Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kempetlen #158096 üzenetére
Megismétlem: nézd a linkelt statisztikákat mielőtt lehurrogsz mindenkit,vagyis az a kormány teljesítményének igazi mutatója,nem az Index,vagy 444.Ha azok a számok rosszak akkor igazad van,ha nem,és amíg nem addig/akkor kár a vészmadárkodásért.Uff én beszéltem.
(#158097) Rica...a kíméletes bringázás tulajdonképp javallt,úgy,hogy gyógyulást!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz Kempetlen #158095 üzenetére
a teljes shut down olyan lefelé vezető gazdasági spirálhoz vezetne, amit ez a jelenlegi gazdaság nem élne túl. nincs az a gazdaságélénkítő csomag, ami 2-3 hét (de a környező országokat tekintve inkább 2-3 hónap) teljes leállást ellensúlyozni tudna, már most arról beszélnek, hogy SZÁZEZREK kerülnek az utcára a következő hetekben, akik majd nem tudnak semmit venni a megmaradt nyitva lévő boltokban sem, ergo a bolt is csődöt mond, leépít, még alacsonyabb kereslet, még több leépítés... nem véletlen, hogy az olaszok sem csinálták meg, mert kb azonnali halál.
ami meg a lisztet illeti: átmeneti a hiány, mivel több, mint 2 millió tonna a termelés hazánkban, aminek nagy része export (volt) így hatalmas kapacitások vannak, csak legyen aki termel a malomban. liszt lesz, nyugodjatok meg. de egyébként sem azt kell felhalmozni, márha nem akarsz kenyeret enni minden nap... rizs, tészta, krumpli, fűszerek, só, húsleves kocka (a glutamát mentesek) finnyásaknak ásványvíz a többieknek aktív szén szűrő a kancsóba - ezek pl sokkal fontosabbak, mint a liszt.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Kempetlen #158290 üzenetére
Csak ez a gond, hogy hiába teszek aszfaltgumit egy montira, akkor is lassabb lesz, meg a kanyart sem veszi úgy, mint egy outi. Meg az idő sem mindegy: Egy kicsit szé
Szelesebb napon outival(amikor még azzal mentem) feleannyi idő alatt megvolt egy fél órás montis táv. Egyszerűen annyival gyorsabb.
Montinál az is érezhető, hogy emelkedőre és lejtőre tervezték, nem sík, alföldi utakra. Túl magas az eleje és hiába tolod le a stucnit, a geó ugyanaz marad. Itt meg ez csak hátrány, mint aerodinamikában, mind kanyarodási képességben. Sokáig nem hittem el, de van benne valami. Egyszerűen nem erre lett tervezve. Viszont otthagyós bringára nem akarok 30k-nál többet kiadni, mert ennyit tudok "bekockáztatni". Ilyen célra is hulladék?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kempetlen #158294 üzenetére
Terepgumik között is van különbség,és bár zöme rosszabb aszfalton mint egy jó városi,azért egyik-másik rendesen felfújva bizony roppant gördülékeny.Ilyen pl. a Conti Race King is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
itouchfan
senior tag
válasz Kempetlen #158317 üzenetére
Na én ezt értem, és el is fogadom, de fékváltókart nem szeretnék cserélni.
ZolkoW: lehet, hogy nekem is meg kéne próbálni akkor valamit használtan vadászni, mert úgy tűnik, hogy ebben a kategóriában nem lesz elfogadható újonnan. Köszönöm a tippet.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
addikt
válasz Kempetlen #158333 üzenetére
hidraulikushoz képest egyik sem jó - még a legolcsóbbakhoz képest sem.
de próbáljuk az univerzumán belül értékelni őket - ha nem tudsz, vagy nem akarsz hidrós fékváltókart, akkor bizony ezekre vagy kényszerülve.
a "kétoldali állítási lehetőség" alatt mit értesz? nekem csak BB7-em van (meg az elődje, a BBDB) de ott a belső oldalt a tekerővel állítom, a külső oldalt meg a bowden bekötésnél lévő csavarral húzom közelebbre. ezek szerintem a BB5-ön is megvannak“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kempetlen #158347 üzenetére
A 2 betét 2 féleképp közelít a tárcsához,egyik fix állítással,vagyis tolod kifele,hogy a kopást kompenzálva mindig ugyanolyan közel maradjon a tárcsához,másik,a mozgó pedig a bovdenfeszítéssel ami a fékkar szorításával történik.Ha kopik mind2 irányból ajánlatos ráállítani,ellenkező esetben vagy nagyot hajlít a tárcsán a ki nem tolt de kopott betét irányába,vagy be kell húznod a kart a kormányig,hogy fogjon is valamit a fék. Nem véletlenül van ez a 2 állítási lehetőség ezeken a fékeken. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #158354 üzenetére
Régen volt ennek értelme, de ma talán drágább lenne egy ilyen szett, mint egy Deore hidrós fék, vagy nem? Sőt, szerintem már a teljesen belépő fapados shimano hidrósak is jók és nagyon olcsók, ennyiért egy hasonlóan harapós mechanikus szettet összehozni gondolom képtelenség. Outi-cx-gravelen még van létjogosultsága a mechanikus fékeknek, mert valamiért igazán olcsó hidrós fékváltókarok még nincsenek, szal ha mechanikusod van, csak aranyáron tudsz hidrósra váltani.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #158417 üzenetére
Ez azért a ló túloldala
f4lcon: én nem vagyok annyira Cube fan, de ez az Elite mennyire jól néz ki basszus
Más, sajnos a karanténnek hála eljött az ideje, hogy én is feltegyek egy ilyen kérdést : Decathlonos görgők ajánlottak? Valami nagyon olcsó kéne, újan és nem az a felugrok rá fajta, hanem amiben rögzíteni lehet a bringát. Semmi extra elvárásom nincs az áron kívül, csak azért kéne, hogy a kijárási tilalom ideje alatt is tudjak itthon alapozni. Vagy ez eleve nagy elvárás?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ivana
Ármester
válasz Kempetlen #158801 üzenetére
Egy outi esetén pl. nem lenne probléma, ott teljesen mindegy szinte milyen rendszer. 10-es campa hajtókar simán működik 7-től 11 sebiig mindenben. Az a baj, hogy a 3 sebi első váltó húzása (váltókar) változik, de a 9 sebi még pont jó a régi 7, 8-as rendszerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #159213 üzenetére
Főleg ha mindennek a tetejébe még kva gyökeres-köves is és szedi ki a kormányt a kezedből .
Runner_fxr: ja, erre gondoltam én is
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Kempetlen #159213 üzenetére
nem... egyreszt nem megyek agyatlanul, masreszt van annyi tapasztalatom, hogy ismerem a sajat es a bringam hatarait. en nem azt mondtam, hogy ez kell mindenkinek, hanem azt, hogy ahol en es ahogy en bringazom, oda egyelore eleg. nem tapasztaltam furcsasagot a mukodesben, a fekezes karaktere valtozott.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Kempetlen #159226 üzenetére
majd 30 eve montizom, 15 hasznalok tarcsafeket, de fogalmam nincs rola... meg ez az egesz mondanivalo onnan indult, hogy tesztkeppen tettem fel, es ha nem talalom elegnek, akkor visszacserelem.
olvasd vissza, amiket irtam, ne csak kiragadj reszleteket. ismerni kell a sajat, a bringad stb korlatait, hol hasznalod, etc. a bringagyartoknak ez utobbirol nincs fogalmuk, minden esetre aruljak a bringakat.
de asszem en itt befejeztem a meddo vitat.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ZolkoW
őstag
válasz Kempetlen #159483 üzenetére
Elnézést a feltételezésért, de 1000%, hogy jól mérted? Csak mert volt már ellenpélda erre a fórumon is
De ha tényleg annyi, a sörösdobozból néhány réteg jó lehet valóban.
Ezzel kapcsolatos tapasztalataim: A sörösdoboz hézagoló működik. Én bevagdostam és kihajtogattam a felső peremét (1-2mm), hogy ne essen bele a nyeregvázcsőbe.
Ami NEM működött, legalábbis hosszabb távon: a zsugorcső (létezik alkalmas átmérőjű zsugorcső, és jó ötletnek tűnt, de szétnyúzódik a bilincs szorításától, nem ajánlom. Nem volt jó az öntapadós alumíniumszalag (légtechnikai szerelő-) sem, ugyanezen okból.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nrg.960
tag
válasz Kempetlen #159480 üzenetére
Valami adaptert keress hozzá ami kb 10-15cm hosszú felületen felfekszik a nyeregvázcső belső falára.
Mert ha csak bedobsz egy 27,2 csövet, amit a bilinccsel meg is fogatnál hogy agyig összehúzod, az kb 1cm-en fogná a csövet aztán ahogy mozogna szépen elrepesztené a vázat.[link] ilyesmire gondolok, de ha hosszabb lenne az még jobb lenne. Legalább a felsőcső és a nyeregvázcső talalkozasa alá érjen 1cm-el.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
Somatom
veterán
válasz Kempetlen #159483 üzenetére
Ugyanígy voltam vele. 0,5l FAX sört vettem, mert annak vastagabb anyagból van a doboza. Aztán egy német OBI -ban kóvályogva ráleltem egy pár fityinges adapter készletre. Tökéletes. Szóval, ez egy létező cucc, csak nem tudom, hogy otthon hol lehet kapni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Kempetlen #159531 üzenetére
Nem igazán van most idöm sajnos videókat nézegetni. 7be nagyon laza a bowden, mikor váltok felfelé egyre feszesebb lesz, 4nél már annyira feszes hogy 3ba nem is megy. Most akkor laza vagy feszes a bowden ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Kempetlen #159534 üzenetére
Tudtommal ez egy kerékpáros topik ahol lehet kérdéseket feltenni, és a hozzáértök ha tudnak segítenek. Ezért probálkoztam itt segitséget kérni ... jelenleg nem tudok videot nézni olyan helyen vagyok ahol alig van internet a mobilomon. a váltó tipusa : Shimano Tourney Slrs35 Revoshift 7-es ... kis egyszerü váltó.
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
gonger
senior tag
válasz Kempetlen #160172 üzenetére
A végén megtartom a patika Csepel Royal ***-t, ami ezek alapján a vasárban menne el :-)
de az a gondom, hogy fáj rajta a derekam. Fitness-t ezért vetném el, ott is általában negatív geo-kat látok.
Viccet félretéve 200 körül tényleg ilyen szarok ezek a bringák egy hétvégi családos felhasználásra?
Én a lentebb emlegetett Neuzert sem látom jobbnak. -
gonger
senior tag
válasz Kempetlen #160176 üzenetére
Magasság 175 cm
Belső lábhossz 78 cm
súly 72 kgAmi tényleg fontos: porckorong kiboltosulás miatt derékfájós vagyok, ha nagyon előre kell dőlnöm, de a városi tápos bringa csopper kormányt azért kerülném :-)
Egy 8,5 kg-os országútit adtam el, szóval a súlyban mindenképpen szoknom kell a nagyobbat, de inkább a kényelem a fontos.
Montit eddig nem néztem, de tudom a körmös, terepgumit le lehet cserélni . -
Kempetlen
tag
válasz Kempetlen #160181 üzenetére
És akkor egy példa a montira: Focus Whistler SL 29
Erre mehet egy Schwalbe Hurricane, vagy valami full slick, és meg is vagy.
Nagyjából úgy 500% élmény pluszban az eredetileg írt trekkingekhez képest.Btw: érdekes lett ez a 2020-as Hurricane. Kíváncsi vagyok, mennyire halk az eddigiekhez képest aszfalton. Továbbra is ugyanez a futóéles megoldás szerencsére. A legjobb a javarészt aszfalt és kevés földutas használatra.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Kempetlen #160187 üzenetére
Én csak reagáltam arra, amit kérdezett.
Ha jó a full merev, akkor én elérhetőséget is tudok adni egy Trek Emonda vázas fittnesre, mint az új, 105 váltó, Tiagra hajtás+fék, 8,3 kg, 1-gyel kezdődő ár. De nem ez volt az alapfelállás.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
peugeotmate
őstag
válasz Kempetlen #160187 üzenetére
Köszi a választ!
A csiszolópapírt a nyeregcsőre érted? Tuti lejöjjön róla minden? Az új nyeregcsőnél akkor szerinted reális, hogy pl a szórt felülete segíthet megtapadni a felületen?
Amúgy ma voltam egy bringaszervizben (villogót muszáj volt vennem), ott a szervizes azt mondta hogy a Cube bringák alu váza nem túl minőségi (és akkor most finoman fejeztem ki magam ), ezért gyorsan kikopnak belül, kifényesednek. Ezért is csúszkálhat a nyereg szerinte. Több ilyen Cube-bal is találkozott, amelyik csúszkált. Szerintem azért nem rossz a Cube váza, úgyhogy majd miután kicsit kezdte a fikázást kicsit túltolni, megállítottam.
Ezt a karbonzsírt már hallottam én is egy barátomtól meg most Tőled. Illetve a szervizes srác is bedobta, hogy kenhet egyet a nyeregcsövemre, hátha segít. Szerintem teszek egy próbát vele! Köszi!Hasaggymeg
Köszönöm Neked is! Gondolom a teflonos olaj a karbonzsírral lehet már sok lenne viszont.xy.zsolt
Tőlem úgy nyerték el 2 napja az egiyket, hogy nem is tudtam hogy az enyém. Valami 5 éve húztam be az Info Parknál a Duna-partot. És úgy tűnik kijelöltek egy szegmenst később pont oda.[ Szerkesztve ]
meg
-
-
barcasattila
csendes tag
válasz Kempetlen #161670 üzenetére
A lehetőségeim erre a boltra korlátozottak mivel szép kártya szállás zsebbel tudok fizetni. innen kellene a legjobb/ legkevésbé gyenge megoldást választani, 29er mtb-t szeretnék vagy esetleg ha nincs akkor 27.5. inkább várjak erre: [capriolo level 9.4] vagy itt minden darab "kuka" és válasszak külső szerint? talán 27.5-ből [dema pegas 5.0] , full alap felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #161905 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem tudok kilépni időben, hanem hogy jobban félek, ami szerintem természetes . Az egykerekezés kb annyira valószerűtlen számomra, mint a holdon sétálás, védelmemre szóljon, hogy kb 3 éve bringázok.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Kempetlen #161978 üzenetére
Talán a Mondraker lehetett? Ők gyártanak hosszabb vázakat az átlagnál, bár azóta sok víz lefolyt a Dunán és szépen átvették a többiek is ezt a hosszabb, laposabb geot. 2+ m magassággal valóban nem könnyű a választás, mert egy XL is lehet kicsit egy ilyen magas embernek.
[link] XL méretben 515-ös Reach, talán elég lenne neked, ez a gép bírja is a zúzást.Teasüti: Van aki a 150mm-t is Trail-nek hívja, ez gyártónként eltérhet. Nyilván kinek mi, nekem is kevés a 120, de a nagy átlagnak biztos, hogy elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest