- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
Nyilván a kábelezés lenne a biztos jó megoldás, de ha ezt nem tudod, nem akarod megcsinálni, akkor is vannak lehetőségeid!
A WiFi-s backhaul úgy tud jól működni, ha figyelmet fordítasz a két router megfelelő elhelyezésére is! Itt már írtam erről.
Nálad az egyik router már adott. Az AX58U csak 2x2 MIMO -ra képes. Legolcsóbban úgy tudod megoldani, ha veszel mellé egy olcsó AiMesh képes routert és azt helyezed el a földszintre, ügyelve a rra, hogy a két router útjában minél kevesebb akadály legyen. Én a feljárónál oldottam ezt meg.
Időtállóbb, de drágább megoldás, ha egy újabb, BE-s routert vásárolsz és azt teszed az emeletre, így a jelenlegi AX58U pedig lekerül a földszintre. 50K alatt is kapható már BE-s router, pl. a BE58U. Az elhelyezésre ekkor is figyelni kell, mert lényegében ezen múlik minden!
Az ideális megoldás az lenne, ha mindkét routered tudna legalább 4x4 MIMO kommunikációt, de ennek megvalósítása nálad nem hozna annyi előnyt, sem sebességben, sem megbízhatóságban, hogy azt mondhassam, hogy megéri rákölteni kb 200K-t, amibe két BE86U kerülne. -
zeli
aktív tag
Sziasztok!
A szituáció a következő:
Van egy kétszintes családi ház, 500-as one internet, jelenleg egy routerrel (AX-58U), ami az emeleten van. Kb ~13 eszköz van, és eközött van NAS is, ami 24/7 megy. A probléma az, hogy a földszinten van egy android TV, a falba építve, körülötte egy fakerettel, szóval a wifi jele elég alacsony, és teljesen random dobálja el a wifit, van amikor teljesen jól működik a netflix pl, de van , hogy rá sem csatlakozik. Ezt szeretném megoldani egy mesh rendszerrel (kábellel nem tudom összekötni, szóval valszeg wireless lenne), gondoltam odateszek a nappaliba mellé egy másik routert (vagy ezt), és ha végképp nem lesz jó, akkor kábellel rákötöm a tv-t arra a routerre.
Erre a megoldásra milyen routert ajánlotok, mondjuk 50k-ig? Érdemes a mostani router mellé venni valami olcsóbbat mondjuk, vagy érdemes emellé venni vmit egyáltalán, mert ha jobb lenne, akkor lecserélem azt is (voltak vele gondok, a régi fehér UPC-s modemmel nem nagyon jött ki)? Vegyek egy erősebbet main routernek, és az 58U-t tegyem le a földszintre? Mi lenne itt a jó megoldás? Érdemes lehet egy Wifi7-es routert venni mellé, vagy azzal inkább ne próbálkozzak? -
-
Multibit
nagyúr
válasz
kpityu2 #107252 üzenetére
Ez is egy magyarázat. Nálam is 2.5Gbps router van, 2.5Gbps LAN-nal. A wifi csak 6-os és egyelőre nem is szeretném lecserélni. Telefonhoz, tablethez, egyéb rádiós eszközökhöz elég.
Csak arra vonatkozott a felvetésem, hogy korábban is jöhettek volna a 2.5Gbps portos routerek. A gyártók fillérb....k. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107249 üzenetére
Úgy tűnik mindenki összeköti a wifi7-et és a 2.5Gbps ethernet használatot. Pedig nincs köztük logikai kapcsolat.
-
válasz
Multibit #107248 üzenetére
Asus fronton ilyen:
TUF-BE6500/TUF-BE9400 (1 darab 2.5 Gbps WAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN)
BE82U (1 darab 2.5 Gbps WAN, 4 darab 2.5 Gbps LAN).
GT-BE98/GT-BE98 Pro (1 darab 10Gbps WAN/LAN, 1 darab 2.5 Gbps WAN/LAN, 1 darab 10Gbps LAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN, 1 darab Gigabites LAN)
BE86U/BE92U (1 darab 10 Gbps WAN/LAN, 1 darab 2.5 Gbps WAN/LAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN)TP-Link oldalon:
Archer BE550 Pro v2 (1 darab 10 Gbps WAN/LAN, 1 darab 2.5 Gbps WAN/LAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN)
BE900 (1 darab 10 Gbps WAN/LAN, 1darab 10 Gbps SFP+/RJ45 WAN/LAN, 4 darab 2.5 Gbps LAN, 1 darab Gigabites LAN)
BE800/GE800 (1 darab 10 Gbps WAN/LAN, 1 darab 10 Gbps SFP+/RJ45 WAN/LAN, 4 darab 2.5 Gbps LAN)
GE550/GE650 (1 darab 5 Gbps WAN, 1 darab 5 Gbps LAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN)
BE550v2 (1 darab 2.5 Gbps WAN, 4 darab 2.5 Gbps LAN)
BE9700 (1 darab 10 Gbps WAN/LAN, 1 darab 2.5 Gbps WAN/LAN, 3 darab 2.5 Gbps LAN) -
nimmrody
tag
Mai naptól elérhető a GLI Flint 3 Wifi 7 routere még early bird rendelés keretein belül. Ajánlott vétel. Minőséget gyárt és hivatalosan támogatott rajta az Openwrt is.
-
Dr.NX
Topikgazda
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107240 üzenetére
Ezeken 3 LAN van csak, de köszi.
-
válasz
Stevenstyle #107242 üzenetére
Pontosan mi is lenne a kérdésed?
A kinézett eszköz megfelelő lenne. -
ginola
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek.
-
Stevenstyle
senior tag
-
-
ginola
addikt
Sziasztok!
Oneé gigabit netem van a szolgáltató routerével, ami eléggé rossz. Tetű lassú tud lenni a wifi.
Nincsenek nagy igényeim:
- 4 lan
- stabil wifi
- hálózatról 4K DV filmek nézése
- 70 nem házban lenne
- max. 25 e Ft
- telefonok tudják a wifi 6-ot
Mit tudnátok ajánlani? -
BB9000
senior tag
válasz
Skopika #107237 üzenetére
A kábeles összeköttetés lenne a legjobb, de kábelezés nélkül is össze lehet állítani egy jól működő mesh rendszert. Asus környezetben gondolkodva kell hozzá két AiMesh képes router. Ideális esetben legyen legalább MIMO 3x3 képes mindkettő. Ilyen pl. az ASUS TUF Gaming AX4200
A két router elhelyezésére is figyelni kell. Úgy kell őket a két szinten elhelyezni, hogy közöttük a lehető legkevesebb fal, födém, stb legyen.
Nálam is van WiFi backhaul, összesen 1 db 10-es válaszfal van légvonalban a két router (AX86S és a TUF AX3000) közt, plusz a fém szerkezetes lépcső. Jól működik minden. A játékok is! -
Skopika
friss újonc
Sziasztok!
Szamomra egy eleg osszetett problemval fordulnek hozzatok.
Van ket szint a házban és sajnos halozati kabel kihuzasa nem lehetseges. (Tulajdonkeppen egy halokabel helyettesitore lenne szukseg..)
Van egy viszonylag rossz minosegu modem/wifi routerem amit a szolgaltato ad kb gigabites ha eleri neha. (Ezen nem tudok valtoztatni de szeretnem bridge modba tenni es igy nem lesz igazan onnantol akadaly)
Ehhez kapcsolodnak telefonok es notebookok wifin keresztul valamint halozati kabellel mellette egy media lejatszo. Szinten ehhez kapcsolodik most a felsobb szinten levo szerver wifin, a melos gepem szinten wifin es van egy regebbi gep szinten wifi stick-el amin ritkan jatszok. A problema az hogy ez a wifi kapcsolat igen instabil foleg ha mondjuk valamilyen frissitest hajtok vegre a melos verziokezeloben ami mondjuk egyszerre megnyit 200-500 connectiont vagy tobbet. Van hogy ilyenkor ujra kell inditani a routert de mellette egy teams-os meeting tutira szaggatni fog ha egyaltalan osszeakad.
Ez a modem a felso gepektol kb 2m lehet. A fodem konnyuszerkezetes es nem tartalmaz vezetekekeket vagy arnyekolo anyagot.
Mar leginkabb arra gondoltam hogy veszek egy itt a forumban ajanlott XD4 mesh parost (vagy XT8 nagytesot hogy legyen dedikalt wifi backhaul csatorna + extra lan lukak a fenti 3 gephez) es wifi backhaullal beuzemelem fent kap egy switch-et es ott el tudom osztani a netet vezetekkel a gepek kozott. (Attol tartok hogy pl ez a setup egy jatek eseten mondjuk nagy latencyt csinalna de lehet tevedek vagy meg sem ereznem a mostanihoz kepest) Egyebkent a kornyeken nincs mas wifi csak 1 es nem zavar be az sem.
Jo fele gondolkodok egyaltalan? Van erre jol bevalt modszere valakinek esetleg?
Penzben nem nagyon tudok mit mondani. Melohoz nagyon kell szoval ha kell raszanom amitol stabil lesz a cucc mert ez igy nem elheto hosszu tavon.
Elore is koszonom a javaslatokat! -
cidalain
veterán
válasz
Intelligencs #107232 üzenetére
Ja, igaz, csak ilyet nem láttam használtan. PCIx-es T6e-t néztem még a gépbe, de az is 7000 körül van használtan (és ugye még routert is kéne venni). Mondjuk annak is ugyanúgy a gép mögött lenne az antennája (mondjuk cserébe kettő van).
De van USB hosszabbítóm azzal is be tudnám dugni a T3U-t, és az antennát felrögzítem az asztal tetejére valami barkács módszerrel, ha szükséges lenne.
Kb 1 hónapom van beszerezni a cuccokat, remélem változik a kínálat, és akad valami jó vétel olcsón -
Frozzy
őstag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani nagyon jó 5G-s routert? Eddig a Xiaomi 5G CPE PRO V2-t néztem ki de sehol nem találok készleten sajnos. Van valamilyen hasonló combos alternatíva? 100k körülbelül a keret rá.
Köszi előre is
-
válasz
cidalain #107231 üzenetére
Én inkább ilyen kártyát vennék. Már több helyre tettem, hibátlanul mennek évek óta:
TP-Link Archer T4U PlusEz meg már gyorsabb szabvány, ilyet is vettem már, de erről még nincs sok tapasztalatom:
TP-Link Archer TX20U PlusEzek azért jobbak, mint amit te kinéztél, mert nem direktben az USB-be kell dugni, hanem kiteszed az asztal tetejére, és csak egy kábelt kell elvezetni a géphez.
-
cidalain
veterán
Anyukámnál a szolgáltató csak vezetékes modemet tud biztosítani, az 1 db okosteló miatt egy régi egysávos 300 mbps TP-Link routerrel csináltam a wifit eddig (nem volt panasz a salebességre). A PC madzagon ment a szolgáltató modemjéről.
Átszervezés lesz a lakásban, nem látom értelmét átvezetékezni a PC-t (még a végleges helye sem fix), no meg panel, így nem lehet akárhol kábelt vinni (szépen).
Azt gondoltam fejleszteném a wifit, meg a PC-be is tennék vevőt. Low budget a projekt, használt cuccokban gondolkozom. 1 teló, 1 PC lógna wifin 95%-ban, netezés, online jelenlét, max youtube, nulla stream, semmi online game.Jó irány lenne egy Archer C6 (Ac1200) router, a PC-be meg egy Archer T3U Plus USB vevő? Ezt másodkézből postával együtt kb 10k-ból kihozom.
Ha ez inkább felejtős, akkor mit nézegessek hasonló árkategóriában? -
válasz
mrots #107222 üzenetére
15 éve konfigolok ciscokat (és junipereket) melóhelyen, de eszembe nem jutott, hogy ezeket otthonra is lehetne. Mi ezeket mindig újonnan rendeljük, dollárszázezrekért, soha bele sem gondoltam, hogy esetleg használtan elérhető lenne ez otthonra is. Volt ugyan 4db leselejtezett 3560-asom, de azt csak labornak használtam, nem valós használatra. 100 megás portokkal nem volt jó az már kb. semmire. Köszi a tippet, én is elkezdem majd nézegetni akkor ezeket. Bár én már annyira átálltam mindenhol Asusra, és annyira jól össze van lőve a hálózat, hogy eltartana egy darabig, amíg mindent leváltanék.
Gondolom ez neked is egy nagyobb setup, több családnál van ennyi eszközöd. Én 4 családot menedzselek.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ez csak nekem tűnik olcsónak? Cudy BE3600 [link] A WR3000s már 25 ezer forint ezt meg 20-ért adják.
-
mrots
junior tag
válasz
Intelligencs #107220 üzenetére
Routerek: 1941x3, 2951x2, 1x4431, 1x 3945, ahol lehet 4G modulokkal out of band menedzsmentre es backupra, ahol nem lehet ott kulso 4g routerrel megtamogatva
AP: 4x 3800, 7x 3700, 1x 9120 ami kontroller is, 1x 2500 kontroller
tuzfal: 1x 5512x, 2x 5505
switch: sg350-10mp x2, illetve tobb kulonfele desktop catalyst gigas poe switch az ip telefonoknak es az AP-knak - amelyik verzio epp elerheto volt hasznaltan, amikor kerestem.Ahogy talalom ebayen az ujabb dolgokat elerheto arakon, ugy rotalom ki a regebbi eszkozoket a laborba, vagy bovitem a meglevoeket a redundans mukodesre. Leallas, kieses, eszkoz ledobas wifirol vagy hasonlo 10+ eve nem volt senkinel, meg akkor sem, amikor a szolgaltatonal volt problema (ment a 4g backup).
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107103 üzenetére
Költségcsökkentés jeligével egyelőre csak egy darab EAP-225 Outdoor lett az egészből, az összes többit később szerezzük be, ha indokoltnak vélik...
Szeretnék viszont egy kis feedback-et adni erről az egy szem AP-ről, ugyanis felülmúlta az elvárásaimat. Rettenet könnyű volt beállítani egy sima mobil app-pal, még laptopot se kellett vinnem. Szerelni is egyszerű volt, jó a fali tartója és jó hogy adnak hozzá külön PoE tápot. A WiFi lefedettsége is nagyon jó, olyannyira, hogy valószínűleg nem is lesz szükség további kültéri AP-kre. Azóta zökkenőmentesen működik, stabil, gyors.
Elég pozitív csalódás lett nekem ez az Omada.
Az egész szerelésben kb. csak a kültéri FTP kábellel kellett küzdeni, nem volt még vele tapasztalatom és nagyon merev.
-
válasz
mrots #107219 üzenetére
Nyilván vannak otthonra szánt modellek, vagy már kifutott és felújított modellek, amiket olcsón meg lehet venni. De mondjuk egy Cisco 4331 router önmagában volt másfélmillió amikor kijött, és akkor ez még csak egyetlen kis router. Most a datacenteres megoldásokról nem is beszélek, a 35 ezer dolláros nexusokról, meg ilyenek. Cisconál a határ a csillagos ég.
Érdekességképpen leírhatnád az otthoni setupodat, hogy mit használsz routernek, switchnek, WLC-nek, AP-nek. Még a végén kedvet kapok, és én is átállok.
-
mrots
junior tag
válasz
Intelligencs #107207 üzenetére
"BTW ha Ciscoval akarnánk megvalósítani, könnyen elérnénk a 2 milliót"
2013 ota szep lassan ciscora csereltem minden halozati eszkozt a csalad minden lakasaban. Volt egy kis kilenges mikrotik iranyba, de megbantam es visszatertem a ciscohoz. Routerek, access pointok, tuzfalak, kontrollerek, egy-egy lakasban tobb is, hogy legyen tartalek is. Szerintem messze nincs ket millio, de meg egy se. -
-
bara17
tag
sziasztok,
Az alábbiakra szeretnék egy routert
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? egy szint, téglafalak, 91 m2, lakás hossza és szélessége: 9,8 m x 8,4 m, 2 szomszéd
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? One home giganet 1000es csomag van
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! ~20 eFt
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? TV, 2 telefon, 1 laptop
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? USB , lehessen bővíteni meshel.ASUS RT-AX53U-t néztem ki, nem tudom, hogy mennyire elégíteni ki az igényemet, ha jól tudom lehet meshbe kapcsolni.
Köszi a segítséget.
-
Patice
nagyúr
válasz
FehérHolló #107210 üzenetére
Tp-Linknek van 5 portos 10 Gbps RJ45 csatis switche: SX105.
Routerre sajna nem tudok tippet adni.Amúgy RJ45 vagy SFP+ kell a 10 gigához?
-
dudika10
veterán
válasz
De azert a nehezebb reszet elengedted a kerdesednek. Ha buta switch moge teszed az eszkozoket nem lesz port szerint routing proxyra.
Hiaba, pro feature-oket szerettel volna konzumer kategoriaban. Vagy penzzel kell sajnos kifizetni, vagy az idoddel (pfsense es tarsai x86 alapon), vagy engedsz a kovetelmenyekbol. -
korpas15
tag
Sziasztok. Van egy Asus RT-AX57 routerem ami csak a wifit szolgáltatja, és szeretném mesh be kötni. Még 2 eszközt szeretnék venni hogy a ház lelegyen fedve. Tudnátok ajánlani? Vagy az lenne a legjobb ha még vennék 2 ugyan ilyen routert?
-
válasz
Én pont most futok hasonló köröket itthon, hogy 2.5 vagy 10G-n összehozzam az asztali gépemet és a NAS-omat. Napok óta a netet bújom, hogy milyen SOHO eszközök jöhetnek számításba. Nekem annyiban szerencsésebb a helyzetem, hogy csak 2db 10G-s portra van szükségem, tehát nekem elegendő ez az eszköz: QNAP Switch QSW-2104-2T-R2.
Neked ez nem jó, mert neked min. 3db 10 gigás port kell. Szóval sajnos neked szerintem ez a lehető legolcsóbb, nem gagyi noname 10 gigás switch: TP-Link TL-SX105. Ennek a switching kapacitása a gyári specifikáció szerint 100 Gbps, szóval wire speeden kihajtja egyszerre az összes portot, tehát teljesíti azt az igényedet is, hogy a backbone tudjon min. 12 gigát.
Plusz még kell valami jobbfajta router, az legyen mondjuk 50k. Szóval szerintem alsó hangon 150k-ból lehet megúszni a projektet.
-
FehérHolló
veterán
Köszi mindenkinek az észrevételeket!
Első nekifutásra reméltem, hogy van olyan költséghatékony megoldás csak 1 eszközzel (router), ami le tudja fedni a leírtakat, de sajnos a hozzászólások alapján ezt inkább el kell felejtenem.Végül arra jutottam, hogy mivel csak a belső, egyébként kicsi hálózaton van nagy sávszél igény, ezt egy 4 portos switch-csel le tudom fedni.
Változatlanul szilárdan hiszem, hogy lehet kisebb méretű, megbízható switchet szerezni legalább 3 darab 10 Gbps-es RJ45 porttal nettó 50k-70k környékén (főleg úgy, hogy a backbone-nak nem kell a teljes 80 Gbps-t átvinni a 4 portnál).
Viszont ehhez egy kitartóbb keresés kell, amiben nem számítok a segítségetekre.
Rosszabb esetben megkeresem a korábbi cég beszállítóját, legrosszabb esetben meg körülnézek a használt ubiquiti/cisco piacon.
juhaszmarci, intelligencs: Cisco Catalyst sorozatból egyébként van nettó 300 euro környékén megfelelő eszköz, de kicsit overkill. Pár évet volt szerencsém dolgozni a Nexus és Catalyst sorozatokkal, legalább a konfig parancsaik ismerősek.
Zyxel XGS1250-12 pedig nettó 160 euro körül mozog, ez így nem lóg ki nagyon a rá szánt keretből.Router oldalon meg reménykedem benne, hogy a szolgáltatótól kapott vas tud WAN-on proxy-hoz kapcsolódni a megfelelő authentikációval, vagy fixIP és a túloldalon (=német) szűröm a kapcsolatot. Ha nem, akkor szerzek egy kisebb routert 1Gb-s porttal, és felrakok rá egy custom firmware-t.
A tűzfallal kapcsolatban támasztott igényem bot egyszerű, és manapság szerintem az összes eszköz le tudja jól fedni.
Guest wifi meg úgy is megoldható, hogy játszom egyet az alhálózatokkal, mivel belső wifire nincs szükség. -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
FehérHolló #107205 üzenetére
Full off, vélemény: én biztos nem állnék neki irodába buta, nem menedzselhető switchekből és 0 supportal rendelkező márkákból hálózatot varázsolni. Ha ezzel pénzt termelsz, akkor fontos(nak kéne lennie) a stabilitásnak, támogatásnak, mert ha kikönyököl valami (kiszokott), akkor sokkal többe kerül egy leállás, mint egy rendes eszköz. 50k router+switch párosra még SOHO Asus/TPlink márkákból sem jön ki, 1GbE hálózat, nem hogy 10GbE. Értem én, hogy csak tipp az összeg, de egy Mikrotik/Unifi 10GbE switch, amire rá is bíznám ezt, + egy router (aminek a tűzfala azért csinál is valamit) az tényleg 500k körül lenne. Alin én is tudok linkelni mindent 30-50kFt-ért, de azt otthonra nem tenném be, nem hogy irodába
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Költözés előtt állok, ez okozza a problémám. A Telekomos internetem költöztetni fogom, viszont az új címen jelenleg csak réz van kihúzva (ADSL/VDSL), ami nyilván nagyon karcsú lesz. Elvileg van még egy szolgáltató, aki jelen van még a környéken microval és talán optikával is.
Ebből a szituból adódott az ötlet, hogy 2 WAN Port-os routerben gondolkozzak. A Telekomos net mindenképp marad, az egyéb pozitívumai miatt, 2 routert nem szeretnék hadrendbe állítani, amennyiben lehetséges, 1 eszközzel oldanám meg a dolgot.
TP-Link ER706-W AX3000 routert nézegettem, de 2 ISP használatában nem nagyon van tapasztalatom. Remélem itt vannak akik tudnak segíteni.
Ahol kellene szolgálnia a routernek, az egy 80nm téglafalas házikó, a legtávolabbi szobát 2 fal választja el. Eszközök Lan-on 2db okos TV, 1db 2 utas, egyszerű Qnap NAS, 1db Hubitat Elevation c8 Pro, 1db appleTv, 1db PS5 Pro, 2db PC, 4db Xiaomi CW500 dual kültéri kamera.
WiFi-n 2db okos telefon, 3db Xiaomi C400 smart kamera, 1db Xiaomi C500 dual kamera, 2 notebook.
Nem feltétlenül az ár a döntő, de nyilván az sem árt, ha amennyire lehet próbálunk spórolni, de a megbízhatóság rovására nyilván nem. A felhasználás átlagos, főleg Stream nézés, PlayStation-on koca játék, néha letöltés, pár sori a virágboltból, illetőleg a kültéri kamerákra betekintés a kutyák miatt.
Remélem van tapasztalat a témakörben és előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
FehérHolló #107197 üzenetére
Sztorno. Közben jött csomó új infó.
BTW ha Ciscoval akarnánk megvalósítani, könnyen elérnénk a 2 milliót...
-
kpityu2
őstag
válasz
FehérHolló #107205 üzenetére
Miért nem kérsz megoldási javaslatot/árajánlatot egy profi eszközöket forgalmazó cégtől?
-
FehérHolló
veterán
válasz
dudika10 #107203 üzenetére
Akkor legyen 2 millió forint a keret, ha ezen szeretnétek rugózni.
Tök mindegy, hogy 50k, vagy 70k ilyen szempontból... Trendnetnek meg van 4x10Gbps-es switch-e nettó 120 dollárért, csak 28 portos. Valószínűleg csak az SFP+ portos változata létezik, de 3x20 dolcsi az RJ45 átalakító. Még mindig nagyon messze vagyunk az 500k forinttól.
Multibit: Igen, feltűnt, írtam is, hogy random keresés. -
Multibit
nagyúr
válasz
FehérHolló #107202 üzenetére
Annak a Trendnet switchnek csak két 10Gbps portja van. 12 - 10Gbps - portos Ubi switch évekkel ezelőtt is lehetetlen volt nettó 25-ért. Legalábbis újonnan, normál beszerzési forrásból. Használtan, vagy szürke zónából persze bármi lehetséges.
Nem tudom, hogy mi a baj az OpenWRT-vel, de ha nem tetszik, használhatsz pfSense, vagy OpnSense routert is.
A nettó 50k továbbra is necces. -
dudika10
veterán
válasz
FehérHolló #107202 üzenetére
Mutass ezen 10Gbps portbol harmat kerlek. Vagy az az eliras az eredeti kerdesben? Mert valahol hibadzik egy nulla az biztos.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Alex91 #107199 üzenetére
Először megszorozzuk tízzel, majd elosztjuk ugyanannyival.
Csak egy random keresés eredménye: [link] Ennek tudásban kb. a fele elég.
Pár éve szereztünk be hálózati eszközök tesztelésre a legkevesebb portos, 10Gbps-es ubiquiti switcheket, akkoriban nettó 25k-ért. Emlékeim szerint 12 portosak voltak, de most nem találok 24 portosnál kisebbet.Multibit: külső IP = egy németországi proxy szerverre kell irányítani a teljes internet forgalmat erről a 2 portról mindenféle egyéb szűrés nélkül.
Custom firmware-es megoldást ismerek rá, de nem bízom annyira bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest