Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VHS digitalizálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kalmanat
friss újonc
Sziasztok!
Router csere előtt állok, ehhez kérnék tanácsokat.
Jelenleg egy Synology RT1900ac-t használok sok éve, nagy megelégedéssel.
Viszont az utóbbi hónapokban (talán 1 évben) a wifis eszközöknél egyre gyakrabban tapasztalunk akadást, lassulást, kieséseket. Mivel társasházban lakunk, a szomszédokra gyanakszom :-) Mára elég sűrű lett a wifis forgalom.
Megoldásként arra gondoltam, hogy egy modern router jó időre megoldaná a problémát, ezért mindenképpen 3 sávos wifi7-ben gondolkodom.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Társasház, sűrű idegen wifi hálózat. A lakás normál 2 szobás, 60 nm, tégla falak.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Jelenleg 500Mbit, de ez később bővülhet (remélem)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! max 120k, de 10-20k ide-oda belefér. Persze nem kötelező kihasználni a teljes keretet, ha van élhető olcsóbb megoldás, az is jöhet.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Amit lehet már összekötöttem kábellel : 2 okostévé, NAS, 2 PC, laptop (dokkolón), Bose soundtouch.
Wifin: 4-5 telefon, 3 ipad, 2 soundbar, laptopok, 2 klíma. Az eszközök között van wifi5, wifi6, wifi6e és wifi7 képes is.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Szerintem a Synologyt nem nagyon kell bemutatni, nagyon szeretem, stabil, jó a kezelőfelület, jó terméktámogatás, de ha egyszer beállítottam, nem kellett állandóan b@szkurálni. Valami hasonlót keresek...
És nem ragaszkodom a tplink/asus/d-link szentháromsághoz, nyitott vagyok bármilyen értelmes megoldásra.
Előre is köszönöm az ötleteket! -
cibus
senior tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Tehát ezek a "mai" routerek pl egy ax52 stb, olyanok mint a mesh-ek, csak antennával és nagyobbak? A külön antennák miatt jobb lefedettséget is adnak? Nekem tényleg csak annyi lenne a lényeg ha mászkálok a két ház között, a két emelett között és az udvaron, akkor ne menjen el a net, ne kapcsolódjon ide oda erről arra folyamat, a thome routernél van jó wifi sebesség, a ház másik felén már csak wifi repeatert látja, átáll,megakad, a sebesség a béka segge alatt, vagy épp jel sincs, ilyen sebességgel egyből a Spotify veszteségmentes se megy, megáll a zene... Ilyeneket nem akarok, hanem hogy mindenhol olyan neten legyen, mint a router mellett most
-
kpityu2
addikt
válasz
cibus
üzenetére
Van az Asusnak is a ZenWifi sorozat, pofás dobozkák. Csak drágábbak mint a belépő szintű routereik, amelyek közben szintén megkapták az AiMesh képességet. Ha belefér anyagilag vagy most kifogsz egy akciót, akkor azokat is veheted. Van rajtuk két RJ45 csatlakozó is, hogy láncba lehessen kötni őket. Ha több LAN kimenet kell akkor oda tehetsz mesh node-nak egy sima routert az olcsóbbikból, vagy a ZenWifi node után egy switchet.
-
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
de ezek az asus-ok nagy routerek, nem meshek... :/
nekem elég lenne kicsike szép (mondjuk fehér) mesh is, ami elbújik, rá lehet dugni kábellel a thome-ból jövő netet abból tovább vinni a netet vezetékkel egy másik ilyen meshbe és ezek szórnák nekem a wifit mindenhova, hogy bárhova megyek a két ház között, meg az udvaron, akkor ne kapcsolódjon a fenti wifire, meg át a wifi repeaterre, csak működjön és gyorsan mindenhol. esetleg még annyi elvárás, hogy az egyik mesh legyen olyan, hogy lehessen belőle lehúzni egy net kábelt, ha lesz mellett egy pc valamelyik mellett. tehát net kábel bele egy portba, 1 net kábel ki a következő mesh-hez és egy net kábel ki pcnek. ilyen létezik? -
kpityu2
addikt
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Azért ajánlgatjuk a mesht, mert a mai igényeket nemigen lehet egyetlen sugárzóval lefedni. A sugárzási teljesítmény korlátozva van és amíg régen elég volt ha a messenger üzenet megjött, ma már full HD meg 4K videókat akar néz wifin a legtávolabbi hálószobában is. És erre van igény, nem pedig arra, hogy be lehessen állítani akárhány VLAN-t, a csomagkezelésről meg forgalomvizsgálatról nem is beszélve.
Az Asus volt az első aminek univerzális hálózata volt, gyakorlatilag bármelyik AiMesh képes eszközét, olcsóbbat, drágábbat integrálni lehet. Relatíve drága? Igen. Aki akar vehet kínait is. Ott a Tenda fillérekért. Olyan is.
Nem csak Asus van, pl. bejött pl. a Cudy. Néhányan kipróbálták, megírták a tapasztalataikat, így aki routert keres vissza tud olvasni. Aki profi eszközt keres, az ritkán érdeklődik itt, mert többnyire tudja mit keres és tud közvetlen árajánlatot, javaslatot kérni a profi eszközök forgalmazóitól.
Ha te meg vagy elégedve azzal amit választottál és árban versenyképes, akkor írd meg a tapasztalataidat és akkor akit olyat szeretne, el tudja olvasni. Látatlanban nem fogja ajánlgatni senki.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Aki nagyon akar vele foglalkozni, az az összefoglaló nélkül is össze fogja tudni szedni magának, hogy mire van szüksége Mikrotik meg Cisco vonalon.
Ha nem, akkor lehet hogy kár is belevágnia.
Átlagjózsi (no offense a Józsefeknek) meg örülni fog, hogy különösebb molyolás nélkül lesz lefedettsége meg még gyors is lesz minden az TL-WR841ND után.
Egyébként meg GL.iNet-eket is betettem az összefoglalóba, senki mondja hogy nincs választék.
-
juhaszmarci
tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Ez egy ASUS heavy topic, komolyabb márkák (Mikrotik, Cisco vagy Unifi még megemlítve sincsenek az összefoglalóban). Mesh, mesh és mesh ajánlása mindenkinek, a “rendes” router+AP megoldások helyett. Igen, ez az egyszerű, nem, a “komoly” nem olcsó. Sokszor elhangzik, “erre van igény”.
De amikor eljut valaki egy 100eFt-nál drágább ASUS kinézéséig, amin van RGB, akkor lehet, hogy lenne ennyiből egy sokkal jobban kezelhető és monitorozható hálózata otthon, de hát ASUS, annál jobb nincs is. Én nagyon örültem, mikor sikerült az ASUS/Synology bűvkörből kilépnem, mert nem mindegy, hogy ezt látom az admin app-ban:
vagy ezt:
vagy ezt:

(Itt nem egy képernyő a különbség, a csomagkezelés, ellenőrzés, forgalomvizsgálat, VLAN kezelés, extra szolgáltatások, biztonság, nem írom végig, nagyon más, nem egy kategória, de közel egy ár! )
Természetesen nem kell ez mindenkinek, fölösleges is lehet, de mint opció fel kellene frissíteni az összefoglalót -
mallee
tag
Sziasztok!
Már egy ideje szemezek vele, hogy le kéne cserélni az Asus AC68U routerem egy jobb (WiFi) teljesítményt nyújtóra. Mit ajánlotok most? Ami nekem fontos lenne, hogy legyen hosszútávú software támogatottsága (ideális esetben alternatív fw is van rá) és a 443as wan porton tudjak openvpn szervert futtatni, de az sem baj, ha más vpn szervert is támogat. Valamint támogasson több SSID-t, guest WiFit az iOT eszközöknek (elég a G/N-s hálózat nekik). Torrent kliens és hasonlóak nem kellenek, arra van külön NAS. Lakótelpi környezetben lesz használva. Én a Dream router 7 irányába kacsintgattam, de elég drága, úgyhogy ha van valamilyen f.szántos ajánlás érezhetően olcsóbban, akkor mondjátok. Én alapvetően WiFi 7 irányba mennék, de Best Buy esetén a 6-tól sem zárkózom el. Kínai márkákat, eszközöket nem preferálom.
Köszönöm!
-
kpityu2
addikt
Simán veheted az olcsóbb AiMesh képes routert node-nak, ha nem probléma a kinézet. Legolcsóbb az AX52, de az Asus topikban már panaszkodtak rá néhányan. Valószínűleg túlzásba vitték az ócsítást. Nekem két AX1800U(AX53U) megy már 3 éve gond nélkül vezetékes mesh-ben. Illetve egy gond van, az este lerakott Samsung tabletem másnap estére azt mutatja, hogy csatlakozva van, de nincs net. Wifi ki-be kapcs rajta rendbehozza. Állítólag ez valami Asus FW probléma, hogy az alvó cuccokat a mesh leválasztja csak erről az eszköz nem tud.
-
Csixi68
tag
Szia, ha visszaolvasol éppen ezt taglaltam, de már nem merek mit mondani, ajánlani, mert leveszik a fejem...
Különben nem értem ezt az ASUS mizériát. Én forgalmaztam és használtam is ASUS cuccokat, szerintem túl vannak árazva mostanság és csak nagy hájp van körülötte... de biztosan ez a mondatom is kiveri itt a biztosítékot.
-
Pew
tag
válasz
Dr.NX
üzenetére
Köszi!
A későbbiekre nézve milyen mesh rendszerben lenne érdemes gondolkozni? Figyelem ami megérné és egy akcióban behúznám valamikor.Érdemes az Asus Zenwifi xd4-et megvenni, aminek darabja kb annyi mint egy router, vagy egy olcsóbb routert venni ami AiMesh kompatibilis és azt használni e célból? Ha lehet, kábellel kötném össze a rendszert. Ha az utóbbi, akkor melyik az a legolcsóbb/minimum asus modell ami megéri erre a célra?
(inkábba költséghatékony, de mesh rendszer felé mozdulnék, mintsem a 100% ugyan olyan teljesítmény a házban irányba, valamint a backup teljes értékű router se hátrány ha bármi van) -
renatto
őstag
Tp-link AX53-at vennék AP-nek, de látom a BE230 vagy az Asus BE50 akciósan csak kb 10 ezerrel drágább. Érdemes inkább ilyet venni ha nincs wifi7 eszközöm? Vagy ezek a belépő wifi7 routerek nem a legjobbak és maradjak a jobb AX routernél? 30k felé nem akarok menni.
-
-
looser
addikt
válasz
looser
üzenetére
Még azt hozzátenném, hogy magam sem vagyok túl jól eleresztve, ezért is kezdtem itt érdeklődni egy konkrét Mikrotik routerről, amely újonnan ~40e Ft körül van, tehát már nem az az olcsó, home kategória, viszont ez a hirdetés volt, ami elindította a fantáziám és 21e Ft-ot azt gondolom megér egy ilyen darab, ennek ellenére még mindig nézelődök :-)
-
looser
addikt
válasz
Csixi68
üzenetére
A megfogalmazás volt, ami magával ragadott, szóval pozitív jelzők negatív kontextusban, mint "a túl nagy farkam elijeszti a lányokat és emiatt nem alszom jól" vagy "hetente kell üríteni a hamutartót a Lamborghinimben és ez rendkívül fárasztó"; ilyesmire gondoltam :-)
Ha azt írod, hogy a rövid támogatás, csapnivaló firmware, adatküldés Kínába, az oké, csak ebben a formában volt..hát...vicces :-) -
Csixi68
tag
Bocs az off-ért:
Mindenki azt vesz amit szeretne és amire van pénze, de ne mondjuk már rá, hogy xar mert nem kap frissítéseket.
Elég régóta vagyok a szakmában és elég sok pénzt áldoztam mindenféle csoda kütyükre, mert mentem a trendek és a legfrissebb cuccok után. Pár éve azt mondtam, elég volt. Megálltam és elgondolkoztam. Van akinek csak a legújabb ájfon a megfelelő és van akinek elég egy rosszabb márkájú telefon. Na ez van mindenütt. Én a dolgaimat az szerint válogatom meg, hogy mire van szükségem és nem az áruk alapján.
Mindenkinek béke!
-
Csixi68
tag
válasz
spileraaa
üzenetére
Miben kéne támogatás?
Tudja azt amire kitalálták és kész. 3-4 éve van meg az AX3000 mesh, eddig egyszer sem volt probléma vele és igen egy frissítés jött rá összesen.
Visszatérve olyat veszel amilyet szeretnél, ajánlhatunk mi csodajót és ajánlhatunk olcsót és olyat ami kielégíti az igényeidet, de a pénztárcádba nem látunk bele és nem látjuk a jövőbeli elképzelésedet. -
Csixi68
tag
válasz
looser
üzenetére
Azért megkérdezném, mi is a baj?
Működik = igen
Tudja azt amire egy átlag usernek kell = igen
Olcsó = igen
Gyors = igen
Kell foglalkozni a frissítéssel mert elbaxtak valamit benne = nem (ha nagyon gáz akkor veszek másikat)
Biztonságos = ki tudja? (ez vonatkozik szinte mindre)
Lopja az adatot = valószínű mint ahogyan minden más
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Azért még megjegyezném, átlag felhasználóról van szó akik a többséget képviselik! Miben jobb egy másik router?
-
spileraaa
senior tag
Xiaomi DVB4458GL (2-pack), AX3000 erről ezt írták a fórumban:
"Ez is egy oka a váltásnak, de az is, hogy elég gyenge a támogatása. Konkrétan nulla frissítés jött rá, amióta megvan (kb. 1.5 éve)."akkor tudnátok ajánlani más alternatívát?
jelenlegi routerem mellé: ASUS AC57U, Dual-Band, Gigabit -
válasz
Gergosz2
üzenetére
Inkább arról van szó, hogy mindenféle román, szerb, lengyel, stb. sufnicégek hirdetnek ott, akikkel ha bármi gond lenne a termékkel, nagyon nehéz lesz rendezni a garanciát. De amúgy pont nem régen, kb. két hete hallottam egy jogász ismerőstől, hogy változott az erre vonatkozó szabályozás, és most már, ha az eladók termékei nincsenek különválasztva egymástól, tehát pl. egy keresés együtt listázza ezen "kétes" eladók és az eMAG termékeit is, akkor minden a piactéren megtalálható termékért a piactér üzemeltetője, jelen esetben az eMAG felel, azt hiszem a garanciát is rajtuk keresztül lehetne intézni. De akit ez jobban érdekel, az inkább nézzen utána, mondjuk a jogász, vagy a fogyasztóvédelem topikban.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gergosz2
üzenetére
Mára elég közismertté vált. Az SSD-s topikban is mindig újra előjön ez a probléma. Hiába a figyelmeztetés, sokak mégis onnan vásárolnak. Többeket átvertek már hamis termékkel. Sok naiv ember fejében nem jelez a red flag a gyanúsan alacsony árak láttán. Egyesek még mindig elhiszik, hogy létezik ingyen leves.
-
-
Pew
tag
Sziasztok!
Családi házba keresek routert (2 szint, tégla fal+vasbeton födém, 0, 1 max 2 fal), nulláról állítanám fel a hálózatot több évre tervezve, a routerre 30-40 ezer körül szánnék. Gigabites net lehetőség adott, első körben 2 fő használná, streaming és alap okosotthon eszközök (kamera, lámpa) lenne a gép telefon kombón kívül. Fontos lenne még, hogy bővíthető is legyen mesh rendszerre, stabilan és bütykölésmentesen ketyegjen. Nem vagyok power user, de ha 1-2 hasznos kényelmi funkciót tud a router szoftvere, azzal szórakoznék (vendég wifi, wifi USB tárhely/nyomtató).Az egyik kérdésem, hogy megéri e a jövőre tervezve Wifi7es routert venni, ami ebben az ársávban a belépő szint, vagy inkább egy jobb, kipróbált Wifi 6 router lenne a jobb választás ennyiért? Gondolok itt arra, hogy az újabb routerek tovább lesznek támogatva és újabb szoftveres funkciók érhetőek el hozzájuk.
Asus vonalon gondolkozom, kicsit drágább, de többet tud és tovább támogatott amennyire utána néztem.
A két router amivel szemezek:
Asus ax59U vagy az Asus be58U. Az utóbbihoz ez az akció és eladó valós lehet? Túl szép az ára...Egyelőre egy routerrel tervezek, aztán a ha kell mesh rendszerrel bővíteném.
Kösz előre is!
-
sfefe
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
+1
-
Csixi68
tag
válasz
run4fun
üzenetére
Szia,
a felső középső piros pöttyhöz egy mesh-t és kész. Nekem ideám a Xiaomi, bár sokan nem szeretik az egyszerűsége és az olcsósága miatt. Szóval kinézel egy szimpatikus mesh-t ( Xiaomi AX3000 2 db-os vagy ASUS zenWifi kb. 35e Ft) és kész. Onnantól bárhova rakhatod a házban. -
run4fun
tag
Sziasztok,
segítsetek kérlek.
Adott egy 86nm-es ház + a hozzá tartozó udvar/terasz stb. Jelenleg egy Asus TUF AX3000 v2 üzemel routerként, amivel nem vagyok elégedett, de lehet user hiba...
Mutatom az alaprajzunkat és hogy mi hol található.
A kék pötty jelöli a router jelenlegi helyét (itt jön be az optika (jelenleg 1 gbit, de elérhető a 2 is a címünkön) Telekomtól az ő routerükbe, ami rá van kötve az Asusra), itt két helyre tudom tenni, ha el szeretném rejteni a kábeleket:
- Szekrény aljába, nagyjából 50 cm-es magasságba, ahol egy füstszínű üveg takarásában van, többi oldalról bútorlap veszi körül.
- 180 cm-es magasságba a tv falra, a tv mögé.
A piros pötty jelöli az UTP kiállásokat a házban.
A routerre jelenleg csatlakozik egy 8 portos switch, amire különböző eszközök csatlakoznak, valamint egy újabb 16 portos switch, ami a padláson található és azon is különböző eszközök vannak a padlástérben (kamerarendszer, NAS, szerver stb).
A problémám az, hogy bárhova teszem a kék pötty térségében a routert, a a fürdő melletti szobákban már nagyon gyenge a jel. Elhelyezés gond lenne vagy a ház adottságaiból adódó probléma és erősebb router kéne (mesh?).
Akár a padlásra is tudnám helyezni kb bármerre a routert. A mennyezet gipszkarton+kőzepgyapot, valamint a padlás alja deszkából van, de azt nem tudom, hogy mennyire fogná meg a jelet.Ha hiányzik valami infó akkor szóljatok és pótolom. Köszi előre is!

-
trance89
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Pusztán ezért lecserélni szimplán hülyeségnek tartom és persze felesleges pénzkidobás. Kiváló openwrt támogatással rendelkezik amivel biztonsági szempontból körberöhögi bármelyik ma kapható asus/tplink routert...
Próbáltam pl Asus TUF-AX4200 és TUF-AX6000 típusokat, sokkal szarabb lefedettségük van ugyanazon dbm-en (kertvárosi, wifiszűz környezetben) -
TeeJay
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
Mondok jobbat
6éves Asus AC65P-t lecseréltem Asus BE58U-ra
előbbi ugye MediaTek utóbbi Broadcom SOC
AC65P kapott kb összesen 3FW-t egész életciklusa alatt (gyári FW + 2update)
vagon funkció nincs benne és bár nagyon stabil és bika router volt azért jó pár hülyesége benne maradt
pl legfontosabb hogy 5GHz-en 100-as csatornán 5percig sem tudott maradni radar nyekergés miatt de ha 52-es 80MHz-es blokkra tettem arról is sokszor átállt a 36-os blokkra ami panel telepen másik 10-15 wifi által zavarva van
bármit csináltam vele nem maradt fixen azon amire állítottamBE58U vagy 3hete fixen a 100-104-108-112 blokkon van, sokkal gyorsabb wifire mint az AC65P és már 1év alatt több FW frissítést és javítást kapott számszerint 8-at (gyári FW + 7 update)
Webes felülete klasszisokkal gyorsabb, rengeteg funkció benne van, vagon extra beállítás, és mellé olyan bika proci hogy már amiatt megérte váltani.
3hete 24/7-ben megy alatta az 1000-es optikai neten a torrent és semmi röccenést nem tapasztaltam még pedig a másik PC-n gyerek online játszik rajta, közben meg 3 okostelefon is aktívan használja.
Mesh-ben is teszteltem egy BE50-el 1hétig, az is stabil volt szóval hamarosan veszek egy másik BE58U-t a lakás másik felére és kábelen rákötöm Mesh-re és jó pár évig el leszek szerintem vele.
Ha még Merlin is beteszi támogatás közé később akkor pláne megérte váltani
-
7Heads Drago
veterán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Nekem meg az a furcsa hogy ezen sírsz miközben a legtöbb ember önként és dalolva adja ki az adatait pl a közösségi oldalakon. Szart se ér a telefonod frissítése, csak akarat kérdése a feltörés. Számtalanszor kiderült már hogy a gyártók, a közösségi oldalak vagy a böngésző fejlesztői adják veszik az adatokat. És mindegy mennyire friss a rendszered legalább egy fêl tucat rés mindig van az eszközödön. Az már nagyon jó ha fél éves késéssel megkapsz egy updatet miután kiderült a hiba. És örülhetsz ha csak szoftveres rések vannak.
És mindenki megnyugodhat, mert nem csak kína dolgozik ezen. -
Csixi68
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Persze teljesen igazad van. Ha vállalati dolgaim lennének itthon, akkor én is komolyabb routert használnék, vagyis használok mert ott van 2 db Mikrotik routerem, de itthonra teljesen feleslegesnek találom a drága routert. Amúgy a TP-Link-es OpenWRT-s routeremet cseréltem le, mert már nagyon kevés volt az itthoni 2,5 Gbps hálózatomhoz. Amíg működött szépen tette a dolgát. Most a Xiaomival teljesen elégedett vagyok, főleg, hogy szinte semmibe nem került. Az ASUS meg elszállt az áraival és igazándiból a többivel meg nem akartam kisérletezgetni.
-
válasz
Csixi68
üzenetére
Ezért jó az olyan hardver, amire elérhető egy (vagy akár több fajta) 3rd party firmware, amik a legtöbb esetben úgyis nyílt forráskódúak. Egyébiránt meg a Windows-ban is van telemetria, szóval az is küldözget haza infókat, ahogy rengeteg Android app is, és maga az Android is. Ez ma már általánosnak mondható.
-
Csixi68
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Szerinted a TP-Link, Asus és ki tudja milyen routerek nem küldözgetnek semmit? A Mikrotik biztosan nem, de a többiben nem vagyok biztos. Így maradok a Xiaominál amíg nem történik valami. Lehet parázni és lehet biztonságosan is használni valamit. De ha pl. Temu vagy Tik-tok-ot használ valaki a lakásban akkor nem a routeren aggódnék.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Aurig@
üzenetére
Szélsőségekben gondolkodsz.
Szeretném megcáfolni egyenként amiket írtál, de egyrészt nincs időm rá, másrészt meg amúgy sem a topic témája.Csak gyorsan annyit azért még leírnék a routerrel kapcsolatban, hogy nem, nem azért kell cserélni a routert, mert 5-6 éves. Azért kell mert mondjuk már régóta nem kap frissítéseket, vagy pl. mint a Xiaomi esetében szinte egyáltalán nem kap! Mindamellett hogy amúgy meg erősen küldi haza a ki tudja milyen adatokat folyamatosan.
Ha valaki Xiaomi routert szeretne venni, mint pl. a kolléga fent, érdemes tisztában lennie ezzel. Lehet, hogy te pont leszarod az ilyesmit, de szerintem nem ez a felelős hozzáállás 2025-ben, másrészt meg más épp fontosnak tarthatja, jó ha tud róla.
Ebből indult ki a dolog. Senki nem mondta neked, hogy cseréld le a routeredet.
-
Aurig@
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ki a fene akarna hétköznapi embertől bármiféle információt megszerezni? Tőled szereztek meg már bármit is? Mert tőlem még nem, az elmúlt 25 évben, mióta internetem van.
Az a baj ezt súlykolják mindenhol. Ha valami nem a legújabb, legfrissebb, akkor cseréld, dobd ki a régi, mert húha, mi lesz! Szinte mindenhol kétlépcsős azonosítást vezettek be, ott, ahol esetleg érzékeny adatok lehetnek. Mitől kellene félnem, nem tudom.
Megengedhetném magamnak, hogy 2-3 évente cseréljek telefont, de ha van, ami jól, hibátlanul működik, nincs az az Isten, hogy lecserljem, amíg használható.
Vagy cserélnem kellene a routert is mert 5-6 éves körüli?
Teszi a dolgát, csak telefonok lógnak rajta, meg a lányom tabletje, ami szintén 5 éves.
Lehet, hogy kevésbé érdekel az ilyenfajta biztonság, de nem is parázok, mint sokan, hogy egy hónapja nem jön biztonsági patch, akkor nem tudok aludni, jó, hogy nem vágnak eret, mert késik a frissítés.
Ha lenne valaki, aki be akarna törni, akár gépre, akár telefonra, akkor be is fog, hiszen ezt akarja, azon fog munkálkodni, hogy sikerüljön.
De ez csak az én személyes véleményem, lehet rosszul állok a dolgokhoz és rettegnem kellene. -
Aurig@
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Azért lecserélni valamit, mert nem kap frissítést, számomra furcsa.
Nekem egy Asus AC57U van lassan 6 éve és fogalmam sincs, hogy kapott e ez idő alatt valamit.
Tévém 10 éves volt a nyáron, erre én tettem rá az utolsót, ami 2018-as, médialejátszó 2020-as, Blu-ray lejátszó, talán 2019-es. Ennyi erővel mindent kukázhatnék.
Telefonom Android 12-vel megy, újabb nincs. Semmilyen frissítést nem kapott már vagy 3 éve, és még mindig hibátlanul működik, akárcsak a fentebb említett cuccok. -
beller
aktív tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Van olyan jó mint a Cudy BE3600?
-
7Heads Drago
veterán
Xiaomi BE3600 érdemes rendelni? 14300 engedményel... Jelenleg egy Asus n18u van ott.
-
válasz
cibus
üzenetére
- megfelelő kábelezés? ezt hogy érted? router - lila közt lenne légvonalban 20 m kb. ha oda van rakva egy mesh bedugok abba és a pc-be egy lan kábelt, akkor? milyen kábelezésre gondolsz?
Szépen ki van húzva a szolgáltatói eszköz és a mesh node-ok között a kábel.Alapvetően az Asus AiMesh rendszerével lenne érdemes tervezni, nem a legolcsóbb megoldás de nagyon rugalmas, bármikor szabadon cserélhetőek az egységek, bővíthető a számuk korlátozások nélkül.
Elsődleges eszköznek egy Asus TUF-AX4200 alá nem lenne érdemes adni, másodlagos eszköznek elég lehet egy AX52/AX53U/AX1800U is. Később igény szerint szabadon bővíthető a számuk újabbakkal. -
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ha lenne egy mesh rendszer mondjuk egy 2. pont a lila téglalap mellett és abból vezetékkel menne a gépbe, akkor mennyi sebességet és pinget buknék?
Ha megfelelő a kábelezés akkor semennyit.
- megfelelő kábelezés? ezt hogy érted? router - lila közt lenne légvonalban 20 m kb. ha oda van rakva egy mesh bedugok abba és a pc-be egy lan kábelt, akkor? milyen kábelezésre gondolsz?t-home optika net 250-em van jelenleg. thome mindenképp marad, max majd 500 vagy 1000 lesz, de igazából a 250 is elég, szed 250-260 körül, jó a net.
szomszéd 8 méterre, másik irányba 12 méterre.Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
nem a legolcsóbb megoldást keresem, nem a legdrágábbat. számomra a legjobbat, amit már érdemes megvenni, beszerelni.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
van 2 tv beltéri vezetékesen, lenne egy pc vezetékesen, egyik tv wifin, mobil mondjuk 3db, 1 laptop. szerintem semmi nagy extra elvárás egy meshnek
-
Csixi68
tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Amikor én vettem, akkor 28e-ret fizettem a BE6500 és a BE3600-ért összesen. Igaz a kicsit eladtam 22e-ért így nagyon megérte...
-
válasz
cibus
üzenetére
ha lenne egy mesh rendszer mondjuk egy 2. pont a lila téglalap mellett és abból vezetékkel menne a gépbe, akkor mennyi sebességet és pinget buknék?
Ha megfelelő a kábelezés akkor semennyit.Jobban járnék , ha elhúznám végig a vezetéket neki?
Nem szükséges.Milyen Mesh rendszert ajánlanátok nekem (márka, tipus, link, 2-3 db?), hogy a zöld (pontos, szaggatott) vonalat minimum le tudjam fedni és pláne a másik épületet is?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? -
szabifotos
senior tag
válasz
Csixi68
üzenetére
Az pont a duplája árban. Akkor már ott a Ubiquiti U7 Lite és kapok poe táplálást meg stb. EdgerouterX van itthon már.
Felújítandó családi házba van tervbe a dolog így hosszútávon gondolkodom én is.
Szerintem 3 eszköz lefedne minden zugot, max még egy kültéri AP kellhet, de lehet már az sem. Ez majd a helyszínen kiderül. -
cibus
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy gyors skiccet.
van egy t-home routerem a földszinten, ahol ábrázoltam. Nagyjából felette az emeleten van egy PC amit átköltöztetnék a másik épületbe a lila téglalap helyére. Ide kérdésem az lenne, hogy jelenleg nagyon jó nekem az, hogy ez vezetéken van, így nagyon gyors a net is és minimális a késleltetés (ami pl multi játéknál nagyon kell), szóval ha lenne egy mesh rendszer mondjuk egy 2. pont a lila téglalap mellett és abból vezetékkel menne a gépbe, akkor mennyi sebességet és pinget buknék? Jobban járnék , ha elhúznám végig a vezetéket neki?Másik kérdés:
Jelenleg az 1-estől jobbra van egy wifi repeater, ami édeskevés, lefedettségre is és sebességre is.
Milyen Mesh rendszert ajánlanátok nekem (márka, tipus, link, 2-3 db?), hogy a zöld (pontos, szaggatott) vonalat minimum le tudjam fedni és pláne a másik épületet is?
az 1-es jel lenne számomra a tökéletes hely, a 2-es megoldható, de nem túl esztétikus és talán túl közel is van. esetleg még a 2es helyére az emeletre tudnám tenni.
a ház 2-be mehet a szett második része kb bárhová, akár még 2 is, egy 3db settnél.
köszi
[kép]
-
looser
addikt
válasz
Alex91
üzenetére
A wifi nem igazán lényeges, van otthon két telefon, csak pötyögni kell, 1 laptop (vpn-re bőven elég a 10 Mbit) etherneten meg lóg 1 desktop és egy tv, szóval nincsenek nagy igényeim :-)
Igazából konkrétan Mikrotiket kerestem, lerendeztem ár szerint és ez volt az első Gbit ethernet + wifi kombó. Látom, 2020 áprilisi release, de ha ez is kibír 10+ évet, akkor megérte az a havi 300 Ft érte :-))
-
looser
addikt
Sziasztok! Egy TP-LINK TL-WDR3600 (N600) eszközt cserélnék le. Nem hibás, sőt, remek darab, csak a gyári fw-t pár éve openwrt-re cseréltem és a hw nat nem támogatott, sw nat-tal is csak a gb net töredékét tudja.
Hosszú távra tervezek (a WDR3600 is kb. 12 éves), így egy MikroTik hAP ac3 -t néztem ki; nagyon szimpatikus a gyártó hozzáállása ("Even devices that are no longer manufactured for 20 years, will still receive software updates, as long as they have enough RAM and are not based on a MIPS-LE CPU."). Vannak tapasztalatok ezzel a típussal?
-
gerisz23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
Gergosz2
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Volt korábban egy ASUS routerem, talán valami N66U. Nem volt bajom vele.
Sajnos a telekomos Sagemcom router nem túl okos, vagyis inkább nem sok indent enged a szoftvere, így nálam meg szüleimnél is szeretném meglépni az ASUS routert, hogy a mindenféle IOT eszközök, otthon hosztolt szolgáltatások jobban kezelhetőek legyenek.
Héten rendelem is.
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszi!
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Gergosz2
üzenetére
Nálam pár hete ketyeg egy Asus BE58U
24/7-ben kapja 1000-es neten a torrentezést, 3 okostelefon meg 2db Daikin klíma lóg rajta
én még egy apró röccenést sem vettem észre, hasít mint a veszedelem
HWNAT-ban 2,5gigabitet is át tudja vinni bár ugye gigás LAN portjai vannak (BE82U tesztet néztem neten ott WAN-LAN 2,5gigabit PPPoE optikai netet vitte lazán)
Legjobb hogy 100-as csatornán van 3hete és semmiféle radar nyekergése nincs mint a régebbi AC65P routeremnek
Bár csak wifi6 Samsung telefonunk van de 700-750megabitet mérek vele 80MHz módban (telefon nem támogatja a 160MHz-et)Én már 2025 végén AX routert biztos nem vennék ha vannak hasonló árban wifi 7 routerek még ha herélt 6GHz nélkül is.
apró megjegyzés, egymás mellé téve AC65P, BE58U és 12 napig nálam volt párhuzamosan egy Asus BE50 is, nos azonos csatornán a BE58U 4-6dBm-el erősebb jelet tolt még 2 panel falon keresztül is mint az AC65P
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok! Olvastam az ajánlott típusokat , igazából egy kérdésem lenne : Asus RT-BE58U vagy TP-Link Archer AX72 Pro.
Telekomos optika mögé lenne, szokásos háztartási eszközöket + egy halom IOT eszközt kell majd kiszolgálnia.
-
Csixi68
tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Szia, én a helyedben BE6500-at vennék. Nekem az van és nagyon szuper.
Tudják a Mesh-t, nekem 3 db AX3000-rel van bővítve. -
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
A jelenlegi Huaweii is átviszi ezt a födémet (felfelé) és a két téglafalat (oldalra), bár a második fal mögött néha elég gyenge a jel. Az új routert rákötném vezetékkel. Mivel a Huawei antennái beépítettek, így gondolom az Archer külső antennái valamivel erősebbek és azt még talán egy szobával arrébb is tudom vinni és így jobb lenne a lefedettség és stabilabb lenne az Internet.
A kérdés leginkább az hogy az AX17 és az AX53 között pl. az antennák erejében/nyereségében van különbség? Mivel csak 100-200Mbit Internetre használnám, így az, hogy 1500 vagy 3000Mbit a Wi-Fi sebesség, az számomra nem nagyon számít, de azt nem tudom, hogy az antennák vagy más tulajdonságuk miatt, a drágább érdemben jobb jelet eredményezhet-e azonos környezetben, így ergó messzebb jut a jel vagy stabilabb lenne. Mert ha nem, akkor nem költök 5-7k-val többet feleslegesen.
Remélem így érthetőbb a dolog.
-
válasz
renatto
üzenetére
Az TP-Link Archer AX17 és AX53 között van érdemi különbség, ha AP-ként használnám jelerősítésre?
Milyen értelemben?1 födém vagy 2 téglafalat kellene átvinnie, max 8-10méter.
Elég sok lehet ez, lehetséges, hogy több eszközre lesz szükség.Valamint a jelenlegi Huawei 535-232 CPE LTE routerem helyett ha vennék akár egy Archer MR1-400-at, akkor javulhatna a mobil vételi jelem? kb 1,5km a torony, jelenleg 4/5 a jelerősség. Vagy ez csak próbával derülne ki?
Csak helyszíni próba során fog kiderülni, hogy másik eszközzel mi lesz a helyzet.
Valódi előrelépess kültéri eszközzel tudnál elérni. -
-
renatto
őstag
Heló! Az TP-Link Archer AX17 és AX53 között van érdemi különbség, ha AP-ként használnám jelerősítésre? Szörfözés 100-200MBit lenne a feladat mobil, tablet, notebook. 1 födém vagy 2 téglafalat kellene átvinnie, max 8-10méter. Egyéb javaslatot is elfogadok.
Valamint a jelenlegi Huawei 535-232 CPE LTE routerem helyett ha vennék akár egy Archer MR1-400-at, akkor javulhatna a mobil vételi jelem? kb 1,5km a torony, jelenleg 4/5 a jelerősség. Vagy ez csak próbával derülne ki?
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi BE5000, ha eltekintek a 6Ghz hiányától, mennyire megérős kínából?
Ha ezekből kettőt vagy többet AP-nak bekötök, tudják a wifi roamingot a mesh miatt? -
gerisz23
őstag
Sziasztok!
Yetteles Tplink Nx510-router mellé kellene acces pointot kialakítanom,egy kamerának kellene a jelet eljuttatni.30mbit körül mértem sebességet a helyen ahova a routert fel tudnám tenni,szabadba tető alá.Egy válaszfal és egy főfal van a routerek között.Max 20000 Ftból jó lenne ha kijönne,a két router között nem tudok kábelezni.
Köszi! -
válasz
spileraaa
üzenetére
így újabb 7-8 méter elegendő lenne ezt akkor egyik wifi extender vagy mesh-el sem érhető el?
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy egy adott eszköz mire is képes.
Az eszközök kábeles összekötése erősen ajánlott lenne!például ezzel: ASUS RP-AX58 AX3000
Az ilyen kicsi belső antennás eszközök használata nem ideális, főleg beton födém esetén nem.
Egy normális külső antennás típus lenne az ideális választás. -
spileraaa
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
7-8 méterig van elég jó jel ezzel Router wireless ASUS AC57U
így újabb 7-8 méter elegendő lenne ezt akkor egyik wifi extender vagy mesh-el sem érhető el?például ezzel: ASUS RP-AX58 AX3000
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani mobil hotspot-ot, ami usb-c csatlakozós? A legolcsóbb verzió érdekelne. Olyasmi, mint a tp-link M7000 csak a töltője legyen USB-C csatis. -
Dr.NX
Topikgazda
Alzánál Black Friday hetek kezdődnek, van pár akciós router is.
Semmi egetrengető, de egy pár ezrest meg lehet fogni. -
Köszönöm a válaszokat, iponnál most "jó" áron volt a sima Deco X50 3 darabos csomag (75.000 Ft). Az lett megrendelve egy 5 portos gigabites TP-Link Switchhel. Egy eszköz meg a rack szekrénybe/vagy rá a switchhel, a switchbe mehet majd a felvevő, illetve onnan össze tudom kötni a node-okat a központi egységgel, így biztos mindenhol lesz net.
-
kpityu2
addikt
válasz
Plebi
üzenetére
Mindenképpen a kábeles kiépítés a javasolt. Onnantól kezdve kábé mindegy melyik márkát választod, lehet az olcsóbbat is választani. Legjobb ha minden kiálláshoz teszel egy node-ot. A fő egység/router legyen a legerősebb, mert az menedzseli a hálózatot, tűzfalat, miegymás, a node-ok lehetnek olcsóbb egységek.
-
válasz
Patice
üzenetére
Szoba1 és 2 vannak az utca fronton.
Ezek már fix helyek, máshová már nem lehet tenni, egyedül a nappalin belül lehetne áttenni, a terasz felöli oldalra, mivel ott van kiállás. A kamerák vezetékei már a tetőn ki lettek vezetve.
A két Deco elég lehet, vagy legyen Mercusys valamelyik 3-as csomag? Esetleg más?
-
válasz
Plebi
üzenetére
Ha még meg lehet oldani, hogy kerüljenek UTP kiállások két helyre a plafonra, akkor két Access Point-tal (AP) le lehetne fedni az egész házat.
Kameráknak is jó előre kivezetni minimum egy csövet, de legjobb vezetéket is a külső házfalakra. Sarkokra a legpraktikusabb, viszonylag magasra.
Kintre is lehet lesz idővel igény wifire, ezt kültéri AP-pal meg lehet oldani. -
Csixi68
tag
válasz
Plebi
üzenetére
Ha a felső rész az utcafront, akkor én a bal oldali konyha résznél nem oda tenném, hanem szembe, így a teraszra jobban szórná a netet. Amúgy meg a valós teszt fogja megmondani, hogy hol lesz a jobb helye a Deco-nak.
Ha lehet még választani vagy kialakítani a helyet akkor én a tervezett konyha és a tervezett előtér közös falára raknám (konyha felől) a Deco-t. Onnan is beszórná a konyhát és a teraszt, de közelebb volna a másik Deco-hoz így a folyamatos net elérés jobban garantálható az egész lakásban... szerintem.... -
Sziasztok,
Adott egy felújított kibővített Kádár kocka.
Jelenleg úgy néz ki, hogy elérhető lesz a koax és opitikai net is, még nem tudni melyik lesz bekötve, de valószínű, hogy gigabites net lesz. Jelenleg 4 okostelefon van, 2 laptop, 3 okos TV, de később még bővítenének egy NAS-t és lesz egy Dahua 4 kamerás rendszer.
A kérdés, hogy a tervezett 2db-os TP-Link Deco X50 jó lehet-e az alábbi kép szerinti elosztásban (nappali és szoba 3-ba 1-1, rack szekrényben a modem + switch, a két Deco Switchen keresztül kötném össze kábelesen, amennyiben szükséges), vagy legyen inkább 3 db-os és csak wifi Backhaul? Esetleg ajánlott már valamelyik mercusys is, de elfogadok más javaslatot is. Kollégám nagyon elégedett a most vásárolt Mercusys H85X dual packkal.
A szobák mindegyikébe lesz UTP kábel.
Köszönöm!
-
Csixi68
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A telekomos eszközön marad az IPTV-hez vezető kábel a többi mehet a routerre. Ha kevés akkor megtoldod switch-el, ha 2,5Gbps rendszer kell akkor olyan switch kell és máris van sok portod. Nálam ez van 4 db, amiből az egyik POE-s.
[link]
Így mindjárt van plusz 5 portod ha teszel bele 1 vagy 2,5Gbps-es SFP bővítőt.
A routingot mindkét routeren beállítottam és egy kábelt raktam még a két router közé, így oda-vissza tud dolgozni. Valamiért csak így működik stabilan. Viszont így mindkét router ugyanazon az IP-n (192.168.1.X - 192.168.1.Y) csücsül és nem akad össze. Viszont a Telekomos routernél a PPPOE PT-be kell kapcsolni és a tárcsázást a Xiaomi végzi. -
válasz
Csixi68
üzenetére
És akkor a routing átkerül a routere? Vagy marad a Telekomos eszközön?
Amúgy ez a WAN portokkal együtt 4 darab Ethernet nem túl acélos.
Van 2 STB, 1 PC, 1 térfigyelő kamerás cucc, és akkor megosztott netet a 2 modemről nem tudok így varázsolni, csak ha az STB-ket tényleg a Telekomos modembe dugom közvetlen. -
Csixi68
tag
válasz
Genesistibi
üzenetére
Szia én egy Xiaomi AX3000-s 2 db-os mesh-t tennék be. Egyszerű beállítás és teljesen jó lefedettség. Árban most 35e körül meg lehet kapni a 2db-ost.
-
Genesistibi
tag
Sziasztok!
Egy másik topikban már kérdeztem és ajánlottak is egy routert, de elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem a WiFi 7.
Eredeti kérdésem:
Otthoni hálózat kiterjesztésében/bővítésében lenne szükségem a segítségetekre: VodafONE Gigabit internetem van, a wifi router jelét a ház hátsó részében már nem lehet fogni. A mellékelt képen piros X jelöli a fő egységet (előfizetéshez járó one router) és a piros négyzettel megjelölt pontra szerelnék fel egy új eszközt:
A két eszközt kábellel kötném össze, hogy stabil legyen a kapcsolat, ehhez a csövezés is ki van építve a két pont között.
3 telefon, 2 notebook, sok pici okoseszköz (hőmérők, kamerák) vannak folyamatosan a hálózaton, csak WiFi kapcsolatot használva.
Átlag userek vagyunk.A kérdésem a következő:
-Elég-e egy AP és ebben az esetben milyen típust javasoltok?
-Vagy vegyek egy dual mesh rendszert és váltsam ki a gyári routert is? (ez esetben is kérnék egy ár/érték bajnok ajánlatot
)
(A One-nak van gyári Mesh kiegészítője, de az csak előfizetéses rendszerben működik, hát én meg nem vagyok hajlandó 1500Ft-t fizetni érte havonta.. Amúgy sem vagyok megelégedve a gyári eszközzel, mert sokszor eldobálja a wifi jelet.)■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
téglafalak mindenhol, a fenti rajz szerint
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1000 Mbps
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
1 eszköz - 40e, 2 eszköz - 70e (
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2 notebook, 3 mobil, 10 okoseszköz (kamerák, hőmérők), klíma, páramentesítő
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Stabil jel és korrekt lefedettségKöszi előre is!
-
Sziasztok!
Lehet cserélném a jövőben a routerem.
Még mindig nem értem ezt a TUF GAMING AX6000 routert.
Speedtest 200 körül mér több serveren is az 500 helyett.
A router programban a sebességmérés alapján hozza a 490 Mbps sebességet.
Viszont néztem a Epic Store letöltésnél is gyengélkedik.
Most megnéztem vezetékről a sebességet ott a speedtest oldalon is hozza a kívánt sebességet.
Amúgy eddig wifin is hozta bármelyik oldalon egyik napról a másikra kezdte ezt csinálni.
Az oldalak betöltése is random időkben lassul vagy be sem tölti őket pedig akkor a sebesség is jó volt még wifin is.
Most úgy nézem vezetéken megszűnt ez a probléma is és nincs oldal betöltési lassulás.
Viszont wifin telefonon még mindig csinálja.
Olvastam másnak is volt ezzel a routerrel hasonló gondja.
Gyári beállítások sem segítettek és nem babráltam a programban semmit.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Vegyes falazat,tégla vertfal.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Most 500 Mbps van ,de majd idővel akár növekedhet is 1000-2000 köré.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max 60 körül.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Tv,Laptop,2 telefon,tablet,biztonsági kamerarendszer,2 klima egyelőre, de az lehet lesz több is.Valamint több más eszköz.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nagy lefedttség.
A jelenlegi Asusnál kettővel odébb szobában már elfogy a jel.Esetleg ezekre cserélném:
Cudy WR6500H Router
CUDY WR11000 BE11000 2.5G
ASUS RT-BE58UKöszönöm.
-
-
milan26
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi AX3200 lett belőle végül, mert csak az volt készleten a helyi Euronicsban. Beüzemeltem, nagyon jól müxik, wifi is elér mindenhová.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
szabochris
üzenetére
Igen, de akkor már inkább ez:
Cudy WR3600H
ez 2.5 Gbps WAN portos
eMAGnál most 21k -
4Grider
félisten
válasz
spileraaa
üzenetére
Négy téglafal plusz egy beton födém esetén kábellel visszük el a netet a következő WLAN access pointhoz vagy mesh eszközhöz. Egy betonfödém esetén az egymás alá-fölé helyezett mesh átjátszók még működhetnek, de amikor már újabb falak jönnek a képbe, ott már elmegy fosba a jel minősége is.
-
spileraaa
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
kb. akörül van amennyit írtál 400 Mbps akkor ezek szerint felesleges új routert vegyek egyenlőre teljesen biztonságos és korszerű a jelenlegi is ASUS AC57U?
viszont hogy tudnám elérni hogy kb 15-16 méter távolságra is legyen wifi jel? négy téglafal választja el és beton plafon is van 7 méter távolságon (valaki azt mondta az árnyékolja le a legjobban) -
lali303
tag
válasz
szabochris
üzenetére
Telekom 1000/1000net, Cudy BE3600 ruter, redmi Note 14 5g telefonnal a letöltés 347Mb/s feltöltés 311 MB/S.
-
Csixi68
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Megoldottam, az IPTV maradt a Telekom routeren a többi meg a Xiaomi BE6500-as routeren megy. Tökéletesen működik minden.
Ha kell segítség a beállításokhoz, akkor szólj. -
4Grider
félisten
válasz
szabochris
üzenetére
A WiFi 5-ös routerek esetén jellemző a 300-500 Mbps közötti sebesség. A WiFi6-osok már jellemzően tudják a 900 Mbps körüli sebességet, a WiFi 7 ettől jóval többet is.
Fontos, hogy nem csak a routertől (access pointtól) hanem a telefonban/számítógépben/laptopban lévő WiFi adaptertől is függ az átviteli sebesség. Pl. hiába WiFi7-es egy router, ha az eszközödben csak WiFi 5 adapter van, akkor WiFi 5-nek megfelelő lesz a sebesség is. -
spileraaa
senior tag
6 éve vásároltam Router wireless ASUS AC57U
Szerintetek még menyire megfelelő? érdemes lecserélni újabbra? -
szabochris
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Asus RT-AC66U (450/1300Mbps) router 1000Mbps DIGI nettel.
Wifin 300-400Mbs-t mérek. Én azt hittem ha 1300Mbps a sebessége akkor az 1000es netet viszi maxon wifin. Ezek szerint nem, de akkor hogyan is kell ezt számolni?
Légyszi ne nevessetek ki. 
Venni akarok másik routert, ami ki is hajtaná, legalább megközelitő módon a gigabites netet wifin.Természetesen a legjobbat keresem a legolcsóbban.
Ezt néztem:
CUDY BE3600 Gigabit Wi-Fi 7 Router
Ez elég lenne?
Köszönöm.
-
4Grider
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha a szolgáltatói eszköz (ont vagy gateway) routol, akkor a mögé kötött saját router mögött már kétszer lesz routolva az összes csomag, hacsak a saját routert nem eleve hozzáférési pont módban (AP) telepíted. De akkor elég egy access point, nem kell router. Ha viszont routerként akarod használni, célszerű a szolgáltatói eszközt híd módban használni, akkor pedig az nem fog netet biztosítani, mert modemként működik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen notebookot vegyek?
- Google Pixel topik
- Metal Gear Solid
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Battlefield 6
- Tudományos Pandémia Klub
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Különben nem értem ezt az ASUS mizériát. Én forgalmaztam és használtam is ASUS cuccokat, szerintem túl vannak árazva mostanság és csak nagy hájp van körülötte... de biztosan ez a mondatom is kiveri itt a biztosítékot.
Az ebben a topikban is sokat emlegetett "átlag felhasználó" nem ilyen. Neki nincs szüksége rá.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)