- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csataálca
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Snoop-y #13398 üzenetére
Én borotvakéssel borotválkozok. Kettő van, egy drágább amit először vettem annak idején, használati célból, és egy másik, ami egy olcsóbb, amit azért vettem hogy nézzük meg mennyivel gyengébb egy olcsó. De amúgy is jobb váltogatni őket, ha napi szinten borotválkozik az ember, akkor jobb így.
Tényleg nagyon érzékeny az éle, nagyon vékony, és nem hiába van úgy kitalálva, hogy lehetőleg minden használat előtt fenve legyen a bőrszíjon. Én általában a szíjas fenés előtt megfenem a szíj hátulján lévő szövetcsíkon is, amire zöld élező paszta van felkenve. Így élezni (kövön) aránylag ritkán kell, attól függően hogy napi vagy pár napi szinten borotválkozok vele (home office, ugye), 2-4-6 havonta élezem meg őket kövön.
Az előnye amellett, hogy odafigyelést igényel (nekem ez segít a reggeli készülődésben, hogy ilyenkor nem arra figyelek, hogy mit kell majd nap közben csinálni, hanem konkrétan arra, amit csinálok), hogy ezzel a frissen borotvált érzés tovább tart a tapasztalatom szerint, mint más borotvával (volt két villanyborotvám, azokat elajándékoztam végül mert nem használtam a kipróbálás után; biztonsági borotvát használok még ha nagyon lusta vagyok, vagy ha sietve kell megborotválkozni).
Egyébként ha megvesz az ember egy borotvakést, és nem teszi tönkre, akkor annak az élezésével és a fenésével kb. egy életre meg van oldva a borotválkozás költsége (ami a borotvát illeti, szappan illetve krém persze ehhez is kell, mint fogyóeszköz, de se penge, se fej, se alkatrész nem kell hozzá, ha nem tesszük tönkre). -
Snoop-y
veterán
válasz
sherlock82 #13399 üzenetére
En imadtam a hagyomanyost. Azzal az ember megtanul rendesen
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
sherlock82
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyapo11 #13396 üzenetére
Apukám nyugdíjas állatorvos és ő kimondottan azt szerette ha a szike nem volt borotva éles ( egy borotva éles szikével ejtett vágás , sokkal nehezebben gyógyul , mint amelyik egy kicsit roncsolva vág ) , egyszer én is szét vágtam az ujjam egy zsilettel és nagyon nehezen gyógyult be !!
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Snoop-y #13395 üzenetére
Elfelejtik az emberek, hogy a jól polírozott borotva él szélessége tart a 0-hoz, vagy a néhány fématom méretéhez. Ennek mennyi az ereje? Kb. mint a fém atomjai közötti vonzóerő, ami bakfitty. És brutál keménynek kell lenni a fémnek, hogy vágni lehessen vele pl. szőrt a borotvával. Valamikor régen én is borotválkoztam, és a penge gyártójától függően pár hét-egy hónap után már húzott nagyon, 10-20-30 borotválkozás. Tehát a használat elején ultra gyorsan tompul, és ez a tompulás folyamatosan lassul, ahogy vastagodik az él a lopástól, viszont egyre rosszabbul vág. De az elején, ha nem is 3 perc, de gyorsan eltűnik a borotva él, tehát fölösleges dolgozni érte, kivéve a borotva, szike és ilyen céleszközök esetén.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Viperator
őstag
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
lugosi #13390 üzenetére
Lehet hogy igazad van, mert van is rajta kitöredezés szépen, nem kevés anyagot kell leszedni.
Tudom ez nem kerámia, de amikor azt meghúztam gyémántlapon, ilyen kitöredezéseket csinált, szóval kézzel nem megy. El tudom képzelni egy kemény acélról is, hogy amikor a szemcse elhagyja az élet, akkor mágával ránt egy kitörést. Nagy fordulattal meg ott van a fölhevülés probléma acélnál.
Most már van nagy fordulatú akkus kisflexem, azzal lehetne próbálkozni, de nem épült be a kerámia kés használata a gyakorlatomba. Benke Laci bácsi is fölkapta a kerámiát, de pár adással később már ő is az acél késsel vágott.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
menalcas #13387 üzenetére
Kérdés, hogy az élezésen kívül szükség van-e valamilyen alkatrészre ami kopott. Ha igen, akor megérheti, ha nem akkor csak annyit kapsz, hogy valószínűleg szebb lesz az élezés, mint ha egyszerű kövön magad csinálnád. Talán kevés japán mester tud kézzel nagyon szép élet készíteni, egyébként csak a gépek adnak erre lehetőséget. A pálcásokkal is lehet, de ha nem tükörpolír a vége, akkor látszanak a barázdák az élszalagon, és azok nem lesznek párhuzamosak, ha több befogással készül, akkor még egy pontba mutatók sem. Ennek persze a vágóképességre semmilyen hatása nincs, csak esztétika.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
menalcas
őstag
Sziasztok !
Érdeklődnék valaki igénybe vette már a Benchmade Lifesharp programját ? Érdemes vele foglalkozni vagy éleztessem inkább helyben.
9k a posta kb és legalább hónapig biztos nem jön vissza, cserébe az élezésen kívűl teljesen "leszervizelik".
Nehéz a döntés szívesen hallanám más véleményét is.
Köszönöm !
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Giovan!
addikt
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, eloszlattátok a stonewash-hoz kapcsolódó aggodalmaimat.
Mostmár csak keresnem kell egy helyet ahol van raktáron, vagy legalábbis nem kell több hetet várni a beérkezésére.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Giovan! #13382 üzenetére
Annyi igazság lehet benne, hogy egy sima törléssel a fényes pengéről eltűnik a víz a mattnak a rücskeiből kevésbé, de még ez is függ a törlőkendő nedvszívó képességétől. Viszont ez a maradék víz is hamar el tud párologni hacsak nem tesszük műanyag zacskóba rögtön, és még zacskóban is csak akkor tud rozsdásodni, ha a penge anyaga hajlamos rá.
Nekem egy Nieto túlélő késem van ami matt, egy porszemnyi rozsda sincs rajta, pedig nem törölgetem, ütöm-vágom, arra készült.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
sherlock82 #13379 üzenetére
-
Giovan!
addikt
Gondolkodom egy Cold steel mini recon beszerzésén túrázáshoz de erről a stonewash finishről azt hallottam nagyon gyűjti a rozsdát. Valakinek esetleg valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
sherlock82 #13377 üzenetére
Ha az Alin szétnézel, találsz hamisítványokat és olyan kínai brandeket, akik "csak" a kinézetet vették le. Viszont minőségi, korrekt darabok.
Pl. az általad is említett Ganzo, de jött már szembe OK nevű kés, ami VG-10 acélt ígért olyan 30USD körül. Érdemes szétnézni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
milan26
senior tag
válasz
Simán tudja ugyanazt, egyik kedvenc márkám.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Donki Hóte #13378 üzenetére
Ez így korrekt válasz, köszönöm.
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
válasz
Van pár Ganzo bicskám, a fake kések közül szerintem a legjobbakat ez a cég gyártja
Ha az eredetit 100 %-nak vesszük, akkor egy Ganzo bicska 85-90 %-os.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
sherlock82
senior tag
Mindig is tetszettek iskolás korom óta a spyderco kések.
Minap böngészés közben bukkantam rá a Ganzo Firebird F759MS nevű késre ami megtévesztésig hasonlít az általam régóta szimpatizált késre.
Hétköznapi használat során szerintetek lenne értelme megvenni a drágább kést v jó ez a
ganzó féle kis is esetleg?Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
-
User_2
tag
-
Snoop-y
veterán
-
Sziasztok, eléggé rég késeztem már, de követem azért a csopit.
Ez most nagyon megtetszett. Látott e már valaki hasonló megoldást?
"there are more jacks then one at the fair..."
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
Digitalpimp #13334 üzenetére
Mert ugy konnyu tonkretenni oket
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
csp01
tag
válasz
eddieke666 #13357 üzenetére
Gondoltam, hogy ez lehet az oka, de a tűhegyes vége nekem kapásból elhajlott. Elég sokat le kellett reszelgetnem, hogy használható legyen.
-
roseben
junior tag
-
Giovan!
addikt
4-5 hónap használat után a Chaparral még mindig tartja a gyári élét. Ez az XHP elég komoly acél, ráadásul nálam korrózió sem jelentkezett pedig volt hogy vizesen tettem el a bicskát. A Spyderco hírneve abszolút megérdemelt az eddigi tapasztalataim alapján
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
csp01
tag
válasz
eddieke666 #13355 üzenetére
Szuper. Én fogtam ki rosszat vagy a tiéd is ilyen puha acélból van?
-
csp01
tag
Van itt valaki, akinek van Glock kése (FM78 vagy 81)?
-
csibe1
addikt
válasz
Digitalpimp #13349 üzenetére
Igen, aztán abból lesz a hiperszuper bicska, hááát persze...
Sok a ráérős ember, aki a hülyeséggel akar pénzt keresni a neten.
Nem azt mondom, hogy nincsenek jó tippek; de sajnos a legtöbb simán baromság.
Kicsit utána kellene nézni a dolgoknak; de mostanában a youtube, tiktok videó az irányadó, sajnos.
Ismerős is flexkorongot használt élezésre, aztán csodálkozott, hogy nem lett tartós.
Az nem tűnt fel neki, hogy elszíneződött, elégett a penge.
Éles lett, egy darabig. Aztán szép lassan elfogyott.
Szerinte a kés volt egy vacak.
Az már nem számít, hogy a nagyapja fenőkővel élezte a pengét.
A fenőköves élezés az túl sokáig tart.Hagytam is a francba, ha ennyit ért hozzá akkor vegye csak kettesével a gagyi késkészleteket.
Már nagyon herótom van ezekből a szarból várat videókból youtube-on; nem tudom ki pénzeli őket, de hátba verném egy méretes kalapáccsal...
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
lemmy71 #13346 üzenetére
Érdekes, hogy az ilyen videókban mindig a 100 forintos késekkel demózzák a tutit.
Olyat még sose láttam, hogy valaki egy Hattorin mutatná be.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
lemmy71 #13346 üzenetére
Próbálkoznak az emberek a gyors-egyszerű irányba menni, aztán meglesz az eredménye is, elég gyakran kell ismételni. Sőt, kést is elég gyakran kell venni újat, mert gyorsan fogy.
-
lemmy71
őstag
-
l@ja2
csendes újonc
válasz
lugosi #13302 üzenetére
megjött a tomek svm-00 befogó.
durva, hogy borotvát tudok a kulcstartó-késre is húzni...
de ennek is van hátránya (persze)
miután a markolatot fogja be, így amelyik késnek a markolathoz képest elmozdulhat oldalirányban a pengéje/lötyög pl kis vic-ek, azoknál nemeccerű a szögbeállítás -
User_2
tag
késélezés saga-mban újabb kérdés merült fel.
bárhogyan is igyekszem a késeim egy része mindig hasas lesz, a belső késélt nem bírom élesre élezni, fenni.
a fenőkő szélei 3-4mm-n mindig furán tisztábbak ->jobban kopnak mint a kő belső részei.időben sokáig tartott eljutni a gondolatig.
vannak olyan késeim, amelyeknek az éle nem élezhető végig,
mint pl ( ez csak egy példa, nincs ilyen késem):
bárhogyan is próbálkozom a kés éle a nyél felöli oldalánál mindig íves lesz, ami a követ egy idő után domborúvá teszi, a domború kő a késem élét homorúvá teszi, a kés kialakítása tulajdonképpen tönkreteszi a fenőkövet.kérdés: mi az tervező érvelése a késpenge ilyen kialakítása mellett?
hátha valaki tudja.valahogy nem érzem a képességem, hogy neten erre találok választ azon kívűl, hogy biztonságosabb, ne élezd, vidd el késélezőhöz.
Gondoltam megkérdezem, mielőtt a kés pengéjét átalakítom végig élezhetővé,
1, eltávolítva a kiszélesedő vállat végig élezhető lesz, vagy
2, készítek egy bevágást a penge tövénél, meghagyva a kiszélesedő részt. mint pl:Ha elméletem helyes, akkor egyébként a képen látható késen a bemetszés rossz helyen van a penge vastagodása után, nem előtte, tulajdonképpen akár lehetne mondani, hogy a kés selejtes lett egy ilyen apró hiba miatt.
apró átalakítással viszont javítható lehet,
a bemetszés helyesen az alábbi lenne, legalább 2-3 mm-rel a vastagodás kezdete előtt:Egyébként mi a magyar neve ennek a bevágásnak?
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Köszönöm mindenkinek a választ
-
válasz
Vannak Tescoma késeim, semmi baj sincs velük.
Bár meg nem mondom, hogy milyen szériából vannak, elég régiek, nagyjából már lekopott minden felirat róluk.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Jimmy8 #13333 üzenetére
Sose értettem, hogy egy kést miért kell órákon át áztatni a mosogatógépben?
Használod, csap alatt leöblíted-elmosod, megtörlöd, kész. Arról nem beszélve, hogy nem fogod győzni élezni. Ami biztos, fa nyelűt ne vegyél. A Tescomának eléggé reklám-bullshit szaga van (japán kovácsolt penge, aha, de hogy mégis milyen, az titok), az Ikeással inkább nem nyúlsz mellé, főleg, ha kézbe tudjátok venni vásárlás előtt. A Tescoma Precioso vajpuha 53hrc acél, azt tuti ne.
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Otthoni komplett konyhai késkészlet cserét kérvényeztek a család női tagjai:
Az alábbiak merültek fel (egy "családból" fogom összeválogatni a szükséges késeket):
IKEA 365
IKEA Vörda
TESCOMA Azza
TESCOMA Precioso
(TESCOMA honlapokon lentebb kell görgetni)Ebben a kategóriában tudnátok sorrendet felállítani, vagy amelyik tetszik? Éltartás, fenhetőség, és (tudom elítélendő), de mosogatógépbe is be fognak kerülni
.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
lugosi #13330 üzenetére
A raktárkészlet akkor érdekes, ha olyat akarok venni ami még nem volt a kezemben, és feltétlenül meg kell néznem ahhoz hogy a vásárlásról döntsek. Ha ingyen vissza lehet küldeni az is jó, de nekem kényelmesebb ha kézbe tudom venni fizetés előtt. Ha viszont már ismerem a kést, akkor nem számít két hét, ha már kibírtam nélküle több évtizedet.
-
l@ja2
csendes újonc
válasz
lugosi #13330 üzenetére
én valahol őket is értem.
emelkedő költségek mellett erősen csökkenő, árérzékenyebb piac (pl új versenytársak sokszor könnyebb helyzetben)
nameg a raktározáshoz hely is kell, és bár ez megoldható üzlet nélkül is (talán tavaly szüntették meg?),
de a készletben álló pénz erősen értéktelenedik ilyen inflációs, árfolyamingadozós környezetben.a rendszeresen vásárlók szerintem már egy ideje megvették amit szerettek volna, új célok meg általában azt jelentik, hogy van egy egy trend ami felfut, akkor azt megveszik...kipróbálják, eladják/csereberélik.
szóval énse csinálnák nagy készletet, mert könnyen csak veszteséggel lehet eladni, jól leakciózva...
-
Szerintem több mint egy éve nem rendeltem a bladeshopból, pedig nagyon jó üzlet, nagyon jó a kommunikációjuk és korrektek is. Csak egy bajom van velük, nagyon-nagyon kicsi a raktárkészlet. És ha rendelek valamit, én személy szerint nem szeretek egy hetet vagy kettőt várni arra, hogy beszállítsák, és majd utána jöjjön meg. Hátizsákjuk per pillanat kettő van raktáron, oldaltáska gyakorlatilag semmilyen (egy szatyor, egy utazótáska és egy teherhordó mellény). Fixpengés kés összesen 32 féle van raktáron, a 802 féléből. A kínálat kevesebb mint 4%-a. Gondolom, hogy drága raktározni, de nekem például nagyon lehangoló hogy 5-10 munkanapon belül várhatóan rendelkezésre áll. Tudom, türelmetlen vagyok, de a mai felgyorsult világban amikor Szlovákiából megjön 2-3 munkanap alatt amit rendelek, akkor nem fogok rá 2 hetet várni sajnos.
-
l@ja2
csendes újonc
tudtok olyan -ajánlott- webshopot, ahol kapható civivi incisor II alu szürke színben? (guglizásom nem járt sikerrel...
)
a bladehq-n ugyan találtam,
de 49 usd a shipping, ami azért picit sokallok egy kb110usd-s késért... -
H-Zol
senior tag
válasz
Viperator #13317 üzenetére
BUÉK neked is !
Végig néztem , egy ilyen videót öröm megnézni, gondolom ez is egy kihalo szakma lessz , ( gyerekkoromban mindég mentem apukámmal a Tsz -be és szerettem nézni a bognárokat akik olyanok mind a asztalosok , de mégsem
, ők fa talicskát , lovas kocsi minden porcikáját , ilyeneket csináltak , de szerettem a Kovács műhelybe is nézelődni , ahol 4 Kovács verte a vasat , de voltak ott kötelesek akik mindenféle kötelet keszítettek , és még a szíjártó bácsira is emlékszem aki a ló szerszámokat javította , készítette , és közösen csináltak nekem egy karikás ostort , ami sajnos már nincs meg , na ezek is kihaló szakmák ) de lassan egy egyszerű esztergályos is olyan lessz mint a fehér holló, van több ismerősöm aki azt mondja , hogy ő esztergályos , de gyárban dolgoznak CNC padokon ahová beteszik az anyagot , esetleg ha egy kés kicsorbúlt , kicserélik , de egy hagyományos kézi eszterga padra , néznének , mint borjú az új kapura
, ez már más világ !!
[ Szerkesztve ]
-
roseben
junior tag
-
eldoble
aktív tag
Talán egy nagyon széles élszalagnál működhet, de a többi élszalagot csak elrontja, ráadásul előnye meg nincs is, mert az, hogy megspórolod az élszög kicsit macerás beállítását (ok. hogy kínlódós, mert néha le-föl állítgatod, hogy mikor viszi szépen le a filcet), nyersz 5-6 percet késenként, cserébe 5-ből 4 kést elrontasz.
-
Viperator
őstag
BÚÉK mindenkinek!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
l@ja2
csendes újonc
érdekelne a véleményetek:
[link]
ez a élező lefelé nyomás miatt követi a élszalag szögét? vagy...?[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
B.Ú.É.K.
Van most már pár multim itthon. A Gerber is és a Ganzo is gumitokban tárolja a biteket. A Gerber gumitokjából kézzel kiszedem, míg a Ganzo gumitokjából nehezen jön ki. Elég hatalmas a különbség. Minőségben is. Átgondolásban is.
-
válasz
jookomak #13311 üzenetére
A sima lapos köveken gyakorlatilag mindent meg lehet élezni. Én is ezeket használom (kellene még egy erős gyémántbevonatos lap, de egyelőre nem veszek semmi élezőt).
Nekem a szögsegéd nem vált be, van kettő is, inkább zavart mint segített. Ha ülve élezek, akkor jól lehet tartani a szöget, de türelem és odafigyelés kell hozzá.
Én ezt az állítható élezőt azért vettem, mert újabban egyre többször előfordult, hogy nincs türelmem és/vagy időm nekikészülni az élezésnek és kellett egy megoldás amivel jó élezést lehet csinálni gyorsan. -
jookomak
őstag
Ha már az élezésről van szó.
Évekig szenvedtem. Vettem egy klasszik dupla követ, aztán kisebbet, jobb minőségűt, spyderco sharpmakert, és valahogy egyikkel sem lettek soha olyan élesek a késeim, mint amennyire szerettem volna.
Legutóbbi vételem egy viszonylag drágább Naniwa kő volt. Na ezzel már kezdett alakulni. Azóta vettem egy szett szögsegédet. Ezek kis háromszögprofilok, az adott szöggel, 10-20 fok közt. [link]
Végre úgy érzem, hogy révbe értem. Szerintem eddig az volt a gond, hogy nem tudtam a megfelelő szöget tartani, így amit egy húzással megéleztem, azt a következővel el is tompítottam. Így viszont sokkal jobb lett. Persze most is oda kell figyelni, de pár húzásonként ráigazítom a kést a szögsegédre, aztán pár húzás után már megy magától.Szóval bátorítok mindenkit, hogy gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
-
-
De úgy van ahogy írod, 600-as, csak az esti rossz fényviszonyok között nem jól láttam a belegravírozott számokat.
A 320-as nagyon viszi a fémet, ez a 600-as egész jó élezni.
A filcezést csináltam én is, mert az egyik decathlonos késemre a gyári 20 helyett 15-öt akartam rakni, elkezdtem már másik élezővel csak nagyon lassan haladtam vele úgyhogy félúton állt a dolog, ezzel megcsináltam. -
gyapo11
Topikgazda
válasz
lugosi #13302 üzenetére
Igen, ezek jogos észrevételek. Temélhetőleg kitalálnak olyan befogást, hogy az él mindig ugyanoda kerüljön bármilyen széles is a penge, állítható legyen vízszintes irányban. Ebben pl. jó a görgetős élező a mágneses tartójával, csak nem elég erős a mágnes. Ha meg beltesznek egy brutál erőset, akkor meg küzdeni kell a levétellel meg az igazítással. Szóval ezen még törpölni kell a mérnököknek.
-
l@ja2
csendes újonc
válasz
lugosi #13302 üzenetére
grat hozzá.
(az a 800as az nem 600as véletlenül? enyém ezeréves, de ezen azvan)a nagytesóhoz adnak digitális szögmérőt, ott bármikor tudod mérni. én úgy csináltam, hogy az adott kés/bicska élszalagját filccel megjelölöm, hozzáigazítom a gépet, azaz nézem hol viszi a filcnyomot teljesen, majd a jó beállítást lefotózom.
így megvan késenként a pontos beállítás.más, a befogó valóban nem kompatibilis a kis/keskeny pengékkel. én most rendeltem egy tomek svm-00 kiskés befogót, szerintem ezzel ez a probléma kiküszöbölhető lesz, ha megjön beszámolok róla.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lugosi #13289 üzenetére
Megjött a work sharp pálcás élező, a késő délutánt élezéssel töltöttem.
Hááááát, mit mondjak, van 2 hibája ami egyértelmű konstrukciós hiba és kb 2 perc használat után kijön. Az egyik, hogy ha nagyon keskeny a penge (nagyon keskeny = pl akár egy opinel) akkor trükközni kell a penge befogatásával, különben a tartót fogja reszelni a lap. A másik, hogy - és előre bocsátom, irtó gyenge vagyok/voltam mindig is matekból, ezért óvatosan kritizálok másokat, de - a keskeny és a széles penge közötti különbség miatt az állványon beállított élszögben 2-3 fok eltérés is lehet. Tehát a beállított 20 fok egy keskeny pengénél, mivel rövidebb lesz a háromszög C oldala, 22-23 fok lesz, egy nagyon szélesnél pedig 18-19 (a szélesebbeket jobban tolerálja). Ez mondjuk úgy kvázi nem akkora hiba (azaz igen, mert erre alapul az egész konstrukció), de legalább kijavítható, mindig mérni kell a szöget amikor egy kést betesz az ember.
Oké ez így 23-24 ezer Ft körül volt, azt mondom hogy annyit megért, de aki a 136 ezres változatot veszi, az szerintem furcsán veszi utána a levegőt. Bár állítólag abban pont a penge befogatójának a csiszolását kiküszöbölték.
Amit nagy előnyének mondanék, hogy az élszög az konstans lesz, csak nem feltétlen annyi amennyit a berendezés ír, hanem azt mindig meg kell mérni.
A hozzá adott gyémántlapok (320 és 800) nagyon jók viszont. -
Fred23
nagyúr
Böker BRLW. 82k@Bladeshop.
Fantasztikus kis EDC, egyetlen hibája tán csak a túl rövid penge. Nem értem, miért nem jöhetett ez ki 3"-os pengével.Jövő évre megengedek magamnak 2 új kést, többet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Macska topik
- Milyen monitort vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Politika
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest