- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunym
csendes tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Egy IPS fullhd acer predatorról, 240hz. a jó ips-ek közé tartozott, de azért más világ a kettő
-
hunym
csendes tag
Sziasztok! ma vettem át az [AOC Q27G41ZDF] monitorom. van a fórumon még valakinek ilyen? kiváncsi vagyok ti milyen beállítást használtok. első oledem, teljesen elvagyok ájulva
-
-
pamesz
tag
Ma megjött az AOC Q27G4ZDR monitor. Mivel ez az első OLED monitorom, így nekem ez is brutális IPS után. Pixelhibát nem találtam, fényereje erős, hiába csak 400 nit. A használat elején észre vettem, hogy nem egyforma a kijelző szélén a káva. Gondoltam, kifogtam egy hibásat, nagyszerű. Aztán egyforma lett a káva, majd átment a másik oldalra az arány.
Na ekkor tudatosult bennem, hogy ez a beégés elleni védelem, ez ilyen😅 Eddig sehol nem olvastam erről a jelenségről, gondolom van benne pár plusz pixel csík, ahol tud vándorolni a kép jobbra - balra. Mit érdemes bekapcsolni a menüjében? Samsung VF S7-hez képest sokkal több állítási lehetőség van. Beállítottam a mactype programmal a betűket is, így már egész elfogadható lett a végeredmény. 1 dologra nem jöttem még rá, az a beépített hangszóró működése. Windowsban látszik, hogy ott van, de ha kiválasztom néma marad. Hiába veszem fel a hangot a monitoron. DP kábellel csatlakozom a géphez. Szerintetek miért nincs hang? HDMI-t kellene használjak inkább? -
Értem köszönöm, mondjuk pont egy LG monitorral gyűlt meg a bajom, az én hibámból ugyan de összefolyt a kijelző, elkezdtem árulni [link] de nem tudtam eladni, gondoltam akkor mind1, 80.000ft a teljes kijelzőcsere a Váci út 33-ba inkább megcsináltatom, mert kidobni sajnáltam, meg is csinálták, először 1.5 hetet volt ott, azután 1x visszavittem, mert elől a keret elvált a kijelzőtől, utána visszavittem még 1x mert vibrált, és azt elismerték hogy orvosolják, az új panel beépítésénél volt valami gebesz, és utána eladtam ennyiért, már nem használtam többet [link] de ettől függetlenül, lehet sokkal jobb az LG gariztatás illetve szerviz csak én fogtam ki.
-
RazoR
veterán
Egy garancia időn belüli telefon javításom volt a körúton, úgy kaptam vissza a telefont, hogy nem működöött a mikrofonja, nem akarták megcsinálni csak miután fogyasztóvédelemmel fenyegetőztem.
Meg volt egy gariidőn túli TV panelcserém (gyerek betörte egy gumidínóval, Q80T VA panel) 120k-t fizettem érte de 2x vissza kellett vinnem mire méltóztattak rendesen összerakni.
Ellenben pl LG házhoz megy panelt cserélni...
-
Tudom hogy már ez nagyon off nem ide tartozik, de hogy értitek hogy gyalázatos? Ha az Alzában vásárolt Samsung termékkel van valami gond, elvileg az alzába kell visszavinni, ők intézik, vagy ha a telekomnál vásárolt terméket a telekom intézi, vagy nem jól tudom? Sorry, csak nem volt még bajom, de mi az ami a gyalázat, csak hogy felkészüljek arra ha baj van, röviden ha valaki leírná. Ezt néztem, ami elvileg rugalmasnak tűnik [link] de mint írtam, nincs semmi tapasztalatom, köszönöm a választ
-
-
Csandi
addikt
UW-ban nem vagyok képben, 16:9 1440p-ben a legfrisebb gen QD-OLEDben ugye az 500hz, de abból csak az MSI és a Gigabyte ad olyan modellt amin van teljesértékű DP2.1, hogy ne kelljen DSC. A Samsung sajátja pedig az egyetlen amelyik matt borításos.
4K esetében a legfrisebb gen pedig csak 27 colban van, azt pedig csak az Asus és az MSI adja teljesértékű DP2.1-el. Samsungnál magánál nhem is tudom van-e ezzel a panellal modell egyáltalán? Azt meg kéne nézni.
WOLED legfrisebb gen csúcs pedig az 540hz Tandem ugye, ott meg csak Asus adja teljes DP2.1-el, pedig a panel LG. De van ugye a megfelezett hz-es budget változat, az van Giga, Asus meg még nem tudom kiknek. LG ott nem is tudom csinálja-e saját márka alatt, bár gondolom igen, meg kéne néznem azt is.
De mondom UW esetében nem tudom. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Még soha nem volt MSI monitorom, Csak az elmúlt 4-5 évben volt 12db, de MSI nem, mondjuk Oled is az első van amit másfél éve vettem g60sd és a 360hz alá már nem akarok menni, ezért is szemezek ezzel a monitorral, na meg 5th gen stb.. bár volt 2db 34 colos UW monitor, az Apex nem volt nekem jó rajta, de mivel már nem játszom apexet, így lehet újra veszek
-
-
-
jimpo
senior tag
Egyébként a múltkor volt téma, hogy a monitorlámpa nem feltétlenül a fél centi vastag OLED panelokhoz való.
Az előző hozzászólásban lévő linken van asztallapra rögzíthető monitorhoz való lámpa, amit lehet állítani. Szintén 30 pár euro...

Igaz, nem tudom mennyi lehet a maximális magassága. Simán lehet hogy egy magasra feltolt, 27" feletti monitorhoz kevés lesz... Itt vannak a méretek hozzá. -
jimpo
senior tag
OFFolok picit
Itt éppen van kettő különböző Gázrugós Monitor Kar is 25 euró körül.
Plusz van Dupla karos gázrugós 30 pár euróért. Igaz külföld, de EU raktárasok.
Én az M252-RGB Monitor Kart rendeltem, abból csak 3 darab maradt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258
üzenetére
Én most 36-os fényerőn használom, és pl. fut az RTSS is ingame, és annál simán észreveszem, hogy lentebb veszi a fényerőt, úgy, hogy az uniform brightness be van kapcsolva.
Megnéztem, fw update nincs. Úgy néz ki, hogy az AOC-k ilyenek. De ez csak tipp. Plusz én nem is találtam hozzá opciót.
-
NyalokAA
senior tag
válasz
razor03
üzenetére
Visszaolvasva a hozzászólásaidat neked 1. naptól nem jó a monitor. Elálltam volna a vásárlástól vagy cserét kérek azonnal.
Én tavaly május óta használom a 34GS95QE-B-t több fórumtársunkkal egyetemben + van itt 39GS95QE-B is. Panelban ezek nagyon hasonlóak a te monitorodhoz. Firmware frissítésen kívül eddig senkinek nem volt semmilyen hibája vele. A fekete tökéletes fekete a hdr támogatású játékok szemkápráztató módon néznek ki. Itt a fényerővel sincs probléma , de nem is húzgálja magától sehova. Rtings teszt szerint brightness nem az erősségük lehet te ezt érzed. Tejszürke feketét maximum az 5 éves lcd Lg tv-men látok
Egész képernyős csíkozást én 1x nem tapasztaltam , de a beégéses riogatás miatt pár hetente futtatok homogén tesztelést. 9 hónap alatt egy rosszul működő pixelt sem tudtam felfedezni rajta -
-
razor03
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Ezek a gondolatok nekem is eszembe jutottak, egyik haverom 15 évig a meleg színekért volt oda, én a hideget preferáltam, most ő is hideg felé húz, mert perpill az tetszik neki. Holott pár éve még össze is "vitatkoztunk" ezen, hogy melyik a "valóságosabb"
.Viszont a firmware frissítés nem véletlenül fog érkezni...
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Na most olvasom amiket írsz, hát egy egészséges OLED nagyon nem ilyen.
Valami nem kerek ott nálad vagy a beállításokkal, vagy hardveres baj van.
Amit lehet (Win oldalról és monitor oldalról) reset-elj, és nézegesd meg az alap kép módokat. A fekete itt fekete, nem is lehet más, mert azok a pixelek ki vannak kapcsolva, nem lehetnek szürkék. Pont sötét hátterem van most, ez élőben még feketébb, totális sötétség. Ha nálad nem ilyen a fekete akkor az nem ok.
Firmware frissítés monitoroknál általában a saját programjával lehetséges, USB-n kell összekötni a PC-vel. A manualt nézd meg nálad hogy kell.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Amúgy hidd el, ez megszokás kérdése is. Mármint vannak ezek az iparági szabványok, az SDR anyag 100-120 nit-re van "készítve", 6500 Kelvin-es színhőmérséklet, sRGB színtérben... én mindig azt mondom, hogy mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, de én is időről időre kipróbáltam ezeket, és például míg évekkel ezelőtt az a bizonyos 6500K marha sárgának tűnt (akkor mindent kb cool 10-15-ös értékre húztam), mára már a hidegre ("kékre") állított monitort / tévét nem tudom elviselni. A fénysűrűség ugyanez, régen nálam is minden 90-100-as tartományban mozgott, aztán... franc tudja, valahogy nem volt kellemes a szememnek. Hamar elfáradt, könnyezett, bevérzett. Most már nappal is itthon 20-30-as fényerővel tudok dolgozni órákon át, és marha kellemes a szememnek, nincs megerőltetve, tényleg fasza. Míg régen meg azt mondtam volna mi ez a sötét sárga szar.
De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Próbálgasd a beállításokat, használd pár napig azt amit a net ajánl mint arany standard, aztán finomítsd ahogy neked jó. De tippre igencsak el fogsz menni te is a mostani beállításaidtól, közelebb a szabványhoz - még ha nem is 100%-ig betartva azt. Amit amúgy nem is kell, ha nem ez a munkád, akkor szard le. De egy kis kalandozást megér.
-
razor03
aktív tag
Valami nem ok ezzel a monitorral, mert Resi2-ben még a régi 2012-es DELL IPS-em is jobb feketét produkált (!!!), olyan volt a kép, mint amit 100x kimostak, a fekete nem fekete volt, hanem szürkésfehér. Más játékoknál meg olyan szaturáltak a színek, hogy nem akarom elhinni, hogy ennek ilyennek kell lenni, pedig nem kapcsoltam be se a HDR-t, se SRGB-t.
Elég fura érzés olvasni, hogy mindenki oda-vissza van a frissen vásárolt OLED-től, én meg le vagyok sokkolva, hogy ez egyáltalán nem mondható szépnek, de még átlagosnak sem. A homogén szürkén látott hibákról meg ne is beszéljünk.
Remélem meg tudják oldani a firmware frissítéssel. Monitoroknál hogy megy ez? Leszedem és lefut, vagy kell hozzá valami segéd progi?
-
razor03
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Szerintem nagyon gyenge a fényereje 85 alatt, most biztos azt gondolja valaki, hogy nem vagyok normális, de ha 85 alá megyek, úgy néz ki mintha be lenne kapcsolva az energia takarékos mód. A peak brightness low-on van, ha ezt a funkciót kikapcsolom még a fentebb írtaktól is rosszabb, high-on nagyon világos.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Grampy írta le az igazságot, ez az ABL. Erőssége általában állítható, nálam is van 3 fokozat rá az Oled Care menüben.
Viszont ha ennyire látható a működése akkor tippre elég magas fényerőn használod azt a monitort, lehet érdemes lenne lentebb venni (már ha lehet és nem veri telibe egy ablak fénye vagy ilyesmi). -
Grampy
aktív tag
-
razor03
aktív tag
Az normális dolog, hogy beállítok egy bizonyos fényerőt, és olyan, mintha a monitor ezt időnként magától megváltoztatná (lentebb veszi, és nagyon idegesítő). Leginkább a Windows asztalon vettem ezt észre, böngészéskor, vagy ha megnyitok teljes képernyőn egy total commandert egyértelműen látszik, hogy változott a fényerő.
-
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ár/értékben valszeg az AOC a legjobb választás, ha pénz nem számít akkor Asus.
-
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Fizetsz egy keveset az Asus névért. Amúgy az AOC is 360Hz-es.
-
LendvaiFeri1
veterán
Sziasztok!
Az alábbi monitorok közül szeretnék választani:
ASUS ROG Strix XG27ACDNG, AOC Q27G4SDR és GIGABYTE MO27Q2A.
Van lényeges különbség a képfrissítésen kívül az Asus javára? -
-
Moby
veterán
Nekem van hasonló lámpám, de nem ez a asus kivitel(xiaomi), viszont az MSI oledemre nem tudom feltenni, mert ugye...
1. Semmilyen keret nincs, gyak panelba kapaszkodik, azt meg inkább kösz de nem
2. A monitor felül pengevékony, aztán egyszer csak a baromi vastag lesz, ahol az elektronika kezdődik, és ebbe így nem tud bele"kapaszkodni"
Szóval oledre egyáltalán nem, biztos, hogy ezek felmennek. -
Semin
őstag
Sajnos nem mindegy, de a Xiaomi valós alternatíva ebben igazad van, bitang jó áron.Két fontos dolgot viszont nem tud :
- Nem lehet szoftveresen vezérelni csak a távirányítóval.
- Hátrafelé nem világít, így nem tudsz vele hangulat világítást csinálni. (Az Aura Sync. Pedig csak kellemes bónusz)@sixpak:
Puding próbája …
Ettől sokkal többet költök értelmetlen dolgokra, belefér
-
33 ezer forint, egy 1200 forintos led csíkért....tényleg jó áron van.
Arra lennék kíváncsi, hogy a rendes árát, a 70 ezret hányan fizették ki érte.
Mondjuk engem nem érint, mert Asus termék akkor sem kellene, ha ingyen adnák.
Amúgy a monitorvilágítás tényleg jó, abban nem fogsz csalódni. -
Semin
őstag
Bár még sosem próbáltam a monitor lámpát, olvasgattam róla a visszajelzéseket, és sokan arról számoltak be, hogy kevésbé fárad a szemük a használatával. Tipikusan olyanok akik sötétben használják a gépet, és más fényforrás nem áll rendelkezésre, vagy nem akarnak kapcsolni.
(Itt ugye nem éri direkt fény a monitort)Nekem tetszik a dizájn is, kap egy esélyt
[link] -
-
Semin
őstag
Aki esetleg hozzám hasonlóan szereti a ROG cuccokat ez most kifejezetten jó áron van:
ASUS ALB01 ROG Aura Monitor Light Bar - OázisComputer.hu -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Alzán már fenn van az új, 5. generációs QD-OLED panelt használó, 360Hz-es ultrawide. Bő másfél hét múlva jelenik meg. Hátha esik majd kicsit az ára, meg lesz belőle újracsomagolt, mert fél misimókus elég kemény érte.

-
Semin
őstag
Sajnos mivel a sávosodás csak minimálisan javult (a dirty effect pedig semmit),
illetve egy hosszabb játékos etap végén (8 óra) egyértelműen kiderült, hogy a szemem nem bírja a villogást, így ma visszaküldtem a monitort.Visszatérek a PWM mentes IPS monitortok világába, de érdekes volt ez az OLED kitérő.
Búcsúzom a topictól, de a "Scrub Daddy" -t viszem tovább. Természetesen már meg is rendeltem a sajátom, elvégre az új monitort is takarítani kell majd
Köszi mindenkinek a segítségeket!

-
Csandi
addikt
Na ha valaki ugyanúgy a 27 colos 4K-t szeretné mint én, akkor idén jön ez is, hogy ne csak QD-OLED opció legyen

-
Skynet258
Topikgazda
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én is dolgozom rajta, napi 8-9 óra, aztán még megy mondjuk egy 4-et, és ez minden nap.
Gyönyörűen bírja, QD-OLED. Legyen bekapcsolva minden létező védelem amit a monitorod támogat és annyi. A "kínzást" az sRGB módra értettem ("Próbálgatom megszokni az SRGB módot az AOC-nál, de őszinte leszek kifolyik tőle a szemem."), ha nincs szükséged rá grafikai munkák miatt, akkor ne azt használd. 
BTW képzeljétek múltkor poénból elküldtem a Scrub Daddy-nek a képet, ma pedig kaptam tőlük pár repi ajándékot (bögre, póló szatyor, kijelző tisztító), mert tetszett az alapító atyának a tengerentúlon.
Ezentúl már sosem mosom le, hogy azért ajánlom mert "érdek". Pedig nem.
-
Moby
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258
üzenetére
A végső célom az lenne, hogy ne égjen be pár hét után.
amint a DQ-OLED-nek sikerült abszolválnia... Talán 1 hetet bírt ilyen formában..Távoli asztalon dolgozom, napi 8-10 óra, ikonok tálcán lent, ami nem változik..

Na, de akkor oké, köszi

Elvi kérdés volt.. nem feltétlen a kínzás..

-
Skynet258
Topikgazda
válasz
hackeeeee
üzenetére
De nem értem, ha nem olyan munkát végzel rajta, akkor tulajdonképpen miért kínzod magad? Ha nem tetszik az sRGB ne azt használd, ha alacsony a fényerő adj rá még. A végső cél nem az lenne, hogy az eszköz számodra legyen megfelelő?
Ha meg beég ott a gari.
Problem solved.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ezek után bátorkodom feltenni a kérdést, sima SDR fényerő itt mennyire beégés veszélyes?
mivel a 34-es Philips-em SDR mellett talán 80-100 nit körüli állandó fényerővel is képes volt beégni.. De az QD-Oled volt.. Az AOC WOLED, lehet ezért is fura.. de akkor adnék neki fényerőt.. Úgy valamennyivel elviselhetőbbnek tűnik..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgatom megszokni az SRGB módot az AOC-nál, de őszinte leszek kifolyik tőle a szemem.
A 34-es Philips oled-nél nem volt ennyire zavaró, mint ennél.. nem értem miért..
Alapból alacsony fényerőn használom, 30-40 között, mert nem kell nagyobb, de nem értem miért ennyire fura..
-
Skynet258
Topikgazda
Olyanom nekem is volt LG CX-en, de az sokkal ritkábban volt és az egész panelon körben (és csak a széleken), olyan 25 pixelnyi. Ami durva, hogy írtam nekik, hogy gari már rég lejárt, mennyi lenne egy panel (mert amúgy szeretem azt a tévét, a mai napig megvan az is), küldtek szerelőt, ingyen cserélte a teljes panelt.
-
Grampy
aktív tag
Ez hasonló, mint ami az LG OLED TV-kkel szokott lenni egy idő után (mondjuk 1,5 hónap az még nagyon kevés ehhez a jelenséghez) Panelrothadásnak hívják OLED TV topikban, és általában széleken jelentkezik. Nincsenek lezárva légmentesre gyárilag és egy idő után el kezd ott oxidálódni a szerves anyag. Mindenképpen gari.
-
Dreadloord
senior tag
-
v!ct0y
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha ököllel beleverek az nem így néz ki szerintem
Ma vettem észre. Fingom sincs mitől. -
-
v!ct0y
veterán
Hát én meg így jártam egy másfél hónapos LG vel

-
weri
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
200K kornyeken kb. ezek vannak :d
MSI MAG 273QP QD-OLED X24
AOC AG276QZD2
AOC Q27G4ZDR
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMES
Dell Alienware AW2725D -
Aby_2014
aktív tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Szia!
Mintha magamról olvasnék
az összes specifikáció egyezik videókártya, CPU, monitor.
Én erre cseréltem le, Philips Evnia 27M2N8500 igaz kicsivel 200e Ft felett van de megéri, imádom, szép képe van.Csak a fránya idle fogyasztással tudnék valamit kezdeni, a 360Hz-es desktop esetén maxon pörög a videómemória így 90W felett van a fogyasztása..
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx -et váltanék, illetve az menne másodlagos monitornak.
Ugyanúgy 27" 2560*1400p, viszont már OLED monitort vennék, mert most néztem, hogy 200e alatt van már belőlük bőven választék, sőt 150e körül is vannak.
Itthoni esti netezéshez, hobbi játékhoz, youtubhoz keresnék monitort, aminek a jelenleginél azért szebb a képe

Mit érdemes választani?
radeon 7900XTX a videókártyám, 5800 x3d procival, szóval van alá.
-
pamesz
tag
Én előrendeltem egy ilyet: AOC Q27G4ZDR. 155ezer forintért ettől jobb árú nem nagyon van. Youtube teszteket találtam róla, ott nem sorolják a rosszak közé, hiába a legolcsóbb. Egy Samu VF S7-et fog váltani. 4k-ról lesz egy kis visszalépés, de az megmarad mellé visual studiora, vagy excelre. Kíváncsi leszek, ha nem jön be, visszaküldöm.
-
Rico33
aktív tag
Megjött a cucc. Elsö blikkre; súlyban fele annyi mint az előző ugyanekkora AOC Agon. Első bekapcsolás; régió, wifi, reg, x-elj ide, oda, lépj be etc...jó jó de lessuk mit mutat. A fekete feketébb, a szinek szinesebbek, világít, zenél. Eddig csak youtube videokkal néztem, holnap játékteszt.
( nemide való, de most rendelhetek hetente vmit, sikeresen flörtöltem a postással
mégmielőtt: lánynemű, csak hozzám túl fiatal, lehet vagy 35, én meg 53 . Egy próbát azé megér, 2 hét mulva tán jön Alirol a kijelző
)jah, a csodarongyot holnap intézem, elnézést kivánok, ma már nem volt időm melo előtt
-
Csandi
addikt
Szerintem nem kell a márkával foglalkozni csak a panelt kell nézni. Van 2 panelgyártó, néhány modellel, minden monitorba azok kerülnek. Azt kell venni ami a legjobb áron van és igényeidnek megfelelő. Meg persze az a generációs panel van benne amit szeretnél.
Ja meg ha nem akarod karra tenni lábat érdemes még nézni.. csöves csirkelábaktól falra mászok, elfoglalja a világ összes helyét. Sima négyzet a legjobb, vagy kar.
-
hunym
csendes tag
Sziasztok! AOC QD-OLED monitort érdemes venni, vagy más márkát nézegessek?
Azt olvastam az AOC-ról hogy viszonylag rossz a menü illetve a firmware. esetleg van valakinek tapasztalata? -
-
-
Rico33
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Mesemesék kép.
Vannak oledes eszközeim de nem ekkora méretben.
DM van itt is, pont a Billa mellett ahova járok, az meglesz hamar. Ellenben az Alival vannak gondjaim, a fórumtárs álltal ajánlott TURZX 9.2-t próbálom magamévá tenni, de a címemet nem tudom megváltoztatni. Talán otthon pc-ről, most teloval nem küzdök vele. -
Skynet258
Topikgazda
A jobb VA paneleknek is elég jó a feketéje, de persze az OLED a csúcs ebben. Ha még olyan szinten vagy OLED szűz, hogy teljesen, és semmilyen eszközön nem használsz OLED kijelzőt, akkor ámulás és bámulás lesz a jutalmad.
A rongyválasztásért pirospont, desztvíz a DM-ben. Vagyis osztrákiában vagy... akkor valahol ott.
Nem bírtam ki és az AI-jal generáltattam egy képet, amire mind büszkék lehetünk (a desztvíz a felhőkben rejlik):
-
Rico33
aktív tag
Jönni akartam kifejezni ámulatomat az új , meglepő módon a samsung oldalán ajánlott legjobb árú 34 colos g8-ról, de az osztrák királyi posta ugy döntött, még egy napig izgalomban tart. Eddig oled-szüz voltam, várom mekkora lesz a wow-faktor egy VA után.
Addig is rendelek vhonnan csodakendőt
-
Moby
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Csak akkor frissít, amikor nincs jel. Ez így történik minden oled esetén, mindegy, hogy monitor, vagy TV. Ha megszakítod a hosszú regenerációt bekapcsolással, akkor közli, hogy nem ment végbe, és futtasd kézzel. A rövid regenerációt meg pl a QD-m nem engedi megszakítani(a tévéim igen). Ezzel néha a sírba tesz.
-
Csandi
addikt
Ja nálunk amúgy elég kemény a víz, meg ugye matt a kijelződ az nagyban megkönnyíti az életet.
Meg ha csak 2 havonta törlöd az nem is sok, én kb. hetente. Ugye 40 centire van a fejemtől a monitor, és 99%-ban úgy játszom, hogy beszélek közben haverokkal/csapattársakkal szóval 1-2 hét alatt már zavaróan tele van köpködve
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ja, nem drága amúgy, csak nekem vannak itthon objektívekhez/távcsövekhez kapott törlő ruhák.
Vizet lehet veszek egyszer, ha nem felejtem el, bár egy éve csapvízzel mosom, hibátlan...
Bár a csapvíz sem mindenhol egyforma, lehet csak szerencsém van. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42
üzenetére
Őszinte leszek, én szemüvegtisztító kendővel takarítom a monitorokat, tv-ket évek óta. Utána max száraz mikroszálas kendő.
Ez eddig mindig bevált mind matt, mint fényes felületre.. Nem karcol, nem mattította meg a fényes felületet sem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5300U I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Na ekkor tudatosult bennem, hogy ez a beégés elleni védelem, ez ilyen😅 Eddig sehol nem olvastam erről a jelenségről, gondolom van benne pár plusz pixel csík, ahol tud vándorolni a kép jobbra - balra. Mit érdemes bekapcsolni a menüjében? Samsung VF S7-hez képest sokkal több állítási lehetőség van. Beállítottam a mactype programmal a betűket is, így már egész elfogadható lett a végeredmény. 1 dologra nem jöttem még rá, az a beépített hangszóró működése. Windowsban látszik, hogy ott van, de ha kiválasztom néma marad. Hiába veszem fel a hangot a monitoron. DP kábellel csatlakozom a géphez. Szerintetek miért nincs hang? HDMI-t kellene használjak inkább?

Gyönyörűen bírja, QD-OLED. Legyen bekapcsolva minden létező védelem amit a monitorod támogat és annyi. A "kínzást" az sRGB módra értettem ("Próbálgatom megszokni az SRGB módot az AOC-nál, de őszinte leszek kifolyik tőle a szemem."), ha nincs szükséged rá grafikai munkák miatt, akkor ne azt használd.