Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz Maximum1 #160298 üzenetére
Kantáros kell neki!
Hogy ON is legyek:
Srácok flat pedálhoz vadászok cipőt már pár hete, de nem nagyon találok olyat, amiben ne lenne spd hely. Van ebből valami bevált cucc? Persze akár hidrid is jó lehet, ha nem túl sima a talpa. Túl sok a bolt, túl nagy a választék sima sportcipőből. Most egy Nike Downshifter 7-es futócipőt használok más híján, de ami futásnál jól jön (a talp első része szélesebb), az itt hátrány, mert nem tudom közel tenni a lábfejemet a hajtókarhoz és csavarodik a térdem egy kicsit.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Maximum1
őstag
válasz rarki72 #160287 üzenetére
Vegyél futógatyát, 20 ezerért kapsz 4 et is, valamelyik csak kielégíti a perverziódat.
-
Rica
senior tag
válasz Massmurderer #160263 üzenetére
Magic Mary van 2.8-as, ha a Schwalbe nincs kizarva. Ha otthon nem lehet kapni, a bikediscount.de biztos, hogy szallit.
[ Szerkesztve ]
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #160272 üzenetére
Hol estél el? Nagyon kinyílt a seb? Küldj egy képet róla (priviben) ,megmutatom zasszonynak. Jobbulást!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bardi
senior tag
válasz Teasüti #160291 üzenetére
Bár papíron ez így van, de valahogy az agyam mégis máshogy gondolja. Merevfarún SPD-znék, pont a lefele rázás miatt, de fullyn nem gond abszolút. Tényleg meglepett mennyire jó, pedig a pedál se high tech, egy bbb mountainking talán, egyik legolcsóbb cserélhető szegecses. Nehéz is, mint a kő
Egykerekezni én is meg szeretnék tanulni, meg az 5-10 centis bunnyhoppot kicsit magasabb szintre emelni. Az amúgy pont egyszerűbb SPD-vel, mert lehet csalni és húzni a bringát a pedálon keresztül.'92 Honda VFR 750
-
itouchfan
senior tag
válasz zeus_2k14 #160289 üzenetére
Igen, ez lett volna a másik javaslatom. Szerintem a Riverside és ez, az ST520 közül inkább a második, a monti. Arra, amire használni szeretnéd, meg fog felelni, ki fog szolgálni.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Teasüti
nagyúr
válasz bardi #160288 üzenetére
Ha túlvagy az első pár eldőlésen, akkor elvileg már nem kéne váratlanul érnie. Évek óta spd-zem. Az első két hetet leszámítva soha nem dőltem el. Se mászáskor, se sehogy. Lefelé a merev vázassal viszont mentem már olyat, hogy a platform pedál már lerázott volna magáról.
Én most féloldalas pedálban gondolkodom, mert szeretnék egykerekezni, meg bunny hop-ot tanulgatni. Na azt nem tudom megtanulni spd-vel. Ott nekem sincs önbizalmam.[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
válasz itouchfan #160282 üzenetére
Köszönöm.
Közben néztem még egy másikat, ezek között gondolkodom. Eleinte jó lenne, aztán majd később le cserélném, igazából mint mondtam, csak rehabra kellene, meg néha tekerni egyet.
Ez a másik : [link](#160281) RetepNyaraB : Értem ,köszi, csak feleslegesnek érzem azonnal ki adni a bicóra 200.000 Ft-t.. Főleg ebben az időszakban.
-
bardi
senior tag
válasz HEAHEA #160285 üzenetére
Bár nem ilyen cipőm van, de shimano, és az 1,5-2 mérettel nagyobb, mint a rendes utcai cipőim.
Ma sikerült hosszabban, rázósabb terepen kipróbálni a platform pedált, egy vans cipővel, és meglepett mennyire jól tapad, egy jó ideig nem fogok visszaváltani spd-re. Felfele, lassú mászásnál ad egy kis önbizalmat, hogy biztosan nem fogok oldalra eldőlni, mint egy zsák krumpli.
'92 Honda VFR 750
-
rarki72
tag
Tudna valaki ajánlani max 20k értékig olyan kantáros rövid gatyót, aminek nincs betétje?
Egyszerűen nem találok csak betéteseket, de jobb szeretem, ha a nyereg az üllepemmel direkt kapcsolatban van -
Rica
senior tag
Most mar egy honapja ujra bringaval jarok
Bemelegitesnek "porgetek" rendesen, utana pedig 15 perc nyujtas. Eddig minden rendben, nulla terdfajas. Ha egyszer kinyitnak a konditermek, akkor pedig csak a nem bringazos napokon csinalok majd labnapot vagy felhuzast.
A Q faktort is sikerult szukebbre venni. Olyan kozel teszem a talpam a hajtokarhoz, amennyire csak lehethttps://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
HEAHEA
aktív tag
válasz jjeahh #160284 üzenetére
Ezt a az oldalt nézted? [link] Van ez a Shimano 42-esben, nem tudom az a méretezés, jó-e? Erről az oldalról, már korábban rendeltem, a pár hsz.-szel korábbi bringámat, meg ruhákat is. Szóval ismerős.
Jók a mostani képek. Medvére vadásztál biciklivel, vagy a bringa guminak van medvetalp mintája? -
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #160273 üzenetére
Ijajj, venném meg a NW cipőt, amit a retto-n linkeltél, de semmivel nem lehet kifizetni, sem paypalt, sem kártyát nem fogad el . Túl szép volt, hogy igaz legyen . Rájuk írtam, aztán meglátjuk... sajnos csak 1 darab van abból a cipőből és hétvége van, szal nem biztos válaszolnak, így lehet megveszik előlem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, nálam is kitört a tavasz a karanténban. Tolom a cuccot Pasarét->(->erdőben szopó) Szépjuhászné->Normafa->Farkasréti temető és vissza. Lihegek, de végül is ez volt a cél.
Vettem a Zaldiba' egy remek "computert". Fél óránként, vagy többször garantáltan összefossa magát és kikapcsol. Ez ilyen és ennyit tud (mit akarok ötezerért), vagy verjem az asztalt?
Elvileg rázkódást és/vagy sebességet érzékel, arra indul. Mintha a budai iszonyat utcákon, 25km/h felett gyakrabban hülyülne. Nem tudom. Szóval?Nagyon szeretem a friss 2009-es lifecross-t, az előzőhöz képest nekem ez is űrtechnológia
(#160280) gergo07
Távolról sem belevau, de ha esetleg használt is játszik, ott azért jobban járnál, mint ezekkel a játékbiciklikkel, összeszerelés és beállítás nélkül.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Fogyáshoz, rehabhoz ( térd ) szeretnék vásárolni egy kerékpárt. Igazából nem akarok én minden nap 100 km-ert tekerni, csak kicsit fogyni, illetve a térdemet erősíteni. Ez olyan 10 km lenne, kb heti 3x-4x.
Egyenlőre nem akarok drága kerékpárt venni, mert aztán megveszem, főleg ebben a helyzetben, aztán csak áll. Sajnos a munkámból adódóan nem tudom ki számolni , hogy mikor érek rá..
Főként aszfalton mennék vele, néha le néznék egy tóra, esetleg be mennék az erdőbe, de mint írtam, főként aszfalt.
Néztem egy bicót, ez lenne az : [link] <--------- erről mi a vélemény ? Esetleg maximum olyan 110.000 Ft-ig, megbízható, jó kerékpárt tudtok ajánlani?SZERK:
Közben találtam még egyet, erről mi a vélemény? : [link]Bár a Decahtlonos jobban bejön
Magasságom 173-175 cm / 75-80 kg.
Gergő
[ Szerkesztve ]
-
-
Zufo
tag
Úgy lesz köszönöm a válaszokat :)
-
jófejsrác
senior tag
válasz 6030D #160272 üzenetére
Én a helyedben lekezeltetném ha a nagy a nyílás a körülmények ellenére is. Ismerősnek is volt hasonló balesete és hiába lett neki varrva/tapasztva időnként szétnyílik a seb és vérzik. Szar a térd sérülés. Így legalább az esélyt add meg magadnak. Nekem szétnyílt, egy tetanusz és 4 ragasztó csík helyre hozta. Igaz nekem a térdkalács is látszódott...
-
6030D
őstag
maximilian4-nek boldog szülinapot.
Sikerült ma esni egy kicsit, váltókar off, meg a térdemen kinyílt a bőr. Most nem mennék varratni a kórházba, remélem összeforr. A sebesség nem volt nagy, a kormány akadt el két fa között.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Tegnap érdeklődtem GPS-es computerek kapcsán. Végül elengedtem a navigációt és rendeltem egy XOSS G+ -t. Németországból 12-13.000 között volt, plusz két szenzor kínából 7000ért. Egy ismerősöm ilyet használ a szezon eleje óta, teljes megelégedettséggel. Ha megérkezik majd akkor megírom ide a tapasztalataimat vele kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
ZolkoW
őstag
a lánc miatt ne aggódj, fordítva lehetne gond, de ha igaz amit írsz, akkor ezek szerint még úgy sem. (9-es és 10-es között van különbség, tehát ott nem mindegy, de ott is 10es tányéron szépen elmegy a 9es lánc)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Legrosszabb esetben veszel egy 11-es láncot is,ami az itt írottak szerint,tökéletesen elmegy a tízes sorokon.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Zufo
tag
Sziasztok,
Egy megerősítésre lenne szükségem. Szóval a téma ugyan úgy 1x10 hajtás, 148 mm hátso tengellyel. A kiválasztott hajtókar + lánctányér páros a Shimano slx m7000 boost + sm crm70 32t (leírás alapján 11 sebességes rendszerhez való). De úgy gondolom működni fog 10 sebességes rendszerhez való lánccal is. Mert a 10 és 11 sebességes láncok belső geometriája úgy tudom megegyeznek, csak a külső szélessége keskenyebb a 11es típusnak (ami pedig 1x hajtás esetén csak a hátsó fogaskoszorú esetében mérvadó paraméter). A lényeg, hogy nyugodtan megveheten ezt a hajtókar plusz tárcsa párost 1x10 rendszerhez annak ellenére, hogy a gyártó 11 sebességes rendszerhez ajánlja :)?
Köszönöm :)
-
Massmurderer
őstag
DH-ra lehet kapni 2.5-nél vastagabb külsöt??Vettem Maxxis Minion DHF 2.50-est,de nagyon vékonynak tünik nekem.Másik bicon 2.25van,de én 1mm külömbséget nem láttam a 2 közt.Mindenhol keresgéltem a neten,de 2.5 a max,utána meg a 4.0 méret.2.7 vagy 3.0 jó lenne.
-
pippo76
tag
Mindketto elfogadott, a 13 polusut szoktak nemet szabvanynak hivni. Ennel mukodik minden lampa a 7 polusunal a tolato lampa nem fog mukodni. Amennyiben ugy is rakatni kell meg a horgot akkor szerintem erdemes a 13 polusut mert akkor igy egy esetleges kulfoldi utnal sincsen gondod. A kresz szerint mindennek mukodni kell ami a vontatmanyon van. Magyarorszagon ez nagyjabol senkit nem erdekel de kicsit nyugatabbra ezt ellenorzik is. Nekem mar volt hozza szerencsem. Ja es vannak orszagok ahol meg a tulnyulast jelzo tabla(piros feher csikos) is kotelezo amit szigoruan buntetnek ha nincs fent.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szucsinka #160247 üzenetére
Hol használod? Komoly dombok/hegyek és terepezés híján csak pénzkidobás lenne.Az 1/12 elég drága és meglehetősen céleszköznek számít,nem egy igazi mindenes.Ha sokat aszfaltozol oda szerintem inkább egy 2/valami kell,mert a költséges 12-es sort félő mindig csak a gyorsan kopó kis lánckerekei miatt fogod kukázni.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz tomic #160255 üzenetére
Szerintem nem, létezik ez a modell, a linkelt oldaladon nem látom, ezen sokkal komolyabb a hajtás és levegős telója, ráadásul tavalyi, biztos találni akciósba.
-
Andris837
senior tag
Sajnos a rendelt kerékpár nincs raktáron és nem is tudják, hogy mikorra tudnák beszerezni. Rákérdeztem, hogy esetleg Ravenna 300 van e raktárban. Kíváncsi leszek.. Így a suhanás sajnos csúszik egy kicsit...
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
tomic
addikt
Akkor [ez] nem derül ki. Na mindegy.
-
arcitec
addikt
Nekem Thule 3-as van talán egy-el régebbi típus 2015-ben épp kifutó akcióban 100-120eft volt kb. Nálam a lényeg a zárhatóság volt, magára a vonóhorogra és a bringa rögzítőkre.
Egyéb kiegészítő szükségét nem látom, pláne ilyen , hogy rámpa. Hogy melyiket. Én speciel a legolcsóbbat választanám, ha elbírja a 4 bringát súlyban. A legdrágább 30kg/bringa.
Az alatta 2 meg 25kg/bringa ami szerintem bőven sok. A legolcsóbb 927-es egy régebbi design ahogy látom semmi több. Hasonló lámpák az enyémen is. A 926-os modernebb lámpa.Tehát kinek mi, nem számottevőek az eltérések. A rámpa = talán hölgyeknek.
A felnivédő ami még talán épp nem drága, na azt lehet veszek én is,mert bubit teszek oda.
Ügye a 4-ik adaptert meg meg kell venni,még az lehet érdekes melyikre praktikusabb felszerelni, de azt már a kereskedés, vagy videó megmondja.
A többi meg adja magát.. Mivel Thule- vel van tapasztalatom, tökéletes stabil, ha megfelelően ahogy kell szakszerűen van felrakva (ami nem egy nagy dolog) , akkor el is lehet felejteni , hogy ott van hátul az autón.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #160240 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Az én sisakomra bármilyen tépőzáras vagy szilikon konzollal fel lehet rakni. A bordázott lencsét, amivel elvileg nem kéne vakítson, nem ajánlom, sajnos azzal maxon lesz olyan a lámpa fénye, mintha normál lencsével 40%-on lenne és ugyanúgy vakít, mint a gyári lencse, szal egy rakás **** .
xy.zsolt: na ezzel a cipővel most nagyon megfogtál, a színe annyira nem tetszik, de ennyiért az sem érdekel, ez pont a NW legjobban szellőző Razer modelljének az elődje, szal tökéletes lenne. Sajnos kb. semmi mást nem találtam ezen az oldalon amire még szükségem lenne, így délutánig még emésztem a dolgot, ha közben még eszedbe jut pár online webshop, ne tartsd magadban . Kár, hogy itt se olcsó átlátszó lencsés szemüveg, se B01S fékbetét, sem övtáska nincs, szal ezeket külön máshonnan kéne rendeljem és az újabb +10-20 eur postaköltség, szal ennyi erővel ugyanott vagyok, mintha máshol kiadnék 80 eur-t egy cipőre.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fetz
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátom kérését tolmácsolom vonóhorogra szerelhető bicikliszállítóval kapcsolatban.
"A cél:
4 bringa egyidejű szállítása (adapteres kiegészítés a 4. bringához tehát kell)
egyszerű fel- és leszerelés
biciklik egyszerű fel- és lepakolása, rögzítése
több, akár rövidebb útra is, azaz szinte rendszeres használat a terv (ezért fontos, hogy magát az eszközt is könnyen le lehessen szerelni)
Milyen kiegészítők beszerzése javasolt?Ezek lennének első ránézésre (jöhet javaslat más típusra, márkára, de a fenti célokat szolgálnia kell annak is):
KERÉKPÁRTARTÓ THULE VELOCOMPACT 926
KERÉKPÁRTARTÓ THULE VELOCOMPACT 927
KERÉKPÁRTARTÓ THULE VELOSPACE XT, 939
Előre is köszönök minden véleményt és segítséget!
-
őstag
Sziasztok volt egy 27.5 es mtb -om 3x9 es váltóval tegnap eladtam
Szeretnék kiprobalni egy 29er t de félek a 1x12 től és az újak mind avval jönnek ki.. kB 40% ot megyek sík terepen erre is jó lenne e? 1,5 órát szoktam menni kB. Néztem a merida big nine SLX limitedet az
10-51 es szemben a sram gx től ami 11-50 lehet jobb lenne mindkettő elől 32es
Ha valaki tud segítsen pls[ Szerkesztve ]
-
PhaetonV10
tag
Sziasztok. Édesanyámat szeretném meglepni egy kerékpárral. A felhasználás valószínüleg nagyrészt földút lenne hobbi szinten. Árban 100-130 korül futna rá. Szeretnék egy megbízható kerékpárt mely hosszú ideig hű társa lenne első telóval, tárcsafékkel, stb. Esetleg van ajánlható bicikli ebben az ársávban?
-
Mela Kehes
addikt
válasz Hasaggymeg #160244 üzenetére
Én azért döntöttem mellette, mert apple órát használok és a mapmyride-nak a legjobb a watch programja. Nem csak kerékpározást mér és ami a legfontosabb ha zenét hallgatok akkor a felület ott marad. A gyárinál és a legtöbb alkalmazásnál mindig visszaugrik az adatos oldalra.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mela Kehes #160236 üzenetére
Párszor nekifutottam lecserélni a Stravara,de mikor kiderült,hogy az a pulzusmérőt sem ismeri fel csak egy második alkalmazáson keresztül,azután a regelésnél kis túlzással még anyám leánykori nevére is kíváncsi volt,abbahagytam a váltást.
z00li...nem akarlak megijeszteni ezereurós belépő bringákkal,így szerintem a Decathlon a te boltod,és a Rockrider a te bringád.Szerintem legalább 560. [link] ...zasszonynak meg végy egy 520-at.
xyzsolt...megszégyeli magát és vall.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
válasz 6030D #160204 üzenetére
Köszönöm, de pont egy madone 2.1-es országútit adtam el a derékbajok miatt, tartok attól, hogy a kormánycsere miatt nem passzolna jobban nekem ez sem.
De mivel nehezen szabadulok a trek-től, az apróban ez az FX3 jött velem szemben.
Tudom, hogy V fék és alacsonyabb kategóriás váltó, de karbon a villa és szép bringa.
Szerintetek ennek a geo-ja hasonló a trekkinghez? (még pénzben is jól jönnék ki) -
6030D
őstag
válasz INTELligent #160240 üzenetére
Csak egy tipp: elvileg a Convoy-okhoz lehet venni plusz lencsét, amivel irányítani tudod=vízszintestől felfelé nem vakítasz. Ebben yyeahh a mester. Szerintem olyanra ruházz be, jobb a békesség.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #160229 üzenetére
Igen...én már rendeltem tőlük. Csak olyat szabad ami éppen raktáron van....azt egyből postázzák. Amugy díjtalan volt a szállítás náluk....most nem tudom milyen értékhatártól van így...én anno 93Eur-ért vettem a cipőmet náluk. Sidi Alba
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
INTELligent
senior tag
Megvolt a Convoy M1-es lámpa tesztje. Ez valami brutál: átlagban mér a közepes fokozat is elég, ha közel víszintes a fénycsóva, akkor agyon sokáig el lehet látni terepen. Normál úton kicsit lejjebb közepes fokozatban szintén klafa, legalábbis a jelenlegi felállás miatt nem villogtak rám az autósok. Köszi jjeahh a lámpatippet még februárban . Még egy S2+ kell a sisakra, és akkor még flexibilisebb lesz a világítás.
Milyen rögzítőelemmel érdemes sisakra zseblémpát rakni?OFF: fene gondolta volna, hogy még koromsötétben is dolgoznak a traktorok a földeken , pedig elég kis faluban élek...
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Teasüti
nagyúr
válasz tacto #160217 üzenetére
Bringás történelemmel nem vagyok annyira képben, nem tudom a DH pontosan mikor változott át "lájtos XC lejtőzésből" "kitöröm a nyakam a sziklán és gyökerek közt" száguldássá. Mert azért a kettőt egy világ választja el és ez a klasszikus MTB 1988-as verziója. Az már majdnem 90'.
Engem mondjuk inkább a trail bringázás vonz. De 150 mm rugóúttal ha odatévednék egy technikás lejtőre, akkor mit várhatok egy 2005-ös AM/Enduro géptől ami manapság veteránnak számít már?[ Szerkesztve ]
-
z00li
senior tag
válasz Hasaggymeg #159901 üzenetére
Sejtettem, hogy ilyesmi válasz fog érkezni. Megtennéd, hogy ajánlasz nekem pár olyan típust, ami szerinted már megfelelő lenne nekünk, és jó minőséget képvisel? Köszi!
-
Mela Kehes
addikt
válasz Hasaggymeg #160223 üzenetére
Nem gáz. A sok közül így is ennek a legjobb a felülete.
-
zodo
nagyúr
válasz Massmurderer #160179 üzenetére
Shimano Deore SM-BB52 Hollowtech II középcsapágyam van és a videókat nézve, leszedik a fekete színű külső záróelemet és az alatta lévő gyűrűt aztán a végén visszateszik.
Ha nem lehet vagy javasolt eljárás akkor cserélem csak fúra hogy ezt írtad.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz DonDennis #160197 üzenetére
Összességében nem vagyok a decathlonos kerékpárok rajongója, persze azt elismerem, hogy az alkatrészeik ár/értékben jók, de a vázak, azt inkább hagyjuk. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy valami használhatatlan vacak lenne, de azért nem ugyan az a minőség mint egy prémium márka esetében. Ezen felül amit belinkeltél, az egy agymotoros gép, MTB kategóriában ez már vagy 5-6 éve kihalt technológia! Far nehéz lesz tőle a bringa, terepen bizonytalan, nem jó. Ilyen konstrukciót a nevesebb márkák 8-10 éve használnak! E-MTB-ot kizárólag középmotorral szabad megvenni! Ha már decathlon, én inkább ez ajánlanám: [link]
Vagy ezt: [link]
Brose középmotor, megbízható, kiforrott rendszer. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #160228 üzenetére
A szél lesz a ludas.
Peugeotmate...ne kenj semmit,első körben csak töröld és tedd vissza megbikázva meggyőződni,hogy nincs konstrukciós hiba.Cube tulajként inkább nem minősítem vázaik minőségét,de az a szerelő aki azt mondja,hogy elkopik a nyeregvázcső belülről (!) nem lehet a legélesebb kés a bringaszerelők fiókjában.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz Kempetlen #160187 üzenetére
Köszi a választ!
A csiszolópapírt a nyeregcsőre érted? Tuti lejöjjön róla minden? Az új nyeregcsőnél akkor szerinted reális, hogy pl a szórt felülete segíthet megtapadni a felületen?
Amúgy ma voltam egy bringaszervizben (villogót muszáj volt vennem), ott a szervizes azt mondta hogy a Cube bringák alu váza nem túl minőségi (és akkor most finoman fejeztem ki magam ), ezért gyorsan kikopnak belül, kifényesednek. Ezért is csúszkálhat a nyereg szerinte. Több ilyen Cube-bal is találkozott, amelyik csúszkált. Szerintem azért nem rossz a Cube váza, úgyhogy majd miután kicsit kezdte a fikázást kicsit túltolni, megállítottam.
Ezt a karbonzsírt már hallottam én is egy barátomtól meg most Tőled. Illetve a szervizes srác is bedobta, hogy kenhet egyet a nyeregcsövemre, hátha segít. Szerintem teszek egy próbát vele! Köszi!Hasaggymeg
Köszönöm Neked is! Gondolom a teflonos olaj a karbonzsírral lehet már sok lenne viszont.xy.zsolt
Tőlem úgy nyerték el 2 napja az egiyket, hogy nem is tudtam hogy az enyém. Valami 5 éve húztam be az Info Parknál a Duna-partot. És úgy tűnik kijelöltek egy szegmenst később pont oda.[ Szerkesztve ]
meg
-
jjeahh
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
Gyásznap ez a mai....2 KOMot is elnyertek tőlem 🙂
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #160202 üzenetére
Ennek [link] korábbi változata is olyan,csak húzós az ára.Van egy pár,egyszer mentem vele egy kört,aztán zasszony torkomnak ugrott,hogy mit képzelek magamról befogni azt bringázni.
Somatom...pirosat a Stamp3 amúgy kicsavarodó szegecseihez.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #160223 üzenetére
Mit használsz hozzá? Kék, vagy piros Loctite -ot?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #160202 üzenetére
Van olyan "túracipő" mely talpa leginkább a 5ten bringáscipőkére hasonlít,azok jók.Pl. [link]
Mela Kehes...én sem nagyon értek hozzá,csak néhány menetemet szoktam rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
[Erre] valaki?
-
Maximum1
őstag
válasz madmike #160203 üzenetére
Garmin Etrex touch 35 öt használok, ez mindent IS tud, itthon 60-80 közt megy használtban
A kis tesója a Etrex touch 25, 40-60 közt megy.
Ebay-ről rendeltem, kb 45 be van.
Ezzel szoktam menni túrázni is, vastagabb mint egy bringás navi mert 2 cerka elemmel megy, ezért tovább is bírja.
Dakotám is volt de annak régebbi a kijelzője, napfényben nem látni.
Próbáltam a brájtont is, de én is azt mondom hogy nem tud navigálni, egy gpx fájlt nem tud levezényelni, letérésnél összeomlik.30ezres keretnél marad a telefon, egy tartó, LokusPro alkalmazás, és egy powerbank.
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz Teasüti #160215 üzenetére
Ami különbség biztosan van: az átütős tengelyek sokkal merevebbek, de ez már észrevehető akkor is, ha a gyorszárat lecseréled erősített gyorszárra. Stabilabb lesz a kormányzás, egykerekezés stb. A Novatek-nek vannak ilyen agyai pl. (első / hátsó ... aztakurvadedrága), amik még épp beférnek a szokásos montis gyorszáras villákba. Ez elöl 9, hátul pedig 10 mm-t jelent. 100+ kilóhoz mindenképp tudom ajánlani, alatta talán annyira nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
Mela Kehes
addikt
válasz Hasaggymeg #160195 üzenetére
Igen ez működik így, viszont marha jó lenne ha mutatná az összeset is. Olyan lenne jó, ahová beírok egy workout nevet és csak azokat mutatja. Például akkor látnám, hogy egy adott útvonalon bringázva mikor mennyi ideig mentem.
-
Teasüti
nagyúr
QR tengellyel mennyire lehet vadulni?
Ejtőpapucsos villa és váz ha kapja az ívet egy bike park-ban, vagy egy technikás lejtőn, akkor van bármi amit egy átütőtengely elbír de egy QR nem?
Feltételezve, h minden más alkatrész bírja. -
-
atti29
tag
válasz Csokicsibesz #160210 üzenetére
Használtan már 50-60 ezerért kapsz Edge 820-at(volt Bikemag aprón most is egy,el is vitték),volt 65 ezerért Edge 1000 is(azonnal el is vitték ezt is)Edge 810 40 ezerért van most is egy
GPS + sebesség, pedálfordulat és pulzusmérővel. -
X2N
őstag
válasz Hasaggymeg #160160 üzenetére
Attól még nem kell h ennyire rossz hatásfoka legyen (33%). Itt egy példa hogy meg lehet csinálni jól azt a kinematikát még egy enduronál is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Csokicsibesz
tag
-
szabop27
tag
válasz Csokicsibesz #160205 üzenetére
Garmin Edge 820-at használok, maximálisan meg vagyok a navigációs képességeivel elégedve. Színes kijelző, nagy navigációs nyilak, hangjelzéssel is figyelmeztet elágazás előtt, ismer minden ösvényt, ha véletlen/direkt letérnél az előre eltervezett útról, újratervezéssel vissza tud navigálni az eredeti útvonalra.
-
madmike
őstag
válasz Csokicsibesz #160205 üzenetére
Tudom,hogy nem a legjobb navigáció egy ilyen computer. Viszont egy túránál kényelmesnek gondolom,hogy csak lepillantok és látom,hogy melyik ösvénynél kell egy balost dobnom. A telefont vagy térképet elővenni megállással jár,macera.
6030D: a Polar eddig nem került képbe, de ahogy nézem újonan jóval több,használtat meg nem találok hirtelen
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Csokicsibesz
tag
válasz madmike #160203 üzenetére
A Bryton egy tök jó komputer, de navigálásra szerintem totál alkalmatlan.
Sőt lehet, hogy ez nem egy népszerű vélemény, de szerintem majdnem minden kerékpáros komputer alkalmatlan a navigációra.
Nagyobb tempónál, vagy magasabb pulzusnál nem fog feltűnni, hogy hol merre kell kanyarodni, főleg a csiganyálas megoldásnál.Ha belegondoltok vezetésközben is azért működik jól a gps, mert egyenletes sebeséggel mész és ezértmeg tudja mondani, hogy mikor érsz el arra a pontra ahol el kell kanyarodni. Na bringázásnál szerintem ez hiányzik. Vagy később, vagy korábban jelez és csak elbizonytalanít abban, hogy merre kell menned. Arról nem is beszélve, amikor eldobja a gps jelet és nem tud rendesen elhelyezni a térképen. Véleményem szerint jobban megéri venni egy túratérképet és vinni magaddal egy telefont (telefont egyébként is mindig érdemes magaddal vinni). Figyelni a túra jelzéseket és megjegyezni, hogy mikor merre kell továbbmenni. Egy-két kör után már tudni fogod mi merre van.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni valami GPS-es computert, ami valemennyire képes elnavigálni az erdőben.
30.000ft a keret, lehet használt is.
Amiket eddig néztem:
Bryton 330 (használtan)
Bryton 410 (használtan)
Igpsport igs50Véleményetek szerint melyik jobban használható? Elsősorban a navis részre vagyok kiváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest