- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Normális betöltőtölcsér kell, ami alá nem megy be az őrlemény. Tamperelés még a tölcsér leemelése előtt. Ha rugós tampert használsz, aminek rövid az útja, akkor szükség lehet tamperelni a tölcsér nélkül is még egyet.
Sokkal egyértelműbb és egyszerűbb, mint elméletben.
-
sz.zs.
őstag
Eladó szimplázós szett! Fragola féle 41-es tamper + segéd és Noname LM szimpla kosár.
[link]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Step-down kosárt milyen technikával töltetek meg? Elnéztem ezt a videót, és csak a fejemet fogtam. A problémás rész ahol az átmérő kiszélesedése miatt van egy belső perem a kosárban, és ott fennmarad a kávé. Ezt először tamperoljam le, majd mivel lejebb megy így a kávé szintje, a peremen lerakódott őrleményt söpörjem rá, és tamperoljak még egyszer?
-
válasz
Toobee
üzenetére
Az elmúlt hetekben pont ezen gondolkodtam, csak nem mertem leírni sehova, nehogy ki legyek tagadva az univerzumból.. De ezek a modern espresso-k, soup, magas kosár, mind arra utal, hogy valahogy lehet, hogy lehetne ihatót készíteni nyomásfokozós kosárral is.. De most nekem sincs kéznél se a DB1-hez, se a robothoz, így kipróbálni nem volt alkalmam

-
Alabástrom
senior tag
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ezek a bármilyen jó hiszemben lőtt képek mindenféle kijelzőn máshogy jelennek meg. A zacskó a bal alsó sarokban gondolom fehér, erre én kékes(zöldes)nek látom, ebből kiindulva a bab is sötétebbnek látszódik, mint valójában. Csak kíváncsiságból, ez közepes espresso pörkölés?
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nekem dec24.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem december 22. pörkölésű van belőle, brutál jól hozza a szőlőt, nagyon finom kávé, de kissé sötétebbre van húzva annál, ami kép bennem a DAKokról van... Nem sikerült még olyat húzni, amiben ne lett volna benne a kicsit égett íz. A Tiéd is sötétebb, vagy csak a 22dikei lett ilyen nekik?
(Bár mellette egy Klover megy most, lehet, hogy csak amiatt tűnik sötétnek) -
-
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Akkor még jó, hogy nem rendeltem be. Már kezdtem örülni, hogy ez egy újabb szintlépés lehet a Robot P64 Brew kapcsolatában. A legjobb kávéim kivétel nélkül a durvára őrölt, fröcsögős, pulttakarítós verziók szoktak lenni. Jó lett volna megnézni, hogy még durvábbra őrölve mit tudhatnak együtt úgy, hogy azért a 6 barba is bele tudjon nyalni 1-2 mp-re.
Az előbb például egy DAK Sun Drip ment, az alábbi profillal. Már innám a következőt, annyira jól sikerült. -
kk831228
addikt
Üdv!?
Vettem egy Eureka Mignon Single Dose Pro -t ès èrdeklődnèk, hogy próbàlta -e màr itt valaki , a gyàri Black Diamond kèseket (espresso speciality vagy all purpose)? Hasonlítgatom a c kèses Majorral , de elsőre nagyon nem adja a gyàri kèssel ... Egyelőre 2 dolog tetszik a mèret ès a tiszta workfllow, meg a kinèzet
A többi elmegy inkàbb , azèrt rezeg is a burkolat valamelyest stb . Pedig súlyra nem annyira könnyű de a burkolatok elèg spórolósak , csak nem ipari na.
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bocsánat, elírtam
Természetesen finomabbra kell őrölni!Én amúgy hiányolom, hogy Robothoz nincs semmilyen szűrő a gyárin kívül. Jó, nyilván nem egy akkora piac mint az 58 mm, de akkor is.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Akkor erről sztem megint lecsúsztam.

-
-
1001erik
csendes tag
Impresso filter TP
-
somasz
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Az a helyzet, hogy mióta bekerültek a jobb kávék a szekrénybe, azóta egyre kevésbé kívánom hozzá a sok tejet. Én egyre inkább cortadózom. Válaszolt az Bezzerás eladó közben, ér vajon 300-at az a gép Rancilio őrlővel? Majd egy éve hirdeti, gondolom egyre inkább alkuképes lesz az. Ki lehet az őrlőt árulni mellőle? Ebayen ezek 40-50e körül is elmennek, ahogy néztem. Hirdetés link: [link]
-
Uyuarasy
tag
Esetlet Gaggiuino GEN3 V4 screen kit vagy screen erdekelne valakit? Nekem csak egy screen kellene (Discord/Reddit szerint V3-rol eleg csak a kijelzot cserelni az upgradehez).
-
Alabástrom
senior tag
Jót nevettem rajta, hátha más is:
[link] -
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Dremel.
Sajtolva van sztem. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Lehet róla szó. Most out of stock van a webshopjukban.
#143134: láttam, fel is röhögtem.
Nem értem minek hordja oda ezeket, el van ő a saját kis echo chamberében. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
mondanám, hogy lepasszolom a fragola-tuningos GC-m is, de az a helyzet, hogy erről nem nagyon tudok feljebb ugrani emberi pénzért úgy, hogy egy Robot is van itthon. egyébként 1-2 havonta facebook csoportokban fel szokott tűnni eladó tuning GC.
mivel a közepes, hagyományosabb vonalat isszátok, tejjel ráadásul, én még azt is megkockáztatom, hogy egy új, rézbojleres Gaggia Classic Pro-val is maximálisan meg lennél elégedve, akár tuning nélkül is. esetleg egy 6bar rugócserét megcsinálhatsz, ha jól emlékszem az újakon megint lehet. a Dedica-ról mindenképp lényegi előrelépés lesz.
arról nem is beszélve, hogy a GC szerintem még mindig egy nagyon szép gép

-
somasz
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Silviát láttam 120e körül V4-est, 170e körül V6-ost, azok nem hangzanak olyan rosszul, mint itthon az új ára.
A Bezzera Unica amiről lemaradtam, olyan 240e lett volna külföldről, de az AVX fórumon hirdettek egyet nem messze tőlem 300e-ért, őrlővel, de nem válaszol az eladó.tDr1v3r:
Ezért kérdeztem először a kezdő topikban, nem akarok annyira kockulni, hogy Gaggimate pro szettet tegyek bele jó drágán, bár ki tudja mit hoz a jövő... az RS és a GC pont ezért tetszik jobban, még ha buták is a kínaiakhoz képest. -
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nah megcsináltam! Nem szép, de legalább csúnya

Ma már nem kávézok, de holnap teszt!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
somasz
üzenetére
A DF64 már sztem kifutó itthon, lesz új, várd ki azt.
A Rancilio Silvia-k nem rosszak sztem de tényleg rozsdamentest érdemes abból kifogni. Azt meg GaggiMate Pro-val feltuningolni. Ha jó árban találsz persze... én mostanában nem láttam használtan, amiket azokért elkérnek meg nem érnek annyit. Akkor inkább egy új réz bojleres Gaggia Classic + GaggiMate Pro szett. (Beszerelni sem nehéz amúgy, van hozzá leírás, videó is.)
A sima PID-et érdemes elengedni, van már technika ami komolyabb (nem csak a hőfokot hanem a víznyomást is szabályozni tudod - GaggiMate vagy Gaggiuino - inkább előbbi).
A kínai sztem sem jó, nem lesz hozzá alkatrész hosszú távon. Egy Gaggia-hoz vagy Rancilio-hoz azért lesz tizenév múlva is, ezekhez a Gemilai származékokhoz (AVX) már ha öt év múlva is talál valamit az ember már szerencsés.
-
válasz
somasz
üzenetére
Silvia szerintem felejtős, ami pénzt kérnek érte. GC inkább régi, fulltuning verzió 200 alatt. Vagy Gaggiuno, de az drágább (meg jobb). Az új rézkazános az fehér holló és drága is, plusz a mod költsége. E61 irreálisan drága; 350-400 rugó használtan egy MaraX, mint belépő. Ha kicsengeted és elégedett vagy a korlátozott képességeivel (pl. túlmelegszik gőzöléskor és pacsálja a vizet), akkor persze szépen mutat a pulton. Kínait nem azért veszel, hogy az unokád is azon főzzön, hanem mert olcsó, modern és sokat tud. Ez ilyen biznisz.
-
somasz
addikt
válasz
Speti69
üzenetére
DF64-est most csak pirosat meg fehéret találtam, kifutó termék?
Jópofa ez a Robot, de nekem nem praktikus, gyerekek biztosan játszani akarnának vele, leborítanák, leforráznám magam, stb. Használt gépeketnéztem, Rancilioból V4-től fölfele érdemes nézelődni? Valami rozsdamenteset kifogni, aliról PID szettet belerakni villanyszerelő kávékedvelő haverral. Ugyanakkor egy belépő E61 gép meg csodásan mutatna a pulton.
A kínai csodák jópofák, de félek, nem váltanák be a minőségi és hosszú életű reményeimet. -
Speti69
kezdő
válasz
somasz
üzenetére
Örlőből én inkább a 64est ajánlanám, későbbiekben ha késcserén gondolkozol, jobb lesz
.
Főzőből itt sokunk a Cafelat Robot mellett tette le a voksot. Ez manuál gép 200 alatt, még ajánlott hozzá egy pides hattyúnyakú, és a néhai vendégek miatt még pluszban legalább 1 kosár. Hidd el, a manuál világ közel sem olyan macera, mint sokak gondolják, cserébe lesz egy olyan kávéfőződ, ami után nem vágysz másikra
Ha ragaszkodsz a nyomógombhoz, akkor ennyiért avxnél nézegess szerintem, vagy használtan valami, bár hirtelen úgy sem jut eszembe sok dolog . -
somasz
addikt
Sziasztok!
DeLonghi Dedica (nem nyomásfokozós) és Graef CM702 gépről szeretnék feljebb lépni. PID-es gépet szeretnék, jó volna próbálkozni a PY kávékhoz ajánlott hőmérsékletekkel. Jelenleg úgy érzem, hogy a speckó kávék nagy részét nem tudom kiélvezni a korlátok miatt.
Gondoltam PID moddolt Gaggia E24-re, Rancilio Silviára, vagy jött szembe Bezzera Unica gyárilag PID-del, de lemaradtam róla, ez valszeg túl nagy ugrás lett volna. Melyik utat ajánlanátok? Napi kétszer 2 kávét főzünk, de előfordulnak vendégségek, amikor akár egyben 8-10 kv-t is kell. Cappuccino-cortado vonalon mozgunk, van egy külön tejhabosítónk, így a gőzteljesítmény annyira nem érdekel (tudom, nem elég jó habot csinál a tchibós ketyere, de nagyon praktikus gyerek mellett).
100e körül jó lenne a darálót megúszni DF54, DF64, Mignon Zero 55s jött szembe. A főzőt mondjuk 200-250e-ből. Örülnék egy minőségi kombónak, kevés műanyaggal, hosszú évekig használnánk.
Köszi a segítséget! -
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Létezik hogy a 3 hetes Bialetti Fiammetta kotyogós felső szűrőjéről (a kávé őrlemén felé néző oldalon) pereg valami bevonat? Szemüveggel sem látom hogy ráégés vagy anyaghiány (lepattant darab) de beleakad a körmöm és más a színe. Először csak egy helyen de most hirtelen rengeteg helyen, főként a peremnél ahol meg van hajtva a vékony lemez amiből van.
Amikor kiöntöm az elkészült kávét a csészébe akkor meleg vízzel szoktam kiöblíteni a felső részt és hagyok is benne egy adagot de hát a szűrő a felső rész alatt van és csak a peremének a lapos részével ér a felső tartályhoz. Meg a hőingást amúgy is bírnia kellene.
Ha finomabb kávé szemcsék fel tudnak jutni a kávéval a felső részbe akkor akár ezek a fém részecskék is amit én meg elfogyasztok.
Hol lehet 2 személyes Bialettihez pót szűrőt vagy "tuning" szűrőt venni?
(Érdekes, az első, kávé nélküli főzésnél két barna folt égett bele a szűrő ezen felületébe!)
-
phanonym
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Rendben, köszi a választ, teljesen egyetértek mindennel.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
phanonym
üzenetére
Attól függ, kinek.
Hőcserélős, semmi PID, semmi hőfokszabályzás, klasszik presszóhoz, nem érzékeny kávéból jó lehet, bár elég macerás a használata a modern gépek mellett. Viszont van stílusa, feelingje, szép. Ha megtalálod azt a vevőt, akinek ez kell, akkor újonnan a listaára majdnem duplaennyi, szóval ha ápolt, gondozott, akkor elkelhet ennyiért. Alig drágábban már van új Mara X, lehet jelentősebben az alá kellene menni.Amúgy nem egy speciality vonal, ezen a fórumon kevesen vannak, akik ilyesmiért sok pénzt adnának.
-
phanonym
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit ér ez a gép?
[link] -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Téves infó volt, nem PA-CF....
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha minden igaz akkor kinában gyártatva még olcsóbb is lesz a cnc verzió, de majd meglátjuk.
Az A2 élettartama valóban kérdéses,de szerencsére nem is került egy vagyonba. Ha nem jön össze a projekt,marad utazósnak. -
phanonym
csendes tag
Sziasztok!
Eladó új pörkölő, én is ilyet használok.
[link] -
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hétfőtől lehet kapni majd. Az EAF-os projekt meg pont emiatt indult, hogy ne műanyag legyen a késtartó hanem fém. Az is kérdéses hogy mennyire lesznek síkban a kések a nyomtatott verziónál. Én valószínűleg megvárom a cnc verziót, a kés már a fiókban, az A2 meg pár nap.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nekem továbbra is zavaró, hogy az őrlemény 3D nyomtatott műanyaggal érintkezik. És ahogy nézem a posztot nem is igazán foglalkoznak az anyag kérdéskörrel (webshopjukban meg nem találom egyelőre, de lehet rossz helyen nézem csak
). EAF-ról valaki rákérdezett, annyit válaszoltak neki, hogy ne aggódjon ezen
-
Alabástrom
senior tag
Kijött a Fused Visions Pietro kés + A2 adapter, ha valaki esetleg ilyesmire vágyna.
(Közben beindult EAF-on egy privát akció is hasonló, de fém késtartó lemodellezésére) -
válasz
Szerpentin
üzenetére
Impresso classic, PallYotz
-
Szerpentin
csendes tag
Sziasztok,
kávé ajánlást kérnék, viszonylag kezdő vagyok még.
- szemes, lehetőleg frissen pörkölt
- inkább keserű, mint savas ízvilágA áruházból a Tchibo Sicilia style egészen bejött, e helyett keresnék minőségibb lehetőséget.
-
Speti69
kezdő
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Arra, hogy miért nem ilyenre készítették az eredeti nem nyomifokos kosarat, 2 ötletem is van

1. Talán megbocsátóbb az eredeti csatornásodás szempontjából(erre nem veszek mérget)
2. (Gonosz) helyett kell hagyni a továbbfejlesztett verziónak
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hmmm. Elvileg tök jól néz ki. Meg nem is tudunk semmit, míg meg nem csinálod a modot.
Ám akkor vajon miért nem ilyenre készítették a nemnyomifoki kosarat? Robotnál eddig nekem az volt, hogy bármin változtattam (a hülye óra kivételével), nem tett hozzá a végeredményhez, csak a pénzt költöttem, vagy megmagyaráztam magamnak miért jó, míg ki nem próbáltam factory default. -
Speti69
kezdő
válasz
lojzi1
üzenetére
Nem jobb
Ez a nyomásfokozós kosár alapból, ami az előre örölt kávékkal működik. Durva őrlemény esetén is 9bar nyomáson fog átmenni.
zs.zs kollega viszont trükközni fog vele. Levágja az aljából a dupla fenék alját, így szimpla fenekű lesz, az viszont laposabb és több lyukú mint a normál gyári. Már ha jól értem
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Star Trek
- YouTube
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- ELADÓ Yaesu FT-70DE-B2 C4FM/FM VHF/UHF kétsávos kézi adóvevő
- DJI RC 2 távirányító
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Persze attól egy próbát megérhet.

Természetesen finomabbra kell őrölni!

). EAF-ról valaki rákérdezett, annyit válaszoltak neki, hogy ne aggódjon ezen
Nekem a kicsi Sagehoz IMS dupla kosár van és az elég jó.