- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2025 május
Vettem:
Final Fantasy XVI (PS5)
Befejeztem és eladtam:
Befejeztem:
Eladtam:
Death Stranding - Director's Cut (PS5)
Assassins Creed Mirage (Launch Edition) (PS5)
Octopath Traveller (Switch)
Kingdom: New Lands (Switch)
Mario+Rabbids: Sparks of Hope (Gold Edition) (Switch)
Wasteland 2 Director’s Cut (Switch)
Trials of Mana (Switch)
Stern Pinball Arcade (Switch)
Sega Megadrive Classics (Switch)
Atari 50: The Anniversary Celebration (Steelbook) (Switch)
Detective Pikachu Returns (Switch)
Prince of Persia: The Lost Crown (Switch)
Axiom Verge Multiverse Edition (Switch)
Asterix and Obelix XXL 2 Collectors’ Edition (Switch)
Spec Ops The Line (Xbox 360)
Aliens Dark Descent (PS5)
Prince of Persia: The Lost Crown (PS4)
LEGO Worlds (PS4)
Dying Light (PS4)Aktívan a Doom: The Dark Ages (PC GP) és GOW Ragnarök (PS5) megy, ezek miatt vár PC GP-ban az Indiana Jones és a Jedi Survivor...
Összesen a hónapban: -18
---------------------------
Éves összes: -11 -
ldave
félisten
Május:
A hónap nálam két játékról szólt. Befejeztem a Clair Obscur: Expedition 33-at. Ez alatt a fő sztorit és pár mellékes feladatok értek, nem maxoltam ki teljesen még. Lehet egyszer majd folytatom, mert van még 2-3 pálya, amit nem is néztem meg, de egyelőre elég volt ennyi. Tényleg fantasztikus játék, szinte minden téren, ott lesz a helye az év végi top5-ben, az szinte biztos, de azért nem adom még meg neki az első helyet.
Ezek után így a Switch 2-re és a Strand Type Game 2-re várva nem akartam komolyabb új játékba kezdeni, helyette inkább kerestem valamit a backlogból és jutottam el az FF XVI dlc-khez. Az első, az Echoes lényegében egy dungeon crawl, pár érdekes új felszereléssel és egy 10/10-es boss harccal a végén. A fő nehézség az első egy óra volt, bő két év kihagyással visszarázódni a játékmenetbe. A második dlc jóval nagyobb, egy teljes új zóna és dungeon, új eikon harccal és képességekkel. Ennek is voltak jó részei, pont az utolsó harc kevésbé, volt pár nagyon olcsó game over megoldás benne. De összességében jó volt kicsit visszatérni Clive történetéhez.
Ezek után a Control-t vettem elő, PS5-ön a "remaster" kiadást, az alap játékot már PS4-en játszottam (kevés platináim egyike), itt is a két dlc-t gondoltam végigjátszani, de sajna nem tudtam a régi mentést betölteni, így előröl kezdtem újra és hát beleszerettem megint
Ez nekem egy 10/10-es játék még mindig, imádom úgy ahogy van. Kb. felénél vagyok, szóval még pár estére kellemes szórakozás lesz.
Amúgy meg mindjárt Switch 2, azon első körben a két Zeldát (BotW és TotK) szeretném újra játszani és folytatni, a BotW-ot én még WiiU-n játszottam, a TotK meg szégyenletes módon félbemaradt nála, de most majd a 60fps, 1080p csoda visszaránt
-
Guitar14
senior tag
2025 Május:
Vásárlások -2
Test Drive Unlimited (Xbox 360)
Robocop Rogue City (Xbox Series X)
Végigjátszások 0
-
Eladások +1
Tony Hawk's Pro Skater 4 (PS2)
[Havi: -1]
[2025 Összesen: -9]
Hónapban sokat F1-eztem Xboxon és a unokatesóm (akivel Home-olva vagyok) megvette a GTA remastered trilógiát így kiélveztem 60 FPS-el a régi GTA-kat.Meg PS4-en Uncharted Lost Legacy-t játszottam.
Megvettem a Robocopot végre ebben a 90%-os akcióban de majd később kerül terítékre, de kipróbálva nagggyyyyon jó az első benyomás, mosolyogtam a zenén az introban.
THPS4-et eladtam a remakekre készülve, illetve megvettem a Test Drive Unlimitedet mert megjött a kedvem hozzá, anno rongyosra játszottam PC-n. -
Ja, elég nagy szerencsém volt vele, bár ahogy utána még láttam feltűnni egy példányt a Hardveraprón. Nem tudom, hogy ezek hol bujkáltak eddig.
A Saint's Row sokkal több és jobb is lehetett volna, és teljesen megértem, hogy miért nem tetszik az embereknek, szerintem csak jó hangulatban kapott el. Előtte már kétszer próbálkoztam a játékkal, és olyankor nem jött be annyira. A többi rész kimaradt, bár szerintem egyszer végig fogom játszani a 3-4-et PS-en.
-
2025 május
Hónap elején végigjátszottam a High on Life-ot, ez egy elég elborult cím, de tetszett. Jó poénok vannak benne, élvezetes a gunplay, én a pálya design-al nem voltam mindig kibékülve, de összességében egy pozitív élmény volt. Ezen kívül Switchen lemet a SteamWorld Quest. Őszintén szólva nekem a franchise-ból eddig ez a legkevésbé kedvenc, a Dig1-2, Heist jobban bejöttek. Most a Skyrim pörög, egy ~22 órát sikerült is beletennem már, pár napig amíg több időm volt ráfüggtem kicsit. Aztán most hetek óta zéró játék, nincs rá időm. Ennek ellenére azért vettem pár játékot, egy kihagyhatatlan csomagajánlat részeként
Vásárlás:
Dragon's Dogma 2 (PS5)
Dying Light 2 Stay Human (PS5)
Star Wars Outlaws (PS5)
The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Upgrade (PS5)
Végigjátszás:
High on Life (PS5)
SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech (Nintendo Switch)Eladás:
-Havi összes: -2
2025 összes: -1 -
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker #98 üzenetére
2025. Április
Vásárlás: -10
• The Thaumaturge - Deluxe Edition (Humble Choice May 2025)
• Amnesia: The Bunker (Humble Choice May 2025)
• Evil West (Humble Choice May 2025)
• Shadow Gambit: The Cursed Crew (Humble Choice May 2025)
• Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (Humble Choice May 2025)
• STAR WARS: Bounty Hunter (Humble Choice May 2025)
• Ultros (Humble Choice May 2025)
• Corpse Keeper (Humble Choice May 2025)
• 15 in 1 Family Games Mega Collection (Nintendo Switch)
• The Sherlock Holmes Collection (Gamesplanet UK)Végigjátszások/Eladások: 3
• Doors Paradox (Epic)
• Deliver at All Costs (Epic)
• Builder Simulator (Steam)Havi összes: -7
Előző havi állás: -27
----------------------------------
Összesen: -34
A Clair Obscure: Expedition 33 játékkal kezdtem el játszani, nagyon tetszik is, de nem volt folyamatosan időm leülni elé, csak úgy rövid időkre pedig nem akartam elindítani. Ráadásul néha nem is volt elég agyam, akkor meg csak valami gyagyaságot akartam bekapcsolni. Így inkább apró logikai játékokkal játszottam, mint a Doors Paradox vagy a Station to Station játék, vagy valami agyament állattsággal vagy puttyogtatóssal, mint a Deliver at All Costs vagy a Star Wars Battlefront 2. Pár játékot be is fejeztem, nagy katarzis nem volt bennük. A jövő hónap már nyár, költözés... kíváncsi vagyok mit fogok felmutatni költésen kívül. Apropó, valszeg szakítok a Humble Choice-szal is és így talán lesz pozitív időszakom is -
Bad Pritt
félisten
2025 május
Vásárlás:
- Elden Ring: Nightreign (PS5, digitális)
- Star Wars Battlefront 2 Celebration Edition (PS5, digitális)Végigjátszás:
- The Last of Us Part II Remastered (PS5, platina): No Return trófeák és a Grounded van még hátra. Kis pihi, aztán jöhet a 100%.
Pörgött mellette a Nightreign az utóbbi napokban, meglepően addiktív, jobban élvezem, mint a másik DLC-t tavaly. Vannak hibái, hosszútávon szerintem ki fog kopni nálam is, de ezek a 40-50 perces körök pont ideálisak és jó a lore is a világ mögött. Duo hiányáért kár.
Eladás:
-Havi összes: -1
2025 összes: -2 -
RangerFox
veterán
válasz
RangerFox #89 üzenetére
Május
Vettem:
- Elden Ring: NightreignVégigjátszottam:
- Forza Horizon 5
- The Last of Us Part I
- Silent Hill: Short MessageJúniusban igyekszem jobban elmerülni a Nightreign világában, egyelőre felemás benyomásaim vannak róla. Továbbá ha minden jól megy, akkor jut nekem is Switch 2-ből, így az időm nagy részét az arra érkező játékok fogják elvenni. Nagyon kíváncsi vagyok már rá. Valamint a hónap végén érkezik a Death Stranding 2 is, jó hónap lesz.
Eddig -1 pontom van idén.
-
2025 május
Vettem:
- Batman: Arkham Origins - Blackgate (PS Vita) -1
⁃ X-Men Origins: Wolverine (PS3) -1
- Tomb Raider I-III Remastered (PS5) -3
- Just Cause 4 Gold Edition (PS4) 0 - már platina PSPlusból
- Ryse: Son of Rome (Steam) -1
Végigjátszottam:
- Saint's Row (2022) (PS5) 0 - PSPlus
- Mafia II (PS3) +1
Bár a havi statisztika nem ezt mutatja, gaming szempontból erős volt a hónapom. Egyrészt egy aukción jó áron sikerült lecsapnom a PS Vitás Batman játékra, amit 2013-ban már végigjátszottam és nagyon szerettem, másrészt egyszercsak teljesen random szembe jött velem a PS3-as unikornis, a híres Wolverine játék. Ezen felül sikerült behúznom egy Tomb Raider I-III Remasteredet, Steamdeckre a Ryse-t, valamint a Just Cause 4-ből egy teljes kiadást digitálisan. Bár a játék már platina, a DLC-k még hátravoltak, és amúgy is kiszedték a PSPlus katalógusból, így bár a single player játékokat inkább lemezen szeretem birtokolni, 8 £-t megért a pakk. És amúgy sem annyira jó játék, hogy a polcomon akarjam tudni...Végig csak az utált Saint's Row rebootot játszottam, amit a végére nagyon megszerettem. Az elején nyögvenyelősen indult a dolog, de egyszer csak elkapott a gépszíj, és meg se álltam a platináig, beleértve a DLC-k maxolását is.
Ezen felül befejeztem a Mafia II-t, ami azért volt vicces élmény, mert se az első résszel nem játszottam soha, és a 2018-ban elkezdett mentésemet folytattam. Nagyon bejött ez is, főleg az autók sérülésrendszere és a fegyverek kezelése miatt, de tervezem a teljes trilógia PS4-es változatának a végigjátszását, amint le tudok csapni egy példányra.Ezen felül játszottam még, de nem fejeztem be PS Vitán a Batmant, PS3-on a Wolverine végén járok, PS5-ön a Dead Island 2-t fejezzük be lassan öcsémmel, valamint a feleségemmel a Cult of the Lambet játszuk esténként.
Június második felében nyaralni készülünk, úgyhogy a havi tervem max annyi, hogy befejezzem a fentieket, bár lehet, hogy még annyi se fog összejönni. Mondjuk nem sietek sehova.
Idei összesített: -3
Elmúlt év összesített: -85 -
l.skywalker
titán
válasz
Guitar14 #108 üzenetére
Én backlog követésre az expophase-t, oda a javát magától importálta:
dreynreh's profile - Exophase.com -
Guitar14
senior tag
válasz
Bad Pritt #101 üzenetére
Én a Gameye-t használom, kb. 3 éve írtam be a kompett gyűjteményem, volt több óra mire felment minden, azóta napra készen tartom. Ami tetszik nekem benne, hogy bevihetem mennyiért vettem, mennyiért mennek átlagba ebayen most és az állapotát is feltűntethetem ha fizikai kiadás. Ott is van ilyen jelölés hogy végigjátszottam-e vagy sem (bár én azt nem töltöm, a végigjátszásaimat valamiért excelbe rögzítem)
-
Bad Pritt
félisten
Rámtalált Play Store-ban az IGN Playlist nevű appja, gyorsan le is szedtem és nagyjából belaktam, elég patent backlog kezelésre, van benne HLTB integráció, meg még pár hasznos apróság. Nem tudom, hányan ismeritek, de nálam ki is váltotta az excelt.
-
Ha szeretted a filmeket akkor szerintem tetszeni fog. Nekem a filmek nem voltak meg, de érezhetően sok utalás volt benne (utólag néztem utána a filmeknek). Maga a core gameplay, hogy RoboCop a maga lassú, súlyos lépteivel halad előre és robbangatod szét a fejeket az fun, végig. Egyfajta bűnös élvezet, jó az animációja, meg jó a hang effekt
A sztori maga kissé középszerű, van egy félnyitott világ, közepesen érdekes tennivalókkal, van skill rendszer, ami szerintem pont elég, nincs túlbonyolítva. Na meg vannak bugok, abból szerintem a kelleténél kicsit több is. Néhol a lip sync nem jó, vagy a hullák pörögnek, az egy dolog, de sajnos én többször belefutottam script hibákba is, ahol egyszerűen nem tudtam tovább jutni mert beakadt a játék. Ilyenkor restart, aztán lehetett folytatni az utolsó checkpointtól. A difficulty spike a végén szerintem meredek, odáig normalon nyomtam, aztán az utsó 2 pályán én levettem könnyű fokozatra, mert indokolatlanul nehéznek találtam. Röpke 10 óra alatt lemegy kb, ha csinálod a mellékes dolgokat akkor lehet benne szerintem 15 óra is. Összegezve én pár ezer Ft-ért simán ajánlom, egyszerű agykikapcs shooternek vettem és annak szerintem jó is. Nem tripla A cím, nem úgy kell hozzáállni.
-
l.skywalker
titán
2025. Április
Vásárlás: -9
• Tomb Raider 1-3 Remastered (Humble Choice April 2025)
• Dredge (Humble Choice April 2025)
• Aliens Dark Descent (Humble Choice April 2025)
• 1000xRESIST (Humble Choice April 2025)
• Nova Lands (Humble Choice April 2025)
• Diplomacy is Not an Option (Humble Choice April 2025)
• Distant Worlds 2 (Humble Choice April 2025)
• Nomad Survival (Humble Choice April 2025)
• Forgotton Anne (Nintendo Switch)Végigjátszások/Eladások: 3
• Prince of Persia: The Lost Crown (PS5)
• The Legend of Zelda: A Link to the Past (Nintendo Switch)Havi összes: -7
Előző havi állás: -20
Összesen: -27
A hónap első felében befejeztem a Prince of Persia-t PS5-ön. Korábban játszottam már a demóval és már akkor éreztem, hogy jó lesz, nem is csalódtam, de nem nehéz fokozaton játszottam és nem is maxoltam ki. Egy nyugis végigjátszás volt. Az A Link of the Past-et is elkezdtem párhuzamosan, abból is a SNES verziót Switchen, mert érdekel a Zelda játékok világa, vonala és eléggé beszippantott. Az egész játék nagyon ötletes ahogy fel van építve. Eléggé nehéz is, de megvannak azok a dolgok amikkel lehet rajta könnyíteni. Benne van életem legjobb játékai között. Ennek felbuzdulva elkezdtem a GameBoy Color verzióját a Link's Awakeningnek, ezen érezni azért, hogy régebbi darab, de hordozza a hasonló elemeit a játéknak. PC-n nem nagyon tervezek mostanság nagyon játszani, esetleg a Destiny 2-ben ha van valami, de PS5-ön szeretném a Sony exkluzívok végigjátszását ill. a PS Plusban megjenelő játékokat. -
ldave
félisten
Április:
Folytatva a Switch - PS -Switch sorozatot, befejeztem a Romancing Saga 2-t. Ez azt jelenti, hogy a sztorit végigjátszottam, de az extra endgame tartalomnak nem menten neki. Végére is maradt a pozitív élmény az egész játék, meglepő, hogy egy régi SNES játék bizonyos elemeiben mennyire modern volt már akkor is, így ez a remake egyáltalán nem érződék elavultnak játékmenet szempontjából.
Pont jókor jött a Clair Obscur: Expedition 33, amúgy is érdekelt a játék és a remek kritikák miatt nem tudtam ellenállni a day1 vásárlásnak, így az április második fele erről a játékról szólt nálam. Nagyjából adom a végtelen pozitív véleményáradatot a játékról, de azért nem vagyok elájulva, hogy már most GOTY-t kiáltsak, mint sokan mások. Májusban majd befejezem, aztán meglátjuk
Magic-hez kijött a Tarkir: Dragonstorm, ami jó kis sárkányos kiegészítő, egyelőre nagyon tetszenek az új lapok, draftolni is lenne kedvem, már csak időt kell rá találnom.
A Honkai update-t egyelőre még nem kezdtem el. -
2025 április
Vettem:
- Guild Wars: Eye of the North (Steam) -1
⁃ Quantum Break (Steam) -1Végigjátszottam:
- Gran Turismo 7 (PS5) +1
- Oxenfree (Switch) +1
- Robocop (PS5) 0 - PS+-ból van meg
- Oxenfree II (Switch) +1A hónap elején befejeztem a GT7 sztori módját, valamint a játék trófeáinak a nagy részét is, úgyhogy befejezettnek tekintem a játékot. A platinán elgondolkoztam a jogsik nehézsége miatt, de szerintem erre max majd később fog csak sor kerülni, mert egyelőre elég volt az autók vrümmögéséből.
Switchen végigjátszottam az Oxenfree mindkét részét, amik nagyon tetszettek, valamint lenyomtam PS5-ön a Robocopot, ami szintén bejött, pedig a filmet nem szerettem anno gyerekként, szóval még csak a nosztalgiára sem lehet fogni.Volt két vásárlásom is, egyrészt az Eye of the North kapott egy nagyobb akciót, így a Guild Wars 1 kollekcióm teljes lett (már csak a játékhoz kellene időt találnunk), valamint a pozitív Deckes tapasztalatok miatt behúztam a Quantum Breaket, amivel mindig szemeztem, és nagyon sajnáltam, hogy nem volt PS-en. Szívesebben játszanám nagyobb képernyőn, de szegény ember vízzel főz.
Jelenleg a 2022-es Saint's Row pörög a PS5-ön, valamint elkezdtem Decken a Baldur's Gate 3-at, miután volt egy élő DnD játékunk, de egyelőre még annyi egyéb dologgal kell foglalkoznom, hogy nem volt időm jobban belemerülni abba.
Újra átnéztem az elmúlt öt évben vásárolt játékaim listáját, és rájöttem, hogy jó pár címet kihúzhatok róla, amiket archiválás címszóval vettem meg anno (pl. a Prince of Persia trilógia Steamre, amit PS3-on már platináztam), így pár elemmel csökkent a backlog, valamint az öcsémnek vettünk egy PS5-öt a szülinapjára, így a tervek szerint május közepétől a PS5-ös coop játékokat is tudom játszani.
Idei összesített: +2
Elmúlt év összesített: -79 -
Guitar14
senior tag
2025 Április:
Vásárlások -3
Batman Begins (Gamecube)
Gran Turismo (PSP)
Uncharted Lost Legacy (PS4)
Végigjátszások 0
-
Eladások 0
-
[Havi: -3]
[2025 Összesen: -8]Semmi extra nem volt ebben a hónapban játék gyanánt. Gravel és a Colin Mcrae Rally 2
pörgött, jártam piacon és ott vettem a 3 játékot, Batman Begins bűntetően olcsó volt úgyhogy nem hagyhattam ott és amúgy is nem rég láttam a filmeket. -
Bad Pritt
félisten
2025 április
Vásárlás:
- Crypt Custodian (PS5, digitális)
- Super Mario 3D World+Bowser's Fury (Switch, kártya)
- Super Mario Odyssey (Switch, kártya)
- Super Mario Bros. Wonder (Switch, kártya)Végigjátszás:
- Crypt Custodian (PS5, platina): Bővebben itt. Posztumusz tavalyi év legjobbjának választom.
- The Last of Us remastered (PS4): 100% collectible végigjátszás, nyilván a szaros autosave miatt kimaradt két firefly pendant. Majd a Grounded Plusban összeszedem őket.Eladás:
-Havi összes: -2
RangerFox
veterán
válasz
RangerFox #79 üzenetére
Április
Vettem:
- Clair Obscur: Expedition 33 (tesztelésre kaptam)
- Forza Horizon 5 (tesztelésre kaptam)
- Final Fantasy VII: RebirthVégigjátszottam:
- Monster Hunter Wilds
- Clair Obscur: Expedition 33A Clair Obscur teljesen beszippantott, az év eddigi legjobb játéka lett szerintem. Ezen felül so időt töltöttem a Forzával, jelenleg is az van prioritásban. Májusban nem tudom még mi lesz terítéken, a The Last of Us Part I-t illene már befejeznem, valamint a Hogwarts Legacyt is. Eddig idén -3 pontom van.
-
2025 április
Vettem:
Jet Kave Adventure (Switch) (digital)
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (PS4) (digital)
Sherlock Holmes: The Devil's Daughter (PS4) (digital)
Trine 5 (Switch) (digital)
Befejeztem és eladtam: --
Befejeztem:--
GTA V (PS5) (digital)Eladtam:
Star Wars Jedi: Survivor (PS5)
God of War: Ragnarok (PS5)
Stellar Blade (PS5)Összesen a hónapban: 0
Éves összes: 7 -
Guitar14
senior tag
2025 Március:
Vásárlások -2
Rockband: AC/DC Live (PS2)
Super Mario RPG (Switch)
Végigjátszások +1
Uncharted 4 (PS4)
Eladások 0
-
[Havi: -1]
[2025 Összesen: -5]Sok idő nem volt játszani most sem, de sikerült lezárni az Uncharted 4-et.
Fantasztikus játék, rég éreztem ilyet amit ezek a játékok adtak, nagyon megkedveltem a sorozatot, talán kedvenc is lett. Koronázásnak megnéztem a 2022-es filmet a barátnőmmel. Tetszett végülis de semmi extra. Lost legacy- majd figyelem lemezesben a környéken hátha találok egyet.
2 játékot vettem, telefonos játék miatt nagyon rákaptam a turn-based RPG-re így a Mario RPG-re esett a választás és külföldön utcán sétálva egy üzlet előtt volt kirakva pár kosárnyi videójáték fillérekért megtaláltam a RockBand AC/DC-t benne, kicsit ritka cím úgyhogy jól meg is vettem. -
ldave
félisten
Március:
A The Last of Us első része után jöhetett a folytatás, jó volt így a két játékot egymás után végigjátszani, mind a kettő (három?) történet még ma is nagyon jól működik és egyedi élmény. Mindkét játéknak a PS5-ös verziójával játszottam, elképesztő a látványvilág és animációk minősége, szóval elérte azt nálam, hogy nagyon kíváncsi lettem mit tesz majd le az ND az új játékukban az asztalra.
Legutóbb említettem két JRPG-t a Switchre, ebből a Romancing Saga 2-vel játszom, már a végjátéknál tartok, de nem fért bele márciusba, szóval a befejezés még várat magára. Itt írtam róla kicsit részletesebben, akit érdekel.
Végül pedig megvettem a Xenoblade Chronicles X Switch-es új kiadását, de ez egyelőre csak a polcon landolt, még nem tudom mikor kerül sorra, talán majd a Switch 2-n
-
2025 március
Vettem:
- Beat Cop (Steam) 0 - már megvan iOS-en
- Resident Evil 4 (PS4) -1
- GTA Definitive Trilogy (PS4) -1
- Resident Evil 4 Remake Gold (PS5) -1Végigjátszottam:
- Deus Ex: The Fall (Steam) +1
- Spider-Man 2 (PS5) +1
- Uncharted: Golden Abbys (PS Vita) +1
A hónap elején végigjátszottam a mindenki által elfeledett/sose ismert Deus Ex mobilos spinoffot. Nagyon jó volt, nyilván nem egy Human Revolution/Mankind Devided szinten, de nem tudok belekötni, örülök, hogy nem maradt ki.
Lement a Spider-Man 2 is, ami egynek jó volt, de ugyanaz a bajom van vele, mint az előzőekkel. Élettelen open world és túlságosan színes szagos világ. A fősztori nagyon jó, de a mellékesek dolgok nagyon nem tetszettek, egyszerűen túlságosan gyermekded a világ.
Végül 12 év után ismét lement az Uncharted: Golden Abbys PS Vitán, és minden percét imádtam. Nagyon sajnálom, hogy ez a játék ott ragadt, igazán átportolhatná a Sony.Folyamatban van a Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge VR játék, ami tök jó lenne, egy nagy baja van, hogy VR. Nyilván ez nem a játék hibája, de vérző szívvel be kellett látnom, hogy nem való nekem az eszköz, legalábbis a Sony megoldása biztosan nem, mert egyszerűen macerás a használata. Folyamatosan nyomja az orrom, előbb utóbb fixen elmászik a fókusz, és valamiért minden harmadik indításnál újra be kell szkennelnem a szobát, pedig nem mozgattam át a dolgokat. Mindezt azért, hogy játszak vele egy órát, mert utána elég lesz nekem.
Emellett a Prince of Persia: The Lost Crown és a GT7 van folyamatban, áprilisban mindkettőt be fogom fejezni.Vásárlások terén egész jó voltam, bár sok minden volt a kosaramban, de végül csak pár címet húztam be. A Resident Evil 4 mindkét verzióját megvettem, mert egyrészt a feleségemnek csak az 5-höz és a 6-hoz volt szerencséje, és szeretném, ha ő is megtapasztalná a fülsüketítő "Leon! Help meeee!"-ket, másrészt én is 15+ éve játszottam végig utoljára, így a felújítás előtt teszek vele egy kört. A GTA Trilogy-ból PS5-ön már csak a harmadik rész maradt ki, így ha azt végigjátszom, befejezettnek tekintem a trilógiát.
Idei összesített: +1
Elmúlt év összesített: -85 -
2025 március
Suicide Squad annyira nem jött be senkinek coop-ban, hogy felhagytunk vele és beruháztunk mind a hárman 1-1 Diablo 4 példányba. Ezt nyomjuk most, én 2 karakterrel egyszerre, attól függően hogy ketten vagy hárman játszunk. Őszintén, én nem estem hanyatt a játéktól, többre számítottam. Technikailag ez egy Diablo 3.5, ugyanazok a bénaságok, technikai korlátok vannak benne mint 10 évvel ezelőtt. Töltőképernyő 2025-ben dungeon-ok között? Nemááá. A folyamatos online lét megkövetelése sem tetszik.
Egyedül nem sokat játszottam, a Callisto pörgött le, meg a RoboCop-ot kezdtem el. A Callisto elég klisés volt, de egyszer végig lehetett nyomni, a scifi atmoszféra egész tetszetős. A RoboCopon azért erősen érződik hogy nem AAA cím, de egészen szórakoztató, élvezetes ahogy kidurrannak a fejekValszeg végignyomom, csak idő kérdése, ami sajnos mostanában gamingre nem sok van.
Vásárlás:
Diablo IV (PS5)
Just Dance 2021 (Nintendo Switch)Végigjátszás:
The Callisto Protocol (PS5)Eladás:
-Havi összes: -1
2025 összes: 0 -
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker #63 üzenetére
2025. Március
Vásárlás: -9
• Pacific Drive (Humble Choice March 2025)
• Homeworld 3 (Humble Choice March 2025)
• Wild Hearts (Humble Choice March 2025)
• Tales of Kenzera: ZAU (Humble Choice March2025)
• Gravity Circuit (Humble Choice March 2025)
• Sir Whoopass: Immortal Death (Humble Choice March2025)
• Racine (Humble Choice March2025)
• Cavern of Dreams (Humble Choice March2025)
• Helldivers Digital Deluxe Edition (Indiegala)Végigjátszások/Eladások: 3
• Ghost of Tsushima (PS5)
• God of War (PS5)
• Kirby and the Forgotten Lands (Nintendo Switch)Havi összes: -6
Előző havi állás: -14
Összesen: -20Tartalmasan telt a hónap és végre nem csak a vásárlások terén. Ami az utóbbit illeti, a Humble Bundle oldalán megint és még mindig van akciós Choice előfizetésem, ami teljes egészében tönkreteszi a +/- arányomat, de jó áron van (6,5€) és mindig van 1-2 cím ami tetszik, ráadásul a hörcsögöt is eteti, mert az elmúlt ~ fél évben a kapott havi 8 címből összesen 1-2 volt korábban meg, mind új elem a hörcsöglistán. Ezen felül megvettem a Helldivers Digital Deluxe kiadását. A második résszel játszottam sokat, ki akartam próbálni az első részt is és most elég jó akcióban volt.
Ami a játszott oldalt illeti, az örök állandó Destiny 2-t már szinte teljes egészében elhagytam, rossz szerető lettem, de egyszerűen nincs kedvem leülni elé. 1-2 alkalommal ismerősökkel beléptem raidelni ill. a szezonális sztorit csinálni, de egyre kevésbé tudom rávenni magam. Helyette belevetettem magam a frissen megszerzett PS Plus Extra kínálta tartalomba és végigvittem a Ghost of Tsushimát ~70 óra alatt. Engem teljesen lenyűgözött, mind a sztori, mind a gameplay, mind a körítés. Egy nekem való, tartalmas élmény volt. Ha már PS akkor gondoltam nem csalódhatok a God of War-ban sem és habár az összesített élményt jónak mondanám, de valahogy mégis kicsit felemásak az érzéseim. Maga a sztori tetszett, az is, hogy végre nem egy open world világ és a lineáris vezetés is kellemes volt. A gameplay is tetszett, főleg, miután ráéreztem Kratos és a fiú tulajdonságaira. De miután végeztem a sztorival, utána szembesültem vele, hogy a játék nagy része még hátravan és igazából van amit "farmolni" kellene, hogy elég erős legyek ahhoz, hogy más részeit a játéknak elérhessek. Egy rövid ideig csinálgattam, de végül félretettem és azt mondtam, hogy ennyi volt.
És ez pont annyira fárasztott ki, hogy azóta nem is volt kedvem leülni a PS elé, (Pontosabban el akartam kezdeni a legújabb Prince of Persia-t, mert bekerült a katalógusba, de probléma van az Ubi fiókomhoz kötött PS fiókkal és amíg ezt nem bogozza ki a Support, nem fogok belekezdeni. (Vicces, hogy 6 napja adtam fel ticketet az Ubisoft ügyfélszolgálatán ezzel kapcsolatban, azóta nuku válasz)) hanem folytattam Switchen a Kirby and the Forgotten Lands-et és sikerült is végigjátszanom. Összesen több, mint 20 órát játszottam vele, minden területen minden pályát maximumra lehoztam. Nagyon pozitív csalódás számomra az egész játék. Az elején egy kis gyerekes platformernek tűnik, de ahogy haladt a játék, úgy lett egyre izgalmasabb és összetettebb, a végső része pedig kifejezetten izgalmas lett. Fel is ajánlotta 2-3 alkalommal, hogy vegyem vissza a nehézséget, de végül csak legyűrtem.Mivel tervezem játszani áprilisban? Switchen elkezdtem a The Legend of Zelda: A Link to the Past-et, eddig 1 óra után tetszik. A héten startol a Destiny 2 harmadik epizódjának utolsó felvonása, amivel az egész éves történet végigjátszható lesz. Azt is szeretném megismerni. Ill. PS-en ha megjavul az Ubi fiókom, akkor a PoP, ha nem akkor nagy valószínűséggel a The Last of Us első részét fogom elővenni.
Játékprofilom: dreynreh's profile - Exophase.com
Játékaim: Drey's List -
2025 március
Vettem:
This War of Mine: Complete Edition (PS5) (digital)
Last Case of Benedict Fox: Definitive Edition (PS5) (digital)
Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition (Switch)
Befejeztem és eladtam: --
Eladtam:--Összesen a hónapban: 3
Éves összes: 6
Amivel próbálkozom: SW Jedi Survivor, Indiana Jones, Stellar Blade, GTA V, L.A. Noire -
RangerFox
veterán
válasz
RangerFox #62 üzenetére
Március
Végigjátszottam az Alan Wake II-t, teljesen lenyűgözött az egész sztori, hatalmas pacsi a Remedynek, hogy ilyen szuper játékot tettek le az asztalra, bekerült a kedvenceim közé.(+1 pont)
Ezen felül megkaptam tesztelésre a Monster Hunter Wilds-ot, valamint megvettem az A Way Outot is leakciózva. (-2 pont)
Terveim áprilisra: Sokadjára is végigjátszom a The Last of Est, ezúttal a Remake-et, melynek jelenleg a 2/3-ánál tartok. Ezen felül folytatom a szörnyvadászatot a Monster Hunterben, habár a lelkesedésem már nagyon alább hagyott a sok problémája miatt. Ebben a hónapban is sok érdekes cím fog megjelenni, kíváncsi vagyok, mihez lesz szerencsém (Clair Obscur, Indy, FH5). Így összesítve -2 pontom van.
-
cactuar
senior tag
2025 március
Vásárlás -3
-Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4)
-Middle-earth: Shadow of War (PS4)
-Assassin's Creed: Shadows (PS5)Végigjátszás +1
-Kingdom Come: Deliverance 2 (PS5)
134 óra alatt értem a végére. Remekül megírt történet, küldetések és karakterek, igazi rpg. Mondanám, hogy számomra év játéka esélyes, de még sok jó játék jön idén.
Várom a kiegészítőket.Havi összes: -2
Bad Pritt
félisten
Zárom a hónapot, hétvégén nem lesz időm játszani úgy sem.
2025 március
Vásárlás:
- The Last Faith (PS5, digitális)
- The Hong Kong Massacre (PS4, digitális)
- Ghost of a Tale (PS4, digitális)Végigjátszás:
- Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PS5): Bővebben itt.
Eladás:
-Hónap nagy részét elvitte a DS2, The Last Faith folyamatban, Bloodborne light, remek is soulslike metroidvania, felénél járok kb. Xboxon közben megy a Castlevania SOTN, vicc, hogy közel 30 éves játék és hozza azt a szintet, mint egy modern pixelart metroidvania.
Havi összes: -2
2025 összes: +1 -
Guitar14
senior tag
2025 Február:
Vásárlások -2
Gran Turismo (PS1)
F1 Race Stars (Xbox 360)
Végigjátszások 0
-
Eladások 0
-
[Havi: -2]
[2025 Összesen: -4]
Megint 2 régóta bakancslistás játék került a polcra, Gran Turismohoz majd kell vennem külön memóriakártyát, ledobtam a láncot mikor megláttam egy teljes kártyát betelít.
Nagyon sűrű volt a hónap, játszani csak az Uncharted 4-gyel volt időm.
Továbbá idén már lesz talán egy preorder is, névlegesen a Tony Hawk 3+4 Remake (nálam ultraritka az előrendelés, életembe kb 3 játékot rendeltem összesen elő) -
Anno rémlik, hogy szemeztem vele valamelyik PC Guru-ban, de valahogy kimaradt. Mondjuk valószínűleg azért, mert az online szerverek miatt ezt kénytelen lettem volna megvenni, akkoriban pedig csak a kalózkodás játszott. A RuneScape előfizetésre is elég sokáig kellett gyűjtögetnem az uzsi pénzemből
-
Well yes, but actually no… MMORPG-ként hivatkoztak rá, de inkább csak coop RPG. A városokban lehet talákozni más játékosokkal, de amint kilép a party a kapun, onnantól fogva egy saját instance-uk van, mintha csak egy sima offline/coop szerepjáték lenne. A szerverek még mennek, úgyhogy a játék 20 év után is játszható.
-
ldave
félisten
Február:
Folytatva a Metaphor 100+ órája utáni rövid játék kalandot, a Last of Us Part I következett nálam. Eredetileg PS3-on játszottam, de akkor nem fejeztem be, most a PS5-ös remake-t már viszont igen, és az Ellie DLC-t is. Szerintem ez még most is remek játék, a játékmenet nem igazán öregedett (pár dolgot áthoztak a Part 2-ből), az animációk ma is fantasztikusak.
Két új játékot vettem, mindegyik a demó kipróbálása után. Ezek a Romancing Saga 2 és a Fantasian, mindkettőt Switchre. Előbbit már el is kezdtem, majd a márciusi beszámolóban részletesebben, remélhetőleg a hónap során a végére érek.
A Magichez és a Honkai Star Railhez is jön most update, de egyikbe sem merültem még el, most valahogy egyik sem köt le komolyabban.
-
2025 február
Vettem:
- Dragon's Dogma: Dark Arisen (Steam) 0 - már megvan Switchen
- Borderlands GOTY Enchanced Edition (Steam) -1Végigjátszottam:
- Jedi Power Battles (PS5 )+1
- Broforce (PS4) 0 - PSPlus havi játék volt
- Cyberpunk 2077: Ultimate Edition (PS5) +1
- Haze (PS3) +1
- Enslaved: Odyssey to the West (PS3) +1Az előző hónapban említettem, hogy egy barátommal összeülünk, és lenyomjuk a Jedi Power Battles új kiadását. Ez megtörtént, viszont a játékra sajnos jobbként és hosszabbként emlékeztünk, mint ami volt, emiatt elég hamar végeztünk is vele. Miután körbenéztünk az ajánlott couch coop játékok között, a Broforce került elő, amit még ezer éve kaptunk meg PSPlus-ban, és rengeteg röhögés és sírás között végignyomtuk. Nagyon jó volt, nagyon örülök, hogy előkerült.
Befejeztem a Cyberpunk 2077-et is. Mindent megcsináltam, így 124 órám volt a végén a játékban, ami szerintem pont 80 órával több, mint amennyit érdemelt a játék. Nagyon jó dolgok vannak benne, régen láttam ilyen jó általános írást, cserébe viszont az open world része a legáltalánosabb valami, amit mostanában láttam. A következő rész hátha javul ezen a téren, mert a potenciál benne van a játékban.
A Cyberpunk után valami kisebb kalandra vágytam, így lenyomtam a PS3-as Haze-t, ami 17 éves létére ma is tök jó játék, bár látom, hogy miért bukott be. Nem úgy, mint az Enslaved esetében, ami 2013-ban játszottam, és akkor sem értettem, hogy mi volt a játék bukásának az oka, és mai fejjel végigjátszva is egy meglepően jó játékélményem volt.
Csupán két játékot vettem a hónapban. A Dragon's Dogmába már kétszer belekezdtem Switchen, de egyszerűen mindig letettem a játékot pár óra után. Most megvettem Steamre is, hátha a Decken jobban fog feküdni.
A Borderlands első részét öcsémmel fogjuk idén tolni, csak előtte befejezzük a Guild Wars trilógiát.Idei összesített: +1
Elmúlt öt év összesített: -85 -
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker #42 üzenetére
2025. Február
Vásárlás: -10
• Immortals of Aveum (Humble Choice February 2025)
• Trepang2 (Humble Choice February 2025)
• Total War: PHARAOH DYNASTIES (Humble Choice February 2025)
• Fabledom (Humble Choice February 2025)
• Griftlands (Humble Choice February 2025)
• Tales & Tactics (Humble Choice February 2025)
• Naheulbeuk's Dungeon Master (Humble Choice February 2025)
• My Little Universe (Humble Choice February 2025)
• PS+ Extra 1 év
• Rocksmith 2014 Edition REMASTERED (Steam)Végigjátszások/Eladások: 1
• Marvel's Spider-Man: Miles MoralesHavi összes: -9
Előző havi állás: -5
Összesen: -14
A PS5 továbbra is teljes erővel leköt. A Spider-man után rögtön kijátszottam a Miles-Moralest. Érezhetően rövidebb volt, de a sztori tetszett és a játékmenetben is néhány újdonság volt. A következő Spider-man rész nincs még meg, majd egyszer az lesz a következő amivel játszani fogok. De a PS exkluzív vonal megtetszett, így előfizettem 1 éves PS+ Extrára és azonnal elkezdtem a Ghost of Tsushimát. ~40 óra után is végtelenül élvezem. A történet, a látvány, a játékmenet magával ragadt, egyedül a kameranézet zavar néha, de minden más kárpótol ezért. Nem is nagyon látok túl most ezen, szegény Witcher 2 teljesen megállt, a Kingdom Come Deliverance 2-t letöltöttem, megnéztem, hogy fut PC-n, konstatáltam, hogy jól. 1-2 alkalommal beléptem Destiny 2-be is és ha épp nem volt kedvem felkelni a Switchen folytattam kicsit a Kirby and the Forgotten Land-et is. De a terv az, hogy most PS-en a következő időszakban amit tudok kijátszok. -
RangerFox
veterán
válasz
RangerFox #29 üzenetére
Ebben a hónapban tesztelésre megkaptam a Civilization VII-et, illetve a Split Fictiont (-2 pont). Egy pár civilizációt már eljuttattam már a tündöklésre, de természetesen még mindig vissza-visszatérek a játékhoz, de azért már befejezettnek tekintem, így az +1 pont. Időm fennmaradó részében az Alan Wake II-vel játszottam, amiből már csak 3 óra van hátra, zseniális cucc. Tervem következő hónapra ezt, illetve a Split Fictiont befejezni, illetve majd a Monster Hunter Wilds-ban fogok elmerülni (amint kapok kódot hozzá). Így eddig -1 pontom van.
-
2025 február
Lepörgött a Guardians of the Galaxy, ez egészen jó játék volt, jól is néz ki, szerintem baromi jó humora van és a harc is élvezetes volt. Ezen kívül rövidebb betegeskedés után az Oxenfree-t nyomtam le, ez egy pár órás visual novel(?), játéknak nehezen hívható, röviden írtam róla itt: [link] Most coopban a Suicide Squad pörög, de mindhárman halálra unjuk, próbálok durrantani egy Diablo 4-et, addig kell kihúznunk vele. Switchen még játszogatok a Saints Row 4-el is, már jó pár hónapja, nem egy nagy szám, így fél órákra elvagyok vele.
Vásárlás:
RoboCop: Rogue City (PS5)Végigjátszás:
Marvel's Guardians of the Galaxy (PS5)
Oxenfree (Nintendo Switch)Eladás:
-Havi összes: +1
Alapjáraton én is úgy vagyok vele, hogy mindent is lemezesen, elsődlegesen a future proofing miatt, viszont a multi játékok amúgy sem jövőállóak, ezért ott belefér a digitális. A Diablo 4 tudtommal nem megy offline, úgyhogy azt kivételesen digitálisan vettem a megjelenéskor. Most, hogy így belegondolok, ez volt az életem egyetlen digitális előrendelése.
-
cactuar
senior tag
2025 február
Vásárlás
-Kingdom Come Deliverance 2 (PS5) -1Végigjátszás
-The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom (Switch) +1Havi összes: 0
-
válasz
l.skywalker #55 üzenetére
(Collector's Edition
)
Amúgy PC-n Indiana-val és Starcraft-tel játszottam, PS5-ön Stellar Blade (nem fogott meg - a "leá(tvá)ny is csak rövid ideig), de főleg GTA V - nem vagyok nagyon lemaradva -
ldave
félisten
Nem egyéni, nekem is minden dobozos játékom (PS, Nintendo) angol dobozos
Emiatt rendeltem szinte minden PS játékot a kezdetek óta angol Amazonról, mert itthon sem mindig lehetett olyat kapni.
Annyi csak hogy PS5-tel én digitálra váltottam, utoljára Sonynál PS4-re vettem lemezes játékot, de azok közül is párat megvettem újra digitálisan. Swichre még lemezen (kazettán?) veszem a játékok nagy részét, nem tudom még a Switch 2-nél hogy lesz, maradok-e ott így, vagy már azt is digitálisan kezelném. Majd kiderül
-
De, meg akarom tartani, polcra tenném. Pont emiatt nem vettem meg előző hónapban akcióban a store-ban, ott azt hiszem 9 ropi volt.
Nincs annyira nagy a gond a némettel, mármint van benne angol nyelv nyilván, csak olyan meh
Ha lehet angol dobozt szeretek kitenni. Egyéni agylövésem.
3 db van HA-n most
Első elkelt, 2. nem ír vissza hiába pingelem naponta, 3. német. -
Bad Pritt
félisten
Én zárom a hónapot, már csak az FFVII Remake pörög, de nem lesz vége hó végéig.
2025 február
Vásárlás:
- Battlefield 4 Premium (PS4, digitális)Végigjátszás:
- Isonzo (Xbox, GP, 1000G): Bővebben itt. Utóbbi évek egyik legjobb multi élménye volt számomra.
- High on Life (PS5, PS+, platina): Xboxon a bugok meggátoltak a maxolásban, PS-en szerencsére sikerült. Agyament kaland, DLC-re várok egy akciót.
- Battlefield 4 kampány (PS5): Anno kimaradt a single, valami olyasmit vártam volna, mint a BF1 vagy V, de minden várakozásomat alulmúlta. Nagyon látszik rajta a kettővel ezelőtti generációváltás körüli időszak, buta, szénné scriptelt játékmenete, amit rendkívül egyszerű kiakasztani, emellé bárgyú, inkoherens sztori, érdektelen karakterek. De legalább a kövi részre összeszedték magukat, BF1-ben a harckocsizó, az ANZAC vagy a Lawrence sztori fényévekre van ettől minden tekintetben, meg végülis egyszerű volt megszerezni minden trófeát.Eladás:
-Havi összes: +2
2025 összes: +3 -
Jöttek bazeg rendületlenül nekem is az emailek hogy sale itt, leárazás ott, de erős voltam eddig!
Egy Diablo 4 PS5 disc-re vadászom, de az meg nem akar összejönni. Vagy német borítós, vagy leharcolt vagy nem postázzák el nekem vidékről
Pedig kellene, mert nyomnánk hárman coop-ba és már csak nekem nincs meg
-
ldave
félisten
Közeledik a hónap vége, még lehet hajrázni, gyorsan befejezni valami két éve félbehagyott játékot, ráadásul mindenhol akciók, vásárolni is bőven van mit
-
Guitar14
senior tag
2025 Január:
Vásárlások -3
Call of Duty Black Ops (PS3)
Uncharted 4 (PS4)
Evil Dead: The Game (Xbox Series X)
Végigjátszások +1
Uncharted - The Nathan Drake Collection (PS4)
Eladások 0
-
[Havi: -2]
[2025 Összesen: -2]
Lenyomtam hó elején az Uncharted trilógiát, hát rendesen fan lettem. Fantasztikus játékoknagyon bánom, hogy eddig nem vetettem rá magam. Meg is vettem a 4. részt, kb a felénél járhatok, eddig nem rossz, de nem olyan jó mint az első három. Grafika viszont korához (és PS4-hez) képest állösszeszedős. Nagyon ott van a szeren, parti sziklákat ahogy mossa a víz, szerintem még nem is láttam ennyire élethűen soha.
Black ops-ot meg az Evil Dead-et szerelésért kaptam cserébe, de beírok mínuszt mert alkatrészért nem kértem el árat, emiatt úgymond "fizettem" érte.
-
l.skywalker
titán
2025. Január
Vásárlás: -8
• Against the Storm (Humble Choice January 2025)
• Beneath Oresa (Humble Choice January 2025)
• Blasphemous 2 (Humble Choice January 2025)
• Boxes: Lost Fragments (Humble Choice January 2025)
• Dordogne (Humble Choice January 2025)
• Fort Solis (Humble Choice January 2025)
• Jagged Alliance 3 (Humble Choice January 2025)
• The Pegasus Expedition (Humble Choice January 2025)
• PS5 Slim DigitalVégigjátszások/Eladások: 3
• Astro's Playroom (PS5)
• Marvel's Spider-man Remastered (PS5)
• Bónusz 1Havi összes: -5
Előző havi állás: -
Összesen: -5
Hatalmas elhatározásokkal kezdtem az évet, ami az első napokban rögtön megbukott, amikor is "hozzám került" egy PS5 Slim Digital. Új gép, új élmények, így az előző hónapban javarészt ezzel játszottam. Az Astro's Playroom-ba épp csak bele akartam nézni, de végül végigjátszottam. A PS-en leginkább a Spider-man játékok érdekeltek, egy ismerősön keresztül az első rész felújított változatát ki is próbáltam és hát ahogy az szokott lenni, valahogy platina lett. Nagyon tetszett, valahogy egy kis idő után érezni lehetett, hogy nekem való játék. Tartalmazta a DLC-ket is, azokat is letoltam és elkezdtem egy New Game +t is, ez folyamatban van. Szintén fiókmegosztással a Demon's Souls-ba is belekezdtem, de erről inkább nem beszélnék. A PS előtti időkből így teljesen félbemaradt a Witcher második része és Switchen a Kirby and the Forgotten Land. Utóbbival egy picit játszottam egyik nap, de nem számottevően, haladásom nagyon nincs benne.Most ezekkel játszok:
- Spider-man: Marvel's Spider-man: Miles Morales
- The Witcher 2: Assassins Of Kings - Enhanced Edition
- Kirby and the Forgotten LandAmikkel tervezek játszani:
Holnap jelenik meg a Kingdom Come Deliverance 2, amit még augusztusban előrendeltem. Tervezem, hogy megnézem majd, de valószínűbb, hogy előbb egy első rész végigjátszás lesz a következő hónapokban. -
ldave
félisten
válasz
Bad Pritt #40 üzenetére
Az Endless Legend nagy kedvencem (örömteli a második rész érkezése), és szerintem a Humankind is egész jó lett a végére. A Space eddig kimaradt, de most majd belevágok. Amit nagyon kipróbálnék, az a Sins of a Solar Empire második része, de azért egy akciót megvárok vele.
-
Bad Pritt
félisten
2025 január
Vásárlás:
-Végigjátszás:
- The Case of the Golden Idol (Xbox, GP, 1000G): easy maxolás fél óra alatt. Mellette az Isonzo pörgött, már csak egy acsi kell az ezreshez, baromi nagy fun.Eladás:
-Havi összes: +1
ldave
félisten
Január:
Tavalyról átcsúszott január elejére a Metaphor befejezés, kb 80-90 óra volt a játékidő, ebben benne van már egy kis előkészülés egy esetleges NG+ végigjátszáshoz.
Az év végi ünnepek alatt kezdtem el a Luigi's Mansion 3-at, január végére itt a sztori végére értem, de még van benne tartalom, a kincsek és Boo-k levadászása, szóval még valamennyit biztos játszok vele. A multit is szeretném kipróbálni majd.
A hosszúra sikerült Metaphor után kellett valami rövid, mininál játék, ez lett a Still Wakes the Deep, ami egy horror walking sim, a játékmenet nagy része útkeresés, néha megszakítva egy kis bújócskával. Ez mindössze egy 5-6 órás kaland, de esetleg még egy végigjátszás még lehet benne, mert bár nincs benne elágazó tartalom, gyűjthető dolgok vannak, amik közül nem találtam meg mindent.
Év eleji akcióban bővítettem az Endless játékaim körét, megvettem az Endless Space 2 teljes kiadást és vele együtt pár Humankind dlc-t. Felkészülünk a Civ7-re
Ezen kívül év elején jött a Honkai Star Rail 3.0-as frissítése, ez hozott egy új világot, 7-8 órás sztorit, ami majd szép lassan bővül az év során.
-
2025 január
Sok minden nem történt a hónapban, lement az aktuális battle pass fortnite-ban öcsémmel, illetve neki estem a Marvels Guardians of the Galaxy-nak, ennek kb a felénél járok, tetszik.
Vásárlás:
-Végigjátszás:
-Eladás:
-Havi összes: 0
2025 összes: 0 -
cactuar
senior tag
2025 január
Vettem:
-Végigjátszottam:
- The Dark Pictures Anthology (PS5, PS+) +1
Ez tulajdonképpen 4 játék, de olyan kis rövidek, hogy egynek számoltam. A 2. epizód tetszett a boszorkányos, puritánis témája miatt, amúgy semmi kiemelkedő nem volt benne.Folyamatban:
- The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom (Switch)
Még megjelenésekor játszottam vele pár órát, aztán félre raktam, és csak most folytattam. Hátra van még kb 5-10 óra, szóval ez már februárra marad.Idei összesítés: +1
-
2025 január
Vettem:
Donkey Kong Country Returns HD (Switch)
Teslagrad PowerPack Edition (PS5) (digital)
Assassin’s Creed® Mirage Deluxe Edition (XSX) (digital)
Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition (Steam)Befejeztem és eladtam: --
Eladtam:--
Összesen a hónapban: -4
Éves összes: -4 -
Na, van egy olyan sejtésem, hogy ma már nem fogok semmit se végigjátszani, úgyhogy ezzel meg is kezdem az idei első havi összesítőmet.
2025 január
Vettem:
- Diablo IV + Vessel of Hatred (Steam) 0
- Hollow Knight (Steam) -1
- Animal Crossing: Pocket Camp (iOS) -1
- Star Wars: Jedi Power Battles (PS5) -1Végigjátszottam:
- Return to Moria (Steam) +1A januárt megsínylette a pénztárcám, ugyanis az újévet a Diablo IV megvásárlásával kezdtem. Eddig 600 órám van a játékban PS-en, ezt csak azért vettem meg, hogy tudjunk a feleségemmel együtt játszani. Egy tévén nem szeretünk, mert mindig belekavarodunk a karakterekbe, viszont így, hogy Decken nyomom vele, sokkal jobb az élmény.
Megvettem Deckre a Hollow Knightot, valamint iOS-re az Animal Crossingot. Ha valaki ki szeretné próbálni amúgy az AC-t, de nincs Switche, vagy a gyerekeinek keres valami telefonos játékot, akkor ajánlom a Pocket Campet. Ez eddig egy live service játék volt, de a Nintendo azt a változatot megszüntette tavaly és kiadta mikrotranzakciók és reklámok nélkül, csupán egyszer kell megvenni. Ha minden igaz, ma éjfélig fél áron van a játék, ha valakit érdekel, nézzen rá, iOS-re és Androidra is elérhető. Én egyébként jobban szeretem, mint a Switches változatot, abban nagyon zavart a sok töltés.
Az utolsó vásárlásom a Jedi Power Battles volt, aminek a rövid története annyi, hogy a legjobb barátom és én is nyomtuk anno PS1-en, de akkor még nem ismertük egymást. A fősulin sokszor eszünkbe jutott, hogy mennyire király játék volt anno, így amikor bejelentették, hogy jön a remastered kiadás, örömtáncot jártunk. Februárban lesz egy hétvége, amikor átugrik az ország másik feléről és couch coopban megpróbáljuk végignyomni. Jobban várom, mint a szülinapot.
A hónap elején a haverokkal lenyomtuk a Return to Moriát, ami kellemes kis meglepetés volt, egy eléggé egyszerű, de élvezetes volt, valamint a hónapban a Cyberpunk 2077 pörgött. Jelenleg 80 óránál járok benne, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy nagyon nagy kihagyott ziccer a játék, de majd csak akkor fogok ítélkezni, ha végig is játszottam.
Idei összesített: -2
Elmúlt öt év összesített: -87 -
Úgy terveztem, hogy mínuszként az elmúlt 5 év (amióta én is részt veszek a NGB-ben) megvásárolt játékainak a számával nyitok, és meglátjuk, hogy év végére hova sikerül ezt tornázni.
-
ldave
félisten
Közeledik az idei első elszámolás napja, remélem mindenki jól bevásárolt az év eleji akciók során, aki a legtöbb mínusz ponttal indul január végén, az különdíjat kap
-
ldave
félisten
Van a linkelt Google táblázatom, azt nyugodtan bárki lemásolhatja magának ehhez az egyszerű +/- 1 pont számításhoz.
-
New year, new mega backlog! Az új évet azzal kezdtem, hogy összeszámoltam az összes megvásárolt játékomat az elmúlt 5 évből, és a sokkoló 86 darabos listát látván a bánatomat a gyerekpezsgő maradékába fojtottam.
Felszámoltam a PSPlus Extra előfizetésem, úgyhogy az idei tervek szerint nem lesz előfizetéses játékkal dolgom, ezért én is fogom a pontokat írni, mert így követhető lesz a plusz-mínusz. Persze ez a 86 darab játék a megvásároltak kategóriából van, a kívánságlistám még jócskán tartalmaz címeket. Annyi engedményt viszont teszek magammal szemben, hogy a már megvásárolt játékokat mínusz pont nélkül megvehetem új platformra, mert nem egy olyan elem van a listán, amit már nem feltétlenül tudok az eredetileg megvett formájában játszani (pl. nincs már Android telefonom a Pascal's Wagerhez).
-
ldave
félisten
válasz
kisdalesz13 #21 üzenetére
Persze, ahogy fentebb is írtam
Ha minden lehetséges leosztást megnyersz, vagy ha eladod a játékot
-
cactuar
senior tag
Sziasztok! Csatlakoznék én is a topikhoz.
Ezeket tervezem idénre:Új megjelenések:
-Kingdome Come: Deliverance 2
-Death Stranding 2
-Ghost of Yotei
-GTA 6
-Hades 2
-Switch 2 konzolPótlások:
-Persona 3 Reload
-Yakuza sorozat
-BG3 gonosz végigjátszás -
kisdalesz13
újonc
Passziánszt én is nyomnám! Kapok pontot?
-
fogselyem
senior tag
Windows Passzianszra kapok pontot?
-
RangerFox
veterán
Annyival számolok vele én is. Igazából az év elején kicsit becsömölten a JRPG-ktől a P3R után, ezért se vettem meg tavaly, ahogy a FF7R-t se.
Nekem alapjáraton nincs bajom az ilyen hosszabb játékokkal, ha elkapnak, akkor minden más hobbimat háttérbe szorítom, de az utóbbi fél évben nagyon fluktuálódik a figyelmem a hobbijaim között, a BG3-at is augusztusban kezdtem el, de még mindig nem értem a végére. Meg az átlag heti 5 óra játékidőmmel elég lassan is haladok a címekkel.
-
Ez a bajom ezekkel az rpg-kkel, mind hosszu. Nekem ezek honapok. Egybefuggoen max heti 2-3 alkalommal tudok jatszani veluk 1-2 orat jellemzoen este 9 utan, agyilag total leszivva. Nem veletlen nem haladok a dragon age-el sem. 2 honap alatt kb 10 ora ment bele. Inkabb jatszom par oras indie cimekkel vagy nyomok 3 kor fortnite-ot ocsemmel.
-
Guitar14
senior tag
Idei tervek (végigjátszások):
-Uncharted széria kivégzése (ultra nagy lázban égek, most végeztem a trilógiával)
-GoW collection
-Resident evil 0 és 4 Remake
-Luigi's Mansion 1-2
-Lego Batman 2-3Egyéb tervek:
-Nálam lévő N64-ekből egy működőt csináni végre (már kondikat is vettem)
-Ha előbbi nem jön össze akkor egy N64 kontrollert BT-síteni Switch online-hoz
-Valami olcsó és széthúzható (nem rácsatolható, az nagyon nem jött be) BT-s gamepad telefonhoz/tablethez amivel tudnék gamepass cloudozni
-Xbox 360 játékvásárlások megállítása lassan (4 játék és tele az Xbox 360-as polc.)
-PS5 beszerzése, de nagyon ráér, lehet csak jövőre, gyakorlatilag minden amit szeretnék az PS4/Xbox Series-re is van, max 1-2 játék miatt lenne jó PS5 -
RangerFox
veterán
Idei terveim:
Backlog ürítése:
Hogwarts Legacy
Brothers: A Tale of Two Sons Remake
Alan Wake 2
The Last of Us Part I
The Last of Us Part II Remastered
Baldur’s Gate III
Astro Bot
Alien Isolation
Silent Hill 2 Remake
Cyberpunk 2077 Complete Edition
Unrawel TWO
Zelda: Tears of the KingdomÚj megjelenések:
CIV VII
Monster Hunter Wilds
Split Fiction
Indiana Jones (PS5)
Hades II (PS5)
Path of Exile 2
Death Stranding 2
GTA VI (erre nagy összegben fogadnék, hogy csúszni fog)
Ghost of YoteiAmik tavalyról kimaradtak:
Space Marine 2
Metaphor Refantazio
Wukong
FF7 Rebirth -
GreatL
őstag
Idei tervem: VGA vásárlás, aztán...
mégegyszer nekifutni a Far Cry 6-nak. Minden előző részét végigvittem de már nem bírtam a nehézségét, amit a béna CPU társak is okoznak.
Fifa 25-tel nem játszottam ingyen 10 órát, valahogyan csinálnom kell trialt és belejátszani ezt az időt.
Sokkal többet játszani szimulátorral az EA WRC-t, bár jelenleg el sem indul, kidob az asztalra a legálképernyők után, baja vana bejelentkezéssel.
Forza Horizon 3-4-5 mindegyikben van 4-5 órám, 10 óra köré feltornászhatnám darabját.
Forza Motorsport-nak esélyt adni pár óra körözgetésre.
Megjelenő Sniper Elite játékot végigvinni. Utána az összes régebbit Zombie Armystul végigvinni újra.
Lollipop Chainsaw, ha el nem unom.
Verekedős játékok között szelektálni kell már, eddig mindet vettem de meg kell nyomni a stop gombot. T8, VF5 remaster, VF6, SF6 (kieső: MK1 ami eszembe jut)
-
Bad Pritt
félisten
Már beosztogattam, papíron végig tudnám játszani mindet néhány maxolással, meg szerencsére többe belekezdtem, ezeknél szerintem a meglévő mentést folytatom majd. De majd meglátjuk, mit hoz az év, én is költözés előtt állok, meg amúgy is egyre kevesebbet játszok. Cél az lenne, hogy az Xbox eladható legyen, marad a felhő és esetleg egy gamer laptop vagy kézikonzol lenne helyette, mert hiányzik az Age of + Starcraft 2 multi.
-
-
Bad Pritt
félisten
Jó játékot mindenkinek idén is!
Idei tervek: Xbox backlog teljes kitisztítása, ez a következő játékokat jelenti:
AC Valhalla
Alan Wake Remastered
Beyond Good & Evil HD
Castlevania SotN
Control
Curse of the Dead Gods
Cyberpunk 2077
Darksiders 2 DE
Darksiders WE
Fallout 4
Forza Horizon 3
Lords of the Fallen 2014
Mass Effect Legendary 2-3
Sekiro
Skyrim Anniversary
Sleeping Dogs DESokszínű felhozatal, mindig lesz zsáner, amiből lehet válogatni.
-
ldave
félisten
Sok jó játékban, + és - pontokban gazdag új évet mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 3
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged