- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- bitpork: Balcsis tali 2026
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
Win7-re mentéssel ADB-n keresztül nem volt gond, úgy az USB-vel jó volt, az USB meghajtókat nem kezeli rendesen (pen, HDD).
Orange Foxot most fogok próbálni (Hovatek oldalon készítem, csak nagyon lassú a várólista). Ott be lehetett állítani, hogy TWRP kompatibilis legyen.
Nekem a korábbi MTK-s készülékem (5.1 droid) TWRP-vel tökéletesen működött mentés és visszaállítás szinten. Csak ezzel van gondom.
A TWRP-re kerestem rá a fórumon és ezt hozta ki, nem is figyeltem, hogy logout reakciók van előtte. Nem vagyok nagy fórumozó, csak ha gondom van, akkor keresek itt megoldást."a korábbi MTK-s készülékem (5.1 droid) TWRP-vel tökéletesen működött" az bőven-BŐVEN 10+ évvel ezelőtt volt.. akkor még lehetett egy exploit-al egy sima APK-val root-olni, az MTK meg egy faék volt, még úgy nagyon a bootloader lock se létezett, meg az Android is a mai állapothoz képest semmire nem volt haklis. Teljesen felesleges összehasonlítani, az a múlt, elavult.
-
Mr. V.
tag
"A visszaállítás egyszer pár száz megáig megy, egyszer meg 20MB után már megáll."
Mivel ilyen inkonzisztens így én arra gondolok hogy ott az USB kapcsolat kezelésével van ott baj.. szerintem eldobja a kapcsolatot - de most hogy ez a PC vagy a készülék oldalról van így.. azért a Win7 óta sok driver frissítés történt (USB, MTP..).. én meg pl. Win-t nem használok csak céges gépen, én eleve Linux-on (akár egy live-ot boot-olva) próbálnám meg ezt a mutatványt. Amúgy a TWRP parancssoros parancsai (adb-vel kiadhatóak) mennek anélkül is hogy a kijelzőt látnod kellene, azt is megpróbálhatod egy friss build-el (OrangeFox-al is - de az nincs garantálva hogy TWRP mentést vissza tud állítani mert más a mentés, van pár dev/maintainer aki csinált custom build-et a készülékéhez ami tudja de alapból nem tudja). PS: az MTK alapú SoC-okra írt TWRP-kkel nekem nagyon rossz tapasztalatim vannak.
Mellesleg ott van az Android szakmai topik ami fórumtopik - ez csak az én Logout-om.. ott nyilván nagyobb közönség van.. azért nem is értettem hogy miért írod ide hogy kihalt, egy random személyes Logout poszthoz magamnak nem nagyon irogatok
Win7-re mentéssel ADB-n keresztül nem volt gond, úgy az USB-vel jó volt, az USB meghajtókat nem kezeli rendesen (pen, HDD).
Orange Foxot most fogok próbálni (Hovatek oldalon készítem, csak nagyon lassú a várólista). Ott be lehetett állítani, hogy TWRP kompatibilis legyen.
Nekem a korábbi MTK-s készülékem (5.1 droid) TWRP-vel tökéletesen működött mentés és visszaállítás szinten. Csak ezzel van gondom.
A TWRP-re kerestem rá a fórumon és ezt hozta ki, nem is figyeltem, hogy logout reakciók van előtte. Nem vagyok nagy fórumozó, csak ha gondom van, akkor keresek itt megoldást. -
crok
nagyúr
EXT4 formázással nem működik:
Környezet: külső HDD, saját táppal.
A visszaállítás egyszer pár száz megáig megy, egyszer meg 20MB után már megáll.
Próbáltam menteni is (pl. boot partíciót), 4-ből 3x a 80MB helyett 10-20MB-ig jutott csak el. 1x látszólag végig ment, de megállt akkor is és így hibát okozott a fájlrendszeren.
A HDD letesztelve, badblock mentes, PC-n hibátlan, a készüléken nem. Pont, mint a már említett pendrive mentések esetén.
Most épp ExFAT-ra formáztam és másolom rá a mentést PC-ről, de szerintem azzal sem fog menni.Van erre bármi mód, hogy rendesen kezelje az USB meghajtókat? (Esetleg Orange Fox is képes visszaállítani a TWRP mentést?)
"A visszaállítás egyszer pár száz megáig megy, egyszer meg 20MB után már megáll."
Mivel ilyen inkonzisztens így én arra gondolok hogy ott az USB kapcsolat kezelésével van ott baj.. szerintem eldobja a kapcsolatot - de most hogy ez a PC vagy a készülék oldalról van így.. azért a Win7 óta sok driver frissítés történt (USB, MTP..).. én meg pl. Win-t nem használok csak céges gépen, én eleve Linux-on (akár egy live-ot boot-olva) próbálnám meg ezt a mutatványt. Amúgy a TWRP parancssoros parancsai (adb-vel kiadhatóak) mennek anélkül is hogy a kijelzőt látnod kellene, azt is megpróbálhatod egy friss build-el (OrangeFox-al is - de az nincs garantálva hogy TWRP mentést vissza tud állítani mert más a mentés, van pár dev/maintainer aki csinált custom build-et a készülékéhez ami tudja de alapból nem tudja). PS: az MTK alapú SoC-okra írt TWRP-kkel nekem nagyon rossz tapasztalatim vannak.
Mellesleg ott van az Android szakmai topik ami fórumtopik - ez csak az én Logout-om.. ott nyilván nagyobb közönség van.. azért nem is értettem hogy miért írod ide hogy kihalt, egy random személyes Logout poszthoz magamnak nem nagyon irogatok
-
Mr. V.
tag
Hovatek által portolt TWRP 3.7.1_12
Korábban próbáltam a pendrive-t formázni FAT32-re, ExFAT-ra, EXT2, EXT4 formátumra és úgy rámenteni, egyeseknél nagyon hosszan dolgozott, villogott is a pen, ezzel szemben egy 0 méretű fájl készült rá. Próbáltam simán átmásolni az adatokat (pl. documents mappa vagy dcim) TWRP-n belül, hasonlóan 1db 0 méretű fájl keletkezett hosszú másolás után, ezért kellett ADB mentés PC-re...
De végül csak telepítettem a Phyton-t és órák alatt kicsomagoltam, de mivel 250GB a mentés, a telefon belső tárára nem fér, ekkora pendrive nincs a birtokomban, így HDD-vel próbálkozom, de már 2x másoltam EXT4 partícióra, amint csatoltam (mount) a TWRP-hez, üres lett a HDD.
Most készítettem egy kis biztonsági másolatot csak a boot partícióról TWRP-ben, az a könyvtár megmaradt később is, azt nem törölte, így abba másolom fel éppen hálózaton/TV-Box-on keresztül, hátha a Windows EXT4 driver is hibás lehet, bár korábban működött rendesen (írt, olvasott).Több, mint 10 éve használom a Win7-et, belaktam, amit kell, tud, a gépet annó teszteltem 8.1 és 10-es változatokkal (HDD-t cserélgetve benne), sokkal lassabb, funkcióban kevesebb és vannak programjaim, amik újabbakon hibásan működnek, vagy el sem indulnak (spéci CD-író program - nem fejlesztették újabb rendszerekre, zeneszerkesztő - más cég vette meg és teljesen átalakította, stb.) és mivel DJ-ként a mai napig CD-ről dolgozom, nem szándékozom lemondani a már jól bevált programjaimról.
Emellett netezéshez is még használható. Kevés Win10-es ismerősöm van, akinek ennyi ideig megy a gépe az első telepítésével. Átlag 1-2 év, ami után hozzák, hogy kék halál, és többnyire az nem hardveres gondot ír.
Szóval nem telepítgetek össze-vissza, emiatt nem is lesz vírusos, de emellett 2-3 havonta ellenőrzöm is.
Régimódi? Lehet! De ami megy, azt úgy vélem, hogy "divatból" nem kell lecserélni.Sajnos minden Hovatek féle recovery hibásan fut a készüléken, mert a garfikus részen csak az árnyékok látszanak rendesen, a betűk nem igazán. Orange Fox és TWRP is azonos, ha nem adok meg rendes felbontást. Amint megadom és úgy készül el a recovery, röviden fehér háttér jelenik meg sok csíkkal, majd újraindul, tehát a felbontás rendes megadása sem segít. A készülékhezt pedig nem érhető el máshol TWRP, ami futna is rajta (Ulefone Armor 27 Pro).
EXT4 formázással nem működik:
Környezet: külső HDD, saját táppal.
A visszaállítás egyszer pár száz megáig megy, egyszer meg 20MB után már megáll.
Próbáltam menteni is (pl. boot partíciót), 4-ből 3x a 80MB helyett 10-20MB-ig jutott csak el. 1x látszólag végig ment, de megállt akkor is és így hibát okozott a fájlrendszeren.
A HDD letesztelve, badblock mentes, PC-n hibátlan, a készüléken nem. Pont, mint a már említett pendrive mentések esetén.
Most épp ExFAT-ra formáztam és másolom rá a mentést PC-ről, de szerintem azzal sem fog menni.Van erre bármi mód, hogy rendesen kezelje az USB meghajtókat? (Esetleg Orange Fox is képes visszaállítani a TWRP mentést?)
-
Mr. V.
tag
Hovatek által portolt TWRP 3.7.1_12
Korábban próbáltam a pendrive-t formázni FAT32-re, ExFAT-ra, EXT2, EXT4 formátumra és úgy rámenteni, egyeseknél nagyon hosszan dolgozott, villogott is a pen, ezzel szemben egy 0 méretű fájl készült rá. Próbáltam simán átmásolni az adatokat (pl. documents mappa vagy dcim) TWRP-n belül, hasonlóan 1db 0 méretű fájl keletkezett hosszú másolás után, ezért kellett ADB mentés PC-re...
De végül csak telepítettem a Phyton-t és órák alatt kicsomagoltam, de mivel 250GB a mentés, a telefon belső tárára nem fér, ekkora pendrive nincs a birtokomban, így HDD-vel próbálkozom, de már 2x másoltam EXT4 partícióra, amint csatoltam (mount) a TWRP-hez, üres lett a HDD.
Most készítettem egy kis biztonsági másolatot csak a boot partícióról TWRP-ben, az a könyvtár megmaradt később is, azt nem törölte, így abba másolom fel éppen hálózaton/TV-Box-on keresztül, hátha a Windows EXT4 driver is hibás lehet, bár korábban működött rendesen (írt, olvasott).Több, mint 10 éve használom a Win7-et, belaktam, amit kell, tud, a gépet annó teszteltem 8.1 és 10-es változatokkal (HDD-t cserélgetve benne), sokkal lassabb, funkcióban kevesebb és vannak programjaim, amik újabbakon hibásan működnek, vagy el sem indulnak (spéci CD-író program - nem fejlesztették újabb rendszerekre, zeneszerkesztő - más cég vette meg és teljesen átalakította, stb.) és mivel DJ-ként a mai napig CD-ről dolgozom, nem szándékozom lemondani a már jól bevált programjaimról.
Emellett netezéshez is még használható. Kevés Win10-es ismerősöm van, akinek ennyi ideig megy a gépe az első telepítésével. Átlag 1-2 év, ami után hozzák, hogy kék halál, és többnyire az nem hardveres gondot ír.
Szóval nem telepítgetek össze-vissza, emiatt nem is lesz vírusos, de emellett 2-3 havonta ellenőrzöm is.
Régimódi? Lehet! De ami megy, azt úgy vélem, hogy "divatból" nem kell lecserélni.Sajnos minden Hovatek féle recovery hibásan fut a készüléken, mert a garfikus részen csak az árnyékok látszanak rendesen, a betűk nem igazán. Orange Fox és TWRP is azonos, ha nem adok meg rendes felbontást. Amint megadom és úgy készül el a recovery, röviden fehér háttér jelenik meg sok csíkkal, majd újraindul, tehát a felbontás rendes megadása sem segít. A készülékhezt pedig nem érhető el máshol TWRP, ami futna is rajta (Ulefone Armor 27 Pro).
-
crok
nagyúr
Hello!
Látom már nincs itt élet, de azért megpróbálom.
TWRP-vel lementettem a telefont, mert már nem volt képes elindulni. Mivel belső tárhelye elég nagy volt a készüléknek és 80%-ig megtöltve, így nem tudtam hova menteni a biztonsági mentést. (A TWRP nem kezeli jól a pendrive-t, 1 méretű fájlt hoz létre rajta.) Gondoltam akkor mentsen egyből PC-re ADB-n keresztül, hiszen van ilyen funkció a TWRP-ben. El is készült így a mentés és egy backup.ab nevű fájl készült, ám mint kiderült; ez nem szabvány AB fájl, azaz nem állítható vissza... TWRP-vel sem.
Phyton, java és egyéb megoldásokról írnak, ami ezt a közel 200GB adatot átalakítani tar fájlokká, amit már a TWRP is kezelne, de nem vagyok programozó, így egyik leírást sem látom át, emellett linux rendszerem sincs, mert a megoldások 80%-a állítólag azon használható (windows-ban nincsenek olyan parancsok).Foglalkozott már valaki ilyesmivel? Netán van bármi megoldás, ami windows 7-es gépen használható a fájl kibontására?
Milyen keszulek milyen TWRP verzio? Miert csak Win7?..
-
Mr. V.
tag
Hello!
Látom már nincs itt élet, de azért megpróbálom.
TWRP-vel lementettem a telefont, mert már nem volt képes elindulni. Mivel belső tárhelye elég nagy volt a készüléknek és 80%-ig megtöltve, így nem tudtam hova menteni a biztonsági mentést. (A TWRP nem kezeli jól a pendrive-t, 1 méretű fájlt hoz létre rajta.) Gondoltam akkor mentsen egyből PC-re ADB-n keresztül, hiszen van ilyen funkció a TWRP-ben. El is készült így a mentés és egy backup.ab nevű fájl készült, ám mint kiderült; ez nem szabvány AB fájl, azaz nem állítható vissza... TWRP-vel sem.
Phyton, java és egyéb megoldásokról írnak, ami ezt a közel 200GB adatot átalakítani tar fájlokká, amit már a TWRP is kezelne, de nem vagyok programozó, így egyik leírást sem látom át, emellett linux rendszerem sincs, mert a megoldások 80%-a állítólag azon használható (windows-ban nincsenek olyan parancsok).Foglalkozott már valaki ilyesmivel? Netán van bármi megoldás, ami windows 7-es gépen használható a fájl kibontására?
-
Moritz
tag
Ahhoz nem is kéne PC se de ha már van..
Fejlesztői menüt bekapcsolod - USB hibakeresést (debug-ot) bekapcsolod - PC-re dugod a telefont - Driver-t felteszed hozzá - felteszed az ADBKit-et vagy az ADB & Fastboot++ (amit a témaindítóban is írtam..) vagy magát a Google féle SDK Toolst majd nyitsz egy cmd-t és azt mondodadb devicesés látnod kell a készüléket és a készülék kérni fogja hogy engedélyezd a PC kapcsolatot. Utánaadb shellvagy a parancs amit ki akarsz adni aztán azt csinálsz amit akarsz. Ennél egyszerűbben nem tudom elbábozni.. nézz Youtube videót vagy nem tom'. Ennél csak bonyolultabb van.. pl. magán a telefonon csinálni wireless debug-al aShell.You-val vagy Shizuku-n keresztül vagy bármi.. két marék dolog van a témaindítóban.Köszönöm szépen, sikerült, és működik is
-
crok
nagyúr
Ahhoz nem is kéne PC se de ha már van..
Fejlesztői menüt bekapcsolod - USB hibakeresést (debug-ot) bekapcsolod - PC-re dugod a telefont - Driver-t felteszed hozzá - felteszed az ADBKit-et vagy az ADB & Fastboot++ (amit a témaindítóban is írtam..) vagy magát a Google féle SDK Toolst majd nyitsz egy cmd-t és azt mondodadb devicesés látnod kell a készüléket és a készülék kérni fogja hogy engedélyezd a PC kapcsolatot. Utánaadb shellvagy a parancs amit ki akarsz adni aztán azt csinálsz amit akarsz. Ennél egyszerűbben nem tudom elbábozni.. nézz Youtube videót vagy nem tom'. Ennél csak bonyolultabb van.. pl. magán a telefonon csinálni wireless debug-al aShell.You-val vagy Shizuku-n keresztül vagy bármi.. két marék dolog van a témaindítóban. -
Moritz
tag
-
crok
nagyúr
Egy parancssornál egyszerűbbet amivel adb parancsot lehet kiadnI úgy hogy van PC-d is?
-
Moritz
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem egy egyszerű programot, vagy leírást, aminek segítségével ADB parancsot tudnék kiadni a telefonomnak? A neten amiket találtam, nem voltak egyértelműek, sőt, még egy nyavajás vírust is sikerült benyalni
köszönöm
Huawei P20 pro
Windows 10 -
Moritz
tag
-
crok
nagyúr
Vagy tarskereseo vagy nem de nem veletlen van az helyhez kotve (ASZF ott is van, barmi is). Van min. 5 jol ismert mod hogy ez hogy ellenorizheto, root nelkul bele sincs ertelme kezdeni de amugy se lesz legalis.
-
Moritz
tag
Társkereső programhoz szeretném használni, de látom, nagyon veszélyes vizekre eveztem a kérdésemmel. Nem volt szándékos. Nem űzök szerencsejátékokat, nem érdekelnek és nem is áll szándékomban a jövőben sem. Elnézést kérek, ha téged vagy valakit ezzel felbosszantottam.
-
crok
nagyúr
Köszönöm
Ha már így kezdünk jó irányba haladni, van valami javaslatod arra, hogyan változtathatnám meg a helyemet egy program számára, ami ettől el fogja hinni, hogy nem ott vagyok, ahol a telefont a kezemben tartom?
Sajnos vpn és pár mock location program sem hozott eredményt. Észrevette, hogy mock location üzemel.Errol beszelek.. es nem, nincs, mert tudom mire hasznalnad. GL;HF
-
Moritz
tag
Az ugyanarra jo mint a Google location services (segitseg, mint az A-GPS). Gyanitom neked inkabb olyasmi kell mint a fake GPS joystick (mock location) de az root nelkul konnyeden felfedezheto de elrejteni se trivialis (ha pl. te is da bet360-hoz hasznalnad). Mindenesetre ezzel rossz fele tapogatozol az biztos.
Köszönöm
Ha már így kezdünk jó irányba haladni, van valami javaslatod arra, hogyan változtathatnám meg a helyemet egy program számára, ami ettől el fogja hinni, hogy nem ott vagyok, ahol a telefont a kezemben tartom?
Sajnos vpn és pár mock location program sem hozott eredményt. Észrevette, hogy mock location üzemel. -
crok
nagyúr
Az ugyanarra jo mint a Google location services (segitseg, mint az A-GPS). Gyanitom neked inkabb olyasmi kell mint a fake GPS joystick (mock location) de az root nelkul konnyeden felfedezheto de elrejteni se trivialis (ha pl. te is da bet360-hoz hasznalnad). Mindenesetre ezzel rossz fele tapogatozol az biztos.
-
Moritz
tag
-
crok
nagyúr
-
Moritz
tag
Sziasztok,
jól értem, hogy a MicroG segítségével meg tudom változtattatni a mobilom helyzetét, azt láttatva, hogy pl egy másik országban vagyok?
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
crok
nagyúr
Felhozom a topikot

Vettem egy 13T-t.
Frissítettem droid 14-re, HyperOS-re, de a korábbi telefonjaimon használt ADB AppControllal nem lehet tiltani rendszerappokat.
[USB] Device connected: Xiaomi 2306EPN60G (Android 14.0)
shell pm disable-user --user 0 com.mi.globalbrowser
shell pm disable com.mi.globalbrowser
[Error]:failed to disable com.mi.globalbrowser
shell pm disable-user --user 0 com.google.android.videos
shell pm disable com.google.android.videos
[Error]:failed to disable com.google.android.videos
shell pm disable-user --user 0 com.xiaomi.glgm
shell pm disable com.xiaomi.glgm
[Error]:failed to disable com.xiaomi.glgm
shell pm disable-user --user 0 com.miui.cleaner
shell pm disable com.miui.cleaner
[Error]:failed to disable com.miui.cleaner
shell pm clear --user 0 com.mi.globalbrowser
shell pm clear --user 0 com.google.android.videos
shell pm clear --user 0 com.xiaomi.glgm
shell pm clear --user 0 com.miui.cleaner
Google-ön annyit találtam, hogy más is ebbe futott HyperOS alatt.
Illetve, hogy a törlés működne, de ennyire durva beavatkozást nem szeretnék. 
Mi lehet a megoldás?Semmi. Ezek mar igy vannak bedrotozva ebbe a szarba (elnezest a szohasznalatert). Torles, jonapotkivanok'.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Felhozom a topikot

Vettem egy 13T-t.
Frissítettem droid 14-re, HyperOS-re, de a korábbi telefonjaimon használt ADB AppControllal nem lehet tiltani rendszerappokat.
[USB] Device connected: Xiaomi 2306EPN60G (Android 14.0)
shell pm disable-user --user 0 com.mi.globalbrowser
shell pm disable com.mi.globalbrowser
[Error]:failed to disable com.mi.globalbrowser
shell pm disable-user --user 0 com.google.android.videos
shell pm disable com.google.android.videos
[Error]:failed to disable com.google.android.videos
shell pm disable-user --user 0 com.xiaomi.glgm
shell pm disable com.xiaomi.glgm
[Error]:failed to disable com.xiaomi.glgm
shell pm disable-user --user 0 com.miui.cleaner
shell pm disable com.miui.cleaner
[Error]:failed to disable com.miui.cleaner
shell pm clear --user 0 com.mi.globalbrowser
shell pm clear --user 0 com.google.android.videos
shell pm clear --user 0 com.xiaomi.glgm
shell pm clear --user 0 com.miui.cleaner
Google-ön annyit találtam, hogy más is ebbe futott HyperOS alatt.
Illetve, hogy a törlés működne, de ennyire durva beavatkozást nem szeretnék. 
Mi lehet a megoldás? -
crok
nagyúr
-
Soma01
veterán
-
crok
nagyúr
Köszönöm!
Igen szoktam oda is írni és onnan szoktam leszedni a kész apk fájlokat. Másoknak is fel szoktam tenni a MicroG-t és a ReVancedet. Ezért kérdezem, hogy milyen kombóval a legbiztosabb a működés? Nem akarok másoknak kellemetlenséget, hogy nem működik nekik. Meg én is kezdhetem elölről telepíteni nekik.
Akkor a mMicroGből is várható majd frissítés, új verzió?Igen, az mMicroG-bol varhato frissites.
Olyan, hogy biztos.. az max ami mar elmult
-
Soma01
veterán
Közben maga a patch is változott. Az inotia00 vagy a Cuynu féle egyelőre fejlesztés alatt áll (a WST félét még bele se vettem mert nem látom egyelőre biztosnak hogy csinálni akarja-e egyáltalán) de az eredeti Vanced félét dobnám mert az biztos hogy bottal se lesz piszkálva. Azért írtam hogy a patch és maga az elv is változott azóta mert ha csak emiatt váltasz akkor nem kell. De mivel az eredeti Vanced féle már nem lesz frissítve.. szóval érted. Nem tudom magadnak csinálod-e a build-et vagy valamelyik előre készítettet használod de az volna a lényeg hogy a patch-ekkel legyen összhangban a microG is. Én most az mMicroG-re álltam át ha számít, nincs gondom vele egyáltalán. Ha a MIUI.HU féle ReVanced build-et használod (látom ott is irogattál..) akkor (egyelőre) mindegy melyik microG van fent nálad.
Köszönöm!
Igen szoktam oda is írni és onnan szoktam leszedni a kész apk fájlokat. Másoknak is fel szoktam tenni a MicroG-t és a ReVancedet. Ezért kérdezem, hogy milyen kombóval a legbiztosabb a működés? Nem akarok másoknak kellemetlenséget, hogy nem működik nekik. Meg én is kezdhetem elölről telepíteni nekik.
Akkor a mMicroGből is várható majd frissítés, új verzió? -
crok
nagyúr
Szia crok!
Én a MicroG-vel kapcsolatban kérdeznék.
Írtad, hogy:
Azért érdemes / kell(het) elsősorban új, spoof-al már rendelkező MicroG-t használni mert előjöhet a protobuf probléma (videólejátszás megáll, végtelenségig pufferel).
Na de melyik MicroG verzió amiben már benne van? Mert ugye van a sima, amiben még nincs benne ez a cikked alapján. Van még a Vanced MicroG, mMicroG, meg még ki tudja milyen MicroG.
Ahogy én láttam az (inotia00 féle) mMicroG-ből csak egy verzió van most. Ebben már benne van? Ez frissítést fog kapni vajon a későbbiekben?
Plusz a ReVanced már tartalmaz egy javítást erre a hibára. De ahogy tudom, a MicroG az igazi bűnös és abból kell frissített változat. A régi Vanceddel egyidős MicroG már egy éves, azt a Vanced csapat nem fejleszti, de mégis ezt ajánlják a ReVancedhez még ma is. (Vanced MicroG v0.2.24.220220) Most azt gondolom, hogy a cuynu féle Vanced MicroGt kellene használni, mert az frissül (Vanced MicroG v0.2.27.231612 beta). De mondjuk a mMicroG se régi.
Vagy melyik legyen?Közben maga a patch is változott. Az inotia00 vagy a Cuynu féle egyelőre fejlesztés alatt áll (a WST félét még bele se vettem mert nem látom egyelőre biztosnak hogy csinálni akarja-e egyáltalán) de az eredeti Vanced félét dobnám mert az biztos hogy bottal se lesz piszkálva. Azért írtam hogy a patch és maga az elv is változott azóta mert ha csak emiatt váltasz akkor nem kell. De mivel az eredeti Vanced féle már nem lesz frissítve.. szóval érted. Nem tudom magadnak csinálod-e a build-et vagy valamelyik előre készítettet használod de az volna a lényeg hogy a patch-ekkel legyen összhangban a microG is. Én most az mMicroG-re álltam át ha számít, nincs gondom vele egyáltalán. Ha a MIUI.HU féle ReVanced build-et használod (látom ott is irogattál..) akkor (egyelőre) mindegy melyik microG van fent nálad.
-
Soma01
veterán
Szia crok!
Én a MicroG-vel kapcsolatban kérdeznék.
Írtad, hogy:
Azért érdemes / kell(het) elsősorban új, spoof-al már rendelkező MicroG-t használni mert előjöhet a protobuf probléma (videólejátszás megáll, végtelenségig pufferel).
Na de melyik MicroG verzió amiben már benne van? Mert ugye van a sima, amiben még nincs benne ez a cikked alapján. Van még a Vanced MicroG, mMicroG, meg még ki tudja milyen MicroG.
Ahogy én láttam az (inotia00 féle) mMicroG-ből csak egy verzió van most. Ebben már benne van? Ez frissítést fog kapni vajon a későbbiekben?
Plusz a ReVanced már tartalmaz egy javítást erre a hibára. De ahogy tudom, a MicroG az igazi bűnös és abból kell frissített változat. A régi Vanceddel egyidős MicroG már egy éves, azt a Vanced csapat nem fejleszti, de mégis ezt ajánlják a ReVancedhez még ma is. (Vanced MicroG v0.2.24.220220) Most azt gondolom, hogy a cuynu féle Vanced MicroGt kellene használni, mert az frissül (Vanced MicroG v0.2.27.231612 beta). De mondjuk a mMicroG se régi.
Vagy melyik legyen? -
crok
nagyúr
-
user26
senior tag
-
crok
nagyúr
"milyen várt, nem várt dolgot vált ki pl olyan xiaomi modelleken, amire jelenleg csak "ilyen" ROM van." -- a kerdest se ertem. Semmit se valt ki.
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Azt szeretném kérdezni, hogy eltudnád nekem mondani, hogy mi az a GSI ROM, és ez rövid távon, milyen várt, nem várt dolgot vált ki pl olyan xiaomi modelleken, amire jelenleg csak "ilyen" ROM van. -
user26
senior tag
Az eredeti kérdésedben levágtad a cikk cínmének elejét addig hogy "ADB / ből" innen nekem az jött le neked csak adb kell, arra meg elég az ADBKit - de abban nincs fastboot.
Ha fastboot IS kell akkor neked kell a teljes csomag ADB & Fastboot++ amit letölthetsz a releases szekcióban. Ha van lehetőséged telepíteni akkor a telepítő a neked ajánlott mert egyből, még a telepítés végén megkérdezi hogy rakja-e a környezeti változók közt a PATH-ba az adb és fastboot binárisok helyét (így elérhetővé téve bárhonnan, ha a portable-el kell csinálnod akkor azt mindig meg kell magadnak oldani majd).Köszi szépen, úgy látom működik ami kell.
User error volt a hiba. -
crok
nagyúr
Szia! @crok!
Kicsit elakadtam, user error. kb másfél hete nem volt gondom még.
Windows 11 22H2 -re frissült.
Ha az ADBKit v33.0.1 -t szeretném használni, (open cmd.bat), cmd elindul, be írom, hogy "fastboot devices" ezt írja ki:
"'fastboot' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file."
Lehetséges, hogy én kevertem meg magam, és ezért a gondom!Ha a régi "megszűnt" minimal and adb fastboot -ba teszem ezt, ott jó.
Az eredeti kérdésedben levágtad a cikk cínmének elejét addig hogy "ADB / ből" innen nekem az jött le neked csak adb kell, arra meg elég az ADBKit - de abban nincs fastboot.
Ha fastboot IS kell akkor neked kell a teljes csomag ADB & Fastboot++ amit letölthetsz a releases szekcióban. Ha van lehetőséged telepíteni akkor a telepítő a neked ajánlott mert egyből, még a telepítés végén megkérdezi hogy rakja-e a környezeti változók közt a PATH-ba az adb és fastboot binárisok helyét (így elérhetővé téve bárhonnan, ha a portable-el kell csinálnod akkor azt mindig meg kell magadnak oldani majd). -
user26
senior tag
Valamiért most le van szedve a Download link és csak a lehajtható rész alatti régi build-ek linkjei vannak ott. Használj másikat - ez a "régi" Tiny, át lett nevezve mert ki lett bővítve:
[TOOL][WINDOWS] ADB & Fastboot++ | August 2022
https://forum.xda-developers.com/t/tool-windows-adb-fastboot-august-2022.3944288/
Neked elég az ADBKit.Szia! @crok!
Kicsit elakadtam, user error. kb másfél hete nem volt gondom még.
Windows 11 22H2 -re frissült.
Ha az ADBKit v33.0.1 -t szeretném használni, (open cmd.bat), cmd elindul, be írom, hogy "fastboot devices" ezt írja ki:
"'fastboot' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file."
Lehetséges, hogy én kevertem meg magam, és ezért a gondom!Ha a régi "megszűnt" minimal and adb fastboot -ba teszem ezt, ott jó.
-
crok
nagyúr
Szia!
Egy kis pillanatra meg vagyok zavarodva. Új gép, új rendszer (Win 11).
ADB-nek / ből ezt szeretném fel tenni: [TOOL]Minimal ADB and Fastboot [2-9-18].
Ha jól emlékszek ez "ajánlottabb" mint az az 1.4.3 adb, a minimálos verzió újabb, jobb, stb. Ennek ellenére amit az oldalról töltök le, annak a fájl nevében 1.4.3 van.
Szeretném tudni, hogy amit letöltöttem jó-e, vagy ezt a "minimal 2-9-18" vagy újabb verziót honnan lehet beszerezni ?
Köszi.Valamiért most le van szedve a Download link és csak a lehajtható rész alatti régi build-ek linkjei vannak ott. Használj másikat - ez a "régi" Tiny, át lett nevezve mert ki lett bővítve:
[TOOL][WINDOWS] ADB & Fastboot++ | August 2022
https://forum.xda-developers.com/t/tool-windows-adb-fastboot-august-2022.3944288/
Neked elég az ADBKit. -
user26
senior tag
Szia!
Egy kis pillanatra meg vagyok zavarodva. Új gép, új rendszer (Win 11).
ADB-nek / ből ezt szeretném fel tenni: [TOOL]Minimal ADB and Fastboot [2-9-18].
Ha jól emlékszek ez "ajánlottabb" mint az az 1.4.3 adb, a minimálos verzió újabb, jobb, stb. Ennek ellenére amit az oldalról töltök le, annak a fájl nevében 1.4.3 van.
Szeretném tudni, hogy amit letöltöttem jó-e, vagy ezt a "minimal 2-9-18" vagy újabb verziót honnan lehet beszerezni ?
Köszi. -
crok
nagyúr
-
hcl
titán
Jaja, ADB-vel lehet egérmozgást szimulálni
Betört kijelzővel már jött jól 
Amúgy Linuxra ugyanezek QtADB, meg simán telepíthető az adb és fastboot parancs is, teljesen jól működik

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Horgász topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AliExpress tapasztalatok
- League of Legends
- Revolut
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- További aktív témák...
- 30 db 12 GB (1x12 GB) DDR5 SODIMM memória - garanciával
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,128GB NVMe SSD,WIN11
- Poco X6 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia