- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- gerner1
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-28 20:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Az van hogy tele kell rakni a fustolo kosarat. Minel kevesebb hely van, ahol a forro levego kikerulheti a fat annal jobb.
A legtobb videoban a daralt fa kb. akkora darabokbol all, mint ami nekem is van.
Pelletet meg nem probaltam, nem is vasaroltam. -
bobalazs
nagyúr
Most nézem sütő belső teteje vastagon zsiros / odaégett. Sose pucoltam belülről, minek is nézegessem. Ott van a fűtőtekercs pont, mittudomén hogy hívják. Hogyan lehet megpucolni?
-
Essejó
veterán
Nos megjött a csere Cosori Air Fryer.
Az érdekesség kedvéért ez már nem kivehető kosaras hanem alsó rácsos.
De nem számít, ugyanis a sértetlen gyári csomagolásban egy alaposan törött készülék volt. (A műanyag burkolat körben az alján)
Szóval küldenek másikat.Azt azért kipróbáltam, hogy a kosaras fiókja passzol a rácsosba, és el is indul vele.
-
jerry311
nagyúr
A kavedaralo utan mar jobbak voltak az eredmenyek, de a YouTube videok alapjan az eredeti meretu darabokkal is mennie kellett volna.
Ami nalem kulonbozott videoktol, hogy kb. mindegyikbrn teleraktak a kis fem kosarat faval, en meg csak felig. Ma este jon a 3. probalkozas. -
jerry311
nagyúr
Na majd szerzek pellet.
Addig meg bedobok egy marek daralt fat a kavedaraloba es csokkentem kicsit a szemcsemeretet.
-
Teaway
veterán
Bármilyen élelmiszeripari bükk, hikori, alma vagy cseresznye alapú pellet jó.
Kerüld nagy ívben a fűtési célú pelleteket, mert ezek vegyi kötőanyagokat és/vagy gyantás puhafát tartalmazhatnak. -
jerry311
nagyúr
Latom a Silvercrestrol egesz jo velemenyek vannak. A heten vettem egyet en is.
Fustoles funkciohoz lenne kerdesem...
Normal smoker chips nem mukodik benne.
Milyen mereture kellene daralni a fat?
Vagy van-e bevalt daralt fa / pellet marka valakinek? -
VinoRosso
veterán
Ez a Pro vagy a sima CAF?
Ninja Crispit nézegettem még, az üveg. Azzal esetleg valakinek tapasztalata?
-
btotyi
tag
Szia,
az új Cosori Turbo Tower kerámia bevonatos! Cserébe nem olcsó! Egyébként nekem egy nagy van tőlük, több mint egy éves, rendszeresen van használva, de pár karcon kívül rendben van.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
olyan airfryert keresek aminél nem jön le a kosár belső teflon bevonata lehetőleg soha, vagy csak évek után.
A mostani 8 hónapig bírta, olvasgattam többfelé és minden típusról ezek a visszajelzések jönnek.
Létezik, olyan ami normálisabban megvan csinálva? -
Beni2360
félisten
Találtam róla videót és külföldi hozzászólásokat, amikből kiderült, hogy tényleg nincs, így kibontás nélkül visszaküldtem.
Köszi az infót.
Az ablakos típusban van.
-
Gabesz1019
senior tag
-
Beni2360
félisten
Én, bár rendeltem egyet, de valószínűleg egyből megy is vissza. Mint azt utólag láttam meg, ehhez a típushoz nem jár rács a kosár aljába. Félek, hogy a krumpli inkább csak főni fog benne és a húsnál is gondolom az lenne a lényeg, hogy a rács levezeti a felesleges zsiradékot. Így viszont olyan, mintha sütőben, tepsiben sütném.
Mi lett a vége?
Van rács az akciós géphez? -
Beni2360
félisten
Gabesz1019
Mi lett a vége?
Van rács az akciós géphez? -
csibe1
veterán
-
woodworm
veterán
-
Vérboci
addikt
230 Volt feszültség alat lévő cuccban turkáljak.
húzd ki mielőtt szétszeded...
-
Essejó
veterán
Én is szétszedném, de a lányom tuti nem fogja engedni, hogy 65 évesen 230 Volt feszültség alat lévő cuccban turkáljak.
Főleg nem úgy, hogy heti 5 nap HO-ban dolgozik, és tuti észre veszi ha leverem a Fi relét.
Meg őszintén szólva kerülném vele a vitát, nem éri meg.
-
Beni2360
félisten
-
bul07
nagyúr
Helyzet jelentés Cosori Air Frier ügyben.
Az Amazon.de átadta az ügyet a helyben lévő Cosori webáruháznak ők kértek 1 fotót az azonosító tábláról az alján. Aztán ma írtak, hogy nem szállíttatják ki, de kérik hogy a csatlakozó zsinórt vágjuk le, fotózzuk le és küldjük el a képet. Cserébe küldenek 1 újat. Itt tartunk a garanciával. Szerintem korrektKorrekt.
Mintha egy magyar embert egy csatlakozó zsinór átvágás gátolná bármiben is.
Én szétszedném ha megjött az új és átnézném nem e javítható
-
Essejó
veterán
Helyzet jelentés Cosori Air Frier ügyben.
Az Amazon.de átadta az ügyet a helyben lévő Cosori webáruháznak ők kértek 1 fotót az azonosító tábláról az alján. Aztán ma írtak, hogy nem szállíttatják ki, de kérik hogy a csatlakozó zsinórt vágjuk le, fotózzuk le és küldjük el a képet. Cserébe küldenek 1 újat. Itt tartunk a garanciával. Szerintem korrekt -
csibe1
veterán
Akkor szerencséd van, hogy most adta meg magát.
Nem tudom, hogy ebből érdemes-e messzemenő következtetést levonni, a márka minőségével kapcsolatban.
"Kényelmetlen a létra hegyére mászni minden egyes sütésnél."
Hosszabb létra, partvis? Új fűtőszál ha megmarad?

-
Essejó
veterán
A dolog pikantériája az, hogy ha utána visszakapcsolom a Fi relét, akkor lemegy a program végig. Utána újabb sütés indításakor 2 percnél Fi relé leverés majd visszakapcsolást követően a program simán végigmegy.
Csak a kapcsoló tábla a menyezet alatt a sarokban, alatta hűtőszekrény.
Kényelmetlen a létra hegyére mászni minden egyes sütésnél.
-
Teaway
veterán
Gondolom, a fűtőszál testzárlatos lesz, miután bemelegedett, de csak tipp.
-
bul07
nagyúr
-
Essejó
veterán
Úgy néz ki, hogy a gari idő vége előtt másfél hónappal bekakilt az amazon.de ről vett Cosori Air Frier.
A bekapcsolása utáni 2. percnél, leveri a Fi relét, tesztelve 3 alkakommal.
A garanciális levelezés folyamatban. Majd megírom mire jutottunk.
-
Vérboci
addikt
-
csibe1
veterán
-
Vérboci
addikt
mindegyikről le fog jönni idővel a bevonat. de hacsak nem tenyérnyi foltokban hámlik, akkor mit számít?
-
kerepesig
tag
-
H-Mano
tag
Kicsit sok a marketing szöveg, különösen a "crisp"
verzióban...A kétszintes sütés sem jellemző (pl. hogy kevered, fordítod az ételt?)
A kétszintes sütés a levegő áramlását is befolyásolja, a jó légáramlás NEM egy utolsó szempont egy air
fryer esetén...
De pl. Nálam amiért kiesne: NEM kivehető kosaras... -
Angie™
addikt
Srácok ez milyen gép szerintetek? Ezt tudnám jó árom megvenni.
-
btotyi
tag
-
Beni2360
félisten
-
btotyi
tag
Nem is a 5073 a téma, hanem a 5050 mert az az akciós.
És eddig minden jel szerint 5050-nél nimcs rács az üst alján.
Ami elég furcsa.Pl olyat nem is lehet benne sütni ami egy kis gőzt igényel(mondjuk valami fagyasztott péksütemény) mert rács alá lehet önteni kis vizzet hogy képződjön gőz, de ha nincs rács akkor nem lehet
Ha tényleg így van, akkor az nem igazi! Nem is értem, hogy gondolta a Braun!
-
bul07
nagyúr
Nem is a 5073 a téma, hanem a 5050 mert az az akciós.
És eddig minden jel szerint 5050-nél nimcs rács az üst alján.
Ami elég furcsa.Pl olyat nem is lehet benne sütni ami egy kis gőzt igényel(mondjuk valami fagyasztott péksütemény) mert rács alá lehet önteni kis vizzet hogy képződjön gőz, de ha nincs rács akkor nem lehet
-
btotyi
tag
Hát nem tudom tényleg nincs benne elválasztó az alján
Nézzétek meg a használatitTalán ebben a videóban a 5050 látható és nincs rács úgy süt
Videóban az ablakos verzió van ami a 5073
............................
Ha tényleg nincs elválasztó az alján akkor ez erősen tiltólistás gép, még egy egyszerű mirelit hasábnál is van hogy lecseppen a rátett olaj, nemhogy ha valaki magának olajozza a hasábot
A Braun oldalán az unboxing videóban ott van a rács (5073)!
-
bul07
nagyúr
Hát nem tudom tényleg nincs benne elválasztó az alján
Nézzétek meg a használatitTalán ebben a videóban a 5050 látható és nincs rács úgy süt
Videóban az ablakos verzió van ami a 5073
............................
Ha tényleg nincs elválasztó az alján akkor ez erősen tiltólistás gép, még egy egyszerű mirelit hasábnál is van hogy lecseppen a rátett olaj, nemhogy ha valaki magának olajozza a hasábot
-
Beni2360
félisten
Megtévesztő a videó, mert a teljes 5-ös sorozatról szól, de csak a grill funkcióval rendelkező gépekhez jár a rács. Nézzétek meg a honlapon az 5050 helyett pl az 5075-ös modellt, ott a "doboz tartalma" résznél külön jelzik a grillsütőlapot, míg az 5050-es modellnél ez nincs meg. (Ettől még biztosan lehet venni utángyártott rácsot, akár más gyártó gépéhez tartozót is, csak el kell találni a megfelelő méretet)
Tudtommal a girl rács egy magasabb lábú rácsozat. De nem értem , fel kell őket hívni és elmondják.
-
123xyz
aktív tag
Megtévesztő a videó, mert a teljes 5-ös sorozatról szól, de csak a grill funkcióval rendelkező gépekhez jár a rács. Nézzétek meg a honlapon az 5050 helyett pl az 5075-ös modellt, ott a "doboz tartalma" résznél külön jelzik a grillsütőlapot, míg az 5050-es modellnél ez nincs meg. (Ettől még biztosan lehet venni utángyártott rácsot, akár más gyártó gépéhez tartozót is, csak el kell találni a megfelelő méretet)
-
Beni2360
félisten
-
Angie™
addikt
-
Beni2360
félisten
Én, bár rendeltem egyet, de valószínűleg egyből megy is vissza. Mint azt utólag láttam meg, ehhez a típushoz nem jár rács a kosár aljába. Félek, hogy a krumpli inkább csak főni fog benne és a húsnál is gondolom az lenne a lényeg, hogy a rács levezeti a felesleges zsiradékot. Így viszont olyan, mintha sütőben, tepsiben sütném.
El nem tudom képzelni rács nélkül.
Rákerestem és ott a rács a pizza alatt
link -
Gabesz1019
senior tag
Szerintem márkás gépből nincs jobb ennyiért.
Lidl, Aldi-ba szokott jobb áron lenni gép, de ugye azok ilyen olyan márkák, jó mondjuk 3év garancia na de na.Esetleg ha menne rá a születésnapos kupon még jobb árat ki lehet hozni, de ebben nem vagyok otthon mert volt valami kavar hogy többfajta születésnapos kupon van
Esetleg a kuponosba [link] tudnak adni ráBB fórumból másolva:
[Braun MultiFry 5 HF 5050 2 az 1-ben Air fryer]
49990 Ft helyett 27167 Ft + a "GABORAHAZIPEK" kuponkóddal még -20% így 21733 Ft.
Szállítás ingyenes.
Én ilyen árban ami alsó-felső fűtőszálas csak noname-eket találtam.
[link]Ugye ez a alsó felső fűtőszál miatt jöhet képbe mint megérős
Lidl-be most elsejétől ez van
[link]
De ez már igen nagy gépÉn, bár rendeltem egyet, de valószínűleg egyből megy is vissza. Mint azt utólag láttam meg, ehhez a típushoz nem jár rács a kosár aljába. Félek, hogy a krumpli inkább csak főni fog benne és a húsnál is gondolom az lenne a lényeg, hogy a rács levezeti a felesleges zsiradékot. Így viszont olyan, mintha sütőben, tepsiben sütném.
-
bul07
nagyúr
Szerintem márkás gépből nincs jobb ennyiért.
Lidl, Aldi-ba szokott jobb áron lenni gép, de ugye azok ilyen olyan márkák, jó mondjuk 3év garancia na de na.Esetleg ha menne rá a születésnapos kupon még jobb árat ki lehet hozni, de ebben nem vagyok otthon mert volt valami kavar hogy többfajta születésnapos kupon van
Esetleg a kuponosba [link] tudnak adni ráBB fórumból másolva:
[Braun MultiFry 5 HF 5050 2 az 1-ben Air fryer]
49990 Ft helyett 27167 Ft + a "GABORAHAZIPEK" kuponkóddal még -20% így 21733 Ft.
Szállítás ingyenes.
Én ilyen árban ami alsó-felső fűtőszálas csak noname-eket találtam.
[link]Ugye ez a alsó felső fűtőszál miatt jöhet képbe mint megérős
Lidl-be most elsejétől ez van
[link]
De ez már igen nagy gép -
Angie™
addikt
-
bul07
nagyúr
-
Sedus
csendes tag
Köszi a tippeket, azt kifelejtettem hogy 20 vagy 40dkg húst tervezek benne sütni, semmi mást, maximum havi egyszer egy adag sültkrumpli vagy édesburgonya.
-
H-Mano
tag
Sziasztok, erről van valakinek tapasztalata? [Emag - Tefal Easy Fry & Grill EY501815 4.2l 1400W]
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest.magán vélemény

-min. 5,5 l(hasáb burgonya mennyiség, egybe grill csirke, stb miatt)
-kivehető kosár
-min. 1700 W
-elektronikus kezelőfelület (lehetőleg az előlapon, mert én a tetejét is néha [ki]használom...) -
rviktor
aktív tag
Szubjektív vélemény részemről ami negatív benne
Manuális, és nem kivehető kosaras hanem rácsos.
Rácsos részét hamar bosszantó tud lenni ha olyat sütsz benne, mondjuk ami levet ereszt az kiborítani nem tudod, csak kiszedni, mert borításnál az alján összegyűlt víz/zsír/olaj keverék is kiborul. Kivehetőnél ilyen nincs.4.2l Elég kicsi is, bár egy embernek jó
+1
Ez annyira pici, hogy tényleg max 1 embernek... De egy ember is vegy 6 Literest.
Xiaomi/LIDL sajátmárkás... A tefalból max az infrás, de meh... -
OPiiPO
veterán
Sziasztok, erről van valakinek tapasztalata? [Emag - Tefal Easy Fry & Grill EY501815 4.2l 1400W]
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest.Drága, alacsony teljesítmény és kicsi - szerintem egy Lidl vagy Aldis sajátmárkással jobban jársz
-
Keef_Lee
őstag
-
vacs
veterán
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest.Inkább ezt vedd:
Mától aldiban ambiano air fryer 3 év garival
14 000
Bár ahogy nézem ez sem kivehető kosaras.
[kép] -
bul07
nagyúr
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest.Szubjektív vélemény részemről ami negatív benne
Manuális, és nem kivehető kosaras hanem rácsos.
Rácsos részét hamar bosszantó tud lenni ha olyat sütsz benne, mondjuk ami levet ereszt az kiborítani nem tudod, csak kiszedni, mert borításnál az alján összegyűlt víz/zsír/olaj keverék is kiborul. Kivehetőnél ilyen nincs.4.2l Elég kicsi is, bár egy embernek jó
-
Sedus
csendes tag
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest. -
csibe1
veterán
-
Vérboci
addikt
-
csibe1
veterán
-
Beni2360
félisten

Én is hasonló képen csinálom. Elsőre a fűszersó, összerázom aztán az olaj. Nekem a tejfeles nem ízlett. -
btotyi
tag
Kicsit olajjal megspriccelem egy kevés fűszersóval összerázom (nem az összessel), utána sütöm. Eddig mindig finom lett, bár a Lucullus nekem túl sós, abból tényleg kevés kell. Bár mint írtad tőlük semmi nem kell.
Most látom, hogy félrement, a 8048-hoz szántam. -
Vérboci
addikt
Van itt olyan aki használ sült burgonya fűszersót
Pl
Horváth Rozi sült krumpli fűszersó[link]
Vegeta Natur sültkrumpli fűszerkeverék
(Lucullus-ból semmi nem jön be a portára, rossz ízű bármi tőlük.)Én próbáltam de nem lett jó, nagyon csípet, éget a gyomrom is.
Kérdés hogy aki szokta használni hogy?
Előtte beszórni vele, vagy ahogy írja utána, közben, hogy lesz igazán jólucullus tejfölös sült krumpli fűszersót szeretjük.
sütés után szórom rá és összerázom -
bul07
nagyúr
Van itt olyan aki használ sült burgonya fűszersót
Pl
Horváth Rozi sült krumpli fűszersó[link]
Vegeta Natur sültkrumpli fűszerkeverék
(Lucullus-ból semmi nem jön be a portára, rossz ízű bármi tőlük.)Én próbáltam de nem lett jó, nagyon csípet, éget a gyomrom is.
Kérdés hogy aki szokta használni hogy?
Előtte beszórni vele, vagy ahogy írja utána, közben, hogy lesz igazán jó -
Beni2360
félisten
-
OPiiPO
veterán
-
Beni2360
félisten
-
diegho
nagyúr
Philips 3000-es szériás gépet vettem végül. Még nem próbáltam ki, majd talán a hétvégén.
-
Keef_Lee
őstag
Sok mindenre jó. Most egy karácsonyi mákos beigli (lidlis) a fagyóból kivéve lett 15 perc alatt 160 fokon finomabb, mint új korában.
-
OPiiPO
veterán
Lidl "nagyi májas" vastagon rákenem pár szelet kenyérre. Rávágok vöröshagyma karikákat. Össz. sütés 190fok, 7 perc. 5 percnél rászórok reszelt sajtot, még kb. 2 perc. 10-15 perc alatt kész minden, előkészületekkel együtt. Biztos igénytelen és van ennél sokkal-sokkal jobb, de istenemre mondom, nagyon finom..
+ woodworm: köszi
-
BlackJack21
tag
Szerintem mindkettőnek megvan a létjogosultsága( airfryer, légkeveréses sütő). Ha nem főztünk, és valami normálisabb ebédet szeretnénk, akkor csak bedobok egy kis mirelit krumplit meg valami lomot a fagyasztóból és 20 perc alatt megvan. A légkeveréses sütőt például hülyeség lett volna nem használni most a hétvégén, ahol 2,5kg oldalast kellett megsütni. Itt már a hosszú idő és a méret miatt nem számottevő a fogyasztás különbsége. Mi a melegszendvicset is a sütőben készítjük, mert 2 tepsi simán elfogy egy vacsora alatt( öten vagyunk). De pl a hotdog kiflit kicsit megpirítani az air fryerben tökéletes

-
woodworm
veterán
Én, ha van egy kis időm, akkor vagy Szoky, vagy Borbás Marcsi videója alapján összedobok egy adag szendvicskrémet.
Nem kell túlvariálni, hagyma, paprika karikázva. A Lidlben szokott lenni kilós lapkasajt, azzal nem kell várni, mehet rá előre és nem fújja le. -
prisz
senior tag
Lidl "nagyi májas" vastagon rákenem pár szelet kenyérre. Rávágok vöröshagyma karikákat. Össz. sütés 190fok, 7 perc. 5 percnél rászórok reszelt sajtot, még kb. 2 perc. 10-15 perc alatt kész minden, előkészületekkel együtt. Biztos igénytelen és van ennél sokkal-sokkal jobb, de istenemre mondom, nagyon finom..
-
OPiiPO
veterán
Te jóságos isten. Akkor minek irogatsz ide? Küldd vissza, és sütögessél sütőben. Kb. sz@rt sem érdekel. Én 2-3 szelet tarjáért qrvára nem kapcsolom be az áramzabáló elektromos sütőt. Melegszendvics verhetetlen airfryer-ben,. a szikkadt péksütik és kenyerek újjávarázsolásáról pár perc alatt, pedig még nem is beszéltem

Egy rendes airfryer-es melegszenya receptet dobnál légyszi?
-
rviktor
aktív tag
Te jóságos isten. Akkor minek irogatsz ide? Küldd vissza, és sütögessél sütőben. Kb. sz@rt sem érdekel. Én 2-3 szelet tarjáért qrvára nem kapcsolom be az áramzabáló elektromos sütőt. Melegszendvics verhetetlen airfryer-ben,. a szikkadt péksütik és kenyerek újjávarázsolásáról pár perc alatt, pedig még nem is beszéltem

Meg a Crocodile/Khell-food szendvicsek 4 perc 220°C mintha más étel lenne

-
prisz
senior tag
Köszi a tippet, de én be is fejeztem.
Itt sokan rögtön sértetten írnak nem tudom miért, hisz én nem fikázni vettem, de ez ilyen lett....
Ne süssük együtt, stb. Jó akkor megsütöm ezt, utána 20 percig azt, aztán elsőt, ami már tök hideg megmikrózom.... Jó.
Visszaküldöm.

Ugyanezt tudom a sütőben is művelni csak nagyban.Te jóságos isten. Akkor minek irogatsz ide? Küldd vissza, és sütögessél sütőben. Kb. sz@rt sem érdekel. Én 2-3 szelet tarjáért qrvára nem kapcsolom be az áramzabáló elektromos sütőt. Melegszendvics verhetetlen airfryer-ben,. a szikkadt péksütik és kenyerek újjávarázsolásáról pár perc alatt, pedig még nem is beszéltem

-
Beni2360
félisten
Megnézem, köszi.
Neked milyen kiegészítőd van hozzá?
Én elsősorban sültkrumplit, rántott cuccokat, melegszendvicset, pizzát sütnék vele.
Ill. ha lehet, grillcsirkét.Ez és még egyebek is vannak.
Csak, hogy Akitől olcsóbb és 10$ felett ingyen szállítás. Számolj utána.
Áprilisban lesz 4 éves a gépem és a polcon 8 hónapja egy új várja,hogy használjuk.
Ketten vagyunk egy brassóit is kettőnknek megcsinálom. Tudni kell a folyamatot, de receptek él le is van írva. GadtroHobby-nsk sok receptje van két könyvem is van tőlük. Meg Mészi a Yt-n. Ott van Szoky konyhája, stb.
A villanysütő 2500-3000W és 60l sütőt kell felmelegíteni és fenntartani. Jóval többet fogyaszt. -
Soulfly842
addikt
Picit túlmisztifikáltátok az egészet.
Rengeteg Zs kategóriás air fryer van a piacon, velük tényleg nehéz dolgozni. A sütőpapír is nyögvenyelősebb. főleg túlzsúfolva. A nyers burgonyából történő sütés (szemben a fagyasztott hasábbal) már tényleg komplikáltabb, mert sok mindenre kell figyelni, a halrudacskák sem a legegyszerűbbek egy normál hús (főleg egy szárnyashoz képest). Nehezebben kitapasztalható.
Fentebb volt olyan, aki olyan Infraredes gépet vásárolt, ami alulról is süt. Élből le lett húzva a sütőpapír, ami egy csak felülről sütő alacsonyabb kategóriás esetén indokolt ellenérv, bár ott is részlegesebben, ha valaki egy személyre süt kis adagot egy ekkora rohadt nagy gépben kevésbé problémás - így a szabad légáramlás bőven megoldott főleg egy infrared gép esetében. Tapasztalatom szerint a fenti konkrét gép esetén kevésbé érvényesül ez az ellenfaktor, de a tisztántartás lényegesen könnyebb.
-
OPiiPO
veterán
Nem akarok senkit megbántani, de csordaszellem miatt veszik.
Én most tök elfogulatlan vagyok, hisz régóta vártam erre, de ez csalódás.A villany sütőm mindenben jobb.
Könnyebb takarítani, egyszerűbb használni, nagyobb mennyiséget kezel, alul, felül is fűtőszálas.
Ebben 6,2L-es, nem kicsi, egy adag sültkrumplit tudtam úgy elteríteni, hogy a 22x22 cm felületen csak kicsit fedjék egymást. A hal alig fért oda. 25 percig sütöttem, mondjuk sok nyers is volt, 0,5 kw-otv fogyasztott.
Egy emberre! Tehát ezt négyszerezni kell időben.Na a sütőben 4x simán többet tudok tenni, negyed idő alatt kész, és a fogyasztás azonos lesz összességében.
"Nem akarok senkit megbántani, de csordaszellem miatt veszik." - ez hülyeség, már megbocsáss
Nem jött be, visszaküldöd, topicot elhagyod, ennyi a teendőd innentől
-
xandrush0831
senior tag
Köszi a tippet, de én be is fejeztem.
Itt sokan rögtön sértetten írnak nem tudom miért, hisz én nem fikázni vettem, de ez ilyen lett....
Ne süssük együtt, stb. Jó akkor megsütöm ezt, utána 20 percig azt, aztán elsőt, ami már tök hideg megmikrózom.... Jó.
Visszaküldöm.

Ugyanezt tudom a sütőben is művelni csak nagyban.Én impulzusból vettem egyet 2 éve. Nekünk sem jött be, a szekrényben rohad 1 éve, előtte is 3 havonta használtuk. Csomó mindennek más íze is van benne, és nem a jó irányba. Én is a sima sütőre szavazok.

Mondjuk én a környezetemben is mindenkitől azt hallom, hogy kipróbáltak vele 1-2 tiktok receptet, aztán kuka. -
Vérboci
addikt
Én most tök elfogulatlan vagyok, hisz régóta vártam erre, de ez csalódás.A villany sütőm mindenben jobb.
Könnyebb takarítani, egyszerűbb használni, nagyobb mennyiséget kezel, alul, felül is fűtőszálas.
Ebben 6,2L-es, nem kicsi, egy adag sültkrumplit tudtam úgy elteríteni, hogy a 22x22 cm felületen csak kicsit fedjék egymást. A hal alig fért oda. 25 percig sütöttem, mondjuk sok nyers is volt, 0,5 kw-otv fogyasztott.
Egy emberre! Tehát ezt négyszerezni kell időben.Na a sütőben 4x simán többet tudok tenni, negyed idő alatt kész, és a fogyasztás azonos lesz összességében.
nem, nem vagy elfogulatlan.
még a boci boci tarka sem megy, de már holdfény szonátát akartál zongorázni és most a hangszer a szar...már azt sem értem, hogy mi az, hogy egy adag krumplit tudtál elteríteni, hogy ne fedjék egymást? 1 kiló krumplit sütök egyszerre négyünknek. elteríteni? ugyan mit...
-
H-Mano
tag
Tényleg nem látja itt senki, hogyha az orránál fogva vezetik ???
-
modflow
veterán
Papír nélkül próbáld a burgonyát
És ne forgatni hanem rázni próbáld, én mindig összetörtem ha keverni próbáltam
Egyszerre sütni, na az nekem se mentÉn ha egyszerre akartam hogy kész legyen először a húst sütöttem meg olyan 90%-ra, majd jött a burgonya, mikkor az is 90%-ra kész volt akkor visszaraktam a hús is rá.
De ha burgonyát még egyszer meg kellene rázni akkor a húst ki kellet venni majd rázás után visszarakni.
Nálam így ment míg meg nem untam és a húst újra olajba nem kezdtem el sütni, amúgy véleményem szerint olajba sütve jobb is az íze nekem.
(Nekem, mindenkinek más az ízlése).................
Amúgy elsőre nem megy dologról mindig Gáborék első sütése jut eszembe

LIDL , Silvercrest Kitchen Tools forró levegős sütő, kicsomagolás, teszt, vélemény - 2022-07-05 -
(videó)Köszi a tippet, de én be is fejeztem.
Visszaküldöm.

Ugyanezt tudom a sütőben is művelni csak nagyban. -
bul07
nagyúr
Szerintem visszaküldöm az egészet a francba! 😅
Most tegye mindenki a kezére a szívet a véleményének kimondását illetően.
6,2 l-es, alig tettem bele frissen aprított sültkrumplit, amit direkt célgéppel vágtam, egyforma 0,5x0,5-ös így.
Majd hozzátettem 4 db halrudat.
200 fokon sütöttem 10 percig, majd próbáltam forgatni, de papírral lehetetlen, hozzátettem a halat, 20 perc után a burgonya egy része megégett, a 90 %-a full nyers. A hal szintén.Ez a légkeveréses villanysütőmben kényelmesen megy, tepsiben és nem hinném hogy többen fogyasztana, mert látom hogy ebben annyi iq nincs, hogy dinamikusan fűtsön, vagy 1700W megy, vagy semmi. Csak ki/be kapcsol. Mérem.
Szóval ez egy óriási parasztvakítás szerintem.
Így elsőre ezt a véleményem.Papír nélkül próbáld a burgonyát
És ne forgatni hanem rázni próbáld, én mindig összetörtem ha keverni próbáltam
Egyszerre sütni, na az nekem se mentÉn ha egyszerre akartam hogy kész legyen először a húst sütöttem meg olyan 90%-ra, majd jött a burgonya, mikkor az is 90%-ra kész volt akkor visszaraktam a hús is rá.
De ha burgonyát még egyszer meg kellene rázni akkor a húst ki kellet venni majd rázás után visszarakni.
Nálam így ment míg meg nem untam és a húst újra olajba nem kezdtem el sütni, amúgy véleményem szerint olajba sütve jobb is az íze nekem.
(Nekem, mindenkinek más az ízlése).................
Amúgy elsőre nem megy dologról mindig Gáborék első sütése jut eszembe

LIDL , Silvercrest Kitchen Tools forró levegős sütő, kicsomagolás, teszt, vélemény - 2022-07-05 -
(videó) -
Teaway
veterán
Azt írják, a darabolt krumplit áztatni kell előtte, majd lecsepegtetni, alaposan leszárítani, pár kanál ízlés szerinti fűszeres olajjal alaposat átkeverni, a gépbe önteni papír nélkül, félidőben és a sütés vége felé átkeverni/összerázni.
Túl sokat ne tegyél bele egyszerre, mert szélein már éghet, a közepén pedig csak főni fog. -
woodworm
veterán
6,2 l-es, alig tettem bele frissen aprított sültkrumplit, amit direkt célgéppel vágtam, egyforma 0,5x0,5-ös így.
200 fokon sütöttem 10 percig, majd próbáltam forgatni, de papírral lehetetlen, hozzátettem a halat, 20 perc után a burgonya egy része megégett, a 90 %-a full nyers. A hal szintén.Ez a légkeveréses villanysütőmben kényelmesen megy, tepsiben és nem hinném hogy többen fogyasztana, mert látom hogy ebben annyi iq nincs, hogy dinamikusan fűtsön, vagy 1700W megy, vagy semmi. Csak ki/be kapcsol. Mérem.
Így elsőre ezt a véleményem.A csordaszellemről annyit, hogy olyan sokan emlegetik itt a papírt és a vegyes sütést, hogy elfogadtad, hogy ez a normális.
Tehát két nagy hibát követtél el, papírt raktál alá és együtt sütötted a hasábburgonyát a halrúddal.
Nekem a cosorival egy nagy adag burgonya 25-30-35 perc, attól függően, hogy mennyire akarom ropogósra. A fagyasztott, panírozott cuccok meg 12-17 perc, ugyancsak attól függően, hogy mennyire akarom ropogósra sütni. A mennyiségtől is függ a beállított idő, viszont nem többszöröse adagonként De nem teszek alá papírt és véletlenül sem sütöm egyszerre. -
yanna
addikt
Akkor nem kell használni. Ennyire egyszerű. Biztos a pár 10-100 millió ember a csordából nyersen szereti a krumplit, mert divat.

-
Juhaszatti
addikt
Na de ha rossz lenne, akkor nem alakulna ki csordaszellem sem.
Mondjuk nekem gázos sütőm van, villanysütő mellé valószínűleg én sem vettem volna. Amellett nem látom az előnyeit. -
modflow
veterán
Ki kell tapasztalni, ha nem működne jól, nem vennék olyan sokan.
Nekem kb 1 hete van meg, eddig még csak sültkrumplival meg mirelit töltött cuccal próbáltam, de egyelőre príma. Mondjuk ebben felül és alul is van fűtőszálNem akarok senkit megbántani, de csordaszellem miatt veszik.
-
Juhaszatti
addikt
Így elsőre ezt a véleményem.Ki kell tapasztalni, ha nem működne jól, nem vennék olyan sokan.
Nekem kb 1 hete van meg, eddig még csak sültkrumplival meg mirelit töltött cuccal próbáltam, de egyelőre príma. Mondjuk ebben felül és alul is van fűtőszál -
modflow
veterán
Így elsőre ezt a véleményem. -
modflow
veterán
Megnézem, köszi.
Neked milyen kiegészítőd van hozzá?
Én elsősorban sültkrumplit, rántott cuccokat, melegszendvicset, pizzát sütnék vele.
Ill. ha lehet, grillcsirkét. -
Beni2360
félisten
Igen, szoktak egyesek párolgás végett az edény aljába vizet önteni. Én is, nem keveri fel a spirálhoz. Hátul megy ki a pára.
Keresd meg a facén a Grastrohobbi csoportot sok recept és újdonságot posztolnak és a Messenger is jönnek a receptek. Könyvem is van tőlük. -
Beni2360
félisten
Érdekes. A miénk nem.

Teszek a mikróba üvegedényben ételt melegedni. Mikor kiveszem a közepe hideg, körbe meg meleg. Azért kell melegítés közben átkeverni időnként.Mert a szélén jobban melegít.
Nem a mikró közepére, hanem a benne levő ételt a mikrohullámú frekik az étel folyékonyan részeit kezdi melegíteni. Valahogy így :
A mikrohullámú sütő a magnetron nevű alkatrész segítségével elektromágneses mikrohullámokat hoz létre, amelyek az ételben lévő víz-, zsír- és cukormolekulákat gyors rezgésre késztetik, és a molekulák közti súrlódás révén hőt termelnek, így melegítik fel az ételt. A sütő belseje fémből készül, ami visszaveri a hullámokat, a forgótányér pedig biztosítja a melegítés egyenletességét, az ajtóban lévő fémháló pedig megakadályozza a sugárzás kijutását. -
modflow
veterán
-
Beni2360
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
modflow
veterán
-
Beni2360
félisten
Erkéjy, veranda, garázs, stb ott lehettem ki 30p max hőfokon. Aztán elmosogstva és belül is kitürülve. Egy kis citromos vizet felforralni benne sem árt.
-
Beni2360
félisten
Bocs, téves infó volt.
Most mondja a párom, hogy azokat a nagy sütőbe sütöttük. Egyébként több mint 3 éve nem veszek semmi fagyasztott sütit, hanem én sütöm és fagyasztom.
-
Vérboci
addikt
hát nekem még egyszer sem ragadt a rácsba a fagyós csiga... annyira azért nem lesz laza a tészta, hogy átcsöpögjön a rácson...
a kakaó előfordul, hogy kicseppen, de van víz a házban
-
modflow
veterán
-
OPiiPO
veterán
-
rviktor
aktív tag
Kíváncsi leszek rá tényleg! A sima csapvizet ki is hagyhatod és elég a 4 minta, a klór nem jó soha benne

-
pilóta
nagyúr
A búza nem volt melegítve, csak a víz. Miután kihűlt, utána lett ráöntve a búzára...
De akkor csinálok egy 6 mintás tesztet is, csapvíz, mikróval forralt csapvíz, simán forralt csapvíz, tisztított víz, mikróval forralt tisztított víz, simán forralt tisztított víz.
Kíváncsi leszek. -
Beni2360
félisten
Mondjuk mióta megcsináltam a búzamagos kísérletet, azóta én sem bízom a mikróban.
Tettem kis edényekbe 10-10-10 szem búzát. Az egyik tálkába sima csapvizet tettem, a másikba mikróval felforralt és lehűtött vizet, a harmadiknak kontrollcsoportként tisztított vizet tettem. A tisztított vizesben kicsírázott mind a 10, a csapvízben 6, a mikrózottban egy sem.
Nem tudom a tudományt vagy a fizikát mögötte, de nekem elég meggyőző volt az eredmény.
Úgyhogy azóta csak módjával használom, pár perces melegítésre, főzni nem főzök vele, de mióta van airfryer, azóta melegíteni is csak levest a mikróban.A mikro működése belülről kifelé melegít. A buzaszemet megfőzted pillanatok alatt.
-
Beni2360
félisten
A papírt a tálcára kell rakni. Ha alá rakott nem sokat segít, de gátolja a légáramlstot.
-
rviktor
aktív tag
Mondjuk mióta megcsináltam a búzamagos kísérletet, azóta én sem bízom a mikróban.
Tettem kis edényekbe 10-10-10 szem búzát. Az egyik tálkába sima csapvizet tettem, a másikba mikróval felforralt és lehűtött vizet, a harmadiknak kontrollcsoportként tisztított vizet tettem. A tisztított vizesben kicsírázott mind a 10, a csapvízben 6, a mikrózottban egy sem.
Nem tudom a tudományt vagy a fizikát mögötte, de nekem elég meggyőző volt az eredmény.
Úgyhogy azóta csak módjával használom, pár perces melegítésre, főzni nem főzök vele, de mióta van airfryer, azóta melegíteni is csak levest a mikróban.itt a forralás lesz a ludas, forrald fel a tisztított vizet és a csapvizet is

A csírázás oxigénigényes, és a forralás kipakolja az oldott gázokat (köztük az oxigént).
Ha ugyanazt a csapvizet forraltad mikróban egy műanyagban, fedeles bögrében, régi pohárban, mosogatószer-maradvánnyal, bármi ilyen, akkor a melegítés nagyon meg tudja dobni a kioldódást vagy a maradékok hatását. Magoknál már nyomnyi mennyiség is látványos különbséget tud csinálni.
A tisztított víz meg egyértelműen azért jobb mert kiszedi a klórt. -
pilóta
nagyúr
"Igen, tudom, hogy van ez a demagóg szöveg, hogy nem jön ki belőle semmi káros, persze."
"... aztán majd nézek akkor valami szilikont is"
Most akkor mi van?
(A kényelem oltárán változott már pár ember véleménye...Van, aki FÉLELEMBŐL nem használ pl. mikrót sem.De mindenki azt csinál, amit akar.)Mondjuk mióta megcsináltam a búzamagos kísérletet, azóta én sem bízom a mikróban.
Úgyhogy azóta csak módjával használom, pár perces melegítésre, főzni nem főzök vele, de mióta van airfryer, azóta melegíteni is csak levest a mikróban. -
Soulfly842
addikt
Más kérdés, hogy nem kifejezetten halálos gomba a légyölő galóca, de mérgezőnek szokták hívni.. sokan tolják halucinogén szerként.

Főbb hatóanyagok és folyamatok
Muszcimol: Az elsődleges pszichoaktív összetevő, amely felelős a hallucinogén és nyugtató hatásokért.
Iboténsav: A friss gombában található neurotoxin, amely szárítás vagy hőkezelés hatására muszcimollá alakul át. Ez a folyamat csökkenti a toxicitást, de növeli a pszichoaktív erejét.
Muszkarin: Csak nyomokban fordul elő, és bár mérgező (izzadást, nyáladzást okoz), nem ez felelős a „tripért”.A hallucinogén élmény szakaszai
Az élmény általában 30–90 perccel az elfogyasztás után kezdődik, és 6–8 órán át tarthat:
Stimulációs fázis: Kezdetben eufória, fokozott fizikai erőérzet, rángatódzás vagy szédülés jelentkezhet.
Szedatív szakasz: Gyakori a mély, kómához hasonló alvás, amely során élénk, gyakran bizarr álmok és víziók jelentkeznek.
Érzékelési zavarok: Jellemző a mérettorzulás (makropszia/mikropszia – a tárgyakat túl nagynak vagy kicsinek látja a használó), a színes víziók és a felerősödött hangérzékelés.
Veszélyek és mellékhatások
Kiszámíthatatlanság: A hatóanyag-tartalom gombánként drasztikusan változhat.
Fizikai tünetek: Hányinger, hányás, izomgörcsök, zavartság és egyensúlyvesztés kísérheti a tudatmódosulást.
Mérgezés: Nagyobb mennyiség (kb. 10–15 kalap) elfogyasztása ritka esetben halálos kimenetelű is lehet. -
rviktor
aktív tag
Igen, tudom, hogy van ez a demagóg szöveg, hogy nem jön ki belőle semmi káros, persze.
Ez kb. olyan, mint a magyar mezőgazdák demagógiája, hogy a magyar a legjobb, meg itt nincs durva vegyszer, stb, közben meg 10 dinnyéből 8 szar, vagy kb. az összes alma mérgező, lásd tegnapi cikk.
De nyomatják a hülyeséget és sokan elhiszik.Airfryerre visszatérve, kezdetnek vettem sima kis AF sütőpapír tálcát, aztán majd nézek akkor valami szilikont is, ha zat mondjátok, hogy jó cucc.
Én pl. szeretnék benne pizzát sütni. Félkészet, mert a tésztát előre megsütöm.
Ebből a mozzarella sajt stb. tuti folyik kifelé, mert a villanysütőben látom.
Ehhez van valami tippetek?Én elengedem ha lefolyik, a mosogató elbírja.
A pizza feltét pont nem fogja eláztatni a tésztát, annyi nem fog lefolyni róla. Nekem még soha semmi nem ragadt bele. (mondjuk nincs alsó fűtése a doboznak) Feleslegesen papírt se dobálok alá.
Papírt olyan alá rakok, ami ha beleragad gátolja a kivételt (pl fagyasztott péksüti).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Félkonfig AMD Ryzen 5 5600G 3,9 Ghz / Kingston Hyper X 32GB DDR4 /512 GB NVME SSD 6 hó garancia
- DJI Mini 2 SE
- P16s Gen2 16" FHD+ IPS i7-1360P RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5070 TI 16GB GDDR7 PRIME OC - Gari 2028.04.10. -ig - Eladó!
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 1TB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5258
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Svájci jellegű bicska eladó
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy ez most BB?