Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Szörnyűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- LG OLED48CX TV mint monitor
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
Szuper,ennek ürülök hogy megoldódott és csupán DNS probléma volt gond.
Mondjuk menni kellett volna automa dns beállításokkal is ,de ez 870mbi már elég közel volna a 940-950mbit-hez amit ki lehet csavarni az 1000mbit netből. -
Bozek
nagyúr
Átváltottam Google DNS-re próbaként a szolgáltatói helyett, mindjárt felugrott a sebesség 870/700-ra.
Felment 900-ig is a letöltés, de a végére visszaesett. -
Karavik
veterán
-
zsolt501
nagyúr
No most próbáltam, és nálam működik hibátlanul Chrome böngészőben, mutatja az előzményeket, még a PC-s előzmények is ott vannak.
-
lorinser
senior tag
-
ottesz
aktív tag
-
lorinser
senior tag
-
Toth_Jani
őstag
Az Edge még mindig beadja az előzmények alapján a javaslatokat, és az is Chromium alapu.
-
0xmilan
addikt
Chrome-ban nekem sincsenek keresesi javaslatok, de a google widget-tel mukodik.
-
szabeska
addikt
Ismert hiba, Brave is ezt csinalja es az osszes chromium alapu bongeszo egy ideje. Van hibajegye githubon pl, talan majd javitjak.
-
Masato
tag
Egy fura bug talált be a telefonomon, ld screenshot. Az Omnibox nem nyílik le, nem jelennek meg találatok. Ha megnyitom a Chrome-ot, ott sem. Ha beírok egy szótöredéket, pl. "tele", akkor megnyitja a Telexet. Az egyetlen "javítás" a telefon újraindítása, utána egy ideig működik.
-
Toth_Jani
őstag
Be üzemeltem egy ősrégi Tp link 841nd routert ezzel most minden okés. Igaz a sebessége 50 60 mega viszont legalább működik ha nem lesz rá javítás akkor muszáj leszek venni egy routert. Na eddig volt jó kb 5 percig. Nem értem na délután gyári vissza állítás ha úgy sem jó akkor nem tudom. Szervízbe gondolom ezzel fölös leges vinni.
Korábban írtad hogy a munkahelyeden is vacakol, esetleg próbáld még ki ismerősnél vagy városi nyílt WIFI hálózatban, de érdekes ha csak pár alkalmazás csinálja, lehet hogy valami idegen alkalmazást is felraktál ami zavarja őket.
-
zsolt501
nagyúr
Be üzemeltem egy ősrégi Tp link 841nd routert ezzel most minden okés. Igaz a sebessége 50 60 mega viszont legalább működik ha nem lesz rá javítás akkor muszáj leszek venni egy routert. Na eddig volt jó kb 5 percig. Nem értem na délután gyári vissza állítás ha úgy sem jó akkor nem tudom. Szervízbe gondolom ezzel fölös leges vinni.
Csak ötlet, milyen DNS szervert használsz? Mert bizony az is tud problémát okozni, nem egyszer jártam már hasonlóan, hogy bizonyos oldalak nem akartak megnyílni, csak mobil nettel, lecseréltem a routeren a DNS szervert és csodák csodája egyből minden oldal megnyílt.
-
csucsu21
aktív tag
-
ToBeY
nagyúr
És miért csak 325 a feltöltés. Amúgy nem releváns a mérésed, mert te Digis vagy, én meg Telekomos. Az elején, amikor bekötötték, még megvolt a 900 Mbps nekem is, de aztán nem sűrűn. Nem hinném, hogy az RT-AX56U zavarna be (nem a gyári cuccal csatlakozok). De így is gyors, szóval engem nem zavar.
Azért mert 1000/300mbit a digis netem...
Nem gondolnám én se a RT-AX56U probléma,de azért én tennék egy próbát a gyári
Inkább a routert vagy az utp kábelt nézném meg a helyedben nem sérült meg hogy cat6,de legalább cat5e -
Bozek
nagyúr
És miért csak 325 a feltöltés. Amúgy nem releváns a mérésed, mert te Digis vagy, én meg Telekomos. Az elején, amikor bekötötték, még megvolt a 900 Mbps nekem is, de aztán nem sűrűn. Nem hinném, hogy az RT-AX56U zavarna be (nem a gyári cuccal csatlakozok). De így is gyors, szóval engem nem zavar.
-
zsolt501
nagyúr
Egy zsebben nem tárolunk telefont és kulcsot.
AI-vel rákerestem az okra.
A fórumozóknak teljesen igazuk van, a Xiaomi 15T Pro kijelzője védelem nélkül valóban látványosan hajlamos a mikrokarcolódásra. [1]
Ez nem gyártási hiba, hanem a kijelzőt védő Corning Gorilla Glass 7i üveg tudatos technológiai kompromisszumának az eredménye. [2, 3]
## Miért karcolódik könnyebben a Xiaomi 15T Pro?
A modern kijelzőüvegek gyártói (mint a Corning) évek óta válaszút előtt állnak: az üveg vagy a leejtésnek (törésnek) áll ellen jobban, vagy a karcolásoknak. A kettő egyszerre fizikailag szinte kivitelezhetetlen, mert a törésállósághoz rugalmasabb (puhább) üvegszerkezet kell, míg a karcállósághoz rideg, kemény felület.1. A Gorilla Glass 7i fókuszpontja: A [hivatalos Xiaomi specifikációk](https://www.mi.com/hu/product/xiaomi-15t-pro/specs/) szerint a 15T Pro előlapját Gorilla Glass 7i védi. Ezt az üveget kifejezetten úgy tervezték, hogy a közép- és felső-középkategóriás telefonoknál kiemelkedő esésvédelmet biztosítson (ne törjön be, ha betonra ejtik). Emiatt viszont az anyagmolekulák valamivel lágyabbak. [3, 4, 5, 6]
2. Karcállósági szint: Bár a laboratóriumi tesztekben (például a Mohs-skálán) ez az üveg is a megszokott 6-os szinten kezd el karcolódni, a mindennapi használat során a felületi ellenállása elmarad a csúcsmodellekben (pl. Xiaomi 15 Ultra vagy más prémium zászlóshajók) használt Gorilla Glass Victus 2 vagy Armor üvegektől. [3, 7, 8]
3. A láthatatlan mikropor hatása: Ahogy az előző válaszban szó esett róla, a zsebben vagy táskában lévő kvarctartalmú porszemek keménysége 7-es. Mivel a Gorilla Glass 7i felülete a rugalmasságra van hangolva, ezek a porszemek a telefon saját súlya vagy a séta közbeni dörzsölődés hatására rendkívül gyorsan összeszedik azokat a bosszantó "hajszálkarcokat", amikre a fórumokon panaszkodnak. [1]## A gyári fólia hiánya
Sok Xiaomi modellnél megszokhattuk, hogy a dobozból kivéve egy vékony, gyárilag felhelyezett műanyag védőfólia van a kijelzőn. Sokan ezt egy idő után lehúzzák (mert karcolódik vagy buborékosodik), és ekkor szembesülnek azzal, hogy a csupasz üveg meglepően gyorsan gyűjteni kezdi a mikrokarcokat. [1]
Mivel a 15T Pro kijelzője teljesen lapos, szerencsére rendkívül egyszerűen és olcsón lehet rá tenni üvegfóliát (tempered glass). Erre a típusra kifejezetten ajánlott is feltenni egyet, ha valakit zavarnak a fény felé tartva látszódó apró felületi csíkok. [4, 5, 9]
Ha gondolod, meg tudjuk nézni:*
* Milyen típusú védőüveget (pl. sima edzett üveg vagy UV-ragasztós) érdemes választani ehhez a modellhez?
* Érdekel, hogy a telefon üvegszálas hátlapja mennyire bírja a gyűrődést a kijelzőhöz képest?
*[1] [https://www.reddit.com](https://www.reddit.com/r/Xiaomi_15/comments/1vimuay/using_my_xiaomi_15_without_a_screen_protector_how/)
[2] [https://www.mi.com](https://www.mi.com/global/support/faq/details/KA-608137/)
[3] [https://www.trustedreviews.com](https://www.trustedreviews.com/reviews/xiaomi-15t-pro)
[4] [https://www.mi.com](https://www.mi.com/hu/product/xiaomi-15t-pro/specs/)
[5] [https://www.mi.com](https://www.mi.com/hu/product/xiaomi-15t-pro/specs/)
[6] [https://www.gsmarena.com](https://www.gsmarena.com/xiaomi_15t_pro-review-2888p2.php)
[7] [https://www.gsmarena.com](https://www.gsmarena.com/xiaomi_15t_pro_5g-14178.php)
[8] [https://www.youtube.com](https://www.youtube.com/watch?v=9YFCR5fDCBk)
[9] [https://world.taobao.com](https://world.taobao.com/lang/en-us/shopping-guide/1919683236347248640.htm) -
Degeczi
nagyúr
Köszi, gondolkodtam én is, h fólia nélkül használjam mert nem jött be eddig kétfajta sem és a korábbi Samsungomon egyáltalán nem volt, mégsem volt összekarcolva az évek alatt pedig esett le autó tetejéről is, de így inkább nem erőltetem, ezek szerint ez kevésbé karcálló üveg. Talán a gyárihoz hasonló lágy fólia lenne a legjobb, pár havonta cserélve.
-
flash-
veterán
Levette a telefon boltos..de elképesztő hogy hogy karcolódik fólia nélkül.csak attól hogy a zsebben van kulcs mellett már van rajta 3-4karc
-
zsolt501
nagyúr
Nálam is volt gond a banki appal elejében, mert nem jöttek az értesítések, de sikerült kideríteni, hogy a banki app és a telefon OS-e nem szerette egymást, jött ki pár frissítés a banki appra és a probléma megoldódott azóta.
De jellemzően több app esetén is volt gond kisebb nagyobb, de ezek idővel rendeződtek, mostanában mindig van bennem egy félsz, hogy ha jön a telóra egy frissítés, milyen problémát is fog előhozni. -
Toth_Jani
őstag
Na meg próbáltam ki kapcsolni az Ipv6ot úgy sem jó. A routeren csináltam egy factory resetet utána pár percig okés volt. Aztán megint elkezdte. Le töltöttem az utolsó elérhető frissítést mondom hátha de nem ért semmit. Szerintetek egy gyári vissza állítás esetleg segítene ? Vagy a router miatt lehet már tényleg nincs ötletem. Az előző verzióra meg gondolom macerás vissza állítani a telefont. Már mint android 16ra.
A gyári visszaállítás sok esetben segít, ha még nagyon nem laktad be vagy nincs sok olyan alkalmazásod aminek nem elég beírni a jelszót akkor érdemes megprobálni.
Nálam még az elején kellett egyszer mert nem jöttek meg az értesítések, a banki sem, de azóta nincs probléma. -
ToBeY
nagyúr
-
csucsu21
aktív tag
Na meg próbáltam ki kapcsolni az Ipv6ot úgy sem jó. A routeren csináltam egy factory resetet utána pár percig okés volt. Aztán megint elkezdte. Le töltöttem az utolsó elérhető frissítést mondom hátha de nem ért semmit. Szerintetek egy gyári vissza állítás esetleg segítene ? Vagy a router miatt lehet már tényleg nincs ötletem. Az előző verzióra meg gondolom macerás vissza állítani a telefont. Már mint android 16ra.
-
Toth_Jani
őstag
Hát igen fentebb írja is hogy majd 3 GB adatot töltött le, anno 4 GB-ot irtunk DVD-lemezre 15 perc alatt mert úgy még nem volt benne hiba.
-
Degeczi
nagyúr
Hehe, már félek ettől a sebességmérőtől: a céges kártyán csak havi 4 GB keret van, és a legutóbb amikor kíváncsiságból elindítottam milyen gyors a belvárosban az 5G, másodpercek alatt lerántott 2,15 GB-ot, jött is a figyelmeztetés, h fogyóban az adatkeret...
-
Degeczi
nagyúr
A legtöbb routerben alapértelmezésként be van kapcsolva az IPv6
-
Karavik
veterán
Meg adtam minden engedély, így sem jó. A sebesség jó 450 le 25mb fölfelé. Viszont töröltem minden adatot frissítést az adott alkalmázból, úgy viszont jó. Ahogy frissülnek utána rögtön nem működnek, a fura hogy csak a play áruház, youtube, és a yt music, meg a google drive. Mind 1 hátha a következő frissítessel megoldódik. Köszi a segítséget.
Nekem 1000mbps netem van és gyári alapértelmezett Telekom routeren jön majdnem duplája:
-
csucsu21
aktív tag
És a routereden az IPv6? Rengeteg panaszt olvasni Android 17 kapcsán az IPv6 kezelésről. Nálam le van tiltva a routeren mert nincs ami igényelné.
Ha haza érek meg nézem de itt a melóban is vacakol. Nekem 500/25 netem a szolgáltató saját routerével a 300 mega szinte mindig meg van de inkább 400 fölött. Azt sem tudom tudja e az IPV6ot nem
nem nagyon vágom ezeket a hálózati dolgokat. -
ToBeY
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Az routertől is függ, és az 1000 se 1000, hiába jó a router. PC-n, kábelen mérve 700/700 körül van most nálam, ritka, hogy akár 900-ig felmenne.
-
ToBeY
nagyúr
Meg adtam minden engedély, így sem jó. A sebesség jó 450 le 25mb fölfelé. Viszont töröltem minden adatot frissítést az adott alkalmázból, úgy viszont jó. Ahogy frissülnek utána rögtön nem működnek, a fura hogy csak a play áruház, youtube, és a yt music, meg a google drive. Mind 1 hátha a következő frissítessel megoldódik. Köszi a segítséget.
Nekem 1000 mbit-es netem van,de wifi-n csak olyan 500mbit körül jön csak át ami szerintem rendben van.Mit nem lehet 500mbit megcsinálni amit 1000mbit-el igen?
-
Degeczi
nagyúr
És a routereden az IPv6? Rengeteg panaszt olvasni Android 17 kapcsán az IPv6 kezelésről. Nálam le van tiltva a routeren mert nincs ami igényelné.
-
csucsu21
aktív tag
Az Android 17 már szigorúbban veszi a lokális hálózat elérését, h ne tudjon egy alkalmazás kénye kedve szerint szimatolni, milyen eszközök érhetőek el. Ezért az első futtatásnál földobja ezt az engedélykérést, de persze később is megkeresheted a beállításokban az alkalmazást, ott az engedélykezelést, abban a "Közeli eszközök" legyen megadva annak, aminek ez kell.
-
Degeczi
nagyúr
Sziasztok tegnap felraktam én is a frissítést 304 ről 336ra frissült viszont van pár gondom vele. Sok google alkalmazásnál azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Google play áruház, youtube, a google drive, mobil nettel meg működnek rendesen. Másnál volt vagy van valami hasonló ? Vagy van rá valami megoldás ? Wifi ki be kapcs meg volt hálózat vissza állítás is, és ugyan úgy nem jó.
A másik lehetőség pedig az IPv6 kezelés, azt érdemes megpróbálni ki- vagy pont bekapcsolni a wifi routereden, ha a jogok rendben vannak.
-
Toth_Jani
őstag
Sziasztok tegnap felraktam én is a frissítést 304 ről 336ra frissült viszont van pár gondom vele. Sok google alkalmazásnál azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Google play áruház, youtube, a google drive, mobil nettel meg működnek rendesen. Másnál volt vagy van valami hasonló ? Vagy van rá valami megoldás ? Wifi ki be kapcs meg volt hálózat vissza állítás is, és ugyan úgy nem jó.
Én ugyan a másik ágon vagyok, igy már egy ideje használom de ott jó.
Esetleg ha ilyet tapasztalsz próbáld lefuttatni a Speedtestet, ha az is hibát ír akkor valami probléma van a vezetékes hálózatban.
A WIFI beállításoknál jó a kapcsolat sebessége, általában 1000-2000 között van?? -
Degeczi
nagyúr
Az Android 17 már szigorúbban veszi a lokális hálózat elérését, h ne tudjon egy alkalmazás kénye kedve szerint szimatolni, milyen eszközök érhetőek el. Ezért az első futtatásnál földobja ezt az engedélykérést, de persze később is megkeresheted a beállításokban az alkalmazást, ott az engedélykezelést, abban a "Közeli eszközök" legyen megadva annak, aminek ez kell.
-
csucsu21
aktív tag
-
pataig
tag
Én is vártam már egy frissítést, de idáig semmi nem volt akkor sem, ha régiót váltottam. Idáig 3.0.304.0 verzió volt ahol stagnált, de ma sikerült 3.0.336-ra frissíteni Luxemburgra állítva.
-
varmi2
nagyúr
Akinek 333 verzión van a rom, ha a régiót átállítja olaszra, akkor le fog jönni a 336os.
-
Karavik
veterán
Visszavonhatták valamelyik verziót?
Nem vontak vissza semmit. Nem egy ROM-ról van szó hanem 2 külön frissítési vonalról (két külön frissítési csatorna). Az egyik Android 16 alapon, másik pedig Android 17 alapon. párhuzamosan futnak
-
Viktor0610
MODERÁTOR
A képernyőmentésen látható külonböző régiós ROM-ok jogi előirások, személyes adatok védelmére vonatkozó törvények és régió specifikus tartalom szolgáltatás miatt szükséges.
Én arról beszélek, hogy 15T Pro esetén EU régiós ROM kiadásra vonatkozólag van két külön frissítési vonal, de az egyik vonalnak (3.0.9.0 > 3.0.304.0 > 3.0.307.0) a hivatalos Xiaomi ROM frissítés oldalon nincs semmi nyoma. Durva!
Visszavonhatták valamelyik verziót?
-
Karavik
veterán
A képernyőmentésen látható külonböző régiós ROM-ok jogi előirások, személyes adatok védelmére vonatkozó törvények és régió specifikus tartalom szolgáltatás miatt szükséges.
Én arról beszélek, hogy 15T Pro esetén EU régiós ROM kiadásra vonatkozólag van két külön frissítési vonal, de az egyik vonalnak (3.0.9.0 > 3.0.304.0 > 3.0.307.0) a hivatalos Xiaomi ROM frissítés oldalon nincs semmi nyoma. Durva!
-
Toth_Jani
őstag
Pedig mennyivel egyszerűbb lenne ha csak egyetlen Globális frissítés lenne, de gondolom a különböző szabályozások miatt nem tudják egybe gyurni.
-
Karavik
veterán
Sziasztok akinek nem frissít a 304es verzióról rakja át a régiót indiaira. Nekem ott feldobta még nem telepítettem lehet meg várom még meg jön a magyar régóban. Anno a Mi9 lite telómon is mindig az indiai régióvan dobta föl leg hamarabb a frissítéseket. Azért kicsit vicces hogy ekkora eltérések vannak a frissítésel kapcsolatban ki, mikor, melyiket kapja meg.
Az viccesebb, hogy 3.0.9.0 > 3.0.304.0 > 3.0.307.0 frissítési vonal nincs is nyomon követve hivatalos Xiaomi által sehol, csak a 3.0.333.0 > 3.0.336.0 frissítési vonal.
Hivatalosan 3.0.336.0.XOSEUXM a legfrissebb EU/EEA publikus stabil kiadás Xiaomi 15T Pro-ra:
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok akinek nem frissít a 304es verzióról rakja át a régiót indiaira. Nekem ott feldobta még nem telepítettem lehet meg várom még meg jön a magyar régóban. Anno a Mi9 lite telómon is mindig az indiai régióvan dobta föl leg hamarabb a frissítéseket. Azért kicsit vicces hogy ekkora eltérések vannak a frissítésel kapcsolatban ki, mikor, melyiket kapja meg.
-
0xmilan
addikt
Ha "csak" karcos, én nem cseréltetném.
Inkább dobj rá egy fóliát, aztán használd úgy.Folia helyett en inkabb uveget vennek. En most ilyenre csereltem a gyarit, mert atszurtam valamivel es lett rajta egy buborek. Meglepodtem, hogy milyen vekony. Egy rendes uveg szerintem sokkal jobban vedi.
A kamerara meg ilyet raktam miutan osszetortem az 5x lencse elotti uveget. De miutan eltavotlitottam a szilankos uveg maradvanyait, a kamera hibatlanul mukodik. -
Viktor0610
MODERÁTOR
-
zsolt501
nagyúr
Eléggé zsebbe nyúlós a dolog, kijelzők olyan 40 ezer től felfelé mozognak, + munkadíj ami miatt a végösszeg akár 70-80 körül is lehet...
Nem volt rajta már a gyári fólia sem?
Nálam még a gyári fólia van rajta hibátlanul. -
flash-
veterán
Akinek karcos lett a kijelző ,annak mennyiért javitották?(cserélték a kijelzőt?)
-
Karavik
veterán
Dehogy kaptam ma sem jött semmi ... Ömm...
Igen közben kiderült, hogy a te esetedben várható 3.0.307.0 ROM még részleges frissítési fázisban van. Kb 1 hét és megkapja mindenki ezen a frissítési csatornán.
-
Scooter86101
tag
-
Karavik
veterán
AI infókat mindig fenntartásokkal kell kezelni. Sokszor tapasztalom, hogy kérdezek valamit és nem kielégítő vagy gyanús válasz esetén vissza kérdezek és aztán azt mondja "elnézést igazad van..."
Ez alapján úgy tűnik 3.0.307.0 frissítés részleges kiadás, mert normál felhasználók (béta programon kívül) is megkapták csak nem mindenki egységesen ezek szerint.
-
ToBeY
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Karavik
veterán
-
Degeczi
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
Nálam ez C10 és elég hamar kapok frissítéseket az mostanában.
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Hát ez szomorú... Ezek szerint jól kifogtam. Az enyém is Telekomos és pontosan az a helyzet, mint Scooter86101-nél. 3.0.304.0
Vajon meddig kell még várni egy frissítésre?...UPDATE:
A Gemini szerint a 3.0.304.0WOSEUXM.C06 verziószámban a pont utánni C06 jelzi, hogy
"testreszabási azonosító (Carrier/Custom build). Ezt a Xiaomi bizonyos mobilszolgáltatók vagy speciális értékesítési csatornák kérésére külön ágként kezeli."
...
Mit takar konkrétan a.C06végződés?
Európai szolgáltatói / partneri konfiguráció: A Xiaomi az európai piacon (EEA/EUXM) ahelyett, hogy teljesen külön 7 betűs kódot gyártana minden partnernek (mint a régebbiVFvagyOR), a tiszta európai alapra (EUXM) fűz fel egy konfigurációs alverziót.
Operátori vagy regionális terjesztési csatorna: A.C06kód egy konkrét európai telekommunikációs csoporthoz, virtuális szolgáltatóhoz vagy nagykereskedelmi flottapartnerhez tartozó szoftverprofilt jelöl. Ez tartalmazhat:
Szolgáltató-specifikus hálózati profilokat (VoLTE, VoWiFi, 5G SA/NSA APN és aggregációs beállítások).
Előtelepített partneri vagy ökoszisztéma-konfigurációt.
Egyedi tanúsítványokat, amelyekhez a partner jóváhagyása szükséges minden Android főverzió-váltás előtt.
A működési mechanizmus a háttérben:
Különálló OTA szerver-csatorna: A Xiaomi frissítési szervere a készülék regisztrált SKU/IMEI adatai és szoftververziója alapján nem a simaEUXMlekérdezési listát vizsgálja, hanem kizárólag a.C06ágra dedikált csomagokat.
Jóváhagyási késés: Míg a tisztaEUXMazonnal kikerül a globális/európai felhasználóknak, a.C06csomagnak át kell mennie az adott partner hálózati validációs tesztjein. Emiatt a frissítés hetekkel vagy hónapokkal később érkezik meg, mint a független telefonokra."
"A szolgáltatói/partneri (.C06) ágról a hivatalos, kártyafüggetlen európai (EUXM) szoftverre történő átváltás kizárólag Fastboot ROM flashelésével valósítható meg számítógépen keresztül."Szívás.
C06, C10...stb. a ROM verzió végén nem azt jelenti, mindenkinek van ilyen jelölés . C mint "Compilation" a szám pedig a belső compilation build revízió száma. Minél magasabb , annál frissebb az adott build (telepítő csomag) kód szinten.
-
Degeczi
nagyúr
-
Karavik
veterán
Szia, és mit gondolsz? Szerinted mikorra várhatjuk a frissítét.. mi ... ?
Ma kaptál egyet
-
Toth_Jani
őstag
-
Scooter86101
tag
Hát ez szomorú... Ezek szerint jól kifogtam. Az enyém is Telekomos és pontosan az a helyzet, mint Scooter86101-nél. 3.0.304.0
A Gemini szerint a 3.0.304.0WOSEUXM.C06 verziószámban a pont utánni C06 jelzi, hogy
"testreszabási azonosító (Carrier/Custom build). Ezt a Xiaomi bizonyos mobilszolgáltatók vagy speciális értékesítési csatornák kérésére külön ágként kezeli."
...
Európai szolgáltatói / partneri konfiguráció: A Xiaomi az európai piacon (EEA/EUXM) ahelyett, hogy teljesen külön 7 betűs kódot gyártana minden partnernek (mint a régebbiVFvagyOR), a tiszta európai alapra (EUXM) fűz fel egy konfigurációs alverziót.
Operátori vagy regionális terjesztési csatorna: A.C06kód egy konkrét európai telekommunikációs csoporthoz, virtuális szolgáltatóhoz vagy nagykereskedelmi flottapartnerhez tartozó szoftverprofilt jelöl. Ez tartalmazhat:
Szolgáltató-specifikus hálózati profilokat (VoLTE, VoWiFi, 5G SA/NSA APN és aggregációs beállítások).
Egyedi tanúsítványokat, amelyekhez a partner jóváhagyása szükséges minden Android főverzió-váltás előtt.
Különálló OTA szerver-csatorna: A Xiaomi frissítési szervere a készülék regisztrált SKU/IMEI adatai és szoftververziója alapján nem a simaEUXMlekérdezési listát vizsgálja, hanem kizárólag a.C06ágra dedikált csomagokat.
Jóváhagyási késés: Míg a tisztaEUXMazonnal kikerül a globális/európai felhasználóknak, a.C06csomagnak át kell mennie az adott partner hálózati validációs tesztjein. Emiatt a frissítés hetekkel vagy hónapokkal később érkezik meg, mint a független telefonokra."
"A szolgáltatói/partneri (.C06) ágról a hivatalos, kártyafüggetlen európai (EUXM) szoftverre történő átváltás kizárólag Fastboot ROM flashelésével valósítható meg számítógépen keresztül."Szívás.
Szia, és mit gondolsz? Szerinted mikorra várhatjuk a frissítét.. mi ... ?
-
ToBeY
nagyúr
Nekem ez jó
Ez a lényeg amúgy.
-
FingR86
őstag
-
szita.erno
senior tag
-
rebla
senior tag
-
rebla
senior tag
-
ToBeY
nagyúr
Most kaptam egy frissítést.
Ezt a betűtípus használatot büntetni kéne,a szemem kifolyik - persze,ízlések és pofonok.
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Párom is pont most hívott, hogy kapott ROM frissítést, ő is a másik (ritkább frissítésű) frissítési csatornán van, mint te. Épp most küldte a képernyőmentést róla, de ez még Android 16 alapú:

-
Karavik
veterán
-
szita.erno
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
A gond az, hogy 15T Pro-nál két külön frissítési csatorna van és nem egyértelműen Telekom beszerzés specifikus kinek melyik jutott. Telekomosok között is vannak akik gyakran kapnak ROM frissítést mint én, és nem Telekomosok között is van akik megragadtak korábban a 3.0.9.0-án és most pedig a 3.0.304.0-án.
Ezt tapasztalatból tudom mert a cégnél ahol dolgozom rengeteg 15T Pro van.
Páromnak is 15T Pro van ő is a 3.0.9.0 > 3.0.304.0 vonalon van pedig nem Telekomtól vette.
Ez akkor szoftverileg eléggé elszomorító, nem túl bizalomgerjesztő a folyamat.
-
Karavik
veterán
MediaMarkt lett itt Szegeden, akkor már olvasgattam az itteni hozzászólásokat, és már az előd modelleknél is kirajzolódott hogy gond van a Telekomos telók szoftverezése körül, tudom messzemenő következtetést ne vonjunk le, de az előd modellek alapján ez már érezhető volt, és ezt akartam elkerülni.
A gond az, hogy 15T Pro-nál két külön frissítési csatorna van és nem egyértelműen Telekom beszerzés specifikus kinek melyik jutott. Telekomosok között is vannak akik gyakran kapnak ROM frissítést mint én, és nem Telekomosok között is van akik megragadtak korábban a 3.0.9.0-án és most pedig a 3.0.304.0-án.
Ezt tapasztalatból tudom mert a cégnél ahol dolgozom rengeteg 15T Pro van.
Páromnak is 15T Pro van ő is a 3.0.9.0 > 3.0.304.0 vonalon van pedig nem Telekomtól vette.
-
Degeczi
nagyúr
...
Nem kell ehhez Telekom, enyém közvetlenül Xiaomi.hu-tól származó, és szintén nem lát újabbat a 3.0.304-nél. Mindegy, még ráér.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Z Fold 4 12GB/1TB - 174.990.
- Apple IPhone 13 Pro, 128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- MINT AZ ÚJ ! Apple iPhone 17 Pro 256GB - Aku 100% - FÜGGETLEN - 9 HÓNAP APPLE GARANCIA -
- iPhone 12 Pro / 256GB / Pacific Ocean / Gyári kártyafüggetlen (157)
- iPhone 12 128GB 100% (1év Garancia) - Garanciában cserélt!
- Dell Latitude 5531,15.6",FHD,i7-12800H,8GB DDR5,256GB,WIN11,LTE
- 27% - ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO Alaplap!
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i I i7-10510U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I W11 I Gari
Felment 900-ig is a letöltés, de a végére visszaesett.
nem nagyon vágom ezeket a hálózati dolgokat.