- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- potyautas: Norvég nyár 2.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor nem érdemes erre a rollere költeni. Jól gondolom?
Közben keresgéltem és olyan 35 k-ból lenne megoldható a részleges felújítás. Ahogy írtam is korábban, nincsenek komoly problémáim a G30-al, így szerintem ráköltök még ennyit és maximum következőleg cserélek.
Néztem a G2-t és az kb 5 kg-val nehezebb, ami nem esne olyan jól, mert szoktam emelni a mostanit is.
De tény és való, hogy ez előrelépés lenne!Nekem elég a 30. 20%-al gyorsabb, mint a HU-s gépek, de esni már ezzel is elég nagyot lehet.
Csakis Segway!
Nekem fontos a megbízhatóság és a G30 meggyőzött!Köszönöm a válaszod!
-------
Hogy a fórumhoz is hozzátegyek.
Úgy tűnik a Segway lecserélte az eddigi gumi gyártóját a YUANXING-ra.
Forrás: [Max G30 replacement tires - Factory fitted were branded CST, replacements (even from Segway official) seem to be branded YUANXING. Are they as durable as the original CST brand?]
Ez érdekes lehet, ha gumi cseréről van szó. -
válasz
buherton
üzenetére
Használt G2 150ezer körül van.
Átszoftverezve 35, vagy 40 km/h a vége (vezérlő típusfüggő).
Ezen már lengéscsillapítók is vannak, erösebb motor, index, szóval gyakorlatilag egy sokkal jobb kiadású G30.
Mi itthon ilyeneket használunk.Vagy ha újat vennél, ott a G3, F3 Pro, esetleg F3.
Egy extra kábel beiktatásával 40-el tudnak menni.Persze nem kell ennyivel haladni, csak mivel a G30-od is 30-al megy, mint lehetőség, leírtam ezeket tájékoztatásként.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Xiaomit inkább ne vegyél, annál nem ilyen egyszerű a sebességnövelés az újabb, ötös sorozatú (lengéscsillapítós) rollereiknél.
Navee GT3 Max még ami szóba jöhet, jó nagy akksi van benne, és árban is lejjebb van némileg.
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Döntési helyzetbe kerültem és a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Ninebot Max G30-am, ami már több, mint 4 éves és 6800 km-t tettem bele. Eddig egy defektem volt, amit "szak"szerviz javított és a hátsó sárvédő tört le, amit pótoltam. De most eljött az idő, hogy az első és hátsó gumikat lecseréljem - esetleg szelepestül - és a fék bowden is cserésnek tűnik, mert szerintem megnyúlt. Illetve az első kerékcsapágyai is cserések már.
Eredeti gumikat szeretnék rá, eredeti szelepeket és eredeti bowdent. A "szak"szerviz óta néhány naponta kell fújni az általuk cserélt gumiba és végtelenül zavaró.
Az eredeti alkatrészek ára 60k HUF körül van összesen és elgondolkoztam, hogy nem-e lenne érdemesebb inkább lecserélni egy másikra.
Ami problémám van a mostanival:
- vajon meddig maradhat használható az akkumulátor?
- a lányomat szoktam rajta vinni, amivel már 100 kg körül vagyunk már
- azért nem lenne rossz valami rendes futómű
Egyébként nem szívesen válnék meg a G30-tól, mert szeretem. Főleg, mert ez gyárilag global-os, vagyis 30-al tudok menni.
Az újra max 300k-t szánnék.
MOD: Szeretnék a Ninebotnál maradni. És a hálózatról töltés nagyon jó cucc.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mondod egy 100 kg-os csávónak.
-
Aaron14
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
Meg is rendeltem ezt a cuccot a hátsó lámpa csatlakozójának szigetelésére. Szerintetek elég csak alulról lekezelnem, ahonnan kapja a vizet? Sajnos ha körbe nyomom ezzel a csatlakozót, akkor nem fogom tudni visszapattintani a helyére.
Illetve a lámpát is érdemes lenne leszigetelni vagy elég csak a csatlakozó? -
heavygrip
senior tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Én is csapattam egy kicsit ma meg tegnap is. Már rendesen elvoltam szokva tőle
na de jó volt.
Kicsit rogyazd mind két lábad és próbálj hátulra is vinni a test súlyodból, illetve félig - vagy hogy mondjam - oldalasan áljál rajta. Jobban fogod érezni, súlypont szempontból,de főleg kanyarban illetve kényelmesebb/komfortosabb lesz vele menni (nekem legalábbis). -
Alcsi69
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Na közben sikerült feltölteni, amúgy 20%-on volt.

Lehet apukám vagy anyukám azért ment vele és/vagy töltötte.
Így végülis majd holnap kipróbálom hogy milyen, de nem tűnik úgy hogy bármi gáz lenne vele, szóval egyelőre marad ez azt majd meglátom hogy az akksi milyen állapotú amúgy.
Köszi a linket, ezt azért elmentem, hátha kell.

-
pusszycat
nagyúr
Végre tövig nyomtam a gázt. Remeg minden lábam az izomláztól. Tulajdonképpen én egy lábon állok végig, a másikkal csak hátul támaszkodom ez lehet az oka.
-
Aaron14
őstag
[Segway F3 Pro fék] [Segway G3 MAX fék] Nekem ez így első ránézésre nem kompatibilis.
-
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Vettem egy xiaomi electric scooter 5 pro elektromos rollert.
Be is üzemeltem a Play Áruház applikáción keresztül...
Minden oké rendben is van.
A kérdésem az lenne, hogy régebben volt már Xiaomi rollerem és én úgy emlékszem, hogy volt egy applikáció szerű valami amin keresztül láttam, hogy aktuális időben milyen sebességgel megyek és egyéb nagyon hasznos dolgot is, így nem kellett az eleve beépített sebesség mérőt néznem.
Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez a témához nincsen? Van nagyon rosszul emlékeztem és ilyen dolog soha nem is volt elektromos rellerekhez?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat -
DigitXT
félisten
válasz
Alcsi69
üzenetére
Sajnos a gyári akkuknál nagyon vastagon fog a ceruza. Igen, ha annyiba kerül, mint egy új roller, akkor lényegében GTK, ha meghal az akku, pedig 36V 10Ah nem is nagy durranás... 20K körül adtam el ilyen specifikációjú akkut, mivel ugye alig van benne anyag = olcsónak kellene lennie: ez ilyen. Nyilván egy okos BMS növeli a költségeket, de max. 10-20K-val.
Most 36V 38Ah van a rolleremben (nem használom, eladó, de télen kutyának sem kellett), úgy gondolom, hogy az megér 100K-t simán, de biztos lesz, aki 200-at kérne érte. Ha meg gyáriban lenne ilyen kapacitású akku, akkor biztos lenne vagy fél millió (nevetséges árak)! Denis Yurev gyárt ilyen specifikációjú akkut G2-be: 390EUR, 150K körül = egész jó ár!
-
Alcsi69
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Rendben, köszi. Meglesem majd óvatosan.

Egy gyári akksi reálisan mennyibe kerülhet? Én ilyen 160-180k-ért találok itthon. Ennyiért már lehetne venni másik rollert is nem?

Persze kérdés, hogy milyen az F2 Plushoz képest, de ez nem mai cucc ugye, szóval lehet azóta jöttek ki újabbak amik olcsóbban "tudják" ugyanazt vagy ilyesmi. Annyira nem követtem mostanában ezt a témát, csak most hogy lehet megint szükségem lenne valami gyorsabb közlekedési módra városban.#36561bandigyerek
Rendben köszi, megpróbálkozok vele akkor.
-
DigitXT
félisten
válasz
Alcsi69
üzenetére
Jó esetben a BMS levágja kritikus feszültség alatt. Próbáld meg feltölteni.
(Ha tényleg meghótta magát, akkor persze lehet bele venni, vagy építtetni,
bár utóbbi általában nem olcsó mulatság. Oké, egy gyári új akku sem az...
Amitől óva intenélek, az az AliExpress akku beszerzés occón: az olyan is.) -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok,
Segway F2 Plus-om van, azonban már jó egy éve egyáltalán nem használtam.
Ma meglesem ha hazamegyek szüleimhez, de mivel nem lett pl. disconnectelve sem az akksi a roller rendszeréből, így valószínűleg full halott lehet ennyi idő után nem?
Lehet bele venni új akksit, vagy offos az egész? Vagy esetleg mondjuk építtetni bele? -
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Segway F3 Pro hatso fek egyaltalan nem fog es ha behuzom nem is all vissza alap helyzetbe, hanem behuzva marad. Ezt mivel lehet orvosni? Teljes fek csere?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az edzésen.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Csak úgy kint hagytad, vagy be lehet vinni?
-
enginev3.0
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Én tegnap előtt mentem vele edzeni
Nyitott egy új terem, 3 utcára, így már nem kell keresztülmennem a városon se, igazából már csak lustaság kérdése hogy miért nem sétálok, olyan közel vanFogalmam sincs mikor volt beindítva és feltöltve, de majdnem tele volt az akksi
Viszont a kerekekbe kellett tolni levegőt -
pusszycat
nagyúr
A hét végén úgy néz ki előveszem a kicsikét átmozgatni 7 csíkon van 2 hónapja az akku.

Biztos fog örülni, h nem 111 kg vagyok, csak 103 kg.

Annyi főt tojást ettem kenyér nélkül ennek érdekében, h lassan csipogni fogok.

-
Aaron14
őstag
válasz
donmackó
üzenetére
5 éve napi szinten viszem a rollert is magammal vonaton. Sosem vettem rá jegyet, mivel poggyásznak minősül. Összecsukott állapotban szállíthatod olyan helyen, ahol nem zavar másokat. Én két ülés közé, poggyásznak kijelölt helyre vagy a bicikli tárolóba szoktam rakni.
Ami engem meglep, hogy még akkor sem szólnak, ha retkes a roller, pedig első osztályon szállítom. Bár lehet már jól ismernek.

-
-
donmackó
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem az lesz, veszek egy sima biciklis jegyet így a kutya nem szólhat érte.
-
válasz
donmackó
üzenetére
Ha összecsukod, akkor nem kell rá jegy.
Ha nem csukod össze, akkor kell rá jegy.
De ha összecsukod, és útban van, akkor számítsál rá, h megorolnak rád.
Én nem szoktam összecsukni, és veszek rá jegyet, így olyan mint egy kerékpár, senki se szólhat érte, h foglalja a helyet. -
-
donmackó
addikt
Üdv! Szokott valaki rollert vinni vonaton? Kell rá jegy vagy nem, valamint össze kell csukni vagy nem szükséges?
-
Szerintem remekül néz ki együtt!
10200 mAh + 10000 mAh kapacitás egy képen. 😍
-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Pár Extra adat:
44 km-t mentem, végül 29% maradt a belső, és 2% a külső akksiban:
Menet közben a külsőt meríti logikusan elsőnek, itt nincs 10%-os akkuvédelmi limit, 2% körül kapcsol át a belsőre.
Töltés:
A belső akkumulátor élvez prioritást, volt olyan, hogy 141 W-tal töltötte a belsőt, miközben 20W-tal a külsőt. Tehát egyszerre tölti a kettőt.Fogyasztás:
1 kWh sem ment el a két akkumulátor feltöltésére! -
"Legyen hó!
Legyen hó!
Még sose volt hasonló.
Legyen hó!
Legyen hó!
Olyan lelket mozdító!
Bár tudnám azt, hogy mi lesz itt még
Jöjjön száz orkán
És közben a szívemen ül a jég."
-
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok megérkezett a segway roller sajnos úgy néz ki hogy garanciáztatni kell, van tapasztalata valakinek ezzel még igényeltem a szervízt futár hozza viszi?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Jelenleg nincs szabályozva, roller esetén... Ha és amennyiben megszületik a végső verzió, kihirdették, hatályba lép, és abban van, hogy motoros bukósisak kötelező, akkor van ennek jelentősége (motoros sisaknak rendelkeznie kell minősítéssel, ennek megfelelő jelöléssel). Jellemzően rendelkezik is, ha motoros sisakként árulják: E-jelölés a pánton, bélésen.

-
válasz
Tangerine
üzenetére
Jaj, a prediktív szövegbevitel...

A Pinlock hogy működik?Ninebot F3-ra tudtok esetleg ilyet: Dupla Fém Akasztó (Fehér/Fekete) Rollerhez | Urbanpandas ugyanis vastagabb mint a Max G30 E II
#36520Emunem. Jaja
Link hozzá:
HECHT 51925 - Bukósisak "L" | Méret - L | Bukósisakok, Quad, buggy, motor, Elektromos járművek | HECHT -
-
-
-
Tangerine
senior tag
válasz
SoundBox
üzenetére
Javaslom a felnyitható állú bukót. Nagyon praktikus. Pl beugrok a dohányboltba, vagy csomagot átvenni, le sem kell venni, csak felnyitom. Vagy ha állok a forgalomban/lámpánál és nagyon meleg van. Lehet vele nyitott állapotban is menni, de úgy nyilván kisebb a védelem.
Én ilyet vettem a nyáron (nem itt): [link]
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok aki nyáron használ rolleren zárt bukót mi a tapasztalata mennyire elviselhetetlen ezzel a 25km/h sebességel ?
-
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kicsit megborította eddigi terveimet.
Úgy terveztem, hogy majd cserélgetem az akksikat, és főleg berakom hátizsákba, amikor megyek le a lépcsőn. Most lehet a roller orrnehézzé vált

2. Ami meglepett, hogy úgy működik, mint 2019-ben egy Xiaomi harmadik féltől származó akksi-pakkja. Egyszerűen nem látod a szoftverben az extra akkumulátor csomagot. Segway-Ninebot F3 E Akkumulátor. Most az van, hogy a 200W-os töltő ledje alapján tudható, hogy mikor van teljesen feltöltve.
3. Aggódtam korábban, hogy rendben lesz e a rgzítés. Nos mivel fix installáció, azzal nem lesz gond.
4. Egyik ismerősömnek ZT3-asa van, és azzal hivatalosan nem kompatibilis. Pedig ugyanaz lenne a csatlakozó típusa.#36503bandigyerek: Köszi

#36505pusszycat: Ja eredetileg a bevált M57-58-as volt kiválasztva, de nagyon szoírott. Így M58-59 lett. Szokni kellett a kicsit korlátoltabb kiléátást belőle, de az állvédő behozta ami nagyon kellett, teljesen jól véd a hidegtől.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
4.1 kg. Nyilván a dobozolás sem segít a végső tömegen, de szükséges rossz a felszerelhetőségért, és relatív biztonságért (az akkucellák védelméért). 468Wh
Ha igaz lenne a Donut szilárdtest akkuja, ennyi energia kb. 1 kg-ban elférhetne.
(Nem tudom, hogy beleszámolják-e a csomagolást, de sanszos, hogy nem...
Mondjuk egy olyan akkunak, ami nem tűzveszélyes, kevesebb védelem is elég.) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De tény és való, hogy ez előrelépés lenne!
Nekem fontos a megbízhatóság és a G30 meggyőzött!