Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz [CS]Blade2 #136247 üzenetére
Eddig vagy 4 ember ezzel kezdte itt a fórumon, hogy nem volt kompatibilis, nyomkodták amit kellett (vagy amit találtak) aztán egyszercsak jó lett.
fTPM, secure boot, és ha a többinek megfelelsz akkor mennie kell.melodie: hú basszus az nem jó, ezen van a céges belépéshez használt token generátor, és azt baromi necce visszarakni, ha nem megy akkor telózhatok egy indiaival és az nem tréfa dolog.
isti732712: de a prociban attól még lehet... Mármint nem, ott nincs modul, de a végkifejlet ugyanaz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mefistofeles #136235 üzenetére
User írja a PC check proginak a Microsoft Surface Go 2 se tetszik, közben a terméklapon már Win11 reklámmal szerepel. Azért érdekesre sikerült ez a bemutató: valószínűleg szándékos kiszivárogtatás, ma lefagyott stream, és az új kinézet helyett a kommentek arról szólnak a kiadott kompatibilitás ellenőrző szigorúsága szerint nem fog felmenni egy Dell Inspiron és hasonlókra. Twitteren láttam Surface Studio 2 se "jó" szóval ez a kiadott program szart se ér.
-
King Unique
titán
válasz Skynet258 #136242 üzenetére
"Ha jól tippelem akkor simán 10 alól indítva a telepítőt megmarad minden cuccom és csak upgrade-elek."
Mivel a nemrég linkelt előzetes ISO angol nyelvű, azért max. angol nyelvű rendszernél, magyar lokalizációnál egyik gépen nálam csak a személyes fájlok megtartását ajánlotta fel, a programok + személyes fájlok megtartása eleve inaktív volt.
Az meg gondolom megvan, hogy ez az előzetes egy Insider Preview Dev Channel build és annak megfelelően is kezelendő (tesztelésre, nem feltétlen általános használtra), upgrade előtt nem árt a jelenlegi W10-ről mentést készíteni, stb. -
Geth
veterán
válasz #86564352 #136252 üzenetére
Még nem jött rá válasz, de ez esetleg érdekes lehet:
Wddm 2.x support is not a given. Check what drivers you have installed for video,Windows update tends to install whatever it sees fit as video drivers, sometimes neolithic era drivers. These older drivers may or may not support wddm2.0. For example, the nvidia fermi gpus started with wddm 1.3 and via driver updates got to wddm 2.0. -
Skynet258
veterán
válasz isti732712 #136255 üzenetére
Csak arra reflektáltam, hogy írtad nincs is TPM modul az alaplapodon... Nekem sincs konkrét modul mégis be tudom kapcsolni a funkciót. Hogy mit kapcsoltál vagy sem azt én innen nem tudhatom.
Mod: fTPM nincs bekapcsolva a kép alapján csak a virtualizáció (és a secure boot), így nem tudom hol láthattad, hogy be van.
King Unique: persze, öreg róka vagyok már a szilíciumok között, ismerem a dörgést - de még mindig el tud kapni a hév ha valami újdonság van.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Nem nézted be. Minden bios image pont akkora mint a flash chip. De a 1/3-a csuppa x00 . Nem úgy mint az összes többié. De ne tőlem kérd, én nem fogok venni régi géphez spéci tpm modult drága pénzért. A többi topiklapónak mert a figyelmeztetés hogy lehet hogy a bios frissítés hiánya miatt írja a win11 teszt inkompatibilisnek a gépüket.
A blogbejegyzésem tesztjének 2.módszere esetén valószínű ha nem látnak TPM 2.0 drivert akkor nem telepíthető a win11...
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz mefistofeles #136243 üzenetére
És még egy fontos feltétel kimaradt: a MS-fiók. Ez fontos, mert egy csomó embernek nincs, nekem sem, és nem is akarok.
-
Skynet258
veterán
válasz isti732712 #136260 üzenetére
A TPM Device Selection-nél nincs legördülő másik opcióval? Mert nekem a dTPM kifejezés inkább a discrete TPM-re utal ami a konkrét hardveres modult jelentené (ha lenne a lapra kötve).
Cs1csó: fel lehet telepíteni helyi fiókkal is, innentől kezdve nem hiszem, hogy követelmény lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz isti732712 #136265 üzenetére
epic facepalm
-
Skynet258
veterán
válasz isti732712 #136265 üzenetére
Ok.
Akkor.
Kapcsold arra.Tejó ég.
Geth: hát most mondd meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
mefistofeles
addikt
Hát akkor nem lesz win 11... sajnálom de amíg a rendszer ellenőrző szoftver semmiféle támpontot nem csak közli, hogy nem jó, addig felejtős az egész.
Képzeljétek el, hogy ha a kisdiákok a szorzóstáblát tanulnák és a tanár helytelen válasz esetén, mindig csak annyit mondana nem jó! Sosem tanulnának meg számolni a gyerekek!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Geth
veterán
válasz mefistofeles #136269 üzenetére
Még több béna hasonlatot!
-
mefistofeles
addikt
Ez így nagyon kevés és gyenge is bocs.
Kérlek indokold milyen létjogosultsága van egy olyan programnak ami a képedbe vigyorog, hogy nem alkalmas a géped, de ezen kívül semmiféle támpontot nem ad! A leírt követelményeknek megfelel a gépem...... Ha nem tudom mi nem jó, hogyan tudnám javítani?[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Skynet258
veterán
válasz isti732712 #136268 üzenetére
Semmi baj nincs, csak nálad jutottam el a kiégés ezen szintjére, ne vedd magadra. Ha azt mondom, hogy délután 6-kor annyit tudtam kb. a TPM modulokról mint te, elhiszed?
A lényeg, hogy neked is sikerült.mefistofeles: nálad is menne csak igazából puffogsz és nem adsz semmi támpontot. Így meg nehéz előre jutni. De lehet, hogy nem is kell, messze még a Win 11 hivatalos rajtja, addig még bármi lehet.
-
zharkanyi
tag
Van egy 7 éves PC-m, amihez még Windows 8.1 64bit Magyar OEM került megvásárlásra, de természetesen amióta lehet Win10 Home fut rajta. Frissítettem anno.
Most egy új SSD-t tervezek venni, mert a régi kicsi.
Az őskorban az ember évente többször is Windowst telepített, de most 7 éve boldogan megvagyok nélküle. Az új SSD-re viszont szeretnék tiszta lappal beköltözni és csak a szükséges dolgokat feltelepíteni. Kezdve a Win10-el.
Mi ilyenkor a menet? Amennyire rémlik nincs se CD-m, se termékkulcsom. (persze aztán ha azt mondjátok kell legyen, akkor nekiesek a régi dobozok átnézésének)
-
savior
őstag
Hardveraprón már hírdetik is a Windows 11 kompatibilis gépeket.
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
King Unique
titán
válasz zharkanyi #136273 üzenetére
Csak az SSD cseréje miatt nyilván nem feltétlen kell clean install a 0-ról, mivel adott a klónozás (+ infó) lehetősége is, valamint digitális licenc megléte esetén egy esetleges újratelepítésnél eleve nem kell újra megadni a termékkulcsot, automatikusan beaktiválódik a W10 annak megfelelő kiadása, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Persze ha erővel újra akarod telepíteni a 0-ról és kezdeni mindent a 0-ról, meg termékkulcs után kutatni, akkor végül is lehet, megteheti a user.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz TechN7ne #136275 üzenetére
Hát nincs előttem az össze létező lap BIOS-a, de valami ilyesmin indulnék el:
Settings>>Security>>Trusted Computing>>Security Device Support=Enabled
TPM Device Selection=PTTA fenti menüpontok változhatnak, de talán adnak némi támpontot. Legrosszabb esetben végigmész az egész menüsoron, és valahol rábukkansz.
Amúgy látva a TPM miatt kialakult helyzetet netszerte, szerintem a hivatalos rajt körül a gyártók ki fognak tenni az oldalukra némi segédletet, hogy az ő rendszerükön hogy lehet bekapcsolni a TPM funkciót.
Vagy a régi lapokat leszarják és az újak dobozában lesz egy kis manual/link egy TikTok videóra, miképp tedd Win 11 kompatibilissé az új lapodat, ezzel is növelve az eladásokat.[ Szerkesztve ]
-
nincsnév007
őstag
A windows 10 pro meg home között mi a különbség?
-
HARDVERAPRÓD
válasz zharkanyi #136273 üzenetére
Szia. Media creation tool-lal, vagy rufussal csinálsz telepítőt a gépednek megfelelőt. Uefi vagy mbr, telepíted a home, net nélkül. Driverek letöltése, mondjuk ezt jobb addig még nem kezdesz hozzá. Win telepítése után driverek, majd netre engeded, és aktiválja magát. A szükséges progikat telepíted…. Stb. Jah előtte ments ha szükséges
-
King Unique
titán
válasz nincsnév007 #136278 üzenetére
Ezt megmutatja pár másodperc alatt a gúgli is.
-
Skynet258
veterán
Na még egy apróság mára aztán ne barmoljuk szét a srácok Win 10 topikját:
Windows 11 CPU kompatibilitási lista (akinek ilyen van annál mennie kell majd a rendszernek, persze a többi hardvert nem figyelembe véve).Na Buckey 2 perccel megelőztél.
Amúgy a lista azért nem teljesen korrekt, mert a Ryzen 2200G sincs benne és mégis futni fog rajta a checker szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
SOS segítség kellene.
egy kékhalál után a samsung 4TB külső HDD nem akart elindulni. Vagyis elindult, de csak sercegett, mintha dolgozna, de semmi, és szinte minden állt ill homokórázott miatta. Végül a lemezkezelő beolvasta, hogy
• RAW fájlrendszer,
• elsődleges partíció,
• foglalt terület 0 bájt.Szóval az az érzésem, hogy elszállta rajta a fájlrendszer. A win 10-en van valami fícsöre, ami vissza tudja állítani az adatokkal együtt?
A helyi lemez /Hibaellenőrzés nem tudja, azt írja ki, hogy nincs formázva.
Szóval a HDD valszeg működik (forog is, serceg is), az adatok rajta vannak, csak a fájlrendszer hiba miatt nem látja. Jó volna legalább a fontosabb adatokat lementeni róla.
Win 10 ezt meg tudja oldani valahogy? Vagy valami célprogram kell?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
nincsnév007
őstag
válasz King Unique #136280 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz Skynet258 #136282 üzenetére
Na ez több mint vicces, i5 8xxx-től felfele van olyan processzor ami támogatja?! Ez kb. intel vonalon - sac per kábé - a jelenlegi üzemben lévő gépek talán 5%-a esetleg 10.Vagy kitalálják, hogy akár egy 8-10 éves procin is fusson vagy a többség marad a WIndows 10-en bármeddig is tartson ki az.
-
zharkanyi
tag
válasz King Unique #136276 üzenetére
Köszi. Megnéztem és nekem is írja ezt a digitális licenccel aktiválták szöveget. Eztek szerint csak elkezdek telepíteni és kattintok a "nincs termékkulcsom"-ra?
Valami eszelős ötlettől vezérelve a mai napig @outlook.hu-s MS fiókkal lépek be a gépbe, miközbe az Offie 365 családi csomag a rendes e-mail címemhez tartozó MS fiókhoz lett megvéve.
Ezt is rendezni szeretném és az új SSD-re úgy beköltözni, hogy lehetőleg a szemét ne jöjjön. Klónozást emiatt feleslegesnek gondolom.
Honnan töltsek le és mit a kezdéshez? Gondolom már nem kell DVD-re kiírni, vagy igen?
-
Geth
veterán
válasz mefistofeles #136271 üzenetére
Mit indokoljak rajta? Szerintem is tré.
De a hiszti az nagyon komoly -
Buckey
őstag
válasz King Unique #136286 üzenetére
Most is azon vagyok, nem is szándékozom váltani. De azért követem a fejleményeket, mert már egy ideje ettől hangos a sajtó. Azt hittem gurítanak valami nagyot Redmond-ban.
Ha minden így marad, a nagy az megmarad, de barnának. -
King Unique
titán
válasz Wolfskin #136283 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél, az arra adott válaszokban leírtakat. Vagyis RAW kötet esetén alapesetben adatok mentése másik fizikai lemezre adatmentő programmal (példák), majd utána forráslemez törlése és újraparticionálása + újraformázása, végül az adatok visszamásolása. Vagy esetleg kizárólag saját felelősségre a fájlrendszer javítása 3rd party programmal - mivel a beépített CHKDSK RAW esetén nem futtatható - , de az vagy / vagy, azaz jó esetben pár kattintással újra NTFS lesz a RAW-ból és minden oké, rossz esetben viszont nem és az írás miatt végleg sérülhetnek a partíción lévő fájlok.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz zharkanyi #136288 üzenetére
Igen és természetesen a megfelelő kiadást (Home/Pro/egyéb), meg szvsz kellően egyértelmű az előbb linkelt screenshot.
Továbbra sem teljesen világos minek a clean install a 0-ról, amikor utólag is lehet felhasználói fiókot váltani, másik helyi fiókkal / Microsoft-fiókkal bejelentkezni stb., de ha annyira a clean install a cél, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat a honnan letöltve és hogyan kell pendrive-ra telepítési adathordozót készíteni, pendrive-ról telepíteni a Windows10-et kérdésre, stb. -
Geth
veterán
válasz Skynet258 #136282 üzenetére
Nekem úgy tűnik ez az OEM-eknek/stb. a tervezést segítő listája.
The goal of this specification is to enable OEMs, ODMs, Silicon, and other component vendors to make early design decisions for devices and computers that will run Windows.
Tehát ha xy gyártó össze akar pakolni egy komplett gépet, ezeket a design előírásokat kell követnie. Logikusan hangzik, hogy néhány generációnál régebbi procit már ne pakoljanak bele egy mostanság eladásra készülő új konfigba.
Amin konkrétan el fog futni, nos, az a halmaz ennél szerintem jóval bővebb (bár úgy látom valaki itt már világvégét vizionál mókás)[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Igen, úgy néz ki mintha a Win11 megjelenése után megállnának a Win10-ek
Nekem nincs világvége érzésem:
- 2310M, nem is akarok rá, ha mostani állapotában még 1-2 évet kibír már nyertem
- 6006U, nem akarok rá, asszony filmezik, Win10 ok, addigra valószínűleg kihal a gép
- 5200U online oktatás, Win10-el, addigra végez a gyerek, úgyis majd akar másikat, azon fog futni
- 8130U, ezen valószínűleg el fog futni, de hová rohanjak, Win10-em is csak 2 éve vanSzóval szerintem is igazad van, ha valaki eddig nem a csúcs idei gépet vette akkor most sem fog belehalni ha még pár évig Win10 van a gépén.
Addig támogatják amíg ésszel általában kihullik a régi gépek nagyja..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EA Sports WRC '23
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest