32KM/h...gondolom ez az érték mindenképp kell a számításhoz..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #171219 üzenetére
a 12x12 az a négyszöges fej mérete? Nekem a Thuléhoz 20x30-as van talán, meg a gyári, ami kisebb, talán 25x25-ös fejjel, mindegyik 6x sűrűmenetes, rendelhettem hozzá külön anyát a csavarboltban
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
rétisün
veterán
válasz ivana #171221 üzenetére
ez szegényem (Cube Attain disc) nem 'rendes' outi, tárcsás is, slopingos is, halmozottan hátrányos
rendes outin nemcsak a nyeregvázcsőbe érne bele 40-es külső, a villá(k)ban se férne el.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #171215 üzenetére
Lesz, csak várom, hogy rakjanak fel képet. Csokicsibesz-szel és Wombath-tal találkoztam, de raczger is ment rövid távon, 2. lett.
Én 11.Menabo Brio (lidlis) tetőcsomi tulajok: honnan tudok szerezni a horonyba való 12x12 mm-es T csavart? Gondolom a bringaszállítókhoz adnak, de nekem csak csavar kellene.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz TayRol #171216 üzenetére
a tárcsás Cube bringámon sztem a 40-es is elférne. patkófékes outikon olyan 28-30 körül szokott lenni a max, ott általában a fék (is) a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #171212 üzenetére
Ez a Barbieri elég nagy hurka, erről el tudom képzelni, hogy tényleg levegő nélkül is hazaóvatoskodjak vele. Mármint montis méretben. Ahhoz tényleg óriási hasadás kell, hogy ez se működjön, mármint ha amúgy félig-meddig megtartja a súlyomat.
6030D: beszámolót!!!!! Vagy ez már az volt?
-
TayRol
nagyúr
Nagy általánosságban egy outira mi a legszélesebb gumi, ami még felmegy? 30-as?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #171207 üzenetére
Tééényleg,el is felejtettem! ...helyezés? Beszámolót majd írj ha ráérsz. (Ki volt még innen?)
-
jjeahh
nagyúr
-
HEAHEA
aktív tag
válasz INTELligent #171175 üzenetére
Nincs könnyű helyzetben választás terén. Nézegettem különböző oldalakon a felhozatalt gravel fronton. Ahogy láttam 1300 eurótól kezdődnek általánosságban. A bike-discont oldalán a homokszínű Cube, ami vállalható, a másik ami tetszik a Bike24-en a GRX-es Norco (XR A2).
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #171206 üzenetére
...én is közel állok hozzá, hogy így gondoljam, de legalább tudomásul veszem a többi szakág létezését!
Nekik azt mondom, hogy feljebb fújtam az első gumit 1,3-ra, akkor a szívükhöz kapnakZsolt: mondjuk olyan méretet talán nem is láttam más gyártónál sem, de országútinál is lehetne haszna, 1-2 padkázásos/kátyús odaverést biztos enyhítene. Nálatok neccesebb ez az egész, mert keskeny külsőben nem sok hely van ilyennek, és nagy a nyomás is.. Egyébként a másik dizájn, amit még látok ilyen felnivédőkben, az lapos, mintha a polifoam matracból vágtak volna egy csíkot, és pár lyukat ütöttek volna még rajta. az gondolom a gumi keresztmetszetének a közepe környékén helyezkedik el, vagy nemtom.. (nyilván neki lehet állni házilag is gyártani, akkor ez a kivitel tűnik kézenfekvőnek)
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #171206 üzenetére
Őt nem tudom, mi páran a Bükk maratonon. Kész topiktali volt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
U= unidentified,de ha megtalálod a narancsot már azonosítottad is.
6030D...hol volt a csibész miközben strandot hazudik itt nekünk?!
ZolkoW... a bicikli az XC, és 100mm, és 29", és 2 bar, és max 72 centis kormány...Jelen! - szólított valaki?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #171195 üzenetére
Köszi a felvilágosítást....ZolkoW-nak is.
Egyébként csak azért érdeklődtem outira mert ott a kiválasztható opció 700c-re is. De így tejjel, szivaccsal akkor már olyan súlyú mint a hagyományos belsős megoldás. Azért 30-40 km-t nem gurulnék vele hazáig....szóval ha így járnék akkor nagy eséllyel belsőt kéne tenni bele úgyis defekt esetén.BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ZolkoW
őstag
válasz xy.zsolt #171188 üzenetére
úgy írom, hogy sohasem volt ilyenem, meg nem is én vagyok a célközönség, hanem a keményebb műfajok kedvelői, akiknél gyakran előfordul, hogy odacsapják a felnit valami éles sziklán. Ez azt hivatott kivédeni. Belemeny a külsőbe (egyébként nem tölti ki a teljes helyet, ugyanúgy fel kell fújni, tejjel), és ha jön a kressss, akkor ez még ott van a kő, és a felni pereme között, hogy tompítson. A szelepet tulajdonképpen ajcsiba adják hozzá, mondjuk karbon anyagú, és az értékelések között ha jól emlékszem, a szelepeket magukat lehúzták, de nyilván használható másik szeleppel is. És állítólag óvatosan haza lehet vergődni vele, ha elszökik az összes levegő (mint mondtam, én nem hordok egy ideje egyéb javítóeszközt, szóval emiatt keltette fel az érdeklődésem). Meg néha elmegyünk bringázni a nyergesi srácokkal, és mindig cikiznek, hogy nem fújom fel rendesen a kerekeket, majd megint felütöm. Egyszer volt ilyen tényleg, akkor még belsős rendszerem volt... de azóta is, ha évente egyszer velük tekerek, először felfújom, mer' mondok' megint felütéses defektem lesz, aztán rajtam röhögnek egséz évben, majd annak rendje s módja szerint túra közben elkezdem eresztgetni a levegőt, mert pattog, és ők persze megint cikiznek, hogy majd jól felütöm De azóta nem fordult elő, csak ők megmaradtak annál, hogy a bicikli az XC, és 100mm, és 29", és 2 bar, és max 72 centis kormány, és ezzel a setuppal lefelé is sokkal gyosrabbak nálam, de én meg szeretek más dolgokat is kipróbálni, meg nem ismerem azokat az ösvényeket, amiket ők igen...
szerk: most a Ninert feleségemre alakítottam, és ő használja, egyébként hülye lettem volna a trailbicóval menni velük. ("meeeeeeennyiiiiiii?!?!?!?!?! száznegyven a rugóút?!?!" )
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest