Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunace
tag
5 éve van nálam is Vitodens 100W B1KF, kb 3 éve vezérlem Opentherm-en Wiser HUb-al. Azon keresztül van integrálva HA-ba is az 5 radiátor termosztát és van 1 jelerősítő is hssználva smi Eberle (2 szint de 1 kör) A Viesmann-os szervizes nem szerelte be nekem a Wisert, nekem kellett megcsinálni (de a leírás tényleg van, ha jól rémlik a viszont szarul volt a kép a könyvében). Apró kiesések néha előfordulnak de összességében jól működik.
-
válasz
róland
üzenetére
Ha támogatja a VT-d-t és a VT-X-et át lehet adni a videókártyát az egyik gépnek. De ha egy kártya van benne, akkor ez általában matyi megvalósítani (bár nem lehetetlen) két kártyával relatív egyszerű és a VT-d (Directed IO) amúgy nem egy alapértelemezett dolog.
AMD-ben:
SVM Mode -> AMD-V (VT-x megfelelő)
IOMMU -> AMD-Vi (VT-d megfelelő) -
Mi akadályoz meg benne? Nekem Vitodens 100W B1KF van ("Vitodens 100" jónéhány éve gyárt kazánokat a Viessmann, amik évről évre akár teljesen másként is nézhetnek ki).
Most megy épp a negyedik szezonja, eddig SEMMI baja nem volt (az előírt 2 év utni szervizt megcsináltam, hivatalos Viessmann-partner szerelővel, kb teljesen szétszedte a kazán égőkamráját, mindent egyesével kitisztított, és újra összerakta).
A Viessmann kiterjesztett garanciához, hivatalos forgalmazótól kell venni és hivatalos szerződött Viessmann-partner szerelő kell üzembehelyezze (ezek listáját megtalálod a Viessmann honlapján), de ezeket gondolom tudod.
OpenTherm csatlakozók vannak a csatlakozólapon, szóval Opentherm-es termosztátot is lehet rá kötni (bár az OpenTherm támogatja a kapcsolóüzemű termosztátot is, annak van külön csatlakozója a Viessmann panelján, nekem az van bekötve a primer-szekunder kialakítás miatt, ahol nincs sok értelme az Opentherm-nek, de ezt a kialakítást meg fogom szüntetni, amint lejár a kazán garanciája, és én is az Opentherm-vezérlést szereném használni vele).
Részletes műszaki dokumentációt és szerelési könyvt is adnak vele, nem csak a felhasználói kézikönyvet (a műszaki dokumentáció kb 3-szor vaskosabb, minta. felhasználói kézikönyv, és kb mindenre kiterjed).
Egyedüli "szívás" vele, hogy a Viessmann nem publikálja a webAPI-ját, így lokális HA- vagy egyéb integráció nem létezik hozzá, HA alá felhőn keresztül lehet integrálni (cserébe a Viessman cloud API-ja publikus és jól dokumentált). Vagy az itt korábban már linkelt Opentherm-kütyü integrálásával is lehet vezérelni, bár szerintem jóval kevesebbet tud OpenTherm-en, mint a WebAPI-n.
Ezt a modellt én egyelőre (több mint három év elteltével) még nem bántam meg, sőt.
Milyen fórumosok, mivel nem elégedettek vele kapsolatban? -
burtione
tag
válasz
esmi89
üzenetére
"Ezt pontosan nézd meg mielőtt bármit tervezel. - mindenképp
"Van egy motoros zónaszelep a kazán alatt beépítve igen, bocsi, aztán hőcserélővel van megoldva az alsó szint padlófűtése.
A radiátorokat külön el lehet zárni, attól függetlenül a többit melegíti, úgyhogy gondolom a TRV akkor jó lehet oda.
-
-
LouiS22
veterán
A friss ESPHome rengeteg változást, javítást tartalmaz, mindenképp olvassátok el és értelmezzétek a release logot.
-
amargo
addikt
-
esmi89
kezdő
válasz
burtione
üzenetére
A termosztátok a vezérlőt kapcsolják az pedig egy relén keresztül küldi a jelet a kazánnak. (gondolom én.
)
Ezt pontosan nézd meg mielőtt bármit tervezel.A radiátorokon nincs zónaszelep. Van egy radiátoros fűtési kör és egy padlófűtési kör, ezeket kapcsolja két darab termosztát egy vezérlőn keresztül.
Ha két zóna (kör) van akkor kell lenni zóna szelepnek, amit a thermosztát kapcsol. Másképpen bármelyik thermosztát kapcsolna fűtene az alsó és felső szint is.
És ha már ez meg van oldva, akkor a kazán vezérlés meg van oldva csak a régi thermosztát módján zárni kell a kört.
Amúgy jól megzavartál
Most van zóna vagy nincs? van két kör vagy nincs?
Lehet csak félre értettem valamit.
Az meg amúgy marha nagy szopás, ha az tényleg fűtés kör, főleg, ha tényleg nincs zóna szelep (nem a radiátorokon, hanem a szintekhez).
Bár még lehet nincs veszve, ha legalább az meg van oldva az, hogy elzárod az egyik radiátort, akkor tovább tud folyni a melegvíz. Ha ez nincs akkor a TRV-ket el kell felejteni
és marad a szintenként két thermosztát, de elképzelni nem tudom, ez hogy megy zóna szelep nélkül.
Pl.: Nagyanyámék házában ez nem volt megoldva... egy kör az egész házban, jó sok pénzért csináltunk belőle két kört, hogy fent csak temperálás legyen, mert egy hodáj ház... El kéne adni, de nem akar elmenni onnan... Na ilyen rendszer esetén okosítani nem nagyon lehet
Ja és fázós utaljuk 100-200eFt-okat gázszámlára.... -
tototos
addikt
Ez azért jóval olcsóbb rf eszközk vezérlésre mint a broadlink [link]
-
gorbep
őstag
Délben ment a szellőző rendszer, azóta nem volt senki itthon... szóval ez 2 óra hőcserés szellőztetés után ennyi... azóta már 529 ppm
Igen, a kijelzője nagy fos, gondolom a létező legoccóbb LCD van benne...
-
gorbep
őstag
Megjött az occó NDIR CO2 szenzor. ZHA alá felment minden gond nélkül...

-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nem tudom lattatok e de van a Tado hoz egy uj integracio, ami kifejezetten a keves API hivasra van kihegyezve: https://github.com/banter240/tado_hijack
A homekit integracio es a cloud API kombinacioja, szenne optimalizalva
(a reszletek a linken) elv a napi 100 limitbe is belefer. -
burtione
tag
válasz
rviktor
üzenetére
jelenleg síma onf/off vezérlés van. vagyis a computherm q8rf ezt tudja. De a kazán egy vitodens 100-as elméletben támogatja az opentherm-et de fórumosok nem nagyon elégedettek vele. A termosztátok a vezérlőt kapcsolják az pedig egy relén keresztül küldi a jelet a kazánnak. (gondolom én.
)
A radiátorokon nincs zónaszelep. Van egy radiátoros fűtési kör és egy padlófűtési kör, ezeket kapcsolja két darab termosztát egy vezérlőn keresztül.
Homey-val van okosrendszer, arra van rákötve minden. A fűtést termosztát + TVR-ekre szeretném, annyi elég lenne.
Egy ilyen [link] honeywell központot ajánlottak erre a rendszerre első körben.
De nekem a shelly relé + termosztát + TVR-ek is teljesen járható út.
csak nem tudom mi lenne a jobb -
LouiS22
veterán
válasz
eastsider
üzenetére
Nem szerepelt a kitételeid között az, hogy kijelző nem kell. Gondolatolvasni meg egyikőnk sem tud. Egyébként vedd meg, próbáld ki (a leírásban az szerepel, hogy INDOOR, IP védettségre semmi nem utal).
Ebben a hobbiban van kockázat, ráadásul nincs két egyforma user és felhasználási mód. A ne zabálja az elemet amúgy a téli hidegben vágyálom lesz.
Hasonlón beltéren van (folyosó, kb 10 fok van most), küldtem rá custom firmware-t, jól elketyeg az elemekkel. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
kültéri, IP védett zigbee hőmérséklet szenzort tudtok ajánlani?
ne zabálja az akkut és legyen stabil a kapcsolat -
migabi24
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
A semminél sokkal jobb, valaki keresett ilyet nemrég azért linkeltem, nem azért mert tetszik
-
ojb
tag
Sziasztok!
Ha már Slimmelezer...
Kérem segítsen valaki, aminek van stabil fordító környezete.
OTA kellene frissítenem egy Slimmelezer-t (2024.12.2) -ről a legfrissebbre.
Akinek van legfrissebb fordított .bin - je ( vagy fordítana nekem egyet ) megosztaná velem?
Köszönöm segítséget
/nem használok ESPHome környezetet és csak emiatt lusta vagyok telepíteni/ -
Degeczi
nagyúr
válasz
LouiS22
üzenetére
Nem teljesen, sajnos. Vagyis az alapjellemzőek szintjén még igen, de az említett custom fw-ek kezelnek pár további adatot is (mint pl. meddő teljesítmény), és ott teljes a káosz, akad olyan eltérés is, ami hibát okoz az ESPHome-nak az értelmezésben, valszeg ezért nem megy a topiktársnak sem. Tavaly írtam itt egy példát, ott az okozott gondot, h pl. a Démászos óra előjellel küld olyan értéket, amire a hivatkozott kód nem volt fölkészítve, hibás karakternek írta a - jelet.
-
LouiS22
veterán
-
MrTwister
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Akkor úgy néz ki az amargo repo sajna opusz-titász&mvm-hez sajna nem jó,valami más lehet a villanyóra firmwareben és így máshogy küldi az adatokat.

dbius Én is az afarago félét használom...az meg november óta már nem kompatibilis az új ESPHommal. Úgy tűnik ez nekünk egy megoldhatatlan probléma.Gondolom az említett repo tulaja amargo nincs itt a fórumon ugye?
-
dbius
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Ez engem is érdekelne, nekem is megállt novemberi frissítésnél az esphome slimmelezer esetében, hasonló hibával elszáll fordítás elején és nem igazán foglalkoztam vele azóta. Annyi, hogy én is opusz titász terület és MVM, de én másik repot, afarago repoját használom.
-
st6969
őstag
Próbáltam Google tv rendszeren (nekem TCL van) távirányítóval HA-ba integrált eszközöket vezérelni. Rákeresve, fel tudtam rakni egy Quickbars nevű appot, ott távirányító gombokra rá lehetett tanítani eszközöket. Ez jó is lenne, működött is, de csak addig megy, amíg ki nem kapcsolom a tv-t. Utána, ha újra bekapcsolom a tv-t, nem reagál a betanított gombokra, azok újra az eredeti funkcióban működnek. Ha ismét elindítom a Quickbars-t, megint megy...
A HA korábban felajánlotta, hogy integrálja a tv távirányítót (ami BT). Engedtem, de kipróbálni nem érkeztem, hogy mit lehet vele csinálni, és pár napon belül lemerült az elem a távirányítóban (gyanítom, ezzel lehet összefüggésben), így ezt visszavontam.
Mi az ajánlott módszer? -
migabi24
nagyúr
Kültéri kijelzős hőmérő [link]
-
MrTwister
őstag
válasz
Petikeje
üzenetére
Sziasztok! Én vagyok az a kolléga!

Ez a .yaml még ment a november eleji ESPHome-mal:
[link]
Frissült az ESPHome és mindenféle fordítási hibát dobott rá:
[kép]
Ezért próbáltam a github.com/4D4M-Github-on található .yaml-ket, pl. ezt: [link]
Ez szépen lefordul és fel is tölti a firmwaret a SlimmeLezerbe, de adat nem jön semmi.
[link]
Összehasonlítva a Githubos és az én régi .yaml-em ezek a sorok a különbségek(a szenzorok is másak, de az nem lényeg, hiszen nekem előtte mindent olvasott):
Az enyémben ezek a sorok voltak, a githubos-ban ezek sehol nem szerepelnek így:${device_name}_set_dsmr_key'"external_components:- source:type: localpath: components/dashboard_import:package_import_url: github://zuidwijk/dsmr/slimmelezer.yaml@mainA villanyórám ilyen, még 2023-ban telepített,ha ez számít:[kép]és nálunk nem eon a hálózati elosztó hanem az Opusz-Titász és az MVM számláz. -
st6969
őstag
válasz
esmi89
üzenetére
"De az a bajom, hogy a Yeelight / Xiaomi nem árul fali kapcsolókat"
Kettőt is linkeltem az előző hsz-emben
Nem tökéletesek, de a célnak megfelelnek (a dimmert van, hogy kicsit erősebben kell nyomni, főleg, ha merül az elem, a fali kapcsoló meg lehetne halkabb, cserébe megkérdőjelezhetetlenül határozott a nyomáspontja
) -
Petikeje
tag
Szia, ha jól értem sikerült frissítened nyáron a slimmelezert amargo felé magyar megoldásra.
Küzdünk itt 1 kollégával, akinek a novemberi esphome frissítés óta nem hoz adatokat a slimmelezer. (Nálam EON területén az amargo működik csont nélkül. Szóval nem "képzeletbeli kolléga" 🤣)
@spst: megosztanad lecci a most működő yaml-d?
@LouiS22: még Te voltál aktív a témában, nem nagyon vagom, hogy a szolgáltató számít e. Ha a kollégának Opus Tigáz a szolgáltatója, akkor működni fog az amargo féle eon-s megoldás?
Köszi! -
Jelenleg falon kívüli kábelcsatornás vezetékezés van, és azt szeretnéd megszüntetni? Esetleg ősi magyar szokás szerinti null-megszakítós kapcsolóhuzalozás van, és ettől szabadulnál meg de nem akarod áthuzalozni az egészet?
Ezekre mindkét általad linkelt alkalmas, én viszont javasolnék olyant, ami nem proprietáris, hanem valamilyen szabványos rádiós protokollon működik, ebből a szempontból A Shelly 1 Mini (száraz kapcsolásra) vagy Shelly 1 PM Mini (nedves kapcsolásra) reléket illetve Bluetooth-os kapcsolókat javasolnék (a Bluetotth is 2.4 GHz-en működik, tehát bőven lehet, hogy az általad linkelt Remo kapcsolók is valójában bluetooth-osak, csak ezt nem veri nagydobra a gyártó). Bluetooth-os kapcsolokból is van választék a Shellynél, de valószínű, hogy a relék nem finnyéásak, más BT-kapcsolóval is párosíthatóak (ebben nem vagyok biztos, utána kell járni).
A sztenderd megoldás előnye, hogy ha később mégi akarnál okosotthon vezérlőt, akkor ennek nincs semmi akadálya, a Shelly relék és kapcsolók kompatibilisek a legelterjedtebb okosotthon vezérlőkkel.
De önmagukban is használhatók, mindenféle internetkapcsolat nélkül is. A párosítás egy picit körülményesebb, mint az általad kinézett Remo-k esetében, kell hozzá egy okostelefon vagy laptop is (de külön applikáció már nem, elég egy böngésző).Persze a Shellynek van saját okotelefon-applikációja és saját cloud-alapú vezérelhetősége is, szóval lehet haladni vele az integrált okosotthon.megoldások felé, de nem muszáj. A lehetőséget viszont meghagyod.
Világításkapcsoláshoz a legcélszerűbb Shelly 1 PM Mini (piros) relétket használni, ezek aprók és akár a lámpatestekben is elférnek (ezesetben a lámpatestet én mindenképp védő-foöldelném). A Shelly reléket több kapcsolóval is párosíthatod, és virtuális "váltókapcsolásokat" is létrehozhatsz. Van kétkörös, "csillárkapcsoló" reléváltozat is.
Nem linkeltem konkrét oldalakat, a fentiek alapján könnyen rájuk találsz egy internetes kersővel, vagy nézz körül pl. itt: https://okosotthon.bolt.hu
-
esmi89
kezdő
válasz
Strezi
üzenetére
Hallod 88 x 38 x 23mm relé? hová a plafonra?
Hát ez az olcsó, szép és kényelmesből, az olcsó.
Nem tudom mennyire akar spórolni.
Én Yeelight ökoszisztémát használnék, főleg ha lámpákat is akar venni. (nekem minden Yeelight)
De az a bajom, hogy a Yeelight / Xiaomi nem árul fali kapcsolókat
Aztán ott az Aqara aki meg szép falil kapcsolókat árul (nekem mind az) de alig árul lámpákat cserébe van reléje, de az meg nagyon nem olcsó, de pici
Így nem tudok okosat mondani.... de a 9*4*2 cm-es bumszli a lámpa elég az akkor is meh. -
válasz
burtione
üzenetére
A relé és a vezérlés kiválasztásánál, ezt kell figyelmbe venni:
1) A kazán mit kér vezérlésnek?
Ez a legfontosabb. Van kazán, ami sima ki/be (dry contact) jelet vár, van ami 230 V-os kapcsolást is elvisel, és van OpenTherm / busz kompatibilis megoldás, amit teljesen más logikával kell vezérelni. Ebből következik, hogy nem mindegy, milyen relé/eszköz kerül be, mert az interfész határozza meg az egészet.
2) Most pontosan mit kapcsol a termosztát?
Nem csak az számít, hogy "fűtést kér", hanem hogy melyik elemet kapcsolja a jelenlegi két eszköz:
- közvetlenül a kazánt?
- zónaszelepet (vagy több zónaszelepet)?
Ha a rendszer ténylegesen tudja, hogy egy kazánról a lenti és a fenti kör külön menjen, akkor általában van benne zónaszelep / vezérlő, ami már kezeli a "kazán kérés" logikát is. Ilyenkor sokszor nem a kazánhoz kell első körben nyúlni, hanem a zónavezérléshez.
3) Van már okos ökoszisztémád, vagy csak a fűtést okosítanád?
Ha nincs meglévő rendszer (és nem akarsz több appot/hidat), akkor előny, ha egy ökoszisztémában meg tudsz oldani mindent: relé + hőmérők + TRV-k + (padlófűtésnél) osztó-gyűjtő vezérlés.
4) Milyen mélységig okosítanád a fűtést?
Egyszerűbb irány: Thermosztátra és fent TRV-kre bízod, és kész.
Komolyabb irány: szobánként külső hőmérő, és a szelepeket direktben szabályozod (jobb komfort, de több munka és több hibalehetőség).
Padlófűtésnél ez különösen fontos, mert ott az osztó-gyűjtő és a szelepvezérlés sokszor a szűk keresztmetszet.
5) Van informatikai affinitás?
Ha van (pl. Home Assistant), sokkal több jó opció nyílik. Ha nincs, akkor érdemes minimalizálni a komplexitást, és egy kézben tartott ökoszisztémát választani.Ha nincs semmilyen rendszered és nem akarsz Home Assistant irányt, akkor a "mindent egyben" témában leginkább a Shelly és az Aqara szokott szóba kerülni.
Shelly: a relék nagyon rendben vannak (én is főleg reléket/rolót használok), viszont a Shelly app/ökoszisztéma fűtésoldali képességeit személy szerint nem ismerem mélyen. Ettől még simán lehet jó választás.
Aqara: van hozzá hőmérő, TRV, relé, és van padlófűtés termosztát vonal is; ilyen jellegű rendszert már építettem. A padlófűtés vezérlés viszont itt is kritikus pont, és erről vegyes tapasztalatokat/értékeléseket lehet olvasni.Viszont nehéz konkrétumokat írni, mert a döntés kulcsa az, hogy a lenti/fenti termosztát jelenleg mit kapcsol, és hogyan van megoldva a két kör szétválasztása egy kazánnal. Ha ez eddig jól működött, az már fél siker – csak rá kell ülni okos eszközzel a megfelelő pontra, nem feltétlen a kazánnál elvágni mindent. De a fenti kérdések elég fontosak, mert nagyon szétágazik innentől.
Na jó hosszú lett

-
Strezi
őstag
Már több ilyet csináltam, teljesen fájdalommentesen meg lehet oldani:
1. Kapcsolók helyén direktbe kell wagózni a fázist.
2. Minden lámpa elé egy egy Sonoff RF R2, 433Mhz és Wifi(opcionális!)
3. Kapcsolók fölé lehet ragasztani az új gombelemes kapcsolókat (CR2032, tőbb évet elmegy), 1-3 modulos, többet rá lehet programozni egy-egy relére, azaz autómatikus a több kapcsolós csillár kialakitás. Ahova kell egy körnek plusz kapcsoló, simán a falra, új helyre is fel lehet ragasztani.
Magának a Sonoffnak, kellmetlenek az érintésérzékeny gombjai, sajnos és az elemet is gyorsan eszi.
Viszont ezt a sorozatot simán rá lehet programozni:
https://iotcentrum.hu/termek/iotec-rf1-rf-radios-fali-kapcsolo-fekete/
Van fekete, fehér 1-3 modulos.
De van az IOTEC -nek buetooth sorozata is, kapcsolókkal, relékkel.Nem annyira okosothon, de amit elmondtál ez lenne ideális

-
burtione
tag
válasz
rviktor
üzenetére
igen igen értem. Első körben olyan vezérlőt kerestem ami tudná a két szintet külön kapcsolni. De amit írtatok az alapján akkor lesz egy relé (pl. shelly 1 plus), az után egy termosztát a padlófűtésre (még nem tudom milyen típus lenne jó), illetve akkor trv-k a radiátorokra. (a radiátorok és a padlófűtés is 6-6 körön van, de a padlót azt hagynám, mivel egy nagy tér)
Kérlek erősíts meg, hogy így jó lehet?
-
burtione
tag
válasz
esmi89
üzenetére
bocsi ha félreérthető voltam. Alsó szint padlófűtés, emelet raidátoros. Egy computherm q8rf van most két termosztáttal 1 lent 1 fent.
Ha pl. egy shelly 1 plus relére rákötök egy termosztátot ami kezeli a padlófűtést (az egész lenne egy kör, mert nagyjából egy tér) + a radiátorokra teszek trv-t (az lenne a másik kör amit kapcsol a relé ha valamelyik trv kéri), akkor az működő megoldás lehet?
vagy ettől mi a jobb? -
st6969
őstag
Yeelight lámpák pl. működnek falon kívüli saját BT dimmerrel, ill. párhuzamosan applikációval is. Nem kell vezetékelni a kapcsolót, nem kell külön relét beépíteni. De mivel a lámpának kell áramot adni, csak kell valami kapcsoló, vagy direktbe a kismegszakítókhoz lesz kötve? Azaz folyamatosan feszültség alatt (és így online) lesz, ha nem akarsz kapcsolót vezetékelni...
De egy dolgot nem nagyon értek: ha alumínium vezetékek miatt lesz villanyszerelés, akkor mi lesz azokkal a vezetékekkel, amik a lámpákhoz mennek a plafonban?
- Marad alumínium? Akkor miért nem maradhat a kapcsoló is (vagyis, Yeelight esetén ilyen) + a vezeték nélküli, ahova akarod?
- Az is réz lesz? Akkor az vagy vésés, vagy kábelcsatorna... -
Nor-b
csendes tag
válasz
esmi89
üzenetére
Igen, egyetértek ha nem fér be a lámpa alá a relé akkor nem igazán lehet szépen megoldani. Nyílván lámpát is úgy választanék hogy jó legyen.
Ha van esetleg más alternatívád vagy ötleted, vagy tudsz olyan rendszert amihez kisebb méretű relé tartozik azt szívesen fogadom
-
esmi89
kezdő
Én értem hogy megy, de tanácsot kértél és leírtam, hogy működik, milyen megoldások vannak.
Illetve azt is leírtam, hogy ezeket a reléket jellemzően a lámpakapcsolóba szokták tenni és igen olvastam, hogy nem lesz ott semmi

Ha én itthon körbenézek, nem tudom hová is tudnám máshová tenni... ezért írtam, hogy gondold végi hová teszed
Mert a lámpa búrájában ritkán van hely egy relének.Nem tudom figyelted-e, hogy amit linkeltél: Optonica Kinetikus - Vezeték nélküli egy pólusú kapcsoló és vezérlő, matt fehér, IP44 - Ár: 9 390 Ft - ANRO Ez például gyárilag előre van párosítva, ami azt jelenti az a kapcsoló csak ezt kapcsolja. Nincs applikáció. Ez azt jelenti, hogy nem lehet másik kapcsolóval összerakni.
A másikhoz meg nem adnak relét, de azért a relének ami hozzá van szép mérete van 7,5*2,9*2,8 cm. És ha nincs minden lámpában helye a relének, akkor már nem lesz egységes a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 15c 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Natúr Titán - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártyafüggetlen, 86% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és marad a szintenként két thermosztát, de elképzelni nem tudom, ez hogy megy zóna szelep nélkül.