- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. január
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
paul072227 #106310 üzenetére
Ha adott helyen telefonnal van 5G, akkor a ZTE MC801-et javaslom híd (bridge) módban, mögé pedig egy TP-Link AX6000 routert. Ezzel a kombóval valószínűleg nem lesz problémád néhány évig.
-
paul072227
csendes tag
válasz
4Grider #106309 üzenetére
A baj az, hogy a yettel nem ad, flottásan kell megkerülni őket, nem érteni miért... elvileg túl sok ember fizetett elő a körzetben (Cegléd belváros) amit nehezen tudok elhinni.
Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap, JegesEmber20, w1n1x, thx424, Revel, Unjarl, Maxus, bloodnar, Reibek
-
4Grider
nagyúr
válasz
paul072227 #106308 üzenetére
Amit a yettel bérbe ad, az akár jó is lehet. (Nyilván kell mögé egy switch, esetleg egy komolyabb ap, de a saját LAN-od már ne a szolgáltatóval akard megoldatni.) Van rá 30 napod, hogy kipróbáld (ingyen).:
https://www.yettel.hu/uzleti/irodanet -
paul072227
csendes tag
Üdv.
Router ajánlásra lenne szükségem, mivel egyik szolgáltató sem tud szolgáltatni vezetékes netet az adott üzlethelységbe.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? 60nm üzlethelység, kocka alakú, falak nem relevánsak
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 5G yettel mobilnet, "akár 1Gbit"
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! minél olcsóbb,AX,vagy jobb wifi, meg a lehető legnagyobb lan sebesség ár/értékben
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? 5 asztali gép, 3 telefon, 5-6 wifis ip-kamera, pénztárgépElőre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap, JegesEmber20, w1n1x, thx424, Revel, Unjarl, Maxus, bloodnar, Reibek
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider #106302 üzenetére
Nem lesz net, mert senki nem akarja megosztani. De nincs nagy jelentősége, mert nem akarjuk folyamatosan az élőképet nézegetni. A célnak megfelel így is, jó esetben csak ritkán csatlakozunk rá. Arra a rövid időre meg tök mindegy.
Köszönöm a felajánlásodat
, átgondolom és privátban írok, ha úgy döntök.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
kw3v865 #106301 üzenetére
Ez így elég nagy hüleségnek tűnik, hiszen csak helyben lehet rá majd csatlakozni és az összes rácsatlakozó eszköz sikítani fog, hogy nincs internet kapcsolat. Leselejtezett, de tökéletesen működő Zyxel NWA5123-AC eszközöket tudok felajánlani GLS csomagautomatából-automatába való kézbesítéssel. A GLS szállítási díját nem állom, azt te fizeted, ha kell 1-2 db. (https://gls-group.com/HU/hu/eseti-szallitasok/dijkalkulator/)
-
kw3v865
senior tag
PoE-s access pointból milyet ajánlotok? 3 emeletes, 6 lakásos társasház lépcsőházába akarom telepíteni, kb. középre, hogy mindenki tudjon csatlakozni a hálózathoz a lakásából. Internet nem lesz, csupán egy helyi hálózat, amit egy darab 4K-s vezetékes kamera, az NVR és egy Mercusys MR60X wifi router fog alkotni (ez a földszinten lesz elhelyezve). Állandó jelleggel más nem fog rá csatlakozni, csak ha valaki meg akarja tekinteni a felvételeket.
A kérdésem az lenne, hogy melyik típust érdemes választani? Ez az olcsó Tenda szerintetek vállalható? [link] Vagy inkább egy TP-LINK-et vegyek? [link][ Szerkesztve ]
-
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #106297 üzenetére
Köszönöm! A dugalj amibe belenne dugva, szerencsére febt a teraszajtó felett van,aránylag erős jel is van ott! Olyan jeltovábbító ami külső antennás megfelelhet-e?
-
-
válasz
Isikamika #106294 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz
LiteCross91 #106276 üzenetére
Nem rossz de csak akkor érdemes megvenni ha Omoda alapú rendszert szeretnél kiépíteni, egyéb esetben felesleges.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
flash-
veterán
És olyan esetben milyen hálózati eszközt javasoltok hogy a szobámban lévő router jelét a a telkunkon lévő masik kishazban (legvonalban 25méter a routermtől a kishaz túlsó sarka)is jól lehessen fogni? Nem kell 1000 megabit, menjen normálisan a youtube mobilon 720pben, kb ez lenne a cél.
-
Isikamika
tag
Sziasztok! Adott egy Tp-link AC1200 c6 os router a házban, viszont kint a kertben nem sok jel van már..milyen jelerősítőt ajánlanátok ami tényleg működik is. A teraszon még elfogatható a wifi jel, viszont onnan kb,4-5 m -re kellene egy kamerának.
Köszi -
flash-
veterán
Megmeztem es nem, mert ebben a módban olyan sebesseget hozott a speedtest ami a 2.4wifinél van, de eleve nem is lehetseges mert letiltottam a technikolor általi wifi szórást.nem látom értelmét mivel az a másik szobában van. Legyen 4db wifi a lakasban nos feleslegesnek latom.
-
Noxy
veterán
válasz
flash- #106285 üzenetére
nem megy mert hiába a routeres szobában voltam ,ezzel a móddal mindig a 2.4-en ment a telefon.
Valszeg az a telekom technikolor routeré lesz.
Lassan egy éve használok 2 Cudy-t Mesh-ben, de még soha nem láttam 5Ghz-s eszközöket a 2.4Ghz-n hálózaton.
(One 500/23 net)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
válasz
Dr.NX #106288 üzenetére
Egy sima alap telekomos netem van jelenleg.
Annyit szeretnék hogy stabil legyen ne akadozzon este az Ali, MCisti és a Nájk család tik-tok live-ja
Kipróbáltam ezt a TP-linket, picit jobb lett de még nem tökéletes és ezeket a fantasztikus tartalmakat még mindig nem tudom tökéletesen fogyasztaniDe viccet félretéve, van érezhető érdemi különbség a wifi 6 és 7 között?
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
válasz
Dr.NX #106286 üzenetére
Srácok ez jobb router mint ez?
Megér +10eFt felárat ?
TP-Link Archer AX17 AX1500 Wi-Fi 6[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Dr.NX
Topikgazda
Alzánál a Mercusys MR27BE kuponnal 25 ezer Ft.
"Kérés esetén megrendeljük."
Ugyan nincs USB portja és 6 GHz sáv, de dual 2,5 Gbps portos WiFi 7 routerért ez igen jó ár.Elfogadom a sütiket.
-
flash-
veterán
nos köszönöm mindenkinek a Cudy tippeket, végülis a cudy wr3000s lett, mert akkor már legyen 4 port a wan on kívül, hátha jól jön még
(meg papíron a wifije is kicsit erősebb mint a sima változatnak)
egyszerű konfigurálni, az android appja is jó.
wifi6 teljesítménye ugyanabban a szobában tökéletes. tőle 1 méterre 850 megabitet mértem, mögötte kettő szobával is 400 megabit, viszont átellenben lévő szobában na ott drasztikusabban már leesett 150 megabitre 1-es wifi erősségre, valószinüleg mert a router a tv mögött van a falnál, magasabb ponton falra szerelve gondolom ez a "gond" is megoldódna.
egy szintel lejjebb is még valamennyire fogható a wifi6, de itt már a 2.4-es ami dominál térerőben majdnem max. szóval erősnek erős valóban.
van ez a smart connect ahol egy ssid van és mindig automatikusan a gyorsabbra vált az eszköz. na egy a gyakrolatban nem megy mert hiába a routeres szobában voltam ,ezzel a móddal mindig a 2.4-en ment a telefon. úgyhogy ezt én nem használom. viszont így az android hülyeségével kell szenvedni hogy néha átvált a a mobil 2.4-re akkor is ha jó a 5ghz vétel és gyorsabb.. nem tudom erre van e valami jó megoldás?web felületen a beállitások nagyobb garmadája érhető el. igaz bossantó hogy mivel a böngészők nem biztonságosnak veszik a konfig oldalt, nem lehet a config oldalon megjegyeztetni a jelszavat. mindig be kell írni.
multicast müködik, bár van külön igmp és van külön iptv/vlan beállitás ez utóbbihoz nem nyúltam fogalmam sincs mit csinál. előbbi bekapcsolásával (ott meg a leskelődés és igmp proxy-t bepipáltam illtve igmp verziónál a v3-at adtam meg) már ment is.
gondolom ha baj lenne akkor óránként elfagyna a tv mint ahogy azt régi routernél tette ha nem volt bekapcsolva a multicast.szoftverfrissités könnyen egyszerüen ment.bár közbe hülyeségeket irt hogy ne használjam a routert és hogy kapcsoljam addig ki(hát akkor hogy tudna frissülni, na mindegy ) ennek nyilván nem engedelmeskedtem
távoli felhő használat is szuper, fiók regisztrálás után már müködik is.
biztos tud ez még sok mindent én nem értek ennél jobban a routerekhez. port forwardolni nem kellett mert nem haszálok torrentet, tüzfalat is kikapcsoltam mert ezen csak mobil van tv meg iptv box. nem is gondolnám hogy ezek a tüzfalak bármit védenek..
de még külön a mesh funkciót is ki lehetett kapcsolni megtettem hisz egy eszköz van akkor úgyse meshel ez semmit. illetve másik szobában van a telekom technikolor eszköz de azzal nem hiszem hogy tudna meshelni meg hova minek.
sajna a tvvel összekötve a tv-n csak 200 megabitet tudok mérni, pedig tplink ue 306 usb 3.0-ás 1000-es adapterrel használom. valószinű a tv így is csak 200 megabitet tud..(wifin is ez a max sebessége a tvnek)persze elég , de azt hittem meglesz a 600-800 a tv-n is így...de aztán az is lehet hogy nálam ezek a sebesség tesztelő gtv appok (analiti) max ennyit tudnak mérni.
na ez nem teszt volt csak egy hosszabb köszönet nyilvánitás[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Röfi1 #106279 üzenetére
2025 van, nem szoktunk WiFi 5-ös routert javasolni.
(Ez a "tesztoldal", te jó ég.)
A legolcsóbb kategóriában a Mercusys MR60X jó lehet.
A Tendát ajánlanám legkevésbé.Elfogadom a sütiket.
-
memorix
senior tag
válasz
LiteCross91 #106278 üzenetére
Panelben a válaszfalak is vasbetonból vannak, azok se Wifi barát falazatok.
Én inkább a Asus EBM68 1 v 2 db routert javasolnák kipróbálásra. Ha nem jó, 14 napon belül visszaküldhető, ha internetes vásárlás.
A TriBand routerrel lehet olyat is csinálni, hogy ha van valami folyosó akkor a folyosó egyik végében és másik végében helyezel el egy-egy routert Meshbe, rálátással, igy kapsz kb 2x 15-25m sugarú körön egy nagyon jó lefedettséget. A fő routerbe van a kábel.
Ha pedig megoldható akkor 2 routert kötsz össze backhaulba kábelen.Amazon.de -n olcsóbb .
[ Szerkesztve ]
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
juhaszmarci #106280 üzenetére
Így lesz, köszönöm.
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
LiteCross91 #106278 üzenetére
Jobban jársz szerintem az UCG-Ultra-val hosszabb távon. Az az 50+ kliens már sok lesz az olcsóbb eszközöknek. Kezdj 1db AP+routerrel. Utána tudsz majd bővíteni
-
Röfi1
csendes tag
Otthoni egyszerű gigabites dual band routert keresek, wi-fi 5 szabvánnyal 3-4 mobil eszköz kiszolgálására Access Point-ként használva (lan portokat is néha használva). Egy teszt site (A legjobb Wi-Fi routerek 2025-ben – Értékelések – Testado.hu) az olcsóbb kategóriában a Xiaomi DVB4330GL AC1200 Router-t ajánlotta. Felmerült még a Mercusys MR30G AC1200-as és a Tenda 10 AC 1200-as router is. Van valamilyen tapasztalat ezekről? Az olcsóbb kategórián belül (8-11 e Ft) melyiket ajánlanátok? Két lakószintes lakás, amelybe lan vezetéken (Cat 5e) érkezik a pinceszintről a Telekom optikai modemtől az internet hozzáférés a földszinten elhelyezendő routerbe (Cat 5e vagy Ca t6 dugaljak). A router a földszinten és az emeleten lévő mobil eszközöket (max 4) szolgálja ki. Jelenleg egy TP-Link max 100 Mbs router üzemel, az optikai kábel bevezetése és a max 500 Mbs optikai előfizetés miatt vált szükségessé az ezt a sebességet már nem kihasználni kélpes router lecserélése.
Köszönettel: -
LiteCross91
aktív tag
válasz
memorix #106277 üzenetére
Igen, köszi, ezeken túl vagyok. Nincs bajom az elhelyezéssel. Már megtaláltam a jó spotokat és csatornákat, ahol stabil minden. Van egy AC-1200, amin padavan fut és csak az iot eszközöket viszi. 280 napos uptime van rajta. Stabil, mint a beton.
A fő router gondolja úgy, hogy feladja havonta, szerintem "memory leak" gond, de az asus nem akarja beismerni... Nagyon sok eszközöm van, ezt aláírom, de kb. 50 eszköztől el kell hasalni? Hát nem tudom.
Ubiquiti UCG-Ultra lenne a terv két-három U6+ al a szobákban és nem lenne gondom, de az nem 60 ezer ft.
[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz
LiteCross91 #106259 üzenetére
Asus TUF AX4200 43eft
Asus TUF AX6000 60eft
ASUS EBM68 (1-Pack) 82eft (Triband, üzleti)
ASUS RT-AX88U Pro (90IG0820-MO3A00) Router 111eFt
ASUS RT-BE88U Router 138eft
TP-Link Omada ER706W 77eft és csak AX3000A problémád a sok eszközzel és a zavaró jelekkel van. A fenti routerek bármelyike tud abban segíteni, hogy sok eszközt kezeljen, VPN -t, Streaming, port foward.
A nehezebb dió a sok zavaró jel, a megfelelő csatorna kiválasztása. Ha ugyanazon a csatornám másik router is szeretne beszélgetni, forgalmazni más klienssel akkor neked nem lesz elegendő sávszélességed, jól leszállított csomagod és eldobálja az eszközöket.
Ott a kábelezés, csatorna kiválasztás/ha van szabad/ külső határoló falak árnyékolása/ Dryvit háló/fémhálózása tudd segíteni.
A Wi-Fi jel nemcsak oldalirányban, hanem függőleges irányban is terjed. Egy magasan elhelyezett router általában jobb lefedettséget biztosít, mivel a jelet nem árnyékolják különböző akadályok. Próbáld meg ezért a plafonra szerelni vagy egy polc tetejére elhelyezni az eszközt.
Minden lakásnál/házban vannak olyan tárgyak vagy szerkezetek, amelyek befolyásolhatják a Wi-Fi jel terjedését. A fém tárgyak, tükrök és egyéb elektronikai eszközök a jelet elnyelhetik vagy visszaverhetik. Emellett a vasbeton falak és a fém keretek is gátolják a jel átjutását. Ezeket a zavaró tényezőket figyelembe véve érdemes elhelyezni a routert.
Még a leggondosabban kiválasztott helyen is előfordulhatnak jelerősségi problémák. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a jelet és a kapcsolat minőségét. Ha kell akkor finomitani kell a beállításokat.
Az Asus EBM68 -nak profi montírozó applikációja van és benne van az eszköz árában a használata.
Az 5 GHz-es, vagyis 5G-s Wi-Fi számos előnnyel rendelkezik a hagyományosabb 2,4 GHz-es csatornához képest. Gyorsabb adatátvitel érhető el rajta, kisebb az interferencia, több csatornát képes kezelni és biztonságosabb is. Ezért ha az eszközök támogatják az 5 GHz-es frekvenciát és a router is képes rá sugározni, érdemes erre a sávra csatlakozni, különösen olyan tevékenységekhez, amelyek nagy sávszélességet vagy stabil kapcsolatot igényelnek.
A router elhelyezésekor nem árt kerülni a falakat, nagy bútorokat és egyéb akadályokat, amelyek csökkenthetik a jel erősségét és hatótávolságát.
[ Szerkesztve ]
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106275 üzenetére
Erről esetleg vélemény? TP-Link Omada ER706W
-
válasz
LiteCross91 #106274 üzenetére
miért kell ezeknek a routereknek űrhajóra hasonlítani?
Nem tudom.Mondjuk ehhez képest egy ASUS EBR63 szerinted?
Az is megfelelő lehet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106271 üzenetére
Nem mintha külsőre adnék, de miért kell ezeknek a routereknek űrhajóra hasonlítani?
Mondjuk ehhez képest egy ASUS EBR63 szerinted? -
-
-
válasz
Asus TUF-AX3000v2 vagy TUF-AX4200 megfelelő lehet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Semmi ötlet vagy tipp? Van még 10 eszköz LAN-on is. Azt elefelejtettem írni.
-
313313
addikt
válasz
ElColonel #106262 üzenetére
Én hasonló gondok miatt kukáztam egy kb 5 éves Asus AC58U v3-at. Ideig bírta, hogy beállítottam benne a reggel 6 órás újraindítást, de random elment a wifi, ill wifin a net...
Szerk: Én Asus vonalon maradtam egy TUF AX3000 v2 lett, de nálam Asus vezetékes mesh is van...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
ElColonel
csendes tag
válasz
Essejó #106267 üzenetére
Persze, a router évek óta jó helyen van, a távolabbi eszközök kábellel csatlakoznak de sajnos amikor eldobja a netet akkor hiába állok 1m-re a routertől, akkor sem jó.link A PCworldnél van most előfizetési akció, de meg is rendeltem - 26k-ért nem hiszem, hogy kapnék jobbat. Csak így már 2 előfizetés lesz a családban 😂
-
Essejó
veterán
válasz
ElColonel #106262 üzenetére
Azt ugye sejted, hogy az 50 cm-es vályog fal simán megeszi a Wifi-t. Tehát az 1 db router csere nem fogja megoldani a minden helyiségben tökéletes WiFi kapcsolatot.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
DJS8
újonc
válasz
Tompika777 #106265 üzenetére
Köszi! Igen, Telekom
-
DJS8
újonc
Sziasztok!!
Otthoni Technicolor FGA-2233 eszközömet tudom helyettesíteni ezzel az eszközzel?
https://eu.store.ui.com/eu/en/category/fiber-gpon/products/ufiber-wifi6-gpon-cpe
-
ElColonel
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus RT-AC66U B1 AC1750 [link] -t használok már több, mint 7 éve, mostanában sajnos valami miatt időnként azt veszem észre, hogy sem 2.4Ghz-en, sem 5Ghz-en nincs internet. Újra indítás után összeáll a rendszer. LEhetséges, hogy a folyamatos 7 év megette szegényt?
Most van lehetőségem 26.000Ft-ért (újság előfizetés akció) beszerezni egy TP-Link Archer BE3600 Wi-Fi 7 routert [link]
Szerintetek érdemes váltanom erre, vagy próbáljam kideríteni a jelvesztések okát és maradjak az Asusnál?
~25k-ért nem tudom, mostanában milyen routerek vannak, rég ástam bele magam.
Családi ház, 50cm-es vályog falak, kb 15 eszköz. Köszi, ha bármilyen véleményt megosztotok velem. -
David888
tag
válasz
Gubek-Einste #106257 üzenetére
87m² a ház. Tégla falazatú.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106258 üzenetére
Panellakás, 55m2, beton falak vannak és nagyon nagyon sok zavaró szomszéd wifi. Vagy egy fél évembe telt megtalálni az optimális csatornákat. Digi (One) gigás optikai ftth net.
Iot eszközöknek külön wifi AP van jelenleg, mert nagy számú wifis eszköz gondot jelentett az ax55nek, ledobalta a sonoff kapcsolókat. De azt sem bánom, ha egy eszköz elvinné. Kb. Kapcsolók, klíma, LED vezérlők, okoskonnektorok, fogy.merok, hűtő, mosógép, szárító, stb. 25-30 eszköz jelenleg 2,4GHz.
5 GHz en kb. 15, telefonok, tabletek, tvk, laptopok, google home-k, stb.
Funkciók: port forwardot tudja. Más funkciókra van külön szerverem, nasom, stb.
Legyen net stabilan, ennyit tudjon. -
válasz
LiteCross91 #106255 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
LiteCross91
aktív tag
Van egy Asus RT-AX55 routerem, ami kiszolgálja, amit kell egy panellakásban, DE havonta random lefagy, elmegy a net. Digis bridge-be állított ONT után van, PPPoE csatlakozik fel a WAN-ra. Kb. 28 naponta (ahogy megfigyeltem), random elmegy az internet, belső hálózat megmarad (LAN oké), de pl. a webes felülete nem elérhető ilyenkor, se SSH, csak manuális restart segít rajta, aztán megint elvan egy hónapig. Sokszor volt gyáribeállítások visszaálítva. Volt egyszer gariban már cserélték, ez már a 2. RT-AX55. De a hiba továbbra is fennáll.
Na, én ezt meguntam. Tudtok helyette valami stabilabbat ajánlani? Ezzel semmi bajom, amikor működik, de ezaz instabilitás nem tetszik. Lélektanilag 50-60 ezernél többet nem adnék routerért.
-
Gabesz87
veterán
Jól látom, hogy az EBG19P és EBG15 közt leginkább csak a csatlakozók száma a különbség? Ezekhez ugye nem muszáj az Expertwifi AP-ket venni, hanem Ethernet backhaul-al ugyanúgy működnek a consumer routerek is node-ként?
Jó nagy ki...ás hogy egész 2024-ben 22-23e volt az ára, most meg 35-től van[ Szerkesztve ]
-
vviktorr16
tag
Hátha valakit érdekel, ASUS RT-BE88U alzán most épp "akciós", igaz csak 10% jön le az árból. (ALZANAPOK10 kóddal) - még így is eléggé húzós az ára.
Viszont itt legalább 3 év garral adják, hétvégén még 5 db volt raktáron náluk, most már csak 1 db maradt.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Digis, wifi 4-es routeremet valamiért nem szereti az egyik telefonom.
Használtan a Huawei WiFi AX3 jó vétel szerintetek? 10 körül.
Gigabites netem van.[ Szerkesztve ]
-
David888
tag
Üdv.
Telekomféle Technicolor FGA2233 eszközt szeretném leváltani egy normális eszközre.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Kertes ház, szint nincs, szomszéd nincs
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500mb/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
~50-60.000Ft
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
6 eszköz: 3 telefon, 1 konzol (PS Portal-al), 2 laptop. Minden eszköz wifin csatlakozik. -
szaboi6512
őstag
válasz
MaCS_70 #106247 üzenetére
Most már igen...
De az elején külön volt.
Tudom mert akkor volt V.2 eszközöm és külön oldala volt a fw-nek.
Már egyben ban egy ideje, ebben igazad van.
Itt volt a fw is, de már kivettek innen.[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
válasz
szaboi6512 #106241 üzenetére
De nem úgy van, hogy a v1 és a v2 firmware-e egészen egyszerűen (bár különböző bináris) össze van kapcsolva egy közös fájlba?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Noxy
veterán
válasz
Fortum #106240 üzenetére
Mielőtt kérdeztél megnézted a Telekomos routeredet, hogy lehet e egyáltalán modem üzemmódba rakni?
A második kérdésedre meg ott a válasz a TP-link Archer AX20 routered oldalán. OneMesh''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Fortum
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket router vásárlásában. Jelenlegi Telekomos routerem szeretném modem üzemmódba átrakni és a meglévő TP-link Archer AX20-es routerem beüzemelni. Szeretnék egy mesh hálózatot kialakítani a házunkban, melyhez szükségem lenne még 1db routerre. Melyiket ajánlanátok? A keret max.30e. (Valahol olvastam, hogy a két AX20-as routert valaki nem tudott összehangolni. Nyugtassatok meg, hogy ez nem így van, elvileg mesh kompatibilisek)
Köszi előre is a segítséget!
-
Stealth
senior tag
Nem tudom néztétek-e, de az angol oldalon már jelölik az AX58U v1 és V2 közötti különbséget.
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz
szaboi6512 #106236 üzenetére
Vodánál vagyok, 300/20-as net. A connectbox modem üzemmódban, mögötte a router.
Eddig nagyon fsza volt.
3év?Erre nem gondoltam, ezt még leellenőrzöm.
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
szaboi6512
őstag
válasz
Stealth #106231 üzenetére
Milyen előfizetés, milyen hálózati felállás van?
Elvileg 3 év garancia van.
Nagyon max, csere ha valóban rossz.
Nekem is ilyen van, csak a V1 kiadás, több ideje szolgálnak, már garancia sincs rá, de működnek...(Kopp-kopp).ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Ma kilehelte lelkét az Asus AX58U v2, se wifi, se wan port, semmi sem működik. Semmi előjele nem volt,
csak 2 év 10 hónapot bírt.
Az ASUS Tuf Gaming AX3000 váltja, remélem tovább bírja majd.-= Stealth =-
-
válasz
Blaster #106228 üzenetére
Egy kicsit többet írbál a tervezett konfigurácóról / topográfiáról. Számomra nem igazán tiszta, hogy mi mihez hogyan kapcsolódik.
Én viszont Asus routerek és mindeféle NAS-ok között már tizen éve használok OpenVPN kapcsolatokat minden irányban és módon, és sosem voltak kevesek az asusos beállítási lehetőségek.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
Blaster
junior tag
Sziasztok!
Nagy szívás közepette vagyok a TP-Link AX53 (V2)-vel, mert nem bírom összehozni, hogy a Synology NAS (legújabb DSM 7.x) a router-en beállított OpenVPN-t használja, mivel a NAS admin felületés a Network Interface-nél létrehozandó VPN profile-hoz meg kell adni belépő nevet és kódot is, nem elég csak az OpenVPN konfig fájlt beimportálni (ráadásul még a certificate-et is fel kellene neki tölteni). Aztán persze, az is lehet, hogy rosszul közelítem meg az egészet...
Emiatt keresek olyan routert, amin kiterjedtebbek az OpenVPN beállítási lehetőségek, és esetleg némi szabállyal is meg tudom toldani, hogy mit merre engedjen. Mit ajánlanátok? AX3000-es amúgy elegendő, semmi extra dologra nincs szükség. Amúgy nem csak a NAS-t, hanem egy kis szerverként funkcináló masinát is be kellene becsatornáznom az OpenVPN alá. 6-8 kis adatforgalmú eszköz csatlakozna rá + pár nyomtató.
-
szitilevi
csendes tag
Tiszteletem kedves fórumozók.
Nem találtam topicot rá így itt kérdezném.
Adott egy Asus rapture gt ax6000 router.
Szolgáltató telekom
Modembe LAN 1 be van bedugva a routerbe pedig a WAN portba. Telekom modembe PPPoe PT engedélyezve az asus-ban is bekapcsoltam és beírtama modemből a nevet és jelszavat. Egy ideig megszakadt a kapcsolat majd pár perc után felállt, viszont az internet sebessége a speedtest szerint a 943mb/s-ről a olyan 500mb/s-re redukálódott.
Mit rontottam el illetve mit kell még beállítanom?
Üdv, LeventeA törpök természetüknél fogva rövidtávon veszélyesek!
-
kw3v865
senior tag
válasz
MaCS_70 #106223 üzenetére
Az A-terv az lett volna, hogy az első emeleti lakásból adok netet a routernek, tehát lényegében kliensként működne. Ez lenne az ideális, mert akkor nem lenne szükség repeaterre, ráadásul bárhonnan hozzá lehetne férni a kamerarendszerhez a neten keresztül, telefonos appal is működne stb.
De úgy néz ki nem akarja senki megosztani a netet az első emeletről. Azonban hosszú távon ezt tartanám a legjobb megoldásnak, tehát ezért jó, ha tudja ezt a router.
-
kw3v865
senior tag
válasz
memorix #106222 üzenetére
Köszi, ezek jóknak tűnnek, brá kicsit drágább, mint amit szerettem volna. Amint megérkezik a router, ránézek, hogy a garázsomnál milyen a jelerősség (csodálkoznék, ha nem lenne megfelelő, mert most megmértem, csak 15 m, teljesen akadály nélkül + egy normál téglafalat kell átvinni). Aztán jöhet a repeater kiválasztása.
-
memorix
senior tag
válasz
kw3v865 #106221 üzenetére
Ezeket nézegesd:
omada
TP-Link EAP225-Outdoor
EAP650-Outdoor -
kw3v865
senior tag
válasz
Dr.NX #106220 üzenetére
A WISP üzemmódot be lehet állítani ezen a Mercusys MR60X AX1500 routeren? Sajnos nem találtam erre vonatkozóan semmit. Tehát kliensként csatlakozna egy AP-ra.
Szerk.: megvan, elvileg képes rá: https://www.mercusys.com/hu/faq-123
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz
dudika10 #106213 üzenetére
Lehet, hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam. Te is azt mondod, hogy egy normál téglafal, majd 15 méter teljesen szabad tér (most megmértem, és pontosan ennyi) nem áthatolható megbízhatóan egy átlagos Wifi router számára?
Mindenesetre hagyjuk most a kültéri repeatert egyelőre, vegyük ki a képletből. Első körben egy routert kell vennem. 15 ezer Ft körül milyet ajánlasz? -
-
Kobe
veterán
a cudy M3000 mesh AP módban is működik? Pl ha a 3 router közül az egyik kábelen van csatlakoztatva a fő routerhez
-
dudika10
veterán
válasz
kw3v865 #106211 üzenetére
Egeszen valoszinu, hogy a foldszinti falat kabellel kell lekuzdened eloszor, amire raksz egy kulteri AP-t, hogy egyaltalan a garazsig elerj.
Ezen a ponton viszont az ablakodba is rakhatod a masodik kulteri AP-t, es fordithatod a foldszint fele (azt meg magad fele) amennyiben oda is megvan a ralatas.Szemely szerint ezzel probalkoznek, ha nem akarnek felesleges koroket futni.
A reakciokbol valoszinuleg rajottel, hogy amit szeretnel, az tul van azon a hataron, ahol konkret eszkozoket tudna barki ajanlani. Lehet, hogy probalkozassal talalsz megfelelo konstellaciot, de egyaltalan nem biztos, sot.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Essejó
veterán
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy Asus RT-AX58U V2, amihez szeretnék 2db AiMesh eszközt a teljes ház lefedéséhez. Melyik Asus routert ajánlanátok ehhez? Az RT-AX1800U megtenné, nem?! Esetleg valamelyik kis Zen dobozka? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
kw3v865
senior tag
válasz
Essejó #106204 üzenetére
Sehogy nem akarom elérni a földszinten lévő routert közvetlenül a lakásomból. Erre a célra lenne a kültéri repeater, amire közvetlen rálátásom van az ablakból. De igazából egyelőre még csak a router a kérdéses, az mindenképp kelleni fog. Utána jöhet a repeater kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz
kw3v865 #106203 üzenetére
Konkrétan a harmadik emeleti lakásból, hogy éred el a földszinten lévő, nem outdoor routert?
A router a földszinten hol lesz? Milyen helyiségben? A falak és a födémek anyaga miből van?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Wifi hálózat kiépítését tervezem (egyelőre internet nélkül és max. 6 felhasználó fog vezeték nélkül kapcsolódni rá, de általában csak az NVR fog rajta lenni, vezetékes kapcsolattal). Adott egy 3 emeletes társasház (+ a földszint). Egy router lesz a földszinten (ezt akarom most megvenni), amihez egy NVR és egy IP-kamera csatlakozik kábellel etherneten. A cél az, hogy én a 3. emeleten el tudjam érni ezt a hálózatot (az udvar felőli oldalon van a lakás). A háznak van egy udvara, ahol lemezgarázsok vannak (aluminium). A router tervezett helyétől ez kb. 25 méterre található és csak egy téglafal választja el. Az elképzelésem az, hogy a garázsra kívülről telepítek egy repeatert/hatótáv-növelőt, hogy csatlakozni tudjak a hálózatra. A 3. emeleti lakásom ablakából közvetlen rálátás van a garázsra.
Első lépésként a routert szeretném kiválasztani. 15 ezer Ft körül milyet érdemes venni? A későbbiekben lehet, hogy net elérése is lenne, emiatt olyat szeretnék, ami tudja a WISP módot.
Az ajánlott routerek listáján található Mercusys MR60X AX1500 szerintetek megfelelő lenne erre a felhasználásra? -
Gabesz87
veterán
Múltkori ajánlásotok óta gondolkodom az AX56U lecserélésén egy EBG19P-re+hozzá egy EBA63. Az volt a tervem, hogy a ház közepére a mennyezetre tenni egy PoE wifi eszközt, erre a célra lenne jó az EBA63. Csak kissé körülményes a kábel odavezetése, ahhoz valamelyest meg kéne bontani a gipszkartont. Viszont! Most a szekrényben, ahol van az AX56U router, itt vannak a fali UPT csatik, amik a szobákba, emeletre mennek fel. Ugyanezen a szinten, a nappaliba is megy egy UTP, szóval az jutott eszembe, hogy ha vennék egy EBG19P-t, az maradna itt a szekrényben, és a wifi AP pedig átkerülhetne akkor a nappaliba. Ott most is van egy switch (TV, erősítő, media lejétszó számára), és ide be tudnám akkor dugni még az AP-t is. Ez esetben meg akkor talán nem is lenne szükség az EBA63-ra, hanem az AX56U-t megtartanám simán node-nak. Az emeleti AX55 és a garázsban lévő AX1800U pedig maradhatnak. Így is működhet az AiMesh lánc, ha nem tévedek, hogy a node és a router közt van egy switch, ugye?
A Scenario B.) pedig, hogy akkor az EBG19P-re sem volna sazükség, hanem szimplán egy consumer általatok is ajánlott újabb Asus routert vennék (ami router+wifi feladatot is ellát), és ez kerülne a nappaliba. Valami atomstabil eszköz lenne jó 50k körül max. Lefedettség gondolom jobb lesz úgyis, mint most az AX56U-nál, ami egy nagy üvegajtós beépített szekrényből sugároz. De tekintve, hogy minden szinten van node, ez annyira nem is releváns. Csak az udvaron nincs néhol wifi jel, de ez a legkevésbé fontos kritérium (olyan rohadt vastag biztonsági üvegek vannak, hogy szerintem felfogják ill. alig engedik át a wifi jelet).
Fenti listából szemezgetve néztem az AX5400-at, AX82U-t, TUF AX4200-at, és a TUF-AX3000 V2-t. Kb. olyan 40 csatlakoztatott eszköz van: PC, külön szerver (OMV+HomeAssistant), 2 céges laptop, TV-k, erősítő, media lejátszók, 2 tablet, 2 telefon, kamerák, a többi meg nagyrészt okosotthonos cucc (IoT eszköz). -
hajraolaj1
tag
Sziasztok, olyan router vásárlásán gondolkodom, ami magas sebességet tud biztosítani LAN-on és WiFin keresztül is. 60k-nál többet nem biztos, hogy költenék rá. Mondhatni nem értek a routerekhez egyáltalán, de az utolsó 50 hozzászólást elolvastam, ajánlottatok másnak egy WR3000(*) típusú routert, olyat olvastam, hogy ha ebből 2-t veszek, akkor a második router beüzemelése után javul a kapcsolat illetve a sebesség is, illetve valszeg több helyről hozzáférek a családi házon belül ill. kívül, mintha csak 1 router lenne alkalmazva, ez mennyire állja meg a helyét? Jelenleg a szolgáltatótól kapott eszköz osztja a jelet, de azt olvastam, az szinte sosem olyan minőségű, mint amit vesz magának az ember. Gigabites netre való váltáson gondolkodom, a gépemen van 2.5Gbps-os port, amit legalább 1 Gbps sebességű nettel szeretnék kihasználni. A 2 db. WR3000S megvételén gondolkodom, esetleg 60k-ból kitudok hozni erősebb nethálózatot a lakásra nézve?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS Kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest