- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merula Alba
tag
Vadonat új, 1 hónapos sincs.
A kamera hálózat úgy néz ki hogy van egy switch, azzal összekötve egy POE-s switch és az NVR. Nyilván a másik végén a kamerák.
Hamarosan érkezik majd egy másik NVR hozzám amivel akár le is tesztelhetném.[ Szerkesztve ]
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
gozso
őstag
válasz
Merula Alba #33099 üzenetére
mennyi idős a rögzítő? elméletileg 3 é gari van rá. fárad a táp szerintem... de csak tippelem
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Suineg
senior tag
Szeretnék egy ASECAM kamerát ami nyilván menne az ASECAM NVR-el. Namost az Alis eladó azt mondja, hogy a kamerát az XMEye app nem kezeli, a hirdetés szerint Videolink app van írva, ami kezeli. Az ASECAM NVR pedig XMEye appal kompatibilis. Akkor most ez hogyan is van? Elvileg az NVR-ben is beállítható minden a kamerával kapcsolatosan, ezért nem értem. Van összefüggés vagy nincs?
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Az alany egy Hikvision NVR DS-7104NI-Q1/4P/M. Poe-val van rákötve 4 kamera.
A tünet az hogy kb. 2 óránként lefagy. Nem indul újra, semmire nem reagál.
Az újraindítás után megint dolgozik egy darabig.
Találkozott ilyen hibával valaki? Noname kamerák vannak rákötve jelenleg, okozhatja valamelyik kamera?Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Ios-en használok Hik-Connect appot.
Ha visszanézek egy felvételt wifi-n csatlakozva, akkor nagyon szaggat lejátszáskor. Viszont ha mobil netre váltok, szépen gond nélkül fut a felvett videó.
Wifi kapcsolat az jó és stabil (más appokkal stb teszteltem)Másnál is van ilyen probléma?
Beállítás probléma lehet vagy valami más? -
scott_free
senior tag
Üdv,
idős rokon "biztonsági megfigyelésére" szeretnék vmi beltéri, lehetőleg wifi-s kamerát, mert sajnos a telefont nem mindig hallja meg, aztán olyankor megy a fölösleges idegeskedés, hogy minden rendben van-e vele.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
beltéri, max. 2-3 (de egyelőre csak 1)
2. Később lesz-e bővítve?
ld. fent
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
kell egyáltalán rögzítés?
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
beltéri szoba csak
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
jobb lenne, ha nem kínai lenne
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
20-30e (ha elég annyi)
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
jobb lenne a wifi-s, hogy ne kelljen fúrnom
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
éjjel is jó lenne, ha "látna", meg van olyan, amiben hangszóró is van esetleg, hogy "beszélni" tudjak rajta keresztül?Itt a fórumban a wifi-re rákeresve előjött egy ilyen D-Link DCS-6501LH/EC1, ez jó lehet?
Köszi!
-
vacs
Topikgazda
Ezek a kamerák alapból nem fogyasztanak adatot vagy csak minimálisat!
Akkor kell neki net, ha a telefonra értesítést küldd, vagy ha megnézed az élőképet, vagy visszanézed a felvételeket.Első körben online rendelsz pl egy Domino kártyát 990-ért (csak online ennyi az ára!), lesz rajta 2 giga "ajándék" internet és meglátod, hogy ez meddig lesz elég.
Később adat sim kártyából valami flottás adat csomagot ajánlok (pl Auchan flotta), így nem lesz probléma az adatmennyiség és "olcsó" is lesz, a Flottás topikban segítenek.(^)(>.<)(^)
-
Cifa
csendes tag
Tiszteletem, Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni 4G hálózatot használó, kültéri napelemes biztonsági kamera választásában!
A következőt néztem ki: https://www.aliexpress.com/item/1005007476889291.html?sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy milyen adatforgalmú előfizetést kellene válasszak ilyen típusú kamerákhoz?
Külterületi ingatlan megfigyelése a célom mindezt úgy hogy sem áram, sem Wifi nincs!
Ajánlásaitokat és a segítő válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok
-
Hoffer
őstag
Kicsit off, de jobb helyet nem találtam, van esetleg távfelügyelet topik? Kiket, milyet érdemes választani?
-
-
bugizozi
őstag
válasz
kunberci #33086 üzenetére
Szia!
"NVR-nél szerintem a folyamatos felvétel a jó, nem maradsz le semmiről."
Ebben az esetben (NVS 8) is be lehet állítani, hogy küldjön a telora push notification-t mozgás esetén? Ezt az értesítés dolgot be lehet állítani egy gombnyomással? Ha van itthon valaki ne csipogjon a telefon, de ha elmegyünk akkor gyorsan tudjam aktiválni.
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Funthomi
aktív tag
válasz
kunberci #33086 üzenetére
NVS8 és RLN8-410 esetén itthon sok esetben azt látom, h 2TB beépített HDD-vel adják. Amellé be tudok tenni még egy másik vinyót is, ha kevés lenne a 2TB? Látom, hogy van SATA és eSATA inteface, de nem tudom hogyan dolgoznak össze, ha tudnak.
@Chris0321: köszi a magyarázást neked is!
YOLOska
-
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #33085 üzenetére
RLN8-410-be
NVS 8-ba
gyárilag 2TB-os HDD van, ezek 8 kamerás NVR-ek.
Szerintem amilyet a pénztárcád engedi, de folyamatos rögzítés esetén én egy 4TB-os HDD-ben gondolkodnék.
Mondjuk Nálad NVS 4 van. Ne kelljen már lecserélni ha hosszabb ideig szeretnéd a felvételeket megnézni.NVR-nél szerintem a folyamatos felvétel a jó, nem maradsz le semmiről.
-
Chris0321
veterán
válasz
kunberci #33084 üzenetére
Hát ez sem egy olcsó "szórakozás". Én beérem a P330-al is, amire nekem kell azt eddig úgy tűnik tudni fogja.
4 db ilyen 4k-s kamerához mekkora hdd-t lenne érdemes majd vennem? Jelenleg az egy sd kártyára csak akkor ment ha mozgást érzékel. Hdd-nél érdemes ezt átállítani folyamatos mentésre, vagy fontos dologról nem maradok le így sem? Nézegettem a felvételeket amit eddig csinált a kamera és éjszaka gyorsabb mozgásnál (kutya átfut a kamera előtt) szerintem nem mindig észleli mert van amikor elmegy az egyik irányba és nincs felvétel arról, hogy visszajön. -
Chris0321
veterán
válasz
Funthomi #33074 üzenetére
A kiegészítő fény, az megvilágítja neked éjszaka a területet és akkor fekete-fehér kép helyett színes lesz. Be lehet állítani, hogy mozgásra bekapcsoljon. Nekem szombaton lett felszerelve egy p330-ast, elég jó fénye van de azért nem világítja be a teljes területet. Mivel a fekete-fehér képen nem biztos, hogy látszódik minden részlet ezért ha szükség van rá, fel lehet kapcsolni.
-
jézusom
addikt
válasz
Merula Alba #33076 üzenetére
A darkfighter szerintem az éjjeli képességekre utal, hogy jól lát akkor is. De azt nem tudom melyik ptz tud rendesen követni
-
Magnat
veterán
válasz
Merula Alba #33080 üzenetére
Jah értem, így tényleg kérdéses, érdemes lenne a boltot kérdezni, ha meg nem tudják és magánszemélyként veszed, max 14 napos elállással visszaküldöd..
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Merula Alba
tag
válasz
Magnat #33079 üzenetére
Azzal szerintem sem lenne baj, biztos felismerné. Én a PTZ részétől tartok csak. Az egyik "szabvány" az Acusense a másik pedig, amit tévesen írtam az a Darkfighter.
A kameráról találtam egy rövidebb unpacking videót, ott nem NVR-el használta, adott neki POE-t, aztán uccu neki a Hilook app-al.
De az NVR nem ezt az appot támogatja, szóval kicsit kusza.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
Magnat
veterán
válasz
Merula Alba #33076 üzenetére
Szia,
én meg lennék lepve ha nem ismerné fel mint Hikvision eszköz, de mivel onvifet is tud mind a kettő, azon keresztül még akkor is fel kell ismerje ha Hikvisionként nem.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Megint én.
Adott egy nagy területű telek aminek egy részén autókat árul a tulaj, a másik részén pedig lovakat tart.
Az "igénye" az hogy Hikvision rendszert szeretne, mivel azt ismeri és már számára bizonyított. Illetve 2 PTZ képes kamerát is szeretne a hagyományos turret vagy dome kamerák mellé. Bár szerintem teljesen felesleges, de nem tudtam még lebeszélni, sem az ár sem semmi nem hatotta meg.
Namost ezt nem igazán karcolgatom még, azt tudom hogy pl. hogy lehet pásztázandó területet beadni neki. De ennyi.
Mozgásra követést, zóna figyelést szeretne beállítani.
Hikvision PTZ-N2C400M-DE(F1) kamerát néztem neki kültérre POE-n keresztül csatlakozna egy Hikvision DS-7608NXI-K1-es NVR-hez.
A kérdésem az hogy a kamera nem Acusense-es mint az NVR hanem valami Black.... technológiát támogat, elméletileg kompatibilitás szempontjából ugyanaz?
A cél hogy röguítsen, pásztázzon, kövessen mozgást ha kell, és az NVR-t az applikáción keresztül elérje.
Itt fórumon belül is azt találtam hogy az Acusense brand jobban cseng, ezért használják mostanában inkább ezt mint a másikat, de gyakorlatilag ugyanazt tudja!?
Bocsi a litániáért.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
Funthomi
aktív tag
válasz
kunberci #33068 üzenetére
Köszi, ez hasznos tipp. NVR-t mindenképpen szeretnék és akkor maradnék az újabb, NVS8-nál, azzal akkor nem tudnék mellélőni.
Az NVR mellé akkor "tesztként" vennék egy kamerát és ha bevált, jöhet a többi.Saját kútfőből azt mondom, hogy ha jól be van állítva a megfigyelendő terület, akkor nem kell PT, PTZ kamera.
8MP kamerából milyet ajánlasz?YOLOska
-
kunberci
senior tag
válasz
Funthomi #33067 üzenetére
Igen, kb ugyanaz, az NVS 8 az újabb verzió.
Ezek az "olcsóbb" Reolinkes kamerák fixek, nem (PT, PTZ ) kamerák.Én inkább azt szoktam javasolni, elsőre inkább csak egy kamera
legyen, és ha az minden szempontból megfelelő, akkor olyan legyen a többi, és az NVR is, ha van rá büdzsé azért inkább nagyobb felbontású kamerát válassz. A 8MP-es 16/9 formátumú, sima élőképnél talán nem annyira észrevehető a különbség, de ha bele kell nagyítani a képbe, akkor hasznos lehet a nagyobb felbontás. -
Funthomi
aktív tag
válasz
kunberci #33065 üzenetére
NVR tekintetében, a technikai adatokat nézve az RLN8-410 vagy NVS8 kb ugyanaz, jól látom?
Konkrét kamerákat nem néztem még, amit ajánlottál szimpatikusnak tűnik. Amit nem említettem, hogy minden egyes kamerám homlokzati falra fog menni (így lett behúzva az UTP és a ház lapostetős). Emiatt a kamerák forgatása lehet esetleg érdekes, bár ha fixen be van állítva, akkor a motorikus mozgatás nem is fontos.
YOLOska
-
Chris0321
veterán
válasz
Chris0321 #33055 üzenetére
Kiderült, hogy user error volt. Egy szünetmentesre van rákötve kapcsolós hosszabbítóval minden a nettel és a számítógéppel kapcsolatban, hogy egyszerre mindent tudjak áramtalanítani. Dugtam egy másik hosszabbítót a szünetmentesbe és átraktam a wifi router dugaszát és szokás szerint áramtalanítottam. Így nem kapott áramot a tetőn lévő antenna sem, ami szükséges lett volna a nethez. Orvosoltam a problémát, semmi mást nem kellett csinálnom.
Más kérdés:
Itthon megcsináltam a kamerához a megosztást és még annyit szeretnék tudni, hogy ha új kamera kerül a rendszerbe akkor annál is külön meg kell majd adni másnak a hozzáférését? -
kunberci
senior tag
-
Chris0321
veterán
válasz
kunberci #33054 üzenetére
Köszönöm.
Közben eljöttem otthonról és így nem tudok csatlakozni mobilon a kamerához a telefonomon. Otthon működött minden, a wifi külön lett rádugva a szümetmentesre és most is megy, a switch szintén áram alatt. Az appot meg tudom nyitni, mutatja is a kamerát mint lehetőséget, de azt írja ki rá, hogy lecsatlakoztatva.
Na most mi lehet a gond? -
Chris0321
veterán
Hello.
Felszereltünk egy Reolink kamerát, mind PC-n mind telefonon működik a hozzá való app. Azt szeretném megkérdezni, hogy valahol azt olvastam 5 embernek is meg lehet osztani a kamera képét és ennek mi lenne a módja? Szeretném ha az egyik rokonom telefonon rá tudna majd nézni a kamerára/kamerákra. -
kunberci
senior tag
Kazy-nál 28200 Ft a P330-as kamera:
[link] (8MP) 2.8 lencse
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33048 üzenetére
A belinkelt videón pontosan látszik az éjszakai infra nézet trükkössége amiről írtam.
Normál fényben ellát a kamera messzire, de éjszaka, amikor csak IR van, akkor a kerítés visszaveri a fényt és a kerítés után már tök sötétség van. Ez természetesen nem Reolink sajátosság, hanem a technológia korlátja. Csak hát.. marketingileg jobban hangzik, hogy az IR 30 méter látótávolságú, és azt nem mondják, hogy ha 5 méterre van egy kerítés akkor azt már nem látod ami a kerítés mögött van. -
kunberci
senior tag
-
Patice
nagyúr
válasz
kunberci #33044 üzenetére
Ezen most elgondolkodtam. Köszi a linket!
Úgy látom a leírásában, hogy sok IR led van benne, 2 vagy 3 kamerára beruháznék, ha jól bevilágítaná este a megfigyelendő területet.
Olyan helyekre raknám, ahol este nagyon kevés a fény bárhonnan. Kiegészítő IR reflektort nem szeretnék.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
hevepapa
senior tag
válasz
Hoffer #33045 üzenetére
Erre szerintem nincs és nem is lehet "általános módszer", mert minden ingatlan más és más + mindenkinek másik a prioritásai. Van aki azt szereti, ha a területének minden négyzetcentije megfigyelés alatt áll és 6-10 kamera alatt meg sem áll.
Van aki meg csak oda rak kamerát amit fontosnak gondol és ezt megoldja 2-3 eszközzel.
Van aki szerint minimum 8-12 MP-s kamerák kellenek, van aki szerint általában elég a 4 MP is. Van aki a fix, van aki a forgatható kamerákat preferálja.
Az igatlan adottságai is meghatározzák milyen helyekre és magasságra lehet valamti felszerelni. Nálam pl. kb 3,5 méter magasan vannak a kamerák, mert ott találtam ezeknek megfelelő(nek tűnő) helyet.A kamerás rendszerekre maximálisan ráillik a régi mondás: ahány ház annyi szokás....
1 apró megjegyzés még: első ránézésre jó ötlet ha minden kamera látja a másikat, de az éjszakai képen a kamera infra sugárzója eléggé látványosan leronthatja a képet ha közvetlen rálátás van.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Ipon-nál egész jó árban az RLC 810A:
[link] 28590 Ft. -
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
-
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
r3dsnake #33039 üzenetére
Hogy teljesen képben legyél pontosan mit is jelent az IP66 védelem:
"Az első számjegy – 6: Teljes porvédelem
Az „IP66” első számjegye, a 6, a legmagasabb szintű védelmet jelenti a por és más apró szilárd anyagok behatolásával szemben. Ez azt jelenti, hogy az eszköz teljes mértékben zárt, így a por vagy más részecskék egyáltalán nem tudnak bejutni a készülékbe. Ez különösen fontos olyan környezetekben, ahol magas a por koncentrációja, például ipari telephelyeken vagy kültéri alkalmazások esetében.
A második számjegy – 6: Erős vízsugár elleni védelem
Az „IP66” második számjegye szintén 6, ami azt jelenti, hogy az eszköz védett a nagy nyomású vízsugár ellen is. Ez azt takarja, hogy az eszközt minden irányból érheti víz – például egy magasnyomású vízsugárral történő tisztítás során –, anélkül, hogy a víz bejutna a készülékbe, vagy károsítaná annak belső alkatrészeit.
Az IP66 védelemmel ellátott eszközök tehát megbízhatóan használhatók akár extrém környezeti körülmények között is, ahol mind a por, mind a víz jelen van. Ilyen védelmet például kültéri biztonsági kamerák, világítótestek vagy ipari berendezések esetében alkalmaznak, hogy hosszú távon megőrizzék azok funkcionalitását és megbízhatóságát."[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm a javaslatot!
Látom, hogy IP 66, de mennyire tolerálja mondjuk, ha a féltető alá bevág az eső, és csurom vizes lesz? Valamennyire védve van, de egy nagyobb viharnál elkerülhetetlen, hogy befújja oda az esőt a szél.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
Patice #33035 üzenetére
Nekem is TP Link VIGI C540-es van. Igaz NVR-rel, de önállóan is lehet használni mobilon, PC-n a Vigi Security Manager programmal és akár böngészőben is. Külön plugin meg ilyen vackok nélkül. Jó képminőség, korrekt működés. Bár nem a legolcsóbb, de PT (forgatható) kivitelben jó árban van. Természetesen tud SD kártyára rögzíteni, akár folyamatosan akár csak meghatározott eseményre.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Kültéri, lehetőleg mozgatható/forgatható kamerát keresnék, időjárás állót. Az se baj, ha appon keresztül érhető el, és nem kell rögzítőhöz configolni. Tudtok javasolni ilyesmit?
Köszi! -
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
5 db2. Később lesz-e bővítve?
Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
A legnagyobb távolság a kerítésig kb. 20 méter (két kamera esetén csak), azonban nem feltétlenül fontos mindent pontosan látni a kerítésig. Ami viszont fontos, hogy kb. 5-10 méterig jól lásson, azok a kritikusabb pontok (bejárati ajtó, terasz, ablakok).
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Személyfelismerés. Ha ki tudom jelölni mely részeket ne lássam (a szomszéd telek közelsége miatt) is jó dolog lenne.6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Ha a gariztatás nem problémás, akkor igen.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Setup függő, tehát rugalmas tudok lenni, de 200k alatt jó lenne meglépni.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
UTP be van húzva.9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Ha nincs hátránya egy POE-s NVR-nek azt preferálnám (nincs elég POE portom a switchen).
Forgatás jöhet (bár nem kötelező), színes éjjeli kép és mikrofon(?) se lenne rossz, ártól is függ. Új vagyok ebben a témában így nem tudom mennyi időre visszamenőleg jó, ha tárolva van a felvétel, de ha folyamatosan rögzít és nem csak eseményre, ami belefér az elfogadható időintervallumban nekem megfelel.Ha irreális a költség az igényekhez sorry, javítsatok ki nyugodtan!
Köszönöm!
Üdv:
FunthomiYOLOska
-
kunberci
senior tag
válasz
Hoffer #33030 üzenetére
NVR fogyasztása kb: 10W
HDD fogyasztása kb: 7W
8db kamera fogyasztása kb (5W/db) 40W, milyen kamerák vannak az NVR-en?Router fogyasztása kb: pár W
[link]
Működési idő:
Működési idő 60 W-on: 35 perc
Működési idő 100 W-on: 20 perc
Működési idő 200 W-on: 3 percPár óra működéshez:
[link]
[link]
Működési idő 100 W-on: 70 perc
Működési idő 300 W-on: 17 perc
Működési idő 600 W-on: 5 perc -
kunberci
senior tag
válasz
paperboy #33029 üzenetére
A Reolink app-ba megjelennek a kamerák, illetve az NVR is.
Én csak az NVR-en keresztül szoktam a kamerákat használni de,
pl: 4 kamera esetén (láthatod simán a kamera képeket, meg az
NVR-es kamera képeket, tehát 8 képet is láthatsz).
Nálam ez már 18 kamera kép lenne, ezért csak az NVR-en keresztül nézem egy kilences mozaikban.Kamerából (ha hazai beszerzés a cél), akkor csak 1db-ot vegyél,
teszteld le, hogy Számodra megfelelő lesz e.
Ilyen esetben nem kell NVR, sőt még POE switch sem, csak egy
DC 12V 1A-es tápegység, mert az nem adnak a kamerához.De én inkább 8 csatornás NVR-t vennék, de ebben úgyis Te döntesz.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Reolink NVS8-hoz 6-8 DB POE kamerához milyen szünetmentes kellene ami bírja pár órán keresztül? Van erre valami teszt, infó stb?
-
paperboy
senior tag
válasz
kunberci #33027 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az ajánlást, megnéztem, tetszik. Ez jóval komolyabb kamerának tűnik, mint amiket én néztem, és úgy gondolom az jobb felállás, hogy inkább a kamera tudjon többet vagy legyen jobb féle, mint az NVR.
És akkor amiket tud ez a kamera funkciókat, az mind elérhető lesz ezzel az NVR-rel?
-
boborján2
aktív tag
Androidos Tplink Tapo appban meg van osztva családtaggal két kamera hozzáférés.
Lehet itt valahogyan jogokat állítani?
Zavaró hogy a led világítást nem tudja bekapcsolni a meghívott ,amikor ez egy teljesen hasznos funkció lenne,akár a család minden tagjának?Nem igazán értem a logikát abban ,hogy default van a meghívottnak élőképhez/visszanézéshez joga vagy a szabadon forgatásnak, de az előre beállított pozíciókra forgatásnak vagy a világításhoz már nincs. Amik épp a kényelmet szolgalnák.
Az a gyanúm hogy nem lehet ilyet ,vagy jól eldugták. De akkor mi a megoldás? pl. írjuk be a másik telefonba is a tplink accountot??
Valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
kunberci
senior tag
-
paperboy
senior tag
válasz
kunberci #33025 üzenetére
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? Kültér, 4db
2. Később lesz-e bővítve? Nem valószínű.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? 20-25m (Amúgy egy kb. 30x30m-es terulet)
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el Inkább kell.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Talán.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 150e forint, nagyon maximum180-190e forint.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? Jó a vezetékes.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? Jó éjjeli kép. -
paperboy
senior tag
válasz
kunberci #33022 üzenetére
Értem, köszönöm. Nem kikötés ez a márka, ha esetleg van más márkából jobban használható szívesen veszem az ajánlást.
NVR + 4db kamera kb 150e forint körüli összegben.
Igazából azt a részét nem vágom teljesen, hogy ha pl egy kamera bír bizonyos funkciókkal, hangos riasztás, figyelt terület kijelölések, vonalkeresztezés, stb az NVR-en keresztül elérhetőek? Bár gondolom bizonyos dolgok inkább szoftver függőek. Mondjuk ez az ajánlott NVR elég sok mindent tud, ahogy nézem...
Igen és Poe csatlakozás is fontos lenne, ennél az ajánlottnál nem látom azt tudja e.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz
kunberci #33022 üzenetére
Hik kamerákkal pont ugyanez a helyzet, legalábbis ami a kezeim között megfordult (általában felszerelés előtt inkább vlc alatt nyitom meg az rtsp streamjüket) ... tavaly beüzemeltem egy hasonlóan low cost Hikvision analóg rendszert és nem tudom hogyan, de az akkori gépemen (Win 10) az nvr-t sikerült beröffenteni Chrome alatt, se azelőtt, se azóta
Mondjuk sztem a plugin pont ehhez is ugyanaz amit linkeltél, de ne legyen igazam̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
paperboy
senior tag
Sziasztok,
Egy kisebb külső terület megfigyelésére szerelnénk fel 4 ip kamerát. A Hikvision DS-7104NI-Q1 lenne a kiszemelt NVR. Kérdésem, hogy milyen kamerát ajánlanátok, ami éjjel is jó képet ad, de persze nappal is, nem kell 8K felbontás, de értékelhető képet adjon. Valamint az se baj ha sziréna is van benne. Bár ezt nem tudom, hogy ezzel a NVR-rel működésre lehetne e bírni. Köszönöm előre is!
-
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33017 üzenetére
Ne is haragudj de ez annyira tipikusan magyaros gondolkodás...
Ha a 4 csatornás NVR-re valami kerülőúton fel lehet bűvölni kompromisszumosan egy plusz kamerát - az bónusz - örülj neki. DE: ha csak annyit kezel amennyit ígér - akkor meg fanyalogsz és kicseszést emlegetsz.
Egyébként: How to add the 5th camera to 4 port NVR -
Merula Alba
tag
válasz
hevepapa #33015 üzenetére
Értem hogy 4 csatornás.
Találkoztam már olyan NVR-el (bár nem Hikvision volt) hogy engedte csatlakoztatni a kamerát, de felugró ablakban figyelmeztetett hogy nem 100% minőségben tudja kezelni.
A sávszél engedte, kicsit butítani kellett a minőségen, de ment. Nyilván nem próbáltam még feltenni rá 5 kamerát plusszban, de hogy +1 sem menne, akár kis kompromisszummal...
Nyilván megoldható a probléma, csak macerásabb mindenkinek, és költségesebb.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33012 üzenetére
Miért lenne kicseszés? 4 csatornás NVR-t vettél, 4 csatornát tudsz vele kezelni.
-
$atirka
őstag
válasz
$atirka #32992 üzenetére
Köszi a segítségeket, feladtam. Küldöm vissza alzának a dlinket.
Érthetetlen...teljesen lebutítottam a wifit, wifi6 off stb, de nem segített.
Üzletemben van egy hasonló kiszerelésű (mennyezeti 360-as) kamera, YI (Xiaomi?), cloud elofizetéssel.
Ismeri valaki ezeket? Esetleg bármilyen Xiaomi-nak csúfolt cam-ot be lehet tenni abba az appba? Nem akarok még egy harmadik applikációt..."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Merula Alba
tag
-
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy családi házat szeretnék külső kamerákkal biztosítani:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? - 4 kültéri
2. Később lesz-e bővítve? - nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? - NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? - max 10m távolság kell
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? - ártól függ, jó ha van, de nem feltétel
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? - igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? - 100-150k
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? - vezetékes
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? -Milyet javasoltok? Már kicsit utánaolvastam, eddig ár/érték arányban talán ezt láttam legjobbnak: [link]
Az ajánlott NVR-ek között szerepel még a Reolink NVS4, árban még talán az is belefér a keretbe Reolink kamerákkal.
Sok dolog még nem tiszta, pl. a linkelt Dahua NVR paramétereiben ez szerepel:
Decoding Capability:
1-channel 12MP@30 fps; 1-channel 8MP@30 fps; 2-channel 5MP@30 fps; 3-channel 4MP@30 fps; 6-channel 1080p@30 fpsEz azt jelenti, hogy 1 kameránál max 12MP/30 fps-el, míg 6 kameránál 1080p/30fps-el rögzít? Ha igen, akkor hogyan ha csak 4 csatornás? 4 csatornánál hogyan rögzít? És a Reolink NVR-nél mi a helyzet, mert ott semmi info nincs, hogy több kamera esetén mekkora felbontással rögzít.
Sry ha kicsit hosszú lett, vagy hülye kérdések vannak, de nem vagyok benne szakértő.
-
agent_k
őstag
Ti használjátok a beépített refijét a kamerának? Vagy inkább a mozgásérzékelős led refi a menő?
-
kunberci
senior tag
válasz
Merula Alba #33004 üzenetére
Ez 4 csatornás NVR, benne van a nevében is.
"Az létezik hogy egy másik NVR-t kell venni ha egy 5. kamerát szeretnék üzembe helyezni."
Sajnos létezik.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz
Merula Alba #33001 üzenetére
NVR pontos típusa?
-
Merula Alba
tag
válasz
Merula Alba #32988 üzenetére
Az létezik hogy egy másik NVR-t kell venni ha egy 5. kamerát szeretnék üzembe helyezni.
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest