Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sz_gabor: Xiaomi porszívó magyar hang.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
OK! Ez a közterület fenntartójának saját szabályzása.
Ha nem tartod be a közterület felügyelő büntethet.
Ha a terület olyan, magánterület amelyet közterület jelleggel üzemel, például áruház parkoló, a valódi KRESZ táblákon túl kirakott izé táblák miatt nehezen lehet büntetni. Maximum a tulajdonos a parkoló használatát tilthatja meg. (Ezért szoktak parkolási társaságot bevonni az ügybe.)
Amikor bekerül hivatalosan a KRESZ-be, még olyan területen is lehet szabályozni, aminek nem tulajdonosa a szabályzó. Például a lakótelep tulajdonában lévő területen épült utak bejáratánál a táblázhat a hatóság. (Nyilván a lakóközösségen nincs egységes akarat, nincs saját szabályzás.)A környékemen sok olyan ház van, aminek a ház előtti parkolója a házhoz tartozik. Ameddig nem helyezik ki a magánparkolót jelölő táblákat, mindenki parkolhat.
Szinte mindenütt ki vannak helyezve a táblák.
Az egyik helyen, a magánparkoló jelölésén túl kiraktak várakozni tilos táblákat. Nem a KRESZ szerinti méretben, ami eleve probléma.
Egy bejárás alkalmával egy rendőr végig büntette az ott parkló autókat. Gyorsan került fekete műanyagzsák bevonat a várakozni tilos táblára. A lakóközösség tökön szúrta magát, a túlbuzgó tábla kihelyezéssel. -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azt nem értem ezekről miért kell külön vitákat nyitni.
Időhúzás. Ugyanott tartunk, mint egy évvel ezelőtt. Annyival megfejelve, hogy még egy "adathalász" oldal áll rendelkezésükre.
Mert ugye a személyes adatok kezelésének célhozkötöttsége valahogy nem erősségük, lásd oltás infó, gondosóra => propaganda. (Nyilvánvalóan a választásokra készülve: mindenki vigyen magával még egy embert...) -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ilyenek már sok éve vannak pesten:
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Egész Európában problémát jelent a rollerek idióta használata a nagyvárosokban. Leginkább a roller bérlés jelenti a gondot. Lerakják a járdára keresztbe. A közlekedési ajtók elé közvetlenül. Az úttest szélére, ...
Te nem fogod olyan helyen hagyni a rollert, ahol ide-oda pakolgatják vagy egyszerűen csak felrúgják. Köztereken a csengetéssel próbálnak utat nyitni a tömegben.
Ezért több helyen, leginkább a belvárosban, már csak kijelölt parkolóhelyeken szabad tárolni a rollereket. Más helyen büntetés tilos parkolásért. Majd a bérbeadó elintézi a bérlővel.
A forgalmasabb közterületeken és lakóövezetekben lehet érdeke az embereknek a roller használat korlátozása. Ezt az önkormányzatok hatáskörébe utalja a törvény.
A meglévő gyakorlat megerősítése. Jártam már olyan városban, ahol forgalmas területeken a rollerrel behajtani tilos tábla már ki volt téve.
A változtatás célja nem a rollerek használatának leölése.Ha jól emlékszem te belátod a sisak használat előnyeit. Én azt gondolom, ha 20km/h sebesség felett képes közlekedni az eszköz, akkor teljesen rendben van.
Azt nem értem ezekről miért kell külön vitákat nyitni. Nagyjából az összes ország egyetért a rollerezés szabályozásában. A közvélemény kutatása már megvolt.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Megmondom őszintén, én azt mondtam a rollerboltos havernak, hogy ezek már választások előtt nem foglalkoznak ezzel - és jobb is lett volna, talán - , Révész Máriusz meg megsem szólal?
... ha ez szeptembertől hatályba lép, így, akkor ott ahol nincs kerékpárút, csak úttest, meg járda... (és ebből több van, mint kerékpárútból), ott nagyon szomorú világ jön. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Vitézy Dávid durván kiakadt az új KRESZ-re: betiltanák a túl gyors futást közterületen - Economx.hu
A szakértő elmondta, bár több ponttal egyetért a rollerekre vonatkozó szigorítás kapcsán, ám a javaslat szerinte gyakorlatilag megöli a bérelhető rollerek értelmes piacát, azzal az előírással, hogy „a kis teljesítményű motoros rollerrel közlekedőnek kerékpáros-fejvédőt vagy motorkerékpáros-bukósisakot kell viselnie”.
Emellett azt is abszurdnak véli, hogy noha a járdán lehet rollerezni, az úttesten sehol, miközben „nem szabad a járdán mikromobilitási eszközzel közlekedni, ha azt az illetékes önkormányzat rendeletével megtiltotta, és ezt a tiltást a járdán jelzőtáblával vagy útburkolati jellel megjelölte.”
-
-
alphamooncam
őstag
Vitézy: Lázár János törvénysértő módon, adathalász módon gyűjti a véleményeket az új KRESZ-ről [link]
Vitézy szerint az, aki Lázár János honlapján keresztül véleményezi a KRESZ-t, jó eséllyel egyúttal fel is iratkozik Lázár vagy a Fidesz adatbázisába.
Egyébként, ha még nem sikerült azonosítani ki a felelős az új KRESZ-ért, akkor tessék, ez a lázár az a ménes és kastélygazda akinek a nevéhez fűződik az a kijelentés is, hogy annyit érsz amennyid van. (értsd amennyit sikerült összelopnod*)
Ha ez az ára az új KRESZnek, akkor nekem jó akár a régi is, csak a megfelelő emberek kerüljenek már végre trónfosztásra, vagyonelkobzásra, börtönbe, nem sokáig, csak úgy az életük végéig. uff.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor nem sok helyen fogsz az úton menni.
-
Tangerine
senior tag
Továbbgondolva, akkor ezentúl nagyteljesítményű rollerrel főútvonalon is mehetek, ahol egyébként tábla nem tiltja (és nincs mellette bicikliút).

-
Tangerine
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"monovil" LOL. Sokáig gondolkodtam, mert még a google sem ad rá találatot. Szerintem "mono-wheel" akarna lenni, amit egyébként EUC néven ismer mindenki (Electric UniCycle).
Na most ha ezt betiltják, az nagy sz*pás lesz annak akinek ilyen van, és mehet vele a "játszótérre". Drágábbak, mint a rollerek, némelyik 1-2 milla is lehet. Gondolom a segway is mehet a levesbe. -
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Gondolom a koponyaműtétet is, ha betörik a fejed egy esés után.

Amúgy nekem az idecitált korábbi mondatok szóról szóra rémlenek
egy régebbi cikkből, ami nagyjából 1 éve lehetett, ahol 12-14 évesek
kötelező felszereléseiről volt szó. Vagy valaki rosszul fogalmazott...Szerk: ugye... Csak akkor a szar Telex írta, most a csodálatos Index:
utóbbit arról lehet felismerni, hogy már a cikk címe is hazugság...
Megjelent = kész van. Aztán csak leírják, hogy a tervezet jelent meg.Ui: ebből is látszik, hogy nincs új a nap alatt! Mindjárt megjelenik az
új KRESZ a Közlönyben, és akkor mindent tudni fogunk... 2021 dettó.
Egyet előre, kettőt hátra tempóban haladnak ezzel (is), marhaságból
sincs hiány. Pl. az SMKP mostantól "robogó"? Miközben a robogó az
egy bizonyos motorkerékpár felépítmény műanyag burkolattal, adott
üléspozícióval, ami átlépős felszállásra alkalmas, mint a női bicikli, s
egy tipikus hajtáslánc (a közismert CVT), nem teljesítmény kategória.Az 50ccm Simsont, vagy Yamaha DT50-et lehet robogónak nevezni?
Nooormális? Váltójuk van. Ha vki nem tudja kezelni, vezetni se tudja:
fogalmilag sehogy nem összevethetők. Yamaha Jog vs. DT50... LOL -
bbalazs_
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán szólok hozzá, de most ez a kötelező sisak a kisteljesítményű rollerre kiverte a biztosítékot. Szerencsére még csak tervezet. Lehet hozzászólni,véleményezni a
ujkresz – Lázár János oldalon. Én már megtettem. -
válasz
pusszycat
üzenetére
A biciklisekre most is ez vonatkozik. Ha tolod, elsőbbséged van. Ha hajtod, olyan mintha nem lenne zebra alattad.
Nagyjából egész Európában ez a szabály.
A közlekedők többsége nyilván átenged, irtózik a balesetet követő jogi hercehurcától.
Ha immunis ember vezeti a járművet és az ügyvédje hamarabb ér a helyszínre, mint a mentők. Még az autóban esett kárt is az kerékpáros fizeti ki. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez csak a biciklisekre vonatkozna és csak 10 km/h. De nem értem, h valamit amit tiltanak azt meg most engedik. Kavarás az nagyon megy.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Nem lesz sokáig életben. A rollerezők egy része sem, utána a szabály sem.
Ha most, amikor nem szabad, figyelmetlenül haladnak át a zebrán. Mennyire fognak figyelni, ha szabad lesz áthajtani?!
Nem véletlen az, hogy a kerékpárosok is csak tolhatják a biciklit. Egy sokkal jobban gyorsuló eszköz ráengedése a forgalomra, előre megfontolt gyilkosság.
-
Tibee86
nagyúr
Ezt a kötelező bukósisakot nem igazán értem, ennyi erővel a kerékpáron is legyen kötelező.
Bár jobban belegondolva lehet csak szimplán a bérrollerek ellehetetlenítése vele a cél. -
Ez a bukósisak dolog a nagy rollerre cuccot jobban kifejthetnék. Olyan kell amit robogóra is elfogadnak vagy a mostani terep biciklis állvédős is hó lesz? A motorosnak van valami minősítési száma is vagy mi nem?
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Elektromos rollerek szabályozása
Önálló kategóriát kapnának a motoros rollerek, külön bontva kis és nagy teljesítményű változatokra, eltérő szabályokkal és sebességhatárokkal.
Kis teljesítményű rollert 12 éves kor felett lehetne csak használni és legfeljebb 20 km/h-val lehetne közlekedni.
Nagy teljesítményű rollert 14 éves kor felett lehetne hajtani és legfeljebb 45 km/h-val.
Bevonják a szabályozásba az egyéb mikromobilitási eszközöket is, például a hoverboardokat és az egykerekűeket.Utast semmilyen mikromobilitási eszközzel nem lehetne szállítani.
Kis teljesítményű rollerrel és mikromobilitási eszköznél is kötelező lenne a kerékpáros fejvédő vagy bukósisak.
A mikromobilitási eszközökkel úgy kell közlekedni, mintha gyalogosok lennénk. Az úttestre nem szabad velük lemenni, kivéve ott, ahol gyalogosok és kerékpárosok együtt közlekedhetnek. A járdán a gyalogosoké az elsőbbség, nem lehet akadályozni őket. [link]
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Lázár Elvtárs honlapján fent van a tervezet. Böngésszünk...
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az volt, megoldottam
.#36397: Kicsit furán volt megfogalmazva, remélem végül úgy lesz, ahogyan írod. A sisak nálam alap, ráadásul plexis robogós sisakban tolom

-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Csak a nemtudom hány év alattiak mehetnek majd 20-al a 25 helyett. (12-14 között)
Bicikliutakon eddig is csak 20 volt a határ, ha olyan fajta a bicikliút, ami gyalogos-kerékpáros, közös bicikliút.
A sima bicikliutakon marad a 30, de átlag roller ugye csak 25el tud menni.
Engem a kötelező sisak jobban zavar.
Úgy volt, h csak tizenemtudom hány év alatt lesz kötelező, utána már nem. -
MAx G30-nál bukás után:
Elferdült. Alul a két csavarral lehet korrigálni? -
pusszycat
nagyúr
Most olvastam zebrán gurulhatunk biciklivel (kerékpár
) Ha bejön majd az új kresz.
Ez azért nem semmi, le a kalappal.
-
enginev3.0
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen
De én ettől nem félnék, van ennél fontosabb dolguk is a rendőröknek, mintsem ezzel foglalkozzanak. Azért remélhetőleg 1-2 hülyét majd megbüntetnek, hogy legyen mit mutogatni, de kb ennyiNa meg alapból kezdjük ott, hogy ezt még be is kéne vezetni, ami már évekóta nem megy
-
Jelentős változások lépnek életbe az elektromos rollereknél
A kis és nagy teljesítményű elektromos rollereket is megkülönböztetik majd az új jogszabályban, és ezekre merőben eltérő szabályok vonatkoznak majd. Az előbbiek azok, amelyek legfeljebb 25 kilométer per óra sebességre képesek, csak 12 évnél idősebbek használhatják őket, az első két évben sisakot kell viselniük, és járdán maximum 10, máshol 20 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek.Jól értem, hogy 25 km/h helyett csak 20-szal mehetek vele?
-
bandigyerek
senior tag
"A tervezet részletei: Jelenleg úgy néz ki, hogy két kategória lesz. Kis teljesítményű és nagy teljesítményű e-rollerekről fogunk majd beszélni. Fontos, hogy a tervezetben egyik vezetéséhez sem kell jogosítvány. Ez a nagy teljesítményű roller esetén vitát váltott ki, mert ott indokolt lett volna a moped vezetői engedély. Jelen állás szerint nem fog kelleni. Viszont kötelező lesz rá a motorkerékpár bukósisak, míg a kisteljesítményűnél a kerékpáros sisak lesz a minimum.
A tervezetben 25 km/óra elérhető sebesség lesz a két kategória között a határ. Mehet az úttesten a nagy teljesítményű roller, akár a kerékpár sávon is, ami fontos változás lesz, kerékpársáv híján pedig az úttest szélén. A besorolási szabályokról még vita folyik a szakmai műhelyekben. Jómagam bízom benne, hogy a mi érvelésünk megy „át”, azaz nem sorolhat be a felezőhöz, hanem leszáll az úttest jobb szélén és merőlegesen halad át, akár a zebrán alkalmazkodva a gyalogosok tempójához, vagy az átvezetett kerékpárúton, kerékpársávon.
A kisteljesítményű roller pedig valószínűleg a járdán kaphat helyet úgy, hogy maximálisan alkalmazkodik a gyalogos közlekedés dinamikájához, struktúrájához, ha gyalogos partner is használja a járdát. Néhány kivételes esetben az úttest jobb szélén is haladhat majd."Forrás: Kisalföld
január 20-án nyilvános lesz, akkortól majd kiderül, hogy mi igaz ebből.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A kerék veri a gedvát a sárvédő tövében lévő csatiba folyamatosan. Vagy kipattan a kábel és eltépi a kerék, vagy beázik. Ezek szoktak lenni. Nem latyakra van.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
gagyi segway
mondom ezt úgy, hogy nekem is az van, és csak részlegesen vagyok vele megelégedve.

-
Aaron14
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, pont erről. Olyan rossz helyen van a csatlakozója, hogy csapadékos időben szinte állandóan kapja a nedvességet. Szerintem a víz lesz a ludas.
-
Egyik Segway G2 rollerünk hátsó lámpa alig halványan világít csak.
Mi van ezzel?Jól olvasom, h pont erről beszélgettek?
Fid?
-
-
Aaron14
őstag
Úgy látszik a nedvesség eszi az F3 Pro hátsó lámpáit. Erre van valami hosszútávú megoldás?
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ezt látatlanban senki nem fogja neked megmondani. Vagy beviszed a csavarboltba, mintának, és ott megnézik, vagy veszel több fajtát aprópénzért, aztán egyik jó lesz... (Nekem annak idején csak 2 vásárlásból sikerült összehozni, nem vittem mintát.
)Szerk: kivéve ha megmondod, hogy milyen roller, és valakinek már van tapasztalata.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Tegyél rá piros csavar védőt, azt hiszem igy hívjak. Van minden színben.
-
bandigyerek
senior tag
A roli keréktengelyen milyen menet van? M14 1.25? Vagy 1.0 ? A hozzá adott gumibumbit akarom leszedni és valami rövidebb zárt anyát rárakni ha lehet, mert a rádugós gumi úgysem marad rajta.
-
norrberth
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
😹😹😹
-
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én mondtam, hogy senki ne álljon addig fél lábon, mert már 10+ éve megy ugyanez...

Csak egy ember remegett folyton, hogy mindjárt itt van, így senki ne vegyen semmit, ha kedves az élete, mert pl. le fogják lövöldözni másnaptól a bicikliútról a rend éber őrei.
Szerk: mondjuk van akinek minden nap másnap.
-
enginev3.0
félisten
Elmúlt január közel fele, új kresz sehol, sőt, most már csak szeptemberben lesz majd bevezetve, HA minden klappol majd
Ki gondolta volna, hogy ez sem sikerül
ismét. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Csak 3 forrasztás az megy neked is. Amennyire nyomod annyira fékez. Bár értelmét nem látom, mivel lazítasz a féken és csak a végén fog a rendes.
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Elsődleges reg vagyok.
A nagymamának is nagyon alacsony a vérnyomása. Kb. nulla mozgással. Nagyjából ez az egyetlen pozitív az állapot tesztek sorában. Kicsit magas vércukorszínt. Kicsit magas koleszterin. Az időskori képesség csökkenés is már befigyel.
A probléma megelőzés minden esetben sokkal jobb mint a probléma kezelése.
A naponta megtett távolság eszközzel történő kontrollja sokkal biztonságosabb, mint a saját becslés. A becslések általában felülmúlják a valóságot. -
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Amin hallos az efék pl xiaomi segway csak rádugsz egy gázkart és kész a külön efék.
-
válasz
Sirtaky
üzenetére
Amúgy nálam az volt, hogy ránéztem, a simára vásárlás előtt, láttam a 209K-t. A PRO-t megkérdeztem havertől, mondta, hogy az nincs akcióban, és 60K eltérés van a kettő között. Amit nem néztem, hogy a PRO ára mennyi AK-n, mert innentől kiesett, de arra nem gondoltam, hogy az MM-ben ugyanannyiba kerül mind a kettő. Most lehet veszek egy PRO-t is, a régebbi F3 E-t meg eladom. Csak hát láttam 130K-ért apron PRO-t

-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Teljesen igazad van.
DE: én nem egy elhízott, pocakos ötvenes tag vagyok sörhassal, és kevés mozgással. A vérnyomásom is inkább alacsony, pedig szinte mindenki vérnyomáscsökkentőt szed. A hozzám hasonló beosztásúak például tiszta idegroncsok körülöttem, az éves orvosi vizsgálaton is rendszeresen megkapom, h hogy tudok ilyen nyugodt lenni, meg hihetetlen mennyire alacsony a vérnyomásom...
Pedig ebben a gyárban az a szokás, h minden vezető mindig ideges..
Hahhh.. a pancserok..
A munkahelyemen fél napon át járkálok, annyi ellenőrizni valóm van. Szóval mozgáshiányom nincs.
Ahol lakom, az alagsorban egy konditeremnek berendezett szoba is van.
"Ennyi időt magadra tudsz koncentrálni. Nem a problémákra."
Olyan nem lehet, h nekem nincsenek "problémáim"?
Se anyagi, se egyéb kb.. Én ilyen ritka nyugodt ember vagyok. Inkább idegesítő vagyok mások számára a folyamatos probléma mentes, nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog, (vagy minek mondják az ilyet) életemmel.
Te amúgy nem PociAti másodregje vagy?

-
-
-
-
-
-
Ma megérkezett a második Segway-Ninebot F3 E-m is, Max G30E II-esem és a Xiaomi Pro 2-m mellé.
-
pusszycat
nagyúr
Na akkor én is elmondom miben járok télen -----> temurol vet belül bundás kívül vízálló nadrág, szintén temu-n vásárolt fűthető mellény ez speciel ujjatlan de van ujjas is. Akku hozzá szintén onnan. Van onnan egy elég drága légpárnás cipő, örömmel konstatáltam, h 2 órán keresztül slattyogtam bokáig érő hóban és nem ázott át. Most ebben a bordásra fagyott hóizében öngyilkos küldetésnek látom a roller vagy bicikli használatát. Nem mindig voltam ilyen óvatos azt hiszem ez a korral erősödik.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
...a munkahelyre begyalogolni az amolyan "céltalan gyaloglás" kategória, amit viszont utálok.
Akkor adok célt neked.
Ha féléven át napi rendszerességgel csinálod, sokkal egészségesebb leszel. Sőt. Ha tovább folytatod. sokkal egészségesebb maradsz, mint a hasonló korú emberek..
A vérkép normalizálódik, az úszógumi csökken. Javulnak az alvási képességek. Mentálisan is jót tesz. Ennyi időt magadra tudsz koncentrálni. Nem a problémákra. A mozgásod koordinációjára. A légzésedre. Minden tekintetben javul az állóképességed.Egy középkorú átlagember 1,5 km-t kb. 18–22 perc alatt tesz meg, és ehhez kb. 2.000–2.100 lépést tesz meg. A napi 8.000 lépés szükségleted felét, letudtad a munkába járással.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
téli cuccban?
Én olyan kabátokat veszek, ami hard shell, vagy soft shell (azok is jók), vagy olyat, ami kimondottan szél ellen véd. Ha okosan vásárol az ember, akkor nem túl drága mulatság, és hálás befektetés.
A síszemüveg azért nincs még, nem nem sielek, de a fiaim miatt lassan snowboardozni kell menni tanulni, szóval fel lesz használva célszerűen is.
-
válasz
INGJOKE
üzenetére
Google is 25 percet ír ekkora távra.
Én is tudok gyorsabban menni ha muszáj, de eszem ágában sincs sietni.
Mindenkinek más a gyaloglási, sétálási tempója.
Másrészt sétálni amúgy szeretek, (túrázni pl), de nekem a munkahelyre begyalogolni az amolyan "céltalan gyaloglás" kategória, amit viszont utálok. -
válasz
Emunem
üzenetére
Ezt nem értem.
Ti miben jártok télen?
Póló, ing, 2 pulcsi, és télikabát, olyan fajta, amin nem fúj át a menetszél. Van pár olyan kabátom is, amit rollerhez nem lehet felvenni, mert alapból amúgy meleg télikabát, de a menetszél átfúj rajtuk.
Farmer helyett meg bársonynadrág, ami jóval melegebb a farmernél.Ami a könnyezést illeti, szemüvegben járok rollerrel, még nyáron is, volt már szó máshol is róla, az a normál, széles lencsés munkavédelmi szemüveg elég jól elfedi az egész szemet, de egy síszemüveg még jobb.
Meg hát nyilván nem 40-el megyek, bár a letakarított részeken kipróbáltam, 30-31-ig gyorsult a jéghideg roller, de inkább lassabban megyek.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
1,5 km gyalog 30 perc? Ez a kettőt előre egyet hátra módszerrel?
-
Mustármag
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
-5ig nekem oké, 35perc az út. Csak a hó zavar, tegnap mentem 5km,de kínszenvedés volt. Ahol tudnék menni ott nagy az autós forgalom az zavar, ahol kisebb ott nincs eltakaeítva, és szó szerint küzdeni kell. Nem szórakoztató...
FID:Most lenne jó maxhogy stabilabb legyen, de jól gondoltad nem szeretnék 3kereküt.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mire például elkezdenék fázni, már otthon vagyok.
mentövel? Én is megpróbáltam -3 fokban, úgy könnyeztem, mint állat, kajak alig láttam, lehet be kell szereznem egy síszemüveget.

-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Cirka másfél km.
Mire például elkezdenék fázni, már otthon vagyok.Ha sétálnék, fél óra, kicsivel több, rollerrel 5-7 perc.
Autóval körbe kell menni, jóval hosszabb az út, plusz a munkahelyi parkolóban akárhol rakom le a kocsit, legalább 8-12 perc besétálni a kapuig, míg a roller/kerékpár tároló gyakorlatilag a bejáratnál van. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-15-ben is rollerrel csapatod?
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Havernak a videón a vezérlő hőfokot mutatja a piros. Nálad nem tudom. Lehet csak bug volt. Ha beázás lenne a gond nem tudnál menni.
Az meg ilyen
: [link] Mustármag: Elsőt kérdeztél és nem gondolom hogy 3 kereket akarnál. Más meg nagyon nincs.
-
#FID
A G2-n mi ez a piros kijelző?

Éjjel ahogy bekapcsoltam, normál, és módosított szoftveres üzemmódban is pirossal írta ki a sebességet.
Minden működött, csak piros volt a kijelzőn a szám.
Aztán mire hazaértem, már a szokásos módon világított, (nem figyeltem mikor váltott át fehérre). Másfél km a táv.
Errefelé el van tolva a hó, így nyugodtan lehet rollert is használni.Nem tudtam mire vélni, talán a nagyon hideget jelezte így a roller? Mínusz 9 volt. Ilyen hidegben még szerintem sose használtam. És mire hazaértem, felmelegedett annyira az akksi, h már nem kellett pirossal jeleznie, h túlhűlt, vagy mi?
A képen a 42-es szám nem hibakód, és nem is a sebességet jelzi, hanem az akksi töltöttségét, (módositott szoftveres módban ezt mutatja alapból bekapcsolás után).
Csak a szám kijelző volt piros, akksi szint, vagy más az nem változott.Arra gondoltam, talán vizet kapott, (hólé beszivárgott), akkor ilyen piros? De mivel hazáig elmúlt, nem tudom mi volt ez.

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Értelmetlen. Meg ha már nincs tele, nyélnél beesik a fesz és off. Úgy szokta vissza kapcsolni hogy e-fékkel betolja
(Mondjuk ezt a részét nem tudom hogy tudja) Ez a videóm van még róla: [link]
-
-
Mustármag
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Azt hittem csak én vagyok ügyetlen, de akkor ez általános, megnyugodtam

#36323Narxis
Hát az se normális...
#36328Thunderzolee
Ugyan ez volt hétfőn reggel, probléma nélkül szinte hó mentes út, hazafelé korcsolya a 10 centis hóban, hát így alakult na...
Szívesen mennék rollerral, de 1- fosok hogy így is össze törőm magam 2- 2x annyi az utazási idő és annyira nem tetszik, akkor már mehetnék BKV-val ha egyáltalán közlekedik. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szoftverezve van de hogy mi van rajta nem tudom. Beszámította egy Dualtronba. Nyáron izzik benne minden. Na meg a hatótáv is negyede így a gyárinak.
-
-
Hogy megy 45-el?
Nekem is ugyanilyen havas volt az első kerék.
Trepni elején kb földig érő tömb, mint egy autónál a kerék után a sárvédőív alján ami oda szokott gyűlni.
Hátul meg még jobban beleette magát a hó a teleszkópoknál, kerékjárati ívnél. Mikor otthon leraktam, akkor vettem észre, öklömnyi jeges hódarabokat piszkálgattam ki.
Nem gondoltam volna, h így benne marad a hó.
-
válasz
DigitXT
üzenetére

Tessék hóporesz :XD -
-
-
-
norrberth
addikt
-
Ilyesmit használtok? Max G30-ra gondoltam.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
A haldokló akkumulátor csodája. Az első próbára behall az akku. A másodikra sikerül beindítani a motort. A csoda nem sokáig működik. Ettől csoda a csoda. Lehetőséget ad elindulni akkumulátort vásárolni.

Van jumperem úgy indul vele mint egy vadi uj akku csurig töltve.
Ne hagyd a már gyengécske akkut napokig a hidegben, mászkálj vele naponta. -
válasz
DigitXT
üzenetére
EV-kben elő szokott fordulni, hogy temperálják az akkut hideg időben. Ennek mondjuk mellékhatása, hogy ez is energiát igényel. Aztán jön a csodálkozás,
Nem teljesen.
Amennyiben a használat előtt fűti fel magát az akkumulátor, akkor nem jelentkezik az alacsony hőmérséklet okozta belső ellenállás növekedés. Gazdaságos a hőn tartás.
Az újabb modellek már hőszivattyút használnak a fűtéshez, ami kedvezőbb energia egyenleget jelenthet az akkumulátor hőn tartásához. Nyilván a tél okozta fogyasztás növekedést nem kompenzálja a trükk. Világítás, fűtés és szélvédő tisztítás.Az optimális hőmérséklet a töltés kezdeténél is fontos. több modell szükség esetén előfűti töltés előtt az akkupakkot.
A hagyományos belső égésű motorok esetében, nagy hideg esetén, célszerű az indítás előtt trükközni. A motor indítása előtt néhány percre érdemes a világítást bekapcsolni. Utána indítani a motort. Némileg csökken az akkumulátor belső ellenállása. Növekszik az indítási áram.
A haldokló akkumulátor csodája. Az első próbára behall az akku. A másodikra sikerül beindítani a motort. A csoda nem sokáig működik. Ettől csoda a csoda. Lehetőséget ad elindulni akkumulátort vásárolni.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
A kutyának bundája van, meg belső fűtése. A roller akkunak nincs egyik sem.
EV-kben elő szokott fordulni, hogy temperálják az akkut hideg időben. Ennek
mondjuk mellékhatása, hogy ez is energiát igényel. Aztán jön a csodálkozás,
hogy a hatótávolság nem hogy háromnegyede, de akár a fele (se) a nyárinak. -
pusszycat
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jó neked, gondolom napelemmel töltöd. Nem mintha sokat fogyasztana.

Ismerek olyat aki a rollert beviszi, de a kutyát kint hagyja éjszakára.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem csak az jó amit fel tudok cipelni meg le minden nap az első emeletre/ről. Ezért G4 bye-bye (is)
-
heavygrip
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ja néztem én is, boltból 330-360, magánszemélytől jófogáson asszem 300k újonnan.
Lehet van éppen 200 környékén is,de ki tudja hogy rugatták előtte... -
enginev3.0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Az ember ott segít ahol tud
Akarok egy G4et
De még mindig olyan drága
300at nem ér
Egy jó 220-250et adnék érte -
bandigyerek
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Nekem is van egy jó ötletem
Pl nem használjátok télen hóbaSzívesen
-
Mustármag
őstag
Nyomtam egy teszt fékezést a letapadt havas úton, ugyhogy elheveredtem kicsit...
A munkahelyem udvarán 0 forgalom mellett -
norrberth
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
Tegyél rá szöges gumikat. 😁
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Brave
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M2 256GB SSD, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Új Asus TUF Gaming 15.6 FHD 144Hz Ryzen9 AI 8945H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mert ugye a személyes adatok kezelésének célhozkötöttsége valahogy nem erősségük, lásd oltás infó, gondosóra => propaganda. (Nyilvánvalóan a választásokra készülve: mindenki vigyen magával még egy embert...)