Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balukapit4ny #170385 üzenetére
ivana majd segít,ő otthon van az ilyen régebbi cuccokban.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170396 üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz legközelebb. Ezt fogom fejlesztgetni.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
xy.zsolt
őstag
Ma végleg 5ösre vizsgázott a kemény, alis karbon nyergem....összesen 158km, volt tempó bőven és úgy száltam le itthon mint mikor indulásnál ráültem ......csak fáradtabban persze
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
manager2220
tag
Na sikerült megkoronázni a hetet egy hatalmas erdei eséssel . Épített pálya, kB 80 cm-es letörés, elsőre szépen megvolt érkezéskor kicsit beszitált ugyan. Na mondom ránézek még mielőtt indulok haza, hát nem kellett volna. Valószínűleg jobban sikerült az elmélkedés mert leérkezve úgy ledobott a bike ahogy a nagykönyvben meg van írva. Úgy földhöz vágott jobbra, hogy még a bukó is elfogott a fejemen . Szóval most tiszta zúzódás a jobb oldalam, plusz úgy megrándult a nyakam mint állat.... Nyaki sérvem biztos like-olja. Szóval best practice: ha megy is elsőre amit bevállal az ember azért még lehet csúnya vége másodszorra is
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170390 üzenetére
A kereskedő nem zár be és biztos vagyok benne, hogy Ausztria legtöbb Meridát értékesítő boltja elsőre megjavította/cserélte volna a telót, nem hagyta volna, hogy a szezon közepén egy hónapig bringa nélkül legyek.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170372 üzenetére
Hogyan intézné el saját hatáskörben? Nagykerből kb 10 ezer ft a service kit az üzletnek, és egy tapasztalt szerelő nagyjából 1 óra alatt elvégzi a teljes szervizt a tagon. Majd visszaszerelik a bringádba, Te meg tekersz tovább! Ennyi. Persze ehhez nem árt ha dolgozik olyan ember a cégnél aki tudja merre hány méter a tagokat illetően. A Bergusonnal azért megy a szarakodás mert nincs náluk olyan ember aki hozzá merne nyúlni.
Szabadság miatt külföldön is szünetelhet sok minden! Jó párszor volt olyan, még a Bergamont-al, hogy az email-re majdnem 1 hónap múlva reagáltak. Bocsi, szabadság volt. Szóval nehogy azt hidd, hogy azért mert külföld, akkor ott minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz itouchfan #170382 üzenetére
Na ide kellett volna egy dashcam, bár lehet letört volna a bukfencnél. Amúgy ha hosszabb útra készülök, akkor az elején én extra óvatos vagyok. Mondjuk az is benne van, hogy család/gyerekek mellett többnyire az az egy esélyem van, amikor elindulok, mert csak oda lehetett beszervezni mindenkit. Nincs olyan, hogy majd holnap. Amúgy TG megmondta, hogy ami nincs fent sztráván az meg sem történt...
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
parkr
őstag
Nem muszáj nőinek lennie, de pl. a Specialized Power elég népszerű, mindkét változatban, vagy Fizik Luce kimondottan női.
Van sok, de ugye nyerget a legnehezebb ajánlani, mert mindenkinek más lesz jó.Garminban az auto startot Activity Profile-on belül tudod kikapcsolni, vagy csak értesítésre állítani
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
Ma végre hozzám került az új bringám. Fél hatkor keltem Fonyódon, fél kilenckor Sopronban csengettem az eladónál.
Tényleg 2 éves, 1 pici sérülés. Hibátlan hajtás, a 200 km reális lehet:)
Nyereg csere, pedál szerelés mehetünk.
Az M-es még pont jó lett.
Teljesen rendben van a Triban 520-as, Sora szettel ennyiért ajándék.
Szóval örülök.
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Van egy agydinamós biciklim, és a hátsó illetve az első lámpa is egy axa típus. Első lámpa pontos típusa axa pico 15 kapcsolós lámpa, tehát bekapcsoláskor vezérli a hátsó lámpát is.
Az első lámpát tervezném lecserélni egy Axa Lámpa Első Dinamós Lux70 On-off típusúra.1-1 helyen a boltokban feltüntették hogy van 4 illetve 2 vezetékes kiszerelés is (nem mindenhol), és állítólag a 2 vezetékes kiszerelésre ezt írják:
"OEM csomagolás! 2 vezetékes, így a hátsó lámpát nem tudja vezérelni!"Mindenképp on/off kapcsolósra gondoltam.
Tehát függ az, hogy hány vezetékkel rendelkezőt választok? (a hátsó lámpavezérlés miatt)
Bekötéskor ha jól tudom a váz (negatív) pólusra menne, míg elsőkeréknél a pozítiv.[ Szerkesztve ]
-
balukapit4ny
csendes tag
válasz Hasaggymeg #170383 üzenetére
Köszi a választ, fém mindkét oldalon.
-
Alg
veterán
Kerékpáros lovagiasság: amikor félúton kicserélitek a nyergeket a bringákon, mert barátnőd nincs jóban a sajátjával (tapasztalat után: tényleg nem túl kényelmes, Prologo Nago, nagyon keskeny).
Milyen női nyerget lenne érdemes kipróbálni mondjuk olyan 100EUR-ig?
Más: Edge 530-at hogy lehet lebeszélni arról hogy állandóan magától indítson edzést? Nézegetem az adatokat, beállításokat stb. és állandóan menne bringázni, én meg állíthatom le és törölhetem a pár mp-es edzéseket
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balukapit4ny #170381 üzenetére
Szerintem az a szerszám nem lesz jó.Műanyag az a záróanya?Ha jól emléxem én kimelegítettem,műanyag volt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
itouchfan
senior tag
Na, a mai nap gondoltam nyomok egy Balaton felvidéki MTB GranFondot, kicsit kalandosra sikeredett
Kezdve ott, hogy átestem a kormányon, mikor egy útra keresztbe állt fát próbáltam át"ugratni" (eleje, háta szépen külön külön), de az első kerekem beakadt egy fű alatt rejtőző kőbe, abban a pillanatban, hogy azon volt az összes súlyom. Itt hagytam el a kulacsom (amit nem vettem észre), így a 15-20.ik km-nel a tervezett 100-ból. Utána Kab-hegyre felfelé egy 4 nagy és kb 8-10 kölyök vaddisznóból álló csordába botlottam, a kicsik persze széjjel szaladtak, az egyik nagy meg berágott és elfutás helyett velem szemben 10 méterre elkezdett szépen röfögni és igencsak nézegetett, úgyhogy inkább visszavonulót fújtam. Majd pár perc várakozás után, miután áthaladtam a vaddisznós területen, kaptam egy defektet. Még mindig csak 23 km-nel tartottam de volt már egy pár esemény.
Na mindegy, Kab-hegy, Szentgál, Nemesvámos, Tótvázsony volt az útvonal, ivást megoldottam kutakból, illetve egy kocsmában vett fél literes üveget töltögettem újra a mezzsebben tárolva.
Amikor meg fel akartam tölteni a Brytonrol a fit filet stravaba, ismét nem engedte (idén 3. Vagy 4. Alkalom), mondván sérült a fájl... (Méret: 0 byte). Most arra jöttem rá, hogy amikor betelne a tárhely, törlöm, törlés után az első rögzített file mindig kuka, nem tudom másnak is történt-e ilyen de valszeg ez lehet.... Bosszantó. Szép kis kör volt, élvezetes is.De elgondolkodtató egy olyan computer, ami tud navigálni is rendesen, pláne úgy, hogy sajnos ez a Bakony, Balaton felvidék a legnépszerűbb helyiektől eltekintve nagyon gyéren van jelölve, annak ellenére, hogy direkt jelzett turista utakat választottam, sokszor 5-6 km-en keresztül semmiféle jelzéssel nem találkoztam...
6030D: gratula Törökbálinthoz!
Mi a következő célpont?
Bükk, Zselic, Balaton?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
balukapit4ny
csendes tag
Sziasztok!
Monoblokk szerelés témában kérnék segítséget.
Néhány hete vásároltam egy olasz trekkinget, a hajtókart leszedve a következő látvány fogadott:https://drive.google.com/file/d/1t_kh5RY1tKA0HIVmg8MHukudSsWNN3np/view?usp=sharing
A monoblokk olasz rendszerű, az alábbi szerszám alkalmas rá, hogy leszedjem a 12 körmös csészét, vagy ebből is több szabvány lehet?
https://ebike.hu/termekek/karbantartas/szerszam-celszerszam/kazetta-leszedo/120830_park-tool-bbt-5-fr-11-campagnolo-kazetta-leszedo/
Ha lehet, a szervizt elkerülném, magam oldanám meg a problémát.[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Maximum1:Vétel nem is feltételenül most lenne,mivel minden le van rabolva,inkább amikor lehet válogatni készleten lévőkből,akkor tudjak választani,mi is kell nekem. -
Maximum1
őstag
Esetleg Cube Sl Road, ha kapol, minden le van fosztva, kulacsot nem kapsz, nem hogy kerékpárt...
Ennek mindene jó, egyedül a fék ami lehetne jobb is, de ha nem vagy 90+kg akkor ezzel is megállsz, városba meg mindegy.
Gumit lecseréled valami 32mm-re és meg is vagy.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Hasaggymeg #170374 üzenetére
Én azonnal tudnám javítani teljesen ingyen, még 10 év garanciát is adnék rá, csak hát pont szabin vagyok határozatlan ideig.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
cdl
senior tag
válasz Hasaggymeg #170375 üzenetére
+1 pont így döntenék.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha engem kérdezel akkor alu+jobb felszereltség,ha mást akkor...nem. Amúgy bizonyos szinten felül a (sz@rházi) kereskedők már összekötik a kettőt,vagyis nem nagyon fogsz új 7100/8100 Shimano/ Sram GX fölötti hajtást,váltást,féket,vagy DT kerekeket,esetleg Sid,vagy Fox Factory telót már csak karbon kerékpárokon találni. Aztán ahogy alu,úgy van karbonból is több kategória,ugyanakkor szakirodalom szerint a jó karbon már veri az alut mindenhol,súly,tartósság,merevség,egyedül az oldalról kapott ütésekre kényesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #170371 üzenetére
Már te is szabira?! Mind szabira mentek mi meg itt maradunk (hím)tagjainkkal kezünkben!
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170371 üzenetére
A Berguson nem a Biker -re, hanem a Dr. Bike -ra hivatkozott, hogy szabi miatt ők nem vállalták a javítást. Ha viszont nem ők javítják, akkor a Biker nem fogadja el garanciálisnak. Akkor viszont egy kereskedő hogy intézhetné el saját hatáskörben?
Az már más kérdés, hogy egy szabadság miatt hogyan szünetelhet egy ilyen márka országos szintű, garis szervízelése?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170370 üzenetére
Normális szervizben általában ott lapul a fiókban a legtöbb taghoz, villához a javító szett. Nálunk is van két teli dobozzal Fox-hoz és RS-hez. Persze előfordulhat, hogy valami épp nincs. Ugye ilyenkor van szopás a bikerrel, mert itthon tőlük lehet venni RS-hez cuccokat, de külföldről is 1 hét alatt megjön. Ha meg van a bikernél, akkor onnan pár nap. A szervizek átfutása pedig általában 1 hét szokott lenni szezonban, én otthon privátban ennél igyekszem hamarabb is megoldani, csak ugye most jövő héten szabin vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170369 üzenetére
Egyáltalán a szervízkit, vagy maga a tag jelenleg reális időn belül beszerezhető? Mert anélkül senki sem tudja megjavítani.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170368 üzenetére
Ebbe én ilyen szinten nem látok bele, nem tudok neked erre válaszolni. Fogalmam nincs, hogy miért van még mindig a Bikernél a Sram, mert az egészen biztos, hogy panasz már volt rájuk. De azért egy forgalmazást elvenni egy cégtől nem mindig olyan egyszerű! Én arra gondolok, hogy a Biker töketlenkedését a legtöbb hazai, normális kereskedő saját kézbe veszi. Egyrészt az RS egy jó cucc (jó persze Te most nem ezt gondolod a fenti okok miatt), nagyon ritkán van garanciális probléma egy RS taggal, villával. Ha még is adódik, azt saját hatáskörben a kereskedők akár a saját szervizükben, akár a Dr.Bike-nál, belátható határidőn belül megoldják, aztán ráérnek boxolni a Bikerrel, de egy normális kereskedő nem a vásárlóját szívatja, azért mert az adott alkatrész forgalmazója töketlen. Akár saját költségre is belefér egy tag szerviz egy komolyabb boltnak, és a jó viszony megmaradása meg is ér ennyit! Szóval ezért is írtam, hogy egy normális kereskedő már rég megoldotta volna neked Biker nélkül is. Legalább is ahol én dolgozom, ott ez nem így megy, hogy a vásárlókat szívatjuk. Mindent megoldunk a szervizünkben!
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170367 üzenetére
Ha ez nem vmi kartellezés, akkor komolyan nem értem a töketlenségüket. Mi olyan nagy kunszt van ebben? Én motoroséktól jövök, ott mindenki ismer mindenkit. Nem hiszem, hogy bringáséknál ez másképp lenne. Ha egy Meridában, meg egy Cube -ban, Kellys -ben ugyanolyan márkájú teló van, akkor a probléma és az érdek is közös. Miből tartana egy közös fellépés? Pár telefonból? Ha ennyire balf...ok, akkor meg is érdemlik a savat.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170366 üzenetére
Ehhez szerintem a Merida kevés, de ha már több kerékpár forgalmazó együtt lobbizna ellenük, akkor lehet lenne valami változás. Az biztos, hogy nem jó, hogy egy ekkora márka mint a Sram nincs jó kézben itthon!
A külföldön vásárlásnak is megvannak a buktatói, de nyilván ma már egy tényleges alternatíva, főleg a webshop-ok. Csak akkor legyen a vásárlóban is annyi gerinc, hogy majd ha garanciáztatni kell, nem a hazai kereskedőnél vagy forgalmazónál veri az asztalt, mert erre már láttam nem egy nem két példát! Meg azért arra is jók a hazai kereskedők, hogy mindent megkérdezzenek, kipróbáljanak amit tudnak, akár órákra lefoglalják az alkalmazottakat, aztán szépen megrendelik külföldről pár száz euróval olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170365 üzenetére
De, ezt a változást a hazai Meridának kéne kierőszakolni az anyacégen keresztül, mielőtt a hazai vásárlók elfordulnak tőle .
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170361 üzenetére
Te azt honnan tudod, hogy a Bikerre még nem volt panasz, akár a Meridától meg máshonnan is? Mint mondtam mindenki utálja őket! Pont azért mert lassúak, nyögve nyelős náluk minden. De a Sram forgalmazását azt csak a Sram tudja elvenni tőlük! És, hogy miért van még mindig a bikernél a Sram? Hát ez számomra is rejtély!
Én tökéletesen értem, hogy inkább gariztatni lenne észszerűbb, abban sajnos nem tudok segíteni, de a javításban igen! Egyébként ha javítható, nem gondolnám, hogy egy korrekt nagy szerviz után bármi baja lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170363 üzenetére
Írtam is régebben, hogy ha nem lenne a gari, akkor a Berguson közelébe sem került volna a bringám. Ezzel viszont most a lóvén kívül két bibi van. Egyrészt, ezzel a kutyaütő Berguson járna a legjobban. Másrészt, a javított/cserélt fődarab garija újraindul és ki tudja, hogy mikor fossa el magát megint ez a csodateló.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz arcitec #170360 üzenetére
Nyilván úgy tűnhet, hogy elfogult vagyok, mert ebben dolgozom. Nem vagyok jogász, de az egészen biztos, hogy a kerékpár ipar nem úgy működik mint az autóipar! Értem én, hogy most itt én vagyok az akit lehet támadni, mert úgymond a másik oldalon állok, de azt kéne megérteni, hogy itt a balhé a vevő és a kereskedő között van! A hazai Merida forgalmazó egy igen korrekt cég! És a garanciát a tagra a Biker adja, nem a Merida, pont! A jogi lépéseket is ennek fényében lehet megtenni! Még is mit vártál tőlem, milyen megoldást? Egyébként Somatom-al már beszéltem privátban is és mondtam neki, hogy meg tudom javítani a tagját, igaz nem azonnal mert egész jövő héten szabin vagyok, de utána!
És még valami! Kikérem magamnak azt, hogy mellébeszélést, terelést feltételezz rólam! Egyrészt semmi közöm a Meridához, azon kívül, hogy jól ismerem őket, nem nekik dolgozom! Soha nem szokásom mellé beszélni, mindig igyekszem korrektül intézni mindent! ÉRTHETŐ????
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170359 üzenetére
Vétkesek közt cinkos aki néma. A forgalmazó is hibás, ha nem tesz ellene, hagyja, hogy ilyen problémás legyen egy Merida gariztatása.
Egyébként a Bikert, a Dr. Bike -ot és a forgalmazót is símán meg lehet kerülni. Pl. úgy, hogy Ausztriából vásárolunk bringát. Ez esetben viszont a hazai forgalmazó is veszteséget szenved. Meg is érdemli, ha nem tesz ellene.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
arcitec
addikt
válasz Runner_fxr #170359 üzenetére
Szerintem meg TE nagyon is elfogult vagy. Kit érdekel, ha veszek egy márkát, honnan van benne az alkatrész. Vagy saját gyártás vagy beszerzett onnantól az az Ő terméke és slussz.
PL Egy az autót a márkaszervizbe viszem és kész, nem a teleszkóp műhelybe. Kár is lenne ezt ferdítened. Ha a Merida beszerelte a XY gyártó cuccát attól még nem az XY terméket vettem hanem a Meridát. Nincs miről beszélni , a többi csak ferdítés és pláne nem látom az írásaidban a megoldást csak a terelést .. U.I: Az autó gyártók totál előírják a márkakereskedéseknek és a szerviznek egyben, hogy mit , hogy mire mi az eljárás és ha nem aszerint jár el meszeltek neki... Érthető ??? U.I2 : Nem egymás védése ... stb stb stb .[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170347 üzenetére
Szerintem mindent leírtam a témával kapcsolatban, úgy látom neked sem sikerült megérteni. Nyilván ez nem jó a Meridának se, azt is leírtam, hogy a Biker is érdekes cég, meg lesz a megfelelő számú panasz, elképzelhető, hogy majd valami történik. Én is úgy gondolom, hogy nem jó kézben van a Sram/RS, de a legtöbb bringát RS cuccokkal szerelik és akármennyire is szeretnéd ebbe belehúzni a Merida forgalmazót, itt a ludas a Berguson és a Biker. Azt megértem, hogy a te szempontból teljesen mindegy, hogy ki intézi, csak intézze, de mindennek van egy folyamata. Az adásvétel közted és a Berguson között jött létre. A tanulság ebből az, hogy legközelebb nem náluk vásárolsz. A Meridát kár ezért ekézni, mert ez nem rajtuk múlt. A Bikert meg kb mindenki utálja a bringás szakmában és csak úgy tudod őket megkerülni ha olyan bringát veszel amiben nem RS cuccok vannak, de így igen sok bringa kiesik. Személyes véleményem az, hogy itt a fő köcsög a Berguson, egy normális kereskedő már rég megoldotta volna neked Biker nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #170351 üzenetére
Ha mindenki csak magában tudja le az ilyesmit, akkor nem is fog változni a helyzet.
-
vendingo
veterán
Csak azért nem ajánlottam a tribant, mert nagyobb keretben gondolkodtál. Városban közlekedni, lelakatolni, otthagyni valahol praktikusabb. Kevésbé böki egy átlag tolvaj szemét egy dechatlononos bringa. Jó a support, gari. Elvileg pár hét és lesz megint készleten.
-
IzI
senior tag
válasz Hasaggymeg #170351 üzenetére
Köszi,vannak amikre kaptam választ benne,de a karbonvázra nem nagyon találtam.
Tudom net tele van vele,de legföképpen angolul,azt meg nem tok.
Így a Ti véleményetek érdekelne.Halottam olyasmit hogy a rezgést jobban elnyeli,merevebb,viszont törik.
Kérdés,ezek tényleg így vannak és van különbség az aluminimumhoz képest,amiért megérné kifeztni a különbözetet vagy mondhatni hobbi szintre felesleges.
Mondjuk 400e Ft se kevés már egy bicajért.Erről mi a véleményetek? Trbian [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Összefoglaló.
Somatom...mikor a Cube-ba szerelt és az autó tetején csapágyaival esőtől beázó Fulcrum kerékre azt mondták Bringalandosok "Ebbe ilyent szerelnek" én is gondolkodtam írok németbe is kockáéknak mert ez ő hírnevüket is rontja,aztán kaptam előbbitől újat,így letettem róla.Kurvák mind,mert verseny van a piacon ezért ott spórolnak ahol tudnak,de akad ellenpélda is mint a Gepidába szerelt OEM nemtommilyen,vagy éppen a Meridába szerelt "gagyi" Joytech agyak,melyek tartósnak bizonyulnak. Másik példa a bovdenház melyből felső kategóriást (nyavalyás 10-15e forintos tétel az egész Jagwireből! ) nem fogsz találni csak a 3 milliós bringákon,minden másra a legolcsóbbat szerelik.
vendingo...lásd fentebb a Joytechről.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Szerintetek megér +120e egy karbonvázas bicaj [link] (canyon),egy aluminium [link] (merida) helyett?
Meg mi szól karbon és az aluminium váz mellett,rossz és jó tulajdonságok?
Amire használnám,munkábajárás,meg ide oda(napi 40km városban(bp),sik terepen)Felszereltségek között(sora,tiagra,105,ultegra, van még ?) mekkora ugrások vannak(minőség, meg egyebek),egyáltalán mi a sorrend?
Csak a fitness kerékpár család jöhet szóba,országuti bicaj városban nem hiszem,hogy a legjobb,bár még soha nem mentem vele -
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #170344 üzenetére
Mi nem érthető azon, amit írtam? Tök mindegy, hogy ki az oka annak, hogy ez így alakult. A vásárló szempontjából a konklúzió az, hogy egy "drága" Merida bringa garanciális javítása problémás. Ha ez a hír terjed el a márkával kapcsolatban, akkor az nem csak a szervízelést végző kereskedőnek, hanem a forgalmazónak is rossz.
Egyébként meg nem ilyen egyszerű az ügy. A Berguson elküldte a telót. A hazai RockShox garis eljárási módja hibás. De, ezt nem nekem és nem a Bergusonnak kéne jeleznie, hanem a Merida forgalmazójának, hogy a RockShox beszállító hazai képviseletének ügyintézési módja nem összeegyeztethető a Merida márka imázsával.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Péternek is megjönni látszik az esze. [link]
6030D...nem csodálkozok,olyan idő volt,hogy csak aludjon az ember,
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Somatom #170297 üzenetére
Ebben igazad van, és a garancia is a komplett bringára szól, bár a vázra több a gari. Neked valóban nem kéne azzal foglalkozni, hogy melyik alkatrészére ki adja a garanciát, erre van elvileg a kereskedő, hogy neked ezeket intézze! De ez most valamilyen okból kifolyólag nehézkesen megy. Viszont a kerékpár forgalmazónak már ehhez nincs köze, ő csak az illetékeshez tud irányítani. A forgalmazónak a vázhoz van köze! Veled a kereskedő b@szott ki és nem a Merida forgalmazó.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #170342 üzenetére
Lehet h nem is lesz, mert haverom elaludt, fotóst meg nem láttam
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #170339 üzenetére
Vagy miért ne? 3 klikktől senkinek nem lesz izomláza . Nem lesz duplikálva semmi, attól nem kell tartani. Az viszont lehet, hogy a Connect hetekig vacakolni fog és ha arra vársz, addig nem tudod visszanézni, elemezni, megosztani a tekeréseket.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #170333 üzenetére
Én már többször kerültem meg a Connectet és amikor újra elkezdtem Connectel is szinkronizálni, nem duplikált semmit a Stravan, szal ami a Stravan már megvolt, azt csak a Connectbe rakta fel .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
bszg@
tag
https://www.sks-germany.com/en/productcategories/mudguards/
NandorHUN-nak szántam.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz zsocy #170329 üzenetére
Gondolom ők is éppen azzal vannak elfoglalva hogy a backupot visszatöltsék, csak azért az sem kis mennyiség gondolom, meg ilyenkor valahogy sosem működik minden elsőre, meg egy tesztet is rá kellene engedni legalább...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
arcitec
addikt
Nem kell ezt a Garmin szitut sem túllihegni,( mint amúgy nálunk mindenre van vészmadár ezerrel) az való igaz minden leállt, de el fog indulni, ha másképp nem fizetnek. Mi az a 10milla dollár. Ellenben azt tényleg nem értem miért nem lehet egy tutibb rendszert kiépíteni, úgy általában mindenhol ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsocy
őstag
válasz Napfénysüti #170328 üzenetére
Még a wannacry idején nekünk is voltak komoly ügyfelek akiket elkapott, de ott nagyon hamar elindult egy minimálisabb szolgáltatás, ugye ahogy jöttünk vissza backupból meg szórtuk ki a virtuális gépeket.
Egyébként Garminnál is ez van, a fontosabb dolgok mint a repülős cuccaik elkezdtek visszajönni. Nyilván a mi bringás hülyéskedésünk a sor végén kullogSaját véleményem hogy ma egy komolyabb cég (mint a Garmin is) egyszerűen nem lehet meg valami profi backup megoldás nélkül. Ha jól tudom a Garmin saját IT-t vitt, ezek után lehet kiszervezik valóban profiknak. Mi felhasználók még nyerhetünk is rajta :) Aztán lehet rosszul tudom, de az biztos hogy nem lennék most az IT csapatuk helyében :)
-
6030D
őstag
válasz inifini #170323 üzenetére
Köszi!
Hasaggymeg: lesz majd, addigra lesznek képek is. (Majd munkaidőben, akkor ráérek. ) Formáról annyit, hogy 2 óra környékén azt vártam, hogy valaki lelőjön. Mondjuk olyan eső utáni pára volt, hogy a hosszú emelkedőn bepárásodott a szemüvegem...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #170319 üzenetére
Az immár hagyományos beszámolót azért ne kummantsd el most sem! Formádra is kiváncsi vagyok most a "kamuszívbaj" után.
-
Louro
őstag
válasz Hasaggymeg #170324 üzenetére
Oké, akkor megpróbálom szűkíteni... És köszi!
Mess with the best / Die like the rest
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Louro #170320 üzenetére
Nézz körbe az egyre szűkebb kínálatban és véleményeztesd itt.Mikor már 1-2-t megmutatsz már tudjuk mire gondolsz.Élőben Decathlon,Speedbike ahol van több raktáron 2- 300 alattiból...na meg az összefoglaló itt.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #76500480 #170300 üzenetére
Egyik 10,másik 11 sebesaégesre való és kissé keskenyebb.Tudtommal visszafelé kompatibilisek.A felszereltségek szintje pedig az összefoglalóban mehtalál6ó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #170319 üzenetére
Jól kiszámoltam ezt...is. Akkor mégnagyobb gratula,hisz dobogó tetejére álltál! Reggel ébredéskor hallgatva az esőt az ablakon,nem irigyeltelek. ...de akkor végül nem volt vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Már a biciklizés se olyan, mint 30 éve, amikor bementünk a boltba és kijöttünk egy tutival.
Bár próbáltam kutakodni, néha ide is felnéztem és próbáltam okosodni, de lehet egyszerűbb megkérdezni, mint további órákat, napokat zsörtölődni magamban, hogy mi a jobb.Amiről szó lenne:
Jómagam - már, ha számít - 178cm magas és 105kg. Szóval átlagos
Használat többnyire aszfalton történne, de lehet néha-néha letérnénk földútra. De, ha arányostani kellene, akkor 1% alá becsülném a földút használatát.
Gyakoriság kapcsán nem munkábajárás az elsődleges cél egyelőre, hanem hétvégi tekerés.Bár itthon van spinning bicikli asszony miatt, de az ülés nekem mindig átok volt. Gyerekkoromban a Csepel biciklin sem bírtam sokat ülni. Pedig volt, hogy 20km-t letekertünk a nagyszülőkhöz.
Összegben meg tényleg nem tudom, mert láttam itt már közel milliós bicikliről témázgatni. Nem mondom, hogy legolcsóbban kellene megúszni, de ne legyen 3-500.000 a vége
Van esetleg "kezdőknek" való ajánlásotok? Nem vagyok én nagyigényű, hogy NASA fejlesztések legyenek rajta, meg marsi közettel csiszolt küllővédő.
Köszi előre is. Ha van, ha nincs
Mess with the best / Die like the rest
-
6030D
őstag
-
Somatom
veterán
válasz xy.zsolt #170314 üzenetére
Az eladott mennyiséghez képest nevetségesen kicsi a szervízük. Amikor mentem a bringáért, akkor kérdeztem, hogy legalább a váltót beállították-e. A szervízvezető kérdőn nézett rám, ő csak a telóról tudott. Látni kellett volna az arcát, amikor megmutattam neki a két héttel korábban, általa írt megrendelő lapot, amin ott állt a váltóbeállítás. Hát, ehhez is kevés volt két hét. Onnantól kb. 40 percet vártam, mert nem volt szabad állvány. Akkor meguntam, mondtam, hogy én most elmegyek, hétfőn úgyis jövök a főnökkel beszélgetni, közben megcsinálhatják a váltót. Majd rákérdezek a főnöknél, hogy tudja-e, hogy miért most állítgatják a váltómat.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszönöm a kanalas válaszokat, már érthető.
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #170311 üzenetére
Hazánkban drágábbak a bringák(áfa miatt is)...mert kisebb a kereslet.....mert kisebbek a bérek. Úgy látszik annyira viszont nem kisebbek, hogy megérje pl egy bergusonnak kellő mennyiségű, valódi szakembert megfizetni. Aztán csodálkoznak, ha az ember külföldön vásárol. Összetett a probléma.....ami mint most is a vevőn csapódik le.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #170309 üzenetére
Látom már versenyzel . Vicces az a szegmens . A 249 CAD az mi?
-
Somatom
veterán
válasz parandroid #170311 üzenetére
Attól ne félj, hogy engem kerülgetned kéne!
Rendszeres jelenet, hogy az outis úgy gondolja, hogy neki nem kell hátrafelé figyelnie. Látom rajta, hogy összerezzen, amikor megszólal a csengőm a se...ében.
Egyébként a telóhibánál tök mindegy, hogy kenyérszervós, vagy villanyos.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Runner_fxr #170295 üzenetére
Nem akartam beleszólni, mert mit értek én hozzá, de felénk ilyenkor egyben cserélik az alkatrészt, ha olyan, hogy macerás a csere, akkor az egész biciklit, aztán majd utána ráérnek javítgatni, ha lehet. Néhány ilyen eset presztizsben nagyobb anyagi bukást jelent nekik, mint akár egy drága alkatrészt készleten tartani. Mondjuk ezekhez a villanyfűnyírókhoz pláne nem értek, azt tudom, hogy lassan minden második eladott bicikli ilyen, a nyuggerek a vastag eurókötegeket lobogtatva követelik belőle a magukét, árban meg röpködnek a 4-5k eurók, aztán nem győzi őket kerülgetni az ember a bicikliúton.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bardi
senior tag
válasz vendingo #170307 üzenetére
Attól függ, hogy mekkora tartományt tud átfogni a hátsó váltó. Tehát pl egy 36/24-es hajtóműnél 11-36-os sorral lehet elég a rövid kanál, viszont ha felraksz egy 40-es nagytányért előre, már rövid lesz, hosszabb kanálra van szükség, hogy minden fokozat működjön.
'92 Honda VFR 750
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Somatom #170306 üzenetére
Nálam sokkal nagyobb volt a baj.
Komplett vázat kellett cserélni.
Berguson pont ugyan így viselkedett, elhajtottak, hazudoztak.
A Merida Concept Store szó nélkül felvállalta és cserélte a vázat.
Lassan ment, mert múlt év novemberben már nem volt itthon váz, utána meg jött a koronavírus.
Májusra megvolt a csere.
A Berguson egy szemét banda, SOHA nem fogok ott többet vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz bringasisti #170305 üzenetére
Azaz? Nem lettem most okosabb
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #170299 üzenetére
Nekem a Berguson egyáltalán nem válaszolt. Reklamáció esetén nem is preferálok ilyen kommunikációs csatornákat. Szeretek a szemébe nézni annak, akivel problémám van.
-
Zsohi
őstag
válasz Runner_fxr #170295 üzenetére
Aki nem adja meg a kellő tiszteletet a szakmának az egy 0 a szememben szakmailag!
A számból vetted ki a szót. Ha valamihez hozzányúlok alaposan utánajárok a műveletsornak és a lehetséges buktatóknak, majd ezután döntök arról, hogy képes vagyok-e rá, vagy ha túl magas a rizikófaktor vállalom-e a dolgot. Azt pedig ne felejtsük el, hogy ő is volt egyszer kezdő és ő is megfutotta az első tanulóköröket.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
vendingo
veterán
Mi a lényegi különbség váltónál a rövid és közepes kanalas kialakításnál? Van gyakorlati funkciója?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI Mini 4 pro RC2 drón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest