Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
A függőleges kormány rúdból a félreértések elkerülése végett, és igen kb.20 centit.
Meg a hátsó sárhányóból is.
Konkrétan az egész világító testet, mert különben nem tudtam volna a hátsó kerekére állítani, hogy beférjen liftbe.
További módosítások is voltak, úgymint első féknyereg tuning 4 dugattyúsra, illetve különböző alumínimum konzolok legyártása.
Alul. hátsó indextartó, alu. hátsó lámpatartó, alu. ülés konzol, acél ülésrúd, alu./acél/keményfa lábtartó konzol, acél ülésrúd, a gyári ülésrögzítés helye és a rúd közé csavarhelybeállító pogácsa, alu. kormányrúd konzol, első reflektor tartókonzol, alu. fénykürt konzol, oldaltámasz magasítás, kormányvég tükrök felszerelése, első és hátsó rugózóelem csere/puhítás.
A rugózása, meg a kerekei megengedik a végsebességet, ami
forgalomtól elzárt területen70km/h.A keréknyomást 2 bar alatt tartom,a kürtöt meg 4,5 bar felett.
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Le ne írd, mennyivel szoktál vele közlekedni, mert megkapod, hogy miattad van minden.
Szerk: de ha még azt is hozzáteszed, hogy konkrétan levágtál a kormányból gariidő alatt... -
alphamooncam
őstag
-
Sirtaky
csendes tag
Lesz ma eső ? 
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Láttál te már valaha 8-10" kerekű biciklit? A legkisebb gyerekbicikli kereke is 12", és nem mindenkinek van/volt olyan is... Megtanult biciklizni egy BMX-en, vagy éppen egy MTB-n, mert már leért a lába: ezek után nem tudod elképzelni, hogy számára meglepő egy olyan kis szar kátyúban elakadni (és pofára esni), amin máskor már ezerszer átgurult? Ez nem napi hergelés a rollerek ellen. Ellenkezőleg, ésszerű figyelmeztetés, konkrét eset leírása.
Szerinted hazudik a kórház? Kitalálja a történetet? Alaptalan az egész? A kommentárod, na az hergelés, amikor egy 13 éves gyereket hibáztatsz a balesete után...
Hibáztasd a szülőt, aki megvette neki, ha már valakit! Amúgy egy vicces példa: próbáld meg a Tesco bevásárlókocsit áttolni a fekvőrendőrön, mondjuk a Campona parkolóban. Hiába mentél arra ezerszer autóval, motorral, vagy kerékpárral, be fogod sz.pni: külön "kihívás"... akkor is, ha már tudod, mi merre hány méter. Ha nem tudod, úgy elakadsz, hogy öröm nézni.
Szerk: az a helyzet, hogy neked fáj az igazság. Biztos vettél a gyerekednek rollert, és sz.r olvasni, hogy bizony összetörheti magát rajta kettő perc alatt. Pedig ez az igazság...
Viszont remélhetőleg ha megtörténik a baj, majd mellette állsz, s nem még bele is rúgsz. -
válasz
csababarca
üzenetére
Szerintem nincs hozzá eszközöd.
-
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, segway.
Akkor ezt magam nem tudom megcsinálni?
Mondjuk lehet a korábban írt rázás miatt amúgy is vinném, rákérdezek, de jobb lett volna itthon. -
válasz
csababarca
üzenetére
Segway G2?
Azoknál vezérlőt lehetett cserélni, global vezérlővel 35-el megy, az újabbakkal meg 40-el. De már nem kell vezérlőt cserélni, már át lehet szoftverezni őket.
Vidd be egy roller szervizbe, megcsinálják. Vezérlőtől függően 35, vagy 40 lesz a végsebessége. Nekünk is át vannak szoftverezve. -
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Van ilyen G2-re is? Hirtelen nem találtam a keresőben.
-
clon
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez nem hergelés mert ugye "Gyermekkórház" ami azt jelent igazad van nem volt még ideje kerékpáron kitapasztalni bármit mert ugyan megtanulta használni DE azért könnyebb ha más hatja a "szekeret".
Korábban ez minden tavasszal a motorosokkal volt akiket "gurul szervdonoroknak" is neveznek DE a rolleresek (leginkább a gyerekek) gyorsan kenterbe verték a motorosokat ráadásul sok motoros télen leáll sok rolleres meg télen sem.A biciklisekre mondják hazánkban nincsen megfelelő "kultúrája" HA sok-sok év használat után is így van akkor a pár év rolleres ámokfutás mikor fog a jelen bicikli kultúrához felnőni
Nem vagyok roller ellenes (nekem is van) DE van jogsim is így lehet ez a baj mert így próbálok szabályok szerint közlekedni még akkor is ha nincsen szabály
csak majd lesz. -
pusszycat
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Pár tanács. Honnan tudod ha valaki kezdő rolleres? (és rolleren van) Na? Egyfolytában vigyorog. Honnan lehet tudni ha egy kezdő rolleres gyorsan megy? Na? Ijedt pofát vág.
Én egy hónapig csak eco módban mentem. Úgy éreztem az elég. Most sport módban megyek mindig. Igy kellemes 30-35 -el. Kipróbáltam persze a race módot is a max sebességet is 48 -50 közt de nem használom mert hamarabb merül, mert nem érzem azt h elég hamar meg tudnék állni ha valaki elém ugrik.
-
Napi hergelés a rollerek ellen poszt:
Aki második nap elesik, mert nem volt még ideje kitapasztalni, h mit okoz egy úthiba, az nem is biciklizett soha még?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hát, talán mégis kéne pici tapasztalat, mert dobálózol itt a 10"-al, pedig az csak 8" volt.
Terepviszonyok? Mármint a bicikliúton az esetleges úthibák, vagy mire gondolsz? Terep?
(Ja, mert "rángatózik" a felvétel? Hja, kérem, ki volt kapcsolva az elektronikus stabi, hogy beleférjen a mellkaskamerához marha közel eső kormány kijelző. Nagyjából ezt látod.
)Biztos lehetsz benne, hogy én nem
Tudod, azok után, hogy itt megkérdezted, hogy lejtőn ugye tud 30-at és nem fogja vissza magát még ott is, ebben azért kételkednék picit. Nyomathatod az álszent dumát, viszont, nagyon muris, hogy még rollered sincs de már kioktatsz, hogy hogyan kell vele menni.
Ja és ha már beszólogatás, akkor én is, én is!
Az általad megköpködött tuning rollerem abban a videóban 2x11A-es vezérlőkkel ment, a gyári 36V akkuval (csak "feldrótoztam" rá egy másodikat, hogy ne szarja össze magát - gyulladjon ki? - a taposóban lévő kb. az első gázadásra). Tehát 800W alatt tudott gyorsítani, miután már 2 évig jártam 400W-tal...
Ehhez képest te totál kezdőként megveszed az 1100W-osat, és okoskodsz a biztonságról. Legyek "jóindulatú"? Remélem bevezetik az 1000W-os szabályt, és letiltanak a bicikliútról!erősebb alkatrészeket veszek a gépbe
Jó neked. Gondolom fel sem merült benned, hogy engem mérnökileg érdekelt a dolog, és rengeteget tanultam a BLDC motorok felépítéséről, vezérléséről, az akku építésről, egyéb, tök érdekes dolgokról. De persze egy végfelhasználónak ez mindegy. Anno tuningoltam a PC-met is, milyen durva, nem? Részben mert érdekesnek tartottam, részben mert állandó probléma tud lenni, hogy kis pénz, kis foci: van aki érti, van aki nem. Határokat megtalálni is érdekes tud lenni. Csak persze néha túl kell menni rajtuk, hogy rájöjj, na ez volt az.
segédmotoros jogsihoz kötném a használatát
Korlátlan "A" jogsim van 17 éve. Ezt azért már sejthetted, ha te is motorozol, nem?
Vagy megtévesztett, hogy ~7 évvel ezelőtt, amikor vettem az első rollerem egy robogó áll mögötte? Igen, egy 200 kg-os 30LE-s nagyrobogó: CVT hajtású motorkerékpár, jó reggelt! (Ezért is nagyon mókás, hogy a KRESZ tervezetben az SMKP-t átneveznék robogónak.
)az olcsóság és a sietség
Már ne haragudj, de amikor elindulsz a piros lámpától, és 25 km/h-nál belever a cuccod az aszfaltba, amire amúgy párszázezret ráköltöttél, azt nem mondanám sietségnek. Meg úgy különösebben olcsónak sem. Igen, az olcsó roller az sz.r, megtanultam: viszont drágával is láttunk már pofára esést, nem egy, nem kettőt. Voltak talán már vissza-visszahívások is ... Tökéletes roller nincs, csak kevésbé szar (FID mondása). Majd meglátod te is, idővel.
most meg már nem mersz vissza állni rá.
Tévedés. Nem akarok. Miután majdnem meghaltam miatta, szerintem ez valahol érthető.Ui: amikor kicsúszott a hátsó kerék (első esés), akkor siettem, igen! (Faszkalap főnököm elég korai időpontra írt ki egy meetinget, és be akartam érni, de késve indultam... Nyilván ezzel is csak vesztegettem fél percet, hogy összeszedjem magam, szóval nem érte meg. A főnököm annyira empatikus volt, mint te itt: azt mondta, időben kellett volna indulni.
Amúgy azóta kirúgták. De persze az ilyen ember csak felfelé bukik: később onnan is...
) -
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
összefoglalva válaszolok, azok a rollerek, amik 25-t mennek itt, azok amerikában, vagy EU-n kívül 32/35km/h-t. Itt inkább törvénykezés az oka.
Sajnos van 1-2 dolog, ami még nagyon nem tiszta elötted, de amint felállsz a rollerre, megfogod látni, hogy másabb a leányzó fekvése. Kérlek ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket.Prohardver: Igen, itt olyan emberek gyülnek össze, akik nem csak fogyasztók, hanem "mérnökök" is. A Wright fivérek is ha nem zuhantak volna le többször is ma nem ülnénk repülön. Sok "tuning" dolgot aztán idövel a gyárak is átvesznek, mert a tuning nem csak a hülyeségröl szól, hanem a határok feszegetéséröl, aminek az elérése közben nagyon sok információ halmozódik bizonyos körülményekröl.
Így vagyok a PC hardverrel is ha erő kell akkor nem tuningolgatom meg reménykedek hanem erősebb alkatrészeket veszek a gépbe.
Kedves barátom, pont most mondtál magadnak ellent. A tuning bizony pont ez, hogy erösebb dolgokat veszel bele egy meglévö konfigba. Az hogy 1-2 fanatikus csak szoftveresen akar nagyobb teljesítményt elérni, az is bizony megsüvegelendö, mert ök kitapossák azt az utt, amit nem nekünk kell. Határokat lépnek át, érnek el, amik nélkül neked se lenne sem PC-d, se autód, se rollered.
Üdv a rolleres klubban.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Miért kell ahhoz rolleres tapasztalat, hogy lássam, hogy egy 10 colos kerekű rollernek sok a 25km/h a videóban látott terepviszonyokon? (csak mert elég rendesen rángatózott a felvétel)
20-al biciklivel is elég szépeket tud dobni egy-egy út hiba miért akarnék én 30-al menni ilyen úton egy olyan eszközzel amit sík tökéletes útra találtak ki? (nyilván vannak terepre kitalált roller-ek is)
Biztos lehetsz benne, hogy én nem fogom mókolni és elég lesz a 15-20 is ahogy biciklin is elég mert mint mondom még egyszer nekem nem versenyzésre meg munkába járáshoz kell ahol minden másodperc számít.
Így vagyok a PC hardverrel is ha erő kell akkor nem tuningolgatom meg reménykedek hanem erősebb alkatrészeket veszek a gépbe.
Ha majd erősebb roller kell akkor azt veszek nem vezetékeket vagdosok el a kormányban (vagy hol) a garanciás cuccban.
Teljesen mind1 milyen topic-ba megyek be Prohardveren ott mindig a mókolás meg tuningolás az egyik fő téma mert az embereknek semmi nem elég és fillérekből akarnak várat építeni.
Ha sebesség kell olyan roller-t kell venni amit arra találtak ki mert nyilván annak úgy van kialakítva minden porcikája és az ne menjen fel bicikliútra vele hanem menjen csak szépen az autók között.
A 25km/h is nemhiába lett kitalálva gondolom nem csak hasraütés volt ráadásul 25-el feleződik a megtehető táv a 15-höz képest ami szintén nem mind1 egyes felhasználóknak.
Amúgy én személy szerint a biciklizési tempómból kiindulva még a 25-öt is sokallom egy MINDENNAPI HASZNÁLATRA KITALÁLT roller-nél, de ezt neked felesleges mondanom mert te saját bőrödön tapasztaltad mivel jár az olcsóság és a sietség most meg már nem mersz vissza állni rá.
Ja és ami 25 felett tud minimum segédmotoros jogsihoz kötném a használatát. Ennyi részemről.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szemüveget a bírónak: abban a videóban sehol nem mentem a járdán.
Közúton mentem 1.5 km-t, ott át a zebrán (ja, ott van járda 2 méterig, valóban), utána bicikliút végig. Mi az, hogy mintha tiéd lenne a világ? Azért mert az út szélén megyek 30-cal?
(Az, hogy lóg minden - prototípus volt -, az miben befolyásolja a közlekedésemet?
)kb 5x-ör megálltam volna a rolival a buckák miatt
Tényleg? Tehát a jelenleg pontosan 0 km-nyi rolleres tapasztalatoddal ebből a rövid videóból megmondod, hogy én túl gyorsan mentem, és miattam szabályoznak. LOL.
(Miattam ugyan nem, mert ez még 5 évvel ezelőtt volt, két éve nem álltam rolleren, s rendőrségi jegyzőkönyvbe mondtam, hogy többet nem is fogok.
Van még kérdés?)mindenen keresztül kell a sebesség mert nem érek rá sietek.
Lónak a faszát: pont nem mentem sehova... Csak gurulni mentem, kíváncsi voltam,
milyen két motorral? Igen, jobban gyorsult, de a végsebessége amúgy 28 km/h volt.
(A videó elején belenyal 30-ba, de az nem látszik, hogy az konkrétan egy lejtő. Be is mondom talán egyszer, hogy nulla amper az egyik motor áramfelvétele. Nem "hajt". Emlékeim szerint nem rég az után érdeklődtél, hogy lejtőn mehet-e gyorsabban?
Kifejtettem, hogy nem. Itt az élő példa rá, hogy bocs ~2 km/h-val gyorsabban igen.)a Sport módot még hetekig nem fogom használni
Erre majd térjünk vissza azután, hogy nem fosol, és rájössz, hogy a 15 km/h vicc...
(Lenne rá egy komolyabb tétem, hogy ezen HSZ-ed nagyon szarul fog öregedni.
)nem hogy mókoljam, hogy tudja a 30-at
Ehhez képest olvasgass vissza, hogy hányan akarják kiütni a 25 km/h limitert.
Tudom, Te nem!
Ez nagyon szép, nagyon jó, de mondod ezt nulla tapasztalattal.Biciklivel nekem a kényelmes tempó 15-20 körül alakul
Nekem is. És? Annyit kényelmes kitekerni egy 30 éves MTB-ből. Párom meg éppen kardióedzés céljából megtekerte 40-ig, simán, nekem meg kapcsolgatnom kellett a motorokat a nagyobb rolleremen, hogy tudjam vele tartani a tempót. Annak nagyon kényelmes végsebessége volt a 45 km/h. Stabilan futott, jó volt vele menni. Ez van!azt nem tudom sajnálni ha elesik
Ez csak téged minősít.
Mint írtam volt, nem saját hibából estem: széttört ez az... Rengetegen jártak már így, hogy valami elfáradt, és pl. kezébe maradt a kormány.
Egyáltalán nem vicces, de megtörtént. Nem tuningolt, csak használta: megérdemli? (Mondhatjuk, hogy minek rollerezett, nem igaz?
Mindenesetre: én kiszálltam.
) -
válasz
DigitXT
üzenetére
Belenéztem a videóba és már bocs, de aki így roller-ezik azt nem tudom sajnálni ha elesik, mész át mindenen mintha tiéd lenne a világ ráadásul járdán (bicikli úton) 30-al mókolt eszközzel amin lóg minden.
Pont az ilyen dolgok miatt utálják a rollereseket és akarják szabályozni.
A videóból látott 1 perc alatt én kb 5x-ör megálltam volna a rolival a buckák miatt.Én valszeg a Sport módot még hetekig nem fogom használni nem hogy mókoljam, hogy tudja a 30-at amit még biciklivel is csak akkor érek el ha lejtőn megyek.
Én továbbra is úgy értelmezem az elektromos roller-t mint egy olyan eszközt amivel ha szabadidőd engedi el lehet menni egyet "kirándulni". Amit a videóban láttam az nem volt más mint mindenen keresztül kell a sebesség mert nem érek rá sietek.
Biciklivel nekem a kényelmes tempó 15-20 körül alakul, még egyszer mondom biciklivel ami jóval biztonságosabb mint egy roli.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha arra készülsz mindig, hogy igen el fogsz esni akkor el is fogsz
Hát, nem tudom, ezt a mondást szerintem a megrögzött "sisakellenesek" találták ki.
Si vis pacem parabellum: a magam részéről az elején abszolút nem vettem fel sisakot, mi baj lehetne jeligére? Aztán volt az első bukfencem, amit olyan jól kigurultam, hogy még a szemüvegem se esett le: nem változtattam semmit! Aztán eltört az első villa: ezt elég jól megúsztam fejsérülés nélkül (szemüveg megint maradt
), viszont sikerült megütnöm a bordáimat: utána csak elkezdtem hordani a protektoringem meg ugye a fullface bukót.
(Utólag amúgy bánom, hogy az utolsó utamon nem volt rajtam. 9 bordám bánta. Ja és az utólag derült ki, hogy lépsérülésem lett és a kulccsonttörésből itthon lábadozva majdnem elvéreztem itthon: ezt csak annak margójára, hogy egy tök ártatlan szituból mi jöhet ki.
)Megjegyzem a bukó nagyon szellős/könnyű biciklis kivitelű volt, mégis eléggé erős ahhoz, hogy mikor megint eltört a első villa (ez már normál hegesztésű volt, nem is ugyanott tört: "csak" elrozsdált), akkor az arcomat tökéletesen védje. A napellenzője ment a levesbe. De hordtam tovább! A protektoring meg egy könyök töréstől védett meg, szinte biztosan... Ill. egyéb sérülésem sem volt ebből, térdem is megúszta, bár lehorzsolódott rövidnadrágban.
Lényeg a lényeg, hogy az első elcsúszástól eltekintve vezetői hiba miatt nem estem soha. Mindig valami műszaki gebasz ütött be, köszönhetően annak, hogy olcsó szarral jártam... Ellenberger aki megveszi a jó (jobb) rollert, ami ráadásul gyors is, könnyen szembesülhet azzal, hogy ugyan a roller nem törik össze, a gumi is talán tapad, viszont elkottázhat vmit. (Motoros haverom az első útján "törte össze magát" 45 km/h-nál... Mondjuk jobbára csak horzsolásokat szenvedett = szerencséje volt: kátyú, beszitált: C futós gépnél ennyi elég...)
Amúgy még a kis szarommal egyszer elmentem egy szomszéd településre (vásárolni
), de mivel ez előre tervezett volt, eleve úgy öltöztem aznap, mint motorra... mert lehetek én Rossi (nem Marco, Valentino!), ha felöklel valahol egy figyelmetlen autós a bekötőútról.
Néha én is ki tudom védeni, lásd a b*zdmeg részt a kétmotoros átalakítás első tesztjén...
De mi van, ha épp nem? Nyilván egy passzív biztonsági eszköz csak akkor számít, ha már nem sikerült sehogy sem a balesetet elkerülni. Tökéletesen egyetértek azzal az állítással, hogy első az odafigyelés, és a defenzív vezetés (magam is gyakorlom), viszont ha minden kötél szakad, akkor sokkal kellemesebb könnyebb, esetleg sérülés nélkül megúszni...
Lefordítva: ha országútra mész, öltözz annak megfelelően, ha a sarki boltba, akkor annak. Mentem ki motorral a cégtől a 700 méterre lévő SPAR-ba párszor, oda nem öltöztem be: a sisakot felvettem, mert az kötelező, és ennyi. Viszont a gerincvédő nélkül nekem kb. olyan érzés a motoron ülni, mint autóban biztonsági öv nélkül. Nagyon fura. Nem jó nélküle...
Szóval volt, hogy csak felcsaptam azt is... majd bíztam abban, hogy ezen a rövid úton ahol kb. keresztutca sincs, csak rengeteg parkoló autó, talán nem ugrik ki elém senki mint neki.rohanok be sisakér a még nem is létező roller-emhez
Szerintem teljesen jól csinálod, tekintettel arra, hogy az első próbakörön is beüthet a sz*r. Nyilván megvan az emberben az önámítás, hogy ő majd óvatos lesz, aki elesett, az biztos saját hibájából tette, de ugye én ügyesebb vagyok nála, tehát nem lesz semmi baj!
Hát: legyen így! Én mindenesetre megtanultam (saját káromon), hogy nem játék és mese.
Ui: amúgy a dual motoros tesztemnél a kijelzőn tükröződő fejemen látszik a biciklis kobak. Még nem full face bukó, mert akkor még nem volt, de ez a kobakot néha már felvettem.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Én rohanok be sisakér a még nem is létező roller-emhez, azt leelőztem egy csávót aki meg sisak nékü rollerezett a 90-es úton.

Na erről van szó...
Ha arra készülsz mindig, hogy igen el fogsz esni akkor el is fogsz, én arra készülök, hogy soha nem fogok vele elesni ahogy még soha nem ejtettem le telefont sem szóval nekem a tok rá is indokolatlan.
Munkatársam már esett párszor nagy motorral, legutoljára úgy legózták össze a csávót, de azóta is motorozik és pálya napokra is jár. -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nincs olyan, hogy hülyén néz ki rollerrel. Inkább csak kényelmetlenebb egy motoros sisak, amikor igazából kicsit overkill is, ha a haladási sebesség sosem lesz több, mint 25km/h...
kocsival megyek és a roller marad a garázsban
Az azért igen jó, mert kifigyelik, hogy ott hagytad, és amíg nem vagy ott feltörik a garázst, és viszlát roller. Meg amíg a boltban vagy, érkezik a lopósautó, és felrakják a verdád is!
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Az én védelmem lesz a legjobb!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valahová be kell mennem inkább kocsival megyek és a roller marad a garázsban.
Uhh be kéne mennem gyors a Dekatlon-ba azt venni valami olcsó sisakot.
Mondjuk van itthon is pár, de azok hülyén néznének ki roller-el.
-
DigitXT
félisten
Nem minden lopást arra előre készülő, autóval érkező tolvajok követnek ám el... Ahogy a mondás tartja: alkalom szüli a tolvajt, aztán még magyarázza, hogy csak kölcsönvette.
Na, az ilyenek ellen tökéletes a lánc, mert akkus flex sem lesz nála... A kulcs letörés és a vezetékek rövidre zárása az indításhoz szerintem nem bevett elkövetési mód, de legyen... Amennyiben a kedves C típusú polgártárs nem ennyire szofisztikált, nem fog neki menni.Szerk: ha egymás mellett áll három egyforma roller, tuti azt tolja el, amin nincs védelem...
-
-
clon
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Minden extra biztonsági okosság csak pénzkidobás egy olyan járműnél amit "láncról" levágva kézzel elvihető vagy kocsi csomagtartójába betehető.
Aki el akar vinni "jogtalanul" egy rollert azt nem fogja érdekelni a pittyegés vagy villogás vagy bármi mert fel fog készülni erre egy autóval amibe berakja és otthon megoldja a kábelezést vagy bármit - ez minden könnyebben mozgatható járművel így volt régen is pl. bicikli, robogó...Ha már biztonság és pénzkidobás van a kormányrúdba levő csatlakozó közé tehető kábel ami távirányítható így bekapcsoló gombbal nem indítható 20+ezer ami megint csak annyit ér mint az ember aki meg tudja emelni a csomagtartóig
-
paolinho
addikt
válasz
Emunem
üzenetére
Egyértelmű leírással még nem találkoztam, de Face-en láttam már eszközre feltelepítetten. Szóval tuti van valami lehetőség rá.
FID: lehet, hogy nagyon gyorsan megoldható, de az is egy kis idő. Ezért is írtam, hogy nyilván a lánc a legjobb megoldás, noha én azzal is fentartással vagyok az akkus flexek világában.
Mindenesetre már beruháztam egy ILYEN láncba is, ezzel is csak munka lenne, ha lopni szeretne valaki. Nyilván a legbiztosabb, ha soha nem hagyja őrizetlenül az ember. -
paolinho
addikt
Köszi, tudom, hogy a kulcs csak egy picurka védelem, figyelemmel arra, hogy milyen minimális súlya (26 kg) van az eszköznek. Ez csak annyit akadályozhat meg, hogy azonnal lábon elvihető legyen.
"Indexre azért nem kaptál választ mert teljesen újra kellene kötni, az meg leírhatatlan."
Kár, bár a mai világban a YouTube segítségével alig létezik lehetetlen. De ha nincs, hát nincs erre segítség, akkor "jó BMW-s módjára" fogok kanyarodni.
-
paolinho
addikt
válasz
paolinho
üzenetére
Erre esetleg van valami javaslat?
Más. Kötelező biztosítást hol érdemes a legjobb áron kötni? A Netrisk 10k felett ad ajánlatot, ami szerintem egy kicsit túlzott. A hello.hu-n kuponnal 6.792,- (566,-Ft/hó) lenne. Létezik ennél kedvezőbb lehetőség is esetleg?
Illetve sikerült vennem egy ILYEN kulcsos indítót. Ugyan csak fentartással hiszek benne, de a pillanat alatti eltulajdonítás ellen valamelyest védelmet nyújthat (nyilván a lánc a tutibb). Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz egyszerű felszerelni!? Elfér-e a vezeték a dobozban?! Na majd meglátom, ha felraktam.

-
-
-
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Már megint olyanra válaszoltál, amit én nem mondtam.
Akkor nézz magadba egy kicsit, de legalább olvasd vissza a kérdést, mert benézted...Nappali, és városi használatról beszéltünk
Legfeljebb Te. Tuti, hogy neked kell FB posztokat jelentgetni, ha a kérdést félreérted?"este kell láthatósági mellény ha főútra mész vele?"
______________________________//
//
v
"90-es út ahol nem tiltja a tábla a biciklis behajtást"A sisak más, az értelem szerűen a használóját védi
Pont ugyanúgy, mint a mellény. Ha látnak, és ezért nem ütnek el, akkor megvédett...
Életszerűtlen a használata? Ha gyalogos vagy, és nem viszel magaddal, igen. Épp ez a probléma, hogy a bérrolleren, mikor a közúton csapatsz (rettenetes 25 km/h-val) tökön paszulyon át, még mindig gyalogosnak számítasz-e? És ha igen, akkor miért nem.
Mondom, létezik bérrobogó, és nem az volt a bérbeadó mondása, hogy neked nem kell sisak, hiszen te gyalogosként csak úgy rápattantál, hanem rajta van a doboz, kiveszed, felveszed. Ha nem így csinálsz, és megbasz a rendőr, vagy esel, és meghalsz: te bajod. -
-
clon
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nem számít a szabályszegés mert ezzel bizonyítják szükséges lesz valamilyen hivatalos vizsga amivel ellenőrizhetővé válik a rolleres így büntethető lesz pl. eltiltással és tiltás alatt újra megbukva akár komolyabban is lehet büntetni "rollerelkobzás, apu büntetése mert Ő keres és letiltható a fizetéséből, stb." esetleg a notórius rollerbüntetéshalmozók egy későbbi jogosítványszerzésnél akár ki is zárhatók az előéletük miatt...
-
válasz
vendingo
üzenetére
Tehát itt is ugyan az a szitu mint a drónozásnál, hogy azért kell megszabályozni mert pár hülye nem tudja ezeket az eszközöket rendesen használni.
Mondjuk a biztosítás az oké rá mert normális haladás során is lehet véletlen balesetet okozni.
De ha agyon is lesz szabályozva (ami nem mindig baj) akkor ugyan ki fogja ezeket a betartatni?
Szted akik eddig ketten utaztak 30-al majd ezentúl nem fognak?
Az emberekkel van a baj nem az eszközökkel vagy a szabályokkal. (és szegény elmaradott országunk sincsen ezekre az eszközökre felkészülve) -
vendingo
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A rolleresek megitélését nagyban befojásolta a 2-en rollerezeők, közben cigiző, telefont nyomkodó suttyók. A másik meg a járdán 25-40-el száguldozó kamikázék. Nem merek kilépni a házból anélkül, hogy előtte kinéznék a járdára. A kutyát flexi pórázzal szoktam sétáltatni és folyton parázok, hogy egy hangnélküli rolleres mikor akad belénk. És akkor van ezeknek a szituációknak a kombinációja. 2-en egy rolleren, az egyik cigizik, a másik telefonozik és közben 30-al szaggatnak a járdán.
-
Amúgy nem értem ezt a nagy utálatot a rolleresek iránt főleg ha belvárosi közlekedésről van szó bicikli út nélkül.
Az teljesen oké ha egy bicikli megy előtted 15-el, de az már fúj fúj ha egy roller csinálja ugyan ezt 25-el?
Több ilyen roller-essel is találkoztam már az útjaim során és soha nem zavartak, kielőztem mint egy biciklit azt kész.
Mert a roller "ingatag" és többet kell korrigánia? Honnan tudod, hogy a biciklis végig stabil lesz melletted előzés közben?
Az egész közlekedés full lutri mert hiába van stop tábla vagy lámpa nem jelenti azt, hogy meg fog állni egy illető legyen az motor vagy autós.
Igen van nyilván "reckless" rolleres ahogy van reckless autó és motor vezető és drón pilóta is, de ettől még nem fogom utálni őket. -
-
válasz
DigitXT
üzenetére
A bérrollereket nem tudom milyen arányban használják turisták, és nem turisták, vidéki városok némelyikében is van, ahol viszont szvsz nem jellemző, h turisták használnák őket, inkább a helyi lakosok.
Cégek pl adnak bérletet, és lehet akár munkába járni is használni, ez se ritka. Ez is egy juttatás.
Nálunk a helyi e-bikeokat lehet ingyen használni, a budapesti telephelyesek meg a Bubit használhatják korlátlanul térítésmentesen. Mindenki sxgge alá nem lehet cégautót adni, de a környezetbarát közlekedés támogatása jópont a multiknak.
Inkább az ellenőrzésekre gyúrnék rá. Aki nem rendeltetésszerűen használja, durván megbirságolnám.
Csak egyszerűbb sebességet mérni, vagy azt számonkérni, a Stop táblával előjelzett, de teljesen belátható kereszteződésnél miért nem állt meg az autós, ha teszem azt, a kereszteződés többi ágánál semmi sem jött.
Az agyonszabályzás helyett inkább sokkal több bicikliutat kellene épiteni. :/
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell idézned azt, ami lakott területen kívülre vonatkozik, éjszaka, és rossz látási viszonyok között, ezt bicajjal eddig is betartottam, ha úgy adódott. Vagyis ha mind a 3 feltétel fennállt. Nincs ebben semmi új, a mellény egy hasznos dolog.
Bérrollerek szerintem lakott területen kívül nem is nagyon vannak, csak ahol egy bicikliút is összeköti a lakott területen kívül a településeket.Már megint olyanra válaszoltál, amit én nem mondtam.
Nappali, és városi használatról beszéltünk, és én is erre reagáltam.
A mellény hasznosságát nem vitatom, én is szeretem látni egy egy biciklisen ha van mellény, mert jobban látszik, mintha nem lenne rajta, még nappal is.
Csak ne tegyék kötelezővé, mert nem életszerű a használata.A sisak más, az értelem szerűen a használóját védi, ebben is egyetértünk.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Elérte a 88 mph-t?
NvidiaRTX: ez továbbra sem "igazi" gyorstöltő, csak gyorsabb. 
Amúgy igazad van, lehet félni a li-iontól, mint a tűztől (stílusosan), viszont önmagában azért, mert több probléma együttállása esetén rá lehet gyújtani, az nem mindennapos.Ahogy az autóversenyző mondja: jó autó, jó sofőr, nincs kockázat. Verstappent idézve:
ok, no risk, full push. Nem azért fog kigyulladni, mert nézed, de ha tényleg elindul, akkor nagyon gyorsan szeretnél a közléből minél messzebb jutni (mérgező gázokat nyom ki).Nem tudom megszámolni, hogy hányszor volt éjjel bedugva a töltőn a mobil (kis li-po), egyszer sem gyulladt ki (jó, nem is egy Note7). Nyilván egy roller akku sokkal nagyobb, sokkal több energiát tárol, rengeteg cella van benne, de szinte soha nem li-po, szóval a fizikai károsodás esélye is kisebb (18650 a jellemző, esetleg 21700: acél tokozásban), cellazárlat viszont előfordulhat, ha valami nagyon kínai az akku. Ezért nem kell nóném szart venni, vagy ha építesz akkut, akkor csak megbízható forrásból vásárolni cellákat.
Számtalanszor hagytam rajta a töltőn a rollert: jó cellák, jó BMS, jó töltő, ha ezek mind megvannak, akkor az ég világon semmi károsodást nem tud okozni, és nem gyullad ki.
Cellákat gondolom nem kell magyarázni, minden probléma alfája, ha zárlatos lesz...
Aztán ott a BMS, ami simán megvédi a pakkot, ha necces körülmények között töltenéd, mondjuk fagypont alatt, amikor tilos, vagy épp nagyon melegben, ami nem ajánlott, sőt, még a rossz töltőtől is megvéd, ha túlfeszültséget kap, nem engedi rá a cellákra...
Végül, de nem utolsó sorban maga a töltő: ha specifikáción belül működik, akkor fasza. Nem szalad meg a feszültség a cellákon, nem lesz túláram, semmi gond. Jut eszembe, balance: ha szétcsúszik, akkor (is) fontos a BMS, ne legyen túltöltés a gyengébb soron! Amúgy egy kellően azonos paraméterű jó minőségű cellákból jó struktúrával (áramutak) megépített akku BMS nélkül is ellenne, tök egyenletesen merül, töltődik, nem robban fel. -
Ja elfelejtettem mondani, hogy amikor a Xiaomi oldalán böngésztem véletlenül megcsúszott a kezem és bekerült a kosárba a gyorstőttő és véletlenül ma meg is hozta a futár.

Ez a kettes verzió egyelőre csak a Scooter 6 Max és Ultrával használható.
Hogy miért vettem meg annak ellenére, hogy senki nem ajánlotta?
Nos igaz, hogy gyorsabban tölt és ez miatt az akku töltése nem olyan biztonságos, DE én biztos nem fogom a roller-t éjszaka töltőn hagyni felügyelet nélkül.
Azért nem mind1, hogy 10 óra vagy 3 óra egy teljes feltöltés.
Nyilván soha nem lesz nullára merítve a roller ahogy a telefonom sem tehát számoljunk 8 óra töltéssel akkor a gyorstöltő is csak ~2 óra.
Ez főleg akkor előnyös ha be nem tervezett kiruccanásra megy az ember. Mittudom én 45%-on van a cucc de menni kéne egy kört akkor rá tudsz tölteni 1 óra alatt annyit hogy kibírja a távot míg a gyári 70W-os töltővel már próbálkozni sem érdemes.És olyat hallani egy topic-ban ahol fél millás rollereket vesznek, hogy ez drága a maga 22k-s árával?

Hát már bocs, de a roller árához képest ez egy bagatel összeg volt, egy új PC játék többe kerül. (amit egyszer kijátszol aztán többet rá sem nézel)Szóval ja töltőm már van roller még nincs.

#36941 Emunem:
Igaz bocs, akkor úgy írom nem mindenki.
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem anno paraszt megoldásom volt, csak annyira volt meghúzva a tartó a kormányra, hogy fixen tartsa a lámpát egész úton, de annyira nem, hogy egy lenge mozdulattal le ne bólintsam a lámpát, ha valakit zavart. Ha meg engem zavart, mozgattam fel-le, villogást szimulálva, többször használt is. A mostani lámpával sajnos egy digit gombot kell nyomkodjak, ami nem esik kézre, szóval csak nagyon indokolt esetben refizek valakire, volt már hogy kellett, de akkor a szivatás a cél. (fáj, ha bele világít a szemedbe a refi része.
) -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Soha nem volt még rá példa, hogy bárki is szólt vagy villogott volna miatta.
Az első lámpára tettek megjegyzést páran, de akkor sem azt hogy "anyád" hanem azt, hogy "mi ez a reflektor" (rácsodálkozó hanglejtéssel).
Nyilván nem csak egy módja van és ha több ember is jön velem szembe akkor csökkentem a fényerejét amit volt aki meg is köszönt.
Amúgy amit leírtál eddig azt veszem észre téged minden is zavar a közlekedésben ha esik az a baj ha süt a nap az a baj.
Ez nem jó hozzáállás. Road rage videókat láttál már? Egyszer szálljál ki elém kapod arcba a paprika spray-t.
Nekem is van autóm tudom milyen az ha bántja a szemét valami az embernek de egy bicikli vagy roller után nem hiszem hogy km-eket mész az kb addig zavar amig le nem előzöd addig a 20mp-ig.
Ha ennyit sem bírsz ki hát... ne autózzáá éjje.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Ha hiszed, ha nem, létezik bérrobogó... Arra se lehet rámondani, hogy baszki, nem várható el, hogy az egyszeri ember sisakot hordjon magával, és onnan postás üzemmód (aki ugye nem motorozik, hanem csak leveleket kézbesít = sisak nélkül, de le se szarják a rendőrök), nyugodtan menjen a forgalomban! Úgy kiszednének, mint a pinty... Igen, jár hozzá a sisak! Egyszer mentem vele, ár/érték arányban teljesen korrekt volt, és poén volt a "villanymotor", én eleve szeretem a technológiát. Higénikus-e? Volt steril hajháló.
A saját sisak jobb.
Most azt, hogy hova lehet rakni egy rolleren egy biciklis sisakot, hadd ne én találjam ki.
De mivel feltalálták már a dobozokat akár még ezt is el tudom képzelni... Eleve a bérroller jóval nagyobb, mint az átlag pálcika, már maga az akku is egy külön kis táskában szokott rajta csüngeni, mit számít, hogy rádobnak még egy kis dobozt is hátra, nem igaz? 
-
Emunem
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
én csak egyszer utaztam bér rollerrel, szóval nem rajtam fog mulni a cégek jövöje. Szerintem túl jó aranytojást tojó tyúk ez ahoz, hogy csak úgy beszántsák... max lesz hozzá sodrott huzallal rögzített mellény, sisak, aztán ha fizetsz, kioldódik, és veheted fel. (szép világ is lenne...
) -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Rohadtul ne menj oda rollerrel, a saját érdekedben. Tényleg!
Az egy dolog, hogy megb.sznak a sünök, ha erőlteted...
Nyilván, kerékpároznak is az emberek. Csak az megint más.
Amit a 26"-os kerék még kimozog, abba a 12" elakadhat.
Nyilván felmerül, hogy ne menj bele, de ha meg rángatod és
pont (szabálytalanul) előznek pici oldaltávolsággal, az a baj.Persze, ha "muszáj", mert csak arra tudsz eljutni túrázni, azt
is megértem. Akkor se éjjel menj... ha minden kötél szakad,
akkor viszont vigyél láthatóságit. Ha kerékpárra kötelező itt,
akkor neked is az lesz, mert lényegében kerékpározol.
(Ha és amennyiben besorolatlan sporteszköz, akkor meg a
közúton való használata nem lehetséges, szabályosan...
Anno mit sz.pakodtak a quadokkal is tényleg: ma már oké.)Ui: nyilván felmerül, mi alapján jár a bünti? Azért, mert csak.
(Nem egy sztorit lehetett olvasni, hogy valaki napi szinten a
munkába rollerrel járt valamelyik főúton, megmondták neki,
hogy nem kéne, de csak erőltette, aztán szarrá bírságolták.)Mondjuk abban a sztoriban az volt a mókás, ahogy a csávó
védekezett: mehetek ezen az úton, mert ez SMKP, akkor hol
van rá a jogosítvány?! Ja, erre nem kell, mert ez nem SMKP.
(De ha SMKP, akkor nem csak jogsi, hanem sisak. Motoros.) -
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Erre csak annyit, hogy nem lehet indokolatlanul erős sem az a hátsó fény. Ködlámpát sem kapcsolhatsz bármikor, csak mert neked az jobban tetszik.
Mi több, ha a ködben valaki utolért, akkor le is kell kapcsolnod, hogy ne vakítsd vele. Motorosoknál is szokás túltolni a láthatóság kérdését, és erre hivatkozva folyamatosan reflektorral veretni éjjel-nappal... Na ezeket én motorosként is nagyon rühellem... Amikor nappal is vakít a tükörben, szánalom! (Amúgy olyannyira irritáló tud lenni az indokolatlan ködlámpa, hogy ha valaki fent hagyja a refit éjszaka, így vakítva ér utol, ezzel lehet neki jelezni: jó esetben észreveszi magát.
)Ui: van egy jó sztorim egy erős helyzetjelzőről (kínai LED). Megállított a kolléga (motoros), hogy bocsi, de folyamatosan ég a féklámpád. Mondom, hűha, köszi, akkor biztos beszart valamelyik fékkar kapcsolója. Erre kiderült, hogy nem... Csak olyan rohadt erős volt már a helyzetjelző mód is, hogy ahhoz képest nem sok vizet zavart a féklámpa. Erősebb volt, de nem annyival, így igazából balesetveszélyesebb lett, mint a hagyományos izzóval: vettem neki egy szép nagy előtét-ellenállást, és azóta úgy van (10 éve legalább), azaz egyértelmű különbség, nem vakító a helyzetjelző, a fék pedig erős, ahogy kell. Nem esztétika: funkció!
ON: a rolleren 12V "féklámpa" van, amit helyzetjelzőként 9V-ra butítok, így megvan a nagy különbség a fényerőben, meg a funkció is. Mondjuk lehet, hogy rolleren nem is szabályos, mert pl. kerékpáron sincs féklámpa, csak folyamatosan világító, vagy villogó hátsó fény... (Motorosok szoktak ilyen féklámpa villogatóval szórakozni, mert az is biztonságosabb, ha a mögöttes forgalomnak feltűnik, hogy valami "fennforgás" van, ám adott esetben szintén bünti gyanús a történet - csak offroad felhasználásra - , mert nem szabványos megoldás.) De ez is olyan dolog, hogy idővel lehet, teljesen szabályos lesz. Egy időben a rendőrök tuti utaztak a középső (kiegészítő) féklámpára, hogy az szabálytalan, leszereltették stb. Pedig hihetetlen hasznos dolog (én is építettem a Dacia 1310-be 25-26 éve, büntit kockáztatva), így azóta alaptartozékká vált. Állítólag már ez a villogatás is bekerül(t) az új autókba, mert hasznos.
Ahogy vészfékezésnél a vészvillogó (elakadásjelző) automata bekapcsolása.mi legyen a bér rolleresekkel?
Nem leszek népszerű, de tőlem beszánthatják az egészet.
Aki ugye akar, vehet sajátot, hozzá a kötelező felszereléseket is.
Nem fognak részeg turisták összevissza veretni. -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nade ugye nem akarsz a bérrollerrel a főúton menni? Nekem ez tipikusan lakott területen kívüli szakaszt jelent. Országút. Szerintem erre gondolt a költő. Ha mégis oda keveredsz, depláne éjszaka, minimum felveszel valami fényvisszaverőset, különben orosz rulett...

Nem azért, mert valami barom kitalálta, és leírta, hanem a saját érdekedben. Szerintem... (Elmondhatatlan, hogy mennyire utálom a kivilágítatlan biciklistákat*, de még a feketébe öltözött gyalogosokat is, akik az árnyékban vígan rohangálnak át, mert ők látnak. Én meg mehetek a börtönbe, ha nem láttam és pont az én motorháztetőmön kapta a Dawrin díjat. Persze, kivéve, ha az igazságügyi szakértő megállapítja, hogy bocs, de nem is láthattam.)
*: pedig arra már kitalálta "valami barom", hogy kötelező tartozék, és használni is kellene.
Idézem: A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson
a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot)
Ezt nyugodtan rá lehet húzni a rollerre is, mert minimum kerékpárnak minősül majd.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Piros lámpa elvileg a piros fény miatt nem annyira zavaró az átlag embernek. A fehér / kék fény, ami zavaróbb a szemnek.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
A kötegelős doboz valóban nem szép (és akkor finoman fogalmaztam), azóta se sikerült legyártatnom valami "formásat" helyette. Viszont amúgy semmi köze a telefon töltéshez. Nem ott van a 12V elektronika, hanem a taposóban.
(Ez a Quadlock az a verzió, ami direktben megy az akkuról 12V rendszer esetén, szóval ha van kapcsolt 12V-od, rákötöd.)Ui: fontos, hogy kapcsolható legyen, mert különben folyamatosan szívná az akkut...

Ez amúgy a 12V elektronikák rákfenéje is, hogy azok is... Valahogy le kell választani (relé), akkor lehet nyugodtan lerakni a rollert hosszú távra, hogy ne merítse le az akkut állásban. -
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem ez már múlt idő, elég volt 2019-től az a párezer km, meg az a pár esés, kisebb sérülések, aztán két éve meg a kórház: köszönöm, de nekem ennyi elég volt. Motorka megvan még, lehet, hogy poénból villanyosítom, de persze csak a kiskertben.

este kell láthatósági mellény ha főútra mész vele
Szerintem ne nagyon menj a főútra. Pláne ne egy 25 km/h-ra képes csettegővel.
Ellenberger ha nagyon muszáj, akkor meg a saját érdeked, hogy ne vasaljanak ki vele.
(Szabályozás továbbra sincs ezekre, mert még nem sorolták be a KRESZ-be, nem lett belőle SMKP, de bicikli sem. Jobbára bicikliként funkcionál, de a tank rollereknél ez is vitatható, mert sokkal nehezebbek, sokkal gyorsabbak, inkább SMKP jellegűek, sőt... Vegyük észre, hogy az SMKP felső határa elektromos hajtás esetén 4000W.
Néha, ismétlem néha, akár egyetlen motorral is át lehet ezt lépni. Kettővel: rutinszerűen!
)Ui: ugyanezért nem kötelezhetnek bukósisak viselésre, de saját érdeked, hogy legyen.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mondjuk nem tudom, hogy ki volt az a barom, aki azt kitalálta, hogy a roller mögött (!) közlekedőknek a kormányon lévő pislákoló lószart kellene irányjelzőnek észrevenni...
És nem csak a harmatos fényerő miatt, vagy mert ráfog az ember, kitakarja a könyöke, hanem mert abszolút nem ott keresed, nem megszokott: hátsó irányjelző legyen hátul. Egyetlen motorkerékpáron sincs ilyen, hogy a kormány végén lenne index, vajon miért?
Ja, hogy kellene rá akkor valami konzol, és hádeháde? Elférne a rendszámtartónál...
Nyilvánvalóan kis hazánkban fel sem merül: itt az SMKP is elvan hatósági jelzés nélkül. -
-
Emunem
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
nekem már van.
(teló tartó) Mondjuk bocs, de az a kötegelös doboz az nagyon rat style!
Adom a feelinget, de valami kis rejtett megoldásra gondoltam. Amúgy jelenleg 10a pówerbank ami segít, gumival rögzítem, kampóba akasztom, és ´gy megyek, ha kell a pówer a telónak is. Csak az nem igazán szép. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Mivel telefontartó sincsen, elég nehéz lenne bedugni.
Ha meg raksz rá tartót, akkor valahogy megoldod a töltést is (már ha akarod). Én egy 60K-t locsoltam rá, és jó lett... (Nyilvánvalóan ennél azért olcsóbban is lehet, csak az 5V előállítása nem triviális. Kell konverter elektronika, amit ha nem muszáj, a gyártók nem raknak be neked. Pár cent.) -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ez ott van a szeren. Kérdés, mennyire kényelmes lekapcsolni. Amikor az ember telerakja mindenféle mókusvakítóval, de kapcsolót az már nem rak hozzájuk, azt lehet dádázni.
Mert ugye, ha neadjisten szembe jönnek, akkor nem illik csilliárd luxszal lelőni őket.
Nekem az az (egypálcás) kínai 12V reflektor teljesített szolgálatot már a Kugoo S1-en is. Természetesen később kormányról kényelmesen vezérelhető kapcsolóval: raktam akkus kiegészítő lámpát is rá, de lefelé állítottam, mert lekapcsolni menet közben nem tudtam.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem csak a kényelmi szempontok számítanak. Ha van a kormányon irányjelző, szinte láthatatlan marad a roller mögött közlekedők számára. Pedig jó lenne. A hátsó kerékre rakott irányjelző jól működik, ha a hátul közlekedő távol van. Minél közelebb van annál kevésbé veszik észre.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Erre jó a 12"-os kerék: kirugózza. (Mondjuk más rugózása elöl pont nincs, de így valós* 68 km/h-nál az ember már nem kezdi rángatni. A kamera biztos szerette, nekem nem fájt.
)Amúgy a hangban csak a metró bemondás a poén, a "metróbúgás" hang az szintén valós. Nyilván a kormányra rögzített kamera felerősíti, de érdekes volt a hangja azzal setuppal... (Azóta volt benne erősebb vezérlő is - G300 - , meg gyengébb is, DAMAO teljesen más.
Igazából a G300-zal volt a legjobb, de az olyan veszettül drága, hogy inkább kiárultam.
)Azt a 60V-os akkut viszont többet nem próbáltam ki, nem való egy "pálcikával" a 70 km/h. (Nem tudom, egy szélesebb kormány segített volna rajta.
Egyszer leteszteltem, Sanyi.)
Szerk: ahhoz képest, hogy ez a roller gyárilag 25 km/h-t tudott, és ott is bizonytalan volt... Elmondhatatlanul sokat számít a jó gumi (PMT), meg a kormánycsapágy (feszességének beállítása) és persze a szélesebb kormány. De hogy kell-e 70 cm, azon vitatkozhatunk.
*: vannak rollerek, amik nagy számokat írnak ki, aztán 10-15-tel lassabban mennek csak...
-
válasz
Emunem
üzenetére
Ez beépített lézeres ott a linkje a terméknek.
A tapasztalatom az, hogy mivel én nem sokat biciklizek nekem bőven elég arra a távolságra alkalmanként.
A lézernek és a LED-nek is külön üzemideje van, nyilván ha egyszerre megy a kettő akkor arányosan csökken az üzemidő.
Soha nem merítettem még le így nem tudom mennyi a tényleges ideje.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
van az a méret, ami már inkább egyedi eset kategória
Én is egészen sokáig elvoltam a 40 cm körüli S1 kormánnyal. Mondjuk nem volt egy erőgép, meg hatótávolsága sem volt, szóval na, nem az volt, hogy elfáradtam rajta... Ellenberger, amikor féket akartam rakni rá, akkor kiütközött, hogy az nem fog elférni. Mármint maga a fékkar kezelhetetlen, ha nincs neki elegendő hely, szóval akkor lett kibővítve, és utána úgy használtam. Kompletten átkerült az FLJ-re is az eleje, szóval maradjunk annyiban, hogy nekem bőven használható volt. Pedig az volt már 4000W. Szerettem vele "motorozni", konkrétan előfordult (nem mindig!), hogy teljes motoros felszerelésben verettem, mert fogalmazzunk úgy, hogy igényelte...Meg hideg is volt.
Megjegyzem, az Adventure is átépítésre került kb. ugyanarra a szélességre. (Szintén
4000W volt csúcsban. Egy percig nem éreztem, hogy kicsi a kormánya. 70-nél sem.)Szerk: azért nem mondom, hogy 1:1-ben átraktam arra is ugyanazt a kormányt, mert emlékeim szerint egyszer kettétört a retekbe (a közepén!), így újra kellett gyártanom. Banális oka volt a törésnek, az S1-ben a kábel átvezető egy nagy furat volt, pontosan középen, tehát el lett vékonyítva az anyag, a terheléstől idővel (a furat körül) elfáradt.
Mivel később nem volt szükségem erre az átvezetésre, erősebb lett az új verzió.
Ezt csak így itt hagyom, mert nekem is új volt, lévén az MTB-m már vagy 30 éves.
"Smaller wheels (eg 26 inch) steer lighter compared to large wheels (29 inch). That is why today's mountain bikes have wider handlebars than in the past. Please also be aware that a handlebar that is too wide can cause shoulder and upper back pains." -
válasz
Emunem
üzenetére
Igen valszeg veszek olyat amin két állás van refi és tompított.
De ha ez erős még nem láttad a biciklin a hátsó lámpámat (25k volt) amibe ha sötétbe belenézel utána nem kell máshová nézned.

A kép annyira nem adja át, de szó szerint vakít a hátsó lámpám.

Látni és látszódni.

-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
nem rossz, de ezzel még a rendör is megszivathat... ez már a vakító kategória. Igen, te jól látsz, de nem, a szembe jövö már nem. Ha van "vonala" az a jó. Én is aliról vettem, de az enyémnek van törése, és van "távolsági" is.

Amúgy is van egy fura megítélése a rolleres/biciklis társadalomnak, ne rontsunk a helyzeten ilyen lámpákkal. Vagy akkor csak ott használjuk, ahol az nem zavar másokat.

kb így legyen beállítva, akkor mindenkinek ok: (gyártó ajánlása)

Mondjuk vicces, hogy este napszemüvegben megy az ürge lámpával...
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
igen.
Alislámpa vs gyári lámpa F2-n. (izé, fordítva...
)

kb a tiéd is ilyen gyenge.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Tervezek vele majd sötétben is menni nyáron.

Tavaly vettem Bangood-ról bicikli lámpát kettőt is valszeg abból kerül rá az egyik.Ezt tudja:

-
Emunem
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
én csak mentettem a véleményem.
173cm vagyok, szóval pókhálózáshoz létra kell, cserébe 80+ kg, ami már nem annyira jó, de átlag jóska vagyok, akire tervezték a rollert. ilyen értelemben elönyben vagyok, mert sok helyre bepasszolok, / még jó nekem. Ha nagyobb lennék, valszeg hasonló problémákkal néznék szembe.
Voltam emberi hajtásos rollerral is, volt szük meg széles rudas rollerem is, a széles jó volt (kb 40cm
) mert nem fordította ki a kavics a tömör gumis kereket. A diszkontnál vett 30-35cm-s meg folyton mászott ki a kezemböl. Szóval értem a miértet, de van az a méret, ami már inkább egyedi eset kategória. (Socprob, ahogy gyerekként mondtuk egymásnak
) -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Érdemes rá külön még lámpát rakni előre vagy elég az a gagyi ami ezeken van?
Attól függ, mi a cél: arra általában elég szokott lenni a gyári lámpa, hogy lássák, hogy valami (vagy valaki) közlekedés állapotában leledzik, az út szélén poroszkálva...
Viszont arra, hogy éjszaka a sötét bicikliúton láss is valamit vele, arra általában kevés. (Viszont még akkor is lehet, hogy beugatnak, hogy vakít, mert rossz szögben áll...
)Ui: az egyetlen gyári lámpa, amivel elégedett voltam esti teszten a Wolf King GT-n volt.(Habár ez nem releváns, mert nekem nincs csillió rollerrel tapasztalatom, csak 4-5-tel.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Nézd, van abban igazság, amit FID írt, csak összekeveri a két problémát.
Nevezetesen behozza Dodort, meg a híresen szűk "pálcikaroller kormányt", és egy kalapba rakja egy jó 1.5x olyan széles, már bőven használható méretű kormánnyal, csak azért, mert szűkebb, mint amit ő preferál. Ez a része szerintem már szubjektív.
Ha neked jó az 57 cm, akkor neked jó az 57 cm. Érdekes módon nekem is pont 57 cm lett a választott értékem, pedig akkorára vágtam, amire nem szégyelltem, hiszen volt 2 méter az eredeti rúd... Ha most a Xiaomi azzal reklámozza, hogy ez már 60 cm, nem hinném, hogy annyira szűk lenne, sőt!Ui: az meg a másik, hogy felhasználás függő. Átlag rollerező nem megy 50-60 km túrára. Hiába hazudják, hogy a hatótávolság már 70 km (hahaha, ahhoz picit több akku kellene), azt bőven nem egyszerre szokták az emberek kihasználni. Ergo nem kell attól félni, hogy órákon keresztül behúzza valaki a vállát, és akkor emiatt elfárad a keze, és jajjajjajj.

Megjegyzem, inkább elő szokott fordulni, hogy az ember órákon át pl. autót vezet. Aztán mégsem teherautó kormányokat tekergetünk. Viszont messzebb van/tök más kéztartás.Ja és oké, hogy a bicikli más, meg ott a stucni, ami messzebbre tolja a kormányt, viszont ennek mellékhatásaként már nem a fejcső fölött forgatod, hanem egy nagyobb köríven... Bizonyára ez is ad némi (plusz)stabilitást, de ugye megváltozik a reakció, szóval motoron abszolút nem szokás az ilyen kialakítás. Ellenben a kormány kb. mindig meg van hajlítva, szóval olyan nincs, mint átlag pálcikarolleren, hogy kapsz egy tökegyenes rövid csövet.
(Illetve, attól, hogy meg van hajlítva, van értelme a befogóban való forgatásának is, ami a hajlított véget felemeli, ezzel adva egy kis testreszabhatóságot. Igen, burkolt robogón is.)Utolsó megjegyzés a témában, hogy nem a kormány a legszélesebb pont egy normálisabb kétkerekűn, mert olyanon ember használ tükröt, aminek szükségképpen szélesebbnek kell lennie, mint a válla, hogy ne csak a saját karját lássa benne, hanem a mögöttes forgalmat. Tehát ha egy nagyon szűk ajtón kell átmenni a kétkerekűvel (ne kelljen), akkor előfordulhat, hogy nincs más megoldás, mint behajtani/leszerelni a tükröt.
Esetleg kormányvégsúlyt. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Jövedelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Háztartási gépek
- Garmin topik
- PlayStation 5
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Filmvilág
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerk: de ha még azt is hozzáteszed, hogy konkrétan levágtál a kormányból gariidő alatt...

Lesz ma eső ?
Hibáztasd a szülőt, aki megvette neki, ha már valakit! Amúgy egy vicces példa: próbáld meg a Tesco bevásárlókocsit áttolni a fekvőrendőrön, mondjuk a Campona parkolóban. Hiába mentél arra ezerszer autóval, motorral, vagy kerékpárral, be fogod sz.pni: külön "kihívás"... akkor is, ha már tudod, mi merre hány méter. Ha nem tudod, úgy elakadsz, hogy öröm nézni.
Viszont remélhetőleg ha megtörténik a baj, majd mellette állsz, s nem még bele is rúgsz.
csak majd lesz.

Vagy megtévesztett, hogy ~7 évvel ezelőtt, amikor vettem az első rollerem egy robogó áll mögötte? Igen, egy 200 kg-os 30LE-s nagyrobogó: CVT hajtású motorkerékpár, jó reggelt! (Ezért is nagyon mókás, hogy a KRESZ tervezetben az SMKP-t átneveznék robogónak.
)
)
)