Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- VHS digitalizálás
-
LOGOUT

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Haveromnak van hsk-ja, voltam már kipróbálni, üveg padon kb. elsőre saját rekordot lőttem trackingben vele pedig soha nem fogtam fingertipen egeret, de ugye flickingnél stabilitást vesztek vele clawhoz (és szövet control padhoz) képest. Hosszú távon nekem kényelmetlen volt, haverom egy pár hónapig nyomta de most visszaállt clawra és eredményesebb így.
-
emiki6
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Ha megnézed pingu fingertip mice tierlis-jét, akkor látni fogod, hogy nem mindegy a forma.

Sokaknak nem jó a hsk pro, mert nincs hely a kisujjnak. A fenrir asym ezt megpróbálta kezelni. Valakinek bejött, pingu meg úgy érzi lerontotta a mobilitást.
PCProfessor: Nagyon ritka, hogy valakinek nagyobb kezei (hosszabb ujjai) vannak, mint nekem. Ráadásul vékonyak is az ujjaim. A kézfejem pedig laza és mobil (annak ellenére, hogy a fogásom igen erős). Játszi könnyedség fogni a hsk pro-t. Kisujjam se instabil. Majd csinálok képet.

-
PCProfessor
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
Érzetre meg fogásra lehet a különbség 0 meg drasztikus is. Volt, hogy normál méretű egérnél 1-2mm eltérés, egy pici görbület görcsbe rakta a kezem. Pici egérnél 5 ujj helyett csak 4-el tudtam fogni, mert kisujjam nem bírtam rárakni olyan pici nyomtatott egér volt.
Nyilván ez a kéz méretétől is függ. A tiéd elég nagy, enyém pedig még a tiédnél is nagyobb. -
emiki6
veterán
válasz
PCProfessor
üzenetére
Igen, közben azt is láttam, hogy az egy dolog, hogy átlag egérnél nem jó helyen van a szenzor 3d nyomtatott fingertiphez, de még a görgő is túl nagy és túl magasan van, amitől a billentyűket is magasra kell tenni fingertip egérhez képest.
Csandi: Abszolút. Bár én most nagyon kíváncsi lettem, hogy a hsk pro és a fenrir variációk miben különböznek formára, érzetre.
-
Csandi
addikt
válasz
PCProfessor
üzenetére
Fingertip fogás előnye, hogy nem kell gondolkozni milyen egered legyen. HSK/Fenrir, kész. Egyszeri vétel és jó vagy.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
Csandi jól írja, nagyon törik az a forma. Emellett csak annak jó az aki nagyon hátul fogja.
0xmilan: Azért drága, mert pici a pcb, súlyra optimalizálva van mint egy pc-hez képest egy laptop. Szenzor jó helyen van, görgő kisebb, az idő amibe telt, hogy megtervezzék, felszerelés, stb...
Ezeknek ellenére aki fingertipel bátran tudom ajánlani a nagyon pici egereket, akármennyire is drága.
Fentebb már írtam. Sima egeret megvenni és 3d nyomtatni mellé nehéz. A minőség a közelében sem lesz. Olyan pcb-t szerezni pedig aminek a szenzora jó helyen van, az időt és anyagot beleölni még drágább mintha vennél egy fingertip egeret. Még akkor is ha ingyen tudnád nyomtattatni. -
emiki6
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Az a vicc, hogy a zeromouse blade is 22 gramm, pedig az egy minőségi, 3d nyomtatott, szinte barebone cucc, amin oldalgombok sincsenek. És mégdrágább.
Gondolom ezek a ~$150 egerek a kutatásfejlesztés és a branding miatt ennyire drágák. Egy másolat jóval olcsóbb lenne, csak ez túl niche, hogy megérje lemásolni.
-
emiki6
veterán
-
Mephike
őstag
Persze, hogy fontos!
Mondom, ez az ok az egyik, mai miatt nagyon szeretem az ATK-t, hogy nem csak top változatokat árul. Ha megvan a forma amit tudod, hogy szeretsz, és mondjuk a melóhelyre kell egy munkás egér, akkor van lehetőséged egy kicsit gyengébb szenzorral, de mondjuk nagyobb aksival szerelt változatot berendelni, mindezt olcsóbban. -
emiki6
veterán
Csináltam egy aim training topikot, mert zavart, hogy még nincs. [link]
-
_drk
addikt
Sziasztok
1 - Mennyi a keret?
25-30k körül.
Hardverapró esetleg. De inkább új.
Ha jobb és olcsóbb ránézek, de inkább magyar bolt.
Játék. Esport már régen nem, Multizás is kevés, de ez változhat.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?Na itt vagyok elveszve. Sok éve vettem Asus Strix Claw-ot palm-os fogásra. Amit Claw és Fingertip-ben fogok, de úgy emlékszem ez itt a topiokban is megdőlt később, hogy az nem Palm-os egér.
Anno nagyon régen volt egy havernak egy nagyobb MS egere az nagyon kényelmes volt, azért akartam Palm-os egeret. De, hogy hosszabb játék alatt mennyire lenne kényelmes nem tudom.Meg kicsit úgy vagyok ezzel, hogy úgy is az egér is meghatározza a fogást, nekem ez inkább ilyen tudatalatti egy idő után.
Elmúlt napokban tesztelgettem, és inkább fingerpit fognám amúgy mindegyiket.
Még ami a fontos, hogy inkább alacsonyabb DPI és emelgerem az egeret. Amire a Claw nem a legjobb szerintem.
18-19 centi hosszú. 9-9,5 centi széles
Asus Strix Claw.
1-2 oldalsó gomb. Több nem is kell mert csak zavaró. DPI állíthatóságra külön gombok nem lenne rossz, de nem igény.Egyet már kinéztem:
ATK Blazing x1.
Ez tetszik. -
emiki6
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
És a fenrir pro 8k még könnyebb!

Azért húztam be a hsk pro-t, mert 40k-t még megért, hiába 30k körül volt a keretem. És volt aprón. Újonnan ezek már nekem túl drágák.pinguefy (aki az ilyen egerek nagy népszerűsítője), csalódottan nyilatkozott a fenrir max-ról és mások véleményei is megoszlanak: [link]
De közben kijött a fenrir pro, ami a hsk és a fenrir max közé lett belőve úgy tűnik:

Bár azért a szenzor is egyre előrébb kerül.Ha lenne fölös pénzem simán kipróbálnám mindet.
De a következő egerem valszeg még könnyebb lesz. A trendet folytatva ~13g-ot kéne megcélozni.
-
dippe
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gondolatát, javaslatát. Csandi üzenete el is döntötte: Op1w 4K v2 / Op1 8K v2 lesz a pormentes görgők miatt.
Kapcsoló csere nem probléma, szoftver kinézete egyáltalán nem érdekel -> ezek miatt sem leszek csalódott. Eloshapes alapján ROG Sica-hoz képest szimpi -> hossz, magasság okés.
emikl6 sorry hogy pár ponton nem voltam elég pontos, jogosak a felvetéseid. Bár fejhallgatóban/hangfalban azért van az a szint, ami 1-2 alap paramétert figyelembe véve (szoba méret, távolság) szinte mindenkinek megfelel aki nem sznob. Aki azokkal nem tud jó felvételt kikeverni, annak a képességeivel van a gond. Kicsit így vagyok én is az egérrel, kerestem azt a "belépő szintet", ahol nem tudok nagyon melléfogni.
Az elindulásban nagy segítség volt az egér ajánló. Mondjuk pár kört megúsztam volna, ha az ajánlott kézméret, fogás típus, és csatlakozás típusa (usb/wifi/bluetooth) is benne lenne az excelben. A kommentjeitek is nagyon értékesek voltak, hogy pl. a logitech minősége nincs a top-on -> megjegyzés oszlopba mehetne. Látva hogy az ajánlások kevés egérre korlátozódnak, érdemes lehet frissíteni az excelt mondjuk évente. De így is nagyon hálás vagyok mindenkinek!
-
emiki6
veterán
G-wolves HSK PRO 4K
2013 júliusában vettem egy razer DA 3.5G-t. Az évek során volt benne cserelve kapcsoló, kockapana, encoder, kábel, ház és meg a szalagkábel is lett vágva, mert letört a szetszedesektől (2 nyák volt benne).
Aztán a következő kapcsoló meghibasodáskor inkább vettem egy xtrfy m42-t:

Úgy tűnik eljött a kevesebb is:
110 -> 63 -> 26,7g azért nem rossz. Először 57, majd 36g lett lefaragva. Kis kerekítéssel felezgetem mindig az egereim súlyát.
4 hsk pro egy DA 3.5G. 
Méretarány:

Az m42-t a konkáv részénel fogom oldalt, míg a hsk-t a legszélesebb része környékén. Ez alapján összehasonlítva a hsk szenzora lényegesen előrebb van (ez is szempont volt).
Érezni, hogy lényegesen könnyebb az egér és (bár az lehet a talpak sajátossága), sokkal selymesebben is siklik.
Első próbára nagyon kényelmes, jó érzes használni.Ennek is böngészős felületen állíthatóak a szoftveres paraméterei.
Kezem 20,5 / 11 cm.

Indulhat a viscose benchmark grind, azt is par napja kezdtem. Lemming meg sincs sok (főleg tracking) scenarióban.
Érdekes, hogy a hsk-ra váltva nem is valtozott a score abban amit eddig próbáltam. -
emiki6
veterán
válasz
dippe
üzenetére
Oké, hogy ezeket tudod, de ezeknek a szempontoknak az egerek zöme már vagy megfelel vagy fórumon keresztül nem szamítasba vehető (nem egzakt, hogy milyen katt a túl puha, mi a túl nagy út stb).
A hosszú meg magas egér is olyan, hogyha van rá konkrét példa, hogy milyen egér volt túl hosszú vagy túl magas, akkor lehet azoktól különbözőt ajanlani, amúgy csak tippelni lehet, hogy mire gondolhatsz.
Egér szoftvert szerintem ne akarj naponta használni. 1x állítsd be, mondjuk 1000hz, 1600dpi aztán hagyd úgy. Ki lehet esetleg próbálni a feature-öket még.
Ha masszív, nem recsegős egeret akarsz, az egy lényeges szempont. A legtöbb olcsó, könnyű egér kiesik. (Számomra pl fontosabb, hogy könnyű legyen, minthogy masszív, de én nem is gyűröm).
Ha egy egér csak 1 évet bírna, azon meglepődnék. Annál azért jobbak a statisztikák. Pláne 20-30k-ért. Szerk: de igen, a kapcsolócsere es hasonlók előkerülhetnek.
A fogás változtatasa nem (feltétlen) amatőr. Helyzetenként illik váltogatni, ha az egér és az érzekenység olyan. Karral nagy mozgasok, csuklóval közepes és ujjakkal finom mozgatás. Sokan ezért claw-ból átmennek fingertipbe, ha az hasznos.
A fejhallgatót azért hoztam példának, mert az is pont olyan szubjektív műfaj, mint az egér. -> olvashatsz te bármennyi review-t, véleményt, csak az hasznos információ, ami tapasztalat, tehát, ha kipróbálod. És általában nem elég csak kipróbálni, hanem hasznalni kell egy ideig:
-> veszel egyet -> használod pár hétig, hónapig. -> ha bevalik örülsz. -> ha valami nem az igazi, akkor már meg tudod fogalmazni, hogy ezen konkrét egérrel mi volt a konkrét bajod. -> ennek megfelelően kapsz egy személyreszabottabb ajánlast. -> kezdődik elölről a folyamat.Szerk: Csandi jót ír.
-
Mephike
őstag
válasz
dippe
üzenetére
Pár gondolat a választáshoz az eddig leírtak miatt:
- Ne félj a kínai egerektől. Sokat változott a világ az utóbbi 2-3 évben ezen a téren. Webes felületen konfigurálható ma már minden normális egér, nem kell programot telepíteni, ami a háttérben fut.
- nem szeretm a latency-t, pl. a régebbi wirelessekkel ki lehetett kergetni a világból + nem szeretem ha nem "smooth" a kurzor mozgása, vagy ha lemarad gyors mozdulatnál
Ez régen volt. Ma már ott tartunk, hogy a 2,4GHz-es vezetékmentesség simán egálban van vezetékessel. Ezt mérések is alátámasztják.
- nem szeretem ha kemény a vezetéket
Ma már a többség csak töltésre használják a kábeleket. Ugyanakkor ha z fontos, és vezetékről akarod használni majd az egeredet, akkor szerezz be egy olyan kábelt amit szeretsz és tedd félre, mert valószínű kelleni fog.
- nem szeretem évente cserélni az egeret
Ez sajnos nem kívánságműsor. Ha elszáll a kapcsoló, vagy a görgő, akkor azzal dolgod lesz. Teljesen mindegy, hogy milyen gyártóról beszélünk. Sajnos a tartósság nem szempont...
- szeretnék megbízható szoftvert
Ezt alaposan gondold végig, hogy mire van szükséged. Itt van szórás, pl a Logi szoftvere egy fosh, egy ATK meg a top szoftverek között van. -
dippe
tag
válasz
emiki6
üzenetére
valószínűleg igazad van
pár dolgot azért tutira tudok:
- csak szimmetrikus, vagy ahhoz nagyon közelit szeretek
- nem szeretem, ha hosszú és vagy magas az egér
- nem szeretem, ha tele van gombokkal
- nem szeretm a latency-t, pl. a régebbi wirelessekkel ki lehetett kergetni a világból
- nem szeretem ha nem "smooth" a kurzor mozgása, vagy ha lemarad gyors mozdulatnál
- nem szeretem ha kemény a vezetéke
- nem szeretem, ha a kezem alatt deformálódik vagy recseg az egér
- nem szeretem, ha a kattintás útja nagy, és ha nagyon lágy
- nem szeretem évente cserélni az egeret
- szeretem váltogatni a fogást (lehet ez amatőr dolog, de ez van)
- a ROG Sica már nehéz, nem szeretnék 80g egeret
- szeretnék megbízható szoftvert (napi használat, vulnerabilty, privacy)Tény, hogy többféle forma bejött tegnap a boltban, de ami közös volt, hogy a tenyerem ráhelyezése nélkül is tudtam mozgatni őket (fingertip?) és megfelelően masszívnak érződtek.
Nem azért nézek drágább egeret, mert jobb lennék tőle, hanem szeretnék egy stabil, megbízható, szoftveresen kiszámítható, számomra kényelmes egeret, ami pár évig kiszolgál.
Ha azt mondjátok hogy a pár év megbízható működést felejtsem el, akkor a bolti garancia egyszerű érvényesíthetősége felértékelődik nálam.
Kis pontosítás: nem fejhallgatóról beszéltem, hanem DAC-ról és digitális végfok IC-ről.
A digitális technikában nincs sok szerepe a szubjektivitásnak. A jel vagy átmegy zavar mentesen, vagy nem.
Feltételezem az egér is digitálisan működik, tehát a szűrő áramköröknél, alkatrész elhelyezésnél nincs sok tere az egér gyártónak. A szenzor chipbe épített DSP az igazi mérnöki kihívás, de az out of scope.
A kapcsolók tömegtermelve vannak nagyobb gyártók által mint pl. Kailh, Omron -> megint nem sok köze az egér gyártónak hozzá. Ráadásul cserélhető is.
Mi marad az egér gyártónak?
- összeválogatni a beszállítók termékeit (kicsi mozgástér azonos minőségnél és ársávnál)
- nyákot design-olni, rgb-t tervezni - nincs objektív hatása
- az alkatrészeket úgy összekötni, hogy legkevesebb legyen a jelveszteség: ez igényel mérnöki tudást, bár kérdés, hogy mondjuk pár % veszteséget ki vesz észre. Minél gyorsabb a chip, annál kevesebb a tervezésből adódó veszteség -> user kevésbé érzékeli. 20 éve ez még művészet volt lassú chipek miatt, ma már kevésbé érdekes.
- egér házát megtervezni és legyártani: ezt látom gyártói oldalról a legkomolyabb kihívásnak, bár az anyagok tulajdonságaiból adódóan vannak fizikai korlátok pl. súly, merevség (PBT, carbon/gf ötvözetek, ABS, fémek, stb.). A formák meg már minden kombinációban léteznek.
- MCU-ra egyszerű szoftvert fejleszteni, ami kapcsolgatja a belső áramköröket, és ehhez egyszerű csili-vili vezérlő app fejlesztése PC-kre. Már drivert sem kell írniuk.Szóval ha tippelnem kellene, az élsportolókon kívül mások nem tesznek szert tényleges előnyre a "tökéletes" (testre szabott) tervezés által, mindössze szubjektív javulás van egy szint fölött.
De objektív érvekkel meggyőzhető vagyok bármiről, sőt örülök neki ha tanulhatok! sok érdekeset olvastam itt eddig is, és ezért köszi mindenkinek!
Bocsi a hosszú elmélkedésért, és köszi ha valaki elolvasta. Igy remélhetőleg tisztább mit keresek, és mit nem + talán másoknak is segít a saját igényeik megértésében. -
-
dippe
tag
válasz
emiki6
üzenetére
jogos a kérdés
a dustproof scroll nagy plusz pont a v2-nél! Köszi a kérdést!
erre alszok 1-2-t még, mert nagyon csábító a használt is 12-ért
Egyébként abban biztos vagyok, hogy a képességeim nem igényelnek 8k-t, viszont a tapasztalatom az pl, a hangtechnika terén, hogy a magasabb frekvenciára tervezett eszközök kisebb frekin is sokkal stabilabbak. Tudom, nagyon egyén függő, ki veszi észre, és ki nem. Ez az egér részemről a zsákbamacska része lesz
A "noname" egerekkel kapcs egyébként az a véleményem, hogy baromi nehéz megítélni látatlanban. Igazából alig van ezekben alkatrész, és a chipeket, stb. ugyanazok a nagy gyárak készítik. Nem ritka, hogy egy kis kínai gyártó belerak mérnöki tudást a körítésbe (kb. dobozolásba), vagy tökéletesen lekoppint valami mást töredék áron. A chip gyártók általában adják a szükséges kapcsolási rajzokat, amit ha betart az egér gyártó, nagyon nem tud melléfogni. Max a QC szar, de az általában hamar kijön ha szar egy forrasztás/selejt a beépített alkatrész/pontatlan a ház. Arra meg ott a gar. Azért a Dareu 950-be vagy akár az ATK-ba láthatóan raktak mérnöki munkát meg anyagot.
De a szívem jobban húz az Endgame-hoz. Szóval esélyes hogy érzelmi alapú döntés lesz, főleg látatlanban. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
A görgő mindkettőben ok. Nem volt annyi egerem mint más rajongóknak viszont egyik sem adta meg magát az évek alatt. 1-2 alkalommal hangosabb volt, de funkcionalitását nem vesztette egyik sem.
A vezetékes dologra meg azt írom amit előtte mások is. Tessék vezetékkel használni. Bár ott sok egérnél gyatra a kábel. Akinek ez a rögeszméje, hogy mindenképp kábeles kell azt büntetni kéne. -
emiki6
veterán
válasz
PCProfessor
üzenetére
Azért kérdezem a görgőt, mert a kérdező kiemelte, hogy megbízható görgőt szeretne. Nem tudom arra a 8k v2 kell e neki v elég a sima.
Meg ugye írta is, hogy a vezetékes preferált, abban meg úgytudom AZ ajanlott egér. (Majdnem én is rámentem aprón a 8k v2-re 12k-ért, nemtom meg fent van e.)
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
Op1 8k és a v2 egyike a lemért, legjobban teljesítő egereknek ami jelenleg kapható. Ezen és a formán kívül más érvet nem tudok mellette mondani.
-
SunMount3r
nagyúr
ATK Z1 v.2 is jönni fog?
-
emiki6
veterán
válasz
PCProfessor
üzenetére
Op1-ből 8k v2-t érdemes, nem? A dustproof görgő miatt kérdem, ami v2 sajátosság.
dippe: 10 éven át napi 1-2 óra CS már annyira nem átlagos beletett időmennyiség, de az 1k mindenkinek elég valszeg aki nem a krémek krémje.
Persze vezetékesből a 8k jó dolog, mert nem meríti gyorsabban az egeret, mert vezetékes.
És ha 10 év múlva is jó egér lesz és 1000hz-es monitoron, 1000fps-sel fogsz játszani, akkor még mindig korszerű lesz.
-
-
-
dippe
tag
válasz
PCProfessor
üzenetére
Nagyon köszi a választ! Nem tudom mennyire vagyok "átlag", napi 1-2 óra CS GO-t játszok már vagy 10 éve amatőr szinten. Szeretem ha pontos az egér. Ahogy olvasgattam, nekem valószínűleg formára-fogásra az OP1 kellhet.
Ma bementem a Media-ba, és végigtapperoltam vagy 30 egeret. Hááát nagyon kevés jött be minőségre, formára meg még kevesebb. A Logitech G Pro X 2 SE, Razer Orochi v2 és Corsair Katar.
Kicsit el is szomorodtam, hogy mennyire "gagyi" egerek vannak sorozatban 20eFt-ért. (vagy a taipan volt túl jó 6eFt-ért)
Egy pillanatra elgondolkodtam ezen kínomban: [link]
Kíváncsiságból nyomoztam, hogy melyik kínai gyárból származhat: eredetileg valószínűleg Dareu A950 pro magnesium. Egyébként arról nem írnak nagyon rosszakat, és máshol jóval drágább.
De mivel fázós a kezem, a magnézium meg nem meleg
-> el is vetettem. -
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
dippe
üzenetére
1-8k, átlag felhasználónak tökmindegy. Szoftwares bakit elnézve op1 ok egér. We is jó, xm2we is pacek ha megfelel a forma. Az, hogy x összeg az egér nem csak a szenzor minőségében fog látszani. Amit több pénzért kapsz az gyakran több funkció, jobb egérkábel, kiegészítők, jobb klikk implementáció, jobb support stb...
-
dqdb
nagyúr
válasz
dippe
üzenetére
Éppen az Endgame volt és éppen az OP1w egyik variánsa, ahol
1. sikerült trójaival fertőzött desktop szoftvert kiadni,
2. majd utána megpróbálták elsunnyogni a hivatalos beismerést, csak csendben lecserélték a telepítőt,
3. végül a nem kicsi felháborodást követően készült sajtóközlemény a biztonsági incidensről.Ha már a kínai szoftver miatt aggódsz (amúgy webes felületen konfigurálható az ATK, nem kell telepíteni semmit sem), akkor a második pont bőven elegendő arra, hogy az Endgame felkerüljön a tőlük soha semmit listádra.
-
dippe
tag
Sokat gondlkoztam az elmúlt napokban az ATK U2 ultra-n, de jobban örülnék egy kevésbé kínai szoftveres egérnek. (nem mintha a mostani nem az lenne
)
Az Endgame op1 szimpibbnek tűnik. Arról mik a tapasztalatok tartósság szempontjából? Meg ha jól láttam, van WE (optikai), 8k 4k 1k. Kicsit el vagyok veszve, melyik "jó" és indokolt. Esetleg más nem kínai gyártótól valami hasonló?
Egyébként a mostani alza-s egeremben PixArt PMW3389 van, és csak 1k-ig állítható, de nem rossz szerintem. (A régi ROG Sica-hoz képest egyértelműen jobb minden tekintetben.) Nem szívesen ugranék 6eFt-ról 30-ra úgy, hogy nincs jelentős javulás. -
Enton
addikt
válasz
noblem1983
üzenetére
Nem tudom mi számít jó akciónak, de ettől olcsóbb még nem volt:
-
-
Mephike
őstag
Volt már ilyen korábban is, cefet jól nézett ki akkor is. Gondolom kap ez is egy ráncfelvarrást.
-
-
Nov 27, valami jön

-
spleenszuru
őstag
válasz
PCProfessor
üzenetére
Azt úgy gondoltam, hogy lehet szimmetrikus formájú, de közben leesett, az enyémnek is van mindkét oldalán 2-2 gomb, szóval mindegy is, ne foglalkozz a szövegem azon részével.
Gondoltam hátha van olyan egér, amelyen ezek a gombok kifejezetten bal kézhez vannak tervezve.#108865t256
Köszönöm a listát, ebből az egyik egyezik is a Csandi által linkelttel.Ennyiből biztos találok egyet magamnak.
-
t256
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Közelítsük meg máshonnan:
Jelenleg a piacon kapható Bal kezes egerek:
- Pulsar X3 LHD
- Vaxee XE-S L (kivételesen most van is készleten babakék színben, egyébként mióta figyelem sold out volt)
- Logitech M650L (nem szokták ajánlani, mert nem gamer egér, elavult, 400 DPI, ceruzaelemes működés)Bal kézzel is használható két kezes kialakítású egerek:
- Pulsar X2A
- Razer Viper 8Khz (vezetékes)
- Razer Viper Ultimate (már nem forgalmazzák, de használtan most is van Hardveraprón)
- Ducky Feather (Candykeys-nél nagyon jó áron hozzá lehet jutni. A megfelelő Reddit fórumtémában (subreddit?) lehet sürgetni a Candykeys-t és akkor meg is érkezik. Vezetékes)
- Logitech Pro 2 Lightspeed (Logitech mostanában nem ajánlott. Túlárazott, hajlamos meghibásodni)Röviden tömören, jelenleg ebből tudsz válogatni, ha bal kézzel használod az egeret.
Nem tudom, hogy lehet-e ezt a listát bővíteni. Szerintem ennél több nincs. -
-
Csandi
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem a kezed mérete miatt hanem a fogásod miatt nem állnak kézre a gombok. Én pl. annyira hátul fogom az egereket, hogy az oldalsó rész első gombját nem érem el anélkül, hogy döntenék egéren. Akkor pedig már pontatlan lesz. Balkezes egeret ennyi gombbal fingertipre nem terveztek még.
"Nem muszáj bal kezes forma is, mint pl. egy Logitech G502, de a plusz gombok bal kéz használattal legyenek kompatibilisek."
Ezt nem igazán értem. Jobb kezes ergo egeret szeretnél bal kézzel használni? -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Mivel van kis megszokottól eltérő problémám, kérdezek.

Egérajánló nem tér ki a témára.1 - Mennyi a keret?
40-50e Ft, de nem kell maxolni, ha van ezalatt is.
Igen, ha bizonyíthatóan "megkímélt".
Igen.
Gaming.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Főképp fingertip.
19 cm hossz, 9,5 cm szélesség.
Steelseries Sensei Ten (jelenleg is használatban)
Plusz gombok, amelyekre billentyűk helyett tehetek funkciókat játékokban, bal kézre szabva. Igen, van a Sensei Tenen is, de nem igazán esnek kézre. Mikor anno kaptam ajándékba, és előtte kérték a kezem méretét, azt mondták kicsi a kezem, lehet az a baj.
Nem muszáj bal kezes forma is, mint pl. egy Logitech G502, de a plusz gombok bal kéz használattal legyenek kompatibilisek.
Nem kell vezetékmentesnek lennie.Köszi előre is.
-
pckownz
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Koszi a tippeket, ez a Lamzu Maya X nagyon tetszetos.
Meg vacilalok, mert nagyon hulyen hangzik, de imadom hogy a G Pro jobb oldali 2 gombjara ratudom bindolni az f11/f12 gombokat amiket peldaul Tarkovban nagyon jol jon (Sight switch es shoulder swap).
Ahogy nezem a Lamzunak nincs olyan egere amin lennenek ezek a gombok. Esetleg van valami database/oldal ahol a G pro formaja alapjan tudok egeret keresni?
-
Enton
addikt
E hónapban lesz 1 éve, hogy az enyém megjött:
Egy kósza rossz gondolatom nem akadt még vele kapcsolatban, mondhatni hogy fő egerem a sok közül de mivel akad más is így agyonhasználva sincs meg azért próbálok rá vigyázni. Akksin még nem vettem észre nagy romlást, pedig sokszor nem várom meg a 30%-ot se vele és megy töltőre. Esést is bírja, már nagyon sokszor felejttetem padon és mivel asztallap lejt és pad is jól csúszik, ha nincs kirakva padról, akkor le is esik.
Erősen gondolkozom egy piros verzión mert elvileg annak "mégjobb" a coatingja, ha lehet hinni a mendemondáknak. De van xs piros az nem tűnik se jobbnak se rosszabbnak. Vagy egy crimson-t esetleg valamikor ha lesz akciós(persze hogy most akciós ez is
). -
-
-
pckownz
őstag
1. Mennyi a keret?
<50k
2. Használtpiac játszik?
Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Igen
4. Mire használnád az egeret?
Gaming
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Fingertip/claw
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
17cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
600dpi (+ low ingame sense)
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Csak wireless
Minimum +2 gomb baloldalt (nagyon sokat hasznalom), de ha van jobb oldalt is 1-2 az plussz
Nagy pozitivum ha egyszeruen lehet rendelni hozza extra skate-et/talpat
Razer fele torolhetetlen bloatware-t kerulnem
Jelenleg Logitech G840XL mat-ot hasznalok, valszeg Rapture Respawn 3XL lesz helyette.Sziasztok,
Logitech G402 Hyperion Fury -rol valtottam anno G Pro Wireless -re, mindketto kialakitasat tokeletesnek ereztem, azonban igy 5 ev utan elkezdett dupla clickelni a MB3/MB4/MB5 gomboknal, igy mar erik a csere.Edukalatlan letemre mielott szimplan rendelnek egy ujabb G pro-t, (ahogy nezem ebbol is tobb valtozat van mar) gondoltam megkerdezem van-e ajanlasotok szamomra. Koszi elore is
-
4nick8
őstag
-
Csandi
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Szerintem ami leginkább hasonlít hozzá de nagyobb az a Pulsar TenZ egér.
-
SoulReaver
veterán
Ettől a scyrox v8 -tól van nagyobb? Jó az egér, csak kicsit kicsinek tűnik a kezemnek.
-
Mephike
őstag
válasz
dippe
üzenetére
Az ATK az egyik legnagyobb periféria gyártó jelenleg a világon.
A Glorious egerek az utóbbi pár évben kritikán aluliak.
Az ASUS és a Glorious is Kínában szerelteti össze az egereit, még az is lehet az ATK-nál, mert annak van rá kapacitása, a másik kettőnek meg nincs.
Ha megtaláltad a keresett formát (szerintem ez a legfontosabb), akkor lehet megérné több egeret is kipróbálnod más gyártóktól. Meg fogsz lepődni, hogy hol tart Kína. -
dippe
tag
válasz
Santi22
üzenetére
Nagyon köszi!
Ujjal is szoktam mozgatni az egeret, nem csak csuklóból-karból. Lehet-e ez esetleg akadály az ATK-nál szerinted?
A fogásom szerintem Knucle claw vagy más talán más néven Relaxed claw. kb ez: [link]
Egyébként Glorious model O pro-t láttam 20-ért, vagy Asus Harpe-t picit többért mint az ATK. Azokkal érdemes lehet foglalkozni, vagy az ATK minőségben jelentősen felettük van?
Bevallom kevésbé echte kínai termék megnyugtatna, bár nem kizáró ok. -
deliceN
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam a cserén mivel a Razer Viper Ultimate egerem nekem nehéznek tűnik egy Pulsar Xlite V2 mellett.Mennyi a keret? - max. 45
2. Használtpiac játszik? - Újat szeretnék
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - Esetleg, ha jobb áron lenne onnan
4. Mire használnád az egeret? - Gaming (FPS főleg)
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - 17 hosszú / 10 széles
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - Játékfüggő
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - oldalaó gombokat gyakran használomKöszi,
-
dippe
tag
Sziasztok! FPS-hez keresek egeret, ami tartós (3év+). A mostani görgője 1 év után elkezdett duplán kattintani
1 - Mennyi a keret? 20 alatt lenne a cél, esetleg 30-ig is el tudok menni ha annyival jobb a drágább
2 - Használtpiac játszik? nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? esetleg
4 - Mire használnád az egeret? FPS
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? MCP (fingertip-palm?)
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 18cm
7 - Milyen egered volt korábban? ROG sica, Rapture Taipan
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.) Szimmetrikus közeli preferált. A Taipan-tól rosszabbat nem szeretnék (paracord, kb. 60g, PMW3389). Usb preferált, esetleg stabil, ritkán töltendő wireless. Görgő legyen megbízható és határozott.
Glorious model O pro-t láttam az Alza-n 20-ért, ami az excelben is benne van. De bármi is érdekel ami "jó"
-
Köszönöm szépen az ajánlást mindenkinek! Adok egy esélyt a Beast-nek
-
t256
őstag
válasz
Angie™
üzenetére
VXE R1?
Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a szèked megfelelő magasságra van-e beállítva.
Èn bevittem a munkahelyemre a Pulsar X3-mat. Ott teljesen más a setup. Magasabban ülök ès már nem olyan zavaró az a púp. Csak tipp, nekem ez most vèletlenül kiderült.
A másik, amit előttem is írtak, èrdemes utánajárni hogy milyen fogásra van tervezve az egèr. -
Csandi
addikt
válasz
Oposszum
üzenetére
Haha, ez elég egyforma komment lett

Ha erre esik a választás akkor a "solide sides" verziót javaslom, azt sokkal kényelmesebb fogni. A lyukassal az van, hogy kb muszáj vagy ott fogni ahol a lyukak vannak mert belesüllyed az ujjaid és ha az neked pont kényelmetlen az szívás. Telit meg ott fogod ahol akarod.
Lyukasat griptape megoldja mondjuk. -
Oposszum
tag
válasz
Angie™
üzenetére
Beast X pro méret paraméterekben és súlyban is nagyon hasonló és tenyér résznél laposabb, csak hát csöppet drágább.

-
Csandi
addikt
válasz
Angie™
üzenetére
Ha ár mindegy akkor így hirtelen laposabb seggel de hasonló hosszal és súllyal a Beast X jut eszembe.

Alapvetően a Mad R egy clawgripre való alakú egér, azért a bumszli tenyér rész, én pl. pont ezt szeretem, enyémnek még magasabb a segge. Mivel neked ez nem jön be, direkt egy nem claw gripre való formájút küldtem. -
Sziasztok,
Segítsetek plz

Az elmúlt pár hónapban egy VXE MAD R egeret használtam (illetve még mindig használom, sőt még tartalékot is vettem belőle). Nagyon megszerettem, hogy nagyon könnyű, de a legutóbbi Doom végigjátszása alatt rájöttem, hogy nem jó a mérete mégsem, mert folyton fájt a kezem
Az a baj vele, hogy tenyér résznél túl magas. Tudnátok esetleg ajánlani olyan rágcsálót, ami hosszúságban/szélességben hasonló, de egy picit mégis alacsonyabb, vagy a tenyér részénél nem annyira "bumszli" és súlyban is hasonló kategóriát képvisel? Ha pár grammal több azt még kibírom
Köszönöm előre is. -
leikomessi
aktív tag
válasz
camper
üzenetére
Köszönöm, inkább újat vennék egérből. Ez az Endgame 30-ért már bőven lélektani határaim felett van

Ez a Razer nem tűnik rossznak, figyelgetem hátha bemegy 20 ezer alá.
A jobb klikk + görgő esetén azt értem, hogy az évek óta használt budget Microsoft egeremnél ez egy konstrukciós hiba volt valószínűleg, hogy a két gombot egyszerre nem lehetett használni. Például játékban jobb gombot nyomva tartva fegyvernél nézek a távcsőbe és próbálok zoomolni görgővel a célpontra. Mivel a jobb gomb benyomódik nincs elég hely a görgőnek normálisan elforogni. Elég bosszantó, de ahogy nézem ilyen hiábakat ezek az új gamer egerek már nem produkálnak. -
camper
tag
válasz
leikomessi
üzenetére
Razer Viper 8K, ha vezetékes kell én mindenkinek ezt ajánlom. 22 per pillanat, de volt már 18 és 38 is, 2 év a garancia. Bár ezt a jobb klikk + görgőt nem biztos, hogy jól értem, szerintem eddig minden egeremnél így működött, de simán lehet nem egyre gondolunk.
# A kép alapján az én fogásom fingertip nem tudom mi, mert nekem még a kisujjam sem ér hozzá az egérhez és igazából tök mindegy mekkora az egér, mindet így fogom.
-
emiki6
veterán
válasz
leikomessi
üzenetére
Ha használt szóbajöhetne, akkor Endgame Gear OP1 8k v2. Újonnan 30k-ért latom csak, használtpiacon 12k.
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete használom a Razer DeathAdder V3 gamer egeret. De egy kicsit nagy nekem, a fogásom sem klasszikus palm, inkább fingertip így kipróbálnék egy ilyen egeret is.
Amire szükségem lenne, hogy játékokban (amatőr, hobbi szinten) maximálisan használható és irodai munkára is megbízható, strapabíró.
1. Mennyi a keret? Max. 20.000 Ft
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Akár.
4. Mire használnád az egeret? Kódolás, böngészés, játék.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Fingertip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. Kb. 18 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Nem igazán.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Lehetőleg halk legyen. Megbízható görgő. Ha jobb gomb nyomva akkor is lehessen görgetni. Fekete szín.
Csak vezetékes egér játszik. -
-
-
válasz
Csandi
üzenetére
Nem teljesen ugyan az a két egér. Kézben fogva teljesen más érzés, mert másol van a púp, stb. Az ATK egere nagyon jó, de sajnos nem ugyan az a két egér, amikor a kezedbe fogod. Az eloshape rajza meg csalóka nagyon pont emiatt. Aki Viper V3 Pro hasonműst keres, annak jó, de nem ugyan az.
-
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Asus Rog Harpe Ace egerem egy év után nem bír ki egy órát feltöltve. Árban és specifikációban melyik termékek állnak közel hozzá? Nagyon fontos lenne még az egér dimenziója, mert a jelenlegi formavilág jön be nekem. Egyenlőre még visszaküldöm a MM szervízbe.

-
A Logitech G500 Gaming egérben még volt súlyzós kamra. Most melyik ajánlott egérben van ilyesmi?
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Maelephant
üzenetére
Azért a fogasokhoz olyan egér is kell, nyilván egy 20 centis egeret nem fingerrel fogsz 👍😃 ahogy egy mini egeret nem tudsz palm fogni
-
Csandi
addikt
válasz
Maelephant
üzenetére
Nekem carpal stabilized claw van
-
-
Csandi
addikt
válasz
Maelephant
üzenetére

-
emiki6
veterán
válasz
Maelephant
üzenetére
Mi az, hogy képtelenség?
Pont 3 hsz-szel feljebb tettem be egy fingertipes képet is: [kép]Azon fogás gyakorlati lényege, hogy az ujjak végső ujjpercei fogják közre az egeret. Tenyértámasz hiányában az egér mozgatható az alkar elmozdítása nélkül is.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Maelephant
üzenetére
Egyszerűbb ha dobsz be ide képeket és mi megmondjuk, hogyan fogod az egeret.
-
Legyetek kedvesek linkelni valami képet vagy guideot, ahol - a netes alap/képkereséssekkel szemben - egyértelműen kiderül, hogy pontosan melyik fogás hogyan helyezkedik el az egéren.
Nézem a fingertipet, én úgy egyáltalán nem is tudom fogni az egeret, hát nem támaszkodik a tenyér sehol és egyenesek az ujjak, ez képtelenség
-
Werkly
őstag
Kerülendő vagy vállalható ez az egér Razer Deathadder V2 X Hyperspeed
Kösz! -
emiki6
veterán
válasz
PCProfessor
üzenetére
Na, megnéztem a maya x-et. Nálam simán működik fingertipre, viszont mivel ennyire meredek, hajlamossá tesz hátrébbkúszni az m42-höz képest.
Csak megfogni így fogom meg, ennyi hely marad:
Kis használat után ez se kényelmetlen, de ugye nekem nem is kell maximalizálnom a teljesítményt.Játék közben lefotóztam haver (Karesz0995, a maya x-et itt ajanlottátok neki) kezét is, ő egy sajátos claw gripet használ vele:

Odaadtam neki egy körre az m42-t is (nem volt nalam a claw hatlap sajnos), hogy próbálja ki, azt mondta könnyű volt átszokni rá.A konklúzióm az, hogy átlagember szintjén nem kell túlgondolni a forma dolgot, hacsak nincsenek nagyon sajatos igények.
Mad R felé hajlok, jobb talán, hogy laposabb. Bár ha a v6 púpja miatt picit hátrébb fogok, akkor ott a szenzor mégjobban előrekerül (eleve előrébb is van), az ujjvégeim felé, ami kontrolra jó hatással is lehet (na nem mintha számítana).
Valszeg majd hasraütés szerűen választok végül, mert mindegy melyiket veszem.
-
Santi22
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
3395 vs. 3950 az akkuidő a legnagyobb különbség szerintem utóbbi javára. Bár még ezt sem tudom bizton állítani, mert nyilván nincs akkora mintám és a nálam lévő egerek meg nyilván nem egyforma márkák, nem egyforma akksi és elektronika van bennük, de a 3950 egereim tovább bírják egy töltéssel.
Ezen kívül a gyakorlatban úgy mint teljesítmény, pontosság stb. semmit nem fogsz észrevenni a kettő között.
-
Írtam pár sort a Pulsar Xlite V4-ről [link]
-
emiki6
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
A forma valszeg mindegy, mert egyik sem kifejezetten claw. Nincs erős formai preferenciám. Fingertipre (20,5x10-es kéz) talán jobb, hogy a mad r laposabb, de valszeg a v6 is működne. Havernál megpróbálom megnézni a maya x-et, az elvileg v6 jelleg, csak nagyobb, így ha nem jönne be, akkor eldőlt. De be is jöhetnek a meredekebb elülső gombok.

Az m42-höz pl a mad r áll közelebb. Na nem mintha ez jelentene bármit. -
Csandi
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Bőven elég az 1k, afölött eleve csak 240hz fölött lenne értelme de akkor is ilyen whatever, viszont még mindig vannak játékok illetve az aimtrainerek is amik nem szeretik ha nagyobb.
Mad R és V6 tök más forma, én a Mad R-t mondom de hát te lehet nem is úgy fogod az egeret amihez az a jó shape. -
emiki6
veterán
VXE MAD R? A sima 200mAh-s 1K-s.
Többektől is olvastam, hogy a 3395 nem rosszabb, mint a 3950 halandó szinten. Még, ha V6-ot is vennék, szerintem azt is 1K-n használnám, mert úgy lassabban merül és főleg ergonómia (súly) miatt akarok m42-ről váltani, nem azért, mert technikailag nem elég jó vagy kompetitív előnyt szeretnék.
14k a MAD R és 25k a V6. Azér az mégis 10k v 40% különbség. És még egy picit (~4g) könnyebb is.
Ellenjavallat?
-
Csandi
addikt
“Ha” vízszintesen húzod igen, de ilyen nem csinálsz mert általában a könyököd a fix pont és aköré rajzolod a körvonalat az alkaroddal.
De a pontosság miatt is nagyon jó lehet ami legelöl van.
Szokás nagyúr egyetértek, de szívesen kipróbálnám és aimlaboznék vele pár hetet aztán összevetni az eredményeket. Átszokok ha kell azon nem múlik.
PCProfessor: Igen, pontosan.
-
emiki6
veterán
válasz
PCProfessor
üzenetére
Alszom még rá párat inkább, a v6 mondjuk szemrevalóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 240 GB I 15,6" FHD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondom, ez az ok az egyik, mai miatt nagyon szeretem az ATK-t, hogy nem csak top változatokat árul. Ha megvan a forma amit tudod, hogy szeretsz, és mondjuk a melóhelyre kell egy munkás egér, akkor van lehetőséged egy kicsit gyengébb szenzorral, de mondjuk nagyobb aksival szerelt változatot berendelni, mindezt olcsóbban.

).