Hirdetés
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #172298 üzenetére
Nekem csak az első fényvisszaverő hiányzik, de most, hogy lett előrenyúló rendes fém konzolom a GPS-hez, lehet hogy annak az aljára eszkábálok, és akkor megint lesz...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz nightmare13 #172296 üzenetére
Németeknél az országúti kerékpár amúgy sporteszköznek minősül, egy csomó minden alól kivétel, kötelező felszerelések sem kellenek rá (prizma, lámpa, köcsögduda, meg egyéb hülyeségek *), illetve a bringautas szabály sem érvényes rájuk. Mondjuk van is kultúrája a sportnak, nem véletlen, hogy az ironman vb első három helyezéséért 3 német öli egymást évek óta.
p
Ui.: Nem vagyok persze öngyilkosjelölt, nekem is vannak fényvisszaverő csíkjaim, hátsó villogóm az ülés alatt, meg a sisakon is, sőt, csengőm is, a hajnali menetekhez meg felcsattintható első lámpám is.[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nightmare13
őstag
válasz ggeleven #172292 üzenetére
Persze, tudom, hogy sokakat nem érdekel és nem is fog, mint ahogy a kötelező tartozékok sincsenek fent a bringákon, leginkább csak azért írtam ide, hogy ha a lottónyeremény valószínűséggel megbaszcsiznak valakit a rendőrök, akkor tudjon róla, hogy miért
Egyelőre ugye a rendőrök nem nagyon foglalkoznak a bringásokkal, bár most a hirtelen megugrott népszerűség miatt lehet rájuk szállnak.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
arcitec
addikt
válasz bringasisti #172290 üzenetére
Dudálni kell és megfelelő időben jelezni , hogy no no no ... Persze ha van rá idő...
Tudom szar, mert mentem a egyetemi oldalon soroksár felé és sok mondhatni sok fiatalka
- de persze lehetne bringás is és bármilyen bringás- Lime rollereken és persze bal oldalon a gyalogosok is nekem szembe. De nem akarna ám megállni kerül és jön velem szembe.
Megfelelő időben erélyesen rájuk kellet üvölteni, hogy megállsz b@meg, mert jövök neked szembe. Na ez hatott , de csak is ez. Egyébként ez egy új módi az utósoknál is, nekem kell félrehúzódni mert jönne velem szembe a sávomban, mert kerül a köcsög. Sokszor azt csinálom olyan íven megyek, hogy még csak gondolata se legyen. Sorolhatnám. Elsőbbség utolsó pillanatban megadása stb. Elképesztő ez a fajta negatív kultúr viselkedési trend, ezeket kellene kiszűrni. Csak nincs aki tegye U.I: Egyébként azok a rollerek gyalogosok közt, de még bringáshoz képest is rettentő gyorsak. És ott száguldoznak, mert járdán gyalogosok közt bizony az száguldozás. Pedig mintha betiltották volna őket.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
ggeleven
őstag
válasz nightmare13 #172286 üzenetére
Köszönjük a pontosítást! Ezt jó tudni (bár sokan nagyon leszarják, ahogy látom).
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
bringasisti
őstag
válasz parandroid #172287 üzenetére
Én ezért utálom a Balaton körüli bringa utakat. Te is mész és jön szembe egy országúti versenyző. Kilincs a kilincsen és a sebesség differencia mindössze 60-70 kilométer
BENEFON DELTA--------N8
-
parandroid
félisten
válasz nightmare13 #172286 üzenetére
Aha, ahol csak 30-cal mehetsz max, a betonbontó gyökerek kirázzák belőled a szart is, 80 centi széles az egész (a közepén az obligát sárga szaggatott vonallal!), és biztos, ami biztos, 30 m-enként tesznek bele egy-két derékszögű sikánt is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nightmare13
őstag
válasz ggeleven #172227 üzenetére
KRESZ szerint ha van kerékpár út, akkor nem mehetsz az úton, ha kint van a tábla, ha nincs.
"Ha az út mellett van kerékpárút, akkor csak itt szabad kerékpározni, kivéve, ha az úttesten kerékpáros nyom (piktogram) van felfestve, ugyanis ebben az esetben az úttesten is szabad kerékpározni."WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
bringasisti
őstag
válasz itouchfan #172284 üzenetére
Annyira nem ismerem mert leszegett fejjel mentem mindig fel. De az áttétel kapcsán volt hogy én az 1* 10 ellen foglaltam állást és kaptam az ívet. Megjárom Velencét jövök haza a Kamaraerdei emelkedő tetején három félmeztelen 20 éves srác tolja a gépet. Látszott rajtuk hogy bérletük van terembe. Én akkor már hatvan felé közeledtem. Fölmentem ott ahol nem tudtak és mentem 84 kilométert. Amatőr szinten a 3 tányér kötelező nem attól lesz valaki profi hogy 1 vagy 2 tányér, hanem attól hogy felépíti magát.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz zsocy #172280 üzenetére
Azért a János hegy mint írtam az se kutya. Egyszer mentem fel és a fogaskerekű vágánya mellett két fickó ült a járdán . Víztoronyhoz érve egy bringás áll az úton és néz lefelé. Mondom neki meghaltak a fiúk estig nem jönnek. Röhögve legyintett , nem is mondott semmit.....:)
BENEFON DELTA--------N8
-
Acef
addikt
válasz flash- #172278 üzenetére
[link] fixed gear calculator áttétel számoló
Ezzel a kalkulátorral számolj, így eldöntheted, hogy a mostanihoz képest mit várhatsz az 52/36-tól[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Simán megtekersz bármit azzal a hajtással, főleg azzal a Canyonnal. Más lesz mint a trekkingen, de hamar bele lehet jönni. A bringa kisebb súlya sokat segít majd.
Az enyémen 52-39 van, eddig mindenhová felmentem vele, bár óriás mászások még nem voltak mer' utálom :)@Isti, outira nem való a három tányér, de egy 52-36 kompakt mindenhová elviszi, az erőtől meg a hátsó sortól függ inkább.
@_Atesz, a Brooksok közt nézz szét, az áruk nem fog tetszeni, a minőség valószínű igen. A nyereg amúgy mindenkinek más, nem igazán lehet ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Akkor az a kérdés, hogy hátul mekkora a legnagyobb fogaskerék. Gondolom 34-es, azaz nincs 1:1 áttételed, se könnyebb. Az úgy combos lehet egy hosszabb emelkedőn, de erőnléttől függ.
Más, fontos: tudna valaki egy értelmes kerékpár adásvételi mintát küldeni, mert nem találok sehol?
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Acef
addikt
válasz flash- #172274 üzenetére
Szia,
Amennyiben nem jársz hegyekbe akkor nyugodtan vedd.
Nekem elöl 42/52 hátul 12-32 van. Ez hegyek nélkül tökéletesen elég, Te pedig 36/52-t írtál. Kizárt, hogy túl hosszú lenne.
Am<gy találsz a netet áttétel kalkulátorokat, össze tudod hasonlítani a jelenlegi áttételeddel.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Az 52/36 os tányért kezdőként(4 éve trekkingezek) felejtsem el?
Az már mindenképpen szivas lenne?
Nem tervezek alpokba meg ilyen durva hegyekben tekerni, 99% itthon..Canyon Endurace al 7 tetszene de azon a shimano 105 szetten a fenti hajtókar van..
Vagy a trekkingemhez képest(48-38-28) (hátul shimano 8-as kazetta) ez se lenne "nehezebb"?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #172251 üzenetére
Ha a nyomásmérő és a pumpa is ugyanazt mutatja, akkor valószínűleg pontos. Nálam pl. az SKS pumpa és a Schwalbe mérő ugyanannyit mutat, így megbízok bennük. Szerintem ha egy pontatlan pumpa miatt túlléped az ajánlott nyomást, vagy nagyobb értéket mutat a valósnál és emiatt felütéses defekted lesz, vagy lefordul a gumi, az rizikós, + kellemetlen is, hogy nem tudod belőni rendesen a nyomást, pl montin tubelessel én 1-2 tized eltérést is nagyon megérzek és elvileg ezek a random lidldeca pumpák ennél sokkal többet is tévednek. Szal nem mondom, hogy nem érdemes olcsó vacak mérős pumpát megvenni, de ha már ilyent vesz az ember, érdemes mellé egy rendes digitális nyomásmérőt is venni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
_Atesz
addikt
Üdv, tudtok valami jó rugós nyerget? Közepes méret érdekelne.
-
maximilian4
addikt
válasz nemeth989 #172243 üzenetére
Jól van, én benne vagyok. Majd írj rám. Tervben volt már a Tószeg is. Sokszor járok arra autóval, láttam hogy szépen meg lett csinálva, hátha még haladni is lehetne. Mondjuk holnap kondizni akartam, de lehet helyette eltekerek Tószegre meg vissza. Sztem az is lesz egy 30-as. Az annyira nem durva. Hétvégén meg Balaton déli part (igen, az északi a jobb kerékpáros szempontból), de ott is akarok valamit csinálni.
Szóval tervek vannak bőven.Maxi
-
-
blountex
senior tag
Sokat nézegettem kerékpár komputert és a Bryton Ryder mint márka tetszik főleg a 420E, de nem annyira olcsó és ahogy olvastam itt a fórumon bizony vannak vele problémák. Amik igazán jók, normális térképes rendszerrel azok olyan 75-110e között van, ennyit nekem nem ér lévén túl sokat nem biciklizek hosszútávon. Ezek az új featurek amíg lecsorognak 40-50e kategóriában az gondolom nem mostanság várható.
Ráakadtam 2 tetszetősre, egyiknek sajnos nem túl nagy a kijelzője:
XOSS G1+
Ami igazán nagy meglepetés volt, az hogy ennek nagyon nagy a kijelzője:
CYCPLUS M1Agydinamós lámpa:
Van ettől jobb, nagyobb luxal rendelkező?
Axa Lux 70+Steady parkolófunkció és on/off kapcsoló mindenképp szükséges.
Egy régi Axa Pico 15-tel van gyárilag szerelve a bicikli, erről lenne a csere.[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz anderledani #172262 üzenetére
Igen, nyár van és a vírus miatt amúgy is mindenki bringát vett. Télen lehet azonnal tudtak volna foglalkozni veled, bár már ez sem ilyen biztos.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #172253 üzenetére
A déli part dög unalom,az északi egy fokkal jobb,de úgy is vannak itt sokkal jobb 200 kilométerek mint a kör.Tegnap míg jobbik felem napozott én fel-le nyomtam a világosi emelkedőn mígnem lett vagy 300 méter.Le az aszfalton,fel az állomás melletti gyalogos átkelőhöz vezető kockaköves ösvényen. [link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
anderledani
őstag
válasz anderledani #172046 üzenetére
Ma felhívtam a rokon sportot hogy szeretnék egy most vásárolt használt bringát átvizsgáltatni meg az esetleg szükséges karbantartásokat elvégeztetni. Azt mondták ha ma viszem hétfőre lenne meg... a honlapon az van hogy nagyon maximum 3 nap. ennyire lefoglaltak?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
CragON
aktív tag
Ma Budapesten vettem egy mtb rövidnadrágot és gondoltam megosztom a szakértő bringás boltok hozzáállását.
Bementem az első boltba, mondtam konkrétan mit szeretnék kb milyen méreteben. Erre az eladó azt mondja, nincs és már nem is lehet kapni. Gondoltam ez baromság, de jó, ha nem hát nem, megyek tovább.
Második bolt, van készleten amit keresek. Kapok egy L-est, próbálom. Mondom, túl bő és hosszú a szára kellene egy M-es. Eladó mondja, á az ugyan ilyen csak a dereka szűkebb, felesleges megpróbálnom. Hiszek neki, mivel ő csak tudja.
Harmadik bolt, bemegyek, látom az eladón olyan nadrág van amit vadászok és kb egy magasak vagyunk és jó a méret. Mondom ilyen kell, mi a méreted? Mondja "M".
Hát mégis csak jó lesz az az M-es méret, de az eladó azt mondja nincs készleten M-es, csak az van ami ki van rakva. (Sok "S" és mégtöbb "XL")
Kérdem, hogy esetleg nem akar szétnézni, hátha van a szekrényben. Nem nagyon mozdult meg így még győzködtem és csodák csodájára az állvány alatti szekrényből "kiborult" a sok M-es több színben is.
Próba, jó is, meg is vettem.Úgy látszik néhány embert nem a megfelelő munkakörben alkalmaznak...
-
-
CragON
aktív tag
válasz Szakbarbár #172208 üzenetére
A mester elrontotta, a láncvillába bele kellett vágnia, mert a gumi túl széles.
-
G@ben
addikt
válasz xy.zsolt #172250 üzenetére
Jó lenne, hogy ha a nyomásmérő nem is pontos, de ugyanazt az értéket mutassa ugyanannál a nyomásnál, ne ugráljon össze-vissza! Ezért is gondoltam a Decathlonosra, árban még belefér, meg talán a minősége sem olyan rossz. 4 bárnál többet nem kéne tudnia, de azt megbízhatóan.
Sefter: magamnak én is SKS-t vettem akciósan, de még az is több volt, mint most a keret.
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
6030D
őstag
Ok, de délre érjünk vissza, mert ebéd után indulunk haza.
Sefter: nem, ezzel csak elmentünk élelmet felfedezni a környéken. Ellenben voltam tekerni minden nap a bringaúton, és megint elment a kedvem a Körtől. Illetve alternatívaként kitaláltam az este 9-es indulást, vagy végig a főúton.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
parkr
őstag
nekem van egy lidl-ös, annak semmi baja.. pedig vagy 3+ éves már
igaz külön nyomásmérővel nem ellenőriztem hogy mennyire pontos, de ki garantálja hogy a mérő viszotn pontos? -
bardi
senior tag
válasz G@ben #172247 üzenetére
Nekem olyanom van. Működik ugyan, de az óra kb használhatatlan szint, össze vissza ugrál, van, hogy fújok, és leesik a nyomás. Ali-ról rendeltem egy nyomásmérőt, eddigi tapasztalatok alapján a lidl órája kevesebbet mutat, kézzel érzésre igaz is lehet.
Anno használtan 4,5 barra fújásra is, már ha annyi volt, azt még bírta, tovább nem toltam.
Ha nincsen más választatási lehetőség, egynek elmegy, de én mást javasolnék inkább.'92 Honda VFR 750
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy biciklis, a segítségeteket szeretném kérni. ( meló van, sajnos visszaolvasni most nem tudok)
Holnap vinném felújításra a biciklimet. Középcsapágy csere monoblokkosra, meg hajtókar csere. Ilyenkor mennyire érdemes a hátsó fogaskerekeket meg a láncot cserélni? Illetve márkából mi az ajánlott? Elsősorban városi használatra kell, vagyonokat nem szeretnék rá költeni ha nem muszáj -
nemeth989
senior tag
válasz maximilian4 #172230 üzenetére
Egy hónapja kezdtem én is outizni, le is raktam a montit. Nagyon bejött az, hogy mennyire könnyed a száguldás, teljesen más. Sajnos a montival is csak országúton közlekedtem jó szerivel. Itt lakok én is Szolnok környékén, gáton kívűl semmi bonyolultabb terep sincs sajnos. 2hete tekertem én is Szolnokon, Tószeg felé a gáton nagyon jó a bicikli út, egyszer kerülj egy kört arra is (településen belül, már nem nagy eresztés), utána vissza Szanda felé.
Egy jó hónap múlva vissza költözök Szolnokra, Martfű felé még nem jártam, egy leigthos körre majd a párommal csatlakozunk mi is, ha gondolod.RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
G@ben
addikt
5000 Ft-ig van ajánlottabb nagy pumpa mérőórával a lentinél? Nőnek lenne, ne kelljen nagy erő hozzá, legyen viszonylag pontos az órája, sima autószelepes mtb-hez kéne.
[link]Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #172225 üzenetére
Ugyanmár, csak megmutattad, hogy kell ügyesen eldőlni, hogy ha felszerelem az spd-t, tudjam én is csinálni.
Szuper jó kör volt, még egyszer köszi a felvezetést, meg a szélárnyékot!
p
Ui.: Strava valamiért nem rakott össze minket, nem is értem.
Uui.: Meg azt sem, hogy a ph miért forgat e minden képet...I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Nutra
tag
válasz Hasaggymeg #172152 üzenetére
Köszi. Ezek szerint érdemes néha leszedni a stucnit és kipucolni, zsírozni? Vagy amit nem látok, nem fáj?
-
INTELligent
senior tag
válasz maximilian4 #172230 üzenetére
Ennek örülök . Én egyelőre maradok a platformpedálnál (montin is az van), de abból majd kell egy normális, mert erre most csak egy ilyen tartalékpedált raktam, de annak nem jó a "tapadása".
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
parkr
őstag
válasz Napfénysüti #172202 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz INTELligent #172224 üzenetére
Ment a visszakövi. Engem nagyon magába szippantott ez a világ. Ne is mondd, nekem is szokatlan még a koskormány. Spd-t egy nap alatt megszoktam anno, de itt még ma is majdnem pereceltem. Teljesen máshogy viselkedik maga a bringa mint egy mtb. Nem úgy kanyarodik, nem úgy fékez, eleve teljesen más az üléspozíciót. Nagyon fura, de tetszik. Az úthibák miatt is volt majdnem perec szintén. Sokszor elfelejtem hogy nem egy 2,4-es wt minion dhr van alattam 35-ös felniken. Repedésekbe, mindenféle csatornafedélként szolgáló dologba kellemetlenül bele lehet futni, főleg mikor már nem elég koncentrált az ember. Tekerés elején még oda-oda figyeltem ezekre, de a végén már nem volt erőm erre is figyelni. Ehhez hozzátesz, hogy évek óta nem kardiozok, csak súlyzós edzés. Nekem most az a tervem, hogy nézek egy karbon kerékszettet outi tekerésekhez, meg használom ezt ha könnyebb terepre megyek, mert azért lesz olyan is. Barátnőm pécsi, ráadásul fent lakik a Mecsekben, úgyhogy lesznek szép közös tekerések (is). A legnagyobb baj, hogy magyar válogatott triathlonos és meg fogok dögleni ha vele tekerek. Na mindegy, esténként visszakapja. 😂
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Maximum1
őstag
válasz polonic #172213 üzenetére
Ez jobban néz ki mint a gyári képeken.
Örülök hogy a drágábbat választottad, Te is érezheted hogy megérte az a + 50-60 ezer.
Irány Katmandu!(#172202) Napfénysüti
Nem lesz gond, sima ügy, szerintem jól döntöttél, majd mérd meg léci a 28mm-ert mit dob a felnin.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Több helyen látok kerékpárral behajtani tilos táblát kerékpárúttal párhuzamos úton, de ha ott éppen nincs, akkor tekerhetsz az úton.
-
vendingo
veterán
A fertő kör jó buli. Gondolkodok rajta én is, csak montival nem sok kedvem van hozzá
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
xy.zsolt
őstag
ja és annyit beszéltünk a napokban a becsatolt cipővel való eldőlésről, hogy ma bevonzottuk nálam Ennek oka az volt amiről szintén szó volt máskor, hogy a becsatolt cipőm hozzászorul extrém esetben kifordított kormánynál a gumihoz....amire persze még az úttest lejtése is rásegített.
INTELligent Jó hírem számodra, hogy Villamos sin itt nem lesz[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
INTELligent
senior tag
válasz maximilian4 #172217 üzenetére
Bekövettelek. Örülök, hogy ennyire bejött a bringa. Tegnap fórumtárstól én is elhoztam egy Cube outit, jó lesz a Kisalföldre. Bár a koskormányt meg a 25-ös gumit szokni kell még, tegnap kb végig fékkel jöttem le a János-hegyről (így is hozva pár PR-t a montihoz képest ).
Aztán majd jöhet a Fertő-tó - sejtelmes kacsintás a helyi erőknek.Viszont tegnap majdnem beszívtam, egy darabon a villamossínek között vitt az utam tegnap (ahol Királyhágó térnél az úttest és a villamospálya nyomvonala rövid időre egyesül), és a hátsó kereket nagyon megdobta, amikor jöttem ki a két sín közül. Van ilyenkor valami trükk, hogy mit érdemes csinálni? Mert ebben az esetben ugye az nem játszik, hogy nagyobb szögben kormányzok, mert nem kanyarodok/keresztben jövök át?
Ha van bicikliút, akkor lehet az úttesten kerékpározni? Mert a Szigetközben pár helyen nem a legjobb a bicikliút, és akkor ott nem szívatnám magam outival.Közben azt hiszem meglett a válasz: ha nincs külön erre utaló tábla, akkor elvileg nem lehet az úttesten menni.[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
vendingo
veterán
Ma mentem egy jó kört
Szombaton megcsináltam már haverral ezt az útvonalat, ahhoz képest most 40 percet javítottam
Volt minden: murva, fosóhomok, gyökerek, sziklák, aszfalt....Kegyetlenül élveztem, egyszer a nyomvályú megvezette a bringát, majdnem perec lett, de hatalmasat mentettem. Természetesen féltávon elkezdett minden irányból dörögni az ég, szóval sipirc volt haza. Mindenhol esett, csak épp akkor ott nem, amerre mentem.
-
xy.zsolt
őstag
válasz maximilian4 #172217 üzenetére
Nem graveleztem még, de szerintem terepre más nyomás kell a gumiba....ami outon oké az vesekő eltávolítós terepen....ezért sem értem teljesen ezt a gravel koncepciót Viszont a bringád tetszik
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Kívánom, hogy több szerencséd legyen vele mint nekem.....de legutolsó lehetőségként még mindig rakhatsz bele belsőt. A TL gumik szerintem jobbak mint a hagyományosak egy árkategórián belül. Ja, és nem biztos, hogy a gyári ajánlás szerinti PSI-re kell majd fujnod a gumit....nekem pl bőven alatta van, még belsővel is.....73-78 PSI nálam a tuti (67kg súlyomhoz)
-
xy.zsolt
őstag
válasz flash- #172183 üzenetére
Ma is tapasztaltuk PeterkeT-vel a Fertő kör záróakkordjaként, hogy az az étterem ami piszkosul eldugott helyen 30 éve jó működik az nem adhat szart....és így volt Sajna csak a piáról készült kép Fertőszéplak, Polgármester étterem, panzió
-
maximilian4
addikt
Meg volt az első komolyabb tekerés a cx600-al. Imádom a bicajt. Pont ezekre a fos Alföldi aszfalt utakra való. Terepen is próbálgattam, azért nem egy monti. Kurva merev a gép eleje-hátulja, csúcs karbon villa meg üléscső ide- vagy oda. Az uci legal 33-as maxxis gumik sem segítenek sokat, mondjuk nem tudom hogy lehet uci legal, ha lemérve szélesebb a gumi. (Terepre viszont tökéletes lesz) Szerintem fogok venni rá egy outi gumit. Persze ezt írom úgy, hogy én montiról ültem át, lehet aki outitól ülne át, annak meg tök komfortos lenne erdei utakon is. Más: esetleg valaki használ 575 mezt? 180 cm 75kg, izmosabb testalkathoz vajon mekkora kellhet? M vagy L?
Újra letöltöttem a stravat, akinek van nyugodtan vegyen fel, én totálisan hülye vagyok hozzá, de az nem árt ha vannak fent ismerősök( nyugi, visszakövetek mindenkit) .
Mai Szolnok-Martfű-Szolnok brutàl szar bringaútakon...[ Szerkesztve ]
Maxi
-
polonic
félisten
Köszönöm!
Speedbike lett végül. Már előre összerakták. A teleszkópba előttem pumpáltak a súlyomnak megfelelően.
Jó benyomást tettek rám.
Utolsó darab egyébként az 58-asból. -
ggeleven
őstag
válasz arcitec #172210 üzenetére
Hehe, akkor Te minek hívod a nem spd-s pedált, aminek a böcsületes neve platform pedál? Amúgy nincs univerzálisan tökéletes semmiből. Lehet, hogy ami nekem megfelel másnak használhatatlan lesz és ugyanez igaz fordítva is. Ettől még tartom a gondolatomat, hogy a túl sima talpú, kapaszkodó nélküli cipőtalp lecsúszik a pedálról. Ötletelünk és mindenki fogadja meg belőle azt, amit jónak lát.
-
arcitec
addikt
válasz sebgutkopf #172172 üzenetére
Azért ne mondod , hogy az kicsi kis valami nem teszi stabillá bullshit. Azért nem kéne valótlanságokat sőt böszmeségeket állítani, plána ÚGY GONDOLOM ? AZT HISZEM ilyeneket olvasok. Ugyan már. Szerintem a leglényegesebb szempont az, hogy kényelmes legyen. Lecsúszik a platformról . Baromságokat nem kell terjeszteni. Persze oda nem csak bringa kell, hanem pedál is. Mert egyébként a szandál is jó...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz ggeleven #172170 üzenetére
Khümm,mi az a platform??? Igazán nem értelek, mert az a Shimano tökéletes , szemben azokkal amiket TE nézegetsz .. De persze nem is kell kérdezned , inkább ajánlani ..
U.I Ha többet mennék már mennék is azért a cipőért... Hidd el tudom , mert jó párat néztem én is..[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Van egy frankó bbb mini pumpám, csak elkevertem a tartót, amivel a kulacstartószemekhez lehet rögzíteni. Lehet ilyet utólag kapni? Most a nyeregcsőhöz rögzítettem tépőzárral.
-
Szakbarbár
aktív tag
Fából vasparipa avagy a fabicikli. [link]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Napfénysüti #172204 üzenetére
Simán csak lehúzod . Műhelypumpa van amikor elég, van amikor meg nem, gumi és felnifüggő. Ha nem sikerül felpumpálni, próbáld meg kiszedett szeleptűvel, úgy nagyobb a szelepen a lyuk és több levegőt tudsz egyszerre átnyomni rajta. Ha nincs szeleptű kicsavaró szerszámod, kisebb fogóval is ki lehet szedni és legközelebb vehetsz 60 milis Schwalbe tejet, ahhoz adnak szerszámot ingyen és a tej is nagyon jó, ugyanaz, mint a Stan's.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Dudi08
tag
válasz Napfénysüti #172204 üzenetére
Mint a szigetelő szalag, kb olyan a felni szalag is, csak nem nyúlik (legalábbis nekem a schwalbe)
Simán csak lehúzod.
Miután újra húztam a felni szalagot, sima műhelypumpával fel tudtam fújni a kerekeket.
Ha nem sikerülne, mindenképpen nézd meg a szalagot, nekem az volt a hibás. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz jjeahh #172203 üzenetére
Elvileg nekem már TL szalag van most is a belsőben (DT Swiss) szóval megnézem az jó-e és már ezzel a gyári szalaggal próbálom ki. De természetesen a biztonság kedvéért rendeltem 10m TL szalagot is.
Illetve amit írsz az outis TL gumiknál alapból ezt a fajta felrakást láttam videókon: felfújni lötty nélkül -> leereszteni -> szelepen át beletölteni a löttyöt -> felfújni, jól átmozgatniApropó: a szalagot ha cserélni kell mivel lehet leszedni?
Illetve ugye műhelypumpa is elég a TL külsőhöz és nem kell kompresszor?[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
jjeahh
nagyúr
Tyúkbeles lesz? A szalag felrakása előtt alaposan törölgesd meg a felnit, a szelepnek meg nagyon-nagyon pici lyukat vágj, amin úgy kell áttuszkolni a szelepet és akkor jó lesz. Ha nem akarsz mindent összetejezni, azt is csinálhatod, hogy tej nélkül felpumpálod a gumit annyira, hogy pattanjon rá a felnire, leereszted, kicsavarod a szeleptűt, a szelepen át öntöd a gumiba a tejet és újra felpumpálod. Ha nehezen megy fel a gumi a felnire és már az elején beleöntöd a tejet, mindent össze fogsz locsolni . A legtöbben amúgy ott rontják el, hogy túl nagy lyukat vágnak a szelepnek és mellette elengedi a levegőt, vagy vacak tejet vesznek, ami nem tömít, kiszárad, beleszárad. Én is elcsesztem az elején a szelepnél, szal...
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Na eldőlt, megrendeltem a GP5000 TL-t 28-as méretben meg a hozzá való motyót. Ha megjött és összedobtam írok majd valami beszámolót egy TL szűz szemszögéből.
Remélem nem fogok vele nagyon szívni felrakáskor.Més que un club!
-
bardi
senior tag
válasz ZolkoW #172198 üzenetére
Igazából most jövök rá, hogy tök új tengely kéne bele, mert nekem ipari csapágyas, és a tengelye ugye 9 mm a végeken, de a gyorszár már nem, csak 5 azt hiszem. Az meg már annyi pénz meg munka lenne, hogy egyszerűbb elengedni a témát, aztán majd átütős bringát veszek legközelebb
'92 Honda VFR 750
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest