- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
-
LOGOUT
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #91792 üzenetére
Kb ami akcióból vissza van vonva, az van ott, meg tippre a kirakott, szétlopott darabok, csomagolássérültek, téves vásárlásból visszavitt kinyitott, meg ilyesmi.... De még nem voltam ott, csak tippelem, mert Debrecenben olyan magánbolt is van ami spanyol/francia LIDL boltokból outletel ilyesmit, és az meg ilyen....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
RandomName #91791 üzenetére
Érdekes. Ez így akkor a LIDL nyúlványa...
-
RandomName
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #91787 üzenetére
Outlet. Nem márkabolt.
https://ugyfelszolgalat.lidl.hu/SelfServiceHU/s/article/Parkside-Outlet -
PROTRON
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #91787 üzenetére
de fentebb webshopról volt szó, az továbbra sincs MO-n....márkabolt az tényleg van...
-
PROTRON
addikt
válasz
RandomName #91783 üzenetére
Nem fúrhatom meg a zártszelvényt, ezért kell valami bilincs ami körülöleli és ahhoz tudom hozzáfúrni a lámpához való rögzítő klipszet.
Tehát olcsóbb bilincs megoldás kellene a kerítés bilincsnél, ami körülöleli a 40x40-es zártszelvényt és alakkal zárva rögzít.
Hilti szalag túl gagyi... -
PROTRON
addikt
válasz
RandomName #91781 üzenetére
A lámpatestté?
Por-pára mentes armatúra lámpatest ha ez így elegendő, azoknak nagyjából egy kaptafára megy rögzítő klipsz-e. -
PROTRON
addikt
Uhh de jó hogy eszembe juttattad, 40x40-es zártszelvényre kellene lámpát rögzíteni.
Ismerek sokféle megoldást, de a legolcsóbb kellene, mert pl a kerítés-oszlop bilincsek kissé drágák...150 db rögzítő kellene -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Zártszelvény kerítésoszlopokat szeretnék lebetonozni, de fontos lenne , hogy pár nap után már rá tudjam akasztani a nagykapukat.Baumit fixbetont néztem ki, de elég korlátozottan kapható a közelemben. A sima szárazbeton szerintetek mennyi idő után terhelhető? Rakható bele kötésgyorsító a gyorsabb száradás érdekében?
-
macilaci78
nagyúr
-
Tangerine
senior tag
Nem tudom milyen néven fut. (talán tömítésvágó, vagy körkivágó) Én úgy kukáztam az enyémet, ami nem ugyanilyen, csak az elvi működése ilyen. Vastagabb cuccra nem igazán jó. Gipszkartonhoz én inkább ilyen két késest vettem. Ez a másik leginkább tömítéshez való 5-6 mm vastagságig puha anyagokhoz (gumi, teflon, papír, reinz, klingerit, stb). Én köszörültem hozzá másfajta kést, amivel tudtam vágni keményebb lemezeket is: PVC, bakelit, plexi, sőt alu lemezt is vágtam már vele.
-
PitLee
őstag
válasz
SirRasor #91766 üzenetére
Lehet elírtad, de Magyarországon a Parksidenak nincs webshopja.
Szlovákiában van a Lidlnek webshopja, de az hivatalos szlovák Lidl oldalról elérhető.
https://www.lidl.sk/q/search?q=Priamo%C4%8Diara+kyvadlov%C3%A1+p%C3%ADlaAlkatrész ügyben a gép használatijában van feltüntetve forrás vagy Lidl üfsz. vagy a Grizzlytools
-
daninet
veterán
válasz
flashpointer #91772 üzenetére
nálam is ez a helyzet, a hálóban eleve hűvösebb van és sokkal ritkábban kapcsol be az a kör mint a ház többi részén. a mi ágyunk sincs lábakon és a kis fűtésigény miatt elegendő az a kevés padlófelület ami kimaradt az ágy körül.
-
flashpointer
őstag
ja nemis ebbe a topikba szantam
-
flashpointer
őstag
Epp agyepites kozben jarok es van egy dilemma: kb 11 nm padlofuteses szoba, van mar 1,5 nm-nyi feluletet foglalo beepitett szekreny, es most az agy teljesen a foldon lenne, az agynemutarto miatt egy farostlemezlappal az egesz alja befedve (a padlon). A szoba eszaki nagyon jol szigetelt es csak egyik oldala kulso fal. A kerdes hogy a maradek padlofelulet (kb teljes fele) eleg lehet-e, vagy fel kene emelni labakra az agyat, attervezve az aljat. Meg annyi info hogy a leghidegebb idoszakban se kellett langyosnak se lenni a padlonak mert akkor kibirhatatlan meleg lett vola.
-
mmdms
addikt
válasz
macilaci78 #91770 üzenetére
Megprobalom veszteni nem vesztek semmit, majd kiderul
-
macilaci78
nagyúr
Annyira ferde nem lesz, hogy "látványosan ovális" lyukat fúrjak egy műanyag lapba. Rejbolni azonos mélységben tényleg nem lehet.
Amúgy állványos fúrógép helyett felsőmaró is jó. Az is tuti merőlegesen áll a felületre és a mélységállító is sokkal precízebb.
Kisebb helyen lehet tárolni is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #91762 üzenetére
Mindegy, asztali körfűrész viszi keresztben, hosszában is.
De persze a dekopír is jó, csak laminálthoz való lapot vegyél. Ez nincs a Lidl-ben.Performance gépben a kefementes motor és az 5 év érvényesíthető gari egyértelmű előny.
Ne szivacsot tegyél, hanem valami komoly alátétet 20+ dB zajcsillapítással. De amit a födém dübög, az testhang, nem a burkolat rétegrendje fogja megszüntetni.
-
PROTRON
addikt
válasz
SirRasor #91766 üzenetére
Az a gond hogy nem mindig könnyű elsőre megítélni hogy adott parkside eszköz a kategórián belül minek a koppintása, tehát mivel kell összehasonlítani.
Lehet hogy adott ugyanannyiba kerülő Makita dekopírfűrész tényleg rosszabb, mert a ps valami magasabb kategóriájúnak a koppintása és vannak benne extra funkciók, pl az egyiknek erősebb a motorja...
Így sokszor nehéz lefektetni az alapvonalat az összehasonlításhoz, nincs mindenkinek minden gépből 8 féle egyre drágább hogy tényleg össze tudja hasonlítani és a youtube videok nem mindig elegendőek ahhoz hogy kiderüljön nálad hogyan szuperál. -
S.Y.S.
aktív tag
válasz
SirRasor #91762 üzenetére
Nekem METABO STEB 65 van, ez laminálthoz elég, már 3 helyiséget túl vagyok, több bútort szétvágtam vele, köszöni jól van. 2016-os gép
Viszont! Amin nem spóroltam az a szúrófűrészlap, Makita, MILWAUKEE, Bosch, a többit nem próbáltam, van laminálthoz való, de azt is eszi rendesen. -
PROTRON
addikt
válasz
SirRasor #91760 üzenetére
Parkside-ot csak és kizárólag LIDL-ből veszünk, mert egyébként túlárazott utánzat.
Nem viccelek.Az ilyen weblapok mint amit linkeltél megveszik a LIDL-ből normál áron aztán ráraknak 100-200% hasznot arra hivatkozva hogy akciós időszakon kívül is meg tudod náluk venni.
Csak hogy a parkside abban az árkategóriában már NEM tud versenyezni a minőségibb, pl Makita, AEG etc...gépekkel. Tényleg nem éri meg annyiért.Motorikusan jó a parkside, de ez csak egy belépő feltétel a szerszámgépek között, a sok kis apróbb fejlesztések terén az utánzatok elvégeznek, pl pontatlan fúró-csavarozó tokmány rögzítés miatti táncolás, dekopír fűrészeknél pontatlan nyomvonal tartás...etc...
Eredeti LIDL áron még elfogadja az ember ezeket az apróságokat, mert hobbiból veszi. De profi gépek árkategóriájában már nem, ezért fuccsolnak be egyes parkside árazások és maradnak hónapokra polcon.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #91759 üzenetére
Ahh hulyeseget irtam, mert milwaukee van nekem, nem makita. Nem is ertem.
-
mmdms
addikt
válasz
macilaci78 #91748 üzenetére
Az hogy nem tudod minden furatnál tökéletesen függőlegesen tartani. Itt főként arra gondolok h nagyobb fúrószárral vagy sorjázóval picit mindegyik furatot besüllyeszteném ne legyen vállalhatatlanul csúnya, de ha ferdén tartod látványosan ovális lesz, és nem azonos mélységű.
Porszűrésre én kifeszített harisnyát használok, felül is fekete a gyári porszűrő sztem még jól is mutat majd. Plusz egy 3-as pár párszáz forintért évekig elég, csak furán néznek vásárláskor.Tangerine: ez szimpi cucc, milyen néven kell keresni? gipszkarton osb lap ilyesmikre is jó?
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91761 üzenetére
Franc, elírtam, nem parketta, hanem laminált padló.
Ha már kókányolás, a laminált padló alá való 5mm szivacs alá mit tegyek, hogy a dübögést csökkentsem?
Fa födém van, azon van vastag OSB lap. Arra raknám a laminált padlót. Azaz a szivacs és OSB lap közé ajánlott még valamit tenni? Mondjuk parafa réteg? Vagy tök fölösleg? -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91759 üzenetére
Ha már kis és könnyű: jövő hét vége felé elkezdek parkettázni, amihez kelleni fog egy dekopirfűrész.
Milyen ajánlott árukeresőn?
Top1 makita?
Vagy ugyanennyiért akcióznak most egy PARKSIDE PERFORMANCE PPSTK 550-et a Lidliben - a kefe nélküli motor nagyon meggyőző, vagy marketing bs? -
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #91757 üzenetére
Szerintem nekem a furo tomege tul nagy, azert is maszik el mindig. Kene egy kis konnyu furo is ilyenekhez.
Mondjuk tegnap es ma jot edzettem: egy rozsdamentes ipari sutot drotkorongoztam egesz nap
Amikor megakad a korong kicsit, akkor majd elrepiti meg a nehez furot(Makita M18 5Ah akkuval) is a kezembol, vagy a targyat, amelyik kevesbe rogzitett.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #91755 üzenetére
Ott en pakaval szoktam egy pottyot inditani, mert mar maszott nekem el muanyag is.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #91748 üzenetére
Plusz pontozni is celszeru, nehogy az elofuro elmasszon.
-
lemmy71
őstag
válasz
lemmy71 #91749 üzenetére
Az egyik ismerősömnél volt klikk nélküli parketta, csak a hosszú oldalon volt klikk. Az is folyamatosan szétcsúszott. Megkentük faragasztóval a "klikkes részt is" azóta nem csúszik szét.
Bár itt a kolléga helyében nem ragasztanámA topikhoz méltón, kifúrnám és egy beütős dűbellel az aljzathoz szegelném
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #91747 üzenetére
Az egyik ismerősömnél volt klikk nélküli parketta, csak a hosszú oldalon volt klikk. Az is folyamatosan szétcsúszott. Megkentük faragasztóval a "klikkes részt is" azóta nem csúszik szét.
-
macilaci78
nagyúr
Mi a baj a kézi fúróval? Számítógépen megrajzolod a rácsmintát (négyzet, háromszög, akármilyen raszterben), felragasztod és fúrod.
Elsőnek 1-2 mm-es fúróval előfúrnék, hogy a nagyobbat megvezesse. Precízebben lehet pozícionálni.
Kell alátenni valamilyen anyagot, ami megtámasztja a munkadarabot, de volt már, hogy egy ragasztószalag gurugáját fektettem alá.Vehetsz hangfalbevonó szövetet is, van fehér színben, azt mögé ragasztod és a porvédelem is megvan.
-
mmdms
addikt
válasz
flashpointer #91743 üzenetére
-
flashpointer
őstag
mindegy mivel mesz ra nagyon el fog utni a gyari megmunkalastol. Szoval valahogy kibarkacsolod aztan teszel ra egy U alaku elvedot aztan tokmidegy hogy nez ki alatta.
Vagy nyomtatsz valamit elolre ami ugyanigy nagyobb a kivagas atmerojenel es eltakarja, pl ventifelfogato valami dizajnos raccsal. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Ezekben a melegekben jó nagy különbség van hőmérsékleteket tekintve a pc-be, levett és feltett előlappal. Szóval kéne egy kis levegőt beengedni rajta. Ilyen házam van, ezt a műanyag előlapot mivel lenne érdemes kivágni? Mivel tudnám elérni a legkevésbé szarul kinéző végeredményt? Dremellel vágókoronggal nekimegyek ezek a műanyagok nem égnek meg és feketednek el a fordulattól? -
biker
nagyúr
válasz
Simivok #91738 üzenetére
Semmit, ez a rés így jó, és aki leszegelte a parkettához az élvédőt, az barom volt, mert a falhoz kell rögzíteni, a parkatta alatta mozog. ha a parkettához rögzíted, akkor a faltól elválik
A szegőkhöz van gyári klipsz, amit a falra kell csavarozni, és arra akasztod az élvédőt
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
a fal és a laminált padló közé mit lehetne betenni, hogy ne legyenek ilyen elcsúszások?
felszedtem a szegélyt, mert kábelcsatornás szegélyt akarok lerakni. köszi
-
-
Guitar14
senior tag
válasz
MasterDeeJay #91690 üzenetére
+lemmy71:
99%-os alkohol (elektronikai boltokban kapható, vagy ha más nincs akkor gyógyszertári is jó) Pár csepp az egyik résbe az akksi mellé (ne sokat mert lefolyik a képernyőig és foltos lesz örökre az) majd megemeled a telefont olyan irányba, hogy befolyjon az akksi alá. Ez után 1 perccel feláldozol 50 forintot (pet palack) vágsz belőle egy ovális alakot és annak a vékony végét elkezded betolni az akksi alá és próbálod "vágni a ragasztót" jobbra-balra majd ha nem megy egy: két csepp alkohol a kivágott pet palackra és mehet tovább. Garantáltan nem vágod ki vele az akksit, nem robban fel, türelem és kijön az. Csomó akksit cseréltem így (A51-ben is, hobbiból mert nem vagyok szerelő) még über felpúposodottat is sérülésmentesen kivettem. [kép] [kép] Csak SEMMI fém, nagyon veszélyes játék az akku! -
j.bravo
addikt
válasz
Stylewars_kp #91732 üzenetére
Tudom, egy újszülöttnek minden vicc új, dekellemes meglepetés volt nekem még a kiciócó aldis japán fűrész is ebből a szempontból: szépen, és gyorsan vág. Persze meg kell szokni hogy ezt húzni kell, nem tolni. Néhány húzással átvágtam vele olyan léceket amiket a megszokott kézifűrésszel hosszú percekig nyisziteltem volna.
Egy nagyobb/komolyabb minőségű japán fűrésszel talán lehet esély a szarufákat is relatíve vállalható szívás mellett síkba vágni. -
pjen
félisten
válasz
Stylewars_kp #91732 üzenetére
+1, csak fárasztó.
-
AssAssynn
addikt
válasz
flashpointer #91726 üzenetére
És ha a láncfűrész után megküldöm gyaluval, azzal nem tudom szép egyenes vízbe hozni?
És még annyi, hogy fent a tetőn csinálnám ezt.
-
flashpointer
őstag
válasz
AssAssynn #91723 üzenetére
lancfuresszel csunya lesz, ezt pont arra talaltak ki amit csinalni akarsz:
-
pjen
félisten
-
AssAssynn
addikt
válasz
AssAssynn #91722 üzenetére
Ehhez még annyi, hogy én a szarufák végét akarnám majd síkba vágni. De ezek a gépek ugye ilyen 6.5 cm mélyen tudnak csak vágni, szóval át sem érné.
Először arra gondoltam, hogy láncfűrésszel levágom, aztán legyalulom, vagy lecsiszolom.
Vagy a másik, hogy mindkét oldalról bevágom a körfűrésszel, és reménykedem, hogy egyforma lesz a két oldal.
Szerintetek melyik a jobb? -
AssAssynn
addikt
Hali.
Lesz most a Lidl-ben körfűrész, aminél azt írja, hogy "Körfűrészlap: kb. Ø 190 mm". Ugyanakkor lesznek külön körfűrészlapok is, aminél már azt írja, hogy "Átmérő: kb. 210 mm"
Most ez megint olyan, mint a kisflexnél, hogy van 115, meg 125? Itt is van 190, meg 210? Ha igen, melyiket válasszam? -
imibogyo
veterán
Mostanában nem csináltam túl sok dolgot, de azért majdnem teljesen elkészültem a traktor új hidraulika rendszerével és a vízhűtés átépítésével (hogy rövidebb legyen a traki orra), így gondoltam megosztom veletek. Még a visszatérő ág és a szívóág kiépítése, valamint a hátsó munkahenger bekötése van hátra, de ezekhez várom az alkatrészeket. Utána majd szépen sorban jöhet a traktor elektromos rendszerének az átépítése, a tető (árnyékoló) befejezése és a traktor burkolatainak elkészítése (úgy egy év alatt talán sikerül is mindez, ha így haladok továbbra is, ahogy...).
-
j.bravo
addikt
Létezik a kihúzódást csökkentő kialakítású szeg is (csavart, vagy van bordás is), valamint nem rideg anyagú, nem törékeny csavar is (pl. a jobbfajta faszerkezet építő csavarok is).
Amúgy nem csak a - kétségkívül legelterjedtebb - pozdorjacsavar a törékeny?
Egy közepes minőségű metrikus csavar is inkább nyúlik, nem? Vagy az is törik? (ha inkább nyúlik, akkor --> átmenő csavar, kontraanyával vagy záróanyával...? Már ha megoldható. Gondolom a legtöbb esetben nem.
Top cat felvetésére, nem tudom hogyan kell kialakítani hogy a szél ne tudjon
olyan könnyenalá- vagy belekapni, de biztos van erre is elv/szabály. -
Samus
addikt
Lemeztető lécezését szegelni kell vagy csavarozni? A mostani vihar pár nagyobb üzlet tetejét lekapta, és Facebookon az egyik Interspar kép alatt elindult a vita, hogy csavarozni kell, az a tuti, de nem jó, mert a csavar eltörik. 10 millió szakértő országa vagyunk, én meg nem tudom, mit csináljak.
-
lemmy71
őstag
válasz
j.bravo #91708 üzenetére
Gondolom hajszál repedés volt valamelyik forrasztásnál és így alakult ki a kontakt hiba.
Amúgy minden ilyen megoldást, különböző fórumokon olvastam.
Az OCZ SSD -re 180 °C ajánlottak 10 perces "sütéssel".
Az először nem vált be, utána emeltem 200 °C -ra de az sem volt elég. Majd jött 220 °C 15 perces sütés és jó is lett.
Az Xbox Kinect szenzorát, nem a sütőben hanem egy elektromos grill lapon piritottam, ott is 180 °C -t ajánlottak, de az sem vált be. Viszont ott pontosan nem tudtam szabályozni a hőmérsékletet és a második próbálkozásnál, bőven felszaladt 200 °C fölé. De legalább megjavult.
Viszont a telefon alaplaja az első 200 °C sütés után megjavult, ezt a módszert az xda olvastam, persze ott is 180 °C irtak. De én az eddigi tapasztalataimra alapozva egyből 200 °C -l kínáltam meg az alaplapot -
Samus
addikt
A forrasztottam rézcső rendszert szét lehet szedni gázégővel, vagy csak a vágás opció? Kíváncsiságból felmelegíttem egy idomot, de nem igazán akart megmozdulni.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
lemmy71 #91705 üzenetére
no.. és... milvel fűszerezte kend'? Csak só, vagy volt egy kis bors is esetleg?
(részemről ezektől mindig ózkodtam egy kissé, persze amolyan minden mindegy alapon belefér, de nem vagyok meggyőzve, hogy a sütőben nem lesz-e kicsit magas a nem oda való lerakódás, ami a panelről párolog el ezen művelet közben. Utánna máshogy néznék az itt készült ételekre)
-
lemmy71
őstag
"Eleve nem úgy vannak megcsinálva a mostani telók, hogy szét lehessen szedni."
Csak egy kis türelem kell hozzá
Karácsonykor a két ünnep között adta meg magát a lányom pocok telefonja. Gyorsan szétkaptam és az alaplapot bő tíz percig sütöttem 200 fokon a sütőben 👨🍳
Azóta is tökéletesen működik
Amúgy ez a sütés már párszor bevált, egyszer az Xbox Kinect szenzorát és egy OCZ SSD -t is sütöttem már sikerrel -
Ribi
nagyúr
válasz
ahenobarbus #91703 üzenetére
Mert ha nem ragasztják oda és kicsit is lötyög az akksi az sokkal rosszabb.
Eleve nem úgy vannak megcsinálva a mostani telók, hogy szét lehessen szedni. Ha meg normálisan szét tudod szedni akkor az akksit is ki tudod szedni normálisan (általában).
-
ahenobarbus
tag
válasz
MasterDeeJay #91699 üzenetére
üdv,
> Nem értem minek ragasztják le magát az akksit, elég lenne ha a hátlap tartaná.
Az izopropil alkohol oldja a ragasztót, ha még adsz neki esélyt...uff, ocs.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Xbox Series X|S
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Lian Li GALAHAD II LCD Kijelzős vízhűtés!
- FSP HYDRO M PRO 800W
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest