- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
A HA-hoz szeretnék párosítani egy 433 MHz-en működő átjárót, amellyel a redőnyöket vezérelném. Gondoltam én, kis hülye, hogy ha veszek egy erre kitalált Sonoff RF Bridge R2-t, akkor megspórolom a mókolást és a kínlódást.
A vásárlás után rájöttem, hogy a Reddit, YouTube és az internet tele van hozzám hasonlókkal, akik nagy boldogan nekiálltak feltanítani ezt a lomot, majd szembesültek vele, hogy hiába rakják tanuló üzemmódba, és nyomkodják bőszen a távirányítót, nem történik semmi.
Ekkor elkezdtem bújni a netet, és találtam több oldalt, ahol valamilyen firmware-t cserélgetnek (amit pont el akartam kerülni). Ez az FW-csere/mod vajon megoldhatja a problémámat? Valahogy fel tudnám tanítani neki a távirányító gombjait? A rendszer nem ugrókódos, teljesen egyszerű Smart Home redőnyvezérlőről van szó.
Ha jól olvastam, a flasheléshez szükségem lenne valamilyen USB-s eszközre, de addig nem akarom megrendelni, amíg nem biztos, hogy ezzel tényleg orvosolni tudom a problémát.Video a problémáról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz
dorika87 #57267 üzenetére
utánaolvastam, titkosított busz kommunikációt használ a riasztód és a gyártó nem támogatott soha semmilyen integrációt. Szóval felejtős a téma
Gondolkozz alternatív megoldásokban mint amit javasoltam.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz
dorika87 #57267 üzenetére
ezt megoldhatod lokáció alapon is. pl ha 2 óráig nem vagytok otthon lehúzza a redőnyt.
Bedobhatsz 1-2 mozgásérzékelőt is, egészen olcsók a zigbeesek.
Olcsóbb mint riasztó rendszert cserélni[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam régebbi hozzászólásokat és úgy láttam, hogy a DSC Neo riasztót nem igazán lehet integrálni HA-ba.
Ez még jelenleg is fennáll? Vagy esetleg van már rá valamilyen megoldás? Van valakinek ezzel tapasztalta?
Az a helyzet, hogy DSC Neo riasztó volt előbb és most lett csak HA.
Szóval még elég új nekünk ez az egész, de olyan jó lenne pl. megoldani, hogy ha elmegyünk itthonról és beriasztunk lehúzza a motoros redőnyöket, illetve ha hazaérünk és kiriasztunk akkor felhúzza őket.AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
vampire17
addikt
válasz
wik_406 #57257 üzenetére
En hasznaltam ezeket, de nem valltak be... Amugy abbol a szempontbol tenyleg nagyon jok, hogy mindent IS meg lehet veluk fogni, csak rahangolni meg dekodolni neha nagyon szenvedos (foleg ha olyat akarsz, amit mas meg elotte nem csinalt)
En egy Self powered 433 mhz-es csengovel kinlodtam honapokat, de vegul feladtam... Mondjuk az egy eleg spec. eset volt, mert ezek a csengok irto rovid jeleket kuldenek es nagyon nehez dekodolni...
-
-
válasz
endrep #57253 üzenetére
Vegyél valami egyszerűt, ha az a cél, h vért izzadj a beállításával.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
endrep
csendes tag
Sziasztok!
Kondenzációs kazán cserére készülök és olyat szeretnék, amit tudok vezérelni Domoticz-ből. Milyen készüléket vegyek?
Most Buderus GB112 van, ezzel vért izzadtam, mire megoldottam a modulációját, hogy adott hőmérsékletű előremenő vízhőfokot tudjak előállíttatani vele. Szóval erre lenne az új kazán esetében is szükségem.endrep
-
mexel
veterán
Közben nem értem, egy ideje nem villog a philips, tökéletesen működik a lemodellezett cucc. Talán idő kell a kondiknak?
-
vampire17
addikt
egy ilyen megoldana elv. Nem is draga, kis helyen elfer...
-
mexel
veterán
válasz
vampire17 #57247 üzenetére
Igen ez tetszik, csak ez Zigbee-s. Ahová ezek kellenének ott macera lenne akár 1 vagy 2 kapcsoló miatt zigbeet összerakni.
Egyébként lehet a kondi volt rossz, most beraktam másik kondit azóta a philips led sem villog.
Na egy darabig még elkísérletezek ezzel[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
En ilyet vettem oda, ami villagasra erzekeny. Ehhez nem is adnak ellenallast, mert nem kell hozza. Nalam ezzel a LED-ek sem villognak.
-
daninet
veterán
Lehet ellenállás is, vagy kondi és ellenállás kombinációja.
0.1µF 275V AC kondi, vagy 47K 1W ellenállás párhuzamosan kötve a fényforrással.
Lehet venni "Snubber"-t ami egy ellenállás és egy kondi együtt, ugyanez a funkció csak benne van egy műanyag házban könnyebb szerelni.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mexel
veterán
Én mindenhol azt olvastam hogy ezeknél ahol nincs nulla szál azért kell a kondi hogy a ledek ne villogjanak a visszafolyó áram miatt.
Most bekötöttem gyorsan egy lemodellezett foglalattal, ugyanolyan kapcsolóval csak másik leddel és itt nem villog. Most beraktam a philips ledet és az néha villog.
Hagyományos izzó sem kondival sem anélkül nem villog, azzal hibátlan.Ha nem rakom be a kondit a switch akkor is működik, normál izzóval tökéletesen, a philipssel úgy, hogy az égő kikapcsolt állapotban halványan világít(gat)
[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
-
pch
senior tag
A kondi nem azért van, hogy ne villogjon. A kondi azért van, hogy visszamenjen annyi áram, hogy tudjon működni az eszköz ha le van kapcsolva.
Ami a villogást előidézi, hogy ez a visszafolyó áram tölti a kondit, és ha a töltés nagyobb mint ami beindítja az elektronikát az izzóban akkor azon keresztül kisül ami miatt felvillan a lámpa.http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
mexel
veterán
Kipróbáltam a switc helyett egy wifis kapcsolóval ugyanezzel kondival és az működik, nem villog. Másik ugyanilyen swtch igen. Azaz nem hibás valószínűleg. Van más típusú kondim is, azt is megnézem plusz amit mondtál, igaz a lámpa nehezen szerelhető helyen van inkább kint tesztelem majd vmi próbaeszközzel
-
Biztosan jól kötötted be? Ha igen, csak próbából, köss be két kondit párhuzamosan az egy helyére!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
mexel
veterán
Sziasztok. Megérkezett az Avatto smart switc, tuya-s. Az a típus ahol nem kell a kapcsolónál a külön nulla szál, van viszont egy kondi amit az égőnél kell bekötni.
Próbából bekötöttem a konyhába, de a Philips led égő sajna villog, vagy néha felvillan kilekapcsolt állapotban.
A kondi azért kellene hogy ezt ne tegye.
A kötések jók, többször átnéztem. Vajon ez a kondi nem jó minden ledes égőhöz?
Sajna rendeltem tizenegy darabot hogy olysó legyen, úgy tűnik felesleges volt.
Lehet hogy más égővel jó lesz, azért megnézem, de így nem az igazi nekem. -
válasz
Degeczi #57235 üzenetére
Nekem az lenne a logikus, hogy ez csak akkor ugrik át, ha rányomok a szundira
Addig meg maradjon amin volt.
A gond az, hogy így a feltételem sosem lesz igaz, ami a beállított ébresztő = most-tal.3lm0: Eszközök és szolgáltatások alatt Mobil alkalmazások és itt a telefonom entitásai között van.
De közben az lett a megoldás, hogy csináltam egy változót, amit 1 perces késleltetéssel írom be az ébresztést, és ezt figyelem, hogy megegyezik-e az aktuális időben.
-
3lm0
csendes tag
válasz
Pulsar #57234 üzenetére
Nos nem tudom mivel nyerted ki ezt az értéket. Én Taskert használok szinte minden olyan feladatra amit a telefonon akarok automatizálni. Abban ha "Event -> Alarm Clock ---> Futtatandó task" beállítást használsz akkor abban a pillanatban mikor megszólal a gyári ébresztő, lefuttatja az adott taskot (most próbáltam ki).
"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
-
3lm0
csendes tag
válasz
Pulsar #57229 üzenetére
Én AMDroidot használok ébresztőnek, ezt figyeli a Tasker és mikor risztásra kerül a sor akkor triggerel egy automatizmust HA-ban webhook-kal. Felkapcsol a lámpa a szobában, elindul az online rádió, majd 50 perc múlva kikapcsolja a rádiót és rámszól hogy induljak el.
Ilyesmire gondoltál?"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
Cyberbeni
addikt
válasz
HornedReaper #57231 üzenetére
Én rf433-as füstjelzőt néznék, azt rtl_433 vagy hasonló segítségével HA-ba, onnan meg egy critical notification.
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Melyik wifis füstjelzőt ajánljátok? Jó volna ha azonnal jelezne is appban, nem úgy mint a Xiaomi Home az IP kamerákkal már jóideje (kb mióta a felhőjük fizetős lett), van hogy sok perc eltelik mire értesít a mozgásról. Vennék 3 füstjelzőt biztosan (garázs 3D nyomtató és ebike akksi töltés miatt, amerikai nappali és emelet)
[ Szerkesztve ]
-
beers
addikt
-
Valaki állított már be automatizációt androidos telefon ébresztője alapján?
Kicsit elakadtam ott, hogy amikor a telefonon megszólal az ébresztő, az szenzor idő abban a pillanatban egy 5 perccel későbbi időre ugrik. Valakinek van erre egy jó ötlete? -
4D4M
senior tag
válasz
dragon1993 #57226 üzenetére
Scene switcheket használok tőlük, mert nagyon kellemes kompromisszumos megoldás a használhatatlan tapizós és a hangos mechanikus között félúton.
Bár elemes, de mivel nálam kapcsolok helyére került, ezért mögé tudok tenni egy kis tapegyseget....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
dragon1993
őstag
Moes fali kapcsolókkal van valakinek tapasztalata?
Sokkal olcsóbbnak tűnik mint a Aqara és nem találtam róla igazán rossz véleményeket.(ZigBee kapcsolót keresek éppen)
-
Yocee
aktív tag
válasz
macimeister #57216 üzenetére
Gledopto led vezérlőket használok, és egy gu10 izzót. Mind a Hue hubon van, és a Philips Tv Ambilightját bővítik ki a gyári, már új tévékben nem megtalálható Ambilight+hue funkciókkal. Valamint az Ikea Tradfri cuccok is mennek vele.
Én nem írom le a rendszert, tudom ajánlani még ambilight nélkül is. Asszony kompatibilis a szoftver, színhűek, tartósak a hue cuccok.
-
daninet
veterán
válasz
macimeister #57218 üzenetére
Sz@r fényerő, drága izzók. Philips egyszer már ráhúzta a lepedőt mindenkire amikor hub verziót váltottak, semmi nem volt kompatibilis. Matter ide vagy oda megteszik mégegyszer. Semmit ne vegyél tőlük.
Zigbee/Thread vonal, Aquara ha jó minőség kell[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
amargo
addikt
Alapvetően, nem gondolom, hogy jobb lenne, benne van fázisonkénti feszültség jelzés, amire nekem korábban szükségem volt, így beleraktam. Kicsit részletesebben lehet adatokat megjeleníteni. Egy korábbi megoldást fork-m el.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
3lm0
csendes tag
Kicsit más téma. Van egy Ulefone Armor 27T Pro telefonom. A HA be van állítva hogy egyes érzékelők bizonyos állapotát küldje el Telegramra és a Tasker felolvassa a beérkezett üzenetet. Viszont a telefon annyira akkukímélő hogy hiába állítom be a Telegrammnak hogy korlátlan akkuhasználat és soha ne zárja be a háttérben sem, még akkor is lelövi mikor valóban csak a háttérbe teszem az alkalmazást. Idővel (10-12 óra talán) bezáródik. Így hiába kapom meg az értesítést, csak akkor olvassa fel mikor újra megnyitom a programot. A Tasker ellenben szépen fut, 10 percenként elküldi a HA-ba a telefon töltöttségét és váltogatja a szerver címét attól függően hogy kapcsolódom-e az otthoni wifihez vagy sem.
Próbáltam utánajárni mit lehetne ki vagy bekapcsolni a telefonon hogy ne legyen ennyire fránya energiatakarékos, de eddig nem sok sikerrel.
Esetleg ha valakinek van ötlete rá és megosztaná velem, azt megköszönném."Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
LouiS22
veterán
válasz
Akkor javaslom, hogy legközelebb ezt írd is le
. A gondolatolvasás képességét még egyik topictárs sem sajátította el. Egyébként meg az, amit utánam írtak. Feltéve, ha használsz Home Assistantot.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vampire17
addikt
válasz
Senkinek nem lesz itt gyakorlati tapasztalata... Az a jellemzo, hogy az ilyen gyartoi megoldasoktol elobb vagy utobb mindenki menekul.... Rakenyszerit, h minimalis termekpalettabol a legtularazottabbat vedd... Ez mellett rengeteg dologra nincs sajat megoldas... Igy persze venned kell mas okoszisztemat tamogato hubot... Aztan azt veszed eszre, hogy van 6 appod, 12 hubbal...
Na ekkor szokott jonni a HA ...
Ha mar "gyartoi" akkor Tuya Zigbee(matter) hub + Tuya Zigbee eszkozok. Ebben az a "jo" hogy ha kesobb HA-ra valltasz (elobb utobb mindenki ugy jar...) akkor csak a hub helyett kell egy dongle es megy minden... Max a hub arat bukod (12e) vagy annyit sem, mert el tudod adni.
De amugy egyszerubb feladatra eleg a Tuya, tud mindent amit a nagyobb markak, automatizaciot, addig amig zigbee/matter eszkozt hasznalsz, helyben tarol, etc.... Minden masra meg ott a Mast... HA
[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Gyakorlati tapasztalat, hogy Philips hub helyett egy zigbee2mqtt kompatibilis hubot kell venni és akkor máris minden eszköz is támogatott.
-
LouiS22
veterán
válasz
macimeister #57216 üzenetére
Google, 10 másodperc: [link]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok! Philips hubhoz melyik gyártó csinál leginkább kompatibilis izzókaz? Innr-t olvasom sok helyen. Valóban így van?
-
3lm0
csendes tag
válasz
daninet #57214 üzenetére
Igen utánanéztem, ezért is írtam hogy anno amit tanítottak, a negyede sem él már. Teljesen átvariálták, ezt is mint sok minden mást is (pl. jelölések). Hogy jobb vagy rosszabb lett az véleményes. Annak is volt értelme, ennek is látom értelmét.
"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
daninet
veterán
most a szabvány a nedves helyiségeket zónákra osztja, pl kád belseje 0 zóna, oda csak alacsony áramu dolog mehet.
A 3. zónában, ami a fürdőkád vagy zuhanytálca peremétől számított 2,4 méteren túl van, már megengedettek a normál dugaljak és kapcsolók, feltéve, hogy megfelelő védettséggel rendelkeznek.MSZ HD 60364-7-701:2007
[ Szerkesztve ]
-
3lm0
csendes tag
válasz
csemberlen #57211 üzenetére
Ez így igaz, a helyiség besorolása "Időszakosan nedves helyiség" vagy legalábbis az volt amikor én tanultam (89-92). Ahogy néztem azoknak a szabványoknak már a negyede sem él.
Egyébként ahol lehet igyekszünk a villanykapcsolót a fürdőszobán kívül elhelyezni és minden meg van oldva"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
3lm0
csendes tag
Azért nem árt megszakítani, mivel a szabvány kötelezően előírja nedves helységben a nulla megszakítását is!
Ha esetleg bármi baj történne (zárlat, elektromos tűz, stb), akkor ugrott mindenféle biztosítás! A FI relé csak Téged óv az áramütéstől."Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
4D4M
senior tag
válasz
tibi020 #57202 üzenetére
kapcsoló tapegysege okoz valami zajt- nem!
~
Ezt most így eldöntötted? (: ha a kapcsoló előtt nem volt villogás, akkor a kapcsoló hozzájárul.
Az említett LED panelek constant current (áramgenerátoros) tapegyseggel mennek. Ha leveszed, le tudod olvasni róla, hogy mekkora áramot küld ki mA nagysagrendben. Annak megfelelőt kell keresni, ha ezt az utat választod....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
senior tag
válasz
lord.lakli #57199 üzenetére
Van két polusu relé, de nagyjából felesleges. Ha van Fi relé és meg működik is, akkor nagyjából megtetted a legtöbbet a biztonsagotokert - nem szükséges megszakitani a nullát.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest