Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- COD:MW4 segédlet gyűjtő
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pajac: Olga
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
38224 - 38101
38224 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
-
FID
őstag
Ott más a bms. A legtöbb roller 4v felett kezdi a balanceot. Remekül szét lehet csúsztatni a sorokat ha nincs tele rakva az akku.
-
Magnat
veterán
Amúgy miért olyan fontos, h állásában merül pár %-ot?
A felhasználók egy része 80%-ra töltve használja csak a rollert, mert valahogy elterjedt ez a téves nézet, h kímélni kell az akkut...
Nem biztos h téves, Tesláknál pl kimondott ajánlás a nagy akkus modelleknél, h amikor tudod, 20-80 közötti tartományban tartsd ... a kis akkusokra meg a tökig töltést ajánlják. A nagy Li-ion, a kicsi LiPo.
-
FID
őstag
2024 év elején vettem a Dualtron Citymet újonnan.
Két teljes szezon van benne, plusz az idei, ami során nem egészen 2700Km-t gurultam.
Töltési szokásaim:
Heti 3x használom uszoda oda-vissza vonatkozásban.
Egy ilyen út kb. 70%-os ra meríti a fullra feltöltött gépet.
Múlt pénteken ~70%-kal tettem le, majd ma innen indulva (a névleg 60V-os gépet) a gyorstöltő 67,1V-nál kapcsolta le az elektronika, kibalanszírozva, fullra feltöltve.
Az ilyen használati móddal, az elmúlt időben degradációt, teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, annak ellenére hogy, ahol lehet rendszeresen, pl. a Soroksári út ( 70km/h-ás korlátozás van érvényben ) buszsávjában a lehető legnagyobb sebességgel megyek, felveszem a forgalom ritmusát.
Gondoltam megosztom ezt a hosszú idejűnek nevezhető tapasztalatot, és elmondom, hogy akik a 80%-os max feltöltéssel használják a gépüket, azok saját magukat lövik tökön.
Persze csak szerintem.
Én mindig tele nyomom mind a 4et. A segwayben a kábel úgy is lemeríti. A Dualtron töltő 83v alapból 84 volt helyett. A Nami max 3 napot áll egy héten és csak melóba töltöm így ha haza jövök alapból nincs tele. A teverunra szintén igaz. Meg ha nem esik csak a sonic alien.
-
alphamooncam
őstag
2024 év elején vettem a Dualtron Citymet újonnan.
Két teljes szezon van benne, plusz az idei, ami során nem egészen 2700Km-t gurultam.
Töltési szokásaim:
Heti 3x használom uszoda oda-vissza vonatkozásban.
Egy ilyen út kb. 70%-os ra meríti a fullra feltöltött gépet.
Múlt pénteken ~70%-kal tettem le, majd ma innen indulva (a névleg 60V-os gépet) a gyorstöltő 67,1V-nál kapcsolta le az elektronika, kibalanszírozva, fullra feltöltve.
Az ilyen használati móddal, az elmúlt időben degradációt, teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, annak ellenére hogy, ahol lehet rendszeresen, pl. a Soroksári út ( 70km/h-ás korlátozás van érvényben ) buszsávjában a lehető legnagyobb sebességgel megyek, felveszem a forgalom ritmusát.
Gondoltam megosztom ezt a hosszú idejűnek nevezhető tapasztalatot, és elmondom, hogy akik a 80%-os max feltöltéssel használják a gépüket, azok saját magukat lövik tökön.
Persze csak szerintem.
-
TomMusic
őstag
Lehidalok.
Nem véletlenül nem vettem észre ezt a feliratot az appban, mivel ezt a menüpontot szerintem sose nyitottam még meg.
De hát mit kell ezen növelni?
Ha csak 35km-t számolok ezeknek a 48V 10Ah-s akksiknak, (jelenleg mindegyiket ezzel szerelik), mint egy töltésből kinyerhető hatótáv, akkor 17ezer km-t lehet kihozni 500 feltöltés/lemerítés ciklus során.
Hát hol lesznek ezek a rollerek 17ezer km-nyi használat után már?Most ha leveszem 80%-ra, akkor 28km-nyi lesz a hatótáv 35 helyett.
Nyilván aki nem sokat használja, annak elég ez is, de egy rohangálós napon én simán lemerítem 10-20%-nyi töltöttségre. Nekem kicsi ez a 10Ah-s akku még 100%-ra feltöltve is, ne hogy ha 80%-ig tölteném csak.Na utánanéztem ennek. Leegyszerűsítve, ha hosszan van 100%-on (vagy annak közelében) tárolva a lítium-ion akku, akkor olyan fizikai/kémiai folyamatok zajlanak le a cellákban, amik degradálják azt. Ez elvileg lassú, de irreverzibilis folyamat.
Mondjuk ha napi 5%-ot tényleg merül magától (ezt én még nem figyeltem meg), akkor meg is oldódott a probléma.
Szóval végülis fel lehet tölteni 100%-ra, csak minél hamarabb (pár órán - 1 napon belül) le kell meríteni pl. 90% alá. -
DigitXT
félisten
Ohh... Ilyesmire nem is gondoltam.
Kelleme rábuherálni egy főkapcsolót.Parkside akksikon pl ugyanez van, a folyton aktív Bluetooth miatt merül állásában is, de hosszan nyomva a töltöttség jelző gombot deaktiválni lehet a Bluetooth modult.
Csak ezt kb senki se tudja, mert senki se olvassa el az akksikhoz adott használati utasítást, pedig abban benne van ez a feature.
Azért jó, hogy van benne BT (amitől merül állásban), hogy rá tudsz nézni telefonról, hogy mennyire merült már le, és mikor kell újra rátölteni? Anélkül meg állna adott töltöttségen. Fuck logic.
Amúgy ha sose nézted meg ezt a menüpontot, lehet, hogy nálad is kímélő töltés állásban van, és így tud neked 35 km-t. Magyarán lehet, többet tudna 100%-on...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Thunderzolee
veterán
Lehidalok.
Nem véletlenül nem vettem észre ezt a feliratot az appban, mivel ezt a menüpontot szerintem sose nyitottam még meg.
De hát mit kell ezen növelni?
Ha csak 35km-t számolok ezeknek a 48V 10Ah-s akksiknak, (jelenleg mindegyiket ezzel szerelik), mint egy töltésből kinyerhető hatótáv, akkor 17ezer km-t lehet kihozni 500 feltöltés/lemerítés ciklus során.
Hát hol lesznek ezek a rollerek 17ezer km-nyi használat után már?Most ha leveszem 80%-ra, akkor 28km-nyi lesz a hatótáv 35 helyett.
Nyilván aki nem sokat használja, annak elég ez is, de egy rohangálós napon én simán lemerítem 10-20%-nyi töltöttségre. Nekem kicsi ez a 10Ah-s akku még 100%-ra feltöltve is, ne hogy ha 80%-ig tölteném csak. -
Thunderzolee
veterán
Mivel csak hétvégén használom feltöltöm mondjuk vasárnap délután hogy legyen tele , legközelebb 5 nap múlva már csak 75 % van benne. Kicsit megyek vele , aztán következő héten már 30 % - az meg nem sokra elég . 2 hetente lehet tölteni úgy hogy összesen 15 -20 km T használom ennyi idő alatt . A régi Pro2 ugyanilyen használat mellett 1 hónapot bírt töltésenként . Aki napi szinten használja annak ez nem gond , észre sem veszi .
Ohh... Ilyesmire nem is gondoltam.
Kelleme rábuherálni egy főkapcsolót.Parkside akksikon pl ugyanez van, a folyton aktív Bluetooth miatt merül állásában is, de hosszan nyomva a töltöttség jelző gombot deaktiválni lehet a Bluetooth modult.
Csak ezt kb senki se tudja, mert senki se olvassa el az akksikhoz adott használati utasítást, pedig abban benne van ez a feature.
-
Dr. Szilikát
őstag
A felhasználók egy része 80%-ra töltve használja csak a rollert, mert valahogy elterjedt ez a téves nézet, h kímélni kell az akkut...
Ilyen egyszerűbb roller egész télen nem merült semmit, nem kellett foglalkozni vele. Persze, az is érthető, aki nem akarja használni, a másikat is teheti "téli alvásba".
Egyébként már az újabb telefonok is tudják a kímélő 80 % töltést, például a Motorola csak hetente egyszer nyomja 100 %-ra, olyankor detektálja a telítési szintet, hogy legyen mihez viszonyítani a 80-at.
Sok felhasználót ez is befolyásolhat, ha már a telefon is így viselkedik, a rollernek sem árthat.
Rollereknél az egyszerűbb megoldások nem is jól detektálják a 100 %-ot, mivel csak a feszültségszintet figyeli. Egy ábrával próbálom érzékeltetni, az egyszerű szintjelző 80 % telítettségnél már a max. feszültséget érzékeli, nem tud különbséget tenni, vagyis ott már 100 %-ot mutat.
Miközben a valós telítettséget (100 %) a töltőn lévő piros LED zöldre váltása jelzi, ami a töltőáram csökkenésére közvetlenül reagál, miután azt figyeli.

-
Sirtaky
csendes tag
Mivel csak hétvégén használom feltöltöm mondjuk vasárnap délután hogy legyen tele , legközelebb 5 nap múlva már csak 75 % van benne. Kicsit megyek vele , aztán következő héten már 30 % - az meg nem sokra elég . 2 hetente lehet tölteni úgy hogy összesen 15 -20 km T használom ennyi idő alatt . A régi Pro2 ugyanilyen használat mellett 1 hónapot bírt töltésenként . Aki napi szinten használja annak ez nem gond , észre sem veszi .
-
TomMusic
őstag
Pedig az app is írja:

-
GoodSpeed
veterán
Sosem csinálok olyat rollernél. Oké kivétel lehetek. 😆
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
A "nem biztonságos"-t szerintem be lehet tudni a kezdeti bizonytalanságnak.
Van aki elsőre rááll, és siklik vele, simán használni kezdi. Van aki meg txkre bizonytalan vele, és hetekig tart, míg megszokja - én is ilyen lame voltam.
Emlékszünk hiszen, van olyan személy, aki a 20km/h-ról nem akart a félelmetes 25km/h sebességre váltani.
A módosított sebességet, mint lehetőséget meg csak azért írtam neki, mert azt írta, h kerékpárral gyorsabban halad. Ezen is lehet segíteni, de ha nem tud róla, mert senki se mondja el neki, valakinek ezt a lehetőséget is meg kell említeni.
-
GoodSpeed
veterán
-
Emunem
őstag
-
DigitXT
félisten
Hát ezért szoktunk olyan rollert venni, amit lehet módosított szoftverrel is használni, és megy 40-el is akár.
(Vagy eleve olyan rollert, ami alapból gyorsabb.)
A Xiaomid módosítva is csak 32-vel tud menni.
Segway F3, G2 40-et is visznek, kvázi autóként is megállja a helyét városon belül - némi kompromisszummal.A 25-ös "végsebességen" én is csak röhögni szoktam.
Ami a biztonságot illeti, az tény, egy bicikli biztonságosabb, de hát ezt meg nem kell hajtani, szóval nehéz az előnyöket, meg a hátrányokat összehasonlítani.Mert ha 25 km/h-nál nem érzi biztonságosnak, akkor 40-nel biztosan sokkal jobb lesz.
(Ez az egész hihetetlen sebesség kábelesdi addig muris, amíg az ember fejre nem áll.
) -
TomMusic
őstag
Csodáltam is hogy a telefon kikapcsolt állapotban is tud csatlakozni hozzá, aminek sok értelmét nem látom. Hát annak ez az ára.
-
Sirtaky
csendes tag
Naponta merül 4-5 % -ot akkor is ha be sem kapcsolod .
Majd csekkold le .
Lehet hogy az enyémben a "hihetetlen sebesség kábel " miatt .
De Redditen is többen írták gyárilag is . -
Thunderzolee
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Az az, azt vegyél.
Ennyiért ez van csak.
Xiaomi 5 Max, Navee GT3 Max kb ugyanezt tudja, Naveeban nagyobb az akksi.És az F3 hol 200K újonnan?
-
Thunderzolee
veterán
Szia!Kb 82kg vagyok.
Alföldön lakom,tehát sík terepen lenne használva.Hetente 1-2 alkalommal lenne használva,alkalmanként 7km-t menne.
Használtan nem akarok venni,csak új jöhet szóva.
A keretem max 200ezer.
Ebből szeretném a lehető legjobbat kihozni.
Nekem jelen pillanatban a Segway F3 az ami a legjobban tetszik külsőre és tudásra.Az az, azt vegyél.
Ennyiért ez van csak.
Xiaomi 5 Max, Navee GT3 Max kb ugyanezt tudja, Naveeban nagyobb az akksi. -
juventus19
csendes tag
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Ötös, hatos sorozatú Xiaomikról is van közte ismertető.E3-at inkább ne, az nagyon rövid hatótávú a többihez képest.
Ezek közül válassz:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?
Mekkora hatótáv kellene?Kereshetsz használtat is Hardveraprón, Marketplacen.
Szia!Kb 82kg vagyok.
Alföldön lakom,tehát sík terepen lenne használva.Hetente 1-2 alkalommal lenne használva,alkalmanként 7km-t menne.
Használtan nem akarok venni,csak új jöhet szóva.
A keretem max 200ezer.
Ebből szeretném a lehető legjobbat kihozni.
Nekem jelen pillanatban a Segway F3 az ami a legjobban tetszik külsőre és tudásra. -
TomMusic
őstag
Ezt nem kell formázni mint a régi NiMH cellákat.
Nyugodtan használd, töltögetheted bármikor, akárhány %-on van. Akkor is, ha új a roller.Okés, köszi!
-
Thunderzolee
veterán
Ezt nem kell formázni mint a régi NiMH cellákat.
Nyugodtan használd, töltögetheted bármikor, akárhány %-on van. Akkor is, ha új a roller. -
Lauda
titán
Elég, ha az átvételt követő 14 napon belül jelzed például emailben az elállási szándékod, aztán utána még ráérsz 14 napon belül visszaküldeni. -
TripleB
senior tag
-
Lauda
titán
-
TomMusic
őstag
Új Ninebot F3, kibontás után feltöltöttem 100%-ra.
Kétszer mentem vele, most van 46%-on.
Lehet mennék vele este egy nagyobb kört. Töltsek rá, vagy mivel most üzemeltem be, először merítsem le teljesen? -
Thunderzolee
veterán
Szerintem így is vissza lehet küldeni.
Nem is kell igazán megindokolni, netes vásárlás.
De elég pl ha annyit mondasz, h a csipogását az indexnek nem lehet kiiktatni, ezért nem kell. Vagy darabos a mozgása, (mivel a kers minimumon is túl erős), ha elengeded a gázkart nem tud kigurulni, mert elkezd fékezni, volt már régen rollered, az nem ilyen volt, ez így neked nem kell, stb, bármi lehet.5km az csak kipróbálás, ennyit kell vele menni legalább, h ezek kiderüljenek.
-
SoulReaver
veterán
Amit vettél, az tényleg csak arra jó, hogy ne gyalog menjél el a boltig...
Én amiatt is nem pálcika rollert vettem, hogy legalább az esélyt megadjam magamnak.
Eleve a keskeny kormány nem ad biztonság érzetet...
-
Thunderzolee
veterán
+1
Ahol a nyaralóm van, itt is Kukirinekmel járnak a faluban a gyerekek, gyakorlatilag mondhatjuk, h falkákba verődve.
Már szinte azt érzem néha, h égő a lányaimnak a G2-es Segwayekkel mutatkozni. -
Thunderzolee
veterán
Hát ezért szoktunk olyan rollert venni, amit lehet módosított szoftverrel is használni, és megy 40-el is akár.
(Vagy eleve olyan rollert, ami alapból gyorsabb.)
A Xiaomid módosítva is csak 32-vel tud menni.
Segway F3, G2 40-et is visznek, kvázi autóként is megállja a helyét városon belül - némi kompromisszummal.A 25-ös "végsebességen" én is csak röhögni szoktam.
Ami a biztonságot illeti, az tény, egy bicikli biztonságosabb, de hát ezt meg nem kell hajtani, szóval nehéz az előnyöket, meg a hátrányokat összehasonlítani. -
TripleB
senior tag
-
Lauda
titán
-
sergw
csendes újonc
-
Thunderzolee
veterán
-
TripleB
senior tag
Azt hiszem 5 km használat után vissza fogok nyergelni a biciklire. 🙂
Az apróba landolt a gépezet.
-
tutis
addikt
Kukirin G2-vel én is szemeztem, de több negatív tapasztalatot olvastam, aztán most nemrég volt vele egy ilyen is: [Kukirin baleset]. Persze ez utóbbinál nem tudjuk a roller életútját (lehet nyüstölték, állatkodtak vele stb), de ez volt nálam a red flag, ami miatt inkább szkippeltem.
nezd meg a roller állapotát, tisztaságát, lerí róla hogy ezt nagyon nem kímélhették, nyilvan orrba szájba terepeztek vele
-
TomMusic
őstag
latom hogy kínaiak vannak, de nekem a roller nagyon csak hobbi cél, ha nem állok rá 1 évet az se zavar(mostani is azért áll) Igy meg luxus a több százezres kategória.
amiket eddig néztem:
kukirin m4 max
ausom k20 /k20pro egymotoros változat
kukirin g2 (2026)ausom tetszene egyébként, csak kurva széles a kormánya. csak azt nem tudom, lehetne-e rátenni kisebb kormányt úgy hogy ne menjen a vezetés rovására..
gondolom a g2 meg talán megbízhatóbb mint az m4 max..Kukirin G2-vel én is szemeztem, de több negatív tapasztalatot olvastam, aztán most nemrég volt vele egy ilyen is: [Kukirin baleset]. Persze ez utóbbinál nem tudjuk a roller életútját (lehet nyüstölték, állatkodtak vele stb), de ez volt nálam a red flag, ami miatt inkább szkippeltem.
-
tutis
addikt
Az a baj, hogy olcsón csak szar van. Eleve a 150K a mai világban túl nem nagy összeg, és még ez alá kellene menni, meg versenyezni kéne a vevőért? Csak kínai szarok lesznek ott.
Ui: Thunderzolee nyilván fel tud majd sorolni egy rakat használt vasat (ilyen áron), azokkal viszont nekem meg vannak a lent leírt fenntartásaim. Előélet ismeretlen: időzített bomba! (Mondjuk azóta vettem rá egy normális kereket, de azon gondolkodom, hogy el se adom... Esetleg megvárva, hogy a Grincs mit hoz ki a nagy teljesítményű* rollerek betiltásából.
)Ja, amúgy ezt 120K-ért lőttem FB-on, 2023-ban. Megérte?
Összetöröd magad ezekkel, amikor mehetnél motorral, amivel meg nem törted össze magad (igazán) soha. Röhej! 
*: momentán egy 37A-es vezérlő van benne, és 36V akku. Azaz ~1333W csúcsban...
Vmivel több lehet teljesen feltöltve, nagyon max. 1500W. De volt ez 4000W is: mendegélt.latom hogy kínaiak vannak, de nekem a roller nagyon csak hobbi cél, ha nem állok rá 1 évet az se zavar(mostani is azért áll) Igy meg luxus a több százezres kategória.
amiket eddig néztem:
kukirin m4 max
ausom k20 /k20pro egymotoros változat
kukirin g2 (2026)ausom tetszene egyébként, csak kurva széles a kormánya. csak azt nem tudom, lehetne-e rátenni kisebb kormányt úgy hogy ne menjen a vezetés rovására..
gondolom a g2 meg talán megbízhatóbb mint az m4 max.. -
Thunderzolee
veterán
Sziasztok!Roller vásárlás előtt állok.
A kiszemltek a következők:
-Navee GT3
-Xiaomi Electric Scooter 6 GL
-Xiaomi Electric Scooter 5 Pro
-Segway Ninebot KickScooter E3 Pro E
Ami még szóba jöhetett volna az a Kukirin A1.Viszont nekem nincs jogosítványom,é úgy hallottam hogy ahhoz szeptembertől a jogsi kelleni fog.
Nem fogom sűrűn,napi szinten használni,csak alkalmanként városon belül.
Tanácsokat szívesen fogadok,köszönöm.

Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Ötös, hatos sorozatú Xiaomikról is van közte ismertető.E3-at inkább ne, az nagyon rövid hatótávú a többihez képest.
Ezek közül válassz:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?
Mekkora hatótáv kellene?Kereshetsz használtat is Hardveraprón, Marketplacen.
-
TomMusic
őstag
A kitámasztót én is utáltam, ahogy a csipogását is, mindkettő zavaróan hangos.
Miért kell az összes szomszédos ház lakójának jelezni, h én most hazaértem, és letámasztom a rollert?
Vagy ha reggel elindulok, miért kell minden szomszédot értesiteni róla, h mikor indultam el?
Segway G2-höz képest a lengéscsillapítója sokkal keményebb, a G2 puhábban reagál, sokkal jobban szeretem, ez az F3 ahhoz képest fapados.
De hát a G2 utódja nem is az F3, hanem a G3.
Media Marktban 140ezer volt pár hete, akkor nagyon megérte megvenni.
Kábé az összes újabb rollert ezzel a 48V 10Ah akksival szerelik, úgyhogy a hatótáv kábé mindegyiknél ugyanekkora.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, 5 Plus, 6 Pro, 6 Max
Segway F3, F3 Plus
Ezekben van csak picivel nagyobb:
Segway G3
Navee GT3 MaxSzóval itt most leragadtunk, a Xiaomi a hatos sorozatba is ugyanekkorát rakott, (csak az Ultráé nagyobb, de az korábban is az volt).
A Segway meg a külső hatótávnövelő akksi felé indult el. :/Gondolhatod, ha módositott sebességgel használod, (40-el), úgy meg még hamarabb lemerül az a 35km-nyi hatótáv.
Úgy látom lecsavarozható a kitámasztó, lehet meghebrákolom majd.
Igen a csipogást nem írtam, de az még egy kellemetlen dolog. Teljesen haszontalan, értelmetlen.ez az F3 ahhoz képest fapados
Hát akkor ehhez képest milyen a tömör gumis Xiaomim?
Nekem amúgy teljesen jó, abszolút meg vagyok vele elégedve.
Na de ne riasszuk el juventus19 kollégát, hiszen összességében szerintem ár/érték arányban jó választás, nem bántam meg.
-
Thunderzolee
veterán
Szia,
Ahogy Thunderzolee is írta, nem kell rá biztosítás (nem a wattok száma mérvadó):Azokra az elektromos rollerekre kell biztosítást kötni, amelyeknek tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy saját tömege nagyobb, mint 25 kg, és legalább 14 km/h sebességre képes.
Összefoglaló ábra a biztosításokról.
Igen én is pont most pénteken vettem egyet a MediaMarktból, ott a legolcsóbb.

Nekem Xiaomi M365 Pro volt 7 évig, 9ezer km-t raktam bele, így ahhoz tudom viszonyítani (illetve előtte még próbáltam a Kugoo S1-et
).
Hát ég és föld, ez a Ninebot érezhetően egy felsőbb kategória.Ahogy írtam korábban, ez a Ninebot F3 úgy siklik az úton mint csónak a vízen.

Nem kattog, nem csörög, nem zörög. Persze ez mondjuk elvárható egy vadiúj rollertől. A lengéscsillapításban én pozitívan csalódtam, féltem tőle hogy csak dísznek van, de nem. Ezeken aszuperutakon is csendben, lágyan lehet menni vele, nem rázkódik.
Rengeteg feature van, de kell hozzá a telós (gyári) alkalmazás. Ami még nagyon tetszik, azaz AirLock, vagyis ha a telóddal eltávolodsz a közeléből akkor automatikusan lezár a roller.
Ami viszont kicsit szokatlan, hogy könnyebben dől oldalra menet közben, ez gondolom a gumiköpeny formája miatt van. Nem vészes, de stabilabb úton tartásra számítottam (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jobban kell fogni a kormányt). Az M365-el bátrabban egykezeztem mint ezzel, bár valószínűleg csak megszokás kérdése. De mint mondtam, nem vészes.
A teljesítménye okés, reális hatótávja 35km körül van (25km/h-val). A kers kicsit fura, mert (standard beállításon) amikor elveszed a gázt, abban a pillanatban van egy kis rántás (tehát nem olyan smooth érzés), de ahhoz képest nem fékez olyan intenzíven. De ez már szőrszálhasogatás, megszokható.
Ja, ami még negatívum, hogy a kitámasztót mikor kihajtom, akkor annak elég nagy hangja van.
Na de ezek ne rettentsenek el, a pozitívum sokkal több
Szóval nekem a 2 napos tapasztalatom (ami hát mondjuk nem túl sok
) alapján ez egy nagyon jó roller, ráadásul a piacon lévő flagship márkáról van szó, ezért is választottam ezt.
Ha van bármi kérdésed, írj nyugodtan.
A kitámasztót én is utáltam, ahogy a csipogását is, mindkettő zavaróan hangos.
Miért kell az összes szomszédos ház lakójának jelezni, h én most hazaértem, és letámasztom a rollert?
Vagy ha reggel elindulok, miért kell minden szomszédot értesiteni róla, h mikor indultam el?
Segway G2-höz képest a lengéscsillapítója sokkal keményebb, a G2 puhábban reagál, sokkal jobban szeretem, ez az F3 ahhoz képest fapados.
De hát a G2 utódja nem is az F3, hanem a G3.
Media Marktban 140ezer volt pár hete, akkor nagyon megérte megvenni.
Kábé az összes újabb rollert ezzel a 48V 10Ah akksival szerelik, úgyhogy a hatótáv kábé mindegyiknél ugyanekkora.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, 5 Plus, 6 Pro, 6 Max
Segway F3, F3 Plus
Ezekben van csak picivel nagyobb:
Segway G3
Navee GT3 MaxSzóval itt most leragadtunk, a Xiaomi a hatos sorozatba is ugyanekkorát rakott, (csak az Ultráé nagyobb, de az korábban is az volt).
A Segway meg a külső hatótávnövelő akksi felé indult el. :/Gondolhatod, ha módositott sebességgel használod, (40-el), úgy meg még hamarabb lemerül az a 35km-nyi hatótáv.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!Közben szembe jött velem a Segway Ninebot F3 E (AA.05.17.01.0005).Ez mennyire ajánlott roller?Plussz erre kellhet biztosítás?Mert van ahol 600W van írva,van ahol 1000W.Most akkor melyiket kell alapul venni annak fényében hogy kell-e rá biztosítás?Előre is köszönöm a segítséget.
Szia,
Ahogy Thunderzolee is írta, nem kell rá biztosítás (nem a wattok száma mérvadó):Azokra az elektromos rollerekre kell biztosítást kötni, amelyeknek tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy saját tömege nagyobb, mint 25 kg, és legalább 14 km/h sebességre képes.
Összefoglaló ábra a biztosításokról.
Igen én is pont most pénteken vettem egyet a MediaMarktból, ott a legolcsóbb.

Nekem Xiaomi M365 Pro volt 7 évig, 9ezer km-t raktam bele, így ahhoz tudom viszonyítani (illetve előtte még próbáltam a Kugoo S1-et
).
Hát ég és föld, ez a Ninebot érezhetően egy felsőbb kategória.Ahogy írtam korábban, ez a Ninebot F3 úgy siklik az úton mint csónak a vízen.

Nem kattog, nem csörög, nem zörög. Persze ez mondjuk elvárható egy vadiúj rollertől. A lengéscsillapításban én pozitívan csalódtam, féltem tőle hogy csak dísznek van, de nem. Ezeken aszuperutakon is csendben, lágyan lehet menni vele, nem rázkódik.
Rengeteg feature van, de kell hozzá a telós (gyári) alkalmazás. Ami még nagyon tetszik, azaz AirLock, vagyis ha a telóddal eltávolodsz a közeléből akkor automatikusan lezár a roller.
Ami viszont kicsit szokatlan, hogy könnyebben dől oldalra menet közben, ez gondolom a gumiköpeny formája miatt van. Nem vészes, de stabilabb úton tartásra számítottam (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jobban kell fogni a kormányt). Az M365-el bátrabban egykezeztem mint ezzel, bár valószínűleg csak megszokás kérdése. De mint mondtam, nem vészes.
A teljesítménye okés, reális hatótávja 35km körül van (25km/h-val). A kers kicsit fura, mert (standard beállításon) amikor elveszed a gázt, abban a pillanatban van egy kis rántás (tehát nem olyan smooth érzés), de ahhoz képest nem fékez olyan intenzíven. De ez már szőrszálhasogatás, megszokható.
Ja, ami még negatívum, hogy a kitámasztót mikor kihajtom, akkor annak elég nagy hangja van.
Na de ezek ne rettentsenek el, a pozitívum sokkal több
Szóval nekem a 2 napos tapasztalatom (ami hát mondjuk nem túl sok
) alapján ez egy nagyon jó roller, ráadásul a piacon lévő flagship márkáról van szó, ezért is választottam ezt.
Ha van bármi kérdésed, írj nyugodtan.
-
Thunderzolee
veterán
Sziasztok!Közben szembe jött velem a Segway Ninebot F3 E (AA.05.17.01.0005).Ez mennyire ajánlott roller?Plussz erre kellhet biztosítás?Mert van ahol 600W van írva,van ahol 1000W.Most akkor melyiket kell alapul venni annak fényében hogy kell-e rá biztosítás?Előre is köszönöm a segítséget.
Nem kell rá biztosítás, és jó roller.
Épp ilyet vett TomMusic, itt feljebb olvashatsz róla. -
TomMusic
őstag
Na mentem egy "nagyobb" kört, így utánaszámolva nálam is 35km körülre jön ki a hatótáv.
Szóval délután kicsit feleslegesen paráztam rá, jó lesz ez.
Ami nem tetszik, hogy az időt pontatlanul jelzi ki, most speciel 4 percet siet, pedig tegnap este állította be magát. Illetve a kers lehetne combosabb.
De amúgy király a járgány.
-
TomMusic
őstag
Ja hát igen
Viszont a tömör gumis Xiaomi után ez a Ninebot F3 olyan volt mint ha egy limuzinba szálltam volna át.
Hang nélkül lágyan siklik.
Kicsit még szokni kell, másabb az irányítása. Remélem a hatótáv is jó lesz (35 km). -
DigitXT
félisten
Ja, hogy Pro, azt eddig nem írtad, az nem 280Wh, hanem 474... Nem mindegy.

-
TomMusic
őstag
Nem nagyon mérvadóak ezek a százalékok, főleg amíg nem volt még teljesen feltöltve lemerítve. Addig csak találgatás szintjén van a dolog, feszültség alapon való becslés... (Elméletileg a BMS töltésszámlálással tud pontosabb lenni, de fel kell tölteni előtte.
)Ui: tényleg tudott az M365-öd 35 km-t 9000 km után? Még újonnan is meredek lenne... Már csak abból kiindulva, hogy maximális hatótávnak adtak meg 30 km-t, 15 km/h-val,
nameg attól a 280Wh-tól nem lehet csodát várni, ha a standard fogyasztása 11Wh/km.Az M365 Pro-m 14km után van kb. 55-60%-on (igaz, ezt két részletben teszem meg, melóból haza, aztán másnap reggel itthonról melóba, szóval 2x 7km).
Bár az is igaz, hogy valószínűleg utána már sokkal gyorsabban merül.
-
Barthezz2
nagyúr
Nem nagyon mérvadóak ezek a százalékok, főleg amíg nem volt még teljesen feltöltve lemerítve. Addig csak találgatás szintjén van a dolog, feszültség alapon való becslés... (Elméletileg a BMS töltésszámlálással tud pontosabb lenni, de fel kell tölteni előtte.
)Ui: tényleg tudott az M365-öd 35 km-t 9000 km után? Még újonnan is meredek lenne... Már csak abból kiindulva, hogy maximális hatótávnak adtak meg 30 km-t, 15 km/h-val,
nameg attól a 280Wh-tól nem lehet csodát várni, ha a standard fogyasztása 11Wh/km.Fuu emberek.. Ez tényleg ilyen, hogy kimegyek protektoring+térdvédő+kesztyű+bukó rollerezni, azt' úgy néznek rám, mintha hülye lennék?

Nem vagyok rosszmájú, de aki ráadásul rollerről néz így rám, baszodjon már el egyszer betonon, aztán majd nem néz..
Szerk: nem válasz akart lenni.
-
DigitXT
félisten
nameg attól a 280Wh-tól nem lehet csodát várni, ha a standard fogyasztása 11Wh/km. -
GoodSpeed
veterán
-
juventus19
csendes tag
-
TomMusic
őstag
-
GoodSpeed
veterán
-
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
Nincs.
Na azért kár. Gondolom biztonsági okokból nem rakták bele. Bár a Xiaominál is a 7 évből csak az utolsó fél évben használtam
-
Aaron14
őstag
Próbálgattam, de szerintem nem az.
Van más ötlet? Az a baj, hogy csak menetközben hallatszódik, de tuti nem a csapágy, mert ha megpörgetem a kereket, nem hallatszódik.Kicsit olyan hangja van, mint az F2 Pro-n az indexnek, mikor kilazult benne valami, de itt nem az.
-
Thunderzolee
veterán
-
TomMusic
őstag
Majd észreveszed úgyis, h csak akadályoz a haladásban.
Kerst is vedd minimumra, akkor nem olyan darabos a mozgás, ha lassabban mennél.
Én pl a gyorsgombra kitettem a kerst, így lejtőkön lefelé gyakorlatilag nem is kell fékezni, elég a gombot nyomkodni az e-fékhez.
Az egyetlen amit aktívan hagytam, az az állófék, ha megállsz, és behúzva hagyod a féket, pár másodperc múlva befog automatikusan, igy el lehet engedni a fékkart. Lejtőn, vsgy piros lámpáknál hasznos tud lenni, csak meg kellett szokni, ill. nem elfelejteni a kioldást induláskor.
Én vettem egyébként hihetetlen sebesség kábelz is hozzá, igy 40-el is megy. Tökjó roller amúgy. Kár, h korábban nem voltak ilyen modellek még a pálcikarollerek között.
Köszi.
A Kers gyorsgombos megoldás jó ötlet, kipróbálom. Bár én jobb szeretem ha intenzíven lassít.
Amúgy ebben van tempomat? -
Thunderzolee
veterán
Majd észreveszed úgyis, h csak akadályoz a haladásban.
Kerst is vedd minimumra, akkor nem olyan darabos a mozgás, ha lassabban mennél.
Én pl a gyorsgombra kitettem a kerst, így lejtőkön lefelé gyakorlatilag nem is kell fékezni, elég a gombot nyomkodni az e-fékhez.
Az egyetlen amit aktívan hagytam, az az állófék, ha megállsz, és behúzva hagyod a féket, pár másodperc múlva befog automatikusan, igy el lehet engedni a fékkart. Lejtőn, vsgy piros lámpáknál hasznos tud lenni, csak meg kellett szokni, ill. nem elfelejteni a kioldást induláskor.
Én vettem egyébként hihetetlen sebesség kábelz is hozzá, igy 40-el is megy. Tökjó roller amúgy. Kár, h korábban nem voltak ilyen modellek még a pálcikarollerek között.
-
TomMusic
őstag
Kapcsold ki sz összes "featuret", mert csak akadályoznak a használatban.
De majd meglátod.A Traction Control System is legyen kikapcsolva?
-
Thunderzolee
veterán
Amúgy a környékemen is rollereznek halálfélelem nélkül gyerekek.
Sajnos mindenhol látok ilyet.
Kedvencem, mikor a gondos szülő a gyerekét viszi a rolleren. Természetesen mindenféle védőfelszerelés nélkül.
Én őszintén szólva, valamiféle jogsihoz kötném a használatát, vagy minimum iskolában tanítani kellene. Azt kéne elérni, hogy az ember/gyereknél agyat értjen az, hogy ezzel az eszközzel részt fog venni a közlekedésben, vagyis felelősséggel tartozik mások testi épségéért is. És onnantól kezdve, hogy a közlekedésben részt vesz, már nem játékszer, hanem közlekedési eszköz, mint az autó, motor, stb.
Persze a szórakozás lehetőségét is meg kell hagyni szerintem. Szóval elhagyatott helyeken, ahol senkit nem zavar, lehessen vele állatkodni. Bár nekem nincsenek ilyen jellegű igényeim (öregszem
).Más:
Közben már itt van a lakásban az új Ninebot F3. Nagyon tetszik, bár még nem mentem vele 1 métert se.
Az alkalmazás tényleg durva, rengeteg feature van.
Kapcsold ki sz összes "featuret", mert csak akadályoznak a használatban.
De majd meglátod. -
Valaki87
őstag
-
FID
őstag
Tul.képp ha bekrepálna még egy javítást megérne majd, mert akkor lennék teli árnál vele.
Bár gondolom ennyi km után ez még azért nem várható.Masszív jószág, terepen is használom és bírja.
Nem a leggyorsabb nem a legbikább, főleg az Angwatt mellett de bőven elég nekem mindenre. Alattam is megy 78-at a saját órája szerint. Gps-el még nem mértem le.Majd kiderül mákos vagy e
-
Valaki87
őstag
Tul.képp ha bekrepálna még egy javítást megérne majd, mert akkor lennék teli árnál vele.
Bár gondolom ennyi km után ez még azért nem várható.Masszív jószág, terepen is használom és bírja.
Nem a leggyorsabb nem a legbikább, főleg az Angwatt mellett de bőven elég nekem mindenre. Alattam is megy 78-at a saját órája szerint. Gps-el még nem mértem le. -
FID
őstag
Itthon 1 misi, külföldről 650 körül van.
30 km-t mentek vele és meglepően olcsón adták..
Én az ilyenek után gyanakodnék. Akku szokott befosni benne. Törni még nem láttam.
-
Valaki87
őstag
Én az ilyenek után gyanakodnék. Én csak megvettem.

Baja nincs, úgyhogy minden happy.
465-ről alkudtam le. ( Ennyiért mást nagyon nem kaptam volna ami számomra megfelel.)Még az OOTD T90 néztem, de azt elvitték előlem. Bár nem is bánom, a G4 Max-nak nagyobb az akkuja.
-
SoulReaver
veterán
Én az ilyenek után gyanakodnék. -
Valaki87
őstag
G4 max árát megdobod egy kicsit, sokkal minőségibb rollert kaptál volna. szvsz, túl van árazva a tudásához képest.
Hát használtan 30km-el 410k volt, attól jóval drágábban vannak kisebb kerékkel.
Nekem minimum kellett a 12 kerékméret és a duplateleszkóp.
183cm vagyok és 125kg. -
SoulReaver
veterán
Üdv mindenkinek!
Tagja leszek a topiknak egy túragéppel.

Szorgalmasan olvasgatok majd, és ha valakinek kérdése lenne esetleg Kukirin G4 Max-al kapcsolatban vagy esetleg Angwatt F1 Max-al (haveromé) illetve Joyor S10 Dual-al (feleségemé) akkor válaszolok szívesen.
Ez a 3 típus áll rendelkezésre jelenleg, amikkel mentem és van tapasztalatom.G4 max árát megdobod egy kicsit, sokkal minőségibb rollert kaptál volna. szvsz, túl van árazva a tudásához képest.
-
Valaki87
őstag
Üdv mindenkinek!
Tagja leszek a topiknak egy túragéppel.

Szorgalmasan olvasgatok majd, és ha valakinek kérdése lenne esetleg Kukirin G4 Max-al kapcsolatban vagy esetleg Angwatt F1 Max-al (haveromé) illetve Joyor S10 Dual-al (feleségemé) akkor válaszolok szívesen.
Ez a 3 típus áll rendelkezésre jelenleg, amikkel mentem és van tapasztalatom. -
SoulReaver
veterán
Az e-rollert nem tudja betiltani
Miért ne tilthatná be?
De nyilvánvalóan nem ez a cél.
Nyilván védőfelszerelés előírása szükséges. 18 év alatt extra sebesség korlát. Az irányvonal nagyjából ez.Amúgy a környékemen is rollereznek halálfélelem nélkül gyerekek.
Nullkilométeresnek látszó rolleren, póló + rövidnadrág kialakítású védőfelszerelésben emelgeti a roller elejét a gyerek, pedig még az egyszerű egyenes haladásban vannak még gondok.
Az elől - hátul rugózás kényelmessé teszi a közlekedést, DE!
Az egyszerű döcögős rollerhez képest még kiszámíthatatlanabb egy adott helyzetben a roller viselkedése (mechanikája). Ha a tervező nem volt kellően figyelmes, gyártás sem volt a helyzete csúcsán, akkor csak hitvány lehet a kész termék. Ráadásul attól, hogy kevésbé érződik, nagyobb terhelést kaphat a roller, mint a döcögős azonos helyzetben.A szülő a hibás/gondatlan... Megveszi a gyerekének az erős elektromos rollert, tudván, hogy se közlekedési tapasztalata, se felelőség tudata, se halálfélelme... Menjél csak fiam/lányom, ez is olyan, mint a bringázás... Aztán megtörténik a baleset és aki normálisan közlekedett eddig, azt is egy kalap alá veszi a többi okos...
18 év alatt ne vezethessen semmilyen elektromos járgányt, max, ha van segédmotoros/B kategóriás jogsija. Lehessen felelősségre vonni...
-
TomMusic
őstag
Miért ne tilthatná be?
Nyilván védőfelszerelés előírása szükséges. 18 év alatt extra sebesség korlát. Az irányvonal nagyjából ez.Amúgy a környékemen is rollereznek halálfélelem nélkül gyerekek.
Nullkilométeresnek látszó rolleren, póló + rövidnadrág kialakítású védőfelszerelésben emelgeti a roller elejét a gyerek, pedig még az egyszerű egyenes haladásban vannak még gondok.
Az egyszerű döcögős rollerhez képest még kiszámíthatatlanabb egy adott helyzetben a roller viselkedése (mechanikája). Ha a tervező nem volt kellően figyelmes, gyártás sem volt a helyzete csúcsán, akkor csak hitvány lehet a kész termék. Ráadásul attól, hogy kevésbé érződik, nagyobb terhelést kaphat a roller, mint a döcögős azonos helyzetben.Amúgy a környékemen is rollereznek halálfélelem nélkül gyerekek.
Sajnos mindenhol látok ilyet.
Kedvencem, mikor a gondos szülő a gyerekét viszi a rolleren. Természetesen mindenféle védőfelszerelés nélkül.
Én őszintén szólva, valamiféle jogsihoz kötném a használatát, vagy minimum iskolában tanítani kellene. Azt kéne elérni, hogy az ember/gyereknél agyat értjen az, hogy ezzel az eszközzel részt fog venni a közlekedésben, vagyis felelősséggel tartozik mások testi épségéért is. És onnantól kezdve, hogy a közlekedésben részt vesz, már nem játékszer, hanem közlekedési eszköz, mint az autó, motor, stb.
Persze a szórakozás lehetőségét is meg kell hagyni szerintem. Szóval elhagyatott helyeken, ahol senkit nem zavar, lehessen vele állatkodni. Bár nekem nincsenek ilyen jellegű igényeim (öregszem
).Más:
Közben már itt van a lakásban az új Ninebot F3. Nagyon tetszik, bár még nem mentem vele 1 métert se.
Az alkalmazás tényleg durva, rengeteg feature van.
-
Lauda
titán
Miért ne tilthatná be?
Az egyszerű döcögős rollerhez képest még kiszámíthatatlanabb egy adott helyzetben a roller viselkedése (mechanikája). Ha a tervező nem volt kellően figyelmes, gyártás sem volt a helyzete csúcsán, akkor csak hitvány lehet a kész termék. Ráadásul attól, hogy kevésbé érződik, nagyobb terhelést kaphat a roller, mint a döcögős azonos helyzetben.Ezt a kérdést szerintem nem gondoltad át.
-
Hieronymus
veterán
Miért ne tilthatná be?
Az egyszerű döcögős rollerhez képest még kiszámíthatatlanabb egy adott helyzetben a roller viselkedése (mechanikája). Ha a tervező nem volt kellően figyelmes, gyártás sem volt a helyzete csúcsán, akkor csak hitvány lehet a kész termék. Ráadásul attól, hogy kevésbé érződik, nagyobb terhelést kaphat a roller, mint a döcögős azonos helyzetben. -
Magnat
veterán
Az E betű az európai verzióra utal, de a webshopok, kereskedők egy része nem írja oda az E betűt, úgyhogy ne foglalkozz vele szerintem.
Ezek azok, amik 25-el mennek.
Ha pl D betű lenne ott, az a német verzió, az csak 20-al megy 25 helyett.Ami a szoftveres módosítást illeti:
Alap roller pl felmegy egy emelkedőn vánszorogva. Ha ugyanaz át van szoftverezve, még felfelé is gyorsul. Szóval nem csak azért lehet kiütni a sebességkorlátot, h gyorsabban menjen, hanem, h a rollerben egyébként jelen levő teljesítmény-többlet kihasználható legyen. És mivel te nem 70-80kilós vsgy, vagy veszel egy kétezer wattos Kukirint, vagy egy 4-5száz Wattos Segwayt, ami talán felvisz a dombokra is.Egyébként van bicikliút?
Ha van, akkor igazából mindegy, h milyen sebességre képes a rollered alattad, de ha nincs, és a közúton használnád majd, akkor meg majd rájössz, h az út szélén araszolgatni, mögötted a bőgő motorhangot hallgatva feltartani a forgalmat nem a nyugodt élet titka.Pálcikaroller kábé azt jelenti, h gyenge, kis roller. De ma már ez nem feltétlenül állja meg a helyét, mivel a kis pálcikarollereknek is van elöl hátul lengéscsillapítója, és a teljesítményük is elég erős ahhoz, h (átszoftverezve) akár 40-el is száguldjanak.
Inkább azt mondanám, az F2 helyett kérj kölcsön rollereket ismeröseidtől, kollégáktól, valakinek csak van. Probáld ki, melyik típus hogy megy, aztán utána már el tudod dönteni, h Kukirint veszel, vagy G2, F3, F3 Pro, 5 Pro, 5 Max közül valamelyiket.
Xiaomikon az index csipogását pl nem lehet kikapcsolni, és a mozgásuk is darabosabb az állandóan aktív, minimum beállitáson is túl erős e-fék miatt.A használt rollert csak lehetőségként tüntettem fel neked is, nyugodtan vehetsz újat is.
Köszi,
pont ezért kérdeztem a pálcika dolgot, mert alapvetően értem mire használatos, csak pont egy ilyen normálisabb Seagway esetén volt nekem is kérdéses, h akkor az vagy nem

Köszi a tanácsokat, igazából pont a dombos rész nem veszélyes forgalmú, de lehet tényleg kérek kölcsön vkitől és kipróbálom.
Egyébként jó minőségű nem kátyús földúton mennyire öngyilkosság ilyenekkel veretni?
-
GoodSpeed
veterán
-
Lauda
titán
-
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
-
DigitXT
félisten
Ezzel azért nem értek egyet.
A használt roller nem feltétlenül időzitett bomba.
Akkor lenne az, ha törvényszerűen minden használt rollerrel ugrattak volna, meg egykerekeztek volna.
Eleve egykerekezni csak azokkal lehet, ahol nincs olyan kialakítású hátsó sárvédő, mint ami a pálcikarollereknek van, mivel az horzsolódna, sőt, inkább letörne, mert kb egyből beleér a földbe, aszfaltba, ha egykerekeznénk vele.Inkább mondanám, h lutri.
Mert vagy ugrattak vele padkára fel/le, vagy nem.A lengéscsillapítós rollereknél meg már mindegy, nem? Ott az esetleges ugratások nem terhelik a vázat annyira, mert a lengéscsillapító elnyeli a "szabadesés" extra energiáját, így az nem jut el a vázhoz, nem keletkezhetnek mikrorepedések emiatt.
De majd jön egy másik fizikus, és kiszámolja, milyen magas padkájú járdánál nem jelent többlet terhelést a leugratás, és megnézzük Youtubeon.
Inkább mondanám, h lutri.
Tökmindegy, minek nevezed: potenciálisan kockázatosabb, mint egy új roller.
Ezt is érdemes mérlegelni, amikor annyira kedvező árakat látsz, mi az oka.
Minden használt termék olcsóbb, mint az új, de nem mindent tesznek tönkre
a felhasználók az eladás előtt, de pláne nem úgy, hogy látszólag nincs baja...Ui: halkan jegyzem meg, hogy két használt Kugoo S1 is összetört alattam.

Egyik mondjuk gyári hibás volt (gyenge hegesztés), a másik viszont rozsdás,
úgy, hogy nem látszott, mivel a két alkatrész között dolgozott az idő vasfoga.
(Ja igen, ha beáztatták, az sem fog kívülről látszani. Csak amikor megkotlik.)az nem jut el a vázhoz, nem keletkezhetnek mikrorepedések emiatt.
Hát ebben azért nem lennék olyan biztos. Felüthet a lengéscsillapító, szóval
akkor is tudja fárasztani a váz anyagát IS. Nem véletlen váltottak acélra...
Ami persze felhasználói elégedetlenséget szülhet, hogy nehezebb az egész.Szerk: ki ne felejtsem, hogy az etwow-on is volt lengéscsillapító: túlterhelték.
(Ugye az eTwow volt a Kugoo S1 "eredetije", sokkal-sokkal drágábban, elvileg
jobb minőségben, de van amit az sem bírt. A dolog margójára, hogy adtam el
bontott S1-ből taposót egy olyan manusnak, akivel pont ugyanez megtörtént,
csak ő egyedül használta a vasat: ki tudja, hogy hol gyengült meg... Elfáradt.) -
Sirtaky
csendes tag
-
Sirtaky
csendes tag
Pro -n van első és hátsó tárcsafék .
-
TomMusic
őstag
Szia !
Szintén hasonlót kerestem Xiaomi Pro 2 után .
Először vettem Xiaomi 5 Pro - T . Nem éreztem azt a nagy megelégedést sem teljesítményben , sem rugózásban. Meg nehéz is volt .
Aztán vettem Ninebot F3 Pro - T . Mindenben jobb . És 20 kg sincs .
Lehet hozzá venni, az enyémben Van : " Hihetetlen sebesség kábel " amivel 45 öt is tud menni . Német Autópályán természetesen . 😁
Appban olyan beállítások vannak hogy elképesztő . Fullos .
Neked a sima F3 is elég az most 200 E Ft .Szia,
Köszi az infót!
Ja nézegettem pont a Ninebotokat, amit írtál az nagyon tetszik (Ninebot F3).
Viszont szeretem túlbiztosítani magam amikor veszek valamit. Mivel tud többet a Pro a gyakorlatban?
Bár a keretet 200ezernél húztam meg.
-
Sirtaky
csendes tag
Sziasztok!
7 éve vettem a Xiaomi M365 Pro rollerem, 9ezer km-t mentem vele.
Úgy érzem, megérett már a cserére, a kormányrúd stift (megint) eltört, gázkar is kezd megint rosszalkodni, meg a (tömör) gumik is elhasználódtak.
Igazából csak melóba járásra használom, odavissza kb. 14 km, de tudom tölteni a melóhelyen is. Néztem ez a Xiaomi 5 Pro-t, de basszus majdnem 2x olyan nehéz mint a mostani, és a max sebessége ugyanúgy csak 25km/h. Ekkora plusz tömegért már jó lenne valami extra (tudom, van lengéscsillapítás stb).
Kukirint nem akarok, a "C" futómű (nem tudom pontosan mi a neve) úgy látom el szokott törni, amiből brutális esések tudnak lenni.
Prioritások nálam, sorrendben: biztonság (megbízhatóság), hosszú élettartam, kényelem (lengéscsillapítás), súly (minél könnyebb), teljesítmény, sebesség.
Bár lehet megelégszek a 25km/h-val, csak akkor ne legyen nehéz (és akkor nem kell rá biztosítás se).
Ezek alapján mi az ajánlott márka/típus?Szia !
Szintén hasonlót kerestem Xiaomi Pro 2 után .
Először vettem Xiaomi 5 Pro - T . Nem éreztem azt a nagy megelégedést sem teljesítményben , sem rugózásban. Meg nehéz is volt .
Aztán vettem Ninebot F3 Pro - T . Mindenben jobb . És 20 kg sincs .
Lehet hozzá venni, az enyémben Van : " Hihetetlen sebesség kábel " amivel 45 öt is tud menni . Német Autópályán természetesen . 😁
Appban olyan beállítások vannak hogy elképesztő . Fullos .
Neked a sima F3 is elég az most 200 E Ft . -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
7 éve vettem a Xiaomi M365 Pro rollerem, 9ezer km-t mentem vele.
Úgy érzem, megérett már a cserére, a kormányrúd stift (megint) eltört, gázkar is kezd megint rosszalkodni, meg a (tömör) gumik is elhasználódtak.
Igazából csak melóba járásra használom, odavissza kb. 14 km, de tudom tölteni a melóhelyen is. Néztem ez a Xiaomi 5 Pro-t, de basszus majdnem 2x olyan nehéz mint a mostani, és a max sebessége ugyanúgy csak 25km/h. Ekkora plusz tömegért már jó lenne valami extra (tudom, van lengéscsillapítás stb).
Kukirint nem akarok, a "C" futómű (nem tudom pontosan mi a neve) úgy látom el szokott törni, amiből brutális esések tudnak lenni.
Prioritások nálam, sorrendben: biztonság (megbízhatóság), hosszú élettartam, kényelem (lengéscsillapítás), súly (minél könnyebb), teljesítmény, sebesség.
Bár lehet megelégszek a 25km/h-val, csak akkor ne legyen nehéz (és akkor nem kell rá biztosítás se).
Ezek alapján mi az ajánlott márka/típus? -
enginev3.0
félisten
-Navee GT3
Ami még szóba jöhetett volna az a Kukirin A1.Viszont nekem nincs jogosítványom,é úgy hallottam hogy ahhoz szeptembertől a jogsi kelleni fog.

Semmilyen jogsi nem kell rá szeptembertől
Biztosítás kell rá már most isDe az új kormány most akar szigorítani, arról még nem hallottam mi lesz, de ők biztosan nem fogják 10 évig húzni mint az előzőek, szóval érdemes figyelni a híreket
-
juventus19
csendes tag
-Navee GT3

-
SoulReaver
veterán
Ezzel azért nem értek egyet.
Akkor lenne az, ha törvényszerűen minden használt rollerrel ugrattak volna, meg egykerekeztek volna.
Eleve egykerekezni csak azokkal lehet, ahol nincs olyan kialakítású hátsó sárvédő, mint ami a pálcikarollereknek van, mivel az horzsolódna, sőt, inkább letörne, mert kb egyből beleér a földbe, aszfaltba, ha egykerekeznénk vele.Inkább mondanám, h lutri.
Mert vagy ugrattak vele padkára fel/le, vagy nem.A lengéscsillapítós rollereknél meg már mindegy, nem? Ott az esetleges ugratások nem terhelik a vázat annyira, mert a lengéscsillapító elnyeli a "szabadesés" extra energiáját, így az nem jut el a vázhoz, nem keletkezhetnek mikrorepedések emiatt.
De majd jön egy másik fizikus, és kiszámolja, milyen magas padkájú járdánál nem jelent többlet terhelést a leugratás, és megnézzük Youtubeon.
Havernak meg nekem Ausom dt2 pro van, bőven 100 kg-al operálunk és padkáról leugratás(közlekedés szerűen, nem pedig menőzésből) meg sem kottyan neki. Bár nekem a hátsó rugóstagom már ki lett cserélve(előre még nem jött meg), de a gyári is bírja.
Igaz, hogy gyárilag semmi zsír nincs ezekbe, szóval én tettem bele, amennyit tudtam.. -
Thunderzolee
veterán
Az a baj, hogy olcsón csak szar van. Eleve a 150K a mai világban túl nem nagy összeg, és még ez alá kellene menni, meg versenyezni kéne a vevőért? Csak kínai szarok lesznek ott.
Ui: Thunderzolee nyilván fel tud majd sorolni egy rakat használt vasat (ilyen áron), azokkal viszont nekem meg vannak a lent leírt fenntartásaim. Előélet ismeretlen: időzített bomba! (Mondjuk azóta vettem rá egy normális kereket, de azon gondolkodom, hogy el se adom... Esetleg megvárva, hogy a Grincs mit hoz ki a nagy teljesítményű* rollerek betiltásából.
Összetöröd magad ezekkel, amikor mehetnél motorral, amivel meg nem törted össze magad (igazán) soha. Röhej! 
Vmivel több lehet teljesen feltöltve, nagyon max. 1500W. De volt ez 4000W is: mendegélt.Ezzel azért nem értek egyet.
-
Thunderzolee
veterán
MIt értünk pontosan pálcika alatt? Mármint a Kukirinek pl robosztusabbak szemre, de a G2 és társainak ugyanúgy 120kg a terhelhetősége mint azoknak és valahogy jobban bízom a Seagway-ben, hiába pálcikább szemre

Teljesítményben azért nem akarok sokkal feljebb menni, mert mint mondtam, csak ide-oda szaladgálni kéne (2-3 km-es utakra), meg a 25-öt sem akarnám kiütni belőle, nem csak a kötelező bizti miatt hanem azért sem mert nem bízom magamban ... ami jobban megy annak jobban is húzom és nem igazán szeretném összetörni magam
Thunderzolee, az általad említett F3 az az F3 E vagy van E nélküli verzió is?
Köszi mindenkinek, azt legalább már tudom, h első-hátsó felfüggesztéssel keresek

Az E betű az európai verzióra utal, de a webshopok, kereskedők egy része nem írja oda az E betűt, úgyhogy ne foglalkozz vele szerintem.
Ezek azok, amik 25-el mennek.
Ha pl D betű lenne ott, az a német verzió, az csak 20-al megy 25 helyett.Ami a szoftveres módosítást illeti:
Alap roller pl felmegy egy emelkedőn vánszorogva. Ha ugyanaz át van szoftverezve, még felfelé is gyorsul. Szóval nem csak azért lehet kiütni a sebességkorlátot, h gyorsabban menjen, hanem, h a rollerben egyébként jelen levő teljesítmény-többlet kihasználható legyen. És mivel te nem 70-80kilós vsgy, vagy veszel egy kétezer wattos Kukirint, vagy egy 4-5száz Wattos Segwayt, ami talán felvisz a dombokra is.Egyébként van bicikliút?
Ha van, akkor igazából mindegy, h milyen sebességre képes a rollered alattad, de ha nincs, és a közúton használnád majd, akkor meg majd rájössz, h az út szélén araszolgatni, mögötted a bőgő motorhangot hallgatva feltartani a forgalmat nem a nyugodt élet titka.Pálcikaroller kábé azt jelenti, h gyenge, kis roller. De ma már ez nem feltétlenül állja meg a helyét, mivel a kis pálcikarollereknek is van elöl hátul lengéscsillapítója, és a teljesítményük is elég erős ahhoz, h (átszoftverezve) akár 40-el is száguldjanak.
Inkább azt mondanám, az F2 helyett kérj kölcsön rollereket ismeröseidtől, kollégáktól, valakinek csak van. Probáld ki, melyik típus hogy megy, aztán utána már el tudod dönteni, h Kukirint veszel, vagy G2, F3, F3 Pro, 5 Pro, 5 Max közül valamelyiket.
Xiaomikon az index csipogását pl nem lehet kikapcsolni, és a mozgásuk is darabosabb az állandóan aktív, minimum beállitáson is túl erős e-fék miatt.A használt rollert csak lehetőségként tüntettem fel neked is, nyugodtan vehetsz újat is.
-
Magnat
veterán
Rendszeresen ajánlasz használt rollereket, mivel azok olcsóbbak. Ilyenkor viszont nem merül fel benned, hogy az előéletét nem ismerve esetleg már megette a kefírje javát.
(Gondolok arra, hogy hogyan volt hajtva? Egykerekeztek-e vele, ugrattak-e le járdáról, ill. utaztak-e rajta két személlyel, vagy ilyenek. Amennyiben már meg van gyengülve a váz, kellemetlen meglepetés érheti az embert, ha pont alatta törik szét: 2x meggondolnám.)@Magnat: 108 kiló alá pálcika rollert venni merész. De szerintem Kugoo-t is.
120 kg terhelhetőség szokott megadva lenni, ami általában nem ajánlás, hanem komoly dolog. Nem azért, mert kapásból széttörik, ha jobban megterheled, bár az is előfordul, hanem mert meggyengül a szerkezet, és később normál használatnál törik. Nem számítasz rá.Ha nem vagy hajlandó kompromisszumra emelkedőn, akkor két motoros roller ajánlott. Mondjuk nem lehetetlenség egy motorral sem megoldani a dolgot, csak hűteni kell...
Tapasztalataim szerint emelkedőn közepes tempóval is már minimum 2000W kell.
(Hasonló súlyban vagyok.) Ami "csak" 1000W, az logikusan lassabban fog felmenni.
Nem arról van szó, hogy képtelen, hanem hogy lassabb. Sokkal. Komoly emelkedő kell, hogy egyáltalán ne tudjon felmenni. Ennek oka pedig az, hogy alacsony fordulatszámon nagyon lecsökken a motor hatásfoka, így az energia nagy része csak melegíti, nem hajt. Ilyen üzemben lehet leégetni a motort, vagy a vezérlőt is. (Ezért ajánlott két motor, mert megoszlik a terhelés a kettő között, ami a vezérlőkre is értendő.) Vagy: lábbal kell rúgni.Ui: és akkor egy kis egymotoros csapatás: mint mondtam, megoldható, csak melegszik. (Az 5%-os szakaszon konkrétan 50 km/h fölé tudtam volna gyorsulni, csak feltartottak.)
Szerk: mindezt nagyjából 3000W-tal.
MIt értünk pontosan pálcika alatt? Mármint a Kukirinek pl robosztusabbak szemre, de a G2 és társainak ugyanúgy 120kg a terhelhetősége mint azoknak és valahogy jobban bízom a Seagway-ben, hiába pálcikább szemre

Teljesítményben azért nem akarok sokkal feljebb menni, mert mint mondtam, csak ide-oda szaladgálni kéne (2-3 km-es utakra), meg a 25-öt sem akarnám kiütni belőle, nem csak a kötelező bizti miatt hanem azért sem mert nem bízom magamban ... ami jobban megy annak jobban is húzom és nem igazán szeretném összetörni magam
Thunderzolee, az általad említett F3 az az F3 E vagy van E nélküli verzió is?
Köszi mindenkinek, azt legalább már tudom, h első-hátsó felfüggesztéssel keresek

-
DigitXT
félisten
Vmivel több lehet teljesen feltöltve, nagyon max. 1500W. De volt ez 4000W is: mendegélt. -
tutis
addikt
-
DigitXT
félisten
Az F2 Pro II szerintem már nem éri meg újonnan.
Ez lenne a reális ára.
Gyakorlatilag egy kifutott széria, csak van még ahol kapható. Hát ha választhatnék, mindenképpen olyan rollert vennék, amin van hátul is lengéscsillapító. Az első arra jó, h a kormány ne essen ki a kezedből, de ha hátul nincs, akkor az összes úthibát kb ugyanúgy érezni fogod a combcsont és a medence találkozásánál az izületeidben. Pláne ha később kevésnek bizonyulna a 25-ös végsebesség, és átszoftvereznéd a rollert.A Kugook nem csak minőségben különböznek, tudásban is. Azt neked kell eldönteni, h pálcikarollert veszel, vagy egy nagyobb rollert ami 50-el is megy akár.
Xiaomi 5 Max, esetleg 5 Pro? Azokon hátul is van lengéscsillapító, és kábé ugyanennyibe kerülnek.
De Marketplacen most is hirdetnek 150ezerért alig használt Segway F3-at, vagy Hardveraprón is van több Segway G2 is.
Ezek is tudnak 35-40-el menni átszoftverezve.
A Xiaomikat csak 32-ig lehet "tuningolni".Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Rendszeresen ajánlasz használt rollereket, mivel azok olcsóbbak. Ilyenkor viszont nem merül fel benned, hogy az előéletét nem ismerve esetleg már megette a kefírje javát.
(Gondolok arra, hogy hogyan volt hajtva? Egykerekeztek-e vele, ugrattak-e le járdáról, ill. utaztak-e rajta két személlyel, vagy ilyenek. Amennyiben már meg van gyengülve a váz, kellemetlen meglepetés érheti az embert, ha pont alatta törik szét: 2x meggondolnám.)@Magnat: 108 kiló alá pálcika rollert venni merész. De szerintem Kugoo-t is.
120 kg terhelhetőség szokott megadva lenni, ami általában nem ajánlás, hanem komoly dolog. Nem azért, mert kapásból széttörik, ha jobban megterheled, bár az is előfordul, hanem mert meggyengül a szerkezet, és később normál használatnál törik. Nem számítasz rá.Ha nem vagy hajlandó kompromisszumra emelkedőn, akkor két motoros roller ajánlott. Mondjuk nem lehetetlenség egy motorral sem megoldani a dolgot, csak hűteni kell...
Tapasztalataim szerint emelkedőn közepes tempóval is már minimum 2000W kell.
(Hasonló súlyban vagyok.) Ami "csak" 1000W, az logikusan lassabban fog felmenni.
Nem arról van szó, hogy képtelen, hanem hogy lassabb. Sokkal. Komoly emelkedő kell, hogy egyáltalán ne tudjon felmenni. Ennek oka pedig az, hogy alacsony fordulatszámon nagyon lecsökken a motor hatásfoka, így az energia nagy része csak melegíti, nem hajt. Ilyen üzemben lehet leégetni a motort, vagy a vezérlőt is. (Ezért ajánlott két motor, mert megoszlik a terhelés a kettő között, ami a vezérlőkre is értendő.) Vagy: lábbal kell rúgni.Ui: és akkor egy kis egymotoros csapatás: mint mondtam, megoldható, csak melegszik. (Az 5%-os szakaszon konkrétan 50 km/h fölé tudtam volna gyorsulni, csak feltartottak.)
Szerk: mindezt nagyjából 3000W-tal.
-
Thunderzolee
veterán
Ekkora súlyhoz erősebb motor kellene, pláne ha emelkedöőn laksz. Segway F3.
Ha van pénz lóvéra, ne az alap Kukirin G2-t válaszd, hanem azokból, amik erősebb motorral vannak szerelve.
A rendeljkínait.hu weblapon szokták kuponnal hirdetni őket. -
Thunderzolee
veterán
Üdv,
szeretnék érdeklődni, mennyire zavaró nem teljesen sima aszfalton (látom, h pont hasonló a téma), ha csak elöl rugózik a roller? Konkrétan a Segway Ninebot KickScooter F2 Pro E II-re gondolok, most akcióban 160k, de nem tudom, h mennyire rázna amiatt, h csak elöl van rendes felfüggesztése. Csak (elő)városban szaladgálós cucc lenne, a 25km/h-s korlát sem zavar, legalább nem kellene rá bizti ha jól tudom ... minőségben gyanítom, h pl egy Kukirin G2 fölött van, de az meg rugózik hátul is, plusz olcsóbb is lehet.
Az F2 Pro II szerintem már nem éri meg újonnan.
Ez lenne a reális ára.
Gyakorlatilag egy kifutott széria, csak van még ahol kapható. Hát ha választhatnék, mindenképpen olyan rollert vennék, amin van hátul is lengéscsillapító. Az első arra jó, h a kormány ne essen ki a kezedből, de ha hátul nincs, akkor az összes úthibát kb ugyanúgy érezni fogod a combcsont és a medence találkozásánál az izületeidben. Pláne ha később kevésnek bizonyulna a 25-ös végsebesség, és átszoftvereznéd a rollert.A Kugook nem csak minőségben különböznek, tudásban is. Azt neked kell eldönteni, h pálcikarollert veszel, vagy egy nagyobb rollert ami 50-el is megy akár.
Xiaomi 5 Max, esetleg 5 Pro? Azokon hátul is van lengéscsillapító, és kábé ugyanennyibe kerülnek.
De Marketplacen most is hirdetnek 150ezerért alig használt Segway F3-at, vagy Hardveraprón is van több Segway G2 is.
Ezek is tudnak 35-40-el menni átszoftverezve.
A Xiaomikat csak 32-ig lehet "tuningolni".Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
-
DigitXT
félisten
Köszi (DigitXR-nek is), csak az a baj, h már a Kukirin G2-höz is 40-et kell rakni, h a Ninebot meglegyen és mindig van egy következő lépcső ... és mivel nem lenne napi használatban, nem tudom, h akarok-e adni érte még többet ... de akkor azt mondjátok, h érdemes olyat venni ami hátul is rugózik?
Én "nem tükörsima" aszfalton az egyik legfontosabbnak tartom a hátsó rugózást, mert pont azt a jelenséget akadályozza meg, amikor a pilóta nem készült térdből kirugózni a mélyedést (mert nem is látta pl.), és utána katapultként indítaná el a taposóról felfelé... Első rugózást inkább gondolom kényelmi kérdésnek, uis mentem jópár kilométert olyan rolleren, ami csak hátul rugózott, nem volt vele semmi gond: pneumatikus kerék legyen.
C-futós rollert, pláne olyat, amiről közismert, hogy hajlamos szitálni, én nem vennék.
Őszintén megmondva én a Kukirineket is elkerülném a Kugoo tapasztalatok alapján, de persze lehet, hogy vannak vállalható modelljeik. (Bog tesztjeit érdemes megnézegetni.)Megjegyzem, tökéletes roller nincs.
(Még a milliós vasak is csak "kevésbé szarok"...) -
Magnat
veterán
+ még ahogy látom, az csak 600 wattot tud, az meg nekem sztem kevés, hiába csak 25 a vége, 108 kiló vagyok és dombon lakom...
Szerk.: Most látom, h a leírásban meg 1000 watt van, akkor gondolom az a peak-je ...
-
Magnat
veterán
Köszi (DigitXR-nek is), csak az a baj, h már a Kukirin G2-höz is 40-et kell rakni, h a Ninebot meglegyen és mindig van egy következő lépcső ... és mivel nem lenne napi használatban, nem tudom, h akarok-e adni érte még többet ... de akkor azt mondjátok, h érdemes olyat venni ami hátul is rugózik?
-
Sirtaky
csendes tag
Üdv,
szeretnék érdeklődni, mennyire zavaró nem teljesen sima aszfalton (látom, h pont hasonló a téma), ha csak elöl rugózik a roller? Konkrétan a Segway Ninebot KickScooter F2 Pro E II-re gondolok, most akcióban 160k, de nem tudom, h mennyire rázna amiatt, h csak elöl van rendes felfüggesztése. Csak (elő)városban szaladgálós cucc lenne, a 25km/h-s korlát sem zavar, legalább nem kellene rá bizti ha jól tudom ... minőségben gyanítom, h pl egy Kukirin G2 fölött van, de az meg rugózik hátul is, plusz olcsóbb is lehet.
40 - et hozzáraksz és vehetsz F3 modellt Média Marktban van most akciós . Az minden szempontból jobb vétel .
-
DigitXT
félisten
Üdv,
Nekem a legelső, leggagyibb (Kugoo S1) rollerem is rugózott hátul (is).

Ehhez képest bérrollereken mentem, ami hátul nem rugózott, és pontosan
az volt ezekkel a probléma, hogy úthibán meg tudott dobni rendesen.
Szerintem ez nem kényelmi kérdés, hanem konkrét közlekedésbiztonsági. -
Magnat
veterán
Üdv,
-
tutis
addikt
Egyrészt nagy csodát nem kell várni attól a felfüggesztéstől, másrészt hiába csak havi 1x mész vele, ha csak egy alkalommal csuklik össze, már nagyon drága volt az "olcsó".
(Persze mindenkinek más a kockázatvállalási hajlandósága. A magam részéről, ha ennyi lenne csupán a rollerrel szembeni igényem, nos rengeteg BKV gyűjtőjegy kijön az árából.)meghallgatok én minden alternatívát...
-
DigitXT
félisten
nekem most egy Niui K3 pro van, de eddig vagy 80 km-t tettem bele 2 év alatt, mivel nincs rugózása, és itt nem teljesen sík aszfalt van (lakihegy), így nincs kedvem elővenni.
Pont az M4 Max-ot néztem mint olcsó alternatíva.. nincs nagy elvárásom, csak valamilyen rugózása legyen mondjuk ha nem sík aszfalton megyek...Csavarok ellenőrzése, meghúzása meg ilyenek nekem nem jelent gondot, ez nálam nem kizáró ok. Csak jó lenne párszor úgy átmenni dél pestről északra, vagy vissza hogy nem ráz szét a roller...Na erre is szar ez a roller? Ez se jelent napi ingázást, havi 1--3 alkalmat jelent vagy párszor itt a környéken 10-15 km-es csapatást délután..Egyrészt nagy csodát nem kell várni attól a felfüggesztéstől, másrészt hiába csak havi 1x mész vele, ha csak egy alkalommal csuklik össze, már nagyon drága volt az "olcsó".
(Persze mindenkinek más a kockázatvállalási hajlandósága. A magam részéről, ha ennyi lenne csupán a rollerrel szembeni igényem, nos rengeteg BKV gyűjtőjegy kijön az árából.) -
tutis
addikt
nekem most egy Niui K3 pro van, de eddig vagy 80 km-t tettem bele 2 év alatt, mivel nincs rugózása, és itt nem teljesen sík aszfalt van (lakihegy), így nincs kedvem elővenni.
Pont az M4 Max-ot néztem mint olcsó alternatíva.. nincs nagy elvárásom, csak valamilyen rugózása legyen mondjuk ha nem sík aszfalton megyek...Csavarok ellenőrzése, meghúzása meg ilyenek nekem nem jelent gondot, ez nálam nem kizáró ok. Csak jó lenne párszor úgy átmenni dél pestről északra, vagy vissza hogy nem ráz szét a roller...Na erre is szar ez a roller? Ez se jelent napi ingázást, havi 1--3 alkalmat jelent vagy párszor itt a környéken 10-15 km-es csapatást délután.. -
DigitXT
félisten
A névvel/márkával tisztában vagyok, csak ezt a típust még nem láttam.
Kérdezték tőlem, miféle, mert Allergronál 115ezer.
Best Buy, egyértelmű.

-
Thunderzolee
veterán
-
Geller72
veterán
..már az Allegro névtől kiráz a hideg.
. -
Thunderzolee
veterán
-
FID
őstag
A Kukirin M4 Max milyen roller?
Új típus a Kugook között?
Nem annyira átok mint az m4 pro volt, de jobb ha dobozban marad.
-
Geller72
veterán
A Kukurin az új Kugo. (rebranding). Az M4 max sem új. Találsz róla rengeteg (magyar) vidit, én nem azt választottam.. Fid szerintem tudna mesélni róla.

-
Thunderzolee
veterán
-
Sirtaky
csendes tag
-
DigitXT
félisten
Minden rollerhez létezik. Vagy legalábbis csinálható. Esetedben az a kérdés, hogy van-e valami előkészítés ehhez mondjuk valami gyári kivezetés a kormányrúdon, vagy nyakon. Amennyiben nincs, vélhetőleg magától nem fog kinőni. (Akkor hiába a gyári külső akku.)
Szerk: ezen videó szerint jó fél éve már megvásárolható.
Gondolom az "E" itt nem baj. -
Lauda
titán
A szabályok a közepesen idióták miatt vannak. Az a csoport, amely hajlandó nagyrészt betartani a szabályokat. (a büntetés elkerülés okán)
A kemény mag és a pillanatnyi elmezavarban szenvedők nem foglalkoznak a szabályokkal.Ebből következik, hogy teljesen mindegy milyen szabályokat hoznak. A hülyéken az sem segít, az értelmesebbje pedig most is tud normálisan közlekedni.
-
BlacKSouL
addikt
Max G3 E-hez létezik (kapható) már külső pótakksi?
-
Hieronymus
veterán
A szabályok a közepesen idióták miatt vannak. Az a csoport, amely hajlandó nagyrészt betartani a szabályokat. (a büntetés elkerülés okán)
A kemény mag és a pillanatnyi elmezavarban szenvedők nem foglalkoznak a szabályokkal. -
DigitXT
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
38224 - 38101
38224 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Philips LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 256GB Black -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5506
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elég, ha az átvételt követő 14 napon belül jelzed például emailben az elállási szándékod, aztán utána még ráérsz 14 napon belül visszaküldeni.
)

Van más ötlet? Az a baj, hogy csak menetközben hallatszódik, de tuti nem a csapágy, mert ha megpörgetem a kereket, nem hallatszódik.
).
Őszintén megmondva én a Kukirineket is elkerülném a Kugoo tapasztalatok alapján, de persze lehet, hogy vannak vállalható modelljeik. (Bog tesztjeit érdemes megnézegetni.)