Hirdetés
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pajac: Kínai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Met: Metallica: M72 World Tour
-
38282 - 38201
38282 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
-
Tangerine
senior tag
Az elején voltak minimotorsosok ey3 kijelzővel. Gt felett már nem.
Nem teljesen igaz hogy nincs hall de csak az indulásnál van szerepe X limited és stormokban van hátul.. De a parasztságba nem számít bele. Szerintem a sokkal kevesebb hiba miatt nincs. Akit zavar az tolja bele a vescet meg a hallt.
Max járdán zavaró ha araszolni kell. Viszont nem késik a gázkar. Naminál, Kaabonál Teverun stb stb engem zavart hogy sokat késik a gázkar.
Nekem Kaabo van (Mantis), de nem tűnt fel, hogy késne a gázkar.
-
FID
őstag
-
Emunem
őstag
-
FID
őstag
-
FID
őstag
Az elején voltak minimotorsosok ey3 kijelzővel. Gt felett már nem.
Nem teljesen igaz hogy nincs hall de csak az indulásnál van szerepe X limited és stormokban van hátul.. De a parasztságba nem számít bele. Szerintem a sokkal kevesebb hiba miatt nincs. Akit zavar az tolja bele a vescet meg a hallt.
Max járdán zavaró ha araszolni kell. Viszont nem késik a gázkar. Naminál, Kaabonál Teverun stb stb engem zavart hogy sokat késik a gázkar.
-
Sirtaky
csendes tag
Ne keverjük a kettőt: nem attól bakkecske, mert négyszögjeles, hanem mert nincs hall.
Magyarán kis sebességnél fogalma sincs, hogy hogyan áll a motor, megpróbálja valahogy kivezérelni, ami adott esetben akár visszafelé mozdulatot is jelenthet. Kicsit, de akkor is...Szerintem is borzasztóan zavaró! Okosabb vezérlés esetén kisebb a rángatás... de igazán tuti csak a hall szenzor, mert akkor pontosan tudja, hogy hogyan áll a motor. Nincs semmi bizonytalanság. Ha viszont már megvan a fordulat, akkor a motor által gerjesztett feszből (BEMF) tökéletesen tudja, hogy hogyan kellene hajtani. Adott esetben már jobban is, mint a hall szenzorok adataiból. Ezért szoktak átváltani sensorless módba bizonyos vezérlők... Ami ezt nem tudja, lehet tuningolni a tulajdonságait a hall szenzorok fizikai mozgatásával. (Nem vicc, tényleg van ilyen, timing, mint a motorvezérlésnél az előgyújtás. És számíthat.)
Rollereknél ilyen nincs... A gáz adagolhatósága viszont egy harmadik (!) kérdés, azt lehet jól/rosszul csinálni hallos, vagy hall nélküli, négyszögjeles, vagy szinuszos motoroknál is.
Olyan vezérlőt kell választani (ha van lehetőséged kicserélni, vagy találni gyáriban akár), ami elvárt nyomatéknak veszi a gázkar jelét/állását. Azzal nagyon finoman lehet menni kis sebességnél is, de nagy sebességnél szintúgy: onnan lehet felismerni, ha ilyen, hogy kb. semmi szükség az olcsóbb rollereken előszeretettel alkalmazott 1-2-3 "fokozatokra".
Rántás miatt azt gondolják nagyon erős ?
Nem tudom, de nekem is volt szerencsém egy olyan kínai csodát kipróbálni, ami nagyon parasztba adta elő az elindulást. Hát kb. egyet fordultam vele, de kösz, nem. Életveszély. Nem attól jó egy roller, hogy meg akar ölni. És nem attól nem akar megölni, mert drága... Lásd Wolf King: botrányos a gyári vezérlője. Nyíl egyenesen gyorsulgatásra jó, de másra?Szerk: a kínai csodára márkanevet sem tudok, de eszement széles gumi volt rajta. Ennek ellenére volt használhatatlan gyári állapotában: ezeket szokta Joe átépíteni jó pénzért.

Wolf King az Minimotors vezérlős ? Azt Peaceliker kolléga is említette hogy 40 alatt kezelhetetlen . Aztán a King GT meg erősebb és mégis lehet vele normálisan menni bármennyivel . Azt tapasztaltam én is .
-
zzola
titán
Ne frissítsd.
Minek?
Keress rá mit változtat egyáltalán a frissités?
Google biztos bead valamit.Nem fogom. Amúgy sem használom az appot.
-
Thunderzolee
veterán
A nyúl és a rolleres
By SzkiTon Productions
Tudom, unalmas már, de feltehehetőleg ez volt az utolsó bőr.
-
IzI
őstag
Szerintem ha ennyit szánsz rá, de olyan rollert akarsz, amivel bicikliúton is lehet menni, Segway G3-at vegyél kiegészitő akksival, és vegyél hozzá egy "hihetetlen sebesség kábelt", vagy szoftvereztesd át egy roller szervizben, akkor tudsz vele 40-50-el is menni, és nem kell 25-el szüttyögnöd vele, így a hatótáv igényed is meglesz, lengéscsillapítók is jók lesznek, 25-el is haladhatsz, de ha a forgalom (vagy annak hiánya) engedi, gyorsabban is mehetsz, és a 20km nem egy orán át fog tartani, hanem gyorsan lezavarod.
Télen, rossz időben meg visszatérsz az autó/bkv felálláshoz.
De első körben ha elérhető, akkor regisztrálj és bérelj egy Lime, vagy valamelyik másik bér rollert, és menj vele végig a tervezett utvonalon.
Ha előfizetsz a rollerre, nem kerül sokba a használata.Köszi,még átgondolom mi legyen
-
DigitXT
félisten
Volt Kugoo G2 Pro rolim , hát az négyszög jeles volt, lassú menetben bakkecske volt . Lehetetlen volt vele szépen adagolni a gázt , ahogy a Dualtronoknál sem . 3 - at próbáltam. Gyorsulási versenyen kívül nekem ezek a használhatatlan kategória . Nem tudom miért szeretik egyesek . Rántás miatt azt gondolják nagyon erős ?
Ne keverjük a kettőt: nem attól bakkecske, mert négyszögjeles, hanem mert nincs hall.
Magyarán kis sebességnél fogalma sincs, hogy hogyan áll a motor, megpróbálja valahogy kivezérelni, ami adott esetben akár visszafelé mozdulatot is jelenthet. Kicsit, de akkor is...Szerintem is borzasztóan zavaró! Okosabb vezérlés esetén kisebb a rángatás... de igazán tuti csak a hall szenzor, mert akkor pontosan tudja, hogy hogyan áll a motor. Nincs semmi bizonytalanság. Ha viszont már megvan a fordulat, akkor a motor által gerjesztett feszből (BEMF) tökéletesen tudja, hogy hogyan kellene hajtani. Adott esetben már jobban is, mint a hall szenzorok adataiból. Ezért szoktak átváltani sensorless módba bizonyos vezérlők... Ami ezt nem tudja, lehet tuningolni a tulajdonságait a hall szenzorok fizikai mozgatásával. (Nem vicc, tényleg van ilyen, timing, mint a motorvezérlésnél az előgyújtás. És számíthat.)
Rollereknél ilyen nincs... A gáz adagolhatósága viszont egy harmadik (!) kérdés, azt lehet jól/rosszul csinálni hallos, vagy hall nélküli, négyszögjeles, vagy szinuszos motoroknál is.
Olyan vezérlőt kell választani (ha van lehetőséged kicserélni, vagy találni gyáriban akár), ami elvárt nyomatéknak veszi a gázkar jelét/állását. Azzal nagyon finoman lehet menni kis sebességnél is, de nagy sebességnél szintúgy: onnan lehet felismerni, ha ilyen, hogy kb. semmi szükség az olcsóbb rollereken előszeretettel alkalmazott 1-2-3 "fokozatokra".
Rántás miatt azt gondolják nagyon erős ?
Nem tudom, de nekem is volt szerencsém egy olyan kínai csodát kipróbálni, ami nagyon parasztba adta elő az elindulást. Hát kb. egyet fordultam vele, de kösz, nem. Életveszély. Nem attól jó egy roller, hogy meg akar ölni. És nem attól nem akar megölni, mert drága... Lásd Wolf King: botrányos a gyári vezérlője. Nyíl egyenesen gyorsulgatásra jó, de másra?Szerk: a kínai csodára márkanevet sem tudok, de eszement széles gumi volt rajta. Ennek ellenére volt használhatatlan gyári állapotában: ezeket szokta Joe átépíteni jó pénzért.

-
TomMusic
őstag
A korábbi rollereknél úgy le lehetett venni, h kigurult a roller ilyenkor. Sokkal jobb volt, pl hatótávban is hozzá tudott tenni.
Ha elengeded a gázkart, és meg akarsz állni, kezdj el fékezni inkább, ne azon keseregj, h miért gyemge a motorfék, miért nem áll meg hamatabb a roller.
Ha meg akarod, állitsd feljebb a kerst, akkor hamatabb megáll elengedett gázkarnál.Eleinte úgy használtam a legelső rollerem, h hagytam én is, h az erősre állított kers megállitsa, igy a fékkart alig kellett használnom, de leszoktam róla, jobb ha hagyom kigurulni.
A dupla tárcsafék szerintem is azoknak hiányzik csak, akik 40-el használják, mert 25-ről nem hiszem, h akkora fékhatás kellene egy rollerre, amit akár egy dobfékkel nem lehetne elérni.
Tökjó, amikor esöben a sár rákerül a féktárcsára, és napokig karistol. :/állitsd feljebb a kerst, akkor hamatabb megáll elengedett gázkarnál
Hát de maxon van, amit az applikáció érdekes módon úgy hív, hogy standard (Off, Weak, Standard). Lehet azért nincs benne erősebb, mert ezzel is kímélni akarják az akkut.
De amúgy ja, intenzívebb fékezéshez húzom a fékkart, oszt' annyi.
Végülis amikor olyan részhez érek ahol előre tudom hogy meg kell állni/lassítani, akkor szinte teljesen meg tudok állni a motorfékkel. Csak időben el kell engedni a gázkart. -
Thunderzolee
veterán
Szerintem ha ennyit szánsz rá, de olyan rollert akarsz, amivel bicikliúton is lehet menni, Segway G3-at vegyél kiegészitő akksival, és vegyél hozzá egy "hihetetlen sebesség kábelt", vagy szoftvereztesd át egy roller szervizben, akkor tudsz vele 40-50-el is menni, és nem kell 25-el szüttyögnöd vele, így a hatótáv igényed is meglesz, lengéscsillapítók is jók lesznek, 25-el is haladhatsz, de ha a forgalom (vagy annak hiánya) engedi, gyorsabban is mehetsz, és a 20km nem egy orán át fog tartani, hanem gyorsan lezavarod.
Télen, rossz időben meg visszatérsz az autó/bkv felálláshoz.
De első körben ha elérhető, akkor regisztrálj és bérelj egy Lime, vagy valamelyik másik bér rollert, és menj vele végig a tervezett utvonalon.
Ha előfizetsz a rollerre, nem kerül sokba a használata. -
Thunderzolee
veterán
A fék szerintem simán elég. Olvastam külföldi véleményeket, ahol írták hogy karistoló hangja van a tárcsaféknek, ami igaz az összes új tárcsafékre.. Pár tíz km után összekopnak és egyre halkabb lesz (legalábbis előző rolleren és bringán ezt tapasztaltam).
Illetve hiányolták még hátulról a tárcsaféket. Szerintem felesleges hátra, az aktív motorfék képes satura megfogni, ma ezt tapasztaltam is.
Viszont a sima motorfék (mikor nem húzod a féket, csak felengeded a gázkart) nekem kicsit gyenge, lehetne erősebb is.
Az alkalmazás nem tud magyar nyelvet.A korábbi rollereknél úgy le lehetett venni, h kigurult a roller ilyenkor. Sokkal jobb volt, pl hatótávban is hozzá tudott tenni.
Ha elengeded a gázkart, és meg akarsz állni, kezdj el fékezni inkább, ne azon keseregj, h miért gyemge a motorfék, miért nem áll meg hamatabb a roller.
Ha meg akarod, állitsd feljebb a kerst, akkor hamatabb megáll elengedett gázkarnál.Eleinte úgy használtam a legelső rollerem, h hagytam én is, h az erősre állított kers megállitsa, igy a fékkart alig kellett használnom, de leszoktam róla, jobb ha hagyom kigurulni.
A dupla tárcsafék szerintem is azoknak hiányzik csak, akik 40-el használják, mert 25-ről nem hiszem, h akkora fékhatás kellene egy rollerre, amit akár egy dobfékkel nem lehetne elérni.
Tökjó, amikor esöben a sár rákerül a féktárcsára, és napokig karistol. :/ -
Thunderzolee
veterán
Ne frissítsd.
Minek?
Keress rá mit változtat egyáltalán a frissités?
Google biztos bead valamit. -
Sirtaky
csendes tag
A motor kialakításától függően éppenséggel lehet nekik jobb egy trapéz vezérlés...

Meg adott esetben nagyobb nyomatékot is tud, bár a cogging torque miatt zajosabb. Ellenberger a hall szenzor hiánya elég nagy gond. Rángatós indulás, bizonytalanság?Nyilván kevesebb hibalehetőség, ám komolyabb vezérlők amúgy is tudnak hall nélkül üzemelni, sőt, nagyobb fordulatszámnál ez céljuk is. Pontosabb lesz úgy a hajtás.
Viszont roller agymotor szinten a nagyon nagy fordulatszám nem jellemző, szóval na! Igazából szerintem költségcsökkentés van mögötte. Egyszerűbb, olcsóbb megoldás. Rettenetesen mókás mondjuk erre hivatkozni többszázezres rollereknél, de Kugoonál elhiszem. Lásd G-Booster szerencsétlenkedései az elindulással/lassú haladással.
(Érdekesség, hogy láttam én már VESC-et beugrani G-Boosterbe a jobb élményekért.)Volt Kugoo G2 Pro rolim , hát az négyszög jeles volt, lassú menetben bakkecske volt . Lehetetlen volt vele szépen adagolni a gázt , ahogy a Dualtronoknál sem . 3 - at próbáltam. Gyorsulási versenyen kívül nekem ezek a használhatatlan kategória . Nem tudom miért szeretik egyesek . Rántás miatt azt gondolják nagyon erős ?
-
DigitXT
félisten
Ha megjön eldöntöm a niuit eladom-e vagy marad másod rollernek.
Mondjuk ha nem válik be, akkor meg még eladhatod a T3-at is.
-
tutis
addikt
A szinuszos vezérlés alapvetően simábban hajtja a motort, többek közt csendesebb úgy. Nekem az Adventure gyárilag is olyan volt (pedig olcsón vettem), kellemesen hajtott...
Egy belépő szintű roller, főleg ha Kugoo származék, szinte biztos, hogy nem szinuszos... Már csak azért sem, mert melldöngetve ráírnák, hogy sine wave controller.
Amúgy ez nem csak esztétikai kérdés, ha a motor ahhoz van optimalizálva, akkor jobban megy úgy. Egy videóban egészen addig jutott a szaki, hogy a szinuszos a PMSM, a többi a BLDC.
Szerintem ne foglalkozz ezzel, nem ezen fog múlni.
Akkuról így címke alapján semmit nem lehet mondani, Kukirin. A paraméterek rajta vannak, jó esetben tudja a kapacitást.
Paraméterek alapján 13s6p, tipikus 2600-as kínai cellákból. Egynek jó, csodát ne várj.
köszi, 118ezerért most meg lehetett venni a t3-at, tegnap megnézem egy itteni boltban, tetszett, így meg is rendeltem... nem várok csodát, arra a kis időre jó lesz szerintem amire én használnám. Ha megjön eldöntöm a niuit eladom-e vagy marad másod rollernek..
-
DigitXT
félisten
A motor kialakításától függően éppenséggel lehet nekik jobb egy trapéz vezérlés...

Meg adott esetben nagyobb nyomatékot is tud, bár a cogging torque miatt zajosabb. Ellenberger a hall szenzor hiánya elég nagy gond. Rángatós indulás, bizonytalanság?Nyilván kevesebb hibalehetőség, ám komolyabb vezérlők amúgy is tudnak hall nélkül üzemelni, sőt, nagyobb fordulatszámnál ez céljuk is. Pontosabb lesz úgy a hajtás.
Viszont roller agymotor szinten a nagyon nagy fordulatszám nem jellemző, szóval na! Igazából szerintem költségcsökkentés van mögötte. Egyszerűbb, olcsóbb megoldás. Rettenetesen mókás mondjuk erre hivatkozni többszázezres rollereknél, de Kugoonál elhiszem. Lásd G-Booster szerencsétlenkedései az elindulással/lassú haladással.
(Érdekesség, hogy láttam én már VESC-et beugrani G-Boosterbe a jobb élményekért.) -
Sirtaky
csendes tag
-
DigitXT
félisten
Sziasztok!
A hozzáértők véleményét kérdezném a vezérlőről és az akksiról, szabad-e ezzel foglalkozni, vagy elfogadható? Kukirin T3-ban van ez, videóból fotóztam ki.
Ez milyen vezérlő?Square vagy szinusos? Keresésre nekem Square-t dobott, de megerősítést kérnék. Illetve mennyivel rosszabb egy square mint egy szinusos?
Akkupakkról vélemény?
A szinuszos vezérlés alapvetően simábban hajtja a motort, többek közt csendesebb úgy. Nekem az Adventure gyárilag is olyan volt (pedig olcsón vettem), kellemesen hajtott...
Egy belépő szintű roller, főleg ha Kugoo származék, szinte biztos, hogy nem szinuszos... Már csak azért sem, mert melldöngetve ráírnák, hogy sine wave controller.
Amúgy ez nem csak esztétikai kérdés, ha a motor ahhoz van optimalizálva, akkor jobban megy úgy. Egy videóban egészen addig jutott a szaki, hogy a szinuszos a PMSM, a többi a BLDC.
Szerintem ne foglalkozz ezzel, nem ezen fog múlni.
Akkuról így címke alapján semmit nem lehet mondani, Kukirin. A paraméterek rajta vannak, jó esetben tudja a kapacitást.
Paraméterek alapján 13s6p, tipikus 2600-as kínai cellákból. Egynek jó, csodát ne várj.
-
Lauda
titán
-
IzI
őstag
-
FID
őstag
Sziasztok!
A hozzáértők véleményét kérdezném a vezérlőről és az akksiról, szabad-e ezzel foglalkozni, vagy elfogadható? Kukirin T3-ban van ez, videóból fotóztam ki.
Ez milyen vezérlő?Square vagy szinusos? Keresésre nekem Square-t dobott, de megerősítést kérnék. Illetve mennyivel rosszabb egy square mint egy szinusos?
Akkupakkról vélemény?
A dualtron Square nincs hall sokkal kevesebb hibalehetőség. Cserébe hangos a motor és ugrik. De ilyen kicsi teljesítménynél mint ez a kukirin lényegtelen mi van benne.
-
Tangerine
senior tag
ÉS a fékkaron a tratály? Az már nagyobb gondolom.
Nem feltétlenül kell nagyobb. Ki lehet számolni, hogy hány cm3 fékolaj kell minimum a tartályba:
D2*pi/4*h*X
ahol
D: a fékdugattyú átmérője
h: a fékdugattyú útja = a fékbetét kopórétegének vastagsága+ a kezdeti hézag a fékbetét és a tárcsa között
X: a fékdugattyúk száma -
Lauda
titán
50 cm3-is robogó is elég erre a célra, nem szükséges száguldozni.
-
tutis
addikt
Sziasztok!
Akkupakkról vélemény?
-
zzola
titán
Segway ZT3 rollerre jött új FW. Ha lefrissítem, az hatással lesz a korábban elvégzett régió átállítására? Most USA-n van, így van benne 40 km/h-s opció. Nem akarok megint játszani vele. Köszi!

-
Emunem
őstag

a kérdés csak az, hogy mennyi lesz az annyi, amikor akció lesz... mert amikor amazon akciózik (24-26 június), akkor itteni MM is ad kedvezményeket. 15 nap múlva kiderül...

-
TomMusic
őstag
-
Emunem
őstag
igazából 20€-val olcsóbb, most nézem, hogy 599 jelenleg nálunk... hmm... és ez nem akciós ár.
-
TomMusic
őstag
Weboldalukon ha kiválasztod a várost, akkor mutatja hogy melyikben vehető át.
Ezt nem szabad bekapcsolni, mert akkor eltűnik mindegyik:
Csak az átvehető elérhetőséggel rendelkező áruházak megjelenítése
-
Emunem
őstag
Szia,
Itt írtam Neked.
Itt annyiban rosszul írtam, hogy az AirLock nem azt jelenti hogy lezár a roller ha a telefon nincs a közelében. Hanem ha bekapcsolod a rollert, akkor csak úgy enged elindulni, ha a közelében van a telefon (vagy beírsz egy 4 számjegyű kódot).Ma pl. mentem vele egy nagy kört a városban (26km), jól teljesített, semmi gond nem volt vele. Nagyjából úgy lehet a hatótávval számolni, hogy D (20km/h) fokozatban 2%/km, S fokozatban (25km/h) 3%/km.
A töltés pedig nagyon kábé 4perc/1%.
A kitámasztó koppanása mikor kihajtod, az elég zavaró (hangos), de együtt lehet vele élni. Ja meg a kijelzőn az időt pontatlanul mutatja, és sajnos nem lehet vele mit csinálni. Bár lehet csak nálam...
Viszont összeségében nekem bejön, nem bántam meg.
Meg ha azt nézzük, reálértéken (inflációval korrigálva) olcsóbb volt mint anno 2019-ben az elődje, az M365 Pro.
én mire bementem egy magyar mm-be, már nem volt 1 db sem, vettem volna, mert nálunk 600+€ az ára...
-
DigitXT
félisten
Elektromos motor,az nem jó sehova.
Hehe, vannak éppenséggel olyan elektromos motorok, amik szarráverik a 125-ösöket, ám valahogy a jogszabályban mégis ugyanabba a kategóriába kerültek, mert névleges blabla.Ui: roller témában nem kell rám hallgatni, bejártam párszor a munkahelyre. Aztán nem.

-
TomMusic
őstag
A fék milyen?
Ami még eszembe jutott hogy az aplikációban van magyar nyelv?Tudom hogy ez apróság,de jó ha van,de nincs az sem olyan nagy probléma.🙂🙂🙂A fék szerintem simán elég. Olvastam külföldi véleményeket, ahol írták hogy karistoló hangja van a tárcsaféknek, ami igaz az összes új tárcsafékre.. Pár tíz km után összekopnak és egyre halkabb lesz (legalábbis előző rolleren és bringán ezt tapasztaltam).
Illetve hiányolták még hátulról a tárcsaféket. Szerintem felesleges hátra, az aktív motorfék képes satura megfogni, ma ezt tapasztaltam is.
Viszont a sima motorfék (mikor nem húzod a féket, csak felengeded a gázkart) nekem kicsit gyenge, lehetne erősebb is.
Az alkalmazás nem tud magyar nyelvet. -
juventus19
csendes tag
Szia,
Ahogy Thunderzolee is írta, nem kell rá biztosítás (nem a wattok száma mérvadó):Azokra az elektromos rollerekre kell biztosítást kötni, amelyeknek tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy saját tömege nagyobb, mint 25 kg, és legalább 14 km/h sebességre képes.
Összefoglaló ábra a biztosításokról.
Igen én is pont most pénteken vettem egyet a MediaMarktból, ott a legolcsóbb.

Nekem Xiaomi M365 Pro volt 7 évig, 9ezer km-t raktam bele, így ahhoz tudom viszonyítani (illetve előtte még próbáltam a Kugoo S1-et
).
Hát ég és föld, ez a Ninebot érezhetően egy felsőbb kategória.Ahogy írtam korábban, ez a Ninebot F3 úgy siklik az úton mint csónak a vízen.

Nem kattog, nem csörög, nem zörög. Persze ez mondjuk elvárható egy vadiúj rollertől. A lengéscsillapításban én pozitívan csalódtam, féltem tőle hogy csak dísznek van, de nem. Ezeken aszuperutakon is csendben, lágyan lehet menni vele, nem rázkódik.
Rengeteg feature van, de kell hozzá a telós (gyári) alkalmazás. Ami még nagyon tetszik, azaz AirLock, vagyis ha a telóddal eltávolodsz a közeléből akkor automatikusan lezár a roller.
Ami viszont kicsit szokatlan, hogy könnyebben dől oldalra menet közben, ez gondolom a gumiköpeny formája miatt van. Nem vészes, de stabilabb úton tartásra számítottam (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jobban kell fogni a kormányt). Az M365-el bátrabban egykezeztem mint ezzel, bár valószínűleg csak megszokás kérdése. De mint mondtam, nem vészes.
A teljesítménye okés, reális hatótávja 35km körül van (25km/h-val). A kers kicsit fura, mert (standard beállításon) amikor elveszed a gázt, abban a pillanatban van egy kis rántás (tehát nem olyan smooth érzés), de ahhoz képest nem fékez olyan intenzíven. De ez már szőrszálhasogatás, megszokható.
Ja, ami még negatívum, hogy a kitámasztót mikor kihajtom, akkor annak elég nagy hangja van.
Na de ezek ne rettentsenek el, a pozitívum sokkal több
Szóval nekem a 2 napos tapasztalatom (ami hát mondjuk nem túl sok
) alapján ez egy nagyon jó roller, ráadásul a piacon lévő flagship márkáról van szó, ezért is választottam ezt.
Ha van bármi kérdésed, írj nyugodtan.
A fék milyen?
Ami még eszembe jutott hogy az aplikációban van magyar nyelv?Tudom hogy ez apróság,de jó ha van,de nincs az sem olyan nagy probléma.🙂🙂🙂 -
IzI
őstag
Hát azért egy combos keretből sokféle elektromos rásegítéses kerékpárt vásárolhatnál.

Ui: már miért ne lenne opció, töltés miatt? A rollert talán nem kell tölteni? Vagy be akarod vinni a lakásba mindig? Btw. léteznek kivehető akkumulátoros elektromos robogók...
Teleszkopós meg hatótáv miatt elvetettem.Igen házba vittem volna a rollert.Elektromos motor,az nem jó sehova.Az útról leturnak,máshol meg nem tok menni.
Mindegy,azért köszi a segítséget. -
DigitXT
félisten
Hát azért egy combos keretből sokféle elektromos rásegítéses kerékpárt vásárolhatnál.

Ui: már miért ne lenne opció, töltés miatt? A rollert talán nem kell tölteni? Vagy be akarod vinni a lakásba mindig? Btw. léteznek kivehető akkumulátoros elektromos robogók...
-
IzI
őstag
Nono. Ha motoron gond az eső/hó, szerinted rolleren nem lesz az? Hatványozottan.

bicajjal is minimálisan megyek ott
Jó, de akkor feltételezem, hogy van kiépített jó minőségű kerékpárút végig.
Már ha egy milliós rollerrel fel lehet majd oda hajtani, a jövőbeni KRESZ tervek szerint. (Mert hogy ha 25 km/h-nál gyorsabb, akkor már úgy gondolták, hogy gyilkos fenevad...
) Amúgy nem, egyáltalán nem kell 70-nel menni az autók közt, ha nem pont "olyan" szakaszon haladsz... Nyilván a Balatoni útra én sem mentem fel rollerrel, ezért is tartott fél óráig, mert kerültem vagy 5 km-t a bicikliutakon. A minőségüket meg inkább hagyjuk, mert szétverte a vasat...)Szóval végeredményben csak te fogod tudni, de szerintem erősen optimista elképzelés... Előbb vennék egy elektromos robogót, ha már elektromos kell, mint egy milliós rollert.

Ui: felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mire ajánlott a roller: szerintem nem napi ingázásra. Ilyen pár km-es bohóckodásra az ideális, csak mindig ott van hogy az ember nem akar túl felöltözni rá, mert mégiscsak gyalogos pótlék? Csak hát 25 km/h-nál már meg lehet halni. (Első körben szerintem próbálj ki több bér rollert, és ha utána is vágysz napi a 20 km-re...)
Kerékpárút,mellékutca.Elektromos robogó, az nem opció töltés miatt.Úgynéz ki,hogy ez is felejtős.Elektromos kerékpárbqn gondolkoztam még,de nincs olyan,ami jó lenne.Marad bkv,kerékpár,autó trió
-
TomMusic
őstag
Szia!Neked mennyire jött be a Segway F3?Én is azon gondolkozom.
Szia,
Itt írtam Neked.
Itt annyiban rosszul írtam, hogy az AirLock nem azt jelenti hogy lezár a roller ha a telefon nincs a közelében. Hanem ha bekapcsolod a rollert, akkor csak úgy enged elindulni, ha a közelében van a telefon (vagy beírsz egy 4 számjegyű kódot).Ma pl. mentem vele egy nagy kört a városban (26km), jól teljesített, semmi gond nem volt vele. Nagyjából úgy lehet a hatótávval számolni, hogy D (20km/h) fokozatban 2%/km, S fokozatban (25km/h) 3%/km.
A töltés pedig nagyon kábé 4perc/1%.
A kitámasztó koppanása mikor kihajtod, az elég zavaró (hangos), de együtt lehet vele élni. Ja meg a kijelzőn az időt pontatlanul mutatja, és sajnos nem lehet vele mit csinálni. Bár lehet csak nálam...
Viszont összeségében nekem bejön, nem bántam meg.
Meg ha azt nézzük, reálértéken (inflációval korrigálva) olcsóbb volt mint anno 2019-ben az elődje, az M365 Pro.
-
juventus19
csendes tag
150 ezernél pedig szerintem igencsak kötni kell kompromisszumokat.
A súly nálam sokat számított, a régi M365 Pro rollerem volt ~14 kg, a mostani, Ninebot F3 pedig ~19kg. Hát ezt még relatíve egyszerűen felemeli a csoffadt testem. Egy 25 kg-os vagy annál nehezebb dögöt már biztos nem emelgetnék.
Ha 150-én kéne vennem rollert, akkor elengedném a rugózást, viszont arra figyelnék, hogy a gumi defekttűrő legyen.Szia!Neked mennyire jött be a Segway F3?Én is azon gondolkozom.
-
DigitXT
félisten
Nono. Ha motoron gond az eső/hó, szerinted rolleren nem lesz az? Hatványozottan.

bicajjal is minimálisan megyek ott
Jó, de akkor feltételezem, hogy van kiépített jó minőségű kerékpárút végig.
Már ha egy milliós rollerrel fel lehet majd oda hajtani, a jövőbeni KRESZ tervek szerint. (Mert hogy ha 25 km/h-nál gyorsabb, akkor már úgy gondolták, hogy gyilkos fenevad...
) Amúgy nem, egyáltalán nem kell 70-nel menni az autók közt, ha nem pont "olyan" szakaszon haladsz... Nyilván a Balatoni útra én sem mentem fel rollerrel, ezért is tartott fél óráig, mert kerültem vagy 5 km-t a bicikliutakon. A minőségüket meg inkább hagyjuk, mert szétverte a vasat...)Szóval végeredményben csak te fogod tudni, de szerintem erősen optimista elképzelés... Előbb vennék egy elektromos robogót, ha már elektromos kell, mint egy milliós rollert.

Ui: felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mire ajánlott a roller: szerintem nem napi ingázásra. Ilyen pár km-es bohóckodásra az ideális, csak mindig ott van hogy az ember nem akar túl felöltözni rá, mert mégiscsak gyalogos pótlék? Csak hát 25 km/h-nál már meg lehet halni. (Első körben szerintem próbálj ki több bér rollert, és ha utána is vágysz napi a 20 km-re...)
-
IzI
őstag
Inkább villanymotor, -robogó. 20 km-en keresztül folyamatában állni nem piskóta. De nyáron, sok kitartással, habbal, cukorral elmegy.
Segway Max G3 hatótávnövelővel. (Jó IP védettség)
Dualtron Victor Limited - 60V - 35AH
Befér 1M alá, van hatótáv, meg utóbbiban a motorokban akarat is.
A többiek is mondanak okosat majd.Rendes Bukó! Kesztyű! Minimum.
-
Lauda
titán
-
DigitXT
félisten
Látatlanban arra tippelek, hogy rollerrel sem fogod bírni. Nem fizikailag, hanem télen kb. szétfagysz majd rajta. Hja, hát egyesek szerint síruhában tök jól ki lehet bírni, de én meg azon iskola híve vagyok, hogy a két kerék az szezonális. (Már csak a tapadási viszonyok miatt is: ami autóban egy kis megcsúszás, az két keréken földön fetrengéssé válhat.
)Amúgy az én sztorim is a két kerék felé ment, 1 évet "bírtam" a BKV-t, aztán elegem lett... (Konkrétan több esetben nem tudtam felszállni a villamosra, mert olyan tömeg volt rajta: egyszerre végzett mindenki a munkában, és agyhalál volt. 2009-ben csináltam a jogsit, s utána szinte csak motor. Télen is, sokszor, de ha nagyon gáz volt, akkor BKV. Jó tíz évvel később kezdtem rollerezgetni, kvázi motor pótlékként, de nagyon nem ugyanaz a kettő...)
Szerk: aztán a Covid elhozta a kvázi-permanens HO-t, meg amikor nem, be kellett menni, kijárási tilalom ellenére, akkor verettem autóval üres városban. Céges garázs is üres volt. (Úgy nem volt nagyon drága, de egyébként csak a parkolásra rámenne a gatyád, ez tény.)
Ui: azt szerintem már most felejtsd el, hogy egy 1 millás rolleren 25 km/h-val gurulgatsz: azok arra vannak, hogy felvedd a forgalom ritmusát, és 45 km/h, ha kell, meglegyen.

-
bandigyerek
senior tag
Inkább villanymotor, -robogó. 20 km-en keresztül folyamatában állni nem piskóta. De nyáron, sok kitartással, habbal, cukorral elmegy.
Segway Max G3 hatótávnövelővel. (Jó IP védettség)
Dualtron Victor Limited - 60V - 35AH
Befér 1M alá, van hatótáv, meg utóbbiban a motorokban akarat is.
A többiek is mondanak okosat majd.Rendes Bukó! Kesztyű! Minimum.
-
IzI
őstag
Csak egy kérdés: rollereztél már valaha? Csak mert ez a heti 5 nap, 45 km/nap, télen is... Elég meredek vállalásnak hangzik, akármilyen rollert is válassz... (Inkább vennék motort, bár tisztában vagyok azzal, hogy télen azzal sem leányálom, bár legalább van rá kötény.)
Ui: a másik meg, hogy 25 km/h-val sz.patni magad 45 km-en keresztül, nettó időpazarlás. Nyilván nem ismerem a körülményeidet, de a rollerezés (szerintem) nem erről szól...
Az utolsó utamon fél óra volt beérni. Kocsival 10p, BKV-val meg 20p lett volna nagyjából.Valójában 20-20km,reggel,délután(munka ).Nem rollereztem még soha,de már bicajoztam hidegben
Bkv-al 70-80 perc,bicajjal 70perc kb,csak nem birom heti 5napban főleg nem télen.Autó a leggyorsabb kb 30perc,csak drága
-
SoulReaver
veterán
-
DigitXT
félisten
Csak egy kérdés: rollereztél már valaha? Csak mert ez a heti 5 nap, 45 km/nap, télen is... Elég meredek vállalásnak hangzik, akármilyen rollert is válassz... (Inkább vennék motort, bár tisztában vagyok azzal, hogy télen azzal sem leányálom, bár legalább van rá kötény.)
Ui: a másik meg, hogy 25 km/h-val sz.patni magad 45 km-en keresztül, nettó időpazarlás. Nyilván nem ismerem a körülményeidet, de a rollerezés (szerintem) nem erről szól...
Az utolsó utamon fél óra volt beérni. Kocsival 10p, BKV-val meg 20p lett volna nagyjából. -
IzI
őstag
Ezt a távot egy töltéssel kellene letudnia? Vagy ahol leteszed, tudsz bele önteni egy kis villanyt hazamenetre?
Egy töltéssel,az a biztos
-
DigitXT
félisten
Üdv urak.
Gyári fékemet szeretném cserélni ilyen 4 dugattyúsra. Az lenne a kérdésem, hogy a 2 dugattyúsnak a fékcsöve kiszolgálná-e a 4 dugattyús féknyerget? (Nem akarnám ki-be húzgálni a kormányoszlopban, mert tré meló

A fékcső az fékcső.
-
SoulReaver
veterán
Üdv urak.
Gyári fékemet szeretném cserélni ilyen 4 dugattyúsra. Az lenne a kérdésem, hogy a 2 dugattyúsnak a fékcsöve kiszolgálná-e a 4 dugattyús féknyerget? (Nem akarnám ki-be húzgálni a kormányoszlopban, mert tré meló

-
bandigyerek
senior tag
-
IzI
őstag
Hi
Napi 45km/heti 5nap,télen is,városban, 25-30km/h,80kg vagyok.Milyen lehetőségek vannak úgy 1m Ft-ig? Amire nem kell egyből költeni,fejleszhető későbbiekben.
-
tutis
addikt
150 ezernél pedig szerintem igencsak kötni kell kompromisszumokat.
A súly nálam sokat számított, a régi M365 Pro rollerem volt ~14 kg, a mostani, Ninebot F3 pedig ~19kg. Hát ezt még relatíve egyszerűen felemeli a csoffadt testem. Egy 25 kg-os vagy annál nehezebb dögöt már biztos nem emelgetnék.
Ha 150-én kéne vennem rollert, akkor elengedném a rugózást, viszont arra figyelnék, hogy a gumi defekttűrő legyen.ha elengedem a rugózást, nem kell vennem rollert
pont ez a bajom, a niui KQ3 pro jó roller de nem rugózik.
nyilván mindegyik roller kompromisszumos, főleg ha azt nézzük hogy ez a budget kategória kb.. -
TomMusic
őstag
már harmadik napja roller tesztekkel, videókkal kelek és fekszek, holnap lejár a határidő az akciós árakra, így lassan döntenem kell. Az biztos hogy max árban 150 ezer körül maradnék, nekem többet nem ér egy roller..
Amit eddig nézegettem és kérdéses, de mindegyiknek van valamilyen apróbb számomra hibája.- kukirin g2 (2026) - kb135ezer ft, hátrányok nulla biztonsági funkció (kulcs vagy nfc), trepli rövidnek tűnik
- Ausom K20: kb 130ezer ft, csak 13.5Ah akksi, első villa nem tudom mennyire jó, műanyag fellépő,kurva széles kormány, ami nekem már lehet sok, bár kétség kívül biztonságos
- Ausom K20 pro single motor: kb 150 ezer ft, előny a 18Ah akksi, hárány: első villa nem tudom mennyire jó, műanyag fellépő, kurva széles kormány, ami nekem már lehet sok, bár kétség kívül biztonságos
Ausom L1: kb 145ezer ft, 15ah akksi ha jól tudom ez a belépő színtű ausom. kicsit már kezd nehéz lenni, 27.6kg
Ausom l2 single motor: kb 165ezer, 15ah akksi nehéz, 29.2kg
ausom gosoul 2 single: 145ezer, cdak 13ah akksi, 2.5 gumik
Angwatt F1 new: kb 150ezer ft, 18-as akksi, de csak 1000 peak power,
Angwatt cs1: 160ezer ft, 21ah akksi, sajnos terepesebb gumi, meg nehéz súly, 30kg
OOTD T10: 110ezer ft, csak 13ah akksi,
OOTD S10: 20ah akksi, látványra tetszik a v2-nél a kormány is 1 fokkal jobb mint a v1, applikáció is van, de belső gumis, amit nem értek miért basszák így el a jó kis rollert, illetve első rugózás is kétséges milyen.méreteket is nézek beférjen valahogy csomagtartóba, de azt lehet elengedem, mert most a niui éppen befér, ezek meg általában nagyobbak, ülést kell majd lehajtani
Amúgy a szar minőségű utakra kellene leginkább, járdákra, padkákra fel le, úthibák kiegyenlítésére, de kellene azért egy jobb hatótáv is a mostani niui KQi3 pro helyett..
Szóval van mindegyik mellett és ellen sokminden, nehéz a matek..150 ezernél pedig szerintem igencsak kötni kell kompromisszumokat.
Ha 150-én kéne vennem rollert, akkor elengedném a rugózást, viszont arra figyelnék, hogy a gumi defekttűrő legyen. -
tutis
addikt
Kukirin G2-vel én is szemeztem, de több negatív tapasztalatot olvastam, aztán most nemrég volt vele egy ilyen is: [Kukirin baleset]. Persze ez utóbbinál nem tudjuk a roller életútját (lehet nyüstölték, állatkodtak vele stb), de ez volt nálam a red flag, ami miatt inkább szkippeltem.
már harmadik napja roller tesztekkel, videókkal kelek és fekszek, holnap lejár a határidő az akciós árakra, így lassan döntenem kell. Az biztos hogy max árban 150 ezer körül maradnék, nekem többet nem ér egy roller..
Amit eddig nézegettem és kérdéses, de mindegyiknek van valamilyen apróbb számomra hibája.- kukirin g2 (2026) - kb135ezer ft, hátrányok nulla biztonsági funkció (kulcs vagy nfc), trepli rövidnek tűnik
- Ausom K20: kb 130ezer ft, csak 13.5Ah akksi, első villa nem tudom mennyire jó, műanyag fellépő,kurva széles kormány, ami nekem már lehet sok, bár kétség kívül biztonságos
- Ausom K20 pro single motor: kb 150 ezer ft, előny a 18Ah akksi, hárány: első villa nem tudom mennyire jó, műanyag fellépő, kurva széles kormány, ami nekem már lehet sok, bár kétség kívül biztonságos
Ausom L1: kb 145ezer ft, 15ah akksi ha jól tudom ez a belépő színtű ausom. kicsit már kezd nehéz lenni, 27.6kg
Ausom l2 single motor: kb 165ezer, 15ah akksi nehéz, 29.2kg
ausom gosoul 2 single: 145ezer, cdak 13ah akksi, 2.5 gumik
Angwatt F1 new: kb 150ezer ft, 18-as akksi, de csak 1000 peak power,
Angwatt cs1: 160ezer ft, 21ah akksi, sajnos terepesebb gumi, meg nehéz súly, 30kg
OOTD T10: 110ezer ft, csak 13ah akksi,
OOTD S10: 20ah akksi, látványra tetszik a v2-nél a kormány is 1 fokkal jobb mint a v1, applikáció is van, de belső gumis, amit nem értek miért basszák így el a jó kis rollert, illetve első rugózás is kétséges milyen.méreteket is nézek beférjen valahogy csomagtartóba, de azt lehet elengedem, mert most a niui éppen befér, ezek meg általában nagyobbak, ülést kell majd lehajtani
Amúgy a szar minőségű utakra kellene leginkább, járdákra, padkákra fel le, úthibák kiegyenlítésére, de kellene azért egy jobb hatótáv is a mostani niui KQi3 pro helyett..
Szóval van mindegyik mellett és ellen sokminden, nehéz a matek.. -
TomMusic
őstag
A Ninebot F3 kijelzője csak nálam jelzi ki pontatlanul az időt?
Bekapcsoláskor még pontosan mutatja, majd nemsokkal utána 3-4 perces eltérés van.
Rakhattak volna bele egy RTC-t vagy kvarcot legalább, ha már kijelzi az időt.
-
Magnat
veterán
-
FID
őstag
Ott más a bms. A legtöbb roller 4v felett kezdi a balanceot. Remekül szét lehet csúsztatni a sorokat ha nincs tele rakva az akku.
-
Magnat
veterán
Amúgy miért olyan fontos, h állásában merül pár %-ot?
A felhasználók egy része 80%-ra töltve használja csak a rollert, mert valahogy elterjedt ez a téves nézet, h kímélni kell az akkut...
Nem biztos h téves, Tesláknál pl kimondott ajánlás a nagy akkus modelleknél, h amikor tudod, 20-80 közötti tartományban tartsd ... a kis akkusokra meg a tökig töltést ajánlják. A nagy Li-ion, a kicsi LiPo.
-
FID
őstag
2024 év elején vettem a Dualtron Citymet újonnan.
Két teljes szezon van benne, plusz az idei, ami során nem egészen 2700Km-t gurultam.
Töltési szokásaim:
Heti 3x használom uszoda oda-vissza vonatkozásban.
Egy ilyen út kb. 70%-os ra meríti a fullra feltöltött gépet.
Múlt pénteken ~70%-kal tettem le, majd ma innen indulva (a névleg 60V-os gépet) a gyorstöltő 67,1V-nál kapcsolta le az elektronika, kibalanszírozva, fullra feltöltve.
Az ilyen használati móddal, az elmúlt időben degradációt, teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, annak ellenére hogy, ahol lehet rendszeresen, pl. a Soroksári út ( 70km/h-ás korlátozás van érvényben ) buszsávjában a lehető legnagyobb sebességgel megyek, felveszem a forgalom ritmusát.
Gondoltam megosztom ezt a hosszú idejűnek nevezhető tapasztalatot, és elmondom, hogy akik a 80%-os max feltöltéssel használják a gépüket, azok saját magukat lövik tökön.
Persze csak szerintem.
Én mindig tele nyomom mind a 4et. A segwayben a kábel úgy is lemeríti. A Dualtron töltő 83v alapból 84 volt helyett. A Nami max 3 napot áll egy héten és csak melóba töltöm így ha haza jövök alapból nincs tele. A teverunra szintén igaz. Meg ha nem esik csak a sonic alien.
-
alphamooncam
őstag
2024 év elején vettem a Dualtron Citymet újonnan.
Két teljes szezon van benne, plusz az idei, ami során nem egészen 2700Km-t gurultam.
Töltési szokásaim:
Heti 3x használom uszoda oda-vissza vonatkozásban.
Egy ilyen út kb. 70%-os ra meríti a fullra feltöltött gépet.
Múlt pénteken ~70%-kal tettem le, majd ma innen indulva (a névleg 60V-os gépet) a gyorstöltő 67,1V-nál kapcsolta le az elektronika, kibalanszírozva, fullra feltöltve.
Az ilyen használati móddal, az elmúlt időben degradációt, teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, annak ellenére hogy, ahol lehet rendszeresen, pl. a Soroksári út ( 70km/h-ás korlátozás van érvényben ) buszsávjában a lehető legnagyobb sebességgel megyek, felveszem a forgalom ritmusát.
Gondoltam megosztom ezt a hosszú idejűnek nevezhető tapasztalatot, és elmondom, hogy akik a 80%-os max feltöltéssel használják a gépüket, azok saját magukat lövik tökön.
Persze csak szerintem.
-
TomMusic
őstag
Lehidalok.
Nem véletlenül nem vettem észre ezt a feliratot az appban, mivel ezt a menüpontot szerintem sose nyitottam még meg.
De hát mit kell ezen növelni?
Ha csak 35km-t számolok ezeknek a 48V 10Ah-s akksiknak, (jelenleg mindegyiket ezzel szerelik), mint egy töltésből kinyerhető hatótáv, akkor 17ezer km-t lehet kihozni 500 feltöltés/lemerítés ciklus során.
Hát hol lesznek ezek a rollerek 17ezer km-nyi használat után már?Most ha leveszem 80%-ra, akkor 28km-nyi lesz a hatótáv 35 helyett.
Nyilván aki nem sokat használja, annak elég ez is, de egy rohangálós napon én simán lemerítem 10-20%-nyi töltöttségre. Nekem kicsi ez a 10Ah-s akku még 100%-ra feltöltve is, ne hogy ha 80%-ig tölteném csak.Na utánanéztem ennek. Leegyszerűsítve, ha hosszan van 100%-on (vagy annak közelében) tárolva a lítium-ion akku, akkor olyan fizikai/kémiai folyamatok zajlanak le a cellákban, amik degradálják azt. Ez elvileg lassú, de irreverzibilis folyamat.
Mondjuk ha napi 5%-ot tényleg merül magától (ezt én még nem figyeltem meg), akkor meg is oldódott a probléma.
Szóval végülis fel lehet tölteni 100%-ra, csak minél hamarabb (pár órán - 1 napon belül) le kell meríteni pl. 90% alá. -
DigitXT
félisten
Ohh... Ilyesmire nem is gondoltam.
Kelleme rábuherálni egy főkapcsolót.Parkside akksikon pl ugyanez van, a folyton aktív Bluetooth miatt merül állásában is, de hosszan nyomva a töltöttség jelző gombot deaktiválni lehet a Bluetooth modult.
Csak ezt kb senki se tudja, mert senki se olvassa el az akksikhoz adott használati utasítást, pedig abban benne van ez a feature.
Azért jó, hogy van benne BT (amitől merül állásban), hogy rá tudsz nézni telefonról, hogy mennyire merült már le, és mikor kell újra rátölteni? Anélkül meg állna adott töltöttségen. Fuck logic.
Amúgy ha sose nézted meg ezt a menüpontot, lehet, hogy nálad is kímélő töltés állásban van, és így tud neked 35 km-t. Magyarán lehet, többet tudna 100%-on...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Thunderzolee
veterán
Lehidalok.
Nem véletlenül nem vettem észre ezt a feliratot az appban, mivel ezt a menüpontot szerintem sose nyitottam még meg.
De hát mit kell ezen növelni?
Ha csak 35km-t számolok ezeknek a 48V 10Ah-s akksiknak, (jelenleg mindegyiket ezzel szerelik), mint egy töltésből kinyerhető hatótáv, akkor 17ezer km-t lehet kihozni 500 feltöltés/lemerítés ciklus során.
Hát hol lesznek ezek a rollerek 17ezer km-nyi használat után már?Most ha leveszem 80%-ra, akkor 28km-nyi lesz a hatótáv 35 helyett.
Nyilván aki nem sokat használja, annak elég ez is, de egy rohangálós napon én simán lemerítem 10-20%-nyi töltöttségre. Nekem kicsi ez a 10Ah-s akku még 100%-ra feltöltve is, ne hogy ha 80%-ig tölteném csak. -
Thunderzolee
veterán
Mivel csak hétvégén használom feltöltöm mondjuk vasárnap délután hogy legyen tele , legközelebb 5 nap múlva már csak 75 % van benne. Kicsit megyek vele , aztán következő héten már 30 % - az meg nem sokra elég . 2 hetente lehet tölteni úgy hogy összesen 15 -20 km T használom ennyi idő alatt . A régi Pro2 ugyanilyen használat mellett 1 hónapot bírt töltésenként . Aki napi szinten használja annak ez nem gond , észre sem veszi .
Ohh... Ilyesmire nem is gondoltam.
Kelleme rábuherálni egy főkapcsolót.Parkside akksikon pl ugyanez van, a folyton aktív Bluetooth miatt merül állásában is, de hosszan nyomva a töltöttség jelző gombot deaktiválni lehet a Bluetooth modult.
Csak ezt kb senki se tudja, mert senki se olvassa el az akksikhoz adott használati utasítást, pedig abban benne van ez a feature.
-
Dr. Szilikát
őstag
A felhasználók egy része 80%-ra töltve használja csak a rollert, mert valahogy elterjedt ez a téves nézet, h kímélni kell az akkut...
Ilyen egyszerűbb roller egész télen nem merült semmit, nem kellett foglalkozni vele. Persze, az is érthető, aki nem akarja használni, a másikat is teheti "téli alvásba".
Egyébként már az újabb telefonok is tudják a kímélő 80 % töltést, például a Motorola csak hetente egyszer nyomja 100 %-ra, olyankor detektálja a telítési szintet, hogy legyen mihez viszonyítani a 80-at.
Sok felhasználót ez is befolyásolhat, ha már a telefon is így viselkedik, a rollernek sem árthat.
Rollereknél az egyszerűbb megoldások nem is jól detektálják a 100 %-ot, mivel csak a feszültségszintet figyeli. Egy ábrával próbálom érzékeltetni, az egyszerű szintjelző 80 % telítettségnél már a max. feszültséget érzékeli, nem tud különbséget tenni, vagyis ott már 100 %-ot mutat.
Miközben a valós telítettséget (100 %) a töltőn lévő piros LED zöldre váltása jelzi, ami a töltőáram csökkenésére közvetlenül reagál, miután azt figyeli.

-
Sirtaky
csendes tag
Mivel csak hétvégén használom feltöltöm mondjuk vasárnap délután hogy legyen tele , legközelebb 5 nap múlva már csak 75 % van benne. Kicsit megyek vele , aztán következő héten már 30 % - az meg nem sokra elég . 2 hetente lehet tölteni úgy hogy összesen 15 -20 km T használom ennyi idő alatt . A régi Pro2 ugyanilyen használat mellett 1 hónapot bírt töltésenként . Aki napi szinten használja annak ez nem gond , észre sem veszi .
-
TomMusic
őstag
Pedig az app is írja:

-
GoodSpeed
veterán
Sosem csinálok olyat rollernél. Oké kivétel lehetek. 😆
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
A "nem biztonságos"-t szerintem be lehet tudni a kezdeti bizonytalanságnak.
Van aki elsőre rááll, és siklik vele, simán használni kezdi. Van aki meg txkre bizonytalan vele, és hetekig tart, míg megszokja - én is ilyen lame voltam.
Emlékszünk hiszen, van olyan személy, aki a 20km/h-ról nem akart a félelmetes 25km/h sebességre váltani.
A módosított sebességet, mint lehetőséget meg csak azért írtam neki, mert azt írta, h kerékpárral gyorsabban halad. Ezen is lehet segíteni, de ha nem tud róla, mert senki se mondja el neki, valakinek ezt a lehetőséget is meg kell említeni.
-
GoodSpeed
veterán
-
Emunem
őstag
-
DigitXT
félisten
Hát ezért szoktunk olyan rollert venni, amit lehet módosított szoftverrel is használni, és megy 40-el is akár.
(Vagy eleve olyan rollert, ami alapból gyorsabb.)
A Xiaomid módosítva is csak 32-vel tud menni.
Segway F3, G2 40-et is visznek, kvázi autóként is megállja a helyét városon belül - némi kompromisszummal.A 25-ös "végsebességen" én is csak röhögni szoktam.
Ami a biztonságot illeti, az tény, egy bicikli biztonságosabb, de hát ezt meg nem kell hajtani, szóval nehéz az előnyöket, meg a hátrányokat összehasonlítani.Mert ha 25 km/h-nál nem érzi biztonságosnak, akkor 40-nel biztosan sokkal jobb lesz.
(Ez az egész hihetetlen sebesség kábelesdi addig muris, amíg az ember fejre nem áll.
) -
TomMusic
őstag
Csodáltam is hogy a telefon kikapcsolt állapotban is tud csatlakozni hozzá, aminek sok értelmét nem látom. Hát annak ez az ára.
-
Sirtaky
csendes tag
Naponta merül 4-5 % -ot akkor is ha be sem kapcsolod .
Majd csekkold le .
Lehet hogy az enyémben a "hihetetlen sebesség kábel " miatt .
De Redditen is többen írták gyárilag is . -
Thunderzolee
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Az az, azt vegyél.
Ennyiért ez van csak.
Xiaomi 5 Max, Navee GT3 Max kb ugyanezt tudja, Naveeban nagyobb az akksi.És az F3 hol 200K újonnan?
-
Thunderzolee
veterán
Szia!Kb 82kg vagyok.
Alföldön lakom,tehát sík terepen lenne használva.Hetente 1-2 alkalommal lenne használva,alkalmanként 7km-t menne.
Használtan nem akarok venni,csak új jöhet szóva.
A keretem max 200ezer.
Ebből szeretném a lehető legjobbat kihozni.
Nekem jelen pillanatban a Segway F3 az ami a legjobban tetszik külsőre és tudásra.Az az, azt vegyél.
Ennyiért ez van csak.
Xiaomi 5 Max, Navee GT3 Max kb ugyanezt tudja, Naveeban nagyobb az akksi. -
juventus19
csendes tag
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Ötös, hatos sorozatú Xiaomikról is van közte ismertető.E3-at inkább ne, az nagyon rövid hatótávú a többihez képest.
Ezek közül válassz:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?
Mekkora hatótáv kellene?Kereshetsz használtat is Hardveraprón, Marketplacen.
Szia!Kb 82kg vagyok.
Alföldön lakom,tehát sík terepen lenne használva.Hetente 1-2 alkalommal lenne használva,alkalmanként 7km-t menne.
Használtan nem akarok venni,csak új jöhet szóva.
A keretem max 200ezer.
Ebből szeretném a lehető legjobbat kihozni.
Nekem jelen pillanatban a Segway F3 az ami a legjobban tetszik külsőre és tudásra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
38282 - 38201
38282 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Ingatlanos topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- E-roller topik
- Androidos fejegységek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - Új Eredeti Akkumulátor
- Apple iPad A16 (2025) Wi-Fi 128GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M710Q MINI PC,i3-7100T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Magyarán kis sebességnél fogalma sincs, hogy hogyan áll a motor, megpróbálja valahogy kivezérelni, ami adott esetben akár visszafelé mozdulatot is jelenthet. Kicsit, de akkor is...

(Érdekesség, hogy láttam én már VESC-et beugrani G-Boosterbe a jobb élményekért.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)