Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha 15 mm helyed van, akkor átmérőben nagyjából 30 mm-rel lehet nagyobb a kerék, így egy teljes inch (25,4 mm) növekedés benne van, simán.
A 90/65-6.5-re írtam, hogy az valóban 11", sőt elméletileg 11.1" (282,1 mm). Ez viszont necces, mert a 80/50-es gumi csak 40 mm oldalfal magasságú, a 90/65 viszont 58.5, szóval összesen 37-tel több.
(Sárhányót tudsz odébb rakni... Viszont a villában vagy van neki elég hely, vagy nem.
)Szerk: ebből következik, hogy a 90/60 lehet a maximális méret, ami kényelmesen elfér... (Linkelted a 100/55-öt, hogy az már necces. Meg nem is tetszik neked a szélessége.
) -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Közel ennyiért igen, de azért mindig több. Ha egyáltalán tartják polcon ezt a méretet.

Itt konkrétan nincs raktáron, de 58K lenne. (Nyilván lesz szállítási költség Debrecenig is...)
Minimum 10K-val olcsóbb lenne közvetlenül a gyártótól berendelni. Szállítás kérdéses.
Szerk: 37 EUR lett a szállítás? Az kemény. Mondjuk most az üzemanyag árak az egekben.
Gyakorlatilag ugyanannyi lenne, mint az Ultimate-ben. Feltéve, ha oda ilyen áron érkezik... -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Lényegesen olcsóbbra jön ki, mint itthon.
Kitúrtam a rendelésem (2023): 94.1 volt a két gumi, 22.25 a szállítás 31.41 a (rekord) ÁFA. Összesen 147.76, ami forintban akkor 56935 Ft volt. Most vmivel jobb az EUR árfolyam is.Amúgy a PMT nem nagyon növelt árat az elmúlt közel 3 évben, ha ma 94.26 lenne 2 db.
Valamit kezdeniük kéne amúgy még ezzel a rekord ÁFÁ-val is, akkor lenne még jobb világ. -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
90/60-as. Szerintem kiváló választás, ha a 100/55 necces magasságban, és túl széles is. (Nem emlékszem már pontosan, hogy mennyi volt a szállítás, de nem egy ökör ára.
)Szerk: most nem azért a 2 mm-ért, amivel kisebb az átmérője, de közelebb áll a gyárihoz. Amennyiben a gyári gumi tapadásával gondok voltak, nem kérdés, hogy PMT kell neked... (Nyilván vannak olcsóbbak, de ha ugyanott leszel vele, mint a mostanival, kidobott pénz.)
-
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem alapvetően egy jó városi gumi kellett a roxyra, azzal telitalálat volt, tudtam döntögetni is szépen. Imádtam.
Ennél annyira nem merem dönteni, mert nem sok tapadása van ennek a terep guminak..
A második amit linkeltél, nekem azok a minták tetszenek igazán.
A 90/55-6.5 lehet nem lenne túlzás -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, igazából neked kell eldönteni. A szélesebb gumi alapvetően jobban tapad. Viszont két kerékről beszélünk, ahol nem szerencsés, ha a gumi profilja torzul, mert ugye kanyarban le dönteni kell a vasat, azt meg egy nagyon szögletes gumival nem igazán lehet, fordítva, egy nagyon hegyes gumival meg ideges lesz, hirtelen esik a kanyarba, stb. Nem tudom, hogy a roxidon szórakoztál-e a gumimérettel, vagy csak megvetted a rá valót, jó minőségben...
(Gyanítom, hogy az utóbbi. Ha neked volnék, próbálnék a gyári méret köré lőni, de PMT-t...)Mondjuk véletlenül sem slicket, mert az közútra nem való. Ha nincs mintás, akkor eggyel nagyobbat. Vagy a korábban linkelt 90/65-ami mondjuk jóval nagyobb. Gondolom az órát tudod majd kalibrálni, mert nekem az a halálom, ha hülyeséget mutat. A sebesség csalás is zavar önmagában, de ha már a távot is rosszul méri, az kikerget a világból. (Navigációt el tudja cseszni, ha tudom, hogy 3 km múlva kell lekanyarodni: odaérek, nem ott vagyok...)
Ui: innen rendeltem az Adventure-re is. Nekem anno 57K volt a két darab (147EUR), ebben benne van a szállítás. Neked kisebb gumik kellenek, 48EUR-ért szerintem instant get.
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, ha már a 100/55 is alig fér be (magasság), akkor a 90/65 még kevésbé férne be.

Nem biztos, hogy érdemes elmenni extrém méretek felé... (Sem szélességben, sem gumi átmérőben. Utóbbi amúgy rontja a gyorsulást, bár megnöveli a végsebességet. Kinek mi.) -
DigitXT
félisten
válasz
Tangerine
üzenetére
A Tuovt nyilván nem PMT és még csak nem is CST, de a nóném kínainál azért jobb.

Egyáltalán nem biztos, hogy sokkal jobban kopik a PMT csak azért, mert jobban tapad. Teljesen más anyagból vannak ezek. (De amúgy igen, ha legyilkolod, akkor gyakrabban kellhet cserélni, de ez motoron is így van: attól is függ, mennyit bír, hogy hogyan mész.) -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Igen, valóban relatíve sok az a 60K, hiszen mégiscsak egy "vacak" rollerről van szó...

Mondjuk nem mindegy, mennyire "vacak"?
Ha egy két motoros, 3000W-os nagyvas, akkor azért már nem olyan aránytalan. Sokkal nagyobb butaság valami nagyon olcsót megvenni rá, aztán összetörni magad amiatt. A gumi szélességét nem abban "mérjük", hogy mennyire néz ki hülyén. A felni behatárolja, hogy mi rakható rá biztonságosan.
Próbáltam rárakni keskeny felnire széles gumit, hát nem volt benne köszönet. Ráment, viszont a profilja már nyomokban sem emlékeztetett arra, amire kitalálták. Nem nyerő!Meg kell nézni, hogy mekkora az a felni, de ha 80-as a gyári gumi, akkor a 100-as, vagy mondjuk a 130-as már szinte biztos, hogy sok lenne rá. (Utóbbiak peresebbek, azaz az oldalfal arányuk kisebb, hogy a kerék teljes átmérője ne legyen nagyobb/beférjen.
)Ezek amúgy ún. váltóméretek. Ahogy a kolléga említi: 120/70. Helyett mondjuk 140/60.
Tökéletesen ugyanazt a kerékátmérőt adja. (Motoromon elől van 120-as. Hátul 140-es.)
Nyilván ahhoz képest drága a PMT, hogy egy ilyen 120/70-es árban van, de hát ez ennyi.Szerk: "tuningseggrakéta" ... "arra nem sajnáltam a Michelin Pure SC-t."
Na most pontosan ugyanezt gondold végig, hogy hogyan hajtod a rollered. Ne sajnálj rá normális gumit vásárolni, mert tényleg ég és föld. Nem véletlenül mondjuk. Aki egyszer kipróbálta, gyakorlatilag soha nem venne mást, mert annyira jó. Én is mentem a "vacak" Adventure-rel szakadó esőben 50 km/h-val, és egy pillanatnyi bizonytalansága sem volt. -
Tangerine
senior tag
-
Tangerine
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha motoroznál, akkor egy gumira sem lenne elég.
(Vagy talán egy első gumira (120/70)) -
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Annyi a bajom a gyári gumival, hogy nem terepezek és aszfaltra nekem kényelmetlen.
szelességben a 100 széles is elfér, csak az már kilóg a sárvédő alól és hülyén néz ki szerintem.
A megbízhatóság fontos lenne, nem szeretnék taknyolni, csak kicsit sokallom 2 roller gumira a 60k-t

-
kozmy
őstag
Csak vissza találjak
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
6.5 (inch) a felni átmérője. A 80 (mm) a futófelület szélessége, valóban, a per után pedig az oldalfal aránya van a futófelület szélességéhez, esetedben az 50 (%): 80*0,5 = 40 mm
Tehát a kereked teljes átmérője: 6,5*25,4 + 2x40 = 245,1 mm, azaz 9,65", kerekítéssel 10"
Nyilván a motorokat nem fogod cserélni, ezért a felni az fix. Ergo nagyobb átmérőjű kerék kizárólag az oldalfal magasításával érhető el (ballonosabb gumi). Futófelület szélességet nem muszáj növelni: szoktak, de ilyenkor kérdés, hogy elfér-e a villában + nem túl széles a felnid szélességéhez, stb. Ha a hivatkozott 90-es gumi mindenben jó, azzal a teljes méret:
6,5*25,4 + 2x49,5 = 264,1 mm, azaz 10,4". Erre amúgy erős kerekítés rámondani, hogy 11"Ha mindenképpen 11"-os átmérőt szeretnél, akkor még ballonosabb, vagy még szélesebb gumi kell. Amúgy mi okod van cserélni? Ha sz.r minőséget veszel ezeröccá'-ért, magaddal baszol ki, nem kicsit, nagyon. Amikor kiesik alólad a roller, mert a fos nylon "keverék" nem tapad a kanyarban, gyorsításkor, vagy épp fékezéskor, akkor mindjárt más megvilágításba
fog kerülni, hogy mennyire drága a PMT és mennyire olcsó a "nóném" papucs... SOHA nem vennék ismeretlen kínai szart. Jelige: mégegyszer nem. Minimum CST, esetleg Tuovt.
Ui: 90/65-6.5. Most már könnyen ki tudod számolni, hogy ez valóban 11". És gumi. Tapad. Kétszer annyiba kerül? Lehet. De egyszer kell megvenni, sokezer km-ig jó, és biztonságos. (Nyilván nem tudom, hogy mire kell, ész nélkül, kapartatva le lehet gyilkolni hamar, ezt is.)
Geller72: nem jó az ezeöccá link. De nem is baj: ipari hulladékot nem kell importálni.
-
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Azért érdemes alin keresni, mert nagyon nem mindegy, hogy “tizenezer”, vagy “ezeöccá”..
(Ez nem feltétlenül a tiédhez való, de ahhoz is találsz ennyiért).. -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Gyárilag 80/50/6.5 gumi van az dt2-n. Felmegy rà a 11”-os gumi, de annak a méretét mi adja? A 6.5? Az 55 a gumi profil magassága? A 80 a szélesség.
Nem akarok pmt-t, mert rohadt drága…Ezt néztem ki, csak nem tudom, hogy jó-e.
-
Grind
tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Tehát aliexpressen erről a rollerről beszélünk: [JoyorT10]
Ha megnézed mikor megakarod venni 2db roller közül választasz.Mindkettő T10. -
Grind
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Éreztem, hogy jó helyen tettem fel a kérdésem
-
-
Grind
tag
-
Geller72
veterán
Ez a Teverun Balde GT 2 basszus már egy updatelt verzió megint..p menü is full más, mint az előző.
-
vendingo
veterán
Én is joyoron gondolkodtam munkába járni, de a vízállósága elég gyenge. Én nem fogok gyalogolni mert vizes az aszfalt. Már majdnem megrendeltem, de ma éjjel esett az eső, hiába volt szép idő reggel, full víz volt minden, végigfutott a fejembe, hogy most hiába süt a nap, gyalogolhatnék oda vissza melóba.
Még győzködöm magam drágább segway miatt. Közlekedni nem találtam hasonló alternatívát, esetleg ausom dt2, de ez megint magasabb árkategória. -
Grind
tag
Sziasztok,
Elektromos roller vásárlása előtt állok. Jelenleg még elég nagy a katyvasz a fejemben, hogy mit is vegyek, ezért fordultam hozzátok. Munkába járáshoz(15 Km oda,15km vissza) illetve van, hogy ehhez még hozzá jönne plusz 10 km. Ezen kívül néha elvinném Balatonra ott cirkálni vele. Az eddigi jelöltek: A Kukirin G2 az ára miatt: Jelenleg az AliExpressen elég komoly leárazás van: [Kukirin G2] 140.000 Ft ért. A másik pedig a JoyorT10. Itt az lenne a kérdésem, hogy az adott linken két típus van két különböző árral, de sehogy sem veszem észre, hogy mi a különbség. (Árban elég sok) [JoyorT10]
Ha van más típus amire szerintetek érdemes lenne rátekinteni azt is szívesem megnézném.Segítségetek előre is köszönöm.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
A korábban bemutatott épített roller ~25kW-tal sem ment ennyit... ~5kW-tal ez kizárt...

Nem beszélve arról, hogy ha 85 km/h a végsebesség, akkor a közelében a gyorsulása tuti csökken. Szerintem elírás lesz (ami eléggé marketing szagú, ha a gyártó oldalán írják).
Szerk: amúgy nem értem ezeket a gyártói oldalakat. Senki nem olvassa a blődségeket?

Kérdés: biztonságos-e ezzel a rollerrel éjszaka közlekedni? Válasz: egyáltalán nem! (Majd kiselőadás arról, hogy a kormánylengéscsillapító hogyan akadályozza meg a szitálást.
)
Ennek akkor se lenne értelme, ha a kérdés fordított? Veszélyes-e éjszaka közlekedni?
-
.-..-.
tag
Akik közületek Full Face sisakot hordanak, melyik típust választották?
Jelenleg motoros sisakot hordok, de lassan kezd melegem lenni benne.
Valami Down Hill sisakban gondolkodom, de nincs ötletem a típusára.
Nehezítő tényező, hogy szemüveges vagyok. -
-
Geller72
veterán
Unboxing, most. Tehnap nem volt rá időm.
-
Geller72
veterán
A Teverunnnak is van 15”-os kerekű rollere, ami vékony gumis.
-
DigitXT
félisten
Mondjuk ilyen módon már régen léteztek 12"-os rollerek: ez egy iszonyat ballonos gumi.
A felni ettől még maradt 6,5". Sőt, akár 13"-ra is fel lehet hizlalni az ilyet, csak úgy néz ki, mint egy kistraktor. Teszem hozzá a ballonosabb gumi magában csillapítja az úthibákat, szóval nem ellene akarok beszélni, de azért vannak hátrányai is. Amúgy, ha ez lenne egy hivatalos magyar oldal nekik, hát még lenne mit reszelgetni rajta. Keveredik a magyar és francia leírás, továbbá az adatok is összevissza szerepelnek: 5.5 mp alatt gyorsul 70-re?
Vagy 45-re... Nagyon nem mindegy...
És amúgy 70 km/h a vége, vagy "csak" 55 km/h?
Ui: amit a gumiról is hadoválnak, teljes képzavar. 12":10" Ez mi a tökömet akar jelenteni? Írnak 2.75"-os szélességről, miközben a linkelt videóban világosan látszik, hogy 12x3.00
A miheztartás végett, Kínában mindent IS kapni... Erről pl. azt állítja az eladó, hogy adott FLJ rollerhez való gumi, miközben ott figyel a képen, hogy "not for highway use". És nem, ez nem autópályát akar jelenteni, hanem általában közutat. Mondom, hogy kistraktor!
-
iSinwheel gt4 300k-ért, video alapján nem tűnik rossznak főleg a 12"-os kerekek miatt.
-
Geller72
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
…a kezdeti ára az első verzióhoz mérten szerintem nem volt arányos, sok versenytárs volt abban az ársávban, miközben a minőség sem támasztotta alá azt az árat…ezért is írtam azt, hogy a jelenlegi árban ez szerintem best buy.
Erősítéseket, jól átgondolt változtatásokat kapott, nem “spórolásból” eredő minőségromlást. -
Geller72
veterán
Az S10 S-Z-ből már a V2-k vannak általában eu shopban, lényegesen jobbak, mint a régebbi verziók, van ip “védettség” is..többek közt. Szerintem most ebben az árban ez verhetetlen. Sok update-t kapott, egyértelmű, hogy foglalkoznak a visszajelzésekkel. Motorvezérlő is más lett, a kábelelvezetés, a kormányrögzítés, stabilitás, de még a lengéscsillapítás is, valamint a fékek is. Mindezt úgy, hogy közben lényegesen olcsóbb lett…
-
FID
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Sok hely nincs neki, annyi meg ami belefér sokat nem számít.
-
-
pusszycat
nagyúr
Ezt ma reggel lőttem (a védő fólia még rajta
)
-
pusszycat
nagyúr
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ez más. Valami komolyabb. A rugósban jobban bízom, könnyen cserélhető is. Még a mountain bike-om is mind ilyen volt. Amelyikbe nem volt ott a gerincem rugózott.
-
DigitXT
félisten
Mármint a T10 telós nem? Mondjuk abban vélhetően könnyebb erősíteni a rugón.
Viszont... Hiába hirdetik úgy, hogy 25 km/h a vége (ott biztos nem szitál, annyira),
ha amúgy van hivatalos videójuk arról, hogy pár mozdulat kiszedni belőle a lockot.Általánosságban nem barátom a C futó, bár nincs vele sok tapasztalatom: talán a
G-Booster volt az egyetlen. Nem is, volt valami "alsócsavaros" is, de az brutál volt.
(Nem jó értelemben. Mondjuk aztán ki lett cserélve benne a vezérlés. Jó okkal.
)Szerk: általában a Joyor-ral sincs sok tapasztalatom. '21-ben próbáltam egy F5S-t.
(Vételi szándékkal, csak igazából nem győzött meg, hogy nekem ez kellene...
) -
alphamooncam
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
És nem is állítható mint a rugó. Vagyis úgy tudom.
Pontosítanék. Dualtron City-m van.
Így néz a rugós tag. A ricnikre csatlakozó futómű-karoknak (bordástengelyen) elforgatásával lehet ültetni, vagy magasságában állítani a futóművet.
A zöld színű a legpuhább poliuretán, a fekete a legkeményebb.Cserével lehet beállítani a futómű terhelhetőségét, esetleges puhítását.
Gyári elöl piros, hátul fekete volt.
Most elöl zöld, hátul piros lett a 100Kg-os terheléshez.
A vázat a lehető legmagasabbra állítottam ( futókarok ricnin elforgatásával ) elöl, hogy az utánfutási szög a legkevésbé okozhasson szitálást. Hátul minimálisan kellett magasabbra állítani a futóművet.
Nem tudom , hogy más cég kínál-e rugóstag csere lehetőséget. -
Mond
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
[kép] Kukirin G3 pro, + ülés, amit rendeltem hozzá, mert ez a gyári verzió nem rendelkezik, mivel kivehető az aksi, ugyanígy néz ki, csak tartók nélkül a képen.
-
-
vendingo
veterán
Joyor t10 mennyire vállalható? Akció van alin, a forint is rengeteget erősödött, 210k körül lenne.
Zt3 és dt2 volt a kiszemelt, de a joyorra is necces a keret. -
Mond
senior tag
Sziasztok!
Megválnék G3 pro rolleremtől, érdeklni privátban, 12km van benne. -
beci
őstag
Sziasztok.
Kukirin G2 rollerhez XIAOMI Mijia 2 pumpa jó választás? Vagy inkább a 2 pro?
Bár utóbbi elég nagy és nehéz, igaz cipelni nem fogom.
Kell még hozzá valami kiegészítő? -
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, ezt én is megtaláltam mikor nem láttam az aláírásomat, kutakodtam és vissza kapcsoltam.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Megtaláltam közben:
"Pár hete "arculat egyszerűsítés" gyanánt kivezettük a fórumos hozzászólások alatt automatikusan megjelenő aláírásokat, ami nem okozott ugyan komolyabb felzúdulást, de páran így is hiányolták, így végül a - reményeink szerint - mindenkinek megfelelő javaslatot megfogadva most opcionálisan visszavezetjük ezt a funkciót: aki szeretné, vissza tudja kapcsolni a beállításainál."
Viszont ez alapján, aki újként regisztrál, vagy nem regisztrálként nézi a fórumot, az nem látja az aláírásokat, mivel nem is tud róluk, h egyáltalán be kellene kapcsolni.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
De megjelenik fotozzam le?
-
-
Lajmund
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
Na erre kéne még egy ülés opció mint a kukirin g2 maxra és tökéletes mindenes lehetne.
Főleg ilyen hosszabb ingázáshoz. Kormány fullra le ülést is ameddig vállalható és hagy szóljon. Állva garantált maradandó sérülés napi szinten használva. Sokan nem érzik ennek a súlyát hogy mekkoràt lehet hullani állva 50-el.
Én láttam már végeredményt sima 25-el és élőben is vègig néztem ahogy egyik baràtom igaz részegen de vàllal vett le egy oszlopot. Nem volt szép.
Bicoval motorral sose esett el szintén reccsen. Nagy flesh hasítani állva mint egy nekromanta a fakras gyermekeibe de elég kockázatos! -
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Irja az aláirásomban.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Igen, biztositás kelleni fog rá.
Ha 25-nél többel is tud menni, ill. nehezebb 25 kilónál, kelleni fog biztositás. -
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Joyor T10 tökéletes lenne neked. Én is le akarom cserélni a G2-t rá vagy a G2 master-re.
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Olyan rollert keresnék ami az én 100kg és 18x cm magasságomnak megfelelő lenne munkába járni tavasztól őszig!
A táv durván 16km összesen!
90%a város a maradék 10% a két települést összekötő szakasz.
Összeg max 400k és azért egy 50-es tempó nem lenne rossz.Gondolom erre már biztosítás is kellene!?
-
-
DigitXT
félisten
Nekem nincs egy csavarom sem, csak az nem volt túl vidám, hogy simán hazazavartak a kórházból "csak egy" kulcscsonttöréssel, miközben el volt törve 9 bordám + megrepedt a lépem, amit véletlenül sem vettek észre, és itthon lábadozva majdnem elvéreztem: nyerő! Igazából a mai napig nem tudhatom, hogy az tökéletesen meggyógyult-e. De hálistennek, amíg tudok itt írni, addig minden fasza! Legalább nem vették ki... De többé nem esnék rá!
(Motoromat is el akartam adni, ám egyelőre megvan, azzal ILYET nem estem soha...
Jah, kérdezted, hogy mibe megy majd a QS120. Hát abba.
Ki kéne próbálni villannyal... Talán verhető a 8.6-os 0-100, habár a QS120 egy pici motor. A QS138 sajnos nem fér be.) -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, azt vágom, hogy az autóknál is inkább legyen 5%-kal több, mint véletlenül kevesebb. Ez viszont nemlineáris, szóval ahogy nő a tempó, annál többet csal százalékban is...
Fogalmam sincs, hogy szándékos-e, nem kedvencem ez a DAMAO vezérlő: ez volt itthon.
(Teszem hozzá, hogy az életben nem megy 100-at, hálistennek! A 48V akkuval levegőben ment annyit, csak a teszt kedvéért. Igaz, valósban anno mentem vele 60-at ilyen akkuval.)A VESC nem csinál ilyet... Az annyit mutat, amennyit mér. GPS is megerősíti. Számítás is.
Ui: szerintem beletekertem az órájába vagy +20-30 km-t, amíg ezeket kitesztelgettem.

-
FID
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Hiába van 17 csavarom, én még élvezem. Olyan jó volt a húsvéti guri hogy nem bírtam magammal és kellett megint egy nagy:

Már én tartom el az Uniont annyi biztosításom van

Thunderzolee Ő sokkal jobban benne van mint én. Olyanokat is megcsinál amiket én nem. Vagy be se engedem a boltba. Még kapott vagy 200 kiló szemetet is amivel ő tud mit kezdeni én meg már nem.
Nálunk 10 1 óra másnál nem tudom.
-
-
DigitXT
félisten
Vidd el, LED-ezd fel, add el.
Viccen kívül én már csak a labortápomat tesztelgetem vele.
Meg csináltam egy ilyen grafikont, hogy menyit csal a kijelzője. 25 km/h-ig tű pontos.
Utána meg szemmel láthatóan nemlineárisan kezd elmászni. 100-nál még a 80 sincs meg.Szerk: az akkuja eszméletlen jó amúgy (nohiszen, én csináltam
). 0.001V az eltérés... 
-
Oda szoktam a rollereinket hordani ha valamit szerelni kell rajtuk. Most két G2-es vár hátsó lámpa javításra, a nagy hó óta nem világítanak. De így télen nem is voltak szinte használva, meg amúgy is csak nappal, ezért nem foglalkoztam még vele.
Nem tudom más roller szervizek milyen árakon dolgoznak, ők se olcsók, de hát szerintem valamiből meg kell élniük nekik is. Mindig elgondolkodok, h egy akkora üveg palotát mi pénz lehetett megvenni, bérelni, vagy fenntartani egyáltalán.
Ott láttam a szalonban. Mondjuk én inkább rötyögtem egy jót, ilyen mxrhaságot ki talál ki... Pihent agy..
-
FID
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Még nem cseszteték őket vagy 2 éve csinálták. De meg kell tervezni hol mennek, nem valami fordulékony
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezzel amúgy közúton lehet menni?
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Honnét tudjam?
Ez lett a piaci ára.
Drágábban már nem veszik meg, mert mindig van olcsóbb is.Az F3 Pro-t 130ezerért vettem Hardveraprón. 60km volt benne. Nyilván nem fogom megkérdezni az eladót, h miért ilyen olcsón adja (hónapokig hirdette pedig, h valaki elvigye végre, de senki se akart érte menni), gondolom nem volt tisztában vele, h 170-200 lenne a reális ára, nem 130, én meg nem homályosítottam fel. Egyébként drága ruházatban fogadott az eladó, szóval valószínűleg volt nála pénz lóvéra. Egy nagyobb típusú Kugoot vett, azért adta el, mert a 25 nem volt elég neki se.
Én mondtam el neki, h amúgy 40-el is tud menni, van már rá megoldás, ezt mondjuk nem tudta.A Navee GT3 Max nemrég 150ezer volt az Auchanban, szerintem ezzel el is intézték a használtpiaci árát ennek is, meg a Xiaomi 5 Maxnal, Pronak.
De Hardveraprón is, Marketplacen is elég sok 5-ös Prot, Maxot látni 130-140-ért, utóbbit 150-170 közt. Ezek után ki venne drágábban Segway G2-t, ha ennyiért megkapja ezeket?
Ajánlgatnám azokat is, de módosítva csak 32-t tudnak, míg a Segway 40-et is, az index csipogás kikapcsolható, és jobb a rugózása.
Az egyetlen rizikó az elsőteló, de amelyiknél nem jött elő újabb korában ez a hiba, azoknál már nem is várható.Szívesen vennék más teleszkópos pálcikarollereket is, de nemigen ismerek más típust, ami ennyiért ezeket tudja nyújtani, mint egy G2.
A Kugook is olcsók, csak az már nem pálcikaroller kategória, meg hát az nem az a típus, amit ajánlgatnék, de árban verhetetlen, úgyhogy úgyis mindenki azt veszi, nem a drágább társait.
Amúgy nem gyűjtő vagyok, csak 4 gyerek = 4 roller. Plusz nekem meg barátnőmnek.
Ha a nyaralónk télen fűtött lenne, akkor pl nem kellene hordozni a rollereket, (mikrobuszunk van), egyszerűbb lenne oda is venni négyet, azt mikor odamegyünk, nem kellene vinni, mert lenne ott is négy. (Ha csak 150-el számolom darabját, ez nekem nem nagy összeg.) Még jó, h a lányok biciklikkel is elvannak.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Miért adják el olyan olcsón pár km-el? Mondjuk én nem tudom hova tennék 4 rollert, nincs hely. Nem házban tanyázom.
-
válasz
norrberth
üzenetére
Erről az a video jut eszembe, ahol a biciklis egy másfél méteres karton távolságtartót kötözött a biciklijére hátulra, aztán egy busz meg ahogy próbálta előzni, beleakadt, és fellökte a kerékpárost, miközben simán elfértek volna mindketten, ha a bicajos nem kötözi magára azt a szxrt, h nehogy elférjen mellette valaki "túl közel van" jeligével.

-
-
norrberth
addikt
-
Évente jelenik meg újabb sorozat, sőt, időnként a gyakorlatilag meg sem jelent modellek helyett "2nd gen" néven sikeresebb modelleket adnak ki, de ez a Segwaynél is megfigyelhető volt, bár ott a "II"-es modellek alig futottak, már jött az újabb generáció.
Itt át tudod nézni az adataikat.
A Xiaomiknál van némi összefoglaló is linkelve.Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2, G3
Segway F3, F3 ProÉn a Hardveraprón szoktam venni alighasznált példányokat, esetleg Marketplacen.
Ha kicsit visszaolvasol, van pár hsz-om a közelmúltban ahogyan másoknak válaszoltam hasonló kérdésre.
-
Sziasztok!
Gondolkodom egy első rolleren. 80 kg testsúlyhoz kellene, aszfalton használva. A következő szempontokat vettem figyelembe a piac feltérképezése folyamán: Elterjedt márka legyen, megfelelő alkatrész és szervizellátással. Ne legyen túl nehéz, viszonylag hosszú hatótávval, első és hátsó csillapítással rendelkezzen. Nem szükséges a sebességkorlátozás kiütése, elegendő a hivatalosan megengedett. Ezek függvényében találtam rá a Xiaomi Electric Scooter 5 Max modellre. Érdemes ennél tovább kutatnom, vagy megtaláltam amit keresek? Ennek a GL verziója miben különbözik? Illetve találtam pro plus-t is, aminek nagyobb a kereke, viszont azon hátul nincs olyan csillapítás, mint a max modellen.
Ha ez a roller megfelelő, hol érdemes megvásárolni, ahol biztosan origit küldenek? Mstore-t néztem, ami hivatalos áruház és jó az ára is. Ők megbízhatóak?
Egyébként ezeket a korábbi modelleket meddig tarja általában a piacon a xiaomi? Néztem a 6-os szériát is, viszont azok jóval nehezebbek, jobban is tetszik az 5-ös széria.
Köszönöm szépen!

-
-
beci
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Közben tegnap rendeltem egy új Kukirin G2-őt, 149ezer volt kuponnal.
Igáslónak jó lesz,amit nem kell annyira felteni. -
beci
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Hp 440 G8 i5-1135G7 16Gb, 256 Gb NVMe, számla, 1 év garancia
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A 90/65-6.5-re írtam, hogy az
(Sárhányót tudsz odébb rakni... Viszont a villában vagy van neki elég hely, vagy nem.
)
)

Inkább cserélem gyakrabban, mintsem eltaknyoljak.

A zöld színű a legpuhább poliuretán, a fekete a legkeményebb.
Nem tudom , hogy más cég kínál-e rugóstag csere lehetőséget.

Utána meg szemmel láthatóan nemlineárisan kezd elmászni. 100-nál még a 80 sincs meg.